Dodaj do ulubionych

Kłamstwo medialne o Paradzie Równości - 3 tysiące?

12.06.06, 21:59
Trzy tysiące to wersja oficjalna zamówiona przez Grupę Trzymającą Władzę
w "czwartej Rzeczypospolitej".

Dlaczego zaniża się w mediach ilość demonstrantów? Pytanie właściwie
retoryczne, tak jak pytanie, dlaczego PZPR stosowało cenzurę. Ok. 2 tysięcy
to było samych policjantów. 3 tysiące mogło być samych gości z Niemiec. A
wszyscy, którzy się pozjeżdżali z całej Polski, organizacje KPH, Lambdy,
przedstawiciele partii i ugrupowań politycznych i młodzieżowych i wreszcie
sami warszawiacy, którzy często całymi rodzinami przyszli wesprzeć Paradę
walczącą o równe prawa, przeciw ciemnocie i obskurantyzmowi.

Parada się udała, nie było prawie incydentów, policja wykonała świetnie swoje
zadanie. Ale widocznie otrzymała prikaz odgórny, że ma przygotować zaniżoną
ilość demonstrantów w raporcie.

Demonstrantów mogło być 15-20 tysięcy. O tym odważają się teraz wspominać
tylko nieliczni, jak np. p. profesor Joanna Senyszyn, której należą sie słowa
wdzięczności za odwagę w epoce kaczyzmu.

"Prawda was wyzwoli." Ojejku, zacytowałem Ewangelię, czy
jako "nieprawomyślny", "zbydlęcony" przedstawiciel "lumpeninteligencji" nie
zostanę za to ukarany???
Obserwuj wątek
    • mr.superlatywny Re: Kłamstwo medialne o Paradzie Równości - 3 tys 12.06.06, 22:05
      To ile wAS w koncu w Polsce jest ?
      Bo np. Zydów podobno ok.200.... :)

Czy to prawda, ze mniejwiecej
      co drugi-trzeci ????????

Ha-ha!
      • kontra59 Wytrzeszcz oczu zakłóca obliczenia 12.06.06, 22:19
        I co się dziwić, że po wizycie w darkroomie widzą potrójnie ...
    • marzeka1 Re: Kłamstwo medialne o Paradzie Równości - 3 tys 12.06.06, 22:20
      Jeżeli cię to pocieszy, napisz,że było was niczym gwiazd na niebie, wszyscy świeciliście światłem tolerancji. Napisz.
      • wuk4 Re: Kłamstwo medialne o Paradzie Równości - 3 tys 12.06.06, 22:44
        marzeka1 napisała:
        > Jeżeli cię to pocieszy, napisz,że było was niczym gwiazd na niebie, wszyscy
        świ
        > eciliście światłem tolerancji. Napisz

Ja chcę tylko konkretnych danych statystycznych, nie wpadaj w emocje. A dane w
        większości mediów zostały sfałszowane (3 tysiące - jak ktoś nie był, może
        uwierzy).
        • eryk2 Wuk4 ma rację 12.06.06, 22:54
          Popieram słowa wuka4 - wystarczyło spojrzeć na TVN24 ok. godz. 14.00. Przez pół
          godziny na żywo pokazywano przemarsz Parady Równości w okolicach PKiN. Jeżeli
          ktoś by się pokusił o liczenie osób defilujących przed kamerą, to zauważyłby,
          że wuk4 ma rację: 2-3 tysiące przechodziły w ciągu 10 minut, więc przez całe
          pół godziny przewinęło się przed kamerą dobre 6 do 8 tysięcy, czyli wuk4 jest
          bliższy prawdzie (ponieważ nie pokazano czoła Parady i transmisja skończyła
          się, gdy ludzie szli, można założyć, że było tam jeszcze jakieś 2 tysiące
          oprócz pokazanych +/- 7000). Wszystkiego przeszło więc co najmniej 10 tys.
    • elizabeth36 Re: Kłamstwo medialne o Paradzie Równości - 3 tys 12.06.06, 23:09
      Obudzmy sie Polacy gej czy lesbijka to tacy sami ludzie jak my ,precz z
      homofobia .
      • antoniw2 Re: Kłamstwo medialne o Paradzie Równości - 3 tys 13.06.06, 10:12
        www.remuszko.pl/zaleski/
        a także
        www.glos.com.pl
        www.abcnet.com.pl
    • junkier czy nic do tępej lewackiej pały nie dociera? 13.06.06, 10:18
      "Rządy Millera to czas, kiedy system (układ) zaczął działać z niebywałą wręcz
      ostentacją, oligarchizacja stała się ostentacyjna. To był moment, w którym
      najtwardsza część tego systemu, ta czysto postkomunistyczna postanowiła rzucić
      się na najbardziej zdeterminowanych i wiernych sojuszników. I tak doszło do
      afery Rywina"

Wystąpienie Jarosława Kaczyńskiego na kongresie PiS 04.06.2006

Rozumiesz coś z tego czy nic do tępej lewackiej pały nie dociera?? W każdym
      razie, przestań chrzanić że GTW blokuje informacje o tej waszej żałosnej
      gejoparadzie bo właściwa GTW robi wszystko, żeby tę żałosną kryminalną hecę
      rozdmuchać i zrobić z niej jakieś "ważne wydarzenie". A to żałość i sromota po
      prostu.
      • wuk4 Re: czy nic do tępej lewackiej pały nie dociera? 13.06.06, 11:11
        Primo: nie podniecaj się, nie rzucaj się, nie jestem "lewakiem". Jestem
        przeciwnikiem Socjalistyczno-Kaczej Partyi Prawa i Sprawiedliwości

junkier napisał:

> "Rządy Millera to czas, kiedy system (układ) zaczął działać z niebywałą wręcz
        > ostentacją, oligarchizacja stała się ostentacyjna. To był moment, w którym
        > najtwardsza część tego systemu, ta czysto postkomunistyczna postanowiła
        rzucić
        > się na najbardziej zdeterminowanych i wiernych sojuszników. I tak doszło do
        > afery Rywina"

A ja myślałem, że to cytat z przemówienia Gomółki...
        >

> Rozumiesz coś z tego czy nic do tępej lewackiej pały nie dociera?? W każdym
        > razie, przestań chrzanić że GTW blokuje informacje o tej waszej żałosnej
        > gejoparadzie bo właściwa GTW robi wszystko, żeby tę żałosną kryminalną hecę
        > rozdmuchać i zrobić z niej jakieś "ważne wydarzenie". A to żałość i sromota
        po
        > prostu.

Kto ma tępą pałę, ten ma, i wtedy ni w ząb nie rozumie, że Grupa Trzymająca
        Władzę powinna się nazywać GLK (Giertych-Lepper-Kaczki). Uwierz mi, że
        PiSokracja wprowadza cenzurę, redukuje statystykę z manifestacji gejowskiej i
        zbliża się w swoim charakterze do rządów Gomółki, jednocześnie
        krytykując "komunistów". SLD w dużym stopniu zdradziło idee proletariatu i
        zbliżyło się do burżuazji. Proletariat robotniczo chłopski popiera teraz partie
        naprawdę lewicowe, czyli PiS, LPR i Samoobronę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka