Dodaj do ulubionych

Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu

30.09.06, 16:41
Jedynym wyjściem jest odsłonić karty WSI/IPN i poznać kto jest kim w tym
chorym kraju.
Obserwuj wątek
    • fraglesi67 Nie bądzmy naiwni 30.09.06, 16:48
      To co było być może najciekawsze w tych archiwach, zapewne już dawno zostało
      skrzętnie schowane
      • franek.dziennikarz-9 [...] 30.09.06, 22:29
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • chudymisio Niedawno to PiS straszył wyborami 30.09.06, 23:40
          A teraz to PiS jest straszony wyborami, hehehe
          I dopiero jak im przewaga stopniała, to się okazało, że wybory wcale nie muszą
          być takie dobre i że "prawdziwi patrioci" to jednak ci , którzy nie chcą wyborów ;)

No i do tego sam Lepper straszy. Właśnie ten który miał być na smyczy
          Kaczyńskich trzymany. Życie płata figle.

A co do agentów, to myśle że łże-polacy i lumpen-forumowicze nie wiedzą jak
          straszne było to łże-wsi. Na szczęście łże-prezydent z lumpensemantycznym
          premierem wszystkim to wytłumaczą.

Tylko, czy zrozumiemy? Czy tym razem powiedzą coś w końcu po Polsku? Czy
          łże-prezydent z lumpensemantycznym-premierem odstąpią w końcu od swojej
          ulubionej nowomowy, która swoim stylem mocno zalatuje komunistyczną propagandą.

Oooo podłe, zaplute karły reakcji ;)
          • arek83lbn Re: Niedawno to PiS straszył wyborami 01.10.06, 11:38
            oni nie chca wyborow bo jeszcze tyle rzeczy muszą naprawic i zbudowac(czyli
            spiep..)
            arek83lbn.blox.pl/html
        • sulineczka Re: Ś_w_i_n_i_o_p_a_s_ ma pełne gacie :)))))))))) 01.10.06, 00:26
          Pan Lepper juz zrobil swoje i dziekujemy mu za proby ucywilizowania sie. Za
          pozno i jesli ma odrobine oleju w glowie to odejsc powinien.Na zawsze .
          Zniknac. Unicestwic sie, zanim wyborcy z odrobina rozsadku to za niego zrobia.
          • matek1965 Re: Ś_w_i_n_i_o_p_a_s_ ma pełne gacie :)))))))))) 01.10.06, 05:45
            lepper ...swinia (przepraszm Swinie..mile zwierzatka), czerwoni na
            drzewa...wisiec...., tuski/rokity.....wynocha z POLSKI!!!!
            Koniec ze swinioczerwonopasami ktorzy wypasaja sie na naszej pracy!!!!!!!
            • frant3 Re: Ś_w_i_n_i_o_p_a_s_ ma pełne gacie :)))))))))) 01.10.06, 07:38
              I niech rządzi skorumpowany PiS.

--
              Frant
              • mooomin www.glosujmy.blox.pl 01.10.06, 10:23
                Wydaje mi sie ze PiS przez ten rok osiagnelo jeden efekt. Wprowadzilo taki
                batlok negatywnych emocji do debaty publicznej, ze wychodzi to z ludzi na kazdym
                kroku. Nawet na forum internetowym. Zastanowcie sie!!! Glosujcie!!!
                • rabi_srulek Najpierw lustracja. Tego komuchy sie boja 01.10.06, 11:45
                  Caly wrzask komuchow o to, ze Kaczory na cos trafily. Prosze zauwazyc, ze zydokomuna uosabiana przez
                  kanalie pokroju Micjnika, Kuronia, Geremka et consortes podniosla wycie na poczatku procesu kumpla
                  UBeka Kuronia, plk Lesiaka i w przeddzien otwarcia "archiwow Y".
            • rabi_srulek Lustracja. Tego komuchy sie boja 01.10.06, 11:46
              Caly wrzask komuchow o to, ze Kaczory na cos trafily. Prosze zauwazyc, ze zydokomuna uosabiana przez
              kanalie pokroju Micjnika, Kuronia, Geremka et consortes podniosla wycie na poczatku procesu kumpla
          • tomczyk6 Re: Ś_w_i_n_i_o_p_a_s_ ma pełne gacie :)))))))))) 01.10.06, 07:38
            Towarzysze.
            W zwionzku z napięta sytuacja na froncie wschodnim, a także braku samolotów z
            Dominikany , podjałem jedynie słusznom decyzję i zostaję na Kubie.Towarzyszka
            Jola z d ... mi sie sk...ła, i te brednie ,które ostatnio wypisywała swiadczom,
            że chyba dogadała się z Mojsiem, a jak pamietacie, Mojsio klasowy wróg
            tow.Leppera (on może zaświdczyć,że nasz Przewodniczący chodził do szkoły)
            wybiera coraz to nowe ziarna z naszego spichlerza.I właśnie społeczeństwo
            zobaczyło,że to nie myszy, ani inne korniki zjadły zboże tow.Bondy.To On ,
            podbiera nam największe ziarna.Chciał obskurant pojeździć troche na
            tow.B(restin)gerowej, ale za chudy w pasie.
            Łzy w oczach, towarzyszki przy spoglądaniu na tow.Leppera, swiadczą ,że nie
            owies, nie koń a tow.Andrzej może ujeżdżać naszą towarzyszkę.Kiedyś dla
            potomności pokażemy taśmy , nakręcone na zamku w Darłowie i figlach towarzyszy
            na tym dużym stole.
            Niech lud wie ,że tow.Lepper też lubi towarzyszki.
            Z partyjnym
            • golcon Pan Lepper to znakomity strateg polityczny 01.10.06, 14:43
              tomczyk6 napisał:

> Towarzysze.
              > W zwionzku z napięta sytuacja na froncie wschodnim, a także braku samolotów z
              > Dominikany , podjałem jedynie słusznom decyzję i zostaję na Kubie.Towarzyszka
              > Jola z d ... mi sie sk...ła, i te brednie ,które ostatnio wypisywała
              swiadczom,
              >
              > że chyba dogadała się z Mojsiem, a jak pamietacie, Mojsio klasowy wróg
              > tow.Leppera (on może zaświdczyć,że nasz Przewodniczący chodził do szkoły)
              > wybiera coraz to nowe ziarna z naszego spichlerza.I właśnie społeczeństwo
              > zobaczyło,że to nie myszy, ani inne korniki zjadły zboże tow.Bondy.To On ,
              > podbiera nam największe ziarna.Chciał obskurant pojeździć troche na
              > tow.B(restin)gerowej, ale za chudy w pasie.
              > Łzy w oczach, towarzyszki przy spoglądaniu na tow.Leppera, swiadczą ,że nie
              > owies, nie koń a tow.Andrzej może ujeżdżać naszą towarzyszkę.Kiedyś dla
              > potomności pokażemy taśmy , nakręcone na zamku w Darłowie i figlach
              towarzyszy
              > na tym dużym stole.
              > Niech lud wie ,że tow.Lepper też lubi towarzyszki.
              > Z partyjnym

Tomczyk, Twój post jest żałosny, tak jak prawie wszystkich PiS-owców.
              Potraficie tylko ubliżać i opluwać ludzi mający krytyczny stosunek do Waszych
              Wodzów. Uważam, że Pan Lepper zrobił znakomitą rzecz: wszedł na chwilę do
              Rządu, aby przekonać się co to za ludzie z tych Kaczyńskich i Giertchów.
              Kiedy się przekonał, że im dobro Polski wisi, co widać na każdym kroku,
              zaczął jak przyzwoity obywatel krytykować ten Rząd. To dzięki Lepperowi i Pani
              Beger, Polska przekonała się jakie łajdackie metody stosowane są przez
              tych "odnowicieli moralnych". W celu utrzymania się przy korycie gotowi są na
              najgorsze układy, to jest przerażające Panie Macierewicz a nie Pański Raporty.
          • jola_z_dywit4 *Samoobrona przywróci Prawo i Sprawiedliwość* 01.10.06, 10:19
            PIS czyli Przekupni i Skorumpowani powinni odejść.
            A szef Kurduplandi Moralistycznej Zgniłej powinien ogłosić swą dymisję.
            • jola_z_dywit4 Bo tylko Samoobrona ma do tego moralne prawo! 01.10.06, 10:22
              Trzecia RP to bagno .
              I te bagno PIS chce zastąpić szambem.
              • rabi_srulek Samoobrona to banda SBekow. To paki z nimi. 01.10.06, 11:52
          • rabi_srulek Lustracja. Tego komuchy sie boja 01.10.06, 11:46
      • plmlp Wypieprzyć ten cały PiS na śmietnik jak kiedyś PC 30.09.06, 22:29
        i zapomnieć o kurduplach. Kiedyś chciały prowadzić kancelarię notarialna po klęsce PC i niech sie może tym zajmą a nie ludziom gó.. z mózgu robią.
        • sumienie.lk Zakazać im jakiejkolwiek aktywności na obszarze RP 01.10.06, 07:25
          a już tym bardziej notarialnej (wyobrażacie sobie problemy ze sporządzonymi
          przez idiotów aktami notarialnymi?).
        • aquarium1 Re: Wypieprzyć ten cały PiS na śmietnik jak kiedy 01.10.06, 09:43
          jestem za - PIS nie ma racji bytu - przez nich musimy sie wstydzic - w gazetach
          zagranicznych jestesmy ukazani w zlym swietle wlasnie przez te kurduple!!!
        • a.k.traper To sa popłuczyny z ruchu "Solidarność" 01.10.06, 11:43
          zwykły kolporter gazetek wiecej znaczył niz te pionki które zawsze sie
          przyklejały jak g... Krytykuja tych co sie narazająć robili wielkie rzeczy a im
          odwagi brakło. Okazuje sie ze to wszystko było złe a ich wizja jest dobra,
          Morde do fotografii pchali teraz okragły stół to be ,gdyby nie on, nikt by nie
          słyszał o takich popaprańcach.
    • przemyslaw.rokicki >> Mnie zastanawia jedno 30.09.06, 16:51
      Czy nie jest bezczelnoscia tlumaczenie zaniechania obowiazku przez Ziobre faktem
      ze ktos z helsinksiej fundacji stwierdzil iz nie jest to przestepstwem skoro
      Ziobro byl pytany o te opinie ZANIM człowiek z tej isntytucji sie wypowiedzial?

--
      Sowiecki Agent
      minister ZbigniewZiobro.ORG z ciekawszej strony
      • moher75 Re: >> Mnie zastanawia jedno 30.09.06, 16:59
        przemyslaw.rokicki napisał:

> Czy nie jest bezczelnoscia tlumaczenie zaniechania obowiazku przez Ziobre
        fakte
        > m
        > ze ktos z helsinksiej fundacji stwierdzil iz nie jest to przestepstwem skoro
        > Ziobro byl pytany o te opinie ZANIM człowiek z tej isntytucji sie
        wypowiedzial?
        >

Patrz przez palce na taki wykwity marketingu politycznego - gdyby wszystkie
        nazwane przez polityków przestępstwa były by nimi na prawdę - w więzieniach
        było by więcej polityków niż w sejmie... To się tyczy wypowiedzi polityków
        każdej opcji..
        • sceptyk40 Re: >> Mnie zastanawia jedno 30.09.06, 17:51
          Czy chcesz przez to powiedzieć, że posłowi wolno więcej, niż każdemu innemu
          obywatelowi w tym kraju ? I jest to gdzieś napisane ? Bo że mają przywileje, to
          prawda (przejazdy, diety, opłacane biura) ale że wolno dopuścić się korupcji w
          imię polityki a nie wolno w imię np. własnego biznesu, tego raczej nie można
          się nigdzie doczytać.
          • moher75 Re: >> Mnie zastanawia jedno 30.09.06, 18:03
            sceptyk40 napisała:

> Czy chcesz przez to powiedzieć, że posłowi wolno więcej, niż każdemu innemu
            > obywatelowi w tym kraju ? I jest to gdzieś napisane ? Bo że mają przywileje,
            to
            >
            > prawda (przejazdy, diety, opłacane biura) ale że wolno dopuścić się korupcji
            w
            > imię polityki a nie wolno w imię np. własnego biznesu, tego raczej nie można
            > się nigdzie doczytać.

Nie, Chcę powiedzieć, że to co mówi Gosiewski, Komorowski, Lepper,... często
            jest tyle warte co słowa gospodyni domowej w reklamie proszku do prania. W
            Polsce jak widać 3/4 dorosłych ludzi wierzyło w kryształowość polityki która z
            definicji jest brudna i nieuczciwa. Ludzie wierzyli, że polityka rozgrywa się
            jawnie, na posiedzeniach sejmu nie zaś za kulisami, w zaciszu hotelu
            poselskiego... W tak zaawansowanych demokracjach jak USA czy UK - co chwile
            wybuchają skandale polityczne i obyczajowe z udziałem polityków -
            Socjotechnika w wykonaniu posłów z SLD i PO sprawiła, że miliony ludzi
            uwierzyło, że słońce było zawsze zielone a dziś nieoczekiwanie zmieniło barwę...
          • pies_na_lewizne Re: >> Mnie zastanawia jedno 30.09.06, 23:28
            sceptyk40 napisała:

> Czy chcesz przez to powiedzieć, że posłowi wolno więcej, niż każdemu innemu
            > obywatelowi w tym kraju ? I jest to gdzieś napisane ? Bo że mają przywileje,
            > to prawda (przejazdy, diety, opłacane biura) ale że wolno dopuścić się
            > korupcji w imię polityki a nie wolno w imię np. własnego biznesu, tego raczej
            > nie można się nigdzie doczytać.

jestes troszke demagogiczny i sklaniasz sie ku uzywaniu skrotow myslowych.

Czy moglbys KONKRETNIE napisac jakie masz KONKRETNE zarzuty, cytujac KONKRETNE
            wypowiedzi czy czyny oskarzanego przez Ciebie o przestepstwo?

Ale bardzo Cie prosze, postaraj sie to wyrazic bardzo PRECYZYJNIE, ok?

Bo chyba nie twierdzisz zo oferowanie "stolka" partiom czy poszczegolnym poslom
            w politycznych negocjacjach to cos zdroznego?

Jesli twierdzisz ze to nic zdroznego, to o co tam jeszcze chodzilo?

Bo jesli twierdzisz ze tak, to ja twierdze ze albo nie masz zielonego pojecia o
            polityce albo po prostu nie jestes z nami zupelnie szczery.
            • osmiolatek Re: >> Mnie zastanawia jedno 30.09.06, 23:56
              do psa na lewiznie. Czy propozycja utworzenia funduszu na spłacenie weksli z sejmowych pieniędzy nie jest korupcją? Jest to sytuacja porównywalna z tą od Rywina.
              • pies_na_lewizne Re: >> Mnie zastanawia jedno 01.10.06, 00:21
                osmiolatek napisał:

> do psa na lewiznie. Czy propozycja utworzenia funduszu na spłacenie weksli z
                > sejmowych pieniędzy nie jest korupcją? Jest to sytuacja porównywalna z tą od
                > Rywina.

To rzeczywiscie bylo durne teoretyzowanie w zlym smaku, ale zauwaz ze to byly
                tylko jego dywagacje, z ktorych w pare zdan pozniej sie wycofal.

To bylo cos zupelnie zreszta nierealnego, nigdy by kieownictwo PiSu tego by nie
                zaaktepowalo (toz to byloby posmiewisko na caly kraj! chyba tacy durni nie sa).

Mysle ze chcial po prostu babsztyla zbyc obetnicami gruszek na wierzbie, ale te
                gruszki okazaly sie bardzo cierpkie, tak dla oferujacego jak i dla wlacicieli
                sadu.
                • pe1 Re: >> Mnie zastanawia jedno 01.10.06, 11:10
                  pies_na_lewizne napisał:

> To rzeczywiscie bylo durne teoretyzowanie w zlym smaku, ale zauwaz ze to byly
                  > tylko jego dywagacje, z ktorych w pare zdan pozniej sie wycofal.
                  >

nie kłam. wszyscy widzieli.
            • koloratura1 Bardzo konkretnie i bardzo precyzyjnie: 01.10.06, 06:09
              pies_na_lewizne napisał:

>
              > Bo chyba nie twierdzisz zo oferowanie "stolka" partiom czy poszczegolnym
              > poslom
              > w politycznych negocjacjach to cos zdroznego?

Ofiarowanie poszczególnym posłom stołków za wyjście z partii opozycyjnej i
              głosowanie zgodnie z wolą rządu jest nie tylko czymś zdrożnym, ale wręcz -
              przestępczym (korupcja).
              I nie ma to nic wspólnego z negocjacjami politycznymi, normalnymi w trakcie
              budowy koalicji.
              Zresztą chyba najgorliwszy zwolennik PiSu nie nazwie "próbą budowy koalicji"
              tego, co się odbyło między p.Beger a p.Lipińskim lub, jeszcze lepiej - p.Beger a
              p.Mojzesowiczem.

Czym innym jest, gdy po wyborach dwie, lub kilka partii, postanawiają zawiązać
              koalicję, celem wspólnego rządzenia. Negocjują wtedy zarówno kwestie programowe,
              jak i powołanie wspólnego rządu, składającego się z przedstawicieli
              poszczególnych partii koalicyjnych oraz obsadę wszelkich innych, ważnych
              stanowisk w państwie.
              Możesz to nazwać podziałem stołków, ale nie ma to nic wspólnego z korupcją,
              choćby nawet bardzo ważny przedstawiciel PiSu (Kuchciński) "rżnął" na ten temat
              "głupa".

> Jesli twierdzisz ze to nic zdroznego [to już wyjaśniałam - nie tylko jest to
              "cos zdrożnego", ale wręcz - przestępczego], to o co tam jeszcze chodzilo?

- O przekupstwo bezpośrednie, bo wymierne w złotówkach: Sejm poniesie koszty
              weksli "uciekinierów" z Samoobrony przynajmniej na czas egzekucji komorniczej
              oraz procesu.
              Piszę "przynajmniej", bo niewykluczone, że i na dobre... (Wielu specjalistów
              uważa, że wyrok sądowy wcale nie musi być korzystny dla posłów.)
              No, chyba, że p.Lipiński z góry WIEDZIAŁ, jaki będzie ewentualny wyrok... A to
              jeszcze gorzej, zarówno dla niego jak i dla PiSu.
              I naprawdę nie zmienia faktu reakcja późniejsza przedstawicieli PiSu: "To
              zupełnie niemożliwe". Wcale nie jestem pewna, czy tak faktycznie by zareagowano,
              gdyby "negocjacje" z Beger były prawdziwe...

- O obietnicę "pomocy" przy rozwiązywaniu problemów sądowych p.Beger.
              Urzędnicy Min.Sprawiedliwości ("Zgłosi się do Pani ktoś od Ziobry"...) nie są od
              udzielania "konsultacji prawnych" posłom, mającym na karku sprawy sądowe. Nie są
              wogóle od tego rodzaju "pomocy" komukolwiek.

Mało?

• tychik1 Re: Niech swiatlo stoi na swieczniku ! a nie pod 30.09.06, 16:52
      korcem
      moher75 napisał:

> Jedynym wyjściem jest odsłonić karty WSI/IPN i poznać kto jest kim w tym
      > chorym kraju.
      T:Wszystko to co jest czy bylo zakryte, ma w koncu zostac odkryte.
      (jak podobno zostalo napisane)
    • amanasunta53 Wypowiedział się oto wybitny mąż stanu... 30.09.06, 16:58
      Uczciwy polityk i patriota.Chluba Darłowa i Darłówka.Widocznie przebywanie przy
      elektrowniach wiatrowych powoduje przyrost inteligencji.Nawet od poziomu zero.
      Tylko ...co bedzie jak nie ma wiatru?
      • silenius.monachijski A milczałeś gdy Wybitny Strateg go ministrem robił 30.09.06, 17:03
        • amanasunta53 Re: A milczałeś gdy Wybitny Strateg go ministrem 30.09.06, 17:05
          silenius.monachijski napisała:

Nie milczłam.Myslałam ,że sie buraka ,,ucywilizuje''.Myliłam sie.
          • michalng Re: A milczałeś gdy Wybitny Strateg go ministrem 30.09.06, 17:54
            > Nie milczłam.Myslałam ,że sie buraka ,,ucywilizuje''.Myliłam sie.

Od kiedy przebywanie w towarzystwie kartofli moze ucywilizowac buraka :))
            • nessuno Re: A milczałeś gdy Wybitny Strateg go ministrem 30.09.06, 19:15
              michalng napisał:

> > Nie milczłam.Myslałam ,że sie buraka ,,ucywilizuje''.Myliłam sie.
              >
              > Od kiedy przebywanie w towarzystwie kartofli moze ucywilizowac buraka :))

Dokładnie.Doborowe towarzystwo,bardzo siebie warte.Szuler i krętacz z jednej
              strony, z drugiej zaś gostek niespełna chyba rozumu, skoro liczył, że lud we
              wszystkie jego kwaczące słowa uwierzy.Do tego jeszcze mieszkający z mamusią i
              dymający swojego kota.Straszny syf i szambo w tej"polityce"
              • moher75 nessuno - chamie 30.09.06, 20:35
                Zastanów się nad swoim językiem i obyczajem - po co publicznie robisz z siebie
                za przeproszeniem ścierkę ? Trochę kultury - w końcu bądź co bądź wypowiadasz
                się publicznie.
                • cokebottle Re: nessuno - chamie 30.09.06, 20:58
                  Po co go upominasz. Niech Platfus Obywatelski ujawni w pełni swój potencjał
                  intelektualny
                  • nessuno Re: nessuno - chamie 30.09.06, 21:20
                    cokebottle napisał:

> Po co go upominasz. Niech Platfus Obywatelski ujawni w pełni swój potencjał
                    > intelektualny

Oj, baaardzo się mylisz.Czy Ty mnie przypadkiem nie obrażasz posądzeniami o
                    sympatię do PO? Ani PO,ani SO, ani SLD, ani PSL, ani Bóg wie jeszcze jakie
                    tatałajstwo nie jest obiektem moich sympatii. Jestem totalnie bezpartyjny, nie
                    widzę u nas żadnego ugrupowania, które godne by miało być moim
                    reprezentantem.Wszędzie ściek,szambo i szumowiny.Mnie już dawno znudziły się
                    durne i puste obietnice dlatego ich wszystkich olewam.Nie zasługują na mój głos.
                    • uomonuovo Re: nessuno - chamie 30.09.06, 22:48
                      nessuno napisał:

> cokebottle napisał:
                      >
                      > > Po co go upominasz. Niech Platfus Obywatelski ujawni w pełni swój potencj
                      > ał
                      > > intelektualny
                      >
                      > Oj, baaardzo się mylisz.Czy Ty mnie przypadkiem nie obrażasz posądzeniami o
                      > sympatię do PO? Ani PO,ani SO, ani SLD, ani PSL, ani Bóg wie jeszcze jakie
                      > tatałajstwo nie jest obiektem moich sympatii. Jestem totalnie bezpartyjny, nie
                      > widzę u nas żadnego ugrupowania, które godne by miało być moim
                      > reprezentantem.Wszędzie ściek,szambo i szumowiny.Mnie już dawno znudziły się
                      > durne i puste obietnice dlatego ich wszystkich olewam.Nie zasługują na mój
                      głos
                      > .
                      Kogo ty chcesz oszukac. Siebie samego nie oszukasz. Gdybys byl znudzony i
                      obojetny na te sprawy to by cie tu nie bylo na tym forum, a jesli juz to tak
                      emocjonalnie bys nie reagowal. Wulgaryzmy kierowane pod czyims kierunkiem sa
                      objawem zaangazowania, zawodu i slabosci. Frustracja ktora jest forma energii,
                      najlatwiej uwalniana poprzez wulgarne zachowanie, zlosc, kalusznie itp. itd.
                      Obojetna osoba w ten sposob sie nie zachowuje.
                      Relax You'll live longer. ;). To tylko polityka, a my robmy swoje.
                    • cokebottle Re: nessuno - chamie 01.10.06, 11:18
                      nessuno napisał:

> cokebottle napisał:
                      >
                      > > Po co go upominasz. Niech Platfus Obywatelski ujawni w pełni swój potencj
                      > ał
                      > > intelektualny
                      >
                      > Oj, baaardzo się mylisz.Czy Ty mnie przypadkiem nie obrażasz posądzeniami o
                      > sympatię do PO? Ani PO,ani SO, ani SLD, ani PSL, ani Bóg wie jeszcze jakie
                      > tatałajstwo nie jest obiektem moich sympatii. Jestem totalnie bezpartyjny, nie
                      > widzę u nas żadnego ugrupowania, które godne by miało być moim
                      > reprezentantem.Wszędzie ściek,szambo i szumowiny.Mnie już dawno znudziły się
                      > durne i puste obietnice dlatego ich wszystkich olewam.Nie zasługują na mój
                      głos
                      > .

O już wiem kim jesteś. Kandydatem na Króla Polski, a może nie ...na Krula Polski
                • nessuno Re: nessuno - chamie 30.09.06, 21:14
                  moher75 napisał:

> Zastanów się nad swoim językiem i obyczajem - po co publicznie robisz z siebie
                  > za przeproszeniem ścierkę ? Trochę kultury - w końcu bądź co bądź wypowiadasz
                  > się publicznie.

Do Twej wypowiedzi się nie ustosunkuję,Twój nick wszystko wyjaśnia moherowy chamie.
                • waldek117 Re: nessuno - chamie 01.10.06, 05:51
                  Mial cham zloty rog. Zaprzepascil. Zastanawiajace jak sprawdza sie osobowosc w
                  tym kotle rzeczywistosci.
              • uomonuovo Re: A milczałeś gdy Wybitny Strateg go ministrem 30.09.06, 22:38
                nessuno napisał:

> michalng napisał:
                >
                > > > Nie milczłam.Myslałam ,że sie buraka ,,ucywilizuje''.Myliłam sie.
                > >
                > > Od kiedy przebywanie w towarzystwie kartofli moze ucywilizowac buraka :))
                >
                > Dokładnie.Doborowe towarzystwo,bardzo siebie warte.Szuler i krętacz z jednej
                > strony, z drugiej zaś gostek niespełna chyba rozumu, skoro liczył, że lud we
                > wszystkie jego kwaczące słowa uwierzy.Do tego jeszcze mieszkający z mamusią i
                > dymający swojego kota.Straszny syf i szambo w tej"polityce"

Wyjdz z domu troche na powietrze, bo zaczynasz gnic od srodka od tej zlosci i
                wulgaryzmu. Wdech , wydech , wdech , wydech ;)
          • helmut.berlin A wiesz dlaczego sie nie ucywilizowal? 30.09.06, 17:57
            Bo nie mial sie od kogo nauczyc.... jaki pan taki kram, nie oszukujmy sie
      • helmut.berlin Re: Wypowiedział się oto wybitny mąż stanu... 30.09.06, 17:56
        Pomysl o sobie, jak moze ubywac inteligencji od poziomu zero. Nie wiesz? Ja ci
        wytlumacze?
    • pomidor30 Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu 30.09.06, 17:03
      pierwszy raz w zyciu zgadzam sie z Lepperem :)
      • krychola Re: Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu 30.09.06, 18:12
        A ja się zgodziłem z Lepperem jeszcze w kwestii tej że chciał aby Macierewicz
        przedstawił dowody na ter swoje kłamstwa względem ministów spraw zagranicznych.
    • antoniw2 Re: Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu 30.09.06, 17:04
      moher75 napisał:

> chorym kraju.
      Zobacz też: a partia moskiewska usiłuje cofnąć czas; tutaj więcej:
      www.google.pl/search?q=plechicki%2BKORupcja&hl=pl&lr=&filter=0
    • balum.balum premier Jaroslaw K. NIE powiedział "przepraszam" ! 30.09.06, 17:07
    • linetrol Wyjscie to jest - PIS... 30.09.06, 17:08
      Co z tego ze byly by nowe wybory jak i tak ciagle ci sami postkomunisci ida do
      rzadu... za kazdym razem pod inna nazwa platformy....

PIS sie jeszcze nie skonczyl... Dajmy im szanse... Potem ci wszyscy powinni
      miec zakaz zasiadania w rzadzie...
      • adamski291 Re: Wyjscie to jest - PIS... 30.09.06, 21:50
        Szanowny internauto! Pragnę nieśmiało zwrócić uwagę, że "byłyby" piszemy razem.
        Koncówka "by" pisana jest razem z formami osobowymi a oodzielnie z bezosobowymi.
        Teraz i zawsze!
      • koloratura1 Re: Wyjscie to jest - PIS... 01.10.06, 06:23
        linetrol napisała:

>
        > PIS sie jeszcze nie skonczyl... Dajmy im szanse... Potem ci wszyscy powinni
        > miec zakaz zasiadania w rzadzie...

Obawiam się, że spróbują raz jeszcze, bowiem - do trzech razy sztuka...
        Ale mam nadzieję, że nie wcześniej, niż za piętnaście lat. Tyle bowiem minęło od
        niesławnej pamięci rządu Olszewskiego.
    • duziabuzia Czereśniak stworzenie boże,miejsce jego w oborze 30.09.06, 17:08
      a nie do polityki...młodzi bierzcie wszystko w swoje ręce ! ja zgred wam to mówię!
    • scolopetarius Jedynym wyjścieSamoobrony to wywalić zgniły łeb 30.09.06, 17:08
      Andrzeja Leppera na gnojownik historii. Samoobrona bez Leppera jeszcze ma
      szanse z nim już NIE. On się skompromitował doszczętnie, a do tego zmawia się z
      Zollem- a wiadomo gdzie on ma chłopskie sprawy.Chce tylko tak jak jego koleś
      brylować na salonach, a elektorat to dla nich NIKT.
    • szasza7 Tylko wybory!!!Dorn jest cynicznym durniem.W wy 30.09.06, 17:11
      wiadzie mówi,że można budować IV RP nawet z Wrzodakiem.Z każdym ,kto t,budowę
      takiej RP popiera.No dobrze.To się pytam Dorna jako pochodzącego z rodziny
      żydowskiej,czy można zwalczać antysemityzm przy pomocy zdeklarowanych
      antysemitów?Jeśli Dorn jest takim wielkim Polakiem i patriotą,to niech się
      nauczy odróżniać meczet od bożnicy.Nie widziałem Dorna nigdy w katolickim
      kościele i nie mam mu tego za złe.Jest zapewne innego wyznania.I chociaż
      moherowcy mimo tego go popierają też mnie nie dziwi.Tolerancja.Ale niech dorn
      nie usiłuje nas uczyć moralności i prawdziwego patriotyzmu.Ztakimi wykładami
      niech jedzie gdazie indziej,choćby do Izraela.
      • moher75 Re: Tylko wybory!!!Dorn jest cynicznym durniem.W 30.09.06, 17:23
        szasza7 napisała:
        > nie usiłuje nas uczyć moralności i prawdziwego patriotyzmu.Ztakimi wykładami
        > niech jedzie gdazie indziej,choćby do Izraela.

Nie pojmuję... co ma wyznanie do narodowości ? Dla mnie Dorn może wierzyć nawet
        w Kubusia Puchatka co nie oznacza, że ma się pakować i emigrować do Stumilowego
        Lasu. Każdy Żyd, będący obywatelem Polski, wierzący w ten kraj i pracujący dla
        jego dobra - jest Polakiem i tu jest jego miejsce...
        Nie zapominaj że ten kraj z wieloma jego zdobyczami, kulturą i obyczajem przez
        wieki budowali nasi bracia Żydzi. Uważajmy raczej na Polaków którzy jadą za
        granicę i sprzedają ten kraj za jednego eurocenta zarówno swoim postępowaniem
        jak i świadectwem.
      • pmonroe szasza7 - ty wymyslasz nieprawdziwe rzeczy 30.09.06, 17:24
        Od kiedy Dorn jest Zydem ?
        Cos ci sie pomylilo sowietcki kolezko ( KGB czy GRU ? )
        albo rzucasz te potwarze celowo be zdyskredytowac czlowieka.

szasza7 napisała:

> wiadzie mówi,że można budować IV RP nawet z Wrzodakiem.Z każdym ,kto t,budowę
        > takiej RP popiera.No dobrze.To się pytam Dorna jako pochodzącego z rodziny
        > żydowskiej,czy można zwalczać antysemityzm przy pomocy zdeklarowanych
        > antysemitów?Jeśli Dorn jest takim wielkim Polakiem i patriotą,to niech się
        > nauczy odróżniać meczet od bożnicy.Nie widziałem Dorna nigdy w katolickim
        > kościele i nie mam mu tego za złe.Jest zapewne innego wyznania.I chociaż
        > moherowcy mimo tego go popierają też mnie nie dziwi.Tolerancja.Ale niech dorn
        > nie usiłuje nas uczyć moralności i prawdziwego patriotyzmu.Ztakimi wykładami
        > niech jedzie gdazie indziej,choćby do Izraela.
        • bitumin2 Re: szasza7 - ty wymyslasz nieprawdziwe rzeczy 30.09.06, 23:28
          Jest Zydem, a przynajmniej jest pochodzenia żydowskiego.

Jego tate Dornbaum prowadził zakład zegarmistrzowski w Warszawie. Info
          znajdxiesz chociażby w Wikipedii pod hasłem "Ludwik Dorn".

To mnie dziwi w polityce PRAWICOWEJ PIS, że głównymi jej działaczami jest
          żydowski Dorn, a Radek Sikorski, człowiek dwóch obywatelstw, i maż amerykańskiej
          Żydówki (Appalbaum, czy jakoś tak) jest ministrem MON . Co do żony Sikorskiego,
          to wystarczy spojrzec na jej zdjęcie i skojarzyć nazwisko Appelbaum, aby obnażyć
          konfabulacje, ze jest Polką z kresów, :):) :)
    • bsc1 U PiS-toletów czarne jest białe a białe czarne! 30.09.06, 17:33
      To jest olbrzymia afera większa niż Rywin-gate ! Buta u PiS-toletów wychodzi z
      buta. Arogancja władzy to ich wszechogarniający nowotwór, który ich toczy.
      Zawłaszczanie Państwa podleją teraz obrzydłym sosem macierowiczowkiej obsesji
      na temat roli WSI w niszczeniu prawicy. W każdym demokratycznym Państwie taka
      afera spowodowałaby upadek rządu, ale w tym nierządzie to był tylko mały pikuś.
      Zawarli sojusz z Samoobroną tylko po to, by dorwać się do władzy co ich
      dyskwalifikuje w pseudo odnowie moralnej.K&K nigdy nie dopuszczali myśli o
      koalicji z PO. To mega hipokryzja, w celu oszukiwania społeczeństwa.
      Propaganda sukcesu głoszona przez PiS-toletów to niebywała ułomność umysłowa w
      kategoriach ekonomicznych, bo to nie ich zasługa. Gospodarka pędzi tylko siłą
      rozpędu. Wyrazem ich "sukcesu" może być najmniejsza w historii uzyskana za ich
      rządów kwota z prywatyzacji. Niewykonanie tej części budżetu wynosi aż 80%!
      Panowie memento mori! Dajcie się lepiej skremować.
      • pies_na_lewizne Bedzie taka sama reakcja od Ciebie po raporcie? 30.09.06, 17:48
        Jezeli rozmowa jednego polityka z b. bufetowa tak Cie oburza, to wyobrazam
        sobie jak bedziesz odsyslal winnych od czci i wiary kiedy sprawozdanie ws.
        rozwiazania sluzb specjalnych ujrzy swiatlo dzienne!

Nie zapomnij i wtedy podzielic sie z nami swoimi myslami, czekamy z
        niecierpliwoscia na Twoj post!
        • sceptyk40 Re: Bedzie taka sama reakcja od Ciebie po raporci 30.09.06, 18:00
          Ale się rozmarzyłeś .........
          • pies_na_lewizne Re: Bedzie taka sama reakcja od Ciebie po raporci 30.09.06, 18:22
            sceptyk40 napisała:

> Ale się rozmarzyłeś .........

jestem pies-marzyciel...
    • skubi6 Ciekawe poglądy na temat nieistniejącej partii 30.09.06, 17:34
      ... oczywiście ta nieistniejąca partia, to niePiS, o którym mowa tu:
      www.skubi.net/pis.html
    • pies_na_lewizne Wybory po tym jak poznamy prawde, czemu nie? 30.09.06, 17:41
    • me-e czego boi sie...lepper 30.09.06, 17:46
      ...za pozno zrozumial...przeciwko SObie samemu glosowal...)))
    • q_vw rabi_focker 30.09.06, 17:48
      Napisać, że jesteś podła szmata, to szalenie delikatne stwierdzenie... Boją sie
      tylko pisory, boją się utraty władzy dla której są gotowi nawet podpalić Polskę.
      • przemjod __spokojnie, lepper i beger bedą na liście antka 30.09.06, 21:25
        i wszystko się wyjaśni, prawda nas wyzwoli ;-)
        tylko czyja prawda: jarka? lecha k.? czy g.wno prawda...
      • plaszcz Dla Kaczorów władza jest wszystkim, a bez władzy 30.09.06, 21:25
        a beż władzy są nikim.
        • d_arek_d Re: Dla Kaczorów władza jest wszystkim, a bez wła 30.09.06, 21:40
          plaszcz napisał:

> a beż władzy są nikim

Nie obrażaj "nikogo", bardzo Cię proszę.
    • helmut.berlin czy to prawda, ze 30.09.06, 17:55
      Tworki zbankrutowaly???
      • mooomin www.glosujmy.blox.pl 30.09.06, 18:42
        No to niech wyjdą z tego impasu. i wogóle niech wyjadą z kraju. Pozdrawiam.
        Zmienmy nasz kraj
        • jimmyjazz W podstawówce: Ja się uczyłem, a teraz 30.09.06, 19:18
          W podstawówce pan premier mówił: Ja się uczyłem,
          a teraz: Myśmy chcieli dobrze.

Czy to jest powazny człowiek? Przywódca 40 mln narodu????
          • nessuno Re: W podstawówce: Ja się uczyłem, a teraz 30.09.06, 19:24
            jimmyjazz napisał:

> W podstawówce pan premier mówił: Ja się uczyłem,
            > a teraz: Myśmy chcieli dobrze.
            >
            > Czy to jest powazny człowiek? Przywódca 40 mln narodu????

Niestety, toto jest premierem tego kraju.Nieuk, który nie zna nawet słów hymnu
            narodowego.Takiemu cymbałowi tylko jedno słowo się należy, SPIEPRZAJ DZIADU.
            • pies_na_lewizne Re: W podstawówce: Ja się uczyłem, a teraz 30.09.06, 23:39
              nessuno napisał:

> Nieuk, który nie zna nawet słów hymnu narodowego.

Ja znam chyba tylko pierwsza zwrotke.
              Ty chyba znasz slowa calego hymnu, jak i Miedzynarodowki.
              Gratulacje.
              • koloratura1 Re: W podstawówce: Ja się uczyłem, a teraz 01.10.06, 07:23
                pies_na_lewizne napisał:

> nessuno napisał:
                >
                > > Nieuk, który nie zna nawet słów hymnu narodowego.
                >
                > Ja znam chyba tylko pierwsza zwrotke.

Naprawdę nie masz czym się chwalić.
                No, ale Ty nie jesteś premierem, więc wstyd dla narodu żaden.
                • nessuno Re: W podstawówce: Ja się uczyłem, a teraz 01.10.06, 17:37
                  koloratura1 napisała:

> pies_na_lewizne napisał:
                  >
                  > > nessuno napisał:
                  > >
                  > > > Nieuk, który nie zna nawet słów hymnu narodowego.
                  > >
                  > > Ja znam chyba tylko pierwsza zwrotke.
                  >
                  > Naprawdę nie masz czym się chwalić.
                  > No, ale Ty nie jesteś premierem, więc wstyd dla narodu żaden.

Dokładnie.Zwykły Kowalski nie znając słów hymnu robi wstyd głównie
                  sobie.Premierzyna nie dość, że fałszuje to jeszcze myli słowa.A to już jest
                  wstyd dla nas wszystkich.
              • nessuno Re: W podstawówce: Ja się uczyłem, a teraz 01.10.06, 17:34
                pies_na_lewizne napisał:

> nessuno napisał:
                >
                > > Nieuk, który nie zna nawet słów hymnu narodowego.
                >
                > Ja znam chyba tylko pierwsza zwrotke.
                > Ty chyba znasz slowa calego hymnu, jak i Miedzynarodowki.
                > Gratulacje.

Zmartwię Cię, słów międzynarodówki nie znam, natomiast nasz hymn znam na
                pamięć.Gratulacje zbędne, raczej wyrazy współczucia dla prime za jego"znajomość"
        • pies_na_lewizne Re: glosujmy na ladna pogode 30.09.06, 23:35
          mooomin napisał:

> No to niech wyjdą z tego impasu. i wogóle niech wyjadą z kraju. Pozdrawiam.
          > Zmienmy nasz kraj

to glosowanie to napewno nie jest sondaz.
          to moze byc jedynie uwazane jako mobilizacja ludzi podobnie myslacych... czyli
          lewactwa ;)
      • jola_z_dywit4 ****T_a_ś_m_y _*_P_r_a_w_d_y powaliły PIS***** 30.09.06, 19:10
        PIS czyli Przekupni i Skorumpowani z naczelnym prostakiem,który przeprasza po
        czasie.
        Nie ma moralnego prawa rządzić Polską.
        • antykomuch2 Ciekawe, kto podsunął Lepperowi pomysł z Zollem? 30.09.06, 19:18
          A może ta kandydatura narodziła się 15.09 podczas narady z Tuskiem w Wojnowie,
          no i teraz "Pan Andrzej" realizuje tylko wcześniejsze uzgodnienia?
        • wrojoz Re: ****T_a_ś_m_y _*_P_r_a_w_d_y powaliły PIS**** 30.09.06, 19:31
          Podłość i Szkaradztwo.
    • kpt.klops Wierzę że nie rządzą nami szaleńcy (mimo wszystko) 30.09.06, 17:57
      moher75 napisał:

> chorym kraju.

I tym samym całkowicie się rozbroić (piszę tylko o WSI). Bo nikt nie zechce w
      przyszłości współpracować z tajnymi służbami nie mając tej minimalnej gwarancji
      bezpieczeństwa. Staniemy się atrakcyjnym miejscem dla obcych wywiadów,
      przestępców międzynarodowych oraz terrorystów. Czy naprawdę tego chcesz moherze?
      • moher75 Re: Wierzę że nie rządzą nami szaleńcy (mimo wszy 30.09.06, 20:43
        kpt.klops napisał:

> I tym samym całkowicie się rozbroić (piszę tylko o WSI). Bo nikt nie zechce w
        > przyszłości współpracować z tajnymi służbami nie mając tej minimalnej
        gwarancji
        >
        > bezpieczeństwa. Staniemy się atrakcyjnym miejscem dla obcych wywiadów,
        > przestępców międzynarodowych oraz terrorystów. Czy naprawdę tego chcesz
        moherze
        > ?

Nikt nie będzie odtajniał wszystkich akt WSI - światło dzienne ujrzą te sprawy
        które były sprzeczne z ideą funkcjonowania służb specjalnych..
        • koloratura1 Re: Wierzę że nie rządzą nami szaleńcy (mimo wszy 01.10.06, 07:29
          moher75 napisał:

>
          > Nikt nie będzie odtajniał wszystkich akt WSI - światło dzienne ujrzą te sprawy
          > które były sprzeczne z ideą funkcjonowania służb specjalnych..

Ty naprawdę uważasz, że ktoś się pozbawi takich haków?
          Zakładając, że tam takowe są.
    • pies_na_lewizne Lepper: wraca do korzeni? 30.09.06, 17:59
      Zauwazyliscie to zdjecie Leppera w polu?... Czyzby go tam PiS wywiodl?

A moze wraca do swoich korzeni? No ale przeciez lze-gazeta pisala ze on i na
      rolnictwie sie kompletnie nie zna ;)!

A moze jakas posadka w lze-gazecie? Na pewno sie kilka stanowisk wkrotce
      zwolni ;)
    • ewitas Lepper i Tusk kłamią! Przeczytajcie Dziennik 30.09.06, 18:00
      Uciwy Lepper i praworządny Tusk obaj chcą wyborów.Tylko, dlaczego z artykułu w
      dzisiejszym DZIENNIKU wynika, że tak Tusk jak i Lepper są kłamcami i w
      bezczelny sposób oszukują społeczeństwo i własnych wyborców. Poniżej prezentuje
      dwa linki do artykułów z DZIENNIKA. Jeden opisuje spotkanie Tuska z Leperem pod
      Poznaniem 15 bm., a drugi pokazuje agenturę WSI ulokowaną w mediach.
      Przeczytajcie.

www.subocz.fc.pl/forum/viewtopic.php?p=5803#5803
      www.subocz.fc.pl/forum/viewtopic.php?p=5805#5805
      • sceptyk40 Re: Lepper i Tusk kłamią! Przeczytajcie Dziennik 30.09.06, 18:22
        Te artykuły to znane już rzucanie błotem na oślep. Skoro nie jest możliwe
        odtajnienie osobowych żródeł informacji co oznacza, że nie możemy zadać
        tym "źródłom" żadnych pytań, to jaką mamy gwarancję, że to co się nam podaje w
        artykule o WSI to prawda ? Podobne informacje można usłyszeć na targowisku i
        pod budką z piwem ale czy kto im wierzy ?
      • pies_na_lewizne Re: Lepper i Tusk kłamią! Przeczytajcie Dziennik 30.09.06, 18:37
        ewitas napisała:

> www.subocz.fc.pl/forum/viewtopic.php?p=5803#5803
        > www.subocz.fc.pl/forum/viewtopic.php?p=5805#5805

Dziennik pisze ze Lepper i Tusk spotkali sie 15-go wrzesnia w palacyku w
        Wojnowie by ukldac sie w celu zerwania przez SO porozumienia koalicyjnego.

Spotkanie odbylo sie przy okazji kolacji wydanej prze bawarskiego ministra
        rolnictwa.

Czy ten Tusk musi ciagle szkodzic? Czy on naprawde tak nienawidzi polskosci?
        Czy rzeczywiscie tak trudno jest mu to brzemie nosic?

A moze emigracja do Bawarii zalatwilaby cala spawe?
        Chetnie pomozemy. Co za problem zrzucic sie na bilet, Lederhosen i kapelusz z
        piorkiem.
    • pethate Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu 30.09.06, 18:13
      Pis to przestepcy, Wygonic kaczynsdkich do cyrku. Tresowane kaczki, to ich rola.
      Nie siedzieli a jezorami miela jakby grypsowli.
      • pies_na_lewizne Re: Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu 30.09.06, 18:55
        pethate napisał:

> Pis to przestepcy [...]
        > Nie siedzieli a jezorami miela jakby grypsowli.

O co Ci wlasciwie chodzi?

Nie rozumiesz tego co mowia, czy moze nie lubisz slyszec tego co mowia?

Jesli to pierwsze to powiedz czego nie rozumiesz, ktorys z forumowiczow chetnie
        pomoze zrozumiec.

Jesli to drugie... ano to juz trudno... Ale dlaczego nie chcialbys slyszec co
        maja do powiedzenia? Czyzby chcial sluchac tylko jedynej slusznej linii?

och, o malo bym nie zauwazyl, masz taki brzydki nik. do you like dogs at
        least ;)?
    • zhk Przecież on nie wie co to znaczy "impas",,, 30.09.06, 18:45
      ,,,
      • pies_na_lewizne Re: on wie! 30.09.06, 18:59
        zhk napisał:

> Przecież on nie wie co to znaczy "impas",,,

To taki jego skrot myslowy od "jakem pasal krowy" ;)
    • bezatu7 Re: Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu 30.09.06, 18:52
      a przestępcy skazani na dwa lata w zawiasach za fałszerstwa będą na listach SO?
    • puzii Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu 30.09.06, 18:58
      lepper to cienias,ale trzeba mu przyznac ze ma sakramencki instynkt polityczny.
      • pies_na_lewizne Re: Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu 30.09.06, 19:04
        puzii napisał:

> lepper to cienias,ale trzeba mu przyznac ze ma sakramencki instynkt
        > polityczny.

jak na razie wyprowadzony zostal w pole.
        i tam chyba jego miejsce ;)
        • puzii Re: Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu 30.09.06, 19:14
          Lepper zalatwil Jarka wczesniej niz Jarek Leppera.Nie czekal az podzieli los
          uziemionego przez braciszkow Giertycha.
          • pies_na_lewizne Re: Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu 30.09.06, 19:22
            puzii napisał:

> Lepper zalatwil Jarka wczesniej niz Jarek Leppera.Nie czekal az podzieli los
            > uziemionego przez braciszkow Giertycha.

Masz na mysli tasmy? tak, to byl cios... ponizej pasa.... ale byl.
            Ciekawe ile jeszcze rund Lepper w sobie ma?
            • puzii Re: Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu 30.09.06, 19:27
              Lepper gra ta sama pilka co kaczory i stosuje ta samo taktyke.Oni sa sobie
              warci.
              • pies_na_lewizne Re: Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu 30.09.06, 19:31
                puzii napisał:

> Lepper gra ta sama pilka co kaczory i stosuje ta samo taktyke.Oni sa sobie
                > warci.

umiec byc dobrym graczem politycznym to nie tylko nic zlego, to konieczne bo
                inaczej sie nigdy osiagnie niczego.

waznym natomiast jest PO CO sie gra. Czy dla dobra calego kraju, czy dla dobra
                kolesiow/ukladu, czy moze ... o zgrozo... dla sil niezyczliwych Polsce.

sam sobie odpowiedz kto jest kim w tej grze.
                ale badz szczery z samym soba.
                • koloratura1 Re: Lepper: Nowe wybory jedynym wyjściem z impasu 01.10.06, 08:36
                  pies_na_lewizne napisał:

>
                  > umiec byc dobrym graczem politycznym to nie tylko nic zlego, to konieczne bo
                  > inaczej sie nigdy osiagnie niczego.

Zgoda w całej rozciągłości.

> waznym natomiast jest PO CO sie gra. Czy dla dobra calego kraju, czy dla dobra
                  > kolesiow/ukladu, czy moze ... o zgrozo... dla sil niezyczliwych Polsce.
                  > sam sobie odpowiedz kto jest kim w tej grze.
                  > ale badz szczery z samym soba.

Pomimo Twojej irytującej mentorskiej maniery - pouczanie innych w każdym poście
                  - odpowiem:

Lepper - gra dla siebie samego: ma ambicje polityczne zostać prezydentem.

Kaczyńscy - grają dla tego co im się jawi jako dobro Polski. A że tę ich chorą,
                  katolicko - narodową wizję kraju, podziela +/- 20% społeczeństwa, to mało
                  istotne; pozostałych się uszczęśliwi na siłę. Jak trzeba, to i przy użyciu
                  ubeckich teczek, raportów chorych paranoików, Partyjnej Policji Politycznej (=
                  CBA), dyspozycyjnych sądów, a nawet Trybunałów, kiedy już się je "odzyska", a
                  także dworskiej telewizji i radia.

W swych zapędach są mało oryginalni: dokładnie tego rodzaju rozumowaniem
                  kierowali się francuscy jakobini (lud jest suwerenem), rosyjscy bolszewicy
                  (wyzwolić biednych z nędzy, oddać im władzę), a nawet - Hitler (mrzonki o
                  Wielkiej Rzeszy). Zawsze zaczynało się od pięknych ideałów, a kończyło terrorem,
                  albo i ludobójstwem (trzeba jakoś "przekonać" opornych).

Na szczęście - to już wiek XXI, a w dobie globalizacji, międzynarodowych
                  kontaktów i takichże instytucji, których Polska jest i pozostanie członkiem, w
                  czasach internetu i komunikacji satelitarnej, pomysły na rządzenie, rodem sprzed
                  stuleci, są skazane na niepowodzenie.

Ale co szkody narobią, to narobią...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka