Dodaj do ulubionych

"ŻW": Ksiądz Czajkowski donosił na Gajkę Kuroniową

07.06.06, 08:13
a jednak coś tu nie pasuje do układanki. może przyjęcie za aksjomat
konieczności rozliczenia wykonawców, a nie mocodawców?
Obserwuj wątek
    • antyklerykal Nie on Pierwszy, nie Ostatni 07.06.06, 08:14
      Jeszcze niejedno nas zaskoczy. Posuchamy o takich nazwiskach księży, że nam
      się włosy będą jeżyć na głowach.

www.racja.org.pl
      • werbus Re: Nie on Pierwszy, nie Ostatni 07.06.06, 08:22
        Prosto po sznureczku do Dziwisza.
        Świtoń nie przepuści ,Żimoń nie przeprosi .
        Okres ochronny na świnie w kieckach dobiega końca.

antyklerykal napisał:

> Jeszcze niejedno nas zaskoczy. Posuchamy o takich nazwiskach księży, że nam
        > się włosy będą jeżyć na głowach.
        >
        > www.racja.org.pl
      • meylec Już niedługo księdza nie zobaczymy w mediach 07.06.06, 08:44
        Bo tych kilku z pozostałych, którzy mieli według mediów i "łże elit" prawo do
        wypowiedzi w Polsce, okaże się też podejrzanymi o współpracę....
    • alkud rozliczyć tych i tych... 07.06.06, 08:17
      jak w temacie,

---
      religiapokoju.blox.pl/2006/06/Komunisci-o-Iranie.html
      • pozarski Re: rozliczyć tych i tych... 07.06.06, 17:07
        religia pokoju? moze tego z kuchnia.
    • apoplaws Re: "ŻW": Ksiądz Czajkowski donosił na Gajkę Kuro 07.06.06, 08:19
      No, to sie akurat tutejszym milosnikom PiS powinno podobac.
      Jak widac nawet donoszenie w PRL-u mialo swoja sluszna linie...
    • la-budda Mocodawcy byli ludźmi honoru !!! 07.06.06, 08:24
      Nie czytałeś naczelnego ??? Dzięki temu "intelektualiście" wszelkie próby
      rozliczania mocodawców nie miały szans powodzenia. Michnik przy pomocy swoich
      pomagierów m.in. Maleszki, Szczypiorskiego i ks. Czajkowskiego torpedował
      inicjatywy zmierzające do rozliczenia mocodawców "Jankowskiego", a także
      zwalczał próby lustracji. Dzisiaj wołanie o rozliczenie mocodawców wydaje się
      śmieszne. Kogo chcesz rozliczać ??? Człowieka honoru ? Tylko spróbuj - przecież
      Michnik kazał odp..ić się od generała. Oczywiście nie trzeba słuchać Michnika,
      obawiam się jednak, że mocodawców można dziś co najwyżej napiętnować moralnie.
      Podobnie zresztą jak ich pieski
      • uniaeuropejska1 Re: Mocodawcy byli ludźmi honoru !!! 09.06.06, 12:56
        Chcesz rozliczać mocodawców?Bycie w MSW i prowadzenie agentów nie jest nie
        było przestępstwem.Dzisiejszych mocodawców też rozliczymy?Ciekawe kogo
        szpiegują dzisiejsi agenci?
    • slavik222 Ksiądz Czajkowski donosił...i ,,pouczał" 07.06.06, 08:25
      Kazdy z nas popelnia grzechy.Również księża są ułomni.Ale brak mi słów aby
      okreslić działalnosc Czajkowskiego,ktory z jednej strony był kapusiem a z
      drugiej pouczał i potępiał ludzi uczciwych.
      To go dyskwalifikuje jako kapłana....
      • meylec Domagam się dodatków do SB-eckich emerytur! 07.06.06, 08:52
        Teraz wychodzi z jakimi ludźmi SB-ecy musieli pracować za komuny. Kontakt z
        księżmi mógł spowodować u nich długotrwałą depresję....
    • radiomaryja1 żadna sensacja 07.06.06, 08:26
      donosili przedtem, donoszą i dzisiaj...
    • kielcenoca Kopanie leżącego kontra umocowanie mocodawców !!! 07.06.06, 08:44
      Zalękniony , przestraszony ,szantażowany donosiciel , łatwo go kopnąć jak
      kundla .
      Mocodawcy " kopali " już wówczas jak donosił , dawno przetrącono mu kręgosłup.
      Z przedziwną systematycznością kopią i przetrącają tym razem pokrzywdzeni.
      Masowe ostatnio ujawnianie problemu donosicieli , spycha na dalszy plan , ba ..
      wysyła prawie w niebyt problem najważniejszy , rozliczenia mocodawców.

Zagrożony nowym układem sił politycznych , dawny aparat bezpieczeństwa , z
      ukrycia dalej dyryguje emocjami i nastawieniami , oraz wydarzeniami.
      Wobec zbliżającej się groźby ujawniania kolejnych przestępców i morderców
      dawnego aparatu władzy , manipulacyjnie na światło dzienne wypuszczono tym
      razem sprawę donosicieli w sutannach. Po nich przyjdzie czas na donosicieli
      prawników , sędziów , lekarzy , nauczycieli akademickich i szkolnych . Lista
      dalszych " objawień donosicielskich " , może być bardzo długa.
      Wszystko będzie prawdziwe i moralnie paskudne , oraz zajmie czas opinii
      publicznej na długie lata .
      W tym czasie dyrygujący " POLSKIM CYRKIEM LUSTRACYJNYM " , dawni
      generałowie i oficerowie , politycy i oficiele , nie będą się martwić o
      siebie , lud zajmie się " kundelkami ".
      • karola1008 Re: Kopanie leżącego kontra umocowanie mocodawców 07.06.06, 10:18
        > Zalękniony , przestraszony ,szantażowany donosiciel , łatwo go kopnąć jak
        > kundla .
        > Mocodawcy " kopali " już wówczas jak donosił , dawno przetrącono mu kręgosłup.
        > Z przedziwną systematycznością kopią i przetrącają tym razem pokrzywdzeni.
        > Masowe ostatnio ujawnianie problemu donosicieli , spycha na dalszy plan ,
        ba ..
        > wysyła prawie w niebyt problem najważniejszy , rozliczenia mocodawców.

No, no, przecież ci mocodawcy to "ludzie honoru", nie wiesz? A tak na serio, to
        też uważam, że trzeba ich roliczyć. Bez nich nie byłoby donosicieli. Z drugiej
        strony, nie uważam, że donosiciele powinni podlegać bezwzględnej ochronie i nie
        wolno mówić, o tym kto, na kogo i dlaczego, choć każdy posądzony powinien mieć
        możliwość obrony. Oni też komuś wyrządzali krzywdę. W przypadku księży jest to
        dla mnie-gorliwie wierzącej i parktykującej katoliczki-po prostu obrzydliwe.
        Rano donosili, a wieczorem odprawiali Mszę Św., napominając ludzi, by dobrze
        postępowali, piętnując grzechy i grzeszki. I szczerze mówiąc jedno mnie
        zastanawia. Wśród księży donosicieli wymienia się znane nazwiska, często
        goszczące w mediach. Jeżeli już ktoś się złamał i poszedł na współpracę, to
        mając trochę pokory powinien siedzieć cicho, nie pchać się do mediów, ani nie
        pozować na autorytet. Co za pycha, arogancja i przekonanie, że nic się nie
        wyda. No oczywiście zawsze można się tłumaczyć naiwnością, nieostrożnością itp.
        JAk się jest aż tak naiwnym i nieostrożnym, to chyba nie powinno się być
        kapłanem. Rozumiem, że komuna była strasznym okresem, dlatego nie twierdzę, że
        donosicieli należy wyrzucać poza nawias wspólnoty kościelnej czy w ogóle
        społeczeństwa. Ale wydaje mi się, że wyznanie win i przeproszenie
        poszkodowanych to warunki przebaczenia. Ostatecznie wymaga się tego od katolika
        przy każdej spowiedzi.
        • uniaeuropejska1 Re: Kopanie leżącego kontra umocowanie mocodawców 09.06.06, 13:02
          Gorliwość wierzenia?Czy nie przypadkiem sie też mimochodem wierzy w "świętość"
          kleru? A co by było gdyby K.Wojtyła był choć przez krótki okres czasu agentem?
          Sypnęło by się jego nauczanie?
      • koham.mihnika Re: Kopanie leżącego kontra umocowanie mocodawców 07.06.06, 10:23
        mocodawcow znamy i tylko Michnik ich broni. natomiast to male pieski udaja, ze
        to nie one szczaly na dywan.
        Zacznijmy od malych pieskow, na reszte przyjdzie czas pozniej.

kielcenoca napisał:

> Zalękniony , przestraszony ,szantażowany donosiciel , łatwo go kopnąć jak
        > kundla .
        > Mocodawcy " kopali " już wówczas jak donosił , dawno przetrącono mu kręgosłup.
        > Z przedziwną systematycznością kopią i przetrącają tym razem pokrzywdzeni.
        > Masowe ostatnio ujawnianie problemu donosicieli , spycha na dalszy plan , ba ..
        > wysyła prawie w niebyt problem najważniejszy , rozliczenia mocodawców.
        >
        > Zagrożony nowym układem sił politycznych , dawny aparat bezpieczeństwa , z
        > ukrycia dalej dyryguje emocjami i nastawieniami , oraz wydarzeniami.
        > Wobec zbliżającej się groźby ujawniania kolejnych przestępców i morderców
        > dawnego aparatu władzy , manipulacyjnie na światło dzienne wypuszczono tym
        > razem sprawę donosicieli w sutannach. Po nich przyjdzie czas na donosicieli
        > prawników , sędziów , lekarzy , nauczycieli akademickich i szkolnych . Lista
        > dalszych " objawień donosicielskich " , może być bardzo długa.
        > Wszystko będzie prawdziwe i moralnie paskudne , oraz zajmie czas opinii
        > publicznej na długie lata .
        > W tym czasie dyrygujący " POLSKIM CYRKIEM LUSTRACYJNYM " , dawni
        > generałowie i oficerowie , politycy i oficiele , nie będą się martwić o
        > siebie , lud zajmie się " kundelkami ".
    • amoremio Re: "ŻW": Ksiądz Czajkowski donosił na Gajkę Kuro 07.06.06, 08:48
      Tylko tak z ciekawosci:
      "Gajka" - co to za imie ? rosyjskie ?
      • doc63 Re: "ŻW": Ksiądz Czajkowski donosił na Gajkę Kuro 07.06.06, 08:54
        Zdrobnienie od "Grażyna"
        • koham.mihnika Re: "ŻW": Ksiądz Czajkowski donosił na Gajkę Kuro 07.06.06, 10:25
          oooo to TEZ nie polskie

;-{)

zatroskany patriota

doc63 napisał:

> Zdrobnienie od "Grażyna"
      • amen2 Re: "ŻW": Ksiądz Czajkowski donosił na Gajkę Kuro 07.06.06, 09:03
        Gajka - tak przyjaciele nazwali Grażynę (a więc imię polskie ) Kuroń. Tak jak
        obecnie młodzież nadaje sobie różne ksywki.
        Co do księdza Czajkowskiego, to nie wiem, czy donosił, czy nie. Mam to w
        d...Zauważcie, że podniecają się tym ludzie, którzy sami mają coś do ukrycia
        (np. skłonności homseksualne), albo nic w tamtych czasach nie robili albo
        włazili władzy oficjalnie w tyłek.
        Poza tym, ajk to jest że jeden facet ma dostęp dopaieró - sam z nich wyciąga
        wnioski (takie wygodne dla niego, bo szuka haków tylko na tzw. liberałów -
        nawet w kościle) i ogłasza publicznie jako prawdę objawioną. A to jest tylko
        jego interpretacja pozbawiona korekty naukowej i sądowniczej. Czy ma być tak,
        że oddtąd kto jest świnią a kto nie ma decydować opinia jednego człowieka. Ja
        się na tonie zgadzam
    • t-800 Wspaniały autorytet moralny! 07.06.06, 08:49
      Ilu takich jeszcze "GW" trzyma na podorędziu?
      • uniaeuropejska1 Re: Wspaniały autorytet moralny! 09.06.06, 13:05
        Dowodów jednak,że Jankowski to ks.Czajkowski dalej brak.
    • ezpa7z9 Ja wiem że on wie on wie że ja wiem ja wiem że ... 07.06.06, 08:49
      on wie że ja wiem.Cytat z kaberetu OTTO.Buhahahahahahahahahaha.
    • menuet1 SB ? 07.06.06, 08:53
      Dla utworzenia takich materiałow Pietruszce nie był potrzebny Czajkowski. Czy
      jest chociaż jedna karteczka napisana przez Czajkowskiego.
      Ktoś chce go wykonczyć ....sądzę ,że Toruń.
      • miriam11 Re: SB ? 07.06.06, 13:21
        menuet1 napisał:

> Dla utworzenia takich materiałow Pietruszce nie był potrzebny Czajkowski. Czy
        > jest chociaż jedna karteczka napisana przez Czajkowskiego.
        > Ktoś chce go wykonczyć ....sądzę ,że Toruń.

Też tak podejrzewam..... Dziwnym trafem niejaki Witkowski, który "odkrył" te
        rewelacje w IPN, mieszka w USA, a tak antysemickiego środowiska, jak Polonia
        amerykańska to ze świecą szukać... jak się do tego doda konsekwentne potępianie
        antysemityzmu przez ks. Czajkowskiego.... to może faktycznie coś jest na rzeczy
        i ktoś postanowił go uciszyć.
        Cała ta sprawa, podobnie jak inne nagle wybuchające afery to tylko kolejny dowód
        na to, że trzeba wreszcie przeprowadzić lustrację, ale według ściśle określonych
        kanonów naukowych. A nie na zasadzie, że ktoś coś wyniesie (Wildstein), ktoś coś
        "przypadkiem" odkryje i się robi afera. Zrobić to raz a porządnie i wiarygodnie.
        Bo inaczej wciąż będziemy mieć trupa w szafie.
    • incipit Ale dla Dziwisza to pestka, wyspowiadał go może 07.06.06, 08:53
      i ten już jest czysty. Można zamieść pod dywan.

Kościelne "ministerstwo prawdy" - niestety coraz czarniejsze.
      • uniaeuropejska1 Re: Ale dla Dziwisza to pestka, wyspowiadał go mo 09.06.06, 13:12
        Cała ta afera z agentami w Kościele mocno szarpie prestiż tej
        organizacji.Ciekawi mnie jak wysoko byli ulokowani kościelni agenci?Czy byli to
        tylko księża,a biskupi?Biskup może już uczestniczyć w Soborze więc co tam
        głosił? Sugestie SB? Myślę,że te różne kościelne komisje mogą niejako rzucać na
        żer zwykłych księży-agentów,a te grubsze persony skrzętnie chować.Zastrzegam
        się jednak,że to tylko domniemanie.
    • meta-kris Zapomnieli włączyć cenzurę?! 07.06.06, 08:53
      Można komentować i nformacje o ks. Czajkowskim? Łał...
      • amadera Re: Zapomnieli włączyć cenzurę?! 07.06.06, 09:04
        Też jestem tym zdziwiony! :) Dotąd przy "pewnych" informacjach nie dawali
        możliwości komentowania. Jednak myślę, że to jednorazowe niedopatrzenie :))
        pozdrawiam
        • koham.mihnika Re: Zapomnieli włączyć cenzurę?! 07.06.06, 10:27
          na przyklad o Wassermanie dzisiaj, az sie zdziwilem.

amadera napisał:

> Też jestem tym zdziwiony! :) Dotąd przy "pewnych" informacjach nie dawali
          > możliwości komentowania. Jednak myślę, że to jednorazowe niedopatrzenie :))
          > pozdrawiam
        • uniaeuropejska1 Re: Zapomnieli włączyć cenzurę?! 09.06.06, 13:13
          Nie spekuluj.Widać GW obca jest cenzura.
    • lancki Re: "ŻW": Ksiądz Czajkowski donosił na Gajkę Kuro 07.06.06, 08:58
      Czy kiedys sie to skonczy? To rozliczanie przez lata? Nie znam sie, nie wiem,
      ale staje sie to nudne i niesmaczne. Wiekszosc z tych ludzi jut swoje przeszlo.
      Sam fakt podjecia decyzji, jej pózniejszych konsekwencji. Moze byly to decyzje
      wymuszone? Dajmy juz sobie z tym spokój! Popatrzmy w przyszlosc. Jestesmy na
      poczatku 3. Tysiaclecia
    • geralt9 Plusy dodatnie.. 07.06.06, 09:10
      Polecam Plusy dodatnie, plusy ujemne, naprawde moze wstrząsnać, jasno i
      klarownie o Bolku (swoja droga Kuron go tez podejzewal". I przychylam sie do
      tego aby jawnych wspolpracownikow traktowac na rowni z tajnymi!
    • galba Gazeta pochwala "dziką lustrację"? 07.06.06, 09:11
      Oj, chyba odpowiedzialny za wrzucenie tego newsa pożegna się z pracą...
      • bill_lee Re: Gazeta pochwala "dziką lustrację"? 07.06.06, 09:30
        GazWyb w rozterce
        ksiądz-autorytet donosił na żonę wielkiego guru
        no i czego jak czego ale tego to mu nie można wybaczyć
        • maaac Re: Gazeta pochwala "dziką lustrację"? 08.06.06, 11:46
          wiadomość z PAP podawana z automatu, żadna rozterka
    • memhos Wszystko wyjdzie na JAW, z czasem 07.06.06, 09:29
      Kosciol mial kilkanascie lat na dzialenie. Niepowazne, ze nic nie
      zrobili i niepowazni sa ci, ktorzy zakladaja, ze w tym kraju tak
      gorace akta beda w nieskonczonosc skutecznie ukrywane.
    • junkier No to bohater Salonu i "autorytet" zdemaskowany 07.06.06, 09:30
      No to bohater Salonu i "autorytet moralny" zdemaskowany.

Teraz juz wiadomo czemu ten wsceikly opro przeciw lustracji mial sluzyc: kryciu
      takich kanalii i pseudoautorytetow.

Zdrajca, szczur i kanalia. Takich jest z pewnoscia wiecej. Otworzyc archiwa!
      • tles01 junkier, będzie śmiesznie, jak twoja teczka wyjdzi 07.06.06, 10:26
        wyjdzie, z życia...ci co najwięcej drą mordę, mają najwięcej do ukrycia !
      • m_16 Re: No to bohater Salonu i "autorytet" zdemaskowa 07.06.06, 10:31
        junkier napisał:

> No to bohater Salonu i "autorytet moralny" zdemaskowany.
        >
        > Teraz juz wiadomo czemu ten wsceikly opro przeciw lustracji mial sluzyc:
        kryciu
        >
        > takich kanalii i pseudoautorytetow.
        >
        > Zdrajca, szczur i kanalia. Takich jest z pewnoscia wiecej. Otworzyc archiwa!

Nadal czekam na orzeczenie jakiejś instytucji a nie tlko paru historyków. Ten
        artykuł nie wnosi nic nowego w kwestii dowodów współpracy. A ja nadal jestem
        przeciwnikiem lustracji, bynajmniej nie dla tego, że mam cokolwiek do ukrycia
        (za młody jestem na to,a prawości mojej rodziny jestem pewien).
      • uniaeuropejska1 Re: No to bohater Salonu i "autorytet" zdemaskowa 09.06.06, 13:15
        Bohater Salonu? Kto mu go niby przyznał?
    • princealbert uaaa... to jest nudne a nie wstrzasajace 07.06.06, 09:44
      ile jeszcze lat bedziemy czytac o agentach i SB?

Zlustrujcie wszystkich, wlacznie z niemowlakami i moze w koncu bedzie z tym
      spokoj. Zajmiemy sie sprawami, ktore maja jakies przelozenie na to co sie
      dzieje OBECNIE a nie 30 lat temu.
      • geralt9 Re: uaaa... to jest nudne a nie wstrzasajace 07.06.06, 10:18
        princealbert napisała:
        >Zajmiemy sie sprawami, ktore maja jakies przelozenie na to co sie
        > dzieje OBECNIE a nie 30 lat temu.
        Własnie te sprawy maja bardzo konkretne przelozenie na to co dzieje sie obecnie,
        ci ludzie jako autorytety probuja ksztaltowac te niemowleta o ktorych wspominasz..
        • kotek.filemon Re: uaaa... to jest nudne a nie wstrzasajace 07.06.06, 12:20
          > ci ludzie jako autorytety probuja ksztaltowac te niemowleta o ktorych wspominas
          > z..

1) Obecnie młodzi ludzie (mówię "młodzi" o poziomie liceum/gimnazjum) nie mają
          ŻADNYCH autorytetów.

2) Ci młodzi ludzie (szczęściarze!) znają PRL wyłącznie z opowieści rodziców i
          traktują to jako political-fiction. Wszelkie rozliczenia tego co się działo
          ...dzieści lat temu mają głęboko w części ciała przeciwnej do głowy.
    • adebo Re: "ŻW": Ksiądz Czajkowski donosił na Gajkę Kuro 07.06.06, 09:51
      I czy można zaprzeczyć,że "Solidarność" to dziecko SB?
      Jak widać to mieli taką wiedzę i wtyki w opozycji,że gdyby ówczesna władza
      chciała zlikwidować opozycję,to wystarczyłoby jej kilka godzin i było by
      pozamiatane.
      Więc czym dzisiaj wszyscy tak się podniecacie?Przecież to nic innego jak
      polityka dla maluczkich.
      A wielcy robią kasę i się smieją.

• sierota.po.ud A Michnik pił wódkę z Kiszczakiem. 07.06.06, 16:39
        • slavik222 A w Ameryce murzynów biją 07.06.06, 18:00
          i to sie ma tak do meritum ,jak pięść do nosa...
        • indeed4 A Anastazja P. pracowała dla Kaczyńskiego. 07.06.06, 18:02

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43165300&a=43195159
          • indeed4 Szczegóły : 07.06.06, 18:07
            "Zbigniew Siemiątkowski : Proszę Państwa sytuacja jest bardziej skomplikowana
            niż mówi pan generał bo jeśli ktoś będzie chciał wnikliwie badać zawartość
            szafy to znajdzie zlecenie, które wykonywała pani Anastazja P. w Gdyni i w
            Gdańsku. A mające na celu znalezienia haków na pana Mieczysława Wachowskiego,
            ówczesnego szefa gabinetu prezydenta Lecha Wałęsy. I wszystko wskazuje, że to
            zlecenie było od szefa kancelarii prezydenta czyli Jarosława Kaczyńskiego. I
            pytanie czy było to incydentalne czy tez były tego typu działania wcześniej
            podejmowane."

ww6.tvp.pl/2216,20060607352945.strona
    • endrju55 Re: "ŻW": Ksiądz Czajkowski donosił na Gajkę Kuro 08.06.06, 21:57
      a były ich tysiące ,tysiące.

fakty.interia.pl/news?inf=754068

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka