prinsik Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 13.07.06, 11:30 Zydowscy terrorysci i okupanci znowu zaczeli ekterminacje innych ludzi niz wybrancy. Biorac pod uwage doswiadczenia wlasnego narodu jest wyjatkowa podla i pozbawiona jakiegoklowiek sumienia akcja. No ale taki niestety jest ten narod, - "nikt tylko my". Odpowiedz Link Zgłoś
marius7m Re: Popieram Izrael 13.07.06, 11:38 i jego prawo do samoobrony przed terrorystami Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 to i pewnie popierasz ss-manów i ich prawo do 13.07.06, 12:23 obrony przed terrorystami z ak??? Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: to i pewnie popierasz ss-manów i ich prawo do 13.07.06, 13:10 > obrony przed terrorystami z ak??? typowa lewacka retoryka...porownywamie kozojebcow z hezbollahu, hamasu, jihadu do zolnierzy AK Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 Re: to i pewnie popierasz ss-manów i ich prawo do 13.07.06, 13:18 kozojebców? aha... wiesz, nie każdy człowiek ma szczęście być tak jak ty polskim katolickiem i uprawiać seks ze swoją córką w czasie gdy jej matka robi loda księdzu w konfesjonale ;)... pasuje ci poziom takiej dyskusji? mi nie, więc jeśli dla ciebie palestyńscy nastolatkowie zabijani przez izrealeskich żołnierzy są kozojebcami to osiągnąłeś już dno sqrwysyństwa ;( Odpowiedz Link Zgłoś
polar21 Re: to i pewnie popierasz ss-manów i ich prawo do 13.07.06, 13:44 kiedy odchodzi sie od tematu a skupia sie na jednym slowie to znaczy ze sie nie ma rzeczowych argumentow...oni nas nazywaja nieriwrnymi...i Bog jeden wie jak jeszcze. A to ze sie ich zwie kozojebcami to okreslenie to wcale nie jest pozbawione podstaw....troche sprytu i sam znajdziesz etymologie tego slowa Odpowiedz Link Zgłoś
gentile4 Racja. A dlaczego sa tacy pewni siebie. Zobacz: 13.07.06, 12:29 "Co on w niej widzi? - skrzeczą zawistne plotki - Dlaczego wciąż obsypuje ją podarunkami? Ta mała zbrodnicza suka, której imię jest synonimem wszelkich podłych inryg i machlojek kosztuje go mnóstwo pieniędzy i wysiłku. Umiejętnie skłóciła go ze starymi kumplami, a on, zwykle tak sknerowaty i obracający w palcach każdego centa, z wielkim poświęceniem broni jej i zapewnia jej ochronę, powala jej wrogów i ucisza krytyków. Jaki sekret tkwi u podłoża tego osobliwego romansu między bliskowschodnią Córą Syjonu i Super Gigantem z drugiej strony oceanu? Pytania te drażnią nasze umysły i wzywają do odkrycia źródła tej wielkiej anomalii naszych czasów. Aby zrozumieć sekret ponurych uroków Córy Syjonu, powinniśmy pamiętać, że Wuj Sam jest już trzecim kochankiem tej niezbyt lojalnej dziewoi. Poprzednicy Busha - Imperium Brytyjskie w latach 1917-1922 i Związek Sowiecki w latach 1945- 1949 - pozwalają nam w pełni poznać przyczyny i motywy. Dokumenty archiwalne zostały odkurzone, opublikowane i zanalizowane przez lepszych od nas specjalistów, możemy zatem podsumować owoce ich pracy i odkryć "co kochanków tak wzajem przyciągało". Zobacz: true.50webs.com/shamir/prince.html Odpowiedz Link Zgłoś
gentile4 Nie Lenin wiecznie zywy, tylko Zyd wieczny tulacz! 13.07.06, 11:31 Czy ty naprawde nie zauwazyles ze ten rzeczywiscie ohydny i zydokomunistyczny zwiazek sowiecki rozpadl sie 15 lat temu? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.01 [...] 13.07.06, 11:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: A co ty wiesz, jakim panstwem ja sie ekscytuj 13.07.06, 11:43 Co do repatriantow z ZSRR to maja oni o tyle duzo do powiedzenia w Izraelu, ze jest ich tam cholernie duzo - ergo liczyc sie bedzie z nimi kazdy polityk startujacy w wyborach. Co zas do dywagacji na temat stosunkow bliskowschodnich z UK i Irlandia ta sa one tyle ciekawe co nietrafne. Nie mozna porownac stosunkow dwoch panstw europejskich (niezaleznie od stopnia ich sklocenia) z mordobiciem wsrod semickiej dziczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.01 [...] 13.07.06, 11:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Przeciez uzywas polonofobiczne motto z Urbana :))) 13.07.06, 12:15 Zarzucasz mi rasizm podczas gdy w swoich postach co i raz to czynisz przytyki pod adresem Plakow i podpisujesz sie polonofobicznym mottem urbana:))) Co zas dotyczy semickiej dziczy to wybacz, ale szalenie nie podoba mi sie Talmud (swieta dla zydow ksiega), na ktorym zbudowana jest zydowska "moralnosc" ktory dzieli ludzkosc na "narod wybrany" (zydow) i gojow (goj w jidysz oznacza bydle, zwierze). Jesli juz chcesz rzucac sie w odmety erystyki sprobuj byc troche bardziej konsekwentnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Nie. Ale Talmud jest przerazajacy. 14.07.06, 15:51 Nawet Jihad da sie zinterpretowac jako "spiritual strugle" (walke duchowa, czyt. wewnetrzna), jak to ostatnio okreslil jeden religioznawca w BBC, podczas gdy Talmud za nic ma sfere duchowa i nawoluje do walki wszelkimi metodami Zyda z gojem tu i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Re: "Semicka dzicz"? Wybacz - z rasista nie gadam 13.07.06, 13:34 > PS: jestem obywatelem Eire. Fajnie masz ... Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Żydzi i Arabowie to semici więc "semicka dzićz" 13.07.06, 17:21 jest określenie poprawnym ... tak samo ktoś może napisac na Polaków i Rosjan "słowiańska dzicz" ale to akurat byłoby nieprawdziwym określenie ... za to w odniesieniu do tych ludów pustynii jest częściowo prawdziwe ! Odpowiedz Link Zgłoś
andy.pl Re: "Semicka dzicz"? Wybacz - z rasista nie gadam 13.07.06, 15:36 nobody is perfect, dhoine Odpowiedz Link Zgłoś
icek2006 Re: "Semicka dzicz"? Wybacz - z rasista nie gadam 13.07.06, 22:23 NARÓD WYBRANY TO WŁAŚNIE PIERWOTNY RASIZM Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Popieram Izrael. 13.07.06, 16:50 Mają prawo do istnienia i do obrony przed planami ich zniweczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam Jestem z Izraelem. Maja prawo do akcji 13.07.06, 17:10 odwetowych wobec tych "bananowych republik" pelnych terorystow. Podziwiam ich za to ze maja w dupie to co mowia francuziki ze swoimi wsteczno biegowymi autami , ONZ z kofimi ananasem zamieszanym w defraudacje, i calym tym politycznie poprawnie zafajdanym kalem z europy zachodniej... Walczcie o swoje starozakonni bo jeden krok w tyl to wasz koniec. Wszyscy sa pelni poparcia w potepieniu zamachow w londynie i hiszpani ale jak juz chodzi o zamachy w izraelu to wszystko jest wporzadku i tu jest pies pogrzebany. Rozpier... ten caly muzlumanski syf. jak nie potrafia wspolzyc i zachowywac sie jak cywilizowane kraje trzeba je zmiesc. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Re: Jestem z Izraelem. Maja prawo do akcji 13.07.06, 20:33 A Afganistanie i Iraku jest dokladnie to samo - tylko, ze tam "swoi" tluka "swoich". Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Jestem z Izraelem. Maja prawo do akcji 14.07.06, 15:54 W Izraelu tez de facto swoi tluka swoich. To jedna i ta sama semicka dzicz. Jedyna roznica moze polegac na tym, ze nawet Jihad da sie interpretowac (teoretycznie) jako walke duchowa, wewnetrzna zas Talmud bez ogrodek i wsposob jednoznaczny mowi, ze kazdego nie zyda nalezy zniszczyc. Jednych i drugich zwierzakow nalezy rekolonizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
aradian Re: Popieram Izrael. 13.07.06, 22:20 Jeżeli popierasz lwaw agresję Izraela to zabieraj się do dzieła i walcz zamiast siedzieć przy komputerze.Ja natomiast uważam, że powinniśmy stanowczo protestować,aby potępić tę inwazję.Miast usiłowania skonfliktowania nas z Iranem słuszniejsza jest izolacja najeźdzcy. I jeszcze jedno,współczuję wszystkim tym narodom, które mają takich sąsiadów,że uchowaj Boże! No i co pan na to panie Gross??? Odpowiedz Link Zgłoś
sprintstudio Re: Nie masz zadnej wiedzy i dlatego nie masz 13.07.06, 11:37 Coz to za brednie !!!!!!!! Czy pozwolilabys aby do Polski weszli GERMANIE bo zyli tutaj 4 tys. lat temu ????? Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 A zatem Polski tez byc nie powinno! 13.07.06, 11:42 Rozumujac tak jak ty to z faktu, ze Polski nie bylo na mapie przez 123 lata wynika, iz nie ma juz prawa do istnienia. A tak w ogole to czy gdzie wyczytales, ze Zydzi PZRESTALI mieszkac na ziemiach Izraela, Judei i Samarii 4 tys. lat temu??? Bardzom ciekawa twych "zrodel" - pewnie sa nimi "plestynskie" czytanki dla dzieci... ------------------------------------ www.eurojihad.org www.anglicansforisrael.com www.jihadwatch.com Odpowiedz Link Zgłoś
scyg Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 13.07.06, 11:38 >Francja potępia >Francuski minister spraw zagranicznych potępił izraelskie bombardowania w >Libanie. Zdaniem Philippe´a Douste-Blazyego mogą one doprowadzić do >destabilizacji całego regionu. "Cheese-eating surrender monkeys" znów w akcji... Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Uczylam w szkole specjalnej :-) 13.07.06, 11:39 ------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Ja przynajmniej ja ukonczylam - ty tam jeszcze 13.07.06, 12:07 jestes, w 1-ej klasie! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Ostatnia wojna Izraela? 13.07.06, 11:56 Zle sie dzieje na swiecie.Zle sie dzieje na Bliskim Wschodzie.A co mowi wyrocznia? Izrael ja zna.Znaja ja duchowni.Ale przeciez jestem niewierzacy.Jedno jest pewne.Pisalem o tym rano.Przyszykujcie 20 zlociszy na litr benzyny.Oby tylko tyle.Izrael czuje sie na tyle zagrozony(przeciez porwano mu jednego zolnierza- powod agresji)ze zapomial ze Zydzi sprzedawali swoich Obywateli Niemcom hitlerowskim.W historii sa znane tysiace przypadkow wysylania zydow na smierc przez Zydow.Tu chodzi o Iran.Czym to sie zakonczy?Ktos upazdnie ale czy to beda Araby?Watpie.Kolumny-setki,tysiace bedzie czekac na swoja smierc meczenska. Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 13.07.06, 12:02 mam nadzieję, że wojna którą rzpętyaliście będzie dla was długa i bolesna a bydlaki bombardujące dzieci i kobiety wrócą do domu w plastkowych workach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
werciula Izraelscy terroryści... 13.07.06, 12:05 .. są przede wszystkim mistrzami propagandy. I o tym powinnismy pamiętać. Wiele z tego, co uważamy za nasze poglądy jest nasączone tą propagandą, którą przejmują nasze media a my za nimi... Czy ktoś się dowiedział, że wczoraj zostało zabitych 23 Palestyńczyków? Ja z polskich mediów nie. A czemu wczoraj? Bo oczy swiata patrzą na granice z Libanem! Każde wydarzenie dominujące medialnie Żydzi wykorzystują, aby w jego cieniu umknęło opinii światowej zabicie tych jeszcze kilkudziesięciu ludzi! Czemu plaża w Gazie została zaatakowana w takim a nie innym czasie? Bo był mundial! Czemu słyszymy o jednym porwanym żołnierzu żydowskim? (biedny chłopak, szacunek dla niego i jego rodziny - jak dla każdego) Ale czemu nie słyszymy, że od kiedy wygrał Hamas w demokratycznych wyborach, Żydzi robią tym ludziom (Palestyńczykom) piekło, jakiego nikomu nie życzę. Każdego tygodnia od kilku miesięcy zabijają od kilkunastu do kilkudzisięciu osób!! Nie wspominając o łapankach (rodem z naszej niemieckiej okupacji) i aresztowaniach. Nie wspomiając o blokadach dróg, że normalny człowiek nie może iść do pracy i zarabiać na swoja rodzinę... Kto z Was długo by wytrzymał w takim piekle nie robiąc NIC:(( Odpowiedz Link Zgłoś
gaspard2 Re: Izraelscy terroryści... 13.07.06, 13:02 popieram Cię ale niestety mnóstwo ludzi na tym forum albo jest ślepo zapatrzona w izrael i w karzdej krytyce dopatruje się antysemityzmu albo jest poprostu antysemitami:( Odpowiedz Link Zgłoś
werciula Re: Izraelscy terroryści... 13.07.06, 13:20 Miło mi w tym gąszczu rozpoznać pokrewną duszę:) Ja właśnie wiele cenię i w kulturze arabskiej i żydowskiej. To co chcę tu powiedzieć, to, że nie mogę patrzeć spokojnie na politykę państwowego terroryzmu izraelskiego. Bo życie każdego człowieka jest wartością nietykalną. I naprawdę jest dla mnie zadziwiające jak wiele tu osób zieje nienawiścia do ludzi, których kultury, codziennego życia nie zna... ...a w kazdym narodzie są różni ludzie, różne rodziny.. ale tu mnie przeraża ta państwowa huliganerka, ta buta i tupet, poczucie politycznej bezkarności... Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 W kazdej, dziecko i nie chodzi o dopatrywanie 13.07.06, 14:10 sie antysemityzmu (ja nie musze sie dopatrywac - on az krzyczy z naglowkow), chodzi o ty, ze wy antysemici na tym forum po prostu nie macie ZADNYCH argumentow, zadnych faktow na poparcie swej nienawisci. No coz, cesarz jest goly! Potrafice tylko rzucac inwektywami i faszystowskimi haslami rodem ze "Sturmera", bo nawet polska prasa w 68 byla troche bardziej powsciagliwa. Jestescie zalosni! --------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp pejsatci to zagrożenie pokoju Światowego! 13.07.06, 12:08 Prezydencie Kaczyński, nie bój się potęp masakre dzieci Palestyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 taaa... dobry apel... 13.07.06, 12:16 trzeba mieć jaja, żeby przeciwstawić się przyjaciołom busha, nawet jeśli to zwykli bandyci dążący do skonfliktowania całego świata z arabami!!! nasz jest małym, słabym, tchórzliwym człowieczkiem z kompleksami... nie powie ani słowa nawet jak żydzi przyjadą do polski i reaktywują kl auschwitz aby mordować w nim arabów ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin czekam na zdecydowanie wzorem Francji potępienie 13.07.06, 18:54 Izraela przez nasz rząd ! Polacy robią to już na ulicy, w domu, pisząc na forach ! Odpowiedz Link Zgłoś
noxon Re: Nazizm=Syjonizm=Faszyzm=Izrael 13.07.06, 12:15 Proste i prawdziwe rownanie. Odpowiedz Link Zgłoś
noxon Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 13.07.06, 12:13 Oby ten szatanski narod dostal w koncu nauczke. Allah Akbar! Odpowiedz Link Zgłoś
inspector Ale Giertych musi odejsc 13.07.06, 12:13 Co tam Hamas i Hezbollach. W Telaviwie sie glowia jak obalic Giertycha w Polsce- to jest dla nich priorytetowe zagrozenie. Dokopac Polakom gdzie sie da i ile sie da. Tylko nie wiem po co ? A jaaki w tyym interes ? 1000 lat mieszkali w Polsce, to chyba nie bylo im tak zle, bo gdzie indziej ich w Europie przepedzali. Ja podobnie jak minister Giertych bardzo lubie narod zydowski, tylko dlaczego mlodziez z Izraela na wycieczkach w Polsce tak sie dziwnie na nas patrzy ? A teraz powaznie. Po tym wrogim nastawieniu do Polski wisi mi ich konflikt z Arabami. Podobnie jak Zydom wisi, ze mi wisi. A moglo byc inaczej. Lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ciaxp Panie Prezydencie Kaczyński nie popieraj......... 13.07.06, 12:13 zabójców dzieci w Libanie i Palestynie.Potęp zbrodnie Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Panie Prezydencie Kaczyński nie popieraj.... 13.07.06, 12:17 Już rozumiem, po co w ostatnich dniach te występy bezczelnego ambasadora Izraela na temat dyżurnego tematu "polski antysemityzm"... Faszyści w jarmułkach odpowiedzialni za zbrodnie na palestyńskich cywilach lubią bredzić nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Panie Prezydencie Kaczyński nie popieraj.... 13.07.06, 12:19 Chodzilo o to zeby Polacy zamkneli geby.Jak sie odezwia-To antysemici.Stary numer.Nie dajmy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 Re: Panie Prezydencie Kaczyński nie popieraj.... 13.07.06, 12:20 fałsz i zakłamanie, himalaje hipokryzji!!! palestyna, liban... kto następnty??? przyjedźcie do polski nazistowskie dziwki ze swoimi parażołnierzykami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
werciula Re: Panie Prezydencie Kaczyński nie popieraj.... 13.07.06, 12:22 tom1003 napisał: > Już rozumiem, po co w ostatnich dniach te występy bezczelnego ambasadora > Izraela na temat dyżurnego tematu "polski antysemityzm"... > > Faszyści w jarmułkach odpowiedzialni za zbrodnie na palestyńskich cywilach > lubią bredzić nie na temat. Ależ to jest wszystko na temat! Tu wszystko jest przemyślane. Wszyscy mamy czuc się winni holocaustu i wszyscy mamy się milcząco godzić na ten drugi holocaust jaki jest teraz. To jest ta rewelacyjna metoda "siła ofiary". Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Polacy... 13.07.06, 12:15 Zyd chce bojkotowac polski rzad.Zastraszyc chce cale spoleczenstwo.Bo jestesmy winni.Uprzedzal nas ze jezeli o tym co bedzie robil odezwa sie krytyczne glosy bedziemy antysemitami. Chce byc antysemita.Za zbrodnie ktore ten kraj popelnil i popelnia.Nie moze byc litosci dla zbrodniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
noxon Re: Polacy... 13.07.06, 12:29 presentation1 napisał: > Zyd chce bojkotowac polski rzad.Zastraszyc chce cale spoleczenstwo.Bo jestesmy > winni.Uprzedzal nas ze jezeli o tym co bedzie robil odezwa sie krytyczne glosy > bedziemy antysemitami. > Chce byc antysemita.Za zbrodnie ktore ten kraj popelnil i popelnia.Nie moze byc > litosci dla zbrodniarzy. Nie jestes sam. Ja tez chce byc antysemita. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Polacy... 13.07.06, 12:34 Moze bedziemy antysemitami wszyscy? Niech Polakom otworza sie oczy ze zbrodniarz mordujac chce zmusic Obywateli Polski zeby znowu przepraszali.Zostalem antysemita.Jestem gotowy byc za to skazany.Dobrowolnie poddam sie karze.Bo jestem winny.Za kazdego Palestynczyka i Libanczyka niech odsiedze jeden dzien w wiezieniu.A przy okazji przeprosze Izrael ze moj dziadek nie mial piwnicy i nie uchowal zyda przed gazem.Pozniej mojego dziadka tez zgazowali.Prz^praszam tez za dziadka.Malo sie staral.Ale zostalem antysemita i jestem dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
noxon Re: Polacy... 13.07.06, 12:40 doskonale cie rozumiem. Slusznosci zawsze malo osob ma odwage bronic, bo to duzo kosztuje a zadnych gieszeftow nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Polacy... 13.07.06, 12:42 Malo jest ludzi gotowych powiedziec ze biale to biale...Sa zastraszeni.Moga zostac antysemitami.Niech sie nie boja. To zaszczyt byc przeciwko zbrodniarzom Odpowiedz Link Zgłoś
noxon Re: Polacy... 13.07.06, 12:43 Dokladnie tak. Jeszcze jakis czas temu bylem obojetny. Od kilku miesiecy obawialem sie. Ale teraz juz wiem po ktorej stronie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Polacy... 13.07.06, 13:17 Po tej stronie bez klamki w psychiatryku? To co chłopcy, kiedy randka? Odpowiedz Link Zgłoś
msygula Izrael państwo faszystowskie ??? 13.07.06, 12:50 Nasi starsi bracia w wierze bardzo kultywuja pamięć holocaustu, szkoda że tak wybiórczo: rasa panów - naród wybrany czysość rasy- syjonizm nur fur deutche- jak widać w izraelu Arab niewiele znaczy zbiorowa odpowiedzialność ludności cywilnej za śmierć żołnierza niemieckiego- ...wstawić izraelskiego lebensraum: Ukraina z niewolniczą ludnością - Palestyna z podludźmi arabskimi zapora przed dziczą azjatycką - ... dziczą arabską walka o zjednoczenie aryjskiej Europy - walka o pokój na Bliskim Wschodzie Tyle kreatywnie rozwiniętych pomysłów, może rzeczywiście babka Hitlera była Żydówką. Może zamiast pytać Palestyńczyków dlaczego tak nienawidzą Żydów zapytajmy Żydów jak widzą perspektywy Palestyńczyków w państwie Izrael i dlaczego aż tyle praw im przyznają. Z góry przepraszam za formę wypowiedzi( "antysemityzm"), ewentualni odpowiadacze niech zajmą się faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzmem!!!! 13.07.06, 12:28 Izrael chyba nigdy w swojej historii nie mial tak wielkiego poparcia w Polsce jak dzisiaj.Zdecydowanie wieksza czesc naszego spoleczenstwa popiera ten kraj w jego slusznej walce z terroryzmem.Jedynie kilku "Platnych Psycholi od Rydzyka"-PPR stara sie udawac opinie publiczna.Robia to za judaszowe srebrniki.Ci ludzie zyja poza nawiasem naszego spoleczenstwa.Nigdy nie byli i nie beda czescia naszej kultury,religii czy tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:30 Czy czytales posty? A moze czytasz gamoniu komunikaty ambasady izraela (z malej litery-tyle na ile zasluguja) Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:32 Ile lat potrzeba sluchac RM aby zglupiec do reszty tak jak ty? Przepraszam ,ale jestes po prosty glupi i nie mam przyjemnosci dyskutowac z glupcem. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:37 Wystarczy jeden dzien zeby zmienic wszystko.Nazistowski Izrael w akcji....Czy to nie ten dzien? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek1980 Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:55 dołączam się do ludzi popierających Izrael, ponieważ to nie Żydzi wysadzają się w strefie Gazy w autobusach tylko Palestyńczycy w Izraelu.... to nie w izraelskiej telewizji uczy się dzieci że należy nienawidzić arabów tylko w arabskiej że Żydzi to największe zło świata.... a co do tego forum, to zadałem sobie trud przebrnąć przez całe i widzę nieliczną grupkę oszołomów i antysemitów, którzy próbują zdominowac to forum!! Oriana Falacci ma rację, że Europa nie dostrzega prawdziwego zagrożenia i zmierza ku samodestrukji ze swoją poprawnością polityczną..... Odpowiedz Link Zgłoś
bolko_turan Hevenu Shalom Aleikhem 13.07.06, 12:39 Czyli izraelskie bomby na dzieci, cywilow, szkoly, szpitale, mosty, elektrownie, siedziby panstwowe, fabryki, sklepy, magazyny z artykulami spozywczymi. Obled i hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:40 chyba wskoczyłeś tu na chwilkę i jesteś nie na temat... większość polkaów ma wdupie kto jaki ma kolor skóry i jaką religię wyznaje. większość polaków piętnuje sqrwysynizm i bandytkę. akurat tym popisuje się izrael i dlatego jesteśmy temu przeciwni!!! tymi piarowskimi socjotechnikami a antysemityzmie możesz startować w wiejskiej szkole... a tera wypie..j!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Masz racje, tyle ze u niego glupota wrodzona 13.07.06, 14:20 RM nie jest w stanie oglupic madrego. ----------------------------------------- www.eurojihad.org www.anglicansforisrael.com www.jihadwatch.com Odpowiedz Link Zgłoś
noxon Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:33 sam zyjesz na marginesie Waszego spoleczenstwa. Tu jest Polska a nie Izreal jak sie niektorym psycholom wydaje. A pozatym nie uzywaj slow ktorych znaczeni nie ozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:39 "1826 itd" robisz jakieś badania ,masz jakieś dane statystyczne? Bo wiesz,ja mam całkiem inne wyniki:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
greg.oy Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 13.07.06, 12:29 wojna sześciodniowa? MOŻE DŁUŻSZA.... BÓG DO ZWYCIĘSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Jezus też był Żydem, antysemiccy debile! 13.07.06, 12:40 Czyli zyd zyda sprzedal a dzisiaj zyd ma problem do Polaka? Odpowiedz Link Zgłoś
noxon Re: Jezus też był Żydem, antysemiccy debile! 13.07.06, 12:41 Tys chyba jest jakis TEOLOG, takie madre rzeczy mowisz. "A lyzka na to nie mozliwe!!!?" Odpowiedz Link Zgłoś
niknik Re: Jezus też był Żydem, antysemiccy debile! 13.07.06, 12:55 Jezus nie masakrował cywilnej ludności. Notabene semickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Jezus też był...... 13.07.06, 13:04 Był przede wszystkim człowiekiem i nikogo nie mordował i nie ma zadngo znaczenia jego pochodzenie...Za trudne do zrozumienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Pawian narodów. 13.07.06, 12:33 > Taki sam "antypolonizm" jak "pawiem narodow i papuga" Norwida, synku. W romantyzmie Polska była pawiem narodów. Dziś jest pawianem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Urbana z Norwidem porownujesz? Dobre :))) 13.07.06, 12:33 Juz ci mowilem, ze z racji wieku i podlego pochodzenia nie moglbs byc moim ojcem, wiec zwracanie sie do mnie per "synku" jest tyle chamskie co bezcelowe :) Co zas dotyczy antypolonizmu, twierdzisz, ze Moskal go wymyslil (!) :))) A ja caly czas myslalem, ze antypolonizm to przejawianie antypolskich emocji i podejmowanie dzialan majacych za cel szkodzenie tej wlasnie nacji. Swietnym przejawem antypolonizmu zakrojonego na szeroka skale jest dzialalnosc zydowskiego w 90% UB (to bylo przed Moskalem, prawda?), ktore odpowiedzialne jest za smierc ok. 500 tys. Polakow po II WS. Co zas dotyczy twego idola Urbana i jego obywatelstwa to w wywiadach zaznacza, ze jest przede wszystkim Zydem. Goraco zachecam do czytania przed podjeciem polemiki na jakikolwiek temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzychb6 Re: Pozdrowienia z Polski 13.07.06, 12:35 Wybacz nie wim jakie masz doświadczenia życiowe ale strzelanie do ludzi to nie jest moim hoobi. Skoro kula włep to czym się różnisz od terorystów. Pozdrowienia od polskiego łosia dla irladzkiego łosia. PS. nie widziałem że w Irlandi żyją łosie. Od nadentego Polaka bardziej nadenty jest Irlandczyk polskiego pochodzenia Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
remik_szczecin BRAWO IZRAEL!! 13.07.06, 12:46 Oby zwyciestwo bylo szybkie!! Presz z islamem i arabusami!! Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 12:55 To arabscy fanatycy zabijają niewinnych cywili w Bombaju, Madrycie, Londynie itd. w imię jakichś fundamentalistycznych bredni, ale dla was tylko Żydzi są fe, bo starają się bronić swojego, zamieszkiwanego kiedy jeszcze Słowianie siedzieli w jaskiniach, kraju. Jeśli Izrael upadnie, a wy skończycie się już onanizować z tej okazji, to arabowie będą mieli wolną drogę do Europy. Życzę wam spotkania na ulicy jakiegoś miłego araba z obowiązkowym pasem dynamitu, wtedy będziecie mogli się z nim zbratać i opowiedzieć mu jak współczujecie że Izrael tak okrutnie go uciska. WSTYD BYĆ POLAKIEM KIEDY WAS SIĘ CZYTA! Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 12:57 Kfaker-Ty jesteś Polakiem????No co Ty....:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 12:58 Z obojga rodziców, i właśnie zaczynam się tego wstydzić. Rozumiem że ty i tobie podobni wymagacie dowodu a la Jacuś Kurski? Majtki w dół? Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 13:01 Och NIE! Nie obnażaj sie! Ja Ci wierzę.Zrobisz to na paradzie ,ale nie teraz:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 13:26 ściągaj majtki przed swoim chłopakiem a nie przed nami! wyjaśnij sobie najpierw pojęcia -antysemita - i -zdrowy rozsądek- izraelskie wojsko morduje cywilów, co ma do tego ich religia? jeśli dostaniesz ode mnie w zęby za to, że mnie oplułeś to powiesz, że jestem antykatolikiem? zresztą, po co jha to piszę do takiego nierozgraniętego śmiecia.... Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 13:31 O dawaniu mi w zęby to sobie możesz fantazjować po nocach, a w ściąganiu majtek specjalizuje się wasz wódz propagandy, Jacuś K. Izraelskie wojsko tępi terrorystow ktorych jedynym celem w zyciu jest wjechanie ciezarowka trotylu w mozliwie duza grupe cywilow. PS> Chyba nikt nie wie po co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 13:53 jacusia k. i jego wodza mam w dupie, a ty jesteś marionetką w rękach specjalistów od manipulacji z mosadu - oni chcą żebyś krzyczała shalom israel a ty posłusznie krzyczysz, chociaż pojęcia nie masz dlaczego... lepiej jest żyć w niewiedzy, jak mówią, że cieżarówki, trotyl, cywile to ok. kupujesz to i do przodu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 13:59 No pewnie, bo to Zydzi wlecieli w World Trade Center w ramach masonskiego spisku. Radyjko dobrze odbiera? Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 14:10 a co ma atak terrosrytów do walki o prawo do życia??? za dużo hamburgerów w mcds jesz, twój mózg nie funkcjonuje? sam nie potrafisz myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 14:15 Nie znosze hamburgerow. Terrorysci nie maja prawa do zycia bo sami je odbieraja, proste? Wiec nie lituj sie nad biednym ucisnionym ludem Palestyny, bo gdyby tylko mogl, chetnie wysadzilby Cie w powietrze w imie Allaha. Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 15:03 nie sądzę, wystarczy pozwolić im żyć tak jak chcą, wystraczy ich nie upokarzać, izrael 60 lat ciężko pracował nad tym aby zrobić z nich desperatów i udało się. agresja rodzi agresję, przemoc - przemoc, kto sieje witar zbiera burzę, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Przeraża mnie ideologia talmudu 13.07.06, 13:42 Zarzucasz stronie przeciwnej "onanizowanie sie" Koranem podczas gdy ty czynisz dokladnie to samo, tyle ze wykorzystujesz w tym celu Talmud. Zanim zaczniesz pichcic kolejna filipike na ww temat musisz pamietac o kilku sprawach. Zydzi i Palestynczycy to jedno i to samo semickie plemie. "Cywilizacja zydowska" opiera sie na Talmudzie a ten kaze dzielic Zydowi swiat na "wybranych" i gojow (goj to w jidysz bydle, zwierze itd) - czysty rasizm, przy ktorym Hitler wydaje sie byc niesfornym chlopcem. Swietnym przykladem stosowania chorej ideologii Talmudu przez Zydow w Polsce jest dzialalnosc UB (w 90% stanowili ja Zydzi), ktora ponosi odpowiedzialnosc za zamordowanie POL MILIONA Polakow w okresie 1944-1956. Na koniec warto wspomniec, ze mode na terroryzm blisko wschodni zapoczatkowal Zyd, ktory chcac "wplynac na decyzje" Anglikow i Francuzow, konferujacych nad utworzeniem dziwnego panstwa Izrael, wysadzil w powietrze hotel King David w Jerozolimie. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Przeraża mnie ideologia talmudu 13.07.06, 13:49 Swietnie, a teraz powiedz za co tak kochasz i bronisz Arabow? Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Przeraża mnie ideologia talmudu 13.07.06, 14:29 A kto ci powiedzial, ze ich kocham? Wieokrotnie wczesniej pisalem, ze uwazam i jednych i drugich za dzicz, ktora nalezy rekolonizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
gaspard2 Re: BRAWO IZRAEL!! 13.07.06, 13:13 JESTEś DEBILEM TYLE CI POWIEM NA SADZIE ZOSTANIE CI TO WYPOMNIANE!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
remik_szczecin Re: BRAWO IZRAEL!! 13.07.06, 13:53 Nie bede znizac sie do twego poziomu. Debili to sobie w rodzinie poszukaj. A sadem to mozesz sobie moherowe babcie straszyc. Przez takich ignorantow jak ty juz niedlugo na calym swiecie beda sady koraniczne. Znajdz sobie dobrego psychiatre obronco arabusow Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Biedny Izrael.................. 13.07.06, 12:55 musi zabijac.Czy morderstwo to zbrodnia?Zlodziej atakuje moj dom.Ma bron.Wiec zabijam wszystkich w domu zlodzieja.Czy sie bronie?Czy jestem winny?Wedlug prawa Izraela nie jestem winny. Odpowiedz Link Zgłoś
zasmucony1 Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:00 Kfakier-a może przestaniesz wreszcie bluzgać i zaczniesz mówić? bo jakoś nie bardzo wiemy o co Ci chodzi. Czemu ,na przykład ,nie znosisz innych pogladów niż Twoje? Czemu jesteś nietolerancyjny? Toż to takie nie modne!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:00 Przeczytales co napisalem?Zydzi stosuja odpowiedzialnosc zbiorowa.Jezeli okradniesz zyda do wiezienia powinna isc twoja rodzina,jezeli zabijesz zyda smierc powinno poniesc cale miasto.gadzasz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech_tomaszewski Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:03 presentation1 napisał: Też tak myślę jak Ty... to prwda !!! > Przeczytales co napisalem?Zydzi stosuja odpowiedzialnosc zbiorowa.Jezeli > okradniesz zyda do wiezienia powinna isc twoja rodzina,jezeli zabijesz zyda > smierc powinno poniesc cale miasto.gadzasz sie? Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:03 To co mowisz, presentation, brzmialoby jak rozsadna dyskusja gdybys nie uzywal jako podmiotu Zydow w kazdym mozliwym przypadku. Wiesz co to fobia? Bo widac ja u ciebie w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:05 Fobia nastepuje wtedy gdy jestes przesladowany.A ja jestem.Codzienne artykuly o zydach.Nie chce codziennie przepraszac.Polska ma inne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:07 Tak, ma problemy z dwoma kartoflami, burakiem i koniem. Ale co tobie do tego, z twojego profilu wnosze ze nawet nie jestes w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:09 Wypisz w goole La Seyne sur mer i znajdziesz.A teraz sorry.Pies ma potrzebe Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:12 Współczucie dla pieska. Musi się cholernie wstydzić za pana. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 15:55 ale tak na wszelki wypadek - Przepraszam, ze w Polsce mamy kartofle,buraki i konie - pewnie Zydzi woleliby kogo innego ale to przeciez Polska a nie Izrael, Przeraszam tez ze nie napadlismy Libanu oraz ze nie przylaczylismy sie do ostrzalu festynu na plazy, bardzo mi przykro, ale to my jestesmy Polakami a Izraelczycy sa Zydami. Moge Cie jeszcze poprzepraszac za co tylko chcesz - bylebys nie mowila kto w polsce ma byc premierem, kto ministrem edukacji a kto ministrem rolnictwa skoro jestes Zydem mow kto w Izraelu ma piastowac takie funkcje (przepraszam za "piastowac" to byl taki nasz krol) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek1980 Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:01 presentation1 Na forum od: 27.05.2005 Postów: 3468 Napisz do mnie Imię: Lech Płeć: mężczyzna Miejscowość: la seyne sur mer O mnie: Jestem z tych co patrza na swiat z ......szerokim usmiechem.Czego zycze wszystkim Ulubiona muzyka: Slucham to i owo. Ulubione filmy: Film wszechczasow-Jak rozpetalem 2 wojne swiatowa Hobby: Wielki problem.W sumie na nic nie mam czasu, chociaz nic nie robie. i wszystko jasne..... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:03 Wydaje mi sie ze to jest dostepne dla wszystkich.A czy jest jasne?Nie wiem.Pociesz sie ze wystawilem swoj profil a wiec nie wstydze sie tego co pisze w przeciwienstwie do wielu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:05 To podaj chociaz e-mail, święty wojowniku o prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:10 A co? Naślesz wojsko izraelskie też na tego wroga? Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:16 Dziwisz się później reakcjom, skoro sami eskalujecie agresję. Ziemie okupowane przez was, osiedla budowne na tych zagrabionych ziemiach, przypomina to niemieckie działania na terenach polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Jakich nas? 13.07.06, 13:19 Co Ci się znowu uroiło? Każdy myślący inaczej to od ręki Żyd? Brawo, myślenie godne kariery w Waffen SS. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Jakich nas? 13.07.06, 13:33 Niby Polak, już takich odróżniam, pisze po polsku, ale zawsze motto obrażliwe na temat Polaków, np jakiś cytacik z Urbana, następnego nibypolaka. A te oskarżenia o faszyzm już mnie tylko smieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Jakich nas? 13.07.06, 13:36 Urbanem się brzydzę. Po prostu pozwalam sobie mieć inne zdanie niż kilku agresywnych frustratów niekochanych przez rodziców. Kto się szczyci wlatywaniem samolotami cywilnymi w wieżowce pełne cywili, Żydzi czy Arabowie? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:08 Zeby do mnie napisac wejdz na profil.Tam pisze-Napisz do mnie.Nacisnij i wysylasz e mail.Koncze bo ide z pieskiem na spacer.To nie chomik Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:10 Domyslamy sie, to pewnie czystej rasy aryjski owczarek, taki jakie lubil Adolf? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:11 i nie 'tam pisze', tylko 'jest napisane'. Z jakiej wsi sie urwales, brunatniaku? Odpowiedz Link Zgłoś
gentile4 Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:53 Israel Shamir - Test na wszy Pewnego pięknego wieczoru w Tel Awiwie, pośród kolorowego tłumu na Allenby, pośród restauracyjek wypełnionych po brzegi zadowolonymi z siebie i bawiącymi się beztrosko Izraelczykami, ujrzałem naraz Anioła. Stał tam zamaskowany pisząc na murze trzy słowa: Mene - Tekel - Upharsin. Przerzuciłem kartki słownika anielsko – rosyjskiego i znalazłem znaczenie tego napisu: "Zostaliście sprawdzeni na obecność wszy. Macie je." Nastały mroczne dni dla ludu Izraela. Mroczne, bo wszystkie te wzniosłe tyrady, narzekania i łzy - nasze i naszych przodków - okazały się równie fałszywe, jak banknot o wartości 3 dolarów. W 1968 roku pisałem na ścianie mojego akademika : Ręce precz od Czechosłowacji! Żydowski poeta Galicz śpiewał swym głębokim głosem: Obywatele, Ojczyzna w niebezpieczeństwie! Nasze czołgi na obcej ziemi! Z takimi właśnie hasłami kilku Żydów wyszło na Plac Czerwony, gdzie szybko zostali zatrzymani przez milicję. Protestowaliśmy przeciwko rosyjskim czołgom w Budapeszcie, Pradze i Kabulu jako obywatele Rosji, którym droższy był honor, niż fałszywie pojmowany patriotyzm. Minęły lata. Teraz nasze żydowskie czołgi stacjonują na obcej ziemi. I nie tylko stacjonują: zabijają ludność cywilną, burzą domy i blokują możliwość przemieszczania się kilku milionom ludzi, skazując ich na powolną śmierć głodową. Czy ktoś z żydowskiej inteligencji wychodzi na nasz odpowiednik Placu Czerwonego by przeciwko temu zaprotestować? A skądże. Nasi popularni piosenkarze wyśpiewują peany na cześć dzielnych żydowskich wojowników, sławią pewną rękę i bystre oko żydowskich snajperów, a także niezmierzony humanizm Żydów, którzy przecież mogliby ze wszystkich gojów w Palestynie zrobić hamburgery, a tymczasem wielkodusznie ograniczają się do kilkuset rannych dziennie. Palestyńczycy nie mogą nawet pójść do sąsiedniej wioski bez specjalnej przepustki, bez rewizji osobistej, bez sprawdzenia dokumentów. O tym by wybrać się na wycieczkę nad morze, kilka kilometrów od domu, nie śmią nawet marzyć. Żydzi protestowali przeciwko dyskryminacji w miejscach pracy i na uniwersytetach. Teraz sami stworzyli system totalnej nacjonalistycznej dyskryminacji. Goje stanowią 40% populacji na obszarze od Jordanu do morza, ale tylko 10% ma prawo głosu. Nie, nie walczyliśmy o prawa człowieka. Walczyliśmy wyłącznie o prawa Żydów. Domagaliśmy się swobody podróżowania i wyboru miejsca pracy, ale tylko dla Żydów. Byliśmy przeciwko obecności czołgów na obcych ziemiach, ale tylko rosyjskich czołgów. Na widok dziecka z rękoma uniesionymi do góry pod lufą karabinu, reagujemy pytaniem: czy to dziecko żydowskie? Bo jeśli chodzi o dzieci gojów, to można strzelać do nich jak do kaczek. Gdy Byalik pisał: "Sam diabeł nie wymyślił jeszcze odpowiedniej kary za zabicie dziecka”, miał z pewnością na myśli tylko dzieci żydowskie. Kiedy ogarniała go zgroza na widok pogromów, to chyba tylko dlatego, że były one skierowane przeciw Żydom. Bo pogromy inicjowane niemal codziennie przez nas samych są przecież rzeczą powszednią, naturalną. Kilka dni temu Żydzi z Górnego Nazaretu dokonali pogromu na Arabach z Dolnego Nazaretu i nikogo nie pociągnięto do odpowiedzialności. A czymże był ten pogrom w porównaniu z bestialskim ostrzelaniem przez wojskowe helikoptery spokojnego, bezbronnego miasteczka Beth Jalla. W carskiej Rosji, którą nasi przodkowie odsądzali od czci i wiary, mniej Żydów postradało życie w przeciągu kilkuset lat. W najgorszym pogromie w Kiszyniowie zginęło 45 osób, a 600 zostało rannych. Tutaj w ostatnich kilku dniach zabito 150 osób, a raniono ponad 4000. Po pogromach w Rosji mnóstwo uczciwych ludzi, praktycznie cała inteligencja - a wśród niej niemal wszyscy pisarze - jednym głosem potępiło te akty barbarzyństwa. W Izraelu zaledwie kilkadziesiąt osób uczestniczyło w proteście w Tel-Awiwie, a Żydowski Związek Pisarzy wystąpił w obronie sprawców. Kiedy rosyjscy Żydzi w 1991 roku występowali przeciw komunizmowi w obronie własności prywatnej, mieli na myśli tylko własność żydowską. Albowiem niezwłocznie zagarnęliśmy własność gojów, jak gdyby była niczyja. W bardzo krótkim czasie odnieśliśmy żałosny sukces przekreślając wszystko, co przez wiele lat osiągnęło wielu Żydów w walce o demokratyzację, prawa człowieka i równouprawnienie. Cóż się nam zatem tak nie podobało w nazizmie? Albo w rasizmie? Przecież nie jesteśmy mniejszymi rasistami niż tamci! Rosyjskojęzyczna gazeta wychodząca w Jerozolimie, Priamaja Riecz, przeprowadziła sondaż na temat stosunku Żydów do Palestyńczyków. “Chciałbym ich wszystkich wytępić!”, “Wszystkich Arabów należy zabić”, “Powinniśmy wypędzić stąd wszystkich Arabów, wywalić ich za granicę i zamknąć ją dla nich”, "Arabowie to Arabowie, trzeba ich tłuc ile wlezie”. Mówimy zatem: "Jesteśmy przeciwko rasizmowi, ale tylko gdy jest skierowany przeciw nam!" Tak, jesteśmy przeciwko nazizmowi, ale tylko ich nazizmowi. Złowieszczą nazwę Sonderkommando - czyli szwadrony śmierci - wymawiamy ze zgrozą, ale tylko wówczas, gdy chodzi o ich Sonderkommanda. Bo co do "naszych" żydowskich oprawców, to budzą w nas oni niekłamany podziw i zachwyt. Izrael jest jedynym krajem na świecie, gdzie oficjalnie działają oddziały specjalne zabójców i gdzie - nie dalej jak wczoraj - Sąd Najwyższy zezwolił na tortury i określił zasady ich stosowania. Ale nie przejmujcie się. To przecież was nie dotyczy. Występowaliśmy przeciwko gettom, gdy sami musieliśmy tłoczyć się w gettach. Dzisiaj najbardziej liberalni Żydzi proponują utworzenie kilku gett dla gojów, otoczonych drutem kolczastym, z czołgami na granicach i żydowskimi przedsiębiorstwami przy wejściu. Tam goje znajdą odpowiedź na pytanie, czy rzeczywiście prawdą jest, że “Arbeit Macht Frei”. Getta oczywiście otrzymają pełną suwerenność, po odebraniu gojom wszystkiego, co nadaje sens życiu. Teraz, kiedy Anioł już napisał te przerażające słowa i gdy prorok wezwał lud Izraela do pokuty, stoimy na rozdrożu i mamy przed sobą dwie ścieżki. Wybór należy do nas. Możemy - jak mieszkańcy Niniwy - wybrać pokutę, oddać zagrabione dobra, przywrócić wszystkim równość, położyć kres dyskryminacji i zabijaniu. I zachować nadzieję że miłosierny Bóg zechce nam wybaczyć. Jeśli nie przez wzgląd na nas samych, to może przez wzgląd na nasze psy i koty. Możemy też z uporem - jak mieszkańcy Sodomy - wyrządzać dalej zło, łudząc się, że unikniemy deszczu ognia i siarki, jaki spadnie z zagniewanego nieba Palestyny. Odpowiedz Link Zgłoś