memhos 03.06.06, 11:10 Boje sie. Nie wiem czy chce ogladac ich prawdziwa twarz... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamaska Kongres PiS - Kaczyński pokaże prawdziwą twarz ... 03.06.06, 11:14 Prawdziwą twarz PIS już pokazał wchodząc w alianse z Lepperem (który chce być organem) i Giertychem. No i z tej twarzy zrobiła się paskudna gęba. Odpowiedz Link Zgłoś
galba [...] 03.06.06, 11:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Antypaństwowej czy antypisowskiej? 03.06.06, 11:37 Chcesz powiedzieć, że PiS to państwo? Byli już tacy, którzy mówili - Lenin to partia, a partia to Lenin... galba napisał: > W przeciwnieństwie do ciebie nie dali się złapać na lep tej prymitywnej, > antypaństwowej propagandy ubeków z PO. > Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk W przypadku PO antypaństwowej, bo ci ludzie 03.06.06, 11:41 po przegranych wyborach popadli w obłęd i podważają konstytucyjny ustrój państwa wzywając do "obywatelskiego nieposłuszeństwa" Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: W przypadku PO antypaństwowej, bo ci ludzie 03.06.06, 11:46 Daj se luz, najmito... W łikendy gonią cię do roboty?! Jak nisko musi upaść człowiek, skoro nie może odmówić (pracy w soboty i niedziele) takim chamom! :-))) von_thusk napisał: > po przegranych wyborach popadli w obłęd i podważają konstytucyjny ustrój > państwa wzywając do "obywatelskiego nieposłuszeństwa" Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o *-*-*-* Będzie kolejna komisja śledcza! *-*-*-* 03.06.06, 12:09 20 milionów kary dla PZPN i Canal+ Nawet kilkanaście milionów złotych kary może zapłacić stacja Canal+ i PZPN za nieprawidłowości związane z przetargiem na sprzedaż praw telewizyjnych do ekstraklasy - informuje "Gazeta Wyborcza". Wiosną 2005 roku PZPN sprzedał prawa stacji Canal+. TVP i Polsat zgłosiły protest, bo według nich regulamin przetargu faworyzował Canal+. W piątek Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów potwierdził te zarzuty. Łączna wysokość kar ma wynieść 20 milionów złotych. Prezes UOKiK Cezary Banasiński, zaprasza na śniadanie prasowe, na którym przedstawi dwie decyzje - pierwsza w sprawie Canal+ i PZPN oraz druga dotycząca TP SA. Kary nałożone na przedsiębiorców wynoszą razem ponad 20 mln zł Spotkanie odbędzie się 5 czerwca 2006 r. (poniedziałek), godz. 10.00 w sali konferencyjnej Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów Pl. Powstańców Warszawy 1, Warszawa www.uokik.gov.pl/pl/informacja_i_edukacja/wydarzenia/art41.html Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Widać, że są u koryta! 03.06.06, 12:25 Wystarczy popatrzeć na bizantyjską oprawę Kongersu PiS - widać, że dorwali się do koryta! Odpowiedz Link Zgłoś
fakopis A za 3,5 roku wiekszosc trafi za kratki pewnie ! 03.06.06, 12:54 bo kasa to zbyt wielka pokusa niestety i nawet dobre hasla ida w kibel a wyborca to tylko jakis tam statystyczny nikt !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: buraki i kapusta!Ojciec dyrektor już dzwonił? 03.06.06, 13:07 Ale mi odbiło po przeczytaniu tego artykułu! W ostępach IV cz. dziadów! Hromada czających się kleszczy i wieszczy, widać w tej wiedzy głuszy tak być musi, bo szlak puszczą wiedzie do Białorusi. Odwieczny dylemat sałata czy kapusta, na niej moherek, pod nim głowa pusta! Walczy zajączek płochy z upartym capem czy być liberałem, czy lewackim kacapem. Co lepsze mieć sałatę w sejfie z bratem czy kapustę z moherem i źle pod okapem? Lecz na ambonie pyszałka Marka Burka czeka na takich wodzowska dwururka. U nas demokracja, bo kto jest bez głosu, każdego po równo pchamy do bigosu. Wszyscy więc w smodku wsuwają bigos, twierdzą, że pachnie i biorą na wynos. Gdzieś hulają wieszcze, głowy, ławy, puste, taki pusty zagon pasuje na kapustę. Mamy taki pomysł w każde miejsce puste zamiast liberała sadzimy kapustę. Ludzie na to patrzą ławy takie puste, dlatego z koalicją sadzimy kapustę. Kapuściane głowy zrobiło się łyso, wsadzamy im berecik takie zdolne my są. Włożymy na główkę moherowy berecik, już inteligencją pustka nam nie świeci. To przez liberałów mamy taką pustkę? za każdą opozycję zabieramy przepustkę. To nie nasza wina, że są takie pustki, niektórzy sami oddali przepustki. Ale jak każe prezes wyciągam dwururkę i robię opozycji przepusteczek zbiórkę. Na zająca w kapuście mamy Marka Burka do tego jest ambona i jego dwururka. Zającem jest każdy, co władzę podkrada, nie klepie pokuty, którą władza zada. Urzędowo poukładaliśmy im jakoś to państwo, nie odważysz się mówić, że to oszukaństwo. Wspieramy naukę, popieramy technologię, szczególnie rozwijamy tzw. muchologię. Ten owad obraża nasze uczucia religijne, obsrywa przy dzieciach świętości rodzinne. Nie ma zgody na to naszego pasibrzucha., by na biały sztandar srała czarna mucha. I te koszulki z wizerunkiem czarnej muchy, obrażają władzę i stąd prewencyjne ruchy. Nie mają wiary halucynogennej zdolności i ciągle pragną wiedzy i różnorodności. Gdzieś w ostępach ruskich politwiara bucha, na ołtarzu władzy wywołują dziadka ducha. Ale mi odbiło przez tę wiedzę o IV RP ( Rydykowej Parafii)! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Pewnie POznań po kongresie będzie się nazywał 03.06.06, 18:11 PiSdań i kto wpadł w obłęd? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Oni chwycą kraj za gardło na wiele lat, Kazio łże 03.06.06, 23:05 100%towo i koncertowo ale powiedział jedną prawdę: PO to cieniasy. Dziś zebrali w Wawie 3000 podpisów i się chwalą, tragedia. Wniosek: spieprzać kto może, póki puszczają. Powiecie: panika? Za dwa lata każą zwracać koszty wykształcenia (na uczelniach państwowych, najpierw lekarze, potem inni), jesli ktoś niepatriotycznie będzie chciał opuścić ten ich raj. Prywatnie o tym juz gadają. Na takie i rózne inne numery przyjdzie czas, jak już was, frajerów, schwycą solidnie za gardło... Odpowiedz Link Zgłoś
sadystka_z_tvn24 Re: HeHe! PO_k_o_m_u_n_a Robi w G_a_c_i_e !! 04.06.06, 01:52 ....krzyczała lewica. "Łódź jest błękitna!" odpowiadała im PO. Po kilku minutach hasła były wspólne...... wiadomo !!! hasła były wspólne bo jest wspólnota interesów ! jak w pakcie ribentrop-mołotow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Jak przyjemnie widziec przestraszonych bolszewikow 04.06.06, 03:45 Memhos napisał: Boje sie. Nie wiem czy chce ogladac ich prawdziwa twarz... Mirmat: DZIEKUJE za szczerosc !!! You made may day !!!!! jak powiadal Dirty Harry. Pamietam jak przez caly PRL ja balem sie was czerwone gnidy. Dzis nastal czas rewanzu. I wybaczcie, ze nie bede zywil wobec was chrzescijanskich odczuc wybaczenia. W tej sprawie stalem sie agnostykiem. Was strach jest zbyt przyjemnym uczuciem by sie go wyrzec. To chyba takie same uczucie o jakim opowiadal mi brat mojego dziadka kiedy pod dowodctwem Pilsudskiego w 1920 pedzil zagody bolszewikow gdzie pieprz rosnie. Wasz strach was nie zabije ale stanowi wspaniala pozywke dla IV Rzeczypospolitej: Polski gdzie PATRIOTYZM jest cnota a kosmopolityzm zwyrodnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod __300% normy PiS-owskich stachanowców... 04.06.06, 07:26 Serce rośnie, jak się patrzy, ilu aktywistów rzuciła Partia na odcinek walki na forum. Dużo nowych nicków, ale styl taki sam... czyżby jedna osoba? A może to jakieś boty, bo z większości postów raczej bije brak ludzkiej inteligencji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: __300% normy PiS-owskich stachanowców... 04.06.06, 07:30 Może to już "pokłosie" trwającego jeszcze zjazdu? Odpowiedz Link Zgłoś
abel19 Re: Jak przyjemnie widziec przestraszonych bolsze 04.06.06, 08:11 CZlowieku jestes bardzo chory , zal mi ciebie, idz do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: Jak przyjemnie widziec przestraszonych bolsze 06.06.06, 00:11 abel19 napisał: > CZlowieku jestes bardzo chory , zal mi ciebie, idz do lekarza. Mirmat: sierotko, zapomniales, ze bolszewickie "szpitale psychiatryczne dla dysydentow" juz zamkneli po zwycietwie Solidarnosci. Zaproponuj bolszewikom z Brukseli by je na nowo otwarli. Komunistyczna metoda walki z przeciwnikami jest juz dla czerwonych Komisarow wyprobowana. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: HeHe! PO_k_o_m_u_n_a Robi w G_a_c_i_e !! 04.06.06, 10:16 rewolucja zawsze zjada swoje dzieci. ZAWSZE. Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod _Radio PiS: PO rozdaje w Warszawie rowery ;-))) 04.06.06, 11:17 zdementowane: nie PO, ale PiS, nie rozdaje, ale kradnie, nie rowery, ale nasze podatki ;-) dowcip polityczny wiecznie żywy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Oni chwycą kraj za gardło na wiele lat, Kazio 04.06.06, 00:37 zyks napisał: > Za dwa lata każą zwracać koszty wykształcenia (na > uczelniach państwowych, najpierw lekarze, potem inni), jesli ktoś > niepatriotycznie będzie chciał opuścić ten ich raj. Pomysł dobry acz w praktyce niewykonalny. Ale pełna odpłatność za studia być musi, a wtedy jedź sobie doktorku choćby 10 min. po odebraniu dyplomu. Nie ma darmowych obiadków jak mówią w usa. Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: U ciebie frustracja, spowodowała obłęd. 04.06.06, 02:46 koprofagu, jedz kacze gowno, SMACZNEGO!! Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: U ciebie frustracja, spowodowała obłęd. 04.06.06, 02:51 Nie wikszy niz u ciebie na tle malych gomulszczykow Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa PUSTE SŁOWA... 03.06.06, 13:18 W Gazecie przeczytałem że warto, żeby "Polska trwała w Europie". Nie wiem czy Ci smutni Panowie wiedzą co oznacza słowo TRWAĆ. JA nie chcę żeby Polska TRWAŁA w Europie. Propaganda sukcesu zamiast jasnego powiedzenia Polakom: Europa ODDALA się od nas w zastraszającym, wykładniczym tempie, a my nie mamy POMYSŁU i kapitulujemy godząc się na EMIGRACJĘ. Mało tego, NEGOCJUJEMY tę emigrację a Marcinkiewicz jak KRETYN przedstawia to jako nasz SUKCES... Jak wiadomo kraje sukcesu to kraje z których ludzie uciekają... W Radiu PiN usłyszałem hasło: "PiS bliżej Polski i Polaków"Biorąc pod uwagę coraz większą UCIECZKĘ Polaków od DOBROBYTU należy oczekiwać że PiS niedługo też pospiesznie wyemigruje. Doskonale WIEM że ONI sobie życzą być jeszcze bliżej mnie. Była już taka Partia która była bardzo blisko Polaków. Nie wiem czy zrobili sondaż, ale wątpię by Polacy chcieli mieć partię jeszcze bliżej siebie... Program tych smutnych Panów jest pusty i banalny. Skazuje nas na mierność. Odpowiedz Link Zgłoś
robi101 Re: PUSTE SŁOWA... 03.06.06, 15:10 Uciekają nie przed PIS tylko przed biedą zgotowaną przez komunę z SLD i liberałów z UNII WOlności. Nie kłam. PIS rządzi kilka miesięcy , a Unia Wolności czyli PO wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus ***S_Z_T_A_M_0_0_B_R_O_N_A - sztama Pechu*** 03.06.06, 15:20 Ciekawe kto pedałuje? Pazerność i Szamboobrona! Usiadł PiSiOR na Lepbierze i kręci jak na rowerze. Pedały bez kierownicy, więc lądują w gnojowicy! Więc kombinuj w swojej główce, by nie znaleźć się w gnojówce! A w Krakowie Jan Maria Rokita to chłop mądry jak kobita. Mam nadzieję, że na trzecie Władek z Jankiem Maryję kopnie w zadek! Wyleje oszołomską rydzykomoheroinę co mnie i kraj naraża na kpinę. Nie urośnie za Tuska na świnię półtuszka. Oczywiście też kacza i leppiejoprostacza! Hasło. Wieź udział w Obywatelskim Ruchu, nie kończ u wszaków na obuchu! Odzew. „My PiSiORki jak Bóg nam pomoże, to nasikamy naszym kaczkom morze!" ***S_Z_T_A_M_0_0_B_R_O_N_A - sztama Pechu*** Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: PUSTE SŁOWA... 03.06.06, 22:44 A TY CO SIĘ URODZIŁEŚ WCZORAJ ŻE NIE WIESZ KTO KIEDY SPRAWOWAŁ RZĄDY Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: PUSTE SŁOWA... 04.06.06, 00:28 koniecdemokracji napisał: > A TY CO SIĘ URODZIŁEŚ WCZORAJ ŻE NIE WIESZ KTO KIEDY SPRAWOWAŁ RZĄDY Jak widać są ludzie, dla których warto było zmienić nazwę AWS na PIS. Istotnie PIS nigdy nie rządził, ale nie ludzie którzy w nim zasiadają:P Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Re: PUSTE SŁOWA... 04.06.06, 02:21 robi101 napisał: > Uciekają nie przed PIS tylko przed biedą zgotowaną przez komunę z SLD i > liberałów z UNII WOlności. Nie kłam. PIS rządzi kilka miesięcy , a Unia > Wolności czyli PO wiele lat. Proszę odpowiedzieć: gdzie napisałem że uciekają przed PiS? Napisałem że PiS NEGOCJUJE emigrację i ogłasza to jako swój SUKCES. To zatrważające. Szukaj sobie dalej winnych, to prostsze niż zrozumienie kilku faktów: LUDZIE WYJEŻDZAJĄ TERAZ. Nie dlatego że UW czy SLD. Uciekają bo TERAZ mają lepsze perspektywy. Mają lepsze bo im te lepsze perspektywy emigracji wywalczyła UW i SLD. Tym samym NICZYM nie różni się rozumienie interesu narodowego przez PiS i przez SLD. PARTIE SPRZYJAJĄ WYLUDNIENIU. Wyludnienie jest skutkiem PARTYJNIACTWA. I kompletnym brakiem poczucia interesu narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa Widzisz, syndrom stańczyka,nawet gdy na dworze bal 04.06.06, 02:42 Czy Ty możesz wyjaśnić jak można WYLUDNIANIE przedstawiać jako SUKCES NEGOCJACYJNY i dowodzić że kraj się rozwija? Jasne że rozwój papierowy jest skoro drukuje się pieniądz w tempie wykładniczym, tylko czy ty nie możesz pojąć że w każdym kraju przybywa pieniądza ale PODSTAWA tego wykładniczego przyrostu jest INNA i to powoduje że PRZYROST masy pieniądza będzie nieporównywanie większy w każdym innym kraju EU?????? Czy Ty wiesz że głupek Marcinkiewicz cieszył się z tego że w ciągu 7 lat dostanie DOKŁADNIE tyle ile SAMA WIELKA BRYTANIA drukuje P_U_S_T_E_G_O pieniądza w ciągu 1 roku?????????????? Ta frustracja bierze się stąd, że jestem cuś niecuś wim i od wielu lat patrzę jakim interesem kierują się politycy, a Ty jedna z wielu szarych komórek w szarej masie znasz się na politycznej sieczce zmontowanej na potrzeby mas klaszczących i przyjmujesz te klipy jak prawdę objawioną... Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: Frustracja, głeboka depresja :] 04.06.06, 02:52 w twojej plebejskiej plebani Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek miejmy nadzieje ze wczesniej 03.06.06, 13:29 nim zdaza to co jest zupelnie zniszczyc i rozkrasc Odpowiedz Link Zgłoś
emenefix Demonstrantow wysmiewano i robiono im zdjecia 03.06.06, 13:32 hehehehehe. dobre. a co innego mozna robic z wymierajacym gatunkiem. "Miedzy demontracjami doszło do utarczek słownych. łódź jest czerwona / Łódź jet błekitna" żenada :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk A czego jak nie błazenady można sie spodziewać po 03.06.06, 13:49 lewakach - SLD, PO. CO do Łodzi jest ona POLSKA ! Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk To chyba trzeba było pisac w lecie 2005 jak rządzi 03.06.06, 17:13 prezio Kwach i SLD, tyle afer było ... od przestępców na lewicy się roiło ... Rozumie że tekst źle wkleiłeś. Zawsze wiedziałem, że popierasz IV RP :] Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: To chyba trzeba było pisac w lecie 2005 jak r 04.06.06, 10:19 IV RP to panstwo w ktorym wicepremierem jest szef partii zalozonej przez SB, ministrem edukacji faszysta a minister od sluz specjalnych porownuje instalacje wanny do zamachu na Popieluszke? Dajcie znac jak bedzie III albo V RP to moze wroce do tego pieknego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.lze-teczka ******* Ł ż e t e c z k a P r e z e s a ****** 03.06.06, 16:04 Był sobie raz prezes Jarek Co nosił tani zegarek A z jego łże-teczki Uciekły karteczki Zostały te "sfałszowane" Było sześćset, a jest dwieście Prezes teczkę swą wyczyścił Oj dana, oj dana, hey! Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.lze-teczka Re: ******* Ł ż e t e c z k a P r e z e s a * 03.06.06, 16:05 Był sobie raz prezes Jarek Co nosił tani zegarek A z jego łże-teczki Uciekły karteczki Zostały te "sfałszowane" Było sześćset, a jest dwieście Prezes teczkę swą wyczyścił Oj dana, oj dana, hey! Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Wiesz, pewnie towarzysze z SLD niebawem tam trafią 03.06.06, 17:10 za swoje afery, i prezio i Włodek z Puszczy :] Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Nie bój, nie bój, już pisuarowy burmistrz Pragi- 03.06.06, 23:17 Północ ma zarzuty prokuratorskie, już pan Rysio K. stracił prawko, już pan Ryszard S. z Bydgoszczy ma smród za długi i wyłudzenia, zobaczymy jeszcze jak wypłynie aktywność pana Polko w związku z podkładaniem "bomb" w Wawie przed wyborami, jak to pan Urbański kręcił lody, ile Możejko z Poznania wpłacił kaczorom na kampanię, że teraz nadpisior załatwia mu kontrakty,... i tak dalej i tak dalej, zobaczymy, posiedzicie, pisuary......... Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Kompleks? 03.06.06, 16:22 Re: O towarzyszach z LSD i POszołomstwa mówisz ? cos innego potrafisz wymyslec? krytykujesz innych za ich wypowiedzi, a uzywasz takich wabikow? _niskie_, nawet jak na pisuara. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek chlopie pobudka 03.06.06, 20:21 mamy rok 2006 rzadzi piSS, Samogwalt i Lepra i buduja IV. RP rozgrabiajac co sie da Odpowiedz Link Zgłoś
cogito.ergo.zum Re: Widać, że są u koryta! 03.06.06, 16:14 scenariusz znaleziony na smietniku KC PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: Widać, że są u koryta! 04.06.06, 02:48 centrolew napisał: > Wystarczy popatrzeć na bizantyjską oprawę Kongersu PiS - widać, że dorwali się > do koryta! > JAKA BIZANTYJSKA OPRAWA bardziej przypomina zjazdy pzpr z okrzykami wieslaw,wieslaw,to sa ich prawdziwi idole Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Re: przstańcie pokazywać mordy psychpatów 03.06.06, 23:10 pociesz się misiu, to dopiero początek :), prezes skrzeczał na Parteitagu: "to dopiero poczatek, zbudujemy i zwyciężymy !!!". A Kazio wtórował: "najwiekszy sukces - CBA, to postawa wszystkich sukcesów!". Oj, poszaleją chłopcy, dobre parę lat, bo PO-faktycznie zupełne cieniasy... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: przstańcie pokazywać mordy psychpatów 04.06.06, 10:22 a potem przyjdzie do wladzy jakas zupelnie inna partia (SLD?) , przejmie CBA i inne urzedy z nieograniczona wladza i dopiero sie zdziwia Jacek z Plackiem :-) To samo bylo z Walesa - tez sie "troche pomylili". Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek Tyle lat z maską łaził?? Nawet PiS go nie znał?? 03.06.06, 15:37 Gębę prawdziwą ukrywał?? To robota Platformy i Lesiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: W przypadku PO antypaństwowej, bo ci ludzie 03.06.06, 13:45 von_thusk napisał: > po przegranych wyborach popadli w obłęd i podważają konstytucyjny ustrój > państwa wzywając do "obywatelskiego nieposłuszeństwa" Jejkuś!!! Jakże ci się pieprzy.... Od kiedy to, "nieposłuszeństwo obywatelskie" jest podważaniem konstytucyjnegoustroju państwa?? Chyba tylko chcesz ukryć niekonstytucyjne zagarnięcie państwa przez PiSiORa.... Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Od zawsze ! 04.06.06, 07:29 Raczej od nigdy! Instytucja nieposłuszeństwa obywatelskiego jest jedną z podstawowych instytucji państwa prawa! Nie rozumiesz dlaczego? - To odrób lekcje! Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelrp3 Jedynym facetem w spodniach 03.06.06, 19:17 na tym kongresie była Zyta Gilowska. Brawo Zyta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 Mam pytanie do pana Jarosława Kaczyńskiego 03.06.06, 22:52 Mam pytanie do pana Jarosława Kaczyńskiego w imieniu m.in. słuchaczy RM Ostatnio pan J. Kaczyński, lub też ludzie z jego partii dość często pojawiają się na antenie Radia Maryja. Jak wiemy jest to (jeszcze) katolickie radio. Z kolei w „Polityce” pan prezes był łaskaw się negatywnie wypowiedzieć na temat społeczeństwa obywatelskiego, czy też w ogóle obywatelskości: „(…) posługiwanie się w życiu publicznym pojęciami polityczno-ideologicznymi zupełnie pustymi, nie mającymi żadnej tradycji w naszym kraju, na przykład pojęciem obywatelskości, było po prostu szkodliwe.” Tych wypowiedzi było więcej. Poza tym cała dotychczasowa działalność Pis-u zdaje się negować potrzebę istnienia społeczeństwa obywatelskiego i skupiać na budowaniu scentralizowanego tzw. „silnego państwa”. Pan Jarosław Kaczyński często też podkreśla jak bliskie ma związki z Kościołem Katolickim chociażby przez występowanie w rozgłośni o. Rydzyka. Dziwię się dlaczego jeszcze w tej rozgłośni nikt nie wpadł na to żeby zadać p. Kaczyńskiemu pytanie dlaczego jego stosunek do społeczeństwa obywatelskiego stoi w sprzeczności z oficjalną nauką Kościoła. Otóż ukazało się niedawno Kompendium Nauki Społecznej Kościoła opracowane przez Papieską Radę Iustitia et Pax. Można w nim znaleźć między innymi takie stwierdzenia: „Wspólnota polityczna istnieje po to, aby służyć społeczeństwu obywatelskiemu, od którego pochodzi. Wspólnota polityczna i społeczeństwo obywatelskie, chociaż wzajemnie powiązane i współzależne, nie są sobie równe w hierarchii celów. Wspólnota polityczna pozostaje zasadniczo w służbie społeczeństwa obywatelskiego i – w ostatecznym rozrachunku – osobom i grupom, które to społeczeństwo tworzą. Społeczeństwo obywatelskie nie może być zatem postrzegane jako dodatek lub zmienna wspólnoty politycznej: przeciwnie, ma ono przewagę, ponieważ społeczeństwo obywatelskie stanowi uzasadnienie istnienia wspólnoty politycznej. Państwo powinno stworzyć odpowiednie ramy prawne dla wolnego działania podmiotów społecznych i być gotowe do interwencji, gdy zaistnieje taka konieczność, szanując przy tym zasadę pomocniczości. Wspólnota polityczna zobowiązana jest do układania swoich stosunków ze społeczeństwem obywatelskim na podstawie zasady pomocniczości.” Na temat zasady pomocniczości wypowiedział się Pius XI w encyklice Quadragesimo Anno : „jak nie wolno jednostkom wydzierać i na społeczeństwo przenosić tego, co mogą wykonać z własnej inicjatywy i własnymi siłami, podobnie niesprawiedliwością, szkodą społeczną i zakłóceniem porządku jest zabierać mniejszym i niższym społecznościom te zadania, które mogą spełnić, i przekazywać je społecznościom większym i wyższym. Wszelka bowiem działalność społeczności mocą swojej natury winna wspomagać człony społecznego organizmu, nigdy zaś ich nie niszczyć ani nie wchłaniać”. Jak zatem to się ma do wizji p. Kaczyńskiego o szkodliwości obywatelskości? Czy zatem p. Kaczyński poważnie traktuje naukę Kościoła czy też Kościół traktuje instrumentalnie? Zadaję te pytania również w imieniu studentów szkoły o. Rydzyka, którzy choćby chcieli, pewnie zadać by ich nie mogli, bo nie są one „poprawne politycznie” według nowej pisowskiej poprawności. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Gabinet cieni ? To gabinet Leni 04.06.06, 01:09 Gabinet cieni ? To gabinet Leni. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Juz zmienili kraj, ale czy to odpowiada ludziom ? 03.06.06, 12:35 jak na razie, to kase robi kosciol Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: Juz zmienili kraj, ale czy to odpowiada ludzi 03.06.06, 13:51 Dlaczego PiS robi kongres w Łodzi. Przecież Łódź ich nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: Juz zmienili kraj, ale czy to odpowiada ludzi 03.06.06, 22:49 osa332 napisała: > Dlaczego PiS robi kongres w Łodzi. Przecież Łódź ich nie lubi. Muszą pokazać społeczeństwu z jak silnym UKŁADEM przyszło im walczyć Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Juz zmienili kraj, ale czy to odpowiada ludzi 04.06.06, 00:32 osa332 napisała: > Dlaczego PiS robi kongres w Łodzi. Przecież Łódź ich nie lubi. Zapatrzyłaś się widać na Marka Edelmana, który toczy pianę ilekroć zobaczy litery p i s zbyt blisko siebie Odpowiedz Link Zgłoś
estr a ty galba nie na kongresie? 03.06.06, 11:39 twoja prymitywna propaganda nie dała mandatu czy towarzysze zostawili cię na posterunku, żebyś nieustannie sączył ten pisuarowski jad i zatruwał nim zdrowych Obywateli III RP? Ja czuję się Obywatelem tego państwa, które ma mi służyć, bo je utrzymuję z moich podatków, a nie funkcjonariuszem, jak ty, przewodniej siły narodu, której wydaje się że państwo do niej należy wraz z całym inwentarzem, czyli społeczeństwem - ciemnym ludem, który wszystko kupi. Lepiej idź na czat z jolą dla zabicia czasu i na osłodę frustracji, że cię pominęli, zamiast wypisywać głupoty o ubekach z PO, czekisto-kagiebowcu z pis. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk A nie przyszły do czerwonej łepetyny takie wnioski 03.06.06, 11:43 a) Wybierano 1 delegata z 10 członków PiS. I Galba np: nie kandydował. b) Skąd wiesz, iż Galba jest członkiem PiS, może jest sympatykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold to oni maja jeszcze sympatyków?? 03.06.06, 11:58 von_thusk napisał: Skąd wiesz, iż Galba jest członkiem PiS, może jest sympatykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A to nie ma innych alternatyw? 03.06.06, 12:12 Nasz drogi sympatyku narodowych socjalistów? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A to nie ma innych alternatyw? 03.06.06, 12:20 taziuta napisał: > Nasz drogi sympatyku narodowych socjalistów? Oni juz nawet w lodówce Tuska widzą :-) Od czasu jak Samoobrona przestała być inna alternatywą tylko PO została Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: A to nie ma innych alternatyw? 03.06.06, 12:48 To wyłącznie z sentymentu do jednego dziadka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
linfan coraz wiecej 03.06.06, 12:47 Re: to PO ma jeszcze sympatyków ?? jedynie coraz wiecej. przybywa nas, ktorzy mysla o 'mniejszym zle', jakim jest pozostawienie u wladzy pokrzywdzonego paranoika, zwyklego przestepcy i machlojkowatego faszysty. dlugo nie pociagniecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Linfan: coraz wiecej członków PO w szpitalu 03.06.06, 17:14 PSYCHIATRYCZNYM ! Sam Jaś Marysia "Cień Premiera" mówił, że miejsce PO jest w szpitalu ! Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Linfan: coraz wiecej członków PO w szpitalu 03.06.06, 18:41 von_thusk napisał: > PSYCHIATRYCZNYM ! Sam Jaś Marysia "Cień Premiera" mówił, że miejsce PO jest w > szpitalu ! pobozne zyczenia.... moze lepiej bys wrocil juz do swojej izolatki, zamiast zasmiecac forum? Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: to PO ma jeszcze sympatyków ?? 03.06.06, 13:56 PO ma bardzo dużo sympatyków.Szczególnie w Łodzi. Po to zrobili tu zjazd,zeby pokazać jacy są dobrzy. Ale Pisowi wierzy tylko ktoś kto nie interwsuje się polityką Odpowiedz Link Zgłoś
czyba1 Re: to PO ma jeszcze sympatyków ?? 03.06.06, 15:19 troche ponad 30%; wedlug ostatniego sondazu... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
galba Nawet więcej niż w dniu wyborów 03.06.06, 13:57 Wynika tak nawet z sondaży fałszowanych przez wrogie PiSowi pracownie badawcze. Nie daje ci to do myślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: to oni maja jeszcze sympatyków?? 03.06.06, 22:52 To samo pomyslałem że galba to Jacek Kurski obaj na tym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: A nie przyszły do czerwonej łepetyny takie wn 04.06.06, 02:56 von_thusk napisał: > a) Wybierano 1 delegata z 10 członków PiS. I Galba np: nie kandydował. > b) Skąd wiesz, iż Galba jest członkiem PiS, może jest sympatykiem. Moze i nie jest czlonkiem,ale geba na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
galba Żyjesz w świecie swoich urojeń 03.06.06, 11:51 To, że nie wyobrażasz sobie tego, że ktoś może głosić jakieś poglądy z przekonania a nie dla osobistej korzysci kiepsko świadczy o twojej przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Żyjesz w świecie swoich urojeń 03.06.06, 12:01 galba napisał: > To, że nie wyobrażasz sobie tego, że ktoś może głosić jakieś poglądy z > przekonania a nie dla osobistej korzysci kiepsko świadczy o twojej > przyzwoitości. Takie poglądy, to można głosić: a) z przekonania, gdy się ma nie całkiem równo pod sufitem, co bywa skutkiem opętania ideologicznego, b) dla osobistej korzyści. Co wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
galba To twój problem 03.06.06, 13:59 Musisz sobie sam wybrać. Nie wiem czym masz problemy z uczciwością czy rozumem - niestety mimo, że przewyższam cię pod każdym pozytywnym względem to nie jestem w stanie rozwiązać wszytskcih twoich problemów. Sorry. > Co wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
estr nie, żyję w realu i ubolewam, 03.06.06, 12:03 że wkoło pełno chorągiewek, ustawiających się z wiatrem w oczekiwamniu profitów. taki wilsztajn czy jak mu tam, szczekał, szczekał i wyszczekał a zdaje się też jest tylko "sympatykiem" w dodatku "obiektywnym" i "sprawiedliwym" i oczywiście "prawym". każda partia władzy obrasta takimi szumowinami, szczególnie wodzowska, gdzie od jednego skinienia wodzusia zależy życie. więc staraj się, może coś zarobisz, jakiś medal może, albo uścisk dłoni a może nawet miejsce w jakiejś radzie nadzorczej? w końcu pis jak pzpr: rząd rządzi a partia kieruje. Poza tym co innego głoszenie poglądów a co innego nienawiść do wszystkich i wszystkiego co nie jest z nami - czytaj niezależne. śmierdzi narodowym socjalizmem i komunizmem. najlepiej widać to w pisowskiej propagandzie, której trybem jesteś, nawet nie zdająć sobie z tego sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: nie, żyję w realu i ubolewam, 03.06.06, 12:31 Tym ludziom się wydaje, że z komuną walczyliśmy tylko po to, by kościół się dorwał do władzy i wojska UW wyjechały. Otóż nie tylko, nie podobał nam się sposób, w jaki władza traktuje obywateli. A Kaczory powielają najgorsze możliwe schematy. Naprawdę niewielu Was fanatyków zostało, większość na głębokich wsiach. Ludzie widzą, że władza jest przeciwko nim, jeśli jedynym usprawiedliwieniem dla wszystkich debilnych pomysłów jest "PZPR robiła gorzej", to długo to nie potrwa... Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Cierpisz na depresje, ale nie martw się to można 03.06.06, 17:09 wyleczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan idz na terapie 03.06.06, 19:19 von_thusk napisał: > Re: Cierpisz na depresje, ale nie martw się to mozna wyleczyć. zamiast doszukiwac sie chorob u innych, idz sprawdz co Tobie dolega. jakies slogany "to wszystko wina platformy" chyba Ci zaszkodzily. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Nie "ubolewasz" a dajesz wyraz frustracji 03.06.06, 14:03 Dowodem ten wpis pełen obelżywych terści wobec ludzi, którym nie dorastasz do pięt. Oczywiście poza pluciem nie ma w nim nic więcej (bo i skąd u sfrustrowanego troglodyty miałaby się wziąć zdolność do czegokolwiek więcej niż walenia maczugą?). Mniej żółci, więcej myśli. To moje przesłanie dla ciebie na weekend - spójrz jak pięknie jest za oknem. Napewadę świat nie jest taki zły jak sądzisz. Tylko daj mu szansę. PS. Może Prozac by ci pomógł? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Nie "ubolewasz" a dajesz wyraz frustracji 03.06.06, 14:23 galba napisał: > Dowodem ten wpis pełen obelżywych terści wobec ludzi, którym nie dorastasz do > pięt. Oczywiście poza pluciem nie ma w nim nic więcej (bo i skąd u > sfrustrowanego troglodyty miałaby się wziąć zdolność do czegokolwiek więcej niż > > walenia maczugą?). sfrustrowane sa pisuary i ich pochlebcy. nic Was nie uratuje przed zapomnieniem niedlugo :) jareczek, ludwis, i reszta ferajny - do boju! tworzcie ta 4RP. posprzatamy po Was w nastepnej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
galba "My"... 03.06.06, 14:28 Kim są ci "my" w imieniu, których piszesz? SLD? Wiesz - nie ma lepszego dowodu na frustrację niż zawołania typu: "dziś jesteście górą ale za 4 lata to dopiero wam pokażemy"... No chyba, że jest się jasnowidzem. Jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan "My" to znaczy spolecznestwo 03.06.06, 14:51 galba napisał: > Kim są ci "my" w imieniu, których piszesz? SLD? to przeciez oczywiste - wszyscy Ci ktorzy przyjda po tej koalicji. masz jakies uprzedzenia do sld z tego co widze... to kompleks? frustracja, o ktorej tyle piszesz? > Wiesz - nie ma lepszego dowodu na frustrację niż zawołania typu: "dziś > jesteście górą ale za 4 lata to dopiero wam pokażemy"... No chyba, że jest się > jasnowidzem. Jesteś? jasnowidzem? zartujesz chyba? to jest oczywiste dla kazdego myslacego czlowieka. nie dla Ciebie, ale z tym musimy sie pogodzic. dzialania rzadu majace zaspokoic najwiekszego frustrata 3 i 4RP - jareczka, nie przynosza nic ludziom. rozdawnictwo nie przynosi nic ludziom. cala wladza w rece rzadu nie przynosi nic ludziom. rozliczanie nie zmniejsza bezrobocia. itd. itd. itd. ta koalicja jedynie zajmuje (probuje zajac) kolejne stolki. nie chcemy prl-2. czy to sie podoba zakompleksionym frustratom lustracyjnym, czy nie. pis to partia schylkowa. za chwile nie bedzie kogo rozliczac. nie majac winnego albo go stworza (zejda do poziomu prl), albo znikna bo nikt nie bedzie ich juz chcial sluchac. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: "My" to znaczy spolecznestwo 04.06.06, 10:25 wystarczy odpowiednio wielu winnych znajdowac, najlepiej na podstawie tajnych dowodow i przy okazji nie podejmowac zadnych decyzji w gospodarce a sukces sam przyjdzie. Zobacz jak preziowi Kaczynskiemu udalo sie przebujac przez prezydenture w Warszawie: zero dzialan, wszystkie inwestycje zablokowane, wszyscy urzednicy wymienieni - latwiej sie przyczepic ze ktos zbudowal za drogi most niz jak ktos nic nie zbudowal. Odpowiedz Link Zgłoś
lesew Re: Nie "ubolewasz" a dajesz wyraz frustracji 04.06.06, 07:01 Galba, słuchaj, przeczytaj jeszcze raz kilka swoich ostatnich postów i zauważ ile w nich megalomani: "...przewyższam cię pod każdym względem...", "...ludzi, którym nie dorastasz do pięt..." i t. p. Zastanów się, czego to może być objawem. Nie chcę Ci nic sugerować, ale może jeszcze jest czas, może to jest jeszcze uleczalne...? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: A mamy już jesień 2009? 03.06.06, 14:20 galba napisał: > Ale ten czas leci... > przy obecnym tempie prac rzadu, to moze do 2099 dacie rade sie sami zlustrowac. a mieszkan nie zbudowaliscie jeszcze ani jednego. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan smierdzi kielbasa wyborcza 03.06.06, 18:47 Re: 3 mln mieszkań ma powstać w 8 lat :] znowu pisuary beda glosic to pobozne zyczenie, jako swoj program wyborczy? przy rozdawaniu gornikom, to ja nie widze szansy zbudowania ani jednego mieszkania. a jak juz setke uda im sie zbudowac (co w 8 lat jest dla tej koalicji realne) to i tak beda dla najbiedniejszych, jako kolejna kielbasa wyborcza 'wyrownywania szans'.... kaczki musza odejsc! Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: A mamy już jesień 2009? 03.06.06, 14:28 Zostało nieco ponad trzy lata, wypada prawie milion rocznie ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
prophets_of_doom Re: Galba-gdzie 3 miliony mieszkań ?? buahahahaha 03.06.06, 15:08 mangold napisał: > Galba-gdzie 3 miliony mieszkań ?? buahahahaha PiS jest u władzy dopiero kilka miesięcy a zrobił i tak dużo. Zanim zakrztusisz się swoim śmiechem powiedz kim są twoi idole co zrobili dla Polski przez ostatnie 16 lat i gdzie dzisiaj są ? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Galba-gdzie 3 miliony mieszkań ?? buahahahaha 03.06.06, 15:26 prophets_of_doom napisał: > mangold napisał: > > > Galba-gdzie 3 miliony mieszkań ?? buahahahaha > > PiS jest u władzy dopiero kilka miesięcy a zrobił i tak dużo. > Zanim zakrztusisz się swoim śmiechem powiedz kim są twoi idole > co zrobili dla Polski przez ostatnie 16 lat i gdzie dzisiaj są ? he? co? ze jak? a co zrobili? :) chetnie poslucham. Odpowiedz Link Zgłoś
prophets_of_doom Re: Galba-gdzie 3 miliony mieszkań ?? buahahahaha 03.06.06, 20:30 linfan napisał: > he? co? ze jak? a co zrobili? :) chetnie poslucham. I bardzo dobrze posłuchaj czasami sfrustrowany platformersie zamiast tylko czytać rozpaczające GWno Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Galba-gdzie 3 miliony mieszkań ?? buahahahaha 03.06.06, 21:51 prophets_of_doom napisał: > linfan napisał: > > he? co? ze jak? a co zrobili? :) chetnie poslucham. > > > I bardzo dobrze posłuchaj czasami sfrustrowany platformersie > zamiast tylko czytać rozpaczające GWno rozumiem, ze sie nie doczekam, bys cos napisal co "wielkiego" rzad zrobil? skad wiedzialem, ze tak bedzie? :) PS. jak Ci GW nie odpowiada to idz czytac rydzykowe wypociny, czy co tam lubisz. po co Ty sie zadreczasz GW? to rodzaj masochizmu? moze z tym do lekarza sie przejdziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
prophets_of_doom Re: Galba-gdzie 3 miliony mieszkań ?? buahahahaha 03.06.06, 23:20 linfan napisał: > prophets_of_doom napisał: > > > linfan napisał: > > > he? co? ze jak? a co zrobili? :) chetnie poslucham. > > > > > > I bardzo dobrze posłuchaj czasami sfrustrowany platformersie > > zamiast tylko czytać rozpaczające GWno > > rozumiem, ze sie nie doczekam, bys cos napisal co "wielkiego" rzad zrobil? skad > wiedzialem, ze tak bedzie? > > :) > > PS. jak Ci GW nie odpowiada to idz czytac rydzykowe wypociny, czy co tam lubisz > . > po co Ty sie zadreczasz GW? to rodzaj masochizmu? moze z tym do lekarza sie > przejdziesz? Frustracie daj sobie na luz i przestań wszystkich wysyłać po lekarzach :) Poproś może swojego guru D.Tuska o pozwolenie na samodzielne myślenie Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Galba-gdzie 3 miliony mieszkań ?? buahahahaha 03.06.06, 23:40 prophets_of_doom napisał: > Frustracie daj sobie na luz > i przestań wszystkich wysyłać po lekarzach :) eh.... frustrat? po czym wnosisz? luz? nie odczuwam problem z wyjatkiem sytuacji, gdy ktos wmawia mi oczywiste bzdury... jak np. ze rzad pracuje fenomenalnie. do lekarzy odsylam jedynie tych, ktorzy wykazuja znaczny zanik kory mozgowej. > Poproś może swojego guru D.Tuska o pozwolenie na samodzielne myślenie guru? :/ pudlo. to ktos inny, jednak nie pojmiesz co oznacza "mneisjze zlo", bo nie rozumiesz co robia kaczki w tym kraju. co zas idzie o samodzielne myslenie - skutecznie wybil je Ci z glowy jareczek. wiec zacznij od siebie, nim rad zaczniesz udzielac. nie oczekiwalem wiele, ale zebys nie potrafil _nic_ powiedziec co tak fenomenalnego rzad zrobil przez tych kilka miesiecy.... i dalej brnac w ten bezsens, ktory zostawiasz na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
prophets_of_doom Re: Galba-gdzie 3 miliony mieszkań ?? buahahahaha 04.06.06, 00:14 No cóż ja też nie oczekiwałem wiele tylko trochę samodzielnego myślenia (wykorzystasz wtedy swoją korę mózgową) ale czego się spodziewać po sfrustrowanym biedaku jak na razie to za mało żeby tłumaczyć co robią kaczki w tym kraju.. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Galba-gdzie 3 miliony mieszkań ?? buahahahaha 04.06.06, 00:33 prophets_of_doom napisał: > No cóż ja też nie oczekiwałem wiele tylko trochę samodzielnego myślenia > (wykorzystasz wtedy swoją korę mózgową) ale czego się spodziewać po > sfrustrowanym biedaku > jak na razie to za mało żeby tłumaczyć co robią kaczki w tym kraju.. urzekajacy popis retoryki pisuara ^_^ rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
prophets_of_doom Re: Galba-gdzie 3 miliony mieszkań ?? buahahahaha 04.06.06, 00:51 uwielbiam retorykę platformowych cieniasów i ich wodza D.Tuska :) Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Galba-gdzie 3 miliony mieszkań ?? buahahahaha 04.06.06, 01:06 prophets_of_doom napisał: > uwielbiam retorykę platformowych cieniasów i ich wodza D.Tuska :) dalej sie kompromitujesz? sam nie potrafisz nic wymyslec? dawaj jeszcze! posmiejemy sie wiecej :] Odpowiedz Link Zgłoś
prophets_of_doom Re: Galba-gdzie 3 miliony mieszkań ?? buahahahaha 04.06.06, 09:17 Platfusie przebierz się w kaczkę i idz demonstrować z komuchami to się znowu z was pośmiejemy pajace :) Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Co zrobili? - prosze bardzo 04.06.06, 01:26 linfan napisał: > he? co? ze jak? a co zrobili? :) chetnie poslucham. Podam ci jedną fundamentalną rzecz, którą załatwił PiS. Otóż wbrew nadziejom, oczekiwaniom PO, SLD zmontowali koalicję większościowa. I teraz mogą przepychac przez parlament co zechcą, nie zwracajac uwagi na piane toczona przez Niesiołowskich, Olejniczaków i reszte tego typu chołoty. Nie musza sie oglądać na poparcie z wielkiej łaski, oferowane przez niedowartościowanych platfusów. Czy sie to podoba czy nie robia swoje, zgodnie z logika zwycieskiej partii. Nowa KRRiT jest, CBA jest, wywiad wojskowy idzie won. Czyszczenie TVP ze szlamu na dobrej drodze. Co w tym czasie osiagnał premier z Krakowa, prezydent z Gdańska, czerwone pajaki z Rozbrat? Pozostaje plucie na Jarka K. Uciecha maluczkich... Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Co zrobili? - prosze bardzo 04.06.06, 01:34 zima0001 napisał: > linfan napisał: > > he? co? ze jak? a co zrobili? :) chetnie poslucham. > > Podam ci jedną fundamentalną rzecz, którą załatwił PiS. > Otóż wbrew nadziejom, oczekiwaniom PO, SLD zmontowali koalicję większościowa. I > > teraz mogą przepychac przez parlament co zechcą, nie zwracajac uwagi na piane > toczona przez Niesiołowskich, Olejniczaków i reszte tego typu chołoty. > Nie musza sie oglądać na poparcie z wielkiej łaski, oferowane przez > niedowartościowanych platfusów. > Czy sie to podoba czy nie robia swoje, zgodnie z logika zwycieskiej partii. > Nowa KRRiT jest, CBA jest, wywiad wojskowy idzie won. Czyszczenie TVP ze szlamu > > na dobrej drodze. eeee... no tak. a jak to sie ma do poprawy MOJEJ sytuacji zyciowej, naprawy finansow panstwa, tych 3 mln mieszkan, prostszych i mniejszych podatkow, ulatwien dla pracodawcow i przedsiebiorcow (najczesciej te same osoby), etc.? > Co w tym czasie osiagnał premier z Krakowa, prezydent z Gdańska, czerwone > pajaki z Rozbrat? przeczytaj co napisales wyzej - "premier z Krakowa" chyba nie ma sejmowej wiekszosci? ale jak juz na to patrzec, to zdaje sie ze napisali za pis jedna ustawe? krotka pamiec? > Pozostaje plucie na Jarka K. Uciecha maluczkich... nie czuje sie maluczki, a jareczek "samo dobro" nie robi _nic_ co pozwalaloby zmienic spojrzenie na jego osobe. no chyba, ze czyszczenie wszystkich instytucji z "lewakow" (popularne slowo na forum) i zastepowanie ich swoimi oraz 'lustracje ponad wszystko' uwazasz za przejaw prawdziwego geniuszu politycznego.... Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Co zrobili? - prosze bardzo 04.06.06, 11:47 linfan napisał: > eeee... no tak. a jak to sie ma do poprawy MOJEJ sytuacji zyciowej, naprawy > finansow panstwa, tych 3 mln mieszkan, prostszych i mniejszych podatkow, > ulatwien dla pracodawcow i przedsiebiorcow (najczesciej te same osoby), etc.? O poprawę TWOJEJ sytuacji życiowej o sie zatroszcz sam-nikt ci nic nie da. Co do spraw systemowych - zmiany w podatkach staną na RM juz w czerwcu (m.in. waloryzacja progów podatkowych, uproszczenie-likwidacja ryczałtu itd.) 3 mln mieszkań??? Ten argument jest tak żałosny że wysuwanie go naraża na zwykłą śmieszność. Chociażby - czy wiesz ile trwa cykl inwestycyjny budowy bloku mieszk.? A ile rządzi PiS? A plany zagospodarowania wczesniej? Nie pomyślałeś że przyrost liczby mieszkań można ocenić po kadencji ? > przeczytaj co napisales wyzej - "premier z Krakowa" chyba nie ma sejmowej > wiekszosci? ale jak juz na to patrzec, to zdaje sie ze napisali za pis jedna > ustawe? krotka pamiec? I o to właśnie chodzi. Nie zrobili NIC, poza przegraniem wyborów i ciągłym unoszeniem się wątpliwym honorem. Są słabi, a słbym pozojtaje bezsilne krytykanctwo (vide oszołom Niesiołowski). PO nie jest w koalicji a Samoobrona jest. I kto tu jest skutecznym politykiem, na którego powinni stawiać wyborcy? > nie czuje sie maluczki, a jareczek "samo dobro" nie robi _nic_ co pozwalaloby > zmienic spojrzenie na jego osobe. > no chyba, ze czyszczenie wszystkich instytucji z "lewakow" (popularne slowo na > forum) i zastepowanie ich swoimi oraz 'lustracje ponad wszystko' uwazasz za > przejaw prawdziwego geniuszu politycznego.... A nie geniusz? Zamienił 2 prawie pewne porażki w 2 sukcesy (porównaj z Tuskiem). Zmontował koalicję, choć wszyscy wieścili klęskę rządu mniejszościowego. Przeprowadza zmiany instytucjonalne tak jak obiecywał. Dla mnie jako wyborcy PiSu to OK. Wyborcy PO moga tylko o czymś takim tylko p o m a r z y ć. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Co zrobili? - prosze bardzo 04.06.06, 13:55 zima0001 napisał: > linfan napisał: > > eeee... no tak. a jak to sie ma do poprawy MOJEJ sytuacji zyciowej, napra > wy > > finansow panstwa, tych 3 mln mieszkan, prostszych i mniejszych podatkow, > > ulatwien dla pracodawcow i przedsiebiorcow (najczesciej te same osoby), e > tc.? > > O poprawę TWOJEJ sytuacji życiowej o sie zatroszcz sam-nikt ci nic nie da. > Co do spraw systemowych - zmiany w podatkach staną na RM juz w czerwcu (m.in. > waloryzacja progów podatkowych, uproszczenie-likwidacja ryczałtu itd.) czy ja wyciagam reke jak gornicy? ja oczekuje realnych dzialan, ktore doprowadza w _konsekwencji_ do tego, ze mi bedzie lepiej (a chocby tansze kredyty mieszkaniowe). gdzie ja napisalem, ze reke wykladam? mozesz wskazac? i jedno : nie pytalem co rzad zrobi (obiecuja od poczatku). pytalem co rzad zrobil. czujesz roznice? > 3 mln mieszkań??? Ten argument jest tak żałosny że wysuwanie go naraża na > zwykłą śmieszność. Chociażby - czy wiesz ile trwa cykl inwestycyjny budowy > bloku mieszk.? A ile rządzi PiS? A plany zagospodarowania wczesniej? Nie > pomyślałeś że przyrost liczby mieszkań można ocenić po kadencji ? na Twoje nieszczescie dosc dobrze wiem ile sie buduje budynek. jak w to wpleciesz obietnice ostatniej kampani? uppsss - przeliczyli sie? czy po prostu niektorej kielbasy wyborczej nie da sie przegryzc? > > przeczytaj co napisales wyzej - "premier z Krakowa" chyba nie ma sejmowej > > wiekszosci? ale jak juz na to patrzec, to zdaje sie ze napisali za pis je > dna > > ustawe? krotka pamiec? > I o to właśnie chodzi. Nie zrobili NIC, poza przegraniem wyborów i ciągłym > unoszeniem się wątpliwym honorem. Są słabi, a słbym pozojtaje bezsilne > krytykanctwo (vide oszołom Niesiołowski). > PO nie jest w koalicji a Samoobrona jest. I kto tu jest skutecznym politykiem, > na którego powinni stawiać wyborcy? czy PO ma rzad? czy SLD ma rzad? kto ma rzad? no wez sie zastanow co PO mogla zrobic? ale, ale.... chyba pomogla uchwalic becikowe, ktore pis obiecywal w kampani? > > nie czuje sie maluczki, a jareczek "samo dobro" nie robi _nic_ co pozwala > loby > > zmienic spojrzenie na jego osobe. > > no chyba, ze czyszczenie wszystkich instytucji z "lewakow" (popularne slo > wo na > > forum) i zastepowanie ich swoimi oraz 'lustracje ponad wszystko' uwazasz > za > > przejaw prawdziwego geniuszu politycznego.... > > A nie geniusz? Zamienił 2 prawie pewne porażki w 2 sukcesy (porównaj z Tuskiem) > . > Zmontował koalicję, choć wszyscy wieścili klęskę rządu mniejszościowego. > Przeprowadza zmiany instytucjonalne tak jak obiecywał. Dla mnie jako wyborcy > PiSu to OK. Wyborcy PO moga tylko o czymś takim tylko p o m a r z y ć. nie moge nazwac geniuszem kogos, kto wygral obiecujac wszystkim zlote gory. teraz jego kielbasa wyborcza zaczyna smierdziec. tego juz (jak rozumiem) nie widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk "genetyczny" idiota - no trafnie się określiłeś. 3 03.06.06, 17:17 mln mieszkań mają być do 2013 r. czy mamy już inteligencie 2013 rok ? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: "genetyczny" idiota - no trafnie się określił 03.06.06, 18:43 von_thusk napisał: > mln mieszkań mają być do 2013 r. czy mamy już inteligencie 2013 rok ? a potem powiedza, ze to wina platformy, bo nie maja szans w kolejnych wyborach? :] "inteligencie" : to bylo haslo pisuarow, a nie haslo dla przyszlych rzadzacych... rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Cos się słabo biorą....i Galba napisał że do 03.06.06, 20:57 2009 miały być ...cos słabo program PiS chłopaki znacie albo w kłamstwach sie gubicie :-) von_thusk napisał: > mln mieszkań mają być do 2013 r. czy mamy już inteligencie 2013 rok ? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Cos się słabo biorą....i Galba napisał że do 03.06.06, 21:55 mangold napisał: > 2009 miały być ...cos słabo program PiS chłopaki znacie albo w kłamstwach sie > gubicie :-) mysle, ze odpowiedz jest standardowa: "to wszystko wina platformy!" :) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Dobrze, że wyborcy nie są tak naiwni jak ty.. 03.06.06, 11:52 > W przeciwnieństwie do ciebie nie dali się złapać na lep tej prymitywnej, > antypaństwowej propagandy ubeków z PO. Jak to, przecież obecna koalicja to SB (SamooBrona)? Po drugie, na PiS głosowało 3mln obywateli. Do wyborów poszło jakieś 6mln, uprawnionych było jakieś 26mln a państwo składa się obecnie z około 38mln obywateli. Kto tu jest antypaństwowy? 3mln babć moherowych z wiosek wschodnich, szowinistycznych i prymitywnych, zacofanych w poglądach, nastawionych negatywnie do wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
galba Oooo... filozof demokracji nam rośnie... 03.06.06, 14:07 > Po drugie, na PiS głosowało 3mln obywateli. Do wyborów poszło > jakieś 6mln, uprawnionych było jakieś 26mln a państwo składa się obecnie z okoł > o 38mln obywateli. Pójdźmy o krok dalej: proponuję głosy, tych którzy nie poszli głosować dodawać PO - w końcu na tym polega nowoczesna, liberalna demokracja, że nie liczy się kto głosował ale jak policzono głosy... Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Oooo... filozof demokracji nam rośnie... 03.06.06, 15:29 galba napisał: > Pójdźmy o krok dalej: proponuję głosy, tych którzy nie poszli głosować dodawać > PO - w końcu na tym polega nowoczesna, liberalna demokracja, że nie liczy się > kto głosował ale jak policzono głosy... pomyliles sie - to nowa taktyka pis na zblizajace sie wybory. widac jareczek nie podeslal Ci jeszcze wszystkich danych. Odpowiedz Link Zgłoś
perfee Re: Dobrze, że wyborcy nie są tak naiwni jak ty.. 03.06.06, 12:08 Jak pokazują analizy wyborcy PIS to w przeważającej części ludzie biedni i słabo wykształceni. Tacy, co to potrzebują, aby im mówić co mają robić. Potrzebują silnej ręki - zakazów, nakazów o graniczeń, bo inaczej się gubią. Dawniej zapewniała to komuna, teraz PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Jak pokazują analizy... 03.06.06, 14:09 ... od ponad pół roku mamy prezydenta Tuska. Poczytaj to forum - zobaczysz poziom tych "wykształconych i wartościowych" wyborćów PO... Nic poza agresją, obelgami, kłamstwami, chamstwem... Jeśli oni są "wartościowi" to ja jak najbardziej wolę być członkiem zwykłego, szarego gminu. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Jak pokazują analizy... 03.06.06, 14:30 Akurat w obelgach, kłamstwach i chamstwie celują zwolennicy obecnej koalicji - widać to niemal w każdym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Galba obiecal wycofac poparcie dla PiS 03.06.06, 12:33 jesli Giertych bedzie w rzadzie Jaka jest rzeczywistosc u tego najbardziej moralnego PiSSowskiego bloggera wiemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Pndzelek obiecywał już nie bić żony... 03.06.06, 14:32 Ty się żony pndzelka nie czepiaj, Ty lepiej powiedz jak to jest z Twoimi zasadami i moralnością - Giertych w rządzie, Lepper w rządzie, a Ty ich popierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk dobrze, że nie ma tam Tuska, albo Geremka ... to 03.06.06, 17:18 by był dopiero obciach :] Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: dobrze, że nie ma tam Tuska, albo Geremka ... 03.06.06, 23:02 dla "ciemnego ludu" to faktycznie obciach... Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Re: galba jak zawsze bez argumentow 03.06.06, 23:17 Mówisz...A po co skunksowi argumenty? Tzn., ma jeden, ale za to b.dobry argument :) Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Galba obiecywał skonczyc poparcie dla PIS... 03.06.06, 15:00 [...po wejsciu do koalicji endrju oraz faszysty] Udało się? Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek Galba ci powie ze jego klamstwa to moralnosc 03.06.06, 15:02 i IV. RP i rzuci na ciebie jakims bluzgiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Galba ci powie ze jego klamstwa to moralnosc 03.06.06, 15:26 pndzelek napisał: > i IV. RP > i rzuci na ciebie jakims bluzgiem :) od dawna widze posty galby na forum GW. wiecej nie umie chyba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Galba,ze względu na swój skunksi smród,obiecywał 03.06.06, 23:15 przychodzić na forum po 1:00 (w nocy), jak mała frekwencja :) Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: Dobrze, że wyborcy nie są tak naiwni jak ty.. 03.06.06, 22:19 galba,ty jednak naprawdę jesteś żałosny,na łeb bijesz tych propagandzistów niby to z UB,mając przy tym kurzy móżdżek. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Dobrze, że wyborcy nie są tak naiwni jak ty.. 03.06.06, 22:59 to PiS chcial wchodzic w koalicje z ubekami? No bo Samoobrona juz nie jest z UB, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: Dobrze, że wyborcy nie są tak naiwni jak ty.. 04.06.06, 02:42 znowu p.....sz geobelsie kaczorow,mysle,ze twoi dziadkowie zakladali nazistowskie bandy na pomorzu, tak Ludzie gadaja Odpowiedz Link Zgłoś
polibius Re: Dobrze, że wyborcy nie są tak naiwni jak ty.. 04.06.06, 12:10 Napisałeś ."ubeków z PO"? Nie jestem fanką PO, ale Tusk i Rokita nie wstydzili się pokazać swych teczek, Kaczyńskiemu zaś sfałszowano, aha akurat. Ubecy zaś są w Samoobronie, dlatego Kaczyńskiemu tak do nich blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Lepiej nie pytać 03.06.06, 11:28 Podobno prawda wyzwala ale... prawda o prawdziwej twarzy PO może przyprawiać o omdlenie. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Lepiej nie pytać 03.06.06, 12:49 galba napisał: > Podobno prawda wyzwala ale... prawda o prawdziwej twarzy PO może przyprawiać o > omdlenie. moze lepiej nie pytac, ale spytam : duzo lekow dzisiaj brales? Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 Re: Kongres PiS - Kaczyński pokaże prawdziwą twar 03.06.06, 13:00 Nie daj Boże oszołomy , żeby wam się udało zepsucie do reszty tego kraju !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Znam prawdziwe wstrętne gęby Kaczyńskich i już nie mogę na nie patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
chamskipis Re: Kongres PiS - Kaczyński pokaże prawdziwą twar 04.06.06, 00:41 tamaska napisał: > Prawdziwą twarz PIS już pokazał wchodząc w alianse z Lepperem (który chce być > organem) i Giertychem. No i z tej twarzy zrobiła się paskudna gęba. Jaka to twarz trudno była nawer narysować udało się Dziękuję internautom z waszych wypowiedzi czepałem inspirację dla portretu tak zwanej ,,władzy,, grupy trzymającej . voila.pl/wy2hm/?1 Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Kongres PiS - Kaczyński pokaże prawdziwą twarz ... 03.06.06, 11:15 Prawdziwą twarz? Ludzie uciekną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Czerwone ludy uciekną ! 03.06.06, 12:51 ale indian w Polsce nie ma.... zreszta uwazam, ze nazywanie ich 'czerwonym ludem' nie jest specjalnie grzeczne... Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: Czerwone ludy uciekną ! 03.06.06, 13:59 Chyba mają jesze gorszą twarz, dlaczego w Łodzi muszą ją odsłaniać. My już mamy podobnego prezydenta, Łodzianie w następnych wyborach mu podziękują.Łódź przez tego człowieka stoi w miejscu . Odpowiedz Link Zgłoś
galba Jest w twoim wyznaniu coś pozytywnego... 03.06.06, 11:18 memhos napisał: > Boje sie. Nie wiem czy chce ogladac ich prawdziwa twarz... Skoro się boisz ją zobaczyć to znaczy to, że tej twarzy jeszcze nie widziałeś. A skoro jesteś bywalcem Gazeta.pl to czytałeś GWniane teksty na temat tej partii i... uważasz je za nieprawdziwe (gdyby były prawdziwe to tę prawdziwą twarz byś już znał i nie byłoby się czego lękać). Witamy w klubie "oszołomów" uznających GW za najbardziej zakłamany ściek w RP. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Jest w twoim wyznaniu coś pozytywnego... 03.06.06, 11:21 A Ty galba co, esbeka popierasz? Partia, która ponownie na przewodniczącego wybiera gościa, który w stanie wojennym podpisał lojalkę... Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Gratujuję 03.06.06, 11:23 > A Ty galba co, esbeka popierasz? Partia, która ponownie na przewodniczącego > wybiera gościa, który w stanie wojennym podpisał lojalkę... Gratulacje. Wiesz, że gdybyś się nie chował za anonimowością to byś mógł za te słowa odpowiedzieć przed sądem? Rokita to przynajmniej chowa się za immunitetem - a anonimowość internetowa złudna jest... Pamiętaj. PS. Smakuje ci danie, które 10 lat temu zwymiotował Urban? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Galba straszy ludzi. Już się boję! :-))))))))))))) 03.06.06, 11:41 Tak se galba wyobraża swobodę wypowiedzi. Galba, czyś ty przypadkiem nie Kruk? galba napisał: > Wiesz, że gdybyś się nie chował za anonimowością to byś mógł za te słowa > odpowiedzieć przed sądem? Rokita to przynajmniej chowa się za immunitetem - a > anonimowość internetowa złudna jest... Pamiętaj. ... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: A może Galba napisał nieprawde. 03.06.06, 11:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=42967510&a=42969057 Re: A może Galba napisał nieprawde? Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Nie musisz pisać prawdy o sobie. I tak to wszyscy 03.06.06, 11:50 wiedzą :] Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Nie musisz pisać prawdy o sobie. I tak to wsz 03.06.06, 12:26 Się okazało, jacy z nich "antykomuniści". Lojalni wobec poprzedniego systemu do tego stopnia, że nawet jak upadł, to próbują go reanimować. Skoro nie widzisz, że wróciła komuna, tylko prokościelna, toś zaślepiony... Odpowiedz Link Zgłoś
galba Tak sobie wyobrażam... 03.06.06, 11:53 taziuta napisał: > Tak se galba wyobraża swobodę wypowiedzi. ... prawo. Wiem, że dla Platformersów "prawo, sprawiedliwość, przyzwoitość i prawda" to puste słowa ale... nie jesteście jedynymi ludźmi zamieszkującymi nasz piękny (acz zniszczony latami rządów PO-SLD) kraj. Dla niektórych te słowa kryją za sobą pewne treści. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Szkoda, że nie dla PiS-u... :-( 03.06.06, 12:35 galba napisał: Tak sobie wyobrażam prawo. > Wiem, że dla Platformersów "prawo, sprawiedliwość, przyzwoitość i prawda" to > puste słowa ale... Dla niektórych te słowa kryją za sobą pewne treści. Odpowiedz Link Zgłoś
galba Dlaczego szkoda? 03.06.06, 14:29 Chciałabyś żeby wszyscy byli takimi kanaliami jak wyzuci z człowieczeństwa politycy PO? Skąd w tobie tyle nienawiści do Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
onyx_70 Re: Tak sobie wyobrażam... 03.06.06, 18:06 galba napisał: > taziuta napisał: > > > Tak se galba wyobraża swobodę wypowiedzi. > > ... prawo. Wiem, że dla Platformersów "prawo, sprawiedliwość, przyzwoitość i > prawda" to puste słowa ale... nie jesteście jedynymi ludźmi zamieszkującymi > nasz piękny (acz zniszczony latami rządów PO-SLD) kraj. Dla niektórych te słowa > > kryją za sobą pewne treści. > Galba zobaczymy, czy będziesz się wypowiadać za parę lat, jak o tym Twoim PiSsie słuch zaginie, jednynie będzie się mówić o przekrętach członków PiSsu w radach nadzorczych firm, którymi rządzili. Podejrzewam, że tez znikniesz;) Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Powtarzasz kłamstwa za które już 10 lat temu 03.06.06, 11:28 przeprosił Urban ! Odpowiedz Link Zgłoś
galba To tylko potwierdza,że POwcy stoją niżej od Urbana 03.06.06, 11:29 Dawno o tym mówiłem. Najpierw jest dno, poniżej jest Urban i jego wyznawcy, a pod spodem gromadka ubabranych w szmabie Platformersów. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Urban czasami potrafi się zachować. PO nigdy. 03.06.06, 11:32 A dodatkowo Urban nie kryje, że jest świną, więc hipokrytą nie jest ... a oni ... Odpowiedz Link Zgłoś
galba Smutna to konstatacja 03.06.06, 11:34 Naczelna świania RP okazuje się być małym warchlaczkiem przy "ludziach honoru" ze sfrustrowanej Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Pisiorki z dziobków sobie jedzą, jak miło :-))) 03.06.06, 11:44 Tia, milusie chłoptasie... galba napisał: > Naczelna świania RP okazuje się być małym warchlaczkiem przy "ludziach > honoru" ze sfrustrowanej Platformy. > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Towarzyszu, jest problem, bo ja sympatyzuje z LPR 03.06.06, 11:49 I spoufalasz się z tym pedałem galbą?! A co Wierzejski na to? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk A skąd czerpiesz informacje o orientacji Galby. 03.06.06, 11:53 Chyba, że wzorem PO jak Goebbels piszesz pomówienia i zniesławiasz ludzi. Co do posła Wierzejskiego napisałem jestem sympatykiem LPR a ne wysoko postawiownym działaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Z analizy jego postów - rzuca się w oczy! :-) 03.06.06, 12:14 Ma chłop problem. Może i nie uświadomiony, tak samo jak Twój Wierzejski :-))) von_thusk napisał: A skąd czerpiesz informacje o orientacji Galby. > Chyba, że wzorem PO jak Goebbels piszesz pomówienia i zniesławiasz ludzi. Co > do posła Wierzejskiego napisałem jestem sympatykiem LPR a ne wysoko > postawiownym działaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
tadddd Towarzyszu, jest problem, bo ja sympatyzuje z LPR 03.06.06, 22:18 jak chcesz ten swój problem biedaku rozwiazac ? Odpowiedz Link Zgłoś
estr retoryka godna Wodzusia-Kaczusia 03.06.06, 11:52 żenujące, kilka tygodni w towarzystwie sojusznika ze wsi i poziom wypowiedzi adekwatny. pisuar sięgnął bruku, jak mawia poeta. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk A jak tam poziom PO w towarzysztwie SLD ... bo 03.06.06, 11:55 coś sie zdaje, że Po przebiła w znajdowaniu się na dnie szmaba tą partie :] Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Powtarzasz kłamstwa za które już 10 lat temu 03.06.06, 14:38 A propos wyroku w sprawie Nie - KAczyński. Zapadł, gdy ministrem sprawiedliwości był niejaki Lech Kaczyński, brat powoda. A nie od dziś wiadomo, że prokuratura i sądy są podatne na naciski polityczne - wielokrotnie mówiły o tym same pisiory. Ciekawe, prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Jest w twoim wyznaniu coś pozytywnego... 03.06.06, 11:33 galba napisał: > memhos napisał: > > > Boje sie. Nie wiem czy chce ogladac ich prawdziwa twarz... > > Skoro się boisz ją zobaczyć to znaczy to, że tej twarzy jeszcze nie widziałeś. > > Witamy w klubie "oszołomów" uznających GW za najbardziej zakłamany ściek w RP. > Czy galba to Jola z Dywit? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Święte słowa, Galba! Nawet - "podwójnie"! 03.06.06, 12:09 galba napisał: > > (gdyby były prawdziwe to tę prawdziwą > twarz byś już znał i nie byłoby się czego lękać). Ja też uważam, że zdążyłam poznać tę prawdziwą twarz i wcale się nie lękam: wszystkie oszołomy kończą na śmietniku historii. > > Witamy w klubie "oszołomów" uznających GW za najbardziej zakłamany ściek w RP. Fakt, tylko oszołomy mogą uznawać GW "za najbardziej zakłamany ściek w RP" Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Re: Jest w twoim wyznaniu coś pozytywnego... 03.06.06, 23:29 Wyjasniam ci, skunksie: człowiek uprzejmie daje do zrozumienia, że duzym dyskomfortem jest patrzenie na to panopticum kłamliwych-złodziejskich-bandyckich mordek żywcem wyjętych z obrazów Hieronima Boscha, złych snów lub, w najlepszym razie, Dudy-Gracza. Człowiek daje do zrozumienia, że na obrazie Boscha to co innego, ale zyć w kraju, gdzie oni rządzą i decydyją o nas, to horror, mozna się bać. Ponieważ wszystko, co piszesz, jest skażone kłamstwem, sądze, że twoja fizys jest z tegoż gatunku, to po prostu wyłazi na gębę, nie ma rady... Paniał? No to won, ale daleko :) Odpowiedz Link Zgłoś
yarecki21 Re: Kongres PiS - Kaczyński pokaże prawdziwą twar 03.06.06, 11:18 Tym razem musze pochwalić redaktorów GW za doskonałe dobranie zdjęcia do artukułu. Bardzo zabawne :) Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Twarz SBeka,donosiciela,kapusia - twarza IV RP:) 03.06.06, 11:19 Lider rzadzacej partii wspolpracownikiem SB Odpowiedz Link Zgłoś
galba Wiesz jakie świadcetow wystawiasz PO? 03.06.06, 11:24 PO - partia wyznawców Jerzego Urbana... Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka Znaczy PO rzadzi??? Galba zglupial?? czy wszedzie 03.06.06, 11:27 widzi PO???? Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Bo PO rozgłasza te kłamstwa które napisał ten 03.06.06, 11:30 błazen premier_pacynka, a za które już dawno przeporsł Urban znaczy Po zeszła poniżej poziomu Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
galba O co ci chodzi? 03.06.06, 11:31 Gdzie jest coś o rządzącej PO? Ja rozumiem, że jak ktoś się zalewa w trupa z samego rana to widzi różne dziwne rzeczy ale żeby od razu o tym pisać na forum?! Wytrzeźwiej. Potem zaprzątahj uwagę przyzwoitych ludzi swoją pacynkowatą naturą. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk O myśli Wyborczą, więc jemu trzeba pisać jasno, 03.06.06, 11:34 inaczej nie pojmie :] Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: O co ci chodzi? 03.06.06, 12:19 gdzie jest W OGOLE cos o PO, ze ciagle o niej wspominasz? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Znaczy PO rzadzi??? Galba zglupial?? czy wsze 03.06.06, 12:14 premier_pacynka napisał: > widzi PO???? Nie wiesz? Oni już tak mają, od Prezydenta poczynając, na Galbie kończąc... Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Wiesz, że to kłamstwa za które już 10 lat temu 03.06.06, 11:29 przeprosił Urban ? Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka NIe no ale zeby Urbanem sie PISSduary podpieraly 04.06.06, 10:28 WSTYD:) Nic nie wiem, to co wiem to to ze jest teczka Jaroslawa Kaczorenki o ktorej sam zaintereswany powiedzial ze jest falszywa i ze on wskaze co jest prawda a co falszem w tej teczce. Jednoczesnie zastrzegl, ze tylko jego teczka ze wszystkich teczek jest sfalszowana. Tak to zupelnie logiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: Twarz SBeka,donosiciela,kapusia - twarza IV R 03.06.06, 15:07 Tak to jest pateitag!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mateusztt dwugłowa zębata kaczka ? 03.06.06, 11:19 niezły potworek, coś jak orzeł carski. A jedna twarz Leppera a druga Giertycha Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Nie podoba się Carski Orzeł. Idź powiedz Putinowi, 03.06.06, 11:31 że Ruski herb zły. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Gazeta dała idealne zdjęcie JKaczynskiego 03.06.06, 11:24 jeśli chodzi o tzw. "prawdziwą twarz" PiSu... --- religiapokoju.blox.pl/2006/06/Seks-pornografia-i-islam.html Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Nienawiść GW do wszystkiego co prawicopodobne 03.06.06, 11:35 jest znana. Ale teraz zostało im tylko wstawianie "ładnych" fotografi. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud przecież PiS to radiomaryjni socjaliści 03.06.06, 11:37 a nie prawica... --- religiapokoju.blox.pl/2006/06/Seks-pornografia-i-islam.html Odpowiedz Link Zgłoś
alkud PiS = karykatura PZPR :) 03.06.06, 11:48 i tyle... --- religiapokoju.blox.pl/2006/06/Seks-pornografia-i-islam.html Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk A argument na potwierdzenie tej tezy ...masz czy 03.06.06, 11:56 tylko siejesz propagande. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud sieję wrogą propagandę... 03.06.06, 12:02 bo PiS oczywiście to nie ultrakatoliccy socjaliści, ba, nawet nie mają koalicji z Giertychem i Lepperem :-) --- religiapokoju.blox.pl/2006/06/Seks-pornografia-i-islam.html Odpowiedz Link Zgłoś
alkud jest ministrem "edukacji" 03.06.06, 12:08 :-) --- religiapokoju.blox.pl/2006/06/Seks-pornografia-i-islam.html Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 ReNienawiść GW do wszystkiego co prawicopodobne 03.06.06, 12:18 O, właśnie, PRAWICOPODOBNE, bo przecież - w żadnym wypadku - nie - prawicowe... Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t von_thusk - święta prawda!! 03.06.06, 14:42 LPR i PiS to ugrupowania prawicopodobne. Wyjatkowo w pełni się z Tobą zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Nienawiść GW do wszystkiego co prawicopodobne 03.06.06, 18:50 von_thusk napisał: > jest znana. Ale teraz zostało im tylko wstawianie "ładnych" fotografi. Ależ von thusku! Jak śmiesz tak mówić! Ładnemu ładnie na każdej fotografii! I żadna wyborcza nie jest w stanie tego zmienić! Chyba zawiadomię Pana Prezesa o tym, że na forum łże-gadzinówki (sic!) otwarcie krytykowałeś jego fotkę! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jakiś ty biedny, Kaczora się boisz :] 03.06.06, 12:21 Rzeczywiście! Popatrz no ty na tego Kaczora; faktycznie - strach się bać, bo można umrzeć (ze śmiechu). Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Re: Kongres PiS - Kaczyński pokaże prawdziwą twar 03.06.06, 11:26 Znowu te same manipulacje, zdjecia, zlosliwosci.. Ile jeszcze to tak bedzie trwalo! Czy do jasnej cholery nie stac was na obiektywizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Niedługo. Akcje Agory spadają na łeb na szyje co 03.06.06, 11:37 dziennie. Kiedyś (2000 r) Agora była warta ponad 8 mld złotych teraz jest warta 2,1 mld złotych ... i ciągle spada ... Dziennik niebawem ją dobije :] Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Niedługo. Akcje Agory spadają na łeb na szyje 03.06.06, 12:23 von_thusk napisał: > dziennie. Kiedyś (2000 r) Agora była warta ponad 8 mld złotych teraz jest warta > > 2,1 mld złotych ... i ciągle spada ... Dziennik niebawem ją dobije :] To mi przypomina jedno z hasełek komuny: "Kapitalizm gnije!". Na co ogół odpowiadał: "Gnije, gnije, ale cóż za zapach!" Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Cóż jak tak dobrze pamiętasz partie to ... 03.06.06, 13:49 Widać, że Ty nie pamiętasz. Wyglądało to tak samo, tylko bardziej przaśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk PZPR miała lepsze zjazdy ? Owszem nie pamiętam 03.06.06, 13:55 żadnego zjazdu PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: PZPR miała lepsze zjazdy ? Owszem nie pamięta 03.06.06, 14:04 Wierz mi, znam ludzi, którzy tak samo, tym samym stylem, z tą samą zaciętością, no dosłownie dokładnie jak Ty bronili do upadłego PZPR. Ja uważam, że w Polsce każda władza to sukinsyny, PO też wcale daleko się nie plasuje od SLD, LPR i PiS. A tym się od Ciebie róznię, że uważam wszystkie te partie za szambo, a Ty oblizujesz palce, twierdząc, że jedno szambo jest lepsze, drugie gorsze... O naiwności! Co pokolenie, to powtarza błędy dziadków... Poszukaj zapisów przemówień na zjazdach PZPR (np. na Youtube), możesz się zdziwić... Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk A możesz mi je przesłać ? Albo dac link na forum ? 03.06.06, 16:00 Chętnie poczytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: A możesz mi je przesłać ? Albo dac link na fo 03.06.06, 17:43 Tu są ciekawe rzeczy: polskaludowa.com/dokumenty/dokumenty_pzpr.htm To jest ekstra: wiadomosci.wp.pl/OID,7487045,kat,1342,wid,7807273,opinie.html?ticaid=11b89 No i odpowiednik Jarka: www.gomulka.terramail.pl/przemowienia.htm szczególnie: "Kto chce w Polsce spokoju i pokoju głosuje na listę Frontu Jednosci Narodu" Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: Kongres PiS - Kaczyński pokaże prawdziwą twar 03.06.06, 11:29 Może odrazu lepiej generalissimusa! Oni chyba zgłupieli do cna, czy nie widzą, ze powielają najgorsze wzorce przeszłości? Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Zazdrość,że frustraci z PO nawet konwencji nie 03.06.06, 11:40 potrafią zrobić normalnej. Tylko robią zjazd pacjentów szpitala psychistrycznego - chorych na nerwice, psychozy, mających stany maniakalne ... Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Zazdrość,że frustraci z PO nawet konwencji ni 03.06.06, 12:22 Czy ona napisala cos o PO? Jakas mania? Wszedzie PO!! Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Do serca przytul Kaczusie... 03.06.06, 11:35 :-) --- religiapokoju.blox.pl/2006/06/Seks-pornografia-i-islam.html Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Jak możesz zdradzać Donka ! Uważaj bo jak się 03.06.06, 12:00 szalny Stefek dowie to ... Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk A znasz twarz PO ? Podpowiedź to jest gorzej 03.06.06, 11:48 niż Urban ? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Bredzisz. Obejrzyj,posłuchaj archiwalna tasmę z 03.06.06, 23:34 przemówieniem Goebbelsa. Kazio wypisz-wymaluj. Ale obawiam się, żeś na to za głupi :( Odpowiedz Link Zgłoś
unihorn Niech zgadnę - twarz Kurczaka? 03.06.06, 11:37 Czy może dorosłej kaczki, albo Kaczora... Trudno wyczuć... ---------------------------------------------- s3.bitefight.pl/c.php?uid=83988 Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Niech zgadnę - twarz Kurczaka? 03.06.06, 11:57 Pudło, próbuj dalej. Podpowiedź: co pokazał Kurski? Odpowiedz Link Zgłoś
jolla_z_klewek zachowujesz sie jak nastoletni napalony gó..arz 03.06.06, 14:16 jeśli Polska miałaby wyglądać właśnie tak jak życzyłaby sobie tego niedorobiona prawica, której fanem jesteś, to zostaniecie w niej sami...normalni wyjadą. nie sil na odpowiedż-nie zamierzam dyskutować z gnojkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mobos "z ziemii polskiej do wloskiej" - cytat z JK :) 03.06.06, 11:39 ktos widzial jak prezes hymn deklamowal ?:) powiedzial "z ziemi polskiej do wloskiej", troche wtopa :) cytujac Boruca, prezes lekkiej wsi narobil :) Odpowiedz Link Zgłoś
jolla_z_klewek nawet nie licz na odpowiedż... 03.06.06, 14:40 ...oni Ciebie, jak zresztą większość z nas mają po prostu w dupie, nie reagują na maile. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk A po co odpisywać na każdy e - mail nie każdy 03.06.06, 17:19 wymaga odpisania. Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Nie to co na Kongresach SLD, tam Międzynarodówke 03.06.06, 13:54 śpiewają bez pomyłki ... Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Nie to co na Kongresach SLD, tam Międzynarodó 03.06.06, 21:58 ile Ci facet placa za to? bo zaden inteligentny czlowiek nie siedzi na forum i nie odpisuje takich smiesznych, bzdurnych odpowiedzi na posty nie chwalace pisu. "Co masz do giertycha" ahahahaha to po prostu mnie zwalilo z nog. a co giertych ma do homoseksualistow? koles lepiej juz nic tutaj nie pisz po tylko smiechawa z Ciebie jest, taka moja rada. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz80 lepiej niech tego nie robi 03.06.06, 11:43 lepiej niech tego nie robi, bo będzie to jego ostatnie wystąpienie publiczne. Każdy z dotychczasowych powojennych był niegorszy od obecnego w obecnej masce. Bez maski to już tylko sznur pozostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
carssc Łódzkie spotkanie komuchów 03.06.06, 11:44 PiS korzysta z najlepszych wzorców PZPR, te peany, te listy pochwalne od przydupasów, te obietnice. W końcu nikt Ci tyle nie da co Kaczyński obieca. I od razu na forum Gazety pojawiła się banda socjalistycznych frustratów z galba na czele. Cichutko byli jak ich szefunio nie wiedział co z teczuszką począć. A tu trzeba wykorzystać okazję. Galba, jeden pościk = złotóweczka, chociaż pewnie nie są tacy szczodrzy, trochę będziesz musiał popisać aby zarobić na piwko. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 obejrzałem otwarcie , toczka w toczke..zjazd PZPR 03.06.06, 11:56 to żenujące, po tylu latach, wraca znienawidzony ton, styl, dawnych czasów zamordyzmu!.. Lenin ciągle żywy! Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Cóż jak się było delegatem na tyle zjazdów PZPR co 03.06.06, 11:58 ty to sie wie Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kongres PiS - Kaczyński pokaże prawdziwą twar 03.06.06, 11:52 memhos napisał: > Boje sie. Nie wiem czy chce ogladac ich prawdziwa twarz... A co, niby, oglądasz do tej pory? Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Kongres PiS - Kaczyński pokaże prawdziwą twar 03.06.06, 12:03 koloratura1 napisała: > A co, niby, oglądasz do tej pory? Skoro Kaczyński podkreśla, że PiS pokaże teraz PRAWDZIWĄ twarz, to tym samym stwierdza, że dotychczas pokazywał fałszywą. memhos się boi, że "prawdziwa" okaże się gorsza od dotychczas ujawnionej fałszywej. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kongres PiS - Kaczyński pokaże prawdziwą twar 03.06.06, 12:28 wj_2000 napisał: > koloratura1 napisała: > > > A co, niby, oglądasz do tej pory? > > > Skoro Kaczyński podkreśla, że PiS pokaże teraz PRAWDZIWĄ twarz, to tym samym > stwierdza, że dotychczas pokazywał fałszywą. > memhos się boi, że "prawdziwa" okaże się gorsza od dotychczas ujawnionej > fałszywej. > Ot co. A ja, po prostu, uważam, że tu nie ma nic do pokazywania. Odpowiedz Link Zgłoś
oczytelnik Re: Kongres PiS - Kaczyński pokaże prawdziwą twar 03.06.06, 12:31 Prawdziwą twarz niech ogląda sam w lustrze, kiedy sie goli. Ja mam dość nawet tej udawanej :((( Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Jak koniecznie chcą, to niech pokazują, 03.06.06, 11:54 ale talko po 22, w programie z czerwoną kropką. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Łuk Kurski to pryszcz przy Jacku... Dobre! :-) 03.06.06, 12:16 aptymista napisał: Łuk Kurski to pryszcz przy Jacku... > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Za mało! Zdecydowanie... :-) 03.06.06, 19:14 A co, masz dla mnie jakąś ofertę? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: PiS bliżej ludzi-czy ocieractwo to zboczenie? 03.06.06, 19:28 jestem ciekaw, czy wiesz jak to zboczenie się nazywa !? Froteryzm (!?). Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Ta obrzydliwa gazeta w koncu padnie 03.06.06, 11:56 Padnie, bo nie moze sie wyzbyć prowadzenia wlasnej polityki. To zdjecie kaczora i tytuł to prymitywny zabieg typowy dla bulwarowej prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Photoshop tu nie pomoże.On tak wygląda 03.06.06, 11:56 altspringe napisał: To zdjecie kaczora > i tytuł to prymitywny zabieg typowy dla bulwarowej prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta I za to go kochamy! :-) 03.06.06, 12:18 A nawet, pomimo to! mangold napisał: Photoshop tu nie pomoże.On tak wygląda > altspringe napisał: > > To zdjecie kaczora > > i tytuł to prymitywny zabieg typowy dla bulwarowej prasy. > > Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Tak mi się wymskło, taki już jestem zboczony :-) 03.06.06, 12:30 mangold napisał: Mów za siebie mój drogi :-)) tfuj !!! > Odpowiedz Link Zgłoś
jolla_z_klewek ale ją czytasz...jesteś zakłamany...? 03.06.06, 13:48 skąd się w was-zwolennikach PiS`u bierze tyle nienawiści? lżej wam się z tym żyje? tak ma wyglądać ta IVRP? chyba zostaniecie w niej sami...normalni wyjadą... Odpowiedz Link Zgłoś
von_thusk Czyta w internecie, to różnica. Ja tak robie, a 03.06.06, 17:21 codziennie kupuje Dziennik, aby Agora zeszła w końcu z tego świata. A trzeba narazie póki jeszcze istniej wiedzieć co pisze antypolska prasa w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
xpander Re: Czyta w internecie, to różnica. Ja tak robie, 03.06.06, 22:08 Oj dziecko, czytajac portal tez generujesz Agorze zyski:) Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Jaką twarz? Oni dawno stracili twarz i szacunek, 03.06.06, 11:56 jakim na kredyt obdarzyła ich część nieroztropnych ludzi, naiwnie głosujących na partię głoszącą odnowę moralną. ======= PiS = Promocja intelektualnego Samogwałtu Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: I znów wyjdzie dupa 03.06.06, 12:38 "Planowałem pierdnąć, a się zesrałem..." Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Kongres PiS - Kaczyński pokaże prawdziwą 03.06.06, 12:00 twarz partii !??? On juz pokazał ! ksenofobiczną, prostacką, zakłamaną, nienawistną, antyeuropejską i zaściankową. Twarz polskiego motłochu ! Odpowiedz Link Zgłoś
drein_19 Dlaczego Kaczyńscy sa lepsi od Tuska 03.06.06, 12:01 1.Myślą o wszystkich ludziach, a nie tylko o bogatych. 2.Wiedzą że podstawową racjonalnego prawa jest DEKALOG. 3.Popierają Polaków, polski biznes, polskie banki, przedsiębiorczość. 4.Są uczciwi. 5.Religijni. 6.Jest ich dwóch. 7.Skłonni do kompromisu.Dogadali się nawet z Lepperem i Giertychem. 8.Walczą z korupcją. 9.Są wrogiem komuny. 10.Mają lepszy program. Można by mnożyć w nieskończoność Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Re: Dlaczego Kaczyńscy sa lepsi od Tuska 03.06.06, 12:15 drein_19 napisał: > 1.Myślą o wszystkich ludziach, a nie tylko o bogatych. myślą tylko o szafie Lesiaka, o bracie i układzie. Resztę mają głeboko w PiS. > 2.Wiedzą że podstawową racjonalnego prawa jest DEKALOG. Jasne. Do więzienia za zdradę małżeńską i ubliżanie majestatowi Kaczyńskich (rozszerzenie 1 przykazania) > 3.Popierają Polaków, polski biznes, polskie banki, przedsiębiorczość. To zdanie jest tak głupie, że trudno z nim polemizować. Głupie na wielu płaszczyznach: gdzie oni popierają jakąkolwiek przedsiębiorczość? Co to znaczy, że popierają Polaków? Dalej mi się nie chce... > 4.Są uczciwi. Ha ha ha! Są może biedni, ale to krętacze całą gębą, cyniczni i obłudni, własne gó.. zjedzą, jeśli im się to politycznie opłaci > 5.Religijni. Co to kogo obchodzi? > 6.Jest ich dwóch. Dobrze, że nie trzech.... mielibyśmy Prymasa Kaczyńskiego... > 7.Skłonni do kompromisu.Dogadali się nawet z Lepperem i Giertychem. patrz pkt. 4 o jedzeniu własnego gówna. > 8.Walczą z korupcją. Werbalnie. A praktycznie poprzez rozbudowywanie korupcjogennego aparatu państwowego. > 9.Są wrogiem komuny. Tej, co schowałą się w układzie? Niech walczą o lepsze jutro, niż z duchami przeszłości, co fałszują im teczki, pajace smutne! > 10.Mają lepszy program. Nawet Polsat ma lepszy > Można by mnożyć w nieskończoność Zgadza się. Głupota mnoży się w sposób zastraszający. ==== PiS = Piękni i Smutni Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Dlaczego Kaczyńscy sa lepsi od Tuska 03.06.06, 12:28 drein_19 napisał: > 1.Myślą o wszystkich ludziach, a nie tylko o bogatych. > 2.Wiedzą że podstawową racjonalnego prawa jest DEKALOG. > 3.Popierają Polaków, polski biznes, polskie banki, przedsiębiorczość. > 4.Są uczciwi. > 5.Religijni. > 6.Jest ich dwóch. > 7.Skłonni do kompromisu.Dogadali się nawet z Lepperem i Giertychem. > 8.Walczą z korupcją. > 9.Są wrogiem komuny. > 10.Mają lepszy program. Ad 1 Tu masz trochę racji, ale życie pokaże ile to jest na pokaz, a ile rzeczywiście. Jak na razie, to moja zamożna córka wzięła becikowe i kupiła sobie super torebkę na prezent. Ad 2 W Stanach Zjednoczonych kazano wynieść dekalog (kamienny) z Sądu. Jest nieporozumieniem co mówisz. Ja jestem niewierzący i co - mam nie mieć bogów ponad Jahwę? Muszę święcić dzień święty? Od co najmniej 200 lat w Europie dekalog to bajeczka z historii. Że tam jest i o tym by nie kraść i kłamać, to przecież jest uniwersalna zasada funkcjonowania wszystkich społeczeństw. Ad 3 Tu mają i moje poparcie. Ale w czym się to praktycznie przejawia? Ad 4 Są dość biedni. Ale uczciwość to nie tylko unikanie "lewych interesów", w stylu spółki Urbańskiego, czy leśniczówki Kurskiego, ale także uczciwość w polityce. A tu mam poważne zastrzeżenia. Chociażby manipulacja z terminem uchwalenia budżetu. Szczęśliwie do tego nie doszło, bo kalkulacja im ostatecznie podpowiedziała by tego nie robić. Przecież zasada rozwiązania Sejmu w razie nieuchwalenia budżetu w określonym czasie ma za zadanie dyscyplinowanie Sejmu. Pójście do przodu, gdy na uchwalenie nie ma szans. W wypadku zmiany Sejmu, Sejmu w którym nie było cienia obstrukcji czy zagrożenia konfliktem, wyciągnięcie - jak królika z rękawa - nowego sposobu liczenia czasu (w którym Sejmu nie było, bo trwały wybory), to CYNICZNA nieuczciwość. 5. Zrobili sie religijni na pokaz. Kto ich zna prywatnie twierdzi zupełnie co innego. Tusk brał ślub kościelny po 20 latach, próbując poprawić sobie image. Takie samo badziewie. Ad 6 Co to ma do rzeczy? Ad 7 Nie rozśmieszaj mnie, bo ... mam zajady! Tych dwóch to sobie kupili, płacąc naszymi pieniędzmi. Ad 8 Narazie obiecują. Ad 9 Czy idea komunizmu ma poważnych i groźnych wyznawców w Polsce? Znów mnie rozśmieszasz. Walczą z duchami przeszłości bo to ciągle podoba się publice. Ad 10. Od kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Dlaczego Kaczyńscy sa lepsi od Tuska 03.06.06, 13:12 Czyżby? drein_19 napisał: > 1.Myślą o wszystkich ludziach, a nie tylko o bogatych. Wogóle nie myślą o ludziach. Żadnych. Ludziom, zwłaszcza biednym, potrzebne jest państwo sprawne finansowo i gospodarczo oraz nowe miejsca pracy. Takie "drobiazgi" Kaczyńdkich nie obchodzą; wogóle się nimi nie zajmują. > 2.Wiedzą że podstawową racjonalnego prawa jest DEKALOG. Zwłaszcza: Nie będziesz miał Bogów cudzych przede mną / Nie będziesz brał imienia P.Boga swego nadaremno / Pamiętaj, abyś dzień święty święcił / Nie cudzołóż / Nie pożądaj żony bliźniego swego / Ani żadnej rzeczy, która jego jest? Tylko co by to miało mieć wsplnego z racjonalnym państwem? Na szczęście, nawet Kaczory jeszcze do tego nie doszły, żeby chronnić ustawowo owych 60% Dekalogu. Ergo - piszesz bzdury. > 3.Popierają Polaków, polski biznes, polskie banki, przedsiębiorczość. Nieprawda. Fakt, głośno na ten temat gardłują, ale działalności w tym kierunku nie zobaczysz i przez mikroskop. Wogóle oni do wyższych rzeczy są stworzeni... > 4.Są uczciwi. O tak! Porównaj sobie, chociażby, ich wypowiedzi na temat Leppera i Samoobrony kiedyś i obecnie. Uczciwość iście powalająca! Że nie wspomnę o hołdowaniu zasadzie Kurskiego: "Ciemny lud to kupi!", a dotyczącej - chociażby - "taniego państwa". > 5.Religijni. Nawet jeśli, to jakiż to tytuł do chwały oraz przepustka do rządzenia? Przywódca narodu ma być sprawny, a to - czy jest religijny, czy wręcz przeciwnie - jest jego prywatną sprawą, która mnie nie interesuje. > 6.Jest ich dwóch. To może się rozejrzyjmy się za jakiniś trojaczkami? Będzie trzech! > 7.Skłonni do kompromisu.Dogadali się nawet z Lepperem i Giertychem. Na których do niedawna wieszali psy. Ale czego się nie robi dla władzy? > 8.Walczą z korupcją. Jak dotąd - tylko o tym gadają. Bo chyba nie masz na myśli tej czerezwyczajki, zwanej - dla zmyłki - CBA, a naprawdę - będącej niczym innym, jak ordynarną PPP: Partyjną Policją Polityczną. > 9.Są wrogiem komuny. To kiepski wyróżnik, takich w tym kraju zdecydowana większość. > 10.Mają lepszy program. Nie mają ŻADNEGO konkretnego programu, chyba, że skrzętnie go ukrywają. Bo przecież nie chodzi Ci o hasła wyborcze, z gatunku: 3 mln. mieszkań... > Można by mnożyć w nieskończoność To już tylko zależy od inwencji "mnożącego"... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Przez zero się nie mnoży ........ 03.06.06, 13:27 drein_19 napisał: > Można by mnożyć w nieskończoność Odpowiedz Link Zgłoś
hhopsa Re: Kongres PiS - Kaczyński pokaże prawdziwą twar 03.06.06, 12:02 Czyżby miał pokazać gest Marlona Brando ? Odpowiedz Link Zgłoś