matek1965 [...] 21.10.06, 22:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej9927 Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 22:54 A jak one się udusiły? Tak szybutko, z jedzeniem w żołądku niestrawionym? Wszystkie razem, zbiorowe samobójstwo? Z rozpaczy, czy ze strachu? Bardzo byłbym wdzięczny panu Maciejowi, za kilka zdań i przybliżenie ówczesnego świata istot żywych. Przypuszczam, że tak niedawno, jak twierdzi nasz już sławny teoretyk, ludzi było już sporo. Już musiało być kilka zaludnionych lądów. Jak wyglądała wspólna egzystencja tych olbrzymów i ludzi. A te wzwiedzione członki tuż przed śmiercią.... no, może rzeczywiście chodzi o dziewice, które były obowiązkowo oddawane do konsupmcji? I wszystko popsuł szewczyk ladaco, przez swój niesmaczny podstęp. No, ale z drugiej strony, dzięki mu za ocalenie tych pięknych jasnowłosych z warkoczami do pasa, które cieszą dzisiaj oko współczesnych dinozaurów. A może to o nich mowa? Wydaje mi się, że zbyt pochopnie odrzucamy nauki profesora. Przecież są wśród nas różne, wciąż prymitywne organizmy, z nienaruszonym od całych epok kodem genetycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d ale czad... 21.10.06, 22:54 niezylch psycholi tam macie.... nie wiadomo tylko czy sie smiac czy plakac...no ja sie polakalem ze smiechu.. a juz wogole jak zobaczylem ze on ma przed nazwiskiem prof:)))) pewnie po znajomosci dostal. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek9940 M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 23:00 Teraz wiem dlaczego młody Giertych jest idiotą, to dziedziczne po tatusiu. Ale należy mu współczuć, tatusia sobie nie wybieramy. Natomiast współczucie z powodu genetycznego idiotyzmu to za mało żeby od razu robić ministrem edukacji. No ale czego innego się można było po PISdzielcach spodziewać, przecież to też genetyczni idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
ste3fa M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 23:01 dawno się tak nie ubawiłam jak podczas lektury artykułu:)))))))))))) jest może gdzieś tekst albo nagranie całości wykładu??? a swoją drogą to żenujące że taki profesor reprezentuje Polskę na arenie międzynarodowej Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.org duch krazy po europie - duch ignorancji 21.10.06, 23:14 nigdy nie sadzilem, ze debata na temat 'prawdziwosci' teorii ewolucji dotrze do nas zza oceanu - wydawalo mi sie, ze europa stanowi mimo wszystko bastion myslenia naukowego. mam nadzieje, ze to tylko rozdmuchana przez media afera i ze nie przelozy sie na zmiane programow edukacyjnych z pod znaku bushowskiego 'teach the controversy'. miec malpe za przodka: krytyka.org/pokaz_opinie.php?id=63 Odpowiedz Link Zgłoś
wikal M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 23:16 Dlaczego ktokolwiek w ogóle zwraca uwagę na ten bełkot? Staruszkowi już dawno na mózg padło (a w tej rodzinie tę część ciała wszyscy mają od urodzenia słabą), a ponieważ powoli już się na tamten świat pakuje, to wmówił sobie, że pochodzi w prostej linii od anioła. Ot, i cała tajemnica. I naprawdę na takie bzdety miejsca w gazecie i na stronach internetowych szkoda. Pozdrowionka dla Smoka Wawelskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Mamy autorytet rodzinny, dziedziczny! 21.10.06, 23:17 Maciej jest wykladnia czegos, co dotad spalo pod postacia hipotezy. Alez jest odwazny i w ogole!! Tylko dlaczego nie ZAPYTA, czy przecietny Polak, jest zainteresowany jego dociekaniami i wplywem gownianej gadaniny na losy edukacji mlodych?? Bo jest NIEOMYLNYM ??A moze ZBOCZYL?? Odpowiedz Link Zgłoś
ozrabal M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 23:17 Murowany kandydat do nagrody Ignobla. Odpowiedz Link Zgłoś
tralala31 [...] 21.10.06, 23:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.ochucki panie profesorze, prosimy o więcej!!!!!! 21.10.06, 23:26 koło Grudziądza widziałem w zeszłym miesiącu stado brontozaurów dosiadanych przez neandertalskich jeźdźców. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.ochucki Jaki ojciec, taki syn. Nie dziwi nic... 21.10.06, 23:33 A czy Roman Giertych też już jest profesorem? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jaki ojciec, taki syn. Nie dziwi nic... 22.10.06, 09:15 Roman Giertych jest adwokatem. Nigdzie nie napisano, czy wygrał chociaż jeden proces. Ale jest pewne, że niedługo sam będzie potrzebował adwokata (sprawa pewnego banku). W każdym razie, Roman Giertych nie ma nic wspólnego z pedagogiką. Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Kazdy z nas pochodzi od małpy 21.10.06, 23:33 Dowodem na to jest chociazby adres e-mailowy: xxxxxx@xxxx.pl Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 mniemanologia stosowana 21.10.06, 23:34 z tego ma profesure? i kto mu ja dal? profesor lech w. podpisal jak sterte innych papierzysk nie czytajac? i teraz mamy takie kwiatki: denrologow twierdzacych o neandertalczykach i slowika z baranina krecacych sie wkolo papaly... no coz ... skoro nie cytaty i nie kumaty... to po co sie pcha na stolec i mownice??? ja sie np nie pcham... heheh... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: mniemanologia stosowana 22.10.06, 09:25 Odczep się od Lecha Wałęsy! Maciej Giertych otrzymał tytuł profesora w roku 1981. W owym czasie Przewodniczącym Rady Państwa był Henryk Jabłoński (ksywa: Belfegor Belwederu). I to właśnie on wręczał nominacje (po pozytywnej opinii CKKN, według ilości zapisanego papieru). Odpowiedz Link Zgłoś
cypfra Nowe stadium ewolucji Giertychow 21.10.06, 23:35 mutacja w genach giertychow posunela sie tak daleko ze powstal nowy gatunek z lacinska to: homo imbecilo cretino pie..ieto byle by tylko nie opanowal swiata i cale szczescie ze nie znaleziono dotychczas ogniwa laczacego ten gatunek z tym dominujacym na tej planecie Odpowiedz Link Zgłoś
beatlemarek Oczywiście,że są!M.Giertych jest tego dowodem. 21.10.06, 23:40 Mogę dodać,że w Polsce neandertalczycy są licznie reprezentowani,szczególnie w LPR,Samoobronie i LNR. Jedynie M.Kotlinowski(LPR) jest do przyjęcia i reprezentuje poziom godny posła. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Pewnie, że są! 21.10.06, 23:40 M. Giertych jest jednym z nich. Wystarczy spojrzeć na zdjęcie :) A co do smoka wawelskiego, to wyjaśnienie jest genialnie proste: szkielety dinozaurów były znajdowane w dawnych czasach tak samo jak dziś, tylko że ludzie nie wiedzieli co to były za zwierzęta, więc dorabiali sobie legendy o smokach. Takie to niezrozumiałe? Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Re: Pewnie, że są! 21.10.06, 23:56 Dlaczego tacy popaprańcy, jak pan G. mogą bez przeszkód lansować w mediach swoje szkodliwe teorie? Te skandalicznie głupie wypowiedzi kwalifikują pseudoprofesora Giertycha seniora do psychiatryka. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Rządzą nami ignoranci 22.10.06, 00:09 Wydaje mi się, że wśród ignorantów, którzy nami rządzą tatuś Giertych jest jeszcze stosunkowo najmniej szkodliwy. Opowiada tak oczywiste brednie, że tylko nas rozsmiesza. Kiedy się pomyśli, że znawcy na miarę genetyka Giertycha działają też na innych polach, a są tym niebezpieczniejsi,im nam trudniej ich dostrzec, to robi się mniej wesoło. To jest np wybitny pedagog Giertych synek, różni wybitni ekonomiści chcący dobrać się do NBP, różni wybitni prawnicy tworzący przepisy nie tylko niejednoznaczne, ale wręcz czasem sprzeczne ze sobą, albo wybitni historycy pragnący pisać historię od nowa, którzy dopiero po wyroku sądowym przyznają, że źle zinterpretowali dokumenty. Właściwie w każdej dziedzinie widać teraz takie wybitne jednostki i to bardzo blisko szczytów władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
roosevelt5 M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 21.10.06, 23:53 Czy M. Giertych jest neandertalczykiem to nie jestem pewny, ale na pewno jest błędną mutacją. Gdy Bóg rozdawał rozum, to Giertych bawił się w chowanego, gdyż nie możliwe aby tak bardzo polił się. Odpowiedz Link Zgłoś
szmerybajery z wykształcenie antropolog 22.10.06, 00:01 tu nie ma miejsca na śmiech. To dramat tego zagubionego człowieka - bo jak inaczej okreslic genetyka kwestionującego ewolucje? Nastały czasy kiedy ksiądz dla pieniędzy kwestionuje istnienie Boga, a genetyk, z powodu swoich politycznych przekonań, ewolucje. Tragedia powiadam Odpowiedz Link Zgłoś
lukierek Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 22.10.06, 00:08 No tak - jacy słuchacze, taki wykładowca. Wszechpolacy z pewnością łykną te banialuki. Bo to debile skończone są w większości jednak. A to o smoku z mojego miasta byłoby na prawdę świetne - gdyby to był żart. Ale niestety to nie był żart... Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 22.10.06, 00:12 "Maciej Giertych, specjalista od drzewoznawstwa i genetyki roślin, teorią ewolucji zainteresował się po przeczytaniu podręczników swoich dzieci" No nie... po prostu powala na kolana... Wczesniej oczywiscie o niej nie slyszal ani nie czytal. Klapy na oczach i kolejka waskotorowa pod kopula do tamtej pory? Dopiero po przeczytaniu podrecznika szkolnego dostal cudownego objawienia? Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos teoria ewolucji zakazana w Stanach 22.10.06, 00:18 na pierwszych zajeciach dostaje sie papier z wytycznymi, w ktorych miedzy innymi zaznaczono na jakie tematy nie powinno sie dyskutowac. Jest w srod nich Darwin i jego teoria ewolucji. To w ramach ciekawostki. Moim zdaniem to co dzieje sie odnosnie tego, jest pozytywne. Do dzisiejszego dnia mowi sie o TEORII ewolucji. Kazdy moze ja znac i miec swoje zdanie. Taka dyskusja jest od czasu do czasu potrzebna, a to co media z nia wyprawiaja jest typowe dla nich. Osmieszanie jest typowe dla pismakow, bo czego mozna od nich oczekiwac :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: teoria ewolucji zakazana w Stanach 22.10.06, 00:29 A ja się zastanawiam dlaczego nikt nie kwestionuje naszych poglądów na budowę materii, przecież to też tylko teoria. Widział kto kiedy atom, proton czy elektron? Jakoś żaden "znawca" nie uczy wszechpolaków, że to bezbożna propaganda, a teorii ewolucji sie uczepili. Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos Re: teoria ewolucji zakazana w Stanach 22.10.06, 01:12 jak widac teoria teorii nierowna :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus mylisz słowa "teoria" i "hipoteza" 22.10.06, 13:51 hipoteza - nieprzetestowane (niesprawdzone - do sprawdzenia) twierdzenie. jesli hipotezy nie da sie obalic (NIE udowodnic!) staje sie ona "obowiązującą" (oczywiscie nie w sensie administracyjnym) TEORIĄ teoria to twierdzenie lub zbior twierdzen wyjasniajacych jakies zjawisko: teoria heliocentryczna Kopernika (wyjasnia ruch planet), teoria grawitacji Newtona, teoria względności Newtona, teoria kwantów i teoria ewolucji a to ze pismacy osmieszaja oszołomów to chyba dobrze. Ratajczak i Irving są śmieszni wsrod historykow (nie powinno sie ich zamykac do więzienia ale naukowo pokazywac ich bzdury!), tak samo Giertych jest smieszny wsrod biologow. Nie ma zadnych argumentow, ktorych nie potrafilby obalic jakikolwiek student biologii, ktory uważa na zajęciach i przykłada się do nauki. > jest typowe dla nich. Osmieszanie jest typowe dla pismakow, bo czego mozna od > nich oczekiwac :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
macio25 M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 22.10.06, 00:36 Pewnie, że są wśród nas!! Patrz: politycy LPR!! Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 22.10.06, 00:50 No cudownie panie profesorze. Neandertalczycy są wśród nas. To kogo stworzył Bóg na obraz i podobieństwo? Człowieka czy Neandertalczyka? Kim był Adam? Słów brakuje. Panie profesorze, albo sklerozka, alboś Pan urodzony debil Odpowiedz Link Zgłoś
mar_k M. Giertych: Neandertalczycy są wśród nas 22.10.06, 01:03 A poza tym w domu wszyscy zdrowi?? Odpowiedz Link Zgłoś