wrojoz ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 09:15 To kierunki do dyktatury Kaczyńskich. Trzeba się sprzeciwić. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 12:25 > To kierunki do dyktatury Kaczyńskich. Trzeba się sprzeciwić. Za późno. Już mają wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl ach, lepsza byłaby Jolka Kwach z ruskim akcentem 10.07.06, 12:34 Jolka, Jolka już miała zostać prezydentem, obejmując to stanowisko po swoim małżonku. Tron miał zostać w rodzinie a poddani już byli szczęśliwi. Aż nagle gdy Jolka otworzyła usta, okazało się, że nie ma nic do powiedzenia poza tekstami typu "mój małżonek jest pomazańcem bożym" - puk! puk! zastałem Jolkę? Teraz Jolka odpoczywa - nie wiadomo gdzie. Ja nie jestem psychiatrą specjalistą, ale polecam jakieś dobre sanatorium. PS. i ten piękny ruski akcent Jolki Kwach, gdy mówi po polsku... aż łza się w oku kręci. -- www.upadloscian.org.pl - kolejna afera z czasów prezydentury Kwaśniewskiego, który sympatyzuje z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą. Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Prawopl ma wyrazny kompleks Jolki. Czyzby... 10.07.06, 14:43 zazdroscila jej meza? A moze po, prostu intelektu i wyksztalcenia. Jak durnym trzeba byc, aby ignorowac prawdziwie tragiczne wydarzenie dla kraju, jakim jest niewatpliwie monopolizacja wladzy przez "kradnacych ksiezyc"? I to po to tylko, aby przygryzc bylej prezydentowej. Prawapl jest godna przedstawicielka kretynskiej nacjonalistycznej Polski. Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
puba Re: Prawopl ma wyrazny kompleks Jolki. Czyzby... 10.07.06, 14:52 zgadzam się z przedmówcą/czynią.. gadanie o Jolce to gadanie czysto komusze.. jak jest problem do ktorego nie wiadomo jak się odnieść to trzeba powiedziec: a tamci to są jeszcze gorsi więc ci nie są wcale tacy źli:P co za bzdura! najbardziej denerwująca w polskiej polityce jest ta retoryka idioty: nie argumenty ZA tym kogo popieram, ale argumenty PRZECIW temu kogo nie popieram na tej idiotycznej zasadzie wybierani są posłowie i prezio. palnijcie sie w łeb mamy na scenie politycznej takich idiotów na jakich sobie zagłosujemy a głosujemy jak zwykle: durnie na fali nienawiści do kogoś a nie poparcia. głupi kochany narodzie Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl cała SB-ecja jest niezadowolona 10.07.06, 15:33 puba napisał: > zgadzam się z przedmówcą/czynią.. > > gadanie o Jolce to gadanie czysto komusze.. > jak jest problem do ktorego nie wiadomo jak się odnieść to > trzeba powiedziec: a tamci to są jeszcze gorsi więc ci nie są wcale > tacy źli:P > co za bzdura! > najbardziej denerwująca w polskiej polityce jest ta retoryka idioty: > nie argumenty ZA tym kogo popieram, ale argumenty PRZECIW temu kogo nie popiera > m > na tej idiotycznej zasadzie wybierani są posłowie i prezio. > palnijcie sie w łeb > mamy na scenie politycznej takich idiotów na jakich sobie zagłosujemy > a głosujemy jak zwykle: durnie na fali nienawiści do kogoś > a nie poparcia. > > głupi kochany narodzie Polski... obecny Prezydent został wybrany głosami Polaków, a nie kosmitów. Z wielu kandydatów, Polacy uznali że właśnie ten będzie Prezydentem. Ja też tak głosowałem, i jestem zadowolony z wyboru. Na pewno nie są zadowoleni, ci którzy zamierzali głosować na Cimoszewicza (ach te lewe transakcje) lub Jolkę Kwach która pierdzieli głupoty typu "mój małżonek jest pomazańcem bożym". Nie dziwię się, że jesteście niezdowoleni dzisiaj. Czasy się zmieniły, a komunistą zostaje księ raz na całe życie. A dzisiaj życie komunistów i dzieci SBeków nie jest łatwe - po prostu nie można już kraść w biały dzień. Musicie działać jak szczury i stanowicie mniejszość. Poza tym lament który wszczynacie już na nikogo nie dziła, a wręcz jest odbierany jako oszołomstwo. Wszystko co mieliści do przegrania, przegraliście. A teraz tylko toczycie pianę. Nikt już was jednak nie słucha. SLD i cała SBecja to mniejszość. Nawet już nie stanowicie opozycji, bo opozycją do prawicowej partii rządzącej jest dzisiaj też partia prawicowa. Gdzie miejsce dla SB-ecji i ich dzieci - odpowiadam: miejsca nie ma (nawet w więzieniach panuje tłok). Proponuję wyjazd do Moskwy. -- www.upadloscian.org.pl - kolejna afera kryminalna z czasów rządów SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: cała SB-ecja jest niezadowolona 10.07.06, 16:03 -Ludy spasajties! -Do Moskwy ubiezajties! Takie hasla brzmia w zawolaniach protestujacych desygnacji Jaroslawa Kaczynskiego na Premiera. Bo i coz moga zrobic. Co prawda do konca wrzesnia jeszcze troche czasu zostalo, ale termin likwidacji WSI (Wojskowych Sluzb Informacyjnych) zdaje sie niezmienialny wiec kto ma sporo milionow zapracowanych za dobrych czasow, ten spokojnie moze wyjechac na Zachod i tam zyc, ale sila robocza WSI, ktora oblowila sie tylko na pare milinow, nie znajdzie swojego eldorado w Hiszpanii, czy we Francji i musi do Moskwy. Desperacja w szeregach WSI rosnie z kazdym tygodniem. Odpowiedz Link Zgłoś
borrus Re: cała SB-ecja jest niezadowolona 10.07.06, 16:27 a jak myślisz, cieniasie, gdzie są orginały pewnych lojalek? Likwidacja WSI- hi hi, jeszcze jedno zagranie pod publiczke... Odpowiedz Link Zgłoś
szymek.jajcarz.z-tvn Ten Binladenowski NYT Jeszcze Się Ukazuje ??!!!!!! 10.07.06, 16:31 przezież Kongres miał tego brukowca postawić przed sądem za zdradę stanu i szpiegostwo na rzecz arabów ! Odpowiedz Link Zgłoś
mak179 Re: cała SB-ecja jest niezadowolona 10.07.06, 16:53 "Czasy się zmieniły, a komunistą zostaje księ raz na całe życie. A dzisiaj życie komunistów i dzieci SBeków nie jest łatwe - po prostu nie można już kraść w biały dzień. Musicie działać jak szczury i stanowicie mniejszość. Poza tym lament który wszczynacie już na nikogo nie dziła, a wręcz jest odbierany jako oszołomstwo. Wszystko co mieliści do przegrania, przegraliście. A teraz tylko toczycie pianę." Czytając ten bełkot pełen błędów jestem pewien, że jeśli już komuś toczy się piana, to na pewno autorowi tych kilku zdań. Rozumiem, że upał utrudnia trzeźwy osąd, ale dlaczego od razu obrażać interlokutorów. Jestem pewien, że nie wszyscy wyborcy PiS-u kradli w Telerafie, załatwiali sobie indywidualne dostawy gazu, narażając na katastrofę współmieszkańców, a także nie kupowali leśniczówki za bezcen. Pozdrawiam i zalecam odpoczynek w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
prawopl Re: cała SB-ecja jest niezadowolona 10.07.06, 17:11 mak179 napisał: > Czytając ten bełkot pełen błędów jestem pewien, że jeśli już komuś toczy się pełen błędów? ach, przepraszam że uraziłem Twoje poczucie estetyki. Jesteś widocznie mądrzejszy, bo zapewne jak się domyślam piszesz bezbłędnie jak Krzysiek Janik (SLD), który kiedyś pisał przemówienia Generałowi Jaruzelowi i zobacz jak daleko zaszedł w strukturach SLD! Gratuluję! Na tym przykładzie przeczuwam, że masz świetlaną przyszłość przed sobą. > piana, to na pewno autorowi tych kilku zdań. Rozumiem, że upał utrudnia trzeźwy teraz zarzucasz mi otępienie mentalne? Więc nie tylko jesteś polonistą, ale też psychiatrą specjalistą? Brawo, z takimi talentami doprowadziłbyś Jolkę Kwach do prezydentury! Jolka Kwaśniewska z tym jej ruskim akcentem gdy mówi po polsku i tekstami w stylu "mój małżonek jest pomazańcem bożym" potrzebuje własnie jedynie wybitnych specjalistów. > > osąd, ale dlaczego od razu obrażać interlokutorów. Jestem pewien, że nie > wszyscy wyborcy PiS-u kradli w Telerafie, załatwiali sobie indywidualne dostawy > > gazu, narażając na katastrofę współmieszkańców, a także nie kupowali halo? tu ziemia. Staram się bardzo, ale nie rozumiem. Jeżeli wyłowiłeś jakąś aferę, lub zlokalizowałeś jakiegoś złodzieja, to proszę podaj szczegóły. Przykład: jeżeli mówię że Kwaśniewski i jego Jolka Kwach sympatyzują z biznesami powiązanymi ze znanym aferzystą, to nie jestem gołosłowny, bo odsyłam od razu do obszernych materiałów na stronie www.upadloscian.org.pl To co ty natomiast podałeś to jest bełkot. > leśniczówki za bezcen. Pozdrawiam i zalecam odpoczynek w cieniu. znowu jesteś lekarzem? może skontaktuj się z Jolką Kwaśniewską i spróbuj zdiagnozować dlaczego gdy tylko się odezwie to pierdzieli takie głupoty jak to, że jej "małżonek jest pomazańcem bożym"... puk! puk! Odpowiedz Link Zgłoś
mak179 Re: cała SB-ecja jest niezadowolona 10.07.06, 17:54 "może skontaktuj się z Jolką Kwaśniewską i spróbuj zdiagnozować dlaczego gdy tylko się odezwie to pierdzieli takie głupoty" A w Stanach Zjednoczonych biją murzynów. A prosiłem o odpoczynek w cieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
hutmen2 Re: cała SB-ecja jest niezadowolona 10.07.06, 17:45 Popieram twoje zdanie, bowiem prawdziwe afery to tzw "wolna Polska",rozkradanie kraju przez nowe "elyty",spłata długu kościołowi, totalna wojna na górze,wysprzedawanie za bezcen kraju zachodowi(banki,fabryki) itd.Jakoś do chwili obecnej nie słyszałem o gospodarczych postępowaniach sądowych w stosunku do byłych przedstawicieli wladz.Czyżby nowa była tak tolerancyjna? A może jednak nie kradli? Nie, to niemożliwe, bo prawomyślny lud wie lepiej.Mówi sie, że rewolucje przygotowuja entuzjaści, przeprowadzają fantycy a korzystają łajdacy.Coś w tym jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
opluwacz.z.tvn Ta "Prasa" To Lewackie Brukowce :)))))))))))))))) 10.07.06, 16:39 Polakożercze Gwno cytuje tylko swoją rodzinę :) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Pijemy to piwo! 10.07.06, 16:01 Nalali, olali, we flaki kartoflaki. Nalali Lesia do zbyt dużego kufla Podali kartofla, a miała być trufla. W dodatku tak był pompowany zamiast lany, że za mało trunku , a zbyt dużo piany. Truflę kartoflaka ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Idzie reklamacja, nie chcę tego kufla, Nie chcę kartoflaka, bo miała być trufla. Przeryły za truflami świniaków watachy, wyryły kartofla i to z bożej łachy. Truflę kartoflaka ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Tak to mało piwka, piana reszta kufla, zaś dwa kartoflaki to jest polska trufla. Jak nie chcesz piweczka i tego obiadu, to żeś łżepolakiem, no i spieprzaj dziadu. Truflę kartoflaka ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Za sprawką świń polskich piana po szczyt kufla, danie dwa kartofle to niby jest trufla. Polskie świnie chcąc przytyć, żrą kartoflaki, byle wydęty bandzioł i napchane flaki. Trufle kartoflaki ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Pomyśl, że w Europie leją pełne kufle, francuskie świnki wynajdują im trufle. Ta francuska świnka nie jest debiutantka, polska z gnojowicy wieczna aspirantka. Trufle kartoflaki ryły polskie świnie, a pianki brakuje przecież w mszalnym winie. Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 12:33 wrojoz napisał: > To kierunki do dyktatury Kaczyńskich. Trzeba się sprzeciwić. ************************************************ TO NA CO CZEKASZ???? Odpowiedz Link Zgłoś
jur.jam Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 15:25 Tylko w takim kabaretowym kraiku jak Polska ....... dwa kurduple + Kwazimodo Gosiewski mogą objąc najwyższe urzedy w państwie . Przecież te zawistne gnomy nie jeżdżą z wizytami za granicę bo wyglądają jak gnojki z innej bajki i minionych czasów . Wstyd . Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 11.07.06, 10:32 gdyby to tylko chodzilo o wyglad! to nie to niestety, to robak co dusze gryzie, a gryzie, oj gryzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Oj, te kaczory 10.07.06, 09:20 Zwiększanie władzy w tym stylu, prowadzi w demokratycznym Państwie do dyktatury. A dyktatura kaczyńskich przy ich nawiedzeniu jest grożna. Trzeba się bronić. Odpowiedz Link Zgłoś
aninna Re: Oj, te kaczory 10.07.06, 09:27 Slowem, Bialorus z nas zrobia...zeby im sie tylko nie udalo! Bo na Bialorusi to juz tylko brud smrod i ubostwo... ;-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
olias tak, tak .. oczywiście 10.07.06, 09:28 a jak tylko w starej Unii spalą meczet, zdewastują cmentarz żydowski, to zaraz Parlament Europejski potępi polski nacjonalizm Odpowiedz Link Zgłoś
roland12 Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 09:36 no to mamy powoli na Zachodzie przerypane, zobaczycie co sie bedzie teraz dzialo ze zlotym i gielda. Groza idzie! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik No i co się z tą giełdą dzieje??? 10.07.06, 14:58 No i co z tą giełdą dzieje? Dla niedoinformowanych: dalej rośnie! Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub oczywiscie "po polskiemu".. 10.07.06, 09:50 ...nikt z "PiSowych" nie zastanowi sie ani przez moment nad sensem slow plynacych z innych krajow.. przeciez jasnym jest, ze to spisek Europy, jasnym jest ze to Eurouklad, jasnym jest, ze "jestesmy wspaniali" a inni tego nie widza i z zazdrosci chca "nas" zniszczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
jak-szymon Lewe poglądy 10.07.06, 09:55 Ta belgijska demo-liberalna gazeta produkuje poglądy z okolic przedsionków piekła na wyraźne zlecenie władz centralnego miejsca ogniowych kaźni... każdy, kto się ich nałyka ma szansę doświadczyć tego niekończącego się żaru!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Lewe poglądy 10.07.06, 09:58 > Ta belgijska demo-liberalna gazeta produkuje poglądy z okolic przedsionków > piekła na wyraźne zlecenie władz centralnego miejsca ogniowych kaźni... każdy, > kto się ich nałyka ma szansę doświadczyć tego niekończącego się żaru!!!!!! i dlatego pedem ludzie na moherowa pielgrzymke!!!! i na kolanach wkolo klasztoru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel Re: Lewe poglądy 10.07.06, 10:05 hahahahaha krętacze, aferzysci , agenci już robią w portki, a lewacy z "Le Soir" ze złości chyba też popuszczą hahah brawo Lech i Jarosław!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Lewe poglądy 10.07.06, 10:09 marek.ditel napisał: > hahahahaha > krętacze, aferzysci , agenci już robią w portki, > a lewacy z "Le Soir" ze złości chyba też popuszczą > hahah > brawo Lech i Jarosław!!!! hahahaha! hahahaha! hahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Lewe poglądy 10.07.06, 10:10 Znany z popuszczania ze złości to zdaje się jest nasz prezio :-) marek.ditel napisał: > hahahahaha > krętacze, aferzysci , agenci już robią w portki, > a lewacy z "Le Soir" ze złości chyba też popuszczą > hahah > brawo Lech i Jarosław!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Lewe poglądy 10.07.06, 10:21 marek.ditel napisał: > hahahahaha > krętacze, aferzysci , agenci już robią w portki, > a lewacy z "Le Soir" ze złości chyba też popuszczą > hahah > brawo Lech i Jarosław!!!! ------------------------------------- "Le Soir" jest dziennikiem w miare obiektywnym, czyta go wiekszosc normalnych obywateli. W tym przypadku napisali prawde bo to co dzieje sie w Polsce jest nieslychane! Tutaj - tz. w Belgii - nikomu specjalnie nie zalezy na szkalowaniu naszego kraju bo i po co? Informuja czytelnikow, ze istnieje kraj (w Unii Europejskiej), ktory okazuje sie miernym i niegodnym sojusznikiem, nie mozna mu ufac. To wszystko przelozy sie na ich spojrzenie na sprawy gospodarcze, znowu beda bali inwestowac w tym kaczorlandzie.Kto na tym straci, nie Belgowie... Odpowiedz Link Zgłoś
mani2 Re: Lewe poglądy 10.07.06, 11:00 Czyzby? Czy to jest vox populi, czy tylko opinia pewnych kregow, majacych swoj interes w ksztaltowaniu negatywnej opinii o Polsce? > Tutaj - tz. w Belgii - nikomu specjalnie nie zalezy na szkalowaniu > naszego kraju bo i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Lewe poglądy 10.07.06, 11:05 mani2 napisał: > Czyzby? Czy to jest vox populi, czy tylko opinia pewnych kregow, > majacych swoj interes w ksztaltowaniu negatywnej opinii o Polsce? KOMU i PO CO ma zalezec na "ksztaltowaniu negatywnej opinii o Polsce"?! Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Lewe poglądy 10.07.06, 11:08 mani2 napisał: > Czyzby? Czy to jest vox populi, czy tylko opinia pewnych kregow, > majacych swoj interes w ksztaltowaniu negatywnej opinii o Polsce? > Kogo zaliczasz do tych "pewnych kregow", znajac zycie pewnikiem Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Lewe poglądy 10.07.06, 11:18 Nie musi nikogo zaliczac. Zydzi maja w rekach wiekszosc mediow a te ksztaltuja opinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Lewe poglądy 10.07.06, 11:24 jb93 napisał: > Nie musi nikogo zaliczac. Zydzi maja w rekach wiekszosc mediow a te ksztaltuja > opinie :) Wbrew pozorom nie maja wiekszosci. To sa takie obiegowe opinie. Poddajesz sie im, widze ;). Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Paradoks. 10.07.06, 12:00 Obiegowe opinie na temat obecnosci Zydow w mediach przezkogos musza byc tworzone i rozpowszechniane. No, chyba nie przez Zydow?! To przez kogo? Wyglada na to, ze przez ultraprawice i innych hitlerkow. Media w rekach prawicy...? Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Paradoks. 10.07.06, 12:07 emes-nju napisał: > Obiegowe opinie na temat obecnosci Zydow w mediach przezkogos musza byc tworzon > e i rozpowszechniane. No, chyba nie przez Zydow?! To przez kogo? Wyglada na to, > ze przez ultraprawice i innych hitlerkow. Media w rekach prawicy...? ---------------------------------------------------------------------------- Podstepne pytanie. Te obiegowe opinie nie sa tworzone przez wiekszosc mediow. One sa wynikiem takich plytkich spekulacji na roznych forach, np. nawet tutaj, jest takie mnostwo antysemitow, komentarze sa puszczane, no problem. Juz nic nie mowie bo znowu mnie skasuja ;). No i oczywiscie istnieja pisemka o charakterze wybitnie prawicowym. Ale to jednak pospolity lud trudni sie antysemityzmem. > Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Paradoks jest nieco glebiej 10.07.06, 12:10 Lud pracujacy miast i wsi gleboko wierzy, ze wszystko w tym kraju opiera sie o media. Ze bez udzialu mediow do niczego nie dojdzie, a ludzie nie beda nic wiedzieli, pozostajac w ciemnocie. I ten sam lud wierzy w to, ze media sa zydowskie. Czyli lud, bez zastanowienia, przyjmuje, ze media sa zydowskie i jeszcze same o tym informuja :-P Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Paradoks jest nieco glebiej 10.07.06, 12:18 emes-nju napisał: > Lud pracujacy miast i wsi gleboko wierzy, ze wszystko w tym kraju opiera sie o > media. Ze bez udzialu mediow do niczego nie dojdzie, a ludzie nie beda nic wied > zieli, pozostajac w ciemnocie. I ten sam lud wierzy w to, ze media sa zydowskie > . Czyli lud, bez zastanowienia, przyjmuje, ze media sa zydowskie i jeszcze same > o tym informuja :-P ----------------------------------- To nie jest tak, zapedziles mnie troche w kozi rog. Nie wypowiadm sie wystarczajaco merytorycznie;). Wydaje mi sie, ze bobrze zrozumiales moje intencje ale robisz sobie jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Paradoks jest nieco glebiej 10.07.06, 12:23 Jako zywo rozumiem Twoje intencje i zadne skarby nie robilbym sobie jaj z kogos, z kim sie zgadzam :-) Jaja robie sobie z ciemnoty ludzi - najbardziej z ciemnoty ludzi, jakoby, wyksztalconych. Wiesc gminna, po blizszym przyjrzeniu sie, jest tak pelna sprzecznosci, ze az wlosy deba staja. A lud pracujacy miast i wsi na podstawie wiesci gminnej np. oddaje swoje glosy. Wole sobie z tego jaja robic niz sie tego bac! Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub nie boj nic - tylko namawiaj wszystkich... 10.07.06, 12:31 ....by szli do urn.. wybory zostaly wygrane przez klony wcale nie za sprawa niby wielkiego poparcia, jak to sie nam probuje wmowic.. ale niestety z powodu malej frekfencji tych "ponad ciemna masa".. ilu z twoich znajomych, ktorzy teraz tak psiocza nie glosowalo? w moim otoczeniu jest ich wielu.. i to ich wina.. nie ciemnego ludu.. Odpowiedz Link Zgłoś
hutmen2 Re: Lewe poglądy 10.07.06, 18:00 Ale chyba nie w Polsce - bo tam wszędzie "pisiory"(przynajmniej radiu i TV no "Naszym Dzienniku").Ela by dopuściła??? A lud boży nie traci czsu na czytanie - mniej kosztuje słuchanienie i patrzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Lewe poglądy 10.07.06, 11:04 ginusia napisała: > To wszystko przelozy sie na ich spojrzenie na sprawy gospodarcze, znowu > beda bali inwestowac w tym kaczorlandzie.Kto na tym straci, nie Belgowie... Inwestorzy zaczna sie bac wiec, zeby bylo czym finansowac IV RP trzeba bedzie inwestorow "zachecic". Najbardziej rozpowszechniona metoda jest obiecywanie wiekszych zyskow - stopy procentowe poleca wiec w gore. Straca na tym WSZYSCY obywatele, a zarobia tak znienawidzeni inwestorzy i banki. Ciekawe czy takie byly zamierzenia naszej nowej waaadzy ludowej? Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Lewe poglądy 10.07.06, 11:13 emes-nju napisał: >> > > Inwestorzy zaczna sie bac wiec, zeby bylo czym finansowac IV RP trzeba bedzie i > nwestorow "zachecic". Najbardziej rozpowszechniona metoda jest obiecywanie wiek > szych zyskow - stopy procentowe poleca wiec w gore. Straca na tym WSZYSCY obywa > tele, a zarobia tak znienawidzeni inwestorzy i banki. Ciekawe czy takie byly za > mierzenia naszej nowej waaadzy ludowej? ----------------------------------------------- Co jest zamierzeniem nowej wladzy "ludowej" to jest mala zagadka dla nas wszystkich. W kazdym razie - nic dobrego dla kazdego. > Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Re: Lewe poglądy/Polemika!!!! 10.07.06, 13:45 Polemika !!!!! Jest takie przysłowie /nie popełnia błędu tylko ten co nic nie robi/ Bliżniacy to weryfikują /można tylko popełniać błędy nic nie robiąc/ i To jest fenomen godny księgi Ginessa ! Old Hors Odpowiedz Link Zgłoś
xander9 Coś późno dziś pojawiły się posty sponsorowane.... 10.07.06, 10:24 marek.ditel napisał: > brawo Lech i Jarosław!!!! Szkoda mi tego kraju. Miałeś chamie złoty róg. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Coś późno dziś pojawiły się posty sponsorowan 10.07.06, 11:07 xander9 napisał: > marek.ditel napisał: > > brawo Lech i Jarosław!!!! > > Szkoda mi tego kraju. Miałeś chamie złoty róg. Ostal ci sie ino sznur chcialoby sie dopowiedziec, ale, o ile starcza pamiec mnie nie zawodzi, sznurek (do snopowiazalek) byl zawsze nierozwiazywalnym problemem w PRLu, do ktorego zmierzamy wielkimi krokami... Odpowiedz Link Zgłoś
joli_cyc Bzdury 10.07.06, 10:04 Zachodnie gazety sa jak zwykle najlepiej poinformowane! Prawie tak dobrze i bezstronnie jak Gazeta Wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chutach Masz rację, to spisek tajnego rządu światowego 10.07.06, 11:27 Więcej o rządzie możesz znaleźć w dziełach M.Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Re: ''NYT'', jakbym czytał GW 10.07.06, 10:05 Przypuszczam,ze aktywniejsi dziennikarze GW dorabjają w prasie Zachodniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 10:09 Kogo obchodzi co myśli świat ? Świat zawsze nas nienawidził. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 11:10 wj1980x napisał: > Kogo obchodzi co myśli świat ? Świat zawsze nas nienawidził. Blizsze prawdy byloby, ze swiat zawsze mial nas tam, gdzie my sami siebie mamy - w d... Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 11:18 emes-nju napisał: > wj1980x napisał: > > > Kogo obchodzi co myśli świat ? Świat zawsze nas nienawidził. > > > Blizsze prawdy byloby, ze swiat zawsze mial nas tam, gdzie my sami siebie mamy > - w d... > To nie jest prawda, swiat - tzn. w tym przy^padku Europa - starala sie nas traktowac jak partnera, przynajmniej po wejsciu do Unii, ale nasze obecne wladze maja to w d****. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 11:23 ginusia napisała: > emes-nju napisał: > > > wj1980x napisał: > > > > > Kogo obchodzi co myśli świat ? Świat zawsze nas nienawidził. > > > > Blizsze prawdy byloby, ze swiat zawsze mial nas tam, gdzie my sami siebie > > mamy - w d... > > > To nie jest prawda, swiat - tzn. w tym przy^padku Europa - starala sie nas > traktowac jak partnera, przynajmniej po wejsciu do Unii, ale nasze obecne > wladze maja to w d****. Europa, od dluzszego juz czasu, jest nastawiona do Polski przychylnie. Swiat, a o nim byla mowa :-), ma nas tam, gdzie sami sie umieszczamy wybierajac co jakis czas coraz to nowe gruszki na wierzbie... Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 11:27 > > > Europa, od dluzszego juz czasu, jest nastawiona do Polski przychylnie. > > Swiat, a o nim byla mowa :-), ma nas tam, gdzie sami sie umieszczamy wybierajac > co jakis czas coraz to nowe gruszki na wierzbie... --------------------------------------------------------- Hm, swiat, co to jest dla Ciebie? To jest pojecie bardzo rozlegle, trudne do ujecia. Swiat, teraz, w tej chwili, czy ogolnie patrzac od lat.:). Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 11:34 Jaja sobie robie ze spiskowych teorii, w ktorych Polska, piekna i szlachetna, od zawsze byla przez swiat sukcesywnie niszczona. Problem w tym, ze Polska nigdy w ciagu ostatnich wiekow nie znaczyla, chocby w Europie, na tyle duzo, zeby sie z nia ktos liczyl (a niszczyc mozna tylko liczacego sie przeciwnika) - bylismy pionkiem na szachownicy. Dzieki solidnej pracy udalo sie wprowadzic Polske do UE i osiagnac wiecej niz wynikaloby z naszych mozliwosci finansowo-gospodarczych. W Europie cos znaczymy (jeszcze, ale to sie juz niedlugo zmieni - IV RP nie jest miedzynarodowym rajem...). Reszta swiata ma do nas stosunek podobny jak my do Bangladeszu - wiemy, ze jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 11:37 emes-nju napisał: > Jaja sobie robie ze spiskowych teorii, w ktorych Polska, piekna i szlachetna, o > d zawsze byla przez swiat sukcesywnie niszczona. Problem w tym, ze Polska nigdy > w ciagu ostatnich wiekow nie znaczyla, chocby w Europie, na tyle duzo, zeby si > e z nia ktos liczyl (a niszczyc mozna tylko liczacego sie przeciwnika) - bylism > y pionkiem na szachownicy. Dzieki solidnej pracy udalo sie wprowadzic Polske do > UE i osiagnac wiecej niz wynikaloby z naszych mozliwosci finansowo- gospodarczy > ch. W Europie cos znaczymy (jeszcze, ale to sie juz niedlugo zmieni - IV RP nie > jest miedzynarodowym rajem...). Reszta swiata ma do nas stosunek podobny jak m > y do Bangladeszu - wiemy, ze jest. ----------------------------------------- No i dobrze mowisz, taka jest prawda, niestety. > Odpowiedz Link Zgłoś
ak813 [...] 10.07.06, 10:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
everything_fish Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 10:12 budowa czfartej żeczpospolitej = prl bis. Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Irytacja sąsiadów 10.07.06, 10:12 "Nauczył się, że upór i wołanie na całe gardło o polskim patriotyzmie nie służą państwu i że w interesie Polski jest to, by nie irytować europejskich sąsiadów." Niemców tak irytowaliśmy że musieli zająć Poznań, zakazać języka Polskiego, oraz planować wymordowanie narodu Polskiego(potem zwalając to na Hitlera, choć plany wypędzenia Polaków były tworzone w IWŚ). Strasznie szybko coś ci Niemcy się irytują. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Irytacja sąsiadów 10.07.06, 11:09 wj1980x napisał: > Niemców tak irytowaliśmy że musieli zająć Poznań MATKO! To Niemcy zajeli Poznan?! KIEDY?! Ludzie ja tam mam znajomych! Nic o tym nie wiedzialem! Pewnie nie dzwonia, bo lkaja w lochu... Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Re: Irytacja sąsiadów 10.07.06, 12:33 Eurofile mają to do siebie, że nawet nie wiedzą co to Rozbiory lub Wartheland. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Irytacja sąsiadów 10.07.06, 12:38 Och, wiem co to sa rozbiory! Uczylem sie tego na HISTORII. Jakos nie potrafie sie doszukac podobienstw do tamtych czasow. Pewnie glupawy jestem i nie zauwazam czolgow na granicach... Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Irytacja sąsiadów 10.07.06, 12:39 > Eurofile mają to do siebie, że nawet nie wiedzą co to Rozbiory lub Wartheland. Vaterland.. A po co maja wiedziec co to rozbiory??? To bulo juz wiek dawno dawno temu! czas posunal sie do przodu o kilka stuleci.. Eurofoby tego nie zauwazaja??? Wyzluzujcie juz z ta szabelka i martyrologia.. Zamiast w kolko o smierci i przeszlosci - do przodu.. jak pracowac.. jak ksztaltowac swiat wkolo siebie.. jak FUNKCJONOWAC w obecnej rzeczywistosc...to sa rzeczy, ktorymi warto sie zajac.. Lao Tsy powiedzial, ze latarnia z tylu wozu nie pomaga w posuwaniu sie naprzod.. - swiete slowa Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 10:14 Patrzcie no! Te Francuzy tak daleko, a jak czują te nasze polskie nuty. Musi co, mają agentów. Panowie Dorn&Waserma&Ziobro - do roboty! Autor opinii: Zaniepokojony Odpowiedz Link Zgłoś
siamlady Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 10:27 Juz jako dziecko dziwiłam się, jak to się dzieje, że do władzy tak łatwo może dojśc ktoś konfliktowy i wręcz nieobliczalny , a świat nie reaguje i spokojnie czeka z założonymi rękoma na wydarzenia. Teraz wierzymy że mechanizmy demokracji samodzielnie wyhamują zapędy Kaczyńskich do zawładnięcia państwem. Oby! Wszsytkim ostatnim wierzącym w ich "uczciwość", patriotyzm ( partiotyzm)i praworządność chciałabym zadać pytanie; nie daje Wam do myslenia pycha, bezpardonowość, konfliktowść, brak ogłady, dyplomacji, politycznej mądrości u tych ludzi? ___ Jeżeli ktos mówi ci że jestes świnią, nie przejmuj się. Jeżeli mówi ci to dziesiąta osoba, czas wyjśc z chlewa. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 10:39 > Juz jako dziecko dziwiłam się, jak to się dzieje, że do władzy tak łatwo może > dojśc ktoś konfliktowy i wręcz nieobliczalny , a świat nie reaguje i spokojnie > czeka z założonymi rękoma na wydarzenia. > > Teraz wierzymy że mechanizmy demokracji samodzielnie wyhamują zapędy > Kaczyńskich do zawładnięcia państwem. Oby! Pzez ostatnie miesiące nic nie było realizowane ,rynek pracy leży ,itp. , ale za to Marcinkiewicz dobrze opanował PR . Odpowiedz Link Zgłoś
wj1980x Mądre słowa 10.07.06, 10:15 "Nie damy sobie wmówić, że nie ma w Europie państw narodowych i nie ma polityki narodowej, bo ona jest ewidentnie prowadzona przez naszych partnerów. I nie ma powodu, dla którego mielibyśmy tego nie robić" Jarosław Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re:tym razem nie z milosci francuskiej a z glowki. 10.07.06, 10:22 jedno jest pewne w iju - prawo francuzow do zamkniecia zabojadaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re:tym razem nie z milosci francuskiej a z glowki 11.07.06, 11:12 brzmialbys lepiej pod ksywa pierdzinski a nie polonski, czy moglbys to rozwazyc? Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Mądre słowa 10.07.06, 12:07 wj1980x napisał: > "Nie damy sobie wmówić, że nie ma w Europie państw narodowych i nie ma > polityki narodowej, bo ona jest ewidentnie prowadzona przez naszych > partnerów. I nie ma powodu, dla którego mielibyśmy tego nie robić" Jarosław > Kaczyński. Wrusza mnie bohaterstwo naszego walecznego kaczora! On nie da sobie wmowic tego, czego NIKT nie mowi! Sam to zreszta przyznal mowiac, ze polityka narodowa jest prowadzona przez naszych partnerow. Jareczek jak nie ma wroga, musi go sobie znalesc... Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Mądre słowa 10.07.06, 12:17 > Wrusza mnie bohaterstwo naszego walecznego kaczora! > > On nie da sobie wmowic tego, czego NIKT nie mowi! Sam to zreszta przyznal mowia > c, ze polityka narodowa jest prowadzona przez naszych partnerow. Jareczek jak n > ie ma wroga, musi go sobie znalesc... > otoz nie.. jarek ma wroga.. teraz robi wszystko, zeby przekonac do tego lud.. tak jak kazda dyktatura, tutaj dzialaja te same prawa.. zeby dyktowac, najpierw trzeba wskazac wroga.. na marginesie - piosenka "republiki" - "republika" - pisana w latach 80tych i zakazana przez cenzure, jakze teraz aktualna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Jednak bohater :-P 10.07.06, 12:28 Kaczorek sam, bohatersko trwa na swoim posterunku w walce przeciw calemu swiatu. To, ze swiat wcale nie chce wojowac, jakos uchodzi uwadze wodza. Szkoda tylko, ze uchodzi tez uwadze duzej czesci spoleczenstwa, ktore na bohaterstwo WODZA reaguje radosnym poszczeniem zwieraczy :-P Tak rodza sie dyktatury. Mam nadzieje, ze Europa odrobila lekcje z historii i nie da sie zlapac z (...) w garsci. Z haiderowska Austria sie udalo - miejmy nadzieje, ze Polske w odpowiednim momencie tez delikatnie przywroca do pionu. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz_ja Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 10:27 Przeszkodzimy tym braciszkom w zawłaszczeniu władzy!!!!!!!!!!!!!Szykujemy się do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: i zewrzyjmy ..pold...ki.. 10.07.06, 10:33 watpie, ze sie da je zewrzec po tej ostatniej wizycie burmistrzow z berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 10:54 tadeusz_ja napisał: > Przeszkodzimy tym braciszkom w zawłaszczeniu władzy!!!!!!!!!!!!!Szykujemy się > do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do wyborow jeszcze daleko, jak to zrobic inaczej??? Odpowiedz Link Zgłoś
buj_w_chutach Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 11:29 Stajk generalny albo obywatelskie nieposłuszeństwo. Ostatecznie możemy wziąść przykład z Ukraińców i Gruzinów. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 11:36 buj_w_chutach napisał: > Stajk generalny albo obywatelskie nieposłuszeństwo. Ostatecznie możemy wziąść > przykład z Ukraińców i Gruzinów. ------------------------------------- Strajk generalny??? Czy widzisz to, nie jest mozliwy. Tyle ludu nie poszlo do wyborow bo im sie nie chcialo. Teraz tez nie bedzie im sie chcialo strajkowac!! Wygoda, osobista wygoda, nieprzemyslana dzialalnosc, to jest wszystko czym kieruje sie ten narod, obecnie.Zobaczysz, nic sie nie zmieni do nastepnych wyborow. To jest leniwe spolecznstwo, ktore tylko potrafi narzekac. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 11:48 ginusia napisała: > Strajk generalny??? Czy widzisz to, nie jest mozliwy. Tyle ludu nie poszlo do > wyborow bo im sie nie chcialo. Teraz tez nie bedzie im sie chcialo > strajkowac!! Poza tym strajk najbardziej uderzy we wlasciciela firmy - na szczescie coraz czesciej prywatnego. Strajk generalny ma sens w kraju o panstwowej gospodarce - u nas skonczy sie co najwyzej wywaleniem strajkujacych z pracy. Natomiast koncepcja obywatelskiego nieposluszenstwa jest realna. Jeszcze nie wiem na czym moglaby polegac, a poza tym jeszcze trzeba z tym poczekac az mohery zobacza do czego ich idole doprowadzaja. Obawiam sie, ze oczekiwanie bedzie dlugie... No, moze nie dojdzie do pieknych czasow z octem na polkach, ale zanim zaslepiency (berety im przeszkadzaja w obserwacji :-P ) przejrza na oczy musimy sie zdrowo "omsknac" :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 12:00 emes-nju napisał: >> > > Poza tym strajk najbardziej uderzy we wlasciciela firmy - na szczescie coraz cz > esciej prywatnego. Strajk generalny ma sens w kraju o panstwowej gospodarce - u > nas skonczy sie co najwyzej wywaleniem strajkujacych z pracy. > > Natomiast koncepcja obywatelskiego nieposluszenstwa jest realna. Jeszcze nie wi > em na czym moglaby polegac, a poza tym jeszcze trzeba z tym poczekac az mohery > zobacza do czego ich idole doprowadzaja. Obawiam sie, ze oczekiwanie bedzie dlu > gie... No, moze nie dojdzie do pieknych czasow z octem na polkach, ale zanim za > slepiency (berety im przeszkadzaja w obserwacji :-P ) przejrza na oczy musimy s > ie zdrowo "omsknac" :-( ----------------------------------- Mohairowe berety przejrza na oczy? ;) Nawet jak tylko ocet zostanie na polkach to pancie beda kochaly skrycie wielebnego ;). Opor obywatelski, tez wydaje mi sie lekko utopijny, chociazby ze wzgledu na tych ktorzy sa zadowoleni, a takich jest troche, nawet duzo wsrod mlodych karierowiczow, ktorzy teraz nie patrza na polityke tylko na wlasny interes. > Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 12:04 Protestowac nie musza wszyscy. Wystarczy solidnie zorganizowana grupa. Nie oszukujmy sie komuna w Polsce nie upadla dlatego, ze CALY narod wystapil przeciw niej. Przeciw komunie wystapila dosc waska grupa ludzi. Pomoglo to, ze reszta im nie przeszkadzala. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 12:12 A gdzie Ty masz solidnie zorganizowana grupe w obecnej Polsce? Kloca sie wszyscy i o wszystko. W czasach komuny wystapila jednak jednosc pomimo roznic miedzy warstwami spoleczenstwa. Nie przeszkadzali ale byli za, wrecz popierali moze nie aktywnie ale popierali, bo wtedy bylo im zle. Myslisz, ze teraz ruszy d... ktos kto pracuje, niezle zarabia, moze wyjezdzac, gadac na kompie niestworzone rzeczy etc. W zyciu, ten ktos bedzie narzekal na forum i to wszystko. :) Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 12:35 ginusia napisała: > A gdzie Ty masz solidnie zorganizowana grupe w obecnej Polsce? Kloca sie > wszyscy i o wszystko. Do czasu... Zwroc uwage jaka w ostatnich dniach nastapila polaryzacja pogladow na forum. Coraz latwiej znalesc osoby, ktore nawet mowiac roznie o podobnych sprawach, zaczynaja szukac podobienstw, a nie roznic. I bardzo dobrze :-) Opor rosnie od dolu. Cala idea wladzy kaczorkow jest dziel i rzadz. Faktycznie udalo im sie blyskawicznie sklocic spoleczenstwo. Tylko, ze klotnie kazdego z kazdym predzej czy pozniej przeradzaja sie w szukanie sojusznikow, bo nie kazdy tylko permanentna awantura potrafi i chce zyc - jak nasz kochany wladczy drob. Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 12:51 Chyba troche masz tej racji, z polaryzacja na forum;), faktycznie sa internauci, ktorzy zaczynaja zmieniac kierunek, na lepszy:). Niestety w naszym kraju trzeba duzo wiecej zaognionych sytuacji aby lud sie lekko ruszyl. Wszyscy sa zmeczeni, sfrustrowani, maja dosyc. Poza tym jest pokazna liczba osob calkiem zadowolonych z sytuacji... Chca spokojnie zyc i pracowac wiec opor obywatelsi wykluczam. Wybory, dlugo to troche i czy pojda glosowac? Niestety nadal osobnikiem najbardziej mobilizujacym do pojscia do urn jest proboszcz, panie w mohairach zasuwaja rowno ;). Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Nadzieja za Odrą... 10.07.06, 13:00 Cała nadzieja w pederastach z Niemiec. Jak ich poprosić o wsparcie, to przyjdą chyba pomóc zaognić sytuację? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Nadzieja za Odrą... 10.07.06, 13:05 > Cała nadzieja w pederastach z Niemiec. Jak ich poprosić o wsparcie, to przyjdą > chyba pomóc zaognić sytuację? a moze wezwac inne dzieci z innej piaskownicy? zywiolowosc reakcji na homo poraza mnie.. to ma byc silna wladza? sile okazuje sie postawa a nie szczekaniem.. jak dzieci.. jak dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub obywatelskie nieposluszenstwo 10.07.06, 12:06 proponuje w wersji "strajku wloskiego" WSZYSCY do urn!!!! i nie glosowac na PiS i samoelpeerokochanki koalicyjne Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Wszyscy do urn oddac niewazne glosy! - blad!!! 10.07.06, 12:15 mohery nie oddadza niewaznych glosow - protest wiec moze i bedzie widoczny ale skutki nie beda najlepsze... oddawac glosy ale nie anarchistycznie.. oddac glosy PRZECIWKO obecnej koalicji.. przemyslec, na kogo i wybrac moze mniejsze zlo.. ale GLOSOWAC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Wszyscy do urn oddac niewazne glosy! - blad!! 10.07.06, 12:45 Na glosowanie PRZECIWKO nikt nie da sie namowic. Tak jak dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Wszyscy do urn oddac niewazne glosy! - blad!! 10.07.06, 12:48 > Na glosowanie PRZECIWKO nikt nie da sie namowic. Tak jak dotychczas. > zacznij namawiac - latwiej zaczac od glosow na NIE - niz od wyjscia na ulice.. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: Wyjde na prowokatora :-))) 10.07.06, 13:02 wyjdziesz, na co klony cie wyprowadza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub nie tak glosno!! 10.07.06, 13:42 ...jeszcze sie wyda, ze ja nie z "ciemnego ludu" i bede mial klopoty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju No to jest nas dwoch :-) 10.07.06, 13:45 Nie zamierzam ukrywac tego, ze nie jestem z ludu! Odpowiedz Link Zgłoś
drbob20 Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 10:54 Czarny Scenariusz: Kaczynscy rozszerzyli zakres wladzy! Zascian! Zascian! Zascian! W nadwislanskim kraiku sama dupa pierdzi! rosnie kapusta a kartofle maja sie swietnie! No i wszyscy obcy przepedzeni, przeciez po polsku nie umniom, to jak z nimi gadac? Autostrady okazuja sie niepotrzebne, w kraju ktory sie zmniejszyl do 28- osmiu milionow, niepotrzeba tez tylu gazet i tylu kanalow w radio i TV, jaden, a dobry i bedzie dobrze!! Po co tez wydawac pieniadze na jakies wybory, przeciez juz raz narod wybral, i mial racje, i niech juz tak bedzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
ak813 GWno rzuca nowy ochlap.Lizo-obcym dupki do akcji!! 10.07.06, 10:59 Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
grasshopper dynamiczni 10.07.06, 10:59 www.dynamiczni.pl - portal ludzi aktywnych Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Francuzi znów stracili okazję do siedzenia cicho 10.07.06, 11:12 Kaczort za karę pewnie i do nich nie pojedzie. Bo, że do Niemiec nie pojedzie to b. prawdopodobne. Czeka na ich przeprosiny a przynajmniej na głębokie skłony. Podobnie jak czeka na to od Putina, tylko duuużo już dłużej. Ale jest cierpliwy, nierychliwy ale sprawiedliwy.. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 11:25 prezydentem jest ten, który wygrał wybory prezydenckie. Bezpośrednie. Premierem - przywódca partii która wygrała wybory parlamentarne. Dotychczas były to podstawy demokracji. Czy coś się zmieniło? To teraz deomkracja nie opiera się na wyborach? To jak to jest w krajach tych dziennikarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 11:27 "Stosunki z Polską staną się po tej roszadzie jeszcze trudniejsze - ocenia "Berliner Zeitung". ... to dobrze dla Polski czy źle? Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: ''NYT'': Kaczyńscy poszerzają zakres władzy 10.07.06, 11:29 olias napisał: > "Stosunki z Polską staną się po tej roszadzie jeszcze trudniejsze - > ocenia "Berliner Zeitung". > ... to dobrze dla Polski czy źle? ---------------------------------------- To moze byc troche zle, bo jezeli zdecydowalismy sie przystapic do Unii to powinnismy zastosowac sie to pewnych kryteriow. Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: o jakich kryteriach ... 10.07.06, 11:49 mowa. Czy mowa o kryteriach tych co niosa w EU (iju) czarna wrone na kiju. Czy ktos potrafi zrozumiec, ze Polonskiego farma na Ziemi Lubuskiej wreszcie zaczyna oddychac swiezym powietrzem. Przedtem nie mozna bylo sie opedzic od wizyt zza odry i fotografowania kazdego kata na farmie. Za kazdem razem jak im sie poda obiad to pierdza bez opamietania az pies Polonskiego chowa sie po katach a do tego rechocza zadowoleni z siebie. Ale to wieprze, skad sie bierze ta ich "wysoka" kultura ludzi bardziej rozwinietych niz normalny Polonski (tak oni twierdza). Cisza swieta teraz panuje i smrod germanski i folksdojcza ulotnil sie. Niech zyje nam przy wladzy dotychczasowy Prezydent i jego partia jak najdluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: o jakich kryteriach ... 10.07.06, 12:20 > mowa. Czy mowa o kryteriach tych co niosa w EU (iju) czarna wrone na kiju. > Czy ktos potrafi zrozumiec, ze Polonskiego farma na Ziemi Lubuskiej wreszcie > zaczyna oddychac swiezym powietrzem. Przedtem nie mozna bylo sie opedzic od > wizyt zza odry i fotografowania kazdego kata na farmie. Za kazdem razem jak im > sie poda obiad to pierdza bez opamietania az pies Polonskiego chowa sie po > katach a do tego rechocza zadowoleni z siebie. Ale to wieprze, skad sie bierze > ta ich "wysoka" kultura ludzi bardziej rozwinietych niz normalny Polonski (tak > oni twierdza). kultura i obyczaje to sprawa nie podlegajaca ocenie - w tybecie klaszcze sie nie na znak poparcia czy wykazania sympatii ale wrecz przeciwnie!!! rozumiem, ze tylko Twoja wizja "kulturalnego" zachowania jest jedynie sluszna? > > Cisza swieta teraz panuje i smrod germanski i folksdojcza ulotnil sie. > > > Niech zyje nam przy wladzy dotychczasowy Prezydent i jego partia jak najdluzej. hehehe.. haslo jak za komuny Odpowiedz Link Zgłoś
phun mam nadzieje ze elektorat pisu nie bedzie 10.07.06, 18:38 dofinasowany ze zrodel UE tzn sciana wschodnia panie Merkel po raz kolejny daje wyraz politycznego wodoglowia - pora aby integracje przyspieszyly GB, Francja, wlochy i Hiszpania, skoro Niemcy pierdza ze strachu przed JK. Co do powstrzymywania prywatyzacji tu musze sie zgodzic z JK jej powstrzymywanie jest dobre dla polskiej gospodarki, niestety poza pustymi haselkami panstwa solidarnego prowadzony jest festiwal uprzywilejowanego rozdawnictwa dla najbogatszych, cale szczescie gilowskiej juz nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia a niemiecki taz dalej obraża! 10.07.06, 11:37 www.taz.de/pt/2006/07/10.1/s1pdf.php Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: a niemiecki taz dalej obraża! 10.07.06, 12:29 wyluzuj sie zosiu, bo zlosc pieknosci szkodzi... male, nie znaczace nic pisemko - a larum pod niebo!!! znasz takie powiedzenie? "maly pies glosno szczeka, duzy nie musi" i to odnosi sie i do owego pisma (jak zwiekszyc poczytnosc? - prowokujac i bulwersujac np.) i do niestety naszego prezydenta... gdyby mial klase polityka ( a nie politykiera), zasmialby sie z tych bzdur i olal cala sprawe - malo to w europie tachich artykulow na temat Busha czy Blaira czy innych jeszcze? I co? Wspomniani maja to gdzies... Znaj SWOJA WARTOSC jako politykow i byle pierdniecie malego pieska nie zaszkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy nie znaczace nic pisemko??? 10.07.06, 12:32 nowe odkrycie? to po co ten cały krzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
dundrub Re: nie znaczace nic pisemko??? 10.07.06, 12:36 > nowe odkrycie? to po co ten cały krzyk? no wlasnie! po co ten krzyk? gdyby nie zareagowac, albo skwitowac usmiechem cala sprawe, juz dawno poszlaby w niepamiec.. a tak? karmienie demonow swoja wlasna energia.. zenujace! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Pismo Farfała też wielkie nie jest. 10.07.06, 15:43 dundrub napisał: > wyluzuj sie zosiu, bo zlosc pieknosci szkodzi... > male, nie znaczace nic pisemko - a larum pod niebo!!! No ale pisemko, w którym występowało nazwisko p. Farfała też do wielkich nie należało, a larmo podnieśliście ino na cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
sarmata Polacy parobkami na gospodarstwie Kaczorow 10.07.06, 11:41 W utrzymaniu porzadku pomagaja blizniakom dobrze oplacani czarni katoliccy szamani. Szamani robia reklame rzekomo katolickiemu prezydentowi o imieniu Lech, ktorego Tata wykladal marksizm- leninizm na Uniwersytecie Warszawskim. Klamstwo i kasa rzadzi dzisiejsza Polska. Najbiedniejsi (wyborcy PiSu)jak zwykle zaplaca wkrotce rachunek za wprowadzanie IV Rzeczpospolitej Kaczorow. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Polacy parobkami na gospodarstwie Kaczorow 10.07.06, 12:15 sarmata napisał: > Klamstwo i kasa rzadzi dzisiejsza Polska. Najbiedniejsi (wyborcy PiSu)jak > zwykle zaplaca wkrotce rachunek za wprowadzanie IV Rzeczpospolitej Kaczorow. Juz niedlugo... biznes.onet.pl/5,1346141,prasa.html Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Polacy parobkami na gospodarstwie Kaczorow 10.07.06, 12:23 W kazdym kraju swiata podwyzki.To nie wina rzadzacych w Polsce ale trend ktory bedzie utrzymywal sie bardzo dlugo.Na te sytuacje wplywaja spekulacje amerykanskie,Irak(amerykanski problem,Iran(amerykanski problem)a takze Korea (amerykanski problem) Wiec co za wplyw na to moze miec Polski rzad? To komentarz do twojego linka. Odpowiedz Link Zgłoś
emes-nju Re: Polacy parobkami na gospodarstwie Kaczorow 10.07.06, 12:44 Sorry, ale podnoszenie PODATKOW w kraju, ktory ledwie zipie jest koszmarem. A tlumaczenie, ze skoro plyn do mycia szyb sluzy NIEKTORYM do produkcji wodki, to trzeba podniesc podatki WSZYSTKIM nawet nie jest smieszne. Jedzie mi to PRLem, w ktorym cukru brakowalo bo spekulanci wykupili. Teraz cukier jest, brakuje za to pieniedzy. No to kazda metoda okradanie spoleczenstwa jest "dobra". Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 I wytoczyć konsekwentnie tym wszystkim 10.07.06, 11:42 gazetom procesy sądowe - każdy kto ośmiela się krytykować władzę musi ponieść konsekwencje, bo dopiero za 30 lat nasza młoda, polska demokracja zrozumie co znaczy wolność wypowiedzi i brak cenzury. W końcu przez ostatnie 10- ciolecia Polaków nauczono, że władzy bezkarnie krytykować nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel Re: I wytoczyć konsekwentnie tym wszystkim 10.07.06, 11:50 polska prasa powinna krytykowac Francje , za to , że jej obywatel (urodzony w Algierii) zaatakował Europejczyka (Włocha) We Francji to dzicz i brak kultury... jak społeczenstwo polskie wybrało w demokratycznych wyborach Prezydenta i PiS to lewakom na całym świecie piana wypływa z gęby ze złosci Odpowiedz Link Zgłoś