tales1 28.06.06, 09:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
centrolew Re: Giertych, uczniowski bokser - komentarz 28.06.06, 10:22 Giertych i jego otoczenie to ludzie o strusiej odwadze, mentalności kibola i średniowiecznym światopolądzie. Potrafią atakować tylko słabszych! Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo Giertych...symbol faszysty--tchórza! 28.06.06, 10:29 poczekał do wakacji...gdy młodzież sie rozjechała, nabrał odwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
unitas Re: Giertych, uczniowski bokser - komentarz 28.06.06, 16:47 We Wrześni dzieci strajkowały, a teraz są bohaterami... W IV RP dzieci strajkowały... I konia z rzędem temu, kto mi powie czym się różni IV RP od klasycznego panstwa totalitarnego, kontrolującego wszystko, którego władze robią wodę z mózgu jego obywatelom? W Polsce akurat przyjmuje się najłatwiej model nazistowski, najbliższy działaczom LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
timoszyk Re: Giertych, uczniowski bokser - komentarz 28.06.06, 17:45 unitas napisał: > > I konia z rzędem temu, kto mi powie czym się różni IV RP od klasycznego panstwa > > totalitarnego, kontrolującego wszystko, którego władze robią wodę z mózgu jego > obywatelom? W Polsce akurat przyjmuje się najłatwiej model nazistowski, > najbliższy działaczom LPR. Gydby IV RP byla panstwem totalitarnym, to za powyzsza wypowiedz szlo by sie do wiezienia. Czekam wiec na list za jakiegos zakladu karnego, albo na tego obiecanego konia z rzedem. Wac Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 CBA - chłopcy pozazdrościli zabawek esbekom? 29.06.06, 03:56 Nie wiem, czy PRL był państwem totalitarnym. Chyba nie. Może cię zdziwię, ale za wypowiedzi i wtedy nie szło się do więzienia (było to możliwe, ale w praktyce rzadko stosowane. Wiem, bo sam miewałem takowe "wypowiedzi". Owszem - było ryzykownie.) "IV RP" tym bardziej nie jest państwem totalitarnym, ale jej podobieństwa do PRL-u narastają. Gość namierzony przez prokuratora za "obrazę prezydenta", na podstawie donosu znajomego, któremu wysłał mailem niewinny montaż dwóch kaczorów kręcących kuprami. To takie rzeczy składały się PRL. Wystarczyły. Gułagów nie było:) Giertych domagający się sądu na protestujących uczniach za "antypaństwową działalność" - przecieram oczy - deja vu! Kaczyński odmawiający zgody na dużą, pokojową demonstrację - pod pretekstem bezpieczeństwa przeciwpożarowego (zgoda sądy obroniły nas - na pewien czas? - przed takimi kpinami władzy z podstawowych swobód obywatelskich, ale PiS, jak wiadomo, nie godzi się na "imposybilizm") Dorn grożący "wzięciem w kamasze"? "Polityka historyczna"? No i może last but not least: ciągle siada mi internet, kiedy wysyłam na forum jakieś celniejsze, a ostre argumentacje polityczne. Paranoja? Nie sądzę. Zbyt duża zbieżność (kiedy indziej działa znacznie lepiej:) Ponadto znajomi mają podobne obserwacje. I wreszcie może szczegół, ale charakterystyczny: od początku tego roku przywrócono nam, zniesiony w 1989 roku, obowiązek noszenia dowodu osobistego. Nie posiadanie go przy sobie jest wykroczeniem, za co grozi areszt. Mówi się, że to znamię państw policyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Koni z rzedem 29.06.06, 16:12 nie rozdawal bym zbyt lekkomyslnie. Przesada tylko zaciera roznice i uniemozliwia trzezwa ocene niesmialych prob ograniczania demokracji. A sa one - dopoki obowiazuje nadal konstytucja z 1997, urzeduje w miare niezalezny TK, ukazuje sie prasa niekontrolowana cenzura, ludzie nie sa wiezieni za wyznawane poglady nie zakazane sa partie opozycyjne a przede wszystkim moga sie ukazywac takie posty jak twoj - jedynie niesmialymi probami. To nie wina rzadzacych ze niedojrzale, w wiekszosci postkomunistyczne w swym mysleniu spoleczenstwo wybralo sobie reprezentatywnych przedstawicieli. To wina wyborcow ktorzy do tego aktywnie lub pasywnie dopuscili. I nie mam zamiaru lekcewazyc roznego rodzaju bezradnych Farfocli ze Szczerbca. Byli zawsze i pewnie beda. Naprawde niebezpieczny jest drobnomieszczanin szalenie nadeto-patriotyczny i jego tesciowa w wiadomym berecie ktorzy naiwnie wybieraja ludzi niekompetentnych albo kryptofaszystow w dobrze skrojonych garniturach. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Generalissimus? 28.06.06, 10:35 Jasnie Pan Ministerek Oswiaty ma dyktatorskie zapedy. A dyktatura polega na doprowadzeniu do takiej sytuacji, ze wszyscy boja sie jednego, ale... ten jeden boi sie wszystkich :-P Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Generalissimus? 28.06.06, 14:51 Dlaczego ćwok, który nawet nie wie jak poprawnie brzmi nazwa ministerstwa, któremu przewodzi p. R. Giertych, stara się wypowiadać publicznie?... Odpowiedź jest prosta - bo ćwok ma po prostu nas.rane w głowie! Odpowiedz Link Zgłoś
janpe1 [...] 28.06.06, 12:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Kwestia smaku. 28.06.06, 12:40 janpe1 napisał: > srac mi sie zachcialo po przeczytaniu gniota Z. Pandela i trzech lewackich > (takich co to Giertych do wora i do jeziora)postow. Lepiej ci się podoba: "Żydzi do gazu!" i "Zrobimy z wami co Hitler z Żydami" (pod adresem homoseksualistów). Odpowiedz Link Zgłoś
janpe1 Re: Kwestia smaku. 28.06.06, 14:09 Koloratura, ty Nalezysz do ciekawego gatunku ludzi.Ja mowie o nich ze sa ni w piec ni w dziesiec. Ja pisze ze mi sie srac zachcialo ,a ty pytasz czy wole haslo „zydzi do gazu”. Co ty z bzdury piszesz!! Co ma piernik do wiatraka??Co ja mam ci odpisac?? Jedyne co mi przychodzi na mysl to to, ze jestes (nie wiem czy mi tego nie skresla) ale mocno pie..ieta! A prosilbym aby mi tego >pie..ieta < nie kasowano bo nie mam slow na okreslenie osobnika wkladajacego drugiemu czlowiekowi do ust czegos, czego on nie mowi. I nie wysilaj sie koloratura zaczynajac nastepnego posta od slow: jesli nie zrozumiales....itd. Chce wiedziec co pisal tales1. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Do Pendela czy jak mu tam... 28.06.06, 14:40 Byłeś łaskaw nagryzmolić "Mam nadzieję, że odnośnik do tych instrukcji szybko zniknie z waszej strony. Wygląda bardziej na poradnik dla kiboli niż dla młodzieży z tornistrami". Zatem zgadzasz się z ministrem Giertychem, rozumiem że do tego się nie przyznasz, ale się zgadzasz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Do belaqua czy jak mu tam... 29.06.06, 02:00 belaqua napisał: > Byłeś łaskaw nagryzmolić "Mam nadzieję, że odnośnik do tych instrukcji szybko > zniknie z waszej strony. Wygląda bardziej na poradnik dla kiboli niż dla > młodzieży z tornistrami". > Zatem zgadzasz się z ministrem Giertychem, rozumiem że do tego się nie > przyznasz, ale się zgadzasz:))) ************************************ Takich spraw może być więcej. Np. kwestia przechodzenia przez skrzyżowanie na zielonym swietle. Wielu może się zgodzić z tow. Giertychem, że trzeba szanować ten przepis. Co wcale nie oznacza, że tow. Giertych ma zawsze rację. Odpowiedz Link Zgłoś
uczony47 Czemu nikt nie oskarza Giertycha i Wierzejskiego? 28.06.06, 14:46 Czemu nikt nie zawiadamial o zachecaniu do przestepstwa, gdy Posel Wierzejski w jakiejs wypowiedzi telewizyjnej, czy radiowej, w kontekscie marszu rownosci uzyl slow: "kazdy meszczyzna ma prawo podniesc z ziemi kamien". Czemu nikt sie nie przejal, gdy Giertych ogladajac zdjecie trzech chuliganow wygrazajacych z pociagu innym ludziom piesciami twierdzil, ze nie widzi w tym nic naganego: "kazdy ma prawo jechac pociagiem, nikt nie odpowiada za zachowanie wspolpasazerow" (chodzilo o to, ze jednym ze sfotografowanych 3 lata temu byl jakis nowo mianowany minister) Przeciez ta wypowiedz byla usprawiedliwieniem wystawionym przez wicepremiera rzadu wszystkim innym uczestnikom tego rodzaju zajsc (np zdemolowanie Starowki). Jak mozna byc tak stroniczym i niesprawiedliwym w ocenie siebie, swoich znajomych i innych? Odpowiedz Link Zgłoś
tadluzny Mam tzw. mieszane uczucia... 28.06.06, 16:09 Z jednej strony koniu sie nie nadaje na zadne urzedy, z drugiej strony obecnosc na stronie Inicjatywy Uczniowskiej linkow do konstrukcji jakis bomb z farby lub jak walczyc z Policja itd. jest zatrwazajaca. Moze niedlugo bedzie instrukcja prawdziwej bombki? Uwazam ze powiadomienie prokuratury bylo jak najbardziej wskazane... Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Mam tzw. mieszane uczucia... 28.06.06, 16:21 Kazdej akcji towarzyszy reakcja. Wyglada na to, ze ministerialne akcje przekroczyly jakis punkt krytyczny. Jakos nie dotarly do mnie informacje, zeby za rzadow poprzedniego ministra, ktos na stronie internetowej namawial do stawiania (czynnego!) oporu wladzy... Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Odpowiedź jest prosta 28.06.06, 16:42 "Czynnym op0rem" w krajach demokratycznych posługują się tyklo organizacje terrorystyczne wywodzące się z kręgu lewicowego - anarchiści, komuniści, lewacy, faszyści, naziści... Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Odpowiedź jest prosta 28.06.06, 17:00 A w Polsce normalni ludzie protestujacy przeciwko faszyscie w rzadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Prawicowa "polityka historyczna"? 29.06.06, 03:28 Od nowa piszecie historię? Faszyzm i nazizm nie wywodzą się, kłamczuchu, "z kręgu lewicowego"! (Nazwa "socjalistyczna" w skrócie NSDAP niczego nie dowodzi. Zresztą Hitler nigdy swojego "narodowego socjalizmu" nie nazwał lewicowym. Na okrągło zaś ogłaszał swoją nienawiść do lewicy. I nie tylko - ogłaszał.) Wiem, że byłoby wygodnie w guście totalitarnym przypisać wszystko co brzydkie w dziejach - Wrogowi. Rzeczy jednak nie stają się od nazwania tym, czym je nazywamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
rorbeck Giertych, uczniowski bokser - komentarz 28.06.06, 16:40 Ten baran powinien częściej zaglądać do internetu. Ze strachu dawno by w portki nasrał i podał się do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Giertych, uczniowski bokser - komentarz 28.06.06, 16:43 Często zaglądasz do Internetu więc wiesz jak to jest... szczególnie z tymi pełnymi portkami pewnie, gó..arzu!...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rorbeck Re: Giertych, uczniowski bokser - komentarz 28.06.06, 17:26 belaqua sam masz pełne portki od twoich poglądów i jesteś godzien Giertycha. Pewnie nawet jesteś członkiem LPR albo weszpolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Niczym strajk szkolny we Wrześni 28.06.06, 17:57 Wtedy stłumił go zaborca a dzisiaj legalnie wybrana władza... Ciekawe czy pozamykają w więzieniach czy tylko wyrzucą ze szkół. Bismarck powiedział, że najlepszym sposobem na zniszczenie Polaków jest danie im własnego państwa i władzy w nim... Odpowiedz Link Zgłoś
marvarid taki stary dowcip mi się przypomniał 28.06.06, 20:26 Przychodzi mianowicie milicjant do domu, późno i lekko poturbowany. Żona pyta: co robiłeś? On odpowiada z dumą: tłumiliśmy nielegalną demonstrację antypaństwową. I jednemu bandycie tak przywaliłem pałą, że mu wszystkie kredki z tornistra wypadły! ...to był dowcip z okresu PRL. Teraz czarne koszmarki tamtych czasów zdają się powracać. I co gorsza - nie są już senną marą. Są rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
prof-antoni to piss wpuścił endeka, ksenofoba do MEN-u 28.06.06, 20:29 i teraz pewnie piszę historię Polski wg ojca manipulatora Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Endecja zawsze była zakłamana... 28.06.06, 20:41 Trzeba się w końcu było jakos "wybielić" po nagonce i morderstwie Pierwszego Prezydenta Rzeczypospolitej... Czy w podręcznikach do historii bedzie o Eligiuszu Niewiadomskim jak o bohaterze i patriocie? Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Propagowanie faszyzmu jest bardzo groźne. 28.06.06, 20:34 LPR - pod przywództwem Giertycha nie powinna się w ogóle dotykać spraw młodzieży i jej wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
les1 Re: Propagowanie faszyzmu jest bardzo groźne. 29.06.06, 04:04 Kto wie?.....a moze Lepper bylby lepszy? Widze, ze po latach "walki" zaczal sie wyrabiac? Nie to co ustalone ikony wladzy i nauki, ktorzy nadal mysla rocznikiem 80-tym i wiedza mniej od swoich studentow? Ale o tym to tylko "ich" wychowankowie wiedza...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Piotr Farfał nie jest krową i w ... 28.06.06, 21:47 .. przeciwieństwie do tego zwierzęcia zminienił znacznie swoje poglądy. Natomiast kto publicznie nawołuje i przygotowuje czyny karalne powinien być przesłuchany przez policję (lub prokuraturę). Takie są procedury w każdym państwie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Piotr Farfał nie jest krową i w ... 29.06.06, 01:54 adalberto3 napisał: > .. przeciwieństwie do tego zwierzęcia zminienił znacznie swoje poglądy. *********************************** Z faszystowskich na nazistowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Gdyby je zmienil 29.06.06, 16:16 naprawde znacznie to chyba by nie byl w LPR. Wszystko - a szczegolnie jego reakcja na opublikowanie wiadomosci ze konsekwentnie (od Frontu do Szczerbca) usilowal zrobic kariere jadac na nazistowskim koniku - wskazuje na to ze on tych pogladow nie zmienil lecz raczej przed ogolem ukryl. Bo nie pasowaly do kariery w partii obecnie wspolrzadzacej tak samo jak nie pasuje palka do smokingu. Odpowiedz Link Zgłoś
wkurzon Giertych - żenada edukacji 29.06.06, 11:14 Usunąć go ze stanowiska. To najlepsze, i jedyne co powinno się stać. Żeby główny ideolog Młodzieży Weszpolskiej uczył dzieci? Kpina w żywe oczy. Co to za minister edukacji, który nie umie się dogadać z uczniami, tylko składa na nich doniesienia? Ale tak to jest, że jak komu brak autorytetu, to nadrabia siłą i pięścią. Minister G. to idealny wręcz przykład ilustrujący tę tezę. Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak Giertopolacy 29.06.06, 14:28 No coz taka juz Polska wedlug wizji Kaczynskich i PiS (demokratycznie zreszta wybranych) ze faszysci w rzadzie siedza. Odpowiedz Link Zgłoś