nowabiala1 01.07.08, 14:20 W ktorym momencie uroczystosci nalezy je wręczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamelia04.08.2007 Re: prezenty slubne 01.07.08, 17:15 ja daję kopertę razem z kwiatami przy składaniu zyczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: prezenty slubne 01.07.08, 22:37 Z tego, co zaobserwowałam to ludzie wręczają w trakcie przyjęcia, raczej przed wyjściem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: prezenty slubne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 22:44 Z tego, co zaobserwowałam to ludzie wręczają w trakcie przyjęcia, raczej przed wyjściem. $$ A nie na poprawinach? a to ciekawe obserwacje i zachowania, to może kwiaty imieninowe będziemy wręczać solenizantom po zakończeniu imprezy, przed wyjściem do domu??? Czy to prezent, czy to kwiaty to wręcza się przy składaniu życzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: prezenty slubne 01.07.08, 23:24 Wiesz co? kłócić się nie będę bo wydaje mi się, że to zalezy od tradycji na danym terenie. Bywam czasami na weselach i zawsze jest tak, że kwiaty wręcza się po ślubie składając życzenia a prezenty pieniężne czy to rzeczowe tak jak napisałam. Może to wynika z dawnej tradycji kiedy to prezenty dawało się w trakcie "oczepin" a te, jak wiadomo odbywały się w trakcie wesela a nie na początku. Poza tym miejsce pod kościołem czy USC nie jest chyba zbyt odpowiednie do tego rodzaju czynności. Imieniny to zupełnie inna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś