honkers 02.08.06, 07:48 Ocho, widzę że Lepper ma godnego następcę ... Niech juz zostanie tam na Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amdrzej11 Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 07:52 Najlepiej niech poprosi o azyl polityczny, tak jak o tym mowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sawi5 Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 08:02 powinien sie wstydzic i jeszcze wciaga w to dzieci .Jesli tak mu zle byc polakiem to odebrac mu obywatelstwo Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Facet jest chyba nienormalny 02.08.06, 08:15 "Bo bankowi i Akademii Rolniczej ciągle jestem winny prawie 100 tys. zł, a państwo polskie nie pozwala mi wyjść z tych długów. Za to, że nie spłaciłem kredytu, jesienią komornik zlicytował mi 14 koni i 63 świnie. To z czego ja mam żyć i utrzymać rodzinę? - denerwuje się Knurowski." Ja jak nie zapłaciłem mandatu w wysokości 100 zł to komornik wszedł na konto i sam sobie wziął. Nie rozumien jak facet może dziwić się że ktoś próbuje odebrać swój dług. I jeszcze jeden cytat ten o otrzymanej pomocy. Chyba uczynił z tego nachalnego, już międzynarodowego, żebrania świetny biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Re: Facet jest chyba nienormalny 02.08.06, 08:17 Acha, ciekawe kto zapłacić za biltety - Łukaszenka?? Odpowiedz Link Zgłoś
pavle bilet w jedną stronę? 02.08.06, 08:20 TAK! niech już nie wraca... i niech jeszcze weźmie ze sobą kolegów darmozjadów... Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Kmiot-wyłudzacz...I płaćmy za debila, że nie wiedz 02.08.06, 08:31 iał rolas przygłupi jakie tereny bierze w dzierżawę! Odpowiedz Link Zgłoś
andrexp Re: Wstyd mi, że to Polak 02.08.06, 10:32 Przecież Polska pod obecnymi rządami szybko zmierza politycznie w kierunku Białorusi. Jak tak dalej pojdzie, to Unia (z którą nas zbyt wiele różni) nam podziękuje za dalszą współpracę i połączymy się z Białorusią własnie, dzięki zbliżeniu naszych systemow politycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl :D 02.08.06, 10:35 Zamiast kawy z rana nalezy czytac posty andrexp: dzieki zbawco! obudziles mnie swym ujadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
czeresniax Kierowcy warszawskich autobusów na Białoruś!!!!!!! 02.08.06, 10:51 czeresniaki.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
andrexp Re: :D 02.08.06, 12:11 thorgallpl napisał: > Zamiast kawy z rana nalezy czytac posty andrexp: dzieki zbawco! obudziles mnie swym ujadaniem. Byłoby faktycznie dobrze, gdybyś sie obudził, bo zrozumiałbyś może, jak mało śmieszne i jak bardzo pradziwe jest to, co napisalem... Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Wstyd mi, że to Polak 02.08.06, 10:47 Skąd wiesz że to Polak? Może to tylko obywatel Polski a przedewszystkim Galicijok. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxx23 Re: Wstyd mi, że to Polak 02.08.06, 11:00 Powstańcy Ślascy w grobach sie przewracaja !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Wstyd mi, że to Polak 02.08.06, 22:32 maxxx23 napisał: > Powstańcy Ślascy w grobach sie przewracaja !!!!!!!!!!!!!!!!! ========== A co tak im jest źle, przecież chyba tak chcieli. W niekończącym się kręgu życia i smierci, każdy ma tak, jak sobie zażyczy, tylko te zaplanowane życzenia trzeba konsekwentnie realizować a nie żadne LELUM POLELUM. Odpowiedz Link Zgłoś
thorn5 Re: Wstyd mi, że to Polak 02.08.06, 17:21 Teraz jest taka moda. Wałęsa nadaje na Polskę w Niemczech, Geremek w Brukseli, a Knurowski w Mińsku. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 09:07 Lecz nie wszyscy mogą pochwalić się taką odwagą cywilną. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 09:14 jola_z_dywit1 napisała: > Lecz nie wszyscy mogą pochwalić się taką odwagą cywilną. Jolu ty również jedź po azyl do Łukaszenki i już nie wracaj... skoro tu jest tak źle a tam tak dobrze...... na co wy czekacie... ludu roboczy... zerwij kajdany... Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 09:47 Ja też chętnie zapłacę 200,00 PLN ZUSu raz na kwartał. Też chcę być w ten sposób prześladowany. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika zlodziejska samabrona potrzebuje takich "Patriotow 02.08.06, 09:17 "kazda okazja zeby sobie dokrasc, jak mawia Czerstwy Buc. Odpowiedz Link Zgłoś
romek.gie Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 09:59 Bredzisz niewiasto! Czas najwyższy przyłączyć wieś do Polski. Równe zasady dla wszystkich. Rolnik to nie jest święta krowa. A jak ci źle w Polsce, to pakuj walizy i szoruj do Łukaszenki. Jak cię spałuje białoruskie ZOMO to może dotrze coś do ciebie. Chociaż czytając twoje posty urodziłaś się głupia i taka umrzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 [...] 02.08.06, 10:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
romek.gie Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 10:46 Wiesz próchniaro jedna ZOMO to wysyłał towarzysz Lepper i jego koledzy. Ja wtedy robiłem w pieluchy. Ale widać za mało ZOMO na was pojechało. O rolnictwie wiem tylko tyle, że chamstwo się nie ubezpiecza od klęsk żywiołowych, a potem drze mordy o odszkodowania od państwa. Jakim prawem się pytam?! Ja jak nie wykupię AC i zaleje mi samochód to jestem w plecy. A rolnik uważa, że wszyscy muszą zapłacić za jego głupotę, bo się nie ubezpieczył. Więc nie pieprz głupot o prześladowaniach rolników w Polsce, bo jeśli ktoś kogoś prześladuje to po pierwsze rolnicy resztę społeczeństwa, a po drugie ty swoją bezdenną głupotą użytkowników tego forum. Won na pole świnie pasać - tam twoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 10:47 > Wiesz próchniaro jedna ZOMO to wysyłał towarzysz Lepper i jego koledzy. A potem Lepper przyjmował ZOMOwców SamooBrony i ich wystawiał do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 11:00 > Wiesz próchniaro jedna ZOMO to wysyłał towarzysz Lepper i jego koledzy. Ja wted > y > robiłem w pieluchy. Ale widać za mało ZOMO na was pojechało. > O rolnictwie wiem tylko tyle, że chamstwo się nie ubezpiecza od klęsk > żywiołowych, a potem drze mordy o odszkodowania od państwa. Jakim prawem się > pytam?! Ja jak nie wykupię AC i zaleje mi samochód to jestem w plecy. A rolnik > uważa, że wszyscy muszą zapłacić za jego głupotę, bo się nie ubezpieczył. > Więc nie pieprz głupot o prześladowaniach rolników w Polsce, bo jeśli ktoś kogo > ś > prześladuje to po pierwsze rolnicy resztę społeczeństwa, a po drugie ty swoją > bezdenną głupotą użytkowników tego forum. Won na pole świnie pasać - tam twoje > miejsce. Rzadko polemizuję z ludżmi bez kultury! Odpowiedz Link Zgłoś
romek.gie Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 11:27 Wytłumacz co masz na myśli pisząc "LUDŻIE"? To jakaś nowomowa towarzysza wicepremiera? Czy po prostu jesteś prosta i masz problemy z ojczystym językiem? Czepiam się i zaraz powiesz, że język polski jest trudny i trzeba go zmienić, bo rolnikom za ciężko się go nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 11:39 jola_z_dywit1 No to wyłącz ten swój pierd..nik i idż na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 11:40 Nie polemizujesz bo nie masz argumentów. Jeśli ktoś napisze kulturalny post, w ktorym jasno wyłoży swoje racje, to po prostu go ignorujesz, co ci udowodnię. Jestes typowym trollem ktory zywi sie tylko nienawiścią. Rolnicy to ludzie, ktorych nie obowiazuje chyba z 90% zasad prowadzenia dzialalnosci gospodarczej w tym kraju. Same przywileje - ich prześladowanie polega na tym ze płaca 200 na kwartał KRUSu zamiast 2100 jak kazdy inny przedsiębiorca. Ich prześladowanie polega na tym ze daje sie im pieniądze z publicznych pieniedzy bo nie byli na tyle rozsądni by sie ubezpieczyć (kazdy inny przedsiebiorca jak sie nie ubepzieczy i mu zakład pojdzie z dymem albo kradziez albo cokolwiek - to GUZIK dostanie). 16% ludzi w Polsce pracuje w rolnictwie. To jest około 7-8 razy ZA DUZO w stosunku do tego co trzeba. Ale nie mozna tej na wpół feudalnej struktury ruszyć - rolnicy to oczywiscie święte krowy, kasta uprzywilejowana, ich przywileje utrzymują tą średniowieczną strukture. Kazdy to wie ale nikt nic z tym nie robi, bo trzeba ODWAGI by utrącić te przywileje i pozwolić by zostali tylko najlepsi i najwięksi - tylko wielkie gospodarstwa po kilkaset hektarów mają jakikolwiek ekonomiczny sens, a utrzymanie statusu świętych krów jest konserwowaniem obecnego chorego stanu rzeczy. Kazdy to wie, tylko nie ty. Załoze sie ze na tego posta nie odpiszesz, co bedzie dowodem na to ze w pierwszych 2 zdaniach napisałem prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
romek.gie Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 12:10 Widzisz, jak nabluzgasz to prostak zrozumie. A jak napiszesz kulturalnie to prostak nie potrafi wywnioskować czy go obrażasz, czy chwalisz. Strach przed zbłaźnieniem się paraliżuje i powoduje, że prostak milknie. A fanka samej brony z dywit udowodniła nie raz, że jest prosta jak wyschnięty kłos zboża w czasie suszy. Odpowiedz Link Zgłoś
marys_ofo Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 11:59 > Rzadko polemizuję z ludżmi bez kultury! a ja bez rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
prozac.pl Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 11:01 Szanowny panie romek.gie. Popełnia Pan zasadniczy błąd. Odpowiadając na posty joli.z.tworek nie powinno się używać argumentów. Jest to jak najbardziej bezcelowe, nieefektywne i nie przynosi żadnego rezultatu. Dyskusję na wyższym poziomie można prowadzić nawet z ceglanym murem. On przynajmniej udaje, że słucha. Odpowiedz Link Zgłoś
romek.gie Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 11:25 Faktycznie, ze ścianą w biurze szybciej się dogadałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 11:14 Joleczko z Dywit jakze musisz byc piekna jak się tak złościsz. Z chęcia zamieniłbym sie z tym zomowcem który cie tak pacyfikuje i poszlibyśmy razem do siana a potem do Łukaszenki użalać sie nad losem biednego kmiecia z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.n.nowak Jola 02.08.06, 11:31 Jola - czytam twoje posty od czasu do czasu - twoje uwagi, zlote mysli, i popisy oratowrskie sa .................poprostu glupie. zaczyna mnie wku..ac to co piszesz. Pozdrawaim Maciej Odpowiedz Link Zgłoś
norymberga3 Jolu pojęcia nie masz jak Twoja decyzja 02.08.06, 10:07 o wyprowadzeniu się na Białoruś uszczęśliwiłaby forumowiczów... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit1 Re: Jolu pojęcia nie masz jak Twoja decyzja 02.08.06, 10:30 No to teraz już mam pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Re: Prześladowania Rolników w Polsce są faktem 02.08.06, 11:00 Taaa, górnicy też są zawsze pokrzywdzeni. Poproszę trochę konkretów a nie te bzurne oólnikowe dyrdymały. Są pokrzywdzeni bo co??? Bo każe się im spłacać zaciągnięte kredyty?? bo XIX wiek już minął i nie da się żyć jak król z 4 hektarów?? bo nie rozdają za darmo nawozów?? Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 najlepiej ją ignorować. Po co zniżać się do tak ni 02.08.06, 16:35 skiego poziomu Joli z Dywit1 Odpowiedz Link Zgłoś
romek.gie Re: najlepiej ją ignorować. Po co zniżać się do t 03.08.06, 11:35 jastrzab27 napisał: > najlepiej ją ignorować. Po co zniżać się do tak niskiego poziomu Joli z Dywit1 Lubię czasem zejść do poziomu krawężnika ;) Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Facet jest chyba nienormalny 03.08.06, 12:49 Niestety to bydlę jest normalne i to typowy wyborca SO. Hołota, która myśli że jej się należy wszystko: kredyt za grosze, a jak nie spłaca to umorzenie, zasiłki-jasne że wysokie itd. Wziął kredyt-nie spłaca to do piedla i już. Inaczej przez taką hołotę są tak wysoko oprocentowane kredyty, bo banki wliczają sobie nieściągalne kredyty (a i państwo pożycza gigantyczne sumy robiąc konkurencję) Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 niereformo..sa ci co tu zostaja i glosuja na TKM. 02.08.06, 08:25 z mysla ze dostana jakis ochlap z koryta do ktorego przyssali sie wybrancy narodu.... Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 No to trzeba ich odessać ! 02.08.06, 09:03 Pora przestać marudzić tylko działać. Link poniżej Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:12 sawi5 napisała: > powinien sie wstydzic i jeszcze wciaga w to dzieci .Jesli tak mu zle byc > polakiem to odebrac mu obywatelstwo Te dzieci i ich matka tez musza byc BARDZO ROZGARNIECI... niech idzie do dobrobytu... kraju Lukaszenki... wezmie azyl polityczny... i na drzewo z nim ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
singleman Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 10:21 Też bardzo chcę, by odebrali mi obywatelstewo!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Chyba pomylił adresy 02.08.06, 08:22 W tamtych okolicach takich z 90 ha ziemi i 60 świniami rozkułaczali. Pojechałby za darmo daleko za Ural albo zawisł na pobliskiej brzózce. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 mlodziez,lekarze juz wyjezdzaja masowo a teraz 02.08.06, 08:23 rolnik ( a ponoc rolnik to potega i basta)....juz info w europie zaczyna zyc swoim rechotem z polski...na bialorus!! ale kopw w zad dostali kaczynscy i lepper.....takie osmieszenie hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: mlodziez,lekarze juz wyjezdzaja masowo a tera 02.08.06, 08:38 Niezłe hasło: Robotnicy i inteligencja na zachód, rolnicy na Białoruś! -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 po tobie tez nie....kotku filomonku 02.08.06, 08:26 dostales mleczka z woda i zadowolon myslisz ze to juz raj IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
util "Pożyteczny głupek". 02.08.06, 08:33 Tak się kiedyś na takich mówiło... Niech jedzie i nie wraca, skoro tam mu tu niedobrze. Rolnicy - święte krowy nowej polski ludowej. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Bilet w jedna strone? 02.08.06, 08:37 "Na razie mam bilet tylko w jedną stronę. Jak mi się tam spodoba, to poproszę o azyl polityczny" Moge mu zaniesc walizki do samolotu i na pozegnanie pomachac biala chusteczka, byleby nie przyszlo mu do glowy kupowac biletu powrotnego :> Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 08:40 > Ocho, widzę że Lepper ma godnego następcę ... Niech juz zostanie tam na > Białorusi No co ty? Niech wraca, koniecznie musi wrócić. Co to w Polsce będzie jak nam jędrusia zabraknie? A ten chłop to wymarzony następca wodzusia leperusia! Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 08:43 A niech cała chołota (z Endrju na czele)z samejbrony wyjedzie i poprosi o azyl.... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Coz........ 02.08.06, 08:42 Ludzie szukaja wszedzie szczescia.Gotowi sa nawet pracowac jak niewolnicy (ostatni przyklad -Wlochy lecz to dzieje sie w calej Europie).W Rosji podjelo prace kilkadziesiat tysiecy Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
nieomylny Re: Coz........ 02.08.06, 08:48 "W Rosji podjelo prace kilkadziesiat tysiecy Polakow." Tyle samo jesli nie więcej Rosjan pracuje w Polsce. Słyszałem nawet o planowanych projektach rosyjskich posłów mających na celu powstrzymanie emigracji młodych Rosjanek, które masowo wychodzą za cudzoziemców byleby tylko wyjechać z tego kraju "mlekiem i miodem" płynącym Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Coz........ 02.08.06, 08:50 Jeśli wierzyć ostatniej "Polityce", to Polacy do Rosji nie jeżdżą zbierać owoców, ale na nieźle płatne stanowiska w sporych firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
nieomylny Re: Coz........ 02.08.06, 08:53 Za to z Rosjanami w Polsce jest zupełnie odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Coz........ 02.08.06, 08:52 > W Rosji podjelo prace kilkadziesiat tysiecy Polakow Przeczytaj raport w ostatniej Polityce - tam się nie jeździ stać na zmywaku, tylko szefować oddziałom międzynarodowych koncernów. Przy Moskwie Warszawa wygląda już jak głęboka prowincja. Szukający błyskotliwej kariery jadą na wschód. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Coz........ 02.08.06, 09:01 Znam kilku Rosjan co przyjezdzali do Francji za praca.Bylo to pare lat temu.Igor dzisiaj ma robote w Moskwie za 2 tys. dolarow.6 sierpnia przyjezdza do Francji na wakacje.Gdy dzwoni to smieje sie sie ze u mnie po staremu a u niego w gore.I ma racje.Gdy przyjechal do Francji zarobki w Rosji byly niziutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: Coz........ 02.08.06, 10:39 presentation1 napisał: > Znam kilku Rosjan co przyjezdzali do Francji za praca.Bylo to pare lat > temu.Igor dzisiaj ma robote w Moskwie za 2 tys. dolarow.6 sierpnia przyjezdza > do Francji na wakacje.Gdy dzwoni to smieje sie sie ze u mnie po staremu a u > niego w gore.I ma racje.Gdy przyjechal do Francji zarobki w Rosji byly > niziutkie. Nie obrazajac nikogo co to jest 6 tys zl miesiecznie? Do tego (mniemam) w Moskwie, ktora nijak ma sie do reszty Rosji. Caly kapital jest tam- w stolicy, zwykle jego pochodzenie jest hm...kazdy wie: mafia, przekretasy, zwykli ludzie maja po 30 usd na leb. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanharper Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 08:50 To emigruj chłopie do tej aleksandrii, tam na wschodzie jest kraina powszechnej szczęśliwości, tam ci będzie dobrze i nie zadłużysz się. Nie będziesz miał takiej okazji. 0 honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 08:52 Tak sobie myślę: 60 świń? To nie był "biedny małorolny". Jeśli ktoś hoduje 60 świń, to raczej chyba stać go na ubezpieczenie? A jeśli woida zalewała mu gospodarstwo x razy, to czy po PIERWSZYM nie mógł się już ubezpieczyć? Czy Polsak nawet PO szkodzie musi zostać głupi? Dostał pomoc, i to szeroką i różnorodną - ale nie, to za mało, powinni mu jeszcze długi darować... Dlaczego mnie nikt nie chce darować kredytu, który zaciągnąłem? Też mam argument: były straszne upały - takie, że czasami nie byłem w stanie pracować... No, to biedny jestem i niech mi darują długi. Bo jak nie, to poskarżę się Łukaszence. Albo Fidelowi. Odpowiedz Link Zgłoś
nieomylny Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:04 "Jeśli ktoś hoduje 60 świń, to raczej chyba stać go na ubezpieczenie?" Oczywiście, że stać. Wbrew temu co serwuje nam samoobrona większośc rolników wychodzi na swoje i wcale nie stoi na skraju nędzy. Problem w tym, że polityka opierająca się na złudnej idei państwa solidarnego serwowana przez PiS i Samoobronę rodzi postawy roszczeniowe. Dlaczego ja mam zapłacić za ubezpieczenie, nie państwo mi za nie zapłaci. A jeśli rolnik nie ubezpieczył się a ma straty to domaga się wypłaty odszkodowania i anulowania długów bo to nie jego wina. Ciekawe czy ty zakładając mały zakład, którego nie ubezpieczysz a który na przykład strawi pożar będziesz mógł się domagać odszkodowania i pokrycia ewentualnych długów według argumentów "to nie moja wina, mam rodzinę do wykarmienia" ? Szczerze wątpie... "A jeśli woida zalewała mu gospodarstwo x razy, to czy po PIERWSZYM nie mógł się już ubezpieczyć?" Oczywiscie, że mógł ale jesli po pierwszym razie dostał pomoc to został nauczony, że pomoc mu się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:21 masz racje niestety... postawa roszczeniowa typu : MI SIE NALEZY... jest coraz bardziej powszechna... dzieki mega koalicji palantow... Odpowiedz Link Zgłoś
yogi47 Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:27 O Boże. Może by tak wyjechali wszyscy. Nareszcie nie musielibyśmy im dopłacać i żylibyśmy jak pączki w maśle. A tak a propos. Jak im się wszystko nie opłaca, do wszystkiego dopłacają to niech sprzedadzą ziemię. Ja chętnie kupię. I sądzę że mi się będzie opłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:28 yogi47 napisała: > O Boże. Może by tak wyjechali wszyscy. Nareszcie nie musielibyśmy im dopłacać i > > żylibyśmy jak pączki w maśle. A tak a propos. Jak im się wszystko nie opłaca, > do wszystkiego dopłacają to niech sprzedadzą ziemię. Ja chętnie kupię. I sądzę > że mi się będzie opłacać. dokładnie... można zasiaćnp: drzewa i co roku otrzymywać z tego tytułu pieniadze.. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Z drugiej strony... 02.08.06, 09:04 Wielu bylych ministrow wystosowalo oswiadczenie na Zachodzie opluwajac wlasny kraj.Taka sobie Targowica.Wiec w zachowaniu tego czlowieka nie widze nic nagannego.Moze lepiej bedzie mu na Bialorusi niz we Wloszech?Nie wszyscy sa urodzonymi niewolnikami Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika sprostowanie - to Kaczynski twierdzi, ze ministrow 02.08.06, 09:24 opluwali wlasny kraj. Bowiem panstwo, to ja, jak mawia nasz najjasnieszy pan prezydent i jego pis. olony klon. presentation1 napisał: > Wielu bylych ministrow wystosowalo oswiadczenie na Zachodzie opluwajac wlasny > kraj.Taka sobie Targowica.Wiec w zachowaniu tego czlowieka nie widze nic > nagannego.Moze lepiej bedzie mu na Bialorusi niz we Wloszech?Nie wszyscy sa > urodzonymi niewolnikami Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:06 Skoro mu tak źle tutaj, niech nie wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
watsoff Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:07 No nie mogę się powstrzymać, Co za burak :D Genetyczni komuniści i socjaliści jednak istnieją. Dlaczego nie założył lokalnego kolchozu? A wiem, pojechał zdobyć knowhaw u profesjonalistów :> Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:31 kolego, nawinosc to straszna rzecz.Tak naprawde nie wiadomo jaka jest jego sytuacja materialna.GWno przedstawia to malo obiektywnie starając sie zrobic z tej sytuacji element propagandowy.Przypominając sobie zachowanie Buzka podczas powodzi i wielu innych przywodcow jak chamsko olali wlasny narod wierze ze prawda jest po srodku. Gdyby opierac sie na czesciowych faktach podanych przez GWno to wyslanie komornika i konfiskata mienia w takiej sytuacji nie jest pomocą panstwa i pozbawia goscia mozliwosci rozwojowych i tym samym mozliwosci splaty. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:36 olex5 napisał: > Gdyby opierac sie na czesciowych faktach podanych przez GWno to wyslanie > komornika i konfiskata mienia w takiej sytuacji nie jest pomocą panstwa i > pozbawia goscia mozliwosci rozwojowych i tym samym mozliwosci splaty. sluchaj mistrzuniu... MASZ DLUGI... trzeba je splacac... rolnik nie jest swieta krowa na jaka sie kreuje... Jakbym ja mial dlugi nikt nawet by sie nie pier... w ciuciubabke... Tego samego rzadam z drugiej strony od palantow, ktorzy w foemie dotacji otrzymuja niemale pieniadze z budzetu i z UE Odpowiedz Link Zgłoś
engelbert2 Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:09 CAŁA POLSKA SZCZEGÓLNIE MAŁOPOLSKA ,BRZESKO POZDRAWIA PANA I ŻYCZY POWODZENIA W POLSCE NIE BĘDĄC "CIOTĄ' NA USŁUGACH ZACHODU NIE DA SIE ZYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
iljicz Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:41 Nie cała Polska, ani nawet Małopolska! Jedynie podobni tej kreaturze cwniacy i lenie bez krzty honoru i godności popierają... Odpowiedz Link Zgłoś
skobog Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 11:29 Rolnicy z małopolski dzielą się na ludzi i traktory,ale na twoje nieszczęście ty jesteś tylko naturalnym nawozem Odpowiedz Link Zgłoś
wilczurowaty Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:23 Dajcie mu ten azyl!!!!! Prosze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
exelibarium Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:27 I nie wracaj zdrajco do kraju!!Bo Cię osobiście wiesniaku zlinczuję.Znalazł sobie wiochmen nowego kolege - Łukaszenke - właściwie to pasują do siebie.Niech jedzie i skarży Łukaszence - G*wno zrobi ,ale zeby potem nie przyjeżdzał do Polski z rykiem że go Milicja torturowała , albo że chce dotacje z UE lub zapomoge z rządu bo susza jest .Podbno w końcu jest mu źle w Polsce ...jak tak jest niech idzie mieszkać na białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
myweb niech dostanie DOTACJe od Łukaszenki ;)))))))))))) 02.08.06, 09:29 exelibarium napisał: > I nie wracaj zdrajco do kraju!!Bo Cię osobiście wiesniaku zlinczuję.Znalazł > sobie wiochmen nowego kolege - Łukaszenke - właściwie to pasują do siebie.Niech > jedzie i skarży Łukaszence - G*wno zrobi ,ale zeby potem nie przyjeżdzał do > Polski z rykiem że go Milicja torturowała , albo że chce dotacje z UE lub > zapomoge z rządu bo susza jest .Podbno w końcu jest mu źle w Polsce ...jak tak > jest niech idzie mieszkać na białoruś. ;)) niech dostaje DOTACJE i ODSZKODOWANIA od Łukaszenki ;)))))))))))) zobaczymy jak bedzie spiewal... Odpowiedz Link Zgłoś
maqoofka Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 11:39 Może go tam spałują? I będzie spokój. Jeszcze Jolcię niech Łukaszenka zaprosi. Będzie o niebo lepiej, nie tylko na tym forum, gdzie plecie takie dyrdymały, że aż się prosi o pogłębienie wszystkich bruzd na mózgowiu Odpowiedz Link Zgłoś
exelibarium Niech nie przyjeżdza po dotacje z UE!Zdrada! 02.08.06, 09:29 I nie wracaj zdrajco do kraju!!Bo Cię osobiście wiesniaku zlinczuję.Znalazł sobie wiochmen nowego kolege - Łukaszenke - właściwie to pasują do siebie.Niech jedzie i skarży Łukaszence - G*wno zrobi ,ale zeby potem nie przyjeżdzał do Polski z rykiem że go Milicja torturowała , albo że chce dotacje z UE lub zapomoge z rządu bo susza jest .Podbno w końcu jest mu źle w Polsce ...jak tak jest niech idzie mieszkać na białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Odebrać temu pomyleńcowi polskie obywatelstwo! 02.08.06, 09:30 1. Jak to się dzieje, że mamy w naszym kraju tyle pospolitych kanalii, które potrafią pluć na własne państwo i własną ojczyznę - odrażające! 2. Prawosławie, Rosja i Białoruś, to aktualnie największe zagrożenie dla Polski. Jeżeli się nie opamiętamy i nie skupimy wokół Kościoła Katolickiego, własnej narodowej tożsamości, tradycji i kultury, to trafi nas przysłowiowy "szlag"! 3. Trzeba tępić w zarodku takie postawy i takie narodowe zaprzaństwo. Nie może być tak, że ktoś kompensuje swoje nieudacznictwo własne kłopoty, w ten sposób, że zdradza własną ojczyznę i publicznie szkodzi POlsce! 4. A wszystko to bierze się z fałszywie rozumianej wolności, tolerancji, różnych bredni o społeczeństwie wielokulturowym - tzw. multikulti (!), które polega na tym, że mamy planowo i programowo dyskryminować Kościół Katolicki i Polaków jako naród! Takie idiotyzmy może i są dobre na Zachodzie, ale nie w Polsce, która graniczy z ortodoksyjnym, nietoleralcyjnym, zaborczym prawosławiem, które szuka na naszym narodowym terytorium tzw. "obzaru kanicznego"!!! 5. Czas najwyższy, żeby wreszcie przestać organizować jakieś idiotyczne "festiwale muzyki cerkiewnej" (czy w Rosji lub na Białorusi Rosjanie lub Białorusini organizują "festiwale muzyki kościelnej"!?. Tam mówi się o obszarze kanonicznym prawosławia i wręcz tępi Kościół Katolicki (!) Dlaczego my jesteśmy tak bezmyślni. Ciągle trąbimy w telewizji o Świętej Górze Grabarka o jakiejś katedrze prawosławnej w ... Szczecinie (czyżby szczecin, to był już obszar kanoniczny prawosławia?!). W ogóle co za IDIOTA oddał prawosławnym poniemiecki kościół w Szczecinie? - wyjątkowa bezmyślność, krótkowzroczność i działanie na szkodę żywotnych, narodowych interesów Polski!!! Kiedy wreszcie zrozumiemy, że 500 tysięcy kilometrów kwadratowych dawnej Rzeczpospolitej utraciliśmy tylko i wyłącznie na skutek niebywałej ekspansji prawosławnego imperializmu! Reżimy się zmieniały, autorytarne państwa zmieniały a istota prawosławnego imperializmu pozostała i pozostaje niezmienna pd połowy XV-go wieku!!! Dlaczego nie wyciągamy z tego żadnych wniosków? Przecież my naprawdę nie mamy już gdzie się cofnąć przed prawosławną ekspansją. Tymczasem widać wyraźnie, że przynajmniej 20% naszego terytorium jest zagrożone przez "Polaków" myślących po rusku, których z Polską i Lachami nic nie łączy! Czas najwyższy skończyć z lansowaną przez różne nieodpowiedzialne lewicowe salony "polityczną poprawnością" i "tolerancją" polegającą na hołubieniu w Polsce środowisk i elementów antynarodowych. 6. Ktoś kto dzisiaj jedzie na Białoruś w opozycji do Polski i państwa polskiego, jeżeli nie jest psychicznie chory, to na pewno nie czuje się Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
skobog Re: DUPEK jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:30 takich dupków w okolicy Tarnowa jest więcej.W tej okolicy ich nie sieją -oni sami wyrastają. Ich powiedzenie "Bo mi się należy".Są tacy którzy mają po kilka hektarów pola,które wydzierżawili,a sami siedzą na garnuszku państwa i simieją się z nas wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:35 Typowy popeerelowski pasożyt i darmozjad. Degeneratów trzeba mocno chwycić za ich parobkowe ryje. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Rolnik jedzie na Białoruś ze skargą na polski 02.08.06, 09:36 honkers napisał: > Ocho, widzę że Lepper ma godnego następcę ... Niech juz zostanie tam na > Białorusi. W poprzedniej kadencji wicemarszałek Senatu RP to samo uczynił. A to my wybieramy takich sku..synów do władz. A czy z p. Knurowskim ktoś z władz rozmawiał? Ktoś uświadomił mu, jaki despekt czyni RP? Czy jego problemami ktoś zainteresował się i rozmawiał z nim na te tematy? Przecie to prosty człowiek z przyzwyczajeniami i wyobrażeniami rodem z PRLu, a my wpychamy go w objęcia 'przywódcy ludu' wrogiemu nam i rozumowi Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Czym się różnią pomywacze pracujący w Irlandii 02.08.06, 09:37 opowiadający, że "odnieśli sukces", od tego rolnika? Chyba tym, że on nie musi myć talerzy w knajpie dla ciemnoskórych. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czym się różnią pomywacze pracujący w Irlandi 02.08.06, 09:54 Tym że wiedzą że kredyty się spłaca? Odpowiedz Link Zgłoś
ryssio Przeczytaj artykuł, dowiesz się, o co chodziło 02.08.06, 10:03 Być może facet jest zresztą pieniaczem, co nie zmienia faktu, że jakoś tam gospodaruje na większą skalę. A dla większości święcie oburzonych szzcytem kariery będzie uzyskanie licencjatu w jakiejś wyższej szkole ekologii i potem mycie talerzy w GB czy Irlandii, a szczyt aktywności politycznej - oplucie Leppera czy Kaczyńskiego na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Przeczytaj artykuł, dowiesz się, o co chodził 02.08.06, 10:45 > A dla większości święcie oburzonych szzcytem > kariery będzie uzyskanie licencjatu w jakiejś wyższej szkole ekologii i potem > mycie talerzy w GB czy Irlandii, a szczyt aktywności politycznej - oplucie > Leppera czy Kaczyńskiego na tym forum. Może masz rację. Niemniej jednak przeciwstawianie im faceta, który jest obrażony na cały świat, że musi płacić długi to mocne przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
callisto1 Krótko mówiąc:jedzie szkalować Polskę do wrogo 02.08.06, 09:38 nastawionego państwa ościennego.Od tego są odpowiednie instytucje aby się poskarżyć na Państwo Polskie.A to jest szkalowanie.Po powrocie do kraju powinien na niego czekać odpowiedni paragraf.Ja rozumię jego niedole ani nie jestem entuzjastą obecnych rządów (poprzednich także nie).Ale w tym momencie facet "przegiął" i to znacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Krótko mówiąc:jedzie szkalować Polskę do wrog 02.08.06, 10:25 Złodziej będzie czepiał się każdej możliwości zeby uniknąć kary Odpowiedz Link Zgłoś