libra_a 09.09.06, 21:10 Prowadził kiedyś późnym wieczorem audycje radiowe. Byłam małą dziewczynką i zawsze czekałam na ten głos. Stwarzał mi poczucie bezpieczeństwa i ciepła. Przy nim zasypiałam spokojnie. Teraz niech On śpi spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
king-dong był użyteczny dla komuszków w PRL, stąd ta kariera 10.09.06, 17:08 wychwalał ich pod niebiosy. Nie cierpiałem dziada. Odpowiedz Link Zgłoś
king-dong miał wadę wymowy, nie chodził do logopedy 10.09.06, 17:17 i silił się na dowcipy na poziomi Festiwali Sopckich i Opolskich. To były straszne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ya Wyrazy współczucia Rodzinie i Bliskim 09.09.06, 22:15 "Świat jest teatrem, a człowiek aktorem, Wchodzi na scenę i ze sceny schodzi, A życie ludzkie scenicznym utworem, W którym się zwykle kilka ról przygodzi Każdemu z ludzi." Pan Lucjan pozostanie na zawsze w mojej pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
iamx A na co umarl ? 09.09.06, 23:10 Czy ktos wie co bylo przyczyna zgonu denata? Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: A na co umarl ? 09.09.06, 23:28 (') miał klasę, która niestety odejdzie razem z jego pokoleniem Odpowiedz Link Zgłoś
deus.ex.machina Rezimowy bawidamek... 09.09.06, 23:42 I nie rozumiem o co cala ta zadyma... umieraja naukowcy, ludzie ktorzy popchneli cywilizacje o przodu a zaden pismak o nich nei napisze, umiera rezimowy bawidamek i juz jest pelno od kondolencji i wirtualnych swieczek ktore warte sa tyle co wirtualne pieniadze jak w kawale z cyklu "Jasio". Histeria tlumu i promowanie miernot... Odpowiedz Link Zgłoś
iamx Deus ale On w ciezkich czasach ludowi radosc niosl 09.09.06, 23:53 ...bez usmiechu byloby ciezko. No ale fakt, w komuszej TV dzialal i w komuszym Przekroju... no i byl w koncu wodzirejem. O typie urody podstarzalego ale jeszcze bzykajacego Wlocha. Dla mnie ciekawe jest na co umarl. Ale tej najwazniejszej informacji nie podali leszcze. Pozdro Deus - mocne to bylo ale trafne! Odpowiedz Link Zgłoś
doli1 Re: Deus ale On w ciezkich czasach ludowi radosc 10.09.06, 00:12 A byla wowczas jakas inna telewizja albo jakas inna Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Zmarl Lucjan Kydrynski 10.09.06, 03:27 Zal! Szczere kondolencje dla Rodziny i bliskich. Wyroslam sluchajac jego charakterystycznego glosu w radio, a potem w telewizji. Reprezentowal elegancje, szarm i obycie dzisiaj juz niestety nieznane. To byl dzentelmen. Szkoda, ze odchodza ludzie o takiej kulturze i wiedzy. Dzisiejszy swiat nie wydaje juz ludzi na Jego poziomie. Szkoda...(*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
omega2006 Re: Rezimowy bawidamek... 10.09.06, 08:11 Niestety coraz wiecej takich jak ty ktorzy nic nie rozumieja. Inteligencja jak u leppera - "wrodzona" Odpowiedz Link Zgłoś
omega2006 Re: Rezimowy bawidamek... 10.09.06, 08:11 Niestety coraz wiecej takich jak ty ktorzy nic nie rozumieja. Inteligencja jak u leppera - "wrodzona" Odpowiedz Link Zgłoś
blindlemon Re: Rezimowy bawidamek... 10.09.06, 08:17 Kim by nie byl - umarl i szanuj jego pamiec, kolego. Zresztą o tobie pewnie bedzie pamietac najblizsza rodzina, a o Nim cała Polska. Na tym polega roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
deus.ex.machina Re: Rezimowy bawidamek... 10.09.06, 12:45 Byles juz w Moskiwe by oddac czesc Leninowi? a oplakales juz Adolfa Hitlera? te przyklady pokazuja jak bzdurne jest to co napisales - "kim by nie byl umarl i szanuj jego pamiec"... I nie jestesmy kolegami! Z ta "cala Polska" to tez bym nie przesadzal... Pamietac bedzie waskie grono zanjomych, rzecz jasna rodzina i sympatycy - Cala Polska Pamietac bedzie o Karolu Wojtyle. I na tym polega roznica ze stac mnie na ocene obiektywna a Ciebie stac tylko na histerie i zalobnictwo wirtualne... Zreszta ilosc wpisow swiadczy o tym jak "CALA POLSKA" placze. Umarl po prostu czlowiek, troche bardziej znany niz wiekszosc z Nas i to wszystko. Obiektywnie rzecz biorac nie zasluzyl sie niczym szczegolnym dla Polski, obiektywnie rzecz biorac byl wodzirejem, konferansjerem... Tak wiec szanuje Go ale nazywam tez po imieniu Jego wklad w Polske - tak wiec no offence ale histeryzujesz... PS I prywatnie nie obchodzi mnie jako zmarlego kto o mnie pamieta - bo "kto umarl ten nie zyje"... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Deus ex machina - szczyl natrumienny 10.09.06, 13:54 Im wiecej wpisów czytam, tym bardziej dochodzę do przekonania, że człeczyna o pseudonimie "bóg z maszyny" jest swiezo wypuszczonym z wariatkowa, albo może to przedstawiciel nowego gatunku chrzescijan patryjutuw a la elper? Kochający przykazania boze (u innych). Odpowiedz Link Zgłoś
omega2006 Re: Rezimowy bawidamek... 10.09.06, 12:41 deus.ex.machina: mimo dobrych checi nie mozna nazwac ciebie inaczej jak tylko kompletny dyletant, szkoda ze sa tacy prostaczkowie jak ty ktorym juz nic nie pomoze. Pozdrawiam z nadzeja mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Rezimowy bawidamek... glupoty gadasz 10.09.06, 13:25 Wszyscy go uwielbiali w tamtych czasach bo dawal nam cos.. trudno to opisac... Jakby nie bylo tych "rezimowych bawidamkow" jak ty to nazywasz, to zycie byloby jeszcze bardziej szare i nieznosne... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Czesc jego pamieci i dzieki za Rewie piosenek. 10.09.06, 13:48 Przybliżał nam swiat, do ktorego nie wolno było chodzic! A do ciebie mydłku: Zawsze znajdzie sie jakies bydle by opluc trumne. Zamilcz wiec i odejdz i pozwol nam na chwile zadumy. Odpowiedz Link Zgłoś
king-dong masz rację, promocja papirowych herosów w GW 10.09.06, 17:11 pismaki nie uczcieli żadnego z wielkich naukowców ale o miernotach intelektualnych rozpisują się, bo sami mają takie samo IQ tj. karalucha/ Odpowiedz Link Zgłoś
king-dong komuszek utuczył się na reżimowych imprezkach 10.09.06, 17:15 tam innych potentatów medialnych nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 04:03 Z rodziny Kydryńskich znam jedynie synową zmarłego,nie osobiście.Lubię jej słuchać.I łączę sie z nią w smutku.W ciągu trzech tygodni zmarli ojciec a potem teść. Mama powiedziała ,ze był bardzo znanym konferancjerem.I ,że zona Pana Lucjana to znana kiedyś i popularna piosenkarka Halina Kunicka.Nic mi te nazwisko nie mówi. Dziś pomodlę sie za ich dusze ,jak i wszystkich zmarłych. Niech spoczywa w pokoju Chrystusa,nieważne czy był chrześcijaninem czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Przykro mi 10.09.06, 04:09 ze odszedl ten czlowiek. Zawsze budzil we mnie wspomnienia z mlodych lat. May he rest in peace. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 14:46 Nie "te" nazwisko, ale "to" nazwisko. Kunicka, podobnie, jak maz - robili wowczas kariere, ale niestety nic poza tym. A mogli, gdyby cchcieli. Nie chcieli, bo cieple, rezimowe posadki. Jopek swietna, tyle, ze tez wdepnela. Przynajmniej ma talent, z charakterem gorzej, bo ulegla. Synek Marcin - glos po ojcu i brak charakteru tez po nich. Prawie czescy bracia - w nic sie nie angazowac, jeno zyc. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
iamx Xanaxy - celna uwaga, bezbarwni, dyspozycyjni... 10.09.06, 23:02 ...ludzie i ciagnacy sie za nimi tlum pozeraczy popeliny. Pozdro Xanaxy. Ponawiam pytanie: na co umarl Pan Lucjan Kydrynski? Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 07:50 Słuchałem jego programu muzycznego w czasach PRL. Było to jedno z niewielu okien na świat z dziedziny muzyki rozrywkowej. Facet miał klasę. Cześć jego pamięci. I jeszcze drobna uwaga: O zmarłych nie mówi i nie pisze się źle! Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 14:47 znj2 napisała: > Słuchałem jego programu muzycznego w czasach PRL. Było to jedno z niewielu > okien na świat z dziedziny muzyki rozrywkowej. Facet miał klasę. > Cześć jego pamięci. > > I jeszcze drobna uwaga: O zmarłych nie mówi i nie pisze się źle! Nil nisi bene. Ladne mi bene za taka ...cene! Odpowiedz Link Zgłoś
sarna73 Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 07:59 wspolczuje Rodzinie straty dwóch Ojców w tak krótkim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
iamx No ale na co bylo przyczyna smierci denata? co jes 10.09.06, 09:22 Nie rozumiem, ale czemu nic nie napisali, jak zmarla ostatnio ta taka wytapirowana aktroka to bylo wiadomo ze od uzadlenia pszczoly. No i od razu czlowiek wie: "uwazaj na pszczoly!". No a z tej smierci zadna nauka, zaden moral nie plynie Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: No ale na co bylo przyczyna smierci denata? c 10.09.06, 09:38 Plynie, plynie - taki, ze nikt - wlacznie z Toba nie jest wieczny - przynajmniej cielesnie, Pan Lucjan przetrwa jednak dlugo w naszych sercach i pamieci - a Ty? jak ci sie wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś
iamx Felinedaline ale mi nie zalezy zeby zagoscic w 10.09.06, 12:52 w Twoim sercu ani w pamieci. Ani troche mi na tym nie zalezy, wiec daj sobie spokoj. O co Ci chodzi? Po prostu chce wiedziec na co umarl denat - obywatel Lucjan Kydrynski. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
deus.ex.machina Re: No ale na co bylo przyczyna smierci denata? c 10.09.06, 12:57 tzn w czyich, kim Wy jestescie? Jakas sekta czcicieli Lucjana Kydrynskiego? Kim On wlascwie byl, mam sporo lat, pewnie jestem starszy niz wiekszosc z Was ale mimo ze dobrze pamietam Jego programy to nie rozumiem w czym mialaby sie przejawiac ich wyjatkowosc, to cos tak waznego co powoduje ze o czlowieku pamietaja miliony... Czy aby wiele z tej podobnych wypowiedzi ("Pan Lucjan przetrwa jednak dlugo w naszych sercach i > pamieci - a Ty? jak ci sie wydaje?") nie zakrawa na mitomanie? Zreszta nie ma znaczenia wiekszego Wasza opinia o Kydrynskim bo tak naprawde On jest juz przeszloscia, jeszcze byc moze bedzie rozpoznowany przez jedno pokolenie a potem pamiec po Nim podtrzymywana bedzie juz w bardzo ograniczonym kregu najblizszej rodziny i znajomych... Byl zwyczajnym czlowiekiem, przecietnym, niczym nie wyrozniajacym sie i robie nie z niego kogos takiego uwazam za niestosowne. Prawo do prawdziwego cierpienia ma rodzina, najblizszi znajomi ale nie przypuszczam by obnosili sie oni ze Swoja strata i uprawiali wirtualne zalobnictwo... Wy ktorzy to robicie jestescie zwyklymi histerykami... Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Zachowaj swoja opinie dla siebie 10.09.06, 13:30 Jak go ludzie lubili to maja prawo o tym podyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok moze i jestes starszy, ale głupszy!!!! 10.09.06, 13:50 Zawisc przemawia przezecie, czy sie zalałes????? Odpowiedz Link Zgłoś
iamx No ale na co bylo przyczyna smierci denata? i.. 10.09.06, 09:22 Nie rozumiem, ale czemu nic nie napisali, jak zmarla ostatnio ta taka wytapirowana aktroka to bylo wiadomo ze od uzadlenia pszczoly. No i od razu czlowiek wie: "uwazaj na pszczoly!". No a z tej smierci zadna nauka, zaden moral nie plynie. No umarl, ale na co?! Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin glupol jestes 10.09.06, 14:10 Zmarl bo zmarl, byc moze ze starosci albo z innych powodow, ktore nie sa sprawa publiczna, jak rodzina sobie nie zyczy, uszanuj to. Nie zmarl smiercia tragiczna, dlatego nie jest "denatem", nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
iamx Brawo Deus - to banda histerykow, bywalcow 10.09.06, 14:53 przystankow "dwojki", Sopotow i innych spedow dla trzodki i czytelnikow VIVY, Tiny i zjadaczy popeliny. Jak umrze Nina Terentiew tez beda biadolic i wychwalac wielka dame polskiej TV, jej wspaniale programy. A dlaczego? No bo beda chcieli byc do bolu poprawni, w bolu, we wspolczuciu, w pamieci o zmarlej... Taka juz ich mentalnosc. Maja swoje zalosne piec minut hehehe. A ja ponownie pytam: na co umarl obywatel Lucjan Kydrynski? Odpowiedz Link Zgłoś
ziuz Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 14:45 Bardzo przykra wiadomosc... Serdecznie wspolczuje Calej Rodzinie Zmarlego, ktora wiele wycierpiala: najpierw Pan Jopek, teraz Pan Kydryński. Najsmutniejsze jest to, ze na forum poswieconym informacji i smierci tak wspanialego Czlowieka forumowicze kloca sie ze soba. Memento moris! I troche szacunku dla Zmarlego i Jego Rodziny! Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 20:52 Żal,ze nie ma Go wśród nas. Był miłym,sympatycznym człowiekiem. Pamiętam Go z radiowej trójki z 'Rewii Piosenek'. Odpowiedz Link Zgłoś
haruki1 Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 23:12 Bardzo ładnie napisane ...Ja tylko dodam że odszedł kolejny Wielki Człowiek.... Odpowiedz Link Zgłoś