Dodaj do ulubionych

Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny

09.06.06, 16:48
ciekawe czy to byli w ogole dentysci?
Obserwuj wątek
    • jck.x Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 16:51
      zaraz tu się pojawią zwolennicy wolnego rynku, ktorzy brali udział w wątkach dotyczących korporacji prawniczych i napiszą tak: PRZECIEŻ TO WSPANIAŁY POMYSŁ !!! wreszcie dentyści będą tańsi !
      • akiraxx Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 16:55
        Wolny rynek to nie tylko naciągacze, ale także a może przedewszystkim klienci.
        Jak by nie było idiotów chętnych na takie zabiegi (200zł?) to by nie było takich
        dentystów. Proste.
        • 12345678x Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 17:03
          latwo mowic. ja wlasnie zrobilem sobi korone, dwie plomby i skonczyly mi sie
          pieniadze - w sumie blisko 3000 zlotych. mam dwie osemki do ekstrakcji i jeszcze
          jedna korone do zrobienia ale mnie na to normalnie nie stac. jezeli ukrainscy
          lekarze chca i moga leczyc zeby taniej - to ja bardzo prosze. moze bedzie mnie
          stac na zdrowe zeby. na razie mnie nie stac.
          • tygrysio_misio Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 17:54
            to bylo trzeba pojsc gdzies gdzie zrobili by to za niecaly 1000zl
            • plmlp Pomagali ludziom prawie za darmo...Medal im za to! 09.06.06, 20:33
              • krasnov Będzie takich gabimetów więcej 09.06.06, 21:50
                - jak tylko dentyści zaczną strajkować. Na razie wróżę powstanie pirackich gabinetów lekarskich.
          • jck.x a nie mówiłem !!!! :-O) 09.06.06, 18:56
            - znaleźli się tacy !
          • umghhh Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 10.06.06, 00:06
            nie ma sie co nasmiewac z klijentow. Do klinik na Wegrzech przyjezdzaja ludzie z
            calego (rozwinetego) swiata: z USA z Niemiec itd itp. Bo nie tylko jest taniej
            ale przede wszystkim gosci stac na to. Gabinet w Leoncinie to poprosto
            odpowiednik tegozjawiska w nizszym segmencie rynku. Mozna sobietylko zadac
            pytanie czy chodzi o biedote ktora do gabinetu pzychodzila bo ja na to tylo bylo
            stac czy tez o oszczedzajacych na zdrowiu zeby moznabylo wyjechac na wczasy do
            cieplych krajow.
            Czyli albo glupota albo bieda. Prawde mowiac to nie wiem co bardziej mnie martwi.

//
        • gls1 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 17:22
          200????? Ale zdzierają!!!! Krwiopijcy!!!
        • turpin Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 19:31
          Proste to to moze i jest, ale proste inaczej
        • femur Jacy klienci??? Chyba pacjenci... Zastanów się 09.06.06, 20:28
          To nie to samo...
          Oprócz zatrucia, lub wstrzyknięcia znieczulenia do tętnicy lub żyły, albo
          wstrząsu w takim "gabinecie" można zarazić się żółtaczką !!!
      • piekny_romanek Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 17:03
        Co ty pierd* gosciu? Jak ktos sie chce leczyc w takich warunkach to co na to
        poradzisz? Widocznie na dentystow nie bylo ich stac, a w publicznej sluzbie
        zdrowia by sie nie doczekali (i tak by musieli zabulic, bo to co funduje NFZ to
        smiechu warte).
        • jck.x Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 19:00
          to ty p*lisz ! - przenieś się do Nairobi !
      • toksol ! wreszcie dentyści będą tańsi ! 09.06.06, 17:58
        PRZECIEŻ TO WSPANIAŁY POMYSŁ !!
        > ! wreszcie dentyści będą tańsi !
      • yooreck Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 10.06.06, 00:50
        Jestem za uwolnieniem rynku usług. Ostatnio młodzież duńska ze szkół zawodowych
        nawet trochę narozrabiała. Ja im się nie dziwiłem, bo tam istnieje prawo
        korporacyjne (czyli cechowe, sorry nie wiem jakie h ma tu być), istniejące od
        średniowiecza. A nasi absolwenci zawodówek mają od razu te wszystkie uprawnienia.
        Co innego z usługami lekarskimi. Tu musi być kontrola państwa nad warunkami
        sanitarnymi i kwalifikacjami personelu. A po przypadku magisterium Pani v-ce
        marszałek Sejmu z psychologii, to jednak bym był za jakąś weryfikacją tych
        uprawnień zdobytych na wschodzie.
    • alpepe Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 16:54
      Zupełnie jak doktor Wilczur.
    • twardokesek Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 16:57
      PiS rozwala UKŁAD!
    • mangold Ciekawe czy mieli wazny kontrakt z NFZ ?? 09.06.06, 16:57
      CBA to wyjaśni niewatpliwie :-))
    • travel_wawa Kiedy będą takie gabinety lekarskie? 09.06.06, 17:04
      Na razie nasi lekarze się pakują....
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Kiedy będą takie gabinety lekarskie? 09.06.06, 17:19
        A dawniej kowal wyrywał zęby i jakoś to było . Fakt że średnia życie 40lat.
        • sasanka2411 Re: Kiedy będą takie gabinety lekarskie? 09.06.06, 17:44
          Do szpitala trzeba z waznym szczepieniem zółtaczki
          Czy oni dezynfekujac w czajniku kogoś zakazili zoltaczka?
          Mysle że nie
          Naszym lekarzom nie pomoga super gabinety
          Każdy wybiera sobie kase chorych
          Ci co nic nie maja tak wybrali
          • femur wirusa zółtaczki w czajniku nie zabijesz!!! 09.06.06, 20:30
            zółtaczka jest 1000 razy bardziej zjadliwa niż wirus HIV. Wystarczy tysiąc
            razy mniejsza ilość wirusa by się zarazić...
            • toksol Re: wirusa zółtaczki w czajniku nie zabijesz!!! 09.06.06, 22:57
              Oczywiscie. Kilku moich znajomych dostało wirusa żółtaczki w normalnym szpitalu.
    • koloratura1 Mnie interesuje opinia pacjent ów. 09.06.06, 18:10
      Zadowoleni?
    • meta-kris Co na to liberałowie? 09.06.06, 18:20
      Przecież to wolny rynek, konkurencja! A zła policja tłamsi taniego ("najlepszy
      współczynnik ceny i jakości") i skutecznego przedsiębiorcę.
      • kodem_pl Co na to socjalisci? 09.06.06, 18:37
        Czyzby panstwo opiekuncze nie opiekowalo sie zebami wszystkich? Jak to? I
        dlaczego takie gabinety powstaja tez we wspanialych, opiekunczych Niemczech?
      • hayek_mises Re: Co na to liberałowie? 09.06.06, 20:23
        masz rację
    • stachenka Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 18:39
      "w jednej z podwarszawskiej miejscowości"

Ludzie, nauczcie się w końcu pisać po polsku! :/
    • myslacyszaryczlowiek1 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 19:00
      Polska się rozwija czy sie cofa? Niedługo kowale będą wyrywać zęby, już ludzie
      chodzą na piechotę czasami po 6 km, bo nie stać na bilet MPK- tak dobrze płacą.
      Pomyśleć że przed wojną robotnika było stać na wychowanie gromady dzieci i na
      niepracującą żonę.
      • sasanka2411 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 19:17
        Na co stac przecietnego pracujacego Polaka?
        Na prywatna sluzbe zdrowia
        Jestem za obwoznym gabinetem dentystycznym/moze byc z Chin??/
        Oni maja niezłą medecyne
    • tabi2 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 19:13
      Fajny tekst, mozna by zawolac: autor!, autor!, autor!
      Najpierw napisal, ze: "przerobiony fotel samochodowy, sterylizator w czajniku"
      itd, a potem w swoim tekscie sensacyjnie donosi, ze nie mieli zezwolenia na
      taka dzialalnosc zezwolenia.
      PEWNIE, ZE NIE!!!!!
      Chyba to normalne, a jak zdaniem autora mogli by uzyskac pozwolenie na
      sterylizacje w czajniku?
    • handzia55 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 19:44
      Ludzie biedni też cierpią z powodu bólu zębow. Taki nieszczęsnik nawet do
      kowala by poszedł.To nie ich wina, że nie mają dostępu do dentysty z
      prawdziwego zdarzenia!
      • remeq No, z tym pójściem do kowala różnie bywało 09.06.06, 21:51
        Czasami klienci mieli pecha:

img423.imageshack.us/img423/7925/kowaldentysta189409146wm.jpg
        (Dziennik Kujawski, wrzesień 1894)
    • wyspy_borneo Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 20:03
      A co w tym wszystkim jest dzwnego? Nie każdego stać na korzystanie z naszej niby
      bezpłatnej służby zdrowia.Po wsiach"ściany wschodniej" często krążą ukraińscy
      protetycy, robią odlewy i na ich podstawie u siebie w kraju protezy - wszystko
      za pół darmo i do tego z gwarancją. A co ma taki chłop robić? - bez zębów chodzić?
    • hayek_mises volenti non fit inuria 09.06.06, 20:13
      Byli klienci, byli lekarze - rynek zadziałał
      Co to znaczy nielegalny gabinet? Nie uznany przez państwo?
      Nie zatwierdzony przez urzędników?
      Bez koncesji ze strony korporacji?

• cynozura Re: Przecież to było wsparcie dla naszej służby 09.06.06, 20:15
      zdrowia...psychicznego.
      • anka9910 musieli być dobrzy! 09.06.06, 20:46
        W takich warunkach nikomu nie zaszkodzić i jeszcze po takich cenach. Tylko
        pochwalić. Nasi mają idealne warunki a ciągle jakieś źle wykonane
        zabiegi.Wreszcie normalni ludzie mogliby sobie pozwolić na prywatnego dentystę.
    • kaspy Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 21:55
      To skutki pazerności dentystów. Jeszcze klika lat temu plomba kosztowała 30 zł,
      a akurat niedawno mój dentysta podniósł cenę plomby z 80 na 110 zł. Nie
      zauważyłem żeby była aż taka inflacja.
    • kosa44 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 23:01
      Afera..majtkowa......news na pierwszą stronę...w gazecie dla inteligentów.....

• luigi22 A nie dawno mówili, że 09.06.06, 23:29
      tacy źli. A może niedługo zaczną pojawiać się u
    • luigi22 A nie dawno mówili, że Ukraińcy do nas nie 09.06.06, 23:35
      przyjada, bo u siebie zarabiaja lepiej. A z drugiej strony skoro ludzie
      korzystali z ich usług to nie byli tacy źli (Oceny typu: "Znaleźliśmy w nim
      m.in. dziesiątki sztucznych szczęk i setki sztucznych zębów porozrzucanych w
      różnych miejscach - relacjonował Sokołowski." oraz "Z usług zatrzymanych -
      według policji - mogło jednak skorzystać co najmniej kilkadziesiąt osób" jakoś
      do siebie średnio pasują). Mam nadzieję, że wkrótce pojawia się u nas prywatne
      gabinety lekarzy z Ukrainy.
    • gdaczacy_z_kurami Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 23:47
      Dyć to ludowy gabinet stomatologiczny na miarę IV RP ;)
    • eryk2 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 23:48
      princealbert napisała:

> ciekawe czy to byli w ogole dentysci?

Zapewne. Jeden z nich to na bank der weisse Engel von Auschwitz z
      filmu "Maratończyk" Johna Schlesingera.
    • e.v.q.a oto wasi lekarze zza wschodniej granicy 09.06.06, 23:59
      buahahahahaha :)

jeszcze troche a bedziecie potrzebowali takich jezdzacych anestezjologow i calej
      reszty potrzebnej do operacji.
      no to zapraszamy sasiadow ze wschodu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka