Dodaj do ulubionych

Szkoła tak, Giertych nie

30.09.06, 08:50
Giertych - ok !
Obserwuj wątek
    • abba15 Szkoła tak, Giertych tak, Ubekistan nie 30.09.06, 09:07
      oto spełniają się przepowiednie, kiedy to po uchwaleniu przez Sejm ustawy o
      rozwiązaniu WSI, że razwiedka w ciągu najbliższych miesięcy podejmie próbę
      wysadzenia w powietrze rządu premiera Jarosława Kaczyńskiego. Oficerowie frontu
      ideologicznego, poumieszczani w charakterze gwiazd po stacjach telewizyjnych,
      rozgłośniach radiowych, gazetach, uniwersytetach, fundacjach i salonach, zaczęli
      uwijać się jak w ukropie, produkując fakty prasowe, ilustrujące nasilający się
      proces podnoszenia w Polsce głowy przez "faszyzm". Te wysiłki oficerów frontu
      ideologicznego wspierał swoimi kanałami "drogi Bronisław" w otoczeniu dzieci
      wdowy, wspartych w początkach sławnej transformacji ustrojowej całym batalionem
      Służby Bezpieczeństwa. W rezultacie "prasa międzynarodowa" zaczęła wyrażać coraz
      żywsze zaniepokojenie postępującą faszyzacją Polski, stwarzającej zagrożenie
      zwłaszcza dla "zdobyczy okrągłego stołu". "Fanatyzm lśniący w wodza oku
      straszliwy budzi w nich niepokój, asceza zaś napawa trwogą, że im zdobycze
      zabrać mogą" - pisał poeta o pierwszym pokoleniu Towarzyszy Szmaciaków, jak
      widać, nie bez kozery mówiącym o obowiązku wzmożonej czujności. Oto dzięki
      pomyślnej transformacji ustrojowej na scenę wkroczyło już pokolenie trzecie, a
      zdobycze tak samo są zagrożone, jak w okresie nasilającej się walki klasowej
      przed śmiercią Ojca Narodów. Okazuje się, że Słońce Ludzkości jak zwykle miało
      rację, że czujności nigdy za wiele. W takiej sytuacji zmobilizowany został
      również "Salon", a także wszystkie chluby przodującej polskiej nauki. Przykład
      dała pani prof. Magdalena Środa, porzucając chwilowo odcinek wyrównywania
      płci("Oznajmiła nam Środzina, że chłopakom powyrzyna, a dziewczynom powypala, bo
      to Unię zadowala") na rzecz odcinka propagandowego upana red. Michnika.
      Za tym przykładem ruszyli inni, dzięki czemu kol. Rafał Ziemkiewicz chłodnym
      piórem naturalisty, "co wykopuje i nazywa glisty", opisał
      zjawisko "małpiego rozumu". Ale ten "małpi rozum" był tylko wyrazem gorliwości
      autorytetów moralnych w odrabianiu wieloletniego nadymania przez razwiedkę.
      I kiedy w ten oto sposób zakończone zostały przygotowania na wszystkich
      odcinkach, po wstępnym harcu pana prezesa Balcerowicza, wykonywanie zadania
      rozpoczął pan Andrzej, grożąc zerwaniem rządowej koalicji. W kulminacyjnym
      momencie kryzysu Trybunał Konstytucyjny uznał sejmową uchwałę o powołaniu
      Komisji Śledczej do zbadania prywatyzacji sektora bankowego za "sprzeczną z
      konstytucją". Widać, że i tam zarządzono mobilizację podobną jak w roku 1992,
      kiedy to Trybunał otrzymał od razwiedki zadanie pozbawienia mocy prawnej
      sejmowej uchwały lustracyjnej. Nie czas na prawnicze subtelności, kiedy
      zagrożone są zdobycze "okrągłego stołu", toteż i wtedy, i teraz Trybunał okazał
      się głuchy na argument, że uchwała nie jest "aktem prawnym", więc nie powinna w
      ogóle być przedmiotem badania. Bardziej zadbano tylko o zachowanie pozorów, bo
      tym razem Trybunał przezornie przełożył na następny dzień ogłoszenie swego
      orzeczenia, dzięki czemu nie powtórzyła się sytuacja z 1992 roku, kiedy to w
      półtorej godziny po zamknięciu rozprawy prof. Andrzej Zoll odczytał sentencję
      wyroku i bodajże 30 stron maszynopisu uzasadnienia. Skoro tak, to z góry można
      założyć, że i ustawy o rozwiązaniu WSI, o CBA, ordynacja wyborcza do samorządów
      i ustawa o udostępnieniu dokumentów bezpieki z lat 1944-1990 oraz ich zawartości
      - też zostaną hurtem uznane za sprzeczne z konstytucją, zanim w listopadzie i
      grudniu zakończy się kadencja sześciu sędziów. Periculum in mora! Periculum, tym
      bardziej że te wszystkie posunięcia mogą być tylko przygotowaniem artyleryjskim
      do głównego natarcia. Polegałoby ono na konstruktywnym wotum nieufności, tzn. na
      obaleniu rządu Jarosława Kaczyńskiego, przy jednoczesnym wysunięciu przez nową
      sejmową większość (PO, SLD, Samoobrona i PSL) na to stanowisko, dajmy na to,
      "premiera z Krakowa". Musiałby on oczywiście uprzednio wycharknąć ideologiczne i
      moralne opory przed zlaniem się z Sojuszem Lewicy Demokratycznej i Samoobroną,
      ale jak padnie taki rozkaz, to nie będzie czasu na żadne wahania. Czegóż to nie
      robi się dla Polski, zwłaszcza kiedy przemawia ona głosem najlepszych swoich
      s...synów? Dzięki temu można byłoby całemu państwu zaaplikować kurację
      przeczyszczającą, powywalać ministrów z ich gabinetów, jeszcze raz pogonić
      znienawidzonego Macierewicza, zasłużonych towarzyszy z razwiedki ponownie
      wprowadzić do biur, spółek skarbu państwa i mafii i w ten sposób, w atmosferze
      przywróconej praworządności, dokonać ostatecznego zabezpieczenia zdobyczy
      "okrągłego stołu". Gdyby prezydent się wzdragał przed udzieleniem nowemu rządowi
      inwestytury, można byłoby oskarżyć go o próbę faszystowskiego zamachu stanu,
      przeciwko której odbyłyby się gwałtowne demonstracje z udziałem wszystkich
      konfidentów, a po ich pomyślnym zakończeniu można by odprawić dziękczynne
      nabożeństwo świeckie do Jacka Kuronia, który zdaje się już został santo subito.
      • onufry5 Re: Szkoła tak, Giertych tak, Ubekistan nie 30.09.06, 20:40
        Zostało Ci jeszcze trochę żółci? Wciskasz swoje brednie jako komentarz, czyżby
        jedyne słuszne media nie chciały Ci tego wydrukować? Widocznie też doszli do
        tego wniosku, że coś z Tobą nie tak i boją się konsekwencji zbyt dogłębnego
        prania mózgów, powodującego opróżnienie jamy czaszkowej.
      • boston911 Re: Szkoła tak, Giertych tak, Ubekistan nie 30.09.06, 23:42
        Ty, abba15, moglbys to strescic? Rzygac sie chce jak patrze ilezes sie tam
        napocil.
      • dyzurny.psychiatra wroc na oddzial! 01.10.06, 19:48
    • loader Koński Łeb... 30.09.06, 09:26
      ...i jego banda homofobów, nigdy nic nie rozumieją (nie tylko młodzieży), czego
      najlepszym dowodem są kompromitujące wypowiedzi członków bandy odnośnie
      homoseksualizmu (dla nich to to samo co pedofilia), narkomanii (wg. nich to nie
      choroba tylko zła wola) czy patriotyzmu (postrzeganym przez nich jako
      nacjonalizm i faszyzm, słynne koszulki z logo). Nigdy nikt nie będzie mi mówił
      co jest dla mnie dobre a co złe, bo te dwie rzeczy rozrużniam instynktownie (w
      przeciwieństwie do LPeR)a już napewno nie pan Końska Głowa!!!
      Anarcho-Agresive-Antypoliticen (R.A.F)
      • boston911 Re: Koński Łeb... 30.09.06, 23:43
        do stajni!
    • garret1988 Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 09:56
      Uczniowie wszystkich wojewudztw, STRAJKUJCIE!!
      WYWALIMY GIERTYCHA ZE SZKÓŁ!!
      • kemer2 Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 16:26
        Trzeba być konsekwentnym - powinno być: Óczniowie wszystkich wojewudztw,
        STRAJKÓJCIE!!
        WYWALIMY GIERTYCHA ZE SZKUŁ!!
    • czterdziesci_i_cztery od razu wiadomo, że to Opole :(( 30.09.06, 10:08
      to hanysy, nieuki - tylko ściągać potrafią - pamiętacie, jak w Opolskiem
      musieli powtarzać maturę?
      I jak widać, podpuścić też ich łatwo...

Weźcie się lepiej do nauki, bo nawet tej "30%-wej matury" nie zdacie.
      • sabbatha Re: od razu wiadomo, że to Opole :(( 30.09.06, 12:38
        przepraszam cie bardzo - to ze powtarzano mature to przez to ze tylko u nas
        wyszly na jaw przecieki (a byly wszedzie) bo u nas nie odpuszczono oszustwa (w
        calej Polsce mieli zadania)

i ani ja ani 95% ludzi uczacych sie w Opolu hanysami nie jestesmy wiec przestac
        pieprzyc glupoty.
      • asiccaa Re: od razu wiadomo, że to Opole :(( 02.10.06, 17:44
        zamknij się piepr*ony homofobie!~A ty to może lepszy jesteś? Lizod*p głupi idz
        sie wyściskaj z Gie*tychem to może zostaniesz ministrem ds. oczyszczalni szamba:/
    • cobolt Skandal jak mozna cos takiego robic? 30.09.06, 11:13
      Faszyzm zaczyna brac gore w tym kraju
      • baretto ten człowiek nie powinien znajdować sie na żadnym 30.09.06, 13:23
        stanowisku kierowniczym, on się do tego nie nadaje, tak jak bliźniaki. Absurdem
        jest te ciemne społeczeństwo które ich wybrało. to wszystko jest straszne.
    • muzg_na_patyku Aha, kolejny "układ" 30.09.06, 11:23
      - Nie wierzę, że ta demonstracja to tylko i wyłącznie inicjatywa uczniów. Bez cichego przyzwolenia części nauczycieli nie mogłaby się odbyć - uważa Kawa.

Tym razem zdeprawowana młodzież i "lumpeninteligenci" nauczyciele.

Na początku było całkiem zabawnie, potem zrobiła się żenada ale teraz mnie to już nie rusza.
    • feretron Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 14:31
      Otóż to. Największemu Polskiemu Politykowi należy powiedzieć stanowcze NIE!
      Polska szkoła przed jego ministrowaniem odbiegała od szkół zachodnich pod
      względem przygotowania młodych ludzi do dorosłego życia. Teraz ten regres jest
      (i będzie) jeszcze większy. Giertychowi STOP!
      • alterpars przyszla emigracja jak sadze 30.09.06, 15:17
        jak sadzicie ilu z tychmaturzystow pierwsze co zrobi po studiach a nawet w
        trakcie wyjedzie i do polskich korzeni nawet sie nie przyzna
      • sawi5 Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 15:19
        Tak dosc rzadow Giertycha Jak swiat swiatem zawsze trzeba bylo zdawac wszystkie
        egzaminy a jak tak dalej pojdzie to stworzymy sobie bande nieukow Zreszta
        juz dzis sie slyszy ze po co sie uczyc z jednego zdajacego przedmiotu jak
        bedzie amnestja i tak dostanie sie mature I urosna nam niedouczeni lekarze
        nauczyciele inzynierowie nie wstyd
      • boston911 Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 23:45
        feretron napisał:

> Giertychowi STOP!

Popieram!
    • antoniw2 Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 17:12
      dla_dobra_polski napisała:

> Giertych - ok !

Też tak myślę. A partia moskiewska usiłuje cofnąć czas; tutaj więcej:
      www.google.pl/search?q=plechicki%2BKORupcja&hl=pl&lr=&filter=0
    • aquarium1 Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 19:11
      a PIS sprzyja z taki Girtychem co ma nie po kolei w glowie... to jest po prostu
      przykre.. wstyd mi za nasza Polske
    • mieczyslaw.koluszki Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 20:19
      Ta wladza kompletnie mlodych ludzi nie rozumie, zyje w calkowicie innym
      swiecie. To dopiero poczatek protestow.
    • milton84 Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 21:35
      Girtych OUT - ja nie wiem skad ten facet sie w ogole wzial w rzadie.. po czesci
      dzieki glupim Kaczynskim.. wstyd mi przez niego...
      • aquarium1 Re: Szkoła tak, Giertych nie 01.10.06, 09:52
        dokladnie - musimy sie wstydzic przez takich dwoch maly jełopów - przez Jarka
        ktory sie zwiazal z Giertychem i przez Girtycha ktoremu brakuje klepek i
        zachowuje sie jakby byl psychiczny
    • wojtekpil Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 23:37
      Dlatej lewackeij młodzieży miniestrem powinien byc jąkała Owsiak. Zamiast sie
      cackać z gnojami wywalić ich za zbita mąrde ze szkoły, niech kopiąc ziemniaki
      na polu a za moje pieniądze z podatków procestują. Won z PO i innym paskudnym
      lewactwem. Giertych jeste the best!!!!!!!!!!!!!
      • boston911 Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 23:47
        wojtekpil napisał:

> Dlatej lewackeij młodzieży miniestrem powinien byc jąkała Owsiak. Giertych
        jeste the best!!!!!!!!!!!!!

Moze tabletka by ci pomogla.
      • takrzy1 Re: Szkoła tak, Giertych nie 01.10.06, 04:32
        wojtekpil faktycznie powinien poddac sie intensywnemu leczeniu, jesli zmiany
        nie zaszly zbyt daleko.
        Mam 57 lat, mieszkam w USA, ale calym sercem jestem z protestujaca mlodzieza i
        szczerze jej wspolczuje. Takiego glupka jeszcze na tym stanowisku nie bylo,
        nawet chyba za komuny, gdy przyszlo mi chodzic do szkoly, a pozniej studiowac.
        Odkad pamietam w Polsce trwa wieczna, nigdy nie konczaca sie reforma
        szkolnictwa. Najwyzszy czas by to juz zostawic i dalej tego nie psuc.
        • plorg Re: Szkoła tak, Giertych nie 01.10.06, 09:04
          > Mam 57 lat, mieszkam w USA, ale calym sercem jestem z protestujaca mlodzieza
          > i szczerze jej wspolczuje. Takiego glupka jeszcze na tym stanowisku nie bylo,
          > nawet chyba za komuny, gdy przyszlo mi chodzic do szkoly, a pozniej studiowac.
          -----------------------------------------
          Mozna by sie spodziewac, ze w tym wieku ludzie maja wiecej rozumu. Niestety dla
          ciebie juz za pozno na leczenie.
    • budva Re: Szkoła tak, Giertych nie 01.10.06, 19:46
      Koham gertyha, dał me matóre .
    • abba15 Giertych tak czerwone świnie nie 01.10.06, 19:51
      każdy wyznawca św. Judasza
      to UBecka świnia a nie nasza
      bo antypolskie Ubeckie gnidy
      to nie Polacy to michnikoidy
      • dyzurny.psychiatra wracaj na oddzial!! 01.10.06, 19:57
        • budva Gertyh kohany przez niedocenianyh w szkole 01.10.06, 20:10
          3 podeścia do matóry i nareszcie jest!Możeta pisać co hceta A ja bede nosic go
          na rekah.
    • kuleczka37 Szkoła tak, Giertych nie 01.10.06, 21:16
      Uważam że to co robi pan Giertych nie jest dobre dla młodzieży. To na pewno w
      przyszłościodbije się na jej życiu i wykształceniu. Sądzę także iż ich
      manifestacja jest czymś dobrym ponieważ starają się oni walczyć o swoje prawa i
      dobrą przyszłość.
    • paradoks_04_rp roman giertych 02.10.06, 11:29
      roman giertych (pl.wikipedia.org/wiki/Roman_Giertych) ministrem edukacji

---
      "żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (j.
      kaczyński)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka