Dodaj do ulubionych

Moda na seksizm

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.11.05, 03:54
Niech się Springfield wali
Obserwuj wątek
    • jaro_ss a mnie drażni "poprawność" i tyle... 17.11.05, 06:45
      Jeśli takie reklamy maja powodzenie, to w kilkudziesięciu procentom należy ją
      przypisać swoistej ironii w stosunku do nudnych i nachalnych
      postaw "politycznej poprawności" dotychczas wyraźnie preferowanej w mediach....
      W sytuacji swoistego medialnego "kagańca" założonego zwykłym ludziom, którzy
      nie są ani do przodu ani do tyłu, taka ofensywa reklamowa daje swoisty upust
      dla poczucia zepchniecia, niesłusznego na dalszy plan, poglądów zrównoważonych,
      czy umiaekowanie konserwatywnych.
      Paradoksalnie, zmiana obyczaju i dopuszczenie do mediów innych poglądów niż te
      niby "poprawne" na temat zachowań homoseksualnych i "walki płci" spowoduje, wg
      mojem opinii, wyciszenie i spowszednienie tematu.....

Co tu mówić, w środowisku dziennikarskim i medialnym homoseksualiści i
      feministki są oki co po prostu uprzywilejowani w stosunku do "tych innych" i
      właśnie paradoksalnie (znowu) dialogowi to nie służy....
      • Gość: zxy Pani Piotrowskiej banan kojarzy się nie z owocem t IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 17.11.05, 09:37
        ylko z członkiem .
        Do psychiatry na leczenie
        • Gość: Oliveira Cóż, koniec zakupów w Springfield IP: *.atman.pl / *.atman.pl 17.11.05, 09:58
          A szkoda, bo bardzo lubię ich ciuchy i mam ich trochę.
          • krejzi01 Hehe, wyluzujcie troche, kto wogole do tego serio 17.11.05, 10:40
            podchodzi :) Tez mi "afera"
            • pan_pndzelek >>>Różnym środom już dziękujemy... 17.11.05, 13:25
              Różnym środom już dziękujemy... i innym marczakównom co płodzą takie kretynizmy
              jak powyższy artykulik... ostatnie wybory dosyć chyba dobitnie pokazały, że
              takie "panie" jak środy, jaruginowackie i inne nowickie społeczeństwo
              skierowało na właściwe dla nich miejsce - NA ŚMIETNIK...
              • framberg Re: >>>Pani Izabeli też już dziękujemy.. 17.11.05, 16:06
                Nic sexistowskiego w tych reklamach nie widzę.
                Przy proszkach do prania facet to niedojda, jak sobie ułatwie życie stosując
                dobry środek do mycia naczyń czy coś w tym guście to ma za to czas na sprzątani
                ect, ect, ect.
                Poza tym pije piwo i ogląda mecze. I goli się - to wszystko. Z tego się składa
                facet.
                I ja mam to w nosie a te głupie baby zawsze nie w sosie, zawsze marudzą. Jak by
                nie te jędrne trójki to mogłyby wyzdychać.
                • Gość: ziomal NIE OSZUKUJMY SIĘ - KOBIETY KOCHAJĄ DRANI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:54
                  mam olerancyjnego miłego uprzejmego i delikatnego kolegę którego dziewczyny
                  traktuję jak przyjaciela i kóry strasznie cierpi z tego powodu, bo żadna go nie
                  chce na stałe a też mam kolegę który jest totalnym seksistowskim chamem i
                  kobiety uganiają się za nim jak muchy za światłem - wniosek jest jeden - bądź
                  seksistom - będziesz seksowny.
                  • dawid_madian Re: NIE OSZUKUJMY SIĘ - KOBIETY KOCHAJĄ DRANI 18.11.05, 00:12
                    Muchy za świtałem? Hm... Dziwne te muchy...
                  • Gość: kobieta Re: NIE OSZUKUJMY SIĘ - KOBIETY KOCHAJĄ DRANI IP: *.silesia-region.pl 18.11.05, 10:40
                    w jakim Ty żyjesz środowisku? W moim dranie nie mają szans, a wzięcie mają
                    faceci z kulturą. Sama mam męża miłego, dobrego, z ogromną kulturą osobistą
            • Gość: Piotrrr Re: Hehe, wyluzujcie troche, kto wogole do tego s IP: *.krakow.pl 17.11.05, 22:35
              Serio, nie serio. Ale gdyby tak Twoja babka musiała chodzić z koszulką z napisem "bitch" i spotkała paru panów, pytających: "za ile numerek na zapleczu?" to ciekawy jestem, czy nadal byłbyś tak wyluzowany :-)))
              • dawid_madian Re: Hehe, wyluzujcie troche, kto wogole do tego s 18.11.05, 00:15
                Zatrudniając się w firmie niejako akceptuje się jej politykę. Jak się zatrudnię
                w Macu to nie będę się spodziewał, że będę sprzedawał ludziom zdrową żywność.
                Dlatego odpowiedź na cos takiego jest prosta: Nie lubimy, nie akceptujemy, to
                nie zadajemy się z gnojem. Idziemy do domu.
          • trewas Jeżeli ja wchodząc do klubu muszę płacić tylko za 17.11.05, 10:55
            to że mam męski organ, a kobiety płacić nie muszą, to czy to może też jest
            seksizm? Czy też jest to całkowicie uzasadnione i polityczne poprawne?
            • Gość: juanita Re: Jeżeli ja wchodząc do klubu muszę płacić tylk IP: 213.77.28.* 17.11.05, 12:47
              > Jeżeli ja wchodząc do klubu muszę płacić tylkto że mam męski organ,
              > a kobiety płacić nie muszą, to czy to może też jest seksizm?
              Jak najbardziej: czy slyszales kiedys zeby np. kielbasa placila za to, ze lezy
              na sklepowej polce? Ja sie czuje osobiscie urazona i z checia bym zaplacila za
              wjazd do klubu - czemu odgornie narzuca mi sie role kielbasy??? :(
              • zbychowiec Re: Jeżeli ja wchodząc do klubu muszę płacić tylk 17.11.05, 18:56
                moze jestes tlusta ?
            • Gość: tomek Re: Jeżeli ja wchodząc do klubu muszę płacić tylk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:42
              zaostan maskulinista
          • Gość: ja Re: Cóż, koniec zakupów w Springfield IP: *.MAN.atcom.net.pl 17.11.05, 13:52
            przeciez to nie na powaznie
          • Gość: ssszymon Re: Cóż, koniec zakupów w Springfield IP: *.microb.uni.wroc.pl 17.11.05, 13:58
            Gość portalu: Oliveira napisał(a):

> A szkoda, bo bardzo lubię ich ciuchy i mam ich trochę.

To proponuję też nie chodzic do kina do sieci HELIOS bo oni robia seanse tylko
            dla pań, i nie wpuszczają na nie nawet ich meżów. :) trochę dystansu do świata.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Monika springfield-właśnie straciliście 3stałych klientów IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 17.11.05, 14:36
              Mój chłopak, brat i ojciec nie zrobią większych zakupów ubraniowych bez kogoś,
              kto im doradzi- czyli zazwyczaj mnie(kobiety)
              I podobnie jest w przypadku wielu moich znajomych.
              W życiu ich już nie namówie do zakupu w waszych sklepach- właśnie straciliście
              3 stałych klientów.Gratuluję!!!

Może reklama miałaby pozytywny skutek w sieci sklepów dla bywalców podmiejskich
              dyskotek... chciaż może spriengfield celuje w reklamie do takiej właśnie grupy
              osób...niezłe buractwo- co za kraj...
              • Gość: puk Re: springfield-właśnie straciliście 3stałych kli IP: *.os.kn.pl 17.11.05, 15:56
                Mądra to ty nie jesteś niestety. Bo właśnie zyskałą 4 innych (czyli jednego nowego). Ja , mój brat i 2 kumpli z wielką chęcią pójdziemy do takiego sklepu.
                • zbychowiec Re: springfield-właśnie straciliście 3stałych kli 17.11.05, 19:00
                  pieciu, ja tez sie dopisuje
                  • Gość: kkk Re: springfield-właśnie straciliście 3stałych kli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 20:21
                    sześciu
                    • Gość: Piotrrr Re: springfield-właśnie straciliście 3stałych kli IP: *.krakow.pl 17.11.05, 22:37
                      minus jeden :-)
                • Gość: Pukowa Re: springfield-właśnie straciliście 3stałych kli IP: 212.2.100.* 17.11.05, 23:24
                  Jeśli to ty - to kupuj sobie. Ale będziesz sobie sam prał, pracował i co tam
                  jeszcze. A wiesz kim była Lizystrata
              • zbychowiec Re: springfield-właśnie straciliście 3stałych kli 17.11.05, 18:59
                "stracili" 3 ciotowatych nieudacznikow, ktorzy nie potrafia sie sami ubrac
                mam nadzieje ze buty potrafia sobie zasznurowac
                • Gość: Piotrrr Re: springfield-właśnie straciliście 3stałych kli IP: *.krakow.pl 17.11.05, 22:38
                  przecież to przeważnie cioty kupują w Springfieldzie :-)
          • zbychowiec Re: Cóż, koniec zakupów w Springfield 17.11.05, 18:57
            to jest sklep z artykulami dla mezczyzn... lepiej sie nie przyznaj ze masz
            stamtad rzeczy, jesli jestes laska...
        • Gość: zbychowiec co to za propaganda ?!?!?!?! IP: *.chello.pl 17.11.05, 18:53
          nie kapuje do kogo zwraca sie autor/ka artykulu ?
          "Jedyne, co nam pozostaje, to głośno mówić o problemie. I wspierać te marki,
          które nikogo nie dyskryminują, albo nie kupować produktów czy usług firm, które
          próbują zdobyć klienta seksistowskimi zagrywkami."
          Moje pytanie: jakim "nam" ?
          Czy ja dobrze widze czy jakas stara prukwa narzuca mi swoj swiatopoglad ? Skad
          wiesz ze mi sie to nie podoba, kobito ? Apeluje do GW, nie uprawiajcie
          propagandy, bo zrazicie do siebie nie tylko tych, ktorzy nie popieraja hasel z
          propagandy - jesli juz dostaniecie latke tuby propagandowej to bedziecie
          skonczeni. Patrzcie jak w tej chwili juz wiekszosc ludzi w Polsce nie cierpi
          waszego moralizatorstwa!
      • Gość: Ya_Basta Re: a mnie drażni "poprawność" i tyle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 12:45
        a mnie drazni dzieciarnia dla ktorej niezwykle modna jest niepoprawnosc polityczna i staje sie ona na tym forum swego rodzaju szczytna norma
        • Gość: substanz niemądre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 13:52
          sadze ze to glupota mowic, czy wytykac przez reklamy oraz tworzyc stereotypy ze
          to mezczyzna jest gorszy od kobiety czy na odwrot. ktos wtyka nas do szufladek
          bo ma z tego kase, a my barany dajemy soba manipulowac gryzac sie na forum.
          prawda jest ze wiekszosc kobiet nie moze zyc bez mezczyzn, i na odwrot. tak
          jestesmy biologicznie zaprogramowani. byloby milej gdyby nikt nikogo nie
          dyskryminowal za plec (co innego za glupote). wszystko schodzi na psy, wiec moze
          zaczelibysmy sie troche szanowac, bo zadna kobieta nie chce by jej wybrany
          mezczyzna zostal obwolany np "workiem ze sperma" (bo takie sluchy wsrod
          feministek chodza), a zaden mezczyzna nie chce raczej spedzic zycia z "miesem
          wokol dziury" czy "workiem na sperme".pozdrawiam
      • Gość: Piotrrr Re: a mnie drażni "poprawność" i tyle... IP: *.krakow.pl 17.11.05, 22:34
        Przeczytałem parę razy ale nie bardzo wiem, w którym kierunku zmierzasz...
    • Gość: piotrek Re: Moda na seksizm IP: *.fn.pl 17.11.05, 08:21
      super pomysl--wreszcie nie beda mnoe podgladac kobietki!!! nienasycone!! i nie
      bedą spiewac: facet to swinia!!!
    • kamajkore dobra,dobra... 17.11.05, 09:01
      no, juz widzę, jak sobie większość z tych polaczków-facetów w sklepie radzi
      samodzielnie z wyborem ubrania :)))
      może to nawet dobry pomysł - niech zaczną kupować bez pomocy kobiet!!!
      :D
      • pozdrawiamm Jaki klient takie reklamy,a PR ktos wali po glowie 17.11.05, 09:37
        by zrobili jakis szumek i tyle.
      • vitmik Re: dobra,dobra... 17.11.05, 09:42
        ja sobie bardzo dobrze daje rade z zakupami,sam przymierzam,sam wybieram i sam
        place,zona co najwyzej moze mi doradzic i powiedziec jak w tym wygladam.
        ale do nich juz nie pojde,co ,mam zostawic towarzyszke przed drzwiami??? co za
        durna pi.. to wymyslila,a potem narzekania jacy to faceci sa szowinistycznymi
        swiniami
      • krejzi01 Re: dobra,dobra... 17.11.05, 10:41
        A ja musze robic zakupy sam bo innaczej jest "wez to, bedzie ci w tym ladnie!
        dlaczego ci sie nie podoba?? przeciez jest swietne!" itp :]
      • Gość: klapers Re: dobra,dobra... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.05, 12:01
        hmmm a Twoja wypowiedz nie jest przypadkiem seksistowska?? ;o)
        • kamajkore Re: dobra,dobra... 17.11.05, 12:40
          Gość portalu: klapers napisał(a):

> hmmm a Twoja wypowiedz nie jest przypadkiem seksistowska?? ;o)
          ja i seksizm...no coś ty? ;)
          po prostu wyrastałam w patriarchalnej rodzince, w której jak kobieta nie
          podpowiada to facet nie wie jakie skarpetki założyć - SERIO!!!
          ale mam nadzieję, że świeższe pokolenia juz tak nie mają :)
          • gnago feministyczna propaganda 17.11.05, 19:07
            Samice są zaborcze: patrz modliszka, czarna wdowa. Samiec w szczytnej misji przedłuzenia gatunku godzi sie nie tylko na takie wyrzeczenia. Śliczna zwalcz swe samicze fatum, daj swemu facetowi luz, zobaczysz po paru miesiącach gdy zrozumie wolność, będzie szczęśliwszy. Ten tak zwany patriarchalizm to czystej wody matriarchat, sterujący każdym przejawem życia w i obraz typowego człowieka złamanego i niezdolnego do stawiania oporu (dla świętego spokoju)
      • Gość: Elle Re: dobra,dobra... IP: *.wienerberger.com.pl 17.11.05, 15:31
        I pewnie właśnie o to chodzi, bo tam "szajs" sprzedają.
    • Gość: gośc Re: Moda na seksizm IP: 217.153.161.* 17.11.05, 09:32
      Mowy nie ma żeby po takiej reklamie coś kupiła w Springfield, a mój facet nie
      cierpi zakupów, więc sam tam na peno nie pójdzie:-)
      • zbychowiec Re: Moda na seksizm 17.11.05, 19:03
        no i super, niech sie tam mazgaje i ofermy zyciowe nie plataja
    • Gość: zz Re: Moda na seksizm IP: *.crowley.pl 17.11.05, 09:37
      Ciekawe jak dlugo Springfield pociagnie bazujac na klientach mezczyznach.
      Faceci az pala sie do zakupow.
      • vitmik wszystko dla kasy a nie dla idei 17.11.05, 09:40
        z tego wynika ze wszelkie reklamy niby dyskryminujace kobiety sa po to zeby
        organizacje feministek za darmo reklamowaly dany produkt lub firme. żenada
        • krejzi01 Re: wszystko dla kasy a nie dla idei 17.11.05, 10:43
          > z tego wynika ze wszelkie reklamy niby dyskryminujace kobiety sa po to zeby
          > organizacje feministek za darmo reklamowaly dany produkt lub firme. żenada

taaaaa. ale feministki dosc latwo sprowokowac. o wszystko sie czepiaja :) za
          tego posta tez mnie zaraz zjadą ;)
    • at_work A może by tak, zakazik pisania dla redaktorek? 17.11.05, 09:42
      Zarówno infantylny pomysł paniusi od piaru, jak i głupiutkie wyobrażenie o
      zdziecinniałych facecikach z wieczoru kawalerskiego, są wyjątko żałosne. I
      jedzie na kilometr stylem głupiej blondynki.

Jeśli istnieje płeć mózgu, to tutaj panie intelektualnie, zdecydowanie się nie
      popisały.

A może, to ja jestem głupi, bo traktuję całą sprawę zbyt poważnie, a chodziło
      tylko o napędzenie klientów, czyli zwykły biznes.
      Tak, czy inaczej. Nie mój biznes, tylko blondynki z piaru.
      Tylko, czy ona ma biznes?...

_
      Sztuczki suczki.
      • polska444 Facet powinien tworzyć reklamę skierowaną do mężcz 17.11.05, 20:16
        Po prostu dlatego, że mężczyzna wie, co interesuje mężczyznę.
        Pomysł tej pani z PR był chybiony pod względem marketingowym. Faceci raczej nie
        lubią kupować ciuchów. Robią to raczej z żonami, narzeczonymi, żeby wiedzieć,
        że będą się w nowym ubraniu podobać i żeby mieć pewność, że nie wyrzucili
        pieniędzy w błoto.
        • Gość: Irena Re: Facet powinien tworzyć reklamę skierowaną do IP: *.silesia-region.pl 18.11.05, 10:47
          masz rację. Mój mąż nie kupił sobie ani jednego garnituru, ani jednej koszuli,
          nawet spodni, sam. Tak samo syn, robi wszystkie zakupy z dziewczyną. Jak ona
          nie ma czasu pójść do sklepu, to on czeka, kiedy będzie miała, sam niczego nie
          chce kupować. A propos, właśnie udało mi się namówić męża, żebyśmy wybrali się
          do sklepu zamówić szycie dla niego garnituru. Teraz już wiem, do jakich sklepów
          mam nie wstępować :DDD dzięki za podpowiedź, oszczędzi mi to czasu podczas
          szukania firmy której mamy zlecić uszycie :)))
    • Gość: martynka Re: Moda na seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 09:43
      Odebrać kobietom prawa wyborcze!
    • eofek idiotyzm do sześcianu 17.11.05, 09:43
      pani Iza nie była chyba nigdy sama we własnym sklepie. 99% facetów robiących tam zakupy przyszło z
      kobietami. nie dlatego, że kobiety nie miały w tym czasie dokąd pójść. raczej dlatego, że panowie bez
      nich nie przyjdą - nie z rycerskości - tylko ponieważ trzeba ich do centrum handlowego zaciągać siłą.
      • Gość: jo Re: idiotyzm do sześcianu IP: *.MAN.atcom.net.pl 17.11.05, 14:01
        nie bój sie, napweno wszuystko zopstało obliczone wczesniej i to im sie opłaci
        mi jako mezczyznie taka reklma nie przeszkadza, jako kobiecie tez nie ...:)
        • eofek UWAGA, pomysł klienta 17.11.05, 18:16
          Gość portalu: jo napisał(a):

> nie bój sie, napweno wszuystko zopstało obliczone wczesniej i to im sie opłaci
          > mi jako mezczyznie taka reklma nie przeszkadza, jako kobiecie tez nie ...:)

zazdroszczę tej naiwnej (bez urazy) wiary w ludzkość. jeśli sądzisz, że w branży marketingu nie ma
          idiotów, sypiących poronionymi pomysłami, zapewniam cię, że się mylisz. jest ich mnogość, zarówno
          po stronie klienta (o tak), ja i agencji reklamowych. w tej, w której ja pracuję, wisi znak ostrzegawczy,
          na podobieństwo drogowego, z tekstem jak w temacie. niestety, idiotyzmy kolegów z branży też są
          szeroko rozpowszechnione.
      • zbychowiec Re: idiotyzm do sześcianu 17.11.05, 19:11
        Chyba troche przesadzasz z tymi 99%, podejrzewam jakies uszkodzenie galki
        ocznej ewentualnie przedawkowanie substancji zaburzajacych percepcje.
        Nawet jesli faktycznie sporo facetow chodzi do sklepu z kobietami, to zle -
        niech sie naucza myslec za siebie. Zniewiescialym pudlom juz dziekujemy, moze
        dzieki temu zakazowi w sklepach z odzieza meska zaczna sie pojawiac jakies
        przebojowe ciuchy, a nie bezplciowa papka dla panow ktorych ubieraja kobiety.
        • eofek Re: idiotyzm do sześcianu 17.11.05, 19:40
          zbychowiec napisał:

> Nawet jesli faktycznie sporo facetow chodzi do sklepu z kobietami, to zle -
          > niech sie naucza myslec za siebie. Zniewiescialym pudlom juz dziekujemy, moze
          > dzieki temu zakazowi w sklepach z odzieza meska zaczna sie pojawiac jakies
          > przebojowe ciuchy, a nie bezplciowa papka dla panow ktorych ubieraja kobiety.

masz chyba problemy ze swoim seksualizmem. nie jestem - jak piszesz - zniewieściałym pudlem, choć
          zakupy robię w towarzystwie kobiety. nie dlatego, że nie potrafię "myśleć za siebie", ale dlatego, że
          zależy mi na jej opinii. a najczęściej zaciąga mnie tam właśnie ona z prostej przyczyny - nie mam
          potrzeby posiadania nowego zestawu ciuchów raz na miesiąc.
          • zbychowiec Re: idiotyzm do sześcianu 17.11.05, 20:13
            eofek napisał:

> nie jestem - jak piszesz - zniewieściałym pudlem, choć
            > zakupy robię w towarzystwie kobiety. nie dlatego, że nie potrafię "myśleć za
            > siebie", ale dlatego, że zależy mi na jej opinii.
            > a najczęściej zaciąga mnie tam właśnie ona z prostej przyczyny - nie mam
            potrzeby posiadania nowego zestawu ciuchów raz na miesiąc.

Twierdzisz ze nie jestes pudlem. W nastepnym zdaniu twierdzisz, ze ubierasz sie
            w ciuchy, ktore kupuje ci kobitka, tylko po to zeby jej sie podobalo. Czyli
            jestes jak pudel, ktorego ubiera jego pani po to, zeby jej sie podobal.
            Gdybys mial odrobine ikry, to nie kupowalbys rzeczy, ktorych nie potrzebujesz,
            nie dalbys sobie wmawiac ze tego potrzebujesz, znalbys swoje potrzeby i
            umialbys je zaspokajac wedle wlasnego uznania. Jak prawdziwy mezczyzna.

• eofek Re: idiotyzm do sześcianu 17.11.05, 20:24
              zbychowiec napisał:

> Twierdzisz ze nie jestes pudlem. W nastepnym zdaniu twierdzisz, ze ubierasz sie
              >
              > w ciuchy, ktore kupuje ci kobitka, tylko po to zeby jej sie podobalo. Czyli
              > jestes jak pudel, ktorego ubiera jego pani po to, zeby jej sie podobal.

warto czytać ze zrozumieniem. rzeczy nie kupuje mi kobitka. kupuję to, co wyraża moją osobowość i
              nie stoi to w sprzeczności z szacunkiem do zdania ludzi, na których mi zależy.

> Gdybys mial odrobine ikry, to nie kupowalbys rzeczy, ktorych nie potrzebujesz,
              > nie dalbys sobie wmawiac ze tego potrzebujesz, znalbys swoje potrzeby i
              > umialbys je zaspokajac wedle wlasnego uznania. Jak prawdziwy mezczyzna.
              >

znam swoje potrzeby i wiem czego potrzebuję. a to co ty piszesz, świadczy tylko o tym, że nigdy w
              życiu nie stworzyłeś prawdziwego związku z kobietą, bo wówczas rozumiałbyś także potrzebę
              akceptacji wśród osób, na których ci zależy. taki to z ciebie "prawdziwy mężczyzna" - teoretyk.
              możliwość ekspresji własnej osobowości nie stoi w sprzeczności z potrzebą akceptacji. chyba, że na
              nikim ci nie zależy, tylko na własnym tyłku, a kobieta usługuje ci do obiadu, prawdziwy mężczyzno z
              bożej łaski.
    • pro_21 Re: Moda na seksizm 17.11.05, 09:47
      a co powiecie o zakazach wstępu facetów na występy rozebranych facetów??
      czy tu też nie ma dyskryminacji płci??
      • eofek Re: Moda na seksizm 17.11.05, 09:49
        pro_21 napisał:

> a co powiecie o zakazach wstępu facetów na występy rozebranych facetów??
        > czy tu też nie ma dyskryminacji płci??

jest jedna drobna roznica, jesli to miala byc paralela. pan nikt nie namawia sila, zeby na rzeczone
        wystepy szli :P
    • Gość: Nigger Re: Moda na seksizm IP: 212.160.172.* 17.11.05, 09:52
      Ale afera. Fajna kampania, ale poprawnosc polityczna musi dac znac o sobie.
    • jo46 Re: Moda na seksizm 17.11.05, 09:53
      lubiłam ten sklep i często kupowałam w nim prezenty dla swojego chłopaka, brata
      i ojca. Teraz juz nie bede robiła tam zakupów. Powód? Prostacka reklama i skoro
      mam wstęp wzbroniony to ze wszystkimi tego konsekwencjami.... adios
      • Gość: maczu_pikczu bez przesady IP: *.itpp.pl 17.11.05, 10:06
        to tylko lipa za przeproszeniem - od pijarów, bo teraz trendy jest
        być "rebel" :) hehe oczywiście z umiarem i stylowo czyli dżezi-rebel 2005;
        uwaga zpełnie nie apropos:
        dziś rano siedząc na muszli poczytałem wnikliwie listopadowy
        numer "cosmopolitan", próbka stylu:
        "Uklęknij przed nim na poduszcze i chwyć jedną dłonią penisa. Włóż go do ust i
        na zmianę ssij go i liż"
        dla mnie bomba, ale co na to sufrażystki walczące?
        • Gość: maczu_pikczu Re: bez przesady IP: *.itpp.pl 17.11.05, 10:09
          najmocniej przepraszam panią Hannę Wolską: chodzi oczywiście o numer
          grudniowy :)
    • Gość: z.sadystka Re: Moda na seksizm IP: *.nask.waw.pl 17.11.05, 09:55
      ok, ok, ale:
      seanse tylko dla kobiet są OK, bo nie pokutują tutaj rzadne stereotypy, taa?
      a dni dla mężczyzn nie są OK, bo są oparte na stereotypie? na boga, co to sie
      porobiło.
      • Gość: Pogromca mitów [...] IP: *.autocom.pl 17.11.05, 09:59
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: z.sadystka Re: Moda na seksizm IP: *.nask.waw.pl 17.11.05, 11:06
        tfu, żadne, nie rzadne, errata.
    • Gość: Zuzka Re: Moda na seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 09:58
      Nie wiem z jakimi rzeczami dla panów ten sklep jest, ale jedno jest pewne, mój
      mąż każde zakupy ubraniowe począwszy od sportowych butów, bluz, po wyjściowe
      garnitury robi ze mną. Nie dlatego, że nie ma gustu lecz dlatego, że nie cierpi
      sam sobie nic kupować i chodzić "dobrowolnie" do sklepu. I z tego co widzę po
      moich znajomych w 99% przypadków jest identycznie. Moim zdaniem pomysł pani od
      PR jest do d...
      I jeszcze jedno "super" pomysł zważywszy, że święta tuż za pasem, prezenty,
      które robią swoim panom panie, na szczęście nie w sklepie Springfield:)
      • Gość: piku Re: Moda na seksizm IP: *.os.kn.pl 17.11.05, 15:59
        Kolena mądra:)

Czy myślisz że wszyscy faceci chodzą na smyczy kobiet?
        Stracą kilkanaście procent takich jak twój facet, a zyskają kilkadziesiąt nowych. I jej pomysł dalej do dupy jest?:)
        • zdanka1 Re: Moda na seksizm 17.11.05, 19:55
          No nie myslisz jednak kompletnie... Do dupy jest. Kogo zyskaja dzięki
          piłkarzykom itp pierdołom ? Nastolatków, bo ci tak myslą jak ty - ho, ho, jestem
          gość jak normalnie mada faka:P i laska mi nie podskoczy...większość zreszta jej
          nie ma...Problem w tym, że większość owych nastolatków nie ma też pieniędzy, bo
          dostaje od starych:P A ta kobiet i jej rodzina to stały dopływ kasy przy kadej
          kolejnej pensji. Tak wiec sklep tak szybko jak zaczął z taką reklamą, zwłaszcza
          w Polsce, tak szybko skonczy, bo zysk poleci na łeb na szyje...Oj to myslenie,
          to myślenie...
        • Gość: anka Re: Moda na seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:18
          A kto tu mówi o chodzeniu na smyczy? Czy to, że nie pójdę kupić komputeru bez
          mojego faceta bo on się na tym zna lepiej niż ja znaczy, że jestem na smyczy?
          Albo on jest na smyczy bo dobradzam mu w co ma się ubrać - lepiej znam się na
          tym niż on poza tym on zakupów nie cierpi a w czymś chodzić trzeba.
          Poza tym ciekawa jestem jak nieobecność kobiet ma wpłynąć na pozyskanie nowych
          klientów.:))) Mnie faceci w damskich sklepach nie denerwują. A może niech jakiś
          damski sklep zrobi tydzień tylko dla blondynek lub rudych? Równie poroniony
          pomysł.
    • Gość: Dancer Re: Moda na seksizm IP: *.bu.amu.edu.pl 17.11.05, 10:06
      Gratuluje za dzisiejszą okładką. Ta gazeta jest nie tylko konkretna ale i
      obiektywna. Nie wiem czy kobiety interesują się z konkursami typu Miss
      osobiście wolałabym konkursy typ Mister i programy TV Chip and Dale's Dancer.
    • Gość: Prawdziwy Samiec A niby do czego kobieta jest potrzebna facetowi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:09
      Przede wszystkim do przyjemności, nie oszukujmy się :-)Reszta to tylko dodatek.
      Zresztą te przyjemności drogo faceta kosztują (prezenciki itp.), a dzisiejsze
      panienki to chca mieć wszystko. a facet ma miec najnowszą bmk-e i w ogóle byc
      cool... finansowo.
      Czasy Romea i serenad mineły bezpowrotnie, w dobie materializmu romantyzm
      stracił wartość. Zabieganie o kobiete to dziś płacenie wysokich rachunków za
      jej zachcianki. Ot co!
      • Gość: zgred Prawdziwemu Samcowi wystarczy ręka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:15
      • Gość: jagoda Re: A niby do czego kobieta jest potrzebna faceto IP: *.ipt.aol.com 17.11.05, 11:23
        to zalezy z jakimi 'kobietami' sie zadajesz. Wiekszosc kobiet chce byc
        niezalezna i (niestety) dla mezczyzn niektore zarabiaja wiecej niz oni.
      • pralkosuszarka Re: A niby do czego kobieta jest potrzebna faceto 17.11.05, 12:26
        he,he, wlasnie jak ktos tak mysli zawsze bedzie musial miec nowa BMW bo inaczej
        nici.
    • Gość: jappi Re: Moda na seksizm IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.05, 10:11
      A co powiecie na podział łazienek i ubikacji na damskie i męskie? Toż to też
      seksizm!!! Hahahihi
      • Gość: deedeebg Re: Moda na seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 11:26
        ja tam korzystam z tej, w ktorej akurat jest wolny kibel. i to chlopy maja
        problem z tym, nie ja :)
        pozdro
    • Gość: zgred Re: Moda na seksizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:13
      Firma przeholowała. To co, nie mogę ze swoją żoną wejść do sklepu???
    • Gość: koko Re: Moda na seksizm IP: *.crowley.pl 17.11.05, 10:14
      "Co gorsza, same kobiety nie widzą nic złego w tworzeniu takiego wizerunku pań."

Straszne zaiste, nie chcą się dać na siłę uszczęśliwić.
      A tak w ogóle ten cały marketing to śmieszna sprawa. "Oswajanie z marką"...
      niezły bełkot.
    • pralkosuszarka Re: Moda na seksizm 17.11.05, 10:14
      ..kto by tam chciał chodzić?
    • pralkosuszarka he, he ale sobie nagrabią u żon 17.11.05, 10:17
      i nie puszczą tam więcej swoich mężów. Wiadomo,że zwykle ubiór mężom kupują
      żony. Ale antyreklama, co za geniusz to wymyslił. Dać mu Dobla!
      • Gość: hygropsja Re: he, he ale sobie nagrabią u żon IP: *.chello.pl 17.11.05, 11:21
        pralkosuszarka napisała:

> co za geniusz to wymyslił. Dać mu Dobla!

Ale katar masz. Nawet na czcionkę ci się rzuca.
        • pralkosuszarka Re: he, he ale sobie nagrabią u żon 17.11.05, 12:12
          Wcale nie specjalnie tak jest napisane. Może być też: bobel, mobel albo skobel,
          he,he.
    • Gość: iffo niech faceci ktorych to kreci sobie tam ida IP: 213.255.118.* 17.11.05, 10:24
      i kupuja, ale duzo facetow robi zakupy z kobieta (kobieta doradza) i wtedy taka
      parka na pewno z promocji nie skorzysta
      to taka reklama jak kazda inna a my szanujace sie kobiety nie powinnismy sie
      temu przeciwstawiac -mozemy sie najwyzej posmiac -a na szczescie mamy wybor i
      mozemy olewac facetow o seksistowskich pogladach.
    • Gość: ja Re: Moda na seksizm IP: 194.246.124.* 17.11.05, 10:26
      A ja sądzę, że akcja Spriengfilda jest smiesznym projektem, ktory wcale nie
      razi mnie jako kobiety! po co cala ta dyskusja. nie przeszadzajmy z tym
      seksizmem.
    • Gość: mela powinnismy zglosic skarge do urzedu ochrony konsum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.11.05, 10:27
      urzedu ochrony konsumenta. to straszne, ze nas tak szkaluja.
      a i tak moj facet nie robil zakupow w tym skelepie bo jest za drogi. kupujemy w
      auchan i reserved.
    • Gość: cyt co za bzdura IP: *.multimedia.pl 17.11.05, 10:31
      totalna bzdura z ta kampania Springfield.. nie mam nic przeciwko "biustom
      reklamującym komórki" ale niewpuszczanie kogoś do sklepu ze względu na płec to
      juz lekka przesada..
      na zakupy najczęściej chodzi się z rodziną.. no i co? chłopak/mąż zostawi
      dziewczynę/żonę pod drzwiami bo jej wejść nie wolno??!!
      moim sromnym zdaniem kampania nie odniesie zadnego spektakularnego sukcesu.. a
      to ze względu na to, że wciąż wielu panów kupuje ubrania po wcześniejszej
      naradzie z żoną/dziewczyną/córką.. mój ojciec zawsze mnie pyta o opinię czy mu
      dobrze w tej koszuli, czy buty mają ladny fason itd.
      noi jeszcze jedno pytanie... co z paniami pracujacymi w tych sklepach?
      przymusowy urlop? czy też zakaz dotyczyć będzie tylko klientek?
      • Gość: hygropsja Re: co za bzdura IP: *.chello.pl 17.11.05, 11:25
        Gość portalu: cyt napisała:

> moim sromnym zdaniem kampania nie odniesie zadnego spektakularnego sukcesu..

"Sromne zdanie"?... Hehe, ciekawe, coby było, gdyby facet opinię kobiecą w ten
        sposób nazwał? Zaraz by go feministki w łyżce wody utopiły...
      • Gość: pawel Re: co za bzdura IP: *.devs.futuro.pl 17.11.05, 18:38
        kto ci kaze akurat tam kupować ? przecież wyraznie w artykule jest napisane, że
        kobiet nie wpuszczają , a jak sie nie podoba to spadaj do innego sklepu ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka