Dodaj do ulubionych

Lech Kaczyński zrzekł się członkostwa w PiS

03.06.06, 12:49
I teraz panie prezydencie postaraj sie byc prezydentem wszystkich Polakow,a
nie tylko Paranoi i Szachrajstwa...
Obserwuj wątek
    • memhos Lech Kaczyński zrzekł się członkostwa w PiS 03.06.06, 12:50
      No! Teraz bedziemy mieli Prezydenta wszystkich Polakow.
      No dobrze wszystkich Wszechpolakow ;-)
      Pusty gest...
      • centrolew Re: Lech Kaczyński zrzekł się członkostwa w PiS 03.06.06, 12:54
        Gdyby tak jeszcze wysilił się na jakąś samodzielność intelektualną i
        niezależność od swojego brata - byłaby wreszcie jakaś nadzieja. Bez tego to te
        "zrzeczenie" pozostanie pustym gestem...
        • junk92508 Ja go rozumiem - tez mi bylo wstyd byc w PiS ... 03.06.06, 13:08

• pndzelek Zgazdza sie, PiS jako sojusznik esbekow z 03.06.06, 13:28
            Samoobrony i agentow Moskwy z LPR to partia przynoszaca kazdemu wstyd
            • plmlp Chachacha! A Bierut zrzekł się członkostwa w PZPR. 03.06.06, 14:05
              • konread Re: Chachacha! A Bierut zrzekł się członkostwa w 03.06.06, 14:10
                Ale człowiek jest naiwny!!! A myślałem że wraz z objęciem urzędu przezydenta RP,
                automatycznie wtedy się zrzekł, a tu d...
                • eexmd2 Re: Chachacha! A Bierut zrzekł się członkostwa w 03.06.06, 14:26
                  btw uwazam ze to zrzeczenie jest specjalnie zsynchronizowane w czasie z teczka
                  Prezesa zeby rozmyc w mediach tamto wydarzenie
                  stara metoda pisu, jakby mogli toby znow probowali sejm rozwiazac...

---
                  Prawda, rownosc, sprawiedliwosc - wszystkie teczki sa prawdziwe z wyj. teczki
                  Kaczynskiego

wszystkie zwierzeta sa rowne ale kaczki sa rowniejsze
                  • znajomy_jennifer_lopez Przecież on nie jest reprezentantem nawet PiSków 03.06.06, 14:53
                    To osobisty prezydent "melduje panie prezesie" prezia Jarka Kaczyńskiego - krewnego z jajka. Chciec a móc to nie to samo. Zresztą ten niski prezydent nawet nie probuje być
                    "reprezentantem wszystkich Polaków" bo raczej pogłebia podziały niż je niweluje.
                    • przemjod __To wina PO, że musiał się zrzec... 03.06.06, 15:45

• fakopis A kurna pezydentury nie mogl przy okazji tez !!!?? 03.06.06, 20:56
                        czlowiek mniej wstydzilby sie !
              • jarek.lze-teczka ******* Ł ż e - t e c z k a p r e z e s a ****** 03.06.06, 16:13
                Był sobie raz prezes Jarek
                Co nosił tani zegarek
                A z jego łże-teczki
                Uciekły karteczki
                Zostały te "sfałszowane"

Było sześćset, a jest dwieście
                Prezes teczkę swą wyczyścił
                Oj dana, oj dana, hey!
                • idiot_hunter A czy Pierwszy po Bracie 03.06.06, 20:06
                  zrzekł się także bliźniaczego posłuszeństwa? Jaja sobie z nas robią i teyle...
          • fuzzybear Re: Ja go rozumiem - tez mi bylo wstyd byc w PiS 03.06.06, 13:33
            Ale on nie ma wstydu !
            • orcheystra Zrzekł się 03.06.06, 13:34
              No, po prostu, co za dramat.
              • zkyc Ale brata bliźniaka nie wydziedziczył!!!;)))) 03.06.06, 14:02
                Przy okazji powinnien się również odbliźniaczyć!:)))
                Wyszło by mu to na zdrowie i wpłyneło na poprawę miernego wizerunku
                medialnego!:))))
            • sumienie.lk To spóźniona deklaracja Lecha Kaczyńskiego 03.06.06, 15:20
              Ja nie wierzę w jego deklaracje. Zbyt wiele razy zawiódł, zbyt często "minął
              się" z prawdą.
            • resdes ON ma MNIE reprezentować? NIE. Dziękuję! 03.06.06, 20:08
              Polska zasługuje na Prezydenta z prawdziwego zdarzenia.
              Taki będzie mógł mnie reprezentować.

Ale nie panowie Kaczyński i Kwaśniewski. O poprzednikach już nie wspomnę: to
              ten sam element, tylko pod różnymi sztandarami
      • janma46 Re: Lech Kaczyński zrzekł się członkostwa w PiS 03.06.06, 19:53
        Dla mnie takie zrzekanie się członkostwa jest też pustym gestem.Przecież przez
        to nie zmieni swoich poglądów ani przekonań a po drugie ta partia wysunęła jego
        kandydaturę w wyborach.
    • mangold Szybko..niech PO go przechwyci :-)) 03.06.06, 12:58

• eexmd2 Re: Szybko..niech PO go przechwyci :-)) 03.06.06, 13:13
        a tu przyklad jak nasz prezydent ogarnia sercem wszystkich rodakow:

Warszawa, dnia 13.04.2002 r.

Uchwała nr 2
        Rady Politycznej Prawa i Sprawiedliwości
        z 13.04.2002 r.

Rada Polityczna upoważnia Prezesa Prawa i Sprawiedliwości i Zarząd Główny do
        przeprowadzenia rozmów i zawarcia porozumienia w sprawie wspólnego
        (koalicyjnego) wystąpienia w wyborach samorządowych do Sejmików Wojewódzkich
        oraz do władz 11 największych miast polskich. Umowa może zawierać zalecenie
        zawarcia analogicznych koalicji w wyborach do władz powiatów i gmin.
        Porozumienie powinno spełniać następujące warunki:
        Płaszczyzną polityczno-moralną która powinna stanowić podstawę porozumienia,
        musi być postulat odnowy samorządów, który sprowadzałby się do realizacji
        następujących przedsięwzięć:
        powinna być przeprowadzona selekcja kandydatów na listy wyborcze, tak by
        wyeliminować osoby skompromitowane nieuczciwością lub nieudolnością. Procedury
        selekcyjne powinny być jawne.
        należy postulować wspólnie zmiany ustawodawcze a jeśli będzie to nieskuteczne
        przygotować odpowiednie regulacje prawa lokalnego, które zobowiązywałyby osoby
        pełniące funkcje samorządowe do ujawnienia majątków w tym w szczególności
        majątku przejętego w jakiejkolwiek formie z mienia komunalnego.
        należy podjąć działania, które zmierzałyby do ujawnienia warunków i
        okoliczności zawarcia wszystkich ważniejszych kontraktów i innych decyzji o
        poważnym wymiarze finansowym jakie zostały podjęte w trakcie mijającej kadencji
        samorządu. Konieczne jest równolegle opracowanie przepisów, które
        uniemożliwiałyby albo co najmniej znacznie utrudniały dokonywanie nadużyć w
        trakcie kolejnych kadencji samorządów (jawność, obowiązek ujawniania kontaktów
        lobbystycznych).
        przygotowanie działań prawnych i politycznych, które pozwoliłyby umocnić
        oddziaływanie opinii publicznej na samorząd. Chodzi szczególnie o powołanie
        konwentów obywatelskich, które miały prawo oceniania finansowej działalności
        władz samorządowych (wykonywania budżetu, zawieranie ważniejszych kontraktów),
        informowania o tym opinii publicznej a w razie potrzeby także organów kontroli
        i organów ścigania.
        opracowanie nowego statusu urzędników samorządowych, który pozwoliłby
        wyeliminować nepotyzmu, niekompetencje i przerosty zatrudniania.
        Strony porozumienia muszą zobowiązać się do nie zawierania koalicji z SLD i
        Samoobroną.

Prezes
        Prawo i Sprawiedliwość
        Lech Kaczyński

---
        Kaczynskiego

• mangold Chcemy pielęgnować tradycję...hm ?? 03.06.06, 13:01
      tradycją jest upie..* się w swięta na przykład :-)
      • eexmd2 Re: Chcemy pielęgnować tradycję...hm ?? 03.06.06, 13:10
        to jak to, nie bedzie juz sie meldowal Prezesowi z kazdego wykonanego zadania??

----
        Kaczynskiego

• cortez_i_pizarro [...] 03.06.06, 14:00
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • 4bani To Nic Nieznaczący Gest. 03.06.06, 13:07
      I tak nie jestes moim prezydentem.Za : zagraniczną indolencję,polityczną
      hucpę,brak obiektywizmu etc.wPiSuj sie w historię.
      • galba Jak zwykle konkretnie... 03.06.06, 13:13
        4bani napisał:

> I tak nie jestes moim prezydentem.Za : zagraniczną indolencję,polityczną
        > hucpę,brak obiektywizmu etc.wPiSuj sie w historię.

A argumenty na poparcie tez? Nie ma? Dlaczego mnie to nie dziwi?
        • eexmd2 Re: Jak zwykle konkretnie... 03.06.06, 13:14
          ty galba znowu popierasz pis? przekonali cie troska o zubry do powrotu??

---
          Kaczynskiego

• galba A ty przestałeś już kraść? 03.06.06, 13:16
            > ty galba znowu popierasz pis? przekonali cie troska o zubry do powrotu??

Kiedy "przestałem"?
            • eexmd2 Re: A ty przestałeś już kraść? 03.06.06, 13:20
              przytoczyc ci link do twojego wpisu na blogu gdy odgrazales sie ze przestajesz
              popierac pis?
              wy pisowcy macie wszyscy cholewy zamiast gab, no ale ciezko nadazyc za
              mnogoscia wolt wielkiego Prezesa...

btw ten atak na mnie w tytule to niby mial ci dodac argumentow?
              dalej kopulujesz z chomikami?

---
              Kaczynskiego

• galba Tak, bardzo proszę 03.06.06, 13:23
                eexmd2 napisał:

> przytoczyc ci link do twojego wpisu na blogu gdy odgrazales sie ze
                > przestajesz popierac pis?

Ja rozumiem, że czytanie ze zrozumieniem jest bardzo trudne ale żeby aż tak?!

Ułatwię poszukiwania: najprościej będzie nie szukać gdyż zdanie "przestaję
                popierać PiS" na razie spod mojej klawiatury nie wyszło.
                • eexmd2 Re: Tak, bardzo proszę 03.06.06, 13:26
                  <a href="tiny.pl/g56w">Galba wycofuje poparcie dla gabinetu
                  PiS ;)</a>
                  • galba Kiepsko... 03.06.06, 13:28
                    eexmd2 napisał:

> <a href="tiny.pl/g56w">Galba wycofuje poparcie dla gabinetu
                    > PiS ;)</a>

Wciąż czekam.
                    • eexmd2 Re: Kiepsko... 03.06.06, 13:31
                      "Oświadczam, że jeśli wejdzie on w skład rządu (Giertych)o moim poparciu dla
                      gabinetu będzie można mówić w czasie przeszłym dokonanym"

nie wiem czemu nie ma tego juz w googlowym cachu i nie chce mi sie sprawdzac,
                      ale dlugo bylo
                      giertych wszedl do rzadu, nieprawdaz?
                      • galba Wciąż czekam... 03.06.06, 13:40
                        Proszę o zdanie o tym, że "przestałem popierać PiS". Bo o tym chyba była mowa...
                        • przemjod __ludzie, ignorujcie pajacyka, to nie ma sensu 03.06.06, 19:53
                          typowa PiSowska retoryka:
                          "Placu Czerwonym rozdają rowery..."

Pamiętacie?
                      • bbn777 Re: Kiepsko... 03.06.06, 13:40
                        galba.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?58122
                        • galba Radzę nie szukać dalej... 03.06.06, 13:44
                          bbn777 napisał:

> galba.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?58122

Tak się głupio składa, że mimo wieku 30 lat mam dobrą pamięć i jeśli piszę,
                          że "jak dotychczas nigdzie nie napisałem, że przestaję popierać PiS" to tak po
                          prostu jest...
                          • bbn777 Re: Radzę nie szukać dalej... 03.06.06, 13:48
                            galba napisał:
                            > Tak się głupio składa, że mimo wieku 30 lat mam dobrą pamięć i jeśli piszę,
                            > że "jak dotychczas nigdzie nie napisałem, że przestaję popierać PiS" to tak po
                            > prostu jest...

To widze pewna rozbieznosc w tym co piszesz i w tym co robisz....
                            Wytlumaczyc?
                            Napisales:
                            "Oświadczam, że jeśli wejdzie on w skład rządu (...)o moim poparciu dla gabinetu
                            będzie można mówić w czasie przeszłym dokonanym"

Jakos wszedl w sklad rzadu... A Ty dalej ich popierasz...

Ale spoko - ja rozumiem... Schizofrenia... To pisal ktos inny... To wszystko
                            przez "uklad".
                            • galba To wielka szkoda, że dzisiejsze szkoły... 03.06.06, 13:52
                              ... nie uczą już czytania za zrozumieniem. Proszę nie rozwadniać sprawy
                              pustosłowiem - proszę dać cytat: "przestaję popierać PiS". Nie da się? Przecież
                              ostrzegałem...

> galba napisał:
                              > > Tak się głupio składa, że mimo wieku 30 lat mam dobrą pamięć i jeśli pisz
                              > ę,
                              > > że "jak dotychczas nigdzie nie napisałem, że przestaję popierać PiS" to t
                              > ak po
                              > > prostu jest...
                              >
                              > To widze pewna rozbieznosc w tym co piszesz i w tym co robisz....
                              > Wytlumaczyc?
                              > Napisales:
                              > "Oświadczam, że jeśli wejdzie on w skład rządu (...)o moim poparciu dla
                              gabinet
                              > u
                              > będzie można mówić w czasie przeszłym dokonanym"
                              >
                              > Jakos wszedl w sklad rzadu... A Ty dalej ich popierasz...
                              >
                              > Ale spoko - ja rozumiem... Schizofrenia... To pisal ktos inny... To wszystko
                              > przez "uklad".
                              • eexmd2 Re: To wielka szkoda, że dzisiejsze szkoły... 03.06.06, 13:56
                                "Oświadczam, że jeśli wejdzie on w skład rządu (giertych) o moim poparciu dla
                                gabinetu będzie można mówić w czasie przeszłym dokonanym"

ach rozumiem linie obrony!
                                znaczy ze pis dalej popierasz tylko jego rzadu nie,
                                postawa odrobine schizofreniczna, no ale sld moglo glosowac przeciwko rzadowi
                                belki a kaczynscy przysiegac ze nigdy nie wejda w koalicje z lepperem, wiec
                                czemu michta nie moze popierac pisu, bedac jednoczesnie przeciwko ich
                                rzadowi....

---
                                Kaczynskiego

• galba Nic nie rozumiesz... 03.06.06, 14:12
                                  > ach rozumiem linie obrony!
                                  > znaczy ze pis dalej popierasz tylko jego rzadu nie,

1. Popieram PiS.
                                  2. Popieram każde dobre dla Polski rozwiązania ktokolwiek by je proponował.
                                  3. Jestem pozytywnie zaskoczony niezwykle rozsądnym początkiem działań RG w MEN
                                  4. Rząd jako całośc jest mi obojętny - niektórzy ministrowie budzą we mnie
                                  ogromną symaptię.
                                  • eexmd2 Re: Nic nie rozumiesz... 03.06.06, 14:15
                                    coz, stoi to nieco w sprzecznosci z twoim cytowanym powyzej oswiadczniem...
                                    trzeba bylo od razu sprecyzowac, bo pamietam jak gielda tapnela jak galba
                                    oglosil wycofanie poparcia dla rzadu...

----
                                    Kaczynskiego

• galba Mogę po raz n-ty poprosić o cytat? 03.06.06, 14:19
                                      eexmd2 napisał:

> coz, stoi to nieco w sprzecznosci z twoim cytowanym powyzej oswiadczniem...

Mogę wiedzieć co stoi w sprzeczności z czym? Bo domyślanie się co autor miał na
                                      myśli nie bawi mnie od chwili gdy opuściłem mury szkoły.
                                    • rafvonthorn Re: Nic nie rozumiesz... 03.06.06, 14:19
                                      Przestań już gadać z tym aparatczykiem, bo jego łże-uczciwość doprowadza mnie
                                      do pasji. Aż sobie go znalazłem, nie wiem tylko, czy jeszcze mam
                                      odpowiednie "pedagogiczne" kontakty we Wrocławiu, ale sprawdzę. Nie lubię
                                      obłudy, Marcin...
                                  • xpander Re: Nic nie rozumiesz... 03.06.06, 20:12
                                    > 2. Popieram każde dobre dla Polski rozwiązania ktokolwiek by je proponował.

Popierasz kazde dobre rozwiazanie dla Polski, byleby nie byla to PO, bo wtedy nie popierasz.

A co do marnego lapania za slowka swojego rozmowcy i proba udowodnienia, ze o wycofaniu poparcia dla rzadu nie bylo mowy- smieszne.
                                    Zastosowales warunek zawieszajacy, i kazdy logicznie myslacy czlowiek odebral Twoj przekaz tak samo: Giertych wchodzi do rzadu, wycofujesz poparcie.
                                    Warunek jest spelniony, a Twoje slowa okazaly sie klamstwem.
                              • bbn777 Re: To wielka szkoda, że dzisiejsze szkoły... 03.06.06, 13:56
                                galba napisał:
                                > ... nie uczą już czytania za zrozumieniem. Proszę nie rozwadniać sprawy
                                > pustosłowiem - proszę dać cytat: "przestaję popierać PiS". Nie da się? Przecież
                                > ostrzegałem...

:-)
                                To jak to jest? Nie popierasz "gabinetu", a popierasz partie go tworzaca?
                                Chyba, ze pisales o "gabinecie" lekarskim w Koziej Wolce... Taaak... To pewnie o
                                ten "gabinet" chodzilo...
                                • galba Wiem, że czasem ciężko zrozumieć... 03.06.06, 14:15
                                  ... mądrzejszych od siebie. Ale jeśli się postarasz to może ci się uda. Próbuj,
                                  z całej siły. Trzymam kciuki.

A jak już będziesz zmęczony myśleniem i zdesperowany brakiem rezultatów to
                                  kliknij w moją odpowiedź udzieloną troszkę wyżej twojemu koledze.
                                  • eexmd2 Re: Wiem, że czasem ciężko zrozumieć... 03.06.06, 14:19
                                    'Wiem, że czasem ciężko zrozumieć mądrzejszych od siebie'
                                    miales na mysli siebie czy Geniusza Mazowsza?
                                    btw nic nie wyjasniles galbo, udowadnaisz jedynie ze masz cholewe zamiast geby
                                    i jeszcze slepo brniesz w zaparte..
                                    a wystarczylo napisac ze zmieniles zdanie, ale nie, lepiej odwracac kota
                                    ogonem...

btw2 nie przeceniaj swojego intelektu i znaczenia, bo potem sie okaze ze twoja
                                    teczka to 3 strony na krzyz i trzeba bedzie prosic znajomych smutnych jasi zeby
                                    cos dodali bo wstyd ludziom pokazac...

no trzym i nie zatrzymuje, wiem ze masz robote do wykonania
                                    a na mnie czeka obiad do ugotowania

--
                                    • rafvonthorn [...] 03.06.06, 14:20
                                      • eexmd2 Re: Wiem, że czasem ciężko zrozumieć... 03.06.06, 14:21
                                        jakie czasy tacy pionierzy...
                                        tylko mozgi zawsze tak samo wyprane

----
                                        Kaczynskiego

• rafvonthorn Re: Wiem, że czasem ciężko zrozumieć... 03.06.06, 14:23
                                          Historia się kołem toczy, a ludzie tragedie pamiętają, póki świadkowie nie
                                          wymrą. A potem powtarzają błędy, więcej, tkwią w nich do upadłego...
                                        • galba [...] 03.06.06, 14:31
                                    • galba [...] 03.06.06, 14:24
        • 4bani Re: Jak zwykle konkretnie... 03.06.06, 13:21
          Stronniczosc partyjna,nieudana wyprawa do Francji,pozegnanie Mellera.Dziwie
          sieTwemu zaangazowaniu.Ile masz za słowo?Ja to pisze społecznie w duchu
          własnych przekonan.
          • galba No a gdzie konkrety? 03.06.06, 13:25
            4bani napisał:

> Stronniczosc partyjna,nieudana wyprawa do Francji,pozegnanie Mellera.Dziwie
            > sieTwemu zaangazowaniu.

Chociaż jeden, bo to wciąż pustosłowie - jeśli nieudana to dlaczego. Jeśli
            pożegnanie Mellera to błąd - to też proszę o parę słów wyjaśnienia. Itd.

> Ile masz za słowo?Ja to pisze społecznie w duchu
            > własnych przekonan.

100 szekli izraelskich za zdanie. Zazdrościsz?
            • 4bani Nieudane bo: 03.06.06, 13:41
              brak uzgodnien barterowych, wspolnej poltyki zagranicznej (Francja), dostaw
              gazu z Rosji, polityka wizowa z USa-szumne zapewnienia Małego a efektów brak,
              etc.Poprzyj swoją teze o jego dokonaniach.Odbijam piłke i czekam na konkrety.O
              rety!
              • galba Z jakiej choinki kolega się urwał? 03.06.06, 13:51
                4bani napisał:

> brak uzgodnien barterowych,

To ćwiczyliśmy w PRL. Zresztą nie przypominam sobie by ktokolwiek wymagał od
                Prezydenta by ten załatwiał handel wymienny śliwki za kapcie. Taki oszołomski
                pomysł nie wpadł do głowy nawet szlaeńcom z PO...

> wspolnej poltyki zagranicznej (Francja),

Chryste! Ty byś chciał wspólnej polityki zagranicznej z Francją? Na jakich
                zasadach? Oczywiście Fr. nie będzie realizować naszych interesów - czyli
                jedynym wyjściem byłoby posłuszne wypełnianie francuskich dyrektyw. Gratuluję
                pomysłu. Wiesz - podobną klęskę (brak wspólnej polityki ze sklerotykami z
                Paryża) odnotowało jakieś 95 % państw świata i 80 % członków UE... I dobrze im
                z tym.

> dostaw
                > gazu z Rosji,

Brakuje ci gazu w kuchence? Pewnie na kartki jest... A może chodzi o to, że LK
                nie położył w parę miesięcy rurociągu z Norwegii? Ech - jeśli w grze
                komputerowej można wybudować miasto o 10.000.000 mieszkańców w 5 minut to
                naprawdę nie oznacza to, że w świecie realnym jest tak samo...

> polityka wizowa z USa-szumne zapewnienia Małego

A co ma do tego Kwaśniewski...?

> a efektów brak,
                > etc.Poprzyj swoją teze o jego dokonaniach.

Troblem w tym, że ja nie stawiałem żadnej tezy (jeśli tak to proszę o cytat).
                Po prostu zapytałem jakie masz argumenty - no i okazało się, że są one
                dziecinne.

> Odbijam piłke i czekam na konkrety.O
                > rety!

Niestey piłka poszła na aut.
                • 4bani Zenada.Prezydent marionetka. 03.06.06, 13:55
                  Komisja Kodyfikacyjna be, lekarze do de, słuzba cywilna na smietnik.Chłopie
                  opamietaj sie. W Twoim bredzeniu nie ma metody.
                  • galba Hmmm... Tak przypuszczałem... 03.06.06, 14:22
                    4bani napisał:

> Komisja Kodyfikacyjna be, lekarze do de, słuzba cywilna na smietnik.Chłopie
                    > opamietaj sie. W Twoim bredzeniu nie ma metody.

Poprosiłem o argumenty. W zamian dostałem zestaw tego jak dziecko wyobraża
                    sobie świat (wszyscy jadą do Paryża i tam kochają się z kim popadnie a potem w
                    5 minut budują rurociąg z Norwegii do Polski). Na uwagę, że chciałbym coś "dla
                    dorosłych" doatałem parę kolejnych haseł ze sztandarów SLD i, na dokładkę,
                    obelgę (chyba najbardziej merytoryczna część wywodu)...
                    • 4bani Nie musze przypuszczac.Ja to wiem. 03.06.06, 15:44
                      Gdze są Twoje argumenty?Na tym smiesznym blogu dla ekshibicjonistów?
    • terence Re: Lech Kaczyński zrzekł się członkostwa w PiS 03.06.06, 13:07
      gesty gesty gesty, słowa słowa słowa

Głosuj na mnie wtedy dostaniesz
      Prawie za darmo każde śniadanie
      Człowiek na odpowiednim miejscu
      Powiedzie Ciebie ku szczęściu
      Tak dalej być nie musi
      Zamknąć granice przed braćmi z Rusi
      A niech bogacze oddadzą pałace
      Milion nowych miejsc pracy

Czy wierzysz w słowa te?
      Ja nie wierzę w nie
      Czyż one prawdziwe są?
      Nie wierzę im ku..m jak psom

Starych i chorych weźniemy na hol
      Keszitsen kepet onmagarol
      Młodzi i zdrowi niech w szczęściu pracują
      Nową Polskę budują
      Każdemu dziecku ciepłe ubranie
      Sni sretstwom za utranianie
      Piwo i wóda dostępne już w sklepie
      Urzędnik jednak wie lepiej

Czy wierzysz w słowa te?
      Ja nie wierzę w nie
      Czyż one prawdziwe są?
      Nie wierzę im jak psom

Głosuj na mnie - wtedy zmieścisz
      Dodatkowych złotych czterdzieści
      Nowy działacz o krótkim stażu
      Zepsuje powietrze od razu
      Te wasze marsze są histeriami
      Lewica włada gazetami
      A to są ciosy poniżej pasa
      Warty pac pałaca

Czy wierzysz w słowa te?
      Ja nie wierzę w nie
      Czyż one prawdziwe są?
      Nie wierzę im ku..m jak psom

Ile to czasu, ile już czasu
      Sam siebie truje i innych truje
      Plugawią ręce ojce narodu
      Ponoć sługami ludu są
      To już jest koniec, wyborcom zadośćuczynić
      Ale głupiemu radość
      Jak wielce nęcą tej władzy tryby
      To wszystko było na niby!
      (Kult)
      • render Re: Lech Kaczyński zrzekł się członkostwa w PiS 03.06.06, 13:10
        Tyle lat, a wciąż aktualne... Kazelot wie co pisze i śpiewa.
        • terence Re: Lech Kaczyński zrzekł się członkostwa w PiS 03.06.06, 13:45
          No dokładnie! Płyta z 94 roku a pasuje jak ulał... nawet to:
          Te wasze marsze są histeriami
          Lewica włada gazetami
          A to są ciosy poniżej pasa
          Warty pac pałaca

prorok jaki czy co? szacunek i dzięczność dla pana Kazika S.
    • render Re: Lech Kaczyński zrzekł się członkostwa w PiS 03.06.06, 13:09
      No i co z tego... Nic się przecież nie zmieni, w następnym orędziu ( nawiasem
      mówiąc aż dziw bierze, że z okazji dnia dziecka nie wystąpił przed dobranocką,
      w końcu młodym też trzeba mówić kto jest be a kto cacy) znów będzie winna PO, a
      PiSs będzie się głaskać po głowie...
      • galba A to ja podobno wszędzie widzę PO... 03.06.06, 13:15
        > znów będzie winna PO,

Przyjmij do wiadomości, że PO nikt się już nie zajmuje - Donald zakopał ją 6
        stóp pod ziemią i tam sobie powoli gnije. Z żywymi trzeba naprzód iść.
        • eexmd2 Re: A to ja podobno wszędzie widzę PO... 03.06.06, 13:20
          alez zajmuje sie
          brat Prezesa w kadym oredziu o tym czego nie zrobi
          potem melduje o wszystkim Prezesowi

---
          Kaczynskiego

• rafvonthorn Re: A to ja podobno wszędzie widzę PO... 03.06.06, 14:24
          Jezusie, człowieku, bój się Boga!!! Co drugie Twoje słowo to "PO" przecież,
          podobnie jak kaczyńskiego! Czy można się bardziej skompromitować, niż
          zaprzeczając samemu sobie i jeszcze być z tego dumnym? Pokora, Marcin, pokora...
      • tadjan Re: Lech Kaczyński zrzekł się członkostwa w PiS 03.06.06, 13:36
        No, to pewnie zapisze się do LSD. Jak widać po jego najbliższych
        współpracownikach jest mu do tej formacji dość blisko.
        Proszę Państwa.
        Tu nie chodzi o ustrój Państwa, a jedynie o władzę i dlatego tak zgrabnie
        przeplatają się życiorysy komunistów i antykomunistów. A naiwny elektorat
        wyobraża sobie, że dostanie to co mu obiecano. Jeśli elektorat kiedyś zmądrzeje
        to zażąda wpływu na realną władzę poprzez możliwość szybkiego odwołania
        (zamiast 100 000 podpisów)polityka złodzieja, polityka krętacza, polityka
        nieudacznika. Jeśli to się nie uda to rzeczywiście premier Marcinkiewicz będzie
        opowiadał nadal głodne kawałki o swoich osiągnięciach w tv, tak samo jak
        Aleksandra Jakubowska opowiadała, jakiś czas temu, jakim to jest specjalistą od
        ustawy medialnej. Elektorat musi zacząć myśleć i musi zacząć wymagać. Może
        zamiast strajków o chleb, należy zastrajkować o porządną ordynację wyborczą. Bo
        chleb to już nam obiecują 17 lat i rządzą sobie dalej. Lekarz zarabia 1500 zł,
        nauczyciel 1000, sprzątaczka 500, a poseł 10 000. Czego się więc elektoracie
        szanowny spodziewasz się. Tylko bajki Ci się należą....
        Pozdrowienia!
    • galba [...] 03.06.06, 13:12
      • cetriolo Ten sie smieje kto sie smieje ostatni Galba 03.06.06, 13:18
        lecz gdy Ciebie ogarnie frustracja zmienisz prawdopodobnie nickname.
        • galba Co masz na myśli pisząc o "ostatnim" 03.06.06, 13:21
          Chodzi o tego, który będzie gasił światło na Platformie? Wątpię by się śmiał.
          • cetriolo Ten cyrk nie bedzie przeciez trwac wiecznie 03.06.06, 13:49
            Ale nie martw sie, Twoi polityczni idole tez o tym nie pamietaja.
    • seret2 Co widać na załaczonym obrazku ? 03.06.06, 13:14
      Na załaczonym obrazku widzimy boskie oblicze naszego Ukochanego
      Przewodniczącego na którym zrzeka się jako bliżniak Ukochanego Przewodniczącego
      wszelkiej odpowiedzialnosci za cokolwiek.
    • asd616 Taaa, a chyba tydzień temu... 03.06.06, 13:14
      ...podali, że prezydent chce poprawić swój image. Pusty gest - PiS nadal uprawia socjotechnikę, nie politykę.
    • cetriolo Buhahahahaha, normalnie bajki dla duzych dzieci 03.06.06, 13:15
      jest i zostanie prezydentem PiSu. Zero zludzen.
    • seret2 Może sobie być prezydentem na tym balu 03.06.06, 13:18
      maskowym. Przeczekałem Wałęsę i jego bredzenie. Przeczekam tych dwóch i chociaż
      nie bedę czekał zbyt długo, to tym razem jest to znacznie bardziej męczące.
    • evito popieram pana prezydenta nareszcie uczciwy 03.06.06, 13:20
      nareszcie mamy moralnie uczciwego szlachetnego czlowieka na prezydenta , to zupelna przeciwnosc do poprzednika zwiazanego z ciaglymi aferami jego i jego malzonki , ktorzy sami dorabiali sie na tej nieuczciwosci . Ja mysle ze Kwasniewskiego z tego rozlicza i ta cala jego swite. Kiedy bedzie ujawnienie teczki Kwasniewskiego juz sie nie moge doczekac . Dorwali sie do ksiezy zeby odwrocic uwage od krzywdzicieli . Otworzyc teczki tych co innym zakladali .
    • sclavus Ale łacha.... 03.06.06, 13:21
      Czyżby w ten sposób chciał "udowodnić", że jest "prezydentem wszystkich
      Polaków" ??
      Nie spieszył się jakoś....
      • nemonews [...] 03.06.06, 16:48
    • kuku85 teraz juz na pewno bedzie obiektywny 03.06.06, 13:24
      calkowicie obiektywny i bezstronny. jestem tego absolutnie pewna :P
    • fiori1 polska ma nareszcie Prezydenta ktory sluzy 03.06.06, 13:26
      polska ma nareszcie prezydenta , ktory sluzy Polsce calym sercem i zyciem .Na szczescie czasy mataczenia Kwasniewskiego poza nami , ale zmarnowal 10 lat i sprzedawal nasz kraj gdzie sie dalo , sam dorobil sie milionow ale mysle ze to wszystko ujrzy swiatlo dzienne , poniewaz odpowiado on za stan Polski.
      • fuzzybear Re: polska ma nareszcie Prezydenta ktory sluzy 03.06.06, 13:32
        ?????-dobrze się czujesz !?
    • radiomaryja1 [...] 03.06.06, 13:28
    • nutsh Re: Lech Kaczyński zrzekł się członkostwa w PiS 03.06.06, 13:29
      Re: Lech Kaczyński zrzekł się członkostwa w PiS
      Ale kogo to w sumie obchodzi??

Lechu zobaczysz ze jeszcze slono zaplacicie za to wszystko co teraz wyprawiacie, wszyscy Gosiewski, braciszek, Dorn, Kaminski i inni.
      Polska wam tego nie zapomni i nie daruje!!!

• fuzzybear GADA, gada, gada.... 03.06.06, 13:29
      Gada żeby gadać. Formalnie nie będzie członkiem Pisuaru, ale jarusia będzie
      słuchał nadal - trzeba by być chorym na umyslei ciele, zeby tego nie wiedzieć!
      • heartpumper Re: GADA, gada, gada.... 03.06.06, 13:42
        Raczej cos pod nosem belkocze sobie.
    • kaczylechu farsa i parodia tego kraju 03.06.06, 13:36
      farsa i parodia tego kraju.Jak mozna wciskac takie glupoty i uprawiac tak
      prymitywna propagande.Oni mysla ze juz kompletnie caly narod jest glupi i mozna
      im wmowic kazde bzdure i bajki.Z drugiej strony obserwujac nawet to forum to
      mozna dojsc do wniosku ze spoleczenstwo w wiekszosci jest nie tylko ciemne ale
      krancowo glupie.
    • heartpumper Ludzie !!!Odwroccie sobie logo PiS... 03.06.06, 13:41
      do gory nogami.... i co mowi wam o cos???
      • rafvonthorn Re: Ludzie !!!Odwroccie sobie logo PiS... 03.06.06, 14:33
        :D
    • jovanka22 Re: Lech Kaczyński zrzekł się członkostwa w PiS 03.06.06, 13:47
      dlaczego na zdjęciu pokazują Jarka pisząc Prezydent Lech Kaczyński ?
    • plyn.ludwik Brawo Prezydencie RP! 03.06.06, 13:48
      Stajesz sie dla mnie jak prawdziwy maz stanu! Jak Jozef Pilsudski!
    • cortez_i_pizarro [...] 03.06.06, 14:01
    • rogowski.lukasz dopiero? 03.06.06, 14:01
      Dopiero teraz???
      Zalosne!
      • alterpars Obiektywizm to nie pstryczek elektryczek. 03.06.06, 14:10
        Panie Prezydencie ktorego wiekszosc jest zmuszona uznawac bo nie poszla na wybory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka