Dodaj do ulubionych

Powieść gotycka z Pragi

26.09.06, 08:26
Czy od recenzji można oczekiwać czegoś więcej niż dość banalnego streszczenia
książki, bełkotliwego skrytykowania okładki i biogramu autora? Do dziś
myślałem, że można...
Obserwuj wątek
    • benito1980 Re: Powieść gotycka z Pragi 26.09.06, 10:14
      A mnie wystarczy i nawet siegne po te ksiazke. Lubie rock gotycki, a cos na
      temat takiego pisania wiem, autor zaleznie od rangi ksiazki dostaje miejsce
      (tak jest np. w Polityce) i ma obowiazek, zadaja tego redaktorzy, omowic tresc,
      przedstawic nieznanego autora. Ciezko jest to zrobic na malej przestrzeni.
      Mysle, ze kolego Wojtku pracujesz w tym wydawnictwie i stad Twoja reakcja. Moj
      kolega pracuje w wydawnictwie jednym, ktore sledzi kazda publikacje na temat
      swoich wyrobow w internecie i kooega ma reagowac natychmiast jak zle pisza i
      wkladac swoje komentarze.
      • wojtek.visnjic Re: Powieść gotycka z Pragi 26.09.06, 10:53
        Nie pracuje w tym wydawnictwie i zreszta to nie ma chyba nic do rzeczy. Ksiazki
        nie znam, a od recenzji oczekuje jakiegos glebszego spojrzenia - krytycznego lub
        z zachwytem, ale na litość boską: głębszego. Tyle, co tutaj jest to ja sobie
        moge przeczytac na reklamie ksiazki albo na okladce. Zreszta tu nie ma krytyki
        ksiazki, jest krytyka okladki, moze do srodka autor tej recenzji nie zajrzal?
        Pozdrawiam i gratuluje oryginalnych pomyslow na teorie spiskowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka