Dodaj do ulubionych

Kuchciński: Nie ma zgody na propozycje Samoobro...

19.10.06, 14:15
nie ma zgody? to sie Leper wk..wi.!. jeszcze gotów zwolnic Kaczyńskich z
posad...
Obserwuj wątek
    • arek83lbn Kuchciński: Nie ma zgody na propozycje Samoobro... 19.10.06, 14:19
      Cholerni populisci, proponuje zablokowac im kombajny w czasie zniw w ramach
      prostestu przeciwko glupocie.

arek83lbn.blox.pl/html
      • po_co_komu_komunisci_z_pis Renia za dwa tygodnie męzem stanu ? 19.10.06, 14:52
        kochajcie swego kaczego towarzysza-wodza bezgranicznie mu ufajcie.
        TV TRWAM cuda się dzieją - kłamstwo staje się prawdą.
        • darek_pn dlaczego? 19.10.06, 15:24
          • powiedz_to_koniowi Walka o frustratów 19.10.06, 15:36
            Samoobrona chce być "głosem frustratów".
            Teraz ten zaszczytny tytuł przypada w połowie PISowi a w połowie Samoobronie,
            to SO postanowiła się wyraźnie "zdywersyfikować" poprzez ten idiotyczny i
            nierealny pomysł.

Szkoda że w tej politycznej szamotaninie gubi się zdrowy rozsądek i najlepszy
            interes kraju.
            • rosol4 Re: Walka o frustratów 21.10.06, 02:42
              W polsce jest 3 mil bezrobotnych i 3 milony zarabiajacych ponizej 800 zl.
              Zatem wprowadzajc zasilek 800 zl armia bezrobotnych cwaniaczkow powiekszy sie
              do 6 - 8 milonow co kosztowac nas bedzie 10 miliardow zl.
              To spowoduje brak pracownikow do prostych prac i wzrost zarobkow minimalnych
              conajmniej do 1000 - 1100 zl i w konsekwencj wzrost inflacji o ca 30%.
              Kto na tm najwiecej straci, paradosalnie cie najbiedniejsi. Zdrozeja Kredyty a
              wiec i raty kredytow.
              Jedynym skutecznym rozwiazaniem jest ograniczenie zasilkow dla bezrobotnych.
              Zasilek po roku pracy w wymiarze 1 miesiac za rok przepracowany, bez powtorki
              aliczenia tego okresu.
              Zniesienie ubezpieczenia dla bezrobotnych uchylajacych sie od podjecia pracy
              interwencyjnej.
              Podniesienie minimalnej placy poprzez obnizenie podatkow i skaldek ZUS dla tej
              grupy placowej.
        • darek_pn przecież ja już wymówienie złożyłem 19.10.06, 15:24
        • darek_pn i teraz z 400zł mam się bujać? 19.10.06, 15:25
        • darek_pn miało być 800zł 19.10.06, 15:25
      • tim_1982 Re: Kuchciński: Nie ma zgody na propozycje Samoob 19.10.06, 15:55
        Mieszają ludziom w głowach. Ale ciemny lud to kupi...

---
        Wroclaw and Lower Silesia
    • szalonywiatr Kuchciński: Nie ma zgody na propozycje Samoobro.. 19.10.06, 14:42
      Jakie wsparcie rodzin p. Kuchciński? Przecież w innym artykule, dotyczącym
      podatków na przyszły rok, przeczytałem, że wycofana została poprawka koalicjanta
      LPR dotycząca ulg na dzieci. Mydlenie oczu?
    • zyks Był radosny ślub,teraz proza życia.Zaczęło się :) 19.10.06, 14:44

• fraglesi67 Ślub warcholstwa z chamstwem... 19.10.06, 14:48
        nic ująć nic dodać
        fraglesi.wordpress.com/2006/10/17/warcholstwo-z-chamstwem/
    • mt7 Wirtualnej Polski ciąg dalszy. Czy Was to nie nudz 19.10.06, 14:44
      i?
      • 4815ma Re: Wirtualnej Polski ciąg dalszy. Czy Was to nie 19.10.06, 15:00
        Nudne juz te bzdety z sejmu i rzadu.Nad bzdurnymi i nierealnymi wypocinami
        ciemniakow nie powinno sie dyskutowac-stracony czas.
    • agata_s2 Bezterminowe zasiłki 19.10.06, 14:44
      Czyli tak, najniższa krajowa wynosi 899,10 zł brutto, zasiłek będzie wynosił
      800,00 zł i bedzie wypłacany bezterminowo. Fajnie, to ja sobie pójdę na
      bezrobocie.
    • evident a co powie Lepiarz swoim wyborcom 19.10.06, 14:45
      że zgodził się na koalicję, bo dostał latający stołek ?
    • fraglesi67 To dałem się nabrać !! 19.10.06, 14:47
      Oj ja durny:
      fraglesi.wordpress.com/2006/10/18/ot-duren-ze-mnie/
    • puuchatek Re: Kuchciński: Nie ma zgody na propozycje Samoob 19.10.06, 14:47

Lepper musiał zgłosić taką poprawkę, żeby zadowolić swoich wyborców.

PiS musiał ją odrzucić, żeby nie zaszkodzić wszystkim.

Podejrzewam, że się chłpocy dogadali w tej sprawie już w czasie rozmó o tworzeniu nowej / starej koalicji. "Ja zgłoszę, wy odrzucicie i wszyscy będą zadowleni".

Szkoda, że Kaczyński nie zdaje sobie sprawy, że krok po kroku wzmacnia Leppera. Bo przecież przy kolejnych wyborach Lepper nie omieszka powiedzieć: "Chciałem dać, ale mi nie pozwolili, więc głosujcie na mnie A NIE NA NICH. I kolejne kilka procent poparcia załatwione. Niech Jarosław Wielki zgadnie, czyim kosztem...
    • zenon.melon Tylko 8 stów? Dać dwa patyki. Znowu aktualne 19.10.06, 14:55
      będzie powiedzenie: "czy się stoi czy się leży, dwa patyki się należy".
      • prezertation1 Leper. pokaż Kaczyńskim ich miejsce!!! 19.10.06, 14:58
        pod drzwiami SBsamoobrony!..niech znają mores...

bsamoobrony
    • wlodeusz To pomysł Leppera,liczącego na poklask.... 19.10.06, 14:58
      motłochu i jego głosy wyborcze.Dla normalnych ludzi oznaczać to będzie podwyżki
      ZUS-u,podatków i zwiększenie bezrobocia.Bedziemy biernymi obserwatorami wzrostu
      alkoholizmu i wszelkich dewiacji społecznych.Meneliki i dziś są wyjątkowo
      roszczeniowi,co by było gdyby ustawa przeszła?,lepiej nie myśleć.
    • jastokrotka Re: Kuchciński: Nie ma zgody na propozycje Samoob 19.10.06, 14:58
      A dlaczego, niema zgody ? niech Samoobrona da wszystkim po milionie, po
      miliardzie z dowozem do domu.
      Wszystkim dać wszystko, a niektórym jeszcze więcej.
      Przecież każdemu się należy, a najbardziej tym którzy glosują na Samoobronę ich
      rodzinom i rodzinom rodzin itp.
    • loppe bezterminowe zasiłki 19.10.06, 15:01
      to jest clou pomysłu Samoobrony, nie udawajcie
    • gangstanyga Zawod wyuczony: bezrobotny 19.10.06, 15:04
      Moze lepiej dac 800 zlotych studentom. Z nich to moze cos jeszcze bedzie.

Ja za tyle przezywalem na studiach w W-wie i jeszcze udawalo sie na piwo, kino i
      teatr odlozyc.
      • kuznica23 Re: Zawod wyuczony: bezrobotny 19.10.06, 15:45
        Mój postulat jest taki.Darmowy bilet lotniczy do dowolnego państwa UE, i po
        flaszce na drogę.
        • andreski Re: Zawod wyuczony: bezrobotny 19.10.06, 17:47
          ale my tutaj , nie chcemy nierobow . niech gnija w Polsce razem z Lepperem .
          zapraszamy za to wszystkich , ktorym sie chce pracowac na swoja przyszlosc, w
          normalnym kraju . oby tak dalej , towarzysze ! w ciagu kilku lat , zostana tam
          tylko wasi wyborcy . zobaczymy jak ich wtedy utrzymacie ?
    • heureka7 PiS partia prosocjalna...he he 19.10.06, 15:04
      moze sie wreszcie Polacy obudza i przepedza w diably tych zaklamanych PiSowskich
      neoliberalow!

• palestrina2005 Jak PiS socjalny to źle jak liberalny też źle... 19.10.06, 16:04
        i ciągła krytyka...
        • wdmochow Re: Jak PiS socjalny to źle jak liberalny też źle 19.10.06, 16:23
          Krytyka PIS. A fe. Nie można!
          • uriel.blog.pl Re: Jak PiS socjalny to źle jak liberalny też źle 19.10.06, 16:28
            Widząc naziola nie wnikam w jego poglądy gospodarcze.

---
            milion idiotów nie może się mylić
    • a.k.traper To dobra wiadomość, Tylko ze zyska na tym Lepper 19.10.06, 15:06
      Chciał dac ale mu nie pozwolili, hasło wróci.Kazdy lubi brac tylko nie kazdemu
      dają
      • palestrina2005 Mam nadzieję że po wyborach się uspokoi Lepperek 19.10.06, 16:05
        Koczyńscy muszą go jakoś przetrzymać do wyborow, a potem już mu tak nie będzie
        zależało na populiźmie (nie będzie wyborow) i może na rok się uspokoi.
        • wdmochow Re: Mam nadzieję że po wyborach się uspokoi Leppe 19.10.06, 16:19
          Nadzieja matką...?
        • a.k.traper Powiedziałbym złudne nadzieje, ale moze? 19.10.06, 16:37
          Ci panowie dali sie poznac racze ze strony nieprzewidywalnej.
    • r_mol Pomysł jest lepszy niżby się mogło wydawać 19.10.06, 15:18
      Podejrzewam, że jeżeli zsumować koszty rozmaitych służb socjalnych i
      kontrolnych, zajmujących się pomocą społeczną, oraz zasiłków socjalnych, to
      przeciętny bezrobotny dzisiaj kosztuje nas wszystkich więcej niż te 800 zł.
    • palestrina2005 Brawo PiS !!!!!!!! A jednak są twardzi i nie dają 19.10.06, 16:02
      się Lepperkowi.
      Brawo !!!!!!!!!!!!!!
      • uriel.blog.pl miękki PiSiORek 19.10.06, 16:17
        Lechujarek to może Ędru pociągnąć.
        PiS nie jest i nigdy nie będzie w stanie rządzić bez Samej Brony, z tej prostej
        przyczyny, że nie są w Sejmie sami, a nikt inny nie chce już z nimi gadać.
        Zobaczymy, jak będziesz machać szabelką, gdy panu PiSiorkowi przyjdzie te słowa
        łyknąć z uśmiechem i hasłami o wspólnym budowaniu IV RP na ustach.

---
      • wdmochow Re: Brawo PiS !!!!!!!! A jednak są twardzi i nie 19.10.06, 16:19
        Ciekawy na jak długo im tej "twardości" starczy? Pewno do pierwszego tupnięcia
        nogą przez warchoła.
    • rzeczywistosc4rp Dwa dni z dojazdem koalicja 19.10.06, 16:16
      i już miłość zaczyna pekać,hehehehehe.Lepper to taki gniot wioskowy.Typowy tępy
      burak z czerwonym ryj.m.
    • wdmochow Re: Kuchciński: Nie ma zgody na propozycje Samoob 19.10.06, 16:21
      Najbardziej w tym wszystkim smutne jest to, że taka oczywista sprawa jak
      niezgoda na "zasiłki Leppera" traktowana jest przez PIS-klakierów jakie wielkie
      osiągnięcie.
    • timoszyk Re: Kuchciński: Nie ma zgody na propozycje Samoob 19.10.06, 16:57

Dopoki ulice sa pelne smieci, a dworce smierdza uryna, praca jest i nie wymaga
      ona specjalnych nakladow. Jesli wiec ktos nie moze znalezc pracy przez okres
      dluzszy, niz powiedzmy pol roku, to w imie gleboko pojetego humarytaryzmu nalezy
      mu te prace zapewnic, a wiec niechaj zajmie sie odpowiednia dzialka ulicy,
      parku, czy dworca i bedzie dbal, by powierzony mu odcinek pracy lsnil
      czystoscia. To nie wymaga specjalnych kwalifikacji. I za to bym dal te 800
      zlotych z kieszeni podatnika. A jesli dalej bedzie brudno, to widac delikwent
      jednak woli spac, niz pracowac, ktory to poglad wyznaje zreszta wiekszosc
      populacji i zwleka sie z lozka z niejakim trudem. Wtedy nalezy 800 zlotych odebrac.
      Oczywiscie wielu sie odezwie, ze za te 800 zlotych nie da sie zyc "godnie', a w
      ogole sprzatanie to jakas taka dziwna praca, bo delikwent moze przeciez miec
      doktorat i co wtedy? Niechaj wiec ci o miekkich sercach zaloza fundacje, by do
      tych 800 zlotych dorzucic co nieco.
      W jednym z bogatych krajow na Bliskim Wschodzie za zasilek nalezy plesc koszyki.
      Niewielu chetnych.

Wac
      • x2468 Re: Kuchciński: Nie ma zgody na propozycje Samoob 19.10.06, 17:00
        A ten Kuchcinski to kto? Pucybut Leppera?
    • ofiks Re: Kuchciński: Nie ma zgody na propozycje Samoob 19.10.06, 17:16
      Popieram Leppera po trzykroc, jestem emerytem, mam 560 zł emerytury ale chcę byc
      bezrobotnym za 800 zł
    • poglodzio Re: Kuchciński: Nie ma zgody na propozycje Samoob 19.10.06, 17:43
      To jest nie do przyjęcia gdyż zwiększy to bezrobocie
    • pluci Kuchciński: Nie ma zgody na propozycje Samoobro.. 19.10.06, 17:50
      Ta koalicja "bardzo dlugo" potrwa.
    • radiomarian Andrzej zwolni Jarka z pracy 19.10.06, 17:58
      czy Jarek jeszcze sie nie zorientowal kto tu naprawde rzadzi? jezeli Lepper
      mogl kompletnie zalatwic takiego lisa jak Miller, to taki cienkosz jak
      Kaczynski nie ma z nim zadnych szans...Lepper to kanciarz profesjonalista
      • uriel.blog.pl Ędru i Lechujarek 19.10.06, 18:50
        Jarek nie przyjmuje do wiadomości, że ktoś go może wycyckać, choć jest cyckany
        całkiem często i efektownie.
        A kapitał polityczny, jaki zbija Ędru na jego głupocie, jest zaiste imponujący.

---

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka