wojtek.visnjic 26.09.06, 08:26 Czy od recenzji można oczekiwać czegoś więcej niż dość banalnego streszczenia książki, bełkotliwego skrytykowania okładki i biogramu autora? Do dziś myślałem, że można... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benito1980 Re: Powieść gotycka z Pragi 26.09.06, 10:14 A mnie wystarczy i nawet siegne po te ksiazke. Lubie rock gotycki, a cos na temat takiego pisania wiem, autor zaleznie od rangi ksiazki dostaje miejsce (tak jest np. w Polityce) i ma obowiazek, zadaja tego redaktorzy, omowic tresc, przedstawic nieznanego autora. Ciezko jest to zrobic na malej przestrzeni. Mysle, ze kolego Wojtku pracujesz w tym wydawnictwie i stad Twoja reakcja. Moj kolega pracuje w wydawnictwie jednym, ktore sledzi kazda publikacje na temat swoich wyrobow w internecie i kooega ma reagowac natychmiast jak zle pisza i wkladac swoje komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.visnjic Re: Powieść gotycka z Pragi 26.09.06, 10:53 Nie pracuje w tym wydawnictwie i zreszta to nie ma chyba nic do rzeczy. Ksiazki nie znam, a od recenzji oczekuje jakiegos glebszego spojrzenia - krytycznego lub z zachwytem, ale na litość boską: głębszego. Tyle, co tutaj jest to ja sobie moge przeczytac na reklamie ksiazki albo na okladce. Zreszta tu nie ma krytyki ksiazki, jest krytyka okladki, moze do srodka autor tej recenzji nie zajrzal? Pozdrawiam i gratuluje oryginalnych pomyslow na teorie spiskowe. Odpowiedz Link Zgłoś