zumbi Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 21:07 Ci ludzie nie mają pojęcia co gadają. Poza komunistycznymi Brygadami było tam mnóstwo innych lewicowych ugrupowań takich jak POUM czy CNT/FAI - nie miały nic wspólnego z komunistami poza tym że również z nimi musieli walczyć. Radze się imć Giertychowi najpierw zaznajomić z tematem a nie potem kretynizmy w imieniu naszego kraju gadać. Wstyd i hańba - gdzie tutaj patriotyzm skoro w taki sposób obraża się własny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel1 potępiam faszystę Giertycha ! 04.07.06, 21:23 cała ta rodzina jakaś nawiedzona. WRON-owiec przeklety Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Ty uczysz sie z teczowej biblii................... 04.07.06, 21:29 Wojna domowa w Hiszpanii była najkrwawszym konfliktem wewnętrznym Europy XX w. Po stronie zwycięskich nacjonalistów zginęło w niej 90 tys., zaś po stronie republikanów 110 tys. ludzi. Milion osób zostało rannych. 130 tys. ludzi zostało zamordowanych poza linią frontu, zwykle bestialsko. 500 000 obywateli Hiszpanii znalazło się na wygnaniu, zaś 200 000 zginęło już po wojnie w wyniku prześladowań. Zajęcie w dniu 28 III 1939 Madrytu przez wojska generała Francisco Franco było ostatnim akcentem trwającej trzy lata wojny między popierającą republikański rząd koalicją socjalistów, komunistów i anarchistów, a wspierającymi gen. Franco konserwatystami i monarchistami. 4 dni później, 1 kwietnia, zwycięski generał ogłosił koniec wojny. Rozpoczęła się mająca trwać aż do 1975 r. początkowo krwawa i brutalna, później zaś stopniowo łagodniejąca, dyktatura gen. Franco. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Czerwona zaraza ma różne nazwy, ale jest tym 04.07.06, 22:54 samym antyludzkim monstrum ! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Czytajac wypociny...... 04.07.06, 21:25 wszelkiej masci lewakow spod czerwonego i teczowego sztandaru dochodze do wniosku ze Europie potrzebny jest Wielki Franco.Trzeba posprzatac ten brud ktory nawarstwial sie od Marksa,Lenina,Jaruzelskiego,Kwasniewskiego i pomocnikow w postaci Kalisza,Gieremka i innych zasluzonych dla czerwono- teczowych sztandarow.Spuscizna po tej ekipie to jak smrod szamba wiejskiego Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: Czytajac wypociny...... 04.07.06, 21:42 Tylko że ten wasz nowy Franco wyrżnie cały pisuar też co do sztuki. PiS to w końcu typowo lewacka partyjka, rozdająca wszystko wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Europie są potrzebni tacy mężowie stany o których 04.07.06, 22:53 mówił prof. Giertych Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Europie są potrzebni tacy mężowie stany o któ 04.07.06, 22:56 A tobie qurw potrzebny jest psychiatra !! i to dobry !! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Giertych i Libicki - kolejni neofaszysści u waadzy 04.07.06, 21:54 jest ich wiecej niestety w samobronie w eleerze i w piscie Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 22:00 Koalicja strachu (sitwy,żydokomuny,lewicy, ludzkiej „gorszości”, byłych konfidentow) zasobnych w szmal wlasny i zagraniczny tudzież w media, podkreca się wzajemnie, wysuwa do przodu nowych „pożytecznych idiotow”, by zgotowac rzadowi PiS taki komiec, jaki zgotowano rzadowi Jana Olszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
de_fraudator kolejny przykład "katolickiego" relatywizmu... 04.07.06, 22:02 moralnego? w przypadku owego libickiego... czy jak mu tam... pewnie tak... ale jeśli o giertycha chodzi... chyba po prostu słabośc do dykatatury... jakakolwiek by nie była... cóż... można by rzec... ch... im w d... będą się smażyc w piekle razem z franco... szkoda tylko, że przez takich palantów znowu trzeba sie wstydzić, że jest się... polakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: kolejny przykład "katolickiego" relatywizmu.. 04.07.06, 22:27 W piekle(widocznie jestes wierzacy lewak)smazyc sie beda wszelkiej masci lewaki. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin w piekle to sa twoi idole: Stlain, Lenin, Marks, 04.07.06, 22:30 Mao, Che, Pol Pot itd. A śp. gen. Franco modli się za Nas u tronu Bożego ! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: w piekle to sa twoi idole: Stlain, Lenin, Mar 04.07.06, 22:59 i napewno innocent 3 i jeszcz kilkunastych tatusi kosciola mordercy z inkwizycji sa tez tam !! i jeszcze jest sporo miejsca dla klechow pedofili ktorych nie brak teraz !! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re:śp. gen. Franco modli się za Nas u tronu Bożego 04.07.06, 22:59 Miał biedak pecha. Trafił po śmierci na Żyda i to anarchizującego socjalistę. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: w piekle to sa twoi idole: Stlain, Lenin, Mar 04.07.06, 23:01 > A śp. gen. Franco modli się za Nas u tronu Bożego ! Ohohohoho, to się nazywa poczucie humoru (horroru?) po katolicku, z uciechy aż się elektorat PiSSu kartoflami pluje, jak takie dowcipne uwagi mu się zapodaje w czasie spożycia! oj, Śp.ierdolonoby Francę sprzed Tronu w sam środek Kotła w try miga! Odpowiedz Link Zgłoś
de_fraudator czy katolik musi być zawsze zły? 04.07.06, 23:35 myślę, że nie... wierzę, że ja sie z popaprańcami z pisu (pissu, czy jak się tam zwiecie) w piekle nie spotkam... Odpowiedz Link Zgłoś
de_fraudator czy katolik musi być zawsze zły? 04.07.06, 23:39 myślę, że nie... wierzę, że ja się z popaprańcami z pisu (pisssu, czy jak się tam zwiecie...) w piekle nie spotkam... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Juz dawno stwierdzono ze....... 04.07.06, 22:30 na forum gazetowym siedzi tylko 10 procent normalnych ludzi.Reszta to wszelkie odmiany pedofilii,lewactwa i roznorokich zboczen.Z jednej strony klikaja posty o tolerancji z drugiej siedza na pedofilskich stronach i sie slinia. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin prawda, prawda ... ale myśle normalnych jest 25 % 04.07.06, 22:59 na to wskazują wyniki nakiet na udział normlanych do 30 % w różnych okresach, acz 70 % to zadeklarowana bolszewia Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: prawda, prawda ... ale myśle normalnych jest 04.07.06, 23:10 100 procent wszystkich zbokow posiada komputer i lacza.Sluza im one wiadomo w jakim celu.Slinienie Odpowiedz Link Zgłoś
de_fraudator nie, no jeszcze... "lewaczenie", chłopcy... 05.07.06, 00:45 dobrze, że chociaż "prawiczki" gwałcą córki w domowym zaciszu... i tylko córki... bóg im zapłać... Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Juz dawno stwierdzono ze....... 04.07.06, 23:02 Z jednej strony klikaja posty > o tolerancji z drugiej siedza na pedofilskich stronach i sie slinia. Pewnie wiesz co mówisz, skoro załozyli wam w seminarium stałe łącze! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Juz dawno stwierdzono ze....... 04.07.06, 23:11 Jestes zbyt leniwy zeby spojrzec na profil Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Juz dawno stwierdzono ze....... 04.07.06, 23:12 Mnie stac pokazac swoja twarz bo w przeciwienstwie do wielu jestem normalny........ Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp Re: Juz dawno stwierdzono ze....... 04.07.06, 23:07 presentation1 napisał: > na forum gazetowym siedzi tylko 10 procent normalnych ludzi.Reszta to wszelkie > odmiany pedofilii,lewactwa i roznorokich zboczen.Z jednej strony klikaja posty > o tolerancji z drugiej siedza na pedofilskich stronach i sie slinia. ================================================================================ drogi prezentacjapierwsza! ale, ale skad ty to wszyski wiesz? i, pozwolisz, ty siedzisz tez i sie tak slinisz z nimi co wiesz ze sie slinia i siedza na tych no, stronach pedofilskich.... to chba ty wlasnie drogi prezentacjapierwsza, jestes expertem wszystkowiedzacym do ktorego o porade zglasza sie przewielebny , ten w ktorem rowniez tyko i wylacznie dobro, dobro i powtarzam s a m o dobro mistrzu zdradz choc jedna z twoich tajemnic... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Juz dawno stwierdzono ze....... 04.07.06, 23:16 Zdradze ci tajemnice.Uzywam komputer na spolke z corka.Ona potrzebuje materialy do szkoly a ja skacze na forum.Ot i cala tajemnica.Dopowiem ci ze mam wzorcowa rodzine z czego jestem dumny.Na te rodzine sklada sie kobieta,mezczyzna i dzieci. Skad wiem o statystyce? Czytajac tobie podobnych.Liczyc potrafie i zestawiac niki.Ot i zagadka dlugowiecznosci Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Juz dawno stwierdzono ze....... 05.07.06, 00:23 Potwierdzam ,twoja żona jest cudowna.Co do córki ,umówilismy sie na niedzielę (pod kościołem) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Juz dawno stwierdzono ze....... 04.07.06, 23:22 presentation1 napisał: > na forum gazetowym siedzi tylko 10 procent normalnych ludzi.Reszta to wszelkie > odmiany pedofilii,lewactwa i roznorokich zboczen.Z jednej strony klikaja posty > o tolerancji z drugiej siedza na pedofilskich stronach i sie slinia. A Beniamina próbowałeś. Jedno kliknięcie i już nie ma pedofilii. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 22:50 Komentarz z portalu prawy.pl Obrońca chrześcijańskiej Europy (2006-07-04) Profesor Giertych złożył dzisiaj hołd obrońcom tradycyjnych wartości, takim jak generał Franco, Salazar i de Valera. Doprowadziło to większość eurodeputowanych do szału. Zareagowali oni – chciałoby się powiedzieć świętym – a należałoby, lewackim oburzeniem, potępiając w czambuł słowa profesora, przy okazji bredząc coś o nazizmie, faszyzmie i totalitaryzmie. Cóż doprowadziło do tej furii? Co takiego powiedział profesor Giertych, że niemal wszyscy w jakimś obłąkańczym pędzie potępili wszystko w czambuł, jak leci. Zapewne nie w smak były słowa o tysiącach pomordowanych księży i duchownych, o bezczeszczeniu świątyń. O tym, co komuniści robili w Hiszpanii, a także o tym, że to właśnie dzięki generałowi Franco udaremniono komunistyczny zamach na ten kraj. Gorzko zabrzmiały słowa o de Valera (jego polityka doprowadziła do wyzwolenia Irlandię) i Salazarze ( jego autorytarne rządy uchroniły Portugalię od zalewu komunistycznego), którzy uchronili swoje kraje od bratobójczej wojny. „Brak nam dziś takich mężów stanu” – powiedział profesor Giertych, stwierdzając fakt. Wszyscy krytycy Giertycha oskarżali go o faszyzm, mimo, że sam profesor przypominał w swym wystąpieniu i przestrzegał, że nazizm w Niemczech i faszyzm we Włoszech też miały socjalistyczne i ateistyczne korzenie. To co mnie osobiście najbardziej zdumiało, to wystąpienie szefa chadecji Hansa- Gerta Poetteringa w PE, który, tak jak socjalista Schulz, bredził coś o faszyzmie. Jak widać chadecja w Europie jest tylko i wyłącznie chadecją z nazwy, bo wartości, którym hołduje od dawna są już lewackie. Zapewne i profesor z nie mniejszym zdumieniem musiał skonstatować, słuchając wypowiedzi Poetteringa, że chadecja już dołączyła do bloku socjalistycznego i antykatolickiego w tej izbie. „Chrześcijańska Europa przegrywa z socjalistyczną i ateistyczną. To się musi zmienić”, powiedział Giertych, kończąc swe wystąpienie. Zapewne nie sądził, że zmiana ta nastąpi aż tak szybko, tylko, że na niekorzyść, bo oto okazało się, że poza Giertychem chrześcijańskiej Europy przed zalewającym ją socjalizmem i ateizmem bronić będzie jedynie garstka jej zwolenników. Monika Rotulska Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 23:17 Giertych to szuja i kretyn. Moj IP jest znany - co z tego. Dobrzeze, Jan Paweł II umarł i nie widzi tego cyrku w Polsce. Wartosci chrzescijanskie? Wedle Eligiusza Niewiadomskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 05.07.06, 00:13 dvoryanin zacytował: > Wszyscy krytycy Giertycha oskarżali go o faszyzm, mimo, że sam profesor > przypominał w swym wystąpieniu i przestrzegał, że nazizm w Niemczech i faszyzm > we Włoszech też miały socjalistyczne i ateistyczne korzenie. Nawet zachowały się zdjęcia tych korzeni w stroju organizacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
aglo11 Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 23:11 M.Giertych, powiedział prawdę o tej czerwonej zarazie, polscy komuniści razem z NKWD robili to samo po 1945 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
codegen Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 23:41 aglo11 napisał: > M.Giertych, powiedział prawdę o tej czerwonej zarazie, polscy komuniści razem z > NKWD robili to samo po 1945 roku. za mało..zdecydowanie za mało skoro takie swinie jak giertych zyja... ot polska praca po łebkach... , za moich rzadów nikt by zywy nie wyszedł kto miałby krzyzyk na szyji...., a koscioły sa swietne na składowiska worków z cementem...,weidziałem to first time w 1968 roku podczas 1 szkolenia w ZSRR... ,dostawia sie rampe wyładowcza do nawy bocznej i mamy magazyn jak tralala :))), w podziemiach mozna skład kwasu chlebowego zrobic albo tanich win(tanie wina sa dobre -bo są dobre i tanie) Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr = junkierku, śpisz już? pszczółko rozmodlona? = 04.07.06, 23:13 Natrudziłeś się dziś nieludzko na forum i zostawiłeś tylko nędznych dyżurnych, a sam popędziłeś lulać? Lulajże zatem, ale pamiętaj, nie śnij o chłopcach wygolonych, bo satynową pościółkę niekanonicznie zmoczysz, a jedynie o zbożnych "mężach stanu": Adolfie, Benito, Francisco, Jędrzeju, Macieju i Romciu! Odpowiedz Link Zgłoś
codegen Re: = junkierku, śpisz już? pszczółko rozmodlona? 04.07.06, 23:37 junkierek wali konia wpatrzony w zmysłowe usta romana, spuszcza sie na flage vatykanu myslac o dzieciach niepoczetych a pozniej wkłada se swieczke w anusa by odpokutoweac za ruje i porubstwo....rotflllll Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: M. Giertych złożył ... 04.07.06, 23:18 A frau kanclerin jest tylko troszkę brzydsza od małpy.. Ewnement w tym kraju..."pięknych"kobiet i nie "kartofli"........ Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 codegen to takie "szczyny" lewackie, których 04.07.06, 23:52 miejsce jest w szambie. Odpowiedz Link Zgłoś
codegen Re: codegen to takie "szczyny" lewackie, których 05.07.06, 01:25 tak sie składa pisdofonie lagowski ze taki ze mnie lewak jak z giertycha uczciwy polak i demokrata, jestem anarchista durniu faszystowski ,szczam ci do japy i tak samo nienawidze pzpr-u jak kleru. Kropotkin uber alles... smierc burzujom i faszystowskim ch..om!!!!!! PS.. jestem tez satanista wiec next time polski chamie od pługa i swinio xiańska walnij tekstem o gulaszu z kota ..rotflll Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Wystąpienie prof. M. Giertycha w całości 04.07.06, 23:53 Nie komentuj komentarzy...zobacz jak było naprawdę: ""Panie prezydencie, wysoka izbo, to, że dzisiaj w na obszarze Europy środkowej i zachodniej mamy demokrację, wolności obywatelskie, własność prywatną i tolerancję jest konsekwencją tego, że komunizm nie zapanował na naszym kontynencie. A mógł zapanować! W Europie wschodniej tamą dla komunizmu stała się zwycięska wojna Polski z najazdem bolszewickim w 1920 roku, oraz zdecydowany opór katolickiej Polski wobec narzuconej jej dominacji sowieckiej. To że na zachodzie komunizm nie zapanował w dużej mierze zawdzięczamy zwycięskiej wojnie domowej tradycyjnej Hiszpanii przeciwko komunistycznym rządom. Hiszpańska lewica, chociaż doszła do władzy demokratycznie, zachowywała się podobnie jak w bolszewickiej Rosji. Główny atak skierowany był przeciwko Kościołowi. Prawie 7 tysięcy duchownych zostało zamordowanych. Bezczeszczono kościoły, strzelano do przydrożnych krzyży i figur świętych. Ten zamach na katolicką Hiszpanię spotkał się z natychmiastową reakcją sił tradycyjnych. Na pomoc komunistycznej Hiszpanii przyszła zorganizowana przez bolszewicką Rosję Brygada Międzynarodowa. Zgodnie z komunistycznym obyczajem była ona jak i cały aparat republikańskiej władzy w całości opanowana przez komórki komunistycznej partii i jej tajnych służb. Dzięki prawicy hiszpańskiej, dzięki armii hiszpańskiej i jej przywódcom, a w szczególności dzięki gen. Francisco Franco, zamach komunistyczny na katolicką Hiszpanię został udaremniony. Tym samych powstrzymane też zostały próby rozszerzenie komunistycznej zarazy na inne kraje. Obecność w polityce Europejskiej takich postaci jak Franco, Salazar czy de Valera gwarantowała trwanie Europy przy tradycyjnych wartościach. Brak nam dziś takich mężów stanu. Z pewnym smutkiem obserwujemy dzisiaj rewizjonizm historyczny, który polega na przedstawianiu w niekorzystnym świetle wszystkiego co tradycyjne i katolickie, a w pozytywnym wszystko co laickie i socjalistyczne. Pamiętajmy. Nazizm w Niemczech i faszyzm we Włoszech też miały socjalistyczne i ateistyczne korzenie. Siła bloku socjalistycznego i antykatolickiego w tej izbie budzi ogromny niepokój. Mieliśmy tego wyraźne przykłady w czasie głosowań w zeszłym miesiącu nad dokumentami o tolerancji i nad siódmym programem ramowym. Chrześcijańska Europa przegrywa z socjalistyczną i ateistyczną. To się musi zmienić." Odpowiedz Link Zgłoś
codegen Re: Wystąpienie prof. M. Giertycha w całości 05.07.06, 01:29 belaqua ..sram na twojego zafajdanego dekla giertycha rzadkim kałem...na kazde słowo tej swini, na ciebie,lpr,pis i weszpolskie ku.. gejowskie... zdechnijcie scierwa albo wam pomozemy przy pomocy kbak47 szmaty faszystowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 04.07.06, 23:59 nie czytałem wszystkich głosów, moze ktoś o tym napisał. Franko to nie genarał, a generallisimus - jeden z bodaj trzech w xx wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 05.07.06, 00:02 1/ Franco aniolem nie byl 2/ Ale tzw. strona "republikanska" tez nie. Ci zamordowani ksieza to nie sa wymysly. Przeciez swoje lapy moczyl w tym ZSRR. Wystarczy siegnac do Orwella, ktory tam walczyl po stronie "republikanskiej" 3/ Nie rozumiem dlaczego wypowiedz M. Giertycha jest "faszystowska". To juz zalosne jest, to obrzucanie obelgami i oskarzeniami o faszyzm i rasizm i inne -izmy, kogos, kto ma inne zdanie niz lewica 4/ Nie rozumiem po co M. Giertych sie na ten temat wypowiada. Wie jakie sily dominuja w UE. Sprawa jest historyczna, Polski nie dotyczy tylko Hiszpanii, wiec po cholere cala sprawa? Nudzi sie? breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
fauna444 Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 05.07.06, 00:14 Jakim cudem ludzie pokroju tego pana dostali się do Europarlamentu? Co trzeba zmienić w ordynacji wyborczej,żeby coś takiego się już więcej nie powtarzało (chodzi mi o wybory zewnętrzne i wewnętrzne)? Jesteśmy aż tak GŁUPIM narodem????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 05.07.06, 00:17 Ty jesteś głupi, naród jest mądry..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
codegen Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 05.07.06, 01:31 belaqua napisał: > Ty jesteś głupi, naród jest mądry..:))) possij mi pałe ch..u > Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 05.07.06, 00:40 fauna444 napisał: > Jakim cudem ludzie pokroju tego pana dostali się do Europarlamentu? Wybrany zostal. Co trzeba > zmienić w ordynacji wyborczej,żeby coś takiego się już więcej nie powtarzało > (chodzi mi o wybory zewnętrzne i wewnętrzne)? Najlepiej, zeby ich nie bylo, albo odpowiedni ludzie liczyli glosy. Jesteśmy aż tak GŁUPIM > narodem????!!!! Nie wiem, ja sie czuje ok. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 05.07.06, 01:00 Historia jest bardziej skomplikowana, niż wydaje się to niektórym dyskutantom na tym Forum. Czasem nie ma innego wyjścia i gangrenę trzeba wypalić rozżarzonym żelazem. Hiszpania przeżyła w latach 30. straszliwą hekatombę (chociaż nieporównywalną do naszej), ale przy całym terrorze i politycznych prześladowaniach zachowane zostały zdrowe zasady gospodarki rynkowej. Dzisiaj jest to kraj kwitnący i to się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek Ciekawe, co na to minister edukacji. 05.07.06, 01:00 I czy Maciej Giertych trafi do podręczników historii Polski??!! Myślę, że powinien. Choćby za cenną współpracę z Jaruzelskim w stanie wojennym. Odpowiedz Link Zgłoś
zeter1 Re: M. Giertych złożył hołd generałowi Franco 05.07.06, 01:07 >Oburzenia nie ukrywał Marek Siwiec (SLD), szef delegacji polskich socjalistów w PE. "Faszysta Franco został potępiony przez historię, Hiszpanię i Europę. Jeśli dziś ktoś nawiązuje do jego chwalebnej historii, to mnie to dziwi, ale i martwi, że niebawem odniesie się też do chwalebnej historii Adolfa Hitlera, bo to już niedaleka droga" - powiedział PAP Siwiec.< Kontynuując tok rozumowania Siwca: jeżeli dziś ktoś żąda specjalnych praw dla homoseksualistow oraz dla małp człekokształtnych, to niebawem odniesie się pozbawionych praw pedofili, zoofili, a także przymusowej eutanazji, bo to już niedaleka droga. Pytanie: który scenariusz jest bliższy realizacji? Nie oczekuję odpowiedzi od oburzonej lewizny, bo pytanie jest dla nich za trudne. Wymaga wiedzy i zdolności myślenia, a nie tylko skończenia krótkiego kursu ideologii świetlanego postępu. A swoją drogą, znamienne jest zestawienie tych dwóch dyskusji - teraz o Franco, przedwczoraj o homofobii. I poglądów europarlamentarzystów, polskich Siwców też... Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodwig Giertych ma wiele racji 05.07.06, 17:45 Szczególnie, jesli lewacy nie wstydzą się gloryfikować takiego człowieka jak Che Guevarra, a nawet przyjaźnić się z Castro - to oczywiście Franco to postać o niebo pozytywniejsza. To nie mój idol, ale rzeczywiście uratował Hiszpanię przed bolszewizmem i za to należy mu się uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Franco był zbrodniarzem 07.07.06, 03:47 podobnie jak zbrodniarzami byli inni dyktatrzy, czy to lewaccy jak Cze lub Castro czy prawicowi jak Pinochet. Pełna kompromitacja, ale czego się spodziewać po kimś takim jak Giertych w sumie... Uratował przed bolszewizmem mordując. Wspaniale, w takim razie Polpot przed kim ratował wyżynając 2 miliony ludzi? No co za bohater. A Hitler kogo i przed czym ratował? Aaa, zapomniałem, świat przed żydami tak? Niezłe brednie... bohater co Hiszpanię uratował. Rotfl. Odpowiedz Link Zgłoś