Dodaj do ulubionych

Woodstock: bezkompromisowość, krzyk i ... nauka

28.07.06, 19:59
serce roście :-)
Obserwuj wątek
    • jan_r_k Shoot down twin ducks 28.07.06, 20:12
      Widać, że transparent z napisem "Shoot down twin ducks" wywołał ekstazę u
      reporterów Gazety Wyborczej, bo zamieścili aż dwa zdjęcia. Ciekaw jestem,
      gdyby na tym transparencie zamiast nawoływania do zastrzelenia "Kaczek
      Bliźniaków" nawoływano by do spalenia w stodole jakiejś grupy etnicznej,
      powieszenia ludzi bliskich ideowo redakcji GW ("A na drzewach zamiast liści
      będą wisieć komuniści") czy też nawoływanie do przemocy wobec mniejszości
      seksualnej ("Fight AIDS, waste a fag"), czy też do powieszenia Jaruzelskiego,
      Kiszczaka, Jerzego Urbana czy też innych przyjaciół Nadredaktora, to weseli
      redaktorzy i redaktorki (np. Blada Helena)GW też dostaliby orgazmu?

Jan K.
      • fromagreatheight Re: Shoot down twin ducks 28.07.06, 21:40
        jan_r_k napisał:

> Widać, że transparent z napisem "Shoot down twin ducks" wywołał ekstazę u
        > reporterów Gazety Wyborczej, bo zamieścili aż dwa zdjęcia. Ciekaw jestem,
        > gdyby na tym transparencie zamiast nawoływania do zastrzelenia "Kaczek
        > Bliźniaków" nawoływano by do spalenia w stodole jakiejś grupy etnicznej,
        > powieszenia ludzi bliskich ideowo redakcji GW ("A na drzewach zamiast liści
        > będą wisieć komuniści") czy też nawoływanie do przemocy wobec mniejszości
        > seksualnej ("Fight AIDS, waste a fag"), czy też do powieszenia Jaruzelskiego,
        > Kiszczaka, Jerzego Urbana czy też innych przyjaciół Nadredaktora, to weseli
        > redaktorzy i redaktorki (np. Blada Helena)GW też dostaliby orgazmu?
        >
        > Jan K.
        >

Gdyby na Woodstocku znalazłby się taki transparent (w co trudno uwierzyć, bo
        tolerancja jest zgromadzonym tam ludziom nieobca), rzecz jasna GW nie
        zamieściłaby go, by nie promować dyskryminacji i haseł wzywających do
        nienawiści. "Shoot the twin ducks" jest satyrycznym sposobem manifestowania
        niezgody na działania Kaczyńskich. Przewrażliwienie bijące z Twojej wypowiedzi
        świadczy jedynie o nieumiejętności wyczucia dystansu i braku poczucia humoru, co
        z resztą jest również cechą Twoich popleczników - tak dobitnie pokazała to
        "afera kartoflana".
        • mobileinmobili Re: Shoot down twin ducks 29.07.06, 01:14
          to agitacja polityczna, wezwanie do obalenia wladzy, ten cyrk nie ma zezwolenia na demonstracje polityczne, policja powinna scigac organizatorow tego cyrku, ze wzywaja do jawnej anarchii. Nie ma i nie bedzie satry a Polsce z Prezydenta i rzadu, nie bedzie przmytu rzadow organizacji pozarzdowych. GW publikacja zdjec wzywajacych do zamachu stanu, robi sie wspolwnna podjudzaniu do antyrzadowych rozruchow.
          • inquisition Jak Kaczysta szkalować być dobry uczynek 29.07.06, 10:44
            ale jak ktoś jakiś transparent przeciw kaczusiom sporządzi to bardzo, bardzo
            źle. Trzeba by policja ścigała i pałowała takich, lub zamykała w głagach...

Hmmm nie wiem jak Wy, ale ja to już gdzieś słyszałem i czytałem.
    • langston Brawo Paulina Jarosz!!!! 28.07.06, 22:17
      Widac ze wybiorczej nie wszsykim udalo sie jeszcze zrobic wody z mozgu.
      • frank_drebin No ale licza ze zrobia skoro ich "dziennikarze" 29.07.06, 10:35
        laza po terenie i pytaja o kaczorow. Bo nie sadze zeby to dziewcze tak samo z
        siebie zaczelo gadac o kaczorach. Raczej "dziennikarze" GW ja o to zapytali ....

langston napisał:

> Widac ze wybiorczej nie wszsykim udalo sie jeszcze zrobic wody z mozgu.
        • frant3 Re: No ale licza ze zrobia skoro ich "dziennikarz 30.07.06, 11:56
          Jeśli "GW" nie podoba się można poczytać "Nasz Dziennik"
          m-c-p.prv.pl/
      • nick3 Cieszy cię "rozsądna konformistka", co, flintston? 30.07.06, 21:02
        Paulina Jarosz powiedziała:

>Nie przepadam za Kaczyńskimi, ale nie potępiam w czambuł - mówi. - Żyję
        >zgodnie z prawem, konstytucją i sumieniem. Nie odbierają mi tego. Za mało
        >wiem, po co mam się wygłupiać i opowiadać bajki, jak rozwalają wszystko
        >dookoła. Jakoś mnie nie przekonuje ten krzyk młodych ludzi. Za dużo wrzasku, a
        >trzeba być po prostu dobrym człowiekiem i robić drobne dobre rzeczy.

Grzecznie powtórzyła odrobioną lekcję z Musierowicz:) I jeszcze zeszyt od matmy
        ze sobą wzięła:)

Tyle że dokładnie tak samo mówiły kulturalne niemieckie panienki z dobrych
        domów w '33-cim:

>Za mało wiem, po co mam się wygłupiać i opowiadać bajki, jak rozwalają
        >wszystko dookoła. Jakoś mnie nie przekonuje ten krzyk młodych ludzi.

Komunistów oraz żydowskich degeneratów ("mama powiedziała, że wśród nich jest
        dużo zboczeńców!")

Myślisz, że Hitler w '33-cim był w odczuciu ludzi (nawet światłych) groźniejszy
        niż PiS - dzisiaj?

Otóż, nie był.

Nie "pitolę". Poczytaj sobie (baaardzo pouczające).
        • nick3 Ale gw też ją chwali. Nie psuje ci to obrazu? 30.07.06, 21:12
          Czasem podział "na dobrych i złych" nie jest tak prosty, jak chciałby umysł
          totalistyczny.

Widzisz, Wyborcza w dużym stopniu dyskredytuje Woodstock. Pochwala Pauliny
          Jarosz z zeszytami od matematyki pod pachą.

A mieli być straszliwymi bolszewikami marzącymi o zniszczeniu wszystkiego co
          prawicowe!:)

(Dodam, że dostaję na tym forum co chwila blokadę:)
    • niestaly_czytelnik Rośnie, rośnie! Ale liczba ofiar .... 28.07.06, 23:37
      joemama napisał:

> serce roście :-)

I liczba ofiar śmiertelnych też!

Ostatnia:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3514426.html
      To już w sumie 3 szt. Pierwszy był kretyn, który wypadł z pociągu, a drugi to
      ten, co "zaksztusił się wydzieliną żołądkową".
    • mobileinmobili Pie..le Polske 29.07.06, 00:57
      to haslo tej imprezy, brud, zanieczszona okolica, ofiary w ludziach, obrot narkotykami, czy tego naprawde potrzbuje polska mlodziez oddana w rece wybitnego jezykoznawcy kibola usiaka, ktor pi...odli Polske i swiat w ogole. To bardzo wybitny intelektualny temat, na mare kibola lyroja i innych imm podobnych.
      co powiedzial owsiak:
      wiadomosci.onet.pl/1362839,11,item.html
      • skye2 Re: Pie..le Polske 30.07.06, 15:24
        Znajdz mi festiwal z tak duzo iloscia ludzi, gdzie niema narkotykow, alkoholu i
        czesci osob ktore przyjezdzaja w takie miejsca tylko zeby sie nachlac.
        Wedlug ciebie zamiast puszczac mlodziez na woodstock powinnismy zorganizowac im
        jakies kolka niedzielne? Moze bajki pana mlekovita w piatek, teatrzyk kukielek w
        sobotni wieczor a w niedziele od rana do wieczora seans w rodzinnym polsacie? To
        co mowi Owsiak to jego sprawa, kazdy kto przyjezdza na ten festiwal ma wlasne
        poglady.
        A co do brudu to po kazdym koncercie walaja sie smieci wiec nie rob z normy
        jakiegos evenementu bo woodskot niczym takim nie jest.
    • xkx2 Re: Woodstock: bezkompromisowość, krzyk i ... nau 29.07.06, 07:20
      Ja się tylko zastanawiam, dlaczego odnośne władze nic z tym cyrkiem nie robią?
      Jak można dopuścić do imprezy masowej, o której wiadomo nie od dziś ze dzieją
      się tam cuda? Czyli jest tam: chlanie piwska i wódy, ćpanie oraz ze maja tam
      swe przyczółki sekty, które wciągają młodzież w swe sidła do tego dochodzi
      taplanie w błocku. Teraz doszły jeszcze akcenty polityczne. Na
      skutek "cudownej" imprezki pana O. życie straciły juz bodajże 3 osoby -
      dlaczego wiec nikt nie interweniuje?
      • inquisition Nie mam nic przeciwko woodstockowi 29.07.06, 10:55
        W KAŻDEJ DUŻEJ GRUPIE LUDZI ZDARZAJĄ SIĘ ĆPUNY, PIJUSY I... ZGONY.

Przykłdadowo na pielgrzymkach ginie co roku około setki ludzi. A to wynajeli
        tani, ale niesprawny autokar, a to zawał lub organizm nie wytrzymał "używek".

Czy mamy przez to zakazywać kościołowi działalności, bo akurat nie lubimy
        jakiegoś konkretnego księdza?
    • yanuss Re: Woodstock: bezkompromisowość, krzyk i ... nau 29.07.06, 11:21
      Nie wiem czy Owsiak rzeczywiscie powiedzial, ze mu wstyd za ten kraj. Jesli tak
      chce propagowac swoje frustracje polityczne to nie wolno mu na to pozwalac
      publicznie. Jest pewien kanon zachowan, nie mowi sie zle o swoim kraju, byly
      kiedys takie porownania (spod znaku Rodla)kraju do matki. Nigdy nie mow o matce
      zle. Kiedy slysze jak kolejny SLD-owiec pieprzy cos o "tym kraju" to dziwie sie,
      ze jeszcze nie wyjechal. Owsiaka bardzo cenilem, choc gdyby policzyc pieniadze,
      ktore zebral przez wszystkie lata, nawet nie liczac kosztow promocji i programow
      telewizyjnych, to byloby tego mniej niz zdefraudowane przez Salezjan w Lubiniu
      czy przez machera z Colosseum. Taka jest prawda. Przez tyle lat caly kraj zebral
      mniej niz jeden taki gagatek. Cenilem Owsiaka za energie, za dobre fluidy ale
      nie slyszalem by bylo mu wstyd za Polske gdy rzadzili postkomunisci. Stracil u
      mnie wszystko, tani propangandzista z Przegladu.
      • eros06 Re: Woodstock: bezkompromisowość, krzyk i ... nau 29.07.06, 12:34
        Górnolotne: szanuj matkę, nie mów o niej źle. Ale tylko swoją matkę. No właśnie,
        szanuj swoją siostrę, ale tylko swoją, szanuj swoją córkę, ale tylko swoją. A
        tak w ogóle to kobiety są... Często słyszę i nie chcę tego powtarzć.
        Tak samo z ojczyzną. Swoją. Jestem za wolnością słowa, bo tylko w ten sposób można
        odróżnić prawdę od fałszu, mądrość od głupoty, odpowiedzialność od ignorancji.
        Jurek Owsiak uczy prawdy, mądrości, odpowiedzialności. Trzymajcie się Konrady!!!
        • mg2005 o.Wsiak - autorytet moralny... 29.07.06, 15:25
          eros06 napisała:

> Jurek Owsiak uczy prawdy, mądrości, odpowiedzialności.

Dobry kawał, a właściwie: czarny humor...
    • julita451 Tłum 29.07.06, 12:49

Czlowiek jest zwierzeciem stadnym.
      Zobaczmy plaze nam morzem, czy Zakopane.
      Nieliczni sa samotnikami np. " w sieci ". Ale tez daja sie 'zlapac' szukajac
      zlotej rybki.
      Teraz ad rem.
      Wiele imprez tzw. swieckich padlo. Nie dlatego, ze sa ZLE .
      Nie moga sie rownac z wielowiekowa tradycja koscielna w naszym kraju.
      Mimo wszystko mniej sie " chleje " na pielgrzymkach.
      Mimo krytyki jest wiekszy porzadek.
      Mimo krytyki- jest tam takze miejsce dla osob doroslych, starszych i ..
      dzieci.
      Tradycja.....jak mowil/ spiewal pewien mleczarz.
      Ale to juz calkiem inna ....BAJKA
    • unamatita Ciekawe co ćpają ci z Wybiórczej, że takie bzdury 29.07.06, 13:58
      wypisują. Ja też chciałbym tego spróbować.
      u.
    • myslacyszaryczlowiek1 Re: Woodstock: bezkompromisowość, krzyk i ... nau 29.07.06, 14:10
      1.Mundurki w szkołach chce sama młodzież a rodzice są temu przeciwni.
      2.Dlaczego Wyborczej i innym łże mediom się nie podoba Giertych. Przecież on tak
      naprawdę jeszczego niczego nie zrobił. A może te środowiska stracą kupę kasy
      ktore zainwestowały w propagowanie nihilizmu,zgnilizny i nieograniczonej
      konsumpcji w dotowanych pisemkach typu Bravo, Dziewczyna, aby wychować sobie
      wytresowanych wyborców i zjadaczy gówna. MCDonalds chętnie wyprawia urodziny dla
      milusińskich.
      I będzie jak w USA w której bez mrugnięcia oka pompuje się kupę kasy w jakiś
      kraik ktory trzęsie bliskim wschodem, bo gazetki napisały jakie to korzystne dla
      USA. I amerykańscy zjadacze gówna i czytelnicy wypocin "autorytetów" przyjmują
      bez mrugnięcia okiem punkt widzenia kreatorów opini publicznej.
    • basia Re: Woodstock: bezkompromisowość, krzyk i ... nau 29.07.06, 15:09

"Na Woodstocku tacy jako ona stanowią większość. A że niekrzykliwi, giną w tłoku."

w tłoku mniejszosci? sztuczy tłok?
    • polimerr zeszyt 29.07.06, 16:45
      to 0,25?

kiedyś wiedziałem
    • heraldek Takich nam hipow potrzeba..... 30.07.06, 11:10
      ...w krawacie i z rozancem w reku......
      • grba Der Spiegel 30.07.06, 11:26
        Napisał, że największy festiwal pod gołym niebem w Europie był "Demonstration
        gegen die Kacynski-Brüder"...
        www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/0,1518,429174,00.html
      • grba Der Spiegel - Jerzy Owsiak 30.07.06, 11:31
        "In Polen ist der 53-jährige Fernsehmoderator und TV-Produzent Owsiak ein
        Held." - W Polsce 53-letni prezenter i producent telewizyjny Owsiak jest
        bohaterem.
    • ax4 Re: Woodstock: bezkompromisowość, krzyk i ... nau 30.07.06, 21:02
      czy to woodstock jest taka zenujaco "polityczna" impreza czy to beznadziejna
      wyborcza kazde zdanie zaczyna od kaczynskiego i rydzyka ?
      Nie wierze ze ci mlodzi ludzie mysla jedynie o polityce, giertychu itp....nie
      moga byc az tak nudni.
    • glosybaltyku jedzcie na castle party 30.07.06, 21:26
      Malo kto wie, ze w tych samych dniach co Woodstock organizowane jest w Bolkowie
      Castle Party. Wlasnie wrocilem. Impreza w zamysle przeznaczona dla kregu
      goth/electro/industrial, ale w praktyce przyjezdza tam mnostwo ludzi, ktorzy nie
      ida na koncert, ale tylko by spotkac sie i pogadac. Moze nie ma 150 tys. tylko
      co najwyzej kilka tys., ale jakos nie ma brudu, syfu, zlodziejstwa. Moze to nie
      do wiary, ale nawet "groznie" wygladajacy blackmetale, na widok ktorym moher sie
      jezy na glowach babciom pod kosciolem, ci blackowcy grzecznie siedza na lawkach
      i trawie i sacza piwko lub winko, mile gawedzac. Nikt nie tlucze szkla ani nie
      wszczyna bijatyk. Jedynym zajeciem policji jest pozowanie do zdjec. Nie mowie,
      ze nie ma narkotykow ani wiekszego pijanstwa, ale to moze byc tylko margines, bo
      zacpanych i zachlanych zuli tam nie widac. Nie ma prostackiej pseudoagitacji
      politycznej. Czyli mozna zrobic cywilizowany festiwal, gdzie ludzie kulturalnie
      sie bawia, a miasto zarabia. Woodstocka nikt nie chce, bo pozostaja po nim tylko
      zniszczenia. Bolkow na festiwalu natomiast dobrze zarabia. Moze to kwastia
      skali. Ale wlasnie o to chodzi, zeby spedow typu Woodstock nie organizowac,
      tylko cos mniejszego w zamian.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka