Dodaj do ulubionych

Walki w Libanie nie ustają

21.07.06, 08:13
Oczywiscie ze nie ustaja. Izrael musi zrobic co trzeba aby rozprawic sie z
terroryzmem. Szkoda ofiar cywilnych - ale wine ponosi bezjajowa spolecznosc
miedzynarodowa - ktora nie byla nawet w stanie zmusic hezbollahow do
rozbrojenia sie. Izrael walczy sluszna - choc krwawa wojne. Szalom Izreael :)
Obserwuj wątek
    • antys.bk Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 09:02
      Crassus te twoje Zydofilstwo jest porażające ,jeżli uważasz że te ofiary ze
      strony Libańczyków te setki zabitych ,zrujnowana infrastruktura tylko dlatego że
      jako państwo takie jak Liban nie jest w stanie zapanować nad Hezzbollachem to
      gratuluje dobrego samopoczucia . A swoją drogą jeżeli Izrael twierdzi że za
      Hezbollachem stoi Syria i Iran to dlaczego nie zatakuje ich a nie pastwi się nad
      Libanem który dopiero od paru lat może spokojnie ,po 30 latach wojny się
      rozwijać .Czy teraz Libańczycy będą bardziej kochać Izrael czy może zaczną
      popierać Hezbollach po tym jak to zydzi wieli się za zwalczanie terrorystów przy
      okazji niszczą całą infrakstrukturę Libanu.A czemu to nie zrzucili oni od razu
      bombę atomową na Bejrut , mieli by spokój na pareset lat a przy okazji
      zastraszyli by reszte Arabów .
      • regiel Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 09:14
        antys.bk,

jesli "jako panstwo takie jak Liban nie jest w stanie zapanowac nad
        Hezbollachem" to kto ma to zrobic?

Jak skoncza z terrorystami w Libanie, a terenu Syrii zaczna leciec rakiety na
        Izrael, to badz spokojny ze i tam zrobia "reorganizacje zarzadzania" tak aby
        ich uspokoic.
        Caly urok wojny polega na tym, ze trzeba czasem zburzyc mosty i drogi.

Serdecznie pozdrawiam forumowe "polactwo" oraz "prawdziwych Polakow".

Regiel

"Mahmuty" do Allaha
        • mosessex Re: wojna nie ma uroków niesie tylko cierpienie 21.07.06, 11:34
          dla niewinnej ludności libanu i zniszczenie libanu dokonane przez żydowskich
          oprawców okupantów palestyńskiej ziemi . juz 60 lat syjonistyczne zydowsko
          ssie krew z palestyńskiej ziemi jak wampiry i much gnojne.
    • regiel Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 09:02
      Moze tym razem Izrael nie ulegnie naciskom opini swiatowej i zakonczy
      rozpoczete dzielo oczyszczania terenu z nawiedzonego "mahmuctwa".
      Sluszna wojna obronna, "Kol ha kawod Izrael"

Serdecznie pozdrawiam forumowe "polactwo" oraz "prawdziwych Polakow".

Regiel

"Mahmuty" do Allaha.
      • snow21 Regiel i inne bliskowschodnie jastrzębie dążą do 21.07.06, 09:33
        • snow21 eskalacji konfliktu(wampiry lubią ssać ludzką krew 21.07.06, 09:36
      • pawel_zet Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 10:14
        A nie zastanowiłeś się, Żydzie, choćby patrząc na wyrażane w dyskusji opinie
        Polaków, do których najwyraźniej czujesz głęboką nienawiść - jak i większa
        część Twojego narodu - jaki wpływ będzie miało ludobójstwo, którego Wasza armia
        dopuszcza się w Libanie na obraz Izraela na świecie? Może mało to Ciebie
        obchodzi dzisiaj, bo wydaje Ci się, że Izrael to potęga, światowe mocarstwo.
        Ale światowe mocarstwa też się kończą. Spójrz tylko na Rosję. Kiedyś skończy
        się Izrael. I zamiast starać się ułożyć stosunki z sąsiadami, co by Wam
        gwarantowało spokój, wolicie budować mur nienawiści wokół Waszego kraju. Gdy
        tylko Izrael osłabnie, Arabowie zepchnął Was do morza i nic Wam Wasze bomby
        atomowe nie pomogą, bo do tego czasu Arabowie też je będą mieli. Wystarczy, że
        zmieni się rząd w Pakistanie na nieco mniej proamerykański.
      • kijwoko Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 10:23
        regiel napisał:

> Moze tym razem Izrael nie ulegnie naciskom opini swiatowej i zakonczy
        > rozpoczete dzielo oczyszczania terenu z nawiedzonego "mahmuctwa".
        > Sluszna wojna obronna, "Kol ha kawod Izrael"
        >
        > Serdecznie pozdrawiam forumowe "polactwo" oraz "prawdziwych Polakow".
        >
        > Regiel
        >
        > "Mahmuty" do Allaha.

Widze zes obeznana/obeznany z literatura i propaganda nazistowska rodem z
        hitlerowskich Niemiec... Rasizm, ba nawet, nie bojmy sie uzywac tego
        skompromitowanego na tym forum (bo niektorzy sobie je przywlaszczyli i rzucaja
        nim zupelnie bez sensu na prawo i lewo) slowa, antysemityzm (bo twoje tzw.
        "Mahmuty" to przeciez ludy semickie)w najczystszej postaci!!!
      • mosessex Re: pilnie zlikwidowac administarcje żydowską 21.07.06, 11:36
        w okupowanej palestynie a żydom syjonistom ,którzy siedza na nieswojej ziemi od
        60 lat pozwolić wyjechac do towarzysza putina ,który zaprasza do powrotu.
        będa mogli syjoniści oddawać pokłony przywódcom judeo-komuny pochowanym na
        kremlu swoim ziomkom bandytom i ludobójcom.
        • alba500 Re: pilnie zlikwidowac administarcje żydowską 22.07.06, 01:54
          mosessex - pokreciles fakty.
          To zawsze byla i jest ziemia zydowska. Arabowie sie tam sprowadzili tysiacami
          na poczatku 20go wieku. To nie znaczy ze ta ziemia przesala byc zydowska. Zydzi
          mieszkaja tam mieprzerwanie przez prawie 4 tysiace lat.
          Czy uwazasz ze Warszawa powinna byc rosyjska bo byla pod zaborami sto lat i
          sprowadzilo sie tam sporo rosjan ktorzy potem sie musieli wyniesc.
          Arabowie sa nieproszonymi goscmi i z Palestyny powinni wrocic to Syrii i Egiptu
          skad Ci rzekomi odwieczni mieszkancy Palestyny naprawde pochodza.
          • mosessex Re: cudowne rozmnożenie syjonistów w palestynie 22.07.06, 02:02
            w latach 1939-1948. zydów bylo w palestynie przed II w.s. ok.7 %
            i nagle jaki przyrost naturalny.chyba mojzesz maił osobisty udział w tej
            kopulacji. tyle tylko że było to sprzeczen z prawem imigracyjnym z ustalonymi
            limitami i niedozwolone przez prawo międzynarodowe.
            zydzi współcześni z palestyny nie pochodza tylko z europy.
            idz do szkoły syjonisto i popracuj bo indoktrynacja syjonistyczna i legendy
            hebrajskie nie sa wiedzą naukową.
    • realistaka [...] 21.07.06, 09:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • regiel Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 09:27
        Realistka,
        zebys ty miala chociaz takie dobre papiery rodowe jak moj owczarek, to bys
        mogla zabierac glos w Parlamencie Europejskim.
        Mahmuty nie posiadaja czegos takiego jak drzewo genealogiczne wiec ich
        znajomosc przodkow siega najdalej do ojca i to nie zawsze jest pewne.

"czenu takie zydy", jak to zrozumiec?

Serdecznie pozdrawiam forumowe "polactwo" oraz "prawdziwych Polakow"

Regiel

"Mahmuty" do Allaha, to do Ciebie Realistko
        • realistaka Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 09:37
          regiel a co w izraelu nie macie wasnych formu ,dlaczego piszesz na polskim ?
          a moze zaprerzeczysz ze nie jestes zydem (zdobac sie na odwage ) a moze towj
          owczarek ma wiecje odwagi niz ty :)
          • zssyp Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 09:49
            realistaka napisała:

> regiel a co w izraelu nie macie wasnych formu ,dlaczego piszesz na polskim ?

Jestem holendrem z francuskim obywatelstwem i wierze w kriszne - moge pisac na
            tym forum, czy nie?
            Pozwol mi prosze!
            • realistaka Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 09:52
              jesli jestes inteligenty to tak
          • realistaka Prawidlowosc na formu 21.07.06, 09:51
            zobaczcie jesli najbardziej krzykliwych (rygiel) zwolennika trorrysow
            izraelskich zapyta sie wprost o to czy jest zydem to gosc albo ucieka z
            podkulonym ogonem jak owczerek , albo zaczyna cos mowic o antysemityzmie

Wy tym cos jest :) nic dziwnego ze ich nikt nie lubi
            • zssyp Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 09:56
              realistaka napisała:

> zobaczcie jesli najbardziej krzykliwych (rygiel) zwolennika trorrysow
              > izraelskich zapyta sie wprost o to czy jest zydem to gosc albo ucieka z
              > podkulonym ogonem jak owczerek , albo zaczyna cos mowic o antysemityzmie
              >
              > Wy tym cos jest :) nic dziwnego ze ich nikt nie lubi

Poniewaz nie mam Twojego pozwolenia, zamieszcze nielegalnie swoja wypowiedz i
              odpowiem Ci tymi slowami: fakt COS w tym jest; a jest to po prostu twoja
              glupota.
              • zssyp Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 09:57
                A od jakiego IQ jestem "inteligentny" i dlaczego i ktore forum jest dla tych
                mniej inteligentnych?
              • realistaka Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 09:58
                zssyp napisał:

> realistaka napisała:
                >
                > > zobaczcie jesli najbardziej krzykliwych (rygiel) zwolennika trorrysow
                > > izraelskich zapyta sie wprost o to czy jest zydem to gosc albo ucieka z
                > > podkulonym ogonem jak owczerek , albo zaczyna cos mowic o antysemityzmie
                > >
                > > Wy tym cos jest :) nic dziwnego ze ich nikt nie lubi
                >
                >
                > Poniewaz nie mam Twojego pozwolenia, zamieszcze nielegalnie swoja wypowiedz i
                > odpowiem Ci tymi slowami: fakt COS w tym jest; a jest to po prostu twoja
                > glupota.
                dlaczego mnie obrazasz czy uwazasz ze pytanie o to czy ktos jest zydem jest
                obelga ?
                • zssyp Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 10:00
                  Jest obelga dla rozumu odmawiac komus prawa do wypowiedzi z powodu
                  przynaleznosci do jakiejs grupy narodowej, religijnej czy jakiej kolwiek innej.
                  • realistaka Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 10:04
                    ja nie moge zakazac komus sie wypowiadac
                    ja pytam o to dlaczego zydzi wypowiadaja sie na polskim formu i prezentuja
                    stanowisko usprawiedliwiajace morderstwa . chyba nie jestes zbyt inteligentny
                    skoro potrafisz tylko obrazac jak ktos mysli inaczej jak ty
                    kogo mam spytac jak nie autorow tych postow tylko brak odpowiedzi mowi
                    wystarczajaco wiele
                    • zssyp Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 10:11
                      realistaka napisała:
                      > ja pytam o to dlaczego zydzi wypowiadaja sie na polskim formu

Bo od tego jest Forum. Tu wypowiadaja sie ci, ktorzy chca.

>i prezentuja
                      > stanowisko usprawiedliwiajace morderstwa .

To napisz mu dlaczego takie stanowisko jest nie do przyjecia (jesli zeczywiscie
                      takie jest jego stanowisko), a nie pytaj go o religie, albo o narodowosc.
                      • realistaka Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 10:13
                        a dlaczego nie moge go wprost spytac czy to kim jest ?
                        czy wedlug ciebie byc zydem to hanba ?
                        • zssyp Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 10:25
                          realistaka napisała:

> a dlaczego nie moge go wprost spytac czy to kim jest ?
                          > czy wedlug ciebie byc zydem to hanba ?

Alez mozesz pytac. Jak dostaniesz prawdziwa odpowiedz to nawet zwiekszy sie
                          Twoja wiedza. Ale chyba nie zamierzasz pozniej argumentowac jak p. Kaluski:
                          (hipot.) " bla bla ble ble gugu gugu, poniewaz On (oni) jest (sa) zydem
                          (palestynczykiem, jankesem, eskimosem, buddysta, "
                          • realistaka Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 10:31
                            trzeba miec duzo odwagi , aby napiac cos takiego ze jest sie zydem i mysli sie
                            tak a tak , latwo jest udawac polaka i wypisywac na forum poparcje dla
                            morderstwa ,
                            jesli gosciu przyzan sie do tego ze jest zydem to wszyscy zobacza ze za ta
                            wojna nie ma poparcia nikogo innego niz tylko zydzi i zydzi udajacych innych
                            a to dla niego jest najgorsze dlatego ucieka
                            • zssyp Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 10:35
                              Ale przeciez wsrod zydow jest tez opozycja, sa wreszcie zwykli (normalni)
                              ludzie, ktorzy nigdy nie zgadzaja sie na mordowanie, i nie ma dla nich
                              znaczenia, czy zabijaja palestynczycy, libanczycy, czy swoi.
                              • realistaka Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 10:38
                                a czy uwazasz ze dzieci podpisujace bomby to normalonsc ?
                                zobacz wizytowki najbardziej aktywni miosnicy izrala to zydzi
                                a zaden nie ma odwagi porzyzac sie w dyskusji

czy bycie zydem to hanba ?
                                • zssyp Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 10:42
                                  realistaka napisała:

> a czy uwazasz ze dzieci podpisujace bomby to normalonsc ?
                                  > zobacz wizytowki najbardziej aktywni miosnicy izrala to zydzi
                                  > a zaden nie ma odwagi porzyzac sie w dyskusji
                                  >
                                  > czy bycie zydem to hanba ?

Nie.
                                  • realistaka Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 10:50
                                    zobacz atak na ludnosc cywilna i zabijanie to morderstwo
                                    terrorystanie nie sa libanczycy tylko zydzi

a dyskutowanie na forach w ten sposob ze ja mam taka opinie a ja mam inna
                                    prowadzi do usprawiedliwienia tego morderstwa ,

nie chce robic teori spisokowj dziejow , ale zobacz jak dziala to
                                    zydzi mowia akceptuje opinie o czynach za ktore w normalnym swieci byla by
                                    normberga

a nawet ty boisz sie oskarzenie o antysemityzm , nie boj sie powidziec ze zydzi
                                    sa zli
                                    • zssyp Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 10:54
                                      realistaka napisała:

> a dyskutowanie na forach w ten sposob ze ja mam taka opinie a ja mam inna
                                      > prowadzi do usprawiedliwienia tego morderstwa ,

• zssyp Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 10:55
                                      realistaka napisała:

nie boj sie powidziec ze zydzi
                                      >
                                      > sa zli

EOT
                                    • krzychb6 Re: Izrael morduje niewinnych ludzi 21.07.06, 11:05
                                      realistka nie przejmuj się wypowiedziami zssp-u. To regiel tylko bez swojego owczarka. Piszą goście nie na tenat i do tygo sż niegrzeczni. Podobno zssp jest holendrem. Zniego taki holender jak ze minie beduin.
                                      Izrael trzeba potępiać za mordrestw libańczyków. Izrael mówi że walczy z terorem,a tym czsem najwiękrzym terorystą wschodu jest Izrael
                                      • zssyp Re: Izrael morduje niewinnych ludzi 21.07.06, 11:13
                                        krzychb6 napisał:

>Podobno zssyp jest holendrem.

;)

>To regiel tylko bez swojego owczarka.

Tak naprawde to jestem jego likaonem; on nie ma zadnego owczarka - NAPRAWDE!
                                        Czy teraz tez mi uwierzysz?
                                      • yurek11111 ry(e)giel na pohybel,zsssyp do smieci...:-))))) 21.07.06, 20:10
                                        <>Realistka masz calkowita racje!!!
                                        <>Na forum osoby pochodzenia zydowskiego zabieraja glos i usiluja
                                        usprawiedliwiac(a wlasciwie wymadrzac sie -vide "smiec", tfu zssyp) izraelska
                                        napasc na Liban w celu zniszczenia Hezbollachu, tak skutecznie ze do tej pory
                                        zginelo DWOCH czlonkow Hezbollachu i tysiace cywili - Libanczykow , a piekny
                                        Liban z Bejrutem zostaly zamienione w morze ruin...
                                        <>Serdecznie pozdrawiam rygla -pohybla z owczarkiem ktory ma lepszy rodowod niz
                                        jego wlasciciel :-))) i forumowe zydowstwo....
                                        • cafe_afuh Re: ry(e)giel na pohybel,zsssyp do smieci...:-))) 21.07.06, 21:03
                                          zalosne. i jeszcze raz zalosne. nic dziwnego, ze polska tak wyglada jak
                                          wyglada, jesli mamy takich REALISTOW. porazka i wstyd.
                                          jako polka popieram obronna wojne izraela!!!
                                          • rolf5 Re: Jako polka popieram... 21.07.06, 21:32
                                            >jako polka popieram obronna wojne izraela!!!
                                            Od kiedy to, burżenie całych osiedli cywilnych (zabitych 335 cywilów)i
                                            ostrzeliwanie terenu suwerennego państwa (Libanu) Bez wypowiedzenia wojny, pod
                                            pozorem eliminacji terorystów (zabitych 12), jest wojną obronną !!! Co to żydzi
                                            maja monopol "być, albo nie być" Wojnę obronną to prowadziła Polska w Kampanii
                                            Wrześniowej 1939r. Żal mi takich osób co piszą o konflikcie, a mie mają o nim
                                            pojęcia. Ja nie całe 48 godzin temu rozmawiałem ze znajomymi(Polacy- pracujący i
                                            mieszkajacy tam od 17lat), co dopiero przylecieli z Libanu cześć
                                            • cafe_afuh Re: Jako polka popieram... 21.07.06, 21:50
                                              wybacz, ale ja mam wiadomosci z pierwszej, a nie drugiej reki. od pol roku
                                              mieszkam w izraelu - mimo ze nie mam zydowskich korzeni, co was pewnie
                                              zaszokuje i spowoduje rozmaite wyzwiska pod moim adresem, moge nawet powiedziec
                                              ze jestem zydowka, wedlug hitlerowcow zydzi z wyboru sa nawet gorsi od tych z
                                              urodzenia - i widze co tu sie dzieje. smierc wszystkich cywili i zolnierzy po
                                              obu stronach napawa mnie smutkiem. nie popieram wcale bombardowan i nie ciesze
                                              sie z zabijania libanczykow, jak niektorzy na tym forum az pieja z zachwytu nad
                                              kazdym zabitym zydem. tylko nikt nie mowi o tym, ze rakiety hezbollahu nie
                                              zaczely spadac na izrael po porwaniu izraelskich zolnierzy, tylko sa
                                              wystrzeliwane ciagle z rozna czestotliwoscia na mniejsze miasta na polnocy
                                              izraela. nie mowi sie o tym tak czesto, bo w koncu to nie hajfa, czy tel aviv.
                                              dlaczego ludzie moga tam ginac, badz odnosic ranny? i to nikogo nie oburza.
                                              jest traktowane jako staus quo? niby dlacego? dlaczego mowi sie ciagle, ze
                                              izrael rozpoczal wojne z blahego powodu porwania dwoch zolnierzy (okreslonych
                                              gdzies na forum jako fajtlapy bo dali sie porwac - oczywiscie piszacy to
                                              forumowicze po ciezkim ostrzale ich samochodu walczyliby nawet wrecz)? o
                                              zabitych podczas tego porwania zolnierzach nikt nie pamieta? i o porwanym przez
                                              hamas tez? izrael ma czekac az porwa i zabija mu polowe armii? pewnie te naloty
                                              nie sa rozwiazaniem, i ginie wielu niewinnych ludzi, po obu stronach. ale jak
                                              dlugo izrael ma byc bezczynny i pozwalac na siebie napadac? niestety teraz nie
                                              wydarzy sie nagle cud i cala ta wojna nie zakonczy sie w ciagu dnia, bo
                                              hesbollah nie kwapi sie do wydania zolnierzy, ktorych - oby nie - pewnie od
                                              razu po porwaniu zamordowal, jak to sie zwykle odbywa...
                                              • ready4freddy Re: Jako polka popieram... 21.07.06, 22:04
                                                jest w tym sporo racji, ale przeciez Izraelczycy znani sa w swiecie z
                                                doskonalego wywiadu i oddzialow antyterrorystycznych - nie moga tych zolnierzy
                                                uwolnic w sposob nieco bardziej precyzyjny?
                                                • cafe_afuh Re: Jako polka popieram... 21.07.06, 22:10
                                                  no takich informacji nie posiadam.
                                                  to co moga zrobic, na pewno robia. tu niemal codziennie w radiu podaja
                                                  informacje, ze w jakims rejonie porusza sie terrorysta-samobojca i ze nalezy
                                                  zachowac uwage. wywiad dysponuje szczatkami roznych informacji, ale nie sa w
                                                  stanie podac wszystkiego dokladnie... w takie dni unika sie miejcs o
                                                  podwyzszonym ryzyku. taka jest codziennosc. widocznie ten przypadek jest
                                                  bardziej skomplikowany.
                                              • magdolot Re: Jako polka popieram... 22.07.06, 02:40
                                                Bądź cała i zdrowa, Cafe.
                                                Też popieram, choć z bólem. Izrael wyjścia nie miał.
                                              • rosselani Re: Jako polka popieram... 22.07.06, 02:52
                                                Od kiedy zolnierzy sie porywa? A czego oni szukali na terenie Libanu? Zgubili
                                                sie czy poszli na piwo?
                                                • cafe_afuh Re: Jako polka popieram... 22.07.06, 03:27
                                                  nie wiem skad masz informacje, ze na terenie libanu. zolnierze patrolowali
                                                  granice i ich samochody ostrzelano po izraelskiej stronie - zweglone szczatki
                                                  mozna bylo zobaczyc we wszystkich zagranicznych serwisach. no a jak inaczej to
                                                  nazwac jesli nie porwanie? chyba nie zostali wzieci jako jency wojenni, bo
                                                  zadnej wojny wtedy jeszcze nie bylo. a moze takie zatrzymanie prewencyjne...
                                      • prawdziwek1 Re: Izrael morduje niewinnych ludzi 21.07.06, 22:44
                                        Jest terorystą bo nie daje się zepchnąć do morza i za mocno się broni-powinien
                                        popełnić zbiorowe samobóstwo to wtedy islamiści by mogli się zająć niewiernymi
                                        w europie i oczywiście w Polsce.Na początek kilka bombek w autobusach i kilka
                                        ucięć głów niewiernym aż wreście Polska będzie islamska.
                • zssyp Re: Prawidlowosc na formu 21.07.06, 10:02
                  Jesli poczulas sie obrazona to przepraszam Cie - to byla jednak tylko diagnoza,
                  nie ma sie o co obrazac.
    • kijwoko Pikieta pod ambasada izraela 21.07.06, 09:31
      WARSZAWA, 22.07.2006 (sobota) godzina 15:00
      Ambasada Izraela
      ul. Krzywickiego 24

Ręce precz od Libanu - wolność dla Palestyny
      Demonstracja antywojenna

szczegóły: pl.indymedia.org/pl/2006/07/22018.shtml
      pl.indymedia.org/pl/2006/07/22020.shtml
      • hanyska2 Demo dzihadystow w Warszawie! 21.07.06, 14:34
        "Unholy Alliance" of Islam and the Left.
        Oto organizatro pikiety:

www.islam-in-poland.org

--------------------------------------
        • ratioman Re: Demo dzihadystow w Warszawie! 21.07.06, 14:51
          Tłumacząc dla ludzi o twojej inteligencji : "przeklęty sojusz ucziwych ludzi z
          ofiarami przeciwko mendom
      • hanyska2 Demo dzihadystow w Warszawie! 21.07.06, 14:35
        Gratuluje zrodla! Nareszcie dzihadzisci odslonili swoja przylbice!

Zapewne przyjda tylko ci bez polskiego obywatelstwa, za to z obywatelstwem
        panstw arabskich oraz oszolomy z Viva Palestyna.

Kazdy Zyd, ktory wzialby udzial w tej agitce pod haslami rodem z "Trybuny Ludu"
        bylby w moich oczach zaklamanym zdrajca.

Proponuje kontr-demonstracje pod haslami "Dosc atakow Hezbollahu i Hamasu na
        cywili w Izraelu!", "Izrael ma prawo do obecnosci na mapie swiata!", "Trzy razy
        TAK - dla istnienia Izraela, dla negocjacji z Izraelem i dla pokoju z
        Izraelem!", "Stop dla 60-letniej agresji panstw arabskich wobec panstwa
        zydowskiego!", "Rozbroic Hezbollah i Hamas", "Stop dla katiuszy z Syrii i
        Iranu!", "Arabowie, pokochajcie wlasne dzieci bardziej niz nienawidzicie Zydow!"
        Jesli chcecie naprawde zorganizowac demonstracje antywojenna, to wezwijcie
        kraje arabskie do zaprzestania wojen przeciw Izraelowi.
        • rolf5 Re: Demo dzihadystow w Warszawie! 21.07.06, 14:47

>Każdy żyd byłby w moich oczach zaklamanym zdrajca.
          Gratuluję Rasizmu i faszyzmu. Bombardowanie cywilnej ludności Libańskiej to
          walka z terroryzmem. Widać Jawną głupotę !!! Jak Ci żle w Polsce do Jedż do
          Izraela zacignij sie do IDF.
        • magdolot Re: Demo dzihadystow w Warszawie! 22.07.06, 02:11
          hanyska2 napisała:
          > TAK - dla istnienia Izraela, dla negocjacji z Izraelem i dla pokoju z
          > Izraelem!", "Stop dla 60-letniej agresji panstw arabskich wobec panstwa
          > zydowskiego!", "Rozbroic Hezbollah i Hamas", "Stop dla katiuszy z Syrii i
          > Iranu!", "Arabowie, pokochajcie wlasne dzieci bardziej niz nienawidzicie
          Zydow!
          > "
          > Jesli chcecie naprawde zorganizowac demonstracje antywojenna, to wezwijcie
          > kraje arabskie do zaprzestania wojen przeciw Izraelowi.

Chętnie bym poszła podemonstrować pod ambasadę Syryjską i jeszce pod Irańską, o
          ile taką mamy...
          Chociaż mi wyszło z rozmyślań moich, że dużo musi się stać, żeby Arabowie
          się "złym Izraelem" cementować przestali po bratersku dymając Palestyńczyków...
          i Libańczyków. Oj, lata i morze trupów jeszcze.
          I obym się myliła.

Dzięki za linka. To rozczulające, że islamiści się Naszym Dziennikiem
          podpierają...
          Pozdrówko:)
    • marian.kaluski Prawdziwy powód agresji Izraela na Liban 21.07.06, 10:02
      W 1948 roku decyzją Organizacji Narodów Zjednoczonych (z dużym poparciem
      Związku Sowieckiego i jej satelitów) powstało w Palestynie państwo żydowskie –
      Izrael.
      Nie ulega wątpliwości, że powstanie Izraela na ziemi zamieszkałej przez
      prawie 2000 lat przez inny naród – arabskich Palestyńczyków, co przyniosło ze
      sobą czystkę etniczną oraz wielkie prześladowanie i mordowanie Palestyńczyków
      przez Zydów, było czwartą największą zbrodnią przeciwko ludzkości popełnioną
      w XX wieku – po I i II wojnie światowej oraz komunizmie.
      Kiedy Hitler do spółki ze Stalinem napadli na Polskę we wrześniu 1939 roku
      i wymazali ją z politycznej mapy Europy, a naród polski skazali albo na
      wyniszczenie, albo na niewolnictwo, Polacy na drugi dzień po upadku Polski
      przystąpili do walki o odzyskanie wolności – o niepodległą i suwerenną
      Polskę. To samo – dosłownie to samo – czynią dzisiaj Palestyńczycy.
      Czy mały izraelski Dawid naprawdę walczy z palestyńsko-arabskim-islamskim
      terrorystą Goliatem jak to nam prezentują media zachodnie znajdujące się albo
      w rękach żydowskich, albo wydawane przez właścicieli z tych czy innych
      powodów (zazwyczaj biznesowych) sympatyzujący z Zydami?
      Na pewno nie! Poza tym Izrael wcale nie jest Dawidem, a tylko Goliatem. Za
      Izraelem stoi jego wierny SŁUGA – supermocarstwo USA, które nie tylko, że
      popiera politycznie Izrael, ale również militarnie i gospodarczo. Podatnik
      amerykański utrzymuje nie tylko potężną armię izraelską, uzbrojoną w
      najnowocześniejszą broń amerykańską, ale również przy życiu samo państwo
      żydowskie; Izrael dostaje od USA oficjalnie 5 miliardów dolarów rocznie, a
      nieoficjalnie na pewno drugie tyle. Gdyby Polska otrzymywała od Ameryki
      darmową pomoc od 40 lat w wysokości 60 miliardów rocznie, to nasz kraj byłby
      ziemią mlekiem i miodem płynącą!
      Jeśli USA od prawie 40 lat finansuje i wspiera na każdym kroku (nawet w
      wypadku jawnego ludobójstwa!) Izrael to mamy prawo wierzyć w to co głosi
      wielu światłych ludzi, że USA jest w rękach amerykańskich Zydów. Zresztą nie
      ukrywa się już tego, że amerykańskie lobby żydowskie rządzi Białym Domem.
      Palestyńczyków spotkała straszna krzywda – utracili swoją ojczyznę. Poza
      tym ci ludzie są po dziś dzień brutalnie prześladowani. To co wyprawiają
      Zydzi z Palestyńczykami niewle się różni od tego co robili hitlerowcy z
      Zydami podczas II wojny światowej! Na poparcie tego stwierdzenia jest setki
      dowodów, wiele z nich pochodzących od samych – ludzkich – Zydów. Bo w każdym
      narodzie są ludzie dobrzy i źli.
      Czy Palestyńczycy mają prawo walczyć o swoją wolność i wolność dla swej
      ojczyzny?
      Na pewno tak. Każdy zniewolony i brutalnie prześladowany naród ma prawo do
      walki o międzynarodowo uznane prawa człowieka. Deklaracja Praw Człowieka na
      pewno obejmuje również Palestyńczyków.
      Czy Palestyńczycy walczący o swe prawa są terrorystami?
      Na pewno nie! Kto chce ich nazywać terrorystami ten na to miano skazuje
      WSZYSTKICH innych żołnierzy wolności. Konsekwentnie postępując, za terrorytów
      należy wtedy uważać i tak ich nazywać we wszystkich książkach i artykułach
      Amerykanów walczących z Anglikami w latach 1776-83 o wolność Ameryki, w tym
      również Tadeusz Kościuszko i Kazimierz Pułaski; terrorystami byli Polacy
      walczący w Powstaniach Listowadowych (1830-31) i Styczniowym (1863-64) o
      wolność Polski; terrorystami byli żołnierze francuskiej Resistance (1940-44);
      terrorystami byli Zydzi walczący z hitleryzmem!; terrorystami byli wszyscy
      inni partyzanci w całej Europie walczący z hitlerowskim okupantem, w tym
      oczywiście polscy AK-owcy!
      Dla hitlerowców AK-owcy nie byli terrorystami – byli bandytami (Polnische
      Banditen), gdyż nowe – łajdackie znaczenie dla wyrazu „terroryzm” nadali 30
      lat temu Zydzi i Amerykanie (właściwie chyba Biały Dom). Podobnie zrobiono z
      wyrazem „antysemityzm”, który do 1948 roku znaczył, że dana osoba nie lubi
      Zydów z powodów RASOWYCH. Dzisiaj antysemitą nazywany się przez Zydów i
      Amerykanów każdy kto krytykuje nawet zupełnie słusznie Zydów i Izrael.
      Żyjemy w epoce prawdziwego kretynizmu – terroryzmu politycznej poprawności
      narzucanej światu przez siły ciemności!
      Dzisiaj jesteśmy świadkami izraelskiej agresji na Liban. Państwowa
      radiostacja australijska ABC w serwisie informacyjnym nadanym 21 lipca 2006
      roku o godzo. 6.30 rano nazwała tę jawną agresję Izraela na Liban „wojną
      Izraela z Hezbollahem”. Wojnę z antyizraelskim Hezbollahem nazywa się
      bezpardonowe bombardowanie Bogu ducha winnego całego Libanu przez lotnictwo
      izraelskie (made in USA i sprezentowane Zydom), bezpardonowe niszczenie
      infrastruktury libańskiej (w tym szpitali!), bezpardonowe bombardowanie
      bloków mieszkalnych, bezpardonowe bombardowanie samochodów, autobusów i
      ciężarówek wypełnionych cywilnymi uciekinierami (500-700 tys.!). Stąd prawie
      wszystkie ofiary agresji izraelskiej w Libanie to cywile, z których 1/3 to
      dzieci!
      Dosłownie takie samo bombardowanie Polski rozpoczęło 1 września 1939 roku
      lotnictwo niemieckie! Proszę, niech ktoś udowodni, że to nieprawda!
      Ile trzeba mieć wpływu na Zachodzie oraz buty i tupetu, a i na pewno
      rasizmu w sobie, aby robić prawie to samo co robili hitlerowcy i jednocześnie
      domagać się, aby o krzywdach wyrządzonych Zydom podczas II wojny światowej
      uczono w każdej szkole na Zachodzie i upamiętywano żydowski holokaust!
      Dzisiaj mamy Organizację Narodów Zjednoczonych. Przed wojną jej
      odpowiednikiem była Liga Narodów, która równie była bezsilna jak dzisiejszy
      ONZ przez samowolę dużych państw. Jednak kiedy w listopadzie 1939 roku
      Związek Sowiecki napadł na Finlandię, Liga Narodów miała na tyle siły, na
      tyle przyzwoitości, że usunęła z niej tego komunistycznego Belzebuba. –
      Dzisiaj każdą uchwałę Rady Bezpieczeństwa ONZ potępiającą akcje Izraela
      blokuje stały amerykański przedstawiciel w Radzie Bezpieczeństwa. Izrael stoi
      więc ponad prawem! Może dowolnie palić, niszczyć, grabić i mordować, z czego
      korzysta pełną garścią.
      W 1999 roku NATO bombardowało Serbię za jej politykę eksterminacyjną wobec
      Albańczyków w Kosowie. Zupełnie, ale to w 100 procentach, to samo co Serbowie
      robili z Albańczykami, robią Zydzi z Palestyżczykami. Jednak NATO nie
      bombarduje Izraela. Bo NATO to narzędzie w rękach USA.
      Od kiedy Izrael zajął zbrojnie w 1967 roku resztę arabskiej Palestyny,
      tzw. Zachodni Brzeg i strefę Gazy, rządy izraelskie postanowiły skolonizować
      ten teren Zydami i włączyć do Izraela. Stąd powstało na tych terenach
      kilkaset żydowskich osiedli, na ziemi siłą zabranej Palestyńczykom. Kolejne
      rządy izraelskie myślały, że przez brutalne prześladowanie Palestyńczyków
      zmuszą ich do emigracji. Niektóre partie izraelskie domagały i domagają się
      wręcz usunięcia siłą Palestyńczyków tak z ziem okupowanych od 1967 roku (ok.
      3 mln osób), jak i z samego Izraela (ok. 1 mln osób). Przymusowe wysiedlanie
      ludzi nazywa się w prawie międzynarodowym „czystką etniczną”. Politykę
      czystki etnicznej zastosowały na wielką skalę Niemcy hiterowskie w okresie II
      wojny światowej. W Izraelu są, jak już wspomniałem, partie polityczne – i to
      w ich parlamencie Knessecie -, które jawnie domagają się wypędzenia
      Palestyńczyków z Palestyny. I nikt na Zachodzie nie protestuje! Bo – znowu –
      Zydom wszystko wolno. Ale gdyby jakiś polityk w Polsce czy na Węgrzech
      rzucił hasło wypędzenia z Polski/Węgier Żydów, cały Zachód ciskał by gromy, a
      może nawet i bomby! na Polskę/Węgry i na Polaków/Węgrów. Nie, nie na tego
      polityka, tylko na całą Polskę/Węgry i cały naród polski/węgierski!
      • marian.kaluski Prawdziwy powód agresji Izraela na Liban. Cz.2 21.07.06, 10:05
        Agresja Izraela na Liban nie rozpoczęła się kilka dni temu. Zrodziła się w
        głowach polityków izraelskich dużo, dużo wcześniej. Uprowadzenie przez
        wojowników Hezbollah do Libanu dwóch żołnierzy izraelskich, nie było de facto
        pretekstem do agresji Izraela na Liban, co stara się nam wmówić rząd izraelski,
        a za nim kontrolowane media zachodnie. Izrael czekał na okazję, aby napaść na
        Liban, do czego rząd izraelski przygotowywał się od dawna.
        Izraelem rządzą, szczególnie od lat 70. XX w., partie skrajnie
        nacjonalistyczne, wręcz obrzydliwie nacjonalistyczne, które uważają, że CAŁA
        Palestyna była dana Zydom w starożytności przez ich boga. Dlatego nie myślą
        dzielić się ani nawet z piędzią tej ziemi z Palestyńczykami. Co więcej,
        podobnie jak Hitler mówił o Wielkich Niemcach, rządy Izraela mówią o Wielkim
        Izraelu – od Nilu po Eufrat. Stąd na początek od prawie 40 lat kolonizują
        okupowane ziemie palestyńskie; zupełnie tak samo jak hitlerowcy kolonizowali
        Zamojszczyznę! Jednak eksplozja populacyjna wśród Palestyńczyków uniemożliwia
        Zydom skolonizowanie okupowanych terenów Palestyny.
        Zydzi wpadli więc na inny pomysł. Postanowili zamknąć Palestyńczyków w
        strzeżonych przez żołnierzy izraelskich kilku gettach, utworzonych na
        półpustynnej i pustynnej ziemi oraz w strefie Gazy. I tylko dlatego premier
        Szaron, który był jednym z twórców kolonizacji żydowskiej na okupowanych
        teryrtoriach pelestyńskich, opuścił taktycznie strefę Gazy, aby móc za jakich
        czas stać się jej panem.
        W gettach Zydzi chcą zamknąć WSZYSTKICH Palestyńczyków, a więc także tych z
        Izraela.
        Oczywiście egzystancja w nich ma być kopią egzystencji Zydów w gettach
        hitlerowskich (zatłoczenie, brak żywności i wody, ochrony zdrowia i oświaty).
        Dodatkowo przyjmuje się, że zamknięci w gettach Palestyńczycy będą od czasu do
        czasu się buntować – wywoływać powstania. Wówczas artyleria i lotnictwo
        izraelskie będzie miało pretekst to dokonywania „rąbanki” Palestyńczyków. Ci
        ludzie doprowadzeni do pełnej desperacji zaczną sami masowo opuszczać getta, co
        mi się ułatwi, emigrując do innych państw. W ten to sposób Izrael ma się stać
        panem całej Palestyny. Stąd taktyczne, dla zamydlenia oczu ludziom Zachodu,
        wyjście ze strefy Gazy i obmurowywanie getta palestyńskiego przez Izrael.
        Ale Izrael za jednym strzałem chce zastrzelić dwa ptaki. Chce nie tylko
        całej Palestyny. Do „ostatecznego rozwiązania kwestii Palestyńczyków” w
        Palestynie (skąd mi to znamy?! – tak: hitlerowskie rozwiązanie kwestii
        żydowskiej!) postanowiono wprowadzić pierwszy etap budowy Wielkiego Izraela. Po
        prostu powiększyć go o Liban.
        I tylko tym należy tłumaczyć najpierw zmuszenie Syrii przez Zachód (naciski
        USA) do wyjścia jej wojsk z Libanu (2005 roku), a teraz bezpardonowe
        bombardowanie Libanu. Izrael zupełnie świadomie, zgodnie ze swym planem
        przystąpił do realizowania tak w Palestynie jak i teraz w Libanie
        polityki „spalonej ziemi”. Niszczy infrastukturę Libanu, aby życie Libańczyków
        stało się jednym wielkim koszmarem.
        Izrael mówi, że będzie tak niszczył Liban, aż zniszczy sam lub zmusi innych
        do rozbrojenia bojowników Hezbullhu.
        I właśnie ten fakt zdradza prawdziwy cel wojny, czy raczej na razie
        niszczenia Libanu przez Izrael.
        Jest więcej niż pewne, że ani Izraelowi, ani żadnym innym siłom nie uda się
        zniszczyń Hezbollahu, tak jak hitlerowcom nie udało się zniszczyć polskiej
        Armii Krajowej (AK), chociaż hitlerowcy stosowali te same metody, które
        stosowali w Palestynie i Libanie Zydzi.
        Idei i woli walki o wolność nie można ani rozbroić, ani zamordować!
        Oznacza to, że za pół roku i potem znowu za pół roku itd. Izrael będzie miał
        pretekst do permanentnego stosowania swojej polityki „spalonej ziemi”, aby
        doprowadzić do całkowitego zniszczenia obu krajów i tym samym do doprowadzenia
        do ucieczki w świat Palestyńczyków i Libańczyków.
        Oczywiście, aby uniemożliwić usadowienie się wrażej Syrii w Libanie Izrael
        zajmie opustoszały czy prawie opustoszały teren i zacznie go kolonizować Zydami.
        Pierwszy etap budowania „Wielkiego Izraela” zostanie urzeczywistniony.

Marian Kałuski

• rolf5 Re: Prawdziwy powód agresji Izraela na Liban. 3 21.07.06, 13:35
          Jak dotąd to najrozsądniejszy post o konflicie bliskowschodnim BRAVO M.
          Kałuski. Nic dodać nic ująć!!!, Ale niestety lobby żydowskie w USA nie chce się
          przyznać do przyczyny prawdziwych celów Izraela. No w końcu to "sojusznicy" .
          Niemcy też polskich partyzantów (AK, NSZ ,BCH, GL-AL) nazywali Achtung "polnishe
          banditen", nein partizanen. Dopiero w dniu 2X 1944r. AK III Rzesza pod naciskiem
          koalicji antyhitlerowskiej uznała AK-ców członkami Polskich Sił Zbrojnych na
          Zachodzie (Wojska Polskiego). A kto Uzna bojowników róznych organizacji
          palestyńskich, chyba nie USA i Izrael. Notabene IDF Siły Zbrojne Izraela tzw.
          "samoobrony", powstały z organizacji: 1937 Ecel-Irgun Władimir Żabotyński,
          Menachem Begin. 1942 Grupa "Sterna"- Lehi Abraham Stern, Iccak Isermicki. 1920
          Haszomer-Hagana, Zeev Żabotyński, Eliyahu Golob( Iccak Rabin, Szimon Peres,Ariel
          Szaron)organizacje terorystyczne, póżniej przekształcone w IDF.
      • matrioszka25 Milczenie owiec 21.07.06, 14:03
        ciekawie to napisales, ale to tylko polowa problremu, to problem szerszy, wplywania na opinie swiatowa i na rzady poszczegolnych krajow, ktore skadind, nazywaja sie demoktrytczne, chca byc wzrorcem i potega w postaci Unii Europejskiej, opiekunem tych biednych pokomunistycznych krajow. Mam tu na myslie przede wszystkim Niemcy, ktor do dzsiaj nie zajely oficjalnego stanowiska, czy popieraja Izrael, czy nie. Tu cala Europa unijna patrzy sie na tego co przejmie Unie Europejska w 2007, rzad niemiecki zanurkowal, nie ma go, trudno wydusic oficjalne szanowisko, nawet, gdy w Libanie zabito cala rodzine z paszportami niemieckimi. Normalnie taki wzor demokracji, powinien wystapic z odpowiednia nta dyplomatyczna do sprawcy morderstwa. Doo tej pory tego nie uczynil.

Co sie dzieje z wzrocem demokracji Niemcami? Dlaczego milcza, czy nie umia odwaznie odkryc przylbicy i stanac za swoim narodem, ktory w oficjalnych badaniach opinii publicznej, nie zagadza sie z obecna polityka Izraela?

Dlaczego tak sie dzieje, moze opisze w nastepnym poscie. Miczenie owiec, czyli kto bedzie mial urlop polityczny.
      • hanyska2 Kaluski, maximum zlej woli, minimum faktow 21.07.06, 14:40
        I to przeinaczonych. Jak mozna tak bezczelnie klamac, jak Goebbels?!

A wiec powtorka z historii jeszcze raz (to zaczyna byc nudne! Ilez razy mozna
        przerabiac te lekcje???):

Palestyna zawsze nalezala do Zydow, a taka nazwe nadal ziemiom Izraelitow
        cesarz Hadrian, aby ukarac niepokorny narod zydowski po powtstaniu w 70 (nazwa
        ta miala pochodzic od najwiekszych wrogow Izraelitow - Filistynow). "Palestyna"
        nigdy nie byla arabska, byla podbijana przez Arabow w VII wieku, potem przez
        Turkow, w koncu uzyskali ja Brytyjczycy po 1-ej wojnie swiatowej.
        Poza tym Arabowie sami wyganli sie z przyznanych Zydom ziem w 48 roku na
        wezwanie ich arabskich pobratymcow. Mieli wrocic po miesiacu, gdy Izraelczycy
        zostana "utopieni w morzu krwi". No coz nie wyszlo! Jednoczesnie Arabowie
        wypedzili ze swych krajow ok. 800 tys. Zydow, konfiskujac im wszystkie dobra.
        Izrael ich wszystkich przygarnal. "Palestynczykow" zaden arabski kraj przyjac
        nie chcial. Najwyzej zamykal ich w obozach koncentracyjnych. Izrael istnieje
        (tak jak Polska, ktorej tez przez jakis czas nie bylo na mapie swaita, ale zyla
        w Polakach, w kulturze itd) od co najmniej 4 tys lat. Arabskiej Palestyny NIGDY
        nie bylo.
        Na takiej samej zasadzie ziemie zachodnie sa okupowane przez Polske. zamiast
        wygadywac glupoty, popatrz sobie na mape Izraela z czasow Deklaracji Balfoura -
        gdzie jest tam Gaza i "Zachodni Brzeg" (czyli Judea i Samaria)? No gdzie???

pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Kingdom.jpg

Izrael (Judea i Samaria) zamieszkali Izraelici 4 tysiace lat
        temu i nigdy tych ziem nie opuscili, nawet, jesli wskutek przesladowan mialy
        miejsce fale emigracji. Polski tez na mapie swiata nie bylo przez 123 lata i
        co - jest tworem sztucznym po 1918? Deklaracja Balfoura z 1917 roku oddawala
        Zydom )ktorzy notabene KUPILI swa ziemie od arabskich latyfundystow, a nie
        ukradli jak wielu na tym forum chcialoby wierzyc) mniej wiecej, to co bylo ich
        zanim Rzym, Babilon, Arabowie, Turcy
        Osmanscy i wreszcie Brytyjczycy najezdzali lub dostawali prawe zwyciezcy. Malo
        tego, to co przyznawala im DB i potem Liga Narodow bylo na poczatku XX
        wieku ...niemalze nie zamieszkala przez nikogo pustynia, ktora Zydzi wlasna
        ciezka praca, w pocie czola (cos czego nie znaja "Palestynczycy") obrocili w
        sady, winnice i zyzne pola). Cos jeszcze waznego - osadnicy zydowcy te grunty
        KUPOWALI od arabskich latyfundystow (nawet nie od fedainow). Arabskiej
        Palestyny nigdy nie bylo. Samo pojecie "Palestynczycy" pojawili sie dopiero
        okolo 1965-67, aby dac Arabom "legitymacje" ich imperializmu w stosunku do
        Izraela.
        Czy to nie Izrael wycofal sie z naleznej mu strefy Gazy w imie umowy "ziemia za
        pokoj"? Nie musial tego zrobic! Ziemie te oddali Zydom Brytyjczycy w 1922
        (Deklaracja Balfoura), potem zagarnal je Egipt, aby starcic w wyniku zwyciestwa
        Izraela w 67. Czy my tez mamy oddac "okupowane " ziemie zachodnie Niemcom?
        Czy to nie Palis zaczeli atakowac Izrael kassimami (nie baczac, czy zabija
        cywilow czy wojskowych) od nastepnego dni? Czy to nie Palis wysylaja szachodow,
        aby zabijali niewinnych Zydow w restauracjach, dyskotekach, supermarketach???
        Czy Izraelczycy broniac sie odpowiadaja ogniem skierowanym w cywilow? Czy to
        nie od palestynskich min zginela rodzina na plazy w Gazie (oczywiscie obwiniono
        Izrael!). Czy to nie od 60 lat Arabowie prowadza nieustanny dzihad przeciw
        Izraelowi? Czy to nie Palis pogwalcili uzgodnienia z Camp David/ Oslo? Czy
        Izrael nie byl
        gotow isc na kompromis i zaofiarowac "land for peace"? Wiesz, co zaoferowal im
        Barak - malo tego nie tylko
        proponowal (za cene pokoju, ktorego Izrael chce od 48 roku!!!) im Gaze,
        wiekszosc Zachodniego Brzegu, wlasne panstwo ze stolica w Jerozolimie (sic! To
        juz byla skrajna glupota ze strony Izraela!), Wzgorze Swiatynne, ale jeszcze 30
        miliardow dolcow w ramach "rekompensaty" dla arabskich "samouchodzcow". Arafat
        wybral wojne, bo to proste jak drut, nawet przedszkolak to pojmie - Arabowie
        chca miec dla siebie wszystko, chca zepchnac Zydow na plaze w Tel-Awiwie i
        utopic w morzu krwi (to ich wlasne slowa). Zzera ich nienawisc - niedarmo Golda
        Meir wypowiedziala slawetne slowa: "Pokoj nie zapanuje nigdy dopoki Arabowie
        nienawidza nas bardziej niz kochaja wlasne dzieci", czyli
        nigdy. "Palestynczycy" ubieraja wlasne dzieci w kamizelki z dynamitu i
        wysylaja, aby zabijaly
        niewinnych cywilow w Izraelu.
        Trzeba jeszcze cos wiedziec na temat historii Izraela, aby sie wypowiadac
        publicznie, a nie duby smalone plesc.

pl.wikipedia.org/wiki/Historia_Izraela

-----------------------------
    • pawel_zet Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 10:09
      "Szkoda ofiar cywilnych". Ciekawe, jakby się czuli ci, którzy tak gadają, gdyby
      ktoś im wytłukł żony i dzieci, a następnie powiedział, że to przez pomyłkę, bo
      w mieszkaniu obok mieszka terrorysta. Trzeba być skończonym draniem, żeby
      zdobyć się na taki brak szacunku dla ludzkiego nieszczęścia.
      Precz z rządem Izreala! Precz z faszyzmem!
      • realistaka Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 10:12
        pawel_zet napisał:

> "Szkoda ofiar cywilnych". Ciekawe, jakby się czuli ci, którzy tak gadają,
        gdyby
        >
        > ktoś im wytłukł żony i dzieci, a następnie powiedział, że to przez pomyłkę,
        bo
        > w mieszkaniu obok mieszka terrorysta. Trzeba być skończonym draniem, żeby
        > zdobyć się na taki brak szacunku dla ludzkiego nieszczęścia.
        > Precz z rządem Izreala! Precz z faszyzmem!

ten rzad popiera 60 % mieszkancow izraela , w jakim kraju dzieci podpisuja
        bomby kore zabijaja potem inne dzieci
        ten kraj jest chory i leczenie musi byc inne , znacznie mocniejsze
        • kijwoko Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 10:39
          Jest znacznie gorzej - cytujac:
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3492334.html
          "Tymczasem aż 86 proc. Izraelczyków uważa, że bombardowania są moralnie
          uzasadnione."

(ale, trzeba przynac, ze paru sprawiedliwych wsrod narodu zydowskiego tez sie da
          znalezc):
          pl.indymedia.org/pl/2006/07/21921.shtml
          • pawel_zet Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 10:51
            Bo ci ludzie są indoktrynowani od kilkudziesięciu lat i nie potrafią myśleć
            samodzielnie. Niemcy w czasach nazizmu też popierali przecież Hitlera.
            Patrzcie, kim są kolejni premierzy Izraela od kilkudziesięciu lat: sami
            wojskowi, generałowie, wielu z nich osobiście mordowało Palestyńczyków jako
            członkowie żydowskich bojówek, które w latach 40-tych robiły najazdy na wioski,
            żeby zrobić przestrzeń dla żydowskich osadników. Ci ludzie wychowali się na
            wojnie, wszystko zawdzięczają wojnie i nie wyobrażają sobie życia bez wojny.
            Gdy znalazł się taki, który myślał trochę inaczej (I.Rabin), to go zaraz
            zamordowali.
            Czy można się dziwić, że w kraju rządzonym przez militarystyczną klikę od
            kilkudziesięciu lat wszyscy popierają wojnę?
    • tom1003 Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 10:43
      Mentalność Izraelitów jest chyba zawsze podobna.
      Po co narażać się na wojnę z Iranem czy połową świata arabskiego, skoro można
      powybijać trochę cywili w Libanie lub w Autonomii?

Po co poruszać sprawę masowych zbrodni na Żydach dokonywanych przez kraje tej
      bardziej cywilizowanej Europy, skoro można wymyślić "Mały holocaust" dokonany
      przez Polskę?

www.polonica.net/Przemilczane_Zbrodnie_4.htm
    • mosessex Re:Żydzi napadli na suwerenny Liban i mordują 21.07.06, 11:31
      niewinnych cywilów. To jest ludobójstwo a żydzi sa terrorystami i barbarzyńcami
      zbrodniarzami uczniami zydowskiego Hitlera.
      Nalezy spodziewać sie że Jahve zesle na zydów syjonistów - ludobójców kolejnego
      Adolfa Hitlera w ramach sądu na ludobójcami.
      • tom1003 Re:Żydzi napadli na suwerenny Liban i mordują 21.07.06, 11:34
        Shalom, czyli posyłamy pokój w wersji bombowej
        www.polonica.net/Przemilczane_Zbrodnie_6.htm
        • mannaznieba4 Re:nie posyłaj bomb ale jedz do rosji swojej ojczy 21.07.06, 16:14
          do rosji swojej ojczyzny skad wywodzi sie syjonistyczna swołocz , czołowi
          ludobójcy naszych czasów. za kare Jahve zesle wam nowego hitlera możesz byc
          pewien . proroctwa sadów jeszcze żydów obowiązują.
    • gsedziwoj .Arabskie dzieci. 21.07.06, 12:47
      Cos mnie zastanowilo. Hamas i chyba hesbollah tez domagali sie uwolnienia
      arabskich kobiet i dzieci z izraelskich wiezien. Zastanawia mnie ze kompletnie
      nikt nie skomentowal faktu przetrzymywania dzieci w wiezieniach. Czy ktos moze
      wskazac jakies objektywne zrodlo informacji na temat liczby dzieci wiezionych
      przez Izrael (o ile Izrael wogole wiezi jakies dzieci, bo nie znam kompletnie
      zadnych informacji na ten temat), przyczyn uwiezienia itp.
      Z gory dziekuje.
      • pawel_zet Re: .Arabskie dzieci. 21.07.06, 13:42
        Krótki wkład do zagadnienia:
        www.omct.org/pdf/procedures/childrenIsrael.pdf
        Wygląda na to, że żydowscy faszyści nie od dzisiaj znęcają się nad arabskimi
        dziećmi. Oto jak wygląda w praktyce ten - jak jakiś żydowski mędruś tu niedawno
        napisał - najbardziej demokratyczny kraj na Bliskim Wschodzie.
        • gsedziwoj Re: .Arabskie dzieci. 21.07.06, 14:09
          Niestety wielu tzw "komentatorow" nie zauwaza albo nie chce zauwazyc prawdziwej
          tragedii jaka jest cierpienie niewinnych.
    • bigos1970 Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 13:17
      Żydzi mają niezły współczynnik skuteczność,w 80 nalotach zabili 2
      hezbollahów.Żałosne.
    • ratioman Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 14:23
      Ty za to jesteś jajcarz - "Izrael musi zrobic co trzeba aby rozprawic sie z
      terroryzmem" - znaczy ma popełnić samobójstwo?Tacy jacarze jak ty to
      najczęściej tchórzliwe eunuchy,które własną słabość i podłość rekompensują
      sobie okrucieństwem wobec jeszcze słabszych.Oczywiście nie bezpośrednim,na to
      trzeba by odwagi,eunuchowi wystarczy,że jakiś srulek w jego imieniu, morduje
      kogoś bezbronnego,którego eunuch nie lubi.
    • hanyska2 Olmert pokazal islamskim barbarzyncom, ze ma jaja! 21.07.06, 14:27
      Spiesz sie Izraelu - musicie zgniesc Hezbollah, bo choc plan Kofiego (nie ufam
      tej miernocie) brzmi sensownie, to czy doczeka sie tego samego smutnego konca
      jak rezolucja 1559:

www.timesonline.co.uk/article/0,,3-2279462,00.html
      "Mr Annan gave the UN Security Council a six-point peace plan to be implemented
      as soon as hostilities cease. It calls for a beefed-up international force to
      help a strengthened Lebanese army to take over the south of the country from
      Hezbollah. It envisages the surrender of captured Israeli soldiers by Hezbollah
      to the Lebanese Government under Red Cross supervision, formal Lebanese
      recognition of the “blue line” border with Israel, a pledge of aid and an
      international mechanism to oversee the agreement. An international conference
      would set deadlines for disarming Hezbollah."
      -----------------
      • pawel_zet Re: Olmert pokazal islamskim barbarzyncom, ze ma 21.07.06, 14:54
        By nazywać mordowanie kobiet i dzieci zgniataniem Hezbollahu - trzeba nie mieć
        ani odrobiny przyzwoitości. Jaką trzeba mieć moralność, by pochwalać
        zwyrodnienie, którego dopuszczają się Żydzi?
      • ratioman Re: Olmert pokazal islamskim barbarzyncom, ze ma 21.07.06, 15:16
        mam prosbę przestań pisać na tym forum,mdli mnie od twoich wypowiedzi,a poza
        twoim smrodem jest tu sporo interesujących komentarzy które chciałbym przeczytać
        • snow21 Przy Stalinie i Hitlerze Olmert to jedynie mały 21.07.06, 17:00
          • snow21 zadymiarz-tamci to byli prawdziwi zbóje i twardzie 21.07.06, 17:03
    • kiki122 Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 14:48
      Idz sie leczyc i to szybko. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia.
    • marian.kaluski Olmert i Bush - bliźniaki zbroczone krwią 21.07.06, 14:57
      Premier Izraela Olmert nie pokazał nam jaj, a pokazał, że jest takim samym
      zbrodniarzem jakim był Adolf Hitler!
      Kawał psubrata, którego wspiera inny psubat - prez. USA G.W. Bush (słusznie
      ktoś na tym Forum spytał czy jest na świecie druga "osoba", która ma na swoim
      sumieniu tyle żyć ludzkich co to faszystowskie bydle, które, jak sam
      powiedział, ma posłannictwo od boga!!!).

Marian Kałuski, Australia
      • matrioszka25 Re: Olmert i Bush - bliźniaki zbroczone krwią 21.07.06, 15:11
        rozumie Twoje emocje, ale nie histeryzuj. Swiat jest w stanie 3 wojny swiatowej, ludzie potrzbuja oparcia i jasnego frontu, kto z kim. USA, WB sa po stronie Izraela, to jest OK, przynajmniej jasno okreslaja swoje pozycje.

Po jakiej stronie sa Niemcy, ktorzy chowaja glowe w piasek, cala Unia Europejska czeka na jasne i otwarcie przylbicy rzadu niemieckiego, chowajacego glowe w piasek.
        • pawel_zet Re: Olmert i Bush - bliźniaki zbroczone krwią 21.07.06, 15:23
          Trzeba powiedzieć to sobie wyraźnie: ta w oczywisty sposób zbrodnicza agresja
          Izraela daje nam, europejskiej inteligencji, prawo do redefinicji pewnych
          pojęć. Do tej pory każda próba rozsądnej krytyki rządu Izraela kończyła się
          zarzutem antysemityzmu. Pora przestać się bać, bo w Libanie są mordowani
          ludzie, niewinne dzieci, niemowlęta palą się żywcem. Auschwitz nie zwalia Żydów
          z odpowiedzialności za zbrodnie, których się dopuszczają. Przywódców Izraela
          oraz wszystkich, którzy ich popierają, trzeba jasno i wyraźnie nazwać
          faszystami o zdegenerowanej moralności.
          Gdy słyszymy o prawie Zydów do własnego państwa, należy zaprzeczyć istnieniu
          takiego prawa! Prawo do posiadania własnego państwa jest przywilejem tych
          nacji, które są w stanie pokojowo i we wzajemnym zrozumieniu żyć z
          mniejszościami etnicznymi i religijnymi oraz ze swoimi sąsiadami. Żydzi tego
          nie potrafią i udowodnili nam to po raz kolejny w straszliwy sposób.
          • ratioman Re: Olmert i Bush - bliźniaki zbroczone krwią 21.07.06, 15:33
            Trzeba by jeszcze zapytac tych "mędrców syjonu" co rozumieją przez "prawo żydów
            do własnego państwa"? Gdziekolwiek go sobie zarzyczą i jakimkolwiek rozmiarze?A
            co z dotychczsowymi mieszkańcami tych ziem?Zostaną wymordowani w pień?Czy tylko
            okradzeni z mienia i wygnani?Gdy przyzwoity człowiek zaczyna się zastanawiać
            nad konfliktem bliskowschodnim ,wyzbywając się obłudy , wszystko wydaje się
            logiczne i oczywiste.Niestety przyzwoici i niezakłamani ludzie nie mają wiele
            do powiedzenia w polityce miedzynarodowej,prym wiodą istoty pokroju Busha.
            • gsedziwoj Re: Olmert i Bush - bliźniaki zbroczone krwią 21.07.06, 15:49
              nie ma nic dziwnego w tym ze USA popiera w tej kwestii Izrael. Przeciez zrobili
              dokladnie to samo tylko na o wiele wieksza skale (narody indianskie).
          • gsedziwoj Re: Olmert i Bush - bliźniaki zbroczone krwią 21.07.06, 15:47
            nie dokonca sie z toba zgodze, zwlaszcza ze nie wszyscy izraelici popieraja
            polityke swojego rzadu (patrz demonstracje antywojenne w Tel Avivie rozpedzone
            przez policje). Wywolywanie wojny w imieniu ofiar wojennych jest bez sensu.
        • rolf5 Re: Olmert i Bush - bliźniaki zbroczone krwią 21.07.06, 15:32
          Co do do Układu USA-Izrael-UK. To się można zgodzić, ale bez przesady .Kolejnej
          Wojny światowej NIE MA !!! To tylko slogan wymyślony przez Wielką trójkę pod
          pozorem walki z terem. Bo to trochę dziwne tyle ofiar cywilnych !!! Nie tylko
          Liban, Strefa Gazy,ZH Brzeg Jordanu(trzeba pokazać kto tu rządzi USA- Izrael),
          Afganistan,(rurociągi ropa i Irak - ropa) . A potem może Iran (aha ropa)
          zapomniałem. a dlaczego tak świetlana "demokracja" USA nie zrobi prewencyjnego
          uderzenia na Koreę, Przecież tam ludzie są wegetarianami(trawa), no tak Brak
          (ropy) ??? Dziwie się ??? Arabia Saudyjska nie zaatakowana no tak US Army via
          granica i koncerny US na terenie. Niemcy chowają głowę w piasek. No tak. Żydzi
          biora od nich ciągle pieniądze za "rozmnażające się ofiary holocastu" CUD i ne
          nie chcą znów byc pośadzeni Nein Jude.!!! + Szwajcaria i itd.... Biedne Niemce
          kilka milionów bezrobotnych muzumanów na terenie. A Kancelaria w Berlinie Nein
          bomber. Sytuacja Bez wyjścia z tarczą( przyłbicą). pozdr.
    • ratioman Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 15:58
      crassus wyjaśnij mi , proszę czy takie mendy jak ty wykluwają się wprost ze
      swińskiego łajna które wpadnie do kanału elektrowni atomowej i ulegnie
      napromieniowaniu?Czy też musi to być łajno swini chorej na
      parchy,trąd,syfilis,przepuszczone uprzednio w akceleratorze?
      • regiel Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 17:27
        Ratioman,
        typowe "polactwo" daleko,daleko do"prawdziwego Polaka", natomiast bardzo blizko
        do "mahmuctwa" ta sama mentalnosc.
        Jest piekne polskie powiedzenie; "przylepolo sie g.wno do okretu i krzyczy,
        plyniemy", zbyt skomplikowane aby zrozumiec?
        Wiec lopata do glowy, podlaczyles sie do tego forum, wypisujesz brednie i
        krzyczysz dyskutujemy, kto z kim?

Regiel

"Mahmuty" do Allaha to do Ciebie Ratiomanie
        • realistaka Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 17:44
          a ty regiel zydku wracasz na to forum jak gó..

przyznaj sie jestes zydem ?
          masz odwage , czy smierdzi od ciebie tchorzem
          • realistaka regiel to zydek 21.07.06, 17:54
            jak on smie wypowiadac sie na ten temat
            • warszawiak06 A Jezus to kto zydek zyd syn bozy zyd... 21.07.06, 18:03
              kto
              • mosessex Re: skończ z ta hebrajska mitologią dziadku 22.07.06, 02:06
                poucz sie w szkołach postudiuj zaczym zaczniesz coś knocić .
                nie zasłaniaj sie jesusem , mojżeszem czy innym mitem . naucz sie od jana pawła
                II podejscia do innych ludzi . dobrze ci to zrobi może nie trafisz przed
                trybunał jak twoi syjonistyczni kamraci ludobójcy.
            • regiel Re: regiel to zydek 21.07.06, 18:18
              Jesli byles kiedys ministrantem, lub chodziles do dobrej szkoly, gdzie uczyli
              lacine( o co Cie nie posadzam)to zrozumiesz ten piekny zwrot "Penis wo biscum".
              Widzisz naukowcu ze jednak Jezus jest Polakiem, a nie jakims tam "Zydkiem
              obrzynkiem" skoro Matka Boska jest Czestochowska to Jezusek jest kim? Wiadomo.
              Inne zrodla podaja ze Jezus i Jego rodzina oraz wszyscy apostolowie to
              Palestynczycy dlaczego, bo Palestynczycy zamieszkiwali Palestyne od zawsze a
              Zydzi przyblakali sie dopiero po 1945 roku.

Regiel

"Mahmuty" do Allaha to do Ciebie
              • realistaka Re: regiel to zydek 21.07.06, 19:16
                przestan pisac durne frazesy
                miej odwage napiac
                jestem zydem

czy to hanba byc zydem według ciebie ?
                • killarney5 Powtarzam za Kurierem z Warszawy 21.07.06, 21:58
                  realistaka napisała:

> przestan pisac durne frazesy
                  > miej odwage napiac
                  > jestem zydem
                  >
                  > czy to hanba byc zydem według ciebie ?

To nie mnie pytano, ale po przeczytaniu wypowiedzi na tym forum ociekających
                  nienawiścią i wyzwiskami odpowiem parafrazą słow Jana Nowake-Jeziorańskiego -
                  okupacyjnego Kuriera z Warszawy: Dopóki w Polsce są antysemici, ja jestem
                  Żydówką.

I darujcie sobie wyzwiska - takie "wypowiedzi" ignoruję, bo wyzwiska to nie
                  argumenty i świadczą tylko o poziomie piszącego.

Pozdrawiam tych niewielu wolnych do nienawiści na tym forum.
                  • pawel_zet Re: Powtarzam za Kurierem z Warszawy 21.07.06, 23:46
                    Dziękuję bardzo. Ja również Ciebie pozdrawiam.
                    To prawda, że ogrom antysemityzmu, jaki prezentują na tym forum ludzie
                    nienawidzący Arabów jest porażający. Ale dwie kwestie:
                    1.) Po pierwsze, skąd wiesz, że ci ludzie piszą z Polski? Adresu IP nie widać,
                    a nawet gdyby był widoczny, to jeszcze to o niczym nie świadczy. Podejrzewam,
                    że znaczna część antysemitów usprawiedliwiających palenie żywcem przez żydowską
                    armię arabskich dzieci to jednak Żydzi. Wielu jest może obywatelami Izraela,
                    którzy wchodzą na polskie fora, ponieważ np. nie opanowali jeszcze dobrze
                    hebrajskiego.
                    2.) Wątpliwe wydaje mi się, by antysemitą można było nazwać Żyda nienawidzącego
                    Araba. Gdyby Arabów nienawidzili Polacy, to co innego. Ale tu mamy nienawiść
                    jednego semity do drugiego semity. Gdybym np. z jakichś powodów publicznie
                    wyrażał nienawiść do Warszawiaków, ciężko byłoby to nazwać antypolonizmem, bo
                    sam jestem Polakiem. W kontekście pkt. 1 sądzę, że może nie mamy do czynienia z
                    antysemityzmem, ale z antyarabizmem.
                    3.) Świat jest skomplikowany i zawsze wśród milionów Polakó znajdą się tacy,
                    którzy nienawidzą innych nacji, w tym także nacji żydowskiej. Także podczas tej
                    dyskusji ujawniły się wypowiedzi, które pozwalają domniemywać, że piszący
                    nienawidzy Żydów. Trudno to policzyć, ale sądzę, że częściej mieliśmy jednak do
                    czynienia z nienawiścią do Arabów. I gdyby nienawiść ta była wyrażana przez
                    Polaków, można by sparafrazować słowa Jana Nowaka-Jeziorańskiego i
                    powiedzieć: "dopóki w Polsce są wrogowie muzułmanów, jestem muzułmaninem".
                    Wydaje mi się jednak, że w kontekście pkt. 1 oraz faktu, że w Libanie mordowani
                    są przez Żydów i muzułmanie, i chrześcijanie, lepiej sparafrazować te słowa w
                    taki sposób: "póki są na świecie tacy, którzy mordują niewinnych Libańczyków,
                    my jesteśmy Libańczykami".
                  • magdolot Re: Powtarzam za Kurierem z Warszawy 22.07.06, 02:36
                    Killarney, na widok tego nicka od razu lżej:)
                    Się podpisuję i pod Kurierem i pod Tobą.
                    Żydówka M
                    pozdrówko
        • mujahedin Re: Walki w Libanie nie ustają 22.07.06, 06:02
          kup sobie viagre - poczujesz sie lepiej :)
    • szerszen039 Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 19:42
      widzę że teraz na forum nie tylko trzeba się logować,
      ale też tłomaczyć czy się jest źydem czy chińczykiem,
      no więc jestem Polką od pokoleń ze strony Ojca i Matki,
      ale Popieram walkę Izraela z Hizbollah,
      i teroryzmem światowym.

trzymajcie się Izraelczycy,
      popieram waszą walkę o spokój na waszych terenach
      w końcu każdy chce mieć trochę spokoju wtym życiu.
      oprócz hizbollah i innej zarazy terorystycznej,

pozdrowienia od szerszenia.
      • pawel_zet Re: Walki w Libanie nie ustają 21.07.06, 23:48
        OK. Już wiemy, że odrzucasz zwykłą ludzką przyzwoitość oraz elementarną
        moralność. Jak można bowiem popierać palenie żywcem małych dzieci? Nie będę się
        pytał, czy jesteś Żydówką. Zapytam: jesteś kobietą czy zdegenerowaną dziwką?
    • hanyska2 Szalom Izrael! Wszyscy maja dosc klamstw Hezbollah 22.07.06, 01:28
      The tide is turning, Nasrallah:
      Wspaniale komentarze ze strony czytelnikow BBC:
      Added: Wednesday, 12 July, 2006, 10:54 GMT 11:54 UK

This is an absolute disgrace. According to the UN, Israel withdrew completely
      to the recognised internationl border, and does not occupy one inch of Lebanese
      land.

This just demonstrates what happens when Israel shows weakness by withdrawing.
      Since the withdrawl from southern Lebanon in 2000, Israel has been attacked on
      numerous occassions from Lebanon, and the same situation was seen in Gaza.

I guess the left will still find a way to blame Israel.

Greg S

Recommended by 1553

Added: Wednesday, 12 July, 2006, 10:47 GMT 11:47 UK

Israel is an independent state and has the right to defend its borders. The
      Israelis will not tolerate acts of war or aggression against its people or
      service personnel. It is perfectly justified to go into Lebonon as well as the
      Gaza Strip as we are already seeing.

The United Nations must consider these facts and understand the Israeli
      position and thus bring a resolution to stop the agression perpetrated against
      Israel and its people.

This is why the Israeli Government built the wall.

Sohail Khan, London

Recommended by 1460 people

Added: Wednesday, 12 July, 2006, 10:47 GMT 11:47 UK

I do not doubt for a moment that before long this forum will be saturated
      with "Israel is using excessive force" statements. But before that happens I'd
      just like to state that taking Israeli soldiers hostage Hezbollah and the
      Lebanese Government respectively have brought this assualt upon themselves. Any
      action that occurs now is a direct result of their behaviour. It's cause and
      effect.

Daniel Schay

Recommended by 1394 people

Sign in to recommend comments
      Alert a Moderator

Added: Wednesday, 12 July, 2006, 11:16 GMT 12:16 UK

Suicide bombings, kidnappings, rocket attacks, Israeli acts of self-defense...
      See what happens when Israel makes concessions for "peace" and gives land to
      the Palestinians? Instead of turning them into the building blocks of a state,
      the Palestinians have transformed their land into bastions of terror, now
      supported by terrorists in Lebanon. Israel has the right to declare war on all
      those who seek her destruction and wipe them out.

Michael Wright

Recommended by 1373 people

Added: Wednesday, 12 July, 2006, 10:37 GMT 11:37 UK

I think that Israel is 100% justified in invading the south of Lebanon. It's
      high time that Lebanon pays for its refuse to disarm Hezbollah, an armed
      militia in competition with the official army and which belongs to a political
      party with a sectarian origin and an extreme political vision. Hezbollah is
      Lebanon's responsibility, so if they don't want to pay consequences for HB's
      actions, prime minister Fuad Siniora has to start acting as a leader and disarm
      them.

Andrea Baucero, Milano, Italy

Recommended by 1357 people

Alert a Moderator

Added: Wednesday, 12 July, 2006, 14:55 GMT 15:55 UK

Hezbollah is heavily backed by Iran. The same Iran whose President has
      repeatedly stated his desire to "wipe Israel off the map". Once again, we see
      that Israel's arab neighbours have no concern for the plight of Palestinians,
      they simply want to destroy Israel. Which seems strange, given that Israel is a
      tiny country, with no natural resources, and the arab states are massive and
      swimming in oil. Still, it's easier for them to attack democracy and pluralism,
      rather than sort their own problems.

Arthur Baker, London, United Kingdom

Recommended by 1320 people

Alert a Moderator

Added: Wednesday, 12 July, 2006, 11:38 GMT 12:38 UK

Hezbollah has declared was on Israel. They and their Syrian backers and
      sponsors must now face the consquences. Israel will destroy this menace, just
      like they are destroying another evil cancer, Hamas. Hezbollah have signed
      their own death warrant with yet another unprovoked attack against Israel
      within Israel's legally-recognised borders. Hezbollah is a state within a state
      that cannot be tolerated any longer. Hopefully the west will support Israel in
      every way possible.

Art, Sydney

Recommended by 1233 people

Added: Wednesday, 12 July, 2006, 11:32 GMT 12:32 UK

I'm not the smartest fish in the pond, but Israel wouldn't be in either gaza or
      lebanon had it not been for their troops being kidnapped. All of the bleeding
      heart left wing apologists can say what they want (pretext to reoccupy, failure
      to comply with UN resolutions etc), but the hard and fast solution to this
      situation is for the return of the abducted soldiers. Yes the Israeli soldiers
      are legitimate military targets, but kidnapping them? I would expect my country
      to do the same as Israel.

Samoan, san francisco, ca

Recommended by 1125 people

Alert a Moderator

Added: Wednesday, 12 July, 2006, 11:34 GMT 12:34 UK

How far should israel go? That's easy, pull out of Gaza, pull out of the West
      bank, share Jerusalem or make it a city run by the UN and enjoyed by all
      religons, return Palestinian prisoners, give up their nuclear arsenal,
      recognize and respect Hamas as the chosen leader of Palestine, pay the
      Palestinian refugees and their families compensation for land they seized from
      them years ago, and understand that 1 palestinian life is equal to 1 Israeli
      life. If Israel wants peace, this is the formula.

Eddie, Hillsborough, NJ, USA

Recommended by 1093 people

Alert a Moderator

Added: Wednesday, 12 July, 2006, 11:13 GMT 12:13 UK

Israel withdrew from Lebanon, hizbulla continues attacking Israel

Israel withdrew from Gaza, hamas continues attacking Israel

Wake up Israel, as you were also attacked by the same factions way before the
      occupation of the west bank and gaza during the six day war, in fact the jews
      in Israel even before Israel's independence in 1948 have fallen prey to arab
      terrorisim
      Some things just dont change

steven, tel-aviv

Recommended by 1087 people

Alert a Moderator

Added: Wednesday, 12 July, 2006, 11:31 GMT 12:31 UK

The Paelstinian groups have succeded!
      They have brought in a terrorist group to power.
      They have put back any chance of a Palestinian state.
      They have brought destruction to their people.
      They have managed to drag Lebanon in to this crises.
      They are doing the dirty work for Iran and Syria.
      Do you not want a future or something???

ELI, LONDON

Recommended by 1045 people

Alert a Moderator

• moshe65 Prawda o konflikcie w Libanie 22.07.06, 06:47
      chce sie ze wszystkimi podzielic linkiem.
      Jest to ocena ostatnich wydarzen w Libanie i Izraelu
      w oczach znanego amerykanskiego autora - Noama Chomskiego.
      Media jest w jezyku angielskim. Bardzo polecam !!!

www.youtube.com/watch?v=QKq38COoTG8=========================================
      www.chomsky.info/
      en.wikipedia.org/wiki/Noam_chomsky
      • moshe65 Re: Prawda o konflikcie w Libanie 22.07.06, 06:48
        poprawny link:

www.youtube.com/watch?v=QKq38COoTG8

-przepraszam za blad
    • szerszen039 Re: Walki w Libanie nie ustają 22.07.06, 08:36
      Jstem Kobietą mogę być nawet zdegenerowaną dziwką,
      mnie to nie przeszkadza,
      jeżeli tobie to przeszkadza, twój bardzo wielki problem,
      napewno nawet żadna zdegenerowana dziwka cię nie chce,
      i to co masz w głowie, mścisz się na forum,
      a może jeszcze gdzieś w prywatnym życiu.

zboczeniec, napewno nie tylko umysłowy.

• jolka707 Re: Walki w Libanie nie ustają 22.07.06, 13:50
      Drogi Rzymianinie. Ja też życzę Żydom trwałego pokoju i wszelkiego
      dobrobytu. Do Ziemi Świętej mam kult jako do Ziemi Mojżesza i
      Chrystusa. Nie lubię jednak masakry, ataków na sierocińce, zabijania
      cywili i w ogóle panicznie nie lubię wojny. Mam jednak wrażenie, że
      Żydzi prowokują Arabów. Pamiętasz masakrę na plaży w Gazie. Niemowlęta
      zabite ponad 50 osób rannych. Nie powiedzieli przepraszamy to była
      pomyłka. Odwet z kilku śmiesznych rakietek Kassam wywołał regularny
      najazd ciężkozbrojnej armii. Wszyscy wiedzieli z pewnością, że Hesbollach
      dostaje katiusze - katiusza to nie szpilka - a Żydzi mają znakomitych
      informatorów. Można było dać im ultimatum na rozbrojrnie a potem
      uderzyć ale tylko na rakiety i ludzi uzbrojonych. Tymczasem, jak
      wiesz Krassusie, bombarduje się wszystko, nawet sierocińce. Ofiary,
      zabici i ranni to w 90 % cywile, kobiety i dzieci. Po co niszcy się
      elektrownie, lotniska, porty, mosty, drogi szkoły i szpitale ? To nie
      wojna tylko "rzeź niewiniątek". Uzbrojeni po zęby Żydzi atakują
      bezbronnych. Czy Ci to czegoś nie przypomina ? Bo mnie kojarzy się to
      z egzekucją Warszawy przez Niemców. Ponad 100 000 zabitych i zgładzone
      miasto. Na oczach Świata w tym aliantów i Rosjan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka