dan3iger 28.08.06, 22:29 Teraz K...wa My. W wykonaniu Kaczorów, Edgara i Zero. Oto IV RP. My możemy robić wszystko bo to my stanowimy moralność więc to my decydujemy że czarne to białe a białe to czarne. Durny kraj durnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezydent.klamczynski Re: 28.08.06, 22:35 dan3iger napisał: > Teraz K...wa My. W wykonaniu Kaczorów, Edgara i Zero. Oto IV RP. Do czasu, do czasu ... Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_wolowa Wdzięczność w wykonaniu PiS ;) 30.08.06, 09:02 Jak widać, także dziekan się przejechał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 zamkne WC 30.08.06, 19:27 niech robia w portki az kazdy poczuje co to za faceci Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: zamkne WC 30.08.06, 19:29 Przenośnia niezła, choć niestety nie ma możliwości zamknięcia tego towarzystwa w WC. Najlepiej na stałe. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 przeciez nie chodzi o przenosnie 30.08.06, 20:43 mam juz dosyc tego wulgarnego jezyka, ktorym zaczelismy sie poslugiwac. Ja tez. Lecz nie widze juz innej mozliwosci by przeciwstawic sie ludziom bezczelnym, wulgarnym i ignorantom takim jak na przyklad Kurski. Pewnie jedynym wyjsciem powinien byc ostracyzm tylko jak go zrealizowac w praktyce to nie za bardzo wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 Rajmund Kaczynski 09.09.06, 12:36 Rajmund Kaczynski, zolnierz Powstania nie chcial byc zaplutym karlem reakcji, wstapil do PZPR w najczarniejszych latach i wykladal Marksizm Leninizm na 'studiach magisterskich' dla partyjniakow z PZPR, studiach w ktorych bonzowie narodu dostawali tytul magistra w poltora roku (mature w partyjnym trybie robili w rok) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 28.08.06, 22:36 dan3iger napisał: > Teraz K...wa My. W wykonaniu Kaczorów, Edgara i Zero. Oto IV RP. My możemy > robić wszystko A co zrobił Kaczmarek? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Ziobro się wygłupia. 29.08.06, 12:14 Przecież nie o to chodzi co on zrobił, a raczej czego nie zrobił. Spokojnie przeszedł do porządku dziennego nad sprawą że jego syn dostał się na studia po linii "układu", a nie normalnie wyłącznie dzięki egzaminowi. Inna sprawa czy jednak "układowe" działanie w takich sprawach nie powinny działać. Osobiście sądze, że mając do dyspozycji równorzędnego pod względem wysokości wyników egzaminu potomka prawnika i osobę spoza środowiska powinno się jednak wybierać tego pierwszego. Jest jednak większa szansa, że dziecko aktora będzie dobrym aktorem, dziecko lekarza dobrym lekarzem czy też własnie dziecko prawnika dobrym prawnikiem. Tyle, że tego typu preferencje powinny być jakoś uregulowany by nie było zadnych niedomówień. Ostatecznie nie chodzi nam o to by studenci sprawiedliwie kończyli studioa lecz by mieć jak najwięcej jak najlepiej wykształconych specjalistów. Jednak cała sprawa by musiała się skończyć z "bredzeniem" PiS o "układzie". Musieli by przyznać że w każdym społeczeństwie tworzą się po pewnym czasie sieci wzajemnych zalezności, znajomości, które moga być patologiczne ale i mogą przynosić całemu społeczeństwu wymierne korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
warsawyak Ludzie, trzymajcie mnie! 30.08.06, 10:32 Bo jak czytam takie teksty jak kolegi wyżej to mnie nosi i jeszcze coś sobie zrobię! Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 wez leki psycholu. 30.08.06, 10:38 jestes prymitywny- tu nie chodzi o to, ze nie przyjeli kogos kto mial tyle punktow co mlody kaczmarek- kur... temu chlopakowi zabraklo tylko 2 pkt ale byly dzieci prokuratora czy sedziego, ktorym zabraklo kilkanascie. kaczmarek mial 52 pkt i go wzieli, przyjeli nawet jakiegos kolesia co mial 26 pkt a nie przyjeli dziewczyny co miala 53pkt. jestes prostakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: wez leki psycholu. 01.09.06, 00:38 Może tak parę razy głęboko pooddychasz i jeszcze raz przeczytasz to co ja napisałem, a nie to co Ci się wydaje, że napisałem. Parę uwag by ci to ułatwić: 1. Przeczytałeś post Kataryny na który odpowiadam? 2. Odnoszę się do sprawy młodego i starego Kaczmarka, a nie do wszystkich. 3. Czy wiesz co oznacza stwierdzenie "mając do dyspozycji równorzędnego pod względem wysokości wyników egzaminu"? Wydaje mi się że jednak nie wiesz. 4. Czy rozumiesz czym jest rozważanie ogólne abstrahujące od danego wydarzenia? 5. Jak mam się odnieść do "jesteś prostakiem", "jesteś prymitywny", "psycholu"? Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 maaac, przepraszam.. 01.09.06, 02:59 ok, sorry... 1.post juz przeczytalem, szkoda, ze dopiero teraz:(. 3.wiem co oznacza, ja bym wzial dwoch. 5.zapomniec:). Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: maaac, przepraszam.. 01.09.06, 05:55 > 3.wiem co oznacza, ja bym wzial dwoch. Niestety jednak czasem nie można - też bym wolał wziąść obu. Jednak jak masz decydować się na któregoś z równocennych to "prawnicze" (czy jakieś inne po linii danego kształcenia) pochodzenia będzie dla mnie plusem bo to jest jednak jakaś przesłanka, że dana osoba MOŻE być lepsza. Tyle że powinno to być od początku wiadome, usankcjonowane prawnie i jakoś opisane regulaminowo (z opisem co zrobić jak się ma np dwóch równocennych nawet z pochodzeniem "profesjonalnym" - kandydatów wtedy np rzut monetą - w końcu któregoś trzeba wybrać). > 5.zapomniec:). Mniej emocji. A też mnie kusiło by plunąć jadem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: maaac, przepraszam.. 01.09.06, 06:28 co do tych dwoch... pamietam wypowiedz Pana Rymara i przez dlugi okres zgadzalem sie z nim- dzis jednak nie uwazam tak. wzialbym dwoch- tak naprawde dla drugiego tez by sie miejsce znalazlo. nie zapominajmy jednak, ze mlody kaczmarek wszedl a dziewczyna, ktora miala punkt wiecej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Chyba po coś jest minimum, prawda? Wszystkie 01.09.06, 19:06 świnie są równe, tylko kaczki najrówniejsze? I może przyjmujmy na studia zaraz po gimnazjum? Odpowiedz Link Zgłoś
karwoj8 Re: Ziobro się wygłupia. 30.08.06, 13:06 Syn złodzieja będzie jeszcze lepszym złodziejem a syn "Ognia" "Burzą ogniową". Przedstawiciele III Rzeszy mówiąc rozsądnie też wysuwali podobne wnioski. Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ziobro się wygłupia. 01.09.06, 00:50 > Syn złodzieja będzie jeszcze lepszym złodziejem a syn "Ognia" "Burzą ogniową". Oczywiście, że MOŻE być. Może, ale nie musi, choć jest to mocno prawdopodobne. To chodzi zarówno o sprawę dziedziczności pewnych predyspozycji do danego zawodu (chyba potrafisz pojąć, że szansa, że syn koszykarza będzie dobrym koszykarzem jest większa niż syn ciężarowca?) jak i nauki od dziecka przez przebywanie w środowisku żyjącym określonymi problemami. > Przedstawiciele III Rzeszy mówiąc rozsądnie też wysuwali podobne wnioski. Mylisz dwie rzeczy - rasizm który twierdzi, że z pochodzenia czy genetyki ktoś jest LEPSZY(jako wartościowanie człowieka) od kogoś innego, od bycia lepszym w jakiejś określonej dziedzinie(jako ocena jego umiejętności). To że Murzyni są (statystycznie rzecz biorąc) lepszymi biegaczami, nie oznacza że są oni lepsi czy gorsi w od kogoś innego. Są tylko (statystycznie) lepsi w jakiejś dziedzinie. Tak samo jak (statystycznie) uzdolnienia matematyczne są częstsze u mężczyzn niż kobiet. > Skandal. Jasne że skandal jak się nie potrafi rozróżnić rasizmu od określonych konsekwencji genetyki i wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
karwoj8 Re: Ziobro się wygłupia. 08.09.06, 08:40 Wszystko można zagadać i na wszystko znależć argument i właśnie to jest III Rzesza. Odpowiedz Link Zgłoś
karwoj8 Re: Ziobro się wygłupia. 08.09.06, 08:42 Dodam, że kompletnie mnie nie zrozumiałeś a swoją nieatpliwą erudycję powinieneś skierować na obonę prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Re: Ziobro się wygłupia. 08.09.06, 09:04 maaac napisał: . Osobiście sądze, że mając do dyspozycji równorzędnego pod względem > wysokości wyników egzaminu potomka prawnika i osobę spoza środowiska powinno > się jednak wybierać tego pierwszego. Jest jednak większa szansa, że dziecko > aktora będzie dobrym aktorem, dziecko lekarza dobrym lekarzem czy też własnie > dziecko prawnika dobrym prawnikiem. Właśnie tak rodzi sie nepotyzm, na poczatku faworyzujemy dzieci prawników, później jednak powstają całe rodziny prawnicze i kogo przyjmują do swoich kancelarii? Zdolnego studenta prawa czy miernego studenta prawa z rodziny? Pozatym do nepotyzmu bardzo bliziutko bo prawnik z rodziny(który np.dostał sie na studia dzieki temu,ze tata był prawnikiem) zostaje np.prokuratorem generalnym, lub inna szychą to jak myslisz, czy takie myślenie (faworyzowanie swoich) bedzie mu obce w przyszłości? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ziobro się wygłupia. 08.09.06, 18:28 vazz napisał: > Właśnie tak rodzi sie nepotyzm, na poczatku faworyzujemy dzieci prawników, > później jednak powstają całe rodziny prawnicze i kogo przyjmują do swoich > kancelarii? Zdolnego studenta prawa czy miernego studenta prawa z rodziny? Ogólnie sie z Tobą zgadzam, ale ten przykład Ci wybitnie nie wyszedł, ponieważ adwokat lub radca posiadający własną kancelarię może sobie do niej przyjąć do pracy kogo mu się żywnie podoba i nie Twoja to sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
beztlumika Re: Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 30.08.06, 11:15 > A co zrobił Kaczmarek? wiedział Gdyby córka Kwaśniewskiego napisała podobne pismo, to byłby powód na komisję śledzczą i "zachodziłoby uzasadnione terefere o terefere przestępstwa" i cały aparat pracowałby na 100 procent. a tak przy okazji Panie Ziobro - jak atakowano rodzinę Tuska, to było OK? Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Re: Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 30.08.06, 20:13 kataryna.kataryna napisała: >> Teraz K...wa My. W wykonaniu Kaczorów, Edgara i Zero. Oto IV RP. My możemy >> robić wszystko > A co zrobił Kaczmarek? Kaczmarek protegował synalka uznając że słuszne jest twierdzenie że syn prawnika któremu zabrakło 5 punktów powinien się dostac na studia prawnicze a syn nie-prawnika już nie. Ale nie o Kaczmarku piszę, bo to jego prawo dbać o dobro syna, chociaż kur..skimi moim zdaniem metodami. Piszę o Zerze który budując Prawą i Sprawiedliwą IV RP twierdzi że wyciągnięcie sprzewy przez prasę równa się atakowi na państwo i służy przestępcom. Oto moralność budowniczego IV PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 30.08.06, 20:30 kaczmarkowi brakowalo chyba 2 pkt:). mnie boli to, ze nie przyjeli tych osob, ktore mialy wiecej punktow ale byly pozbawione plecow. widac jednak, ze krzykacze i klakierzy PiS tego nie rozumieja- a minsiter Ziobro vel zero- juz sam nie wiem jak o nim pisac dla plame. zreszta, badzmy realistami- minsiter Z. robi konferencje i nic wiecej wg mnie- a poza tym przytyl troche:). Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Więc to tak pisuarowi hipokryci walczą z korupcją? 28.08.06, 22:50 B. wishes Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Kali korumpować to dobrze, krytykować Kalego źle. 28.08.06, 22:51 zdrówko Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kali korumpować to dobrze, krytykować Kalego 28.08.06, 22:53 halfliner napisał: > zdrówko A na czym polegała korupcja? Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Korupcja to nie zawsze pieniądze synku, można 28.08.06, 22:56 korumpować na wiele sposobów. Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Nic do zarzucenia 29.08.06, 00:18 Wszystko było super, nikomu nic nie można zarzucić. To był czysty przypadek że dzieci prawników dostały się na studia mimo oblania egzaminów a UG dwa lata krętaczył zanim został zmuszony do ujawnienia listy przyjętych. Najbardziej w porządku było w przypadku Kaczmarka juniora, bo senior jest związany z PiS. Ludzie PiS są zawsze kryształowo czyści, tylko Układ knuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kali korumpować to dobrze, krytykować Kalego 29.08.06, 05:31 kataryna.kataryna napisała: > A na czym polegała korupcja? ********************************* Na tym samym, co w przypadku innych dzieci prawniczej sitwy, przyjętych z odwołania. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Skad my to znamy, panie Ziobro? 28.08.06, 22:54 historia sie powtarza. Cholernie bolesnie. I niczego sie capy nie ucza. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner To oni teraz bronią prawniczego kolesiostwa!? Tak 28.08.06, 23:03 zdrówko Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Pytanie do Ziobro 28.08.06, 23:08 A gdyby Kaczmarek był w SLD albo PO to również mógłby liczyć na wstawiennictwo ministra? Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Odpowiedz Radia Erywan 28.08.06, 23:10 Jakby byl czlonkiem PISu to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
guma.donald Re: Odpowiedz Radia Erywan 28.08.06, 23:13 oj gdyby był z PO to by media stuliły uszy po sobie bo to koleś z kanapy Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: Odpowiedz Radia Erywan 29.08.06, 00:18 Naród: a osssssssso chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
backspace2 Re: Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 29.08.06, 00:28 Zdziwił mnie mocno Ziobro, bo w takich przypadkach on raczej wolał chwycić za broń i zapowiedzieć rozprawienie się ze wszystkimi. Myślę, że to PR-owski błąd i zaskakujący brak profesjonalizmu z jego strony. Ta histeryczna odpowiedź "wrogie siły atakują naszych" jest przecież kompletnie niewiarygodna i obiektywnie niepotrzebna. Z punktu widzenia jasności przekazu wystarczyłoby rzeczowe, krótkie oświadczenie, że minister ufa nadal prokuratorowi, że przecież Kaczmarek w sprawie nic nie zrobił i nie wywierał na nikogo wpływu. Spokój i powaga, nic więcej. Przejście w tym przypadku do tak idiotycznego ataku to niestety objaw jakiegoś tragicznego braku opanowania emocjonalnego oraz dziwnej (jak na Ziobrę) ignorancji w dziedzinie prowadzenia sporów - bo z taką argumentacją o wrogach narodu przecież nie przekona nikogo o zdrowych zmysłach, szczególnie, że GW zachowała wszelkie standardy pozwalając się Kaczmarkowi logicznie wytłumaczyć i mając mocne oparcie w dokumentach. Argumentacja Ziobry o oskarżonym dziekanie też jest sklecona naprędce i kompletnie chybiona, bo przecież uczelnia to nie jeden dziekan, a gdańska prokuratura to nie jeden Kaczmarek. Trochę widać więc, że Ziobro praktyki zawodowej jako prawnik nie ma, bo nie widzi, gdzie podważa wiarygodność swoich słów, jaki będzie ich odbiór społeczny. Słabo, panie ministrze, a przecież nie raz dowiódł pan, że potrafi pan być o wiele bardziej skuteczny i przekonujący. Afera na Uniwersytecie Gdańskim to jedna z największych (wykrytych!) afer III RP, potwierdziła to, o co środowisko prawnicze oskarżano od dawna. To Gazeta Wyborcza ją ujawniła, a poza tym ma naprawdę wielkie zasługi w walce z korporacjami prawniczymi, co potem na swoje sztandary wpisał również PiS. Powinni być więc sojusznikami w słusznej sprawie, mimo całej nienawiści między nimi. PiS ewidentnie nie chce tej szansy wykorzystać, chociaż na razie nawet rewolucji którą zrobił nie umiał zrobić poprawnie. No ale taka już ich polityka - zatopić Platformę i GW. Inną sprawą jest, że nie wyobrażam sobie pisania jakiegokolwiek odwołania z takim argumentem, że moi rodzice są kimś tam - to zachowanie żenujące i kompletnie bez klasy. Ale nie znam syna pana Kaczmarka, więc nie mnie go oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 29.08.06, 02:08 po pierwsze, nie badz idiotami- ziober na ministra sie nie nadaje, nie dosc, ze wg mnie jest obludny to w sumie dosc zgrabnie sie osmiesza. bo jak mam rozumiec jego slowa, ze syn prokuratora chce podtrzymywac tradycje rodzinna...ciekawe jak ma sie to do deklaracji ministra, ze ma zamiast pogonic uklady wsrod prawnikow. co do syna kaczmarka- chlopaka zostaw w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Nu wot', głuboko uważajemyje Towaryszczy 29.08.06, 02:19 Nu wot', głuboko uważajemyje Towaryszczy, w krajach normalnych to się takie sprawy bada, a Minister Sprawiedliwośći i Prokurator Generalny siedzi cicho jak mysz pod miotłą, aż do zakończenia dochodzenia. Pan Minister Ziobro igra z ogniem, albowiem lekceważąc sobie proces myślowy przynależny w państwie prawa domniemanym łamaniem prawa przez bardzo wysokich urzędników instytucji wymiaru sprawiedliwości, Pan Ziobro, zachowując się jak dziki i chamski kacyk, może całkowicie storpedować swoje reformy w aparacie sprawiedliwości. Jeżeli według Pana Ziobry prywata partyjna jest ważniejsza od praworządności to rozumuje on jak zero. Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 obluda ziobry... 29.08.06, 02:23 najlepszy jest fragment, jak ziobro mowi, ze syn prokuratora chce kontynuowac rodzinna tradycje... skoro to takie wspaniale to czemu ziober czepia sie adwokatow??? chory minister, chore panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: obluda ziobry... 29.08.06, 06:55 Bo adwokatów uważa in corpore za swoich wrogów, zaś prok. Kaczmarek jest jego prawą ręką. Ciekawe kiedy bezkrytyczni entuzjaści Ziobry wreszcie przejrzą na oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: obluda ziobry... 30.08.06, 10:46 Sądząc, po dzisiejszych wypowiedziach, przynajmniej niektórzy zaczynają. Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l Syn dokonał dopuszczalnego lobbingu. 29.08.06, 06:53 Jawnie dał do zrozumienia, że jest genetycznie przygotowany do zawodu. Ojca w to nie wciągał. Będzie dobrym prawnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: Syn dokonał dopuszczalnego lobbingu. 29.08.06, 07:54 zdaje sie, ze zapominasz, ze o tym czy ktos bedzie dobrym prawnikiem nie decyduje moznosc powolania sie na ojca i reszte rodziny tylko przyzwoitosc. ale skoro syn chce kontynuowac rodzinna tradycje to niech sie uczy, zeby juz nie mial ojciec przez niego "klopotow". nie ma co sie chlopaka czepiac, chcial studiowac- sam zdawalem na studia:). tylko ten nasz minister jakis dziwno. zastanawiam sie czy bezkarnie moge nazywac go zerem? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Syn dokonał dopuszczalnego lobbingu. 29.08.06, 08:28 monte83 napisał: > > tylko ten nasz minister jakis dziwno. > zastanawiam sie czy bezkarnie moge nazywac go zerem? Czy bezkarnie - to się okaże (nie wykluczone, że szybciej, niż myślisz), ale na pewno słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: Syn dokonał dopuszczalnego lobbingu. 29.08.06, 10:42 hehe, ja probuje sie dowiedziec czy moge tak na niego mowic. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
arek47 Babcia Kaczmarka byla w Wehrmachcie.... mam do 29.08.06, 10:47 wody, ze kumala sie z moim dziadkiem ktory tez byl w Wehrmachcie. Odpowiedz Link Zgłoś
barabas Re: Babcia Kaczmarka byla w Wehrmachcie.... mam d 29.08.06, 11:51 czyżbyś ty był tym dowodem? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
arek47 Nie.... waze co prawda78KG, ale IQ mam 138, a 30.08.06, 11:09 tego jak mawial G. Grass w polskim burdelu nie bylo w stanie wycisnac ! Dzek Kurski jest najlepszym dowodem ! Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Zi0br0 idzie w zaparte... 29.08.06, 12:59 Obaj panowie opowiadają zastanawiające historie, które - zamiast sprawę rozjaśnić - stawiają ich w jeszcze bardziej dwuznacznej sytuacji. Kaczmarek twierdzi, że decyzję o przeniesieniu syna do Torunia podjął w oparciu o wiedzę operacyjną. Jeżeli to jest prawda, to w ten sposób zdradza on tajemnicę służbową, a także przyznaje się do wykorzystywania informacji zebranych w toku śledztwa dla odniesienia osobistej korzyści. Dodajmy do tego jego nieetyczne zachowanie ujawnione w związku z aferą od której to wszystko się zaczęło, a w normalnym kraju Kaczmarek byłby już tylko byłym prokuratorem... Tymczasem jego zwierzchnik idzie w zaparte, ale robi to w tak głupi sposób, że tylko jeszcze bardziej pogrąża Kaczmarka, a przy okazji także i siebie: jeżeli przeciwko dziekanowi UG było prowadzone śledztwo, to powoływanie się na prokuratora w podaniu do tegoż dziekana adresowanym stanowi niedopuszczalne nadużycie ! Tą sprawą powinna się zająć... prokuratura ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Zi0br0 idzie w zaparte... 29.08.06, 13:24 I kółeczko się zamknęło. Nic z miejsca nie ruszy. Koles kolesia Pisielca? Odpowiedz Link Zgłoś
mrb2 Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 30.08.06, 09:08 Dziekan,któremu zarzucono plagiat przestał być dziekanem w maju 2004 roku,więc to raczej nie on podjął decyzję o przyjęciu syna p.Kaczmarka na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 30.08.06, 09:38 z tego co wiem to taka decyzje mogla podjac komisja odwolawcza... Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 30.08.06, 09:47 >"Syn Prokuratora Krajowego w swoim odwołaniu wskazywał motywacje, dla których chce zostać prawnikiem. Podał m.in., że chce kontynuować dłuższą tradycję rodzinną, nie tylko swojego ojca, oraz że miał wysoką średnią ocen" - przekonuje minister sprawiedliwości.< Jeżeli chciał kontynuować rodzinne tradycje, to powinien tak właśnie to napisać w odwołaniu. Powoływanie się na konkretne osoby (ojca, ciotki i wujków) i stanowiska jakie zajmują, kojarzy mi się bardziej z chęcią wywarcia presji na komisję odwoławczą. W dodatku minister sprawiedliwości nie widzi nic złego w tym, że prokurator wyraził zgodę na użycie swojej osoby w takim kontekście. Przywołując tego rodzaju argumenty, panie Ziobro, albo jesteś pan idiotą, albo uważasz pan za idiotów innych ludzi (w tym mnie, co mnie trochę wkurza). Niezależnie od tego, która z tych tez jest prawdziwa, uważam że piastowanie przez pana urzędu ministra sprawiedliwości jest jakimś nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 popieram.. 30.08.06, 09:58 dokladnie, masz racje. co wiecej - dodad od siebie: Albo minister jest zerem albo ma nas, w tym mnie za zero... Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 30.08.06, 10:46 Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 30.08.06, 11:10 dan3iger napisał: > Teraz K...wa My. W wykonaniu Kaczorów, Edgara i Zero. Oto IV RP. My możemy > robić wszystko bo to my stanowimy moralność więc to my decydujemy że czarne to > białe a białe to czarne. Durny kraj durnych ludzi. Nic więcej nie dodam do głosu coraz bardziej powszechnego. Kto wiatr sieje zbiera burzę a sama esencja moralności zasiała czyszczenie i g-ó-w-n-o ją pokryje. Trzeba korzystając z WYOBRAŹNI antycypować przyszłe skutki swoich decyzji i działań. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 30.08.06, 11:17 Młody i mało doświadczony jest min. Ziobro. Przecież pan prokurator nie musiał dzwonić... Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 dla Ziobry,prawda o przekrętach ,to atak! 30.08.06, 12:24 a gdzie miejsce na prawo i sprawidliwośc, w kiblu? Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Atakuje się rodzinę Kaczmarka i in, 30.08.06, 12:29 Ja też, kiedy widzę nazwisko zaczynające się na Kacz zaraz przyprdoliłbym. I i nic w tym dziwnego. ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
hondini Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 30.08.06, 14:36 BBAAAAAAAAAAAAAWOOOOOOOOOOOOOO SZ.P. MINISTRZE - Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 pytanie.. 30.08.06, 19:57 co takiej wypowiedzi minsitra moge nazywac go zerem? wiem, ze wzgledy przyzwoitosci nie pozwalaja tak na nikogo mowic ale ziober bije rekordy... prosze o odp:). Odpowiedz Link Zgłoś
magdateclaw Panie Ziobro to jest wasz nepotyzm, wasz "uklad" 31.08.06, 16:43 Nepotyzm jest nepotyzmem. Czy uwazacie, że wam wolno? Połowa Polski na was głosuje, a druga połowa nienawidzi. Nie ma róznicy między tym rzadem a rządem Millera. Stanowczą politkę podważa Pan takimi wypowiedziami. Jak można powoływać się na tradycje rodzinne w takich sprawach? To jest nepotyzm a syn Kaczmarka, studiuje po uznaniowym przyjęciu na studiach. Jesli tak bedzie przechodził egzaminy to na pewno będzie dobrym prawnikiem. Gratuluje, to jest IV Rzeczpospolita, mt Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Panie Ziobro to jest wasz nepotyzm, wasz "ukl 31.08.06, 16:45 magdateclaw napisała: > Nepotyzm jest nepotyzmem. Czy uwazacie, że wam wolno? > Połowa Polski na was głosuje 30% to jest połowa? > Nie ma róznicy między tym rzadem a rządem Millera. Niestety jest. Rząd millera był przynajmniej w miarę skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Brawo dla Ministra Ziobro: tak trzymac ! 31.08.06, 22:27 Pan Kaczmarek moze nie jest w sprawie wlasnego syna czysty jak lza ale czy znalazloby sie w Polsce 1% takich co zakazaliby synowi w odwolaniu powolac sie na rodzinne tradycje. Szkoda, ze niejednokrotnie te rodzinne tradycje w polskim sadownictwie sa podobne do tych mafijnych. Wierze w opinie Ziobry nie dlatego, ze mam do niego zaufanie ale dlatego ze w dotychczasowych rzadko, w przeciwienstwie do swoich poprzednikow, sie mylil ! "my decydujemy że czarne to białe a białe to czarne" To jest doskonale okreslenie tego co sie dzialo za rzadow A. Kwasniewskiego. Musi, ze masz swoje doswiadczenia skoro tak dobrze to ujales! Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Brawo dla Ministra Ziobro: tak trzymac ! 31.08.06, 22:35 1stanczyk napisał: > Pan Kaczmarek moze nie jest w sprawie wlasnego syna czysty jak lza ale czy > znalazloby sie w Polsce 1% takich co zakazaliby synowi w odwolaniu powolac sie > na rodzinne tradycje. A czy nie powinno być tak, że własnie prokurator i sędzia powinni być czyści jak łza? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Nie! Nie! Nie! Dlatego, ze w obecnej Polsce 31.08.06, 22:49 byloby to tylko i wylacznie klamstwem zadawalajacym polinteligenckich idealistow indoktrynowanych z ambon jakich w Polsce pelno i z ktorych korzytaja ci co nie przebieraja w srodkach byleby tylko miec cos do powiedzenia. Moze przypomne, ze w rankingu korupcji jestesmy za narkotykowa Kolumbia a nepotyzm nabral takich rozmiarow w wolnych zawodach, ze potworzyly sie normalne zawodowe mafie lekarzy, notariuszy, komornikow, adwokatow podobne do tych jakie reprezentuja zwiazki zawodowe w kopalniach, zakladach energetycznych, kiedys stoczniach.....Liste mozna by zamknieta! Dzisiaj nie czas szukac "swietych" tylko tych co sa najmniej "upaprani" i zdeterminowani i zdolni to zmienic. Minister Ziobro jest jednym z nich. Zatrudnil na stanowisku wiceministra prokuratora Krzyze rowniez nie dlatego, ze skazywal w PRL-u za demonstracje antyrzadowe tylko dlatego, ze wykazal sie jak niewielu determinacja i skutecznoscia w budowaniu demokratycznych strukur po zmianach systemowych Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: Nie! Nie! Nie! Dlatego, ze w obecnej Pols 01.09.06, 03:03 coz, a ja znam jednego sedziego, ktory zakazal swoim dzieciom isc na prawo. jedno skonczylo filologie a drugie ekonomie. glupotyyyyy gadasz, ze nie ma co chwalic sie przyzwoitymi ludzmi. czy kaczmarek dobrze zrobil? dlaczego chcesz go wybielic i wskazujesz, ze reszta tez jest zla. czlowiek, ktory siedzi obok ministra Z. powinien byc jak zona cezara. co do ziobro- czy sie nie myli? bez rpzesady, raczej bogiem nie jest. pierwsza pomylka byla ustawa o dostepie do zawodow prawniczych. co do sedziego kryze, nie chce pisac ani o nim ani o jego ojcu. czy wykazal sie skutecznoscia w budowaniu struktur demokatycznych? napewno, zwlaszcza jak skazywal pozycjonistow. a potem bylo juz tylko lepiej... prowadzil FOZZ w taki sposb, ze nie trudno zarzucic mu stronniczosc. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Nie! Nie! Nie! Dlatego, ze w obecnej Pols 01.09.06, 12:09 1stanczyk napisał: > Minister Ziobro jest jednym z nich. > Zatrudnil na stanowisku wiceministra prokuratora Krzyze rowniez nie dlatego, ze > skazywal w PRL-u za demonstracje antyrzadowe tylko dlatego, ze wykazal sie jak > niewielu determinacja i skutecznoscia w budowaniu demokratycznych strukur po > zmianach systemowych Kryże? A jakies przykłady? Jakie to "struktury" demokratyczne budował? To dowcip miał być? Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Brawo dla Ministra Ziobro: tak trzymac ! 01.09.06, 08:52 1stanczyk napisał: > Pan Kaczmarek moze nie jest w sprawie wlasnego syna czysty jak lza ale czy > znalazloby sie w Polsce 1% takich co zakazaliby synowi w odwolaniu powolac sie > na rodzinne tradycje. Jak dla mnie powoływanie się na konkretne osoby i stanowiska, jakie zajmują, wygląda bardziej, na próbę zastosowania presji na komisję odwoławczą, niż na chęć powołania się na rodzinne tradycje. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslaw.koluszki Re: Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 08.09.06, 21:26 No fajnie. Co by sie stalo, gdyby to corka Donalda Tuska dostala sie w taki sposob na studia jak corka prokuratora Kaczmarka??? Czyzby zasady nie wszystkich mialy obowiazywac??? Wstyd, panie Ziobro za ta wypowiedz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ziobro: Atakuje się rodzinę Kaczmarka 09.09.06, 11:11 mieczyslaw.koluszki napisał: > No fajnie. Co by sie stalo, gdyby to corka Donalda Tuska dostala sie w taki > sposob na studia jak corka prokuratora Kaczmarka??? Ano właśnie. Moim zdaniem tu już nawet nie chodzi o tego Kaczmarka. Ty na jego miejscu też bys przeciez chyba nie zabronił synowi się odwoływać. Chodzi o reakcje Ziobry i J.Kaczyńskiego, pokazujące jak na dłoni, jacy z nich "uczciwi" politycy. Odpowiedz Link Zgłoś