Dodaj do ulubionych

LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach

30.06.06, 11:40
lepiej od razu logo lpr-u wrzucic na tablice!
Obserwuj wątek
    • milestone LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach 30.06.06, 11:43
      Miło słyszeć, że i LPR-owi zdarzy się dobry pomysł. Miło byłoby gdyby akcja
      zakończyła się sukcesem.

Emilia
      KPP, Frakcja Rewolucyjna
      • linfan Re: LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach 30.06.06, 12:14
        zwyciezca tego tygodnia w konkursie "debili politycznych tygodnia" zostaje
        lpr(prl). gratulujemy wyborcom i mlodziezy weszpolskiej!
        • szymek.jajcarz.z-tvn [...] 30.06.06, 14:34
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • szymek.jajcarz.z-tvn Re: Obowiązek Wtłaczania Gwiazdek Pedrolom :))))) 30.06.06, 14:40
            szymek.jajcarz.z-tvn napisał:

> Tylko heterofobii (lezby, pedrole,
            > pederaści, zoofiliści, nekrofile itp.)
            > powinni mieć obowiązek
            > ogwiazdkowania swoich samochodów !!!

...
            ministerstwo wykazało sią nadgorliwością,
            bo Unia Europejska nie nakłada na nas
            wymogu wymiany tablic.
            ...
            podobna akcja w Wielkiej Brytanii odniosła skutek
            - tamtejsze władze wycofały się z zastępowania
            flag narodowych unijnymi gwiazdkami.
            .....

w Polsce kosmopolita prezio mgr-pijaczek
            wcisnął Polakom gwiazdki a
            sam spieprzył do US :)
            • prosto-w-odbyt_mo tylko P_E_D_A_Ł_U_J_Ą_C_Y z gwiazdkami :)))))!!!!! 30.06.06, 15:40
              szymek.jajcarz.z-tvn napisał:

> szymek.jajcarz.z-tvn napisał:
              >
              > > Tylko heterofobii (lezby, pedrole,
              > > powinni mieć obowiązek
              > > ogwiazdkowania swoich samochodów !!!

> ministerstwo wykazało sią nadgorliwością,
              > bo Unia Europejska nie nakłada na nas
              > wymogu wymiany tablic.

> podobna akcja w Wielkiej Brytanii odniosła skutek
              > - tamtejsze władze wycofały się z zastępowania
              > flag narodowych unijnymi gwiazdkami.

> w Polsce kosmopolita prezio mgr-pijaczek
              > wcisnął Polakom gwiazdki a
              > sam spieprzył do US :)

oznakowanie gwiazdkami powinno
              stać sie czymś wyjątkowym :)
              • cyberrafi Maria patronką gejów? 30.06.06, 16:53
                Słyszałem, że twórca unijnej flagi wzorował się na obrazie Matki Bożej
                Niepokalanie Poczętej, gdzie widnieje jej postać na ciemnoniebieskim tle, a
                wokół głowy ma dwanaście gwiazd. Ciekawe...
                • roman_bralski Maria Rokita patronką gejów ?:)!!!!!!!!!!!!!!!! 30.06.06, 19:49
                  słusznie ! ta ciota jest patronką :)
            • maciej.n.nowak Jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!! ! 30.06.06, 16:04
              No to mamy problem - gwiazdki na tablicy czy tez nie:):):) kpina
        • a.k.traper Ten tytułzdobyli na stałe, ma byc dziedziczny 30.06.06, 15:07
      • fajka2 Re: LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach 30.06.06, 14:33
        To rzeczywiście fantastyczny pomysł, właśnie zapłaciłam za nowe tablice, niech
        mi Pan Romcio w razie czego zwróci pieniądze, a Tobie radzę pomyśleć. Polska
        flaga narodowa w za całej Europie jak wiadomo znana, więc dowolny europejski
        pogranicznik nie będzie miał wątpliwośći i jedziemy gładko. Radziłaby także
        odrobinę szacunku dla symboli i nie wtykać ich gdzie się da.
      • a.k.traper może by na swoich umieszczali LPR? 30.06.06, 15:06
      • lumpeninteligent Lista_oszołomów________________ 30.06.06, 15:12
        Fajnie bo na tej stronie od razu powstaje lista oszołomów :D Lepsze niz redwatch :D
    • anwb O rany! Znowoz oni!! 30.06.06, 11:45
      Czy zawsze musimy sie wstydzic za tych ludzi? Przeciez nie jest sie dlatego
      Polakiem jak się ma na d. samochodu polska flage. Poza tym mozna ją sobie
      nalepić w dowolnym, przyzwoitym miejscu.
    • marcin.poznan LPR: malować auta na biało-czerwono :) 30.06.06, 11:45
      Przecież jeśli jakiś LPR-owie chce mieć flagę może sobie cały samochód
      wymalować na biało-czerwono, grać z megafonu hymn podczas jazdy, założyć na
      plecy pióropusz husarski i hajda na Europę ;)
      • zigzaur Re: LPR: malować auta na biało-czerwono :) 30.06.06, 12:17
        Sądząc po sympatiach politycznych rodziny Giertychów od trzech pokoleń,
        najchętniej widzieliby tablice rejestracyjne z bukwami, godło w postaci czarnego
        dwugłowego orła, flagę czarno-żółto-białą oraz hymn "Boże Caria chrani".
        • ukropp Re: LPR: malować auta na biało-czerwono :) 30.06.06, 13:21
          jest w tym cos :)
          • lucky7pl Re: LPR: malować auta na biało-czerwono :) 30.06.06, 13:36
            ukropp napisał:

> jest w tym cos :)

Oj tak. Romkowi śni się myśl endecka. Oni zdaje się też bardzo pragnęli ścisłych związków z Rosją.
      • stagra Re: LPR: malować auta na biało-czerwono :) 30.06.06, 15:31
        tylko głupi nie zauważy, że tu chodzi o to, że trzeba bić punkty, gdzie tylko
        można do jakichśtam wyborów. Powiem Giertychowi- ty k- sie
    • rmstemero Wazny temat 30.06.06, 11:47
      LPRowi pogratulowac zajecia sie nareszcie doniosla kwestia, tak wazna dla nas
      wszystkich. Tylko tak dalej. Sami sie odstrzelaja i to jest dobre.
    • mlody-inwestor Re: LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach 30.06.06, 11:47
      Pomysly LPR sa doprawdy niesamowite w ostatnim okresie.
      Poki co LPR ma tylko wladze w Szkolnictwie...
    • fraglesi67 logo Młodzieży Wszechpolskiej... 30.06.06, 11:47
      ...proponuje wrzucić !!
    • junkier Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie? 30.06.06, 11:48
      Symbol moralnej zgnilizny na tablicy mojego samochodu? A po co?

Ja nie jestem żadnym "Europejczykiem" i nie zamierzam obklejać tablic
      rejestracyjnych żadnymi głupimi flagami UE. A jeśli takowa się pojawi to ją
      zamażę.
      • lekarzzewsi Nikt Cię tu nie trzyma 30.06.06, 11:54
        junkier napisał:

> Symbol moralnej zgnilizny na tablicy mojego samochodu? A po co?
        >
        > Ja nie jestem żadnym "Europejczykiem" i nie zamierzam obklejać tablic
        > rejestracyjnych żadnymi głupimi flagami UE. A jeśli takowa się pojawi to ją
        > zamażę.

Wyemigruj do Iranu skoro jesteś Azjatą.
        • junkier Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie? 30.06.06, 11:58
          Sam wyemigruj do tej swojej zasr... UE. Tu jest Polska.
          • bikeman Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 12:05
            on nigdzie emigrowac nie musi, wszak polska jest w ue czy tego chcesz czy nie...
            • junkier Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 12:06
              Ale UE nie jest jeszcze superpanstwem, na szczescie.
              • d_ost Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 12:27
                junkier napisał:

> Ale UE nie jest jeszcze superpanstwem, na szczescie.
                Nie to co IV RP:DDD
                • linfan Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 12:30
                  d_ost napisał:

> junkier napisał:
                  >
                  > > Ale UE nie jest jeszcze superpanstwem, na szczescie.
                  > Nie to co IV RP:DDD
                  IV RP rulez i basta! najwiekszym dzielem rzadow tego okresu, bedzie
                  wyeliminowanie innych partii, tak by w rzadzie V RP mogly juz pozostac jedynie
                  'poprawne partie'

;)
                  • junkier Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 12:33
                    > wyeliminowanie innych partii, tak by w rzadzie V RP mogly juz pozostac jedynie
                    > 'poprawne partie'

Poprawne politycznie partie sa poza sejmem (nie liczac SLD) i oby tak juz na
                    zawsze.
                    • d_ost Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 12:42
                      > Poprawne politycznie partie sa poza sejmem (nie liczac SLD) i oby tak juz na
                      > zawsze.
                      LPR po następnych wyborach do nich dołączy:) już teraz brakowało niewiele, a
                      ROman by się nie dostał do sejmu:D
                      • linfan Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 13:13
                        d_ost napisał:

> > Poprawne politycznie partie sa poza sejmem (nie liczac SLD) i oby tak ju
                        > z na
                        > > zawsze.
                        > LPR po następnych wyborach do nich dołączy:) już teraz brakowało niewiele, a
                        > ROman by się nie dostał do sejmu:D
                        tym razem 'lud' mu podziekuje za jego pomysly :D
                  • koloratura1 Historia vitae magistra 30.06.06, 14:38
                    linfan napisał:

>
                    > IV RP rulez i basta! najwiekszym dzielem rzadow tego okresu, bedzie
                    > wyeliminowanie innych partii, tak by w rzadzie V RP mogly juz pozostac jedynie
                    > 'poprawne partie'

Porównaj:

PRL - PZPR + ZSL + SD
                    IV RP - PiS + SO + LPR

Przypadek, czy chichot historii?

>
                    >
                    > ;)
              • p26 Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 14:16
                Ale będzie! hehe
          • 762mm dobrze pisać co się myśli,lepiej myśleć co się pis 30.06.06, 12:07
            junkier napisał:
            Sam wyemigruj do tej swojej zasr... UE. Tu jest Polskaproponuje

te junkier włóż sobie głowę do pisuaru, a ja spuszcze wodę.
          • meta-kris jak się czyta takich jak ty, nie sposób dodać- 30.06.06, 12:13
            niestety, tu jest Polska...
            • junkier Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie? 30.06.06, 12:17
              meta-kris napisał:
              > niestety, tu jest Polska...

I rozumiem ze to cie martwi...

• d_ost Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 12:19
                junkier napisał:

> meta-kris napisał:
                > > niestety, tu jest Polska...
                >
                >
                > I rozumiem ze to cie martwi...
                >
                Wytłumacz mi na czym polega moralna zgnilizna symbolizowana przez UE? Boja bym
                mógł długo wymieniać moralną zgniliznę reprezentowaną przez flagę biało-
                czerwoną...
                • republikan Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 13:07
                  d_ost napisał:

> Wytłumacz mi na czym polega moralna zgnilizna symbolizowana przez UE?

Już Ci tłumaczę, z czym się kojarzy obecnie Unia Europejska.
                  - Więc po pierwsze, z kosmopolityzmem i lewactwem,
                  - po drugie, z ateizmem - poprzez odrzucenie informacji o chrześcijańskich
                  korzeniach Europy w preambule do konstytucji europejskiej... w końcu nie mamy
                  się czego wstydzić, Europa, to nasz dom, a muzułmanie są mniej czy bardziej mile
                  widzianymi gośćmi. Oni się tu nie asymilują, nie chcą pracować, robią bałagan i
                  nastawiają się na życie z wypracowanego przez nas socialu, a my się mamy
                  zastanawiać nad rezygnacją z afirmacji naszej tradycji, by ich nie urazić????
                  - po trzecie i następne, degrengolada moralna przejawia się coraz szerszą tak
                  zwaną tolerancją dla zboczeńców, prawne umożliwienie małżeństw homoseksualnych,
                  eutanazji, aborcji, widać że wszystko zmierza w kierunku usunięcia jakichkolwiek
                  norm moralnych, zalegalizowania wszystkiego, co się da, narkomanii, pedofilii,
                  zoofilii i każdej innej ...filii, jaką ktoś wymyśli, a to wszystko firmuje Unia
                  Europejska. Widać zresztą, jak Polska została napiętnowana, jako
                  nietolerancyjna, za zakazy parad homoseksualistów (parad równości).
                  A z czym się kojarzą największe miasta europejskie ? (Oby tak fatalnego PR nie
                  miała nigdy Warszawa, która na razie kojarzy się z kiepskimi drogami)
                  A więc
                  Berlin - stolica pedałów
                  Hamburg i Paryż - stolice prostytucji
                  Amsterdam - stolica narkomanii i eutanazjii
                  Praga - stolica ekscesów alkoholowych i prostytucji, jak wyżej
                  Rzym - stolica kieszonkowców i oszustów
                  Ateny (obok Moskwy, która nie jest w UE i niestety Warszawy) - stolica korupcji
                  Wszystko to razem nazywa się ZGNILIZNĄ MORALNĄ. To wszystko przychodzi do nas
                  razem z Unią Europejską, jej kosmopolityzmem i tolerancją.

Dla tych, co już zostali "obdarzeni" gwiazdkami na tablicy rejestracyjnej, widzę
                  rozwiązanie, nalepka na tę niebieską część tablicy, ze starym wzorem, z polską
                  flagą i literkami PL. To chyba nie jest nielegalne, obecnie jeszcze większość
                  tablic tak wygląda. Chociaż nie uważam USA za wzór do naśladowania, podoba mi
                  się tam zwyczaj oflagowania samochodów, małe znaczki, "proud to be American",
                  nie widzę powodu, żebyśmy, jeśli już nawet nie mamy znaczków z napisami
                  podkreślającymi nasz patriotyzm i dumę narodową, oraz flag na samochodach,
                  domach i skrzynkach pocztowych, mieli chociaż ten malutki znaczek z flagą
                  narodową na numerze rejestracyjnym. Uwaga, to powinien być tylko przywilej
                  Polaków, cudzoziemcy, nie posiadający polskiego obywatelstwa, rejestrujący
                  samochód w Polsce nie powinni takiego otrzymywać.
                  • meta-kris Łapię się za głowę... 30.06.06, 13:24
                    Gdzie cię rodzice trzymali, że nabyłeś tak prymitywne poglądy? W komórce? A
                    może przeleżałeś pod lodem od czasu Twojego idola - tow. Gomułki?

Za to, za co nienawidzisz UE, ja właśnie ją lubię: za tolerancję, za dystans
                    wobec państwa wyznaniowego, za WOLNOŚĆ.
                    • republikan Re: Łapię się za głowę... 30.06.06, 13:33
                      Nie nienawidzę Unii, jednak sądzę, że w Polsce jest znacznie więcej tolerancji
                      niż np. w Niemczech (poza ich sztandarową tolerancją dla homoseksualistów, ale
                      to ich kompleks wyniesiony z faszyzmu). Odwiedziłem już osobiście niemal
                      wszystkie państwa Unii, więc wiem, o czym mówię.
                      Właśnie nie narzekam w Polsce na brak wolności, uważam, że polskie państwo jest
                      jeszcze znacznie mniej opresyjne, niż wiele innych państw europejskich, czy na
                      przykład USA. To oni powinni się wzorować na nas, a nie my na nich. Owszem, mamy
                      tu pewne braki, możemy przejąć pewne rozwiązania z państw zachodnich, jednak z
                      całą pewnością nie są to rozwiązania dążące w kierunku zaniku wszelkich norm
                      moralnych, rozpowszechnienia aborcji, eutanazji, promiskuityzmu i zboczeń
                      seksualnych.
                      • d_ost Re: Łapię się za głowę... 30.06.06, 13:37
                        republikan napisał:

> Nie nienawidzę Unii, jednak sądzę, że w Polsce jest znacznie więcej tolerancji
                        > niż np. w Niemczech (poza ich sztandarową tolerancją dla homoseksualistów, ale
                        > to ich kompleks wyniesiony z faszyzmu). Odwiedziłem już osobiście niemal
                        > wszystkie państwa Unii, więc wiem, o czym mówię.

Twój pogląd, że cudzoziemcy mieszkający tylko w Polsce nie mogliby przylepiać
                        polskiej flagi na tablicę (notabene przyklejanie czegokolwiek na tablicę JEST
                        nielegalne) bardzo dobrze pokazuje, że jesteś wręcz aniołem tolerancji. A ci
                        ludzie, być może mieszkający tu wiele lat, nie mają prawa wyrazić w ten sposób
                        sympatii dla kraju, w którym pracują, płacą podatki, wychowują dzieci?
                        • republikan Re: Łapię się za głowę... 30.06.06, 13:46
                          d_ost napisał:

>
                          > Twój pogląd, że cudzoziemcy mieszkający tylko w Polsce nie mogliby przylepiać
                          > polskiej flagi na tablicę (notabene przyklejanie czegokolwiek na tablicę JEST
                          > nielegalne) bardzo dobrze pokazuje, że jesteś wręcz aniołem tolerancji. A ci
                          > ludzie, być może mieszkający tu wiele lat, nie mają prawa wyrazić w ten sposób
                          > sympatii dla kraju, w którym pracują, płacą podatki, wychowują dzieci?

Cudzoziemcy mieszkający tylko w Polsce nie powinni mieć więcej przywilejów niż
                          Polacy za granicą. Prawo, przywilej do używania polskich symboli narodowych
                          powinno przysługiwać Polakom (niekoniecznie obywatelom polskim) i ewentualnie
                          obywatelom polskim, którzy takie obywatelstwo otrzymali, pomimo, że nie są
                          Polakami. Jednak, jak sądzę, tym drugim raczej na tym nie zależy, oni wybiorą
                          gwiazdki.
                          • moroux Re: Łapię się za głowę... 30.06.06, 14:08
                            Haha. A zdefiniuj mi Polaka?
                            • republikan Re: Łapię się za głowę... 30.06.06, 14:33
                              Jest definicja w naszym ustawodawstwie, w sumie niezła, odwołuje się do
                              odczucia przynależności narodowej i polskich korzeni. Nie zacytuję jej teraz,
                              jednak wynika z tej definicji, że Polakami są np. nie znający polskiego i nie
                              posiadający obywatelstwa potomkowie Polaków deportowanych do Kazachstanu i na
                              Syberię, a nie są Polakami osoby pochodzenia cudzoziemskiego, nawet, jeśli im
                              nadano polskie obywatelstwo. Tak więc czarnoskóry piłkarz, pomimo, że otrzymał
                              polskie obywatelstwo, Polakiem nie jest.
                              • moroux Re: Łapię się za głowę... 30.06.06, 14:36
                                Hm... Znaczy się, może ja też Polakiem nie jestem? Skoro moje korzenie nie
                                polskie? A i odczucie przynależności narodowej jakby słabsze - kiedy patrzę na
                                różnych wszechpolaków, pisiaków i idiotów od korwina...
                                • republikan Re: Łapię się za głowę... 30.06.06, 17:00
                                  Trudne pytanie, czy jesteś Polakiem... hmmm.
                                  Nie wiem, czy ten przypadek jest dobrze zdefiniowany w ustawie, do której się
                                  odwołałem, jednak moim zdaniem, jeżeli mieszkasz w Polsce od urodzenia,
                                  wychowany jesteś wśród Polaków i czujesz się Polakiem, to nim jesteś niezależnie
                                  od korzeni. Wybacz, ale nie uwierzę jednak w polskość człowieka, który tu
                                  przyjechał w wieku np 30 lat, nidgy przedtem nie miał z Polską i Polakami nic
                                  wspólnego, nie ma polskiej edukacji, nie uwierzę, że taki człowiek może zostać
                                  Polakiem, choćby się nauczył mówić po polsku doskonale, zawsze pozostajesz w
                                  pierwszym rzędzie tej narodowości, skąd pochodzisz. Polak z wyboru, to
                                  niesłychana rzadkość, wiele musi zrobić obcokrajowiec, żeby naprawdę został
                                  Polakiem, czuł się Polakiem i został uznany za Polaka, jeżeli ani jedno z jego
                                  rodziców nie ma z Polską nic wspólnego. Owszem, można w taki sposób zostać
                                  "Amerykaninem", jednak to zupełnie inna sprawa, tylko mała część Amerykanów, to
                                  Amerykanie bez korzeni, reszta, to Amerykanie - Włosi, Amerykanie - Niemcy,
                                  Amerykanie Anglosasi, Irlandczycy, Indianie, czy Amerykanie - Polacy, albo
                                  Afroamerykanie :DDDD. Wybacz więc, do "Plaków", którzy "spadli z księżyca" będę
                                  na pewno podchodził z dużą rezerwą, co nie znaczy, że wykluczam taką możliwość.
                                  Znacznie łatwiej przestać być Polakiem, niż nim zostać, jeżeli ktoś się Polakiem
                                  nie urodził.
                        • phun republikanin jak faszysci chce znaczyc swoich 30.06.06, 14:11
                          i nie swoich ciekawe jak pisior republikanin wyjasni polska toleracje w
                          kontekscie palenia domow z rmoami w latach 60 tych uwazam ze w latach 60 tych w
                          PL bylo wiecej tolerancji niz obecnie dzis na szowinizmie i nacjonalizmie
                          niechecie do UE Niemcow rosjan zbija sie spory kapital polityczny vide PIS LPR
                          czesc PO
                          • republikan Re: republikanin jak faszysci chce znaczyc swoich 30.06.06, 14:27
                            Phun, w każdym społeczeństwie są przestępcy. Wyjaśnij w tym kontekście palenie
                            domów i samochodów na francuskich przedmieściach... zobacz, już Francuzi
                            dochodzą do wniosku, że winnych trzeba aresztować, a resztę winnych deportować.
                            Jeszcze raz powtarzam, że mam tylko tyle tolerancji dla Niemców, Francuzów,
                            Rosjan, Czechów, itd, ile oni mają tolerancji dla Polaków. Nie interesuje mnie
                            ich tolerancja dla Turków, Arabów, itd. Tej moim zdaniem wykazują za dużo, ale
                            to ich sprawa.
                            • phun Re: republikanin jak faszysci chce znaczyc swoich 30.06.06, 14:30
                              Nieprawda faszyzm to nie przestepstwo lecz ideologia zbrodnicza i odwolujaca sie
                              do nienawisci do najbardziej prymitywnych ludzkich odruchow i zachowan, jesli
                              zas chodzi o Francje i antyarabizm to jest on umiejetnie podsycany przez u$$a w
                              celyu sklocenia UE ze swoja bnliska granica czyli bliskim wschodem, ciekawe jak
                              zareagowano by w u$$a gdyby UE starala sie sklocic Ameryke Pd przeciw u$$a.
                              • crazy_clown Re: republikanin jak faszysci chce znaczyc swoich 30.06.06, 14:32
                                phun napisała:

> Nieprawda faszyzm to nie przestepstwo lecz ideologia zbrodnicza i odwolujaca si
                                > e
                                > do nienawisci do najbardziej prymitywnych ludzkich odruchow i zachowan, jesli
                                > zas chodzi o Francje i antyarabizm to jest on umiejetnie podsycany przez u$$a w
                                > celyu sklocenia UE ze swoja bnliska granica czyli bliskim wschodem, ciekawe jak
                                > zareagowano by w u$$a gdyby UE starala sie sklocic Ameryke Pd przeciw u$$a.

Czy USA skloca Arabow mieszkajacych we Francji z Francuzami poprzez namawianie
                                ich do nieasymilowania sie? Czy robi to rowniez w Szwecji, UK i innych
                                panstwach? Rowniez w swoim wlasnym?
                                • republikan Re: republikanin jak faszysci chce znaczyc swoich 30.06.06, 14:35
                                  Super, pewnie agenci CIA chodzą w czarnych okularach po arabskich dzielnicach i
                                  podjudzają Arabów przeciw Francji :DDDDDDDDDDD
                                  • phun Re: republikanin jak faszysci chce znaczyc swoich 30.06.06, 15:02
                                    Oczywiscie ze nie chodzi racvzej o zmyslana propagande ktorej prztykladem jest
                                    Oriana Felaci, mam jednak nadzieje ze w przyszlosci kiedy uda sie zazegnacz
                                    kryzys pomiedzy Palestyna i Izraelem wtedy nawet dla Izraela stanie sie jasne ze
                                    jest wykozystywany przez u$$a dla wlasnych celow, Izrael wtedy moglby byc
                                    czlonkiem UE zas mossad pracowac na rzecz UE, przeciwko u$$a zreszta to byloby
                                    piekne :D
                                  • bekon6 za stonke tez odpowiada USA :DD 30.06.06, 15:03
                                • phun Re: republikanin jak faszysci chce znaczyc swoich 30.06.06, 14:59
                                  w UE troche zbraklo wyobrazni arabowie europejscy powinni sie asymilowac
                                  natomiast u$$a podsyca konflikty etniczne pomiedzy obywatelami UE a arabami
                                  zamieszkujacymi UE, ale to nie potrfa wiecznie w Turcji juz obecnie UE jest
                                  postrzegana jak sojusznik zas u$$a jako pierwszoplanowy wrog.
                                  • crazy_clown Re: republikanin jak faszysci chce znaczyc swoich 30.06.06, 15:00
                                    Juz wiemy, ze wg. Ciebie USA podsyca konflikty, a Arabowie powinni sie
                                    asymilowac. Ale podaj przyklady!
                    • maqoofka Re: Łapię się za głowę... 30.06.06, 13:57
                      nie w komórce, ino w stajence... podcierał odwrotną część końskiego łba....
                  • d_ost Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 13:34
                    republikan napisał:

> d_ost napisał:
                    >
                    > > Wytłumacz mi na czym polega moralna zgnilizna symbolizowana przez UE?
                    >
                    > Już Ci tłumaczę, z czym się kojarzy obecnie Unia Europejska.
                    Powtarzasz to co junkier. Jemu odpisałem, możesz przeczytać, bo 2x tego samego
                    mi się nie chce pisać.
                    A co do stolic europejskich - może dorzucisz warszawę? Nie ma w niej pijaństwa?
                    Burdeli jest tyle, że drukarnie nie nadążają z drukowaniem ich ulotek. No i
                    mieszkają w niej posłowie uprawiający nepotyzm... Itd. itp. A to wszystko z
                    unią nie ma nic wspólnego...
                    • republikan Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 13:58
                      Jasne, że w Warszawie są burdele, jak w każdym niemal mieście na świecie.
                      Wybierz się jednak kolego do Hamburga, Berlina, Pragi, żeby dalej nie szukać i
                      zobaczysz coś o rząd liczniejszego. Dostrzegam braki naszej stolicy, jednak z
                      Unii nie przychoidzi do nas wzorzec cnót moralnych, wręcz przeciwnie.
                      Co do pijaństwa, jest różnica, 10 lat temu rzeczywiście widać było na ulicach
                      zataczających się pijaczków, dziś już to niemal zanikło. Przjdź się jednak po
                      Pradze około 23, lub po ondynie w piątek wieczorem. Nie ma w ogóle nawet
                      porównania. Chciałbyś, żeby to tak u nas wyglądało (nie mam na myśli miast, są
                      to nota bene piękne miasta, Warszawie jeszcze wiele brak, ale mam na myśli ilość
                      pijaków)
                      • d_ost Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 14:03
                        Dostrzegam braki naszej stolicy, jednak z
                        > Unii nie przychoidzi do nas wzorzec cnót moralnych, wręcz przeciwnie.

I że niby czeska praga stła się tą sodomą i gomorą przez 2 lata pobytu w Unii???
                        • republikan Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 14:35
                          Czeska Praga sodomą była już wcześniej
                          • d_ost Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 15:02
                            republikan napisał:

> Czeska Praga sodomą była już wcześniej
                            no to jakby kiepsko się nadaje do dokumentacji Twojej tezy
                            • republikan Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 21:08
                              Czesi pragną "wsiąknąć" w Europę od dawna, data wstąpienia do Unii nie jest tu
                              żadną cezurą
                  • phun republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 13:53
                    jak dlugo bedziemy tolerowac ta brunatna zgnilizne w PL

www.partiapracy.pl
                    www.racjonalista.pl
                    co do godla UE to jestem za jego zachowaniem to byl dobry pomysl, dzisiaj
                    niestety wszelki lumpen patriotyzm stanowi wzor do nasladowania przeciwnicy sa
                    zamykani lyb wyszydzani.
                    • republikan Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:00
                      Zapewniam Cię, że nie mam nic wspólnego ani z LPR, ani z wszelkiej maści komuchami
                      • moroux Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:11
                        Komuchami, czyli kim? Bo chyba nie PiS?

...

Aha! Wiem, jesteś fanatykiem od korwina. Buahahaa. Kolejny myślący inaczej.
                        • crazy_clown Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:25
                          moroux napisał:

> Komuchami, czyli kim? Bo chyba nie PiS?
                          >
                          > ...
                          >
                          > Aha! Wiem, jesteś fanatykiem od korwina. Buahahaa. Kolejny myślący inaczej.

Nie rozumiem, co takiego "pomyslanego inaczej" jest u Korwina?
                          • moroux Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:32
                            A jak ci się wydaje? Wszystko?
                            • crazy_clown Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:33
                              Wydaje mi sie, ze ... niewiele?
                              • moroux Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:34
                                To ci się tylko wydaje. Ale - jak chcesz wierzyć w androny wypisywane i
                                wygadywane przez tego pajaca - twoja sprawa.
                                • crazy_clown Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:37
                                  To jakie rzeczy sa OK? Te wygadywane przez Kaczysnkich sa "be", te przez
                                  Giertycha rowniez "be". Korwin, jak sie okazuje, rowniez jest "be"! Czyli
                                  poprawne myslenie jest tylko w zakresie socjalizmu nienarodowego?
                                  • moroux Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:40
                                    Pozwolę sobie zacytować coś, co znalzłem na blogu 90stopni, a co znakomicie
                                    oddaje moje odczucia w stosunku do korwina:
                                    "Korwin-Mikke jest z wykształcenia filozofem i to, co tu kryć, dość marnym. Nie
                                    dziwne więc, że jego pomysły na różne dziedziny życia są przyjmowane przez
                                    specjalistów z danych dziedzin z przymrużeniem oka. Tak już niestety jest z
                                    filozofią, że rzadko idzie ona w parze z praktyką.
                                    Garstka jego zwolników jest jednak gotowa niezmordowanie bronić „opartych na
                                    czystej logice” teorii. Uważają się oni za „oświeconych”, którzy posiadają
                                    monopol na rację. Sam Korwin-Mikke stwierdził nie raz, że każdy kto na niego nie
                                    głosuje jest głupcem. Udało mu się tym samym przyciągnąć do siebie niewielką
                                    grupę osób z aspiracjami do stanowienia elity intelektualnej kraju.
                                    Przynależność do kręgu „oświeconych” w pełni rekompensuje im ubytki w ocenie
                                    własnego intelektu.
                                    Korwin-Mikke to człowiek bazujący na błędnych założeniach i przedstawiający
                                    uproszczone wizje świata. Nawet gdyby jego argumenty miały cokolwiek wspólnego z
                                    logiką, na którą tak często się powołuje, to i tak nic by to nie zmieniło.
                                    Przecież zachowania ludzkie są na tyle nieprzewidywalne, że procesy zachodzące
                                    na świecie nie mają wiele wspólnego z czystą logiką. Jeżeli ktoś chce rządzić
                                    krajem to niepotrzebna jest mu znajomość logiki, potrzebna jest mu wiedza."
                                    • crazy_clown Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:44
                                      Dlaczego cytat z czyjegos blogu ma byc wyrocznia? Wszystkie ustroje polityczne
                                      maja ten minus, ze nie patrza na zachowania ludzkie, wrzucajac je wszystkie do
                                      jednego worka. To nie jest akurat przywara Korwina Mikkego. To co ktos o nim
                                      sadzi, o tym czy jest on logiczny, czy nie rowniez malo mnie obchodzi. Ja nie
                                      patrze na niego jak na zrodlo prawdy, nie slucham jego wywodow filozoficznych na
                                      tematy moralnosci, narodow, spoleczenstwa. To mnie nie ochodzi. Ale poglady na
                                      gospodarke przemawiaja do mnie w duzej mierze.
                                      • moroux Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:47
                                        Ja nie twierdzę, że to, co napisał autor jest wyrocznią. Po prostu nie chciałem
                                        naruszyć jego praw autorskich. A ponieważ się z tym zgadzam - zacytowałem.
                                        Poglądy korwina na gospodarkę są równie absurdalne co na inne dziedziny życia.
                                        Ale żeby to widzieć, to trzeba dysponować wiedzą.
                                        • crazy_clown Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:50
                                          Przepraszam, ze nie dysponuje wystarczajaca wiedza. Jakies to wiec poglady na
                                          gospodarke sa tymi prawidlowymi, za ktorymi stoi wielka wiedza? Dlaczego tez
                                          liberalizm gospodarczy to taka "utopia"? Dlatego, ze wprowadzenie go w wielu
                                          krajach uzdrowilo kraje?
                                          • moroux Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:52
                                            No właśnie... Widzisz, to co proponuje korwin nie ma wiele wspólnego z
                                            liberalizmem. Co więcej - nie ma jednych prawidłowych poglądów na gospodarkę.
                                            Gdybyś to wiedział... Ech...
                                            • crazy_clown Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:55
                                              Co Ty nie powiesz. Nie ma jednych prawidlowych pogladow na gospodarke. A to
                                              dlaczego? Oczywiscie, ze polozenie geograficzne, zasobnosc zloz naturalnych,
                                              itp. wplywaja w pewien sposob na ow charakter, ale glowne zalozenia moga byc
                                              takie same. Sek w tym, ze liberalizacja gospodarki to naprawde prosta sprawa,
                                              ale wmawia sie ludziom, ze jest to takie trudne...

Gdybym to ja wiedzial...
                                              • moroux Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:57
                                                Hehe, sęk w tym, że liberalizacja gospodarki to nie taka prosta sprawa. Powiedz
                                                mi, czy w Wielkiej Brytanii jest na przykład płaca minimalna?
                                                • crazy_clown Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 15:01
                                                  Jest.
                                                  A czy w UK jest teraz liberalna gospodarka?
                                                  • moroux Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 15:01
                                                    A czy UK odnosi sukcesy gospodarcze?
                                                  • crazy_clown Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 15:09
                                                    A czyja to zasluga?
                                                    I pytanie: jak dlugo UK bedzie odnosilo sukcesy gospodarcze?
                                                  • moroux Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 15:39
                                                    Uciekasz od odpowiedzi na pytanie. Czyżby odpowiedź nie pasowała do schematu?

W UK płaca minimalna obowiązuje od 1998 r. Od tego czasu bezrobocie regularnie
                                                    spada. We wcześniejszym okresie - rosło. PKB liczony średnio rośnie w tym samym
                                                    tempie od 1997 r. Przypisywanie zasług pani Thatcher byłoby nie na miejscu. Pani
                                                    Thatcher przyczyniła się do wzrostu PKB, owszem, ale i wzrostu bezrobocia, które
                                                    za jej rządów osiągnęło rozmiary nieporównwywalne z żadnym okresem w historii.

Wracając do tematu: mamy Wielką Brytanię, która nie jest państwem liberalnym (wg
                                                    Ciebie oczywiście, moim zdaniem takim państwem jest, ale tutaj znowu dochodzimy
                                                    do punktu - nie ma jednej prawdy o gospodarce), gdzie nie ma bezrobocia, a
                                                    wzrost PKB utrzymuje sie od wielu lat na przyzwoitym poziomie. Prognozy na
                                                    przyszłość? Raczej podobne.

Wnioski:
                                                    1. Jak już zostało powiedziane - nie ma jedynej prawdziwej polityki
                                                    ekonomicznej, są tylko wariacje na temat i do dyskusji.
                                                    2. Państwo w którym istnieje interwencjonizm może osiągnąć sukces.
                                                  • crazy_clown Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 16:26
                                                    Nie uciekam od odpowiedzi. Tak sie sklada, ze wlasnie mieszkam w UK i widze jak
                                                    to wyglada. Thatcher doprowadzila do duzego bezrobocia, co jest zawsze
                                                    nastepstwem prywatyzacji nierentownych zakladow pracy. Takiej masy ludzi
                                                    gospodarka nie wchlania w ciagu kilku miesiecy. Chwalenie rzadow Blaira to mniej
                                                    wiecej to samo co wyprawia dzisiaj Marcinkiewicz przypisujac sobie to czego
                                                    dokonaly (chociaz to za duze slowo) rzady Belki. Nie zapominajmy, ze doszedl on
                                                    do wladzy dzieki gloszeniu populistycznych hasel dogodzenia wszystkim. Co
                                                    ciekawe, odwrocil sie w dosyc duzym stopniu od swoich wczesniejszych zapowiedzi
                                                    i w pewnym sensie "zliberalizowal" sie. Niestety, socjal w UK jest ogromny i
                                                    mzoe doprowadzic za 10 lat do kryzysu. Tutaj sie robi podobnie jak w Polsce.
                                                    Wielu ludzi woli nie pracowac, bo i tak moze dostac mnostwo benefitow, ba, nawet
                                                    mieszkanie! Mnostwo mlodziezy w wieku 16-17 lat, ktora nie uczy sie (bo nie
                                                    musi), a zamiast tego lazi calymi dniami po miescie szukajac rozrywek. To
                                                    wszystko zasluga polityki prosocjalnej Blaira.
                                                    Mimo wszystko gospodarka ma sie swietnie, bo konserwatywne podejscie do pracy
                                                    jest ciagle dobrze zakorzenione.

Sam wspomniales Thatcher wiec po czesci przyznales mi racje. To przeciez ona
                                                    rozruszala skostniala gospodarke Wielkiej Brytani, a nie interwencjonistyczne i
                                                    socjalistyczne rzady jej poprzednikow. Interwencjonizm osiaga sukces tylko na
                                                    plecach panstwa liberalnego.
                          • junkier Nie pytaj o to lewakow 30.06.06, 14:35
                            > Nie rozumiem, co takiego "pomyslanego inaczej" jest u Korwina?

Nie pytaj o to lewakow, oni poza prymitywnymi funkcjami biologiczno-
                            fizjologicznymi w ogole niczego nie sa w stanie zrozumiec.
                            • crazy_clown Re: Nie pytaj o to lewakow 30.06.06, 14:39
                              Ja nie zakladam, ze ktos kto jest przeciwny Korwinowi jest od razu lewakiem.
                              • junkier Re: Nie pytaj o to lewakow 30.06.06, 14:40
                                > Ja nie zakladam, ze ktos kto jest przeciwny Korwinowi jest od razu lewakiem.

Masz racje, tak jest tylko w 85% przypadkow.
                                • moroux Re: Nie pytaj o to lewakow 30.06.06, 14:42
                                  Haha, dla Ciebie PO to lewica...
                                  • republikan Re: Nie pytaj o to lewakow 30.06.06, 17:35
                                    PO lewica? jasne, że tak!
                                    A czy w Polsce jest jakaś prawica ?? Są komuniści (SLD), czyli obecnie
                                    lewicujący liberałowie, są lewicowi liberałowie (PO), są socjaliści o
                                    konserwatywnym profilu moralnym, są komuniści ludowcy i populiści ludowcy (SL i
                                    Samoobrona), nawiet nie wiem, jak ocenić, którzy są którzy, bo do komunizmu się
                                    w Polsce nikt jawnie nie przyzna, i są jeszcze populiści faszyzujący, w sumie
                                    też lewica :P. Wszystko jeden wielki socjalistyczno - komunistyczny worek w
                                    spadku po PRL. Gdzie jest w Polsce prawica?? Skupia się na kilku kanapach koło
                                    zdziwaczałych filozofów? :DDDDDD. A po solidnej dekomunizacji i lustracji w
                                    naszym kraju wśród dorosłych pozostałyby zapewne bez skazy kilka procent obywateli.
                            • mangold Czy modlitwa by mi pomogła ?? 30.06.06, 15:23
                              junkier napisał:

> Nie pytaj o to lewakow, oni poza prymitywnymi funkcjami biologiczno-
                              > fizjologicznymi w ogole niczego nie sa w stanie zrozumiec.
                      • phun Re: republikanin to pisior lub lpreowiec 30.06.06, 14:12
                        LPR jest mniej socjalny niz PI wiec pewnie z PIS komuchami masz wiele wspolnego.
                  • pablopic Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 14:03
                    republikan napisał:

> Dla tych, co już zostali "obdarzeni" gwiazdkami na tablicy rejestracyjnej,
                    widz
                    > ę
                    > rozwiązanie, nalepka na tę niebieską część tablicy, ze starym wzorem, z polską
                    > flagą i literkami PL. To chyba nie jest nielegalne, obecnie jeszcze większość

sam sobie walnij nalepkę, najlepiej na czoło, z napisem "kretyn" albo "Roman"
                    do wyboru ..
                    • republikan Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 17:38
                      Na razie mam flagę i PL i wierzę, że pzepisy się jeszcze zmienią i następną też
                      będę miał flagę.
              • meta-kris Tak, martwi mnie, że... 30.06.06, 13:22
                w moim (?) kraju decydujący głos należy do ludzi takich jak ty.
          • jarek.wojtowicz Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 12:41
            > Sam wyemigruj do tej swojej zasr... UE. Tu jest Polska.

Junkier nie pie.. I co za głupoty daoradzasz?! Naprawdę chcesz żeby wszyscy
            normali, pracowici i rozgarnięci wujechali do Unii a zostały tylko takie matoły
            jak ty?
          • zwyczajnyczlowiek Junkierm, Polska jest w Europie. 30.06.06, 13:25
            A Polska jest w Europie, idioto, no chyba ze ta twoja kozia wolka nie jest.
            • junkier Ja jestem obywatelem Polski 30.06.06, 13:27
              Ja jestem obywatelem Polski i z UE nie mam nic wspolnego.
              • d_ost Re: Ja jestem obywatelem Polski 30.06.06, 13:38
                junkier napisał:

> Ja jestem obywatelem Polski i z UE nie mam nic wspolnego.
                Oprócz tego, że jest w UE. rzeczywiście - związek śladowy:D
              • maqoofka Re: Ja jestem obywatelem Polski 30.06.06, 14:01
                pała z giertychografii...
            • greg0.75 Re: Junkierm, Polska jest w Europie. 30.06.06, 13:29
              Polska jest również w ONZcie, a tego błękitnego znaczka na rejestrację jakoś nikt nie proponuje???
          • pio41 O, przyglup Junkier znowu poszczekuje 30.06.06, 13:59
            Witaj kretynku. Co ty jeszcze robisz na tym forum. Popisz sobie do Claudi albo
            Tiny, tam czytelniczki mogo byc bardziej wyrozumiale dla twoich zlotych mysli.
            • junkier Cioto, odstosunkuj sie 30.06.06, 14:03
              jw.
              • d_ost Re: Cioto, odstosunkuj sie 30.06.06, 14:05
                junkier napisał:

> jw.
                Jak ktoś Cię krytykuje, to ciota. Jak ktoś romana krytykuje to ciota i ćpun.
                Może poszukajcie jednak innych wytłumaczeń dla umiarkowanej popularności
                waszych poglądów?
                • maqoofka Re: Cioto, odstosunkuj sie 30.06.06, 14:07
                  przeciez oni poza chamstwem innych metod nie znają ani nie uznają....
                • junkier Re: Cioto, odstosunkuj sie 30.06.06, 14:08
                  Generalnie sie z Toba nie zgadzam w kwestiach pogladowych chociaz doceniam
                  umiar i rozsadek wypowiedzi.

Badz laskaw jednak przyznac ze ten pajac z postow powyzej nie tyle
                  ze "skrytykowal mnie" co posluzyl sie niewybrednymi epitetami wiec
                  odpowiedzialem w odpowiedni i stosowny sposob. I podtrzymuje to co napisalem.
                  • d_ost Re: Cioto, odstosunkuj sie 30.06.06, 14:13

> ze "skrytykowal mnie" co posluzyl sie niewybrednymi epitetami wiec
                    > odpowiedzialem w odpowiedni i stosowny sposob. I podtrzymuje to co napisalem.

Ale jak to jest, że te epitety zawsze krążą wokół homoseksualizmu? Poza tym
                    warto czasem na takie rzeczy nie odpowiadać. Po chrześcijańsku nadstawić drugi
                    policzek. Ale rozumiem, że czasem łatwiej krzyczeć o chrześcijaństwie w
                    preambule niż je praktykować.
                    • junkier Re: Cioto, odstosunkuj sie 30.06.06, 14:17
                      Nigdzie nie napisalem zem chrzescijanin doskonaly... dlatego drugiego policzka
                      nie mam w zwyczaju nadstawiac
                      • d_ost Re: Cioto, odstosunkuj sie 30.06.06, 14:21
                        junkier napisał:

> Nigdzie nie napisalem zem chrzescijanin doskonaly... dlatego drugiego
                        policzka
                        > nie mam w zwyczaju nadstawiac
                        Czyli chrześcijaństwo a la Polanaise sprowadza się do krzyczenia o preambułach,
                        obrażonych uczuciach religijnych, etc.? Skoro chrześcijanie dają takie
                        świadectwo swojej wiary nic dziwnego, że zgniłą europa i świat w ogóle od
                        chrześcijaństwa się odwracają...
                        • kato28 Re: Cioto, odstosunkuj sie 30.06.06, 14:31
                          A może kolega J to kryptogej?? Oni przeważnie są najbardziej przeciw.
                          • maqoofka Re: Cioto, odstosunkuj sie 30.06.06, 14:43
                            buahaha... a może masz rację?

nie byłby pierwszy, który się chowa za LPR-owskim parawanikiem
                            • republikan Ajejej.. nie ma to jak argumenty niemerytoryczne 04.07.06, 15:16
                              Przypominam, niniejsza dyskusja jest o gwiazdkach na tablicach rejestracyjnych...
                • mangold Umiarkowanej ?? To eufemizm oczywiście ?? 30.06.06, 15:25
                  d_ost napisał:

> Może poszukajcie jednak innych wytłumaczeń dla umiarkowanej popularności
                  > waszych poglądów?
          • koloratura1 Coś nowego... 30.06.06, 14:31
            junkier napisał:

> Sam wyemigruj do tej swojej zasr... UE. Tu jest Polska.

To Polska nie jest w UE? A mnie się zdawało, że jakiś czas temu zadecydowaliśmy
            w referendum, że jednak jest. Czyżbyśmy się ostatnio wypisali, albo już nas
            zdążyli wyrzucić?
            • junkier To bylo referendum unicetwiajace Polske? 30.06.06, 14:36
              Cos nowego w takim razie...
              • moroux Re: To bylo referendum unicetwiajace Polske? 30.06.06, 14:40
                A wiesz, że jesteś tez obywatelem Unii Europejskiej? Potniesz się?
                • maqoofka Re: To bylo referendum unicetwiajace Polske? 30.06.06, 14:44
                  niech się potnie, byle w samotności i skutecznie, co mamy dopłacac do jego
                  kuracji? będzie o jednego mniej
                • junkier Re: To bylo referendum unicetwiajace Polske? 30.06.06, 14:53
                  > A wiesz, że jesteś tez obywatelem Unii Europejskiej?

Nie jestem. Jestem obywatelem RP i nie jestem zadnym "obywatelem UE" tak samo
                  jak nie jestem obywatelem ONZ ani innego tworku, do ktorego Polska tymczasowo
                  nalezy.
                  • moroux Re: To bylo referendum unicetwiajace Polske? 30.06.06, 14:56
                    Oj... Widzisz - jak mało wiesz? Każdy obywatel RP jest obywatelem UE. Tak stoi w
                    traktatach europejskich, które zostały przyjęte przez społeczeństwo polskie w
                    referendum...

...

Przykro mi.
                    • junkier Re: To bylo referendum unicetwiajace Polske? 30.06.06, 14:59
                      Ja to wiem ale sie z tym nie zgadzam. Jesli nie wiesz, ze nalezy powolac sie na
                      jakies prawo zeby z niego koerzystac to cofnij sie na I rok studiow.

Nie powoluje sie na te goloslowne zapisy o "obywatelstwie unijnymm" i pogardzam
                      tym pseudo-obywatelstwem.
                      • moroux Re: To bylo referendum unicetwiajace Polske? 30.06.06, 15:01
                        Haha, nie bądź śmieszny. To nie są gołosłowne przepisy, a prawo obowiązujące w
                        Polsce, zatwierdzone przez naród w referendum. Więc - jesteś obywatelem UE.
                        • junkier Pogardzam tym "obywatelstwem UE" 30.06.06, 15:05
                          Nie masz elementarnego pojecia o prawie. Potrafisz powtarzac tylko haselka
                          wyczytane w wybiorczej.

Napisalem wyraznie : tym zasr. "obywatelstwem UE", calkowicie sztucznym,
                          calkowicie pogardzam i nigdy nie zamierzam sie na nie powolywac.
                          • maqoofka Re: Pogardzam tym "obywatelstwem UE" 30.06.06, 15:25
                            znowu usiłujesz wcisnąć kit, że Polska nie leży w Europie?

pora wrócić do podstawówki, albo jeszcze lepiej, do przedszkola, tam o tym uczą
                            • junkier Re: Pogardzam tym "obywatelstwem UE" 30.06.06, 16:11
                              Dziekuje za rade, nie ma to jak uczyc sie od madrzejszych od siebie.

A propos, jestes nauczycielem ze tak wiesz doskonale czego dzis ucza w polskiej
                              szkole? Czy moze jeszcze uczniakiem i dorwales sie do kompa starych bo nie masz
                              nic lepszego do roboty w wakacje?
                              • maqoofka Re: Pogardzam tym "obywatelstwem UE" 30.06.06, 16:16
                                hehe, znowu pudło... :)

pała z pchylogii

z poglądów też
                                • junkier Re: Pogardzam tym "obywatelstwem UE" 30.06.06, 16:18
                                  Oh, prosze, to nasz samozwanczy Pan Nauczyciel bedzie, gdy juz uda sie obalic
                                  antyludzki i faszystowsko-ksenofobiczny rezim Kaczynskich, stawiac oceny za
                                  poglady!!!

A kilka linijek wyzej krzyczales w nieboglosy ze nie jestes lewakiem...

Nigdy nie wolno ufac w lewicowe zapewnienia.
                                  • maqoofka Re: Pogardzam tym "obywatelstwem UE" 30.06.06, 17:01
                                    -am! -am!

Nie życzę sobie, żebyś się do mnie zwracał, jak do faceta! Zwracam uwagę, że to
                                    też moje prawo, być kobietą! Kiedy wreszcie do ciebie dotrze, buraku jeden, że
                                    faceci nie są jedyni na tym świecie?

Jak pisałam juz tu, nie znoszę PiSczących. Nie znoszę komuchów. Ale to nie
                                    znaczy, że mam popierać LPR. Na szczęście są inne możliwości

• junkier Re: Pogardzam tym "obywatelstwem UE" 30.06.06, 17:18
                                      Inne możliwości? Domyślam się, że głosowałeś na Partię Postępowych Demokratów
                                      PeDe kanapokraci.pl, oni tacy proeuropejscy, antyoszołomscy, antyprawicowi…

Swego czasu Wybiórcza ostro ich lansowała (nawet niedawno zobaczyłem
                                      info "Demokraci odpowiedzieli na appel Premiera Marcinkiewicza) więc tacy
                                      sformatowani czytelnicy – Europejczycy zapewne odpowiedzieli na ten apel.

Nie ma to jak być demokratą. Znakomicie wybrałeś, gratulacje. Chyba zacznę
                                      zazdrościć.
                                      • maqoofka Re: Pogardzam tym "obywatelstwem UE" 30.06.06, 18:29
                                        w przeciwieństwie ;)

nie reprezentujesz absolutnie niczego godnego pozazdroszczenia :(
                      • travel_wawa Gardzisz obywatelstwem UE,a korzystasz 30.06.06, 15:17
                        np z prawa do swobodnego poruszania się po UE, jako jej obywatel, machasz póki
                        co dowodzikiem na granicy i nie odpowiadasz na pytania "dokąd wyjazd", to czy
                        chcesz mieszkać i pracowac tutaj czy w innym rejonie UE jest kwestią Twojego
                        suwerennego WYBORU a nie przymusu, od 27 pazdziernika 2007 roku granica polsko-
                        niemiecka bedzie oznaczona tylko TABLICZKĄ Z NAZWĄ PAŃSTWA, do którego
                        wjeżdżasz. Na pewno Ci się to podoba, a to właśnie daje nam obywatelstwo UE.
                        • junkier Jest mi to calkowicie obojetne 30.06.06, 15:24
                          Jest mi to calkowicie obojetne. Wylegitymowanie sie paszportem na granicy przez
                          funkcjonariuszem Strazy Granicznej nie jest na tyle uciazlizym obowiazkiem,
                          abym jego zniesienie mial uwazac za jakas wielka "rewolucje" i z tego tytulu
                          wyglaszac peany na czesc eurokratow i EuroKolchozu.
                          • maqoofka a mi nie 30.06.06, 15:29
                            kilka lat temu byłam w Grecji, na granicy były dwa podjazdy dla samochodów,
                            jeden oznaczony UE, drugi - pozostałe :(

czułam się, jak parias lub banita :(

teraz mogę z dumą podnosić głowę i być Europejką pierwszej kategorii!
                            • junkier Nie kompromituj sie czlowieku 30.06.06, 15:35
                              > teraz mogę z dumą podnosić głowę i być Europejką pierwszej kategorii!

Miara twoich kompleksow jest to wlasnie wywyzszenie (" z dumą podnosić głowę")
                              i ekstaza, jakiej doznales w tak prozaicznej sytuacji.

No zal po prostu, jak trzeba miec marne poczucie wlasnej wartosci zeby
                              staniecie do tego czy owego ogonka do kontroli paszportowej zostalo
                              zinterpretowane entuzjastycznie za "odpariasowienie"...

Reprezentujesz typowa postawe ubogiego krewnego, zakompleksionego i
                              zestrachanego, co go na salon wpuscili i cieszy sie jak dzieciak obcalowujac
                              rece bogatego wujka, uginajac sie w pas w poklonach i wiernopoddanczych gestach.
                              • maqoofka Re: Nie kompromituj sie czlowieku 30.06.06, 15:52
                                znowu nie umie czytać.... tyle razy pisałam, że nie jestem facetem... a on
                                znowu swoje :(

chyba faktycznie, kobiety dla niego nie istnieją

nie mam kopleksów, nie o wywyższanie chodzi, lecz o normalność

orgazmu na granicy jeszcze nie miałam, ale dzięki za radę, spróbuję przy
                                najbliższej okazji :D (jak mnie gdzieś upchną w ogonek, będę miała dużo
                                czasu :DD)

tam akurat ogonka nie było, byliśmy sami na granicy

zakompleksiona tez nie jestem, ale lubię być traktowana tak, jak na to
                                zasługuję, a nie gorzej; w tym wypadku jestem już Europejką nie tylko w sensie
                                geograficznym ale i prawnym i bardzo się z tego cieszę; wejście do Unii było
                                radosnym wydarzeniem

żadnemu "wujkowi" nigdy nie biłam żadnych pokłonów, ani nie zamierzam tego
                                nigdy robić, jestem kobietą (co podkreślam po raz kolejny!), pokłony możesz bić
                                przede mną :DD

wystarczy, że jako naród byliśmy upodleni i zmuszeni do poniżania się przed
                                ZSRR, nigdy więcej czegoś takiego !!!!!!
                                • junkier Re: Nie kompromituj sie czlowieku 30.06.06, 16:01
                                  Napisałeś przeciez wyraźnie:

<<teraz mogę z dumą podnosić głowę i być Europejką pierwszej kategorii>>

Tak czy nie???

Na mój prosty umysł chłopaka niewiele kumającego z Wielkiego Europejskiego
                                  Postępu jest to jednak mało kompatybilne, delikatnie mówiąc, z kolejną frazą:

<<nie mam kompleksów, nie o wywyższanie chodzi, lecz o normalność>>

Skoro coś jest normalne to po co się tym ekscytować?

Nb powinieneś też wiedzieć, że Szwajcarzy czy Norwegowie też są poza UE i jakoś
                                  nie zmusza ich do czołgania się na granicach z UE jako "pariasów"
                                  czy "banitów", że posłużę się pamiętnym cytatem.
                                  • maqoofka Re: Nie kompromituj sie czlowieku 30.06.06, 16:17
                                    proste, teraz już jest NORMALNIE!!!

przed wejściem do Unii, nie było :(
                          • travel_wawa A dla mnie nie jest obojętne. 30.06.06, 15:29
                            I cieszę się, że przebywanie na terenie Kaczorlandu jest kwestią mojego
                            DOBROWOLNEGO WYBORU a nie PRZYMUSU.

Funkcjonariusze SG sa bardzo potrzebni i bardzo dokładnie legitymują na granicy
                            ZEWNĘTRZNEJ, polsko-białoruskiej, polsko rosyjskiej, jeszcze polsko-ukraińskiej
                            (ale kiedys Ukraina tez bedzie w UE).

Na polsko słowackiej (czy w górach) kontrole w tej chwili to wyrzucanie
                            pieniedzy. Na szczescie skonczy sie to w raz z wejsciem Polski do Schengen.

Przeszkadza Ci Schengen?

A moze przeszkadza Ci, ze wladza traci mozliwosc zatrzymania kogokolwiek na
                            siłę w Kaczorlandzie i MUSI ZABIEGAĆ O OBYWATELA!!! ( a nie obywatel musi
                            zabiegać o względy władzy).
                          • mangold Ciebie tez legitymuja ?? VIPa ?? 30.06.06, 15:30
                            junkier napisał:

> Jest mi to calkowicie obojetne. Wylegitymowanie sie paszportem na granicy przez
                            >
                            > funkcjonariuszem Strazy Granicznej nie jest na tyle uciazlizym obowiazkiem,
                            > abym jego zniesienie
                            • bio.mum Re: Ciebie tez legitymuja ?? VIPa ?? 30.06.06, 15:40
                              mangold napisał:

Nie miej Panu Witoldowi za złe, że wychodzi przed szereg, i że chce być
                              najbardziej przejrzystym posłem w Parlamencie. Ja go za to podziwiam.

On nie tylko na granicy pokazuje legitymację vipowską. Robi to wszędzie - w
                              restauracjach, na stacjach benzynowych, w Kosciele jak akurat nie ma na
                              tacę...Doceń to.

>
                          • moroux Re: Jest mi to calkowicie obojetne 30.06.06, 15:44
                            W takim razie na zewnętrznych granicach UE i na lotniskach zapraszam do bramki z
                            napisaem: NON-EU.
                            Aha, no i nie zapominajmy - od jutra kupujesz wizy do krajów UE.
                      • maqoofka Re: To bylo referendum unicetwiajace Polske? 30.06.06, 15:18
                        to, że się nie zgadzasz, na szczęście, o niczym nie świadczy

jesteś zobligowany do przestrzegania prawa unijnego
                  • maqoofka nie damy się wyrzucić z UE!!!!! 30.06.06, 14:56
                    juz planujecie nas z Unii wykopać? to widać, łobuzy

ale wam muszą robić pranie mózgów, że śmiecie takie rzeczy pisać...
                    • junkier Popiskujacy lewicowcu, pewnych rzeczy nigdy nie 30.06.06, 15:00
                      Popiskujacy lewicowcu, pewnych rzeczy nigdy nie zrozumiesz i musisz z tym zyc.
                      Aby zlagodzic bol proponuje przenies sie na forum seriali TV.
                      • travel_wawa Zapamietaj sobie, że nie każdy narodowiec 30.06.06, 15:20
                        ...jest "lewicowcem".

Nie uogólniaj w ten sposób, bo to jest śmieszne.

Bardzo wielu osobom o poglądach prawicowych odpowiada członkostwo w UE, bo to w
                        jakiś sposób jest ZAWOREM BEZPIECZEŃSTWA chroniącym przed głupimi pomysłami
                        rodzimych oszołomów, czy zwolenników rozwiązań doraźnych.
                      • maqoofka nie PiSczę, na szczęście, a i tak się wstydzę, 30.06.06, 15:58
                        że takie oszołomy wepchnęły się na stanowiska, fuj, obrzydzenie mnie bierze,
                        jak widzę jakąkolwiek PiSczącą lub LPR-owską gębę...

brrrr...

muszę, niestety, żyć z tym, co mi co mi zgotowano, w moim kraju; mam nadzieję,
                        że niedługo los się odmieni

• monnot Re: nie PiSczę, na szczęście, a i tak się wstydzę 30.06.06, 16:02
                          że takie oszołomy wepchnęły się na stanowiska, fuj, obrzydzenie mnie bierze,
                          > jak widzę jakąkolwiek PiSczącą lub LPR-owską gębę...
                          >
                          > brrrr...
                          >
                          > muszę, niestety, żyć z tym, co mi co mi zgotowano, w moim kraju; mam
                          nadzieję,
                          > że niedługo los się odmieni"

Odmieni sie, odmieni, nie boj sie! bedzie wkrotce czerwono! i czarno tez za
                          jakis czas !
                          • maqoofka Re: nie PiSczę, na szczęście, a i tak się wstydzę 30.06.06, 16:18
                            ani czarno, ani czerwono mi też nie pasuje :(

dlaczego inni mogą mieć normalnie, a my nie?
                        • junkier I wroca wreszcie twoje ukochane komuchy. 30.06.06, 16:03
                          > mam nadzieję, że niedługo los się odmieni

I wroca wreszcie twoje ukochane komuchy. Wtedy kraj bedzie rosl w sile
                          (glowniez dlug publiczny), a ludziom bedzie zylo sie dostatniej (chyba z
                          zasilkow, bo poza tym SLD nic nie potrafi).
                          • maqoofka nie moje, a twoje ukochane 30.06.06, 16:19
                            ja ich nie lubię
                            • junkier Logikę tam u was w szkole wykładają? 30.06.06, 16:21
                              Z całym szacunkiem, ale znowu rozminąłeś się z tym, co napisałeś parę postów
                              wyżej. Logikę tam u was w szkole wykładają? Proponuję powrót na zajęcia.
                              • maqoofka nie, robią sekcję zwłok :D 30.06.06, 17:09
                                Naukę już zakończyłam. Na szczęście. Długo przedtem, zanim faszystowski oszołom
                                dorwał się do jej psucia. Zanim ktokolwiek z moich najbliższych zostanie objęty
                                nauczaniem, oszołom będzie tylko strasznym wspomnieniem, odbijającym się
                                czkawką.

błe...
      • kotek.filemon Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 12:00
        junkier napisał:

> Ja nie jestem żadnym "Europejczykiem"

To akurat wszyscy wiedzą. Ciebie nawet do Antarktydy żal przypisać, bo w końcu
        czemu te pingwiny winne...
      • mangold Proponuje krzyż panie Witoldzie.....albo rower ... 30.06.06, 12:40
        Ciekawe jaka rejestracje miał papamobile ??
      • woytek99 Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 13:17
        ...znów obudzili demona i to czym ???... tablicą rejestracyjną z gwiazdkami. Sam
        się zamaż biedaku...
      • maqoofka Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 13:54
        junkier, czy przeniosłeś Polskę z Europy do Azji? wczoraj jeszcze była na
        starym miejscu
        • junkier Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 13:55
          maqoofka napisała:

> junkier, czy przeniosłeś Polskę z Europy do Azji? wczoraj jeszcze była na
          > starym miejscu

Azja sama tu przychodzi. Uderzasz pewnie w chinska klawaiture wgapiajac sie w
          chinski ekran usilujac niezdarnie zrozumiec o co w tym wszystkim chodzi.
          • maqoofka Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 14:05
            ja rozumiem, co się dzieje i to mnie martwi, że podobne tobie palanty nie
            rozumieją niczego
            • junkier Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 14:09
              Sam jestes palantem i lewackim tchorzem. A ta flage UE na leb sobie naklej,
              dodasz sobie urody i powagi, zapewne zbywa obydwu.
              • maqoofka precz z LPR-em 30.06.06, 14:18
                nie mam i nie MIAŁAM nic wspólnego z lewakami

z tchórzami też nie

jestem obywatelką Polski, Europy, świata

szanuję ludzi, nie jestem rasistką

nie chcę mieć nic wspólnego z LPR-em, ani z nikim, kto ma takie chore "poglądy"
                jak wam tu źle, to won, na Białoruś, będziecie u siebie
                • junkier Re: precz z lewakami 30.06.06, 14:24
                  Uswiadom sobie pajacu ze nie masz zadnego ani prawa ani mozliwosci wysylania
                  nas, ludzi prawicy, na Bialorus. Pomijajac fakt, ze rezim bialorski jest czysto
                  lewicowy, przeciez tam wciaz trwa bolszewicki socjalizm ZSRR. Powinienes sie
                  douczyc nie co, to nie jest takie trudne.

> jestem obywatelką Polski, Europy, świata

Totalny idiotyzm. Paszport masz polski wiec jestes obywatelem Polski. A jak nie
                  pasuje to poszukaj sobie innego obywatelstwa. Nikt tu plakal po tobie nie
                  bedzie. Jednego lewaka mniej i tyle.

> nie chcę mieć nic wspólnego z LPR-em, ani z nikim, kto ma takie
                  chore "poglądy"

No to jest prawdziwy kwiatel lewackiej glupoty. I elementarny brak logiki. No
                  ale skoro jestes socjalista to czego wymagac. W kazdym razie uswiadom sobie
                  lewaku ze jesli nie chcesz miec nic wspolnego z chorymi pogladami, to nie
                  mozesz glosowac ani na SLD, ani na SDKPiL ani na PeDe ani na Unie Lewicy bo to
                  ONI MAJA CHORE POGLADY.
                  • maqoofka lewaków szukaj gdzie indziej 30.06.06, 14:29
                    bagrać chamskie duperele umie, a czytać to już nie... a było czarno na białym
                    • junkier Goloslowne zaprzeczenia niczemu nie sluza 30.06.06, 14:34
                      No przeczytalem te twoja "tfurczosc", nie-lewaku. Zadales sobie tyle trudu...
                      Wzruszylem sie.

Tyle ze jak mozna krytykowac prawice z pozycji nielewicowych?
                      • zat4ra Re: Goloslowne zaprzeczenia niczemu nie sluza 30.06.06, 14:49
                        >Tyle ze jak mozna krytykowac prawice z pozycji nielewicowych?

Bardzo latwo. Wystarczy byc rozumnym czlowiekiem. A nie zagubionym matolem, jak ty, ktory musi sie identyfikowac z jakas opcja, nalezec do jakiejs bandy, bo nie potrafi sam, dumnie stanac, popatrzyc sie na swiat i zrozumiec ze te wszytkie wasze lewice i prawice to jeden syf.
                        • junkier Re: Goloslowne zaprzeczenia niczemu nie sluza 30.06.06, 14:54
                          Z takimi pogladami to zamiast zajmowac sie polityka zajmij ie pisaniem wierszy
                          uprawianiem ogrodka albo inna czynnoscia o rownowaznym znaczeniu spolecznym.
                      • maqoofka Re: Goloslowne zaprzeczenia niczemu nie sluza 30.06.06, 14:58
                        drobna różnica...

między moją prawicą a skrajną prawicą, do której się zaliczasz, jest
                        przepaść... na szczęście

i, jak już pisałam, nie jestem facetem, ślepoto!

• kato28 Re: lewaków szukaj gdzie indziej 30.06.06, 14:43
                      Zastanawia mnie dlaczego wszyscy jezeli ktoś rzuci hasło "lewactwo" sie od
                      niego odcinają. Przecież ojciec II Rzeczpospolitej był lewakiem-socjalistą. W
                      stosunku do endecji stał w jawnej opozycji! Oczywiście o Piłsudskim mowa.
                  • crazy_clown Re: precz z lewakami 30.06.06, 14:53
                    Nie rozumiem, Junkier, dlaczego z takim zapalem bronisz LPR i PiS. To tacy sami
                    socjalisci co SLD i inna lewica.
                    • junkier Re: precz z lewakami 30.06.06, 14:55
                      Przynajmniej sa konserwatywni swiatopogladowo, dobre i to. Poza tym nie jestem
                      sekciarzem, trzeba wspierac pokrewne poglady.
                      • crazy_clown Re: precz z lewakami 30.06.06, 14:59
                        Dla mnie one nie sa w ogole pokrewne. Takie poglady moga rujnowac gospodarki.
                        Odwrotnie nie dziala.
                        • junkier Re: precz z lewakami 30.06.06, 15:06
                          Poczytaj sobie Najwyzszy Czas, jedyne pismo konserwatywno-liberalna w Polsce.
                          • crazy_clown Re: precz z lewakami 30.06.06, 15:11
                            Najwyzszy Czas jest mi dobrze znany i dziwi niezmiernie mnie dziwi transformacja
                            UPR, szczegolnie Michalkiewicza, w kierunku narodowych socjalistow.
                      • maqoofka Re: precz z lewakami 30.06.06, 15:00
                        jak to, nie sekciarzem?

LPR to sekta!
                        • junkier Napisalem ci juz, zajmij sie serialami w TVP 30.06.06, 15:03
                          LPR nie jest sekta, to po pierwsze.

Po drugie sekta to nie to samo co sekciarz.

Napisalem ci juz powyzej, zajmij sie serialami w TVP, to usmierzy bol.
                          • maqoofka Re: Napisalem ci juz, zajmij sie serialami w TVP 30.06.06, 15:08
                            trafiłeś kulą w płot- nie oglądam :) i nie mam najmniejszego zamiaru

i jako pełnoprawna obytelka Polski i Europy nie życzę sobie oszołomów wokół

wystarczająco dużo szkody narobiliście

• fajka2 Re: Symbol moralnej zgnilizny na moim samochodzie 30.06.06, 14:35
        Gratuluję, jak na obywatela innego kontynentu nieżle piszesz po polsku.
    • 13sw Giertychowcy to debile 30.06.06, 11:50
      We wszystkim potrafią znaleźć wroga, byle tylko znów pokonać próg 5% w
      sondażach. A co najzabawniejsze, wbrew temu co mówią, wzór tablic z gwiazdkami
      to pomysł Rady Europy a nie Unii Europejskiej i trudno stwierdzić, dlaczego już
      parę lat temu nie zdecydowano się wprowadzić u nas europejskich rejestracji.
      • epimeteos Jestem Polakiem,potem Europejczykiem 30.06.06, 12:10
        Wolę polską flagę niż tą europejską
        ch..nię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • d_ost Re: Jestem Polakiem,potem Europejczykiem 30.06.06, 12:18
          epimeteos napisał:

> Wolę polską flagę niż tą europejską
          > ch..nię

Ta europejska ch...nia daje Ci pieniądze na drogi, szkoły i inne różne rzeczy -
          ale to, rozumiem, Ci nie przeszkadza? Nie narusza Twojej dumy? Brać tak, dawać
          nie (nawet w tak nieistotnej sprawie?)
          • junkier Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 12:30
            Nie zaklamuj, nie imputuj! UPR od poczatku wypowiadala sie przeciw uzaleznieniu
            od tych smiesznych eurodotacji. Co za bzdura, odbierac obywatelom pieniadze po
            to, zeby napasc nimi zarloczna biurokracje UE i ochlapy rzucic obywatelom.
            Poroniony system, kompletnie.
            • mangold Gdy olejemy eurosrebrniki padna koscielne 30.06.06, 12:41
              latyfundia panie Witoldzie.....
            • d_ost Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 12:47
              junkier napisał:

> Nie zaklamuj, nie imputuj! UPR od poczatku wypowiadala sie przeciw
              uzaleznieniu
              >
              > od tych smiesznych eurodotacji. Co za bzdura, odbierac obywatelom pieniadze
              po
              > to, zeby napasc nimi zarloczna biurokracje UE i ochlapy rzucic obywatelom.
              > Poroniony system, kompletnie.
              Jakby Ci to powiedzieć - tych pieniędzy odbiera się mniej niż się daje.
              Przynajmniej jeśli chodzi o składkę do UE.
              I powiedz tak np. rolnikom, żeby olali eurosrebrniki... I jeszcze dodaj co im
              dasz w zamian.
              • mangold Bób, Honoratę i Ojcowiznę niewątpliwie..... 30.06.06, 12:49
                d_ost napisał:

> I powiedz tak np. rolnikom, żeby olali eurosrebrniki... I jeszcze dodaj co im
                > dasz w zamian.
              • junkier Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 12:53
                > I powiedz tak np. rolnikom, żeby olali eurosrebrniki...

Jesli liksidacja eurosrebrnikow, to rowniez likwidacja PAC, a wtedy Polacy
                poradza sobie bez problemu. A ile kasy by sie oszczedzilo na eurourzedasach...
                I cala polska ARIMR moznaby rozwiazac.
                • mangold To gdzie by wtedy waszych upchali ?? Na jakie 30.06.06, 12:55
                  urzędy ??

junkier napisał:

> I cala polska ARIMR moznaby rozwiazac.
                • d_ost Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 12:56

> I cala polska ARIMR moznaby rozwiazac.

Nasze wypisanie się z Unii nie zlikwidowałoby wspólnej polityki rolnej. więc
                  nasi rolnicy byli by do tyłu, bo ich produkcji nikt by nie dotował. to raz.

Wypisanie się z Unii nie oznacza likwidacji Agencji Restrukturyzacji i
                  MOdernizacji ROlnictwa, bo wieś i tak trzeba restruktryzować i modernizować.
                  Zaoszczędziłbyś może parę milionów rocznie na etatach tych osób, które w ARiMR
                  zajmują się dopłatami bezpośrednimi. Rolnicy byliby zachwyceni...
            • lucky7pl Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 13:21
              Poroniony ? przecież się sprawdza - wypuść powietrze, otrzyj pianę i spójrz choćby na Hiszpanię, Portugalię i Irlandię. Rozkwit po wejściu do Unii. To są fakty.

junkier napisał:

> Nie zaklamuj, nie imputuj! UPR od poczatku wypowiadala sie przeciw uzaleznieniu
              >
              > od tych smiesznych eurodotacji. Co za bzdura, odbierac obywatelom pieniadze po
              > to, zeby napasc nimi zarloczna biurokracje UE i ochlapy rzucic obywatelom.
              > Poroniony system, kompletnie.
              • junkier Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 13:26
                Tak. I w Grecji tez superrozkwit.

Skoro twierdzisz, ze przeplywy finansowe rownowazne ok. 2% PKB sa w stanie
                pchnac pozostale 98% PKB to powinienes otworzyc jakas alternatywna szkole
                ekonomii dla umyslow sformatowanych przez lekture wybiorczej.
                • lucky7pl Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 13:30
                  Dostałeś ode mnie 3 przykłady, sam podając jeden. To raz. Druga sprawa - wejście Grecji też pomogło, jednak ogromne ilości Grecy przejedli zamiast inwestować.
                  Przepraszam Cię bardzo ale jeśli u władzy jest stado idiotów nie potrafiących wykorzystać szansy na rozwój to nie jest to wina UE !

junkier napisał:

> Tak. I w Grecji tez superrozkwit.
                  >
                  > Skoro twierdzisz, ze przeplywy finansowe rownowazne ok. 2% PKB sa w stanie
                  > pchnac pozostale 98% PKB to powinienes otworzyc jakas alternatywna szkole
                  > ekonomii dla umyslow sformatowanych przez lekture wybiorczej.
                  • junkier Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 13:34
                    Mniejsza o te przyklady, esencja jest tu:

> jak przeplywy finansowe rownowazne ok. 2% PKB sa w stanie pchnac pozostale
                    98% PKB

Tego nie wyjasniles bo zburzyloby to twoj niepoparty niczym optymizm. Wiec
                    przyjmij do wiadomosci, ze 1) ekonomia Irlandii jest zdrowa glownie dzieki
                    reformom wewnetrznym. 2) Irlandia wchodzila na zupelnie innych warunkach i
                    miala do dyspozycji kilkakrotnie wieksza kase, stad te "zachwyty". Dla Polski
                    zostaly glownie ochlapy, na ktore i tak Miller z Kwasniewskim rzucily sie bez
                    odrobiny wstydu robiac z polakow dziadow Europy.
                    • lucky7pl Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 13:41
                      Ok, nie wdam się w polemikę ekonomiczną, bo nie mam o niej pojęcia. Niezależnie jednak jak byś żonglował, fakty są takie jakie Ci podałem. O wymienionych przeze mnie krajach.
                      Dostrzeż coś jeszcze. Wzrost gospodarczy związany z napływającymi inwestycjami w tamtych krajach zaczął się po latach. To długotrwały proces (jeśli wierzyć GUSowi to powoli u nas się chyba to rozpoczyna)
                      I jeszcze coś - w UE jesteśmy od 2 lat. Wcześniej była nasza "niepodległość" I jak było przez lat 14 ? Już zapomniałeś ?

junkier napisał:

> Mniejsza o te przyklady, esencja jest tu:
                      >
                      > > jak przeplywy finansowe rownowazne ok. 2% PKB sa w stanie pchnac pozostal
                      > e
                      > 98% PKB
                      >
                      >
                      > Tego nie wyjasniles bo zburzyloby to twoj niepoparty niczym optymizm. Wiec
                      > przyjmij do wiadomosci, ze 1) ekonomia Irlandii jest zdrowa glownie dzieki
                      > reformom wewnetrznym. 2) Irlandia wchodzila na zupelnie innych warunkach i
                      > miala do dyspozycji kilkakrotnie wieksza kase, stad te "zachwyty". Dla Polski
                      > zostaly glownie ochlapy, na ktore i tak Miller z Kwasniewskim rzucily sie bez
                      > odrobiny wstydu robiac z polakow dziadow Europy.
                      • crazy_clown Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 15:25
                        Niepotrzebnie napadliscie na Junkra (tak to sie odmienia? :) ). Mowi prawde. Co
                        smieszniejsze... Wy tez mowicie prawde. Fakty sa takie, ze to nie sama UE daje
                        nam tak duzo (przecie te dotacje to nie sa pieniadze z nieba, ktos musial te
                        pieniadze wylozyc!). UE daje nam szanse poprzez otwarcie rynkow. Niestety, UE
                        powoli sobie zaciska petle na szyi poprzez wszechobecny socjalizm. Nie powiecie
                        mi chyba, ze ta cala biurokracja, nakazy, zakazy, dekrety, minima, czy wlasnie
                        dotacje!, to kwintesencja wolnego rynku i liberalizmu.

UE w takiej formie nie ma prawa bytu. Trzeba reformy calego ukladu. UE z
                        prawdziwa gospodarka rynkowa moze byc ogromna sila i wtedy lepiej byc wewnatrz
                        niz poza.
                • d_ost Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 13:40
                  junkier napisał:

> Tak. I w Grecji tez superrozkwit.
                  >
                  W grecji było za dużo takich cwaniaczków jak lepper et consortes... Którzy
                  nawet hula hop potrafią zepsuć.
                  • junkier Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 13:53
                    Chyba jak Miller, Belka, Hausner i Olejniczak i inni socjalisci dzierzacy "rzad
                    dusz" w Grecji.
                    • d_ost Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 14:15
                      junkier napisał:

> Chyba jak Miller, Belka, Hausner i Olejniczak i inni socjalisci
                      dzierzacy "rzad
                      >
                      > dusz" w Grecji.
                      Prawdziwi socjaliści to się teraz dorwali do władzy. a co do absorbcji funduszy
                      unijnych to oglądam ją od kuchni i za czerwonych było znaaacznie lepiej.
                      Teraz Gęsicka i premier dużo mówią, mało robią...
            • greysad Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 13:35
              Junkier Tyś z UPR! No prosze to jeszcze Mikus ma zwolenników??? Jak wpadne do
              niego na sobotni obiad to Mu powiem. Ucieszy sie. Co prawda rodzinna legenda
              mowi, ze wujaszka to koń w dzieciństwie pier... w glowe, ale je myśle, ze On po
              prostu tak ma....
              Szkoda tylko , ze za Jego pomysłami ida jacys ludzie....
              • junkier Re: Olac eurosrebrniki ! 30.06.06, 13:36
                > Szkoda tylko , ze za Jego pomysłami ida jacys ludzie....

Zawsze mozesz isc za Borowskim i Frasyniukiem. Tyle ze wcale mi cie nie szkoda.
              • rmstemero Spoko 30.06.06, 13:47
                z zyciem roslinnym (nawet jesli twierdzi ze ma jakies zwiazki z UPR) sie na tym
                forum nie dyskutuje bo to nie ma najmniejszego sensu. Wpierw bedzie udawal ze
                nie widzi albo nie rozumie twoich postow, pozniej bedzie cie probowal
                zawrzeszczec nie na temat, potem na poparcie swoich chorych tez przysle Ci linki
                ktore nie funkcjonuja albo prowadza do nikad. Nie ma sensu - to go tylko nakreca.
                • junkier Tandetne, goloslowne zarzuty, zero elementarnej uc 30.06.06, 13:52
                  Tandetne, goloslowne zarzuty, zero elementarnej ucciwosci. Kiedy probowalem cie
                  zawrzeszczec nie na temat, kiedy przeslalem link jaki nie funkcjonuje? Wyszukaj
                  je albo zaprzestan goloslownego dyskredytowania.

Tak w ogole, to nie poczytuje sobie za zaden tytul do chwaly dysputowanie z
                  tego typu przemadrzalkami. Laski bez. Wiec jesli sadzisz ze "zaszczycasz mnie"
                  dialogiem na tym forum schodzac z gory swojego dostojenstwa to zdecydowanie
                  zaprzeczam.
                  • pio41 Re: Tandetne, goloslowne zarzuty, zero elementarn 30.06.06, 14:13
                    Junkier, kochasiu, faktycznie spadaj z tego forum, bo jak czytam takich kreytow
                    jak ty, to mam bledne wrazenie, ze cala Polska taka. A jest wrecz przeciwnie.
                    Tyle, ze im kto wieksze brednie wygaduje tym glosniej krzyczy, bo mowiac cicho
                    moglby doslyszec jakies pytanie, ktorego i tak nie zrozumie.

Smutne jest tylko to, ze coraz wiecej wartosciowych ludzi wyjezdza do tej
                    zdemoralizowanej Europy a w tym nieszczesnym kraju proporcja oslow twego
                    pokroju przez to staje sie coraz wieksza. To no adieu, Junkier.
                    • junkier Re: Tandetne, goloslowne zarzuty, zero elementarn 30.06.06, 14:15
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=44461591&a=44472700
                    • d_ost Re: Tandetne, goloslowne zarzuty, zero elementarn 30.06.06, 14:17
                      pio41 napisał:

> Junkier, kochasiu, faktycznie spadaj z tego forum, bo jak czytam takich
                      kreytow
                      >
                      > jak ty,

Z poglądami Junkiera się nie zgadzam. Jeśli i Ty się z nimi nie zgadzasz, to
                      powiedz dlaczego. A argumenty ad personam zostaw Kaczyńskim, Gosiewskim. Bo
                      jeśli chcesz sprowadzić dyskusję do wymiany epitetów, to sam poszukaj innego
                      forum.
                      • crazy_clown Re: Tandetne, goloslowne zarzuty, zero elementarn 30.06.06, 15:17
                        Musze sie podpisac pod tym pogdladem. Wiekszosc tutaj ma wiadomo jakie poglady i
                        wiadomo, ktorej (badz ktorym) partiom "kibicuje". I bardzo czesto z wielkim
                        oburzeniem mozna przeczytac "Standardowy wyboraca PiS. Nic innego nie umie
                        napisac poza inwektywami". Nie przeszkadza Wam jednak pisac o Kaczynskim per
                        debil, idiota, psychol, itp. Troche kultury.
      • ja.behemot Re: Giertychowcy to debile 30.06.06, 13:40
        Aby dzis mozna bylo wprowadzic nowy wzor rejestracji a za kilka lat nakazac
        wymiane wszystkich z flaga Polski.
        Tak aby Swoi - czyli znajomi ministra transportu mogli ponownie wygrac przetarg
        na dostawy tablic.

Podobnie jest z dowodem rej. Dlaczego w nowym wzorze nie zwiększono miejsca na
        przeglądy rejestracyjne? Aby co 6 lat każdy kierowca musiał kupić nowy dowód!!!
    • susu84 Re: LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach 30.06.06, 11:50
      ja sobie przykleje twarz romana, na pupie
    • lekarzzewsi LPR ma udziały w produkcji tablic ??? 30.06.06, 11:51
      Na, bo wg tego projektu trzeba by natłuc ich podwójną ilość, żeby każdy mógł
      sobie wybrać czy chce z gwiazdkami czy z flagą. Druga ewentualność, to czekać
      az zostaną zrobione na zamówienie czyli ok 10 dni. Jak to dobrze, że za 3 lata
      zniknie ślad po LPR...
      • greg0.75 A po co Ci ta podwójna ilość? 30.06.06, 12:02
        A po co Ci ta podwójna ilość? Zamiast zamawiać do urzędu 1 tys. tablic zamówi się po 500 takich i takich, potem tych które lepiej schodzą będzie się zamawiać wiecej. A kobiecina na urzędzie spyta klienta jaki znaczek sobie życzy i w zależności od odpowiedzi sięgnie po tablice do koszyka z lewej albo koszyka z prawej.
      • maqoofka Re: LPR ma udziały w produkcji tablic ??? 30.06.06, 18:32
        a może wcześniej?
    • nikita.nika Re: LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach 30.06.06, 11:52
      L_iga P_ierdo**tego R_omana!!!!!!!!;))))
    • piskoala LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach 30.06.06, 12:00

A ja już mam dość tego pieprzonego PRLu.

Won hałastra do Rosji
    • util Nie ma w tej chwili pilniejszej sprawy!!! 30.06.06, 12:01
      Na rejestracjach świat stoi, na kolorze białym i czerownym, na ledwo widocznym
      znaczku!!!

"Bóg, honor, flaga na reyestracji."

"Za flagę waszą i naszą."

"Flaga na rejestracji, durniu!"

"Nie pytaj co kraj moze zrobic dla ciebie, spytaj o flagę kraju na rejestracji."

"Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna.
      Tą rzeczą jest flaga na rejestracji."

Bardzo proszę o inne propozycje...
      Pośmiejmy się, bo chcą nas ogłupić.
      • d_ost Re: Nie ma w tej chwili pilniejszej sprawy!!! 30.06.06, 12:10
        ."
        >
        > Bardzo proszę o inne propozycje...
        > Pośmiejmy się, bo chcą nas ogłupić.
        >
        ein reich, ein Roman, ein flaga na rejestracji
        nie rzucim flagi na rejestracji
        • util Re: Nie ma w tej chwili pilniejszej sprawy!!! 30.06.06, 12:47
          "Kto ty jesteś? Polak mały. Jaki znak twój? Flaga na rejestracji."

"Chciałem, by flaga na rejestracji była wielka. I flaga na rejestracji jest
          wielka."

"A jednak flaga na rejestacji!"
          • d_ost Re: Nie ma w tej chwili pilniejszej sprawy!!! 30.06.06, 12:51
            Flago na rejestracji moja! Ty jesteś jak zdrowie;
            Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie,
            Kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie
            Widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie.
    • om78 Re: LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach 30.06.06, 12:06
      rejestracje z flagą unijną "nie" według LePRy....ale pieniązki z unijnego
      budżetu "tak, jak najbardziej"....opamiętajcie się hipokryci.
      • d_ost Re: LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach 30.06.06, 12:12
        om78 napisał:

> rejestracje z flagą unijną "nie" według LePRy....ale pieniązki z unijnego
        > budżetu "tak, jak najbardziej"....opamiętajcie się hipokryci.
        To jest wizja europejskiej solidarności wg LPR. unia ma się z nami
        solidaryzować, muszkieterować, bronić nas przed rosyjsko niemiecką rurą, a my w
        zamian za to nie jesteśmy w stanie zaoferować nawet pieprzonych gwiazdek na
        rejestracjach... Zająłby się lepiej ROman dłubaniem w nosie albo uchu...
    • d_ost A ile miejsc pracy od tego przybędzie? 30.06.06, 12:06
      Setki tysięcy. Ile mieszkań dzięki brakowi gwiazdek powstanie? Miliony!!! Ale
      na pisanie projektów ważnych ustaw, to te ciućmoki czasu, cholera, nie mają.
      Rzygać się chce...
    • lol76 A czy jest sznasa na zmiane tej durnej czcionki? 30.06.06, 12:06
      Ta wiesniacka czcionka wzbuidza we nmnie agresje i zmienia mnie w brutalnego
      sadyste. Czy jest sznasa na zmiane tej czeresniackiej czcionlki??? Blagam, nei
      intersuje mnie kwestia flagi.... zmiencie
      czcionke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • zgryzliwyzenek Czcionka jest wiesniacka to fakt 30.06.06, 12:25
        Poskie rejestracje poznaje nie po fladze ale po czcionce. Piekna nie jest.
        Czas zlustrowac czcionke! LPR do akcji!

Moze lepiej nie bo bedzie jak zwykle.
        • yarecki21 Re: Czcionka jest wiesniacka to fakt 30.06.06, 12:26
          proponuję Times New Roman
    • colage Re: LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach 30.06.06, 12:08
      Szkoda, ze im te symbole unijne nie smierdza na banknotach euro, w ktorych
      otrzymuja swoje comiesieczne eurodiety poselskie.
      • czarek1 Re: LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach 30.06.06, 12:11
        colage napisał:

> Szkoda, ze im te symbole unijne nie smierdza na banknotach euro, w ktorych
        > otrzymuja swoje comiesieczne eurodiety poselskie.

Bardzo slusznie.Przed referendum prowadzili histeryczna kampanie ideologiczna,
        a teraz doja, ile tylko sie da. Nawet MW urzadza popijawy za pieniadze z UE.
        Pecunia europeica non olet.
        • mat25 Re: LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach 30.06.06, 12:34
          No co ty? Europoslowie LPR natychmiast biegna wymienic te banknoty na zlotowki,
          zanim jeszcze zwymiotuja.
      • cinek_2000 Giertych - who you 4? 30.06.06, 12:14
        LPR wezcie sie wyniescie gdziesz oszolomy!!
        prosimy WAS; wyjedzcie daleko do krainy ograniczonych umyslowo LPRmanow!

marcin
    • meta-kris Wybieram flagę UE 30.06.06, 12:12
      Bo z żalem stwierdzam, że biało-czerwoną zawłaszczyły oszołomy z LPR-u, PiSu,
      itd...
    • warzycha1 ja tam bardziej jestem przywiazana do PL :) 30.06.06, 12:13
      bialo-czerwone moze sie niewtajemniczonemu z Malta pomylic albo co.

Co to wogole za bzdury. LPR doprowadza do tego, ze zajmuje stanowisko w jakiejs
      zupelnie bezsensownej sprawie...Niech te tablice beda trzy razy wieksze, zeby
      sie nasze wszystkie symbole zmiescily: Krzyz, NMP, JP, RM, MW,LPR...

Do mnie przemawia argument praktyczny, po co to zmieniac,jesli nie ma
      potrzeby,nie pali sie, po co wywalac bez sensu kase. Czemu LPR nie moze tak
      chocby raz bez decia w trabe patriotyzmu, rzeczowo argumentowac?
      • raf73 Re: ja tam bardziej jestem przywiazana do PL :) 30.06.06, 12:34
        PL akurat zostaje - wystarczy popatrzec na inne rejestracje z "eurobandem": na
        niebieskim pasku gwiazdki, pod nimi kod kraju (jezdza juz tak Litwini czy
        Lotysze). Flage zawsze mozna dokleic gdzies obok.
        Poza tym tu nie chodzi o wymiane tablic: nikt nie musi "flagowej" wymieniac
        na "gwiazdkowa", po prostu nowo rejestrowane pojazdy otrzymuja tablice wg
        nowego wzoru, tak jak to mialo miejsce po wprowadzeniu bialych tablic (NB
        jezdzi jeszcze troche aut na czarnych tablicach, 6 lat po wprowadzeniu nowych.
        Wiec bez paniki...)
        Rozwalil mnie ten argument o Brytyjczykach :-) Zobaczcie tutaj:

en.wikipedia.org/wiki/British_car_number_plates
        Nigdy tez nie widzialem aby mieli Union Jack na tablicach, wiec niech nie
        wciskaja ludziom glupot.

Jak juz bede mial tablice z gwiazdkami, to flage czy orla obok nalepie, a co.

Pozdrawiam
        • warzycha1 no wiem bardzo dobrze, ze PL nie znika 30.06.06, 13:55
          mozna powiedziec, ze flaga i literki to w sumie maslo maslane:)

no i racja, ze zmianiac "na gwalt" tablic nie trzeba bedzie

ja bym tylko chciala, jakis nie odwolujacy sie do polskich wartosci dyskurs LPR
          uslyszec, niech wymysla choc raz cos innego... choc moze wymagam zbyt wiele
    • utecki Re: LPR nie chce symbolu Unii na rejestracjach 30.06.06, 12:15
      a ja chce taką tablicę ze znaczkiem UE i nie chce LPR i mimo przywiązania do
      barw narodowych będę również nosił znaczek UE... zresztą dla mnie jeszcze żadna
      partia nic dobrego nie zrobiła, nie mówiąc już o PRL czy LPR
    • awersja Popieram...! 30.06.06, 12:18

Gorąco popieram pomysł i podpisuję się pod nim wielkimi literami. Podzielam
      opinię LPR, że barwy narodowe są ważne dla prwdziwego Polaka i powinny być
      eksponowane w każdej sytuacji. Nie bądźmy jednak minimalistami...! Cała tablica
      rejestracyjna powinna być biało-czerwona...! I obowiązkowo felgi malowane w
      szachownicę...!

Nastały nam czasy, w których patriotyzm nabiera nowego znaczenia
      (vide: "Piłkarscy patrioci" na Mundialu). Wykorzystajmy je...!

Wyrażam jednocześnie oburzenie, że w reklamie piwa "Wojak" zrezygnowano ze
      spotu, w którym napis "Sprawa honoru" pojawiał się na tle biało-czerwonej...!
      Ta antypolska decyzja powinna spotkać ze stanowczym bojkotem marki "Wojak"
      przez społeczeństwo...!

Spodziewam się, że inni reklamodawcy wprowadzą nowy trend i staną
      się "reklamowymi pariotami".

(Już widzę te spoty reklamujące podpaski).
    • prawy.polak Krucyfiksy na rejestracjach 30.06.06, 12:19
      Bo wtedy nie tylko wiadomo skąd pochodzi kierowca, ale i auto będzie odporne na
      kraksy.
      • sclavus Re: Krucyfiksy na rejestracjach 30.06.06, 12:24
        prawy.polak napisał:

> Bo wtedy nie tylko wiadomo skąd pochodzi kierowca, ale i auto będzie odporne
        na
        >
        > kraksy.

... to jest pomysł godny flaszki.... dodałbym jeszcze zdjęcie JP2 na żółtym
        tle... tuż obok barw narodowych... .a najlepiej, żeby się zlewały.... - w
        jedno :)))
      • awersja Re: Krucyfiksy na rejestracjach 30.06.06, 12:25

Może trochę inaczej - wiadomo, że ponad 90% Polaków to katolicy (nie pytaj skąd
        wiadomo - to aksjomat). Czy zatem nie lepiej, aby tylko innowiercy umieszczali
        na swoich pojazdach odpowiednie znaki...? Ktoś już kiedyś wprowadził taki
        obowiązek 2 października 1938 roku - ale doprawdy nie pamiętam kto...
      • uu1 Re: Krucyfiksy na rejestracjach 30.06.06, 12:55
        > Bo wtedy nie tylko wiadomo skąd pochodzi kierowca, ale i auto będzie odporne na
        > kraksy.
        A gdyby złodziej podniósł na nie rękę, to ona mu uschnie (ta ręka).
        • awersja Re: Krucyfiksy na rejestracjach 30.06.06, 13:07
          uu1 napisała:

> A gdyby złodziej podniósł na nie rękę, to ona mu uschnie (ta ręka).

Ewentualnie powinien być pewien, że władza ludowa mu ta rekę odetnie... Ze
          swojej strony proponuję (prawem szariatu i zwyczajem van Gogha) obcinenie także
          lewego ucha...
          • uu1 Re: Krucyfiksy na rejestracjach 30.06.06, 13:11
            Bo "prawicowcom" lewe ucho nie jest potrzebne, tak jak lewa półkula mózgu?
            • awersja Re: Krucyfiksy na rejestracjach 30.06.06, 13:17
              uu1 napisała:

> Bo "prawicowcom" lewe ucho nie jest potrzebne, tak jak lewa półkula mózgu?

A Ty znowu czepiasz się pana Giertycha...
              • uu1 Re: Krucyfiksy na rejestracjach 30.06.06, 13:52
                On prawej też niema.
        • 13sw I słusznie! 30.06.06, 14:31
          Jak jakiś prowokator czy szaleniec podniesie rękę na władzę katolicko-narodową
          to niech będzie pewien, że ta władza mu tą rękę odrąbie, a Radyjo po wsze czasy
          będzie przypominać o haniebnym czynie tego masono-komucho-liberało-geja wiadomej
          narodowości i obrządku!
    • chaos1024k LPR kpi z barw narodowych 30.06.06, 12:19
      Flaga panstwowa, barwy narodowe sa moim zdaniem zbyt wazne, aby umieszczac je
      na kawałku blachu umieszczonym w dolnej czesci samochodu. Dlatego uwazam, ze
      LPR kpi sobie z barw narodowych domagajac sie, aby były tam umieszczone.
      • yarecki21 Re: LPR kpi z barw narodowych 30.06.06, 12:23
        chodzi o oznakowanie aut Polakow zwlaszcza tych podrozujacych do Niemiec, aby
        uchornic je przed zawlaszczeniem przez rodakow zza Odry :]
      • hellex Re: LPR kpi z barw narodowych 30.06.06, 12:26
        Nie będą nam zabierać naszych narodowych tablic rejestracyjnych! Bo to przecież
        one stanowią o naszej tożsamości narodowej! Z dumą obnośmy (obwoźmy?) polską
        flagę na naszych tablicach!
        A tak na poważnie to od czasu do czasu jakąś moralną zgniznę w samochodzie
        warto popuprawiać w celu wyluzowania się od przaśniej i klaustrofobicznej
        rzeczywistości :)
        Gratulę LPRowi drogi ku dolnym granicom błędu statystycznego :)
        • awersja Re: LPR kpi z barw narodowych 30.06.06, 12:29
          hellex napisał:

> Gratulę LPRowi drogi ku dolnym granicom błędu statystycznego :)

Rzeczywiście LPR jest wielkim błędem... ale odchylenie pana Giertycha chyba nie
          można nazwać standartowym...
    • kbamm Od chcieć do prawnie zatwierdzić droga daleka :-)) 30.06.06, 12:22
      Spokojnie, to TYLKO pobożne życzenie jednej z partii. Gdyby LPR miał większość
      a parlamencie, może by mnie to zaniepokoiło. Na razie - BEZ PANIKI !!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka