adam.2x Odebralo Giertychowi rozum 31.08.06, 01:19 Albo juz sie taki urodzil. Polemika z pogladami pana Romana jest zajeciem dla psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Odebralo Giertychowi rozum 31.08.06, 01:28 To anachronizm. Nie można odebrać czegoś, czego Giertych nie posiada - głównie przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
belaqua Re: Odebralo Giertychowi rozum 31.08.06, 01:38 Zatem przyzwoite było chlanie z generałami SB gorzały i układanie się za plecami narodu z komuchami, którzy potem urządzili się w III RP dzięki wspólnym konszachtom opozycjonistów (czytaj: byłych działączy PZPR) z wybranymi komunistami (czytaj: Kwaśniewski i spółka)?? Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Odebralo Giertychowi rozum 31.08.06, 01:49 Maciej Giertych znalazł się w Radzie Konsultacyjnej przy gen. Jaruzelskim, gdzie sławił i usprawiedliwiał stan wojenny. Nie tak dawno złożył hymn pochwalny na cześć Franco i Salazara. W między czasie był kandydatem LPR na urząd Prezydenta RP. To jest oczywiście przyzwoity człowiek, Pana zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
zielony31 Re: Odebralo Giertychowi rozum 31.08.06, 01:55 A jakim sposobem należało odebrać władzę czerwonym i Kremlowi??? Co? Krwawym powstaniem ...tak? czyż 1944 ci nic nie mówi a może listopadowa noc ci się śni.... Kolejny sybir iŁubianka ,kibitka z silniczkiem? Wytłumacz jak należało to zrobić ????Giertch gada bo gada zaraz go przywalą za wziatku 160 tys i Kaczorki wchłoną bezboleśnie partyjkę lpr. Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 01:37 Belaqua. Nie wiem skąd masz takie informacje, ale coś mi się zdaje, że nasłuchałaś się ojca Rydzyka. A tak z ciekawości, to ile masz latek? 99 czy 18? Może się powtarzam, ale co tam. W/g Giertycha, nalezało dokonać zbrojnej rewolucji i strzelać do władzy PRL- oskiej. Masz jak w banku. Rzeki płyneły by w kolorze czerwonym (od krwi) Ciekawe, czy Romcio w krótkich spodenkach strzelał by do swojego tatusia, wychwalającego stan wojenny i internowanie opozycji? Przecież Maciej Giertych sam o tym mówił i co gorsze jest z tego dumny. Giertychowi bliżej do biblijnego Barabasza niż Jezusa. Katolik od siedmiu boleści. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: roosevelt5 31.08.06, 02:12 roosevelt5 napisał: > Belaqua. Nie wiem skąd masz takie informacje, ale coś mi się zdaje, że > nasłuchałaś się ojca Rydzyka. > A tak z ciekawości, to ile masz latek? 99 czy 18? > Może się powtarzam, ale co tam. > W/g Giertycha, nalezało dokonać zbrojnej rewolucji i strzelać do władzy PRL- > oskiej. > Masz jak w banku. Rzeki płyneły by w kolorze czerwonym (od krwi) > Ciekawe, czy Romcio w krótkich spodenkach strzelał by do swojego tatusia, > wychwalającego stan wojenny i internowanie opozycji? > Przecież Maciej Giertych sam o tym mówił i co gorsze jest z tego dumny. > Giertychowi bliżej do biblijnego Barabasza niż Jezusa. > Katolik od siedmiu boleści. Czego chcesz od "belaguy"? A gdzie Giertych mowi o rewolucji? Otrzezwij sie! Mowi tylko, ze okragly stol byl aktem zdrady - i tu ma 100% racji. Nieladnie wkladac w usta czlowieka slow, ktorych nie powiedzial!!! Jak sie dyskutuje, to trzeba to robic uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin mowilem poczytaj 31.08.06, 02:16 zanim zaczniesz bezmyslnie szczekac Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: helmut.berlin 31.08.06, 02:46 helmut.berlin napisał: > zanim zaczniesz bezmyslnie szczekac Czy ty jestes nieprzytomny. Czytales? A gdzie Giertych mowi o zabijaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin masz najwyrazniej problemu w dyskusji 31.08.06, 09:26 u ciebie licza sie tylko (sprawdzone albo nie) faktu i dogmaty typu: Erika Steinbach cos powiedziala, granica przebiegala tu i tam, Kaczor ma racje i juz. Jedyne wnioski, ktore z nich wyciagasz sa zaprogramowane i maja potwierdzac twoje osobiste teorie. Jakbys przesledzil czesc tego watku to bys stwierdzil, ze nikt nic takiego o Giertychy nie powiedzial. Wyrazono tylko logiczne przypuszczenie, ze z wypowiedzi Giertycha, ale takze z tej dyskusji tutaj takie przypuszczenie jest logiczne... itd... Ty chwytasz sie szybko czegos, wyrwanego z kontekstu i bombardujesz innych twoimi odpowiedziami z katalogu. Dotychczas trzymales sie uparcie Kaczorow bo wydawalo cie sie, ze oni 100% reprezentuja twoje "poglady. Po wizyciew w Brukseli bedziesz moze jeczal, ze Kaczor "zdradzil" Polske bo to i tamto. itd.. itd Zastanow sie jak chcesz azeby inni traktowali cie tutaj powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: hekmut.berlin 31.08.06, 17:59 Nonsens! Problemow nie mam. To ty starasz sie jes stworzyc. Dla mnie Kuron byl, jest i pozostanie hiena, a Giertych (ktorego nie lubie!) ma kompletna racje krytykujac Blumkorna vel Kuronia. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin co robiles jak Walesa i inni ryzykowali zyciem??? 31.08.06, 20:18 wiesz, jestes "normalnym" typowym polskim swietoszkiem-antysemita-faszysta, typowe stwierdzenie swietoszka to: "jestem bezpartyjny", "nie lubie Giertycha (Kaczora, Leppera) ale tutaj ma on racej.." no i oczywiscie antysemitym, ktory predzej czy pozniej wyjdzie gdyby nie ludzie jak Kuron to ty bys dalej nie mial internetu, ktorego teraz uzywasz do opluwania go. do tej pory nie odpowiedziales na pytanie CO ROBILES JAK LUDZIE TACY JAK WALESA I KURON WALKCZYLI O NOWA POLSKE? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: co robiles jak Walesa i inni ryzykowali zycie 01.09.06, 03:51 helmut.berlin napisał: > wiesz, jestes "normalnym" typowym polskim swietoszkiem-antysemita-faszysta, > typowe stwierdzenie swietoszka to: "jestem bezpartyjny", "nie lubie Giertycha > (Kaczora, Leppera) ale tutaj ma on racej.." no i oczywiscie antysemitym, ktory > predzej czy pozniej wyjdzie > > gdyby nie ludzie jak Kuron to ty bys dalej nie mial internetu, ktorego teraz > uzywasz do opluwania go. do tej pory nie odpowiedziales na pytanie CO ROBILES > JAK LUDZIE TACY JAK WALESA I KURON WALKCZYLI O NOWA POLSKE? Pitol, pitol, a ja poslucham! Odpowiedz Link Zgłoś
zaciekawiony4 Re: co robiles jak Walesa i inni ryzykowali zycie 01.09.06, 18:10 Wet3 to stary ubek, teraz liże dupę nowej władzy bo znów jest przydatny. Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 Re: roosevelt5 31.08.06, 02:45 wet3 napisał: > > Czego chcesz od "belaguy"? A gdzie Giertych mowi o rewolucji? Otrzezwij sie! > Mowi tylko, ze okragly stol byl aktem zdrady - i tu ma 100% racji. Nieladnie > wkladac w usta czlowieka slow, ktorych nie powiedzial!!! Jak sie dyskutuje, to > trzeba to robic uczciwie. To wynika z jego treści. Jeśli odrzuca pokojowy dialog i rozmowy z autorytarną władzą oskarżając o zdrade, to logiczne jest, że chodzi mu o rewolucje (chociarz tak do końca nie jestem pewien, czy zdaje sobie sprawe z tego co mówi). Wbrew pozorom to są jego słowa. Sam słyszałem i widziałem w tv. Jego wypowiedź w czasie odtajnienia jego teczki, powtórzyły wszystkie media. Jeśli jestem w błędzie, to mnie popraw. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: roosevelt5 31.08.06, 17:55 Z tresci mozna wykonkludowac wiele i kazdy bedzie interpretowac ja odmiennie. Nie ma tam jednak ani slowa Giertycha o zabijaniu. Kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
michsza Jak Bog chce pokarac to rozum odbiera 31.08.06, 02:13 Teraz juz wiem o co chodzi bohaterami walki z komuna sa teraz Ci co pili wodke w PGR albo Ci co robili lewe interesy w niemczech i wrocili do kraju po 89 albo Ci , ktory w mniej lub bardziej uczciwy sposob popierali wladze. Teraz zagadka) podam trzy nazwiska M. Giertych, A.Leper O. Rydzyk dopasujcie sobie do charakterystyki powyzej. Czyli jednak nie oplacalo sie byc dysydentem w PRL nie oplacaly sie lata wiezien i poniewierki, rozbite rodziny , tragedie. To sie teraz nie liczy nie licza sie efekty tylko co jakis Ubek napisal w raporcie. Teraz w IV RP mamy wreszcie wykladnie prawdy Jest nim Bezimienny Ubek, ktorego slowo wiecej znaczy niz slowo osob represjonowanych. Chichot historii prawda. Prezydent Kwasniewski przeprosil za swoj udzial w PRL przeprosila lakonicznie SLD a gdzie sa przeprosiny od LPR gdzie rodzina Gerychow gdzie sa wszyscy komunonacjonalisci z"Grunwaldu". Czy slyszalem choc zajakniecie sie sie na ten temat nigdy. Teraz slysze ze zle ze ktos pokojowo dogadal sie z wladza o przekazaniu jej w rece opozycji. To jesli kuron byl zdrajca , ktory negocjowal ta pokojowa transformacje to kim byli dzialacze narodowi , ktorzy odradzali Jaruzelskiemu rozmowy okraglego stolu, ktorzy byli przeciw wychodzeniu z Ukladu Warszawskiego, ktorzy byli przeciw wiazaniu sie z UE, ktorzy byli przeciw popieraniu zmian demokratycznych na Ukrainie. Moze niech ktos napisze wiec Co jest zdrada w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
adieuadieu ROMEK !! siwiejesz.....Mędrzec sie znalazł..heh 31.08.06, 01:59 dobrze że moje dziecko pójdzie do szkoły w Irish.. aż żal to powiedzieć ale strach zrobic inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x A co z amnestia maturalna ? 31.08.06, 02:52 adieuadieu napisał: > dobrze że moje dziecko pójdzie do szkoły w Irish.. ------------------------------------- A propos szkoly. Kiedy wreszcie zajmie sie rzeczami ktore do niego pasuja i przestanie zaprzatac sobie glowe sprawami ktore go przerastaja? Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 02:00 Nie czuje sympatii do Giertycha ale co do okraglego stolu zgadzam sie na 100%. Trzeba bylo rozliczyc komune juz wtedy a nie teraz kiedy zagarneli co sie dalo, przykladem tego mister urban! Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Zeby "rozliczyc" komune wtedy... 31.08.06, 02:21 Trzeba bylo, drogi/droga zwiatrem1, zdobyc wladze. A tej wladzy opozycja wtedy zadnej nie miala jeszcze. Co wiecej, nie bylo wcale wiadomo ile, i z jakim wysilkiem, tej wladzy da sie uzyskac. Przypomne tu, ze oprocz wladzy w panstwie polskim nie mozna bylo nie liczyc sie ze stanowiskiem (nieznanym) Moskwy. Ja tu widze, ze teraz jest wielu takich madrych co to daje dobre rady jak to nalezalo te sprawe "Okraglego Stolu" przeprowadzic wtedy. Wtedy to NIKT nie wiedzial co sie stanie nastepnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 02:06 Zdaje się, że była mowa o rozmowach na temat pokojowej zmianie ustroju w naszym kraju. Żadna władza autorytarna nie oddaje władzy dla własnego widzimisie. Logika podpowiada, że jeśli doszło do zmiany ustroju bez jednego wystrzału, to PRL-oski beton musiał też coś z tego mieć. Za darmo nic by nie oddali. Jednak ten beton najpierw trzeba było skruszyć i przygotować grunt do okrągłego stołu i w konsekwencji do wolnej Polski. Historia cywilizacji pokazuje najwyraźniej, że zmiane systemu władzy można przeprowadzić po przez rewolte i rozlew krwi lub po przez dialog. Solidarność z Wałęsą na czele wybrali dialog. Tak jak Jezus, Ghandi, Luter King. Mam pytanie. Czy twoja opinia będzie inna jeśli zakładając, że doszło do rewolty. I ofiarami będą twoi rodzice, rodzeństwo, dzieci. Czy chcieli byście chodzić na ich groby mając świadomość, że żyją i mogą być razem z wami? Odpowiedz Link Zgłoś
covington LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 02:06 drogi portalu gazeta.pl. bardzo prosze, nie cenzuruj ani nie usuwaj mojej wypowiedzi, choc nie spelnia ona standardow ogolnie przyjetych. sam ocenzuruje. giertych to stara k...a giertych je..any jest giertycha wszyscy pier..lmy to zakłamany pies. chodzi mi o romana, choc caly taki ten ród maciej, jedrzej, czy inni to czarno-brunatny lud. lalallalallalalalalalalalalalalallalalaaaa lepper wcale nie lepszy. podziekujmy za wicepremierow. jarkowi wizjonerowi w d..e k...a je....u Odpowiedz Link Zgłoś
dawid.wolszczak LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 02:06 Giertych, jesteś nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
politologist Boże, żałosne dwumetrowe... 31.08.06, 02:28 ścierwo... przepraszam to taki skrót myślowy Odpowiedz Link Zgłoś
sesimbra Ten kolo nie jest czyms podlym, jest gnida 31.08.06, 02:54 I niewazne smieciu co powiesz na to. Jestes srajaca w majty gnida, wsza i glupkiem patentowanym. Plujesz na wiekszych od siebie w bezkarnym poczuciu chwilowej wladzy. Nedzna mordo. Kmiotku od sprzataniu po jarku, jego bracie i smieciu nawalonym naraz na chodniku. Na koniec: zzera was to czym walczycie, smrod. SMROD. Pozdrowienia: obys zdechl. Zmartwychwstanie smierdzacej kupy - tego Jahwe nie przewidzial. I chwala mu. Odpowiedz Link Zgłoś
wollongong1 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 03:01 Co za duren! Wstyd dla Polski, ze taki pajac jest w rzadzie! Odpowiedz Link Zgłoś
marek503 to gnidy 31.08.06, 03:09 Tylko takie gnidy, ktore chca zdobyc popularnosc moga rzucac takie hasla. Odpowiedz Link Zgłoś
shachar wpis nr 842 31.08.06, 03:16 wiesz co, panie Giertych? jaki jest sens panskiego istnienia na tej ziemi? obsrywac wszystko dookola? moje gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
beatlemarek Rozum im odebrało?czy nigdy go nie mieli? 31.08.06, 03:31 Jacek Kuroń,był i jest jednym z największych patriotów,bohaterów narodowych w całej historii naszego państwa.Podkraślam w CAłEJ HISTORII !) Obelgi,oszczerstwa rzucane obecnie przez różnej maści kretynów i idiotów (np.z LPR) dowodzą tylko tego,że rzeczywiście nasza Ojczyzna choruje. Nie potrafię zrozumieć tych ludzi,no nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Polsko, opamietaj sie! 31.08.06, 04:32 Co sie dzieje w tym kraju, podlosc wylewa sie na powierzchnie jak szambo. Do glosu dochodza dekownicy i tchorze. Biedny ten narod co niszczy swoich bohaterow. Zostanie nam tylko swolocz: Giertych, Kurski, Rydzyk, Michalkiewicz, redaktorzy Zycia Warszawy i t.p. a przewodzic temu lajnu beda bracia Kaczynscy.... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.i Re: Polsko, opamietaj sie! 31.08.06, 06:32 będą sobie przewodzić bo reszta wyjedzie Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.i Re: Rozum im odebrało?czy nigdy go nie mieli? 31.08.06, 06:19 oj nie mieli i nadal nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
mat1 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 03:35 A co powie Pan Roman Giertych na temat współpracy Pana Macieja Giertycha w czasach działania PRON? Zdrajca czy bohater? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 01.09.06, 01:49 Pan Maciej Giertych jest zdrajcą. Swobodnie sobie rozmawiał z SB, prowadząc rozmowy w duchu wybitnie antypolskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 To była rozmowa alfonsów sprzedających Polskę 31.08.06, 03:52 To było spiskowanie pod stołem i ludzie którzy uczestniczyli w tym procederze, który przyniósł Polsce trzy miliony bezrobotnych, będą okryci wieczną hańbą. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.i Re: To była rozmowa alfonsów sprzedających Polskę 31.08.06, 06:27 taka sama gnida z Ciebie jak z niego Odpowiedz Link Zgłoś
dominikwr4 LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 04:29 Bój się Boga Panie Giertych! Gdzieś Pan był, kiedy Kuroń siedział w więzieniach PRL?! 9 LAT!!! Odrobinę kagańca do tej pychy Szanowny panie Ministrze, bo zgubi Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Kuroniowi order Orła Białego! 31.08.06, 04:40 Kuroniowi za to co zrobil dla Polski nalezy sie nastepny order Orla Bialego! Co sie dzieje w tym kraju? Podlosc wylewa sie na powierzchnie jak szambo. Do glosu dochodza dekownicy i tchorze. Biedny ten narod co niszczy swoich bohaterow. Zostanie nam tylko swolocz: Giertych, Kurski, Rydzyk, Michalkiewicz, redaktorzy Zycia Warszawy, pseudo-historycy z IPN i t.p. a przewodzic temu lajnu beda bracia Kaczynscy.... Odpowiedz Link Zgłoś
old.european A ze stary Gertych byl slugusem Jaruzela 31.08.06, 04:48 to koniowi jakos nie wadzi? Odpowiedz Link Zgłoś
aborygen1 A Maciej Giertych mu nie przeszkadza??? 31.08.06, 05:04 Czym wslawila sie rodzina giertychow? Poparciem dla stanu wojennego!!! Latwo obrzucac blotem najwiekszych patriotow na dodatek po ich smierci a zapominac o zyjacych zdrajcach takich jak MACIEJ GIERTYCH!!! Co Roman Giertych zrobil dla Polski. Czy honorowe przywodztwo mlodziezy wszechpolskiej to tak wiele??? Giertych to po prostu obrzydliwy populista... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.i Re: A Maciej Giertych mu nie przeszkadza??? 31.08.06, 06:30 nie przeszkadza bo zdrajcy zdrajca nie może przeszkadzać Odpowiedz Link Zgłoś
zmijewska LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 05:45 Wlos sie jezy na glupote tych ludzi ,pr Gierdych wyroz jak brzoza a glupi jak koza ,przepraszam nie wiem czy to jeszcze glupota czy juz sama podlosc.Gierdych caly czas znie glupa i jest nie do zniesienia.Mali ludzie szargaja pamiec czlowieka ktoremu nie dorastaja do piet.Kuron napewno by im wybaczyl , ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru_ji LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 05:57 Głupie bydle z tego Giertycha. guru_ji Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.i LPR: Odebrać Kuroniowi order Orła Białego 31.08.06, 06:18 psychiatrzy czekają na tych wariatów Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Czego przy takim ministrze nauczy się Polska 31.08.06, 06:19 młodzież ? Jątrzyć ? Takie będą Polski jakie jej młodzieży wychowanie. Odpowiedz Link Zgłoś