praaya 18.07.06, 16:36 Giertych na dywaniku u dyrektora:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
praaya Re: Nie mogliby raz naradzić się zanim 18.07.06, 16:41 apoplaws napisał: > narobią głupstw? Naradzić? Żeby znowu wyszło na Kacze? A tak Giertych ma swoje pięć minut. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Nie mogliby raz naradzić się zanim 18.07.06, 21:38 A może skoryguje swoją amnestję i maturę dostanie każdy, tylko wystarczy że się zapisze do Wszopolaków?;) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Giertych ma calkowicie racje, jezeli sie uwzgledni 18.07.06, 23:36 w tym wyjatkowym przypadku koszta spoleczne. Tu chodzi o dziesiatki tysiecy bardzo mlodych ludzi, z technikow, dla wielu z nich ktorych brak tej matury moze oznaczac kleske w sensie konsekwencji zawodowych za ktore pozniej placi cale spoleczenstwo. Wlsnie tych kosztow spolecznych trzeba uniknac. Trzymanie sie zasad w tym punkcie i w tej sytuacji jest po prostu glupim doktrynizmem 20% nie zdalo, z tego wiekszasc z technikow. To znaczy sie, ze caly system przygotowawczy, a wiec szkola zawiodla. Dziwne, ze jeszcze nie opublikowano statystyki pokazujacej ilu uczniow z jakiej szkoly oblalo. Gdyby sie okazalo, ze istnieja jednoznaczne punkty ciezkosci, nawet regionalne, to sprawa jest absolutnie jasna: zawiodl system a nie uczniowie. Dlatego wlasnie Giertych ma calkowicie racje. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Giertych ma calkowicie racje, jezeli sie uwzg 19.07.06, 00:05 Średnia europejska jest w okolicy 30% i nikt nie panikuje. No, ale tylko w Kaczylandzie mogą rządzić konie. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Po co uczyć się nauk ścisłych skoro tylko prawnik 19.07.06, 00:16 Po co uczyć się nauk ścisłych skoro tylko prawnicy (nie wszyscy) rządzą przy pomocy złego prawa, a księża (nie wszyscy) się modlą inaczej o miłość bliźniego? Polski Żyd jest prawdziwym Polakiem, bo dla Polski kształcił się i tworzy. Katolik polski to tylko polskojęzyczny pielgrzym, często głodny złodziejaszek, co wykorzystuje demokrację do obsadzania w rządach złodziei. Tak doszło do upadku państwa, powstało liberum veto małego katolickiego złodziejaszka kształconego w szkole jezuickiej, o Jezu Icki do teraz krzyczy! Szarlatani z RM i nazikoalicji obiecali zemstę na tych co mają wiedzę, pieniądze i zdrowie, obiecali ich podzielić, każdemu dać bez pracy, każdemu według potrzeb. Potrzeba dwóch, aby myśleć, a pomiędzy nimi Polska jak przedziałek. Można myśleć i przedziałkiem , ale to się specjalnie nazywa... Piękne to stworzone w TV SSram? www.youtube.com/watch?v=fCPdo2jd84Y&search=donald%20tusk Świnie, z Polski szambo, a z kościoła robią chlew! Dla nich to szambo brzmi jak poezja, więc im nie żałuję! Biały bez to niewinność? Obok kościoła w Durnych Pisiorach zakwitły bzy w różnych kolorach. W dzień park dla starych, nawet zadbany, w nocy dla młodych pachną kasztany. Słabną wieczorem już bzu nektary, bo gdy przechodzi młody czy stary, całe naręcze, zerwie gałązkę, w stronę kościoła niesie tę wiązkę. Tak się wykończył najpierw bez biały. Mamusie stały, dzieci zrywały. Biały bez kolorem niewinności, niechaj w niewinnym miejscu zagości. Jak inne miały się bzu kolory? Poszły na cmentarz, dom i nieszpory. Z wysoka woń niesie resztka wiechy, zakwitły kasztany dla pociechy widoku wiosny, dla twego oka, już są matury wieszczą z wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Po co uczyć się nauk ścisłych skoro tylko pr 19.07.06, 07:15 Oto IV RP... Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: Giertych ma calkowicie racje, jezeli sie uwzg 19.07.06, 07:39 Zawiodły nieuki. I pewnie po części giertychopodobne amnestie w mikroskali, które stosują nauczyciele dla świętego spokoju przepuszczając leniuchów i nierobów z klasy do klasy. Procedura oceny maturalnej stała się bardziej obiektywna i widać kto na maturę po prostu nie zasługuje. Pytania maturalne i kryteria nie wydają się być zresztą szczególnie ostre. Nie bardzo sobie wyobrażam, że jakiś nauczyciel te podstawy mógłby pominąć. Nie w tym leży problem. Zresztą, jeżeli ktoś z uczniów nie jest w stanie swoich braków dostrzec i popracować nad nimi, zwyczajnie nie zasługuje na świadectwo dojrzałości, bo owej dojrzałości mu po prostu brakuje. Jeżeli jakimś niestandardowym pomysłem, chciał się ten idiota Giertych popisać, mógł spróbować urządzić matury poprawkowe dla osób spełniających kryteria "amnestii". Byłoby to uczciwsze i oddzieliło tych co im nie zależy od tych co im zależy - nie wiem jaki to problem "logistyczny" ale wyjście o niebo sprawiedliwsze. Co do kosztów społecznych: hmmm... Jest w tym kraju (a i w Europie) wiele do zrobienia dla ludzi nie posiadających wykształcenia. I nie ironizuję. Są do zbudowania mieszkania w liczbie 3 milionów, autostrady, są miliony klatek schodowych do sprzątania, setki tysięcy ton warzyw, które trzeba sprzedawać etc. A maturę - jeżeli jakiś delikwent dojdzie do wniosku, że jednak warto się pouczyć - można zdać później. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz [...] 18.07.06, 21:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
artau Prezydent porozmawia z Giertychem o maturach 18.07.06, 16:40 "Nie mogę niczego obiecać. To nie są decyzje, które zapadają na skutek działań prezydenta" - stwierdził jednak Lech Kaczyński. TO Są SKUTKI DZIAłAń "PREZYDENTA" A KTO K...WPROWADZIł FASZYSTę DO MEN-u? Odpowiedz Link Zgłoś
pether_23 Prokuratura powiadomiona 18.07.06, 17:23 Myślisz ze mozesz wyzywać ludzi od faszystów? To że się nie zgadzasz z poglądami pana ministra Giertycha to jeszcze nie oznacza, że możesz sobie go nazywać faszystą. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Re: Prokuratura powiadomiona 18.07.06, 17:53 No i dobrze. Niech dolacza zawiadomienie do akt sprawy Banku Wielkopolskiego. pether_23 napisał: > Myślisz ze mozesz wyzywać ludzi od faszystów? To że się nie zgadzasz z poglądam > i > pana ministra Giertycha to jeszcze nie oznacza, że możesz sobie go nazywać fasz > ystą. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Prokuratura powiadomiona 18.07.06, 18:19 pether_23 napisał: > Myślisz ze mozesz wyzywać ludzi od faszystów? To że się nie zgadzasz z poglądam > i > pana ministra Giertycha to jeszcze nie oznacza, że możesz sobie go nazywać fasz > ystą. Może. Jeśli czyjeś poglądy są faszystowskie, można, a nawet trzeba nazwać go faszystą. Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 [...] 18.07.06, 18:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Prokuratura powiadomiona 18.07.06, 21:59 pether, ty też faszysta ?. Ja tylko pytam. Jak nie to powiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
calusarii Re: Prokuratura powiadomiona 19.07.06, 01:28 pether_23 napisał: > Myślisz ze mozesz wyzywać ludzi od faszystów? To że się nie zgadzasz z poglądam > i > pana ministra Giertycha to jeszcze nie oznacza, że możesz sobie go nazywać fasz > ystą. oczywiscie:))) to nie faszysta..jest na to za durny..to burak i skretyniały polacken> Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Po ojcowsku upomni bęcwała za wybryk,ale amnestia 18.07.06, 16:42 pozostanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Wart Pac pałaca. 18.07.06, 22:03 Co ci ludzie z PiSu i koalicji wyprawiają ?. Toż to przekracza wszelkie pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
grzbert Re: Wart Pac pałaca. 18.07.06, 22:10 wrojoz napisał: > Co ci ludzie z PiSu i koalicji wyprawiają ?. Toż to przekracza wszelkie pojęcie > . W a r t p a j a c p a ł a c a ??????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Re: Prezydent porozmawia z Giertychem o maturach 18.07.06, 16:49 -Romciu ty mój, co ty znowu narobiłeś - a bo ja plosie Pana Prezidenta ziapomniałem jak źwykle odwołać to cio nagadałem lano, ale plosie niech Pan nie wziwa mojego taty Maćka, bo on wychowuje po śtaremu i pupa bedzie boleć. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 o maturze to chyba z Endrju 18.07.06, 16:55 a z Frnakensztajnem to o gejach, przecież obaj są fanami tego tematu Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Czy ojciec dyrektor wyrazi swe zdanie i tym razem? 18.07.06, 17:12 Romek u prezydenta!?No to teraz pora włączyć TRWAM.Ojciec narodu,nasz pasterz i krynica moherowej mądrości coś nam umilkł ostatnio, a i przychylności swej Romkowi skąpi jak to pokazał na Jasnej Górze nie zapraszając Romeczka,czym zresztą szczerze go zasmucił,na obiadek. Ojcze Radyjko pora napomnieć błądzących!Zawrócić z błednej drogi.Wszak ścieżka wiary zaprawdę wąska jest i pełna cierni.Maturzyści powinni pokornie przyjąć tę lekcję i niczym Hiob nie złorzecząc poczekać ten rok. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: heyoza 18.07.06, 17:32 heyoza napisał: > Romek u prezydenta!?No to teraz pora włączyć TRWAM.Ojciec narodu,nasz pasterz i > krynica moherowej mądrości coś nam umilkł ostatnio, a i przychylności swej Rom > kowi skąpi jak to pokazał na Jasnej Górze nie zapraszając Romeczka,czym zresztą > szczerze go zasmucił,na obiadek. > Ojcze Radyjko pora napomnieć błądzących!Zawrócić z błednej drogi.Wszak ścieżka > wiary zaprawdę wąska jest i pełna cierni.Maturzyści powinni pokornie przyjąć tę > lekcję i niczym Hiob nie złorzecząc poczekać ten rok. Jak to dobrze, ze psie glosy nie ida w niebiosy! Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza RE:WET 3 18.07.06, 21:26 Niebiosy mi niepotrzebne ale mam nadzieje że idą w naród.który się obudzi ,przestanie poddawać się manipulacji ,w końcu po tylu latach pora wyciągnąć wnioski i nie popadać w kolejne zniewolenie. Co do porównania do psa drogi forumowy kolego wole nim być i strzec NORMALNOŚCI niż rozpychać się jak świnia przy korycie jak to czyni cała koalicja Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: heyoza 18.07.06, 22:06 A Zawisza to nie mógłby zabrać głosu ? On zawsze plecie byle co. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Romek nie chodzi juz na obiady na Jasnej Gorze. 18.07.06, 17:57 Ostatnio zjadl z Kulczykiem i odbilo mu sie amnezja. heyoza napisał: > Romek u prezydenta!?No to teraz pora włączyć TRWAM.Ojciec narodu,nasz pasterz i > krynica moherowej mądrości coś nam umilkł ostatnio, a i przychylności swej Rom > kowi skąpi jak to pokazał na Jasnej Górze nie zapraszając Romeczka,czym zresztą > szczerze go zasmucił,na obiadek. > Ojcze Radyjko pora napomnieć błądzących!Zawrócić z błednej drogi.Wszak ścieżka > wiary zaprawdę wąska jest i pełna cierni.Maturzyści powinni pokornie przyjąć tę > lekcję i niczym Hiob nie złorzecząc poczekać ten rok. > Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Czy ojciec dyrektor wyrazi swe zdanie i tym r 18.07.06, 22:05 Ojciec Dyrektor teraz siedzi cicho. Boi sie czy co ?. Mógłby trochę narozrabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
w.szczur Re: Prezydent porozmawia z Giertychem o maturach 18.07.06, 17:16 O ile dobrze zrozumiałem, podczas krótkiego oswiadczenia dla prasy, prezydent powiedział że porozmawia o tym z ministrem gdy skończą się zawirowania polityczne, a więc najwczesniej po wyborach samorządowych. "Co się odwlecze to nie uciecze" Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki To bedzie rozmowa na wysokich szczeblach jak 18.07.06, 17:31 kiedys za dobrych czasow:) Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Blizniacy nie lubia jak sie na nich z wysoka patrz 18.07.06, 17:50 y. 99% spoleczenstwa stoi u nich na przegranej pozycji (bo wyzszej). premier_hiacynt_wielki napisał: > kiedys za dobrych czasow:) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: To bedzie rozmowa na wysokich szczeblach jak 18.07.06, 19:20 premier_hiacynt_wielki napisał: > kiedys za dobrych czasow:) "Leninowiec" Lesio stanie na drabinie, czy nazista szkapa będzie się czołgał na kolanach? :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_salceson Re: Prezydent porozmawia z Giertychem o maturach 18.07.06, 17:48 "Kwacz do mnie jeszcze... Ludzie nas nie słyszą" - odpowie Roman Lechowi słowami Przerwy-Tetmajera... Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Podejrzewam, ze rozmowa bedzie na temat czy 18.07.06, 17:48 piszac na maturze, ze to jednak jest z "Z ziemi polskiej do wloskiej" Prezydent oblalby mature z historii, z wychowania patriotycznego, z jezyka polskiego, czy tez wbrew zdrowemu rozsadkowi zdalby ja. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki !!Info z ostatniej chwili!! Prezydent wyszedl z in 18.07.06, 17:49 icjatywa aby kazdy kto w wyborach samorzadowych zaglosuje za nowa IV RP prawa i sprawiedliwa dostal mgr!! Kazda osoba z tytulem zas doktora ma zostac profesorem! IV RP potrzebuje nowych prawych i sprawiedliwych elit! Jest tez dobra wiadmosc dla wyborcow Samoobrony!! Kazdy po 6 klasach podstawowki nie bedzie juz zmuszany do chodzenia do szkoly!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Prezydent porozmawia z Giertychem o maturach 18.07.06, 17:52 Ślepiec z głuchym pogadają sobie o kolorach i muzyce! Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Co nie wyklucza, ze obaj sa estetami! 18.07.06, 17:56 dzakarta napisał: > Ślepiec z głuchym pogadają sobie o kolorach i muzyce! Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Re: Oby cofnięto tą błędną decyzję. 18.07.06, 19:03 jeszcze wczoraj pisałeś, że decyzja super tylko z ta matmą to troche lipa. Nowe wytyczne przyszły, bo w samodzielność myslenia MW nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Zawsze uważałem iż obowiązek zdawania matmy na 18.07.06, 22:51 maturze to głupota bo jeżeli ktoś chce to wybierze ten przedmiot i pójdzie sobie na uczelnie techniczną i do podtrzymuje i podtrzymywac będe. Obecny pomysł z tą "amnestią" i jej działaniem w nastepnych latach uznałem jednak za błąd po wczytaniu się w głos polskiej inteligencji w Dzienniku oraz po tym jak się dowiedziałem kot u mnie nie zdał w klasie ... Żadne wytyczne zaś do mnie nie przyszły :). Bogdybym pisał z "linią" partii to bym dalej pisał iż to bardzo dobra decyzja : Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Zawsze uważałem iż obowiązek zdawania matmy n 18.07.06, 22:56 dvoryanin napisał: > maturze to głupota <ciach> reszty cytowac nie trzeba. wiesz... az nie moglem sie powstrzymac i przejrzalem te zadania z matematyki, poziom podstawowy z tego roku... 30%? to sie rozwiazuje 5 minut z napisaniem wytlumaczenia dlaczego tak, a nie inaczej. lenistwo umyslowe jedynie wychodzi. jeszcze do tego teraz ustawowo mozna miec tablice matematyczne ze soba... jak rany... Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko 81% we Francji ogromnym sukcesem !!! 18.07.06, 19:29 A Polsce 80% to tragedia!Lepiej wychować takich maturzystów jak Giertych i Lepper nie mowiąc o Gosiewskim i jego szefach! Polska paranoja! Myslę , że ktoś z rodziny Giertycha i Leppera zawalił maturę i trzeba im pomódz! Albo opamowała ich jakaś choroba! Odpowiedz Link Zgłoś
marek30_wwa Re: Prezydent porozmawia z Giertychem o maturach 18.07.06, 19:39 nie wiem czy ktos zauwazyl jeszcze jedna informacje kolejny populistyczny ruch prezydenta po funduszu dla ofiar kataklizmow: opieka nad "najzdolniejszymi ze zdolnych" -czytaj: kolejne pieniadze ktore my damy a rozda prezydent udajac dobrego wujka i opiekuna nauki haselka jak za stalina inna sprawa ze pewnie najzdolniejszmi ze zdolnych okaza sie dzieci poslow pis i samoobrony... Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Prezydent porozmawia z Giertychem o maturach 18.07.06, 20:04 To chyba oczywiste. Słyszałeś sądze o "genetycznym patriotyźmie" Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowa_czarownica Re: Prezydent porozmawia z Giertychem o maturach 18.07.06, 19:45 czemu prezydent nie mówi 'Giertych' tylko 'Gertych'? Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 [...] 18.07.06, 19:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 [...] 18.07.06, 20:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tles01 [...] 18.07.06, 20:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niewieszkimjestem [...] 18.07.06, 21:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzbert [...] 18.07.06, 21:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzbert Re: Prezydent porozmawia z Giertychem o maturach 18.07.06, 21:55 kwietniowa_czarownica napisała: > czemu prezydent nie mówi 'Giertych' tylko 'Gertych'? Żeby było do kompletu:<zgęta igełka., >Podjełem decyzje> Odpowiedz Link Zgłoś
calusarii Re: Prezydent porozmawia z Giertychem o maturach 19.07.06, 01:26 kwietniowa_czarownica napisała: > czemu prezydent nie mówi 'Giertych' tylko 'Gertych'? on sam nie wie co mówi.... "z ziemi polski do wolski" albo pierdzi i puszcza sraki albo bełkocze w sposob uniemozliwiajacy jakiekolwiek zrozumienie co chce wyartykułowac (notabene mało odkrywcze-układ,tusk,komuna,mamusia,brat,kot) Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Ktoś olądał TVN?Wierzejski przyjaciel młodierzy 18.07.06, 21:21 "nie bądżcie okrutni"Pusty śmiech Odpowiedz Link Zgłoś
calusarii Re: Ktoś olądał TVN?Wierzejski przyjaciel młodier 19.07.06, 01:30 heyoza napisał: > "nie bądżcie okrutni"Pusty śmiech > az mi qwa łzy wzruszenia oczy zalały.... i nie widziałem dobrze przez zeissowska lunete celownicza...hlipppp Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba "najzdolniejszą ze zdolnych" to pewnie jakaś młoda 18.07.06, 21:22 odmiana pisiorków - namaszczonych przez ojca dyrehtora... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Prezydent porozmawia z Giertychem o maturach 18.07.06, 21:56 A Zawiszę to się powinno za jego wypowiedzi schłostać. Odpowiedz Link Zgłoś
grzbert Re: Prezydent porozmawia z Giertychem o maturach 18.07.06, 22:00 Już nie warto.Lada dzień Giertych złoży w PWN dzieło p.t. Nowy suownik poprawnej polstrzyzny Odpowiedz Link Zgłoś
calusarii [...] 18.07.06, 22:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiech123 Re: Prezydent porozmawia z Giertychem o maturach 18.07.06, 22:07 Giertycha należy wyrzucić razem z jego chorymi pomysłami, inaczej ten inteligenty inaczej wicepremier wykształci stada dyplomowanych pastuchów. Strach wyjść na ulicę, by nie zobaczyć ćwierćinteligenta. Odpowiedz Link Zgłoś
wgj8515 A co z maturą z matematyki? 18.07.06, 22:22 No właśnie co? Jakby wszyscy musieli zdawać matematykę na maturze to dopiero by było. Jakby 20 % zdało to byłby sukces, no może trochę przesadzam ale na pewno wyniki byłyby dużo niższe niż obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Nie powinno być obowiązku zdawania matury z 18.07.06, 22:55 matematyki. Powinno zostać tak jak jest teraz. Za to próg zdawalności poziomu podstawowego należy podnieść do 40 % i wprowadzić obowiązek zdawania 1 przemdiotu na poziomie rozszerzonym ... aby w ten sposób podnieść ragę matury Odpowiedz Link Zgłoś
me-e amnestie wymyslili...dziennikarze...nezlus trowani 18.07.06, 23:42 ...ale oczywicie oni za amnestia sa za...w swoich sprawch... Odpowiedz Link Zgłoś