Dodaj do ulubionych

Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłki

• sclavus Jest lepiej... o wiele lepiej... 18.10.06, 11:11
      Niż za PRLowskiej komuny...
      Wtedy, teoretycznie wszyscy mieli pracę... jednakże ci którzy nie mieli,
      dostawali - gó...... Teraz będą mieli bezterminowo 800 PLN miesiąc w
      miesiąc...przy minimalnej krajowej - .... 899,10 PLN brutto i 642,00 PLN
      netto...
      Jest lepiej... o wiele lepiej - nie mówić!!!
      Pierwsi odczują ten gest pracodawcy - skądeś na te zasiłki trzeba wziąć - z
      podwyższonych, najprzeróżniejszych składe - nowych i podwyższonych....
      A rolnicy ?? - Jeszcze tydzień - dwa... a dorównają kościołowi...
      Państwo będzie solidarne, bezpieczne i .... pierwszym bankrutem Unii, Europy,
      świata... :(((
      Krzywa watażki - jako jedyny efekt jego pomysłów - pójdzie chwilowo w górę....
      Bezrobotni ockną się, kiedy w kasie nie będzie ani grosza na ich "bezterminowe
      zasiłki" i odejdą od okienka z gównem w kieszeni... :((
      Będzie to, tak zwany palec w nocniku...
    • eandzik Pomyślałam o rzuceniu pracy ;) 18.10.06, 11:14
      Bo te 400 zł dorobię sobie do 800 w tydzień a nie miesiąc ;)) I spokojnie będę
      mogła chodzić na kursy językowe i skończyć studia bez stresu, że mam na to za
      mało czasu...
      Eh, podoba mi się ;))))
      Wyp.... ten rząd!!!!
    • bobrzabudka mnie się podoba 18.10.06, 11:18
      i tak każdy będzie dorabiał
      kasa będzie się krecic
      przeciez kupujac towar placimy podatki
      wiec i tak bedzie cycus
      mnie sie podoba
      ponadto bede sie mogl poswiecic sportowi i moze ebde mial szanse przejsc na
      zawodostwo

lepper mym idolem
      chociaz kaczencow nie trawie zbytnio
      • meff Re: mnie się podoba 18.10.06, 11:22
        no to po pracy, zarabiam coś z 1200-1500zł na rękę (z bonusami) od tego
        odejmując kasę co wydaję na paliwo to 300-400zł więc rzucam pracę za 800 zyka
        miesiecznie będę sobie siedział w domu i zbijał bąki...
        • sikorka68 Re: mnie się podoba 18.10.06, 11:24
          meff napisał:

> no to po pracy, zarabiam coś z 1200-1500zł na rękę (z bonusami) od tego
          > odejmując kasę co wydaję na paliwo to 300-400zł więc rzucam pracę za 800 zyka
          > miesiecznie będę sobie siedział w domu i zbijał bąki...

Fajnie, ja się cieszę. Gdzie pracujesz, może ja się załapię na Twoje
          miejsce?:)))
        • bobrzabudka zbijanie bąków jest męczace kazdy sie czyms i tak 18.10.06, 11:25
          zajmie

sto lat, sto lat niech zyja zyja nam.

a jesli ktos ma praetensje i wypisuje ze tam na gorze sa sami idioci to
          przypomne ze na nich glsowaliscie i nei sa na zadnej gorze a miedzy wami

kto nie glsowal nie ma prawa glosu teraz też
        • bobrzabudka i dodam ze ciesze sie z tego projektu 18.10.06, 11:34
          bezrobotni musza miec tez szanse
          zobaczcie ani jednego chyba na forum nie ma
          brak dostepu do sieci a po wprowadzeniu projektu w zycie kazdego z nich bedzie
          stac na ukulturalnianie

choć cały czas sie zastanawiam czy dzis 1st april to i tak juz zacieram rece

leppek masz moje 2 glosy
          • barrtek4u Re: i dodam ze ciesze sie z tego projektu 18.10.06, 11:50
            bobrzabudka napisała:

> bezrobotni musza miec tez szanse
            > zobaczcie ani jednego chyba na forum nie ma
            > brak dostepu do sieci a po wprowadzeniu projektu w zycie kazdego z nich bedzie
            > stac na ukulturalnianie
            >
            > choć cały czas sie zastanawiam czy dzis 1st april to i tak juz zacieram rece
            >
            > leppek masz moje 2 glosy

no ja jestem bezrobotnym i jak czytam wasze posty to az sie zycia zaczynam bac
            szczegolnie ze pracowalem w Anglii i wiem jak tam sie zyje; w waszych postach
            czuc nerwowke codziennosci czego nie ma tam; ja wrocilem z Anglii mialem duze
            skrzydla i mnostwo planow niestety zostaly one szybko obciete.
            • zula2006 Re: i dodam ze ciesze sie z tego projektu 18.10.06, 11:54
              A nie uważasz, że na te 800 zl każdy bezrobotny musiałby zapracować, a co to
              mało jest do roboty na ulicach w parkach itd.

barrtek4u napisał:

> bobrzabudka napisała:
              >
              > > bezrobotni musza miec tez szanse
              > > zobaczcie ani jednego chyba na forum nie ma
              > > brak dostepu do sieci a po wprowadzeniu projektu w zycie kazdego z nich b
              > edzie
              > > stac na ukulturalnianie
              > >
              > > choć cały czas sie zastanawiam czy dzis 1st april to i tak juz zacieram r
              > ece
              > >
              > > leppek masz moje 2 glosy
              >
              >
              >
              • barrtek4u Re: i dodam ze ciesze sie z tego projektu 18.10.06, 11:59
                Zalezy, sa ludzie naprawde niezaradni tylko ich trzeba motywowac do szukania
                pracy,a z drugiej strony byle po-PGR owskie miejscowosci dalej beda wylegarnia
                patologi i pijanstwa. Nie wiem co jest recepta chce normalnie zyc bez nerwowki
                nerwicy i psychologa.
    • little_town Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 11:31
      23 września 2015

Kupiłem za ostatnią kartkę dwa chleby (przed wprowadzeniem kartek chleb
      kosztował 427 milionów złotych) Do 10 wciaż daleko, a pensja 300 miliardów
      złotych (czyli 25 euro) nie starcza na wiele. Pliki banknotów milionzłotowych z
      Adamem Małyszem zapychają portfel...
      • bobrzabudka no no no, skończcie z takimi wizjami obywatelu 18.10.06, 11:36
        a jesli nie to zaraz Was namierzymy

idzcie sie raczej pomodlic za swieto trojce
        czyli maryje kaczych w dwoch osobach
      • oniryka Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 12:32
        A gdzie rzucili chleb? Słyszałam że w sklepiku przyparafialnym pod Łodzią, ale
        chyba nie zdążę, bo dziecko przyznało się w szkole, że zna teorię ewolucji i
        mam dzisiaj o 15.00 obowiazkową czterogodzinną pogadankę naprostowującą. Pewnie
        i tak bym pod tę Łódź nie dotarła, bo mi się podeszwy w ostatnich butach zdarły
        i nie dam rady przejść 100 kilometrów.
    • oniryka ŚWIĘTA RACJA 18.10.06, 11:34
      Cała nasza boska koalicyjka to partie najbardziej obecnie lewicowe na polskiej
      scenie politycznej. Nawet program SLD w porównaniu z pomysłami PiSamoobronoLPRu
      zdaje się ultraliberalny. PiS to według mnie katolicko-nacjonalistyczny
      socjalizm (i akurat w tym układzie wszystkie te określenia są wybitnie
      pejoratywne). A ten pomysł 800 zł. dożywotnio dla każdego bezrobotnego rozłoży
      polską gospodarkę na łopatki! Aż mną rzuca, kiedy o tym myślę. Jeśli panowie z
      PiS tym razem akurat, nietypowo dla siebie, spełnią obietnicę, to chyba trzeba
      zacząć gromadzić zapasy na czas największego kryzysu gospodarczego w XXI wieku.
      Albo, co zrobią miliony, ewakuować się z kraju.
    • nutsh PiS to partia idiotów 18.10.06, 11:41
      W 3 krótkich zdaniach. W okresie 3-5 lat spowoduje to to, że pracodawcy będą musieli podnieść płace, aby pozyskać pracowników. (nikt nie bedzie im chciał pracować za 1000zł miesiecznie). Płace same z siebie nie wzrosną, skads bedzie trzeba na to znaleźć pieniadze, a skąd? Podniesc ceny!
      Czyli podsumowując witaj inflacjo.
      Czy w szeregach pisu jest ktoś kto skonczył chociaż podstawówke??
      • zula2006 uczciwym ludziom kolalicja pluje w 18.10.06, 11:44
        twarz. Sami kombinują i nic nie robią i innym to umożliwiają

nutsh napisała:

> W 3 krótkich zdaniach. W okresie 3-5 lat spowoduje to to, że pracodawcy będą
        mu
        > sieli podnieść płace, aby pozyskać pracowników. (nikt nie bedzie im chciał
        prac
        > ować za 1000zł miesiecznie). Płace same z siebie nie wzrosną, skads bedzie
        trze
        > ba na to znaleźć pieniadze, a skąd? Podniesc ceny!
        > Czyli podsumowując witaj inflacjo.
        > Czy w szeregach pisu jest ktoś kto skonczył chociaż podstawówke??
        • zula2006 czy ktoś wyobraża sobie Giertycha 18.10.06, 11:46
          pracującego? przecież to prawie 2m tylko gadać potrafi i nic wiecej, jakby go
          wy...... z sejmu, rządu itd to bidak musiałby już tylko bajki swoim dzieciom
          czytac
      • sikorka68 Re: PiS to partia idiotów 18.10.06, 11:44
        Ty naprawdę uważasz, że praca za 1000, to normalne?
        • nutsh Re: PiS to partia idiotów 18.10.06, 11:48
          sikorka68 napisała:

> Ty naprawdę uważasz, że praca za 1000, to normalne?

nie uważam że to normalne ale jedynie prawdziwe.
          Brat pracuje w firmie kurierskiej, nadzoruje paczki ktore przychodza i wychodza z magazynu. Zarabia 1100 zł na ręke. Praca od 6 rano do 14-15.
    • japon Brawo!!! 18.10.06, 11:47
      I zmusi to pracodawców do zwiększenia pensji. A co za tym idzie wzrośnie
      sprzedaż bo ludzie będą mieli więcej kasy.Popieram w 100%!!!No panie Lepper aż
      mnie zatkało.Gratuluję.
      • zula2006 Re: Brawo!!! 18.10.06, 11:51
        Tak mądrze mówisz koleś, tylko że to co tu wypisujesz może nastąpi za jakies 10
        lat. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby nagle firmy podnosiły płace.

japon napisał:

> I zmusi to pracodawców do zwiększenia pensji. A co za tym idzie wzrośnie
        > sprzedaż bo ludzie będą mieli więcej kasy.Popieram w 100%!!!No panie Lepper

> mnie zatkało.Gratuluję.
      • oniryka Re: Brawo!!! 18.10.06, 12:20
        Skoro tak, to może pójść dalej i wydać odgórny prikaz, że płaca minimalna ma
        wynosić 5000. Będziesz sobie wtedy miał to 5000, z których 3/4 będziesz musiał
        oddać na bezrobotnych, a za resztę kupisz dwa bochenki chleba, bo infalacja
        spowoduje, że te fajne okrąge sumki będą g. warte. Skąd niby pracodawcy w
        niewielkich firmach mieliby brać na te podwyżki? Mają zostać filantropami i
        oddać większość swojego dochodu (albo lepiej - ogólnego zysku firmy)
        pracownikom? Wtedy będą mogli równie dobrze pójść na bezrobocie, bo po co się
        szarpać. A firmy nie będą miały pieniędzy na rozwój. Natomiast międzynarodowe
        koncerny zwyczajnie zwiną się z naszego rynku, bo funkcjonowanie na nim
        przestanie być opłacalne. Piękna perspektywa.
    • kaptok Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłki 18.10.06, 11:50
      Od kiedy ten zasiłek???? Bandytyzm w biały dzień. Człowiek zapierdziela i ma
      200zł więcej. Chyba oleje pracę i bedę sobie leżał obojetnym bykiem za 200zł
      mniej.
      • zula2006 Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 11:52
        mówi się - bedę leżał kilofem do gory
        kaptok napisał:

> Od kiedy ten zasiłek???? Bandytyzm w biały dzień. Człowiek zapierdziela i ma
        > 200zł więcej. Chyba oleje pracę i bedę sobie leżał obojetnym bykiem za 200zł
        > mniej.
    • remik230 Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłki 18.10.06, 11:52
      super,w koncu wzrosna płace jak nikomu sie nie bedzie chcialo pracowac za
      pieniadze niewiele wieksze od zasiłku:)
      • oniryka Taaa 18.10.06, 11:59
        Płace wzrosną zaraz potem, jak padnie nam gospodarka w konsekwencji lawiny
        skutków tego "genialnego" pomysłu (m.in. kolosalny wzrost bezrobocia,
        bankructwa małych firm i padanie prowadzących działalność gospodarczą,
        wycofywanie się z Polski dużych koncernów w wyniku braku ludzi do pracy, albo
        niebotycznego wzrostu kosztów pracy itd.). Wtedy, o ile wogóle będzie ci się
        chciało pracować, płaca wzrośnie ci z np. 1000 do np. 2000 zł... tyle, że
        roczna inflacja wyniesie 500 procent.
    • kulatowski Chyba kurna sobie zartuja !?!?!?!? 18.10.06, 11:53
      800 pln dla bezrobotnych ?!? Z moich pieniedzy ?!? NIGDY!
      • zula2006 Re: Chyba kurna sobie zartuja !?!?!?!? 18.10.06, 11:55
        Ty akurat nie masz nic do gadania- wielka koalicja ma

kulatowski napisał:

> 800 pln dla bezrobotnych ?!? Z moich pieniedzy ?!? NIGDY!
    • albrecht_kalb Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 11:54
      GALBA!! SILEZIUS!! WET !! inne pisiorskie oszolomy!! gdzie jestescie??!! skomentujcie to arcysprytne posuniecie jareczka, k..wa jak oni sie tych stolkow trzymaja, rozpie.. Polske tylko po to zebty siedziec przy korycie bo tak sie zblaznili ze wiedza, iz nikt wiecej ich nie wybierze :(
      • zula2006 Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 11:57
        Zaraz sie pojawią (junkier tez) i bedą Ci pier..... że prawo sprawiedliwość,
        lud i cholera wie co jeszcze

albrecht_kalb napisał:

> GALBA!! SILEZIUS!! WET !! inne pisiorskie oszolomy!! gdzie jestescie??!!
        skomen
        > tujcie to arcysprytne posuniecie jareczka, k..wa jak oni sie tych stolkow
        trzym
        > aja, rozpie.. Polske tylko po to zebty siedziec przy korycie bo tak sie
        zblazni
        > li ze wiedza, iz nikt wiecej ich nie wybierze :(
    • mysz70 Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 12:03
      ja p^%&$&^&$#e. krew mnie zalewa. tez pracuje za 1000. na polskiej uczelni. na
      zachodzie zarabialem 4 razy tyle. oferuja mi powrot za 8 razy tyle. Czy ktos
      moze mi powiedziec dlaczego mialbym nie skorzystac?

• barrtek4u Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 12:04
        mysz70 napisała:

> ja p^%&$&^&$#e. krew mnie zalewa. tez pracuje za 1000. na polskiej uczelni. na
        > zachodzie zarabialem 4 razy tyle. oferuja mi powrot za 8 razy tyle. Czy ktos
        > moze mi powiedziec dlaczego mialbym nie skorzystac?
        >

Buahaha bo kochasz swoj kraj i bedziesz zyc powietrzem i wiedza hehehe
    • jaz0n Mam dośc!!!!!! 18.10.06, 12:23
      Pracuje na niepełnym etacie za 650 złotych. Szlag mnie trafia jak pomyslę że
      jakiś zapijaczony menel za samo siedzenie na czterech literach bedzie miał 800.
      Wariactwo, wariactwo i jeszcze raz wariactwo... Brawo PiSuary- niedługo wszyscy
      pracujacy postaraja sie zmienic ten stan rzeczy!!!!
    • hlim Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 12:30
      Panie Premierze!
      Ja panu nigdy nie wierzyłam, tą decyzją potwierdził pan po raz kolejny, że
      miałam rację. Bo na cóż pan liczy?

Moim zdaniem zrobił to pan z dwóch powodów:
      - spełnić rządznie Lepera aby zawiązać starą-nową koalicję, ośmieszającą
      Polskę. Dowód na to że raz zdobytej władzy nie oddacie.
      - poprawić notowania PIS w wyborach samorządowych Spadają na "łep na szyję",
      został już panu tylko ten twardy elektorat i może bezrobotni (prawdziwi
      i z wyboru) poprą pańską partię.
      I najprawdopodobniej liczy pan, że sejm po wyborach nie przegłosuję ustawy w tej
      sprawie. A ludzie zapamiętają, że pan tak bardzo chciał - tylko inni nie dali.

Ciekawa jestem również, czy te bzdury w PRZEKROJU opowiadał pan Kuchciński za
      pańskim przyzwoleniem? Ten człowiek jesli nie ma czasu czytać chociażby prasy (a
      obowiązkiem jego jest czytanie propozycji aktów prawnych, czytaj propozycja
      Ustawy budżetowej) aby dowiedziec sie nad czym pracuje i jakie jest stanowisko
      rządu w sprawie budżetu opowiada bzdury. Znów liczycie, że głupi lud kupi prawdę
      p. Kuchcińskiego. A może Wy nie macie modrzejszych ludzi z których należałoby
      wybrać przewodniczącego przewodniej partii PIS.
    • miolke Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłki 18.10.06, 12:31
      chyba sie udeżyli mocno w głowee, NO ALE CÓŻ od 2 dni jestem bez pracy , i
      penie pójde na bezrobotne,,,
      dostane wieecj niż minimalna stawka,, , polska gosp zbankrutruje !!!!!!!!
    • nylon1 Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 12:33
      Ludzie.... proste definicje ekonomiczne są dla was niezrozumiałe?
      Jezeli dzis zasilek wynosi 400 PLN, a placa minimalna 900, inflacja oscyluje
      poniżej 5%, to chyba logiczne, (jesli tak nie jest, to wyprowadzcie mnie proszę
      z błędu, że jeśli zasiłek wzrośnie dwukrotnie, rządzący będą zmuszeni podnieść
      wynagrodzenie minimalne adekwatnie do podwyzki zasiłku, czyli rownież o 100%.
      W takiej sytuacji, pracodawca, aby nadal funkcjonowac na założonym poziomie
      opłacalności, będzie zmuszony do podwyższenia cen usług, towarów itp...
      Ludzie.
      Nikt niczego nie zyska i nie straci. Przynajmniej nie odczujemy tego
      bezpośrednio.
      Inflacja automatycznie wzrośnie o 100% i wszystko będzie tak jak było....

Myślę, że zajmie to polskiej gospodarce około 1 roku.

W przeciągu tego okresu, nie będzie już tego rządu, a kolejny będzie miał o
      wiele gorsze wskaźniki gospodarcze na głowie... i tyle.
      • szoszan Ale co najmniej 60% ludzi w tym kraju wierz, że 18.10.06, 12:56
        pieniądze rosną jak kapusta na polu, a w czasie zimy po prostu je się wydrukuje.
        Lepper nic nowego nie obiecał.Przedtem był Marks, Engels, Lenin.Ludzie wierzą i
        tak się kręci.
    • jurwal Świetna reklama wujka Leppera i jego Samoobrony 18.10.06, 13:27
      Niestety, prawda jest ponura. piS nie ma pieniędzy żeby je lekką ręką rozdawać.
      Nikt obiecanych 800zł nie dostanie, bo skąd je wziąść. Jeśli jednak da się je,
      jak chce wujek Lepper z Samoobrony (obrona własna Leppera), to komuś trzeba
      będzie zabrać. Ciekawe komu ? Po głośnym rozdawiennictwie becikowego już myśli
      się o cichym wycofaniu się z tego pomysłu. Oczywiście, nie przed wyborami 12
      listopada. Becikowe zrobiło swoje zwiększajac poparcie dla PiS i czas jez
      zlikwidować. Te pieniądze są potrzebne na utworzenie nowych stanowisk pracy dla
      dzialączy Samoobrony. Przecież oni za darmo nie będą popierać Leppera. Trzeba im
      sie opłacać. Lepper nie chce wydawać własnych pieniędzy. Przeciez nie po to
      wydostał się z biedy żeby dawać innym swoje, wyrwane innym pieniądze. Państwo
      jest od tego żeby opłacać jego zauszników.
      Już nie moge patrzeć na to zakłamanie i oszukiwanie społeczeństwa.
    • marcotto Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłki 18.10.06, 16:08
      Ja tez ide na zasilek!!!
    • qavtan Samoobrona = Tępota Populistów 18.10.06, 20:06
      Głupota, pomysły Samoobrony to czysty populizm nieskalkukowany w żaden sposób z
      rzeczywistością, paplanina bez pokrycia.
      Jeżeli naprawde myślą to co mówią, to ...porażka społeczeństwa polskiego, że w
      swoim gronie ma takich delikwentów.
      Dla Polski to wstyd, że tacy ludzie są u władzy.

Głosuję - dla siebie, dla Polski, dla Ciebie, dla przyszłych pokoleń Polaków!
    • luna55 Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłki 19.10.06, 20:51
      Po prawie 30 latach pracy dostaję na rękę ok.820 zł!
      Czy warto rano wstawać i użerać się przez 8 godzin?
      To jest jakaś paranoja, ale chyba warto będzie pójść na bezrobocie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka