el_p 10.08.06, 09:39 To gdzie sa Ci cholerni terrorysci? W iraku ich nie bylo, Afganistan prawie posprzatany, Palestyna pod butem, Liban w gruzach? To moze jednak Klewki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zygmunte Re: USA: wyższy poziom zagrożenia terrorystyczneg 10.08.06, 09:44 Siedzą grzecznie w USA i Europie i korzystają z dobrodziejstw cywilizacji oraz ze zdobyczy socjalnych tamtejszych społeczeństw. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark [...] 10.08.06, 11:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Jaki równoległy atak? 10.08.06, 12:51 Ich słownik nie zawiera słowa "równoległy". Zresztą taka akcja wymagałaby koordynacji (też brak w słowniku) i choćby zsynchronizowania zegarków (Kloss tak robił, ale tego też nie mają w słowniku). Powiedzmy sobie prawdę: gdyby arabscy terroryści wykazali trochę pomyślunku, to by nas tak walnęli, że historia cywilizacji zaczęłaby się od nowa, albo by się całkiem skończyła. Szczęśliwie, opanowali głównie wysadzanie samych siebie w powietrze i oby tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
salvionaut1 piszesz bardzo ciekawie,ale zastanow sie bardziej 10.08.06, 17:02 .. może własnie prawdziwym terrorystom zależy na takich działaniach jakie prowadzą? Prawdziwym - czyli tym, którzy dają pieniadze i środki na te zamachy - nie tym oszołomom, którzy z powodu namieszania w głowie i religi wysadzają się w powietrze. A kim są Ci prawdziwi? Tu trzeba sie dobrze zastanowić... ja nie wiem... ale widze, kto zyskuje na dzisiejszych "zamachach": Bush i Blair (nawet jakiś ekspert w TVN to zauważył) to oczywiście mocno uproszczone, bo nie chodzi o ich samych ale wpływowych ludzi którzy za nimi stoją - czytaj dalej. Terroryści i ich motywy - jeśli chodzi Ci o tych co sie wysadzają to są ofiarami religi, ktoś im namotał w głowie. Jednak ktoś musiał to przygotować, zorganizować. Kto dał na to pieniądze? Taaa.. Al Quaida.. tylko, że to nie jest jedna organizacja, tylko hasło, którym nazywa się niewiele wiedzące o sobie komórki terrorystyczne... a pieniądze do nich płyną... skąd? z całego świata. Zastanów się - czemu ktoś miałby dawać pieniądze na wysadzenie 10 samolotów? Kto by na tym zyskał? Być może Arabowie liczą, że zamach, próba zamachu osłabią gospodarkę UK i USA... Pawdopodobne? być może... nie wiem.... Ale kto na tym zyskuje już teraz? Odpowiedź oczywista: Bush i neo-konserwatyści za nim (grupa która liczy na silne państwo prowadzące działania wojenne w rejonach obfitych w ropę), którzy tracą poparcie w wojnie z terroryzmem. Oraz Tony Blair i częśc rządu UK ... z tych samych powodów. Skąd wogóle wiemy, że to "wygląda jak AlQuaida?" - bo tak mówią służby wywiadowcze UK i USA. -------- wiem, że niewiele wiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
salvionaut1 rodzi sie zamordyzm i polityka wojny... 10.08.06, 17:05 Uważam, że z terroryzmem należy walczyć "u podstaw" poprzez porozumienie kulturowe i wychowywanie, a nie w iście Orwell-owskim stylu. Ale widocznie niektórzy wolą wojny i zdobywanie ropy siłą... ... taki świat. -------------------- wiem, że niewiele wiem Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Re: rodzi sie zamordyzm i polityka wojny... 10.08.06, 17:09 www.kki.pl/piojar/polemiki/novus/novus.html Odpowiedz Link Zgłoś
magia34 Re: piszesz bardzo ciekawie,ale zastanow sie bard 10.08.06, 17:27 Kto żyje ze zwalczania wroga, zainteresowany jest tym, by wróg istniał jak najdłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex Re:kto ochroni świat przed bushem hop colą 10.08.06, 19:00 o ile świat byłby bezpieczniejszy i ile mniej cierpienia byłoby wśród ludów palestyny , libanu, Iraqu , afganistanu,....!!! busha hop cole wysłac na marsa Odpowiedz Link Zgłoś
boederman Najwiecej terrorystow w Londynie 10.08.06, 10:11 Mysle, ze w koncu ktos powinien sie zajac tymi krzykliwymi Arabami w Londynie. Cholery juz mozna dostac z nimi. Kiedys wybralem sie na spacer od Paddington do Marble Arch i takiego syfu jaki jest w arabskich dzielnicach nigdy jeszcze nie widzialem. Brakuje tylko szczurow, a pewnie i one wychodza gdy sie sciemni. Tolerancja tolerancja, ale ktos powinien posprzatac ten syf. Nie wiem tez, co robia pracownicy Home Office'u... jakies limity na wizy powinni wprowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Limitu na śmierdzieli nie może być - OUT, OUT! 10.08.06, 12:01 Limitu na śmierdzieli nie może być - OUT, OUT! boederman napisał: > Mysle, ze w koncu ktos powinien sie zajac tymi krzykliwymi Arabami w Londynie. > Cholery juz mozna dostac z nimi. Kiedys wybralem sie na spacer od Paddington do > > Marble Arch i takiego syfu jaki jest w arabskich dzielnicach nigdy jeszcze nie > widzialem. Brakuje tylko szczurow, a pewnie i one wychodza gdy sie sciemni. > Tolerancja tolerancja, ale ktos powinien posprzatac ten syf. Nie wiem tez, co > robia pracownicy Home Office'u... jakies limity na wizy powinni wprowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
shia2 Re: Najwiecej terrorystow w Londynie 10.08.06, 14:00 Pracownicy Homo Office swego czasu ścigała nielegalnie pracująca mlodzież z POlski, mnie wyrzucili bo sprzedawałam mydełka (nic innego nie mogłam), zamiast Polaków przyjęli Arabów i gdyby nie Polacy, którzy zginęli w zamachach, powiedziałabym - i dobrze im tak, mają za karę. Odpowiedz Link Zgłoś
rahalo Re: USA: wyższy poziom zagrożenia terrorystyczneg 10.08.06, 10:17 Jak to gdzie !!! Najprawdopodobniej w samolotach ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
demolca Re: USA: wyższy poziom zagrożenia terrorystyczneg 10.08.06, 10:24 Zbliża się 11 września więc najwyższy czas przypomnieć, że należy się bać i spodziewać wiekszego ograniczania wolności. Dla dobra obywateli oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: USA: wyższy poziom zagrożenia terrorystyczneg 10.08.06, 10:39 demolca napisał: > Zbliża się 11 września więc najwyższy czas przypomnieć, że należy się bać i > spodziewać wiekszego ograniczania wolności. > Dla dobra obywateli oczywiście. Właśnie. Obywatelom przykręci się śrubę, a prasa tymczasem zajmie się ograniczaniem wolności w Rosji i straszeniem Iranem. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: USA: wyższy poziom zagrożenia terrorystyczneg 10.08.06, 13:07 no wlasnie. bo w rosji nie ma zadnego ograniczania wolnosci, gazety i telewizja mowia co chca, a iran nie buduje zadnej bomby. czego oni sie czepiaja? Odpowiedz Link Zgłoś
enlightened eva15 = "uzyteczna idiotka" 10.08.06, 16:34 Zaraz wam powie ze 500 dzieci zabitych w Beslan, to tez spisek Busha... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: eva15 = "uzyteczna idiotka" 10.08.06, 16:44 Proszę wobec tej osoby używać określenia "lewicowa intelektualistka" Brzmi kulturalniej a nawet treściwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: USA: wyższy poziom zagrożenia terrorystyczneg 10.08.06, 10:27 Co w tym roku przynioslo najwiecej ofiar: ptasia grypa, terroryzm, wypadki samochodwe, atak Izraela, tluste jedzenie czy hipopotamy w Afryce? Odpowiedz Link Zgłoś
usiruf Terrorysci oczywiscie 10.08.06, 10:39 Wprawdzie nie pokazuja ci tego na obrazkach wiec mozesz nie wiedziec, ale w Iraku codziennie rozni debile wysadzaja sie przy meczetach, szkolach i na targowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Terrorysci oczywiscie 10.08.06, 11:19 OK, gratuluje, to pierwsze pytanie mamy juz za soba, przed usiruf'em stoi szansa na wygranie finalu: Czy w Iraku wiecej zamachow bylo za Husajna czy teraz. pytanie pomocnicze- czy interwencja w Iraku w ramach walki z terroryzmem przyniosla pogorszenie czy poprawe sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Re: Terrorysci oczywiscie 10.08.06, 12:40 usiruf napisał: > Wprawdzie nie pokazuja ci tego na obrazkach wiec mozesz nie wiedziec, ale w > Iraku codziennie rozni debile wysadzaja sie przy meczetach, szkolach i na > targowiskach. A wiesz kto finansuje sunnitów aby zniszczyć szyitów? Sponsorowane przez USA paramilitarne bojówki etniczne celem wprowadzenia zamieszania i wojny domowej. Odpowiedz Link Zgłoś
salvionaut1 a to dobre pytanie :-) tak jak 1000 innych 10.08.06, 18:54 prawda jest taka, że wiemy bardzo niewiele, bo oficjalne media to propaganda na maxa, a docierają tylko niepotwierdzone przecieki, które szybko są "ucinane" jako niepotwierdzone albo jako teorie spiskowe... Pytanie:Czy uwieżyłeś, że wojna w Iraku to "niesienie demokracji" oraz obrona przed "weapons of mass destruction"? Bo 80% USA uwierzyło... ja też myślałem, że coś w tym jest. I powiem szczerze, że wydaje mi sie, że USA pewnie chciało podrzucić WMD do Iraku... ale wybuchł skandal w parlamencie UK i sprawa byłaby bardzo śmierdząca... ale to tylko domysły Odpowiedz Link Zgłoś
salvionaut1 ortografia 10.08.06, 18:55 uwie_rz_yłeś... przez spell-checkery staję się analfabetą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ppecherz W Polsce terrorysci jezdza po naszych drogach... 10.08.06, 10:38 liczba zabitych to okolo 50 tygodniowo... Odpowiedz Link Zgłoś
gondoliero rany julek 10.08.06, 10:42 co za idiota (pierwszy komnetarz) i banda matołów (większośc pozostałych). w iraku, afganistanie i libii terrorystów jest kolego mnóstwo, czego dowodem kilkadziesiąt tysięcy trupów. ciebie to pewnie nie rusza, takich pajaców to ruszy dopiero, jak sam ucierpisz w jakimś ataku - bo znajdziesz pracę w drugim wtc, albo na wycieczke do madrytu pojedziesz. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: rany julek 10.08.06, 11:11 Coz, nawet nie wyobrazasz sobie jak ciezko jest byc idiota we wspolczesnym swiecie. Kazdy madry czlowiek podchodzi do slowa gloszonego przez media i politykow jak do slowa bozego, taki idiota cos kombinuje, cos mu w glowie swita, ze przeciez Irak, Afganistan, ze operacja antyterrorystyczna, ze mialo byc lepiej a wyszlo jak zawsze. Mowie ci, ogladaj tv, sluchaj co ci politycy mowia, bo zycie idioty jest straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
salvionaut1 oj julek julek... widze, że TV oglądasz 10.08.06, 18:58 prawda to co napisałeś, że tam jest mnóstwo trupów i wojna... ale terroryści? co to wogóle znaczy? kto? a pytanie "dlaczego?" zaświtało Ci w głowie? poczytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46678659&a=46708561 Odpowiedz Link Zgłoś
leoosiek Re: USA: wyższy poziom zagrożenia terrorystyczneg 10.08.06, 11:09 Beznadzieja...kiedy własnie dziś ma przyleciec brat, mam nadzieje że do nas dotrze. A co do terrorystów to w Polsce też mamy kilku... Odpowiedz Link Zgłoś
niemamsyfa co za debil pisze WB zamiast GB????? 10.08.06, 11:20 To niech moize jeszcze pisze SZ o Stanach zjednoczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
satelit [...] 10.08.06, 11:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunte Re: DOSYC! 10.08.06, 13:19 Borze! Ale spanikował - chyba leci samolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka no ale 10.08.06, 11:47 "Afganistan prawie posprzatany" - prawie robi roznice :/ Odpowiedz Link Zgłoś
karol.j Skróty w tytułach 10.08.06, 12:03 Co oznacza skrót WB? Może powinno być UK i USA, albo WB i SZA ? Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian33 Terroryści się nie rodzą ,produkuje ich świat 10.08.06, 12:34 I jesli ktoś mysli że mozna ich zabić ,wyrzucić to gratuluję.Rządy ogranicza kolejne prawa ludzi ,ale problem pozostanie ,bo dopóki będa chętni do wysadzania się nawet najlepszy wywiad nie poradzi ,tym razem udało się ale ile jeszcze.Usa chce zaprowadzać Demokrację na świecie ale to terrosrysci coraz bardziej ograniczają demokrajcę ,bo każdy taki alarm to coraz wiecej zgody na ograniczanie własnych praw prze obywateli.To oni są góra niestety.Chichotem Histori jest to iz kiedyś ludzie gotowi byli ginąc za wolność ,a teraz chętnie oddają wolność za iluzoryczne obietnice bezpiecznego życia.A sprawa jest prosta ,każdy kto ma perspektywy na swoje życie ma mniejszą chęc na wysadzanie się.łatwo zapomnieć ze ciągle większośc ludzi swiata to biedni ,i zamiast posyłac im kolejne bomby lepiej posłać nadzieję na rozwój Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Miałem wybrac sie do Iranu na wakacje a tu klops 10.08.06, 12:37 Co za hołota z tych Anglików. Miałem wybrać sie na słoneczne wakacje do Iranu a tutaj słysze o jakims spisku od Blaira. Znowu ściema ? Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Skandal. Nawet terrorysci nie zauwazaja Polski 10.08.06, 13:27 Mimo usilnych staran jakos nikt nie zauwaza polskich staran o zaistnienie na arenie miedzynarodowej. Nawet terrorysci. Odpowiedz Link Zgłoś
nandux Re: Skandal. Nawet terrorysci nie zauwazaja Polsk 10.08.06, 13:36 old.european napisał: > Mimo usilnych staran jakos nikt nie zauwaza polskich staran o zaistnienie na > arenie miedzynarodowej. Nawet terrorysci. > Trzeba zaprotestować bo to zakrawa na smiech. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunte Re: Skandal. Nawet terrorysci nie zauwazaja Polsk 10.08.06, 14:01 Mimo usilnych staran braci kurdupli jakos nikt nie zauwaza polskich staran o zaistnienie na arenie miedzynarodowej. Nawet terrorysci Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: USA: wyższy poziom zagrożenia terrorystyczneg 10.08.06, 14:23 Terroryści-syjoniści wszelkiej maści do Syjamu !! Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku Kolejni spryciarze 10.08.06, 15:01 Pewno się umawiali mejlem albo przez komuniktor. Odpowiedz Link Zgłoś
i_wonder Jaki rzecznik ? 10.08.06, 15:41 "Rzecznik Departamentu Bezpieczeństwa Kraju Michael Chertoff..." Chertoff nie jest zadnym rzecznikiem tego Departamentu (ministerstwa), tylko jego szefem, w randze "Secretary" (minister). A wiec jego komentarz pochodzil z najwyzszej polki i - jak na ministra rzadu USA - byl zadziwiajaco otwarty, nie unikal pytan i nie lagodzil sztucznie sytuacji na tej specjalnej konferencji prasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus no cóż... 10.08.06, 15:55 ...opinia publiczna (cokolwiek to oznacza) zaczynała powoli powątpiewać w apokaliptyczne zagrożenie i mogłą, o zgrozo, wywrzeć jakąś presję by wycofać się z Iraku lub Libanu. Trzeba było wielkiej akcji i szast-prast znaleźli się chętni do strącania samolotó w "wielkiej liczbie" co potwierdziło aż dwóch agentów... hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur "British Airways anulowały loty do Libii" 10.08.06, 16:41 Bardzo słusznie. Tam powinny polecieć Royal Air Force. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 System zastraszania mas ruszył ponownie... 10.08.06, 16:57 Powszechnie wiadaomo że Alkajde (tak jest lepiej) finansuje CIA... www.maxior.pl/?p=index&id=15769&2 Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: System zastraszania mas ruszył ponownie... 10.08.06, 17:08 Ciekawe, od kogo się o tym dowiedziałeś? Możliwe odpowiedzi: 1. Od kumpla spod bloku 2. W kolejce po zasiłek 3. W gejowskiej dyskotece 4. Na falach radia, co nie ma twarzy 5. Od Iwanowa Odpowiedz Link Zgłoś
suchyadam81 Re: System zastraszania mas ruszył ponownie... 10.08.06, 17:12 Mieszkam w domu a dowiedziałem się o tym nie słuchając takich tempaków i ograniczonych... pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
exxon Re: "British Airways anulowały loty do Libii" 13.08.06, 14:22 zigzaur napisał: > Bardzo słusznie. Tam powinny polecieć Royal Air Force. Nie, nie. Tam powinien leciec Blair z podarkami i poklonic sie Kadafiemu, tak jako jego senior juz uczynil. Odpowiedz Link Zgłoś