zupa_wolowa 08.09.06, 13:24 To kiedy ekstradycja Giertycha i Wierzejskiego za nazistowskie wypowiedzi (zakazane takze w Polsce)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_fizyk Przestraszył się ekstradycji? 08.09.06, 13:27 ale żołądek jakby mocniejszy :P Odpowiedz Link Zgłoś
antykomuch2 Haniebna zmiana konstytucji! 08.09.06, 13:40 Jestem kompletnie rozczarowany postawa naszej "prawicy" w czasie tego glosowania. Narobili pod siebie. A co teraz bedzie, jezeli w ferworze dyskusji w "parlamencie europejskim" europosel z polskiej "prawicy" obrazi swoja wypowiedzia np. Zydów? Czy USA, Izrael lub kilka jeszcze innych panstw ma zapis w konstytucji o mozliwosci ekstradycji swoich obywateli? Odpowiedz Link Zgłoś
tkuprian ENA dotyczy państa UE 08.09.06, 14:00 Więc USA ani IZraelowi nic do tego. Natomiast informuje, że w systemach prawnych kilku jeszcze innych państw (w zasadze wszystkich państw UE z wyjątkiem Niemiec i jeszcze do niedawna Polski) dopuszczono taką możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: ENA dotyczy państa UE 08.09.06, 15:29 O ile wiem, Niemcy nie ratyfikowaly ENA i nie wydaja wlasnych obywateli przestepcow do Polski. Jestem ciekawy, czy Polska bedzie wydawac Niemcom jak dlugo Niemcy nie wydaja przestepcow Polsce. I jak ma sie to do prawa unijnego? Czy sad w Polsce z powodu frykcji z niemieckimi sadami w sprawie wydania, a wiec niewydawanie przestepcy Polsce, wystapi z ta sprawa do Trybunalu Europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tkuprian Re: ENA dotyczy państa UE 12.09.06, 12:39 ENA w Niemczech nie działa ze względu na orzeczenie ichniego TK, nie ze względu na jakąś wadliwość ratyfikacji. Trudno gdybać co będzie, ale wszystko wskazuje na to, że zadziała tu zasada wzajemności i jeżeli panstwem wystawiającym ENA będą Niemcy, to guzik im wydadzą i to nie tylko Polacy. Już w swim poprzednim poście napisałem, że wszystkie kraje UE z wyjątkiem Niemiec i do niedawna Polski uznały, że mogą wydawać swoich obywateli na podstawie ENA Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 A niech obrażą ! 08.09.06, 15:20 A my ich z całą przyjemnością wyeksportujemy:) wszedzie, w każde miejsce na ziemi! Odpowiedz Link Zgłoś
uwolnic_cyce Re: Sejm uchwalił zmiany w Konstytucji ws. ENA 08.09.06, 13:36 zupa_wolowa napisał: > To kiedy ekstradycja Giertycha i Wierzejskiego za nazistowskie wypowiedzi > (zakazane takze w Polsce)? Wszystko fajnie, tylko powiedz dokąd chcesz ich wysłać? Żadne państwo na świecie( nawet Burkina Faso) niezgodzi się trzymanie tych patałachów. Odpowiedz Link Zgłoś
msvip Re: Sejm uchwalił zmiany w Konstytucji ws. ENA 08.09.06, 13:42 uwolnic_cyce napisał: > zupa_wolowa napisał: > > > To kiedy ekstradycja Giertycha i Wierzejskiego za nazistowskie wypowiedzi > > (zakazane takze w Polsce)? > > Wszystko fajnie, tylko powiedz dokąd chcesz ich wysłać? Żadne państwo na > świecie( nawet Burkina Faso) niezgodzi się trzymanie tych patałachów. amerykanie planują lot na księżyc-może w kosmos ich wystrzelić?? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka1 1977? 08.09.06, 13:45 Chciałabym zwrócić uwagę szanownych redaktorów na podpis pod zdjęciem - nie słyszałam, żeby jakakolwiek konstytucja RP była uchwalona w 1977 roku. Ja rozumiem kaczki dziennikarskie itp. ale żeby aż tak? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
tomigl Re: 1977? 08.09.06, 14:03 No wiem oni sa takimi baranami ze szok :) juz im napisalem zeby to zmienili :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_g2 Re: Sejm uchwalił zmiany w Konstytucji ws. ENA 08.09.06, 13:57 A co ze zmianami art. 17 Konstytucji? PiS się wycofał z wojny z korporacjami czy dogadał z Rymarem? Tak czy owak młodych prawników znowu wydymano... Odpowiedz Link Zgłoś
abgan Sejm uchwalił zmiany w Konstytucji ws. ENA 08.09.06, 14:08 Heh, według Gazety jedziemy cały czas na Konstytucji sprzed 30 lat? Patrz podpis pod zdjęciem "Sejm zmienił konstytucję po raz pierwszy od czasu jej uchwalenia w 1977 roku" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paltrawke Re: Sejm uchwalił zmiany w Konstytucji ws. ENA 08.09.06, 14:20 to ich kacza konstytucja... chcesz wiedziec wiecej? nie dowiesz sie.. tajemnica.. Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Sejm uchwalił zmiany w Konstytucji ws. ENA 08.09.06, 14:24 Podpis pod zdjęciem: "Sejm zmienił konstytucję po raz pierwszy od czasu jej uchwalenia w 1977 roku" He, he, w 1977 to chyba wprowadzono do konstytucji PRL poprawki o przyjaźni z ZSRR i przewodniej roli partii. A obecną Konstytucję to uchwalono 20 lat póżniej. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Re: Sejm uchwalił zmiany w Konstytucji ws. ENA 08.09.06, 15:40 To jest bardzo złe! Kto pozbywa się swoich obywateli? USA za jednego swojego obywatela potrafili wysłać całą armię. A żydzi? Oni nie wydają nawet morderców, oprawców, kryminalistów, bandtów - NIKOGO jeżeli jest tylko żydem! (patrz Morel) ________________________________________________________________________________ NIE PYTAJ CO POLSKA ZROBIŁA DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA POLSKI???!!! Odpowiedz Link Zgłoś