sclavus Jest lepiej... o wiele lepiej... 18.10.06, 11:11 Niż za PRLowskiej komuny... Wtedy, teoretycznie wszyscy mieli pracę... jednakże ci którzy nie mieli, dostawali - gó...... Teraz będą mieli bezterminowo 800 PLN miesiąc w miesiąc...przy minimalnej krajowej - .... 899,10 PLN brutto i 642,00 PLN netto... Jest lepiej... o wiele lepiej - nie mówić!!! Pierwsi odczują ten gest pracodawcy - skądeś na te zasiłki trzeba wziąć - z podwyższonych, najprzeróżniejszych składe - nowych i podwyższonych.... A rolnicy ?? - Jeszcze tydzień - dwa... a dorównają kościołowi... Państwo będzie solidarne, bezpieczne i .... pierwszym bankrutem Unii, Europy, świata... :((( Krzywa watażki - jako jedyny efekt jego pomysłów - pójdzie chwilowo w górę.... Bezrobotni ockną się, kiedy w kasie nie będzie ani grosza na ich "bezterminowe zasiłki" i odejdą od okienka z gównem w kieszeni... :(( Będzie to, tak zwany palec w nocniku... Odpowiedz Link Zgłoś
eandzik Pomyślałam o rzuceniu pracy ;) 18.10.06, 11:14 Bo te 400 zł dorobię sobie do 800 w tydzień a nie miesiąc ;)) I spokojnie będę mogła chodzić na kursy językowe i skończyć studia bez stresu, że mam na to za mało czasu... Eh, podoba mi się ;)))) Wyp.... ten rząd!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bobrzabudka mnie się podoba 18.10.06, 11:18 i tak każdy będzie dorabiał kasa będzie się krecic przeciez kupujac towar placimy podatki wiec i tak bedzie cycus mnie sie podoba ponadto bede sie mogl poswiecic sportowi i moze ebde mial szanse przejsc na zawodostwo lepper mym idolem chociaz kaczencow nie trawie zbytnio Odpowiedz Link Zgłoś
meff Re: mnie się podoba 18.10.06, 11:22 no to po pracy, zarabiam coś z 1200-1500zł na rękę (z bonusami) od tego odejmując kasę co wydaję na paliwo to 300-400zł więc rzucam pracę za 800 zyka miesiecznie będę sobie siedział w domu i zbijał bąki... Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: mnie się podoba 18.10.06, 11:24 meff napisał: > no to po pracy, zarabiam coś z 1200-1500zł na rękę (z bonusami) od tego > odejmując kasę co wydaję na paliwo to 300-400zł więc rzucam pracę za 800 zyka > miesiecznie będę sobie siedział w domu i zbijał bąki... Fajnie, ja się cieszę. Gdzie pracujesz, może ja się załapię na Twoje miejsce?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bobrzabudka zbijanie bąków jest męczace kazdy sie czyms i tak 18.10.06, 11:25 zajmie sto lat, sto lat niech zyja zyja nam. a jesli ktos ma praetensje i wypisuje ze tam na gorze sa sami idioci to przypomne ze na nich glsowaliscie i nei sa na zadnej gorze a miedzy wami kto nie glsowal nie ma prawa glosu teraz też Odpowiedz Link Zgłoś
bobrzabudka i dodam ze ciesze sie z tego projektu 18.10.06, 11:34 bezrobotni musza miec tez szanse zobaczcie ani jednego chyba na forum nie ma brak dostepu do sieci a po wprowadzeniu projektu w zycie kazdego z nich bedzie stac na ukulturalnianie choć cały czas sie zastanawiam czy dzis 1st april to i tak juz zacieram rece leppek masz moje 2 glosy Odpowiedz Link Zgłoś
barrtek4u Re: i dodam ze ciesze sie z tego projektu 18.10.06, 11:50 bobrzabudka napisała: > bezrobotni musza miec tez szanse > zobaczcie ani jednego chyba na forum nie ma > brak dostepu do sieci a po wprowadzeniu projektu w zycie kazdego z nich bedzie > stac na ukulturalnianie > > choć cały czas sie zastanawiam czy dzis 1st april to i tak juz zacieram rece > > leppek masz moje 2 glosy no ja jestem bezrobotnym i jak czytam wasze posty to az sie zycia zaczynam bac szczegolnie ze pracowalem w Anglii i wiem jak tam sie zyje; w waszych postach czuc nerwowke codziennosci czego nie ma tam; ja wrocilem z Anglii mialem duze skrzydla i mnostwo planow niestety zostaly one szybko obciete. Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 Re: i dodam ze ciesze sie z tego projektu 18.10.06, 11:54 A nie uważasz, że na te 800 zl każdy bezrobotny musiałby zapracować, a co to mało jest do roboty na ulicach w parkach itd. barrtek4u napisał: > bobrzabudka napisała: > > > bezrobotni musza miec tez szanse > > zobaczcie ani jednego chyba na forum nie ma > > brak dostepu do sieci a po wprowadzeniu projektu w zycie kazdego z nich b > edzie > > stac na ukulturalnianie > > > > choć cały czas sie zastanawiam czy dzis 1st april to i tak juz zacieram r > ece > > > > leppek masz moje 2 glosy > > > Odpowiedz Link Zgłoś
barrtek4u Re: i dodam ze ciesze sie z tego projektu 18.10.06, 11:59 Zalezy, sa ludzie naprawde niezaradni tylko ich trzeba motywowac do szukania pracy,a z drugiej strony byle po-PGR owskie miejscowosci dalej beda wylegarnia patologi i pijanstwa. Nie wiem co jest recepta chce normalnie zyc bez nerwowki nerwicy i psychologa. Odpowiedz Link Zgłoś
little_town Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 11:31 23 września 2015 Kupiłem za ostatnią kartkę dwa chleby (przed wprowadzeniem kartek chleb kosztował 427 milionów złotych) Do 10 wciaż daleko, a pensja 300 miliardów złotych (czyli 25 euro) nie starcza na wiele. Pliki banknotów milionzłotowych z Adamem Małyszem zapychają portfel... Odpowiedz Link Zgłoś
bobrzabudka no no no, skończcie z takimi wizjami obywatelu 18.10.06, 11:36 a jesli nie to zaraz Was namierzymy idzcie sie raczej pomodlic za swieto trojce czyli maryje kaczych w dwoch osobach Odpowiedz Link Zgłoś
oniryka Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 12:32 A gdzie rzucili chleb? Słyszałam że w sklepiku przyparafialnym pod Łodzią, ale chyba nie zdążę, bo dziecko przyznało się w szkole, że zna teorię ewolucji i mam dzisiaj o 15.00 obowiazkową czterogodzinną pogadankę naprostowującą. Pewnie i tak bym pod tę Łódź nie dotarła, bo mi się podeszwy w ostatnich butach zdarły i nie dam rady przejść 100 kilometrów. Odpowiedz Link Zgłoś
oniryka ŚWIĘTA RACJA 18.10.06, 11:34 Cała nasza boska koalicyjka to partie najbardziej obecnie lewicowe na polskiej scenie politycznej. Nawet program SLD w porównaniu z pomysłami PiSamoobronoLPRu zdaje się ultraliberalny. PiS to według mnie katolicko-nacjonalistyczny socjalizm (i akurat w tym układzie wszystkie te określenia są wybitnie pejoratywne). A ten pomysł 800 zł. dożywotnio dla każdego bezrobotnego rozłoży polską gospodarkę na łopatki! Aż mną rzuca, kiedy o tym myślę. Jeśli panowie z PiS tym razem akurat, nietypowo dla siebie, spełnią obietnicę, to chyba trzeba zacząć gromadzić zapasy na czas największego kryzysu gospodarczego w XXI wieku. Albo, co zrobią miliony, ewakuować się z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
nutsh PiS to partia idiotów 18.10.06, 11:41 W 3 krótkich zdaniach. W okresie 3-5 lat spowoduje to to, że pracodawcy będą musieli podnieść płace, aby pozyskać pracowników. (nikt nie bedzie im chciał pracować za 1000zł miesiecznie). Płace same z siebie nie wzrosną, skads bedzie trzeba na to znaleźć pieniadze, a skąd? Podniesc ceny! Czyli podsumowując witaj inflacjo. Czy w szeregach pisu jest ktoś kto skonczył chociaż podstawówke?? Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 uczciwym ludziom kolalicja pluje w 18.10.06, 11:44 twarz. Sami kombinują i nic nie robią i innym to umożliwiają nutsh napisała: > W 3 krótkich zdaniach. W okresie 3-5 lat spowoduje to to, że pracodawcy będą mu > sieli podnieść płace, aby pozyskać pracowników. (nikt nie bedzie im chciał prac > ować za 1000zł miesiecznie). Płace same z siebie nie wzrosną, skads bedzie trze > ba na to znaleźć pieniadze, a skąd? Podniesc ceny! > Czyli podsumowując witaj inflacjo. > Czy w szeregach pisu jest ktoś kto skonczył chociaż podstawówke?? Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 czy ktoś wyobraża sobie Giertycha 18.10.06, 11:46 pracującego? przecież to prawie 2m tylko gadać potrafi i nic wiecej, jakby go wy...... z sejmu, rządu itd to bidak musiałby już tylko bajki swoim dzieciom czytac Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: PiS to partia idiotów 18.10.06, 11:44 Ty naprawdę uważasz, że praca za 1000, to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
nutsh Re: PiS to partia idiotów 18.10.06, 11:48 sikorka68 napisała: > Ty naprawdę uważasz, że praca za 1000, to normalne? nie uważam że to normalne ale jedynie prawdziwe. Brat pracuje w firmie kurierskiej, nadzoruje paczki ktore przychodza i wychodza z magazynu. Zarabia 1100 zł na ręke. Praca od 6 rano do 14-15. Odpowiedz Link Zgłoś
japon Brawo!!! 18.10.06, 11:47 I zmusi to pracodawców do zwiększenia pensji. A co za tym idzie wzrośnie sprzedaż bo ludzie będą mieli więcej kasy.Popieram w 100%!!!No panie Lepper aż mnie zatkało.Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 Re: Brawo!!! 18.10.06, 11:51 Tak mądrze mówisz koleś, tylko że to co tu wypisujesz może nastąpi za jakies 10 lat. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby nagle firmy podnosiły płace. japon napisał: > I zmusi to pracodawców do zwiększenia pensji. A co za tym idzie wzrośnie > sprzedaż bo ludzie będą mieli więcej kasy.Popieram w 100%!!!No panie Lepper aż > mnie zatkało.Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
oniryka Re: Brawo!!! 18.10.06, 12:20 Skoro tak, to może pójść dalej i wydać odgórny prikaz, że płaca minimalna ma wynosić 5000. Będziesz sobie wtedy miał to 5000, z których 3/4 będziesz musiał oddać na bezrobotnych, a za resztę kupisz dwa bochenki chleba, bo infalacja spowoduje, że te fajne okrąge sumki będą g. warte. Skąd niby pracodawcy w niewielkich firmach mieliby brać na te podwyżki? Mają zostać filantropami i oddać większość swojego dochodu (albo lepiej - ogólnego zysku firmy) pracownikom? Wtedy będą mogli równie dobrze pójść na bezrobocie, bo po co się szarpać. A firmy nie będą miały pieniędzy na rozwój. Natomiast międzynarodowe koncerny zwyczajnie zwiną się z naszego rynku, bo funkcjonowanie na nim przestanie być opłacalne. Piękna perspektywa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaptok Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłki 18.10.06, 11:50 Od kiedy ten zasiłek???? Bandytyzm w biały dzień. Człowiek zapierdziela i ma 200zł więcej. Chyba oleje pracę i bedę sobie leżał obojetnym bykiem za 200zł mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 11:52 mówi się - bedę leżał kilofem do gory kaptok napisał: > Od kiedy ten zasiłek???? Bandytyzm w biały dzień. Człowiek zapierdziela i ma > 200zł więcej. Chyba oleje pracę i bedę sobie leżał obojetnym bykiem za 200zł > mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
remik230 Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłki 18.10.06, 11:52 super,w koncu wzrosna płace jak nikomu sie nie bedzie chcialo pracowac za pieniadze niewiele wieksze od zasiłku:) Odpowiedz Link Zgłoś
oniryka Taaa 18.10.06, 11:59 Płace wzrosną zaraz potem, jak padnie nam gospodarka w konsekwencji lawiny skutków tego "genialnego" pomysłu (m.in. kolosalny wzrost bezrobocia, bankructwa małych firm i padanie prowadzących działalność gospodarczą, wycofywanie się z Polski dużych koncernów w wyniku braku ludzi do pracy, albo niebotycznego wzrostu kosztów pracy itd.). Wtedy, o ile wogóle będzie ci się chciało pracować, płaca wzrośnie ci z np. 1000 do np. 2000 zł... tyle, że roczna inflacja wyniesie 500 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
kulatowski Chyba kurna sobie zartuja !?!?!?!? 18.10.06, 11:53 800 pln dla bezrobotnych ?!? Z moich pieniedzy ?!? NIGDY! Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 Re: Chyba kurna sobie zartuja !?!?!?!? 18.10.06, 11:55 Ty akurat nie masz nic do gadania- wielka koalicja ma kulatowski napisał: > 800 pln dla bezrobotnych ?!? Z moich pieniedzy ?!? NIGDY! Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 11:54 GALBA!! SILEZIUS!! WET !! inne pisiorskie oszolomy!! gdzie jestescie??!! skomentujcie to arcysprytne posuniecie jareczka, k..wa jak oni sie tych stolkow trzymaja, rozpie.. Polske tylko po to zebty siedziec przy korycie bo tak sie zblaznili ze wiedza, iz nikt wiecej ich nie wybierze :( Odpowiedz Link Zgłoś
zula2006 Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 11:57 Zaraz sie pojawią (junkier tez) i bedą Ci pier..... że prawo sprawiedliwość, lud i cholera wie co jeszcze albrecht_kalb napisał: > GALBA!! SILEZIUS!! WET !! inne pisiorskie oszolomy!! gdzie jestescie??!! skomen > tujcie to arcysprytne posuniecie jareczka, k..wa jak oni sie tych stolkow trzym > aja, rozpie.. Polske tylko po to zebty siedziec przy korycie bo tak sie zblazni > li ze wiedza, iz nikt wiecej ich nie wybierze :( Odpowiedz Link Zgłoś
mysz70 Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 12:03 ja p^%&$&^&$#e. krew mnie zalewa. tez pracuje za 1000. na polskiej uczelni. na zachodzie zarabialem 4 razy tyle. oferuja mi powrot za 8 razy tyle. Czy ktos moze mi powiedziec dlaczego mialbym nie skorzystac? Odpowiedz Link Zgłoś
barrtek4u Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 12:04 mysz70 napisała: > ja p^%&$&^&$#e. krew mnie zalewa. tez pracuje za 1000. na polskiej uczelni. na > zachodzie zarabialem 4 razy tyle. oferuja mi powrot za 8 razy tyle. Czy ktos > moze mi powiedziec dlaczego mialbym nie skorzystac? > Buahaha bo kochasz swoj kraj i bedziesz zyc powietrzem i wiedza hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
jaz0n Mam dośc!!!!!! 18.10.06, 12:23 Pracuje na niepełnym etacie za 650 złotych. Szlag mnie trafia jak pomyslę że jakiś zapijaczony menel za samo siedzenie na czterech literach bedzie miał 800. Wariactwo, wariactwo i jeszcze raz wariactwo... Brawo PiSuary- niedługo wszyscy pracujacy postaraja sie zmienic ten stan rzeczy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hlim Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 12:30 Panie Premierze! Ja panu nigdy nie wierzyłam, tą decyzją potwierdził pan po raz kolejny, że miałam rację. Bo na cóż pan liczy? Moim zdaniem zrobił to pan z dwóch powodów: - spełnić rządznie Lepera aby zawiązać starą-nową koalicję, ośmieszającą Polskę. Dowód na to że raz zdobytej władzy nie oddacie. - poprawić notowania PIS w wyborach samorządowych Spadają na "łep na szyję", został już panu tylko ten twardy elektorat i może bezrobotni (prawdziwi i z wyboru) poprą pańską partię. I najprawdopodobniej liczy pan, że sejm po wyborach nie przegłosuję ustawy w tej sprawie. A ludzie zapamiętają, że pan tak bardzo chciał - tylko inni nie dali. Ciekawa jestem również, czy te bzdury w PRZEKROJU opowiadał pan Kuchciński za pańskim przyzwoleniem? Ten człowiek jesli nie ma czasu czytać chociażby prasy (a obowiązkiem jego jest czytanie propozycji aktów prawnych, czytaj propozycja Ustawy budżetowej) aby dowiedziec sie nad czym pracuje i jakie jest stanowisko rządu w sprawie budżetu opowiada bzdury. Znów liczycie, że głupi lud kupi prawdę p. Kuchcińskiego. A może Wy nie macie modrzejszych ludzi z których należałoby wybrać przewodniczącego przewodniej partii PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
miolke Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłki 18.10.06, 12:31 chyba sie udeżyli mocno w głowee, NO ALE CÓŻ od 2 dni jestem bez pracy , i penie pójde na bezrobotne,,, dostane wieecj niż minimalna stawka,, , polska gosp zbankrutruje !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nylon1 Re: Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłk 18.10.06, 12:33 Ludzie.... proste definicje ekonomiczne są dla was niezrozumiałe? Jezeli dzis zasilek wynosi 400 PLN, a placa minimalna 900, inflacja oscyluje poniżej 5%, to chyba logiczne, (jesli tak nie jest, to wyprowadzcie mnie proszę z błędu, że jeśli zasiłek wzrośnie dwukrotnie, rządzący będą zmuszeni podnieść wynagrodzenie minimalne adekwatnie do podwyzki zasiłku, czyli rownież o 100%. W takiej sytuacji, pracodawca, aby nadal funkcjonowac na założonym poziomie opłacalności, będzie zmuszony do podwyższenia cen usług, towarów itp... Ludzie. Nikt niczego nie zyska i nie straci. Przynajmniej nie odczujemy tego bezpośrednio. Inflacja automatycznie wzrośnie o 100% i wszystko będzie tak jak było.... Myślę, że zajmie to polskiej gospodarce około 1 roku. W przeciągu tego okresu, nie będzie już tego rządu, a kolejny będzie miał o wiele gorsze wskaźniki gospodarcze na głowie... i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Ale co najmniej 60% ludzi w tym kraju wierz, że 18.10.06, 12:56 pieniądze rosną jak kapusta na polu, a w czasie zimy po prostu je się wydrukuje. Lepper nic nowego nie obiecał.Przedtem był Marks, Engels, Lenin.Ludzie wierzą i tak się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Świetna reklama wujka Leppera i jego Samoobrony 18.10.06, 13:27 Niestety, prawda jest ponura. piS nie ma pieniędzy żeby je lekką ręką rozdawać. Nikt obiecanych 800zł nie dostanie, bo skąd je wziąść. Jeśli jednak da się je, jak chce wujek Lepper z Samoobrony (obrona własna Leppera), to komuś trzeba będzie zabrać. Ciekawe komu ? Po głośnym rozdawiennictwie becikowego już myśli się o cichym wycofaniu się z tego pomysłu. Oczywiście, nie przed wyborami 12 listopada. Becikowe zrobiło swoje zwiększajac poparcie dla PiS i czas jez zlikwidować. Te pieniądze są potrzebne na utworzenie nowych stanowisk pracy dla dzialączy Samoobrony. Przecież oni za darmo nie będą popierać Leppera. Trzeba im sie opłacać. Lepper nie chce wydawać własnych pieniędzy. Przeciez nie po to wydostał się z biedy żeby dawać innym swoje, wyrwane innym pieniądze. Państwo jest od tego żeby opłacać jego zauszników. Już nie moge patrzeć na to zakłamanie i oszukiwanie społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marcotto Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłki 18.10.06, 16:08 Ja tez ide na zasilek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qavtan Samoobrona = Tępota Populistów 18.10.06, 20:06 Głupota, pomysły Samoobrony to czysty populizm nieskalkukowany w żaden sposób z rzeczywistością, paplanina bez pokrycia. Jeżeli naprawde myślą to co mówią, to ...porażka społeczeństwa polskiego, że w swoim gronie ma takich delikwentów. Dla Polski to wstyd, że tacy ludzie są u władzy. Głosuję - dla siebie, dla Polski, dla Ciebie, dla przyszłych pokoleń Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
luna55 Samoobrona wynegocjowała od PiS wyższe zasiłki 19.10.06, 20:51 Po prawie 30 latach pracy dostaję na rękę ok.820 zł! Czy warto rano wstawać i użerać się przez 8 godzin? To jest jakaś paranoja, ale chyba warto będzie pójść na bezrobocie! Odpowiedz Link Zgłoś