dla_dobra_polski 30.09.06, 08:50 Giertych - ok ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abba15 Szkoła tak, Giertych tak, Ubekistan nie 30.09.06, 09:07 oto spełniają się przepowiednie, kiedy to po uchwaleniu przez Sejm ustawy o rozwiązaniu WSI, że razwiedka w ciągu najbliższych miesięcy podejmie próbę wysadzenia w powietrze rządu premiera Jarosława Kaczyńskiego. Oficerowie frontu ideologicznego, poumieszczani w charakterze gwiazd po stacjach telewizyjnych, rozgłośniach radiowych, gazetach, uniwersytetach, fundacjach i salonach, zaczęli uwijać się jak w ukropie, produkując fakty prasowe, ilustrujące nasilający się proces podnoszenia w Polsce głowy przez "faszyzm". Te wysiłki oficerów frontu ideologicznego wspierał swoimi kanałami "drogi Bronisław" w otoczeniu dzieci wdowy, wspartych w początkach sławnej transformacji ustrojowej całym batalionem Służby Bezpieczeństwa. W rezultacie "prasa międzynarodowa" zaczęła wyrażać coraz żywsze zaniepokojenie postępującą faszyzacją Polski, stwarzającej zagrożenie zwłaszcza dla "zdobyczy okrągłego stołu". "Fanatyzm lśniący w wodza oku straszliwy budzi w nich niepokój, asceza zaś napawa trwogą, że im zdobycze zabrać mogą" - pisał poeta o pierwszym pokoleniu Towarzyszy Szmaciaków, jak widać, nie bez kozery mówiącym o obowiązku wzmożonej czujności. Oto dzięki pomyślnej transformacji ustrojowej na scenę wkroczyło już pokolenie trzecie, a zdobycze tak samo są zagrożone, jak w okresie nasilającej się walki klasowej przed śmiercią Ojca Narodów. Okazuje się, że Słońce Ludzkości jak zwykle miało rację, że czujności nigdy za wiele. W takiej sytuacji zmobilizowany został również "Salon", a także wszystkie chluby przodującej polskiej nauki. Przykład dała pani prof. Magdalena Środa, porzucając chwilowo odcinek wyrównywania płci("Oznajmiła nam Środzina, że chłopakom powyrzyna, a dziewczynom powypala, bo to Unię zadowala") na rzecz odcinka propagandowego upana red. Michnika. Za tym przykładem ruszyli inni, dzięki czemu kol. Rafał Ziemkiewicz chłodnym piórem naturalisty, "co wykopuje i nazywa glisty", opisał zjawisko "małpiego rozumu". Ale ten "małpi rozum" był tylko wyrazem gorliwości autorytetów moralnych w odrabianiu wieloletniego nadymania przez razwiedkę. I kiedy w ten oto sposób zakończone zostały przygotowania na wszystkich odcinkach, po wstępnym harcu pana prezesa Balcerowicza, wykonywanie zadania rozpoczął pan Andrzej, grożąc zerwaniem rządowej koalicji. W kulminacyjnym momencie kryzysu Trybunał Konstytucyjny uznał sejmową uchwałę o powołaniu Komisji Śledczej do zbadania prywatyzacji sektora bankowego za "sprzeczną z konstytucją". Widać, że i tam zarządzono mobilizację podobną jak w roku 1992, kiedy to Trybunał otrzymał od razwiedki zadanie pozbawienia mocy prawnej sejmowej uchwały lustracyjnej. Nie czas na prawnicze subtelności, kiedy zagrożone są zdobycze "okrągłego stołu", toteż i wtedy, i teraz Trybunał okazał się głuchy na argument, że uchwała nie jest "aktem prawnym", więc nie powinna w ogóle być przedmiotem badania. Bardziej zadbano tylko o zachowanie pozorów, bo tym razem Trybunał przezornie przełożył na następny dzień ogłoszenie swego orzeczenia, dzięki czemu nie powtórzyła się sytuacja z 1992 roku, kiedy to w półtorej godziny po zamknięciu rozprawy prof. Andrzej Zoll odczytał sentencję wyroku i bodajże 30 stron maszynopisu uzasadnienia. Skoro tak, to z góry można założyć, że i ustawy o rozwiązaniu WSI, o CBA, ordynacja wyborcza do samorządów i ustawa o udostępnieniu dokumentów bezpieki z lat 1944-1990 oraz ich zawartości - też zostaną hurtem uznane za sprzeczne z konstytucją, zanim w listopadzie i grudniu zakończy się kadencja sześciu sędziów. Periculum in mora! Periculum, tym bardziej że te wszystkie posunięcia mogą być tylko przygotowaniem artyleryjskim do głównego natarcia. Polegałoby ono na konstruktywnym wotum nieufności, tzn. na obaleniu rządu Jarosława Kaczyńskiego, przy jednoczesnym wysunięciu przez nową sejmową większość (PO, SLD, Samoobrona i PSL) na to stanowisko, dajmy na to, "premiera z Krakowa". Musiałby on oczywiście uprzednio wycharknąć ideologiczne i moralne opory przed zlaniem się z Sojuszem Lewicy Demokratycznej i Samoobroną, ale jak padnie taki rozkaz, to nie będzie czasu na żadne wahania. Czegóż to nie robi się dla Polski, zwłaszcza kiedy przemawia ona głosem najlepszych swoich s...synów? Dzięki temu można byłoby całemu państwu zaaplikować kurację przeczyszczającą, powywalać ministrów z ich gabinetów, jeszcze raz pogonić znienawidzonego Macierewicza, zasłużonych towarzyszy z razwiedki ponownie wprowadzić do biur, spółek skarbu państwa i mafii i w ten sposób, w atmosferze przywróconej praworządności, dokonać ostatecznego zabezpieczenia zdobyczy "okrągłego stołu". Gdyby prezydent się wzdragał przed udzieleniem nowemu rządowi inwestytury, można byłoby oskarżyć go o próbę faszystowskiego zamachu stanu, przeciwko której odbyłyby się gwałtowne demonstracje z udziałem wszystkich konfidentów, a po ich pomyślnym zakończeniu można by odprawić dziękczynne nabożeństwo świeckie do Jacka Kuronia, który zdaje się już został santo subito. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry5 Re: Szkoła tak, Giertych tak, Ubekistan nie 30.09.06, 20:40 Zostało Ci jeszcze trochę żółci? Wciskasz swoje brednie jako komentarz, czyżby jedyne słuszne media nie chciały Ci tego wydrukować? Widocznie też doszli do tego wniosku, że coś z Tobą nie tak i boją się konsekwencji zbyt dogłębnego prania mózgów, powodującego opróżnienie jamy czaszkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: Szkoła tak, Giertych tak, Ubekistan nie 30.09.06, 23:42 Ty, abba15, moglbys to strescic? Rzygac sie chce jak patrze ilezes sie tam napocil. Odpowiedz Link Zgłoś
loader Koński Łeb... 30.09.06, 09:26 ...i jego banda homofobów, nigdy nic nie rozumieją (nie tylko młodzieży), czego najlepszym dowodem są kompromitujące wypowiedzi członków bandy odnośnie homoseksualizmu (dla nich to to samo co pedofilia), narkomanii (wg. nich to nie choroba tylko zła wola) czy patriotyzmu (postrzeganym przez nich jako nacjonalizm i faszyzm, słynne koszulki z logo). Nigdy nikt nie będzie mi mówił co jest dla mnie dobre a co złe, bo te dwie rzeczy rozrużniam instynktownie (w przeciwieństwie do LPeR)a już napewno nie pan Końska Głowa!!! Anarcho-Agresive-Antypoliticen (R.A.F) Odpowiedz Link Zgłoś
garret1988 Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 09:56 Uczniowie wszystkich wojewudztw, STRAJKUJCIE!! WYWALIMY GIERTYCHA ZE SZKÓŁ!! Odpowiedz Link Zgłoś
kemer2 Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 16:26 Trzeba być konsekwentnym - powinno być: Óczniowie wszystkich wojewudztw, STRAJKÓJCIE!! WYWALIMY GIERTYCHA ZE SZKUŁ!! Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziesci_i_cztery od razu wiadomo, że to Opole :(( 30.09.06, 10:08 to hanysy, nieuki - tylko ściągać potrafią - pamiętacie, jak w Opolskiem musieli powtarzać maturę? I jak widać, podpuścić też ich łatwo... Weźcie się lepiej do nauki, bo nawet tej "30%-wej matury" nie zdacie. Odpowiedz Link Zgłoś
sabbatha Re: od razu wiadomo, że to Opole :(( 30.09.06, 12:38 przepraszam cie bardzo - to ze powtarzano mature to przez to ze tylko u nas wyszly na jaw przecieki (a byly wszedzie) bo u nas nie odpuszczono oszustwa (w calej Polsce mieli zadania) i ani ja ani 95% ludzi uczacych sie w Opolu hanysami nie jestesmy wiec przestac pieprzyc glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
asiccaa Re: od razu wiadomo, że to Opole :(( 02.10.06, 17:44 zamknij się piepr*ony homofobie!~A ty to może lepszy jesteś? Lizod*p głupi idz sie wyściskaj z Gie*tychem to może zostaniesz ministrem ds. oczyszczalni szamba:/ Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Skandal jak mozna cos takiego robic? 30.09.06, 11:13 Faszyzm zaczyna brac gore w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
baretto ten człowiek nie powinien znajdować sie na żadnym 30.09.06, 13:23 stanowisku kierowniczym, on się do tego nie nadaje, tak jak bliźniaki. Absurdem jest te ciemne społeczeństwo które ich wybrało. to wszystko jest straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
muzg_na_patyku Aha, kolejny "układ" 30.09.06, 11:23 - Nie wierzę, że ta demonstracja to tylko i wyłącznie inicjatywa uczniów. Bez cichego przyzwolenia części nauczycieli nie mogłaby się odbyć - uważa Kawa. Tym razem zdeprawowana młodzież i "lumpeninteligenci" nauczyciele. Na początku było całkiem zabawnie, potem zrobiła się żenada ale teraz mnie to już nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
feretron Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 14:31 Otóż to. Największemu Polskiemu Politykowi należy powiedzieć stanowcze NIE! Polska szkoła przed jego ministrowaniem odbiegała od szkół zachodnich pod względem przygotowania młodych ludzi do dorosłego życia. Teraz ten regres jest (i będzie) jeszcze większy. Giertychowi STOP! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars przyszla emigracja jak sadze 30.09.06, 15:17 jak sadzicie ilu z tychmaturzystow pierwsze co zrobi po studiach a nawet w trakcie wyjedzie i do polskich korzeni nawet sie nie przyzna Odpowiedz Link Zgłoś
sawi5 Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 15:19 Tak dosc rzadow Giertycha Jak swiat swiatem zawsze trzeba bylo zdawac wszystkie egzaminy a jak tak dalej pojdzie to stworzymy sobie bande nieukow Zreszta juz dzis sie slyszy ze po co sie uczyc z jednego zdajacego przedmiotu jak bedzie amnestja i tak dostanie sie mature I urosna nam niedouczeni lekarze nauczyciele inzynierowie nie wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 23:45 feretron napisał: > Giertychowi STOP! Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
antoniw2 Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 17:12 dla_dobra_polski napisała: > Giertych - ok ! Też tak myślę. A partia moskiewska usiłuje cofnąć czas; tutaj więcej: www.google.pl/search?q=plechicki%2BKORupcja&hl=pl&lr=&filter=0 Odpowiedz Link Zgłoś
aquarium1 Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 19:11 a PIS sprzyja z taki Girtychem co ma nie po kolei w glowie... to jest po prostu przykre.. wstyd mi za nasza Polske Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslaw.koluszki Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 20:19 Ta wladza kompletnie mlodych ludzi nie rozumie, zyje w calkowicie innym swiecie. To dopiero poczatek protestow. Odpowiedz Link Zgłoś
milton84 Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 21:35 Girtych OUT - ja nie wiem skad ten facet sie w ogole wzial w rzadie.. po czesci dzieki glupim Kaczynskim.. wstyd mi przez niego... Odpowiedz Link Zgłoś
aquarium1 Re: Szkoła tak, Giertych nie 01.10.06, 09:52 dokladnie - musimy sie wstydzic przez takich dwoch maly jełopów - przez Jarka ktory sie zwiazal z Giertychem i przez Girtycha ktoremu brakuje klepek i zachowuje sie jakby byl psychiczny Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekpil Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 23:37 Dlatej lewackeij młodzieży miniestrem powinien byc jąkała Owsiak. Zamiast sie cackać z gnojami wywalić ich za zbita mąrde ze szkoły, niech kopiąc ziemniaki na polu a za moje pieniądze z podatków procestują. Won z PO i innym paskudnym lewactwem. Giertych jeste the best!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: Szkoła tak, Giertych nie 30.09.06, 23:47 wojtekpil napisał: > Dlatej lewackeij młodzieży miniestrem powinien byc jąkała Owsiak. Giertych jeste the best!!!!!!!!!!!!! Moze tabletka by ci pomogla. Odpowiedz Link Zgłoś
takrzy1 Re: Szkoła tak, Giertych nie 01.10.06, 04:32 wojtekpil faktycznie powinien poddac sie intensywnemu leczeniu, jesli zmiany nie zaszly zbyt daleko. Mam 57 lat, mieszkam w USA, ale calym sercem jestem z protestujaca mlodzieza i szczerze jej wspolczuje. Takiego glupka jeszcze na tym stanowisku nie bylo, nawet chyba za komuny, gdy przyszlo mi chodzic do szkoly, a pozniej studiowac. Odkad pamietam w Polsce trwa wieczna, nigdy nie konczaca sie reforma szkolnictwa. Najwyzszy czas by to juz zostawic i dalej tego nie psuc. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Szkoła tak, Giertych nie 01.10.06, 09:04 > Mam 57 lat, mieszkam w USA, ale calym sercem jestem z protestujaca mlodzieza > i szczerze jej wspolczuje. Takiego glupka jeszcze na tym stanowisku nie bylo, > nawet chyba za komuny, gdy przyszlo mi chodzic do szkoly, a pozniej studiowac. ----------------------------------------- Mozna by sie spodziewac, ze w tym wieku ludzie maja wiecej rozumu. Niestety dla ciebie juz za pozno na leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
budva Re: Szkoła tak, Giertych nie 01.10.06, 19:46 Koham gertyha, dał me matóre . Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Giertych tak czerwone świnie nie 01.10.06, 19:51 każdy wyznawca św. Judasza to UBecka świnia a nie nasza bo antypolskie Ubeckie gnidy to nie Polacy to michnikoidy Odpowiedz Link Zgłoś
budva Gertyh kohany przez niedocenianyh w szkole 01.10.06, 20:10 3 podeścia do matóry i nareszcie jest!Możeta pisać co hceta A ja bede nosic go na rekah. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka37 Szkoła tak, Giertych nie 01.10.06, 21:16 Uważam że to co robi pan Giertych nie jest dobre dla młodzieży. To na pewno w przyszłościodbije się na jej życiu i wykształceniu. Sądzę także iż ich manifestacja jest czymś dobrym ponieważ starają się oni walczyć o swoje prawa i dobrą przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
paradoks_04_rp roman giertych 02.10.06, 11:29 roman giertych (pl.wikipedia.org/wiki/Roman_Giertych) ministrem edukacji --- "żadne krzyki nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (j. kaczyński) Odpowiedz Link Zgłoś