Dodaj do ulubionych

Lucjan Kydryński

09.09.06, 21:10
Prowadził kiedyś późnym wieczorem audycje radiowe. Byłam małą dziewczynką i zawsze czekałam na ten głos. Stwarzał mi poczucie bezpieczeństwa i ciepła. Przy nim zasypiałam spokojnie. Teraz niech On śpi spokojnie.
Obserwuj wątek
    • anasz Re: Lucjan Kydryński 09.09.06, 21:34
      (*)
      • helmut.berlin Re: Lucjan Kydryński 09.09.06, 21:38
        chyba "Rewia piosenek"?
        • king-dong był użyteczny dla komuszków w PRL, stąd ta kariera 10.09.06, 17:08
          wychwalał ich pod niebiosy. Nie cierpiałem dziada.
          • king-dong miał wadę wymowy, nie chodził do logopedy 10.09.06, 17:17
            i silił się na dowcipy na poziomi Festiwali Sopckich i Opolskich. To były
            straszne czasy.
      • ga-ya Wyrazy współczucia Rodzinie i Bliskim 09.09.06, 22:15
        "Świat jest teatrem, a człowiek aktorem,
        Wchodzi na scenę i ze sceny schodzi,
        A życie ludzkie scenicznym utworem,
        W którym się zwykle kilka ról przygodzi
        Każdemu z ludzi."

Pan Lucjan pozostanie na zawsze w mojej pamięci.
    • iamx A na co umarl ? 09.09.06, 23:10
      Czy ktos wie co bylo przyczyna zgonu denata?
      • jedynataka Re: A na co umarl ? 09.09.06, 23:28
        (')
        miał klasę, która niestety odejdzie razem z jego pokoleniem
        • deus.ex.machina Rezimowy bawidamek... 09.09.06, 23:42
          I nie rozumiem o co cala ta zadyma... umieraja naukowcy, ludzie ktorzy popchneli
          cywilizacje o przodu a zaden pismak o nich nei napisze, umiera rezimowy
          bawidamek i juz jest pelno od kondolencji i wirtualnych swieczek ktore warte sa
          tyle co wirtualne pieniadze jak w kawale z cyklu "Jasio".
          Histeria tlumu i promowanie miernot...
          • iamx Deus ale On w ciezkich czasach ludowi radosc niosl 09.09.06, 23:53
            ...bez usmiechu byloby ciezko. No ale fakt, w komuszej TV dzialal i w komuszym
            Przekroju... no i byl w koncu wodzirejem. O typie urody podstarzalego ale
            jeszcze bzykajacego Wlocha. Dla mnie ciekawe jest na co umarl. Ale tej
            najwazniejszej informacji nie podali leszcze. Pozdro Deus - mocne to bylo ale
            trafne!
            • doli1 Re: Deus ale On w ciezkich czasach ludowi radosc 10.09.06, 00:12
              A byla wowczas jakas inna telewizja albo jakas inna Polska?
              • annamarta8 Zmarl Lucjan Kydrynski 10.09.06, 03:27
                Zal! Szczere kondolencje dla Rodziny i bliskich. Wyroslam sluchajac jego
                charakterystycznego glosu w radio, a potem w telewizji. Reprezentowal elegancje,
                szarm i obycie dzisiaj juz niestety nieznane. To byl dzentelmen. Szkoda, ze
                odchodza ludzie o takiej kulturze i wiedzy. Dzisiejszy swiat nie wydaje juz
                ludzi na Jego poziomie. Szkoda...(*)(*)(*)
          • omega2006 Re: Rezimowy bawidamek... 10.09.06, 08:11
            Niestety coraz wiecej takich jak ty ktorzy nic nie rozumieja. Inteligencja jak
            u leppera - "wrodzona"
          • omega2006 Re: Rezimowy bawidamek... 10.09.06, 08:11
            Niestety coraz wiecej takich jak ty ktorzy nic nie rozumieja. Inteligencja jak
            u leppera - "wrodzona"
          • blindlemon Re: Rezimowy bawidamek... 10.09.06, 08:17
            Kim by nie byl - umarl i szanuj jego pamiec, kolego. Zresztą o tobie pewnie
            bedzie pamietac najblizsza rodzina, a o Nim cała Polska. Na tym polega roznica.
            • deus.ex.machina Re: Rezimowy bawidamek... 10.09.06, 12:45
              Byles juz w Moskiwe by oddac czesc Leninowi? a oplakales juz Adolfa Hitlera? te
              przyklady pokazuja jak bzdurne jest to co napisales - "kim by nie byl umarl i
              szanuj jego pamiec"... I nie jestesmy kolegami!
              Z ta "cala Polska" to tez bym nie przesadzal... Pamietac bedzie waskie grono
              zanjomych, rzecz jasna rodzina i sympatycy - Cala Polska Pamietac bedzie o
              Karolu Wojtyle.
              I na tym polega roznica ze stac mnie na ocene obiektywna a Ciebie stac tylko na
              histerie i zalobnictwo wirtualne...
              Zreszta ilosc wpisow swiadczy o tym jak "CALA POLSKA" placze.
              Umarl po prostu czlowiek, troche bardziej znany niz wiekszosc z Nas i to
              wszystko. Obiektywnie rzecz biorac nie zasluzyl sie niczym szczegolnym dla
              Polski, obiektywnie rzecz biorac byl wodzirejem, konferansjerem...
              Tak wiec szanuje Go ale nazywam tez po imieniu Jego wklad w Polske - tak wiec no
              offence ale histeryzujesz...

PS
              I prywatnie nie obchodzi mnie jako zmarlego kto o mnie pamieta - bo "kto umarl
              ten nie zyje"...
              • 1410_tenrok Deus ex machina - szczyl natrumienny 10.09.06, 13:54
                Im wiecej wpisów czytam, tym bardziej dochodzę do przekonania, że człeczyna o
                pseudonimie "bóg z maszyny" jest swiezo wypuszczonym z wariatkowa, albo może to
                przedstawiciel nowego gatunku chrzescijan patryjutuw a la elper? Kochający
                przykazania boze (u innych).
          • omega2006 Re: Rezimowy bawidamek... 10.09.06, 12:41
            deus.ex.machina: mimo dobrych checi nie mozna nazwac ciebie inaczej jak tylko
            kompletny dyletant, szkoda ze sa tacy prostaczkowie jak ty ktorym juz nic nie
            pomoze. Pozdrawiam z nadzeja mimo wszystko.
          • helmut.berlin Re: Rezimowy bawidamek... glupoty gadasz 10.09.06, 13:25
            Wszyscy go uwielbiali w tamtych czasach bo dawal nam cos.. trudno to opisac...
            Jakby nie bylo tych "rezimowych bawidamkow" jak ty to nazywasz, to zycie byloby
            jeszcze bardziej szare i nieznosne...
          • 1410_tenrok Czesc jego pamieci i dzieki za Rewie piosenek. 10.09.06, 13:48
            Przybliżał nam swiat, do ktorego nie wolno było chodzic!

A do ciebie mydłku: Zawsze znajdzie sie jakies bydle by opluc trumne. Zamilcz
            wiec i odejdz i pozwol nam na chwile zadumy.
          • king-dong masz rację, promocja papirowych herosów w GW 10.09.06, 17:11
            pismaki nie uczcieli żadnego z wielkich naukowców ale o miernotach
            intelektualnych rozpisują się, bo sami mają takie samo IQ tj. karalucha/
            • king-dong komuszek utuczył się na reżimowych imprezkach 10.09.06, 17:15
              tam innych potentatów medialnych nie było.
    • amanasunta53 Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 04:03
      Z rodziny Kydryńskich znam jedynie synową zmarłego,nie osobiście.Lubię jej
      słuchać.I łączę sie z nią w smutku.W ciągu trzech tygodni zmarli ojciec a potem
      teść.
      Mama powiedziała ,ze był bardzo znanym konferancjerem.I ,że zona Pana Lucjana to
      znana kiedyś i popularna piosenkarka Halina Kunicka.Nic mi te nazwisko nie mówi.
      Dziś pomodlę sie za ich dusze ,jak i wszystkich zmarłych.
      Niech spoczywa w pokoju Chrystusa,nieważne czy był chrześcijaninem czy nie.
      • boston911 Przykro mi 10.09.06, 04:09
        ze odszedl ten czlowiek. Zawsze budzil we mnie wspomnienia z mlodych lat.
        May he rest in peace.
      • xanaxy Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 14:46
        Nie "te" nazwisko, ale "to" nazwisko. Kunicka, podobnie, jak maz - robili
        wowczas kariere, ale niestety nic poza tym. A mogli, gdyby cchcieli. Nie
        chcieli, bo cieple, rezimowe posadki. Jopek swietna, tyle, ze tez wdepnela.
        Przynajmniej ma talent, z charakterem gorzej, bo ulegla. Synek Marcin - glos po
        ojcu i brak charakteru tez po nich. Prawie czescy bracia - w nic sie nie
        angazowac, jeno zyc. Szkoda.
        • iamx Xanaxy - celna uwaga, bezbarwni, dyspozycyjni... 10.09.06, 23:02
          ...ludzie i ciagnacy sie za nimi tlum pozeraczy popeliny. Pozdro Xanaxy.
          Ponawiam pytanie: na co umarl Pan Lucjan Kydrynski?
    • znj2 Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 07:50
      Słuchałem jego programu muzycznego w czasach PRL. Było to jedno z niewielu
      okien na świat z dziedziny muzyki rozrywkowej. Facet miał klasę.
      Cześć jego pamięci.

I jeszcze drobna uwaga: O zmarłych nie mówi i nie pisze się źle!
      • xanaxy Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 14:47
        znj2 napisała:

> Słuchałem jego programu muzycznego w czasach PRL. Było to jedno z niewielu
        > okien na świat z dziedziny muzyki rozrywkowej. Facet miał klasę.
        > Cześć jego pamięci.
        >
        > I jeszcze drobna uwaga: O zmarłych nie mówi i nie pisze się źle!
        Nil nisi bene. Ladne mi bene za taka ...cene!
    • sarna73 Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 07:59
      wspolczuje Rodzinie straty dwóch Ojców w tak krótkim czasie
    • rogaczpospolity Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 08:31
      Cześć jego pamięci
      • iamx No ale na co bylo przyczyna smierci denata? co jes 10.09.06, 09:22
        Nie rozumiem, ale czemu nic nie napisali, jak zmarla ostatnio ta taka
        wytapirowana aktroka to bylo wiadomo ze od uzadlenia pszczoly. No i od razu
        czlowiek wie: "uwazaj na pszczoly!". No a z tej smierci zadna nauka, zaden
        moral nie plynie
        • felinecaline Re: No ale na co bylo przyczyna smierci denata? c 10.09.06, 09:38
          Plynie, plynie - taki, ze nikt - wlacznie z Toba nie jest wieczny -
          przynajmniej cielesnie, Pan Lucjan przetrwa jednak dlugo w naszych sercach i
          pamieci - a Ty? jak ci sie wydaje?
          • iamx Felinedaline ale mi nie zalezy zeby zagoscic w 10.09.06, 12:52
            w Twoim sercu ani w pamieci. Ani troche mi na tym nie zalezy, wiec daj sobie
            spokoj. O co Ci chodzi? Po prostu chce wiedziec na co umarl denat - obywatel
            Lucjan Kydrynski. To wszystko.
          • deus.ex.machina Re: No ale na co bylo przyczyna smierci denata? c 10.09.06, 12:57
            tzn w czyich, kim Wy jestescie? Jakas sekta czcicieli Lucjana Kydrynskiego? Kim
            On wlascwie byl, mam sporo lat, pewnie jestem starszy niz wiekszosc z Was ale
            mimo ze dobrze pamietam Jego programy to nie rozumiem w czym mialaby sie
            przejawiac ich wyjatkowosc, to cos tak waznego co powoduje ze o czlowieku
            pamietaja miliony...
            Czy aby wiele z tej podobnych wypowiedzi ("Pan Lucjan przetrwa jednak dlugo w
            naszych sercach i
            > pamieci - a Ty? jak ci sie wydaje?") nie zakrawa na mitomanie?
            Zreszta nie ma znaczenia wiekszego Wasza opinia o Kydrynskim bo tak naprawde On
            jest juz przeszloscia, jeszcze byc moze bedzie rozpoznowany przez jedno
            pokolenie a potem pamiec po Nim podtrzymywana bedzie juz w bardzo ograniczonym
            kregu najblizszej rodziny i znajomych...
            Byl zwyczajnym czlowiekiem, przecietnym, niczym nie wyrozniajacym sie i robie
            nie z niego kogos takiego uwazam za niestosowne.

Prawo do prawdziwego cierpienia ma rodzina, najblizszi znajomi ale nie
            przypuszczam by obnosili sie oni ze Swoja strata i uprawiali wirtualne
            zalobnictwo... Wy ktorzy to robicie jestescie zwyklymi histerykami...
            • helmut.berlin Zachowaj swoja opinie dla siebie 10.09.06, 13:30
              Jak go ludzie lubili to maja prawo o tym podyskutowac.
              • baba_w_oknie Re: Zachowaj swoja opinie dla siebie 10.09.06, 13:34
                szalom.
            • 1410_tenrok moze i jestes starszy, ale głupszy!!!! 10.09.06, 13:50
              Zawisc przemawia przezecie, czy sie zalałes?????
        • helmut.berlin Denat? 10.09.06, 13:28
          Nie mozesz uzyc jakiegos innego slowa?
      • iamx No ale na co bylo przyczyna smierci denata? i.. 10.09.06, 09:22
        Nie rozumiem, ale czemu nic nie napisali, jak zmarla ostatnio ta taka
        wytapirowana aktroka to bylo wiadomo ze od uzadlenia pszczoly. No i od razu
        czlowiek wie: "uwazaj na pszczoly!". No a z tej smierci zadna nauka, zaden
        moral nie plynie. No umarl, ale na co?!
        • helmut.berlin glupol jestes 10.09.06, 14:10
          Zmarl bo zmarl, byc moze ze starosci albo z innych powodow, ktore nie sa sprawa
          publiczna, jak rodzina sobie nie zyczy, uszanuj to. Nie zmarl smiercia
          tragiczna, dlatego nie jest "denatem", nie rozumiesz?
        • iamx Brawo Deus - to banda histerykow, bywalcow 10.09.06, 14:53
          przystankow "dwojki", Sopotow i innych spedow dla trzodki i czytelnikow VIVY,
          Tiny i zjadaczy popeliny. Jak umrze Nina Terentiew tez beda biadolic i
          wychwalac wielka dame polskiej TV, jej wspaniale programy. A dlaczego? No bo
          beda chcieli byc do bolu poprawni, w bolu, we wspolczuciu, w pamieci o
          zmarlej... Taka juz ich mentalnosc. Maja swoje zalosne piec minut hehehe. A ja
          ponownie pytam: na co umarl obywatel Lucjan Kydrynski?
    • camel_3d [´] 10.09.06, 11:14

• ziuz Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 14:45
      Bardzo przykra wiadomosc...

Serdecznie wspolczuje Calej Rodzinie Zmarlego, ktora wiele wycierpiala: najpierw
      Pan Jopek, teraz Pan Kydryński.

Najsmutniejsze jest to, ze na forum poswieconym informacji i smierci tak
      wspanialego Czlowieka forumowicze kloca sie ze soba.

Memento moris!
      I troche szacunku dla Zmarlego i Jego Rodziny!
    • maria-anna Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 20:52
      Żal,ze nie ma Go wśród nas. Był miłym,sympatycznym człowiekiem. Pamiętam Go
      z radiowej trójki z 'Rewii Piosenek'.
    • haruki1 Re: Lucjan Kydryński 10.09.06, 23:12
      Bardzo ładnie napisane ...Ja tylko dodam że odszedł kolejny Wielki Człowiek....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka