Dodaj do ulubionych

Wałęsa każe przepraszać Kaczyńskiemu

13.05.06, 23:11
za niewyjasnione historie z Ukrainą . A gdzie on był do tej pory ?
Tez był prezydentem i mógł juz dawno przeprosić !!!!!!!
A kiedy Wałesa przeprosi Polaków za kradżież i rozgrabienie mienia
narodowego ?, za bezrobocie , za nędzę ludzką , za to ,że w Polsce sa tylko
etaty dla prostytutek i szwaczek ? za porzucanie dzieci w śmietnikach ? za
ogólną biedę i wyniszczenie Polaków ? Niech sie ten typ odczepi od ludzi ,
którzy chcą sprawdzić i naprawić zło przez niego zresztą sprowokowane i
zrobione .Agent , który prosił gen Jaruzelskiego aby ten zaprzeczył ,że on
był agentem.Brak honoru kompletny!!!!
Osobiście jest mi winien 100 mln złotych i Wam też.
Jak ten typ może jeszcze cokolwiek żadać i to od kogo ? Od człowieka ,który
chce pokazac jak wszy oblazły Polskę i ją zgnoiły ?
Żebym tak mogła ( jak nie mogę )..............
Obserwuj wątek
    • zzamiedzy Re: Wałęsa każe przepraszać Kaczyńskiemu 14.05.06, 06:14
      Chyba jest ciaglosc wladzy. Zglos sie do Kaczora Wielkiego Mlodszego. A swoja
      droga to niezlly z niego bubek. Zaprosil prezydenta Ukrainy a najpierw w
      przemowieniu zwraca sie do kardynala. Widocznie bedzie mu potrzebny zeby korone
      na kaczy leb wcisnac! Takie to waznosci i rozkladanie akcentow w tym PRL-bis.
    • jnowakowski Walesa, ty zawsze wiedzales lepiej... 14.05.06, 06:23
      ...i co z tego wyszlo?
      • historykii Re: Walesa, ty zawsze wiedzales lepiej... 14.05.06, 07:19
        Przeczytajcie jeszcze raz wynurzenia naszego b. Prezydenta:
        "Dodał, że Lech Kaczyński mógł też poczekać, aż przeprosi "tamta (ukraińska-
        PAP) strona, która więcej nam krzywd zrobiła".

Zdaniem Wałęsy, nieważne jest, kto pierwszy przeprosi, ale żeby to nastąpiło.
        Dodał, że uzależnione jest to od tego, kto będzie odważniejszy. "Tutaj zabrakło
        odwagi" - dodał.

"Ja bym zrobił tak, żeby to (przeprosiny - PAP) padło z dwóch stron, natomiast
        najpierw bym to uzgodnił, a dopiero powiedział. To było do uzgodnienia" -
        ocenił Wałęsa".
        Tylko raz dałem się ponieść własnej woli wolnościowej-Jesień 1990 r- wybory
        prezydenckie. Następne miesiące, lata wsłuchiwałem się w słowa " mojego "
        Prezydenta i uszom nie wierzyłem. Od sierpnia 1991 r po Jego woltach w kierunku
        ROADU -pozbyłem się złudzeń. O późnieszych ocenach nie wspomnę-bo jest to jeden
        akt ŻALU ZA WLASNE DECYZJE(...)
        Czy po tak bezsensownie wypowiedzainej refleksji, przez tak wielkiego Polaka,
        mozna podjąć polemikę?
        Ciśną mi się na klawiaturę, Jego wielokrotnie wypowiadane słowa o pułkowniku
        Kukliński:
        Panie Prezydencie, najwyższy czas " wyłączyć się"- przynajmniej fonię(!)
        Bułacie, Bułacie( do Okudżawy), dlaczego nie zaśpiewasz nam jeszcze raz:
        " A przecie mi żal, że tu w drzwiach nie pojawi się...."
        • norton2005 Re: Walesa, ty zawsze wiedzales lepiej... 14.05.06, 07:35
          Wałęsa chce tylko dokuczyć Kaczyńskim. W dowolnej sprawie, w każdej chwili
          niezależnie od sytuacji.
        • janek344 Re: Walesa, ty zawsze wiedzales lepiej... 14.05.06, 09:11
          Krzywdy były po obu stronach ale proporcje nie są równe, ponieważ to Ukraińcy
          dokonali na Polakach ludobójstwa. Zabijali po to, by zniszczyć polskość na tych
          ziemiach a więc dlatego, że ofiary były Polakami.Polska powinna staeać się, by
          świat uznał to za holokaust. Dlatego to nie polski prezydent powinien pierwszy
          przeprosić.W tym wypadku Wałęsa nie ma racji.
          • kaczakloaka Walesa wie lepiej 14.05.06, 09:37
            Brawo Panie Prezydencie (Waleso oczywiscie!!!). Uzycie fragmentu "Ojcze Nasz"
            jako wymowki swiadczy w najlepszym wypadku o braku osobistej odwagi. O madrosci
            politycznej lepiej nie mowic. Ale niestety od pamietnego "przepraszamy"
            polskich biskupow, jedynym odwaznym krokiem w historii Polski byl skok Pana
            Prezydenta przez plot. Jeszcze raz gratuluje skoku i przekazuje wyrazy
            szacunku.
            • unamatita Re: Walesa wie lepiej 14.05.06, 09:41
              Człowieku - jaki skok? Dobrze poinformowani twierdzą, że przywieźli go
              motorówką.
              --
              Adminie - Nie wahaj się.
              To spokojnie można wyciąć.
              • kaczakloaka Re: Walesa wie lepiej 14.05.06, 09:43
                unamatita napisała:

> Człowieku - jaki skok? Dobrze poinformowani twierdzą, że przywieźli go
                > motorówką.
                > --
                > Adminie - Nie wahaj się.
                > To spokojnie można wyciąć.

Chyba sam ta motorowka kierowales. SB is SB. Good luck.
            • jan-szczerbina Re: Walesa wie lepiej 14.05.06, 10:24
              Panie Wałesa niech da Pan sobie spokuj nic nie zrobił Pan dla Polskinie zrobił
              nie pamięta Pan jak swojego Premiera odwołał pan o godzinie 1.00 wstydy pan nie
              ma myslał Pan tylko ze bolek nie wyjdzie na wierch umocnił pan komuchów do dziś
              nie ma lustraci w polsce jeszcze lepiej ze wyborach popar Pan kapitalistów dał
              pan ciała tak lepiej Pan daj sobie siana Polacy maja Pana pod same uszy
    • unamatita To się doradca znalazł. Wszyscy pamiętamy jego 14.05.06, 09:38
      działania kiedy był prezydentem. Oprócz rozpieprzenia rządu Olszewskiego i
      wzmacniania "lewej nogi" nie zrobił nic. Ciekawe kto mu wtedy doradzał???
      Dlatego swoje rady niech sobie wsadzi gdzieś.
      u.
      • kaczakloaka Re: To się doradca znalazł. Wszyscy pamiętamy jeg 14.05.06, 09:40
        unamatita napisała:

> działania kiedy był prezydentem. Oprócz rozpieprzenia rządu Olszewskiego i
        > wzmacniania "lewej nogi" nie zrobił nic. Ciekawe kto mu wtedy doradzał???
        > Dlatego swoje rady niech sobie wsadzi gdzieś.
        > u.

Ale przez plot przeskoczyl. I Leppera o to nie pytal.
        • unamatita Re: To się doradca znalazł. Wszyscy pamiętamy jeg 14.05.06, 09:49
          kaczakloaka napisał:
          > I Leppera o to nie pytal.

Leppera nie pytał. Miał doradcę Wachowskiego:))
          u.
      • unicef123 Re: To się doradca znalazł. Wszyscy pamiętamy jeg 14.05.06, 13:13
        chciał wzmocnić lewą i prawę nogę a zrobił to co ma pośrodku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka