Dodaj do ulubionych

Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją

31.08.06, 16:32
można komentować?
Obserwuj wątek
    • hepik1 Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 16:34
      Według propagandystów PIS-u z forum to przeciez była twarz Michnika.Nic juz nie rozumiem;)))
      • verushka1 [...] 31.08.06, 16:48
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • el_dvpa Nie wiedziałem że galba megalomanem z wyborczej 31.08.06, 17:58
          j/w

verushka1 napisała:

> wg megalomanów z gazety wyborczej to byla twarz michnika - na pewno wolą
          zrobic
          >
          > z niego hitlera niz podtrzymywac ze jest zydem
        • hajka.grundbaum a godło mogli obsr.. - bo to takie artystyczne 31.08.06, 19:02
          Marni Ci artyści skoro skandalu szukają w takich tanich chwytach
          • obraza.uczuc.religijnych Jakie godło? 31.08.06, 19:05

• qpalzm Ochrona uczuć - dziwoląg prawny 01.09.06, 14:39
              Moim zdaniem trzeba koniecznie wszcząć silny ruch na rzecz likwidacji potworka
              prawnego jakim jest tzw. obraza uczuć religijnych. W sytuacji, kiedy żadne inne
              uczucia nie są chronione prawem, "obraza uczuć religijnych" dobitnie świadczy o
              tym, że mamy coś w rodzaju państwa teokratycznego, a w każdym razie nierówność
              obywateli wobec prawa. Dlatego też powinien się tym zająć także Rzecznik Praw
              Obywatelskich (dopóki ten urząd istnieje) zgłaszając do Trybunału
              Konstytucyjnego wniosek o stwierdzenie uprzywilejowania osób wierzących, którzy
              cieszą się ochroną uczuć do postaci abstrakcyjnej, podczas gdy niewierzący nie
              mają nawet zagwarantowanej ochrony uczuć do osób realnych. Stąd też np.
              bezkarne wykpiwanie i szydzenie z uczuć osób homoseksualnych, ale nie tylko.
              Sprawa ochrony uczuć jest w ogóle dziewaczna, bowiem nie jest możliwe
              obiektywne stwierdzenie przez sąd tzw. stanu faktycznego, który musi opierać
              się wyłącznie na deklaracji zainteresowanego ochroną lub kierować własnymi
              przekonaniami. A to ostatnie poważnie narusza bezstronność sądu. Dlatego
              dziwaczna konstrukacja "ochrony uczuć" winna być zastąpiona ochroną czci
              postaci oraz przedmiotów kultów religijnych, co ma już swój odpowiednik prawny
              w postaci ochrony czci osób fizycznych.
      • eat.putsy czyli proces o "szatę Michnika" 31.08.06, 17:00
      • mk159156 Re: Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 18:09
        Gazeta Bardzo Wybiorcza przytoczyla tylko pierwsza czesc oswiadczenia, dalej
        czytamy:

"Niestety ulegamy też mediom. Jak ważna jest interpretacja naszej
        rzeczywistości, okazało się właśnie teraz. Neoliberalne media polujące na
        wszystko, co "przeciw" obecnej władzy, nawet w twarzy Adama Michnika widzą
        Adolfa Hitlera. Znamienne. Czy stać nas jako społeczeństwo na odrobinę więcej
        niż to, co mówią w mediach?"

www.rozbrat.org

hepik1 napisał:

> Według propagandystów PIS-u z forum to przeciez była twarz Michnika.Nic juz nie
        > rozumiem;)))
      • rychonyc2 Burmistrz Giulliani tez by tak zrobil! 31.08.06, 18:35
        Swojego czasu byla tutaj w NY podobna checa. Jakas artystka stworzyla obraz
        Matki Boskiej z byczego/krowiego lajna, ktory nastepnie byl udostepniony
        publicznie w Brooklyn Museum. Byla o to straszna awantura. Burmistrz
        Giulliani (katolik z pochodzenia wloch)domagal sie natychmiastowego zdjecia
        obrazu, i dopial swego. Pamietam ze wszystkie kola liberalne bardzo go za to
        krytykowaly. No jak to? Ingerencja w prace artystow? Toz to faszyzm itp.
        Jaki sie okazalo Giulliani stal sie jednym z najlepszych burmistrzow jakie to
        miasto kiedykolwiek mialo, i postawil NY na nogi. Tej checy z obrazem nikt mu
        dzisiaj nie pamieta ani nie wypomina. Swoja droga, Matka Boska jest waznym
        symbolem dla wielu chrzescijan na calym swiecie, a nie tylko dla Radia Maryja
        (ktorych osobiscie nie cierpie), i przedstawianie Jej z twarza Hitlera jest po
        prostu obrazliwe. Pomysl troche Panie artysto zanim sie Pan za cos takiego
        zabierzesz nastepnym razem. Pozdr.
        • obraza.uczuc.religijnych I co z tego że jest obraźliwe? 31.08.06, 18:44

• scibor3 Re: I co z tego że jest obraźliwe? 31.08.06, 20:41
            To z tego, że jak ktoś cię nazwie głupim ch.jem. To masz pełne prawo czuć się
            obrażony. Przynajmniej za drugi człon epitetu, bo co do pierwszego to nie jestem
            taki pewien czytając twoją wypowiedź.
            • oktawianc Re: I co z tego że jest obraźliwe? 31.08.06, 20:47
              A jeśli ktoś powie, że różowe, latające słonie, w które wierzysz są ch...owe?
              Też masz prawo poczuć się urażonym? Pewnie tak, ale to już absurd. Wierz sobie w
              każdą bzdurę w jaką chcesz, ale nie odbieraj innym prawa do naśmiewania się z
              głupot.
            • obraza.uczuc.religijnych Porównujesz słowną napaść 31.08.06, 20:48
              do rzekomej obrazy czegoś co nie istnieje? Zresztą takich tłuków jak ty i tak
              olałbym ciepłym moczem.
              • bjornus Re: Porównujesz słowną napaść 01.09.06, 14:09
                Tak samo mogliby się obrazić kierowcy BMW widząc gdzieś rysunek takiegoż autka
                prowadzonego przez dresa, a wszyscy przeciez trąbią, że BMW = dresiarstwo, co
                oczywiście jest bzdurą. Tylko, że temat religijny dla niektórych jest święty i
                zabiliby oni Ciebie i każdego innego za jakąkolwiek obrazę ich uczuć twierdząc
                przy tym, że jestes zły, i tak miało byc. Z takimi nie pogadasz (przynajmniej
                nie na ten temat). Religia jest tematem od wieków bardzo śliskim, bo dzieli
                ludzi na wierzących (dobrych, lepszych) i niewierzących (złych, gorsza
                kategoria - zwierzęta, a w najlepszym razie tylko głupcy etc). Całe szczęście
                ludzie mądrzeją i ilość ortodoksyjnych wyznawców maleje. W Polsce jednak wciąż
                jest ich dużo.
              • qpalzm Re: Porównujesz słowną napaść 01.09.06, 14:50
                Nie szarżuj, obraza. A Bóg istnieje obiektywnie? Daje się go jakoś stwierdzić?
                W przypadku ochrony uczuć religijnych mamy od poczatku do końca do czynienia z
                ochroną fikcji!
        • qpalzm Re: Burmistrz Giulliani tez by tak zrobil! 01.09.06, 14:46
          Po pierwsze nie widzę związku pomiędzy "jakością" Giulianiego jako burmistrza,
          a jego przekonaniami religijnymi. Czy dobry burmistrz ma inne prawa niż kiepski?
          Po drugie: ochrona czegoś z powodów ilościowych (Matka Boska jest waznym
          symbolem dla wielu chrzescijan) godzi w zasadę równości wyznań i równości praw
          człowieka.
    • d_i_y Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 16:35
      A gdzie jest zdjęcie plakatu?
      Oj, warsztat kuleje...
      • d_i_y Re: Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 16:36
        Oooops, jest.
        Cofam to, co wyzej...
    • xs550 PiS obraza moj intelekt-gdzie moge ich zaskarzyc? 31.08.06, 16:39
      Rzadow ignorantow ciag dalszy...
      • a.k.traper Mnie obraża część posłów swoim immunitetem 31.08.06, 16:57
        mimo ze na nich niegłosowałem ktoś ich wybrał a w d... kopnac nie moge bo niby
        dureń pod ochroną
    • ssssssm www.lepszyswiat.org.pl 31.08.06, 16:39
      Zajebiste, Poznan rzadzi, tak dalej i jechane :-)
      • pabloshuliganos Re: www.lepszyswiat.org.pl 31.08.06, 16:43
        ...Poznań rulez...
        A jak mnie zamkną za udział w tym forum to będę jak islamski męczennik...

hehehehe
    • rafvonthorn Re: Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 16:46
      No cóż, podstawy istnienia instytucji "squatów" w polsce są na tyle niejasne i
      płynne, że dziwię się, że ich mieszkańcy porywają się na takie akcje (o ile
      oczywiście to oni). Z całego mojego squaterskiego doświadczenia (Holandia,
      Niemcy, Francja, Włochy, wreszcie Londyn) wynika, że nawet przy lewicowych
      rządach trzeba być bardzo ostrożnym w swych akcjach, przede wszystkim dlatego,
      że prawo o squatach ma teraz niskie notowania wśród "propersów" i publiczna
      dyskusja na ten temat może doprowadzić do jego całkowitej likwidacji. Być może
      nie dotyczy to Polski (nigdy w życiu nie byłem na polskim squacie, prócz
      sławnej "polish station" w Londynie- zajętym przez polskich squatersów
      nieużywanym komisariacie), tu zdaje się prawo w ogóle nie reguluje tej kwestii,
      ale sami kręcą sobie sznur na szyje Ci, którym wydaje się, że władza będzie
      traktować ich z szacunkiem. Reszta społeczeństwa zresztą również. Na jakiej
      podstawie prawnej funkcjonuje squat "Rozbrat"?
    • mangold Kogo bardziej obrazono?? Maryję czy Kaczory?? 31.08.06, 16:47

• tralala31 Mnie to nie obraża 31.08.06, 16:49
      prezydent i premier mnie za to obrażają i robią ze mnie i z mojego kraju
      pośmiewisko
      www.cotynato.prv.pl
      • xs550 Re: Mnie to nie obraża 31.08.06, 16:52
        Nie przejmuj sie; za pare lat stana przed trybunalem stanu za osmieszanie Polski na arenie miedzynarodowej. Bo to jest to co robia... Kaczynscy to najgorsza rzecz ktora spotkala ten kraj od 1989 roku...
        • niestaly_czytelnik Można tak powiedzieć, 31.08.06, 17:10

> i na arenie miedzynarodowej. Bo to jest to co robia... Kaczynscy to najgorsza
          > rzecz ktora spotkala ten kraj od 1989 roku...

Rzeczywiście, nadejście po 17-tu (lub 62) latach rządów prawa to najgorsza
          rzecz jaka mogła się stać. Należy jedynie doprecyzować dla kogo najgorsza -
          otóż dla wszelkiego rodzaju aferzystów, złodziei, nikczemników i zapijaczonych
          agentów dawnej SB (robiących do teraz, o zgrozo za tzw. autorytety moralne).
          • obraza.uczuc.religijnych Rządy prawa masz w mojej sygnaturce. 31.08.06, 17:22

• tralala31 kolego widać ze jesteś krótkowzroczny 31.08.06, 17:23
            wystarczy zobaczyć kto jest obsadzany jako p.o. prezesa w spółkach skarbu
            państwa, licencjaci, ludzie "solidarności" niejednokrotnie dyscyplinarnie
            zwalniani z pracy , bez doświadczenia, te spółki niedługo upadną albo zostaną
            przejęte przez chinczyków i co nam zostanie? gó.. albo bedzie trzeba całować
            żółte dupy.
            Może i pis ma jakiś pomysł ale z realizacją jest tragicznie, gorzej niż za
            rządów sld, czerwone świnie ale z klasą, nawet jak kradli to z klasą a nie
            jawnie jak sie dzieje teraz!A rząd PIS powinien mieć hasło wyborcze "MY WAM
            KU.. POKAŻEMY!"
            www.cotynato.prv.pl
          • bjornus Re: Można tak powiedzieć, 01.09.06, 14:32
            Jeżeli pod pojeciem państwa prawa rozumiesz oskarżanie wszystkich dookoła o
            kooperacje z SB, niszczenie autorytetów, niszczenie wizerunku kraju na arenie
            międzynarodowej, zmiana ordynacji wyborczej w celu uzyskania większej liczby
            głosów, wciskanie ludziom ciemnoty, chronienie się przestępców - koalicjantów
            pod skrzydłem Prawa i Sprawiedliwości, to faktycznie jest to państwo prawa. Aha
            zapomniałem przecież, że ten bezrobotny, co popełnił zbrodnię przeciwko
            ludzkości i obraził Jaśnie nam Panującego Pana Prezydenta jest właściwie
            scigany. Pewnie dla niego przywrócą karę śmierci... Jednak faktycznie jest to
            państwo prawa... Po komunie zostały wam w glowach bajki o jedynej słusznej
            sprawie. Nie potraficie patrzeć obiektywnie. I ja za to k...a muszę cierpieć.
            Niesprawiedliwe.
      • verushka1 Re: Mnie to nie obraża 31.08.06, 16:56
        swoja droga mogliby cos zrobic żeby kosciół przestał sie mlodym kojarzyć z
        hilterem, kaczkami i nastepnym totalitaryzmem
        • linke1 Re: Mnie to nie obraża 31.08.06, 18:14
          verushka1 napisała:

> swoja droga mogliby cos zrobic żeby kosciół przestał sie mlodym kojarzyć z
          > hilterem, kaczkami i nastepnym totalitaryzmem
          =======
          O co tu wreście chodzi o jakie skojarzenia???
          Przecież Adolf Hitler przez całe swoje życie był KATOLIKIEM a nawet więcej;
          był najlepszym przyjacielem PIUSA XII często nazywanego Ojcem Świętym.
      • ewaina Re: Mnie to nie obraża 31.08.06, 23:29
        Nie chcę Cię martwić ale przez najbliższe 3 lata musisz sie do tego
        przyzwyczaić. nie chcę byc wróżka ale chyba zanosi sie na coś bardziej anty-
        demokratycznego
    • zibi1010 Swierza (sadowa) interpretacja-jesli zamiarem nie 31.08.06, 16:53
      bylo obrazanie uczuc religijnych to nie mamy do czynienia z przestepstwem, chyba
      ze inna miare przyloza slugusy z prokuratury do wizerunkow "katolickich", a inna
      traktuja wizerunki z innych religii np. Mahometa
      • rafvonthorn Re: Swierza (sadowa) interpretacja-jesli zamiarem 31.08.06, 17:00
        Tylko mała dygrwsja: wczoraj sąd RP uznał, że przedruk wizerunku mahometa nie
        naruszał uczuć religijnych...
    • mietowe_loczki Skąd to rozdwojenie jaźni? 31.08.06, 16:56
      Jak to jest, że kiedy zwolennik PiS chce dokopać gazecie, twierdzi, że na
      plakacie jest Michnik, a kiedy chce się przypodobać Kaczyńskim, oburza się, że
      Hitler?
      • niestaly_czytelnik Zwróć uwagę na meritum, 31.08.06, 17:14
        które konsekwentnie przemilcza tabloid - otóż jego redaktorzy SAMI porównali
        swojego ober-guru do Hitlera. A tacy ponoć antyfaszyści... Chociaż i jeden i
        drugi z tego samego plemienia przecież są ...
        • mietowe_loczki Re: Zwróć uwagę na meritum, 31.08.06, 19:36
          Ależ ty się do meritum nie odnosisz. Naprawdę niewiele mnie obchodzi, kogo tam
          zobaczyli dziennikarze gazety. Chodziło mi o to, że kiedy gazeta pisała o
          Hitlerze, z prawej strony forum podniosły się głosy, że to PRZECIEŻ Michnik i
          jaka to jest wielka kompromitacja. Teraz inny głos z prawej strony mówi, że
          jest to jednak Hitler, bo to jest mu akurat potrzebne do tego (niepotrzebnego)
          procesu.
    • gosc_w_dom Prosze nie ściemniać !!!! 31.08.06, 16:58
      Moim skromnym zdaniem ;-) mężczyzna najbardziej podobny jest do JE Adama M.
      • a_s_i_m_o Re: Prosze nie ściemniać !!!! 31.08.06, 17:01
        Ale o to chodzi PiS! Żeby nagłośnić w mediach (cytując GW) że Hitler jest
        podobny do Michnika!
        • niestaly_czytelnik Może zewnętrznie nie, 31.08.06, 17:16

ale charakterem i nikczemnością - tak.

a_s_i_m_o napisał:

> Ale o to chodzi PiS! Żeby nagłośnić w mediach (cytując GW) że Hitler jest
          > podobny do Michnika!
          • obraza.uczuc.religijnych Czyli ci z polskiej pseusopatriotycznej prawicy 31.08.06, 17:26
            są lepsi, bo oni i zewnętrznie i wewnętrznie upodabniaja się do pana H. I ze
            Stalina też czerpią.
    • sothis666 rany boskie... 31.08.06, 16:59

został jeszcze ktoś normalny?
      wszak -niezaleznie od orientacji wyrazajacych swoje poglady w sprawie- to JEST Michnik. oslepli wszyscy? to JEST MICHNIK w wersji BW.
      ciekawe jakie trzeba mieć wykształcenie żyby nie wiedzieć jak wygląda Hitler.
      -trzeba byc posłem PiS?
      • niestaly_czytelnik Nie, wystarczy mieć oczy zalane pianą. 31.08.06, 17:18
        sothis666 napisał:

>
        > ciekawe jakie trzeba mieć wykształcenie żyby nie wiedzieć jak wygląda Hitler.
        > -trzeba byc posłem PiS?

Nie, wystarczy mieć oczy zalane pianą utoczoną w własnego pyska, jak
        redaktorzy "Michniker Beobachter".
        • sothis666 Re: Nie, wystarczy mieć oczy zalane pianą. 31.08.06, 17:24

No ale to posel PiS zlozyl to kuriozalne zawiadomienie...
          Juz widzę te smakowite pozwy gdy w TV pojawi sie Charlie Chaplin ;)
          Ten to dopiero 'może się kojarzyć'!

A przede wszystkim wyrazy uznania dla autorów plakatu - ładnie pokazali ze róznica między przedstawionymi postaciami jest mniejsza niz mogłoby się wydawać:)
    • a_s_i_m_o Poseł PiS WIE CO ROBI! 31.08.06, 17:00
      Najpierw nagłośni że MBoska wygląda jak Hitler, a później w sądzie wyjdzie, że
      to Michnik. I będą jaja :-)

galba.blox.pl/html
      • eat.putsy posel PIS powinien pracowac jako posel 31.08.06, 17:03
        skladanie donosow nie nalezy chyba do obowiazkow posla
        • pablo_francisko Radykalna A K C J A Twórcza 31.08.06, 17:05
          rat.bzzz.net/rat/
          • uchachany To teraz Michnik oskarży posła Libickiego, że mu 31.08.06, 17:13
            się twarz Michnika kojarzy z twarzą Hitlera :-)). Na miejscu Michnika bym sobie
            zrobienia takich jaj nie odmówił - z uprzednim nagłośnieniem w mediach...

Tyle, że Michnik na stare lata jakby tracił poczucie humoru i dystansu - RAZ-a
            po sądach ciąga wcale nie dla jaj, a na serio, więc nic z tego nie będzie :-((
            • krasnov A ja głupi myślałem, że katolicy to czczą Boga… 31.08.06, 17:57
              a oni jednak modlą się do obrazków. Hm.
              • atomm To juz chca wsadzac za pokazywanie prawdy???? 31.08.06, 18:10
                Coraz bardziej obecna Polska przypomina poczatki PRL.
                Na kazdego niewygodnego znajdzie sie paragraf, a za pokazywana satyrycznie
                prawde na plakatach beda wsadzac do lagrow....
                Panowie wladza tylko gdzie bedziecie teraz wywozic niewygodnych - przeciez nie
                na Syberie..??
                • krzychum Re: To juz chca wsadzac za pokazywanie prawdy???? 31.08.06, 21:04
                  > Coraz bardziej obecna Polska przypomina poczatki PRL.
                  W początkach PRL to zamordowano ok. 100000 Polaków. Więc nie obrażaj Ich
                  pamięci i zastanów się co piszesz. Nie stawiaj znaku równości między dniem
                  dzisiejszym a czasam w których żyli twoi dziadkowie.
                  • mgr2000 Re: To juz chca wsadzac za pokazywanie prawdy???? 31.08.06, 21:34
                    krzychum napisał:

> > Coraz bardziej obecna Polska przypomina poczatki PRL.
                    > W początkach PRL to zamordowano ok. 100000 Polaków. Więc nie obrażaj Ich
                    > pamięci i zastanów się co piszesz. Nie stawiaj znaku równości między dniem
                    > dzisiejszym a czasam w których żyli twoi dziadkowie.

Głupota, ciemnota, lokajstwo, miernota -nie znają czasów.
                    Teraz mają się tak samo dobrze jak za PRL.
                    Nie wciskaj kitu -buraku i niczyimi dziadkami sobie gęby nie wycieraj.
              • rasmc Re: A ja głupi myślałem, że katolicy to czczą Bog 31.08.06, 18:32
                Myślę, że problem bałwanów w Polsce narasta. Bałwany są wszędzie, a ostatnio
                nawet otaczane są nabożną czcią. Powiedzmy bałwanom wreszcie NIE!
              • arius5 Polacy czcza figurki i obrazki ? 31.08.06, 21:15
                "Przedmiot czci religijnej" to jakis obrazek ?
                Co to za religia ?
                • misiek.s Re: Polacy czcza figurki i obrazki ? 31.08.06, 21:35
                  Dziwna ta katolicka logika. Zdaje się, że Ewangelia mówi o czczeniu Boga,
                  Trójcy Świętej, a nie obrazów, czy obrazków, tudzież stawiania kolejnych
                  gmachów kosztem społeczeństwa. Zero dystansu wśród polaczkowej bigoterii, ino
                  cielec i zaślepione pieniactwo.
              • ewaina Re: A ja głupi myślałem, że katolicy to czczą Bog 31.08.06, 23:26
                Nie wszyscy katolicy należą do Pis-u.I w tym momencie poczułam sie
                urażona.Proszę mnie do tej partii nie mieszać.
        • wariant_b Re: posel PIS powinien pracowac jako posel 31.08.06, 18:05
          Ale czemu miałby sobie odmawiać drobnych przyjemności?
        • ewaina Re: posel PIS powinien pracowac jako posel 31.08.06, 23:23
          Jeśli to jest poseł PIS to ma obowiązek, zwłaszcz przy takich małostkach.To
          jest właśnie program PIS "O naprawie IV Rp czyli jak podzielić narod"
      • scibor3 Re: Poseł ... 31.08.06, 20:38
        Większe jaja będą jak się okaże, że Michnik to Hitler który zgolił wąsy i
        wystrzygł w ząbek czesane owłosienie ;-)
    • obraza.uczuc.religijnych [...] 31.08.06, 17:02
      • ubu_roy Re: O! Znów mam robotę! 31.08.06, 17:13
        Przepis o prawnej obronie uczuc to skrajny idiotyzm bowiem prawo nie powinno sie
        zajmowac uczuciami gdyz sa trudne do zdefiniowania co stanowi podstawe do roznej
        interpretacji a przez to do osmieszania calego systemu prawnego. W praktyce
        jednak ochrona "uczuc religijnych" sluzy zamykaniu mordy kazdemu kto ma inne
        poglady niz towarzysz Xionc i manipulowane przez oszustow i zlodzieji z watykanu
        zidiociale masy.
        • niestaly_czytelnik [...] 31.08.06, 17:22
          • obraza.uczuc.religijnych To jednak prawo wymyślone w III RP jest w porządku 31.08.06, 17:24
            ? To o co ten cyrk? Mam nadzieję że jest przestrzegane przez obywateli tak jak
            przez pana premiera, czego dowód znajdziesz w mojej sygnaturce.
          • uriel.blog.pl Re: Spadaj dziadu! Ino już! 31.08.06, 17:25
            To takie ohydne.
            Fu.
            Murzynom.
            Sturmbahnfuehrerowi SS jeszcze bym buty wyczyścił, ale gary Murzynom myć?
            Błeeee....

Niech mi ktoś powie że Polaczek to nie tępy, podchamiały rasista.

---
            milion idiotów nie może się mylić
      • moher75 Re: O! Znów mam robotę! 31.08.06, 18:38
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Dzieki polaczkowskim katolom z głodu nie umrę. Mógłby mi pan poseł odpisać w
        > jaki sposób można odczuć że obrażono czyjeś uczucia? I dlaczego coś tak
        durnego
        >
        > jest pod ochrona prawną?

Szkoda odpowiadać - bydle tego nie zrozumie
        • obraza.uczuc.religijnych Re: O! Znów mam robotę! 31.08.06, 18:42
          moher75 napisał:

> Szkoda odpowiadać - bydle tego nie zrozumie

Zawsze to powtarzam osobom dyskutującym z junkierem.
    • obraza.uczuc.religijnych Ochrona jakichś tam uczuć religijnych 31.08.06, 17:03
      to jedna z największych parodii prawnych jakie istnieją.
      • brunet73 Re: Ochrona jakichś tam uczuć religijnych 31.08.06, 17:25
        no tak, ale tylko ludzie wykształceni mogą to zmienić...

-----
        Zobacz prawdziwą wiedzę...
        • obraza.uczuc.religijnych A tam wykształceni. Po prostu rozsądni. 31.08.06, 17:29

• oktawianc Re: A tam wykształceni. Po prostu rozsądni. 31.08.06, 20:41
            Kolejne religie obejmą swym patronatem przeróżne inne głupoty i nie będzie można
            się wypowiedzieć na ten temat... Czemu poczucie zdrowego rozsądku nie jest
            chronione przez prawo?
      • lefigaro.fr Conspiracy theory 31.08.06, 17:38
        "[...] Poseł podkreślił, że tego rodzaju zabieg wykracza poza ramy krytyki i
        satyry politycznej, obrażając przy tym uczucia religijne katolików i członków
        innych wyznań"

Jako przedstawiciel "innego wyznania" nie czuje sie obrazony. Uprzejmie prosze
        pt pana posla o pilnowanie wlasnego f.i.u.t.a, a nie moich uczuc religijnych.

"Libicki dodał, że o tym, że autorzy plakatu mieli intencje znieważenia
        świętości świadczy to, że powieszono go 26 sierpnia, w święto Matki Boskiej
        Częstochowskiej."

Czy w zwiazku z powyzszym spiskowa teoria dziejow na stale zastapi nie tylko
        historie wspolczesna (vide rezydent kwaczynski), ale i tzw. aktualnosci ?
      • hajka.grundbaum Jakieś tam dobra osobiste - bolszewicy tak mawiali 31.08.06, 19:05
        Co tam jakies dobra osobiste, czy uczucia religijne czy poczucie godności, po co
        szanowac drugie człowieka, to mentalnośc ludzi lasu ze wschodu.
        • obraza.uczuc.religijnych Co to są te uczucia religijne? 31.08.06, 19:06

• pablo_francisko Radykala A K C J A Twórcza 31.08.06, 17:05
      rat.bzzz.net/rat/
    • wlodwoz Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 17:06
      Gdzie ten idiota widzi Hitlera?
    • komentator15 Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 17:07
      Moze by wreszcie wwszytkie Pisiory, Libickie i inne wziely sie do pracy i
      zlikwidowalky bezrobocie, zadbaly o dobry wizerunek polski za granica, moze by
      wreszcie cos Kur.. de zrobili dla kraju zamiast zajmowac sie pie..mi. Zyja z
      naszych podatkow a nic nie robioa oprocz smrodu nieroby....
      • uriel.blog.pl nieroby 31.08.06, 17:35
        Żeby coś robić to trzeba cokolwiek umieć.
        PiSiorki znakomicie opanowały sztukę gierek politycznych.
        I na tym koniec.

---
    • uriel.blog.pl Można komentować 31.08.06, 17:15
      ...aczkolwiek nie jest nigdzie powiedziane, że cię potem miejscowe owce nie
      zlinczują.
      No, chyba że komentujesz przez łańcuch 16 chińskich anonymous proxy :P

przesłanie plakatu jest proste i człowiek z mózgiem doskonale wie, że zupełnie
      nie tędy droga, co PIeSki biegają...

---
    • marek123481 Re: to A_D_A_S a nie A_D_O_L_F 31.08.06, 17:26
      adas michnik
      • obraza.uczuc.religijnych Jeżeli to prawda z tym Michnikiem 31.08.06, 17:28
        to Kaczyńscy powinni być wdzięczni. Oni to Michnikowi mogą cholewy wylizać.
        • tralala31 Re: Jeżeli to prawda z tym Michnikiem 31.08.06, 17:30
          powinni zdjąć maciejówki i kłaniać sie mu w pas
          www.cotynato.prv.pl
    • lolo11 Wreszcie prawda. 31.08.06, 17:34
      Twarz Michnika kojarzaca sie z Hitlerem.
      A przeciez mogli napisac: Matka Boska kojarzaca sie z Michnikiem
      • obraza.uczuc.religijnych To jednak Michnik tam jest? 31.08.06, 17:41
        Toż to zaszczyt dla kartofli-być na jednym obrazku z Michnikiem.
      • wet3 Mnie to nie przypomina michnika czy Hitlera. 31.08.06, 17:48
        To jest po prostu takie swinstewko, ktorego celem glownym jest obrazenie uczuc
        religijnych ludzi dla ktorych Maryja Panna jest matka Boga. Mozna krytykowac
        wszystko, ale w granicach przyzwoitosci. Brzydota i swinstwem jest
        wykorzystywanie wizerunkow religijnych dla krytyki politycznej.
        • obraza.uczuc.religijnych Co to są te twoje uczucia religijne? 31.08.06, 17:51
          jak się te wizerunki pałętają po różnych miejscach, to ludzie reagując na tę
          przesadę zaczynają je ośmieszać. Naturalna reakcja.
          • wet3 Re: obraza ... 31.08.06, 18:04

> jak się te wizerunki pałętają po różnych miejscach, to ludzie reagując na tę
            > przesadę zaczynają je ośmieszać. Naturalna reakcja.

Prezentujesz swoista odmiane Kalego w politycznej krytyce, a w stosunku do
            ludzi wierzacych przejawiasz delikatnosc i zrozumienie na poziomie hipopotama.
            • obraza.uczuc.religijnych Doprawdy 31.08.06, 18:15
              nie trzeba aż tylu komplementów. Czy tak na ciebie oddziałują przesłynne
              uczucia religijne?
              • wet3 Re: Doprawdy 31.08.06, 18:21

> nie trzeba aż tylu komplementów. Czy tak na ciebie oddziałują przesłynne
                > uczucia religijne?

Czy do ciebie wreszcie dotrze fakt, ze nie mozna poslugiwac sie w polityce
                wizerunkami religijnymi a uczuc religijnych nie wolno obrazac? To chyba jest to
                samo jakbym zdefekowal sie na twoja twarz.
                • obraza.uczuc.religijnych W jakiej do cholery polityce? 31.08.06, 18:25
                  W polityce wykorzystują symbole prawicowi dewianci. Ci co są "katolikami".
    • odette Re: Szkoda, ze artysci nie zrobili tego z Żydem 31.08.06, 17:41
      w mycce.

fritz.fritz napisał:

> panowie skakali by teraz jak kurczaki z obcietymi glowkami a internecie
      byloby
      > sympatyczny film, jak im glowki powoli tepym nozem obcinaja.
      >
      > Co ciekawsze, nikt by sie tym nie wzruszyl, tylko by stwierdzil, ze slusznie
      > zostali ukarani za obrazanie uczuc religijnych. Tchorzliwa banda atakujaca
      > tych, ktorzy nie moga sie bronic. Typowo nazistowskie postepowanie.
      >
      > Mam nadzieje, ze dostana sad nie potrktuje ich lagodnie. Obcinanie lbow tepym
      > nozem oczywiscie nie bedzie rozpatrywane :).
      >
      > I rowniez nie dodalem, ze powinno ::)).
      >
      • obraza.uczuc.religijnych Zrobili z Żydówką. 31.08.06, 17:43
        Ale widzę że polaczkostwo wraca na swój tradycyjny tok myślenia-zepchnąć temat
        na Żydów. Bez nich by nie przeżyli.
      • odette Re: Szkoda-nie byłoby wątpliwości, co do osoby 31.08.06, 17:44
        przedstawionej.
      • anwb Re: Szkoda, ze artysci nie zrobili tego z Żydem 31.08.06, 17:56
        Ktos zapomnial, ze Matka Boska byla w 100% zydowka. No i Jezus tez. Poza tym oni
        sie nie obrazali tylko wybaczali. Dlatego nie maja nic wspolnego PiSem.
        • moher75 Re: Szkoda, ze artysci nie zrobili tego z Żydem 31.08.06, 18:25
          anwb napisał:

> Ktos zapomnial, ze Matka Boska byla w 100% zydowka.

O! A ja całe życie byłem przekonany że Izraelitką - jak chrześcijanin może być
          żydem ?
          • michalng Re: Szkoda, ze artysci nie zrobili tego z Żydem 31.08.06, 19:09
            > > Ktos zapomnial, ze Matka Boska byla w 100% zydowka.
            >
            > O! A ja całe życie byłem przekonany że Izraelitką - jak chrześcijanin może być
            > żydem ?

Matka Boska była chrzescijaninem ? :) Ciekawa teoria :)
          • pianazludzen Re: Szkoda, ze artysci nie zrobili tego z Żydem 31.08.06, 22:19
            chrzescijanka to sobie mogla zostac najwczesniej po urodzeniu swojego syna, a
            raczej dopiero po jego smierci.
    • deadeasy Re: Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 17:44
      Przeciez to byl "skrot myslowy" a poza tym to oni przeciez nie mieli zamiaru
      obrazac wiec sa niewinni (jak Rzepa). Niech przeprosza i sie nic nie stanie.
      Ostatnio jakis pajac szczekal, ze ktos-tam byl SB-kiem, przeprosil i wszystko
      jest OK.
      Czy moze to jednak jest tak: "wszyscy sa rowni ale niektorzy sa rowniejsi"?
    • radiomarian polski Kosciol i wladza maja w d..pie Matke Boska 31.08.06, 17:45
      "Posłużenie się wizerunkiem Matki Boskiej Częstochowskiej dla wyrażenia
      własnych poglądów politycznych czy ideologicznych, w żadnym stopniu nie
      usprawiedliwia szargania wizerunkiem, który dla wielu ludzi wierzących stanowi
      sacrum".

to do was koledzy pseudo-prawicowcy spod znaku pis i lpr...zaklamani hipokryci
    • bo_gusz Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 17:45
      "....... Plakat, który - jak argumentuje poseł PiS - znieważa przedmiot czci
      religijnej, ........ "

Co to za katolik, że nie wie iż czczenie PRZEDMIOTÓW jest bardzo ciężkim grzechem
      (drugie(?) przykazanie z kolei w dekalogu - tym oryginalnym, czyli "prawdziwym")

*wok!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka