silesius.monachijski0 Waszej "tworkowej" ferajnie, z gamoniem na czele 04.08.06, 21:43 nikt jest w stanie dorownac Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii z przepustki wracasz do Tworek w poniedziałek? 04.08.06, 22:47 psychotropy ci już nie wystarczaja? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Plus zaklady zamkniete - jak w Tworkach 04.08.06, 21:42 Tam przechiwuja takie eksponaty jak pogromca_gamonia, zgodnik, k(s)ralik, kolter (choc czasami jezdzi nasaksy: pucowac amerykanskie koszary w Mannheim); wiec moze tyhc cieniasow bedzie z pol miliona Odpowiedz Link Zgłoś
tiopental Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 04.08.06, 21:43 Można powiedzieć, że mamy dwie podobne, niewielkich rozmiarów trudności wizerunkowe:> Odpowiedz Link Zgłoś
ihateschool nie 04.08.06, 21:43 PR Pisu wołał o pomstę do nieba. Debilne wypowiedzi, (Gosiewski, Kurski, Dorn) nonszalancja i ignorancja w dziedzinie mediów ze strony J. Kaczyńskiego, UKŁAD UKŁAD UKŁAD. Panowie z PiS- gorszy pr ma tylko NSDAP. A dobieranie faszystów i ludzi obarczonych wyrokiem do koalicji i rządu to już EWENEMENT NA SKALĘ ŚWIATOWĄ Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: nie 04.08.06, 21:44 zjadles cos niestrawnego na kolacje? ihateschool napisał: > PR Pisu wołał o pomstę do nieba. Debilne wypowiedzi, (Gosiewski, Kurski, Dorn) > nonszalancja i ignorancja w dziedzinie mediów ze strony J. Kaczyńskiego, UKŁAD > UKŁAD UKŁAD. Panowie z PiS- gorszy pr ma tylko NSDAP. A dobieranie faszystów i > ludzi obarczonych wyrokiem do koalicji i rządu to już EWENEMENT NA SKALĘ > ŚWIATOWĄ Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal masz cos merytorycznego do powiedzenia? 04.08.06, 21:46 bo twoj poprzednik mial, a ty tylko plujesz Odpowiedz Link Zgłoś
koniecdemokracji Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 04.08.06, 21:46 "Nie ukrywam, że liczę na pewną ewolucję postawy także państwa, to znaczy mediów, pod tym względem - czy otrzymamy pewne poparcie ze strony mediów. To jest ważne dla naszej pracy i dla naszego odbioru zewnętrznego" - podkreślił premier. pochwalcie nas choć troszeczkę to może ktoś pomyśli ze sobie jednak radzimy Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 04.08.06, 21:58 > "Nie ukrywam, że liczę na pewną ewolucję postawy także państwa, to znaczy > mediów, pod tym względem - czy otrzymamy pewne poparcie ze strony mediów. To > jest ważne dla naszej pracy i dla naszego odbioru zewnętrznego" - podkreślił > premier. > pochwalcie nas choć troszeczkę to może ktoś pomyśli ze sobie jednak radzimy Ładne, okrąglutkie kartofelki, oczek prawie nie widać. Najlepsze by były tłuczone. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 04.08.06, 22:03 Gotowane w mundurkach też nie są złe. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 04.08.06, 22:22 I z gzikiem. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Po co Senyszyn jedzie do Gujany? 04.08.06, 21:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46388067&a=46388466 Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Zgadzam sie z opinia Kaczora. 04.08.06, 22:21 Powinien jednak wyjasnic geneze "trudnosci wizerunkowych". Po pierwsze trudnosci te stwarzane sa przez nasza V kolumne: list ministrowdo premiera, nasi "poslowie" glosujacy przeciw Polsce w PE, Geremek i Walesa pioracy brudy w niemieckich brukowcach oraz nasze politycznie poprawne media specjalnie przygotowujace papke dla niemieckich gadzinowek, ktore atakuja pozniej RM i pomawiaja nas o antysemityzm i ksenofobie. Ci ludzie po prostu nie moga pogodzic sie ze zmianami w Polsce. Koniecznie i za wszelka cene pragna utrzymac sie na fali. Przez 16 lat im sie to udawalo, a teraz nie moga sie pogodzic, ze predzej czy pozniej zostana na marginesie. Kaczory plyna pod prad - i chwala im za to! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Zgadzam sie z opinia Kaczora. 04.08.06, 22:29 i ten prad ich kiedys w koncu zniesie jak tylko opadna z sil. I tego im zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: Zgadzam sie z opinia Kaczora. 04.08.06, 22:31 idz, zrob siusiu, i poloz sie spac alterpars napisał: > i ten prad ich kiedys w koncu zniesie jak tylko opadna z sil. I tego im zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l kaczki pod prąd a z prądem ich kupki 04.08.06, 23:52 prąd silny, kaczki robią w miejscu. szkoda bo sprzątanie po nich i po ich zwolennikach będzie trwało długo Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia czy ty nie pojmiesz w koncu 04.08.06, 22:44 za wizerunek (jego tworzenie albo tez niszczenie) jest tylko i wylacznie jego posiadacz (produkt i jego jakosc) odpowiedzialny. Abstrahujac od wszystkich innych rzeczy, Kaczory strasznie zaniedbaly ta dziedzine i moze to ich drogo kosztowac. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Re: czy ty nie pojmiesz w koncu 04.08.06, 22:54 nie twierdze przeciez, ze sa bezblednymi graczami politycznymi; nie zapominaj wszak - dowodow na to bez liku -, ze nikt jeszcze nie zostal ad hoc po wygranych wyborach i objeciu wladzy w tak chamski sposob potraktowany, jak bracia Kaczynscy przez duza czesc tzw. "opiniotworczych" mediow w Polsce piekna.zosia napisała: > za wizerunek (jego tworzenie albo tez niszczenie) jest tylko i wylacznie jego > posiadacz (produkt i jego jakosc) odpowiedzialny. Abstrahujac od wszystkich > innych rzeczy, Kaczory strasznie zaniedbaly ta dziedzine i moze to ich drogo > kosztowac. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna.zosia Re: czy ty nie pojmiesz w koncu 04.08.06, 23:08 to bylo do weta3, z polskimi mediami bym jeszcze zrozumiała, ze nei wszystko bylo ok. W tej chwili mowimy o "nowym" fenomenie, praktycznie wszystkie liczace sie na swiecie media nie pozostawiaja na Kaczorach suchej nitki. Na zasadzie, jak cie widza tak cie pisza. Twierdzenie, ze wszyscy sie myla, a tylko Kaczory maja racja, jako "ratownicy" zachodniej cywilizacji jest po ,prostu smieszne i nie warte dyskusji. Nie ma tutaj zadnego swiatowego komplotu, po prostu partactwo (doradcow?)... czas pozwiedzac warszawe;) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: piekna.zosia 04.08.06, 23:55 piekna.zosia napisała: > to bylo do weta3, z polskimi mediami bym jeszcze zrozumiała, ze nei wszystko > bylo ok. W tej chwili mowimy o "nowym" fenomenie, praktycznie wszystkie liczace > sie na swiecie media nie pozostawiaja na Kaczorach suchej nitki. Na zasadzie, > jak cie widza tak cie pisza. Twierdzenie, ze wszyscy sie myla, a tylko Kaczory > maja racja, jako "ratownicy" zachodniej cywilizacji jest po ,prostu smieszne i > nie warte dyskusji. Nie ma tutaj zadnego swiatowego komplotu, po prostu > partactwo (doradcow?)... czas pozwiedzac warszawe;) Zosiu - Ujmij sprawe w ramy czasowe. Przygadywanie Kaczorom zaczelo sie po sygnalach wyslanych przez nasza V kolumne na Zachod. Najpierw byla nagonka na RM, potem glosowanie w PE oskarzajace Polske o ksenofobie, homofobie, antysemityzm, potem Geremek i Walesa ... Przedtem bylo cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Dobranoc Zosiu 04.08.06, 23:04 Ja juz to forum opuszczam; milach dalszych forumowych harcow piekna.zosia napisała: > za wizerunek (jego tworzenie albo tez niszczenie) jest tylko i wylacznie jego > posiadacz (produkt i jego jakosc) odpowiedzialny. Abstrahujac od wszystkich > innych rzeczy, Kaczory strasznie zaniedbaly ta dziedzine i moze to ich drogo > kosztowac. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Re: Zgadzam sie z opinia Kaczora. 05.08.06, 01:02 Pod ten prąd utoniesz razem z twoimi ukochanymi kaczkami. I tego ci życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
zaifi IV kaczyńska nie rządzi a gada! 04.08.06, 22:24 nagadał sie i leci na urlop,puste gadanie męczy,popracować jeszcze trzeba,jęzorem pomiędzy zębami,chociaż ten problem Tymochowicz wyrażnie zlikwidował.Ile to pis już nie rządzi a będzie z dziesiąty miesiąc,teraz miesiąc się polejbi i prawie rok straconych szans,rok leperiady i końskiego rżenia! Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor Zarządzanie to profesja dla ekspertów. 04.08.06, 22:49 tego uczy się latami, a ci co to umieją posiedli również szturę oceny ludzi i sytuacji. Wiedzą co znaczy niekompetentny sponsor lub dyrektor. Pójdą zrobić robotę za odpowiednią kasę i wiedząc że nigdy nie zostanie zrobiona. Koszt porażki obciąży rządzących. Może ktoś to przeczyta i przekaże do szefostwa pis. Jakoś jestem przekonany że zaglądają tu szeregowi pisowcy a nigdy "góra". Podpowiem jeszcze - niech ustawy przestaną tworzyć prawnicy a zaczną analitycy. To nie kodeks "oko za oko" - tu jest potrzebna wiedza i umiejetności analityczne. Administracja takich ludzi prawie nie ma. Nie potrafi też zarządzać - szczególnie administracja tzw. "centralna". Państwo resortowe kwitnie w najlepsze i się okopuje przed spec-komisjami nadzwyczajnymi. Zresztą jest to ich główne zajęcie: przygotowywanie kwitów do kontroli. Rzecz która pis-owi najlepiej wychodzi jest robienie czystek. Taki Malenkow jest idealną personifikacją aparatczyka pisu. Fakt że nie rozstrzeliwuje ani nie zsyła do Workuty. Rozwiązanie z czystkami jest jednak połowiczne - jedni ludzie odchodzą (sami albo wywalani) a nowych jakoś nie ma. chcą dobrze ale nie wiedzą jeszcze jak i co jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
1korektor _Zarządzanie to profesja dla ekspertów. 04.08.06, 22:51 _tego uczy się latami, a ci co to umieją posiedli również szturę oceny ludzi i sytuacji. Wiedzą co znaczy niekompetentny sponsor lub dyrektor. Pójdą zrobić robotę za odpowiednią kasę i wiedząc że nigdy nie zostanie zrobiona. Koszt porażki obciąży rządzących. Może ktoś to przeczyta i przekaże do szefostwa pis. Jakoś jestem przekonany że zaglądają tu szeregowi pisowcy a nigdy "góra". Podpowiem jeszcze - niech ustawy przestaną tworzyć prawnicy a zaczną analitycy. To nie kodeks "oko za oko" - tu jest potrzebna wiedza i umiejetności analityczne. Administracja takich ludzi prawie nie ma. Nie potrafi też zarządzać - szczególnie administracja tzw. "centralna". Państwo resortowe kwitnie w najlepsze i się okopuje przed spec-komisjami nadzwyczajnymi. Zresztą jest to ich główne zajęcie: przygotowywanie kwitów do kontroli. Rzecz która pis-owi najlepiej wychodzi jest robienie czystek. Taki Malenkow jest idealną personifikacją aparatczyka pisu. Fakt że nie rozstrzeliwuje ani nie zsyła do Workuty. Rozwiązanie z czystkami jest jednak połowiczne - jedni ludzie odchodzą (sami albo wywalani) a nowych jakoś nie ma. chcą dobrze ale nie wiedzą jeszcze jak i co jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Re: masz cos merytorycznego do powiedzenia? 04.08.06, 22:34 Faktem jest, że silesius i jego wszystkie mutacje to fanatyczny wyznawca groteskowego taschenfuehrera i bezrefleksyjny piewca egzotycznych, zapyziałych koalicjantów.Wizerunek polskich władz jest adekwatny do ich zachowań i nie podlega żadnym, przyszłym urzędom ani ustawom upiększającym Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan15 Panowie Kaczyńscy słuchajcie nauk JP II 04.08.06, 22:44 Gilowska wczoraj coś mówiła o zyganiu więc ja sobie pozwolę na to samo. A co tam - a może juz w IV RP sa równi i równiejsi (cztery nogi dobre - dwie lepsze). No i żygać mi się chce gdy ci ludzie na okrągło podkreślający swój katolicyzm nie powiedzieli nigdy w czery oczy papieżowi, że się z nim nie zgadzają. Gdy żył nie mieli tej odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 04.08.06, 22:47 a ja się wstydzę, że jestem pariasem europy Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan15 Inwestycje IV RP a'la Warszawa L.Kaczyńskiego 04.08.06, 22:48 Panie premierze Kaczyński - pana brat nie zrealizował większości zapowiedzi i obietnic inwetycyjno-komunikacyjnych gdy był przez trzy lata prezydentem Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski0 Historyjka obrazkowa 04.08.06, 22:51 przedstawiajaca sens startu Tuska w kazdych nastepnych wyborach (ku przestrodze innym) . kartki.onet.pl/844,,,,,syzyf,kartki.html?&OKA=6 Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Czarny masz humor, ty nie wiesz co to seks starcze 04.08.06, 22:58 Nawet własna graba cie zawodzi (starczy reumatyzm). Zasliniony bezzebny kałmenie, nie podkładaj sie juz. Odpowiedz Link Zgłoś
nurnii ależ on wie-onanizuje się przecież codziennie... 04.08.06, 23:04 ...to jego sex Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l silesius nie drap się tyle po głowie 04.08.06, 23:49 bo ci z nosa się leje zaraz zadzwonię do bauera i powiem że znów się dorwałeś do komputera. i znów za karę nie pozwolą ci nurkować w szambie Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Historyjka obrazkowa 04.08.06, 23:05 LUZIE !!!!!! TO CUD!!!!!! dwa światy się spotkały silesius.monachijski i mleczko Odpowiedz Link Zgłoś
virus24 Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 04.08.06, 23:15 Można powiedzieć że sytuacja jest dobra, ale jeszcze nie beznadziejna. Jak w Mrożku <Pogoda jest piękna, wystąpiły co prawda niewielkie opady mżawki, które spowodowały lokalne wylewy> Posdroofka "...a jednak się kręci" Galileusz Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 04.08.06, 23:17 Ja widzę dwie trudności. I żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 04.08.06, 23:31 zapalenie nerwu wzrokowego czy podwójne widzenie to można wyleczyć (ale z żoną ?) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l wizerunkowe trudności ze zrobieniem kupy 04.08.06, 23:33 bo z całego tego picu tyle będzie. Na rzadko czyli po prezydencku. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l komunistyczny bełkot panie kaczka 04.08.06, 23:35 jak zwykle mgła przed oczami, piętrzące się trudności, układ i ubecja. nie ma ani krztyny optymizmu w tym bełkocie Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: komunistyczny bełkot panie kaczka 04.08.06, 23:42 ja jestem optymistą to się skończy to się uwa musi skończyć Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l ja też jestem optymistą 04.08.06, 23:46 i wiem że to się skończy. tylko nie wiem jak dlatego przewiduję najgorsze rozwiązania, wtedy rzeczywistość tak nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: ja też jestem optymistą 04.08.06, 23:59 i wylądujesz w niebie (a może do gazu bedę dodawać perfumy ?) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: ja też jestem optymistą 05.08.06, 00:15 wrócę do niebiańskiej ojczyzny, batiuszka putin da mi medal za ostateczne rozwiązanie kwestii kraju nadwiślańskiego bez rosyjskich czołgów. I wreszcie bez problemu będzie można handlować z niemcami. polacy mogący zagrozić naszym interesom wyjadą na roboty daleko, ci którzy zostaną to masa bez korzeni i łatwa do obróbki. nasz wspanialy agent kurskij sam robi z nimi co chce. a nasz rezydent rydzyk zostanie namiestnikiem, królem i bogiem tej pozostałej polskojęzycznej masy. w przeciwieństwie do zaborców i komunistów nie będziemy ingerować w opium bez którego masy się nie obejdą .................... całkiem na serio uważam że obecny bajzel w kraju jest sterowany z zewnątrz, przez wschód i zachód. pierwsi robią zwyczajnie na złość i niezwyczajnie chcą doprowadzić do całkowitego rozpadu państwa, drudzy zorientowali się co połknęła UE i staną na głowie żeby doszło do referendum i wystąpienia. na zdrowy rozum: kraje takie jak rumunia, bułgaria czy nawet albania są bardziej przewidywalne i w nie można zainwestować. a z polski wyciągnąć co wartościowe: ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: ja też jestem optymistą 05.08.06, 00:30 r0b0l ty nie jesteś r0b0l (ale myślisz) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: ja też jestem optymistą 05.08.06, 01:30 silesius folksdojcz onanista z monachium rodem ze ślunska uważa że jestem BOLEK a ja jestem tylko Polakiem i Patriotą. choć byłoby mi łatwiej bez tych durnych idei i balastu historycznego. niedługo naprawdę wyjadę bo ten kaczy folwark zaczyna mnie wkurzać Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: ja też jestem optymistą 05.08.06, 00:52 r0b0l napisał: > i wiem że to się skończy. tylko nie wiem jak...... ------------ A ja chyba wiem .... emigracja wiekszosci niezadowolonych ..... jak to mowia historia kolem sie toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: ja też jestem optymistą 05.08.06, 01:32 A ja chyba wiem .... emigracja wiekszosci niezadowolonych ..... jak to mowia > historia kolem sie toczy. > no to będzie intelektualno - towarzyska Polska na uchodźstwie historia toczy się kołem, prawda. Mogła nie zataczać akurat tego koła bo to koorwa nasz dom i nasza współwłasność Odpowiedz Link Zgłoś
villamos Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 05.08.06, 00:05 kaczka dziwaczka pozostanie kaczką dziwaczką kwa kwa kwa kwa... eh, jak mi szkoda niektórych niskich ludzi.. a może i nie... wuj im w lupę je**ną coś tam :) miłego kwa kwa kwa Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Wrócił czar PGR-u 05.08.06, 00:23 Ciekawe jak długo jeszcze elektorat PiS będzie wierzył w te bajki w peerelowskim stylu: "jest dobrze, będzie lepiej", "kierunek jest słuszny, występują tylko przejściowe trudności" (czytaj: poza pełną samozadowolenia i propagandy gadką brak jest jakichkolwiek sukcesów), "określone koła za granicą oczerniają nas i ingerują w nasze wewnętrzne sprawy", "ten komu się nie podoba nasza władza jest łajdakiem, wrogiem ludu i narodu" "tylko nasza partia zapewni realizację ambitnych planów na miarę marzeń Polaków", "nasza partia dba o wszystkich, a szczególnie o młodzież". I tak dalej, i temu podobnie... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Wrócił czar PGR-u 05.08.06, 00:42 "Ciekawe jak długo jeszcze elektorat PiS będzie wierzył w te bajki ..." odpowiedź jest prosta: ZAWSZE !!! bo jak słusznie zauwżyłeś elektorat wierzy a nie myśli a jak wiesz wierzących jest 98 % (tylko w co ?) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Wrócił czar PGR-u i PRL-u i bedzie trwal 05.08.06, 00:43 Akurat to nie peerelowskie oszukiwanie czy brak wolnosci bylo powodem niezadowolenia mas ale wzrastajaca drozyzna i pustoszejace sklepy. Kaczynscy i PiS wyciagneli z tego wnioski i wiedza co robia. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Wrócił czar PGR-u i PRL-u i bedzie trwal 05.08.06, 01:13 pozwolę sobie rozbić tę wypowiedź na dwie części 1)"Akurat to nie peerelowskie oszukiwanie czy brak wolnosci bylo powodem niezadowolenia mas ale wzrastajaca drozyzna i pustoszejace sklepy." i tak to było 2)"Kaczynscy i PiS wyciagneli z tego wnioski i wiedza co robia. " i tu zaczynają się schody czy propagować drobną pasmanterię ? czy barbarzyńskie i wrogie koncerny, które o ideologi katlickiej nie mają pojęcia (tak pół) ale mają to czego polska nie ma (czyli kapitał) p.s. jedni obserwują rozwój stokrotek czy innych wszy ja obserwuję parking przed tesco parę lat temu (5 -6) były problemy z parkowaniem (większość rejstracji D) 2-3 lata tamu były puste miejsca dziś (policja stara się pilnować)aby małolat na tym parkingu cię nie okradł a jego starsi koledzy cię nie porwali (za okupem) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Wrócił czar PGR-u i PRL-u i bedzie trwal 05.08.06, 01:30 vomitorium1 napisał: >.... i tu zaczynają się schody > czy propagować drobną pasmanterię ? > czy barbarzyńskie i wrogie koncerny.... ---------------------------- Ja widze trzecia droge. Taka Gierkowska - bierzemy z zagranicy ile sie da i kupujemy za to spokoj w kraju. Zanim EU zorientuje sie na co moga isc fundusze rozwojowe nie bedzie juz mozna ich zawrocic. Grecja dala dobry przyklad. Im sie udalo a Polak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 PRL Bis 05.08.06, 01:48 adam.2x napisał: > Ja widze trzecia droge. Taka Gierkowska - bierzemy z zagranicy ile sie da i > kupujemy za to spokoj w kraju. Rzeczywiście, mi także rządy Kaczyńskich kojarzą się z Gierkiem. Ale on pierwsze lata sukcesów zawdzięczał jakiemuś pomysłowi, jakiemuś otwarciu, a Kaczyńscy przypisują sobie to co zrobili inni (np. słynne powiedzenie Jarosława Kaczyńskiego "Pokazaliśmy, że w Polsce można budować autostrady", na otwarciu autostrady budowanej przez dwa lata). Sami nic nie robią, tylko gadają jacy oni są wspaniali i grzmią na przeciwników. Ich propaganda sukcesu w mediach publicznych jest wprost irytująca i porównanie z tą z czasów Macieja Szczepańskiego samo się nasuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rezydent.klamczynski Re: PRL Bis 05.08.06, 07:11 Aż dziw, że nie powiedział "Pokazaliśmy, że w Warszawie można budować mosty". Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Re: Wrócił czar PGR-u i PRL-u i bedzie trwal 05.08.06, 01:38 adam.2x napisał: > > Akurat to nie peerelowskie oszukiwanie czy brak wolnosci bylo powodem > niezadowolenia mas ale wzrastajaca drozyzna i pustoszejace sklepy. Ależ jedno z drugim było związane i strajkujący robotnicy w 1980 roku upomnieli się przede wszystkim o prawdę i wolność, bo wiedzieli od Kuronia że "Nie ma chleba bez wolności". > Kaczynscy i > PiS wyciagneli z tego wnioski i wiedza co robia. Wyciągnęli błędne wnioski, że najważniejsza jest propaganda i resorty siłowe. I że ludzi głupich da się otumanić, a pozostałych zastraszyć. Uważają że to nieprawda w co wierzyli robotnicy w 1980 roku. Moim zdaniem bardzo się mylą. Wystarczy, że wejdziemy w inną fazę cyklu koniunkturalnego, a zamiast sukcesów, pojawią się problemy i ich nadęty balon pęknie. Coraz bardziej widać, że Kaczyńscy to dryblerzy, może i przebiegli taktycy, a nie żadni mężowie stanu. Sprawy ich przerosły, Polska przez nich traci czas i tylko ośmiesza się w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 05.08.06, 00:58 Żałosny, mały człowieczek. Nie wiadomo dlaczego uważający się za męża(?) stanu.Prowadzi,głosami prostaków, Polskę w przepaść! Kto tego nie widzi? Oszuści i przestępcy jak niejaki Lepper i jego przestępcza świta. Nie widzę powodów aby uczciwi Polacy głosowali na tę bandę! Chyba, że mają w tym interes w postaci oszustw bankowych! Jeszcze wspomnę o oszołomach narodowosocjalistycznych w rodzaju Giertychów. Wstyd w oczach świata! Mam tylko nadzieję, że szybko wyjdzie na światło dzienne ich zacofanie i brak poczucia rzeczywistości! Szkoda, że takie indywidua, głosami im podobnych,dorwały się do "wadzy"! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wlodwoz 05.08.06, 01:12 wlodwoz napisał: > Żałosny, mały człowieczek. Nie wiadomo dlaczego uważający się za męża(?) > stanu.Prowadzi,głosami prostaków, Polskę w przepaść! Kto tego nie widzi? Oszuśc > i > i przestępcy jak niejaki Lepper i jego przestępcza świta. Nie widzę powodów aby > uczciwi Polacy głosowali na tę bandę! Chyba, że mają w tym interes w postaci > oszustw bankowych! Jeszcze wspomnę o oszołomach narodowosocjalistycznych w > rodzaju Giertychów. Wstyd w oczach świata! Mam tylko nadzieję, że szybko wyjdzi > e > na światło dzienne ich zacofanie i brak poczucia rzeczywistości! Szkoda, że > takie indywidua, głosami im podobnych,dorwały się do "wadzy"! Z miastascie, d..ascie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Trudności w sondażu małp z odruchem 05.08.06, 01:22 Zastanawiający jest dotychczasowy wynik sondażu o przemówieniu Pana Premiera Kaczyńskiego. Albowiem Pan Premier pograł bardzo mądrze, zgodnie z trendem opracowań popularności, i skierował swoje słowa nie tylko do swojego elektoratu, ale również i do tych obywateli, którzy oczekują apolitycznych kroków dla poprawy codziennego życia. Klasycznymi przykładami są tu dywersyfikacja źródeł energii (Norwegia), zaostrzeżenie kar dla chuliganów (klasyka nad klasyką apolitycznego podejścia do poprawy jakości życia), zaostrzenie rygorów wobec tych instytucji państwowych, które nie są zdolne skorzystać z dotacji unijnych, zwiększenie możliwości dla budownictwa mieszkaniowego, to wszystko jest teoretycznie ponad polityką, a mocno zaś związane z realnymi potrzebami państwa i obywateli. 73% głosujących na nie, to głosy zawadiackie i dziwne. Potępianie w czambuł pomysłów apolitycznych mających na celu poprawę jakości życia świadczy o takim zacietrzewieniu, które zaślepia umysły i ogranicza racjonalne podejście do dyskursu politycznego. To, że sporą winę za ten stan rzeczy ponosi sam PiS nie jest przyczyną główną dla takiego ubogiego emocjonalnie wyniku sondażu. Choć można mieć wrażenie, że PiS, cały czas opierając się na niskiej inteligencji emocjonalnej polskiego elektoratu, wpadł teraz we własne sidła, to jednak nie można w PiS-ie szukać przyczyn głównych dla tego żałosnego wyniku. Polska jest krajem postkomunistycznym, i emocjonalnie niedojrzałym do demokracji rozumianej jako codzienna normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Trudności w sondażu małp z odruchem 05.08.06, 02:42 tomekjeden „73% głosujących na nie, to głosy zawadiackie i dziwne“ dziwny byłem zawsze ale dlaczego zaraz zawadiacki ? (a może dlatego wysłałem się na 30 letnią banicję i kwarantannę) "Polska jest krajem postkomunistycznym, i emocjonalnie niedojrzałym do demokracji rozumianej jako codzienna normalka." iw tym wypadku masz rację ((pan ma rację)(niewłaściwe skreślić)) podobnie jak Pan Premier ale o demokracji nie macie obydwaj żadnego pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Trudności w sondażu małp z odruchem 05.08.06, 14:15 vomitorium1 napisał: > tomekjeden > > „73% głosujących na nie, to głosy zawadiackie i dziwne“ > dziwny byłem zawsze > ale dlaczego zaraz zawadiacki ? > (a może dlatego wysłałem się na 30 letnią banicję i kwarantannę) > > "Polska jest krajem postkomunistycznym, i emocjonalnie niedojrzałym do > demokracji rozumianej jako codzienna normalka." > iw tym wypadku masz rację ((pan ma rację)(niewłaściwe skreślić)) > podobnie jak Pan Premier > ale o demokracji nie macie obydwaj żadnego pojęcia xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Czy rzeczywiście nie można sobie pożartować po ciężkim dniu pracy? No i zauważa Pan również (Pan jest formą dużo lepszą, powoli stajemy się krajem swojskich nachalnych komsomolców z tymi Ty, i Wy w drugiej osobie. Jak dzikusy jakieś.), że jest w tym moim poście ziarno prawdy. Kończy Pan swój post twierdząc, że nie mam o demokracji żadnego pojęcia. Załóżmy, że tak jest w istocie, to jednak w moim poście nie ma na to żadnych dowodów. A z tym sondażem chodziło mi o to, że ocena pomysłów wedle, z grubsza to biorąc, barw partyjnych nie jest zawsze dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
1000ml Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 05.08.06, 01:45 jest DOBRZE, ale jest ZLE Odpowiedz Link Zgłoś
ksenos Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 05.08.06, 02:01 jest dobrze,ale jest do dupy Odpowiedz Link Zgłoś
natural7 Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 05.08.06, 03:22 Czy tomoja wina że matka biła braci w dzieciństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Kaczyński: Wol minister --Bardzo dobry premier ! 05.08.06, 03:25 Malo sloganow albo wcale,a tyle konkreretnych spraw do zalatwienia ! Przypomina mnie sie wlasnie ta bajka,a za lisa co obiecuje gruszki na drzewie to bym podstawil opzycje. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Kaczyński: Wol minister --Bardzo dobry premie 05.08.06, 03:33 www.literatura.zapis.net.pl/okresy/oswiecenie/Krasicki/wol_minister.htm Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Kaczyński: Wol minister --Bardzo dobry premie 05.08.06, 03:56 tychik1 dziękuję smutne, że tylko kiedyś były istoty myślące małpa, lis, krasicki Odpowiedz Link Zgłoś
kopolimer Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 05.08.06, 04:04 <span class="gazeta">t size="8" color="#3A6EA5"><b>trudności miną, będzie dobrze</b></font></a></span> Odpowiedz Link Zgłoś
fuszi Re: Kaczyński: Jest dobrze, ale mamy "trudności w 05.08.06, 06:25 O słodki Jezu: "trudności wizerunkowe"! Odkrrrrrrywamy na nowo zalety eufemizmów! Jeśli ludzie uważają Was za kretynów, wmawiajcie sobie, że macie trudności wizerunkowe. Co do reszty, proszę się skontaktować z lekarzem rodzinny bądź aptekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś