3cik 23.01.09, 15:16 Bardzo pozytywny przykład oddolnej, społecznej inicjatywy. Jestem CAŁYM SERCEM ZA! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mo Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 15:31 i mandacik za niszczenie mienia dla pana studenta :) niech sobie maluje samochody radnych co nie potrafią parkingów wybudować w mieście. A tak na marginesie to zmieni zdanie, jak przestanie pędzić beztroskie życie studenta i np. dziecko mu sie urodzi i będzie próbował z nim dojechać do lekarza. Na hulajnodze, jak się domyślam :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 15:38 Czlowieku, ale jestes ograniczony. Mam dwoje dzieci, dosc czesto chorujacych i przecieram oczy ze zdumienia, ze ktos moze myslec ze samochod jest niezbedny kiedy juz ktos sie rozmnozy. Az dziwne, ze ludzkosc przetrwala ;-) Czy kiedy ktos przestaje "pedzic beztroskie zycie studenta" odpadaja mu nozki i nie moze podejsc z dzieckiem piechota (dziecko poczatkowo w wozku) lub autobusem? Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem 23.01.09, 15:44 Ale jak moze samochodem to czemu ma dralowac na nogach? Moze go bola nogi i musi siedziec? A moze jest leniwy? Takie jego prawo jak moje urznac sie w domu czy zrec kebaba na rynku. Jase ze moglbym szato w Europejskiej albo pierogi w domu, ale nie w tym rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sidd Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: 217.153.87.* 23.01.09, 15:51 Ależ nikt nie mówi, żeby nie jeździć samochodem. Chodzi o to, żeby robić to (tu:parkować) zgodnie z przepisami. Policja i SM nie nadąża wystawiać mandatów, to obywatel "prawie bezboleśnie" pokazuje gdzie jest granica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simple zawracanie dipy z tym 1,5 m , przecież nikt tnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 18:41 jeździ z jakimś przymiarem liniowym w bagażniku .. powinno być tak jak w Stanach - całkowity zakaz parkowania na chodniku .. i tyle w temacie .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: zawracanie dipy z tym 1,5 m , przecież nikt t IP: *.ghnet.pl 23.01.09, 19:10 o! to byłoby ekstra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zojka Re: zawracanie dipy z tym 1,5 m , przecież nikt t IP: *.ghnet.pl 23.01.09, 20:30 Dziś na ul.Bobrowskiego koleś postawił CAŁY samochód na chodniku....Z jednej strony zieleniec a z drugiej ulica.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAccord Re: zawracanie dipy z tym 1,5 m , przecież nikt t IP: *.range86-138.btcentralplus.com 24.01.09, 10:51 Taaa, w anglii tez tak jest i jezdzi sie fatalnie a zaparkowane auta maja non stop poobrywane lusterka. Idiotyczny pomysl. W USA mozna bo tam szeroko, ale nie w EU, nie w sredniowiecznych miastach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: zawracanie dipy z tym 1,5 m , przecież nikt t IP: *.upf.edu 25.01.09, 16:37 To interesujące co mówisz. W Barcelonie, starym, śrendniowiecznym mieście nie można parkować na chodnikach. Tak samo w Paryżu. Odpowiedz Link Zgłoś
billbordowy W Stanach? 28.01.09, 15:42 Tam przecież w ogóle nie ma chodników, a jak idziesz pieszo - od razu zatrzymuje się patrol, żeby cię spisać... Natomiast "na nasze" 1,5 metra oszacować można bajecznie łatwo - to przecież szerokość trzech standardowych płyt chodnikowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.09, 12:08 No tak...bo z samochodem jest jak w tej piosence: "Chcesz założyć nowe spodnie, chcesz założyć nowy strój, myślisz, że wyglądasz modnie, a wyglądasz, jak chuuuuuuuuu..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.01.09, 23:13 Chwileczkę... Ja mam dzieci, wszędzie jezdze samochodem, i zawsze parkuje prawidłowo. Da się. Nawet w Krakowie. Zdarza się, że muszę zaparkować trochę dalej, ale nigdy nie parkuję nieprawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.chello.pl 23.01.09, 15:43 Jestem już dawno po studiach, mam dzieci i nóg mi nie upierdo...ło. Jeszcze mi się nie zdarzyło tak stać. Brawo dla studenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.cc.strath.ac.uk 23.01.09, 15:57 Rozumiem, ze mu sie nie podoba brak miejsca na chodniku, ale to co on wyprawia to nie zadna "akcja" czy, pozal sie Boze, "wyraz artystyczny" tylko zwykly AKT WANDALIZMU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.01.09, 23:17 AKT WANDALIZMU to jest parkowanie w ten sposób, że matka z dzieckiem albo inwalida nie może przejechać. A wszystko dlatego, że się takiemu prostakowi nie chce dupy kilkadziesiat metrów ruszyć i zaparkować kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Ty debilu IP: *.chello.pl 23.01.09, 19:37 A jak przez twoje żle zaparkowane autko matka nie będzie mogła przejechać z dzieckiem w wózku do lekarza, to co? Pewnie g... cię to obchodzi bo ty jesteś uzależniony od samochodu i nawet po gazetę nim jeździsz. Dziwne, że jeszcze nie zarządałeś aby przychodnia zdrowia była tak urządzona aby do gabinetu lakarza dało się wjechać samichodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Bede rozjezdzac ludzi na drodze. IP: *.ver.airbites.pl 23.01.09, 20:08 Droga jest dla samochodow. Kazdego pieszego ktory bedzie na drodze poza przejsciem dla pieszych - rozjade i zawroce zeby to zrobic jeszcze raz. Zaklad dla umyslowo chorych to miejsce dla takiego kretyna jak ten Łukasz Roth. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Bede rozjezdzac ludzi na drodze. 24.01.09, 15:58 A chodnik jest dla pieszych i każdego kierowcę, który na nim zaparkuje, należy wysadzić w powietrze, a resztki podpalić. A zakład dla umysłowo chorych jest raczej dla ciebie, skoro nie potrafisz zrozumieć nawet prostego tekstu mówiącego o parkowaniu na chodnikach, a nie na drogach. Zresztą, jak "droga jest dla samochodów" to zaparkuj sobie na środku Karmelickiej, kto ci broni? A na chodnik się nie pchaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 20:52 A próbowałeś kiedyś przejechać koło tak zaparkowanych samochodów wózkiem z dzieckiem. Nie ma miejsca na chodnikach w większości zapchanych samochodami. Sam jeżdżę samochodem i wkurza mnie, że nie ma parkingów. Ale też jestem pieszym. Akcje popieram, takie wyczyny otwierają oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Nie mam samochodu i nie planuje miec 23.01.09, 15:40 Wkurza mnie jednak takie podejscie jak tego faszola z farba (nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu). To nie wina kierowcow, ze miasto likwiduje kolejne parkingi nie dajac nic z zamian. Wszyscy placimy podatki m.in na to, zeby w naszym miescie wygodnie sie zylo, tymczasem kierowcow (platnikow podatkow) trakruje sie jak wszy lonowe, ktore trzeba wytepic. Miasto obiecuje parkingi ale nic nie buduje. Wezmy przyklad placu przy Wloczkow. Byl tam parking - kiedy miasto sprzedalo teren na hotel, obiecano okolicznym mieszkancom (uzytkownikom parkingu) parking podziemny. I co? I jajko? A przeciez samochodu na plecy nie wezma i nie wyniosa do domu. Czesto dochodzi tez do takich sytuacji, ze albo zaparkujesz nieprzepisowo na chodniku albo zablokujesz tramwaj. Mi tam nie przeszkadza przeciskanie sie miedzy samochodami, tak smao jak nie przeszkadza mi przepychanie sie przez tlum ludzi. Takie uroki zycia w miescie. Pan student szczuje tylko ludzi, wywolujac negatywne emocje. Jesli taka jest postawa wyksztalconych ludzi to co sie dziwic ze na ulicy w bialy dzin mozna dostac po mordzie od niewyksztalconych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRK Re: Nie mam samochodu i nie planuje miec IP: *.zax.pl 23.01.09, 15:48 Szkoda garnku, że nie masz dziecka i nie musisz z wózkiem się przeciskać, albo zamiast chodnikiem to omijać takich durnowatych kierowców jezdnią. Nie usprawiedliwiaj matołów, którzy łamią prawo. Wiem, że np. w Wiedniu, gdzie też nadmiaru miejsc nie ma kierowcy potrafią się dostosować. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Nie mam samochodu i nie planuje miec 23.01.09, 15:57 Póltora metra na wózek? No juz bez jajec! Zreszta czesto musze sie przepychac z tobolami jak jestem w podrozy. Oczywiscie ze jest to uciazliwe (tak samo jak przepychanie sie przez tlum) - takie uroki zycia w miescie. Jak juz napisalem - to nie wina kierowcow, ze miasto likwiduje parkingi nie dajac nic w zamian. Nie buduje przy tym nowych. Tak samo jak nie ich wina, ze stoja w korkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Nie mam samochodu i nie planuje miec 24.01.09, 16:00 Według twojego rozumowania - jeśli miasto nie zapewni mi mieszkania, to mam prawo włamać się do sąsiada i zamieszkać u niego. Bo przecież mi się należy, a miasto (państwo, władza, wszystko jedno) nie daje. Więc mogę łamać prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Wózek inwalidzki się nie zmieści, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 16:30 Wózek inwalidzki się nie zmieści, jeśli nie zostawisz 1,5 metra... Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Wózek inwalidzki się nie zmieści, 23.01.09, 16:35 1.5 metra to chyab po to, zeby dwa wozki mogly se minac. Z drugiej strony jesli maluje sie samochody bo utrudniaja porusznaie sie wozkom, to powinnismy pomalowac WSZYSTKICH URZEDNIKOW MIEJSKICH I PANSTWOWYCH bo nasz kraj nie jest przyjazny inwalidom. Stan chodnikow, urzedow, ulic, komunikacji miejskiej w zasadzie uniemozliwia poruszanie sie na wozku. W zasadzie najlatwiej (o ironio) samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosc24.pl Re: Nie mam samochodu i nie planuje miec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 16:32 > Nie > usprawiedliwiaj matołów, którzy łamią prawo. Jasne, kierowcy-matoły popelniajac te wykroczenia zagrozone 100zł mandatem są źli. Matoł z puszką farby popełniając w samosądzie przestępstwo z art. 288 kk, zagrozone kara wiezienia do 5 lat, a ponadto narażając miasto i kierowców na straty pewnie około kilkudziesięciu tysięcy złotych, jest spoko i trzeba go bronic :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Żniwiarz Re: Nie mam samochodu i nie planuje miec IP: *.tktelekom.pl 23.01.09, 15:50 Sądzę, że właściciele i ubezpieczyciele zniszczonych pojazdów wdzięczni będą GW za wskazanie winnego, to powinno uprościć kwestie regresu ubezpieczycieli w stosunku do winnego zniszczeń... -- Temu miastu potrzebny jest urbanista z wizją porównywalną do Hausmanna w Paryżu, a nie wypożyczalnie rowerów... Tylko przeoranie substancji miejskiej nowymi ciągami komunikacyjnymi i położenie na nowo akcentów funkcjonalnych jest w stanie rozwiązać problemy zapaści komunikacyjnej Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Re: Nie mam samochodu i nie planuje miec 23.01.09, 17:42 Szanowny Garnku, faktycznie, jesteś z epoki NEOLITU jeżeli idzie o przestrzeganie - a właściwie NIEPRZESTRZEGANIE prawa. Twoje argumenty nie trafiaja do przekonania. Po prostu TY łamiesz prawo. A gadanie o braku (!) parkingów w tym aspekcie jest na żenującym poziomie. Wg Ciebie można także jechać 150 km/godz przez teren zabudowany bo pociąg jedzie jeszcze dłużej a Tobie się śpieszy. Reasumując - skoro parkujesz na chodniku to daj miejsce dla przechodnia i inwalidy na wózku. Proszę !zz Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Nie mam samochodu i nie planuje miec 23.01.09, 18:34 No zaraz, czego sie czepiasz? Jesli mialbym samochod i miejsce parkingowe, i nagle miasto odebraloby mi to miejsce to co mam zrobic? Odebranoby mi pewne prawo, jasne ze musialbym kombinowac. I napewno nie jezdzilbym z metrem zeby odmierzac co do centymetra. Jesli panstwo/miasto zmusza ludzi do lamania przepisow to nie jest wina tych ludzi. Spróbuj zyc w zgodzie z KAZDYM przepisem a zobaczysz ze jest to niemozliwe. Krytykujesz moje wypowiedzi o przestrzeganiu prawa. Stajac za daleko na chodniku kierowca moze co najwyzej utrudnic komus przejscie (choc naprawde 10 czy 20 cm nikogo nie zbawi, utrudnieja pojawiaja sie w ekstremalnych przypadkach), ty popierasz studenta maziajacego farba chodnik i samochody. czyli de facto niszczacego wlasnosc prywatna i publiczna. Kierowcy NIE NISZCZA WLASNOSCI w odroznieniu od bohaterskiego studenta. Juz nawet pal licho samochody, kierowca zaplaci sobie za zmycie farby. Ale chodnik ktos bedzie musial wyczyscic. Nie tak dawno wylewano tutaj pomyje na turystow za to ze brudza kostke tluszczem z kebabow. A teraz poklask za niszczenie chodnika i cudzej wlasnosci. Twoj przyklad o 150km/h jest na zenujacym poziomie. Zaparkowany samochod nie zagraza niczyjemu zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: Nie mam samochodu i nie planuje miec IP: *.ghnet.pl 23.01.09, 19:14 Acha. Czyli jeśli nie mam gdzie zaparkować zgodnie z przepisami to wolno mi parkować byle gdzie? No cóż. Widać jest więcej tak rozumujących bo widuje się nawet samochody zaparkowane na skrzyżowaniach (sic!). Zapraszam strażników miejskich na skrzyżowanie ul. Nowowiejskiej i Lea. Gorąco popieram studenta. Takie linie wyznaczające miejsce dla pieszych powinny być na stałe. W ten sposób każdy (strażnicy miejscy też) od razu widzieliby kto parkuje prawidłowo a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mik Re: Nie mam samochodu i nie planuje miec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 23:52 Mój Drogi lub Moja Droga!!! Jeżeli jesteśmy już tacy zasadniczy, to czy stosujesz się do zasady, jako pieszy, że gdy nie mam gdzie przejść zgodnie z przepisami to przechodzę przez ulicę byle gdzie? Każdy, powtarzam każdy pieszy w tym kraju łamie przepisy, lecz karani powinni być tylko kierowcy. Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Nie mam samochodu i nie planuje miec IP: *.chello.pl 26.01.09, 09:11 Zajrzyj do kodeksu drogowego zanim zaczniesz pisac bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: Nie mam samochodu i nie planuje miec IP: *.ghnet.pl 23.01.09, 19:16 I jeszcze jedno. Zaparkowany samochód może zagrażać czyjemuś życiu. Przykładowo samochody zaparkowane w bezpośrednim sąsiedztwie przejść dla pieszych znacznie ograniczają widoczność i sprawiają że pieszy nagle pojawia się innemu kierowcy tuż przed maską. To JEST BARDZO NIEBEZPIECZNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimoch Glupiec z kolesia - poczekamy jak bedzie mial samo IP: *.chello.pl 23.01.09, 19:29 Ja przeprowadzę akcję przeciwko samowolnemu niszczeniu czyjejś własności. Jak widać rodzice nie mieli o czym z tym kolesiem rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedro Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.hik.krakow.pl 23.01.09, 15:46 teoretycznie ma rację. Ale ja na miejscu właścicieli pomalowanych aut skierowałbym sprawę do sądu jeśli farba nie zejdzie. Gdy ten koleś zacznie dorosłe życie i bedzie zmuszony jeździć i parkować autem w naszym wspaniałym mieście, to zrozumie kierowców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sidd Genialny pomysł!!!Ffarba jest łatwo zmywalna IP: 217.153.87.* 23.01.09, 15:47 ale trochę kłopotu robi i daje do myślenia beznadziejnym kierowcom. Z chęcią przeniósłbym tą inicjatywę do Warszawy. Zwłaszcza w okolice gdzie samochody blokują chodnik, a normalny parking jest 200metrów dalej. Pewnie to sami kalecy, kobiety w ciąży, osoby z wózkami dziecięcymi i inne "nagłe przypadki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dinth Re: Genialny pomysł!!!Ffarba jest łatwo zmywalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 18:27 Skoro mieszkasz w warszawie, to skad wiesz czy farba jest latwo zmywalna? Przyjechales do Krakowa specjalnie sprawdzic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosc24.pl Re: Genialny pomysł!!!Ffarba jest łatwo zmywalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 18:28 Nawet jezeli farba jest latwo zmywalna, to sa osoby ktore na glupie polerowanie samochodu wydaja tyle ile przecietny mieszkaniec akademika miesiecznie wydaje na jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.chello.pl 23.01.09, 16:04 Jakbym zobaczył, zasrańca który maluje farbą po cudzej własności i to obojętne czy mojej czy kogokolwiek innego, to w czynie społecznym wepchnąłbym mu ten kołowrotek w dupę. Mógłby malować dalej, mając wolne ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.tsi.tychy.pl 23.01.09, 16:30 Co z zasrańcem, który zastawia chodnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska.pl Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.236.spine.pl 23.01.09, 16:18 Czy kolega student mógłby się przejśc ulicą Garbarską (oczywiście z kubełkiem farby i potrzebnymi narzędziami)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.09, 21:31 Ja tez bym chetnie zaproponowal kilka ulic do przejscia, kilka, kilkanascie, kilkadziesiat. Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosc24.pl Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 16:21 Nie mam samochodu, jednak mam nadzieje ze ten WANDAL zostanie przykladnie ukarany nie tylko przez sad grodzki, ale rowniez w sprawach cywilnych ze wszystkim poszkodowanymi - miastem, pokrywajac koszty renowacji chodnika i kierowcami, pokrywajac kazdemu z nich koszty recznego mycia i polerowania samochodu, oraz w razie najmniejszego uszkodzenia lakieru, rowniez lakierowania calosci! Nie rozumiem jak wogole GW moze przedstawiac tego WANDALA w pozytywnym swietle. Niech znudzone dzieciaki wiecej maluja po samochodach, a jak im malo to i gwozdziem przejada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 16:27 Tu nie chodzi o wandalizm, tylko o głębsze przesłanie: NIE RÓB DRUGIEMU, CO TOBIE NIEMIŁE. Nie chodzi o to, czy są parkingi czy ich nie ma. Czy Ty masz samochód czy nie. Chodzi o to, żeby nasza wygoda nie oznaczała niewygody drugiego człowieka. I tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosc24.pl Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 16:33 Powyzej w tym watku znajdziesz jeszcze drugi moj post. Prosze przeczytaj i potraktuj jako odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 16:23 Popieram takie akcje. Posiadanie samochodu nie jest niczyim obowiązkiem, a prawem. Jak ktoś kupuje samochód, to jego obowiązkiem jest przestrzegać przepisy kodeksu drogowego, nie wspominając o normach współżycia. Sam jeżdżę po Krakowie samochodem, rowerem i kiedyś wózkiem i staram się dostrzegać, że ulicami i chodnikami poruszają się także inni ludzie. Dotyczy to zresztą innych sfer życia też. Tym, którzy chcą innym spuścić wpie... radzę, żeby puknęli się w głowę. Dlaczego z takim zaangażowaniem Polacy zagranicą są w stanie przestrzegać przepisów, a w Polsce nie? Bo tam dostaliby po głowie, czyli mandat lub skierowanie na kurs oduczający antyspołecznych zachowań. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Zaraz zaraz. 23.01.09, 16:31 Popierasz lamanie prawa (mazianie farba czyjejs wlasnosci) bo wkurza cie lamanie przepisow? Jakies schizofreniczne podejscie. Wyobraz sobie ze mieszkanie w miescie tez nie jest obowiazkiem. Wiec rownie dobrze mozna by sie kazac ludziom wynosic z miasta jak ich denerwuja samochody. Wyobraz sobie ze wielu ludzi mialo samochody i zapewnione parkingi. Parkingi polikwidowano, samochdy zostaly. Maja je sprzedawac czy zakopac pod ziemia? To ze miasto utrudnia nam zycie nie jest powodem zeby niszczyc cudza wlasnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi Nitk nie każe ci samochodem jeździć. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 16:33 Nitk nie każe ci samochodem jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Nitk nie każe ci samochodem jeździć. 23.01.09, 16:38 O jezu jezu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Nitk nie każe ci samochodem jeździć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 16:55 Miasto to, miasto tamto. Jestem podatnikiem i naleza mi sie parkingi. Podziwiam Twoje obywatelskie podejscie. Nalezy to sie szacunek drugiej osobie. Jesli juz mialbym kogos wypraszac z miasta (do czego wcale sie nie kwapię), to tych, ktorzy mysla, ze to miasto powstalo tylko po to, zeby mogli wjechac, gdziekolwiek chca, a najlepiej parkowac na Rynku. Samochodow jest za duzo i bedzie jeszcze wiecej, ale to nie oznacza, ze nie mam prawa do swobodnego chodzenia chodnikiem. Poczekaj, az bedziesz musial z chodnika uciekac przed rozpedzonymi rowerami i samochodami! Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Nitk nie każe ci samochodem jeździć. 23.01.09, 18:39 Tak, ludzie buduja miasto zeby dobrze im sie zylo. Zrzucaja sie na pewne cele i ten, kto pobiera na to pieniadze jest zobowiazany zapewnic im to na co bierze pieniadze. Ma zapewnic kosze na smieci, komunikacje miejsa, parkingi, czytosc ulic a jak zamarzna chodniki i uloice to posypac je piaskim czy sola (chociaz chodniki wlasciwie musza posypywac wlasciciele kamienic stojacych przy tych chdnikach) To bardzo proste. Jesli zabiera ludziom parkingi, obiecuje nowe ale nie wywiazuje sie z tych obietnic to co sie dziwic ze ludzie lamia prawo. To troche tak jakby sie czepiac ludzi pozbawionych np. mieszkan ze mieszkaja w namiotach lub przyczepach. Gdzies trzeba mieszkac, gdziez trzeba zostawic samochod. I nie przesadzaj ze chca parkowac na rynku. Jak narazie to urzednicy miejscy parkuja wjezdzaja w strefe i parkuja sobie na zakazach i straz wiejska ich nie tyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Nitk nie każe ci samochodem jeździć. IP: *.autocom.pl 23.01.09, 19:13 >Zrzucaja sie na pewne cele i ten, kto pobiera na to pieniadze jest zobowiazany zapewnic im to na co bierze pieniadze. Miasto ma obowiazek zapewnienia komunikacji. Wedle koncepcji jaką przyjmie-a nie musi to byc, wbrew temu co się niektórym wydaje, koncepcja zakładająca, że każdy może wjechac własnym samochodem i zaparkowac w każdym rejonie miasta. >Jesli zabiera ludziom parkingi. Ludziom? Ktoś ci zabrał TWÓJ parking? PRY-WAT-NY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Nitk nie każe ci samochodem jeździć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 12:22 garnek_z_neolitu napisał: Jak narazie to urzednicy miejscy > parkuja wjezdzaja w strefe i parkuja sobie na zakazach i straz wiejska ich nie > tyka. Tak więc w przypadku łamania prawa przykład idzie z góry. I może zająć sienależy tym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek2k Re: Nitk nie każe ci samochodem jeździć. IP: *.citynet.pl 24.01.09, 10:35 >Jestem podatnikiem i naleza mi sie parkingi. To dziwne, czemu tak duzo protestow jest, jak miasto chce wybudowac parkingi podziemne? No tak... przeciez nie bedzie wtedy mozna stanac pod drzwiami do klatki - tylko kilkadziesiat metrow dalej, juz nie bedzie mozna parkowac za free - bo taki parking bedzie platny. Stac Cie bylo na samochod, to stac tez powinno Cie go utrzymac /a miejsce parkingowe/garaz wg mnie nalezy do kosztow utrzymania samochodu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Nie mieszkaj w mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 17:05 Nikt nie każe Ci mieszkać w mieście. Wiochmeni ciągnął do miasta to i miejsca brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Zaraz zaraz. IP: *.autocom.pl 23.01.09, 17:18 O jaki ładny chwycik erystyczny, rozrózniajacy "prawo" od "przepisów": > Popierasz lamanie prawa (mazianie farba czyjejs wlasnosci) bo wkurza cie lamanie przepisow? A może tak lepiej: Popierasz lamanie prawa (mazianie farba czyjejs wlasnosci) bo wkurza cie lamanie prawa? Przy czym student, malując farbą samochody złamał prawo incydentalnie, kierowcy łamią prawo notorycznie, co nie tylko utrudnia życie przechodniom, ale jest zwyczajnie niebezpieczne np. dla niepełnosprawnych, rodziców z wózkami etc. którzy muszą obejść samochód po jezdni. Miasto utrudnia zycie? No faktycznie, beszczelnie sie zabudowało w XIX wieku, wytyczając za wąskie ulice.... Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu Re: Zaraz zaraz. 23.01.09, 18:46 Czytaj uchem a nie brzuchem. Pisalem czemu masto utrudnia. Jak nie zrozumiales - likwidujac parkingi. Parking to taki plac (lub budynek) w ktorym samochody moga parkowac. Np. W takim Nowym Jorku jest ich od groma i mimo ze miasto bezczelnie wybudowalo sie w czasach kiedy jeszcze nie bylo samochodow i perfidnie rozroslo sie do okolo 11 milionow mieszkancow, samochody maja gdzie parkowac. Krakow to nie nowy jork, ale likwidacja parkingow i niezapewnianie nowych powoduje takie problemy. O jaki ładny chwycik erystyczny, porownujacy niszczenie wlasnosci do zlego parkowania. W zasadzie przejscie na czerwonym czy wyrzucenie papierka na ulice tez jest zlamaniem prawa. Nie mowiac juz o zbrodni jazdy na rowerze bez trzymania obu nog na pedalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Zaraz zaraz. IP: *.autocom.pl 23.01.09, 19:08 Primo: nie wiadomo czy pan pomalował autka farbą zmywalną czy niezmywalną Secundo: siądź na wózku, przejedź się ulicami sródmieścia, może zrozumiesz, że likwidowanie mozliwosci sprawnej komunikacji to trochę gorsze przewinienie niż rzucenie papierka (nota bene dzięki traktującym rzucanie papierków (albo i wyrzucanie całych koszy na śmieci w krzaki) jak normę w Polsce na ulicach, w lasach, parkach etc. mamy taki chlew jaki mamy Tertio: Jakież to wielkie parkingi miasto zlikwidowało? Mały Rynek i Szczepański- w zamian otwarto parking nad galerią krakowską - tyle, że problem nie w braku parkingów (w kazdym razie nie tylko) ale w braku parkingów WSZĘDZIE GDZIE JASNIEPAŃSTOW chce stanąć. Dowód? W ostatnim przetargu na budowę eksploatacją parkingu pod Muzeum Narodwowym nie zgłosił się nikt. Powód: nie opłaca się, skoro w Krakowie parkowac można wszędzie...wygodniej, niż tarabaniąc się na jakiś podziemny parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Zaraz zaraz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 19:56 Po co ten przyklad z NY. Tam sa olbrzymie klopoty z parkowaniem. Miejsc malo i do tego bardzo drogie. Wiec wszyscy jezdza srodkami transportu publicznego (w tym promem) lub taksowkami. Po NY trzeba tez umiec jezdzic, a jak zle zaparkujesz, to Cie od razu odstawia na policyjny parking. Chyba ze miales na mysli dzielnice podmiejskie. Brak parkingow w Krakowie jest powszechnie znanym problemem, ale nie usprawiedliwia takich zachowan. Moze rozwiazaniem byloby malowanie miejsc parkingowych biala farba (Wieden), ale rodacy nie sa nawet w stanie prosto postawic samochodu na parkingu przed centrum handlowym. Dlaczego? 1. Bo nie potrafia. 2. Bo im sie spieszy. 3. Bo ich nie obchodzi, ze ktos nie zmiesci sie kolo nich. To niech wszyscy np. zalatwiaja swoje potrzeby fizjologiczne na Plantach, bo jest za malo szaletow w centrum, a miasto ich nie zapewnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zojka Re: Zaraz zaraz. IP: *.ghnet.pl 23.01.09, 21:23 Miasto Tobie utrudnia życie bo nie masz gdzie parkować?OK! A Ty utrudniasz MNIE życie bo nie mogę przejść chodnikiem bo stoi twój cholerny samochodzik.Facet robi świetną robotę i bardzo delikatnie bo ja mam czasem ochotę walnąć czymś w te maski samochodów jak nie mogę przejść! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Zaraz zaraz. 24.01.09, 16:03 Jako pierwszy łamania prawa dopuszczali się kretyni, którzy zastawiali chodniki. Jeśli ktoś parkował prawidłowo, nie było sprawy. Może zatem najpierw sami zaczną przestrzegać przepisów? Odpowiedz Link Zgłoś
sufit10 Zobacz co może stać się z twoim samochodem 23.01.09, 16:43 Gdyby policja i starż miejska rypały mandaty ile wlezie to szybko by się polaczki nauczyły dyscypliny. Ten butny i krnąbrny narodek daje popis swojej arogancji tylko w Polsce. Poza granicami jest stadem potulnych baranów. To trzeba wypleniać: powoli i skutecznie. Zacząć od mandatu 50zł (każdy ma prawo do poprawy) a potem razy 2 za każdą recydywę tzn.100, 200, 400, 800zł, itd a do tego przy rocznym rozliczeniu odpowiedni procent od dochodu by bogaty też zrozumiał (bo na parę stówek to on szcza). Nic tak skutecznie nie działa na chama jak spustoszenie kieszeni. Polaczki są po prostu śmieszni z tymi swoimi nadętymi traktorami (suvami), które są im niezbędne do tego by zawieźć dziecko do przedszkola czy szkoły. Niedorozwinięci kretyni, wożący swoje zatłuszczone cielska i nabrzmiałe jak salceson brzuchy. ROWER, BUTY I KOMUNIKACJA MIEJSKA !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi_ma Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.xdsl.centertel.pl 23.01.09, 16:47 Mozna jedynie zalamac rece. Ten narod najprawdopodobniej nigdy nie zrozumie po co istnieje prawo. Ten czlowiek jedynie zwracal uwage na powszechne lamanie prawa (w tym wypadku bardzo sensownego). Jak Pan garnek_z_neolitu polamie sobie nogi i bedzie musial jezdzic wozkiem inwalidzkim to wtedy zobaczymy jak mu sie spodobaja zastawione na sztywno Aleje. Skandalem jest to ze ani policja ani straz miejska nie egzekwoja prawa. W normalnym zachodnim spoleczenstwie ludzie by sie zorganizowali i podniesli krzyk, ale tutaj sa sami potomkowie chlopow panszczyznianych. Jak to w wierszu: Kto z was podniesie skargę, dla mnie jego skarga Będzie jak psa szczekanie, który tak się wdroży Do cierpliwie i długo noszonej obroży, Że w końcu gotów kąsać rękę, co ją targa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dinth Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 17:28 Juz nie tlumaczcie go. Zwracal uwage na powszechne lamanie prawa? Na powszechne popelniane wykroczen? Jak mu tak przeszkadzaja wykroczenia, to czemu chlop popelnil CIEZKIE PRZESTEPSTWO? Piszesz o istnieniu prawa, jezeli rzeczywiscie prawo istnieje i dziala, to teraz ten gosc pojdzie siedziec na pare latek, a ze swojego watpliwego stypendium studenckiego bedzie przez nastepne pare lat pokrywal szkody ktore wyrzadzil miastu i wlascicielom pojazdow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kremik Czy gazeta w ten sposob zacheca i popiera samosady IP: *.comarch.com 23.01.09, 16:50 Czy gazeta w ten sposob zacheca i popiera samosady? Czy oby od wymierzania sprawiedliwosci sa sady (ewentualnie uprawnione sluzby, jesli jest zgoda po stronie lamiacego prawo)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kremik .. IP: *.comarch.com 23.01.09, 16:54 Mimo to, ze mnie rowniez irytuja parkujacy, to zycze panu 'malarzowi' aby doczekal sie konsekwencji tego co zrobil - co najmniej na pokrycie kosztow myjni + ewentualnych uszkodzen szyb i lakieru - ten sam walek po ziemi i po aucie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikpok To jedyny sposób ... IP: *.anonymouse.org 23.01.09, 17:09 To jedyny sposób na chamów-prostaków i cwaniaczków, co nie potrafią parkować tak, żeby nie utrudniać życia innym. Śmieszy mnie to oburzenie i pisanie o uszkodzeniu mienia. Nauczcie się wpierw kultury współżycia społecznego kmiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosc24.pl Re: To jedyny sposób ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 17:14 Ale ten WANDAL to jakis ostry psychol. Jak w zemscie za to ze musial obejsc samochod gosc ten samochod niszczy, to normalnie strach sie bac. Jakbym go nie daj boze potracil na tym chodniku, to by mi w zemscie pewnie cala rodzine wymordowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: To jedyny sposób ... IP: *.citynet.pl 24.01.09, 10:50 > Ale ten WANDAL to jakis ostry psychol. Jak w zemscie za to ze musial obejsc > samochod gosc ten samochod niszczy, to normalnie strach sie bac. Hmmm... a ten kierowca, ktory zobaczy zniszczony samochod, to tez jakis psychol, bo od razu zabilby tego wandala... Sorki, ale parkowac trzeba umiec... i niech kierowcy sie ciesza, ze w ruch poszla tylko farba, bo ja mam bardzo czesto ochote wyciagnac cos ostrego na lakier... /zwlaszcza na Starowislnej, gdzie przejscie 1 zdrowej osoby jest juz problemem, bo kierowcy potrafia zostawic ~0,5 metra chodnika/ a kawalek dalej jest pusty parking / fakt ze platny ALE JEST!/ Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: To jedyny sposób ... 24.01.09, 16:09 Bo każdy burak uważa, że musi kupić samochód, żeby inne buraki zobaczyły, że go stać, ale na parking już pożałuje, bo tego przecież i tak inni nie widzą. Jak ktoś słusznie zauważył - jak kogoś stać na samochód, to ma być go też stać na płatny parking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dinth Re: To jedyny sposób ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 22:46 Cos ostrego? Najlepiej wez nóż. Poważnie. Wlascicielowi auta ktory akurat moze byc w poblizu zwiekszysz zakres dozwolonego sprzetu do obrony koniecznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek2k Re: To jedyny sposób ... IP: *.citynet.pl 26.01.09, 01:33 Dzisiaj jakis pajac stal sobie na alejach wlasnie, i zostawil baaaardzo duzo wolnego miejsca.. cale 40 /slownie czterdziesci/ cm przejscia, bo nawet nie potrafil zaparkowac rownolegle do jezdni, tylko CHAM zaparkowal pod katem... sory, ale najchetniej bym mu tak porysowal samochod, zeby mu sie odechcialo /a jak wolisz jakies mniej brutalne metody, to np maka z woda, ktora jak juz wyschnie, jest wyjatkowo trudna do usuniecia... - a ja w tym przypadku bede twierdzic, ze przez przypadek na niego wpadlem, i mi sie torba z maka rozleciala :P/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krak Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: 57.66.197.* 23.01.09, 17:31 Powinni wszyscy kierowcy podać debila do sądu a potem z wygranych spraw spłacić mandaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 17:41 Myślę, że to farba, którą łatwo zmyć. Łatwiej niż gołębie kupy albo plamy na kurtce od ocierania się o takie zawalidrogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 12:07 Gość portalu: smok napisał(a): > Myślę, że to farba, którą łatwo zmyć. Łatwiej niż gołębie kupy albo plamy na > kurtce od ocierania się o takie zawalidrogi. Słusznie ! Poza tym działania tego studenta to działanie w pewnego rodzaju desperacji wobec niebotycznej bezczelności kierowców. To krzyk rozpaczy pieszych ! A jeśli go podadzą do sądu to jego czyn charakteryzuje sie MAŁĄ SZKODLIWOŚCIĄ SPOŁECZNĄ i powinien pójść sobie spokojnie po rozprawie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.kolornet.pl 23.01.09, 18:09 No niezły dureń z tego studenta. Facet z chorą wyobraźnią. Mam nadzieję że kierowcy i miasto podadzą go do sądu za niszczenie mienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram studenta! Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.cust.tele2.pl 23.01.09, 18:38 Miejsca parkingowe w centrum gdyby były tylko przyciągałoby jeszcze więcej samochodów! Jestem za ZDECYDOWANYM I RESTRYKCYJNIE PRZESTRZEGANYM ZAKAZEM WJAZDU DO CENTRUM! Jak inwalida czy matka z wózkiem ma się przecisnąć, podczas gdy 90% chodników (i ścieżek rowerowych!!!) jest zastawiona źle zaparkowanymi samochodami? Sama jestem Krakowianką, ale z przykrością stwierdzam, że kierowcy w tym mieście to egoistyczne buce. Jak stwierdziła moja niepełnosprawna koleżanka - aż chce się płakać z bezsilności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 01:54 Zakaz ruchu w Centrum? OK, pod warunkiem, że z tegoż centrum zostaną wyrzucone wszystkie urzędy, firmy i instytucje, z urzędem miasta i Galerią Krakowską na czele, oprócz tych, które służą mieszkańcom dzielnicy i turystom zwiedzającym Stare Miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.chello.pl 24.01.09, 08:28 A niby dlaczego maja być usunięte sklepy i instytucje? Nie wiedziałem że warunkiem załatwienia czegoś w urzędzie lub dokonania zakupu jest przyjechanie samochodem. Czy osoób korzystających z komunikacji publicznej, rowerów i własnych nóg nie obsługują? Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem 24.01.09, 16:10 Niektórym najwyraźniej nogi zanikły razem z mózgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 14:05 Na ten temat pisano już dużo na tym forum. Każdy dorosły człowiek zarabiający uczciwie na życie wie, o co chodzi. Jak ktoś musi zawieźć stos ważnych dokumentów do urzędu, albo odwiedzić kilka firm w ciągu dnia, bo inaczej nie zarobi na życie, to niestety, musi jeździć samochodem. No, ale gimnazjalista tego jeszcze długo nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.chello.pl 25.01.09, 22:53 Cymbałku, mam 50 lat i własną firmę przynoszącą może nie wielki, ale przyzwoity dochód. Mimo to nie mam potrzeby wjechania do urzędu samochodem, jakie to tony dokumentów dowozisz do urzędu (poza tym ile to urzędów jest w centrum miasta)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-student Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.09, 18:38 brawo student za odwage! co prawda, gdybym Cie przylapal jak malujesz moj samochod to polamalbym na miejscu obie rece... zreszta i tak pewnie kilka rozpraw masz juz jak w banku, ale NAJWAZNIEJSZE: SWIETNA ROBOTA! ludzie czytaja, opowiadaja, reaguja... ruszyles ociezala maszyne myslenia tepych ludzi w miescie. zwrociles uwage na powazny problem. byc moze nawet zainicjowales mocniejszy ruch spoleczny. przede wszystkicm AKTYWUJESZ MYSLENIE i za to nalezy Ci sie szacunek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genialne! Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.09, 18:52 Swietne, wreszcie, ktos pokazal, co kazdy widzi na co dzien! Parkowanie na chodnikach powinno byc zakazane. Parkingi niczego nie zmienia, za nie trzeba placic, a poza tym nie mozna zaparkowac tak blisko, jak sie chce. Czekam na happening z inwalida na wozku i kobieta z dzieckiem w wozku, ktorzy sie probuja minac na chodniku. Miejsc, gdzie to nie jest mozliwe jest mnostwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 19:21 prawo okreslajace ilosc miejsca jaka nalezy zostawic pieszym (i wozkom) nie jest mniej wazne od prawa okreslajacego srodki karania kierowcow i podmioty do tego powolane! studentowi naleza sie sankcje za niszczenie mienia i tyle. ps. niech mi ktos pokaze miejsce przy alejach gdzie mozna zaparkowac zostawiajac 1,5 m przejscia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 20:03 Takich miejsc jest tam b. niewiele. Ale dlaczego? Bo nie zbudowali zawczasu obwodnicy i wszyscy walili przez srodek miasta. To zreszta najbardziej zanieczyszczona czesc Krakowa. Poszerzyli wiec Aleje. Dorzucili po pasie tu i owdzie, zeby zwiekszyc przepustowosc, i obcieli pas zieleni posrodku. Dla kogo? Nie dla pieszych, ktorzy nie moga pokonac tej przeszkody po pasach na jednych zielonych swiatlach, tylko dla kierowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.ghnet.pl 23.01.09, 22:34 Skoro nie ma takiego miejsca to widocznie nie można tam parkować. To chyba proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Chyba jednak nie takie proste jak ci się wydaje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 11:02 Przy ul. Grzegórzeckiej (między halą a rondem) stoją znaki zakazu zatrzymywania się i postoju z tabliczkami "NIE DOTYCZY CHODNIKA". Przejdź się tam i zmierz szerokość chodnika... ;-PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko-yama Re: Chyba jednak nie takie proste jak ci się wyda IP: *.vsoft.pl 26.01.09, 15:45 Rozumiesz różnicę między zatrzymywaniem się a parkowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek2k Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.citynet.pl 24.01.09, 10:58 > ps. niech mi ktos pokaze miejsce przy alejach gdzie mozna zaparkowac zostawiaja > c > 1,5 m przejscia.... Czyli nie ma bocznych uliczek, a na nich miejsc do parkowania/platnych parkingow? A nawet jakby byly parkingi /platne/ to i tak nie chcialbys tam parkowac... prawda? /no bo przeciez parking powinien byc za free i w dodatku pod klatka.. :| - czy sie myle?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja jacek Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.09, 19:59 a dlaczego nie piłą tarczową ? Odpowiedz Link Zgłoś
felix_macierewicz rachunek z myjki, i zgłoszenie w Straży Miejskiej 23.01.09, 20:25 wyleczy cyca od następnych aktów wandalizmu. Wystarczyło wezwać Straż Miejską i kategorycznie zażądać usunięcia tych pojazdów. Dziwię się jednak dlaczego ten chodnik jest tak wąski, że mieszkańcy kamienic nie mogą spokojnie i bezpiecznie zaparkować swych pojazdów, bo przecież żadną filozofią jest go poszerzyć kosztem pasa zieleni oddzielającymi jezdnie. Okazja jest wyśmienita, bo chodniki są tak bardzo zniszczone, że strach sie nimi przemieszczać, a podczas deszczu trzeba przyklejać się ciałem do ściany aby nie być ochlapanym przez samochody. Drogowcy zrobia remont ,ale zapewne po złośliwości zrobią tak wysokie krawężniki, że strach się będzie wdrapać autem na chodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.pete.cable.ntl.com 23.01.09, 20:08 Mieszkam w UK, gdzie kupiłem swój pierwszy samochód. Jak przyjechałem po pewnym czasie do Polski, to kuzyn śmiał sie jak miałem problem z zaparkowaniem na chodniku. Powiedziałem mu, że po roku jeżdżenia po raz pierwszy parkuję na chodniku. W UK parkuje się w zatoczkach lub w zaznaczonych miejscach WZDŁUŻ chodników. Chodniki są dla pieszych. No ale Polska to Europa, gdzie żyją same paniska co to łamią przepisy "bo przeca po to one są by je łamać". I chociażby dlatego tu nigdy nie wrócę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: *.cable.ubr04.shef.blueyonder.co.uk 23.01.09, 20:52 Zgadza sie. Tak samo mysle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Zobacz co może stać się z twoim samochodem IP: 77.236.10.* 23.01.09, 20:19 Takich jak ten pożal się boże studencina powinno się wieszać bez sądu bez niczego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom.son krełator ... IP: *.zax.pl 23.01.09, 20:21 wyręcza policję dla taniego rozgłosu. gdyby mi pomalował pozwałbym go o zniszczenie mienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom.son dodatkowo tym filmowcom IP: *.zax.pl 23.01.09, 20:34 dołożyłbym za współudział a swoją drogą człowiek musi być bardzo zdesperowany bo dawać na tacy dowód prokuraturze na własne przestępstwo,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek2k Re: dodatkowo tym filmowcom IP: *.citynet.pl 24.01.09, 11:04 Oczywiscie, to bylby moment, w ktorym SAM przyznajesz sie do winy... a wiesz co ja bym wtedy zrobil? notorycznie kazal odholowywac Twoj samochod na parking policyjny, ze wzgledu na stwarzanie zagrozenia ruchu /mandacik za zle parkowanie+oplata za holowanie+oplata za parking policyjny+czas zmarnowany na zalatwienie tego wszystkiego+koszty dojazdow (taxi czy komunikacja miejska?)/ mysle ze po jednym takim wystepie nauczylbys sie parkowac jak czlowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: dodatkowo tym filmowcom IP: 78.8.139.* 25.01.09, 09:01 Już widzę jak lecą na Twoje wezwanie. Dla SM parkowanie na chodniku to żadne stwarzanie zagrożenia. Oleją Cie. Nawiasem mówiąc - jakby mi jakiś buc pomalował auto, to bez względu na to jak by stało, znalazłbym go i jego gębą wytarł farbę z maski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ** Śmieszny kierowco IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 18:48 Przyszło Ci do głowy, że ktoś mógłby podczas takiej próby wytrzeć tobą nie tylko farbę ale i kawałek chodnika? No chyba, że jesteś NAJLEPSZY z całego bloku i nawet na "Wisle" się ciebie boją. Mam takie zacięcie sportowe, że na placyku pod Św.Idzim pędzę naciągaczy. Ostatnio trzech nie wystarczyło. Żadnych - boże broń - rękoczynów. Sami poszli. Jakoś dziwnie szybko. W internecie jest wielu walecznych kierowców. Bardzo silni w mordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek2k Re: dodatkowo tym filmowcom IP: *.citynet.pl 26.01.09, 01:40 widzisz... krwi tez trudno sie pozbyc z samochodu :P czyli wychodzi na to, ze jak TY kierowca lamie prawo i ogolne zasady wspolzycia, to jest OK, ale jak na Tobie je lamia, to juz jest ZLE?? Brawo... polityka Kalego... PS z centymetrem nigdy nie planowalem chodzic, ale jak BURAK zastawia samochodem moja przestrzen /1,5 metra to tyle, aby 2 osoby mogly sie spokojnie minac/ to niech sie chociaz liczy z konsekwencjami..., bo ten sam burak, jak ja mu wejde na ulice, to on bedzie na mnie trabic, albo nie zatrzyma sie przed przejsciem /bo to JA jestem na JEGO 'terenie'/, a skutki spotkania czlowieka z samochodem kazdy chyba zna /i kazdy wie, kto ucierpi w takim spotkaniu bardziej :| / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca trolli Czowiek musi być bardzo zdesperowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.09, 18:41 , żeby p...yć głupoty o przestepstwie nie wiedząc nawet, czym malowano. Doniesienie o przestępstwie, któe nie zaszło jest ścigane z urzędu. Przygotuj się, wystarczy pomalować jajkiem. Nie jest to zniszczenie mienia, a spróbuj umyć. Nasypanie pszenicy na dach też nie jest zniszczeniem mienia. Są i inne sposoby. Przemysl to sobie. Odpowiedz Link Zgłoś