mar_kra3 Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 09:21 Lekarze, jestem z wami!!!! Lapy precz od sluzby zdrowia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 rządy pis powtórką z prl-u!!! 31.05.06, 09:25 dorn stosuje totalitarne metody. jak nie prośbą to groźbą. gdyby miał choć odrobinę godności natychmiast podałby się do dymisji. poczynania pana wicepremiera są kpiną i hańbą dla tego kraju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majofonez Dość błazenady !!! 31.05.06, 09:29 Czy jest na tym kontynencie jeszcze jeden kraj,gdzie żądzą takie durnie jak Dorn i ska??Czy musimy czerpać wzorce z Białorusi??Gratuluje wam błazny zapatrzenia na wschód-pokażcie swoje legitymacje partyjne!czyz nie jest tak,że najglosniej krzyczy neofita?? Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Lekarze wichrzycielami Narodu 31.05.06, 09:49 Wierne pieski PiSu "Fakt", "Dziennik", Michaś Karnowski czy Dorota Gawryluk już obszczekują lekarzy i pielęgniarki w tonie jacy okropni ci lekarze(terroryści, mordercy, bez serca itd...), bo strajkują w szpitalach dziecięcych, pomimo że do tej pory w skali całego kraju zastrajkowały aż dwa dziecięce szpitale, a nie słyszałam aby dziecko istotnie ucierpiało z powodu strajku. Zaprzęgnięci w propagandę PiS słabi i nierzetelni dziennikarze usiłują w społeczeństwie wzbudzić złość i głosy potępienia dla lekarzy(metody rodem z PRL) pod pozorem ochrony interesów małych pacjentów, które nie są naruszane.Lekarze normalnie leczą i udzielają porad dzieciom. Dziennikarze zwyczajnie kłamią. Niskie to i podłe, ale rozumiem, że to pielgrzymka katolickiego papieża tak na niektórych żurnalistów podziałała. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Lekarze wichrzycielami Narodu 31.05.06, 10:36 Hej... Też tego słuchałem. Gawryluk trzeba przyznać, że podniosła fakt, iż to PiS obiecywał w programie wyborczym "natychmaistowe" podniesienie nakładów na służbę zdrowia do 6% PKB. Na to Michaś Karnowski (bezinteresowny, tylko lizus mogł uzyskać zgodę kaczek na książkę o nich) powiedział, że to nie było kłamstwo, tylko obietnica wyborcza, a takie obietnice trzeba odróżnić od kłamstw:))) Ci ludzie nie mają za grosz wstydu, nie mówiąc o honorze. Uważam, że przydałby się strajk generalny poparcia dla lekarzy... tylko, że aktyw górniczy jest zajęty kupczeniem: chcą nagród, a w dupie mają spłaty długów spółek węglowych... sie wie: podatnicy zapłacą. Czemu Dorn nie chce górników wywalać z pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Lekarze wichrzycielami Narodu 31.05.06, 10:46 A tak apropos górników, to ostatnio zastanawiałem się dlaczego właściwie w Polsce nie ma ELEKTROWNI ATOMOWYCH?? We wszystkich krajach ościennych energia jest pozyskiwana z tego czystego źródła, ale nie w naszej obłudnej Polsce, gdzie wciąż straszy się obywateli ATOMEM, podobnie jak kiedyś straszono rolników przed referendum UNIĄ EUROPEJSKĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Lekarze wichrzycielami Narodu 31.05.06, 10:53 Ze strachu przed Czarnobylem... Po takiej traumie niełatwo jest przekonać ludzi do energii atomowej. Ponadto, za komuny zaczęto budowę EA w Klempiczu - wybrano lokalizację w parku krajobrazowym, nad Wartą... Zrobiono wszystko, żeby tę ideę obrzydzić społeczeństwu, a ponadto zawsze przeciwne było silne lobby węglowe... Nie liczy sie interes ogółu - liczy się kto potrafi dokopać... Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Re: Lekarze wichrzycielami Narodu 31.05.06, 11:17 Dzięki za zrozumienie Lukasito. Punktujesz krótko i celnie. Ja byłam tak nieprzyjemnie i smutno zaskoczona, że PRL wraca i to w ustach tak młodych dziennikarzy. Doprawdy ta bolszewicka zaraza(komunizm) chyba do pokolenia moich wnuków będzie nas męczył. Obrzydliwe jest to napuszczanie społeczeństwa na wybrane grupy społeczne czy zawodowe.Ale wygląda, że przyszedł czas władzy ludzi nikczemnych, którzy prócz poczucia władzy wartości mają za nic. Dorn nie chce dostać trzonkiem od kilofa, ale powinien chyba oberwać białym kamaszkiem z lekarsko- pielęgniarskich stóp. Ale zauważyłeś, że PiS panicznie boi się strajków i dlatego z taką agresją reaguje na nie, a do tego prezentuje postawę"jak to w naszym patriotycznym, katolickim raju strajki?Jak oni śmią?Kto ich inspiruje?" I ta kompletna niueumiejętność dialogu... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Lekarze wichrzycielami Narodu 31.05.06, 11:27 Pozdrawiam również;) Najchęteniej zorganizowałbym strajk poparcie dla lekarzy i nauczycieli, ale nie jestem zatrudniony... Kurcze, dornowata polityka rządu naprawdę prowokuje obywateli do większej aktywności. Mam nadzieję, że tak nielubiane przez Jarosława Kaczyńskiego społeczeństwo obywatelskie zmiecie tych kretynów w polityczny niebyt. Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer_1 Dorn - komuch w najgorszym stylu 31.05.06, 09:35 Najgorszym - bo nazywając się prawicowcem myśli i postępuje jak stalinowski komuch. Nic zresztą dziwnego - to samo przecież reprezentuje sobą nasz miniprezydent ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Ministrze Dorn! 31.05.06, 09:51 Wzywam do natychmiastowej pacyfikacji strajkow za pomoca oddzialow prewencji milicji oby... , ops przepraszam, policji! Te strajki to zamach na wladze ludowa, ops... przepraszam, ludowo-konserwatywna. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Aktyw robotniczo-chłopski zwarty i gotowy!!! 31.05.06, 10:26 Zaniepokojeni rozwydrzeniem burżujów ze służby zdrowia, aktywiści z hut, kopalń i pgr-ów wyjęli z szaf swoje drewniane pały (a schowali legitymacje partyjne PiSu, Samoobronym MW i LPR, żeby w razie wpadki się nie wydało) i w akcie solidarności, spontanicznie przyłączają się do Pana Ministera. Wiadomo kto stoi za lekarzami: komuniści i geje!!! Lekarze to pediatrzy, albo inni pedofile!!! Na barykady ludu roboczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bibinje1 Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 10:04 "Krzysztof Bukiel, szef OZZL: - Decyzja Dorna to zwycięstwo emocji i uprzedzeń nad rozumem." - Panie Bukiel, co Pan pieprzy? Żeby mówić o takim zwycięstwie musi być rzeczony rozum. A wposiadanie takowego przez pana L.D. bardzo wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 cichym ścigałam was lotem 31.05.06, 10:06 Wszyscy na forum którzy wypisują farmazony na lekarzy napewno nie wiedzą co to studia medyczne a potem praktyka, ile wysiłku stresu nieprzespanych nocy, ile wyżeczeń osobistych, nieraz gorzkich łez, za takie wysiłki i lata wyrzeczeń, należy się godna pensja jestem za strajkującymi lekarzami i siostrami. cześć Dyrektorowi szpitala z Łodzi. a co lekarz Religa na to? Dorn złaz z drzewa,puki czas. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 10:09 Brawo służba zdrowia.! Jestem inzynierem, ale całym sercem z Wami. To skandal, aby nie zapewnić właściwych warunków płacowych dla słuzby zdrowia ale też innych grup. Ale ludzie Kaczyńskiego zajmują sie wszystkim innym tylko nie poprawieniem bytu ludzi. Precz z takim "pseudopopulizmem". Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Brawa dla dyrekcji i lekarzy 31.05.06, 10:21 Wystarczy, że górnicy kichną, rząd jużjest na kolanach i spełnia wszystkie zachcianki. Lekarze, którzy są o niebo ważniejsi dla społeczeństwa, niż, przy całym szacunku, górnicy nie mogą liczyć na traktowanie z szacunkiem... Dostajemy wyraźny sygnał: po co się uczyć, specjalizować, kiedy wystarczy kilka klas podstawówki, żeby pożądnie zarabiać... Argumenty śrub i petard przemawiają bardziej dobitnie do polityków niż słowo... Wszyscy lekarze i nauczyciele powinni solidarnie zastrajkować i nie pozwolić rządowi rozgrywać jednych przeciw drugim. Jeszcze jedna ciekawostka: górnicy się awanturują o "nagrody" nie będące częsicią uposażeń, podstawowe potrzeby mają zapewnione. Lekarze protestują bo większość z nich zarabia nędzne grosze. Czy górnicy muszą po godzinach zasuwać do drugiej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
aldona64 Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 10:21 Dość pauperyzacji! Trudno o obywatelskie społeczeństwo, jeśli władza prowadzi do konfrontacji grup zawodowch. Na Śląsku - górnicy kontra lekarze. Póki co, rząd udzielił poparcia górnikom. Wszyscy mamy lub może chcielibyśmy aby pensja wystarczała na godne (normalne)życie od tzw.pierwszego do pierwszego. Strajkująca "służba zdrowia" to nie szefowie jednostek, ordynatorzy ale szeregowi pracownicy, którzy stają twarzą w twarz przed pacjentem? I cóż oprócz niewątpliwej wiedzy mogą nam zaoferować?. Wynagrodzenia jakie otrzymują nie wystarczają na samodzielne biedne "ZYCIE" a za co się dokształcać, ta dziedzina wiedzy jest droga, dużo kosztuje dużo wysiłku umysłowego! Nie każdy GÓRNIK może podjąć ten TRUD!!!! Udzielmy spłecznego poparcia tym bardzo szlachetnym młodym ludziom, jeśli ONI wyjadą, sytuacja podrzędnego pacjenta będzie tragiczna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Panie Ministrz proszę zwolnić 31.05.06, 10:38 Już mieliśmy w historii takiego jednego mądrego, z ktorego również "jesteśmy dumni". Nazywał się Feliks Dierżyński! Wstyd dla rządu i jego ministra za takie nieodpowiedzialne decyzje! Jestem lekarzem i naprawdę kocham moją pracę w PAŃSTWOWYM SZPITALU, gdzie 90% moich pacjentów MA RAKA i trzeba im NATYCHMIAST pomóc!!! Tutaj, a nie w prywatnym gabinecie! Nie rozumiem tylko dlaczego za taka harówkę zarabiam 1.000 PLZ miesięcznie (poniżej średniej krajowej)! My lekarze chcemy natychmiastowej gruntownej REFORMY tzw. służby zdrowia. Nie da się zapewnić godnej i rzetelnej opieki OBYWATELOM za 900 PLZ rocznie, które nasz rząd łaskawie przeznacza na zapewnienie zdrowia każdego Obywatela! Za 900 PLZ to można sobie kupić co najwyżej 2 pary portek na zimę. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito konsekwentnie dąży do samozagłady PiS:)) 31.05.06, 11:41 Nie ma to jak aktywizować obywateli do zmiecenia koalicji TRWAM z powierzchni ziemi... Indolentni ignoranci i partacze pokazują, że nie mają nic do zaoferowania, zero pomysłów na systemowe zmiany Polski na lepsze. Jak mają pomysły, to nawet nie potrafią ich przygotować zgodnie z prawem. Godni kontynuatorzy myśli Leszka Millera... Odpowiedz Link Zgłoś
jkhsgadfb Bezmózgowcy z Pisu 31.05.06, 10:36 Coraz jaśniej widać, żde ci ludzie nie nadają się do niczego. Nie porzadzili by sobie nawet ze sprzedawaniem ziemniaków w budce z warzywami, bo zły układ przeszkadza. To hołota gorsza od komuchów, bo zakłamana. Odpowiedz Link Zgłoś
pciucha Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 10:36 Skoro lekarze i pielęgniarki mogą strajkować to my też!!!! Wyjdźmy na ulice i powiedzmy co o tym sądzimy! Pisanie na stronach internetu niewiele daje, zacznijmy się buntować - powiedzmy głośno "nie" podwyżkom dla lekarzy, tysiącom niepotrzebnych pracowników w ZUS, NFZ i wielu innych urzędach państwowych. Powiedzmy "nie" łapówkarstwu, niedouczonym lekarzom, zbywaniu pacjentów i wszystkim innym patologiom! Niech nas usłyszą, niech o nas napisze prasa i powie telewizja. Zorganizujmy protesty we wszystkich miastach w Polsce w tym samym czasie - ZACZNIJMY DZIAŁAĆ A NIE TYLKO NARZEKAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
iurisconsult kazał oskarżyć uczestników nielegalnie zakazanej 31.05.06, 10:37 manifestacji Odpowiedz Link Zgłoś
iurisconsult jaki jest poziom moralny pisuarowego wicepremiera 31.05.06, 10:39 ? Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur wczoraj byłem u lekarza 31.05.06, 10:39 w jednej z najbardziej renomowanych przychodni w Warszawie, wizyta 85pln, mówię ze mam bóle w plecach a on się mnie pyta po co przyszedłem i czy chciałbym od niego jakiejś rady nie chcę podawać publicznie jego nazwiska ale k...wa za komuny człowiek się temu nie dziwił ale gość bierze dużą kasę za 5 minut rozmowy i się pyta czy chciałbym od niego porady to po co ja k....wa do niego poszedłem Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: wczoraj byłem u lekarza 31.05.06, 10:51 Ale to jest inna para kaloszy... Wielu lekarzy to głupki, zresztą wystarczy, że się znajdą za granicą, to nagle zaczynają rozmawiać z pacjentem jak należy. U nas reformy domaga się cały system opieki zdrowotnej od kształcenia lekarzy (także z kultury osobistej) po opłaty za leczenie. Akademie Medyczne to ostoja feudalizmu: od najmłodszych lat lekarze są uczeni lizać tyłki starszym w hierarchii. Tak idzie aż do poziomu profesora... Ci, którzy są w tym dobrzy dostają pracę na AM = etat akademicki+etat szpitalny+praktyka prywatna+płatne występy+praca w ciałach doradczych rządu:(( reszta jest "dymana bez wazeliny". Stażysta, czyli szczęściarz, któremu pozwolono sie specjalizować, przez okres stażu nie dostaje wynagrodzenia, czyli jest niewolnikiem, a psychologowie w podobnej sytuacji jeszcze muszą płacić za specjalizację (która, uwaga!, jest warunkiem wymaganym ustawowo, żeby pracować w służbie zzrowia... za grosze). Czyli problemem jest, że lekarzom 'ustawionym' nie zależy na zmianach, a z tej grupy rekrutują się najczęściej decydenci zdrowotni, no bo jakże to tak zatrudnić eksperta, czy ministra bez tytułu profesorskiego... Lekarze "dołowi" w ten sposób są pozbawieni reprezentacji i jedyną dla nich szansą są związki zawodowe, również na różne sposoby tkwiące w układach - np. kierownictwo związków ustawowo, może w godzinach pracy brać udział w spotkaniach, a co najfajniejsze, szefowie związków są wynagradzani nie z kasy związku, a z kieszeni pracodawcy... Dlatego należy się szacunek i pomoc tym lekarzom, którzy za grosze pracują w przychodniach, a kontrola tym, którzy pracują jednocześnie na paru etatach. Ponadto powinno się egzekwować prawa pacjenta, choćby nie wiem co się działo, ale tu znów opór materii. Odpowiedz Link Zgłoś
choze brak mi slow 31.05.06, 10:40 brak mi slow - Zabijcie wszystkich z ukladu, rozwiazecie tym samym problem bezrobocia i bedziecie mieli 107% poparcia spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
kaza40 Re: Dorn każe zwolnić lekarzy, dyrekcja mówi nie 31.05.06, 10:41 Jestem za przynaniem pracownikom służby zdrowia nie tylko lekarzom godziwego wynagrodzenia,ale takż wymagania lepszej pracy iodpowiedniego odnoszenia się do pacjentów Odpowiedz Link Zgłoś
kinga67 Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 10:41 co to za lekarze co odmawiją leczenia ludzi, co z przysięgą która składali z tego co wiem, to przysięga panstwowa, gdy zolnierz ja zlamie idzie do wiezienia i tak powinno byc z ta grupa. wiekszosc z nich i tak ma prywatne gabinety a na panstwowych placowkach i tak amaja pacjenta gdzies. jak sie cos nie podoba to niech wyjada za garanice (tylko, ze nie wyjada, bo albo i ta posadka odpowiada, bo zawsze mozna cos ukrasc albo prywatny gabinecik dobrze funkcjonuje)ja nie widzialam jeszcze biednego lekarza...zawsze mozemy sciaganac lekarzy ze wschodu, ktorzy za ta pensje beda jeszcze wdzieczni i sympatyczni dla pacjenta. precz z nimi, na bruk!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kinga67 Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 10:44 i jeszcze jedno w tym kraju wszystko sie zalatwia i wymusza strajkami... lekarze i gornicy to jakies grupy uprzywilejowane?? najlepeij wszystko za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 10:51 kinga67 napisała: > i jeszcze jedno w tym kraju wszystko sie zalatwia i wymusza strajkami... > lekarze i gornicy to jakies grupy uprzywilejowane?? > najlepeij wszystko za darmo... a co za darmo maja pracowaclekarze/ dlaczego dorn ma racje? jestes za wyzyskiem ludzi? bo tak mozna nazwac prace w sz[pitalu za tysiac zlotych! moim zdaniem tylko najwyzsza ciemnota umyslowa popiera pis. gratuluje, ze jestes wsrod nich! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito E tam 31.05.06, 10:59 E tam nie przejmuj się trollami... widać, że dziewczynka nie zastanowiła się nad tym co pisze i powtarza slogany. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 10:52 kinga67 napisała: > co to za lekarze co odmawiją leczenia ludzi, co z przysięgą która składali z te > go co wiem, to przysięga panstwowa, gdy zolnierz ja zlamie idzie do wiezienia i > tak powinno byc z ta grupa. sorry, ale delikatnie mowiac porypalo Ci. lekarze nie przysiegali ubostwa! a przysiega hipokratesa to tradycja, ktora politycy i malo rozgarnieci pacjenci wycieraja sobie buzke i uzywaja za srodek persfazji tam, gdzie brakuje im logicznych i prawdziwych w sile argumentow. > wiekszosc z nich i tak ma prywatne gabinety a na panstwowych placowkach i tak a > maja pacjenta gdzies. jak sie cos nie podoba to niech wyjada za garanice (tylko > , ze nie wyjada, bo albo i ta posadka odpowiada, bo zawsze mozna cos ukrasc alb > o prywatny gabinecik dobrze funkcjonuje)ja nie widzialam jeszcze biednego lekar > za...zawsze mozemy sciaganac lekarzy ze wschodu, ktorzy za ta pensje beda jeszc > ze wdzieczni i sympatyczni dla pacjenta. > precz z nimi, na bruk!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kinga67 Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 11:35 porypało..cokolwiek to oznacza w jezyku polskim... ubóstwa nie ale, ze zawsze beda ratowac zycie ludzkie...odmawianie leczenia z wlasnych pobudek to zwykle lamanie tej przysiegi...ale tylko oni potrfia za 200 zl zabic czlowiek pavulonikiem... ten strajk jest nielegalny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 11:39 kinga67 napisała: > porypało..cokolwiek to oznacza w jezyku polskim... > ubóstwa nie ale, ze zawsze beda ratowac zycie ludzkie...odmawianie leczenia z w > lasnych pobudek to zwykle lamanie tej przysiegi...ale tylko oni potrfia za 200 > zl zabic czlowiek pavulonikiem... sorry.. przywoalnie w tej dyskusji zbrodniarzy z pavuonem jest metoda dornowska sensu stricte. zaden lekarz nie domaga sie placenia zwyrodnialcom i ludziom z prawemna bakier. jestes po prostu glupia i bardziej populistyczna niz lepper. widzisz tylko czubejk wlasnej dupy a nie widzisz, ze praca wysokowykwalifikowanych ludzi oplacana ponizej wszelkich norm przyzwoitosci upokarza. pora z tym skonczyc. nie stac ludzi an lekarzy? to nie beda ich miec. zacznijscie na wies jezdzic do szamanow, ktorzy miedzy jednym dojeniem a drugim zajmuja sie "leczeniem". powodzenia! > ten strajk jest nielegalny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kinga67 Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 11:43 bardzo lubie ludzi, ktorzy wyzywaja sie na innych na forum tylko dlatego, ze maja inne poglady...to swiadczy o wysokiej kulturze..ale tak juz maja ludzie czytajacy wyborcza... przykre to... na pis nie glosowalam tylko zdarzylo mi sie lezec w szpitalu i poznac tych wysokowykwalifikowanych.... Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Jak komuś się nie podoba, że lekarze strajkują... 31.05.06, 11:57 ...to zawsze może sobie wyjechać - np na Kubę; tam lekarzy jest sporo (opieka zdrowotna to konik Fidela Castro) i nie strajkują, bo im nie wolno. Ja osobiście wole żyć w kraju, w którym stosuje się cywilizowane metody rozwiązywania sporów zbiorowych, a prawo do strajku nie jest kwestionowane przez łże-ministrów. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Rząd się wkurza, bo nic nie zrobił pomimo obietnic 31.05.06, 12:03 wyborczych, a teraz te strajki to obnażają... W końcu rząd ma inne priorytety: najważniejsza jest świątynia opatrzności bożej oraz PR... reszta sama się załatwi - wystarczy napuscić jedną grupę na drugą... Polacy chętnie rzoszarpują sie nawzajem... Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 12:06 Poznałaś w szpitalu RZECZYWISTY stan służby zdrowia, który chcemy wreszcie zmienić. Taki system od 16 lat tworzą kolejne rządy i każą nam, lekarzom, w tym "gó..e" pracować. Mamy tego wszyscy serdecznie dosyć - i Wy pacjenci, i my lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 12:33 > na pis nie glosowalam tylko zdarzylo mi sie lezec w szpitalu i poznac tych wyso > kowykwalifikowanych.... Widać po twoich komentarzach, że nie wyciągnełaś logicznych wniosków z tego, co w tym szpitalu zobaczyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 10:56 Dla CHAMSKIEGO pacjenta nikt nie będzie uprzejmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga67 Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 11:38 tak sie zastanawiam kto jest tym chamskiem pacjentem..nasze babcie, ktore najczesciej korzystaja z panstwowej sluzby zdrowia???? moja jak wchodzi od razu wali po pysku:) a lekarz to nie bog wiec mam prwo wymagac od niego troche szacunku, bo to jego praca Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 11:44 Dziecko! Jakbyś posiedziała w Pogotowiu w nocy zwłaszcza w dzień popularnych imienin i poprzyjmowała sobie "naszych kochanych chorych", to byś szybko zmieniła zdanie. Ja byłem wychowany w kulturalnej katolickiej rodzinie. Pracuję jako chirurg juz ponad 10 lat i ... nauczyłem się kląć. Ciekawe od kogo? Powiesz, że wyniosłem to z domu rodzinnego? Odpowiedz Link Zgłoś
kinga67 Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 11:47 tak jak myslalam na forum siedza sami lekarze....a Wy znowu nie w pracy?? Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 11:52 A Ty gdzie jesteś Dziecino? Nie uwierzę, że w domku korzystasz z Neostrady TP Odpowiedz Link Zgłoś
kinga67 Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 11:59 to jest ten szacunek polskiego lekarza..dziecko, dziecino, ...wlasciwy ton...oj!! skonczy sie wam niedlugo:D ja mam ciplutka posadke na uczelni i to nie medycznej wiec jak to u Was bywa tata mi jej nie zalatwil...5 lat studiow + 6 doktoranckich..az taka mloda nie jestem...ale dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
59049m Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 12:13 Siedzisz sobie Dziecinko na jakieś pseudo-uczelni od godz. 9 do godz. 14 w najlepszym wypadku. Masz wszystkie weekendy, wakacje i Swięta wolne, podczas kiedy my lekarze wówczas ciężko pracujemy w tym "zarzniętym" systemie tzw.opieki zdrowotnej i jeszcze ośmielasz się zabierać głos jako ekspert w temacie, którego tak naprawdę nie znasz i nie rozumiesz. Czy operowałaś kiedyś człowieka przez 6 godzin bez jedzenia i picia za 8 PLZ na godzinę? Nikt z mojej rodziny nie był i nie jest lekarzem i mam nadzieję, że nie będzie. Wszyscy w moim domu uważają, że jestem "stuknięty" pracując ponad 10 lat, a wcześniej studiując, cięzko w tym PIĘKNYM zawodzie! I, niestety, mają rację. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga67 Re: Dorn ma racje!!!!!!! 31.05.06, 12:33 wierz mi mam prawo tak uwazać, o chirurgach mam niestety najgorsze zdanie, chociaz nie powiem, ze praca ciezka ale jak mozna przy zakladaniu bajpasow zalozyc zle siatke, co doprowadza to krwotoku i kolejnej operacji po tygodniu czlowieka, ktory ma chore serce....niedbalosc..moze on wtedy myslal o tym jedzeniu o ktorym pisales...ponoc tata jego przelozony go za to opieprzyl, a co tam,...szkoda tylko, ze o tym, ze tesc byl reanimowany dowiedzielsmy sie w domu po zdjeciu opatrunkow... nie pozwole tez aby lekarz odmowil leczenia mojego dziecka, na szczescie za jedyna 25 zl miesiecznie moge korzystac z poradni lekarzy specjalistow w moim miescie i nie musze uzerac sie przychodnia osiedlowa prywatna sluzba zdrowia to jest wyjscie Odpowiedz Link Zgłoś
julkafi Odwagi Lekarze!!! Koniec niewolnictwa 31.05.06, 10:46 Fabrykanci w czasie rewolucji 1905-07 zwolnili na cztery miesiące robotników łódzkich fabryk. Historia pokazała, że to wyzyskiwacze i obłudnicy. Wielka liczba bezrobotnych pozwalała na niewolnicze traktowanie pracowników. Zarabiali grosze i żyli bardzo skromnie, jak żyli wyzyskiwacze - widać jeszcze wśród zruinowanej łódzkiej zabudowy. Współcześni niewolnicy to pracownicy służby zdrowia. Zwolnią ich i zatrudnią nowych. Będą nas leczyć młodzi i niedoświadczeni. Ci mądrzejsi wyjadą lub otworzą swoje kliniki. Publiczna "służba" zdrowia umiera... Rząd ma pieniądze na pomoc ofiarom trzęsienia ziemi, nie widzi, że u nas ziemia też się trzęsie... Wszystkim Wam zdrowia życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: A ludzie innych profesji to, co? 31.05.06, 11:02 A ludzie innych profesji to, co? Również chcą zarabiać i żyć godnie. Tylko całkowita prywatyzacja i tylko wtedy, gdy kasa będzie bezpieczna na koncie imiennym pacjenta będzie ok. Biorą mi tyle, że nie wierzę, aby kasy było mało dla specjalisty. A i tak musze dać w kieszeń jak chce się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Masz rację. trzeba przycisnąć polityków 31.05.06, 11:49 Do roboty! Myślą, że "naród głupi wszystko kupi" i że problemy się same rozwiążą. A tu trzeba ciężkeij i niewdzięcznej pracy w zacuszu gabinetów... Po wyjściu od lekarza pacjent powinien zaakceptować rachunek, jak w sklepie. Jestem ciekaw ile razy "byłem badany" wcale nie chodząc od lat do lekarza. System jest totalnie zabałaganiony i na łopatkach, ale nie ma chętnych, żeby coś zmienić. Jak lekarze się domagają zmian, są traktowani gorzej niż psy... Dopóki milczeli, to wszystko było cacy i rzą akceptował bałagan i nadużycia. Teraz jak się odezwali, to się wskazuje, że to lekarze są winni całemu złu. A wina jak zwykle leży po obydwu stronach, z tym, że rzą ma większe możliwości naprawy systemu i to na nim ciąży głowny grzech zaniedbania... Odpowiedz Link Zgłoś