alfredo5 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 08:44 Dlaczego prezydent kłamie publicznie? Jego brat rozdyma adninistrację a on mówi o reformie wydatków publicznych, Samoobrona w rzadzie to brak szans na opodatkowanie pod.dochodowym rolników milionerów, brak szans na to aby rolnicy płacili składke zdrowotna tak jak inni / tzn. 8,75 od dochodów /, za to jest szansa że społeczeństwo zapłaci 1 mld zł, za oddłużenie cwaniaków w gumiakach, Czy " o take polske my walczyli"? Odpowiedz Link Zgłoś
barka01 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 08:47 Niewatpliwie winą PO jest to, że Kaczyńscy są u władzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
steku Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 08:48 zaraz, zaraz, to w koncu mamy wielki sukces pisiorow, bo powstala koalicja z wiekszoscia, czy tez mamy wielka porazke z winy po bo wsioki i nieuki z so oraz bigoci ligowcy weszli do rzadu? cos sie kurdupel placze Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 08:48 juz wiem juz wiem to oredzie to bylo tylko wstep do pozniejszego rozdania nagrod Swiry Roku i wszystko jasne :D Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 08:53 PO też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Oczywiście że Platforma jest winna temu, 11.05.06, 08:55 że cała kampania wyborcza PiSu opierała się na pluciu na swojego przyszłego koalicjanta. Oczywiście to Platforma jest winna temu, że PiS nie mógł przełknąć Komorowskiego na stanowisku Marszałka, ale bez zmrużenia okiem poparł Leppera. Czy w tej chwili dzieje się w tym państwie cokolwiek, co nie jest winą Platformy? Odpowiedz Link Zgłoś
adwach Re: Dosyć tych kłamstw!!! 11.05.06, 08:56 Mam juz tego dosyć!!!! Ile można kłamać?? ile??? Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1001 MSWiA dla PO 11.05.06, 09:17 Ktos jeszcz pamieta jak Rokita zarzadal MSWiA dla siebie? Kiedy od dawna wiadomo bylo, ze to oczko w glowie PiSu? Dla mnie jest jasne, ze wina lezy po stranie PO Odpowiedz Link Zgłoś
ja.niktus prezydent Niewszystkich Polaków :( 11.05.06, 08:57 niedługo 1/2 prezydenta na kazde pytanie bedzie odpowiadał '.. nie wiem o co chodzi ale na pewno winna jest PO..' Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9913 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 08:58 I jeszcze raz kwa, kwa,kwa..... Odpowiedz Link Zgłoś
tag1 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 09:00 "Strażnik Konstytucji" - Pan Prezydent sobie kpi z Polaków, już samo powołanie do rzadu Lepera i Gietrycha jest rażącym pogwałceniem Konstytucji R.P.Kwasniewski przez dwie kadencje nie miał tylu wpadek co Kaczyński w pierwszych miesiacach urzedowania. Pora wszcząć procedurę odwołania p. Kaczyńskiego z urzędu aby przestał kompromitować R.P. i urząd. Odpowiedz Link Zgłoś
stpg Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 09:03 Panie (tu pownienem napisać "prezydencie" ale jak na razie nie zachowuje sie jak taki) czas już zacząc działać samodzielnie nie będąc rzecznikiem PiS -u. Było źle pan milczał, przez wiele miesięcy nie odzywał sie pan bo nie można było chwalić w żaden sposób tego co sie działo. Dziś chce Pan nam wmówić że jest lepiej chwali koalicje a jednocześnie obwinia o wszystko innych. Czas wreszcie aby ktoś na górze ponosił odpowiedzialność za swoje czyny. Czy może za pare lat znowu zmienicie nazwe i staniecie do wyborów z chasłem my jeszcze nie rządzilismy. Odpowiedz Link Zgłoś
antysemita2006 Co z tym zdjeciem? Nie ma aktualniejszego? 11.05.06, 09:04 Moze sie czepiam, ale... Taka wielka gazetka, a nie potrafi dac aktualnego zdjecia do artykulu - a moze to celowa manipulacja ze strony Gazety Wyborczej? Wczesniej potrafili dac aktualne zdjecie, a teraz dają te, na ktorym wg nich "lepiej" widac Prezydenta... Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 09:09 PO jest WSPOLWINNA-z pewnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
jarro69 Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 09:10 he, he, he, dobre :) a może to PO namawiało pis-uar, lepperiadę i partię człowieka konia do koalicji? Polakom gratulujemy głupoty na górze - to tyle ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanka Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 09:11 Specjalnie wczoraj zasiadłam, aby posłuchać tego przemówienia, bo chciałam wreszcie usłyszeć, że prezydent jest prezydentem wszystkich Polaków i że daleki jest od podziału społeczeństwa. Niestety, znów usłyszłam tylko zwalanie winy.... No cóż.... znów się zawiodłam, a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Kaczorenko nie rozumie ze bycie prezydentem 11.05.06, 09:12 Kraju to bycie prezydentem WSZYSTKICH Polakow i tego pana do ktorego powiedzial spieprzaj dziadu, i Aleksandra KWasasniewskiego a NIE TYLKO TOW. HIACYNTA! Odpowiedz Link Zgłoś
ryckus Re: Prezydent Kaczyński: Ta koalicja jest niezbęd 11.05.06, 09:16 Niech Kaczor wraz z bratem pojrzą do lustra a zobaczą winnych obecnej koalicji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gw_lgarze Wspaniały prezydent wszystkich Polakow 11.05.06, 09:24 a nie zydostwa i pedalstwa, ktore cimoszą przeciw niemu pod sztandarami brukowca z GW-na rodem. Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1001 Rola Prezydenta to przypominac fakty 11.05.06, 09:39 Wyborcy maja krotka pamiec, wiec trzeba im przypominac Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 masz jakis problem z głowa, gosciu? 11.05.06, 09:40 wez se na wstrzymanie, czlowieku bo az czytac had'ko posłuchalem wczoraj "naszego" prezydenta i powiem Ci... moze on i prezydent, ale nie moj... i nie moich znajomych ten facet o gospodarce powiedzial tylko kilka zdań. Ze wg niego jest lepiej, ze wzrosło, ze jest cacy:-) Fajnie, tylko ze rzad marionetkiewicza nie wymyslił i nie wprowadził w zycie zadnej ustawy gospodarczej. Jezeli cos wzrosło to na zasadzie koła zamachowego. Rozpedziło sie wczesniej, no to sie kreci jakos... Dopoki kaczki nie zaczną zbyt duzo piachu w te tryby sypac (a to umieja niezle, co nawet pan Wałęsa przyznał) to jakos sie bedzie krecilo. I moze nie bedzie drugiej Argentyny. Kaczynski mowil za to duzo o sluzbach specjalnych, o WSI, o urzedzie antykorupcyjnym itp... Jednym zdaniem: w kaczych kuperkach mają gospodarke a interesuje ich jedynie "wadza" , manipulacja i kontrola. I zapewne zemsta na dawnych przeciwnikach politycznych, bo niby czemu tak ich te wszystkie komisje, kwity, archiwa i akta interesują? Oczywiscie wszystkiemu co złe, winna jest PO. Niemniej dowiadujemy sie niespodziewanie, ze nowa koalicja jest naprawde dobra dla kraju itp. Ze to na wiele lat, ze razem (sic! - od kiedy to prezydent jest po stronie ktorejs partii?) zrobimy wiele itp. Skoro tak, to moze nalezaloby podziekowac Tuskowi i Rokicie. Wszak dzieki nim powstala tak wspaniala koalicja, ktora poprowadzi naród ku swietlanej przyszłosci:-) I jeszcze na koniec: czy wspomnial chocby slowem o prostestach lekarzy? A moze o protestach studentów? Jakos sobie nie przypominam. A ty? Moze sluchalismy innego wystapienia, co? ;-) to nie jest prezydent Polski, to jest prezydent swojego brata i jego kota Polak-ateista ps. wiem, ze teraz nie bardzo wypada byc ateistą, ale coz... jakos mam to gdzies Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.org Scenariusz... 11.05.06, 10:02 Wyobrazam sobie taki scenariusz... W Polsce dochodzi do katastrofy ekologicznej, powiedzmy do wyciegu niebezpiecznej substancji chemicznej. Sluzby ratownicze nie daja sobie rady, zakazony zostaje teren wielkosci polowy wojewodztwa... Kto jest winny? PO. Malo slonce w lecie? PO. Maly przyrost naturalny? I tak dalej... Na Warszawe! - krytyka.org/pokaz_opinie.php?id=32 Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Scenariusz... 11.05.06, 13:53 No właśnie.. Aby udowodnić swoje wątpliwe racje musisz tworzyć hipotetyczne(!) scenariusze.. Obecnie mamy sytuację(rzeczywistą!), że nowa koalicja nie zdążyła jeszcze dobrze zapoznać się z sytuacją zastaną po poprzednikach(niewątpliwie nieciekawą!), a we wszystkich polskojęzycznych mediach uczynił się istny rejwach !! Czy tak zachowują się piewcy demokracji ?! Nie lękajcie się(!).., o ile macie czyste łapki...! Odpowiedz Link Zgłoś
sq2bnx Bliźniakom śni sie po nocach PO 11.05.06, 11:39 Tych obrzydliwości już trudno słuchać.To pierwsze próby przerzucenia odpowiedzialności za nieudolne rządy PiS'uarów na PO. Już niedługo Polacy powiedzą prezydentowi DOŚĆ i wypowiedzą nieposłuszeństwo obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Bliźniakom śni sie po nocach PO 11.05.06, 13:43 maly smieszny I strazak IV RP traktuje ludzi w kraju jak pisuar Odpowiedz Link Zgłoś
burasuka Re: Bliźniakom śni sie po nocach PO 11.05.06, 19:07 Mamy wreszcie prezydenta wszystkich burych suk i dziadów :( Odpowiedz Link Zgłoś