dzioucha_z_lasu Re: Lipiński proponował Beger stanowisko za przej 27.09.06, 10:49 Zobaczycie - guzik z tego będzie, kacza banda się wyślizga i wyjdzie na to, że oni nie korumpowali, tylko działali dla dobra narodu, bo oni tacy prawi, sprawiedliwi i bezinteresowni. Myślę, że nasz naród jest głupi i to łyknie. Wstyd i żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
mekagojira A jak Jaś Marysia Władysław zadal stolka MSW? 27.09.06, 10:58 To co to bylo? Moze k***stwo polityczne? Jezeli dawanie stanowisk za wejscie do koalicji jest be, to PO powinna byla wejsc w koalicje z PiS zostawiajac koalicjantowi 100% stolkow i nie domagajac sie nic w zamiast, jako porzadni ludzie z zasadami, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
homer101 Re: Lipiński proponował Beger stanowisko za przej 27.09.06, 11:00 Ludzie !!!!!!!! Trwa teraz konferencja prasowa tych kołków z SiS . Starają się wszystkim wcisnąć kit , że to prowokacja , że oni nie mają z tym nic wspólnego , udają takich idiotów , co sądzą , że ludzie nie słuchali i nie czytali tych rozmów . Uważają , że wszyscy kłamią tylko nie PiS . Takiego cynizmu to już dawno nie widziałem . Przebili SLD . A tak wogóle , to okazuje się , że znowu wszystkiemu winna PO , która przepuściła , agresywny atak na biedne PiS . Paranoja !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mekagojira A jak Jaś Marysia Wladyslaw zadal stolka MSW? 27.09.06, 11:00 To co to bylo? Moze k***stwo polityczne? Jezeli dawanie stanowisk za wejscie do koalicji jest be, to PO powinna byla wejsc w koalicje z PiS zostawiajac koalicjantowi 100% stolkow i nie domagajac sie nic w zamiast, jako porzadni ludzie z zasadami, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Naprawdę nie rozumiesz, że czym innym są rozmowy 27.09.06, 11:33 między partiami o wspólnym rządzie - tu trzeba podzielić stanowiska, a czym innym jest proponowanie stołka posłowi opozycyjnej partii?? Nic nie rozumiesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: Lipiński proponował Beger stanowisko za przej 27.09.06, 11:01 dzioucha_z_lasu napisała: > Zobaczycie - guzik z tego będzie, kacza banda się wyślizga i wyjdzie na to, że > oni nie korumpowali, tylko działali dla dobra narodu, bo oni tacy prawi, > sprawiedliwi i bezinteresowni. Myślę, że nasz naród jest głupi i to łyknie. > Wstyd i żenada. tego się obawiam.W tej chwili jest konferencja PISu i strasznie się męczą.Kłamią,kłamią i jeszcze raz kłamią.To są oszuści.Zastanawiam się gdzie jest Kurski i co szykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
homer101 Re: Lipiński proponował Beger stanowisko za przej 27.09.06, 11:01 Ludzie !!!!!!!! Trwa teraz konferencja prasowa tych kołków z PiS . Starają się wszystkim wcisnąć kit , że to prowokacja , że oni nie mają z tym nic wspólnego , udają takich idiotów , co sądzą , że ludzie nie słuchali i nie czytali tych rozmów . Uważają , że wszyscy kłamią tylko nie PiS . Takiego cynizmu to już dawno nie widziałem . Przebili SLD . A tak wogóle , to okazuje się , że znowu wszystkiemu winna PO , która przepuściła , agresywny atak na biedne PiS . Paranoja !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eon3 Dzioucha z dziouchą 27.09.06, 11:02 Dzioucha z lewych wyborów która nie umie prawidłowo gramatycznie sklecić jednego zdania będzie nam fundowała "uczciwość". Odpowiedz Link Zgłoś
piesek222 Re: Lipiński proponował Beger stanowisko za przej 27.09.06, 10:57 Kłamstwo!!!!!! I to zawarte w tytule! On jej nic nie proponował!!! Odnosił się do jej żądań! A tvn jakoś przemilcza jego odpowiedź, że nic z tego nie będzie! Można się zastanawiać jaki interes ma wtym wszystkim tvn, bo z obiektywizmem dziennikarskim to nie ma nic wspólnego! Odpowiedz Link Zgłoś
klempa4 Re: Lipiński proponował Beger stanowisko za przej 27.09.06, 10:58 Skandal!!! Wszyscy mądrzy ludzie, przyłączcie się do demonstracji 7 października. Idziemy w marszu z PO zatopić te podłe kaczki!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista festiwal hipokryzji całej elity politycznej 27.09.06, 10:59 Najpierw profesjonaliści z TVN montują intrygę z posłanką Beger, wzorem cnót wszelakich, dziewicę niepokalaną wśród bagna i brudu polskiej polityki, czystej lilji naszego estabilishmentu. Oczywiście nie zdają sobie sprawy, że sprawę z tylnego siedzenia pilotuje Andrzej leper. Oczywiście to przypadek, że gorący materiał ujawnia się teraz, przy montowaniu koalicji PSL-PiS. Zaproszeni do studia goście z PSL i PO udają święte oburzenie, choć wczesniej robili dokładnie to samo. Rózni ich tylko to że byli sprytniejsi i nie dali się tak wpuścić w maliny. Proceder, który "ujawniono" byl przecież powszechnie znany. PO nawołując do wyborów sugeruje, że za ich rządów się to nie powtórzy. jasne... Ja mam już dość. Nie cierpię Kaczyńskich i PiS. Ale jesli mają być oni obalani przez takie "autorytety" jak Beger, która dzięki TVN wyrasta na główną obrończynie moralności w polityce, to ja wysiadam. Nie ma mowy, w następnych wyborach na pewno nie zagłosuję. Szkoda mi na to nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: festiwal hipokryzji całej elity politycznej 27.09.06, 11:08 flamengista no i chu , kto szamboobroną i frazesami o odnowie moralnej wojuje ten od tego ginie! Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista masz rację 27.09.06, 11:22 Problem w tym, że nie mam nadziei na znaczącą poprawę po następnych wyborach. Owszem, być może PiS zostanie zmieciony ze sceny politycznej. Może skończy się walka o IV RP. Czy jednak nowa władza zajmie się prawdziwymi problemami? Nie sądze. Znowu będzie awantura o to komu, ile i za co. Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas po pierwsze rozumiec! 27.09.06, 11:14 najwazniejsze to rozumiec co sie dzieje, co sie widzi, co sie slyszy. tu chodzi wlasnie o to - i to wykorzystali dziennikarze z tvn - Z KIM pis prowadzi rozmowy W OGOLE. przepraszam, teraz pis twierdzi, ze to byly prywatne niewinne rozmowy??? to jak ja prywatnie rozmawiam z urzedniczka z urzedu skarbowego, ze jak mi pozmoze zalatwic problem z podatkami, to ja jej dziecko wysle na zagraniczna wycieczke to to NIE JEST KORUPCJA??? co sie ku.. ludzie z wami dzieje??? nie rozumiecie, ze nagi krol stara sie wmowic wszystkim, ze jest ubrany pieknie i praktycznie??? ale jak sie wierzy slowom, a nie swoim zmyslom, no to wspolczuje... Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 to oni chcieli kogos okrasc ? 27.09.06, 11:23 antyswiniopas napisał: > to jak ja prywatnie rozmawiam z urzedniczka z urzedu skarbowego, ze > jak mi pozmoze zalatwic problem z podatkami, to ja jej dziecko wysle na > zagraniczna wycieczke to to NIE JEST KORUPCJA??? W podanym przykladzie idzie zapewne o kradziez pieniedzy z podatkow. Jakie wiec pieniadze proponowala ukrasc Begierowa, ale PiS sie nie zgodzil? Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista chcieli 27.09.06, 11:26 w rozmowie z Beger też chodzi o pieniądze z podatków. Konkretnie o zabezpieczenie dla majątku posłów, którym grozi się wekslami. To zabezpieczeenie ma pochodzić z państwowych pieniędzy, więc naszych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista owszem, to korupcja 27.09.06, 11:24 Ten głupek z PiS dziś poda się do dymisji, będzie mmial proces w którym wyprze się że reprezentował Kaczorów i dostanie zawwiasy. W nagrodę za lojalność trafi mu się ciepła posadka. Ja się po prostu już niczemu nie dziwię. To, że król był nagi było mi wiadome od dawna. Nie wierzę jednak, by prosty lud od jednej takiej afery nagle zmądrzał i zaczął się zachowywać racjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
binczyk1 Prowokacja TVN - zbrojnego ramienia PO!!! 27.09.06, 11:00 Potępiam jakiekolwiek rozmowy z Samoobroną - żeby było jasne! Ale ta prowokacja potwierdza fakt, że PO z Samoobroną za wszelką cenę chce władzy. TVN jest w rekach PO - kto wiec pomógł Samoobronie i "inteligencji"Pani poseł Beger w dodtarciu do TVN? Sama TO wymyśliła? Wiadomo, że służby specjalne post- komunistyczne boja się PiS-u równie jak PO. Czyli "stary układ" zrobi wszystko, aby przetrwać. Teraz mają pretekst do rozpętania "pokojowych" rozruchów a'la Budapeszt. I władza w ręce Rad -czytaj: PO-SLD-SA! Ale nie trzeba było ruszać Leppera... Odpowiedz Link Zgłoś
yhy_yhy binczyk1 durniu otrzeżwiej... 27.09.06, 11:07 ...wydaje ci się, że każdy jest tak durny jak ty miłośniku PiS`u...? Prawo i Sprawiedliwośc macie oszołomy tylko w nazwie... Odpowiedz Link Zgłoś
matkajoanna Naturalna koalicja Samoobrony i PO 27.09.06, 11:03 To oczywiste, zbieżność poglądów PO i Samoobrony jest widoczna gołym okiem. Najważniejszy jej element to wyrwać od państwa polskiego dla siebie ile się da !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne proba przewrotu? 27.09.06, 11:03 Uklad zorganizowal prowokacje aby wywolac zamieszanie i potem 'godzic i ocalac' narod. nie wolno na te sztuczke sie nabrac. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: do budy głupi psie... 27.09.06, 11:18 yhy_yhy napisał: > ...won Wyglada ze Ty chyba nie jestes ani glupi ani naiwny. Ty chyba wiesz o co rzeczywiscie chodzi. I nerwy pusczaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
antyswiniopas PO = pomidor 27.09.06, 11:27 byla kiedys taka niemadra zabawa. na kazde pytanie trzeba bylo bez smiechu odpowiadac pomidor. dzisiaj, kiedy zyjemy znacznie szybciej i musimy wiele slow skracac, pis zaproponowal aby zamiast pomidor, mowic po... dlaczego jest susza? po, kto sprowokowal beger? po, kto zbudowal kamere, ktora nagrywala film o rozmowach beger? po, dlaczego drozeja buraki? po, dlaczego kaczynscy nie urosli? po..... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: PO = pomidor 27.09.06, 11:50 antyswiniopas napisał: > byla kiedys taka niemadra zabawa. na kazde pytanie trzeba bylo bez smiechu > odpowiadac pomidor. dzisiaj, kiedy zyjemy znacznie szybciej i musimy wiele slow > > skracac, pis zaproponowal aby zamiast pomidor, mowic po... dlaczego jest susza? > > po, kto sprowokowal beger? po, kto zbudowal kamere, ktora nagrywala film o > rozmowach beger? po, dlaczego drozeja buraki? po, dlaczego kaczynscy nie > urosli? po..... kto szykuje zamach stanu? po Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: PO = pomidor 27.09.06, 11:55 antyswiniopas napisał: > byla kiedys taka niemadra zabawa. na kazde pytanie trzeba bylo bez smiechu > odpowiadac pomidor. dzisiaj, kiedy zyjemy znacznie szybciej i musimy wiele slow > > skracac, pis zaproponowal aby zamiast pomidor, mowic po... dlaczego jest susza? > > po, kto sprowokowal beger? po, kto zbudowal kamere, ktora nagrywala film o > rozmowach beger? po, dlaczego drozeja buraki? po, dlaczego kaczynscy nie > urosli? po..... kto szykuje zamach stanu? po oczywiscie to odpowiedz zgodnie z nowymi regulami zabawy skrotowa. pelniejsza bylaby 'po+sld+so+psl+sluzby' Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Król jest nagi - PO zaprzecza 27.09.06, 11:10 Pierwszy raz jestem wdzięczny Tuskowi - udowodnił jaki ma "inteligentny" elektorat... Brawo - mamy aferę że ho,ho... Afery nie ma ale skoro wódz powiedział, Michnik poświęcił wydanie, Stasiewicz ogłosił koniec PIS - to każdy "inteligent" elektoratu PO stwierdzi, że szaty króla są piękne i dostojne... Idźcie barany palić na ulicach samochody - wasz wódz ma chrapkę na wariant Węgierski - demokratycznie na władzę nie ma już szans Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne proba przewrotu? 27.09.06, 11:11 Uklad zorganizowal prowokacje aby powstalo zamieszanie zeby miec pretekst do obalenia rzadu i powolanie koalicji 'zgody narodowej' PO+SLD+SO+PSL nie wolno sie dac na to nabrac. "Lewacy Wszejkiej Masci Lasczcie Sie!" Odpowiedz Link Zgłoś
red.a.michnik IV RP legla w gruzach tera bedziem budowac V RP 27.09.06, 11:15 IV RP legla w gruzach tera bedziem budowac V RP Odpowiedz Link Zgłoś
rolinski.pawel Podstawa prawna ewentualnego dochodzenia.... 27.09.06, 11:15 Tak sobie czytam i słucham i już nic nie rozumiem... Co innego negocjacje miedzy partiami(wtedy partia decyduje o obsadzie stanowisk) a co innego negocjacje z jedna konkretną osobą)... Pan Minister Sprawiedliwosci i Prokurator Generalny Ziobro nie dostrzega przestepstwa... Czym jest namawianie do przejścia do innego koła poselskiego lub partii w zamian za stanowisko niz nakłanianie do głosowania w okreslony sposób (zgodnie z wola partii dominującej) w zamian za korzyść przynajmniej osobistą... Są na to paragrafy Kodeksu Karnego: Art. 228. § 1. Kto, w związku z pełnieniem funkcji publicznej, przyjmuje korzyść majątkową lub osobistą albo jej obietnicę,podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. i następne paragrafy Art. 229. § 1. Kto udziela albo obiecuje udzielić korzyści majątkowej lub osobistej osobie pełniącej funkcję publiczną w związku z pełnieniem tej funkcji, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. i następne paragrafy lub Art. 250a. § 1. Kto, będąc uprawniony do głosowania, przyjmuje korzyść majątkową lub osobistą albo takiej korzyści żąda za głosowanie w określony sposób, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. Tej samej karze podlega, kto udziela korzyści majątkowej lub osobistej osobie uprawnionej do głosowania, aby skłonić ją do głosowania w określony sposób lub za głosowanie w określony sposób. § 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca czynu określonego w § 1 lub 2 podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 4. Jeżeli sprawca przestępstwa określonego w § 1 albo w § 3 w związku z § 1 zawiadomił organ powołany do ścigania o fakcie przestępstwa i okolicznościach jego popełnienia, zanim organ ten o nich się dowiedział, sąd stosuje nadzwyczajne złagodzenie kary, a nawet może odstąpić od jej wymierzenia. W przypadku art. 250a jest on zamieszczony w Rozdziale XXXI Kodeksu Karnego "Przestępstwa przeciwko wyborom i referendum" ale skoro z pis,minnictwa wynika ze można je stosować w stosunku do władz spółek handlowych, to do posłów chyba też... Z Poważaniem Paweł R. Odpowiedz Link Zgłoś
rolinski.pawel Re: Podstawa prawna ewentualnego dochodzenia.... 27.09.06, 15:29 Z orzecznictwa - w sprawie art. 228 i 229 KK Postanowienie Sądu Najwyższego - Izba Karna z dnia 3 grudnia 2002 r. II KKN 208/2001 OSNKW 2003/3-4 poz. 37 Biuletyn Sądu Najwyższego 2003/4 str. 19 Krakowskie Zeszyty Sądowe 2003/5 poz. 7 Jeżeli funkcjonariusz publiczny uzależnia od otrzymania korzyści majątkowej czynność służbową, do której wykonania był nie tylko uprawniony, lecz także zobowiązany przepisami prawa, to zachowanie takie wyczerpuje znamiona określone w § 4 i 3 art. 228 kk i uzasadnia przyjęcie kumulatywnego zbiegu obu tych przepisów stosownie do art. 11 § 2 kk. Wyrok Sądu Apelacyjnego w Krakowie z dnia 18 listopada 1999 r. II AKa 191/99 Prokuratura i Prawo - dodatek 2000/4 poz. 21 Krakowskie Zeszyty Sądowe 1999/12 poz. 23 Podmiotem występku sprzedajności (art. 228 kk), a odpowiednio - przekupstwa (art. 229 kk) może być nie tylko funkcjonariusz publiczny, ale także inna osoba pełniąca funkcję publiczną. Sąd Apelacyjny nie podziela poglądów zdejmujących odpowiedzialność za korupcję osób podejmujących decyzje w sferze publicznej, zobowiązanych do bezstronności (jak pracownicy banków), dlatego tylko, że ich stanowiska zostały pominięte w katalogu funkcjonariuszy publicznych. Postanowienie Sądu Najwyższego - Izba Karna z dnia 25 czerwca 2004 r. V KK 74/2004 OSNKW 2004/7-8 poz. 79 Biuletyn Sądu Najwyższego 2004/8 Jurysta 2004/10 str. 34 Krakowskie Zeszyty Sądowe 2004/9 poz. 10 Orzecznictwo Sądu Najwyższego w Sprawach Karnych 2004 poz. 1191 Zachowanie nauczyciela akademickiego, związane z wykonywaniem przez niego obowiązków o jakich mowa w art. 99 ustawy z dnia 12 września 1990 r. o szkolnictwie wyższym (Dz. U. 1990 r. Nr 65 poz. 385 ze zm.), stanowi realizację jednego z konstytucyjnych zadań państwa (art. 70 ust. 1 Konstytucji RP) i spełnia kryterium pełnienia funkcji publicznej. Na temat art. 250a KK nie znalazłem zadnych orzeczeń, wyroków ani postanowień Sądów. Paweł R. Odpowiedz Link Zgłoś
ochm Re: Lipiński proponował Beger stanowisko za przej 27.09.06, 11:17 Niesamowity byl wczoraj program "Teraz my"! Wczorajszy gosc programu z PiS'u nie wiedzial jak sie zachowac po obejrzeniu materialu z nagraniem rozmowy, a dzis nagle ma juz gotowa odpowiedz, ze to prowokacja i metody ze Wschodu. Ciekawe kto mu przygotowal taka wypowiedz. Zaloze sie, ze wczoraj wieczorem, po objerzeniu tego rewolucyjnego programu wladze PiS postawily na "nogi" wszystkich swoich doradcow i specjalistow, a panowie Kaczynscy byli pewnie purpurowi ze zlosci, ze beda musieli oddac wladze, hihihihii A dzis prosze, mowia ze nic sie nie stalo, nawet prokurator generalny kraju mowi, ze tu nie ma przestepstwa i nie widzi nic zlego w wyemitowanym materiale. PiS = Polityka Imitujaca Sprawiedliwosc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PiS topi sie we wlasnym lajnie. Trzeba bylo pojsc na ustepstwa i dojsc do porozumienia z PO a nie z LPR i Samoobrona, teraz ponosza konsekwencje swoich decyzji zachlannych na wladze. Juz Lech Walesa mowil o Kaczorach, ze sa chorzy na wladze. A nasz kraj dalej nie moze sie doczekac uczciwych politykow zajmujacych sie naprawde waznymi sprawami. PiS = Polityka Imitujaca Sprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
aron33 Re: Lipiński proponował Beger stanowisko za przej 27.09.06, 15:09 Panie Ziobro miał pan rację z tymi 5 latami przechowywania bilingów Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Teraz będzie jeszcze gorzej !!!! 27.09.06, 11:20 LPR nic by nie zyskał na dalszej koalicji z PiS, bo PiS starał się za wszelką cenę uniezależnić i przejąć całą władzę. Teraz tępę społeczeństwo pomyśli "No tak, PiS to jednak szuje, ale LPR to prawdziwi patrioci" i może być tak, że LPR wygra nowe wybory. A wtedy Beger dostanie więcej, niż proponował PiS, a już na pewno nie pójdzie siedzieć za oszustwa wyborcze. Zwróćcie uwagę na jej sformułowanie "myślałam, że tego nie wytrzymam, ALE JESTEM SILNA". Czytaj: jestem wrażliwą, patriotyczną osobą, ale mam też cechy przywódcze, dam sobie radę ze wszystkim". Socjotechnika... Nie proponuje się łapówki osobom, co do których ma się wątpliwości, że jej nie wezmą. Po prostu PiS nie przewidział, że LPR to aż takie szuje. Odpowiedz Link Zgłoś
yhy_yhy PiS niech się sprzymierzy z grupą pruszkowską... 27.09.06, 11:20 ,,,coraz bardziej pasują do siebie...hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
malutki.kutasek.z.platformy Beger premierem, Rokita wice - nowy rząd !!!!!!! 27.09.06, 11:22 Nowy rząd koalicji Buraków z Niemcami !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ekoza Beger na premiera, a Michnik na prezydenta 27.09.06, 11:24 i wtedy skończą się kłopoty skorumpowanych Polaków, będzie tak jak przed PISem, nikt nie będzie ich ścigał; a ten durtny PIS chciał zniszczyć naszą małą stabilizację... Odpowiedz Link Zgłoś
forum_wyborcza PiS = Przekupstwo i Skorumpowanie !!! 27.09.06, 11:29 PiS = Przekupstwo i Skorumpowanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Lipiński proponował Beger stanowisko za przej 27.09.06, 11:32 Ja tam jakoś nie miałam złudzeń, że dokładnie tak wyglądają polityczne "negocjacje". Opozycja może sobie darować święte oburzenie bo wiadomo, że oni robia tak samo. Wkurzyło mnie tylko, że chcą publiczne pieniądze używać do ratowania dupy posłów Samoobrony w kontekscie weksli. Kto jak kto, ale posłowie to powinni się lepiej zastanowić nad tym jakie papiery podpisują i skoro ręczyli podpisem to nie ma odwołania, powinni ponieść tego konsekwencje. Śmieszy mnie też, że przeszkadza teraz Ziobrze i Kaczyńskiemu, że Beger była karana. Już sobie wzięli do rządu karanego i ja, jako obywatel, musiałam to przełknąć. Naprawdę nie uważam, żeby pani Beger była w czymkolwiek gorsza od Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
malutki.kutasek.z.platformy PO = Prowokacja - Oszustwa 27.09.06, 11:33 ............ Odpowiedz Link Zgłoś
kaza40 Lipiński proponował Beger stanowisko za przejśc.. 27.09.06, 11:36 pisałam już przy innych okazjach o szmbie , bagnie i tp, teraz mi mowę odebrało Odpowiedz Link Zgłoś
gonia164 Lipiński proponował Beger stanowisko za przejśc.. 27.09.06, 11:37 Jeśli siedzi Rywin za znacznie mniej "czytelne" nagranie, to teraz powinni wsadzić do więzienia członków PIS! Odpowiedz Link Zgłoś