princealbert 09.06.06, 16:48 ciekawe czy to byli w ogole dentysci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jck.x Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 16:51 zaraz tu się pojawią zwolennicy wolnego rynku, ktorzy brali udział w wątkach dotyczących korporacji prawniczych i napiszą tak: PRZECIEŻ TO WSPANIAŁY POMYSŁ !!! wreszcie dentyści będą tańsi ! Odpowiedz Link Zgłoś
akiraxx Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 16:55 Wolny rynek to nie tylko naciągacze, ale także a może przedewszystkim klienci. Jak by nie było idiotów chętnych na takie zabiegi (200zł?) to by nie było takich dentystów. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
12345678x Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 17:03 latwo mowic. ja wlasnie zrobilem sobi korone, dwie plomby i skonczyly mi sie pieniadze - w sumie blisko 3000 zlotych. mam dwie osemki do ekstrakcji i jeszcze jedna korone do zrobienia ale mnie na to normalnie nie stac. jezeli ukrainscy lekarze chca i moga leczyc zeby taniej - to ja bardzo prosze. moze bedzie mnie stac na zdrowe zeby. na razie mnie nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 17:54 to bylo trzeba pojsc gdzies gdzie zrobili by to za niecaly 1000zl Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Będzie takich gabimetów więcej 09.06.06, 21:50 - jak tylko dentyści zaczną strajkować. Na razie wróżę powstanie pirackich gabinetów lekarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
umghhh Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 10.06.06, 00:06 nie ma sie co nasmiewac z klijentow. Do klinik na Wegrzech przyjezdzaja ludzie z calego (rozwinetego) swiata: z USA z Niemiec itd itp. Bo nie tylko jest taniej ale przede wszystkim gosci stac na to. Gabinet w Leoncinie to poprosto odpowiednik tegozjawiska w nizszym segmencie rynku. Mozna sobietylko zadac pytanie czy chodzi o biedote ktora do gabinetu pzychodzila bo ja na to tylo bylo stac czy tez o oszczedzajacych na zdrowiu zeby moznabylo wyjechac na wczasy do cieplych krajow. Czyli albo glupota albo bieda. Prawde mowiac to nie wiem co bardziej mnie martwi. // Odpowiedz Link Zgłoś
gls1 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 17:22 200????? Ale zdzierają!!!! Krwiopijcy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
turpin Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 19:31 Proste to to moze i jest, ale proste inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
femur Jacy klienci??? Chyba pacjenci... Zastanów się 09.06.06, 20:28 To nie to samo... Oprócz zatrucia, lub wstrzyknięcia znieczulenia do tętnicy lub żyły, albo wstrząsu w takim "gabinecie" można zarazić się żółtaczką !!! Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 17:03 Co ty pierd* gosciu? Jak ktos sie chce leczyc w takich warunkach to co na to poradzisz? Widocznie na dentystow nie bylo ich stac, a w publicznej sluzbie zdrowia by sie nie doczekali (i tak by musieli zabulic, bo to co funduje NFZ to smiechu warte). Odpowiedz Link Zgłoś
jck.x Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 19:00 to ty p*lisz ! - przenieś się do Nairobi ! Odpowiedz Link Zgłoś
toksol ! wreszcie dentyści będą tańsi ! 09.06.06, 17:58 PRZECIEŻ TO WSPANIAŁY POMYSŁ !! > ! wreszcie dentyści będą tańsi ! Odpowiedz Link Zgłoś
yooreck Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 10.06.06, 00:50 Jestem za uwolnieniem rynku usług. Ostatnio młodzież duńska ze szkół zawodowych nawet trochę narozrabiała. Ja im się nie dziwiłem, bo tam istnieje prawo korporacyjne (czyli cechowe, sorry nie wiem jakie h ma tu być), istniejące od średniowiecza. A nasi absolwenci zawodówek mają od razu te wszystkie uprawnienia. Co innego z usługami lekarskimi. Tu musi być kontrola państwa nad warunkami sanitarnymi i kwalifikacjami personelu. A po przypadku magisterium Pani v-ce marszałek Sejmu z psychologii, to jednak bym był za jakąś weryfikacją tych uprawnień zdobytych na wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 16:54 Zupełnie jak doktor Wilczur. Odpowiedz Link Zgłoś
twardokesek Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 16:57 PiS rozwala UKŁAD! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Ciekawe czy mieli wazny kontrakt z NFZ ?? 09.06.06, 16:57 CBA to wyjaśni niewatpliwie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Kiedy będą takie gabinety lekarskie? 09.06.06, 17:04 Na razie nasi lekarze się pakują.... Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Kiedy będą takie gabinety lekarskie? 09.06.06, 17:19 A dawniej kowal wyrywał zęby i jakoś to było . Fakt że średnia życie 40lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: Kiedy będą takie gabinety lekarskie? 09.06.06, 17:44 Do szpitala trzeba z waznym szczepieniem zółtaczki Czy oni dezynfekujac w czajniku kogoś zakazili zoltaczka? Mysle że nie Naszym lekarzom nie pomoga super gabinety Każdy wybiera sobie kase chorych Ci co nic nie maja tak wybrali Odpowiedz Link Zgłoś
femur wirusa zółtaczki w czajniku nie zabijesz!!! 09.06.06, 20:30 zółtaczka jest 1000 razy bardziej zjadliwa niż wirus HIV. Wystarczy tysiąc razy mniejsza ilość wirusa by się zarazić... Odpowiedz Link Zgłoś
toksol Re: wirusa zółtaczki w czajniku nie zabijesz!!! 09.06.06, 22:57 Oczywiscie. Kilku moich znajomych dostało wirusa żółtaczki w normalnym szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Co na to liberałowie? 09.06.06, 18:20 Przecież to wolny rynek, konkurencja! A zła policja tłamsi taniego ("najlepszy współczynnik ceny i jakości") i skutecznego przedsiębiorcę. Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Co na to socjalisci? 09.06.06, 18:37 Czyzby panstwo opiekuncze nie opiekowalo sie zebami wszystkich? Jak to? I dlaczego takie gabinety powstaja tez we wspanialych, opiekunczych Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 18:39 "w jednej z podwarszawskiej miejscowości" Ludzie, nauczcie się w końcu pisać po polsku! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 19:00 Polska się rozwija czy sie cofa? Niedługo kowale będą wyrywać zęby, już ludzie chodzą na piechotę czasami po 6 km, bo nie stać na bilet MPK- tak dobrze płacą. Pomyśleć że przed wojną robotnika było stać na wychowanie gromady dzieci i na niepracującą żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka2411 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 19:17 Na co stac przecietnego pracujacego Polaka? Na prywatna sluzbe zdrowia Jestem za obwoznym gabinetem dentystycznym/moze byc z Chin??/ Oni maja niezłą medecyne Odpowiedz Link Zgłoś
tabi2 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 19:13 Fajny tekst, mozna by zawolac: autor!, autor!, autor! Najpierw napisal, ze: "przerobiony fotel samochodowy, sterylizator w czajniku" itd, a potem w swoim tekscie sensacyjnie donosi, ze nie mieli zezwolenia na taka dzialalnosc zezwolenia. PEWNIE, ZE NIE!!!!! Chyba to normalne, a jak zdaniem autora mogli by uzyskac pozwolenie na sterylizacje w czajniku? Odpowiedz Link Zgłoś
handzia55 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 19:44 Ludzie biedni też cierpią z powodu bólu zębow. Taki nieszczęsnik nawet do kowala by poszedł.To nie ich wina, że nie mają dostępu do dentysty z prawdziwego zdarzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
remeq No, z tym pójściem do kowala różnie bywało 09.06.06, 21:51 Czasami klienci mieli pecha: img423.imageshack.us/img423/7925/kowaldentysta189409146wm.jpg (Dziennik Kujawski, wrzesień 1894) Odpowiedz Link Zgłoś
wyspy_borneo Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 20:03 A co w tym wszystkim jest dzwnego? Nie każdego stać na korzystanie z naszej niby bezpłatnej służby zdrowia.Po wsiach"ściany wschodniej" często krążą ukraińscy protetycy, robią odlewy i na ich podstawie u siebie w kraju protezy - wszystko za pół darmo i do tego z gwarancją. A co ma taki chłop robić? - bez zębów chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
hayek_mises volenti non fit inuria 09.06.06, 20:13 Byli klienci, byli lekarze - rynek zadziałał Co to znaczy nielegalny gabinet? Nie uznany przez państwo? Nie zatwierdzony przez urzędników? Bez koncesji ze strony korporacji? Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Re: Przecież to było wsparcie dla naszej służby 09.06.06, 20:15 zdrowia...psychicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9910 musieli być dobrzy! 09.06.06, 20:46 W takich warunkach nikomu nie zaszkodzić i jeszcze po takich cenach. Tylko pochwalić. Nasi mają idealne warunki a ciągle jakieś źle wykonane zabiegi.Wreszcie normalni ludzie mogliby sobie pozwolić na prywatnego dentystę. Odpowiedz Link Zgłoś
kaspy Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 21:55 To skutki pazerności dentystów. Jeszcze klika lat temu plomba kosztowała 30 zł, a akurat niedawno mój dentysta podniósł cenę plomby z 80 na 110 zł. Nie zauważyłem żeby była aż taka inflacja. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 23:01 Afera..majtkowa......news na pierwszą stronę...w gazecie dla inteligentów..... Odpowiedz Link Zgłoś
luigi22 A nie dawno mówili, że 09.06.06, 23:29 tacy źli. A może niedługo zaczną pojawiać się u Odpowiedz Link Zgłoś
luigi22 A nie dawno mówili, że Ukraińcy do nas nie 09.06.06, 23:35 przyjada, bo u siebie zarabiaja lepiej. A z drugiej strony skoro ludzie korzystali z ich usług to nie byli tacy źli (Oceny typu: "Znaleźliśmy w nim m.in. dziesiątki sztucznych szczęk i setki sztucznych zębów porozrzucanych w różnych miejscach - relacjonował Sokołowski." oraz "Z usług zatrzymanych - według policji - mogło jednak skorzystać co najmniej kilkadziesiąt osób" jakoś do siebie średnio pasują). Mam nadzieję, że wkrótce pojawia się u nas prywatne gabinety lekarzy z Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
gdaczacy_z_kurami Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 23:47 Dyć to ludowy gabinet stomatologiczny na miarę IV RP ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Zlikwidowano nielegalny gabinet dentystyczny 09.06.06, 23:48 princealbert napisała: > ciekawe czy to byli w ogole dentysci? Zapewne. Jeden z nich to na bank der weisse Engel von Auschwitz z filmu "Maratończyk" Johna Schlesingera. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a oto wasi lekarze zza wschodniej granicy 09.06.06, 23:59 buahahahahaha :) jeszcze troche a bedziecie potrzebowali takich jezdzacych anestezjologow i calej reszty potrzebnej do operacji. no to zapraszamy sasiadow ze wschodu! Odpowiedz Link Zgłoś