Dodaj do ulubionych

Tysiące pielgrzymów w Lednicy

03.06.06, 16:50
Przystanek... Rydzyk?
Obserwuj wątek
    • w.gorka Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 03.06.06, 16:59
      Kościół to nie tylko o. Rydzyk - koniecznie trzeba o tym pamiętać!!!
      • 12345ja Proponuję pisać, że 5 tysięcy - nie więcej. 04.06.06, 09:52
        GW ma wielką wprawę w zaklinaniu rzeczywistości.
    • anders76 Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 03.06.06, 17:00
      Mylisz się kolego, to śmiertelna konkurencja dla Rydzyka, spontaniczny i
      bezinteresowny ruch młodzieżowy.
      • semilka Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 03.06.06, 21:12
        Mylisz się kolego w chrześcijaństwie nie ma konkurencji, przestań czytać gazetę
        wybiórczą, która równie wybiórczo traktuje rzeczywistość i wiarę.
      • notexistinggod Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 03.06.06, 23:54
        ten "spontaniczny ruch" składa się głównie z nieudaczników pokroju tych którzy
        są studentami wyższej szkoły tadka... dwa cytaty z audycji dla młodzieży :
        (tvtrwam) - "mnie tam kiedyś koleżanka mówiła że jest nowa zdrowa żywność...
        smakuje jak chipsy a to są takie małe marcheweczki... kupiłam, zjadłam...
        faktycznie dobre ale patrzę na kraj wytworzenia - NIEMCY - to ja jej mówię -
        dziękuję bardzo ja już wiem jak oni chcą nas zniszczyć"(publiczność w studio
        znacząco kiwa głowami + szepty dezaprobaty + ojciec prowadzący mówi "takie to
        właśnie próby uderzenia w nas teraz się stosuje").... 2) (rm - audyja dla
        młodzieży, pani "ginekolog chrześcijański" - tak była zapowiedziana): "
        przyszła do mnie dziewczyna, 20 letnia i powiedziała że używa w czasie stosunku
        ze swoim partnerem środków antykoncepcyjnych -on prezerwatywy, ona czasem
        pigułek "anty"... no to jej powiedziałam - dziewczyno czy wiesz że nie dość że
        niszczysz życie to jeszcze narażasz się na poważne choroby, takie jak rak
        macicy?? chyba ją trochę przestraszyłam, myślę że poskutkowało"...

tacy ludzie właśnie tworzą "ten spontaniczny ruch młodzieżowy bo jak powiedział
        ojciec dyrektor o górze: ten człowiek potrafi zjednoczyć młodych....
        a "rodziny" młodych słuchaczy rm organizują pielgzymki na spędy góry i są tam
        zaqwsze w pierwszych rzędach
        • maureen2 o. Góra 04.06.06, 02:14
          czy to ten,ktory zrobił odlew ręki ?
    • meta-kris Kto lubi takie masówki? 03.06.06, 17:08

• osa332 Re: Kto lubi takie masówki? 03.06.06, 17:15
        Trzeba być debilem żeby jeździć na takie spotkania.
        • tango9 Re: Kto lubi takie masówki? 03.06.06, 17:20
          No to jedź na przystanek Owskiaka.
          • sclavus Re: Kto lubi takie masówki? 03.06.06, 17:25
            tango9 napisał:

> No to jedź na przystanek Owskiaka.

przez klawiaturę nawet nie chce ci przejść Owsiak..... Aż taka nienawiść...
            chrześcijańska ???
            • tales1 Sclavus -czerwony hipokryta? Przeczytaj swój post! 03.06.06, 18:53
              Tego, co ty, chłopcze, wypisujesz na pewno nie można zaliczyć do objawów miłości
              chrześcijańskiej, a nawet do pojęć kultury plemiennej Aborygenów w Australii!
              To sie nawet nie mieści w kanonie prymitywnej kultury tzw. homo floresiensis
              odkrytych dwa lata temu na indonezyjskiej wyspie Flores, a nazwanych z racji
              niskiego wzrostu hobbitami. Nawet oni, mimo mniejszych czasek i mózgów mieli nad
              tobą przewagę, chłopcze! Podobnie zresztą jak i innych przedstawicieli
              komunistycznego zateizowanego betonu!
              • sclavus Tales1 Brunatny hipokryto przeczytaj swoje wypoty 03.06.06, 19:03
                tales1 napisał:

> Tego, co ty, chłopcze, wypisujesz na pewno nie można zaliczyć do objawów
                miłośc
                > i
                > chrześcijańskiej, a nawet do pojęć kultury plemiennej Aborygenów w Australii!
                > To sie nawet nie mieści w kanonie prymitywnej kultury tzw. homo floresiensis
                > odkrytych dwa lata temu na indonezyjskiej wyspie Flores, a nazwanych z racji
                > niskiego wzrostu hobbitami. Nawet oni, mimo mniejszych czasek i mózgów mieli
                na
                > d
                > tobą przewagę, chłopcze! Podobnie zresztą jak i innych przedstawicieli
                > komunistycznego zateizowanego betonu!

Za to, wszystko to co ty, chłopcze wypisujesz, przejdzie do annałów
                piśmiennictwa... twardogłowych...
                I! Skoro ci tak źle z tym co ja piszę, po kiego czorta otwierasz i czytasz...
                Widzę, że tobie, tak jak niektórym Owsiak, sclavus z trudem przechodzi przez
                gardło... i obrzydzenie niejakie odczuwasz.... - na kilka słów prawdy...
                Czyżby aż tak bolało???
                • tales1 Re:Tales1-tolerancyjny i miłujący wszystkich ludzi 03.06.06, 19:18
                  Owsiak, sclavus - widzisz, przeszło mi przez gardło, więc dlaczego zarzucasz mi
                  bzdury i imputujesz coś, co nie jest prawdą, synu? A poza tym jesteś
                  monotematyczny, bo wszystkim oponentom zarzucasz, że coś im nie chce przejść
                  przez gardło! Masz jakieś złe wspomnienia z dzieciństwa nt. gardła! Może zbyt
                  dokuczał ci koklusz albo migdałki? Jeśli tak, to będę bardziej wyrozumiały i
                  współczujący! Zdrowia życzę!
                  PS
                  Ssij propolki lub strepsils, albo płucz szałwią, pomoże!
                  • sclavus [...] 03.06.06, 22:18
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • tales1 Re:Tales1-bardzo tolerancyjny facet i..bardzo miły 03.06.06, 22:34
                      No widzisz?! I zatkało cię, co? Argumentów zabrakło i umiejętności spuentowania
                      również? Za cienki w uszach sclavus jest? Jak jest za cienki, to niech
                      nie "bryka" po forum tylko po dobranocce, ząbki umyć i ...lulu! Dobranoc i
                      śnij, sclavusku, że masz superprezydenta Kaczyńskiego, porządnego premiera
                      Marcinkiewicza i porządną rządzącą partię PiS!
            • jola_z_klewek Re: Kto lubi takie masówki? 03.06.06, 20:25
              sclavus napisał:

> tango9 napisał:
              >
              > > No to jedź na przystanek Owskiaka.
              >
              > przez klawiaturę nawet nie chce ci przejść Owsiak..... Aż taka nienawiść...
              > chrześcijańska ???

Dzis w telewizji mowiono o polskiej pomocy ofiarom trzesienia ziemi w Indonezji
              w tym lwia czesc pomogla Caritas Poland a Owsiak? Niech sie narkotyzuje na
              przystanku...
              To polonofob i oszust.
            • arius5 70 tys idiotow ? 04.06.06, 00:30
      • indris Re: Kto lubi takie masówki? 03.06.06, 18:12
        Ich uczestnicy. Nikt ich tam na siłę nie ciągnie.
        • tales1 Ja lubię! I co na to powiecie albo co mi zrobicie! 03.06.06, 19:02
        • kazek100 Re: Kto lubi takie masówki? 03.06.06, 21:27
          w szkole w której pracuję już trzy lata temu dyrekcja próbowała nakłaniać,
          mniej lub bardziej przyjaźnie, nauczycieli, aby z klasami na Lednicę pojechali.
          Więc proszę nie mówić, że "nikt na siłe nie ciągnie" bo to nieprawda.

Co prawda jedyny efekt był taki, że nie pojechał nikt, może nawet ci, co
          początkowo chcieli, ale taki przypadek miał miejsce.
    • sacerdos Zmartwię wszystkich (ossę i pozostałych) 03.06.06, 17:25
      Proszę mi wybaczyć - nie mam zamiaru nikogo urazić (żeby było jasne), ale pewne
      komentarze są conajmniej nie na miejscu, żeby nie powiedzieć mało inteligentne.
      Przede wszystkim ocenianie negatywne tych, którzy wybierają "takie zjazdy" jest
      przede wszystkim mało tolerancyjne. Osobiście nie jeżdżę na takowe spotkania,
      ale daleki jestem od oceniania tych, którzy biorą w nich udział. Jeśli widzą
      coś dla siebie - po prostu zajmij się sobą. Poza tym teksty o konkurencji
      kogokolwiek dla kogokolwiek zdradzają zupełny brak oglądu rzeczywistości
      wypowiadającego je. Kościół (czy to się komuś podoba czy nie) jest powszechny i
      jest w nim miejsce dla o. Rydzyka (i tych, którym taka religijność odpowiada)
      oraz dla o. Góry i "jego zwolenników". Jeśli któryś z nich robi to dla siebie
      jest godny politowania, a te dzieła nie prztrwałyby ani minuty w świecie,
      któremu na rękę jest ich zniszczenie. Jeśli ktoś ma zamiar dyskutować i nie
      zgodzić się ze mną - bardzo proszę - tylko proszę o merytoryczne argumenty i
      fakty a nie ideologiczne frazesy.
      • tales1 Zgadzam się z tobą, sacerdos! 03.06.06, 19:30
        Tylko, jak pewnie zauważyłeś, pojęcie tolerancji jest dzisiaj w Polsce zupełnie
        wypaczone! Tolerancja dla mniejszości- TAK, dla większości - NIE! Większość ma
        dopasować sie do mniejszości! Tolerować (a nawet akceptować) gejów- TAK,
        tolerować chrześcijan (zwłaszcza katolików) - NIE! Myślenie gazetowybiórcze -
        TAK (bo to otwartość i nowoczesność), myślenie inne - NIE (bo to ciemnogród),
        Radio RMF FM - TAK, Radio Maryja - NIE!
        Toż to jest tolerancja podszyta hipokryzją!
        Ale prawda nas wyzwoli!
        • kazek100 Re: Zgadzam się z tobą, sacerdos! 03.06.06, 21:35
          Jak na razie to całe prawodawstwo jest ustawiane pod Rydzyka i Kościół, a nie
          pod gejów czy Owsiaka, więc wybacz bracie, ale Twój post jest niestety jedną
          wielką bzdurą i odwracaniem kota ogonem. Pozdrawiam.

Znasz przypadek jakiejś kościelnej imprezy, która zostałaby zamknięta? Ustawy
          typu "o ochronie wartości chrześcijańskich" dotyczącej jakiegoś innego wyboru
          myślenia? Nie widzisz róznicy w traktowaniu przez taką np. panią Kruk radia
          maryja i innych mediów? No to chyba nie chcesz tego wszystkiego widzieć. Jak na
          razie ten kraj zmierza do tego, aby całe prawodastwo i życie społeczne
          podporządkować tylko opcji kościelno - rzydzykowej, więc uprzejmie prosze nie
          odwracać kota ogonem. Twój post ptzypomina mi trochę takie paranoiczne
          myślenie, wg którego np. w roku 1985 istniała nietolerancje wobec komunistów.
          fakt, tez nikt ich nie lubił. I eraz zaczyna byc podobnie z rzydzykowym
          kościołem.
          • waldiwaldi Re: Zgadzam się z tobą, sacerdos! 03.06.06, 22:30
            Tak jak powiedziałeś z Rydzykowym kościołem. Problem w tym,że kościól to nie tylko Rydzyk,a nietolerancja jest po stronie mniejszości jak i Rydzykowego kościoła.Nie każdy katolik to zwolennik Rydzyka.Ja mimo,że jestem katolikiem uważam go za nic i tyle.Ale takie samo zadnie mam o mniejszościach taklich czy siakich,które działaja takimi samymi metodami co Rydzyki i inne przechrzty.
    • dzakarta Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 03.06.06, 17:31
      Oby tylko posprzątali po sobie, a nie tak jak poprzednio zawsze zostawiali
      zdewastowane jezioro i okolicę...
      • tomkot5 a po woodstock sprzątają ?? 03.06.06, 18:04
        Wiesz - z jednej strony przyznaję Ci rację, bo kultura wymaga pewnych zachowań,
        jednak imprezy masowe mają także swoje prawa i czy chcemy czy nie trudno
        zapanować nad tłumem, w którym są różni ludzie... Więc myślę, że nie ma sensu
        czepiać się...
        • robertw18 Czy kościół ma być jak woodstock?? Zostawiać brud? 03.06.06, 18:13
          Czy ks. Góra nie może wezwać do sprzątania po sobie i skrzyknąć zespół
          działaczy, którzy sprzątną za nieposłusznych?
          Pozdr.
          • jestempolakiem Re: Czy kościół ma być jak woodstock?? Zostawiać 03.06.06, 18:31
            nastepny przyklad wypowiadania sie na temat, ktorego sie nie zna do konca!! :[
            jesli bys byl dobrze poinformowany to bys wiedzial, ze takowe sprzatanie sie
            odbywa, sprzataja sami uczestnicy, ktorzy dobrowolnie sie zglaszaja do pomocy.

pozdrawiam
        • rafvonthorn Re: a po woodstock sprzątają ?? 03.06.06, 18:43
          No bo mnie krew zaleje. Zobaczcie jak bardzo propaganda Radia Maryja wpływa na
          ludzi. Skąd pomysł, że po Woodstocku nie sprzątają? Gratuluje popisu okazałej
          ignorancji...
    • shiseidoo Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 03.06.06, 18:11
      Byłam na Lednicy 3 razy i muszę przyznac, że to jedno z tych wydarzen, które
      zapamiętam do konca życia. bardzo miłe wrażenia i emocje. wracałam naładowana
      pozytywną energią. w tym roku niestety termin mi nie podszedł i pojechac nie
      mogłam. czytam wię te żałosne posty na forum i cos mnie trafia. jak nie byłes to
      gęba w ciup i nie komentuj, i nie sprowadzaj całego Kościoła pod mianownik 'rydzyk'.
      • jestempolakiem Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 03.06.06, 18:27
        całkowicie sie zgadzam! :) tez mam dosc tych komentarzy :[, sama krytyka i nic
        wiecej, schowajcie sie z takimi wypowiedzeniami bez argumentow, bezsensownymi i
        obrazajacymi tylko

pozdrawiam i życze najpierw pomyslec a potem napisac :>
        • polakmoronslayer Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 04.06.06, 07:14
          Jestes po prostu polskim katolem i nic wiecej.
          • jestempolakiem Jestem dumny z tego ze jestem Katolikiem!!! 04.06.06, 15:16
            Chce byc katolikiem i nim bede!!nie obchodzi mnie to, co o tym myslisz!! Ty badz
            sobie kim chcesz- ateista lub wrogiem katolikow. Nie chcesz nalezec do Kosciola
            Katolickiego- droga wolna!Ja przynajmniej nie obrazam ateistow, natomiast z
            obrazaniem i wysmiewaniem katolikow czesto sie spotykam. To jakis absurd! wiesz,
            bycie ateista to nic trudnego, wystarczy nie wierzyc, nie sluchac, krytykowac.
            Za to bycie katolikiem to prawdziwe wyzwanie w dzisiejszym swiecie, wiec nawet
            mi tu nie gadaj, nie wysmiewaj, bo to ja na dobra sprawe pownienem sie smiac z
            Ciebie.

pozdrawiam
      • kazek100 do shiseidoo 03.06.06, 21:42
        Tak na serio. - Moja żona jest katoliczką i dośc często jest jej przykro z
        powodu hecy, jaka w Polsce urządzają Rydzyk/Kaczyński i całe to histeryczne
        towarzystwo. Na podstawie dyskusji, jaką z nią toczę chyba rozumiem Twoje
        słowa "nie sprowadzaj całego Kościoła pod mianownik 'rydzyk"." Moja żona np. na
        dzwięk nazwiska Rydzyk dostaje gęsiej skórki, mimo, że jak powiedziałem, jest
        katoliczką (i nawet twierdzi, pewnie słusznie, że tak naprawdę ten prymitywizm
        i nienawiść to dla niej jest bólem, a nie dla mnie). Alr wtedy zawsze jej
        mówię, że w końcu to Wy powinniście coś z tym zrobic. Bo przecież nie tacy jak
        ja, którzy w życiu Kościoła nie uczestniczą. I wtedy zapada cisza. Co o tym
        myślisz?
    • maureen2 Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 03.06.06, 18:37
      widziałem w tv wypowiedzi paru kleryków o sensie tego spotkania młodzieży,pow-
      tarzali slogany,ktorych sami nie rozummieli, nie są oni głębokiej i rozumnej
      wiary i nie są w stanie niczego przekazać młodzieży.Istotą jest bycie człowie-
      kiem,chrześcijaninem w każdej sytuacji, chwili życia, w młodości, dojrzałości,
      starości, w radości,smutku,złości, gdy boli złamana noga i gdy na skutek staro-
      ści trudno chodzić.Szanować i lubić ludzi zawsze.
    • tales1 W TV właśnie powiedzieli o 100 tys! GW kłamie? 03.06.06, 18:42
      GW jako "najwiekszy opiniotwórczy organ" celowo zaniża zawsze liczbę pielgrzymów
      biorących udział w uroczystościach religijnych, a "lekką ręką" zawyża liczebność
      innych demonstacji np.: feministek, lewaków, Młodych Demokratów i Młodych
      SLD0wców, pederastów i lesbijek! Ale kłamstwo ma krótkie nóżki, a ludzie w IV RP
      zaczynają nareszcie samodzielnie i krytycznie myśleć, co przekłada się na
      znikomą ilość sprzedawanych egzemplarzy GW i lecące "na pysk" akcje Agory, ha,
      ha, ha!
      • adam81w A moze to TVPis klamie ? 03.06.06, 19:51
        TVPis jako "najwiekszy opiniotwórczy organ" celowo zawyża zawsze liczbę
        pielgrzymó w biorących udział w uroczystościach religijnych, a "lekką ręką"
        zaniża liczebność innych demonstacji np.: feministek, lewaków, Młodych
        Demokratów i Młodych , SLD0wców, gejów i lesbijek! Ale kłamstwo ma krótkie
        nóżki, a ludzie w III RP zaczynają nareszcie samodzielnie i krytycznie myśleć,
        co przekłada się na ciąle spadającą oglądalność TVPis i lecące "na pysk"
        przychody z reklam ha, ha, ha!
        • tales1 Jasne, bo TVPO/SLD zawsze mówiło tylko "prawdę"! 03.06.06, 20:59
    • autumn_mist Bezczeszcza swieta slowianska ziemie... 03.06.06, 18:47
      A zeby ich Perun pokaral i trupem polozyl na miejscu, krzescijany parchate. Nie
      mogli sobie innego miejsca znalezc?
      • jorge.martinez Re: Bezczeszcza swieta slowianska ziemie... 03.06.06, 18:56
        :) Może to przez ten chrzest co to 1000 lat wcześniej gdzieś niedaleko Mieszko
        przyjmował...
        • tales1 Re: Bezczeszcza swieta slowianska ziemie... 03.06.06, 19:00
          O, to, to! Jaka "cudowna" orientacja historyczna Hiszpana jorge.martineza! Aż
          rzuca na kolana!
          • jorge.martinez Re: Bezczeszcza swieta slowianska ziemie... 03.06.06, 19:02
            Gracias, gracias!
      • tales1 O, wyznawca Światowita?! Polska to tolerancyjny kr 03.06.06, 18:58
        aj jednak! Pozdrawiam cię bracie po...chrześcijańsku i życzę, by Bóg przemienił
        twe pełne nienawiści i uprzedzeń serce! Byś z faszysty i rasisty stał się
        "otwarty" i "tolerancyjny" dla wszystkich ludzi, bez względu na wyznawaną przez
        nich religię: czy to chrześcijan, muzułmanów czy żydów itp!
        • autumn_mist Re: O, wyznawca Światowita?! Polska to tolerancyj 03.06.06, 19:10
          Hehe, rotlf, z brata chrzescijanina juz zionie miloscia blizniego, wiec wyzywa
          mnie po bratersku od faszystow i rasistow. Oni zawsze tacy sami, od prawie 2k
          lat... A tak serio, to religia chrzescijanska zawsze byla narzedziem manipulacji
          i walki politycznej, jest tez i dzisiaj. Szkoda, ze tlumy owieczek daja sie
          nabrac. Neopoganie zreszta tez nie sa bez winy, czasem za blisko skrajnej
          prawicy i czasem za duzo w ogole polityki. A tymczasem ide obalic dwojniaka ku
          chwale Swaroga.
          • tales1 Re: O, wyznawca Światowita?! Polska to tolerancyj 03.06.06, 19:22
            Ja cię nie wyzywam tylko...określam po treści twego ksenofobicznego postu!
            PS
            A obalaj co chcesz, byle nie demokrację i demokratycznie wybranego prezydenta i
            premiera!
      • milena.rl Re: Bezczeszcza swieta slowianska ziemie... 03.06.06, 19:00
        ale to już jest neopogaństwo. Taniec w rytm bicia serca, palenie drzew, rytuały
        przechodzenia przez bramy, tańce ogromnych posągów; brakuje jesze rozsypywania
        prochów po polach. Odyn patrzy z góry i się uśmiecha. Baw sie mój ukiszony
        ludku - religijność zewnętrzna symboliczna, stadna - a serca puste :)
        • doomsday Poznali sie na zydoekumenizmie Gory , tylko 70 tys 03.06.06, 19:08
          Nareszcie polska mlodziez pojela zydoekumenizm Gory , jego bufonade i
          niszczenie srodowiska naturalnego . Jeszcze piec minut temu GW w tym samym
          miejscu podawala , ze wg. organizatorow jest juz 115 tysiecy uczestnikow.
          Co do diabla sie stalo , jezeli piec minut pozniej podaja juz tylko liczbe 70
          tysiecy . Chyba te 45 tysiecy sie nie utopilo ?
          • maureen2 Re: Poznali sie na zydoekumenizmie Gory , tylko 7 03.06.06, 19:17
            to skutek pojawienia się abp Dziwisza
    • adam81w A na TVPis mowili ze 100 tys a nie 70 . 03.06.06, 19:45
      • maureen2 Re: A na TVPis mowili ze 100 tys a nie 70 . 03.06.06, 19:47
        bo ukrywają,ze reszta uciekła na widok abp Dziwisza, widocznie tvp go lubi.
    • tadeusz_ja telewizja państwa wyznaniowego !!!! 03.06.06, 19:48
      To przechodzi wszelkie wyobrażenie,telewizja publiczna zaminila się w "trwam"
      Nie plaćcie abonamentu!
    • obraza.uczuc.religijnych Da się przejść przez oko tej ryby? 03.06.06, 20:41

• tales1 Dlaczego chcesz przechodzić akurat przez oko ryby 03.06.06, 21:03
        Tam przechodzi się przez całą rybę!

• obraza.uczuc.religijnych Bo chrześcijan prawda w oczy kole. 03.06.06, 21:11

• tales1 I dlatego chcesz ich przepchnąć przez rybie oko? 03.06.06, 21:51
            Och, ty naprawdę jesteś obrazoburca!
    • mangold Zasraja jezioro...... 03.06.06, 21:06

• ryssio Za dziewięć miesięcy będzie baby-boom :-) 03.06.06, 21:13
      Chyba że się antychrysty pozabezpieczały.
    • arey nie 70 tylko 7 tys 03.06.06, 21:20
      właśnie tam jechałem z Gniezna do Poznania, Góra ty kałmaczuchu
      • mniklas5 Re: fenomen 03.06.06, 22:28
        Mlodzi Polacy czuja pustke i brak ogononarodowej nadziei ze zycie przyniesie
        im inne doznania niz religijne
        • ismael Re: fenomen 03.06.06, 22:42
          mniklas5 napisał:

> Mlodzi Polacy czuja pustke i brak ogononarodowej nadziei ze zycie przyniesie
          > im inne doznania niz religijne
          co sie dziwic tym kretynom jak dostaja 1000 zyla za miesiac tyry to łapia schiza
          i boga szukaja popaprancy.......hehehehehe , tyle to moja ukraińska sprzataczka
          dostaje za 4 wizyty miesiecznie i sprzatanko domu przez circa 5 godzin,
          polacken...brzydze sie tym narodem>>>
          • koloratura1 Nie wierzę! 04.06.06, 08:13
            ismael napisał:

>
            > co sie dziwic tym kretynom jak dostaja 1000 zyla za miesiac tyry to łapia
            > schiza i boga szukaja popaprancy.......hehehehehe , tyle to moja ukraińska
            > sprzataczka
            > dostaje za 4 wizyty miesiecznie i sprzatanko domu przez circa 5 godzin,

1000zł : (4 wizyty x 5 godz.) = 50zł za godzinę.

Czy aby nie pomyliłeś się o jedno zero?
            Za takie pieniądze to Polka z doktoratem, pracownik wyższej uczelni, pracowałaby
            u Ciebie z pocałowaniem ręki.
      • pantanal Re: nie 70 tylko 7 tys 03.06.06, 22:55
        A ja widzialem w TV. Wybacz, ale 7 tys. ludzi nie robi takiego tlumu, jaki tam byl
    • waldiwaldi Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 03.06.06, 22:25
      A zastanowiłeś się że kościól to nie tylko Rydzyk??Pozatym to X spotkania.A w 96r o Rydzyku mało kto słyszał.
    • janma46 Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 03.06.06, 22:26
      To i tak porażka,bo według telegazety TVP1 spodziewali się około 200 tysięcy.
    • kozaczek3 Jak się modlę do rypy to jestem porybany? 03.06.06, 22:27
      Często myli mi się "b" z "P"
      Amen.
    • ismael Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 03.06.06, 22:39
      Tysiace nawiedzonych swirów i oszołomskich dekli...nawet mi sie nie chce pisac
      tak jestem do zrzygania zniesmaczony.... , burn motherfucker burn,..zycze tym
      kretynom wszystkiego najgorszego...>
      • pantanal Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 03.06.06, 22:54
        Jakies kompleksy? A moze jestes chory z nienawisci? Radze dobrego psychiatre...
        • schutzengel1 widzieliście tych naćpanych w białych ubrankach ? 03.06.06, 22:59
          no, moze byli tylko pijani albo pokazywali niepełnosprawnych.
          • tales1 Mówisz o tych strajkujących lekarzach? Widziałem! 03.06.06, 23:02
    • tinakon Tylko 70 tysięcy? 04.06.06, 00:41
      Wczoraj rano mówili, że będzie dwieście tysięcy! I co się stało?
      • rzezaczka1 Re: Tylko 70 tysięcy? wiem dlaczego 04.06.06, 01:17
        Wlasnie przyszli do mnie znajomi ,ktorzy kilka godzin wczesniej byli na tej
        Lednicy . jWiec podobno ludzi to przyjechalo naprawde prawie cwierc miliona .
        Tylko ,ze trzeba bylo sie zarejestrowac i jak dawali te karty kredytowe , to
        kazali przeczytac taki komunikat , ze policja i straz porzadkowa nie wypusci
        nikogo w niedziele do domu , poki nie bedzie posprzatane do ostatniego
        papierka .
        No to ludzie wtedy przewaznie odchodzili na bok proszac o chwile do namyslu , a
        jak juz byli na boku , to dawali w dluga , tak jak zrobili to moi znajomi .
        Siedzimy sobie teraz razem i pijemy cieple piwko , zaraz ktos ma przyniesc
        troche zieleniny . Czesc .
      • galan12 polskojęzyczne źródła watykańskie mówią o 200 tys? 04.06.06, 07:44
    • kozaczek3 Każdy bóg wisi mi na kancie narządu kopulacyjnego 04.06.06, 00:45
      Oczywiście mojego.
      Amen.
      • deratyzacja41 Najwiekszym osiagnieciem Szatana jest ############ 04.06.06, 02:55
        Najwiekszym osiagnieciem Szatana jest to ze zdolal przekonac takich zboczencow
        jak kozaczek ze on Szatan nie istnieje.

Dewiancie kozaczek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        co chciales udowodnic swoim szatanskim postem? Swoja gejowska bezdenna
        glupote? Szatan czeka i do not make mistake about that: cala wiecznosc 24/7
        bedziesz wyl swoim zboczonym gejowskim glosem za to co napisales. Ty Boga
        dosiegnac nie mozesz. On sie smieje z twojej gejowskiej glupoty i moze cie
        ukarac kiedy zechce i jak zechce.

Zboczencu kozaczek, po co obnosisz sie publicznie ze swoim zboczeniem i
        bezdenna glupota? Jesli szatan nie daje ci spokoju, wloz sobie rozpalony do
        czerwonosci pogrzebacz w twoj gejowski odbyt. Zostaw Boga i Katolikow w
        spokoju.
        • kozaczek3 Najwiekszym osiagnieciem Szatana jest o Tadeusz 04.06.06, 04:02
          Uwielbiam jego wypowiedzi.
          Kocham jego sentencje.
          Sieje i sieje, jego myśli.
          Alleluja i do piekła razem ze wszystkimi moherowymi zastępami szatańskich zakonów babci dewotek.
          Amen.
        • galan12 chyba byłeś za młodu molestowany sexualnie!!!!!!! 04.06.06, 07:40
          • deratyzacja41 Dewiant wyznaje korzenie dewiacji ;-)))))))))))))) 04.06.06, 08:21
            Oto co nauka mowi o pedalach jak ty:

Cytat:
            Doktor Bieber, który opiekowal sie wieloma gejami, stwierdzil, ze nie spotkal
            wsród nich ani jednego przypadku normalnej relacji miedzy synem a ojcem

Homoseksualisci zwykle maja poczucie wrazliwosci typowe dla neurotyków i sa
            bardziej rozchwiani emocjonalnie. Narzekaja na samotnosc, depresje i brak
            stabilnosci w kontaktach miedzyludzkich. Az 60 proc. "dobrze przystosowanych
            spolecznie" gejów korzystalo z pomocy psychiatrycznej lub psychologicznej -
            wykazaly badania naukowców z Uniwersytetu Stanowego Indiana (USA).

A jak to bylo w twoim przypadku? A co dzisiaj pisales w kiblu? takie same
            zboczone brednie jak na forum? he he he podobno chirurg leczy SKUTECZNIE takie
            przypadlosci na jakie cierpisz
            ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            weterynarz tez moze byc pomocny
            ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • deratyzacja41 Rabin o dewiantach ;-))))))))))))))))))))))))))))) 04.06.06, 08:41
              Cytat:
              A leading Jewish cleric has called for homosexuals to be killed. The statements
              have come in the week that members of leading lesbian and gay groups are to
              meet Israel’s prime minister Ariel Sharon.
              Rabbi David Batzri told the Israeli Ma’ariv newspaper that homosexuals should
              be "put to death" according to Jewish religious law.
              Batzri added: "Homosexuals and lesbians are not only a sickness, they are an
              abomination which should be removed from every city in the country, also from
              those districts where they feel protected, like in Tel Aviv."

;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • galan12 poza tym jesteś dowodem na nieistnienie bożków!!! 04.06.06, 07:43
        • koloratura1 Do deratyzacji 41: 04.06.06, 08:19
          Skąd Ty wiesz, że Kozaczek jest gejem?
          Chyba, że jednak jesteś facetem, mimo "damskiego" nicka i robiliście to razem...
          • deratyzacja41 Marksizm a geizm 04.06.06, 08:24
            Marksizm: byt ksztaltuje swiadomosc
            Geizm: ODBYT ksztaltuje swiadomosc
            ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Cytat:
            Alfred Adler i Wilhelm Stekel powiazali homosekualizm z zaburzeniami
            neurotycznymi. Pierwszy zdefiniowal go jako kompleks nizszosci, a drugi jako
            psychiczny infantylizm.

Do ktorej grupy siebie zaliczasz?
            ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

• deratyzacja41 Fraszka na dewianta 04.06.06, 08:27
              Nasz dewiancik w kibelku mieszka
              oj zle nawyki ma ten kolezka
              z czlonem na wierzchu przez cale ranki
              naraza ludzi na niespodzianki
              a gdy zmeczony do domu wraca
              "tworzy" na forum to jego praca

"chyba" nawdychales sie moczu i to ci tak zaszkodzilo
            • koloratura1 Re: Marksizm a geizm 04.06.06, 11:10
              deratyzacja41 napisała:

> Marksizm: byt ksztaltuje swiadomosc
              > Geizm: ODBYT ksztaltuje swiadomosc
              > ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              >
              > Cytat:
              > Alfred Adler i Wilhelm Stekel powiazali homosekualizm z zaburzeniami
              > neurotycznymi. Pierwszy zdefiniowal go jako kompleks nizszosci, a drugi jako
              > psychiczny infantylizm.
              >
              > Do ktorej grupy siebie zaliczasz?

Poczekam, aż Ty się samookreślisz.
            • kropek_oxford To twierdzisz, ze arcybiskup Paetz jest marksista? 04.06.06, 15:19
              Zabawny jestes, bezmozgi szczurku:))))
              news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/1837840.stm
              • deratyzacja41 zabawny niePolak w moskiewskim kiblu 04.06.06, 15:56
                Zabawny to byles ty w moskiewskich kiblach. Pamietasz?
                ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

A teraz poczytaj co wybitny psychiatra z TWOJEGO NARODU mysli o twoim zboczeniu:
                cytat:
                1973 roku Amerykanskie Towarzystwo Psychiatryczne usunelo
                haslo "homoseksualizm" z "Podrecznika zaburzen psychicznych", za decyzja ta
                opowiedzialo sie 58 proc. czlonków tej instytucji. Jednym z najwiekszych
                zwolenników wykreslenia homoseksualizmu z rejestru zaburzen byl wówczas doktor,
                dzis zas profesor psychiatrii Robert Spitzer z Uniwersytetu Columbia. W roku
                2000 publicznie odzegnal sie on od swego stanowiska z roku 1973 i stwierdzil,
                ze oswiadczenie ATP bylo zbyt pochopne i nie poprzedzone nalezytymi badaniami

;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    • les1 Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 04.06.06, 03:23
      Co tak cienko??? Tylko 70 lub 115 tysiecy? (rozbieznosc zrozumiala)
      To ile jest ludnosci w RP? Ilu mlodocianych? Gdzie byla ta reszta?????
      Dlaczego "gazeta" trabi na pierwszych stronach o mniejszosci??
      Na bileciki nie mieli?
      Owieczki....
    • galan12 cudowne rozmnażanie pielgrzymów do 200 tys!!!!!!!! 04.06.06, 07:36
    • cygan37 Re: Tysiące pielgrzymów w Lednicy 04.06.06, 07:52
      Można iść prostą drogą z czystym sercem. Można znaleźć swoje w świecie miłości
      do Boga, można dostąpić tejemnicy wiary.
      Jest tu miejsce dla liberałów i ateuszy; czekamy na was i modlimy się za was.
      Porzućcie kulturę śmierci Michniku i inni.
      • koloratura1 Ludzie, co Was naszło? 04.06.06, 08:29
        Niech sobie - kto chce - "dostępuje tajemnicy wiary" i "porzuca kulturę śmirci"
        w Lednicy, ktoś inny niech jedzie do Legnicy, albo do lasu, a jeszcze inny niech
        siedzi w domu i pije piwo, albo śpi.

Żyjemy w (jeszcze!) wolnym kraju i każdy niech robi, co chce.
        W granicach prawa, oczywiście.
        • kika113 Najbardziej zatkało medialny Matrix 04.06.06, 09:05
          wyznający i propagujący przekonanie, że wiara nadaje się do lamusa, a teraz
          liczy się tylko porządny orgazm i technologiczne bajery, a wszystko podlane
          sosem złożonym z pseudoduchowych wynurzeń cierpiących mniejszości
          prześladowanych za to, że nie mogą np. uprawiać ekshibicjonizmu w centrum
          miasta.
          • 12345ja Nie musieli się męczyć oglądaniem Opola ! 04.06.06, 09:58
            Tego im zazdroszczę. Po pierwszym dniu transmisji z Opola dostałem oczopląsu
            z powodu nadmiaru wirujących napisów. Pomogło zamykanie oczu na widok
            niejakiego Skiby.
            W sumie knajacki popis telewizyjnego półświatka. Nie ma zmian w grupie
            trzymającej telewizję, panie Bronek.
            Nie narzekajmy jednak za bardzo. Czeka nas jeszcze coś gorszego: Olga Lipińska
            i jej debilny kabarecik.
            • koloratura1 A Ty - masochista, czy - za pokutę? 04.06.06, 11:15
              12345ja napisał:

> Tego im zazdroszczę. Po pierwszym dniu transmisji z Opola dostałem oczopląsu
              > z powodu nadmiaru wirujących napisów. Pomogło zamykanie oczu na widok
              > niejakiego Skiby.
              (...)

To po co oglądałeś?
              Ja ani nie byłam w Lednicy, ani nie oglądałam Opola.

> Nie narzekajmy jednak za bardzo. Czeka nas jeszcze coś gorszego: Olga Lipińska
              > i jej debilny kabarecik.

Nie łudź się. Lipińska?! Teraz?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka