Dodaj do ulubionych

SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej przez...

25.10.06, 10:52
W głowie się nie mieści, co ci gówiarze wyprawiają. Dostanę pewnie
kilkuletnie wyroki w zawieszeniu albo jeszcze, nie odpowiedzą za to co się
stało... a dziewczyna nie żyje, bo sobie zrobili "przedstawienie". Rodzice
powiedzą że to nie ich wina, ani ich dzieci...i sprawa ucichnie. Poprostu
włos się na głowie jeży, jak coś takiego czytam :/
Obserwuj wątek
    • mk0101 Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 11:41
      Sek w tym,ze nie trafia do wiezienia a do poprawczaka... Szkoda gadac
      • bonobo44 Ja wziąłbym sprawę we własne ręce... 25.10.06, 14:25
        rsrh napisał w:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=50920656&a=50924979
        > Rodzice tej dziewczynki powinni wziąc sprawe we własne ręce.
        > Gdyby historia taka spotkała moją córke - zabiłbym sprawców!!!

od zawsze jestem przeciwny instytucjonalnej karze śmierci, ale w podobnym
        przypadku... jestem pewien, że zrobiłbym dokładnie to samo... nie miałbym
        cienia litości... dopadłbym ich wcześniej czy później... moje życie i tak
        straciłoby jakikolwiek sens...
        i dziwi mnie tylko jedno: to, że tacy sk...e najwyraźniej nie biorą takiej
        możliwości poważnie pod uwagę... na ich miejscu od dzisiaj nie wyszedłbym już
        więcej spokojnie na ulicę...
        • bonobo44 Z tego co pokazano w TV ... 25.10.06, 19:42
          to zwykłe gnojki - dzieciuchy... nie warte splunięcia i powtórnego spojrzenia,
          nawet nie jakieś tępe byczki... i cała klasa nie mogła ich powstrzymać?
          • slower iii 25.10.06, 21:11
            Straszne czasy nas czekają skoro mamy taką młodzież...
            Zawsze wierzyłem w zasadę 20/80%, że 80% ludzi jest dobrych, a 20% złych tylko
            tych złych zawsze więcej widać, dlatego wydaje się że jest odwrotnie. Ale po tym
            co dzisiaj się stało. :(
            Jak mogło się stać, że w jednej klasie znalazło się 5 kretynów i tylko jedna
            najbliższa koleżanka, która jakoś po ludzku na to zareagowała??? (szkoda, że
            nieskutecznie). Jak mogło się stać, jeżeli 80% tych dzieci ma być dobrych, że
            nie znalazło się chociaż drugie 5 osób, które by tych kretynów powstrzymało???
            Gdzie u tych dzieci jakakolwiek wrażliwość, szlachetność???
            Może to źle, że oskarżam za to co się stało tych którzy niby nic nie zrobili...
            Ale właśnie, dlatego, że nie zrobili nic - ta tragedia się stała.
            I co tu się dziwić, że ludzie nie reagują jak ludzi napadają na ulicy.
            Najbardziej załamało mnie to, że po tym co się stała jacyś inni kretyni
            opowiadają dziennikarzom:

Zebrane pod szkołą opinie kolegów i koleżanek z klasy Ani:

- Kolesie chcieli się popisać przed pozostałymi. To niezła beka tak obmacać
            dziewczynę. Chcieli pokazać, że są zajebiści.
            - Wszyscy się nabijali, nikt nie sądził, że laska tego nie wytrzyma.
            - Robi się takie filmy na komórki: bójki ustawiane, walenie konia w kiblu, ci
            chcieli zrobić coś jak byk!

"Normalne chłopaki"

Jak widać, nawet po takiej tragedii nie stać ich na jakiekolwiek współczucie.

PS
            Ludzie, wychowujmy nasze dzieci, nie róbmy im sieczki w głowach jakimiś
            pokemonami. To ich wrażliwości i szlachetności nie nauczy.

