Dodaj do ulubionych

Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę

11.10.06, 13:26
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • cyberdemokracja K*A*C*Z*Y*Ń*S*C*Y też będą niebawem przepraszali 11.10.06, 13:27
      KACZYŃSCY też będą przepraszać - krótko po tym jak stracą immunitety i
      możliwości manipulacji prokuratorsko-sądowniczej
      • me-e sady w polsce to ...karter 11.10.06, 13:32
        ...z czasow terrorystycznego prl-u...tak jak media...tak jak WSI...ci sami
        ludzie te same metody...mysle tu o dowodzacych
        • carssc Re: sady w polsce to ...karter 11.10.06, 13:37
          me-e napisał:

> ...z czasow terrorystycznego prl-u...tak jak media...tak jak WSI...ci sami
          > ludzie te same metody...mysle tu o dowodzacych

Już kiedys pisałem, abyś nauczył się konstruować pełne zdania. Coś Ci zakłóca
          ciąg myślowy? Hm, słowo karter ma raczej bliski związek z silnikami spalinowymi
          a nie sądami. Ale przyznam Ci rację, sędzia Kryże z pewnością ma związek z tym
          wszystkim o czym napisałeś, gratulacje za udany wniosek.
          • me-e bolek zawsze byl pazerny na...kase 11.10.06, 13:51
            ...nawet od diabla

video.google.com/videoplay?docid=-5146871331576782926
            • moroux Haha, tak wygląda prawda wg kaczystów 11.10.06, 13:56
              - na końcu zawsze okazuje się, że kłamali.
              • me-e Re: Haha, to bolek nie byl...bolkiem 11.10.06, 14:58
                ...to kto byl bolkiem w/g ...bo rozumiem ,ze sb to dla ciebie gwiazdy i
                autorytety...wezmy takiego sb-ka lesniaka...i wielu innych czynnych na
                polskiej scenie nie tylko politycznej

video.google.com/videoplay?docid=2185058413755445485&q=nocna+zmiana
                • akermanski Re: Haha, to bolek nie byl...bolkiem 11.10.06, 15:15
                  Chciałbym przeczytać uzasadnienie wyroku. Co tak naprawdę się stało. Czy Wałęsa
                  rozliczył się z tych pieniędzy, czy tylko nie istnieją dowody na
                  "niegospodarność". Po skandalach z Wachowskim i ułaskawieniu mafiozy na kilka
                  dni przed końcem kadencji prezydenckiej uważam go już tylko za sprzedajną
                  marionetkę.

..........................
                  Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl
                  • lidia-michalek7 ++++++++++ U_k_ł_a_d_ broni B_o_l_k_a_ zębami !:) 11.10.06, 18:09
                    ...sędzia Katarzyna Przybylska powiedziała, że słowa
                    Wyszkowskiego padły na kilka miesięcy przed obchodami
                    25. rocznicy "Solidarności", co "bezwzględnie
                    godziło w autorytet" Wałęsy.
                    .....

he he he he !!!

niezwykle ynteligente uzasadnienie :)

gdyby to była 21 rocznica
                    to wyrok byłby inny ?:))))

no i jeżeli prawda godzi
                    bezwzględnie w autorytet Bolka to
                    biada prawdzie !:)
                    • plmlp Wedle Statutów Wislickich odszczeka pod stołem! 11.10.06, 20:05
                      Tako postanowił nasz wielki król Kazimierz.
                      • krwawy.zenek Ja bym go jeszcze kazał wybatożyć., 11.10.06, 20:26
                        tak, żeby zapamiętał.
                        Pomysł z wyrwaniem języka też byłby niezły, ale to już nie te czasy.
                      • wrojoz Re: Wedle Statutów Wislickich odszczeka pod stołe 11.10.06, 20:49
                        PiS tylko kłamie. Oni już tak mają.
                • kralik111 Re: Haha, to bolek nie byl...bolkiem 11.10.06, 17:18
                  me-e napisał:

> ...to kto byl bolkiem w/g ...bo rozumiem ,ze sb to dla ciebie gwiazdy i
                  > autorytety...wezmy takiego sb-ka lesniaka...i wielu innych czynnych na
                  > polskiej scenie nie tylko politycznej

Wejsmy chociazby Jaroslawa Kaczynskiego, na to sa niepodwazalne dowody, a na
                  Walese co macie, oprucz burosuczej PiSdaczej nagonki?
                  • me-e to walesow jest ...56 11.10.06, 17:58
                    ...bo kiedys to mial tylko jednego soboftora...na kw w gdansku
              • wrojoz Re: Haha, tak wygląda prawda wg kaczystów 11.10.06, 20:48
                Kaczyńscy albo mówią nieprawdę albo kłamią.
            • tles01 [...] 11.10.06, 13:56
              • mamara Ziobro załatwi "sprawiedliwy" obrót sytuacji 11.10.06, 17:33
                • wrojoz Re: Ziobro załatwi "sprawiedliwy" obrót sytuacji 11.10.06, 20:45
                  Ziobro to dyżurny rozkazodawca poleceń Kaczorów.
            • antyskaner Bolek - autorytet moralny 11.10.06, 14:54
              Niedługo będziemy i kieszonkowców przepraszać.
              • milet_z_sedesu A ile lat masz dziecko dopiero? 11.10.06, 15:10
        • mooomin Szmaty!!! 11.10.06, 13:37
          Wszyscy ludzie obrazający Wałęsę to szmaty i nalezy z nimi zrobic tylko i az
          to, co oni chieliby zrobic ze swoimi przeciwnikami...
          • douglasmclloyd Re: Szmaty!!! 11.10.06, 15:49
            mooomin napisał:

> Wszyscy ludzie obrazający Wałęsę to szmaty i nalezy z nimi zrobic tylko i az
            > to, co oni chieliby zrobic ze swoimi przeciwnikami...

Od oszolomow nikt nie oczekuje przeprosin, dowalic im 100 tys. kary na PCK i
            przestana pieprzyc jak potluczeni.
        • przesmiewca2 Sady w polsce 11.10.06, 14:18
          to prywatna mafia zera,ciołku
        • kralik111 Re: sady w polsce to ...karter 11.10.06, 17:16
          me-e napisał:

> ...z czasow terrorystycznego prl-u...tak jak media...tak jak WSI...ci sami
          > ludzie te same metody...mysle tu o dowodzacych

Czy to dlatego PiS mianuje na szefow policji w calej Polsce bylych oficerow SB?
        • jacekm22 Re: sady w polsce to ...karter 11.10.06, 20:30
          Trzeba byc slepym by nie zauwazyc jak 4RP upodabnia sie do PLU-u ......
        • wrojoz Re: sady w polsce to ...karter 11.10.06, 20:47
          Prokuratorzy muszą słuchać Ziobry, taki rozkaz Kaczyńskiego. Co to za Polska.?
      • evito byly komunista po nikiem cybedemokracja 11.10.06, 13:36
      • czterdziesci_i_cztery [...] 11.10.06, 13:56
        • marekjurek_u_pinocheta 40 i 4 prochy ci odstawili? Weź coś na uspokojenie 11.10.06, 14:33
          ...
        • 4bani A Jego i moja m.in. demokracja umożliwia 11.10.06, 14:51
          piętnowanie patologii. Twoje wykropkowane skróty świadczą li tylko jakim jesteś
          troglodytą.
      • ted-47 Re: K*A*C*Z*Y*Ń*S*C*Y też będą niebawem przeprasz 11.10.06, 14:36
        cyberprofanacja demokracji
      • wrojoz Re: K*A*C*Z*Y*Ń*S*C*Y też będą niebawem przeprasz 11.10.06, 20:46
        Przeproście i Spieprzajcie.
    • gw_gazeta_ubekistanu Przeprośmy TW Bolka ze był agentem SB 11.10.06, 13:33
      do czego to doszło!
      • ginger123 Re: Przeprośmy TW Bolka ze był agentem SB 11.10.06, 13:38
        i bardzo dobrze,ze sad skazal tego gnojka wyszkowskiego za pomowienia!
        Co do Kaczynskich nie przeprosza sa za bardzo prymitywni!
        • a.k.traper Oczekujesz tego? Bo ja nie. 11.10.06, 13:42
          Dla mnie jest gnidą
      • y.y Re: Przeprośmy TW Bolka ze był agentem SB 11.10.06, 13:49
        gw_gazeta_ubekistanu napisała:

> do czego to doszło!

Raczej przeprośmy wszystkich normalnych ludzi za brunatną hołotę łgarzy od
        psycholi Rydza takich jak ty
      • tles01 [...] 11.10.06, 13:55
        • patman Koleś ma kompleks 11.10.06, 14:52
          Za I PRLu siedział cicho, to teraz musi się wyszczekać. Tles01, staraj się nie używać określeń typu "szmata", bo nobilitujesz przedmówcę.
          • gw_gazeta_ubekistanu Re: patman tles01 wierni uczniowie Maleszki, Bolka 11.10.06, 15:05
            Kuronia i Michnika, język nienawisci i nikczemnosci, nic nowego.
            • patman Ja nie żywię nienawiści, w przeciwieństwie do 11.10.06, 16:00
              ciebie. Jesteś nią opętany. Powiedz czemu nienawidzisz domniemanego Bolka? Czy on ciebie zakapował? Czy przez niego byłeś prześladowany przez SB? Wykaż się, co robiłeś w czasie, gdy Wałęsa siedział?
            • patman A co do Kuronia i Michnika 11.10.06, 16:04
              To jestem z tego dumny, że czerpię z tych wzorów.
              • wet3 Re: patman 11.10.06, 16:17
                patman napisał:

> To jestem z tego dumny, że czerpię z tych wzorów.

Pewnie wyszedles z walterowcow Kuronia! Gratuluje. Dla mnie Kuron pozostanie na
                zawsze antypolska hiena i sprzedawczykiem - podobnie jak ty!
                • patman Jeśli walka z patologiczną nienawiścią jest 11.10.06, 16:41
                  antypolska, to możesz mnie śmiało nazwać antypolskim.
                  A tak przy okazji, co robiłeś w czasie stanu wojennego? Bo co się jednego z drugim pytam, to zawsze odpowiedzią na to jest milczenie. Chcę wiedzieć, jakie masz prawo moralne (jakże ostatnio zdewaluowano to słowo) do tego, by określać kto jest patriotą, a kto agentem esbecji.
                  • gw_gazeta_ubekistanu Re: Jeśli walka z patologiczną nienawiścią jest 11.10.06, 16:53
                    W czasie stanu wojennego ani potem nie donosilem na swoich bliskich
                    wspolpracownikow, pracowałem uczciwie i z poswieceniem za marne pieniądze. Ale
                    co to ma do rzeczy co robilem. Ale nie aspiruje do miana bohatera narodowego jak
                    Walesa, Michnik, czy Kuron ktorzy stali sie beneficjentami tzw. upadku komuny
                    odsuwając na bok wielu ludzi, ktorzy wykazali się bohaterstwem jak chocby
                    Wyszkowski. A co Bolek czy Michnik zrobili aby ukarac mocodawcow zbrodni ks.
                    Popieluszke i innych bohaterow? Nic, skumali się z bandytami i publicznie pili z
                    nimi wode. Kuron był ojcem tej zdrady i nie wstyd Ci, iż publicznie obierasz
                    sobie za wzorzec marksistpowskiego harcerzyka, sprzedawczyka? Boli mnie ze
                    ludzie ktorzy powinni zostac na piedestale zostai w zapomnieniu, a za bohaterów
                    uchodzą pospolite kanalie ktore ręka w rękę z ubolami rozfrymarczyły nasz kraj.
                    • patman Krótko mówiąc, nie wychylałeś się 11.10.06, 17:26
                      Potulnie realizowałeś się w Polsce ludowej, a chcesz oceniać ludzi, którzy mogli zostać złamani przez system, z którym jednak usiłowali walczyć. Lepiej, żeby odsunąć od siebie poczucie winy, iż było się biernym, uknuć sobie spiskową teorię, że agent Bolek rozwalił komunizm, żeby SB mogło przejąć pełnię władzy. No, to możesz być z siebie dumny, że nie brałeś w tym udziału. Więcej takich jak ty, a PZPR rządziłaby dalej.
                  • wet3 Re: patman 11.10.06, 16:55
                    patman napisał:

> antypolska, to możesz mnie śmiało nazwać antypolskim.
                    > A tak przy okazji, co robiłeś w czasie stanu wojennego? Bo co się jednego z
                    dru
                    > gim pytam, to zawsze odpowiedzią na to jest milczenie. Chcę wiedzieć, jakie
                    mas
                    > z prawo moralne (jakże ostatnio zdewaluowano to słowo) do tego, by określać
                    kto
                    > jest patriotą, a kto agentem esbecji.

Jak kazdy czerwony, pleciesz trzy po trzy! O swojej antypolskosci nie musisz
                    mi pisac - bo jest ewidentna na kazdym kroku!
                    • zaciekawiony4 Re: patman 11.10.06, 18:01
                      Tak samo jak ty nie musisz wet3 cokolwiek pisać żeby było widać wrodzony
                      kretynizm i głupotę.
                    • patman "Patriota" 11.10.06, 18:35
                      Ależ z ciebie patriota - zrobiłeś nic w walce z komuną, a mnie wyzywasz. Tak jak twój szanowny kolega z ubekistanu, palcem nie kiwnąłeś w walce z komuną, co jest zrozumiałe. Ja przynajmniej (dosłownie) na własnej skórze odczułem skutki stanu wojennego.
                      Więcej takich co dużo gadają, na czele z Wyszkowskim, a mielibyśmy dalej PRL. Tylko ten zły Wałęsa to wspaniałe państwo, miodem i mlekiem płynące, zniszczył i rozkradł - biedy przecież nie można rozkraść; pewnie o to masz do niego pretensję. Na twoje szczęście kaczki odbudowują wspaniałą socjalistyczną ojczyznę, znaną jako II PRL.
                      • lwowiak5 Re: "Patriota" 11.10.06, 23:03
                        Wyszkowski staje się żałosny.Panie wyszkowski kiedyś pana ceniłem,ale widzę że
                        jest pan pierwszą ligą moherowych beretów. Człowieku daj sobie już na
                        wstrzymanie,widać wyrażnie że jesteś bardzo zawiedziony że nie dostałeś się do
                        żadnego koryta,nawet Kaczynski nie chce Ciebie widzieć.Poproś Wałesę aby dał Ci
                        jakąż wędkę i zasuwaj z Rydzykiem na Amury,przy okazji zrobicie konserwację
                        anten radiowych bo już wyłazi korozja.
                • po_ile_stanowisko nie szczekaj tchórzliwy zakompleksiony psie... 11.10.06, 17:19
                  ...jesteś odważny w necie piesku...?
                  • patman Czy to jest wyzwanie fizyczne? 11.10.06, 17:28
                    Wierz mi, bardzo by cię bolało takie spotkanie.
                    • gw_gazeta_ubekistanu Re: do patmana 11.10.06, 18:31
                      Dlaczego tak nienawidzisz ludzi, którzy myślą inaczej od Ciebie. A moja praca
                      polegała w stanie wojennym na pilnym chodzeniu do szkoły bo mialem wówczas 10
                      lat, Ale nawet gdybym nie angazował się w dzialalnosc polityczną, tak zresztą
                      jak teraz, pracuje i nie angazuje się w politykę to znaczy ze nie mam prwa sie
                      wypowiadac? O czym Ty piszesz. To ze ja sam nie dzialalem w opozycji ma
                      usprawiedliwiac agentów SB?!! Jestem pelen szacunku i podziwu dla ludzi ktorzy
                      dzialali jak prymas Wyszynski, ks. Popieluszko, Gwiazda, Walentynowicz i tysiące
                      bezimiennych torzy nie skundlili się jak Michnik, Kuron czy Bolek wspolpracą z
                      bezpieką i PZPR. Czloweiku przejrzyj na oczy z tej nienawisci, zacznij czytac
                      cos innego niz jedynie sluszna Gazeta Wyborcza. Poczytakj ksiązki mlodych
                      trzydziestoparoletnuch naukowców nie umaczanych w PRL-u historyków, których
                      Celinski i Michnik wyzywają od szambonurków i ch..ow (to Celinski). To lektura
                      pouczająca, nie hagiografia ubecji. I nic nie rozgrzesza ubecji, i TW, którzy
                      dla pieniędzy donosili. A moze tez to robiles i dlatego tak się szarpiesz bo
                      gryzie Cie sumienie?
                      • patman Ja nie nienawidzę tylko trzeźwo myślę 11.10.06, 18:54
                        Tak, SB na początku lat 70 uknuło spisek, żeby przejąć władzę. Wszystko precyzyjnie sobie obmyślili: stworzyli sobie Wałęsę, który porwał tłumy do walki z systemem. Z radością siedział w więzieniu z myślą, że za 20 lat jego koledzy z SB przejmą majątek państwowy. Założenie nielegalne związku zawodowego było częścią chytrego planu. Zaostrzenie sytuacji, grożącej inwazją sowiecką, to był dla esbecji pryszcz, bo umówili się z Breżniewem, że Gorbaczow wprowadzi pierestrojkę i doprowadzi do upadku ZSRR. Wszystko szło jak po sznurku - agent Wolski wprowadza stan wojenny, żeby już za 9 lat grupka esbeków mogła opanować kwitnącą gospodarkę. Kurde, te esbeki były strasznie bystre, tylko jakim cudem dopuścili PiS do władzy?
                        • wet3 Re: patman 12.10.06, 00:57
                          patman napisał:

> Tak, SB na początku lat 70 uknuło spisek, żeby przejąć władzę. Wszystko
                          precyzy
                          > jnie sobie obmyślili: stworzyli sobie Wałęsę, który porwał tłumy do walki z
                          sys
                          > temem. Z radością siedział w więzieniu z myślą, że za 20 lat jego koledzy z
                          SB
                          > przejmą majątek państwowy. Założenie nielegalne związku zawodowego było
                          częścią
                          > chytrego planu. Zaostrzenie sytuacji, grożącej inwazją sowiecką, to był dla
                          es
                          > becji pryszcz, bo umówili się z Breżniewem, że Gorbaczow wprowadzi
                          pierestrojkę
                          > i doprowadzi do upadku ZSRR. Wszystko szło jak po sznurku - agent Wolski
                          wprow
                          > adza stan wojenny, żeby już za 9 lat grupka esbeków mogła opanować kwitnącą
                          gos
                          > podarkę. Kurde, te esbeki były strasznie bystre, tylko jakim cudem dopuścili
                          Pi
                          > S do władzy?

Jak sie pomylisz, to nawet piszesz calkiem do rzeczy!
                    • po_ile_stanowisko szczekaj szczekaj imbecylu... 11.10.06, 21:07
                      • wet3 Re: po_ile_stanowisko 12.10.06, 03:23
                        po_ile_stanowisko napisal: szczekej szczekaj imbecylu...

Do idiotow twego kalibru moja ciotka zawsze mowila: Kiciuniu! Psie glosy nie
                        ida w niebiosy!
                • gamon0 Re: patman 11.10.06, 18:00
                  Rzeczywiście wyjątkowo antypatyczny facet był ten Kuroń...
                  • wet3 Re: patman 12.10.06, 01:01
                    gamon0 napisał:

> Rzeczywiście wyjątkowo antypatyczny facet był ten Kuroń...

Byl wyjatkowo anypatyczny i antypolski. Publicznie przyznawal, ze cieszy sie iz
                    Lwow (polskie miasto!!!) nalezy teraz do Ukrainy.
    • evident Tobie też bym przypakował 11.10.06, 13:52
      z 10 tyś. za szkalowanie ludzi.
    • tles01 [...] 11.10.06, 13:54
    • puuchatek Re: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 14:25
      Ludzie, poczytajcie własne wpisy... Jesteście żałośni.

Jak sąd orzeka zgodnie z Wasszymi poglądami - to puchniecie z dumy, a sąd jest "niezawisły".

Jak orzeka inaczej, niż Wam się wydaje, to "...łże-sądy, korupcja, ubekistan" i tak dalej.

Czyli: sąd orzeka słusznie tylko wtedy, jak orzeka zgodnie z Waszymi poglądami.

Co to się porobiło - sami prawnicy i historycy w tym kraj umieszkają, każdy wie lepiej!!!

A może poczytajcie uważniej DLACZEGO sąd wydał taki wyrok? Może zauważycie prostą sprawę: ZERO DOWODÓW na pomówienia Wyszkowskiego?

Ale co nam dowody, co nam sądy, my wiemy lepiej... Parafrazując klasyków "...prawo prawem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie"...

Żałosne, małe ludziki... :-(
      • antyskaner Ten proces powinien być jawny ! 11.10.06, 14:57
        puuchatek napisał:

Wtedy przyjaciołom Bolka trudniej byłoby kłamać.
    • ella115 Re: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 14:40
      Przepraszaj koles... i to na kolanach. Prezydent Walesa moze nie byl najlepszym
      prezydentem, ale jest symbolem demokracji i solidarnosci w Polsce i nalezy sie
      mu szacunek!!
      • zygpot Re: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 15:06
        Niestety w 90-latach w czasie swojej prezydentury Lech Wałęsa symbolem
        demokracji i solidarności raczej nie był. Jego stosunek do demokracji i
        solidarności po prezydenturze też się nie poprawił, o czym świadczą jego
        sprzeczne, często chamskie wypowiedzi. Bohaterstwo i wzorzec nie jest dane
        człowiekowi raz na zawsze. W każdym momencie życia swoimi czynami lub słowami
        można je skompromitować.
        • akermanski Re: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 15:28
          Były prezydent, Wałęsa, ostatnio skompromitował Polskę łaskawie przebaczając
          Grassowi.

Grass jest autorytetem moralnym, zrobił przez wiele lat bardzo dużo dla sprawy
          polskiej w Niemczech, dla otworzenia oczu Niemcom na nasz punkt widzenia wojny.
          Przygotował grunt pod normalizację stosunków między naszymi krajami. Jego dzieło
          (nie waham się użyć tego dużego słowa), praca, trwała z 40-50 lat. On tu pomnik
          powinien mieć.

Chciałbym, aby Wałęsa to docenił.

............................
          Lubię humor absurdalny: www.patafian.pl
    • bezcenzury1 Wałęsa odpowiada za antykonstytucyjne działania SB 11.10.06, 14:53
      Wałęsa odpowiada za antykonstytucyjne działania SBeków z grupy płk. Lesiaka, a
      teraz jeszcze śmie zarzucać Petelickiemu, że dwie sanitarki z żołnierzami miały
      dokonać w Polsce zamachu stanu, za co odpowiadają prawicowe partie polityczne.
      Myślę, że taki człowiek nie zasługuje na pokojową nagrodę Nobla.
      • me-e sw. bolek 11.10.06, 15:03
        ...ta kanonizacja bolka idzie tak...wolno

www.sw.org.pl/remuszko.html
        • pizza sbecja bolki ubekistan układ 11.10.06, 15:23
          takie frustracje to się "w cywilizowanym świecie" normalnie leczy
          farmakologicznie i terapią grupową
          • me-e 56 bolkow... 11.10.06, 16:08
            ...to malpa z siekiera niech sie...leczy...)))
    • puuchatek Re: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 15:23
      bezcenzury1 napisała:

> Wałęsa odpowiada za antykonstytucyjne działania SBeków z grupy płk. Lesiaka (...)

Tak, zwłąszcza za to, że jego i jego środowisko ta grupa także inwigilowała... Ach, to podciaganie faktów do tezy... Co powie Wielki Jarosław, to święte...

I jeszcze kolejny oszołom wyciąga tego nawiedzonego Remuszkę, którego nawet Nasz Dziennik nie chciał drukować...

Ech, polskie piekiełko...
      • pizza polemika z pisdrykami 11.10.06, 15:29
        jest bez przyszłości - oni i tak klepią cały czas te same bzdury, a wszelkie
        próby argumentacji są dla nich obroną "układu". To jest beton - szkoda czasu na
        spory, trzeba działać.
        • wrojoz Re: polemika z pisdrykami 11.10.06, 20:45
          PiS to partia przegrana, złoczyńcy i frustraci.
    • halfliner Wyszkowski? On z tego radiomaryjnego dziadostwa? 11.10.06, 15:28
      pozdr
    • amanasunta53 Uzasadnienie wyroku godne III RP. 11.10.06, 15:33
      .....W uzasadnieniu wyroku sędzia Katarzyna Przybylska powiedziała, że słowa
      Wyszkowskiego padły na kilka miesięcy przed obchodami 25. rocznicy
      "Solidarności", co "bezwzględnie godziło w autorytet" Wałęsy.
      Niezależne sądownictwo III RP.Niezależne od przyzwoitości i kanonów prawa.
      Uderzało w ,,ikone''?
    • douglasmclloyd Tak koncza szajbusy mielacy jezorem co popadnie 11.10.06, 15:40
      Niestety nie ma na nich bata. Kaczor tez przegral proces i do dzisiaj nie
      przeprosil. Przeprosiny to za malo, w buty niech sobie je wsadza, solidna kara
      finansowa wyprostowalaby tych oszolomow.
    • wbc Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 15:42
      To bardzo dobrze.Drodzy koledzy Internauci zostawcie w spokoju ten sybol
      pokojowych przemian w Polsce.Cały świat go uznaje a my ciągle musimy własne
      gniazdo kalać.
    • kelob3 p.Wyszkowski prosze podac numer konta 11.10.06, 15:49
      bedziemy nekac Bolka bo nie moze zaznac spokoju taki zdrajca
      • douglasmclloyd Re: p.Wyszkowski prosze podac numer konta 11.10.06, 15:50
        kelob3 napisał:

> bedziemy nekac Bolka bo nie moze zaznac spokoju taki zdrajca

Ludzie skad sie biora tacy debile?
        • kelob3 Re: p.Wyszkowski prosze podac numer konta 11.10.06, 16:00
          douglasmclloyd napisał:

> kelob3 napisał:
          >
          > > bedziemy nekac Bolka bo nie moze zaznac spokoju taki zdrajca
          >
          > Ludzie skad sie biora tacy debile?
          > po prostu-mama ciebie urodzila ot i tyle
    • michalparadowski Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 15:52
      A on się zaciął i nie przeprosi! Przy okazji pozdrawiam znakomitą publiczność,
      wspierającą p.Wyszkowskiego w czasie procesu. To tacy najprawdziwsi z
      prawdziwych Polaków. Niosą bowie w sobie wszystkie te cechy naszej
      społeczności, czyniące nas pośmiewiskiem Europy.
      Coś Ojciec Rydzyk Pana ostatnio nie wspiera,Panie Wyszkowski? Co się takiego
      stało? Tak się Pan pięknie prezentował w telewizji Trwam! I takie perły rzucał
      Pan przed nas, czyli przed wieprze.
      • moja_kota1 Re: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 16:12
        Red. Anna Marszałek w rzeczpospolitej(17/18 lipca 1999) numerze podaje, iż o
        słynną teczkę "Bolka" poprosił osobiście Lech Wałęsa, kiedy był prezydentem.
        Gdy po zakończeniu jego kadencji teczka wróciła do UOP, "stwierdzono w niej
        brak kilkudziesięciu dokumentów, m.in. zobowiązań do zachowania w tajemnicy
        rozmów z oficerami SB i pokwitowań odbioru pieniędzy".

Red. Marszałek informuje nadto, iż Prokuratura Krajowa chce umorzyć śledztwo w
        tej sprawie ze względu na zmianę przepisów kodeksu karnego. Cytuję: "Obecnie
        odpowiedzialność grozi jedynie za ujawnienie tajemnicy państwowej. Ponieważ
        Lech Wałęsa jako prezydent miał prawo dostępu do tajnych materiałów, nie
        popełniono przestępstwa - twierdzi prokuratura".

Jeśli to prawda, to wypada prokuraturze przypomnieć, że nikt nigdy nie zarzucał
        Wałęsie, iż nielegalnie oglądał dokumenty zgromadzone w teczce "Bolka". Nie
        adresowany personalnie, ale też i nie kwestionowany przez nikogo zarzut dotyczy
        tylko "zniknięcia" części tych dokumentów. To zaś uznawane jest za przestępstwo
        pod rządami zarówno starego (art. 268), jak i nowego kodeksu karnego.
        Obowiązujący dziś artykuł 276 k.k. stanowi jednoznacznie: Kto (...) usuwa lub
        ukrywa dokument, którym nie ma prawa wyłącznie rozporządzać, podlega karze
        grzywny, ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat dwóch!

• ziuta38 Re: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 16:46
          nie widze tu ciagu myslowego.
          Walesa poprosil o teczke.
          oddal bez kilkudziesiciu dokumentow.
          kto ma liste dokumentow przed przekazaniem teczki Walesie?
          kto ma liste dokumentow zaginionych?
          jakie czynnosci prawne wykonano po stwierdzeniu
          braku dokumentow w teczce.
          kto liczyl dokumenty po oddaniu teczki przez Walese?
          jakie jest pokrewienstwo pomiedzy pania Marszalek
          a pania Walentynowicz?
        • polonus3 Re: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 20:21
          "moja_kota 1" cala teczka TW "Bolka" na dlugo nim zostala mu doreczona zostala
          dokladnie skopiowana i przynajmniej tu w USA kopie sa w posiadaniu pewnych osob
          z tzw. osrodkow polonijnych i wiadomych sluzb, ktore jednak wymogly na tych
          osobach by nie wazyly sie nic robic na wlasna reke. Z tych to tez zrodel wiadomo
          jest ze kopia poprzez NRD-owska Stasi dostala sie do KGB. Ktos lub kilku ktosi
          wzieli w Polsce dobry szmal za te kopie!
    • sybirak2 Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 16:15
      Takich oszczerców-warchołów należy zabijać, jak pluskwy czy wszy.
    • me-e zemsta SB na Wałęsie...))) 11.10.06, 16:17
      ...oni by sie mogli mscic gdyby walesa ich obalil...autorytety sb'cy w
      trzeciej...caluja walese po rekach...
      • wet3 Orzeczenie sadu gdanskiego jest skandaliczne! 11.10.06, 16:21
        Widac jak na dloni, ze system sprawiedliwosci ciagle pozostaje w szponach
        komuchow oraz ich pociotkow. Czas najwyzszy na reforme tej ciezko chorej
        instytucji!
        • me-e w gdansku rzadzi...PO 11.10.06, 16:32
          ...a to oznacza oaze dla bolszewikow i szpicli
        • po_ile_stanowisko skandaliczny jest tragiczny stan twego umysłu 11.10.06, 16:52
          jesteś małym zakompleksionym kmiotem...rekompensujesz sobie swe ciągłe niepowodzenia ublizaniem Wałęsie...?

żałosny jesteś.
          • me-e ...))) 11.10.06, 16:58
            ...sloma ci z butow wyszla...czy wiesz na czym polega dyskusja ...elektoracie
            inteygentny...a tak na POwarznie to walese mam gdzies...litylko prawda
            mee...interesuje...a nie twoje aluzje...
            • po_ile_stanowisko śmierdzisz me-e...nie zbliżaj się do mnie pokurczu 11.10.06, 17:02
          • wet3 Re: po_ile_stanowisko 12.10.06, 01:04
            po_ile_stanowisko napisał:

> jesteś małym zakompleksionym kmiotem...rekompensujesz sobie swe ciągłe
            niepowod
            > zenia ublizaniem Wałęsie...?
            >
            > żałosny jesteś.

Twoje argumenty cuchna typowym komuchowem, biedaczku! Czy ty w ogole wiesz co
            to jest dyskusja? Zachowujesz sie jak prawdziwy gowniarz.
    • zwiatrem1 Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 16:22
      Ani be ani me co ty wiesz chlopczyku o latach 80tych? Mozna nie sympatyzowac z
      Walesa ale bez tych glupawych komentarzy
    • ziuta38 Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 16:34
      Silesiusz,przyslij obiecany Wyszkowskiemu czek na 1 000 euro.
      (jesli masz honor wiekszy niz kaczor a mniejszy niz jaruzel)
      • me-e spoko...sprawa jeszcze nie...zakonczona 11.10.06, 16:41
        ...a to uzasadnienie sadu jak zywo przypomina...komune...podziwiam p.
        wyszkowskiego...ktory nie ulakl sie ...prawdy
        • ziuta38 Re: spoko...sprawa jeszcze nie...zakonczona 11.10.06, 17:20
          gdzie ta prawda?
          dokumenty na stol i wtedy mozemy dyskutowac o prawdzie.
          jak na dzisiaj to jedna pani drugiej pani,no i w koncu
          doszlo do naszego dziennika,radiamaryja i ucieszonej gawiedzi.
          • me-e Re: spoko...sprawa jeszcze nie...zakonczona 11.10.06, 17:31
            ...nie udawaj ziuta...zes taka tepa...wystarczy wsukac w yszukiwarke TW
            bolek...nocna zmiana...lista macierewicza...plusy dodatnie plusy ujemne...to na
            tyle narazie...
            • ziuta38 Re: spoko...sprawa jeszcze nie...zakonczona 11.10.06, 18:23
              tobie wystarczy maglowa wyszukiwarka,
              sad potrzebuje twardych dowodow.
              i w tym sek.
              • me-e Re: spoko...sprawa jeszcze nie...zakonczona 11.10.06, 20:08
                ...dowody sa...tylko interpretacja tych dowodow...jest wybiorcza...pozatym
                walesa ukrad kilkanascie kartek ze swej teczki...dowody sa ,ze ukradl...i co
                co?...i nic...a o czym to swiadczy?...bo sprawa sie przedawnila...oczywicie
            • critto dramat... w trzech aktach ;)) 11.10.06, 19:21
              tjaa, wpisujac 'dramat w trzech aktach', 'Pineiro', "FOZZ" czy "Telegraf" tez
              niejedno mozna przeczytac... Co nie znaczy, ze to jest prawda...
              • me-e Re: dramat... w trzech aktach ;)) 11.10.06, 20:06
                ...walesie nie ufam...arogancki...a do tego ignorant...chociaz niezle bajki
                opowiada...)))
                • critto Re: dramat... w trzech aktach ;)) 12.10.06, 14:04
                  nie musisz mu ufac, ani go lubic. Mozesz go uwazac za aroganckiego prostaka,
                  prosze bardzo. Ale _NIE WOLNO CI_ go znieslawiac falszywymi zarzutami o
                  korupcje, zlodziejstwo czy wspolprace z SB. Nie masz na to zadnych dowodow. Ja
                  cie np. tez nie lubie i uwazam cie za beznadziejnego forumowicza (nie chodzi o
                  twoj styl mowienia, bo jestem bardzo tolerancyjny (szczegolnie wobec kogos, kto
                  wyglada na dyslektyka), tylko o to, CO mowisz), a mimo to nie pomawiam cie o
                  zlodziejstwo, malwersacje czy dzialalnosc agenturalna.

To tyle,
                  Critto
                  liberter.webpark.pl
    • czytelnikgazety Czy wierzycie, że Wachowski był tylko zwykłym... 11.10.06, 16:43
      ...kierowcą ? A może to oficer prowadzący... Ja tylko pytam...
    • me-e sad nakazal jak o... Wałęsie to tylko dobrze... 11.10.06, 16:50
      ...a jak zle to beda karac wiezieniem...lub wysoka grzywna...czy to nie
      komuna ...wrocila...)))
      • y.y Re: sad nakazal jak o... Wałęsie to tylko dobrze. 11.10.06, 16:56
        lol, co to za bełkot w ogóle? Nie dość że brednie, to na dodatek fetyszyzm
        wielokropka;p
      • po_ile_stanowisko skąd się biorą takie zakompleksione gnojki jak ty? 11.10.06, 16:57
        wracaj do budy psie...
    • kralik111 Re: Wyszkowski ma przeprosić Wałęsę 11.10.06, 17:14
      me-e napisał:

> ...swieta krowa SBkistanu...bolek

..ktory, lecho czy jaro???
    • mt7 Re: Meeeeeeee! - wyjątkowo trafna ksywka 11.10.06, 17:19
      • me-e bolek - wyjątkowo trafna ksywka 11.10.06, 17:33
        ...jedyne czego w zyciu sie nauczyl...to wizac granaty...)))
    • silesius.monachijski0 Ja tez bym bolusia chetnie "przeprosil" 11.10.06, 17:42
      takim porzadnym kopniakiem w to potezne d....sko
      • gamon0 Re: Ja tez bym bolusia chetnie "przeprosil" 11.10.06, 17:53
        Szanowny forumowicz jakiś taki agresywny, że tak powiem... :)))
      • po_ile_stanowisko ciebie kopią w du.ę sprzedajny kundlu 11.10.06, 17:58
      • gamon0 Re: Ja tez bym bolusia chetnie "przeprosil" 11.10.06, 18:04
        Ale rzeczywiście nie należy pokrzywdzony Wałęsa, vel Bolek, do bohaterów
        pozytywnych... :)))
      • ziuta38 Re: Ja tez bym bolusia chetnie "przeprosil" 11.10.06, 18:31
        wyslij obiecane 1 000 euro zanim kopniesz.
        z trzech socjalow:silesiusa,junkra i fritza
        to chyba nie takie obciazenie.
      • zgodnik1 silesius...bądz kozak, i powiedz to otwarcie.. 11.10.06, 19:10
        nie kryjac sie za nickiem!.. napisz te słowa do Wałęsy i podpisz sie
        prawdziwym nazwiskiem!.. Swinia i tchórz, tk własnie postępuje jak ty, śmieciu..
        • chloppolski1 Re: silesius...bądz kozak, i powiedz to otwarcie. 11.10.06, 19:14
          ...ja sie ponizej podpisalem...bez kozaczenia
    • me-e wysoki sadzie a co...z internetem? 11.10.06, 17:44
      ...czyzby nie nalezalo POkasowac wszystkie "zle " materialy i dowody ...godzace
      w debre imie walesy...bo niby dlaczego tylko p. wyszkoski musi przepraszac
      walesy i dobrze sie o nim wyrazac...?
      • ziuta38 Re: wysoki sadzie a co...z internetem? 11.10.06, 18:35
        Wyszkowski nie musi sie dobrze wyrazac,powinien
        zas udokumentowac swe insynuacje.
        reszte zostawmy sadowi.
        sprawiedliwosc wcale nie musi byc po naszej stronie.
        • me-e Re: wysoki sadzie a co...z internetem? 11.10.06, 19:26
          ...to wyszkowski nie wie?...ale jak on moze nie wiedziec jak on w tym
          siedzial...i o walesie wie wiecej niz ...sad

video.google.com/videoplay?docid=-5146871331576782926

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka