leonard0 Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 15:39 Jako CZłOWIEK,nie powinien popadać aż w taką megalomanię.Istnieje ogromna różnica między naszymi marzeniami a realiami Realia są nader mizerne! Nie jest to zasługą dobrze kreującego się PREMIERA,lecz realiów,które Go zdeterminowały. Jeżeli chodzi o mnie,to oprócz czerniny-kaczej zupy jestem bardzo krytyczny,w stosunku do NACJONALIZMU,KLERYKALIZMU/chociaż szanuję wartości chrześcijańskie,które nie mają nic wspólnego z dewotyzmem/ i jedynie SłUSZNYCH wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.kot1 Centrolew jako sposob na Kaczora? 09.07.06, 15:50 Znalazlem ciekawy komenmtrz dawnego UWola, kuczynskiego o tym co po Marcinkiewiczu, ciekawe www.kuczyn.com Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider kaczka najlepsza jest po pekińsku albo z jabłkami 09.07.06, 15:52 ale premierem? to jakiś poroniony pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
annasudol Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 15:56 To po co odchodzisz!!!!! jak jestes dumny Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski Re: Marcinkiewicz: jestem dumny 09.07.06, 15:58 Marcinkiewicz, nie zrobiłeś nic. Osobliwy to powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Re: Marcinkiewicz: jestem dumny 09.07.06, 16:19 To był najlepszy premier w historii IIIRP.Ale nie wybitny bo konkurencja czyli poprzednicy bardzo słaba. Jak piszecie, że w ciągu tych 7-miu miesięcy nic nie zrobił to powiem że chociaż nic nie zaszkodził jak Mazowiecki umacniając komuszo-sbecko-mafijną klikę.A i pozorował działania w znacznie mniejszym stopniu niż Belka.O pozostałych jego porzednikach nie warto pisać bo byli to albo nieudacznicy jak Pawlak i Buzek.Albo egoistyczni przywódcy mafijni traktujący państwo jak łup jak J.Miller. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Marcinkiewicz: jestem dumny ze duzo nie popsulem 09.07.06, 16:12 Poprzednia administracja pozostawila kraj w na tyle dobrym stanie ze ciagle jest z czego brac niezaleznie jakie glupstwa robimy. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 16:13 Ocenianie marionetki w kategorii zupełnie jej nie dotyczącej, czyli samodzielnego stanowiska premiera jest bez sensu. W tym jej uciecha, że się grzecznie skakało, nie może być oceniana w kategoriach sukcesu, czy porażki na tym stanowisku... Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider dajcie kazikowi spokój 09.07.06, 16:17 To też człowiek. Ma rodzine. Zone i czwórke dzieci, które trzeba ubrać nakarmić wykształcić. Sprawa jest jasna: ambicje do kieszeni, maska na twarz i do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: dobry premier i będzie dobry prezydent W-wy. 09.07.06, 16:18 To jest dobry kandydat na prezydenta Warszawy. Energiczny polityk znający się na mechanizmach władzy. Za nim stoi PiS , który jest partią zdolnych ludzi , którzy wiedzą co chcą. Polska wymaga zmian i odsunięcia od władzy "alfonsów" z PZPR-u. Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Re: dobry premier i będzie dobry prezydent W-wy. 09.07.06, 16:23 To był najlepszy premier w historii IIIRP.Ale nie wybitny bo konkurencja czyli poprzednicy bardzo słaba. Jak piszecie, że w ciągu tych 7-miu miesięcy nic nie zrobił to powiem że chociaż nic nie zaszkodził jak Mazowiecki umacniając komuszo-sbecko-mafijną klikę.A i pozorował działania w znacznie mniejszym stopniu niż Belka.O pozostałych jego porzednikach nie warto pisać bo byli to albo nieudacznicy jak Pawlak i Buzek.Albo egoistyczni przywódcy mafijni traktujący państwo jak łup jak J.Miller. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: dobry premier i będzie dobry prezydent W-wy. 09.07.06, 18:15 Gdyby nie gruba krecha Mazowieckiego Kaczynscy do dziś chodzili by po gnoju i zbierali robaki. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 16:35 ... nadęty i zadęty... szczyci się "nicnierobieniem" i uśmiechami do kamer, bon motami, nie zawsze mądrymi... gdzie tutaj przykłady pracy u podstaw, organicznej pracy dla Polski ?! Teraz posłusznie odchodzi, ustepuje prezesowi i daje się wygnac na banicję, za chwilę odda mandat poselski, zostanie komisarzem Warszawy, a jesienią... jesienią odejdzie w polityczny niebyt, bo prezydentem Go nie wybiorą... a za lat kilka tylko historycy bedą pamiętać i surowo oceniać... Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno PanieMarcinkiewicz... 09.07.06, 16:36 ..był Pan jedyną osobą spośród pisiorów,którą ceniłem choć na was nie głosowałem.Pańskie odejście wprowadzi totalny burdel w tym śmiesznym kraju.Kaczki dwie już o to zadbają. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Re: Był kukiełką od początku, grzeczną 09.07.06, 16:45 dc. bo uciekło i taką grzeczną kaczoposłuszną kukiełką pozostał. Samodzielność ??? gdzie tam, zawsze lepsze sznurki z góry niż własny rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Kazik to taki sam facet jak my 09.07.06, 16:50 ma żone i czwórke dzieci do utrzymania ubrania i wykształcenia. Samowola, ambicje i struganie bohatera strąciłyby go w polityczny, zawodowy i finansowy niebyt. Posłuszeństwo popłaca: ma posade, wynagrodzenie, wsparcie partyjne. Z pragmatycznego punktu widzenia postąpił słusznie - w swoim najlepszym interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: Kazik to taki sam facet jak my 09.07.06, 17:29 Prezes nie bierze jeńców. On już by się postarał, aby CBA w pierwszej kolejności zajęło się Marcinkiewiczem, gdyby ten do końca nie był lojalny. Kto jak kto, ale Kazio musi wiedzieć o tym najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider fakt, mając CBA Kaczor trzyma za jaja wszystkich: 09.07.06, 17:38 wrogów i swoich, winnych i niewinnych. Jak za stalina: nie ma niewinnych tylko nieprzesłuchani albo źle przesłuchani. SMIERSZ Odpowiedz Link Zgłoś
atheix_mail Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 17:06 "z dumą opowiadał o osiągnięciach swojego rządu - wymienił między innymi zakończone sukcesem negocjacje w sprawie budżetu UE" Jakich znowu osiagnieciach? Jedynym jego osiagnieciem jest 5.2%-owy wzrost gospodarczy. Negocjacje w sprawie budzetu UE byly KLESKA! "Zostawiam państwo w lepszym stanie, niż je zastałem - z dumą zaznaczył Kazimierz Marcinkiewicz. Premier zwrócił uwagę na wysokie tempo wzrostu gospodarczego i powoli spadające bezrobocie." Zostawiasz, klamco, panstwo pograzone w jeszcze gorszym kryzysie niz bylo zanim zostales premierem! Wtedy chociaz nie bylo powszechnego poboru do wojska i wojny z Niemcami! Zdychaj! Jesli chodzi o bezrobocie, wynosi ono 16%, a spada WYLACZNIE dzieki faktowi, ze Polacy licznie emigruja (sam zamierzam tak zrobic w 2012 roku). Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof3 Z obrzydzeniem oglądałem pokazową samokrytykę 09.07.06, 17:19 premiera zgnojonego przez Kaczyńskich. Życzę prezesowi PiS równie 'eleganckiego' i oczywiście jak najrychlejszego [dla dobra nas wszystkich] odejścia z polskiej polityki Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: Z obrzydzeniem oglądałem pokazową samokrytykę 09.07.06, 17:25 Kaczyński chciał pokazać kto tu rządzi. I pokazał. Pokazał także, że jak będzie chciał to najbardziej lubianego polityka nawet z jego własnego obozu na pożegnanie może co najwyżej kopnąć w doopę. Styl zaiste zacny. Odpowiedz Link Zgłoś
vertigo.seb Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 17:21 Można panu byłemu premierowi pogratulować tupetu. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 obłuda i zakłamanie... 09.07.06, 17:36 ale to nie jego wina, to kartofel tak kazali mówić Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Śliski Kazik 09.07.06, 17:36 Niestety okazał się facetem bez jaj i potwierdził zarzuty o marionetkowości którą starał się tak skrzętnie ukryć Nie dajmy się zwieżć jego śliskim jestem jednym z was.Stracił całą sympatię jaką go darzyłem choć nie było jej wiele Odpowiedz Link Zgłoś
kaneis Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 17:57 Nie dajmy się zwodzić PR-owcom byłego premiera. Fakty są takie, że był mało sympatyczny (bezczelność i prymitywizm dowcipasów o "cieniasach", nawiasem mówiąc synkowie jego to podobno nieciekawe typki i nieudacznicy rozbijający się "furkami" po Gorzowie, jak niektóre latorośla Wałęsy), bardzo prawicowy (poszukajcie faktów z czasów jego pracy jako wiceminister edukacji z ZChN - taki mały Giertych i prawie równie kompetentny) i przykrywał swój brak kompetencji pozornym, ale sztucznym luzem - to on był "cienias". 3ci garnitur Solidarności to był Buzek - przyuczył się ekononomii i polityki jako wieloletni doradca "S", ale przynajmniej zapewne jest inteligentny. Profesorem chemii i to nieprawomyślnym (niekomunistycznym) nie zostaje się na przyzwoitej uczelni za darmo. Jak mu wyszło - widzieliśmy. 4ty garnitur Solidarności to Kazimierz - nauczyciel fizyki z Gorzowa, ekspert od czego? Przeciętniak, który umiał wzbudzić sympatię kolegów opozycjonistów z 1-go garnituru (Mazowiecki, Geremek, Rokita, Frasyniuk, Borusewicz, Lis i inni "zarozumialcy") i 2go garnituru (Kaczyńscy i ich świta). Wszyscy (np. Komorowski) mówili "Kaziu jest miły facet". I tak to fala głosów wyborców i intrygi JK go wyniosły. Szkoda faceta jako kolejnego zderzaka Kaczyńskich, ale z tą sympatią do średniego, miłego człowieka - to nie przesadzajmy - toż to był Premier - jak nie umiał coś zrobić dla Polski, to trzeba było nie przyjmować stanowiska! Jeszcze zatęskimy za "zarozumialcami" z 1go garnituru. Tam się pewnych rzeczy nie robiło (lekceważenie wyborców - brak odpowiedzi na pytania dziennikarzy, korupcja, niekompetencja), bo po prostu "nie uchodzi" i honor nie pozwalał. Sołtys (Geremek) zmarszczył brew i każdy trzymał poziom, jak przed wojną. Jakby ministra złapali na korupcji, to by sobie w głowę strzelił. A jakby go złapali na niekompetencji, to by następnego dnia była dymisja. Może błądzili i nie umieli dotrzeć do wyborcy. Ale styl był i było się na czym wzorować. I nawet posłowie PSLu starali się dociągać w górę. Teraz - dociągnęliśmy w dół do Opalonego Andrzeja, a z "mieszczańsko przyzwoitego" Rokity się podśmiechujemy. Z kogo się śmiejecie - jakby powiedział Horodniczy z Rewizora - z siebie! ------------- Pamiętajcie - Kaczyńscy zaczęli od doradzania prez.Wałęsie - czego nie lubiliśmy w Lechu - to właśnie storzyli w nim oni! Intrygi, zderzaki, naginanie prawa, antyinteligenckość, kompleksy, łagodny antysemityzm.... Odpowiedz Link Zgłoś
brukselek pacynka 09.07.06, 18:01 fajna z ciebie była Kaziu,ale długo Polska by tego nie wytrzymała Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Byłem świetny zatem musiałem odejść..... 09.07.06, 18:07 PiS zapoczątkowuje epokę tzw. "nowej logiki". Ta stara, tradycyjna logika już sie przeżyła i nie pasuje do strategii partii. Przykład dał prezydent: brzusio mnie boli, zatem nie bedzie żadnego trójkata weimarskiego. Oraz prezes: wyroki pana Leppera nie utrudniają mu sprawowania funkcji wicepremiera. Premier mu wtóruje: Zyto, wróć, musisz wrócić bo RIP ma wobec ciebie zarzuty. Następnie oświadcza: świetny rząd, same sukcesy, zatem odchodze. Niedługo okaże sie, że to że Kaczyńscy są braćmi to tylko zbiorowe urojenie lub parszywa plotka rozsiewana przez układ, i w tym że jeden jest prezydentem a drugi premierem to nic zdrożnego bo przecież braćmi nie są (i mają na to kwity). ....a kot siedzi i wcina kartofle..... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: nowa ksywa dla naszych milusińskich- KartoFel 09.07.06, 18:23 chirlider napisał: > Czyli kaczki nie są już na cenzurowanym? Znowu legalna stała się kąpiel z gumowymi? Można produkowac papier toaletowy o tej samej nazwie? Rozumiem, ze teraz zakazane zostanie skrobanie kartofli. W sumie to nie będzie okazji do skrobania ,skoro za kopanie będzie groziła odsiadka. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider w Nowym Jorku widziałem rolke papieru toaletowego 09.07.06, 18:36 z wizerunkiem Saddama Huseina i poetyckim napisem: "wipe your crack with man from Iraq". Podoba mi sie taka wolność słowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: w Nowym Jorku widziałem rolke papieru toaleto 09.07.06, 18:42 chirlider napisał: > z wizerunkiem Saddama Huseina i poetyckim napisem: "wipe your crack with man > from Iraq". Podoba mi sie taka wolność słowa ;) A u nas papier toaletowy o nazwie "Kaczuszki" istnieje na rynku od kilkanastu lat. Nazwa pochodzi od miejscowości w którym się go produkuje. Gosiewski interweniował osobiscie. Wójt gminy złozył wniosek o zmiane nazwy miejscowości, inaczej wiele osób pracujących w tej fabryce wyląduje na bruku... ech Odpowiedz Link Zgłoś
jantar18 Re: nowa ksywa dla naszych milusińskich- KartoFel 09.07.06, 18:38 bio.mum napisała: Rozumiem, ze > teraz zakazane zostanie skrobanie kartofli. oj, w polityce to sie chyba dopiero zacznie a na jesieni wykopki? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: nowa ksywa dla naszych milusińskich- KartoFel 09.07.06, 18:43 jantar18 napisał: > bio.mum napisała: > > Rozumiem, ze > > teraz zakazane zostanie skrobanie kartofli. > > oj, w polityce to sie chyba dopiero zacznie > a na jesieni wykopki? Tak, rozpoczną się wraz z wyborami samorządowymi...mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: nowa ksywa dla naszych milusińskich- KartoFel 09.07.06, 18:48 naszymi motykami będą karty wyborcze :D:D:D wykopiemy co do jednego. Kartoflisko w ramach czynu społecznego moge spryskać Roundup'em, żeby żadne zielsko nie odrosło :) Odpowiedz Link Zgłoś
december70 Re: nowa ksywa dla naszych milusińskich- KartoFel 09.07.06, 19:09 Ot co chirlider jak za PRL-u,na jesieni były wkopki, ale muszę przyznać szczerze że część kartofli ocalala po przejściu naszej klasy,nie za bardzo przykładaliśmy się do społecznej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
em-biz Kiedy wreszcie będzie RZĄD ??? 09.07.06, 18:15 Odchody ZChN spłynęły szybko,w kierunku warszawskiego ratusza..... Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 18:15 stanowisko premiera w naszym kraju jest skaplikowane.polska jest podzielona, nie mozna dogadzac wszystkim.osobiscie sadze ze byl za liberalny.ale ogolnie nie byl najgorszym premierem.powinien brac aktywny udzial w polityce polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jantar18 Re: Marcinkiewicz: jestem dumny z tego co zrobiłe 09.07.06, 18:21 z tego bałwanka co go ulepił był śliczny jak te 3 miliony miliony mieszkań... i te drogi.... tysiące kilometów autostrad tyle z nich zostało co z tego bałwanka i marchewka dla kolejnych wyborców do zrobienia w bałwanka Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Laborant Marcinkiewicz :8 09.07.06, 18:32 PiS testował jeno ile kitu można ludziom wcisnąć przy pomocy szklanego okienka zwanego odbiornikiem telewizyjnym. Laborant Marcinkiewicz (i jego zespół) na drodze eksperymentu (czyli empirycznie) ustalił, że ilości kitu możliwego do "ożenienia" wyborcom znacznie przekraczają początkowe przypuszczenia władz PiS-u i można je śmiało określić jako nieograniczone. W tej sytuacji misja zdolnego fizyka - eksperymentatora Kazimierza M. uległa zakończeniu. Na zdefiniowany już teren i stanowisko wszedł sam Jarosław K. Jarek !!! Jarek !!!! Jarek !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Kazimierz Wielki 09.07.06, 18:24 Zostawiam państwo w lepszym stanie, niż je zastałem - z dumą zaznaczył Kazimierz Marcinkiewicz. Brawo! zupełnie jak Kazimierz Wielki: zastał Polskę drewnianą, zostawił murowaną. Odpowiedz Link Zgłoś