Dodaj do ulubionych

Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie

• prinsik Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 13.07.06, 11:30
      Zydowscy terrorysci i okupanci
      znowu zaczeli ekterminacje innych ludzi
      niz wybrancy.
      Biorac pod uwage doswiadczenia wlasnego narodu jest wyjatkowa
      podla i pozbawiona jakiegoklowiek sumienia akcja.

No ale taki niestety jest ten narod, - "nikt tylko my".
      • marius7m Re: Popieram Izrael 13.07.06, 11:38
        i jego prawo do samoobrony przed terrorystami
        • perro69 to i pewnie popierasz ss-manów i ich prawo do 13.07.06, 12:23
          obrony przed terrorystami z ak???
          • polar21 Re: to i pewnie popierasz ss-manów i ich prawo do 13.07.06, 13:10
            > obrony przed terrorystami z ak???

typowa lewacka retoryka...porownywamie kozojebcow z hezbollahu, hamasu, jihadu
            do zolnierzy AK
            • perro69 Re: to i pewnie popierasz ss-manów i ich prawo do 13.07.06, 13:18
              kozojebców? aha... wiesz, nie każdy człowiek ma szczęście być tak jak ty
              polskim katolickiem i uprawiać seks ze swoją córką w czasie gdy jej matka robi
              loda księdzu w konfesjonale ;)... pasuje ci poziom takiej dyskusji? mi nie,
              więc jeśli dla ciebie palestyńscy nastolatkowie zabijani przez izrealeskich
              żołnierzy są kozojebcami to osiągnąłeś już dno sqrwysyństwa ;(
              • polar21 Re: to i pewnie popierasz ss-manów i ich prawo do 13.07.06, 13:44
                kiedy odchodzi sie od tematu a skupia sie na jednym slowie to znaczy ze sie nie
                ma rzeczowych argumentow...oni nas nazywaja nieriwrnymi...i Bog jeden wie jak
                jeszcze. A to ze sie ich zwie kozojebcami to okreslenie to wcale nie jest
                pozbawione podstaw....troche sprytu i sam znajdziesz etymologie tego slowa
      • gentile4 Racja. A dlaczego sa tacy pewni siebie. Zobacz: 13.07.06, 12:29
        "Co on w niej widzi? - skrzeczą zawistne plotki - Dlaczego wciąż obsypuje ją
        podarunkami? Ta mała zbrodnicza suka, której imię jest synonimem wszelkich
        podłych inryg i machlojek kosztuje go mnóstwo pieniędzy i wysiłku. Umiejętnie
        skłóciła go ze starymi kumplami, a on, zwykle tak sknerowaty i obracający w
        palcach każdego centa, z wielkim poświęceniem broni jej i zapewnia jej ochronę,
        powala jej wrogów i ucisza krytyków.

Jaki sekret tkwi u podłoża tego osobliwego romansu między bliskowschodnią Córą
        Syjonu i Super Gigantem z drugiej strony oceanu? Pytania te drażnią nasze
        umysły i wzywają do odkrycia źródła tej wielkiej anomalii naszych czasów.

Aby zrozumieć sekret ponurych uroków Córy Syjonu, powinniśmy pamiętać, że Wuj
        Sam jest już trzecim kochankiem tej niezbyt lojalnej dziewoi. Poprzednicy
        Busha - Imperium Brytyjskie w latach 1917-1922 i Związek Sowiecki w latach 1945-
        1949 - pozwalają nam w pełni poznać przyczyny i motywy. Dokumenty archiwalne
        zostały odkurzone, opublikowane i zanalizowane przez lepszych od nas
        specjalistów, możemy zatem podsumować owoce ich pracy i odkryć "co kochanków
        tak wzajem przyciągało".

Zobacz:
        true.50webs.com/shamir/prince.html
    • gentile4 Nie Lenin wiecznie zywy, tylko Zyd wieczny tulacz! 13.07.06, 11:31
      Czy ty naprawde nie zauwazyles ze ten rzeczywiscie ohydny i zydokomunistyczny
      zwiazek sowiecki rozpadl sie 15 lat temu?
    • lze_elita.01 [...] 13.07.06, 11:37
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • jb93 Re: A co ty wiesz, jakim panstwem ja sie ekscytuj 13.07.06, 11:43
        Co do repatriantow z ZSRR to maja oni o tyle duzo do powiedzenia w Izraelu, ze jest ich tam cholernie
        duzo - ergo liczyc sie bedzie z nimi kazdy polityk startujacy w wyborach. Co zas do dywagacji na temat
        stosunkow bliskowschodnich z UK i Irlandia ta sa one tyle ciekawe co nietrafne. Nie mozna porownac
        stosunkow dwoch panstw europejskich (niezaleznie od stopnia ich sklocenia) z mordobiciem wsrod
        semickiej dziczy.
        • lze_elita.01 [...] 13.07.06, 11:58
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • jb93 Przeciez uzywas polonofobiczne motto z Urbana :))) 13.07.06, 12:15
            Zarzucasz mi rasizm podczas gdy w swoich postach co i raz to czynisz przytyki pod adresem Plakow i
            podpisujesz sie polonofobicznym mottem urbana:))) Co zas dotyczy semickiej dziczy to wybacz, ale
            szalenie nie podoba mi sie Talmud (swieta dla zydow ksiega), na ktorym zbudowana jest zydowska
            "moralnosc" ktory dzieli ludzkosc na "narod wybrany" (zydow) i gojow (goj w jidysz oznacza bydle,
            zwierze). Jesli juz chcesz rzucac sie w odmety erystyki sprobuj byc troche bardziej konsekwentnym :)
            • lwaw Czy podoba Ci się za to koran? 13.07.06, 16:48
              • poszeklu Czym fascynije sie dzicz? W_O_J_N_A !!! 13.07.06, 21:30
                • plmlp Te mobilizacje sporo kosztują. Też metoda... 13.07.06, 22:00
              • jb93 Nie. Ale Talmud jest przerazajacy. 14.07.06, 15:51
                Nawet Jihad da sie zinterpretowac jako "spiritual strugle" (walke duchowa, czyt. wewnetrzna), jak to
                ostatnio okreslil jeden religioznawca w BBC, podczas gdy Talmud za nic ma sfere duchowa i nawoluje do
                walki wszelkimi metodami Zyda z gojem tu i teraz.
          • zupa_wolowa Re: "Semicka dzicz"? Wybacz - z rasista nie gadam 13.07.06, 13:34
            > PS: jestem obywatelem Eire.

Fajnie masz ...
            • dvoryanin Żydzi i Arabowie to semici więc "semicka dzićz" 13.07.06, 17:21
              jest określenie poprawnym ... tak samo ktoś może napisac na Polaków i
              Rosjan "słowiańska dzicz" ale to akurat byłoby nieprawdziwym określenie ... za
              to w odniesieniu do tych ludów pustynii jest częściowo prawdziwe !
          • andy.pl Re: "Semicka dzicz"? Wybacz - z rasista nie gadam 13.07.06, 15:36
            nobody is perfect, dhoine
            • icek2006 Re: "Semicka dzicz"? Wybacz - z rasista nie gadam 13.07.06, 22:23
              NARÓD WYBRANY TO WŁAŚNIE PIERWOTNY RASIZM
          • lwaw Popieram Izrael. 13.07.06, 16:50
            Mają prawo do istnienia i do obrony przed planami ich zniweczenia.
            • maciejtakitam Jestem z Izraelem. Maja prawo do akcji 13.07.06, 17:10
              odwetowych wobec tych "bananowych republik" pelnych terorystow. Podziwiam ich
              za to ze maja w dupie to co mowia francuziki ze swoimi wsteczno biegowymi
              autami , ONZ z kofimi ananasem zamieszanym w defraudacje, i calym tym
              politycznie poprawnie zafajdanym kalem z europy zachodniej... Walczcie o swoje
              starozakonni bo jeden krok w tyl to wasz koniec. Wszyscy sa pelni poparcia w
              potepieniu zamachow w londynie i hiszpani ale jak juz chodzi o zamachy w
              izraelu to wszystko jest wporzadku i tu jest pies pogrzebany. Rozpier... ten
              caly muzlumanski syf. jak nie potrafia wspolzyc i zachowywac sie jak
              cywilizowane kraje trzeba je zmiesc.
              • katrina_bush Re: Jestem z Izraelem. Maja prawo do akcji 13.07.06, 20:33
                A Afganistanie i Iraku jest dokladnie to samo - tylko, ze tam "swoi" tluka "swoich".
                • jb93 Re: Jestem z Izraelem. Maja prawo do akcji 14.07.06, 15:54
                  W Izraelu tez de facto swoi tluka swoich. To jedna i ta sama semicka dzicz. Jedyna roznica moze polegac
                  na tym, ze nawet Jihad da sie interpretowac (teoretycznie) jako walke duchowa, wewnetrzna zas Talmud
                  bez ogrodek i wsposob jednoznaczny mowi, ze kazdego nie zyda nalezy zniszczyc. Jednych i drugich
                  zwierzakow nalezy rekolonizowac.
            • aradian Re: Popieram Izrael. 13.07.06, 22:20
              Jeżeli popierasz lwaw agresję Izraela to zabieraj się do dzieła i walcz zamiast
              siedzieć przy komputerze.Ja natomiast uważam, że powinniśmy stanowczo
              protestować,aby potępić tę inwazję.Miast usiłowania skonfliktowania nas z Iranem
              słuszniejsza jest izolacja najeźdzcy. I jeszcze jedno,współczuję wszystkim tym
              narodom, które mają takich sąsiadów,że uchowaj Boże! No i co pan na to panie
              Gross???
    • sprintstudio Re: Nie masz zadnej wiedzy i dlatego nie masz 13.07.06, 11:37
      Coz to za brednie !!!!!!!! Czy pozwolilabys aby do Polski weszli GERMANIE bo
      zyli tutaj 4 tys. lat temu ?????
      • hanyska2 A zatem Polski tez byc nie powinno! 13.07.06, 11:42
        Rozumujac tak jak ty to z faktu, ze Polski nie bylo na mapie przez 123 lata
        wynika, iz nie ma juz prawa do istnienia. A tak w ogole to czy gdzie
        wyczytales, ze Zydzi PZRESTALI mieszkac na ziemiach Izraela, Judei i Samarii 4
        tys. lat temu??? Bardzom ciekawa twych "zrodel" - pewnie sa nimi "plestynskie"
        czytanki dla dzieci...
        ------------------------------------
        www.eurojihad.org
        www.anglicansforisrael.com
        www.jihadwatch.com
    • scyg Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 13.07.06, 11:38
      >Francja potępia

>Francuski minister spraw zagranicznych potępił izraelskie bombardowania w
      >Libanie. Zdaniem Philippe´a Douste-Blazyego mogą one doprowadzić do
      >destabilizacji całego regionu.

"Cheese-eating surrender monkeys" znów w akcji...
    • hanyska2 Uczylam w szkole specjalnej :-) 13.07.06, 11:39

-------------------------
      • gentile4 po jej ukonczeniu 13.07.06, 11:52
        • hanyska2 Ja przynajmniej ja ukonczylam - ty tam jeszcze 13.07.06, 12:07
          jestes, w 1-ej klasie!
    • presentation1 Ostatnia wojna Izraela? 13.07.06, 11:56
      Zle sie dzieje na swiecie.Zle sie dzieje na Bliskim Wschodzie.A co mowi
      wyrocznia?
      Izrael ja zna.Znaja ja duchowni.Ale przeciez jestem niewierzacy.Jedno jest
      pewne.Pisalem o tym rano.Przyszykujcie 20 zlociszy na litr benzyny.Oby tylko
      tyle.Izrael czuje sie na tyle zagrozony(przeciez porwano mu jednego zolnierza-
      powod agresji)ze zapomial ze Zydzi sprzedawali swoich Obywateli Niemcom
      hitlerowskim.W historii sa znane tysiace przypadkow wysylania zydow na smierc
      przez Zydow.Tu chodzi o Iran.Czym to sie zakonczy?Ktos upazdnie ale czy to beda
      Araby?Watpie.Kolumny-setki,tysiace bedzie czekac na swoja smierc meczenska.
    • t-800 III wojna światowa...? /bt. 13.07.06, 11:58

• perro69 Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 13.07.06, 12:02
      mam nadzieję, że wojna którą rzpętyaliście będzie dla was długa i bolesna a
      bydlaki bombardujące dzieci i kobiety wrócą do domu w plastkowych workach!!!
    • werciula Izraelscy terroryści... 13.07.06, 12:05
      .. są przede wszystkim mistrzami propagandy.
      I o tym powinnismy pamiętać.
      Wiele z tego, co uważamy za nasze poglądy jest nasączone tą propagandą, którą
      przejmują nasze media a my za nimi...

Czy ktoś się dowiedział, że wczoraj zostało zabitych 23 Palestyńczyków?
      Ja z polskich mediów nie.
      A czemu wczoraj? Bo oczy swiata patrzą na granice z Libanem!
      Każde wydarzenie dominujące medialnie Żydzi wykorzystują, aby w jego cieniu
      umknęło opinii światowej zabicie tych jeszcze kilkudziesięciu ludzi!
      Czemu plaża w Gazie została zaatakowana w takim a nie innym czasie? Bo był
      mundial!
      Czemu słyszymy o jednym porwanym żołnierzu żydowskim? (biedny chłopak, szacunek
      dla niego i jego rodziny - jak dla każdego) Ale czemu nie słyszymy, że od kiedy
      wygrał Hamas w demokratycznych wyborach, Żydzi robią tym ludziom
      (Palestyńczykom) piekło, jakiego nikomu nie życzę. Każdego tygodnia od kilku
      miesięcy zabijają od kilkunastu do kilkudzisięciu osób!! Nie wspominając o
      łapankach (rodem z naszej niemieckiej okupacji) i aresztowaniach. Nie
      wspomiając o blokadach dróg, że normalny człowiek nie może iść do pracy i
      zarabiać na swoja rodzinę... Kto z Was długo by wytrzymał w takim piekle nie
      robiąc NIC:((
      • gaspard2 Re: Izraelscy terroryści... 13.07.06, 13:02
        popieram Cię ale niestety mnóstwo ludzi na tym forum albo jest ślepo zapatrzona
        w izrael i w karzdej krytyce dopatruje się antysemityzmu albo jest poprostu
        antysemitami:(
        • werciula Re: Izraelscy terroryści... 13.07.06, 13:20
          Miło mi w tym gąszczu rozpoznać pokrewną duszę:)

Ja właśnie wiele cenię i w kulturze arabskiej i żydowskiej.
          To co chcę tu powiedzieć, to, że nie mogę patrzeć spokojnie na politykę
          państwowego terroryzmu izraelskiego.
          Bo życie każdego człowieka jest wartością nietykalną. I naprawdę jest dla mnie
          zadziwiające jak wiele tu osób zieje nienawiścia do ludzi, których kultury,
          codziennego życia nie zna...
          ...a w kazdym narodzie są różni ludzie, różne rodziny.. ale tu mnie przeraża ta
          państwowa huliganerka, ta buta i tupet, poczucie politycznej bezkarności...
        • hanyska2 W kazdej, dziecko i nie chodzi o dopatrywanie 13.07.06, 14:10
          sie antysemityzmu (ja nie musze sie dopatrywac - on az krzyczy z naglowkow),
          chodzi o ty, ze wy antysemici na tym forum po prostu nie macie ZADNYCH
          argumentow, zadnych faktow na poparcie swej nienawisci. No coz, cesarz jest
          goly! Potrafice tylko rzucac inwektywami i faszystowskimi haslami rodem
          ze "Sturmera", bo nawet polska prasa w 68 byla troche bardziej powsciagliwa.
          Jestescie zalosni!
          ---------------------------------------------
    • ciaxp pejsatci to zagrożenie pokoju Światowego! 13.07.06, 12:08
      Prezydencie Kaczyński, nie bój się potęp masakre dzieci Palestyńskich.
      • perro69 taaa... dobry apel... 13.07.06, 12:16
        trzeba mieć jaja, żeby przeciwstawić się przyjaciołom busha, nawet jeśli to
        zwykli bandyci dążący do skonfliktowania całego świata z arabami!!! nasz jest
        małym, słabym, tchórzliwym człowieczkiem z kompleksami... nie powie ani słowa
        nawet jak żydzi przyjadą do polski i reaktywują kl auschwitz aby mordować w nim
        arabów ;))
      • dvoryanin czekam na zdecydowanie wzorem Francji potępienie 13.07.06, 18:54
        Izraela przez nasz rząd ! Polacy robią to już na ulicy, w domu, pisząc na
        forach !
    • ciaxp naczelny rabin p.Bush, błogosławi tą zbrodnie.... 13.07.06, 12:08

• ciaxp Nazizm=Syjonizm=Faszyzm=Izrael 13.07.06, 12:09

• noxon Re: Nazizm=Syjonizm=Faszyzm=Izrael 13.07.06, 12:15
        Proste i prawdziwe rownanie.
    • ciaxp łapy precz od Libanu, Żydzi wycofajcie się! 13.07.06, 12:10

• noxon Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 13.07.06, 12:13
      Oby ten szatanski narod dostal w koncu nauczke. Allah Akbar!
    • inspector Ale Giertych musi odejsc 13.07.06, 12:13
      Co tam Hamas i Hezbollach. W Telaviwie sie glowia jak obalic Giertycha w Polsce-
      to jest dla nich priorytetowe zagrozenie. Dokopac Polakom gdzie sie da i ile sie
      da. Tylko nie wiem po co ? A jaaki w tyym interes ? 1000 lat mieszkali w Polsce,
      to chyba nie bylo im tak zle, bo gdzie indziej ich w Europie przepedzali. Ja
      podobnie jak minister Giertych bardzo lubie narod zydowski, tylko dlaczego
      mlodziez z Izraela na wycieczkach w Polsce tak sie dziwnie na nas patrzy ?
      A teraz powaznie. Po tym wrogim nastawieniu do Polski wisi mi ich konflikt z
      Arabami. Podobnie jak Zydom wisi, ze mi wisi. A moglo byc inaczej. Lepiej.
    • ciaxp Panie Prezydencie Kaczyński nie popieraj......... 13.07.06, 12:13
      zabójców dzieci w Libanie i Palestynie.Potęp zbrodnie Izraela.
      • tom1003 Re: Panie Prezydencie Kaczyński nie popieraj.... 13.07.06, 12:17
        Już rozumiem, po co w ostatnich dniach te występy bezczelnego ambasadora
        Izraela na temat dyżurnego tematu "polski antysemityzm"...

Faszyści w jarmułkach odpowiedzialni za zbrodnie na palestyńskich cywilach
        lubią bredzić nie na temat.
        • presentation1 Re: Panie Prezydencie Kaczyński nie popieraj.... 13.07.06, 12:19
          Chodzilo o to zeby Polacy zamkneli geby.Jak sie odezwia-To antysemici.Stary
          numer.Nie dajmy sie.
        • perro69 Re: Panie Prezydencie Kaczyński nie popieraj.... 13.07.06, 12:20
          fałsz i zakłamanie, himalaje hipokryzji!!! palestyna, liban... kto następnty???
          przyjedźcie do polski nazistowskie dziwki ze swoimi parażołnierzykami!!!!
        • werciula Re: Panie Prezydencie Kaczyński nie popieraj.... 13.07.06, 12:22
          tom1003 napisał:

> Już rozumiem, po co w ostatnich dniach te występy bezczelnego ambasadora
          > Izraela na temat dyżurnego tematu "polski antysemityzm"...
          >
          > Faszyści w jarmułkach odpowiedzialni za zbrodnie na palestyńskich cywilach
          > lubią bredzić nie na temat.

Ależ to jest wszystko na temat!
          Tu wszystko jest przemyślane.
          Wszyscy mamy czuc się winni holocaustu i wszyscy mamy się milcząco godzić na
          ten drugi holocaust jaki jest teraz.

To jest ta rewelacyjna metoda "siła ofiary".
    • presentation1 Polacy... 13.07.06, 12:15
      Zyd chce bojkotowac polski rzad.Zastraszyc chce cale spoleczenstwo.Bo jestesmy
      winni.Uprzedzal nas ze jezeli o tym co bedzie robil odezwa sie krytyczne glosy
      bedziemy antysemitami.
      Chce byc antysemita.Za zbrodnie ktore ten kraj popelnil i popelnia.Nie moze byc
      litosci dla zbrodniarzy.
      • noxon Re: Polacy... 13.07.06, 12:29
        presentation1 napisał:

> Zyd chce bojkotowac polski rzad.Zastraszyc chce cale spoleczenstwo.Bo jestesmy
        > winni.Uprzedzal nas ze jezeli o tym co bedzie robil odezwa sie krytyczne glosy
        > bedziemy antysemitami.
        > Chce byc antysemita.Za zbrodnie ktore ten kraj popelnil i popelnia.Nie moze byc
        > litosci dla zbrodniarzy.

Nie jestes sam. Ja tez chce byc antysemita.
        • presentation1 Re: Polacy... 13.07.06, 12:34
          Moze bedziemy antysemitami wszyscy?
          Niech Polakom otworza sie oczy ze zbrodniarz mordujac chce zmusic Obywateli
          Polski zeby znowu przepraszali.Zostalem antysemita.Jestem gotowy byc za to
          skazany.Dobrowolnie poddam sie karze.Bo jestem winny.Za kazdego Palestynczyka i
          Libanczyka niech odsiedze jeden dzien w wiezieniu.A przy okazji przeprosze
          Izrael ze moj dziadek nie mial piwnicy i nie uchowal zyda przed gazem.Pozniej
          mojego dziadka tez zgazowali.Prz^praszam tez za dziadka.Malo sie staral.Ale
          zostalem antysemita i jestem dumny.
          • noxon Re: Polacy... 13.07.06, 12:40
            doskonale cie rozumiem. Slusznosci zawsze malo osob ma odwage bronic, bo to duzo
            kosztuje a zadnych gieszeftow nie ma...
            • presentation1 Re: Polacy... 13.07.06, 12:42
              Malo jest ludzi gotowych powiedziec ze biale to biale...Sa zastraszeni.Moga
              zostac antysemitami.Niech sie nie boja.
              To zaszczyt byc przeciwko zbrodniarzom
              • noxon Re: Polacy... 13.07.06, 12:43
                Dokladnie tak. Jeszcze jakis czas temu bylem obojetny. Od kilku miesiecy
                obawialem sie. Ale teraz juz wiem po ktorej stronie jestem.
                • kfaker Re: Polacy... 13.07.06, 13:17
                  Po tej stronie bez klamki w psychiatryku? To co chłopcy, kiedy randka?
                • kfaker Buracy nie Polacy 13.07.06, 14:03

• msygula Izrael państwo faszystowskie ??? 13.07.06, 12:50
        Nasi starsi bracia w wierze bardzo kultywuja pamięć holocaustu, szkoda że tak
        wybiórczo:
        rasa panów - naród wybrany
        czysość rasy- syjonizm
        nur fur deutche- jak widać w izraelu Arab niewiele znaczy
        zbiorowa odpowiedzialność ludności cywilnej za śmierć żołnierza niemieckiego-
        ...wstawić izraelskiego
        lebensraum: Ukraina z niewolniczą ludnością - Palestyna z podludźmi arabskimi
        zapora przed dziczą azjatycką - ... dziczą arabską
        walka o zjednoczenie aryjskiej Europy - walka o pokój na Bliskim Wschodzie

Tyle kreatywnie rozwiniętych pomysłów, może rzeczywiście babka Hitlera była
        Żydówką.

Może zamiast pytać Palestyńczyków dlaczego tak nienawidzą Żydów zapytajmy Żydów
        jak widzą perspektywy Palestyńczyków w państwie Izrael i dlaczego aż tyle praw
        im przyznają.
        Z góry przepraszam za formę wypowiedzi( "antysemityzm"), ewentualni
        odpowiadacze niech zajmą się faktami.
    • 18261826www Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzmem!!!! 13.07.06, 12:28
      Izrael chyba nigdy w swojej historii nie mial tak wielkiego poparcia w Polsce
      jak dzisiaj.Zdecydowanie wieksza czesc naszego spoleczenstwa popiera ten kraj w
      jego slusznej walce z terroryzmem.Jedynie kilku "Platnych Psycholi od
      Rydzyka"-PPR stara sie udawac opinie publiczna.Robia to za judaszowe
      srebrniki.Ci ludzie zyja poza nawiasem naszego spoleczenstwa.Nigdy nie byli i
      nie beda czescia naszej kultury,religii czy tradycji.
      • presentation1 Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:30
        Czy czytales posty?
        A moze czytasz gamoniu komunikaty ambasady izraela (z malej litery-tyle na ile
        zasluguja)
        • 18261826www Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:32
          Ile lat potrzeba sluchac RM aby zglupiec do reszty tak jak ty?
          Przepraszam ,ale jestes po prosty glupi i nie mam przyjemnosci dyskutowac z
          glupcem.
          • presentation1 Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:37
            Wystarczy jeden dzien zeby zmienic wszystko.Nazistowski Izrael w akcji....Czy
            to nie ten dzien?
            • pimpek1980 Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:55
              dołączam się do ludzi popierających Izrael, ponieważ to nie Żydzi wysadzają się
              w strefie Gazy w autobusach tylko Palestyńczycy w Izraelu.... to nie w
              izraelskiej telewizji uczy się dzieci że należy nienawidzić arabów tylko w
              arabskiej że Żydzi to największe zło świata....
              a co do tego forum, to zadałem sobie trud przebrnąć przez całe i widzę
              nieliczną grupkę oszołomów i antysemitów, którzy próbują zdominowac to forum!!

Oriana Falacci ma rację, że Europa nie dostrzega prawdziwego zagrożenia i
              zmierza ku samodestrukji ze swoją poprawnością polityczną.....
          • bolko_turan Hevenu Shalom Aleikhem 13.07.06, 12:39
            Czyli izraelskie bomby na dzieci, cywilow, szkoly, szpitale, mosty, elektrownie,
            siedziby panstwowe, fabryki, sklepy, magazyny z artykulami spozywczymi.

Obled i hipokryzja.
          • perro69 Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:40
            chyba wskoczyłeś tu na chwilkę i jesteś nie na temat... większość polkaów ma
            wdupie kto jaki ma kolor skóry i jaką religię wyznaje. większość polaków
            piętnuje sqrwysynizm i bandytkę. akurat tym popisuje się izrael i dlatego
            jesteśmy temu przeciwni!!! tymi piarowskimi socjotechnikami a antysemityzmie
            możesz startować w wiejskiej szkole... a tera wypie..j!!!
          • hanyska2 Masz racje, tyle ze u niego glupota wrodzona 13.07.06, 14:20
            RM nie jest w stanie oglupic madrego.
            -----------------------------------------
            www.eurojihad.org
            www.anglicansforisrael.com
            www.jihadwatch.com
      • noxon Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:33
        sam zyjesz na marginesie Waszego spoleczenstwa. Tu jest Polska a nie Izreal jak
        sie niektorym psycholom wydaje. A pozatym nie uzywaj slow ktorych znaczeni nie
        ozumiesz.
      • zasmucony1 Re: Popieram Izrael w slusznej walce z terroryzme 13.07.06, 12:39
        "1826 itd" robisz jakieś badania ,masz jakieś dane statystyczne? Bo wiesz,ja
        mam całkiem inne wyniki:))))
    • greg.oy Re: Izrael zaatakował lotnisko w Bejrucie 13.07.06, 12:29
      wojna sześciodniowa? MOŻE DŁUŻSZA....

BÓG DO ZWYCIĘSTWO
      • kfaker Jezus też był Żydem, antysemiccy debile! 13.07.06, 12:36

• presentation1 Re: Jezus też był Żydem, antysemiccy debile! 13.07.06, 12:40
          Czyli zyd zyda sprzedal a dzisiaj zyd ma problem do Polaka?
        • noxon Re: Jezus też był Żydem, antysemiccy debile! 13.07.06, 12:41
          Tys chyba jest jakis TEOLOG, takie madre rzeczy mowisz. "A lyzka na to nie
          mozliwe!!!?"
        • niknik Re: Jezus też był Żydem, antysemiccy debile! 13.07.06, 12:55
          Jezus nie masakrował cywilnej ludności.
          Notabene semickiej.
          • ukropek Re: Jezus też był...... 13.07.06, 13:04
            Był przede wszystkim człowiekiem i nikogo nie mordował i nie ma zadngo znaczenia
            jego pochodzenie...Za trudne do zrozumienia ?
    • zupa_wolowa Pawian narodów. 13.07.06, 12:33
      > Taki sam "antypolonizm" jak "pawiem narodow i papuga" Norwida, synku.

W romantyzmie Polska była pawiem narodów. Dziś jest pawianem ;)
    • jb93 Urbana z Norwidem porownujesz? Dobre :))) 13.07.06, 12:33
      Juz ci mowilem, ze z racji wieku i podlego pochodzenia nie moglbs byc moim ojcem, wiec zwracanie sie
      do mnie per "synku" jest tyle chamskie co bezcelowe :) Co zas dotyczy antypolonizmu, twierdzisz, ze
      Moskal go wymyslil (!) :))) A ja caly czas myslalem, ze antypolonizm to przejawianie antypolskich emocji i
      podejmowanie dzialan majacych za cel szkodzenie tej wlasnie nacji. Swietnym przejawem antypolonizmu
      zakrojonego na szeroka skale jest dzialalnosc zydowskiego w 90% UB (to bylo przed Moskalem, prawda?),
      ktore odpowiedzialne jest za smierc ok. 500 tys. Polakow po II WS. Co zas dotyczy twego idola Urbana i
      jego obywatelstwa to w wywiadach zaznacza, ze jest przede wszystkim Zydem. Goraco zachecam do
      czytania przed podjeciem polemiki na jakikolwiek temat :)
    • krzychb6 Re: Pozdrowienia z Polski 13.07.06, 12:35
      Wybacz nie wim jakie masz doświadczenia życiowe ale strzelanie do ludzi to nie jest moim hoobi. Skoro kula włep to czym się różnisz od terorystów.
      Pozdrowienia od polskiego łosia dla irladzkiego łosia.
      PS. nie widziałem że w Irlandi żyją łosie.
      Od nadentego Polaka bardziej nadenty jest Irlandczyk polskiego pochodzenia
      Miłego dnia
    • remik_szczecin BRAWO IZRAEL!! 13.07.06, 12:46
      Oby zwyciestwo bylo szybkie!! Presz z islamem i arabusami!!
      • kfaker Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 12:55
        To arabscy fanatycy zabijają niewinnych cywili w Bombaju, Madrycie, Londynie itd. w imię jakichś fundamentalistycznych bredni, ale dla was tylko Żydzi są fe, bo starają się bronić swojego, zamieszkiwanego kiedy jeszcze Słowianie siedzieli w jaskiniach, kraju. Jeśli Izrael upadnie, a wy skończycie się już onanizować z tej okazji, to arabowie będą mieli wolną drogę do Europy. Życzę wam spotkania na ulicy jakiegoś miłego araba z obowiązkowym pasem dynamitu, wtedy będziecie mogli się z nim zbratać i opowiedzieć mu jak współczujecie że Izrael tak okrutnie go uciska.

WSTYD BYĆ POLAKIEM KIEDY WAS SIĘ CZYTA!
        • zasmucony1 Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 12:57
          Kfaker-Ty jesteś Polakiem????No co Ty....:)))))))
          • kfaker Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 12:58
            Z obojga rodziców, i właśnie zaczynam się tego wstydzić. Rozumiem że ty i tobie podobni wymagacie dowodu a la Jacuś Kurski? Majtki w dół?
            • zasmucony1 Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 13:01
              Och NIE! Nie obnażaj sie! Ja Ci wierzę.Zrobisz to na paradzie ,ale nie
              teraz:))))))))
              • kfaker Na jakiej paradzie, MW? 13.07.06, 13:04
                Przed czy po zamowieniu piwa?
            • perro69 Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 13:26
              ściągaj majtki przed swoim chłopakiem a nie przed nami!
              wyjaśnij sobie najpierw pojęcia -antysemita - i -zdrowy rozsądek- izraelskie
              wojsko morduje cywilów, co ma do tego ich religia? jeśli dostaniesz ode mnie w
              zęby za to, że mnie oplułeś to powiesz, że jestem antykatolikiem? zresztą, po
              co jha to piszę do takiego nierozgraniętego śmiecia....
              • kfaker Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 13:31
                O dawaniu mi w zęby to sobie możesz fantazjować po nocach, a w ściąganiu majtek specjalizuje się wasz wódz propagandy, Jacuś K. Izraelskie wojsko tępi terrorystow ktorych jedynym celem w zyciu jest wjechanie ciezarowka trotylu w mozliwie duza grupe cywilow.

PS> Chyba nikt nie wie po co piszesz.
                • perro69 Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 13:53
                  jacusia k. i jego wodza mam w dupie, a ty jesteś marionetką w rękach
                  specjalistów od manipulacji z mosadu - oni chcą żebyś krzyczała shalom israel a
                  ty posłusznie krzyczysz, chociaż pojęcia nie masz dlaczego... lepiej jest żyć w
                  niewiedzy, jak mówią, że cieżarówki, trotyl, cywile to ok. kupujesz to i do
                  przodu ;)
                  • kfaker Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 13:59
                    No pewnie, bo to Zydzi wlecieli w World Trade Center w ramach masonskiego spisku. Radyjko dobrze odbiera?
                    • perro69 Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 14:10
                      a co ma atak terrosrytów do walki o prawo do życia??? za dużo hamburgerów w
                      mcds jesz, twój mózg nie funkcjonuje? sam nie potrafisz myśleć?
                      • kfaker Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 14:15
                        Nie znosze hamburgerow. Terrorysci nie maja prawa do zycia bo sami je odbieraja, proste? Wiec nie lituj sie nad biednym ucisnionym ludem Palestyny, bo gdyby tylko mogl, chetnie wysadzilby Cie w powietrze w imie Allaha.
                        • perro69 Re: Przeraża mnie indolencja umysłowa antysemitów 13.07.06, 15:03
                          nie sądzę, wystarczy pozwolić im żyć tak jak chcą, wystraczy ich nie upokarzać,
                          izrael 60 lat ciężko pracował nad tym aby zrobić z nich desperatów i udało się.
                          agresja rodzi agresję, przemoc - przemoc, kto sieje witar zbiera burzę, etc...
        • jb93 Przeraża mnie ideologia talmudu 13.07.06, 13:42
          Zarzucasz stronie przeciwnej "onanizowanie sie" Koranem podczas gdy ty czynisz dokladnie to samo,
          tyle ze wykorzystujesz w tym celu Talmud. Zanim zaczniesz pichcic kolejna filipike na ww temat musisz
          pamietac o kilku sprawach. Zydzi i Palestynczycy to jedno i to samo semickie plemie. "Cywilizacja
          zydowska" opiera sie na Talmudzie a ten kaze dzielic Zydowi swiat na "wybranych" i gojow (goj to w
          jidysz bydle, zwierze itd) - czysty rasizm, przy ktorym Hitler wydaje sie byc niesfornym chlopcem.
          Swietnym przykladem stosowania chorej ideologii Talmudu przez Zydow w Polsce jest dzialalnosc UB (w
          90% stanowili ja Zydzi), ktora ponosi odpowiedzialnosc za zamordowanie POL MILIONA Polakow w
          okresie 1944-1956. Na koniec warto wspomniec, ze mode na terroryzm blisko wschodni
          zapoczatkowal Zyd, ktory chcac "wplynac na decyzje" Anglikow i Francuzow, konferujacych nad
          utworzeniem dziwnego panstwa Izrael, wysadzil w powietrze hotel King David w Jerozolimie.
          • kfaker Re: Przeraża mnie ideologia talmudu 13.07.06, 13:49
            Swietnie, a teraz powiedz za co tak kochasz i bronisz Arabow?
            • jb93 Re: Przeraża mnie ideologia talmudu 13.07.06, 14:29
              A kto ci powiedzial, ze ich kocham? Wieokrotnie wczesniej pisalem, ze uwazam i jednych i drugich za
              dzicz, ktora nalezy rekolonizowac.
      • gaspard2 Re: BRAWO IZRAEL!! 13.07.06, 13:13
        JESTEś DEBILEM TYLE CI POWIEM NA SADZIE ZOSTANIE CI TO WYPOMNIANE!!!!!1
        • remik_szczecin Re: BRAWO IZRAEL!! 13.07.06, 13:53
          Nie bede znizac sie do twego poziomu. Debili to sobie w rodzinie poszukaj. A
          sadem to mozesz sobie moherowe babcie straszyc. Przez takich ignorantow jak ty
          juz niedlugo na calym swiecie beda sady koraniczne. Znajdz sobie dobrego
          psychiatre obronco arabusow
    • presentation1 Biedny Izrael.................. 13.07.06, 12:55
      musi zabijac.Czy morderstwo to zbrodnia?Zlodziej atakuje moj dom.Ma bron.Wiec
      zabijam wszystkich w domu zlodzieja.Czy sie bronie?Czy jestem winny?Wedlug
      prawa Izraela nie jestem winny.
      • kfaker Ty nie jesteś winny 13.07.06, 12:57
        ty jesteś CIĘŻKO PIE..IĘTY
        • zasmucony1 Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:00
          Kfakier-a może przestaniesz wreszcie bluzgać i zaczniesz mówić? bo jakoś nie
          bardzo wiemy o co Ci chodzi. Czemu ,na przykład ,nie znosisz innych pogladów
          niż Twoje? Czemu jesteś nietolerancyjny? Toż to takie nie modne!:))))
        • presentation1 Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:00
          Przeczytales co napisalem?Zydzi stosuja odpowiedzialnosc zbiorowa.Jezeli
          okradniesz zyda do wiezienia powinna isc twoja rodzina,jezeli zabijesz zyda
          smierc powinno poniesc cale miasto.gadzasz sie?
          • presentation1 Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:01
            Zgadzasz sie?
          • wojciech_tomaszewski Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:03
            presentation1 napisał: Też tak myślę jak Ty... to prwda !!!

> Przeczytales co napisalem?Zydzi stosuja odpowiedzialnosc zbiorowa.Jezeli
            > okradniesz zyda do wiezienia powinna isc twoja rodzina,jezeli zabijesz zyda
            > smierc powinno poniesc cale miasto.gadzasz sie?
          • kfaker Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:03
            To co mowisz, presentation, brzmialoby jak rozsadna dyskusja gdybys nie uzywal jako podmiotu Zydow w kazdym mozliwym przypadku. Wiesz co to fobia? Bo widac ja u ciebie w czystej postaci.
            • presentation1 Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:05
              Fobia nastepuje wtedy gdy jestes przesladowany.A ja jestem.Codzienne artykuly o
              zydach.Nie chce codziennie przepraszac.Polska ma inne problemy.
              • kfaker Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:07
                Tak, ma problemy z dwoma kartoflami, burakiem i koniem. Ale co tobie do tego, z twojego profilu wnosze ze nawet nie jestes w Polsce?
                • presentation1 Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:09
                  Wypisz w goole La Seyne sur mer i znajdziesz.A teraz sorry.Pies ma potrzebe
                  • kfaker Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 13:12
                    Współczucie dla pieska. Musi się cholernie wstydzić za pana.
                • mcgoo Re: Ty nie jesteś winny 13.07.06, 15:55
                  ale tak na wszelki wypadek - Przepraszam, ze w Polsce mamy kartofle,buraki i
                  konie - pewnie Zydzi woleliby kogo innego ale to przeciez Polska a nie Izrael,
                  Przeraszam tez ze nie napadlismy Libanu oraz ze nie przylaczylismy sie do
                  ostrzalu festynu na plazy, bardzo mi przykro, ale to my jestesmy Polakami a
                  Izraelczycy sa Zydami. Moge Cie jeszcze poprzepraszac za co tylko chcesz -
                  bylebys nie mowila kto w polsce ma byc premierem, kto ministrem edukacji a kto
                  ministrem rolnictwa skoro jestes Zydem mow kto w Izraelu ma piastowac takie
                  funkcje (przepraszam za "piastowac" to byl taki nasz krol)
      • pimpek1980 Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:01
        presentation1
        Na forum od: 27.05.2005 Postów: 3468 Napisz do mnie
        Imię: Lech
        Miejscowość: la seyne sur mer

O mnie: Jestem z tych co patrza na swiat z ......szerokim usmiechem.Czego zycze
        wszystkim
        Ulubiona muzyka: Slucham to i owo.
        Ulubione filmy: Film wszechczasow-Jak rozpetalem 2 wojne swiatowa
        Hobby: Wielki problem.W sumie na nic nie mam czasu, chociaz nic nie robie.

i wszystko jasne.....
        • presentation1 Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:03
          Wydaje mi sie ze to jest dostepne dla wszystkich.A czy jest jasne?Nie
          wiem.Pociesz sie ze wystawilem swoj profil a wiec nie wstydze sie tego co pisze
          w przeciwienstwie do wielu.Pozdrawiam
          • kfaker Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:05
            To podaj chociaz e-mail, święty wojowniku o prawdę.
            • kika113 Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:10
              A co? Naślesz wojsko izraelskie też na tego wroga?
              • kfaker Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:11
                Bardzo chętnie :)
                • kika113 Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:16
                  Dziwisz się później reakcjom, skoro sami eskalujecie agresję. Ziemie okupowane
                  przez was, osiedla budowne na tych zagrabionych ziemiach, przypomina to
                  niemieckie działania na terenach polskich.
                  • kfaker Jakich nas? 13.07.06, 13:19
                    Co Ci się znowu uroiło? Każdy myślący inaczej to od ręki Żyd? Brawo, myślenie godne kariery w Waffen SS.
                    • kika113 Re: Jakich nas? 13.07.06, 13:33
                      Niby Polak, już takich odróżniam, pisze po polsku, ale zawsze motto obrażliwe
                      na temat Polaków, np jakiś cytacik z Urbana, następnego nibypolaka. A te
                      oskarżenia o faszyzm już mnie tylko smieszą.
                      • kfaker Re: Jakich nas? 13.07.06, 13:36
                        Urbanem się brzydzę. Po prostu pozwalam sobie mieć inne zdanie niż kilku agresywnych frustratów niekochanych przez rodziców. Kto się szczyci wlatywaniem samolotami cywilnymi w wieżowce pełne cywili, Żydzi czy Arabowie?
          • presentation1 Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:08
            Zeby do mnie napisac wejdz na profil.Tam pisze-Napisz do mnie.Nacisnij i
            wysylasz e mail.Koncze bo ide z pieskiem na spacer.To nie chomik
            • kfaker Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:10
              Domyslamy sie, to pewnie czystej rasy aryjski owczarek, taki jakie lubil Adolf? :)
            • kfaker Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:11
              i nie 'tam pisze', tylko 'jest napisane'. Z jakiej wsi sie urwales, brunatniaku?
      • gentile4 Re: Biedny Izrael.................. 13.07.06, 13:53
        Israel Shamir - Test na wszy

Pewnego pięknego wieczoru w Tel Awiwie, pośród kolorowego tłumu na Allenby,
        pośród restauracyjek wypełnionych po brzegi zadowolonymi z siebie i bawiącymi
        się beztrosko Izraelczykami, ujrzałem naraz Anioła. Stał tam zamaskowany
        pisząc na murze trzy słowa: Mene - Tekel - Upharsin. Przerzuciłem kartki
        słownika anielsko – rosyjskiego i znalazłem znaczenie tego napisu: "Zostaliście
        sprawdzeni na obecność wszy. Macie je."

Nastały mroczne dni dla ludu Izraela. Mroczne, bo wszystkie te wzniosłe tyrady,
        narzekania i łzy - nasze i naszych przodków - okazały się równie fałszywe, jak
        banknot o wartości 3 dolarów.

W 1968 roku pisałem na ścianie mojego akademika : Ręce precz od Czechosłowacji!
        Żydowski poeta Galicz śpiewał swym głębokim głosem: Obywatele, Ojczyzna w
        niebezpieczeństwie! Nasze czołgi na obcej ziemi! Z takimi właśnie hasłami kilku
        Żydów wyszło na Plac Czerwony, gdzie szybko zostali zatrzymani przez milicję.
        Protestowaliśmy przeciwko rosyjskim czołgom w Budapeszcie, Pradze i Kabulu jako
        obywatele Rosji, którym droższy był honor, niż fałszywie pojmowany patriotyzm.

Minęły lata. Teraz nasze żydowskie czołgi stacjonują na obcej ziemi. I nie
        tylko stacjonują: zabijają ludność cywilną, burzą domy i blokują możliwość
        przemieszczania się kilku milionom ludzi, skazując ich na powolną śmierć
        głodową. Czy ktoś z żydowskiej inteligencji wychodzi na nasz odpowiednik Placu
        Czerwonego by przeciwko temu zaprotestować? A skądże. Nasi popularni
        piosenkarze wyśpiewują peany na cześć dzielnych żydowskich wojowników, sławią
        pewną rękę i bystre oko żydowskich snajperów, a także niezmierzony humanizm
        Żydów, którzy przecież mogliby ze wszystkich gojów w Palestynie zrobić
        hamburgery, a tymczasem wielkodusznie ograniczają się do kilkuset rannych
        dziennie.

Palestyńczycy nie mogą nawet pójść do sąsiedniej wioski bez specjalnej
        przepustki, bez rewizji osobistej, bez sprawdzenia dokumentów. O tym by wybrać
        się na wycieczkę nad morze, kilka kilometrów od domu, nie śmią nawet marzyć.
        Żydzi protestowali przeciwko dyskryminacji w miejscach pracy i na
        uniwersytetach. Teraz sami stworzyli system totalnej nacjonalistycznej
        dyskryminacji. Goje stanowią 40% populacji na obszarze od Jordanu do morza,
        ale tylko 10% ma prawo głosu.

Nie, nie walczyliśmy o prawa człowieka. Walczyliśmy wyłącznie o prawa Żydów.
        Domagaliśmy się swobody podróżowania i wyboru miejsca pracy, ale tylko dla
        Żydów. Byliśmy przeciwko obecności czołgów na obcych ziemiach, ale tylko
        rosyjskich czołgów. Na widok dziecka z rękoma uniesionymi do góry pod lufą
        karabinu, reagujemy pytaniem: czy to dziecko żydowskie? Bo jeśli chodzi o
        dzieci gojów, to można strzelać do nich jak do kaczek. Gdy Byalik pisał: "Sam
        diabeł nie wymyślił jeszcze odpowiedniej kary za zabicie dziecka”, miał z
        pewnością na myśli tylko dzieci żydowskie. Kiedy ogarniała go zgroza na widok
        pogromów, to chyba tylko dlatego, że były one skierowane przeciw Żydom. Bo
        pogromy inicjowane niemal codziennie przez nas samych są przecież rzeczą
        powszednią, naturalną. Kilka dni temu Żydzi z Górnego Nazaretu dokonali pogromu
        na Arabach z Dolnego Nazaretu i nikogo nie pociągnięto do odpowiedzialności.
        A czymże był ten pogrom w porównaniu z bestialskim ostrzelaniem przez wojskowe
        helikoptery spokojnego, bezbronnego miasteczka Beth Jalla.

W carskiej Rosji, którą nasi przodkowie odsądzali od czci i wiary, mniej Żydów
        postradało życie w przeciągu kilkuset lat. W najgorszym pogromie w Kiszyniowie
        zginęło 45 osób, a 600 zostało rannych. Tutaj w ostatnich kilku dniach zabito
        150 osób, a raniono ponad 4000. Po pogromach w Rosji mnóstwo uczciwych ludzi,
        praktycznie cała inteligencja - a wśród niej niemal wszyscy pisarze - jednym
        głosem potępiło te akty barbarzyństwa. W Izraelu zaledwie kilkadziesiąt osób
        uczestniczyło w proteście w Tel-Awiwie, a Żydowski Związek Pisarzy wystąpił w
        obronie sprawców.

Kiedy rosyjscy Żydzi w 1991 roku występowali przeciw komunizmowi w obronie
        własności prywatnej, mieli na myśli tylko własność żydowską. Albowiem
        niezwłocznie zagarnęliśmy własność gojów, jak gdyby była niczyja.

W bardzo krótkim czasie odnieśliśmy żałosny sukces przekreślając wszystko, co
        przez wiele lat osiągnęło wielu Żydów w walce o demokratyzację, prawa człowieka
        i równouprawnienie. Cóż się nam zatem tak nie podobało w nazizmie? Albo w
        rasizmie? Przecież nie jesteśmy mniejszymi rasistami niż tamci!

Rosyjskojęzyczna gazeta wychodząca w Jerozolimie, Priamaja Riecz,
        przeprowadziła sondaż na temat stosunku Żydów do Palestyńczyków. “Chciałbym ich
        wszystkich wytępić!”, “Wszystkich Arabów należy zabić”, “Powinniśmy wypędzić
        stąd wszystkich Arabów, wywalić ich za granicę i zamknąć ją dla
        nich”, "Arabowie to Arabowie, trzeba ich tłuc ile wlezie”.

Mówimy zatem: "Jesteśmy przeciwko rasizmowi, ale tylko gdy jest skierowany
        przeciw nam!" Tak, jesteśmy przeciwko nazizmowi, ale tylko ich nazizmowi.
        Złowieszczą nazwę Sonderkommando - czyli szwadrony śmierci - wymawiamy ze
        zgrozą, ale tylko wówczas, gdy chodzi o ich Sonderkommanda. Bo co do "naszych"
        żydowskich oprawców, to budzą w nas oni niekłamany podziw i zachwyt.
        Izrael jest jedynym krajem na świecie, gdzie oficjalnie działają oddziały
        specjalne zabójców i gdzie - nie dalej jak wczoraj - Sąd Najwyższy zezwolił
        na tortury i określił zasady ich stosowania. Ale nie przejmujcie się. To
        przecież was nie dotyczy.

Występowaliśmy przeciwko gettom, gdy sami musieliśmy tłoczyć się w gettach.
        Dzisiaj najbardziej liberalni Żydzi proponują utworzenie kilku gett dla gojów,
        otoczonych drutem kolczastym, z czołgami na granicach i żydowskimi
        przedsiębiorstwami przy wejściu. Tam goje znajdą odpowiedź na pytanie, czy
        rzeczywiście prawdą jest, że “Arbeit Macht Frei”. Getta oczywiście otrzymają
        pełną suwerenność, po odebraniu gojom wszystkiego, co nadaje sens życiu.

Teraz, kiedy Anioł już napisał te przerażające słowa i gdy prorok wezwał lud
        Izraela do pokuty, stoimy na rozdrożu i mamy przed sobą dwie ścieżki. Wybór
        należy do nas. Możemy - jak mieszkańcy Niniwy - wybrać pokutę, oddać zagrabione
        dobra, przywrócić wszystkim równość, położyć kres dyskryminacji i zabijaniu. I
        zachować nadzieję że miłosierny Bóg zechce nam wybaczyć. Jeśli nie przez wzgląd
        na nas samych, to może przez wzgląd na nasze psy i koty.
        Możemy też z uporem - jak mieszkańcy Sodomy - wyrządzać dalej zło, łudząc się,
        że unikniemy deszczu ognia i siarki, jaki spadnie z zagniewanego nieba
        Palestyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka