ratyzbona LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 30.08.06, 23:25 Nie wiem za kogo się uważa pan Giertych żeby obrażać Kuronia. Odpowiedz Link Zgłoś
styks2005 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 30.08.06, 23:25 Dlaczego człowiek mały i podły ma prawo wypowiadac się o ikonie polskiej walki z komunizmem w ten sposób? Chyba dlatego że stoi za nim jego ojczulek co lizał łapki Jaruzelskiego i może chroni go sbecja? Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 30.08.06, 23:34 Ikona polskiej opozycji?!?! Lepsze określenie to : falsyfikat, podróbka, odpustowy gadżet - Kuroń miał tyle wspólnego z polskością, co Janosik ze sprawiedliwością... hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
styks2005 Re: LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 30.08.06, 23:47 Albojesteś bardzo młody albo bardzo niedouczony. Twoje sądy są nie racjonalne i nielogiczne. Poucz się tr4ochę a potem dyskutuj. Odpowiedz Link Zgłoś
orion2012 Re: LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 00:06 belaqua.....tyś jest głupszy niż ustawa przewiduje....i powiem ci słowami mojej babci wolno psu na Pana Boga szczekać... tylko mu go ugryść nie wolno.....pozostało ci tylko szczekanie - i wielu Tobie podobnym kundlom....co to nic nie potrafią tylko szczekać tą niby polskością i inną idiotycznością - hau, hau, .....albo w innym języku..../to ta sama rodzina,,,,kwa,kwa,/....... jak będziecie w takim duchu miłości pisać na tym forum to nie tylko wam nie pomoże gregorianka.....ale nawet lewatywa........ Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua PD i SLD 30.08.06, 23:38 Giertych ocenił, że wspólny start w wyborach samorządowych Partii Demokratycznej i SLD świadczy o tym, że opozycyjność działaczy tego pierwszego ugrupowania w czasach PRL "była fikcją". "Dzisiejszy start opozycji, która była łże-opozycją, z komunistami jest ostatecznym dowodem na to, że cała ich opozycyjność była wyłącznie na użytek opinii publicznej" - powiedział. I ma rację chłop. Co tu więcej gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
vvet3 Dla mnie Kuron byl jest i pozostanie hiena 31.08.06, 20:28 Giertych ma kompletna racje krytykujac Blumkorna vel Kuronia. Odpowiedz Link Zgłoś
nadziezda_krupskaja Re: LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 30.08.06, 23:27 sredni4 napisał: > 1. pozbycia sie radykalow z "S" (Gwiazda, Walentynowicz, Wyszkowski?), > 2. utrzymania wylacznosci na doradztwo Bolkowi, > 3. decydowania o skladzie rozmowcow okraglego stolu ze strony opozycji, > 4. kontrolowania, a w sprzyjajacych warunkach, kierowania tematyka rozmow. > Na dokladke, to za jego wstawiennictwem sb-ek Lesniak, jego "tylko" rozmowca, > przeszedl pozytywnie weryfikacje i zostal przyjety do UOP w 1989 r. z zadaniem > sledzenia prawicy. ...i na dodatek sam siebie wsadził do więzienia?....logikę masz poniżej sredniej! > Wypełnił wyśmienicie na dodatek pozbawili majątku Polaków ,dorobek 2 -óch > pokoleń,po doprowadzeniu do nędzy on upokarzając Polaków rozdawał zupki horror Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Z D R A J C Y 30.08.06, 23:29 te fotki powinny być w książkach do historii - niech młode pokolenie uczy się jakimi karmiono nas "autorytetami moralnymi"... hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Z D R A J C Y 31.08.06, 00:11 brakuje fotek do kompletu: kwatera powstancow na Powazkach i bezimienne groby wywiezionych na Syberie. wtedy historia bedzie kompletna i gotowa do osadu przez mlode pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 30.08.06, 23:31 Panie Giertych a może tak coś pan powie na temat żenującej roli starego kolaboranta swojego tatuśka ? Odpowiedz Link Zgłoś
w28 BOZE BRON 30.08.06, 23:44 MATKO BOSKA!!! DO WLADZY SIE DORWALI NIEBEZPIECZNI IDIOCI!!!NIC A NIC NIE LEPSI OD PZPR-owskich APARADCZYKOW. GORSI JESZCZE BO ONI W TEJ SWOJEJ CHOROBIE SIE ZATRACAJA. CHRZESCIJANIE ZIEJACY NIENAWISCIA. PATRIOCI PLUJACY NA BOCHATEROW NARODOWYCH. NARODOWCY WBIJAJACY CIERNIE MIEDZY NAS. BOZE CHRON NAS PRZED NIMI. MAM NADZIEJE, ZE HISTORIA ZNAJDZIE DLA NICH ODPOWIEDNI SMIETNIK. POD BOSKIMI SZTANDARAMI SZERZA ZLO, NIENAWISC, SCHIZOFRENIE, FUNDAMENTALIZM. FARYZEUSZE I HIPOKRYCI. PRZECIEZ WYSTARCZYLO PRZEZ CHWILE KURONIA POSLUCHAC. CO PANIE GIRTYCH, PAN BY WOLAL KOMUNISTOW NA LATARNIACH WIESZAC? POD SCIANE I SERIE Z KALACHA? JA NIE. JA SIE CIESZE, ZE TAK WYSZLO JAK WYSZLO. PAN PANIE GIERTYCH BUDUJ, A NIE BURZ. BO NAROD(TA JEGO OSZOLOMIONA CZESC, BO NIE WIEKSZOSC PRZECIEZ) DO TEGO PANA WYBRAL. JAK PAN NIE UMIESZ TO WON!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gmanchuel Niech Giertych sie wstzydzi ! 30.08.06, 23:48 Jak malusienki Giertych, pochodzac z tej swojej rodziny, moze mowic takie rzeczy o wiekiem postaciem Jacek Kuron ? mowic o zdrade ?!!! Czy maly giertych jeszcze nie zauwazyl, ze jezeli on dzisiaj jest wolnym czlowiekiem w wolnym kraju to dzieki ludzi jak ten Wielki Pan Kuron, jak Walesa, Michnik, Geremek, Mazowiecki, Frasyniuk, Lis itd... ? Ci ludzie zrobili duzo wiecej dla Polski niz rodzina Giertychowie ktora jest wstydem Polski, ktora brudzi Polske na miedzynarodowej arenie ! Odpowiedz Link Zgłoś
plateado To jest po prostu łajdactwo 30.08.06, 23:49 Swoją drogą wygląda na to, że teraz z tymi zdrajcami Giertych rząd robi! Jak on to wyjaśni swojemu elektoratowi?! Przecież Kaczyńscy też przy tym stole siedzieli. Swoją drogą jak trzeba się czuć (mam na mysli J. Kaczyńskiego), żeby podawać rękę takiemu indywiduum jak Giertych. Przecież nawet jeśli jest poróżniony z lewicą Solidarności, to byli jego przycjaciele w walce z komuną. Z tą samą komuną, którą stary Giertych popierał. i teaz jegop syn bohaterami gębe sobie wyciera. Brak mi juz słów. Żygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
qube LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 30.08.06, 23:51 mam nadzieje ze te "przeblyski inteligencji" wielkiego romana wreszcie go pograza. mam nadzieje ze takie brednie otworza ludziom oczy i zobacza jakiego mamy inteligenta na urzedzie. wreszcie mam nadzieje ze polska odetchnie od tego oszoloma. Odpowiedz Link Zgłoś
hubba_hubba Re: LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 00:02 Ja nie mam tej nadziei. Kaczyński zrobiłby koalicję z Drakulą i potworem Frankensteina, byle utrzymać władzę. Podejrzewam, że doktorem Mengele też by nie pogardził, jakby co do czego przyszło. H A Ń B A!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plateado Ja już nie mam na nic nadziei w tym smutnym kraju 31.08.06, 00:03 Przecież widzieli kogo wybierają. I jakoś nie widzę zeby byli tymi rządami zniechęceni. Ale najgorsze jest to, że Kaczyńscy którzy sie udzielali w opozycji (bez przesady ale jednak) wybrali sobie teraz takich przyjaciół. Przecież powinni napluc mu w gębę a nie rządzić z nim. Nic nie powiedzieli i nic nie powiedzą. Mam smutne wrażenie, że nawet ich to wszystko cieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
plateado HAŃBA 31.08.06, 00:08 WSTYD I HAŃBA. NA POHYBEL GIERTYCHOWI I JEGO SOJUSZNIKOM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubba_hubba LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 30.08.06, 23:55 HAŃBA! Giertychowi za podłe słowa, za głupotę, za niszczenie Polski. HAŃBA! Kaczyńskim za dopuszczenie Giertycha do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
demonquente LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 30.08.06, 23:57 do pana giertycha: ciesze sie,ze mieszkam w kraju odleglym od pana strefy wplywow o 1500 km,choc zaluje,ze nie moge teraz mieszkac w polsce. pozdrawiam Polskich Demokratow Odpowiedz Link Zgłoś
ppo O umarłych albo dobrze, albo wcale. 30.08.06, 23:59 Szargają pamięc zmarłego, bo ten nie może się już bronić. Wstyd! TO NIE SĄ POLACY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix17 Re: O umarłych albo dobrze, albo wcale. 31.08.06, 00:06 Niestety , to SĄ Polacy.Została jeszcze tylko jedna świętość nie zszargana - JPII, ciekawe jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
dzaco Re: O umarłych albo dobrze, albo wcale. 31.08.06, 00:25 ja jednak twierdze ze to jednak nie Polacy, a jacys agenci obcego narodu to robia. Kuron byl dobrym czlowiekiem i chwala mu za to, nigdy nie uwierze w to co stara sie wyprodukowac ubek Giertych (skrot myslowy), i wierze, ze i moje dzieci nie uwierza w to co wladza mowi. To jest taki PZPR 21-go wieku, "jak nie ma dowodow to sie znajda, swiadkowie tez sie znajda, jak bedzie trzeba" Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: O umarłych albo dobrze, albo wcale. 31.08.06, 00:40 Gdyby to powiedzenie miało być prawdziwe, to np. o Hitlerze też nie można byłoby mówić wcale albo tylko dobrze... przecież to absurd, dzieciaki!...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy albo tak 31.08.06, 00:48 jak za zycia sie mowilo dobrze to powinno tak pozostac, on sie nawet nie moze bronic! Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: albo tak 31.08.06, 01:20 Ja tam nigdy nie miałem dobrej opinii o Kuroniu jeszcze kiedy żył, więc nie rozumiem dlaczego miałbym teraz zacząć o nim mówić dobrze. Tylko dlatego, że nie żyje?? Absurd! Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: albo tak 31.08.06, 01:36 belaqua napisał: > Ja tam nigdy nie miałem dobrej opinii o Kuroniu jeszcze kiedy żył, więc nie > rozumiem dlaczego miałbym teraz zacząć o nim mówić dobrze. Tylko dlatego, że ni > e > żyje?? Absurd! Dla takich ignorantów jak ty, to może i jest absurd. Złe mówienie o zmarłym, godzi przede wszystkim w rodzinę zmarłego. Lżyj na swoją zmarłą rodzinę pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin teraz mowisz, ze nie miales 31.08.06, 01:58 bo wiatr niby tak wieje. Jak wtedy nie miales, to nie wiem co ty "wtedy" robiles? Krzyczales do calego swiata, ze o Kuroniu "nie masz dobrej opinii"? Odpowiedz Link Zgłoś
hsawicka Re: O umarłych albo dobrze, albo wcale. 31.08.06, 00:38 ppo napisał: > Szargają pamięc zmarłego, bo ten nie może się już bronić. Wstyd! TO NIE SĄ > POLACY!!! Czy już rozum postradałeś? Hasło słuszne, ale nie w odniesieniu do osób publicznych, będących istotnymi uczestnikami historii. Gdyby iść Twoim tokiem myślenia, złego słowa nie można byłoby powiedzieć o Jaroszewiczu, Bierucie, Milośeviću itd. Przeciez nie żyją, nie mogą sie bronić. Nie wolno byłoby ujawnić prawdziwej roli Micewskiego. Przecież to absurd. A odnośnie do Kuronia, przypominam spokojną, rozsądną reakcję prof. Roszkowskiego z PiSu ("Moim zdaniem, jest to dokumentacja bardzo istotna, zawierająca nowe i ważne informacje. Materiał nasuwa istotne pytania, na które musi się znaleźć w przyszłości odpowiedź") w odróżnieniu od histerycznych, prymitywnych komentarzy byłego ministra kultury (tego, co się na łby pozamieniał i występuje jako fekalioznawca). Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: O umarłych albo dobrze, albo wcale. 31.08.06, 20:33 Bierut zawsze byl lajdakiem, takze za zycia. Kuron nie byl ale teraz probuja go niektorzy faszysci, nieudaczniki tak jak Giertych gnebic i nim pomiatac. Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 00:26 Duzo ciekawszym od rozmow Kuronia z SB sa rozmowy Michnika pod koniec lat 80tych w Moskwie z KPZPR, o czym pisze A. Dudek w "Reglamentowanej rewolucji". Jak dotychczas Michnik trzyma to mocno w tajemnicy. Jak sadzicie dlaczego A. Michnik nie chce sie podzielic z nami ta wiedza? Jest w tym cos, co mogloby zmienic nasz osad o drodze do "Okraglego Stolu"? Odpowiedz Link Zgłoś
plateado Odgrzewane pożal-sie-Boże sensacje 31.08.06, 00:35 Z tego co pamiętam, o tych rozmowach Michnika pisała swego czasu GW. A to spraw poruszonych przez Dudka sam Michnik się odniósł pisząc z kim sie spotkał i rozmwaił. Żadna rtajemnica, żadna rewelacja. I po co w ogóle o tym tu wspominasz?! Każdego obrzucicie g..m bo się wam wydaje, że wówczas sami zapachniecie lliliami. Idź spać, domorosły historyku. Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Odgrzewane pożal-sie-Boże sensacje 31.08.06, 00:46 Jezeli Michnik podal te dane to prosze przypomnij je. Podaj wydanie tej Wyborczej i te dane. Mozesz przytoczac tu caly artykul! Jezeli nie potrafisz nic podac to bronisz Michnika poprzez klamstwa, co wcale nie jest dla niego pochlebne. Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Re: Odgrzewane pożal-sie-Boże sensacje 31.08.06, 01:12 No i gdzie jestes z Twoimi NIE-tajemnicami?! Jak przyjdzie co do czego - to nic tylko obelgi, zero faktow. Odpowiedz Link Zgłoś
mirski2 Maciej Giertych tatus Romcia w PZPR !!! 31.08.06, 00:26 Maciej GIERTYCH tatus Romcia tez byl agentem,ktory pracowal z Jaruzelskim i Kiszczakiem. Sam sie przyznal, ale to bylo niewazne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Maciej Giertych tatus Romcia w PZPR !!! 31.08.06, 01:22 Niby chcesz być oryginalny, ale ci nie wychodzi, smyku...:))) Napisałeś dwa zdania z dwoma kłamstwami, tuman jesteś i tyle:))) Odpowiedz Link Zgłoś
darcy25 Re: Maciej Giertych tatus Romcia w PZPR !!! 31.08.06, 07:49 www.giertych-stop.kom.pl/readarticle.php?article_id=16 I tyle o Tatusiu Giertychu - też paktował z Jaruzelskim i SB, co gorsze można podejrzewać, ze przeciwko opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l polska: psia kupa z wetkniętą flagą 31.08.06, 00:30 i tyle. jeśli ktoś nazwie mnie polakiem dostanie w ryja szkoda tylko że to określenie zaczyna mieć gorsze znaczenie niż komunista czy faszysta gratuluję polakom prawego i sprawiedliwego państwa, rewolucji, życzę zdrowia i pomyślności. i tanich leków na schorzenia psychiczne przywódców narodu bo na dotacje od krajów cywilizowanych nie ma co liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
hsawicka Re: polska: psia kupa z wetkniętą flagą 31.08.06, 01:03 r0b0l napisał: > i tyle. > jeśli ktoś nazwie mnie polakiem dostanie w ryja > szkoda tylko że to określenie zaczyna mieć gorsze znaczenie niż komunista czy >faszysta > > gratuluję polakom prawego i sprawiedliwego państwa, rewolucji, życzę zdrowia i > pomyślności. i tanich leków na schorzenia psychiczne przywódców narodu bo na do > tacje od krajów cywilizowanych nie ma co liczyć Ktoś, kto pluje na Polskę, na jej flagę, sprowadza ją do poziomu ekskrementów, automatycznie wyklucza się z grona Polaków. Plugawiąc barwy narodowe, za które przez wieki ginęli nasi bohaterowie, nie ma prawa do zaszczytu przynależności do narodu polskiego. Jesteś polskojęzycznym śmieciem <r0b0l> i doskonale wiesz, że gdybyś swoje poglady wygłosił publicznie, nie ukrywając się za nickiem, Twój ryj bardzo straciłby na urodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rolf5 Re: polska: psia kupa z wetkniętą flagą 31.08.06, 01:17 jeśli ktoś nazwie mnie polakiem dostanie w ryja > szkoda tylko że to określenie zaczyna mieć gorsze znaczenie niż komunista czy f > aszysta > > gratuluję polakom prawego i sprawiedliwego państwa, rewolucji, życzę zdrowia i > pomyślności. i tanich leków na schorzenia psychiczne przywódców narodu "człowieku", mam propozycje, wyjedż szybko z Kraju. Bo jeżeli ktoś się dowie, jak się naprawdę nazywasz to nie tylko "Dostaniesz w Ryja" cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: polska: psia kupa z wetkniętą flagą 31.08.06, 19:17 rolf, wiesz co? spieprzaj, dziadu! To była taka szarza słowna Odpowiedz Link Zgłoś
marystan LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 00:31 Ja uwazam ze Giertych i jego kumple zasluguja na wywiezienie conajmniej na bezludna wyspe. To oni wsnie szkodza Polsce i ich zalosne wypowiedzi i lepiej posluchac ujadania kojotow niz ich gadki. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Z tego wynika że Jaruzelski jest także zdrajcą 31.08.06, 00:39 Minister Edukacji powiedział tuż przed rozpoczciem nowego roku szkolnego, że "porozumienie, które zostało zawarte przy Okrągłym Stole m.in. przez niego, było porozumieniem, które szkodziło Polsce i było zdradą ideałów milionów ludzi, którzy należeli do Solidarności". Czy odpowiednie zmiany zostaną naniesione w podręcznikach, bo tam może jeszcze łże elita twierdzić że Okrągły Stół był sukcesem? I co będzie jeżeli jakiś nauczyciel historii wyrazi wobec młodzieży "starą" opinię, że to nie była zdrada? Czy od razu zostanie wylany na zbity łeb z wilczym biletem? Czy kuratorzy już dostali instrukcje jak z takimi szkodnikami postępować? Zastanawia mnie kogo właściwie reprezentuje Pan Giertych. Przecież ten akt zdrady naród poparł 4.06.1989 i z radością powitał Wolną Polskę. Nikt nie czuł się zdradzony. Chyba że jakiś beton partyjny albo stronictwo rosyjskie. Bo po Okrągłym Stole i w konsekwencji po Jesieni Ludów najbardziej ucierpiały interesy imperium sowieckiego. I tylko bolszewiccy i komunistyczni troglodyci mogą uważać Jaruzelskiego za zdrajcę w świetle Okrągłego Stołu. Bo faktycznie zdradził tam ich i ich ideologię. Odpowiedz Link Zgłoś
nick.crestone Re: Z tego wynika że Jaruzelski jest także zdrajc 31.08.06, 04:13 klops napisał: "...po Okrągłym Stole i w konsekwencji po Jesieni Ludów najbardziej ucierpiały interesy imperium sowieckiego..." Masz rację. Postalinowskiej żydokomunie w Polsce nie chodziło nigdy o polską niepodległość, tylko o rozpieprzenie ZSRR. Po czystkach i antysemickiej polityce Stalina zaczęli uważać, że sowiecki komunizm sie nie sprawdził. Stąd tzw. rewizjonizm. Póxniej uznali, że zamiast reformować ZSRR trzeba go zastąpic bardziej postępową UE. Polske zawsze mieli w pogardzie, i Polaków też, co chyba widac dzis wyraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt.klops Re: Z tego wynika że Jaruzelski jest także zdrajc 31.08.06, 11:12 nick.crestone napisał: > > Masz rację. Postalinowskiej żydokomunie w Polsce nie chodziło nigdy o polską > niepodległość, tylko o rozpieprzenie ZSRR. Jaruzelskiemu chodziło o rozpieprzenie ZSRR? Czy Pan jest całkiem zdrowy? > Polske zawsze mieli w pogardzie, i Polaków też, co chyba > > widac dzis wyraźnie. To Polskę Kaczyńskich mają dzisiaj w pogardzie, "Le Soir": Polska w trzeciej lidze UE: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3586049.html Odpowiedz Link Zgłoś
mig29a Re: LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 00:39 Szanowny panie ministrze, ty mierna, nikczemna kreaturo... Jak to jest, ze za pare brzydkich slow o prezydencie, marnego dziada z dworca caly kraj sciga ale kiedy wielmoza ktory obraza uznanych bohaterow wolnej Polski albo hurtem wszystkich ministrow dyplomacji pomawia to nawet przepraszam w rekaw nie trzeba wydukac? Jestescie wszyscy gorsi od Urbana bo On chociaz chipokryta nie byl. Na waszym tle zaczynam szanowac tego dowcipnego i milego staruszka. PIS wyprzatna z Polski "łrze-elity" i "lumpeninteligencje" a w to miejsce zainstalowal "lumpenelity" i "łrze-inteligencje". Pogratulowac! Polak, Katolik, Patriota. Odpowiedz Link Zgłoś
antykaczor2 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 00:53 A co zrobić z tatusiem pana ministra Giertycha, wielkim miłośnikiem Jaruzela Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 01:02 W/g teorii p osła Giertycha, należało chwycić za broń i strzelać do PRL-oskiej władzy. Tylko masz jak w banku, że polska krew płyneła by ulicami jak wielka rzeka, a potem, ktoś zadał by pytanie czy o to chodziło? Gietrychowi bliżej do biblijnego Barabasza niż do Jezusa. A podobno taki z niego katolik, że sam papież ma kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 01:12 roosevelt5 napisał: > W/g teorii p osła Giertycha, należało chwycić za broń i strzelać do PRL- oskiej > władzy. > Tylko masz jak w banku, że polska krew płyneła by ulicami jak wielka rzeka, a > potem, ktoś zadał by pytanie czy o to chodziło? > Gietrychowi bliżej do biblijnego Barabasza niż do Jezusa. > A podobno taki z niego katolik, że sam papież ma kompleksy. Jak napisalem poprzednio, Giertych nie jest moim ulubiencem. Niestety, w tym przypadku ma 100% racji. ADMINIE!!!! Jak doszlo do tego, ze ktos uzywa mojego "nicka" 'wet3' i pisze posty? Czy wy schodzicie juz na kompletne psy????????????????? Zauwazylem to juz chyba po raz trzeci!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 01:16 roosevelt5 napisał: > W/g teorii p osła Giertycha, należało chwycić za broń i strzelać do PRL- oskiej > władzy. Ależ jest Pan w błędzie. Roman musiałby chcieć strzelać do własnego papcia, który znalazł swoje miejsce w Radzie Konsultacyjnej przy Jaruzelskim. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Wie co mowi 31.08.06, 01:32 roosevelt5 napisał: > W/g teorii p osła Giertycha, należało chwycić za broń i strzelać do PRL- oskiej > władzy. > Tylko masz jak w banku, że polska krew płyneła by ulicami jak wielka rzeka ... ------------------- W tym wlasnie rzecz. Pan Roman nie musialby martwic sie o konkurencje polityczna ani z lewa ani z prawa. Tych by juz nie bylo. Pozostaloby pare polskich rodzin akurat na Lige i mialby pelnie wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Giertych, Giertych 31.08.06, 01:02 Zabawno-rozbrajajaco-zenujace sa te Giertycha bredzenia o zdradzie interesow narodowych. Wiadomo kto mial w latach 80-tych wladze (w kraju, pomijam juz Moskwe) i wiadomo, mniej wiecej, kto byl w opozycji sila zdolna zdobyc akceptacje Polakow, czyli przejac wladze. A to Kiszczak i jego ludzie mieli rozmawiac z Giertychem, zamiast z Kutoniem? Malo ktory sbek chyba o nim wtedy w ogole slyszal. Dzisiejsza Prawica nadal nie moze przebolec, ze nie zalapala sie na Okragly Stol, a nie zalapala sie bo... nic wtedy nie znaczyla. Nie dostrzegaja tez te Giertychy potencjalnej ironii i pulapki na samych siebie w tym co chlapia. Bo gdyby tak bylo sie w latach 80-tych stalo po ich mysli to wlasnie teraz oni staliby przez zarzutami zdrady narodowej i kolaboracji z komuchami. No bo jak mogloby byc inaczej - KTOS Z KIMS MUSIAL ROZMAWIAC. Odpowiedz Link Zgłoś
olek Re: Giertych, Giertych 31.08.06, 01:12 I po to rzucalismy w zomowców kamorami? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: strzelec51 31.08.06, 01:18 Doskonale umiesz strzelac! Twoj problem polega na tym ze, niestety, strzelasz kula w plot! Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Hmmm... 31.08.06, 01:34 Całkiem interesujące to co piszesz. Można z tych twoich bredni wysnuć wniosek, że wszyscy ci, którzy zostali zamordowani przez ubację, nie walczyli o jakąś tam wolną i niepodległą Polskę, ale o to, żeby Kuroń z koleżkami mogli się dogadać z władzą komunistyczną korzystając z usług służb, które chętnie i ochoczo strzelały opozycjonistom w potylicę, albo przynajmniej na poczet przyszłych sznapsów z korowską opozycją, wyrywali paznokcie i kazali stać w ciemnych lochach po kostki w wodzie... Oto jak idioci - skarmiani paszą made in Maleszka und Michnik - piszą historię. Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: Hmmm... 31.08.06, 01:58 > Całkiem interesujące to co piszesz. Można z tych twoich bredni wysnuć wniosek, > że wszyscy ci, którzy zostali zamordowani przez ubację, nie walczyli o jakąś ta > m > wolną i niepodległą Polskę, ale o to, żeby Kuroń z koleżkami mogli się dogadać > z > władzą komunistyczną korzystając z usług służb, które chętnie i ochoczo > strzelały opozycjonistom w potylicę, albo przynajmniej na poczet przyszłych > sznapsów z korowską opozycją, wyrywali paznokcie i kazali stać w ciemnych > lochach po kostki w wodzie... Oto jak idioci - skarmiani paszą made in Maleszka > und Michnik - piszą historię. Na jakim świcie ty żyjesz? Jakąkolwiek korzyść, czy to dla siebie czy to dla innych, można uzyskać przy pomocą siły lub za sprawą negocjacji. Z przyczyn oczywistych, przemoc jest rozwiązaniem najgorszym z możliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 No to w koncu z kim, jesli w ogole z kimkolwiek... 31.08.06, 01:58 miala/mogla rozmawiac opozycja o przejeciu wladzy? Odnosze wrazenie, ze co poniektorzy "pryncypialisci" w ogole nie uznaja negocjacji z wrogiem. Tylko wtedy alternatywa pozostaje przemoc. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxx50 Re: Hmmm... 31.08.06, 02:34 Swoja droga ciekawe jest, jak daleko byla Polska byla TAK NAPRAWDE od niepodleglosci w koncu lat 80-tych. Nie mam watpliwosci, ze silne ZSRR by na to wszystko nie pozwolilo. ZSRR po prostu eksplodowal od srodka, nie bedac w stanie utrzymac przy sobie satelitow... Czy faktycznie tzw. "opozycja" walesowo- michnikowsko-etc. dokonala czynu bohaterskiego, czy tez wykorzystala koniunkture? Ze zacytuje slowa Wlodzimierza Ulianowa " Nie trzeba bic glowa w mur... Mur jest tak slaby, ze wystarczy go tknac palcem, by sie rozsypal". Ciekaw jestem zdania madrzejszych w temacie ode mnie. I pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Hmmm... 31.08.06, 02:40 > stanie utrzymac przy sobie satelitow... Czy faktycznie tzw. "opozycja" walesowo > - michnikowsko-etc. dokonala czynu bohaterskiego, czy tez wykorzystala > koniunkture? Jak czesto bywa prawda moze byc gdzies posrodku, w sumie niewazne, wazne, ze cos z tego wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 01:12 Ja natomiast twierdzę, że pan Giertych reprezentuje sobą wyjątkowo żenujący poziom. Odpowiedz Link Zgłoś