Dodaj do ulubionych

LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego

• adam.2x Odebralo Giertychowi rozum 31.08.06, 01:19
      Albo juz sie taki urodzil. Polemika z pogladami pana Romana jest zajeciem dla
      psychiatry.
      • ofellia Re: Odebralo Giertychowi rozum 31.08.06, 01:28
        To anachronizm. Nie można odebrać czegoś, czego Giertych nie posiada - głównie
        przyzwoitości.
        • belaqua Re: Odebralo Giertychowi rozum 31.08.06, 01:38
          Zatem przyzwoite było chlanie z generałami SB gorzały i układanie się za plecami
          narodu z komuchami, którzy potem urządzili się w III RP dzięki wspólnym
          konszachtom opozycjonistów (czytaj: byłych działączy PZPR) z wybranymi
          komunistami (czytaj: Kwaśniewski i spółka)??
          • ofellia Re: Odebralo Giertychowi rozum 31.08.06, 01:49
            Maciej Giertych znalazł się w Radzie Konsultacyjnej przy gen. Jaruzelskim,
            gdzie sławił i usprawiedliwiał stan wojenny. Nie tak dawno złożył hymn
            pochwalny na cześć Franco i Salazara. W między czasie był kandydatem LPR na
            urząd Prezydenta RP. To jest oczywiście przyzwoity człowiek, Pana zdaniem?
          • zielony31 Re: Odebralo Giertychowi rozum 31.08.06, 01:55
            A jakim sposobem należało odebrać władzę czerwonym i Kremlowi???
            Co? Krwawym powstaniem ...tak? czyż 1944 ci nic nie mówi a może listopadowa noc
            ci się śni....
            Kolejny sybir iŁubianka ,kibitka z silniczkiem?
            Wytłumacz jak należało to zrobić ????Giertch gada bo gada zaraz go przywalą za
            wziatku 160 tys i Kaczorki wchłoną bezboleśnie partyjkę lpr.
    • roosevelt5 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 01:37
      Belaqua. Nie wiem skąd masz takie informacje, ale coś mi się zdaje, że
      nasłuchałaś się ojca Rydzyka.
      A tak z ciekawości, to ile masz latek? 99 czy 18?
      Może się powtarzam, ale co tam.
      W/g Giertycha, nalezało dokonać zbrojnej rewolucji i strzelać do władzy PRL-
      oskiej.
      Masz jak w banku. Rzeki płyneły by w kolorze czerwonym (od krwi)
      Ciekawe, czy Romcio w krótkich spodenkach strzelał by do swojego tatusia,
      wychwalającego stan wojenny i internowanie opozycji?
      Przecież Maciej Giertych sam o tym mówił i co gorsze jest z tego dumny.
      Giertychowi bliżej do biblijnego Barabasza niż Jezusa.
      Katolik od siedmiu boleści.
      • wet3 Re: roosevelt5 31.08.06, 02:12
        roosevelt5 napisał:

> Belaqua. Nie wiem skąd masz takie informacje, ale coś mi się zdaje, że
        > nasłuchałaś się ojca Rydzyka.
        > A tak z ciekawości, to ile masz latek? 99 czy 18?
        > Może się powtarzam, ale co tam.
        > W/g Giertycha, nalezało dokonać zbrojnej rewolucji i strzelać do władzy PRL-
        > oskiej.
        > Masz jak w banku. Rzeki płyneły by w kolorze czerwonym (od krwi)
        > Ciekawe, czy Romcio w krótkich spodenkach strzelał by do swojego tatusia,
        > wychwalającego stan wojenny i internowanie opozycji?
        > Przecież Maciej Giertych sam o tym mówił i co gorsze jest z tego dumny.
        > Giertychowi bliżej do biblijnego Barabasza niż Jezusa.
        > Katolik od siedmiu boleści.

Czego chcesz od "belaguy"? A gdzie Giertych mowi o rewolucji? Otrzezwij sie!
        Mowi tylko, ze okragly stol byl aktem zdrady - i tu ma 100% racji. Nieladnie
        wkladac w usta czlowieka slow, ktorych nie powiedzial!!! Jak sie dyskutuje, to
        trzeba to robic uczciwie.
        • helmut.berlin mowilem poczytaj 31.08.06, 02:16
          zanim zaczniesz bezmyslnie szczekac
          • wet3 Re: helmut.berlin 31.08.06, 02:46
            helmut.berlin napisał:

> zanim zaczniesz bezmyslnie szczekac

Czy ty jestes nieprzytomny. Czytales? A gdzie Giertych mowi o zabijaniu?
            • helmut.berlin masz najwyrazniej problemu w dyskusji 31.08.06, 09:26
              u ciebie licza sie tylko (sprawdzone albo nie) faktu i dogmaty typu: Erika
              Steinbach cos powiedziala, granica przebiegala tu i tam, Kaczor ma racje i juz.
              Jedyne wnioski, ktore z nich wyciagasz sa zaprogramowane i maja potwierdzac
              twoje osobiste teorie. Jakbys przesledzil czesc tego watku to bys stwierdzil, ze
              nikt nic takiego o Giertychy nie powiedzial. Wyrazono tylko logiczne
              przypuszczenie, ze z wypowiedzi Giertycha, ale takze z tej dyskusji tutaj takie
              przypuszczenie jest logiczne... itd... Ty chwytasz sie szybko czegos, wyrwanego
              z kontekstu i bombardujesz innych twoimi odpowiedziami z katalogu. Dotychczas
              trzymales sie uparcie Kaczorow bo wydawalo cie sie, ze oni 100% reprezentuja
              twoje "poglady. Po wizyciew w Brukseli bedziesz moze jeczal, ze Kaczor
              "zdradzil" Polske bo to i tamto. itd.. itd Zastanow sie jak chcesz azeby inni
              traktowali cie tutaj powaznie.

• wet3 Re: hekmut.berlin 31.08.06, 17:59
                Nonsens! Problemow nie mam. To ty starasz sie jes stworzyc. Dla mnie Kuron byl,
                jest i pozostanie hiena, a Giertych (ktorego nie lubie!) ma kompletna racje
                krytykujac Blumkorna vel Kuronia.
                • helmut.berlin co robiles jak Walesa i inni ryzykowali zyciem??? 31.08.06, 20:18
                  wiesz, jestes "normalnym" typowym polskim swietoszkiem-antysemita-faszysta,
                  typowe stwierdzenie swietoszka to: "jestem bezpartyjny", "nie lubie Giertycha
                  (Kaczora, Leppera) ale tutaj ma on racej.." no i oczywiscie antysemitym, ktory
                  predzej czy pozniej wyjdzie

gdyby nie ludzie jak Kuron to ty bys dalej nie mial internetu, ktorego teraz
                  uzywasz do opluwania go. do tej pory nie odpowiedziales na pytanie CO ROBILES
                  JAK LUDZIE TACY JAK WALESA I KURON WALKCZYLI O NOWA POLSKE?
                  • wet3 Re: co robiles jak Walesa i inni ryzykowali zycie 01.09.06, 03:51
                    helmut.berlin napisał:

> wiesz, jestes "normalnym" typowym polskim swietoszkiem-antysemita-faszysta,
                    > typowe stwierdzenie swietoszka to: "jestem bezpartyjny", "nie lubie Giertycha
                    > (Kaczora, Leppera) ale tutaj ma on racej.." no i oczywiscie antysemitym, ktory
                    > predzej czy pozniej wyjdzie
                    >
                    > gdyby nie ludzie jak Kuron to ty bys dalej nie mial internetu, ktorego teraz
                    > uzywasz do opluwania go. do tej pory nie odpowiedziales na pytanie CO ROBILES
                    > JAK LUDZIE TACY JAK WALESA I KURON WALKCZYLI O NOWA POLSKE?

Pitol, pitol, a ja poslucham!
                    • helmut.berlin nie odpowiedziales na pytanie, tak jak myslalem 01.09.06, 09:05
                    • zaciekawiony4 Re: co robiles jak Walesa i inni ryzykowali zycie 01.09.06, 18:10
                      Wet3 to stary ubek, teraz liże dupę nowej władzy bo znów jest przydatny.
                      • helmut.berlin ale uparciuch jest 01.09.06, 18:35
                        nie pusci pary
        • roosevelt5 Re: roosevelt5 31.08.06, 02:45
          wet3 napisał:

>
          > Czego chcesz od "belaguy"? A gdzie Giertych mowi o rewolucji? Otrzezwij sie!
          > Mowi tylko, ze okragly stol byl aktem zdrady - i tu ma 100% racji. Nieladnie
          > wkladac w usta czlowieka slow, ktorych nie powiedzial!!! Jak sie dyskutuje,
          to
          > trzeba to robic uczciwie.

To wynika z jego treści. Jeśli odrzuca pokojowy dialog i rozmowy z autorytarną
          władzą oskarżając o zdrade, to logiczne jest, że chodzi mu o rewolucje
          (chociarz tak do końca nie jestem pewien, czy zdaje sobie sprawe z tego co
          mówi).
          Wbrew pozorom to są jego słowa. Sam słyszałem i widziałem w tv.
          Jego wypowiedź w czasie odtajnienia jego teczki, powtórzyły wszystkie media.
          Jeśli jestem w błędzie, to mnie popraw.
          • wet3 Re: roosevelt5 31.08.06, 17:55
            Z tresci mozna wykonkludowac wiele i kazdy bedzie interpretowac ja odmiennie.
            Nie ma tam jednak ani slowa Giertycha o zabijaniu. Kropka!
      • michsza Jak Bog chce pokarac to rozum odbiera 31.08.06, 02:13
        Teraz juz wiem o co chodzi bohaterami walki z komuna sa teraz Ci co pili wodke
        w PGR albo Ci co robili lewe interesy w niemczech i wrocili do kraju po 89 albo
        Ci , ktory w mniej lub bardziej uczciwy sposob popierali wladze. Teraz zagadka)
        podam trzy nazwiska M. Giertych, A.Leper O. Rydzyk dopasujcie sobie do
        charakterystyki powyzej. Czyli jednak nie oplacalo sie byc dysydentem w PRL nie
        oplacaly sie lata wiezien i poniewierki, rozbite rodziny , tragedie. To sie
        teraz nie liczy nie licza sie efekty tylko co jakis Ubek napisal w raporcie.
        Teraz w IV RP mamy wreszcie wykladnie prawdy Jest nim Bezimienny Ubek, ktorego
        slowo wiecej znaczy niz slowo osob represjonowanych. Chichot historii prawda.

Prezydent Kwasniewski przeprosil za swoj udzial w PRL przeprosila lakonicznie
        SLD a gdzie sa przeprosiny od LPR gdzie rodzina Gerychow gdzie sa wszyscy
        komunonacjonalisci z"Grunwaldu". Czy slyszalem choc zajakniecie sie sie na ten
        temat nigdy. Teraz slysze ze zle ze ktos pokojowo dogadal sie z wladza o
        przekazaniu jej w rece opozycji. To jesli kuron byl zdrajca , ktory negocjowal
        ta pokojowa transformacje to kim byli dzialacze narodowi , ktorzy odradzali
        Jaruzelskiemu rozmowy okraglego stolu, ktorzy byli przeciw wychodzeniu z Ukladu
        Warszawskiego, ktorzy byli przeciw wiazaniu sie z UE, ktorzy byli przeciw
        popieraniu zmian demokratycznych na Ukrainie.
        Moze niech ktos napisze wiec Co jest zdrada w tym kraju.
    • adieuadieu ROMEK !! siwiejesz.....Mędrzec sie znalazł..heh 31.08.06, 01:59
      dobrze że moje dziecko pójdzie do szkoły w Irish.. aż żal to powiedzieć ale
      strach zrobic inaczej
      • adam.2x A co z amnestia maturalna ? 31.08.06, 02:52
        adieuadieu napisał:

> dobrze że moje dziecko pójdzie do szkoły w Irish..
        -------------------------------------
        A propos szkoly. Kiedy wreszcie zajmie sie rzeczami ktore do niego pasuja i
        przestanie zaprzatac sobie glowe sprawami ktore go przerastaja?
    • zwiatrem1 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 02:00
      Nie czuje sympatii do Giertycha ale co do okraglego stolu zgadzam sie na 100%.
      Trzeba bylo rozliczyc komune juz wtedy a nie teraz kiedy zagarneli co sie dalo,
      przykladem tego mister urban!
      • strzelec51 Zeby "rozliczyc" komune wtedy... 31.08.06, 02:21
        Trzeba bylo, drogi/droga zwiatrem1, zdobyc wladze. A tej wladzy opozycja wtedy
        zadnej nie miala jeszcze.

Co wiecej, nie bylo wcale wiadomo ile, i z jakim wysilkiem, tej wladzy da sie
        uzyskac. Przypomne tu, ze oprocz wladzy w panstwie polskim nie mozna bylo nie
        liczyc sie ze stanowiskiem (nieznanym) Moskwy.

Ja tu widze, ze teraz jest wielu takich madrych co to daje dobre rady jak to
        nalezalo te sprawe "Okraglego Stolu" przeprowadzic wtedy. Wtedy to NIKT nie
        wiedzial co sie stanie nastepnego dnia.
    • roosevelt5 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 02:06
      Zdaje się, że była mowa o rozmowach na temat pokojowej zmianie ustroju w naszym
      kraju.
      Żadna władza autorytarna nie oddaje władzy dla własnego widzimisie.
      Logika podpowiada, że jeśli doszło do zmiany ustroju bez jednego wystrzału, to
      PRL-oski beton musiał też coś z tego mieć.
      Za darmo nic by nie oddali.
      Jednak ten beton najpierw trzeba było skruszyć i przygotować grunt do okrągłego
      stołu i w konsekwencji do wolnej Polski.
      Historia cywilizacji pokazuje najwyraźniej, że zmiane systemu władzy można
      przeprowadzić po przez rewolte i rozlew krwi lub po przez dialog.
      Solidarność z Wałęsą na czele wybrali dialog. Tak jak Jezus, Ghandi, Luter King.
      Mam pytanie. Czy twoja opinia będzie inna jeśli zakładając, że doszło do
      rewolty.
      I ofiarami będą twoi rodzice, rodzeństwo, dzieci.
      Czy chcieli byście chodzić na ich groby mając świadomość, że żyją i mogą być
      razem z wami?
    • covington LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 02:06
      drogi portalu gazeta.pl.
      bardzo prosze, nie cenzuruj ani nie usuwaj mojej wypowiedzi, choc nie spelnia
      ona standardow ogolnie przyjetych. sam ocenzuruje.

giertych to stara k...a
      giertych je..any jest
      giertycha wszyscy pier..lmy
      to zakłamany pies.

chodzi mi o romana,
      choc caly taki ten ród
      maciej, jedrzej, czy inni
      to czarno-brunatny lud.

lalallalallalalalalalalalalalalallalalaaaa

lepper wcale nie lepszy.

podziekujmy za wicepremierow. jarkowi wizjonerowi w d..e k...a je....u
    • dawid.wolszczak LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 02:06
      Giertych, jesteś nikim.
    • rozmaryn Roman, zamilcz. 31.08.06, 02:14
      Zamilcz, bo nie zdzierżę.
    • politologist Boże, żałosne dwumetrowe... 31.08.06, 02:28
      ścierwo... przepraszam to taki skrót myślowy
    • sesimbra Ten kolo nie jest czyms podlym, jest gnida 31.08.06, 02:54
      I niewazne smieciu co powiesz na to. Jestes srajaca w majty gnida, wsza i
      glupkiem patentowanym. Plujesz na wiekszych od siebie w bezkarnym poczuciu
      chwilowej wladzy. Nedzna mordo. Kmiotku od sprzataniu po jarku, jego bracie i
      smieciu nawalonym naraz na chodniku.

Na koniec: zzera was to czym walczycie, smrod. SMROD.

Pozdrowienia: obys zdechl.

Zmartwychwstanie smierdzacej kupy - tego Jahwe nie przewidzial. I chwala mu.
    • wollongong1 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 03:01
      Co za duren!
      Wstyd dla Polski, ze taki pajac jest w rzadzie!
    • marek503 to gnidy 31.08.06, 03:09
      Tylko takie gnidy, ktore chca zdobyc popularnosc moga rzucac takie hasla.
    • shachar wpis nr 842 31.08.06, 03:16
      wiesz co, panie Giertych? jaki jest sens panskiego istnienia na tej ziemi?
      obsrywac wszystko dookola?
      moje gratulacje
    • system77 "JPII ... 31.08.06, 03:22
      też budzi nasze wątpliwości" IV RP
    • beatlemarek Rozum im odebrało?czy nigdy go nie mieli? 31.08.06, 03:31
      Jacek Kuroń,był i jest jednym z największych patriotów,bohaterów narodowych w
      całej historii naszego państwa.Podkraślam w CAłEJ HISTORII !)
      Obelgi,oszczerstwa rzucane obecnie przez różnej maści kretynów i idiotów (np.z
      LPR) dowodzą tylko tego,że rzeczywiście nasza Ojczyzna choruje.
      Nie potrafię zrozumieć tych ludzi,no nie potrafię.
      • noelkabat Re: Polsko, opamietaj sie! 31.08.06, 04:32
        Co sie dzieje w tym kraju, podlosc wylewa sie na powierzchnie jak szambo.
        Do glosu dochodza dekownicy i tchorze. Biedny ten narod co niszczy swoich
        bohaterow. Zostanie nam tylko swolocz: Giertych, Kurski, Rydzyk, Michalkiewicz,
        redaktorzy Zycia Warszawy i t.p. a przewodzic temu lajnu beda bracia
        Kaczynscy....
        • jerzy.i Re: Polsko, opamietaj sie! 31.08.06, 06:32
          będą sobie przewodzić bo reszta wyjedzie
      • jerzy.i Re: Rozum im odebrało?czy nigdy go nie mieli? 31.08.06, 06:19
        oj nie mieli i nadal nie mają
    • mat1 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 03:35
      A co powie Pan Roman Giertych na temat współpracy Pana Macieja Giertycha w czasach działania PRON? Zdrajca czy bohater?
      • tomekjeden Re: LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 01.09.06, 01:49
        Pan Maciej Giertych jest zdrajcą. Swobodnie sobie rozmawiał z SB, prowadząc
        rozmowy w duchu wybitnie antypolskim.
    • wojtek2784 To była rozmowa alfonsów sprzedających Polskę 31.08.06, 03:52
      To było spiskowanie pod stołem i ludzie którzy uczestniczyli w tym procederze,
      który przyniósł Polsce trzy miliony bezrobotnych, będą okryci wieczną hańbą.
      • jerzy.i Re: To była rozmowa alfonsów sprzedających Polskę 31.08.06, 06:27
        taka sama gnida z Ciebie jak z niego
    • dominikwr4 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 04:29
      Bój się Boga Panie Giertych! Gdzieś Pan był, kiedy Kuroń siedział w więzieniach
      PRL?! 9 LAT!!! Odrobinę kagańca do tej pychy Szanowny panie Ministrze, bo zgubi
      Pana.
    • noelkabat Kuroniowi order Orła Białego! 31.08.06, 04:40
      Kuroniowi za to co zrobil dla Polski nalezy sie nastepny order Orla Bialego!
      Co sie dzieje w tym kraju? Podlosc wylewa sie na powierzchnie jak szambo.
      Do glosu dochodza dekownicy i tchorze. Biedny ten narod co niszczy swoich
      bohaterow. Zostanie nam tylko swolocz: Giertych, Kurski, Rydzyk, Michalkiewicz,
      redaktorzy Zycia Warszawy, pseudo-historycy z IPN i t.p. a przewodzic temu
      lajnu beda bracia Kaczynscy....
    • old.european A ze stary Gertych byl slugusem Jaruzela 31.08.06, 04:48
      to koniowi jakos nie wadzi?
    • aborygen1 A Maciej Giertych mu nie przeszkadza??? 31.08.06, 05:04
      Czym wslawila sie rodzina giertychow? Poparciem dla stanu wojennego!!!
      Latwo obrzucac blotem najwiekszych patriotow na dodatek po ich smierci a
      zapominac o zyjacych zdrajcach takich jak MACIEJ GIERTYCH!!!
      Co Roman Giertych zrobil dla Polski. Czy honorowe przywodztwo mlodziezy
      wszechpolskiej to tak wiele??? Giertych to po prostu obrzydliwy populista...
      • jerzy.i Re: A Maciej Giertych mu nie przeszkadza??? 31.08.06, 06:30
        nie przeszkadza bo zdrajcy zdrajca nie może przeszkadzać
    • zmijewska LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 05:45
      Wlos sie jezy na glupote tych ludzi ,pr Gierdych wyroz jak brzoza a glupi jak
      koza ,przepraszam nie wiem czy to jeszcze glupota czy juz sama podlosc.Gierdych
      caly czas znie glupa i jest nie do zniesienia.Mali ludzie szargaja pamiec
      czlowieka ktoremu nie dorastaja do piet.Kuron napewno by im wybaczyl , ja nie.
    • guru_ji LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 05:57
      Głupie bydle z tego Giertycha.

guru_ji
    • jerzy.i LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 06:18
      psychiatrzy czekają na tych wariatów
    • krzych.korab Czego przy takim ministrze nauczy się Polska 31.08.06, 06:19
      młodzież ? Jątrzyć ? Takie będą Polski jakie jej młodzieży wychowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka