hepik1 Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 16:34 Według propagandystów PIS-u z forum to przeciez była twarz Michnika.Nic juz nie rozumiem;))) Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 [...] 31.08.06, 16:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Nie wiedziałem że galba megalomanem z wyborczej 31.08.06, 17:58 j/w verushka1 napisała: > wg megalomanów z gazety wyborczej to byla twarz michnika - na pewno wolą zrobic > > z niego hitlera niz podtrzymywac ze jest zydem Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum a godło mogli obsr.. - bo to takie artystyczne 31.08.06, 19:02 Marni Ci artyści skoro skandalu szukają w takich tanich chwytach Odpowiedz Link Zgłoś
qpalzm Ochrona uczuć - dziwoląg prawny 01.09.06, 14:39 Moim zdaniem trzeba koniecznie wszcząć silny ruch na rzecz likwidacji potworka prawnego jakim jest tzw. obraza uczuć religijnych. W sytuacji, kiedy żadne inne uczucia nie są chronione prawem, "obraza uczuć religijnych" dobitnie świadczy o tym, że mamy coś w rodzaju państwa teokratycznego, a w każdym razie nierówność obywateli wobec prawa. Dlatego też powinien się tym zająć także Rzecznik Praw Obywatelskich (dopóki ten urząd istnieje) zgłaszając do Trybunału Konstytucyjnego wniosek o stwierdzenie uprzywilejowania osób wierzących, którzy cieszą się ochroną uczuć do postaci abstrakcyjnej, podczas gdy niewierzący nie mają nawet zagwarantowanej ochrony uczuć do osób realnych. Stąd też np. bezkarne wykpiwanie i szydzenie z uczuć osób homoseksualnych, ale nie tylko. Sprawa ochrony uczuć jest w ogóle dziewaczna, bowiem nie jest możliwe obiektywne stwierdzenie przez sąd tzw. stanu faktycznego, który musi opierać się wyłącznie na deklaracji zainteresowanego ochroną lub kierować własnymi przekonaniami. A to ostatnie poważnie narusza bezstronność sądu. Dlatego dziwaczna konstrukacja "ochrony uczuć" winna być zastąpiona ochroną czci postaci oraz przedmiotów kultów religijnych, co ma już swój odpowiednik prawny w postaci ochrony czci osób fizycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mk159156 Re: Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 18:09 Gazeta Bardzo Wybiorcza przytoczyla tylko pierwsza czesc oswiadczenia, dalej czytamy: "Niestety ulegamy też mediom. Jak ważna jest interpretacja naszej rzeczywistości, okazało się właśnie teraz. Neoliberalne media polujące na wszystko, co "przeciw" obecnej władzy, nawet w twarzy Adama Michnika widzą Adolfa Hitlera. Znamienne. Czy stać nas jako społeczeństwo na odrobinę więcej niż to, co mówią w mediach?" www.rozbrat.org hepik1 napisał: > Według propagandystów PIS-u z forum to przeciez była twarz Michnika.Nic juz nie > rozumiem;))) Odpowiedz Link Zgłoś
rychonyc2 Burmistrz Giulliani tez by tak zrobil! 31.08.06, 18:35 Swojego czasu byla tutaj w NY podobna checa. Jakas artystka stworzyla obraz Matki Boskiej z byczego/krowiego lajna, ktory nastepnie byl udostepniony publicznie w Brooklyn Museum. Byla o to straszna awantura. Burmistrz Giulliani (katolik z pochodzenia wloch)domagal sie natychmiastowego zdjecia obrazu, i dopial swego. Pamietam ze wszystkie kola liberalne bardzo go za to krytykowaly. No jak to? Ingerencja w prace artystow? Toz to faszyzm itp. Jaki sie okazalo Giulliani stal sie jednym z najlepszych burmistrzow jakie to miasto kiedykolwiek mialo, i postawil NY na nogi. Tej checy z obrazem nikt mu dzisiaj nie pamieta ani nie wypomina. Swoja droga, Matka Boska jest waznym symbolem dla wielu chrzescijan na calym swiecie, a nie tylko dla Radia Maryja (ktorych osobiscie nie cierpie), i przedstawianie Jej z twarza Hitlera jest po prostu obrazliwe. Pomysl troche Panie artysto zanim sie Pan za cos takiego zabierzesz nastepnym razem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: I co z tego że jest obraźliwe? 31.08.06, 20:41 To z tego, że jak ktoś cię nazwie głupim ch.jem. To masz pełne prawo czuć się obrażony. Przynajmniej za drugi człon epitetu, bo co do pierwszego to nie jestem taki pewien czytając twoją wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: I co z tego że jest obraźliwe? 31.08.06, 20:47 A jeśli ktoś powie, że różowe, latające słonie, w które wierzysz są ch...owe? Też masz prawo poczuć się urażonym? Pewnie tak, ale to już absurd. Wierz sobie w każdą bzdurę w jaką chcesz, ale nie odbieraj innym prawa do naśmiewania się z głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Porównujesz słowną napaść 31.08.06, 20:48 do rzekomej obrazy czegoś co nie istnieje? Zresztą takich tłuków jak ty i tak olałbym ciepłym moczem. Odpowiedz Link Zgłoś
bjornus Re: Porównujesz słowną napaść 01.09.06, 14:09 Tak samo mogliby się obrazić kierowcy BMW widząc gdzieś rysunek takiegoż autka prowadzonego przez dresa, a wszyscy przeciez trąbią, że BMW = dresiarstwo, co oczywiście jest bzdurą. Tylko, że temat religijny dla niektórych jest święty i zabiliby oni Ciebie i każdego innego za jakąkolwiek obrazę ich uczuć twierdząc przy tym, że jestes zły, i tak miało byc. Z takimi nie pogadasz (przynajmniej nie na ten temat). Religia jest tematem od wieków bardzo śliskim, bo dzieli ludzi na wierzących (dobrych, lepszych) i niewierzących (złych, gorsza kategoria - zwierzęta, a w najlepszym razie tylko głupcy etc). Całe szczęście ludzie mądrzeją i ilość ortodoksyjnych wyznawców maleje. W Polsce jednak wciąż jest ich dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
qpalzm Re: Porównujesz słowną napaść 01.09.06, 14:50 Nie szarżuj, obraza. A Bóg istnieje obiektywnie? Daje się go jakoś stwierdzić? W przypadku ochrony uczuć religijnych mamy od poczatku do końca do czynienia z ochroną fikcji! Odpowiedz Link Zgłoś
qpalzm Re: Burmistrz Giulliani tez by tak zrobil! 01.09.06, 14:46 Po pierwsze nie widzę związku pomiędzy "jakością" Giulianiego jako burmistrza, a jego przekonaniami religijnymi. Czy dobry burmistrz ma inne prawa niż kiepski? Po drugie: ochrona czegoś z powodów ilościowych (Matka Boska jest waznym symbolem dla wielu chrzescijan) godzi w zasadę równości wyznań i równości praw człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
d_i_y Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 16:35 A gdzie jest zdjęcie plakatu? Oj, warsztat kuleje... Odpowiedz Link Zgłoś
d_i_y Re: Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 16:36 Oooops, jest. Cofam to, co wyzej... Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 PiS obraza moj intelekt-gdzie moge ich zaskarzyc? 31.08.06, 16:39 Rzadow ignorantow ciag dalszy... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mnie obraża część posłów swoim immunitetem 31.08.06, 16:57 mimo ze na nich niegłosowałem ktoś ich wybrał a w d... kopnac nie moge bo niby dureń pod ochroną Odpowiedz Link Zgłoś
ssssssm www.lepszyswiat.org.pl 31.08.06, 16:39 Zajebiste, Poznan rzadzi, tak dalej i jechane :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pabloshuliganos Re: www.lepszyswiat.org.pl 31.08.06, 16:43 ...Poznań rulez... A jak mnie zamkną za udział w tym forum to będę jak islamski męczennik... hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 16:46 No cóż, podstawy istnienia instytucji "squatów" w polsce są na tyle niejasne i płynne, że dziwię się, że ich mieszkańcy porywają się na takie akcje (o ile oczywiście to oni). Z całego mojego squaterskiego doświadczenia (Holandia, Niemcy, Francja, Włochy, wreszcie Londyn) wynika, że nawet przy lewicowych rządach trzeba być bardzo ostrożnym w swych akcjach, przede wszystkim dlatego, że prawo o squatach ma teraz niskie notowania wśród "propersów" i publiczna dyskusja na ten temat może doprowadzić do jego całkowitej likwidacji. Być może nie dotyczy to Polski (nigdy w życiu nie byłem na polskim squacie, prócz sławnej "polish station" w Londynie- zajętym przez polskich squatersów nieużywanym komisariacie), tu zdaje się prawo w ogóle nie reguluje tej kwestii, ale sami kręcą sobie sznur na szyje Ci, którym wydaje się, że władza będzie traktować ich z szacunkiem. Reszta społeczeństwa zresztą również. Na jakiej podstawie prawnej funkcjonuje squat "Rozbrat"? Odpowiedz Link Zgłoś
tralala31 Mnie to nie obraża 31.08.06, 16:49 prezydent i premier mnie za to obrażają i robią ze mnie i z mojego kraju pośmiewisko www.cotynato.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Mnie to nie obraża 31.08.06, 16:52 Nie przejmuj sie; za pare lat stana przed trybunalem stanu za osmieszanie Polski na arenie miedzynarodowej. Bo to jest to co robia... Kaczynscy to najgorsza rzecz ktora spotkala ten kraj od 1989 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Można tak powiedzieć, 31.08.06, 17:10 > i na arenie miedzynarodowej. Bo to jest to co robia... Kaczynscy to najgorsza > rzecz ktora spotkala ten kraj od 1989 roku... Rzeczywiście, nadejście po 17-tu (lub 62) latach rządów prawa to najgorsza rzecz jaka mogła się stać. Należy jedynie doprecyzować dla kogo najgorsza - otóż dla wszelkiego rodzaju aferzystów, złodziei, nikczemników i zapijaczonych agentów dawnej SB (robiących do teraz, o zgrozo za tzw. autorytety moralne). Odpowiedz Link Zgłoś
tralala31 kolego widać ze jesteś krótkowzroczny 31.08.06, 17:23 wystarczy zobaczyć kto jest obsadzany jako p.o. prezesa w spółkach skarbu państwa, licencjaci, ludzie "solidarności" niejednokrotnie dyscyplinarnie zwalniani z pracy , bez doświadczenia, te spółki niedługo upadną albo zostaną przejęte przez chinczyków i co nam zostanie? gó.. albo bedzie trzeba całować żółte dupy. Może i pis ma jakiś pomysł ale z realizacją jest tragicznie, gorzej niż za rządów sld, czerwone świnie ale z klasą, nawet jak kradli to z klasą a nie jawnie jak sie dzieje teraz!A rząd PIS powinien mieć hasło wyborcze "MY WAM KU.. POKAŻEMY!" www.cotynato.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bjornus Re: Można tak powiedzieć, 01.09.06, 14:32 Jeżeli pod pojeciem państwa prawa rozumiesz oskarżanie wszystkich dookoła o kooperacje z SB, niszczenie autorytetów, niszczenie wizerunku kraju na arenie międzynarodowej, zmiana ordynacji wyborczej w celu uzyskania większej liczby głosów, wciskanie ludziom ciemnoty, chronienie się przestępców - koalicjantów pod skrzydłem Prawa i Sprawiedliwości, to faktycznie jest to państwo prawa. Aha zapomniałem przecież, że ten bezrobotny, co popełnił zbrodnię przeciwko ludzkości i obraził Jaśnie nam Panującego Pana Prezydenta jest właściwie scigany. Pewnie dla niego przywrócą karę śmierci... Jednak faktycznie jest to państwo prawa... Po komunie zostały wam w glowach bajki o jedynej słusznej sprawie. Nie potraficie patrzeć obiektywnie. I ja za to k...a muszę cierpieć. Niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
verushka1 Re: Mnie to nie obraża 31.08.06, 16:56 swoja droga mogliby cos zrobic żeby kosciół przestał sie mlodym kojarzyć z hilterem, kaczkami i nastepnym totalitaryzmem Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Mnie to nie obraża 31.08.06, 18:14 verushka1 napisała: > swoja droga mogliby cos zrobic żeby kosciół przestał sie mlodym kojarzyć z > hilterem, kaczkami i nastepnym totalitaryzmem ======= O co tu wreście chodzi o jakie skojarzenia??? Przecież Adolf Hitler przez całe swoje życie był KATOLIKIEM a nawet więcej; był najlepszym przyjacielem PIUSA XII często nazywanego Ojcem Świętym. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaina Re: Mnie to nie obraża 31.08.06, 23:29 Nie chcę Cię martwić ale przez najbliższe 3 lata musisz sie do tego przyzwyczaić. nie chcę byc wróżka ale chyba zanosi sie na coś bardziej anty- demokratycznego Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1010 Swierza (sadowa) interpretacja-jesli zamiarem nie 31.08.06, 16:53 bylo obrazanie uczuc religijnych to nie mamy do czynienia z przestepstwem, chyba ze inna miare przyloza slugusy z prokuratury do wizerunkow "katolickich", a inna traktuja wizerunki z innych religii np. Mahometa Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Swierza (sadowa) interpretacja-jesli zamiarem 31.08.06, 17:00 Tylko mała dygrwsja: wczoraj sąd RP uznał, że przedruk wizerunku mahometa nie naruszał uczuć religijnych... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Skąd to rozdwojenie jaźni? 31.08.06, 16:56 Jak to jest, że kiedy zwolennik PiS chce dokopać gazecie, twierdzi, że na plakacie jest Michnik, a kiedy chce się przypodobać Kaczyńskim, oburza się, że Hitler? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Zwróć uwagę na meritum, 31.08.06, 17:14 które konsekwentnie przemilcza tabloid - otóż jego redaktorzy SAMI porównali swojego ober-guru do Hitlera. A tacy ponoć antyfaszyści... Chociaż i jeden i drugi z tego samego plemienia przecież są ... Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Zwróć uwagę na meritum, 31.08.06, 19:36 Ależ ty się do meritum nie odnosisz. Naprawdę niewiele mnie obchodzi, kogo tam zobaczyli dziennikarze gazety. Chodziło mi o to, że kiedy gazeta pisała o Hitlerze, z prawej strony forum podniosły się głosy, że to PRZECIEŻ Michnik i jaka to jest wielka kompromitacja. Teraz inny głos z prawej strony mówi, że jest to jednak Hitler, bo to jest mu akurat potrzebne do tego (niepotrzebnego) procesu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_w_dom Prosze nie ściemniać !!!! 31.08.06, 16:58 Moim skromnym zdaniem ;-) mężczyzna najbardziej podobny jest do JE Adama M. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Prosze nie ściemniać !!!! 31.08.06, 17:01 Ale o to chodzi PiS! Żeby nagłośnić w mediach (cytując GW) że Hitler jest podobny do Michnika! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Może zewnętrznie nie, 31.08.06, 17:16 ale charakterem i nikczemnością - tak. a_s_i_m_o napisał: > Ale o to chodzi PiS! Żeby nagłośnić w mediach (cytując GW) że Hitler jest > podobny do Michnika! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Czyli ci z polskiej pseusopatriotycznej prawicy 31.08.06, 17:26 są lepsi, bo oni i zewnętrznie i wewnętrznie upodabniaja się do pana H. I ze Stalina też czerpią. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 rany boskie... 31.08.06, 16:59 został jeszcze ktoś normalny? wszak -niezaleznie od orientacji wyrazajacych swoje poglady w sprawie- to JEST Michnik. oslepli wszyscy? to JEST MICHNIK w wersji BW. ciekawe jakie trzeba mieć wykształcenie żyby nie wiedzieć jak wygląda Hitler. -trzeba byc posłem PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nie, wystarczy mieć oczy zalane pianą. 31.08.06, 17:18 sothis666 napisał: > > ciekawe jakie trzeba mieć wykształcenie żyby nie wiedzieć jak wygląda Hitler. > -trzeba byc posłem PiS? Nie, wystarczy mieć oczy zalane pianą utoczoną w własnego pyska, jak redaktorzy "Michniker Beobachter". Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Nie, wystarczy mieć oczy zalane pianą. 31.08.06, 17:24 No ale to posel PiS zlozyl to kuriozalne zawiadomienie... Juz widzę te smakowite pozwy gdy w TV pojawi sie Charlie Chaplin ;) Ten to dopiero 'może się kojarzyć'! A przede wszystkim wyrazy uznania dla autorów plakatu - ładnie pokazali ze róznica między przedstawionymi postaciami jest mniejsza niz mogłoby się wydawać:) Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Poseł PiS WIE CO ROBI! 31.08.06, 17:00 Najpierw nagłośni że MBoska wygląda jak Hitler, a później w sądzie wyjdzie, że to Michnik. I będą jaja :-) galba.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
eat.putsy posel PIS powinien pracowac jako posel 31.08.06, 17:03 skladanie donosow nie nalezy chyba do obowiazkow posla Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To teraz Michnik oskarży posła Libickiego, że mu 31.08.06, 17:13 się twarz Michnika kojarzy z twarzą Hitlera :-)). Na miejscu Michnika bym sobie zrobienia takich jaj nie odmówił - z uprzednim nagłośnieniem w mediach... Tyle, że Michnik na stare lata jakby tracił poczucie humoru i dystansu - RAZ-a po sądach ciąga wcale nie dla jaj, a na serio, więc nic z tego nie będzie :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov A ja głupi myślałem, że katolicy to czczą Boga… 31.08.06, 17:57 a oni jednak modlą się do obrazków. Hm. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm To juz chca wsadzac za pokazywanie prawdy???? 31.08.06, 18:10 Coraz bardziej obecna Polska przypomina poczatki PRL. Na kazdego niewygodnego znajdzie sie paragraf, a za pokazywana satyrycznie prawde na plakatach beda wsadzac do lagrow.... Panowie wladza tylko gdzie bedziecie teraz wywozic niewygodnych - przeciez nie na Syberie..?? Odpowiedz Link Zgłoś
krzychum Re: To juz chca wsadzac za pokazywanie prawdy???? 31.08.06, 21:04 > Coraz bardziej obecna Polska przypomina poczatki PRL. W początkach PRL to zamordowano ok. 100000 Polaków. Więc nie obrażaj Ich pamięci i zastanów się co piszesz. Nie stawiaj znaku równości między dniem dzisiejszym a czasam w których żyli twoi dziadkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mgr2000 Re: To juz chca wsadzac za pokazywanie prawdy???? 31.08.06, 21:34 krzychum napisał: > > Coraz bardziej obecna Polska przypomina poczatki PRL. > W początkach PRL to zamordowano ok. 100000 Polaków. Więc nie obrażaj Ich > pamięci i zastanów się co piszesz. Nie stawiaj znaku równości między dniem > dzisiejszym a czasam w których żyli twoi dziadkowie. Głupota, ciemnota, lokajstwo, miernota -nie znają czasów. Teraz mają się tak samo dobrze jak za PRL. Nie wciskaj kitu -buraku i niczyimi dziadkami sobie gęby nie wycieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
rasmc Re: A ja głupi myślałem, że katolicy to czczą Bog 31.08.06, 18:32 Myślę, że problem bałwanów w Polsce narasta. Bałwany są wszędzie, a ostatnio nawet otaczane są nabożną czcią. Powiedzmy bałwanom wreszcie NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Polacy czcza figurki i obrazki ? 31.08.06, 21:15 "Przedmiot czci religijnej" to jakis obrazek ? Co to za religia ? Odpowiedz Link Zgłoś
misiek.s Re: Polacy czcza figurki i obrazki ? 31.08.06, 21:35 Dziwna ta katolicka logika. Zdaje się, że Ewangelia mówi o czczeniu Boga, Trójcy Świętej, a nie obrazów, czy obrazków, tudzież stawiania kolejnych gmachów kosztem społeczeństwa. Zero dystansu wśród polaczkowej bigoterii, ino cielec i zaślepione pieniactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaina Re: A ja głupi myślałem, że katolicy to czczą Bog 31.08.06, 23:26 Nie wszyscy katolicy należą do Pis-u.I w tym momencie poczułam sie urażona.Proszę mnie do tej partii nie mieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: posel PIS powinien pracowac jako posel 31.08.06, 18:05 Ale czemu miałby sobie odmawiać drobnych przyjemności? Odpowiedz Link Zgłoś
ewaina Re: posel PIS powinien pracowac jako posel 31.08.06, 23:23 Jeśli to jest poseł PIS to ma obowiązek, zwłaszcz przy takich małostkach.To jest właśnie program PIS "O naprawie IV Rp czyli jak podzielić narod" Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Poseł ... 31.08.06, 20:38 Większe jaja będą jak się okaże, że Michnik to Hitler który zgolił wąsy i wystrzygł w ząbek czesane owłosienie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych [...] 31.08.06, 17:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: O! Znów mam robotę! 31.08.06, 17:13 Przepis o prawnej obronie uczuc to skrajny idiotyzm bowiem prawo nie powinno sie zajmowac uczuciami gdyz sa trudne do zdefiniowania co stanowi podstawe do roznej interpretacji a przez to do osmieszania calego systemu prawnego. W praktyce jednak ochrona "uczuc religijnych" sluzy zamykaniu mordy kazdemu kto ma inne poglady niz towarzysz Xionc i manipulowane przez oszustow i zlodzieji z watykanu zidiociale masy. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik [...] 31.08.06, 17:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych To jednak prawo wymyślone w III RP jest w porządku 31.08.06, 17:24 ? To o co ten cyrk? Mam nadzieję że jest przestrzegane przez obywateli tak jak przez pana premiera, czego dowód znajdziesz w mojej sygnaturce. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Spadaj dziadu! Ino już! 31.08.06, 17:25 To takie ohydne. Fu. Murzynom. Sturmbahnfuehrerowi SS jeszcze bym buty wyczyścił, ale gary Murzynom myć? Błeeee.... Niech mi ktoś powie że Polaczek to nie tępy, podchamiały rasista. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Re: O! Znów mam robotę! 31.08.06, 18:38 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Dzieki polaczkowskim katolom z głodu nie umrę. Mógłby mi pan poseł odpisać w > jaki sposób można odczuć że obrażono czyjeś uczucia? I dlaczego coś tak durnego > > jest pod ochrona prawną? Szkoda odpowiadać - bydle tego nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: O! Znów mam robotę! 31.08.06, 18:42 moher75 napisał: > Szkoda odpowiadać - bydle tego nie zrozumie Zawsze to powtarzam osobom dyskutującym z junkierem. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Ochrona jakichś tam uczuć religijnych 31.08.06, 17:03 to jedna z największych parodii prawnych jakie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
brunet73 Re: Ochrona jakichś tam uczuć religijnych 31.08.06, 17:25 no tak, ale tylko ludzie wykształceni mogą to zmienić... ----- Zobacz prawdziwą wiedzę... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A tam wykształceni. Po prostu rozsądni. 31.08.06, 17:29 Odpowiedz Link Zgłoś
oktawianc Re: A tam wykształceni. Po prostu rozsądni. 31.08.06, 20:41 Kolejne religie obejmą swym patronatem przeróżne inne głupoty i nie będzie można się wypowiedzieć na ten temat... Czemu poczucie zdrowego rozsądku nie jest chronione przez prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
lefigaro.fr Conspiracy theory 31.08.06, 17:38 "[...] Poseł podkreślił, że tego rodzaju zabieg wykracza poza ramy krytyki i satyry politycznej, obrażając przy tym uczucia religijne katolików i członków innych wyznań" Jako przedstawiciel "innego wyznania" nie czuje sie obrazony. Uprzejmie prosze pt pana posla o pilnowanie wlasnego f.i.u.t.a, a nie moich uczuc religijnych. "Libicki dodał, że o tym, że autorzy plakatu mieli intencje znieważenia świętości świadczy to, że powieszono go 26 sierpnia, w święto Matki Boskiej Częstochowskiej." Czy w zwiazku z powyzszym spiskowa teoria dziejow na stale zastapi nie tylko historie wspolczesna (vide rezydent kwaczynski), ale i tzw. aktualnosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
hajka.grundbaum Jakieś tam dobra osobiste - bolszewicy tak mawiali 31.08.06, 19:05 Co tam jakies dobra osobiste, czy uczucia religijne czy poczucie godności, po co szanowac drugie człowieka, to mentalnośc ludzi lasu ze wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 17:06 Gdzie ten idiota widzi Hitlera? Odpowiedz Link Zgłoś
komentator15 Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 17:07 Moze by wreszcie wwszytkie Pisiory, Libickie i inne wziely sie do pracy i zlikwidowalky bezrobocie, zadbaly o dobry wizerunek polski za granica, moze by wreszcie cos Kur.. de zrobili dla kraju zamiast zajmowac sie pie..mi. Zyja z naszych podatkow a nic nie robioa oprocz smrodu nieroby.... Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl nieroby 31.08.06, 17:35 Żeby coś robić to trzeba cokolwiek umieć. PiSiorki znakomicie opanowały sztukę gierek politycznych. I na tym koniec. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Można komentować 31.08.06, 17:15 ...aczkolwiek nie jest nigdzie powiedziane, że cię potem miejscowe owce nie zlinczują. No, chyba że komentujesz przez łańcuch 16 chińskich anonymous proxy :P przesłanie plakatu jest proste i człowiek z mózgiem doskonale wie, że zupełnie nie tędy droga, co PIeSki biegają... --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Jeżeli to prawda z tym Michnikiem 31.08.06, 17:28 to Kaczyńscy powinni być wdzięczni. Oni to Michnikowi mogą cholewy wylizać. Odpowiedz Link Zgłoś
tralala31 Re: Jeżeli to prawda z tym Michnikiem 31.08.06, 17:30 powinni zdjąć maciejówki i kłaniać sie mu w pas www.cotynato.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Wreszcie prawda. 31.08.06, 17:34 Twarz Michnika kojarzaca sie z Hitlerem. A przeciez mogli napisac: Matka Boska kojarzaca sie z Michnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych To jednak Michnik tam jest? 31.08.06, 17:41 Toż to zaszczyt dla kartofli-być na jednym obrazku z Michnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Mnie to nie przypomina michnika czy Hitlera. 31.08.06, 17:48 To jest po prostu takie swinstewko, ktorego celem glownym jest obrazenie uczuc religijnych ludzi dla ktorych Maryja Panna jest matka Boga. Mozna krytykowac wszystko, ale w granicach przyzwoitosci. Brzydota i swinstwem jest wykorzystywanie wizerunkow religijnych dla krytyki politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Co to są te twoje uczucia religijne? 31.08.06, 17:51 jak się te wizerunki pałętają po różnych miejscach, to ludzie reagując na tę przesadę zaczynają je ośmieszać. Naturalna reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: obraza ... 31.08.06, 18:04 obraza.uczuc.religijnych napisał: > jak się te wizerunki pałętają po różnych miejscach, to ludzie reagując na tę > przesadę zaczynają je ośmieszać. Naturalna reakcja. Prezentujesz swoista odmiane Kalego w politycznej krytyce, a w stosunku do ludzi wierzacych przejawiasz delikatnosc i zrozumienie na poziomie hipopotama. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Doprawdy 31.08.06, 18:15 nie trzeba aż tylu komplementów. Czy tak na ciebie oddziałują przesłynne uczucia religijne? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Doprawdy 31.08.06, 18:21 obraza.uczuc.religijnych napisał: > nie trzeba aż tylu komplementów. Czy tak na ciebie oddziałują przesłynne > uczucia religijne? Czy do ciebie wreszcie dotrze fakt, ze nie mozna poslugiwac sie w polityce wizerunkami religijnymi a uczuc religijnych nie wolno obrazac? To chyba jest to samo jakbym zdefekowal sie na twoja twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych W jakiej do cholery polityce? 31.08.06, 18:25 W polityce wykorzystują symbole prawicowi dewianci. Ci co są "katolikami". Odpowiedz Link Zgłoś
odette Re: Szkoda, ze artysci nie zrobili tego z Żydem 31.08.06, 17:41 w mycce. fritz.fritz napisał: > panowie skakali by teraz jak kurczaki z obcietymi glowkami a internecie byloby > sympatyczny film, jak im glowki powoli tepym nozem obcinaja. > > Co ciekawsze, nikt by sie tym nie wzruszyl, tylko by stwierdzil, ze slusznie > zostali ukarani za obrazanie uczuc religijnych. Tchorzliwa banda atakujaca > tych, ktorzy nie moga sie bronic. Typowo nazistowskie postepowanie. > > Mam nadzieje, ze dostana sad nie potrktuje ich lagodnie. Obcinanie lbow tepym > nozem oczywiscie nie bedzie rozpatrywane :). > > I rowniez nie dodalem, ze powinno ::)). > Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Zrobili z Żydówką. 31.08.06, 17:43 Ale widzę że polaczkostwo wraca na swój tradycyjny tok myślenia-zepchnąć temat na Żydów. Bez nich by nie przeżyli. Odpowiedz Link Zgłoś
odette Re: Szkoda-nie byłoby wątpliwości, co do osoby 31.08.06, 17:44 przedstawionej. Odpowiedz Link Zgłoś
anwb Re: Szkoda, ze artysci nie zrobili tego z Żydem 31.08.06, 17:56 Ktos zapomnial, ze Matka Boska byla w 100% zydowka. No i Jezus tez. Poza tym oni sie nie obrazali tylko wybaczali. Dlatego nie maja nic wspolnego PiSem. Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Re: Szkoda, ze artysci nie zrobili tego z Żydem 31.08.06, 18:25 anwb napisał: > Ktos zapomnial, ze Matka Boska byla w 100% zydowka. O! A ja całe życie byłem przekonany że Izraelitką - jak chrześcijanin może być żydem ? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Szkoda, ze artysci nie zrobili tego z Żydem 31.08.06, 19:09 > > Ktos zapomnial, ze Matka Boska byla w 100% zydowka. > > O! A ja całe życie byłem przekonany że Izraelitką - jak chrześcijanin może być > żydem ? Matka Boska była chrzescijaninem ? :) Ciekawa teoria :) Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: Szkoda, ze artysci nie zrobili tego z Żydem 31.08.06, 22:19 chrzescijanka to sobie mogla zostac najwczesniej po urodzeniu swojego syna, a raczej dopiero po jego smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 17:44 Przeciez to byl "skrot myslowy" a poza tym to oni przeciez nie mieli zamiaru obrazac wiec sa niewinni (jak Rzepa). Niech przeprosza i sie nic nie stanie. Ostatnio jakis pajac szczekal, ze ktos-tam byl SB-kiem, przeprosil i wszystko jest OK. Czy moze to jednak jest tak: "wszyscy sa rowni ale niektorzy sa rowniejsi"? Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarian polski Kosciol i wladza maja w d..pie Matke Boska 31.08.06, 17:45 "Posłużenie się wizerunkiem Matki Boskiej Częstochowskiej dla wyrażenia własnych poglądów politycznych czy ideologicznych, w żadnym stopniu nie usprawiedliwia szargania wizerunkiem, który dla wielu ludzi wierzących stanowi sacrum". to do was koledzy pseudo-prawicowcy spod znaku pis i lpr...zaklamani hipokryci Odpowiedz Link Zgłoś
bo_gusz Poseł PiS do prokuratury ws. plakatu z Maryją 31.08.06, 17:45 "....... Plakat, który - jak argumentuje poseł PiS - znieważa przedmiot czci religijnej, ........ " Co to za katolik, że nie wie iż czczenie PRZEDMIOTÓW jest bardzo ciężkim grzechem (drugie(?) przykazanie z kolei w dekalogu - tym oryginalnym, czyli "prawdziwym") *wok! Odpowiedz Link Zgłoś