Dodaj do ulubionych

list oszukanego - ostrzeżenie

30.07.06, 21:28
Szanowne Panie! Szanowni Panowie!
Drodzy Państwo!

Są w życiu takie chwile, kiedy nagle zdajemy sobie sprawę z tego, że świat, w którym żyliśmy, gdzie
prawa były proste: uczciwość, patriotyzm, lojalność, że ten świat właśnie rozsypuje się w pył,
rozwiewa go wiatr, znika tak jakby nigdy go nie było.

Głosowałem na PiS. Chciałem, żeby mój głos pomógł skończyć z korupcją na najwyższych stołkach.
Chciałem, żeby władza wzbudzała szacunek swoją nieskazitelnością. Chciałem znów być dumnym, z
tego, źe jestem Polakiem.

Najpierw pocieszałem się myśląc, źe to wszystko przez Platformę. Potem oburzały mnie kpiny z
kłopotów żółądkowych Pana Prezydenta, nielojalność byłych ambasadorów i wywiady Wałęsy dla
niemieckich piśmideł.

Olśnienie przyszło niespodziewanie.

Od tygodnia robotnicy ocieplają elewację. Najpierw zrobili frontową część budynku, potem zabrali się
za moją. Ustawili rusztowania, a prace niebawem zaczęły się. Któregoś dnia, wróciłem z pracy
wcześniej niź zwykle. Jeszcze nie zdąźyłem włoźyć klucza do dziurki, a zza drzwi uslyszałem hałas -
coś jakby trzaśnięcie okna. Zdziwiło mnie to bardzo, poniewaź przed wyjściem z domu dokładnie
sprawdziłem, czy wszystko jest zamknięte. Wszedłem do duźego pokoju. Przy oknie, na podłodze
walały się styropianowe kulki z płyt, którymi ociepla się budynek. Oprócz tego na podłodze leżał
kawałek wąskiego czterożyłowego kabla i odrobina drewnianych wiórów. Kiedy lepiej przyjrzałem się
ramię okiennej zauwaźyłem w niej niewielki otwór przeprowadzony na wylot.

Złapałem kawałek kabla i długo nie zastanawiając się pobiegłem do mojego kumpla elektronika z
nadzieją, że ten wyjaśni mi do czego słuźy taki kabel. Kolega zaczął z fachową miną przyglądać się
dowodowi zbrodni. Wziął lupę i odczytał jakiś symbol, a następnie przeglądając gruby katalog
mruknął: - taaak, to kabelek do podłączenia kamery przemysłowej, czerwony, biały to kompozyt,
niebieski i zielony - audio.

Nagle zdałem sobie sprawę, że takie kamery montują w każdym mieszkaniu. U sąsiada byłego ubeka
i u starszej pani, która słucha Radia Maryja. Przypomniałem sobie jak kilku znakomych mówiło, że
właśnie teraz ocieplają im budynki! Ciekawe co teraz ze mną zrobią, kiedy dowiedzą się, że odkryłem
ich plan!

Dlatego więc piszę ten list, bo wiem, że już jutro mogę zniknąć, a ciała nikt nigdy nie odnajdzie, że
rozpłynę się, rozwieję jak moje złudzenia.

Piszę ten list ku przestrodze. Nie dajcie zamknąć się w klatce, pod czujnym okiem agenta. Nie dajcie
zamknąć sobie ust, choćbyście cierpieć mieli z tego powodu. Juź niedługo kraj nasz zmieni się nie do
porównania. A człowiek nie będzie się mógł czuć swobodnie, nawet w swoim wychodku.

Nie poddawajcie się, walczcie. Mówcie o tym, piszcie w prasie póki jeszcze moźecie. Znajdźcie taki
ocieplany właśnie dom i pojedźcie tam z TVN Uwaga. Porozmawiajcie z robotnikami. Na pewno
znajdzie się jeden uczciwy i odważny, żeby wam opowiedzieć co tak na prawdę tam montują.
Spieszcie się, póki jeszcze czas!
Obserwuj wątek
    • znj2 Re: list oszukanego - ostrzeżenie 30.07.06, 22:16
      Człowieku, jeśli jesteś z miasta, to pędź do najbliższego szpitala. Rozumiem, że
      w kraju panuje upał, ale żeby tak straszliwie dotykał młodych ludzi?
      Po pierwsze, budynek ociepla się płytami ze steropianu. Po drugie, gdyby ktoś
      chciał założyć podsłuch nie stosowano by chamskiej metody, która pozostawia
      jakieś ślady. A może ty James Bond - junior? Znasz może Napoleona?
      • zalamany1967 Re: list oszukanego - ostrzeżenie 30.07.06, 22:22
        Wiedziałem, że spotkam się z żartami i szyderstwem. Ale przypomnicie sobie już niedługo moje słowa, a
        ktokolwiek posłucha mojej rady i wyjedzie, będzie mi jeszcze dziękował
        • borow4 jestes typowym zlosliwym i podlym trollem 31.07.06, 22:50
          ten zarazliwy trollizm to choroba , ktora zarazaja dwa trolle jednojajowe.
          To dziala jak Dzuma Camusa
    • maureen2 Re: list oszukanego - ostrzeżenie 30.07.06, 23:07
      wszystkim to montowali w takim jednym filmie, natomiast niektórym mogą montować
      ale raczej przy wymianie okien,łatwiejsze technicznie,przywożą gotowe okna z
      wbudowanymi elementami bez widocznych śladów.
    • b.6.1966 Re: Zalamany--------zrelaksuj sie. 30.07.06, 23:48
      W kazdym szalenstwie jest metoda.Wierze Ci, bo pisuary to podejrzliwe debile,
      co pieszcza namietnie tylko koty! Nie zdziwiloby mnie, gdyby podsluchiwali
      szepty gwiazd! Ha, ha!Ale dobrze ze przejrzales na oczy z pisuarem, za ktorego
      reczyles.Badz teraz dzielnym Polakiem i nie daj sie!Odwagi!
    • b.6.1966 Re: Zalamany-----a ja jestem rocznik 66 30.07.06, 23:48
    • b.6.1966 Re: Maureen2-----nie badz okrutny!Ha, ha! 30.07.06, 23:51
      • maureen2 Re: Maureen2-----nie badz okrutny!Ha, ha! 31.07.06, 00:29
        istnieje wiele innych bezpiecznych metod,wprawdzie przy wymianie okien należy
        mieć pewność,że osoba,ktorą się interesuję wymieni okna, ale jest dużo innych
        mozliwości przy okazji rutynowych okresowych kontroli czy sprawdzania awarii.
    • porwany_przez_hezbollah Re: list oszukanego - ostrzeżenie 31.07.06, 00:44
      zalamany1967 napisał:
      (...)

Jeżeli byłeś detektywem..
      lub masz łapki ,,cuchnące'' paliwem..
      to masz prawo być ,,załamanym'' !
      • polonski Re: do paranoicznego.. 31.07.06, 01:54
        Dom Polonskiego w Santa Monika "odrutowany" jest kablami optycznymi a do tego
        caly dom napelniony "wireless".
        Qwa musze sprawdzic, czy nawet alkajda nie ma dostepu do mojej sypialni ze
        sputnika.
        • wiesiekusa Re: do paranoicznego.. 31.07.06, 08:19
          A po co kable? Nikt sie w dzisiejszym swiecie nie bawi kablami

Opcja pierwsza to bezprzewodowe nadajniki wiekosci 1 grosza. (mozna kupic
          wykrywacze na te nadajniki, a na internecia sa plany ze mozna taki wykrywacz
          zrobic sam)
          Opcja druga to uzycie lasera skierowanego na szyby twojego mieszkaniana i uzycia
          ich jako mikrofon (kupujesz sprzet ktory potrzasa szyba, i oni nic nie slysza )

A tak naprawde to oni uzywaja twojego telefonu, i moga wswzystko slyszec chociaz
          sluchawka jest odlozona. (mam metode zeby to zwalczyc jest prosta, ale to bedzie
          kosztowalo )

• maureen2 Re: do paranoicznego.. 31.07.06, 20:59
            przyznam się,podsłuchuję sąsiadów prostym sprzętem załozonym na rury.
            • gabriel Re: do paranoicznego.. 31.07.06, 21:09
              Nie wiem co bierze autore tego tematu, ale powinien szybko zmienić dilera:)
    • sparhawk32 Re: list oszukanego - ostrzeżenie 31.07.06, 12:19
      A u mnie w piwnicy jest właz do kanału. Ostatnio odkryłem, że parkuje tam mała
      żółta łódź podwodna produkcji CCCP (???) z wielkim symbolem pIsuaru na kiosku.
      Raz spotkałem użytkownika tej łodzi, bardzo się speszył, jak go o nią zapytałem
      i zaczął się zasłaniać jakimiś dziwnymi legitymacjami CBA, IPN czy czegoś w tym
      stylu. A od tej małej łódki ciągnęły się kable podłączone do kablówki w moim
      bloku. Znajomy spec z Al-Kaidy stwierdził, że przy dzisiejszym stanie techniki
      można nas podglądać i podsłuchiwać przy pomocy monitora komputera bądź
      telewizora, wystarczy znać odpowiedznią częstotliwość i mieć odpowiedni sprzęt
      (wujek KRZAK z USA i wujek PUTIN z ROSSIJI taki sprzęt mają więc możliwe, że i
      u nas Bliźniacy też taki sprzęt zakupili). Tak więc drogi załamany1967 nie
      martw się tym kabelkiem. Dobra rada: sprzedaj telewizor i komputer, zlikwiduj
      kablówkę, sprzedaj mieszkanie. W lasach kieleckich jest wiele dawnych tajnych
      baz partyzantów z AK, AL, BCh, możesz tam założyć własną bazę własnej
      organizacji do zwalczania IV RPis. Uważaj tylko na tajnych agentów z MW i nie
      bierz zaopatrzenia od rolników bo mogą być z Samejbrony i wsypią cię władzom a
      wtedy znikniesz Ty, Twoja rodzina, sąsiedzi i wszyscy, którzy cię znali i nikt,
      ale to nikt nie będzie wiedział i pamiętał o Twoim istnieniu (o q..a, ja też
      muszę w takim wypadku uważać, bo jeśli ja wiem o tobie to i po mnie mogą
      przyjść).
      Z partyjnym pozdrowieniem AntyPisa :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka