mlody-inwestor 15.08.06, 15:56 Bez gospodarki rynkowej kubanski komunizm skazany jest na porazke. Chiny pokazaly iz da sie pogodzic Komunizm wraz z gospodarka rynkowa i to w dosc efektywny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artois6 Re: Chory Castro pokazał się w telewizji 15.08.06, 16:29 Chiny pokazały że da sie pogodzić system autorytarny z sukcesem gospodarczym , to nic nowego wcześniej udało sie to np Tajwanowi i Japoni(przed II wojna ). Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Chory Castro pokazał się w telewizji 15.08.06, 22:29 Oraz Chile, Turcji i Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Shit happens 15.08.06, 22:33 Na wszelki wypadek, nie odwołano prób orkiestry dętej. Utwory Chopina przeważnie gra się na fortepianie. Tutaj jednak chodzi o wyjątek. Odpowiedz Link Zgłoś
nowotka1 Re: Chory Castro pokazał się w telewizji 15.08.06, 17:27 Boze, zmiluj sie nad Kuba! Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: Chory Castro pokazał się w telewizji 15.08.06, 22:47 Jeszcze raz zrobił Amerykanów w wała!:) Facet ma jaja. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Chory Castro pokazał się w telewizji 16.08.06, 00:13 Fidel wezwal wrozbite,aby wyjasnil:dlaczego nad Kuba ukazuje sie co jakis czas "dupa"? Tenze po krotkim zastanowieniu odpowiedzial: Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: Chory Castro pokazał się w telewizji 16.08.06, 00:30 no widzę ,że kolejny przejaw totalnej bezsilności wobec tego fenomenu jakim jest Fidel... Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Chory Castro pokazał się w telewizji 15.08.06, 22:34 "Co sie odwlecze to nie uciecze" Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Każdego to czeka. Ciebie również 16.08.06, 07:00 Niewiem co ty miałes na mysli ale ja miałem na mysli zmiane systemu rzadzenia na Kobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
parq Re: Chory Castro pokazał się w telewizji 16.08.06, 00:30 Oby szybko skończył swe życie, ogladałem ostatnio film o Kubańskim poecie i pisarzu Rinaldo Arenas, to było straszne co tam się wyprawiało, oby szybki był jego koniec Odpowiedz Link Zgłoś
chwd.pis2 Re: Stalin w 1953, Castro w 2006 - dlaczego? 16.08.06, 06:40 Dlaczego zależy ci na śmierci Fidela Castro. Co tobie złego zrobił ten człowiek? Twoje porównanie jest bez sensu. Stalin mimo swych zbrodni uratował Polskę przed całkowitą zagładą. Castro obalił amerykańskiego przydupasa Batiste. Równie dobrze mógłbyś przepisywać napisy z nagrobków na cmentarzu. Ten sam sens. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Stalin w 1953, Castro w 2006 - dlaczego? 16.08.06, 07:10 chwd.pis2 napisał: > Dlaczego zależy ci na śmierci Fidela Castro. Co tobie złego zrobił ten > człowiek? Mi osobiscie nic złego nie zrobił ale innym troche złego narobił. >Twoje porównanie jest bez sensu. Stalin mimo swych zbrodni uratował > Polskę przed całkowitą zagładą. Ciekawa teoria. Moze powinienes zaproponowac postawienei mu pomnika, nie musi by nowy gdzieś w magazynach muzeum socrealizmu napewno znajdzie sie jakis mało uzywany w dobrej cenie. > Castro obalił amerykańskiego przydupasa > Batiste. A Hitler obalił skorumpowana i słabą Republike Weimarską. Tylko co z tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
chwd.pis2 Re: Stalin w 1953, Castro w 2006 - dlaczego? 16.08.06, 08:20 Nie popieram bezinteresownej nienawiści i zemsty. Większość z nas nie zna historii Kuby. To co nam się wydaje złe nie musi być złe dla mieszkańców Kuby. Bez znajomości reraliów każda dyskusja traci sens. W ostatnim czasie oglądam telewizję kubańską (Cubavision). Wiedza większości Polaków o Kubie jest znikoma. Ja - po bezczelnym zawłaszczaniu Polski przez Kaczyńskich - wcale nie czuje się wolny a wprost przeciwnie czuje zagrożenie i upadek Polski do którego oni prowadzą. Miliony uciekających Polaków z własnego kraju nic ci nie mówi? A czym się różni ucieczka Polaków z własnej ojczyzny od ucieczki Kubańczyków na Florydę? Przecież Fidel Castro otworzył granicę do USA dając termin od-do. Kto chciał wyjechał. Odpowiedz Link Zgłoś