ghostbuster1 08.05.06, 17:24 A w Klewkach lądowali talibowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciejtakitam Krzyz na droge 08.05.06, 17:25 Krzyz na droge...najlepiej jeszcze sie powies na tym krzyzu chlopie, przybij gwozdziami i wogole wtedy bedziesz popularny, a po wszystkim napisz ksiazke. jak zostalem "bohaterem"/// a tak pozatym kazdy ma swoje 5 minut... Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Medal powinni mu dac. Medal z kartofla 08.05.06, 17:30 pozatym wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Medal powinni mu dac. Medal z kartofla 08.05.06, 17:49 Nie chce być Polakiem, to na Białoruś z nim! -- Frant - humor, satyra, krytka Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskozielony1 Re: Medal powinni mu dac. Medal z kartofla 08.05.06, 18:03 a to burak Czy czas juz wezwać informatyka? Informatyk potrzebny Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Idiota jakiś, pózniej będzie na kolanach prosi 08.05.06, 18:19 Rownie głupiego pisma jescze nie czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Nie Idiota jakiś, tylko deron 08.05.06, 18:22 Pozniej bedzie nazywac innych tym imieniem: "Ty deroniu!" Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper A co ... 08.05.06, 18:59 mial sie qrwa spalic na stadionie???!!! Kazdy protestuje jak moze. Podziwiam go za odwage bo bedzie mial teraz przerypane w kazdym urzedzie z byle pie..:( Lepiej jest jednak wyjechac. Swoja droga ciekawe czy dadza mu status bezpanstwowca bo rownoczesnie nie stara sie o inne obywatelstwo itp Odpowiedz Link Zgłoś
bujacznik a emigrujcie sobie... 08.05.06, 19:27 ...zmywać gary w Anglii, tutaj na miejscu przynajmniej będzie więcej pracy Nie mówie tak dlatego, że podoba mi się obecna sytuacja polityczna w kraju ale dlatego, że denerwuje mnie takie "rzucanie fochem" i próba odcięcia się od sytuacji. Coś ty chłopie zrobił w kierunku tego żeby w Polsce było lepiej!? Pikietowałeś? Udzielałeś się społecznie? Czy po prostu postawiłeś krzyżyk na wyborach i na tym się twoja postawa obywatelska kończy (a teraz cwaniakujesz). Chcecie wyjeżdżać, wyjeżdżajcie - nikt za wami płakać nie będzie ale nie róbcie z siebie męczenników za wolność bo do tego trzeba wykazać trochę wiecej niż narzekanie Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Polska krajem mozliwosci:skin, dresiarz, pedofil.. 08.05.06, 20:10 Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam w niemczech, holandi ich NIE ma takze mozesz jecha 08.05.06, 20:13 c hen. W polsce wydaje sie wam ze na zachodzie dolary rosna na drzewach a spoleczenstwa sa poprostu idealne... dobre mi sobie heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: w niemczech, holandi ich NIE ma takze mozesz 08.05.06, 20:36 > c hen. W polsce wydaje sie wam ze na zachodzie dolary rosna na drzewach a > spoleczenstwa sa poprostu idealne... dobre mi sobie heheheh pensja 45k funtow w Londynie. Jade za miesiac :] "Zmywac gary" jako software developer. Odpowiedz Link Zgłoś
sosna80 Re: a emigrujcie sobie... 08.05.06, 22:00 > sytuacji. Coś ty chłopie zrobił w kierunku tego żeby w Polsce było lepiej!? > Pikietowałeś? Udzielałeś się społecznie? Czy po prostu postawiłeś krzyżyk na > wyborach i na tym się twoja postawa obywatelska kończy (a teraz cwaniakujesz). To moze przeczytaj sobie CV Krzysztofa Deronia, www.lodzkie.demokraci.pl/index.php?do=standard&navi=0008,0041,0001 Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: a emigrujcie sobie... 09.05.06, 02:15 > ...zmywać gary w Anglii, tutaj na miejscu przynajmniej będzie więcej pracy Masz zupelnie racje juz wyjasniam - moj ojciec wyjechal bo nie mogl tutaj znalezc pracy, a podobno nie przesadza sie starych drzew > Coś ty chłopie zrobił w kierunku tego żeby w Polsce było lepiej!? > Pikietowałeś? Udzielałeś się społecznie? Czy po prostu postawiłeś krzyżyk na > wyborach i na tym się twoja postawa obywatelska kończy (a teraz cwaniakujesz). Bywalo, ze pikietowalem, czy udzielalem sie spolecznie? Hmmm kilka skromnych interwencji obywatelskich w sprawach nie cierpiacych zwloki, kilka konwoi z zebranymi darami na rzecz potrzebujacych, 6 dosc duzych koncertow na rzecz potrzebujacych, w tym dwa z Gazeta Wyborcza i okolo miliona zlotych zebranych i rozliczonych ze wszystkich moich dzialan. Nie pisze tego, zeby sie wychwalac, ale zwyczajnie wyprowadziles mnie z rownowagi. I wreszcie czy postawilem krzyzyk? Tak w kazdych wyborach, a w ostatnich kandydowalem do Senatu z PD, ktorej jestem czlonkiem. Ale widze, ze dokladnie nie czytasz tekstow, poniewaz nie zauwazasz, ze w artykule bylo wyraznie napisane, ze NIE CHCE WYJEZDZAC. Jestem Polakiem i nim pozostane, a obywatelstwo to rowniez odpowiedzialnosc, nawet twoja za ten rzad, ja sie nie podejmuje jej wziac, jestem za maly jak na machinacje Leppera i przemoc Giertycha. Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: A co ... 08.05.06, 21:51 A moze wszyscy co nie glosowali na Obecnego Prezia ktory robi to co moze , i ci co robia sobie z niego Kacze j...ja pomysla ze sa polityczne metody by sie takigo ulunga lub jak powiedzial ten co sie przywalesal "popapranca" pozbyc ...Kazda Konstytucja mowi o prawach czlowieka czlowiek to rowniez i ten dziad ktory mial spieprzac i rowniez ten Pan ktory chce sie wypisac z polakowa jak rowniez i ten ktory robi bzdury bedac preziem. Leper jest rowniez czlowiekiem , czy przestrzega on praw czlowieka , z polakowska Konstytucja nie raz byl na bakier podobnie jak nasz Uczony Gietrych. Najwazszy czas by znalazl sie obronca konstytucji wszystkich ludzi bialych zoltych czy zielonych niemcow popaprancow i polakow grubych lasych i pedalow lesbijek...itd Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: A co ... 09.05.06, 02:31 Wlasnie samo sedno - swoim czynem bronie wlasnie konstytucyjnych praw wszystkich, szanujac, to, ze Lepper i Giertych to ludzie, ale nie koniecznie powinni akurat oni zasiadac na fotelach vicepremiera. Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: A co ... 09.05.06, 02:04 Dziekuje serdecznie za obrone - pragne przypomniec, ze to jest protest polityczny - jestem czlonkiem Partii Demokratycznej Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: A co ... 11.05.06, 16:10 k.deron napisał: > Dziekuje serdecznie za obrone - pragne przypomniec, ze to jest protest > polityczny - jestem czlonkiem Partii Demokratycznej > > Krzysztof Deroń Krzysiu badz czlonkiem jakiej chcesz partii , najwazniejsze ze jestes czlowiekiem. a nie "popaprancem" " dziadem ktory ma spiepszac" Jaki miales wplyw na to by byc polakiem ? a nie niemcem, czy chinczykiem. Wiec masz racje w tym co robisz. Mam nadzieje ze wkrotce wiecej LUDZI zrozumie co to sa prawa CZLOWIEKA. Chyba ze beda to nie LUDZIE lecz wyznawcy jedynie slusznej Partji Religii czy Narodu. Ile lat istnialy najstarsze konstytucjie tyle lat prawa w nich spisane nie byly przestrzegane. Bo nie bylo rzecznika broniacego tych praw. Odpowiedz Link Zgłoś
ullade Re: Idiota jakiś, pózniej będzie na kolanach pros 08.05.06, 19:04 Tylko tyle, że jest to technicznie niemożliwe. Rzeczypospolita nie może produkovać bezpastwowców. Obywatelstwa sie można zrzec tylko wtedy, kiedy się uzyska promesę innego obywatelstwa Byłam świadkiem podobnej rozmowy dwa lata temu w wydziale spraw obywatelskich/ zresztą w Łodzi/. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Idiota jakiś, pózniej będzie na kolanach pros 08.05.06, 19:12 Dokladnie o to mi chodzilo:) /niesamowite, ze cos jeszcze pamietam ze szkoly/. Odpowiedz Link Zgłoś
sosna80 Re: Idiota jakiś, pózniej będzie na kolanach pros 08.05.06, 22:10 Polecam przeczytanie odpowiednich ustaw i rozporzadzen. Zgodnie z prawem JEST to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Idiota jakiś, pózniej będzie na kolanach pros 09.05.06, 02:26 Mozna np Konwencja Genewska, lub Konwencja Praw Czlowieka! Potrzebna jest wola Prezydenta, a jego decyzja co dziwne jest ostateczna. Ale na szczescie jestesmy w UE i zawsze mozna zaskarzyc te ostateczna decyzje. Mam prosbe, czy moglabys na moj email napisac pare slow na temat tamtego czlowieka, bo wlasnie ten temat wyszedl w chwili gdy skladalem wniosek ze strony pracownikow Urzedu i media sie usilnie dopytywaly kto to byl? Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: Idiota jakiś, pózniej będzie na kolanach pros 11.05.06, 16:36 ullade napisała: > Tylko tyle, że jest to technicznie niemożliwe. Rzeczypospolita nie może > produkovać bezpastwowców. Obywatelstwa sie można zrzec tylko wtedy, kiedy się > uzyska promesę innego obywatelstwa Byłam świadkiem podobnej rozmowy dwa lata > temu w wydziale spraw obywatelskich/ zresztą w Łodzi/. Czy Rzczpospolita to Matka ktora moze czy nie moze rodzic bezpanstwowcow. Jak sama nazwa wskazuje to rzecz pospolita. Czyli ,zwykla, ogolna. a wydzial spraw obywatelskich to urzad reprezentuje sprawy obywateli nie tylko w Lodzi. Ullade to nie Idiota to Czlowiek Honoru . Na pewno nie bedzie prosil na kolanach o prawa ktore mu sie naleza. Na kolanach to byl nasz tak zwany Prezydent gdy odwiedzil Bylego Prezesa Kongregacji Wiary czyli Straznika Archiwow Inkwizycji. Odpowiedz Link Zgłoś
lysy641 Re: Medal powinni mu dac. Medal z kartofla 08.05.06, 19:47 a tobie z moheru Odpowiedz Link Zgłoś
kinskyart Re: Krzyz na droge 08.05.06, 18:07 a poza tym, jesteś troszkę mało bystry, co? Nie martw się, IV RP to raj dla takich. Rozgość się, niedługo będziesz miał jeszcze więcej miejsca. Tylko co zrobisz, jak ten grajdołek zostawią Ci, dzięki którym Polska ruszyła z miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam [...] 08.05.06, 18:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza brawo! 08.05.06, 19:17 gdybysmy tak hurtem trzepneli naszym obywatelstwem, moze pan prezydent by sie zastanowil! Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: brawo! 09.05.06, 02:33 I wlasnie o to mi chodzi - nieposluszenstwo obywatelskie jako forma protestu. Ja juz narazilem swoje imie, czy ktos do mnie dolaczy? Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
apropag Re: brawo! 11.05.06, 16:42 Nie musisz niczym trzepac. Chyba ze jestes tylko polakiem a nie CZLOWIEKIEM miedzy innymi majacy polskie obywatelstwo. a Prezio juz sie nie zastanowi, po prostu nie ma na to czasu. Poczytaj Kornela Makuszynskiego On to wszystko dawno juz przewidzial. Odpowiedz Link Zgłoś
lysy641 Re: Krzyz na droge 08.05.06, 19:52 tak bedziesz milal jak w raju, goly , bosy i glodny Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Krzyz na droge 09.05.06, 02:35 Teraz tez jestem biedny, nie dorobilem sie majatku piszac wiersze :-) A swoja droga kupiles ostatnio jakis tomik poezji? :-) Wiec z czego ja mam sie utrzymac :-) Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam wszedzie widzicie uklad pis. chorzy jestescie? 08.05.06, 19:53 jak to jest ze nigdzie nie napisalem ze jestem fanem pisu a tu prosze... to sie nazywa fobia albo schizofremia. to si eleczy moi drodzy. jak nie zyd i mason z jednej strony to pisuar i moher z drugiej....same oszolomy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: wszedzie widzicie uklad pis. chorzy jestescie 09.05.06, 02:38 Wiesz co moja cala rodzina od pokolen jest chrzescijanska, moj wojek od paru lat robi drzewo genalogiczne i dogrzebal sie do dziesiatego pokolenia. A tu wystarczylo, ze kandydowalem z Parti Demokratycznej do Senatu i jakis niespelna rozumu czlowiek wpisal mnie na liste zydow polskich. Heh to bede pierwszy w calej mojej rodzinie :-) Wcale nie oponuje bo nazwiska przy ktorych sie znalazlem sa dla mnie zaszczytem, a nie na odwrot :-) Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Prawdziwy Europejczyk, Brawo..... 09.05.06, 02:41 dziekuje :-) Krzysztof Deroń p.s. tak szedlem sobie dzisiaj ulica i szla para zakochanych i tak sobie pomyslalem - robie to dla ciebie piekna dziewczyno i dla ciebie przystojniaku :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
omamo Re: Krzyz na droge 08.05.06, 19:41 ty go po prostu nie rozumiesz i szydzisz, jak twoj nowy burak wicepremier. gdy nie wie co powiedziec zawsze wyszydza zjadliwie tak jak ty. a jeszcze kilka lat temu, przez twoje pistalibanskie srodowisko byl nazywany kryminalista (zreszta prasa angielska pisze za kazdym razem o lepperze nie inaczej jak "kryminalista, hodowca swin"). po prostu wstyd za takie panstwo i tych, ktorzy na to pozwolili, by lepp nas reprezentowal - przeciez to agenturalna sprawa jest, o czym on sam zreszta mowi, ze ma w szeregach chlopakow z sb, wsi itp. idz sie naucz troche historii, a nie malpuj. Odpowiedz Link Zgłoś
loozerowicz Godne ... konsternacji 08.05.06, 19:46 Czy was bando szyderców stać byłoby na coś takiego ? Jeśli nie to przynajmniej zmęczcie te swoje szare komórki żeby to rozważyć. Zastanawialiście się kiedys czy jednostka może się w jakikolwiek sposób przeciwstawić naszej "TUTAJ WSTAW JAKIEKOLWIEK PRZEKLEŃSTWO" władzy. Ja przyznaję, że nie wpadłbym na to. Facet jest albo geniuszem al bo wariatem. P.S. Konic PiS nadchodzi wielkimi krokami, tylko co dalej czy PO jest jakąkolwiek alternatywą ? Tak czy siak Lepper powinien dostać w papę. Odpowiedz Link Zgłoś
sosna80 Re: Godne ... konsternacji 08.05.06, 22:13 > Facet jest albo geniuszem al bo wariatem. Gorzej... Artystą ;-) pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Dero%C5%84 Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit sw 08.05.06, 22:33 Co tez ta demokracja z ludzi robi.. Za komuny nikomu takie pomysly do glowy by nie przyszly.. Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Godne ... konsternacji 09.05.06, 02:45 Jestem artysta, poeta, fotografikiem i grafikiem :-) Zapraszam przy okazji na wystawe mojej grupy do Muzeum Miasta Zgierza pt: Italia w Perspektywie" Sa tam moje montaze, szczegolnej uwadze polecam prace pt "Wloski salon milosci i dwoch blizniakow ze skrzydelkami" Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
xipt Re: Krzyz na droge 08.05.06, 20:18 a co ty taki madry - zrzec sie obywatelstwa z powodu swoich przekonan i liczyc sie ze wszystkimi zwiazanymi z tym konsekwencjami to odwaga ktora podziwiam a tchorzom nigdy przez leb nawet nie przejdzie ze cos takiego mozna zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Krzyz na droge 08.05.06, 21:18 mylisz się... to jest protest, który bedzie zauważony za granica i znajdą sie tacy co mu przyznają obywatelstwo tylko dlatego aby głupie decyzje durnowatych wodzów "IVRP w budowie" podkreslić i opisać w prasie światowej... i tak trzymać. Jak się nie dorosło do roli wodza narodu to nie trzeba się za to brać. Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Krzyz na droge 09.05.06, 02:52 Wlasnie, tak samo sobie pomyslalem, a tak na dodatek to sie nie moze nie udac. Troche zabobonow - choc przesadny nie jestem:-) Decyzje oglosilem publicznie na Piotrkowskiej w Lodzi w czasie Manifestacji PD przeciw Lepperowi. 05.05 to dzien imienin mojego ojcai urodzin mojego przyjaciela jeszcze z pierwszej lawy szkolnej. Moj Dowod, ktory musze oddac ma w numerze nie chodzi o pesel dzien i miesiac moich urodzin :-) bedzie mi go szkoda oddac. Wszystko odbylo sie u boku poety lodzkiego - przy laweczce Tuwima :-) Ot takie to zrzadzenie losu. Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
romwwa Re: Krzyz na droge-spryciarz 08.05.06, 21:22 Chyba człowieczkowi chodzi o pozbycie się obowiązków (podatków, odpowiedzialności sądowej, obowiązków wojskowych itp) z zachowaniem swobody podróżowania, no i ... korzystania z tego, co w Polsce finansuje się z podatków. Takiech mądrych było już wielu, stąd ten międzynarodowy obowiązek uzyskania promesy obywatelstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Krzyz na droge-spryciarz 09.05.06, 02:54 Jest takie stare dobre powiedzenie nieznajomoisc prawa szkodzi! Aby zyc i funkcjonowac bede musial otrzymac karte stalego pobytu, co sie wiaze z podatkami i obowiazkami. Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
eldiss Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstwa 08.05.06, 17:27 brawo! Autentycznie, to juz ostatecznosc, aby w ten sposob zaprotestowac, przeciwko temu co sie dzieje w panstwie, mysle ze wiekszosc ludzi w tym kraju czuje sie podobnie. Ciekawe co by bylo, jakby on zapoczatkowal taka wielka masowa akcje rezygnacji z obywatelstwa? jestem bardzo ciekawa konsekwencji - jak mu sie bedzie zylo? hihi, moze paradoksalnie bedzie mu latwiej?:) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Widac wyraznie, ze mamy jeszcze wielu lewakow, 08.05.06, 17:32 wielu z wypranymi doszczetnie mozgami debilow oraz wszelkiej masci barachla. Krzyzyk Tobie na drode. Zgin! - I wiecej nie wracaj!!! PA Najlepiej byloby gdybys osiedlil sie na Zachodzie gdzies miedzy mahmutami. Mam nadzieje, ze wygarbuja ci skore i wyprostuja mozg! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_g Do WET3 - a ja się z nim zgadzam 08.05.06, 17:43 To już nie chodzi o to kto jest czarny kto czerwony a kto biało nieskalany. Nie wymyślaj podziałów bezsensownych. Ten jest lewak ten jest prawak a ten centr. Wszyscy chcemy żyć godnie a rządy PiS i koalicjanót wprowadzają większy bałagan (żeby nie powiedzieć mocniej) niż był. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Lepper kiedys odejdzie chlopie ale ty zawsze 08.05.06, 17:47 bedziesz rudy. I co wtedy bedziesz chcial odzyskac obywatelstwo. Przeciez to jest zalosne co ten facio zrobil. ja rozumiem, 16 lat, bunt i te sprawy ale jezeli robi to 40 letni facet to znaczy ze jest zenujacy Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Lepper kiedys odejdzie chlopie ale ty zawsze 09.05.06, 03:01 Male sprostowanie Gazeta sie pomylila mam 37 lat A jako bunt polityczny okreslilem dziennikarzom warunki tego buntu co jest napisane w artykule. Oczywiscie, ze bede chcial przywrocic obywatelstwo poniewaz jestem i do smierci pozostane Polakiem. Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak to slowa prawdziwego Polaka czy prawdziwego 08.05.06, 18:17 Katolika? Czy prawdziwego Polaka-katolika? Ktora z tych grup, z ktorymi jak sadzie sie identyfikujesz, mozna poznawac po slowach w rodzaju > wielu z wypranymi doszczetnie mozgami debilow oraz wszelkiej masci barachla. > Krzyzyk Tobie na drode. Zgin! do czlowieka, o ktorym nic nie wiesz poza tym co gazeta napisala? Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse Re: Widac wyraznie, ze mamy jeszcze wielu lewako 08.05.06, 18:34 > wielu z wypranymi doszczetnie mozgami debilow oraz wszelkiej masci barachla. > Krzyzyk Tobie na drode. Zgin! - I wiecej nie wracaj!!! > PA Najlepiej byloby gdybys osiedlil sie na Zachodzie gdzies miedzy mahmutami. > Mam nadzieje, ze wygarbuja ci skore i wyprostuja mozg! A myslalem ze Polska to kultura zachodnia...A tu jak u kozakow; chlosta, bezpanstwowosc , dzika holota i swolocz. A pomyslec ze ten dzielny czlowiek realnie komplikuje sobie zycie dla takich jak TY! Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia 08.05.06, 18:46 Wet3 nie mieszka w Polsce i dlatego mu wisi, ze bracia mniejsi dopuscili do rzadu kryminaliste, ze nowa kaolicja bedzie sobie spokojnie kolesiowala nie gorzej niz SLD, ze dzieciakom w panstwowej szkole bedzie sie pralo mozgi, i ze z wysokich podatkow ciezko pracujacych Polakow bedzie sie oplacalo kolejne pomysly koalicjantow "na tanie panstwo" oraz fundowalo monumentalne przedsiewziecia KK. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Widac wyraznie, ze mamy jeszcze wielu lewako 08.05.06, 18:42 Juz tysiace Polakow pracujacych w UK zmienia rezydencje na wyspy.Niedlugo beda ich dziesiatki tysiecy. By nie placic podatkow na Andrzejkow, Romankow i caly ten zafajdany nadwislanski kraj. Kwestia czasu jest ich brytyjskie obywatelstwo i zalew oswiadzcen o zrzeczeniu sie obywatelstwa polskiego. Bo i po co im ono? Odpowiedz Link Zgłoś
pavlikmedvid Niezwykly przyklad cywilnej odwagi! 08.05.06, 19:00 Myslalem swego czasu o tym, bo to wstyd byc obywatelem takiego panstewka, skrzyzowania sanktuarium z PGR-em. Modernizacja nie oznacza tylko nowych hipermarketow i autostad, ale respektowanie praw mniejszosci i ZASAD DEMOKRACJI, co dla politykierow z Samoobrony jest nie lada wyzwaniem. Z drugiej strony, czy jest jeszcze w UE kraj podobny do Polski, w ktorym wladze przejmuja politycy quasi-przestepcy? Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Niezwykly przyklad cywilnej odwagi! 08.05.06, 19:26 I Sekretarz przewodniej partii - psychopata, mitoman, klamca. Premier - marionetka skoncentrowana na autopromocji I wicepremier - zalosna kopia Feliksa Edmundowicza II wicepremier - kryminalista III wicepremier - faszysta IV wicepremier - rozgegane babsko leczace swe urazy dowalaniem bylym partyjnym kolegom. Prezydent - szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Niezwykly przyklad cywilnej odwagi! 09.05.06, 03:06 Jezeli myslales o tym to zloz wniosek o zrzeczenie sie obywatelstwa kosztuje to 19 PLN w znaczkach skarbowych Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Co zlego w mieszkaniu na Zachodzie? 08.05.06, 19:04 wet3 napisał: > Krzyzyk Tobie na drode. Zgin! - I wiecej nie wracaj!!! > PA Najlepiej byloby gdybys osiedlil sie na Zachodzie gdzies miedzy mahmutami. > Mam nadzieje, ze wygarbuja ci skore i wyprostuja mozg! Osiedlilem sie na Zachodzie, byc moze miedzy mahmutami - nie wiem kto to jest mahmut, ale pracuje z ludzmi z calego swiata. Nikt mi tu nie wygarbowal skory. Co pare lat przyjezdzam do Polski aby porownac jak zyje sie w obu krajach. Narazie nie zamierzam wracac z Zachodu do Polski. Ale swoj aktualny polski paszport trzymam w szufladzie i nie odsylam go do konsulatu aby protestowac przeciwko Lepperowi czy Giertychowi. Dobrze gdyby oni nie byli w rzadzie, ale Palestynczycy wybrali sobie Hamas aby im rzadzil. Teraz pokutuja za to straciwszy sporo pomocy z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Widac wyraznie, ze mamy jeszcze wielu lewako 09.05.06, 02:57 No drogi kolego to juz grozby karalne wobec mojej osoby, a na to sa paragrafy, czy sadzisz, ze powinienem udac sie do prokuratury, aby wystapila do twojego providera o twoj adres domowy?? Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziej_z_narnii Nie będzie musiał płacić podatku dochodowego? :) 08.05.06, 17:34 Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Pozostanie tzw.rezydentem i bedzie płacić. Widać, 08.05.06, 17:40 nie o to mu chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Nie będzie musiał płacić podatku dochodowego? 09.05.06, 03:11 Pragne przypomniec, ze kazda osoba - bez wzgledu na wlasne obywatelstwo - uzyskujaca dochody na terenie Rzeczypospolitej Polskiej zobowiazana jest do placenia podatkow, chyba, ze porozumienia miedzynarodowe normuja to inaczej Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Ten facet musi miec strasznie nudne zycie jezeli 08.05.06, 17:41 chce sie pozbywac obywatelstwa przez takie pierdoly jak lepper czy kaczynski. Trzeba byc niezlym jemiolem zeby robic takie rzeczy. jezeli widzicie cos w tym godne pochwaly to rzeczywiscie Lepper Intelektualnie podtarl sobie pupe waszymi buzkami... Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Ten facet musi miec strasznie nudne zycie jez 08.05.06, 18:18 > chce sie pozbywac obywatelstwa przez takie pierdoly jak lepper czy kaczynski. > Trzeba byc niezlym jemiolem zeby robic takie rzeczy. jezeli widzicie cos w tym > godne pochwaly to rzeczywiscie Lepper Intelektualnie podtarl sobie pupe waszymi > > buzkami... jezeli tak wyglada wypowiedz Polaka, to ja chce byc obywatalem madagaskaru. Odpowiedz Link Zgłoś
sajuz33 Re: Ten facet musi miec strasznie nudne zycie jez 08.05.06, 18:20 > jezeli tak wyglada wypowiedz Polaka, to ja chce byc obywatalem madagaskaru. żeby ci przypadkiem nie przyznali obywatelstwa, zapomnij. byle komu nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Ten facet musi miec strasznie nudne zycie jez 08.05.06, 18:30 > żeby ci przypadkiem nie przyznali obywatelstwa, zapomnij. > byle komu nie dają. wiesz, nie wszystkich tak traktuja jak obywateli sajuzu :D Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Ten facet musi miec strasznie nudne zycie jez 09.05.06, 03:16 Ale sierzant_nowak to nie byle kto - to czlowiek :-) Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
kibic_z_marsa Re: Ten facet musi miec strasznie nudne zycie jez 08.05.06, 18:49 To nie o kaczke czy andrew chodzi, ale o takich buców jak ty. Ja zaś idę jeszcze dalej i za pewnym kabareciarzem powtarzam J...ć Ziemię, j...ć ! Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Ten facet musi miec strasznie nudne zycie jez 09.05.06, 03:14 Posluchaj Dezertera: Polska Zlota Mlodziez, krzykliwa i slaba polska zlota mlodziez, klotliwa i glupawa wykonczy sie sama wykonczy sie sama ------------------ A swoja droga dziekuje za uznanie moge byc i jak to powiedziales "jemiolem" Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 18:01 Rozumiem, popieram i trzymam kciuki za powodzenie. Po prostu w Klewkach Talibowie wylądowali o jeden raz za dużo ( a może o dwóch za dużo), i cierpliwość ludzi normalnych się wyczerpała. Nie będzie tak źle, w końcu jesteśmy w Unii i nikt nie może wyrzucić człowieka z kraju w którym się urodził i ma ochotę przebywać. Dla mnie to również nie mój prezydent, nie moja koalicja i nie mój rząd. Ponadto nie znam osobiście nikogo, kto na nich głosował więc znalazłem się nagle w zupełnie mi obcym kraju, którego nogle muszę się wstydzić!!!!!!!!!!!!!! Serdecznie pozdrawiam wszystkich normalnych. trzymajmy się razem to wyplenimy szybko kaczą wściekliznę. Zwolennikom kaczyzmu życzę zdrowia , gdyż na rozum juz za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 18:18 -czlowieku, ale KRAJ nalezy do wszystkich. Co jest z Wami!? Krotkie nerwy, czy klopot z mysleniem- Ha!Ha! Mnie osobiscie bardziej podobaja sie myslacy, a mniej przezywajacy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 18:21 Wszyscy woleliby myslacych, ale tych - jak widac takze po ostatnich wydarzeniach w kraju - jest niewielu. A w rzadzie i okolicach nie ma wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 09.05.06, 03:23 I tu znow maly cytacik: "Nie gniewaj sie na mnie Polsko, Nie gniewaj sie," Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 09.05.06, 03:21 annamarta8 napisała: > -czlowieku, ale KRAJ nalezy do wszystkich. Co jest z Wami!? Krotkie nerwy, czy > klopot z mysleniem- Ha!Ha! > Mnie osobiscie bardziej podobaja sie myslacy, a mniej przezywajacy. > ;) > No trudno, ale bardziej przezywajacy mocniej kochaja :-) Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
checkm8 Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 18:19 Bosz... Chrońcie nas wszyscy święci, czy tam nawet lewaccy guru, przed takimi 'normalnymi' jak ty, maciek9940. Nic, zupełnie nic nie kumacie w kwestii demokracji. Poglądy twojego typu stanowią co najwyżej przedłużenie jakże już przebrzmiałych czasów gdy istniała TYLKO JEDNA PARTIA zdobywająca 100% głosów. Ostatnie zdania twojego postu kompromitują cię zupełnie, więc idź napij się mleka chłopcze. Co ty wiesz o Polsce i patriotyzmie? Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 09.05.06, 03:25 Nie chodzi o jedna partie, ale chodzi o prawidlowosc demokracji. Niepisanym jej prawem jest fakt, iz jest przejrzysta i czysta. Pragne przypomniec, ze ja wczoraj zlozylem wniosek zrzeczenia sie obywatelstwa, a premier Lepper otrzymal wyrok Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 09.05.06, 03:19 Dziekuje Macku :-) Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg A jak komunisci doszli do wladzy i rozkradali 08.05.06, 18:52 panstwo,to sie nie wstydzilas??Pana Sobotki i ulaskawiajacego go Kwacha sie nie wstydzilas? Odpowiedz Link Zgłoś
silvermane Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 19:00 Przecież nie można się zrzec polskiego obywatelstwa ot tak sobie. Aby prezydent rozpatrzył wniosek, należy złożyć (między innymi) "dokument stwierdzający posiadanie innego obywatelstwa lub przyrzeczenie nadania obywatelstwa wydane przez właściwy organ innego państwa". Podstawa: rozporządzenie prezydenta RP z dnia 14 marca 2000 r. w sprawie szczegółowego trybu postępowania w sprawach o nadanie lub wyrażenie zgody na zrzeczenie się obywatelstwa polskiego oraz wzorów zaświadczeń i wniosków (Dz.U. Nr 18, poz. 231). Wynika z tego, że nie można zostać bezpaństwowcem zrzekając się obywatelstwa (inaczej czyniono by to masowo, np. na okres poboru). Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 09.05.06, 03:31 silvermane napisał: > Przecież nie można się zrzec polskiego obywatelstwa ot tak sobie. Aby prezydent > rozpatrzył wniosek, należy złożyć (między innymi) "dokument stwierdzający > posiadanie innego obywatelstwa lub przyrzeczenie nadania obywatelstwa wydane > przez właściwy organ innego państwa". Podstawa: rozporządzenie prezydenta RP z > dnia 14 marca 2000 r. w sprawie szczegółowego trybu postępowania w sprawach o > nadanie lub wyrażenie zgody na zrzeczenie się obywatelstwa polskiego oraz wzoró > w > zaświadczeń i wniosków (Dz.U. Nr 18, poz. 231). No to Konstytucja RP: Art. 34. 2.Obywatel polski nie może utracić obywatelstwa polskiego, chyba że sam się go zrzeknie Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 21:28 eldiss napisała: > brawo! Autentycznie, to juz ostatecznosc, aby w ten sposob zaprotestowac, > przeciwko temu co sie dzieje w panstwie, mysle ze wiekszosc ludzi w tym kraju > czuje sie podobnie. Ciekawe co by bylo, jakby on zapoczatkowal taka wielka > masowa akcje rezygnacji z obywatelstwa? jestem bardzo ciekawa konsekwencji - > jak mu sie bedzie zylo? > hihi, moze paradoksalnie bedzie mu latwiej?:) Podatek liniowy zacznie płacić poza granicami kraju, nie musi składać PIT'u, jak by tak masowy ruch to kaczki po woreczku i na żebry pod radio z ryjem i jestem pewien, że kapelusz na okrągło będzie pusty haha... tam tylko można grosze dać … z otrzymaniem to jest inna procedura: może odpust, może błogosławieństwo… i inne duchowe dary... Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 09.05.06, 02:55 Zapraszam, do udzialu Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
huk256 Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstwa 08.05.06, 17:27 Zaraz usłyszymy głosy że to też wina PO... Swoją drogą to nic mu to przecież nie da - ale inicjatywa niezła... Odpowiedz Link Zgłoś
tadddd Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 17:31 oczywiście głos von Joli a dziwne ze jeszcze tu nic nie skopiowała Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstwa 08.05.06, 17:27 juz niedługo wszyscy Polacy straca obywatelstwo, jeszcze ze 20 lat wprowadzania w Polsce róznych odmian socjalizmu a Polska przestanie istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 zrzeka się polskiego obywatelstwa 08.05.06, 17:27 - a nie moze mu ktos wytlumaczyc, zeby sie troche uspokoil? Moze to jest ktos o bardzo slabych nerwach i dziala pod wplywem chwilowej emocji? Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Kobiety,jak zwykle,rozsądniejsze:) pozdr. 08.05.06, 17:36 - witaj i dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: zrzeka się polskiego obywatelstwa 09.05.06, 03:34 annamarta8 napisała: > - a nie moze mu ktos wytlumaczyc, zeby sie troche uspokoil? Moze to jest > ktos o bardzo slabych nerwach i dziala pod wplywem chwilowej emocji? Nie emocji lecz wstydu Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Odradzam. Kaczory mściwe i pamiętliwe... 08.05.06, 17:28 To konsekwentne. Ale kaczory sa mściwe i pamiętliwe: jeśli przyczyny (giertych,lepper) ustąpią i będzie chciał na powrót, to mu nie dadzą. Lepiej nie, wycofaj. A poza tym, gdyby wszyscy przyzwoici tak postąpili, zostaną same gnidy... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Re: Odradzam. Kaczory mściwe i pamiętliwe... 08.05.06, 17:36 Zyksie...śmiej się Pan z tych całych Lepków i Giertychów. A tu taki ton histeryczny! Po co ? To nie przetrzymał Pan, Millera, Oleksego, czy innych kmiotków? Niech Pan pomyśli, że taki pan Rokita, mógł być premierem! Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak jedna rzecz sie zmienila... 08.05.06, 18:21 za millera czy oleksego gardzilem politykami, ale mialem nadzieje w to, ze w tym kraju bedzie lepiej. Natomiast to, co mnie teraz brzydzi to ciemne, fanatyczne masy ktore tych ludzi wyniosly do wladzy. Nie gardze politykami - gardze moimi "wspolobywatelami", ktorzy rekami ludzi takich jak lepper chca mnie ograbic z tego, na co sam ciezko pracuje. Dlatego z przyjemnoscia opuszczam ten nedzny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks ...ale już lepiej już to,niz benzyną sie oblać,jeś 08.05.06, 17:36 li ktoś zdesperowany. Jakoś go jednak rozumiem, to wszystko jest mocno depresjogenne...:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Kaczyńscy niszczą prawicę... 08.05.06, 17:50 nie lewicę, tylko właśnie prawicę! Za rok Lepper, lewicowy kmiotek, będzie chodził jako PRAWICA. tak to wszystko J.Kaczynski wymieli, wykiełbasi. Na klimaty depresyjne? SEta gorzały, głęboki oddech i do działania, ale nie poprzez wycofywanie się !!! Nie czas na wewnętrzne emigracje! Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Odradzam. Kaczory mściwe i pamiętliwe... 09.05.06, 03:36 zyks napisał: > To konsekwentne. Ale kaczory sa mściwe i pamiętliwe: jeśli przyczyny > (giertych,lepper) ustąpią i będzie chciał na powrót, to mu nie dadzą. Lepiej > nie, wycofaj. A poza tym, gdyby wszyscy przyzwoici tak postąpili, zostaną same > gnidy... A gnidy jak wiadomo same sie zjadaja :-) Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Pierwszy odważny.. 09.05.06, 03:39 jak juz pisalem zawstydzony i zniesmaczony Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
anandas Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstwa 08.05.06, 17:29 Koncze studia, mam juz duze doswiadczenie w pracy i tez wyjezdzam i jak najszybciej pozbywam sie polskiego obywatelstwa, bo i po co mi one skoro bede zyl, mieszkal, pracowal poza polska. Bedzie tylko ciezarem. A rzad sie ucieszy bo zmniejszy sie bezrobocie, gdy wyjade ktos przejmie dora posade. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 17:35 - nie wiesz co mowisz. Staraj pozbyc sie tej okropnej goryczy, bo zatruje Ci zycie, a masz tylko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Annomarto ósma, MUSISZ codziennie ze 3 h na tych 08.05.06, 17:50 forach... Tu taka zaciętość, zaciekłość, agresja, brak rozsądku i umiaru... Mam taki obraz przed oczyma: wszyscy forumiarze na jednym stadionie z bejsbolami w garści. Ja tez czasem nie grzesze umiarem, ale niekiedy trudno sie powstrzymać. Spróbuję...Ale kiedy wejdziesz między wrony :) Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Annomarto ósma, MUSISZ codziennie ze 3 h na t 08.05.06, 18:33 - z przerwami. Pojde, cos zalatwie, wroce. I tak sobie z Rodakami rozmawiam, a wielka to przyjemnosc :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 18:04 anandas napisał: > Koncze studia, mam juz duze doswiadczenie w pracy i tez wyjezdzam i jak > najszybciej pozbywam sie polskiego obywatelstwa, bo i po co mi one skoro bede > zyl, mieszkal, pracowal poza polska. Bedzie tylko ciezarem. A rzad sie ucieszy > bo zmniejszy sie bezrobocie, gdy wyjade ktos przejmie dora posade. Byloby uczciwiej, gdybys podjal studia nie w Polsce lecz w tym kraju w ktorym chcesz sie osiedlic. Studia w Polsce sa w istocie rodzajem powszechnie rozdawanego stypendium na finansowanie ktorego skladaja sie wszyscy podatnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 18:24 > ktorego skladaja sie wszyscy podatnicy. to bylo wprowadzic studia platne? Ja "od wszystkich" dostalem studia, za to "wszyscy" ode mnie dostaja podatki czy skladki do ZUS na nie moje emerytury. Dla mnie jestesmy kwita. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Rzeczpospolita płonie!... tylko cicho 08.05.06, 17:30 Fakt, że Polska, malutką mądrością jest rządzona, ale jeśli czyn tak już debilny, znajduje medialną przestrzeń, to jak to świadczy o dziennikarzach? Jeśli zaś poważny ( hi hi hi ) dziennik robi z tego Newsa... Tragedia ...to już faktycznie trzeba przyznać rację Nieszczęsnemu Prof.Geremkowi. RZECZPOSPOLITA PŁONIE! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do jacka.jareckiego 08.05.06, 17:36 jacek.jarecki napisał: > Fakt, że Polska, malutką mądrością jest rządzona, ale jeśli czyn tak już > debilny, znajduje medialną przestrzeń, to jak to świadczy o dziennikarzach? > Jeśli zaś poważny ( hi hi hi ) dziennik robi z tego Newsa... Tragedia > ...to już faktycznie trzeba przyznać rację Nieszczęsnemu Prof.Geremkowi. > RZECZPOSPOLITA PŁONIE! Korekta. Powinienes mapisac: fakt, ze Polska przez 16 lat malutka madroscia BYLA RZADZONA ... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Re: do jacka.jareckiego 08.05.06, 17:39 Jasne, że tak, ale to tylko dyskusja na forum Gw. Bez przesady! Pseudopolityka i pseudopolitycy- na www.upr.org.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki jasne, że tak! 08.05.06, 17:44 ALE NA FORUM TYLKO JESTEŚMY GW. Bez przesady. Zapraszam www.upr.org.pl ... felieton Pseudopolityka i pseudopolitycy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do jacka.jareckiego 08.05.06, 17:59 Dziekuje. Sprobuje skorzystac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Rzeczpospolita płonie!... tylko cicho 08.05.06, 17:37 ciekawy przypadek, czy kolo najpierw zadzwonił do Wyborczej i poinformował o swoim kroku, czy może gazeta kogoś wydelegowala, może swojego stróża...?! ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lysy641 Re: Rzeczpospolita płonie!... tylko cicho 08.05.06, 17:43 ma racje w tym co robi ,bo wstyd jest teraz byc polakiem polska malym rozomem rzadzona to prawda bo kaczory maja ptasi mozg Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Oj nie mają ptasich mózgów... 08.05.06, 17:55 jest to zwykły proces tworzenia wielkiej naprawdę już ŁŻE!!! prawicy. Następnym krokiem będzie czyszczenie pola z partii wolnościowych i tradycjonalistycznych. Staną przeciwko sobie dwa bałwany łże prawicowy i łżelewicowy. Co będzie? REMIS ...a nam płacz i zgrzytanie zębów Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Jasne.To cyniczna inzynieria polityczna. Emocje są 08.05.06, 18:00 dla dzieciaków z tego forum, m.in... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Oj nie mają ptasich mózgów... 08.05.06, 18:03 wczoraj w Loży prasowej ktoś stwierdził, powołując się na badania socjologiczne, że Polacy nie lubią elit, nie lubią polityków szczególnie tych, którzy dochrapali się wysokich stołków w rządzie, gdyz im nie ufają i podejrzewaja o prywate. Te elity Kaczyńscy przy wykorzystaniu rusycyzmu nazwali łże-elitami, jakby zapominając, że teraz sami sa ich przedstawicielami...;))) Najbardziej denerwujacy jest jednak cynizk Kaczyńskich, którzy swoją partię nazywają prawem i sprawiedliwościa, a później biorą do rządu Leppera! Po ich rządach chyba wszystkie świętości będą zbrukane, przecież popierajac media Rydzyka osłabiają Kościół jako instytucję i wzmacniają antyklerykalne nastroje. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: A może właśnie o to chodzi? 08.05.06, 18:18 to by znaczyło, że Kaczyńscy mają zapędy dyktatorskie... po zniszczeniu wszystkiego stworzyliby nową "religię" i ulepili człowieka - kaczystę na swój obraz i podobieństwo...(jedyny plus, że nie na podobieństwo Edgara...;)))...!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Młodziśta.Poczytajta "Małą Apokalipsę",Konwicki pi 08.05.06, 18:24 sze o stworzonym wtedy TYPIE człowieka. Edgar jest tego kwintesencją, co z tego, że pod krzyżem i orłem Z koroną...:) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks ...niepotrzebne nowe wynalazki. Podtrzymać tylko, 08.05.06, 18:26 podhodować, rozmnożyć... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Czytałem w młodości 08.05.06, 18:29 Edgar i te jego przemarsze korytarzem sejmowym ! To chyba Korwin kiedyś ostrzegał, aby nie głosować na niskich facetów, gdyż mają zwyczaj otaczać się zupełnymi już kulfonami. Z drugiej strony, postać Giertycha, wszystkiemu przeczy! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Fakt, Edgar zupełnie odpada! 08.05.06, 18:26 choć, weźmy taką na przykład neolityczną Wenus. Nie , z religią to przesada, ale dobra i wielka partia w garści. Nie miała by poparcia? Oj, nie jestem taki pewny. Dla wielu ludzi była by, przy odpowiedniej socjotechnice.. WŁADZĄ , taką z dużej litery, co to może dać i odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A "Władzy, raz zdobytej, nigdy nie oddamy". Miał r 08.05.06, 18:28 acje, niby oddali na parę lat, ale jest godna kontynuacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Oj nie mają ptasich mózgów... 08.05.06, 18:25 > ...a nam płacz i zgrzytanie zębów wiec dlaczego dziwisz sie ludziom, ktorzy za wczasu chca zostawic to bagno i zaczac sie ustawiac w lepszych krajach? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki To nie jest bagno, tylko Polska 08.05.06, 18:32 a oni, to tylko pianka na kuflu piwa. Zdmuchnąć... i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak niestety nie... 08.05.06, 18:35 problemen jest to, ze bagnem nie sa politycy (tylko). Problemem jest to, ze ja stracilem nadzieje na to, ze TEN NAROD moze przestac byc gowniana masa sierot po PRLu, w ktorej topia sie ludzie pracowici. Ja mam dosc - kaczynscy skutecznie zabili we mnie jakiekolwiek odruchy solidarne wobec tej tluszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Gorycz przez Pana przemawia, ale.. 08.05.06, 18:49 ...tak naprawdę ludzie, tak kazdy z osobna głupi nie jest. Nie zadbano o podstawową edukację gospodarczą. Nie dano ludziom narzędzi, by mogli sami oceniać programy i wiarygodność polityków PRZED WYBORAMI, nie po. Po, to każdy widzi, że jest marnie, stąd takie wachania poparcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Gorycz przez Pana przemawia, ale.. 08.05.06, 19:15 > ...tak naprawdę ludzie, tak kazdy z osobna głupi nie jest. Nie zadbano o > podstawową edukację gospodarczą. Nie dano ludziom narzędzi, by mogli sami > oceniać programy i wiarygodność polityków PRZED WYBORAMI, nie po. Po, to każdy > widzi, że jest marnie, stąd takie wachania poparcia. Pozdrawiam ale to nie jest moj problem. Nie mam zamiaru marnowac sobie zycia dopoki ta banda nieukow i darmozjadow cos pojmie. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: niestety nie... 08.05.06, 21:33 - ale czym dalej bedziesz od Polski tym bardziej bedziesz Polakiem. Nie zejdziesz z tej "naszej polskiej barki" chociaz nie wiem co bys robil. Pozostanie Ci tylko walczyc o dobre imie Polski, bo do niej nalezysz. Chcesz, czy nie chcesz. Dla innych jestes i bedziesz POLAKIEM. I jest to bardzo przyjemne uczucie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: niestety nie... 09.05.06, 03:57 annamarta8 napisała: > - ale czym dalej bedziesz od Polski tym bardziej bedziesz Polakiem. Nie > zejdziesz z tej "naszej polskiej barki" chociaz nie wiem co bys robil. > Pozostanie Ci tylko walczyc o dobre imie Polski, bo do niej nalezysz. Chcesz, > czy nie chcesz. > Dla innych jestes i bedziesz POLAKIEM. I jest to bardzo przyjemne uczucie. > :) Dokladnie tak - pamietajmy, ze zrzeklem sie obywatelstwa a nie narodowosci ani kraju Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: niestety nie... 09.05.06, 03:54 Nowak trzymaj sie. I nie zapomnij oddac glos w nastepnych wyborach. Gdybysmy naprawde uczciwie wobec siebie chodzili na wybory to i Kaczynskim, Lepperom i Giertychom powiedzielibysmy stop. Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: To nie jest bagno, tylko Polska 09.05.06, 03:51 jacek.jarecki napisał: > a oni, to tylko pianka na kuflu piwa. Zdmuchnąć... i tyle To dmuchaj madralo Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Rzeczpospolita płonie!... tylko cicho 09.05.06, 03:47 Nie kolo stanal w miescie Lodzi na ulicy Piotrkowskiej i oglosil to publicznie podczas manifestacji Partii Demokratycznej Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 17:40 wytrzymal Kwacha,Olina i Millera i wreszcie polegl pod Kaczynskim.Ciekawe ile mial w wydychanym powietrzu?Swoja droga smutny przyklad, co potrafia w slabszej glowie sprowokowac nieuczciwe media.A moze on zrzekl sie obywatelstwa z powodu niezawiazania sie koalicji z platfusami? Odpowiedz Link Zgłoś
lysy641 Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 17:46 ty jestes totalny idiota,masz wyprany mozg przez rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 17:50 to sie nazywa "intieligientna" riposta. tobie tez powinni dac medal kartofla roku im. Adama Michnika..przyznawanym przez pana pacewicza Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 18:25 Ty za to w swojej "riposcie" blysnales takim intelektem, ze mnie oslepilo. Przyganial kociol garnkowi... Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 18:27 > to sie nazywa "intieligientna" riposta. to sa Twoje slowa z tego watki: > chce sie pozbywac obywatelstwa przez takie pierdoly jak lepper czy kaczynski. > Trzeba byc niezlym jemiolem zeby robic takie rzeczy. jezeli widzicie cos w tym > godne pochwaly to rzeczywiscie Lepper Intelektualnie podtarl sobie pupe waszymi > buzkami... wiec jakim prawem kwestionujesz forme wypowiedzi poprzednika? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 18:29 "ty jestes totalny idiota,masz wyprany mozg przez rydzyka" nigga please ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 18:32 > "ty jestes totalny idiota,masz wyprany mozg przez rydzyka" > nigga please ;-) jak dla mnie powiedziec na forum publicum komus nieznajomemu "totalny idioto", czy "lepper intelektualnie podtarl sobie tylek twoja twarza" jest przejawem mniej wiecej tego samego poziomu buractwa. Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 09.05.06, 04:06 sierzant_nowak napisał: > > "ty jestes totalny idiota,masz wyprany mozg przez rydzyka" > > nigga please ;-) > > jak dla mnie powiedziec na forum publicum komus nieznajomemu "totalny idioto", > czy "lepper intelektualnie podtarl sobie tylek twoja twarza" jest przejawem mni > ej wiecej tego samego poziomu buractwa. To ma slownikowa nazwe - nazywa sie to poprostu chamstwem Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 18:33 powiedz mi jeszcze gosciu co tak cie zabolalo w tym co napisalem. to ze napisalem ze gosciu zrobil z siebie barana przez leppera i kaczynskiego... moze mamy inne wartosci ale pomimo ze jestem niezadowolony z obecnych rzadow NIGDY nie zrzekne sie obywatelstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 18:37 > powiedz mi jeszcze gosciu co tak cie zabolalo w tym co napisalem. to ze > napisalem ze gosciu zrobil z siebie barana przez leppera i kaczynskiego... ooo.. widzisz - to jest juz forma ktora w dyskusji mozna akceptowac. Z teza sie nie zgadzam (ze zrobil z siebie barana) ale forma rokuje nadzieje na sensowna polemike. Nie zabolalo mnie to co chciales przedstawic tym zdaniem tylko to, ze uzywajac takich form wypowiedzi sam, pare postow nizej zwracasz komus uwage wlasnie na forme. > moze mamy inne wartosci ale pomimo ze jestem niezadowolony z obecnych rzadow > NIGDY nie zrzekne sie obywatelstwa. pewnie mamy... Ja sie zrzekne (niekoniecznie formalnie - koniecznie poprzez opuszczenie tego kraju) nie dlatego, ze mnie brzydza rzady. Brzydzi mnie to czym jest wiekszosc tego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 18:46 to przestan pisac po polsku. Nie przyznawaj sie skad jestes .A jak juz wyjedziesz i zobaczysz ze wszedzie dookola jest "same shit" mozesz byc z siebie dumny ze zabladziles i ze jestes cool intelekt. zrelaksuj sie poprostu. Mnie brzydza tacy goscie jak ty. brzydzi mnie twoje "swiatle" ograniczenie. ale coz. to jest demokracja. dobrze ze moj dziadek tego nie czyta bo by go zeby rozbolaly. zeby ktorych nie bo mu pan z ub wybil za wiernosc swojemu ... nrodowi. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 18:50 widzisz gosciu. jak juz wyjedziesz nie zapomnij zgasic swiatla. owszem w kraju jest duzo ludzi ktorzy zostali skrzywdzeni przez komunizm i glosuja na rozne partie...ale ty wstawiasz w to swoja teorie i wszystkich ludzi ladujesz do jednego kotla. musisz byc smutnym gosciem sierzancie nowak. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 19:16 > widzisz gosciu. jak juz wyjedziesz nie zapomnij zgasic swiatla. owszem w kraju > jest duzo ludzi ktorzy zostali skrzywdzeni przez komunizm i glosuja na rozne > partie...ale ty wstawiasz w to swoja teorie i wszystkich ludzi ladujesz do > jednego kotla. musisz byc smutnym gosciem sierzancie nowak. nie wszystkich - wiekszosc. Wiekszosc ktora jest na tyle liczna, ze moze ludzi myslacych sobie podporzadkowywac. Tylko ze ja moge sie z tego wypisac :] Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 19:11 > to przestan pisac po polsku. a dlaczego? Co mi da taka manifestacja? Znam ten jezyk to go uzywam kiedy pasuje. > Nie przyznawaj sie skad jestes nie wstydze sie tego, ze z zafajdanego kraju mam sile sie wyrwac. > wyjedziesz i zobaczysz ze wszedzie dookola jest "same shit" wlasnie nie - takiego shitu jak u nas nie ma w krajach, w ktorych chce mieszkac. > zrelaksuj sie poprostu. relaksuje sie. Ale potem wlaczam TV i widze ze znowu mnie chca okradac. To fatalnie wplywa na moj relaks, bo nie lubie czuc sie frajerem. > Mnie brzydza tacy goscie jak ty. brzydzi mnie twoje "swiatle" ograniczenie. jakie ograniczenie? Bo chce zyc w normalnym kraju gdzie moja praca jest normalnie oplacana i nie mam na karku pieciu darmozjadow, ktorym sie robic i uczyc nie chce? > ale coz. to jest demokracja. dobrze ze moj dziadek tego nie czyta bo by go zeby > > rozbolaly. zeby ktorych nie bo mu pan z ub wybil za wiernosc swojemu ... > nrodowi. nie wiem co by go bardziej rozbolalo - to co ja pisze czy to, czym jest narod ktory z jego wysilkow i poswiecen korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 19:25 "wlasnie nie - takiego shitu jak u nas nie ma w krajach, w ktorych chce mieszkac" hehehehe... Taaaaaaa cudze chwalimy swojego nie znamy. Smieszny jestes ale jak to sie mowi pozyjemy zobaczymy, nie wiem tak pozatym w jakim ty kraju chcesz mieszkac ... bo chyba "shitu" nie ma tylko w niebie. zreszta jedz i zobaczysz. "nie wiem co by go bardziej rozbolalo - to co ja pisze czy to, czym jest narod k > tory z jego wysilkow i poswiecen korzysta." Chyba jestes czescia tego narodu? Masz polski paszport, piszesz na forum po polsku, masz jakies tradycje rodzinne? Po tym co piszesz wydaje mi sie ze jestes mlodom sfrustrowana osoba... dostaniesz pare kopow to troche zlagodniejesz. tez kiedys chcialem wyjechac i wyjechalem, tylko teraz zamiast 5 bialych darmozjadow mam 5 czarnych darmozjadow... Odpowiedz Link Zgłoś
lysy641 Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 19:46 to jest odpowiedz dla takich jak ty czyli polidiotow Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 08.05.06, 19:54 hehehe... a lekcje odrobiles 16 letni buntowniku Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Biedny czlowiek,ofiara GW i TVN 09.05.06, 04:03 Nie wytrzymal! Nigdy nie pchalem sie do polityki, az do momentu kiedy polityka wepchnela sie do mnie, do ciebie i do wszystkich. Wiekszosc nie poszla do wyborow i mamy to co mamy. Ja postanowilem wejsc w sam srodek, ale obiecalem sobie cos, zebym robil tak aby moc sobie patrzec w oczy. I tak kandydowalem z Partii Demokratycznej do Senatu i przegralem. Ale nie mysl, ze to mnie sfrustrowalo, nie wrecz przeciwnie, jako nowa osoba w polityce zebralem prawie 10000 glosow. A dzisiaj dbam o to aby czystosc i przejrzystosc tych, ktorzy wygrali byla krystaliczna, dlatego zaprotestowalem. Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Rzeczpospolita płonie!... tylko cicho 09.05.06, 03:44 jacek.jarecki napisał: > Fakt, że Polska, malutką mądrością jest rządzona, ale jeśli czyn tak już > debilny, znajduje medialną przestrzeń, to jak to świadczy o dziennikarzach? > Jeśli zaś poważny ( hi hi hi ) dziennik robi z tego Newsa... Tragedia > ...to już faktycznie trzeba przyznać rację Nieszczęsnemu Prof.Geremkowi. > RZECZPOSPOLITA PŁONIE! Dziekuje za uznanie i nazwanie mnie debilem, a swoja droga zapraszam na wikipedie - wpisz moje nazwisko i zobaczysz mnie z prof Gemeremkiem Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
consigliere1 Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstwa 08.05.06, 17:35 Gdybyż tak jeszcze Michnik, Tusk, Olechowski, Geremek, Komorowski, Paradowska, Miller, Jaruga-Nowacka, Abp Życiński, Morozowski, Jaruzelski... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 17:37 consigliere1 napisał: > Gdybyż tak jeszcze Michnik, Tusk, Olechowski, Geremek, Komorowski, Paradowska, > Miller, Jaruga-Nowacka, Abp Życiński, Morozowski, Jaruzelski... Byloby cudownie!!! Trzeba jednak wlozyc to miedzy bajki. To sa zawodowcy od psucia wszystkiego, co dobre dla Kraju i Narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziej_z_narnii A gdyby tak jeszcze... 08.05.06, 17:39 A. Lepper, J. Kaczyński, L. Kaczyński, Gosiewski, Giertych... Ależ żeśmy się rozmarzyli. :) Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: A gdyby tak jeszcze... 08.05.06, 17:56 czarodziej_z_narnii napisał: > A. Lepper, J. Kaczyński, L. Kaczyński, Gosiewski, Giertych... > > Ależ żeśmy się rozmarzyli. :) - ... Rokita, Tusk, Gronkiewicz, Schetyna, Komorowski, Olejniczak, Borowski, Pawlak, Kalisz....- chyba zbyt mocno żeśmy się rozmarzyli ....? Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Do czego doprowadzily te Konusy 08.05.06, 17:42 Ludzie wola zostac bezpanstwowcem, niz byc Polakiem w IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
read1 O każdym czubku Wybiórcza będzie teraz informować? 08.05.06, 17:44 Może dodatek Psychiatrical Review planują? 'Dziennik' Kill Bill, a ci Psychiatrical Review. Brukowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
germanio Ten facet robi z siebie durnia, ale... 08.05.06, 17:51 ...nie dlatego, ze sie pozbywa polskiego obywatelstwa, ale ze robi z siebie show. Ja mieszkam w Niemczech od dluzszego czasu, i tez z ww. powodow skladam podanie o obywatelstwo niemiecki. Ale ide do wydzialu spraw obywatelskich, biore ankiete, skladam papiery i szperam po forach internetowych (np. www.info4alien.de). Ale nie zapraszam zaraz dziennikarzy 5 stacji, bo to moja osbista sprawa ---- Nie ma dublera dla Leppera Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Ten facet robi z siebie durnia, ale... 08.05.06, 18:01 ale nie wrócisz tutaj z Wehrmachtem? Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Ten facet robi z siebie durnia, ale... 09.05.06, 04:15 germanio napisała: > ...nie dlatego, ze sie pozbywa polskiego obywatelstwa, ale ze robi z siebie sho > w. Ja mieszkam w Niemczech od dluzszego czasu, i tez z ww. powodow skladam poda > nie o obywatelstwo niemiecki. Ale ide do wydzialu spraw obywatelskich, biore an > kiete, skladam papiery i szperam po forach internetowych (np. > www.info4alien.de). Ale nie zapraszam zaraz dziennikarzy 5 stacji, bo to moja o > sbista sprawa > > ---- > Nie ma dublera dla Leppera Jak tak poszperasz to moze przyzwyczaisz sie, ze trzeba czytac dokladnie. Ja nie ucieklem i nie zdradzilem Ojczyzny i nie staram sie o obce obywatelstwo a protestuje. Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Kaczoland 08.05.06, 17:48 Nie dziwię się facetowi wcale. Mi też jest wstyd że jestem Polakiem, wstyd mi za to kogo Polacy wybrali na swoich przedstawicieli. Kaczyńscy dla utrzymania władzy zrobią wszsystko, nawet zbratają się z nacjonalistami i kryminalistami. Radio Maryja i TV Trwam i tak wyjaśni że wszystkiemu winne jest PO, a ciemny lud to kupi. Lepper z Giertychem niebawem odejdą z rządu wieszając psy na PiSie że z nimi się nie da rządzić i w kolejnych wyborach Lepper zostanie prezydentem a Giertych premierem. Na Zachodzie na razie się tylko z nas śmieją, ale dni Polski w UE są już policzone. Czekają nas ciężkie czasy, ciekawe tylko dlaczego cała inteligencja się temu wszystkiemu przygląda z boku? Co się ku.. dzieje że wszyscy śpią!? Może myślą że chołota otrzeźwieje jak Lepper z Giertychem porządzą? Tylko czy wiedzą jaką przyjdzie zapłacić cenę za ich rządy? Odpowiedz Link Zgłoś
komentator15 Re: Kaczoland 08.05.06, 17:55 vontomke napisał: Dni w UE nie sa policzone bo zanim nas wywala kaza oddac kase a my nie mamy z czego oddac, poza tym , wiza na sumowy miedzynarodowe z Unia wiec to nie takie latwe ale napewno Unia musi wkroczyc i to sotro bo Pilska teraz to jak bomba z opoznionym zaplonem...... > Nie dziwię się facetowi wcale. Mi też jest wstyd że jestem Polakiem, wstyd mi > za to kogo Polacy wybrali na swoich przedstawicieli. Kaczyńscy dla utrzymania > władzy zrobią wszsystko, nawet zbratają się z nacjonalistami i kryminalistami. > Radio Maryja i TV Trwam i tak wyjaśni że wszystkiemu winne jest PO, a ciemny > lud to kupi. Lepper z Giertychem niebawem odejdą z rządu wieszając psy na PiSie > > że z nimi się nie da rządzić i w kolejnych wyborach Lepper zostanie prezydentem > > a Giertych premierem. Na Zachodzie na razie się tylko z nas śmieją, ale dni > Polski w UE są już policzone. Czekają nas ciężkie czasy, ciekawe tylko dlaczego > > cała inteligencja się temu wszystkiemu przygląda z boku? Co się ku.. dzieje że > wszyscy śpią!? Może myślą że chołota otrzeźwieje jak Lepper z Giertychem > porządzą? Tylko czy wiedzą jaką przyjdzie zapłacić cenę za ich rządy? Odpowiedz Link Zgłoś
rkb10 Re: Kaczoland 08.05.06, 20:12 Przeczytałem to forum i włos mi się jeży. Takie indywiuua jak maciejtakitam, frant3, niebieskozielony, 12345ja, pozlotemu, grisza14 czy read1 to typowi przedstawiciele tego narodu. Piszą idiotyzmy, oczerniają ludzi, wyzywaja ich i oceniają w/g swoje skali pszenno-buraczanej. Głosy takich jak isa.stern, sierżant nowak, czy vontomke giną wśród kaczego skrzeku. I tak wygląda Polska. Większośc pływa w gnojowicy, ale jak ktoś chce się z niej wydostać to zostanie wyzwany od komuchów, żydomasonów, . Nawet Owsiaka nie oszczędzą , a zrobił dla ratowania zdrowia i życia więcej niż wszyscy ministrowie zdrowia razem wzięci.Uważam krok pozbycia się obywatelstwa za przejaw desperacji. A że media to nagłośniły? Po to są.Kiedy będzie to już masowy przejaw protestu przeciwko katofaszystom i pauperyzacji społeczeństwa moze wreszcie naród się obudzi, przegoni politykierów, osuszy bagno maciejatakiegotam. Mam 52 lata i należe do pokolenia straconego. Za stary aby zyć za młody aby umrzeć. Tez mam tego dość, i dośc mam bałwanów takich jakich wymieniłem na wstępie. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator15 Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 17:49 ja chce zrobic dokladnie to samo, czy jakis prawnik moze sie tu wypowiedzeic jakie sa konsekwencje takiej rezygnacji, prosze o maila w tej sprawie. Takze jest mi wstyd i nie chce byc dluzej obywatelem tego kraju.. Wpisujcie sie kto che zrobic to samo.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andy95 Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 17:54 komentator15 napisał: > ja chce zrobic dokladnie to samo, czy jakis prawnik moze sie tu wypowiedzeic > jakie sa konsekwencje takiej rezygnacji, prosze o maila w tej sprawie. Takze > jest mi wstyd i nie chce byc dluzej obywatelem tego kraju.. Wpisujcie sie kto > che zrobic to samo.. pozdrawiam Wracaj na forum onetu, małolacie. Odpowiedz Link Zgłoś
betsy12 Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 20:23 komentator15 napisał: > ja chce zrobic dokladnie to samo, czy jakis prawnik moze sie tu wypowiedzeic > jakie sa konsekwencje takiej rezygnacji, prosze o maila w tej sprawie. Takze > jest mi wstyd i nie chce byc dluzej obywatelem tego kraju.. Wpisujcie sie kto > che zrobic to samo.. pozdrawiam mozna sie zrzec obywatelstwa, kierujac do Prezydenta odpowiednie pismo z dobrym uzasadnieniem Konsekwencje- dostajesz dokument podrozy/ nawet bez zdjecia / i jestes obywatelem swiata. A to oznacza, ze Polska moze Ci kazac opuscic kraj w ciagu krotkiego czasu i nie wiadomo czy kiedykolwiek Ciebie tutaj wpuszcza. Jestes nikim, nikt zadne panstwo, zaden rzad nie da ci ochrony.O wjazd do innego panstwa musisz prosic, ale nie zawsze i nie na taki okres jak chcesz dostaniesz wjazd.Nie zawsze bedziesz mial zezwolenie na prace. Malolaty zanim zaczniecie sie zachwycac czyms o czym nie macie pojecia, poszperajcie troche chocby w encyklopedii. Przeproscie Polakow, ktorzy walczyli o Polske/zostalo ich malo/, Polske w koncu - bo dzisiejszy dzien powinien nastrajac do refleksji, a nie jazgotu i plucia! Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 09.05.06, 04:25 betsy12 napisała: > komentator15 napisał: > > > ja chce zrobic dokladnie to samo, czy jakis prawnik moze sie tu wypowiedz > eic > > jakie sa konsekwencje takiej rezygnacji, prosze o maila w tej sprawie. Ta > kze > > jest mi wstyd i nie chce byc dluzej obywatelem tego kraju.. Wpisujcie sie > kto > > che zrobic to samo.. pozdrawiam > mozna sie zrzec obywatelstwa, kierujac do Prezydenta odpowiednie pismo z dobrym > > uzasadnieniem > Konsekwencje- dostajesz dokument podrozy/ nawet bez zdjecia / i jestes > obywatelem swiata. A to oznacza, ze Polska moze Ci kazac opuscic kraj w ciagu > krotkiego czasu i nie wiadomo czy kiedykolwiek Ciebie tutaj wpuszcza. Jestes > nikim, nikt zadne panstwo, zaden rzad nie da ci ochrony.O wjazd do innego > panstwa musisz prosic, ale nie zawsze i nie na taki okres jak chcesz dostaniesz > Nie moga ci kazac to po pierwsze. A tak swoja droga to kim jestem jezeli rzadzi mna przestepca? Rzeczpospolita to nie mafia i dlatego tez zrzekam sie obywatelstwa. Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 09.05.06, 04:21 Chetnie pomoge juz raz to zrobilem :-) pisz co chcesz wiedziec k.deron@gazeta.pl Krzysztof Deroń - Partia Demokratyczna demokraci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
brynk znowu Łódz?jak nie Miller,Pęczak, pawulon to Deroń 08.05.06, 17:50 Biedna ta Łódż, ciągle coś tam się dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Re: znowu Łódz?jak nie Miller,Pęczak, pawulon to 08.05.06, 17:58 Coś w tym jest! Można by sporo jeszcze dodać! Polski Manchester...hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: znowu Łódz?jak nie Miller,Pęczak, pawulon to 09.05.06, 04:27 Zapomnialales o dzieciach w beczkach i Wisniewskim, Rubinsteinie, Tuwimie mam wymieniac dalej???? Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 17:52 O ile mi wiadomo polskiego obywatelstwa nie można się zrzec. Można natomiast zostać go pozbawionym. Odpowiedz Link Zgłoś
komentator15 Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 17:56 dzakarta napisał: > O ile mi wiadomo polskiego obywatelstwa nie można się zrzec. Można natomiast > zostać go pozbawionym. TO OKROPNE BO ZAL BYC POLAKIEM:((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 18:01 komentator15 napisał: > dzakarta napisał: > > > O ile mi wiadomo polskiego obywatelstwa nie można się zrzec. Można natomi > ast > > zostać go pozbawionym. > TO OKROPNE BO ZAL BYC POLAKIEM:((((((((((( - komentator: - dlaczego nie rezygnowałes z obywatelstwa ,gdy Polską zarządzał Stalin , Brezniew w osobach Bieruta, Gomułki.... . - Bo byś poszedł siedziec w lagrze. Cwaniak z Ciebie ! Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 09.05.06, 04:31 Bo najpierw mnie na swiecie nie bylo, a za Brezniewa bylem za mlody i musialem sluchac rodzicow. GW sie pomylila ja mam 37 a nie 47 lat Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 09.05.06, 04:29 dzakarta napisał: > O ile mi wiadomo polskiego obywatelstwa nie można się zrzec. Można natomiast > zostać go pozbawionym. Akurat jest na odwrot - dzakarta nie znamy Konstytucji :-) Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Obywatelstwa-nie da rady, tylko paszport i dowód,a 08.05.06, 18:03 wiec to nie recepta dla niego... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Ale frajer. Mógł przecież sprzedać! ;))) [n/t 08.05.06, 18:14 callafior napisał: > ..a ile mozna dostac za takie obywatelstwo sprzedajac je i gdzie mozna dokonac takiej transakcji ? - na GPW, na Stadionie Dziesieciolecia,czy w Domu Aukcyjnym? - A mozna sprzedać Cyganowi? Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga Re: Szlachetny samobojca 08.05.06, 17:58 tak jak za staliznizmu bywaly jednostki ktore dokonywaly samospalen w czasach kiedy wiekszosc spoleczenstwa zajeta byla troszczeniem sie o wlasne dupy i lekiem o siebie, tak teraz zaczynaja objawiac sie reakcje sfrustrowanych, bezsilnych ludzi. Bedzie ich coraz wiecej, w roznej formie. Wiekszosc reaguje przebiegloscia i biegami za granice. Uciekaja jak szczury z tonacego okretu. Bo Polska slynna jest z cwaniactwa i szczurowatosci. A ten czlowieczek postapil uczciwie. Ale jasne, wiekszosc go zaszczuje jako idiote. Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Szlachetny samobojca 09.05.06, 04:35 To trudno, skoro beda chcieli mnie takiego widziec to ich problem A tak swoja droga to ja nie jestem sfrustrowany i calkiem dobrze sobie radze, a moja decyzja byla przemyslana Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
checkm8 Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 08.05.06, 17:58 Co za KR*tyn! Temat w sam raz na pierwszą stronę GW. Fakt ma wieloryba, GW - bezpaństwowca. Wyśmienita dawka humoru na poniedziałkowe popołudnie. W sumie nieźle koleś wykoncypował... Kiedyś trzeba było oblać się benzyną i podpalić w ramach protestu a dzisiaj? Wystarczy wysmażyć jakieś pismo i podpisać w obecności mediów. Pewnie nawet bez znaczków skarbowych... Nagroda Darwina wreszcie ma szansę zawitać do Polski! :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 09.05.06, 04:37 Dziekuje za uznanie checkm8. Mam nadzieje, ze pierwszy odczujesz na wlasnej skorze polityke Leppera i Giertycha Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
checkm8 Re: Protestuje i zrzeka się polskiego obywatelstw 14.05.06, 08:29 Nie sądzę, by Giertych czy Lepper ze swoją polityką byli w stanie dotknąć mnie bardziej niż rządy panów z PD i SLD. Pomysł na waszą nową koalicyjkę SLD+SDPL+PD pokazuje kim naprawdę jesteście. Nie mam ŻADNEGO uznania dla takiego czynu. Obecna sytuacja polityczna w niczym nie usprawiedliwia takiego postępowania. Widzę w tym co najwyżej głupotę i odwrócenie się od własnej ojczyzny. Demokracja uwiera? Demokracja okazała się niepoprawna politycznie, co? Pan Mazowiecki perroruje dziś, że demokracji w Polsce trzeba bronić... Hahaha. Demokracja akurat obroniła się sama ostatniej jesieni. Przed wami, którzy ją próbowaliście sobie przywałaszczyć przez lata. Odpowiedz Link Zgłoś
lysy_w_beemce A zrzekaj sie - na zlosc mamie zlam sobie noge! 08.05.06, 18:00 Glupi jak Polak - Pan z Lodzi jest doskonalym obrazem tego porzekadla. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Wiadomosc ta przypomina mi wyraznie 08.05.06, 18:04 wiadomosc o marszu mlodziezy przeciw Giertychowi zorganizowanym przez ordanizcje anarchistyczna. Czy mozna zejsc NIZEJ??? Odpowiedz Link Zgłoś
consigliere1 Re: A zrzekaj sie - na zlosc mamie zlam sobie nog 08.05.06, 18:08 Nie obrażaj kolego, pochopnie, tego Łodzianina. Zapytaj, co mu redaktor odpowiedział na jego pytanie- "A co to dla mnie za interes?". Jeśli oczywiście pytanie zadał. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: ten pan, i nie tylko, jest zalosny 08.05.06, 18:19 Po przeczytaniu tego tekstu przypomnial mi sie wczorajszy apel Olejniczaka, Borowskiego i Onyszkiewicza. Przypominam, iz trojka tych "politycznych medrcow" bije na alarm ze wzgledu na rzekome zagrozenie dla polskiej demokracji. Nalzaloby sie tych panow zapytac co sie takiego stalo; czy wybory zostaly sfalszowane, ludzi fizycznie przymuszano do glosowania na niewlasciwych kandydatow, na czym polega to zagrozenie demokracji? Bo tak naprawde, jesli takie partie jak Samoobrona, czy LPR zostaly wybrane w demokratyczny wyborach, to takie wypowiedzi jak wyzej wymieniona, sa wlasnie zagrozeniem dla demokracji. Nie inaczej jest z tym panem. Dlaczego ten czlowiek nie protestowal w ten sam sposob, gdy ujawaniane byly jedna po drugiej afery, a genezy wszystkich afer niezmiennie prowadzily do palacu prezydenckiego? Dlaczego ten czlowiek nie protestowal, gdy zapity polski prezydent wielokrotnie hanbil polski kraj i obrazal pamiec polskich patriotow?. Wniosek jest chyba oczywisty. To kolejny zabieg socjotechniczny, kolejna proba osmieszenia rzadu, pierwszego naprawde polskiego od ponad 60 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: ten pan, i nie tylko, jest zalosny 09.05.06, 04:55 marek10004 napisał: > Po przeczytaniu tego tekstu przypomnial mi sie wczorajszy apel Olejniczaka, > Borowskiego i Onyszkiewicza. Przypominam, iz trojka tych "politycznych medrcow" > bije na alarm ze wzgledu na rzekome zagrozenie dla polskiej demokracji. > Nalzaloby sie tych panow zapytac co sie takiego stalo; czy wybory zostaly > sfalszowane, ludzi fizycznie przymuszano do glosowania na niewlasciwych > kandydatow, na czym polega to zagrozenie demokracji? Bo tak naprawde, jesli > takie partie jak Samoobrona, czy LPR zostaly wybrane w demokratyczny wyborach, > to takie wypowiedzi jak wyzej wymieniona, sa wlasnie zagrozeniem dla demokracji > . > Nie inaczej jest z tym panem. Dlaczego ten czlowiek nie protestowal w ten sam > sposob, gdy ujawaniane byly jedna po drugiej afery, a genezy wszystkich afer > niezmiennie prowadzily do palacu prezydenckiego? > Dlaczego ten czlowiek nie protestowal, gdy zapity polski prezydent wielokrotnie > hanbil polski kraj i obrazal pamiec polskich patriotow?. > Wniosek jest chyba oczywisty. > To kolejny zabieg socjotechniczny, kolejna proba osmieszenia rzadu, pierwszego > naprawde polskiego od ponad 60 lat. Juz odpowiadam dlaczego nie protestowalem. Poniewaz uwazalem, ze polityka mnie nie obchodzi, az do czasu, kiedy musiala zaczac mnie obchodzic i to wlasnie Kwasniewski i Miller doprowadzili do tego, ze zaczalem sie interesowac polityka. Denerwowaly mnie te ich wieczne afery, ale dzis mamy inna sytuacje, w ktorej zagrozona jest panstwowosc jej istota i instytucje. Pragne takze podkreslic, ze pierwszym i jak dotad jedynym solidnym rzadem byl rzad Tadeusza Mazowieckiego. I goraco prosze nie wyciagaj wiecej takich frazesow "osmieszyc jedyny naprawde polski rzad". Poniewaz ten jedynie polski rzad Marcinkiewicza zarzadzany jest przez przestepcow, bojowkarzy, nacjonalistow i jedna pania liberal. Pora sie otrzasnac i zrozumiec, ze jest to rzad, ktory doszedl do wladzy w chaniebny sposob - wykorzystujac elementarne prawo do wolnosci wyznania i stosujac socjotechniczne sztuczki doszlo do wladzy wrecz na krzyzu Jezusowym. Tak nie mozna!!!! Wiara to wiara, a polityka to polityka, nigdy nie wolno lamac elementarnych zasad niezaleznosci polityki i wiary. Dodam, jeszcze, ze jest to rzad amatorow, ktorzy nie maja nawet koncepcji jak rzadzic i motaja sie raz tu raz tam nic nie robiac przy tym, zupelnie jak na prawdziwej polskiej budowie po piwku. PROTESTUJE! Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
kinskyart Zróbmy tak wszyscy! 08.05.06, 18:04 I załóżmy swoją Republikę Polską - a oszołomom odmawiajmy obywatelstwa - niech żyja w IV RP, niech sie rządzą i indoktrynują, rozliczają, plują na siebie, szczekają, modlą do jednego Boga itd. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Zróbmy tak wszyscy co wolimy wyjechac 08.05.06, 18:09 ze niby nas ktos przesladuje. Jakis wariat. GW go lansuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: Zróbmy tak wszyscy! 08.05.06, 18:11 Popieram Cię. dlaczego ma być tylko jeden kraj w którym mówi się po polsku? Gdy kiedyś wielka emigracja 2004+ zechce wrócić do ojczyzny - nie będzie miała gdzie. może zatem założyć nową ojczyznę, choćby na madagaskarze? Niewiele kosztowałby podbój takiej bananowej republiki. A i klimat lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
read1 Re: Zróbmy tak wszyscy! 08.05.06, 18:12 kinskyart napisał: > I załóżmy swoją Republikę Polską - a oszołomom odmawiajmy obywatelstwa - niech > żyja w IV RP, niech sie rządzą i indoktrynują, rozliczają, plują na siebie, > szczekają, modlą do jednego Boga itd. popie..nych jak ty nie ma aż tak wielu, więc na ta twoja Polska Riespublika wystarczą dwa baraki pod S. Petersburgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_ziaja Re: Zróbmy tak wszyscy! 08.05.06, 20:19 przeciez miales PRL bis zostań tam Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Deroń jest pod wpływam pawulonu,bo z Łodzi pochodz 08.05.06, 18:05 - hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Oczywiście.Ale tylko od piątku?Daleko wcześniej.Pr 08.05.06, 18:44 zecież to narastało od dawna. Wodzowie - Tusk, Rokita - byli slepi? Pnoszą odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Oczywiście.Ale tylko od piątku?Daleko wcześni 09.05.06, 05:02 Widzisz zyks, tak glosujesz, a juz cie Kaczynskie kupili. Stosujesz ich retoryke, powtarzasz ich slowa i wydaje ci sie, ze sa twoje, a nawet nie zauwazasz, ze dajesz sie manipulowac. To, ze winna jest PO to jest najczesciej powtarzane przez PiS zdanie. Pomysl w jakiej Polsce chcesz zyc? Bo ja wole byc bez panstwa niz byc wiecznie manipulowany. Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Brawo ten Pan. Od piatku wstyd byc Polakiem 09.05.06, 04:59 I w piatek oglosilem, ze zrzekne sie obywatelstwa Krzysztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
k.deron Re: Deroń jest pod wpływam pawulonu,bo z Łodzi po 09.05.06, 04:58 A czy zdajesz sobie sprawe, ze twoj smiech ma prawne konsekwencje? Krsztof Deroń Odpowiedz Link Zgłoś