Współczuję tej dziewczynie i jej rodzinie, spotkała ich straszna tragedia.
            iii

• slower 20/60/20 25.10.06, 21:47
              Od dzisiaj uznaję zasadę:
              20% ludzi jest złych
              60% ludzi nie obchodzi jak gwałcą na ich oczach koleżankę z klasy
              tylko 20% ludzi jest dobrych...

I znacznie się z tym gorzej czuję...
              • maaac Re: 20/60/20 27.10.06, 05:47
                Co zrobisz jak będą na twoich oczach kogoś bić na ulicy.
                1) Odwrócisz się i uciekniesz?
                2) Zadzwonisz na Policję?
                3) Będziesz próbował interweniować?

Ile razy już do tej pory interweniowałeś w jakiś sposób gdy widziałeś
                przestępstwo lub chociaż chuliganów? Czy uważasz że to nie twój interes bo mamy
                do tego odpowiednie służby? Obcych dzieci zaś nie należy strofować bo od tego
                mają rodziców? No i lepiej nie podpadać bo można oberwać? Czy uczysz swoje
                dzieci obywatelskiej odpowiedzialności?
                • szapoba Re: 20/60/20 27.10.06, 14:13
                  maaac napisał:

> Co zrobisz jak będą na twoich oczach kogoś bić na ulicy.
                  > 1) Odwrócisz się i uciekniesz?
                  > 2) Zadzwonisz na Policję?
                  > 3) Będziesz próbował interweniować?
                  >
                  > Ile razy już do tej pory interweniowałeś w jakiś sposób gdy widziałeś
                  > przestępstwo lub chociaż chuliganów? Czy uważasz że to nie twój interes bo mamy
                  >
                  > do tego odpowiednie służby? Obcych dzieci zaś nie należy strofować bo od tego
                  > mają rodziców? No i lepiej nie podpadać bo można oberwać? Czy uczysz swoje
                  > dzieci obywatelskiej odpowiedzialności?

Nie wiem, jak slower, powiem Ci jak ja reaguję na chuligańskie wybryki - dzwonię
                  na policję, zazwyczaj przyjeżdżają! Pozdrawiam
                  • anuszka_ha3.agh.edu.pl Wychowanie seksualne do szkół!!! 27.10.06, 21:27

Ciekawe dlaczego nikomu nie nasunął się całkiem oczywisty wniosek:
                    Skoro napady na tle seksualnym zdarzają się w szkołach wcale nierzadko, to
                    należy wreszcie wprowadzić lekcje wychowania seksualnego.

→ → → → → → → → →
                    Odkryjmy Białoruś!
                    odkryjmybialorus.blox.pl
                    • maaac Nauczyć rodziców wychowywania dzieci!!! 27.10.06, 22:12
                      > Ciekawe dlaczego nikomu nie nasunął się całkiem oczywisty wniosek:
                      > Skoro napady na tle seksualnym zdarzają się w szkołach wcale nierzadko, to
                      > należy wreszcie wprowadzić lekcje wychowania seksualnego.

Czytałem inne twoje rozważania na temat tego zdarzenia i z nimi się w pełni
                      zgadzałem. Tym razem nie. Lekcje wychowania seksualnego nic nie dadzą - tzn
                      oczywiście, że by się przydały ale nie są rozwiązaniem akurat tego problemu.
                      Problemu że nikt nie zareagował z kolegów na to co się działo, problemu że
                      dziewczyna czuła się tak tym zbrukana że nie potrafiła szukać pomocy (nie
                      mogła?).
                      To akurat wina głównie rodziców. Jej że nie byli z nią odpowiednio blisko by
                      mogła im wszystko powiedzieć, kolegów - że nie wychowali ich odpowiednio by
                      stawali w obronie krzywdzonych. I nie należy mówić że to szkoła powinna robić -
                      bo wychowanie dzieci odbyła się głównie w rodzinie i to od najmłodszych lat!!!
                      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Nauczyć rodziców wychowywania dzieci!!! 27.10.06, 23:07
                        > problemu że dziewczyna czuła się tak tym zbrukana że nie potrafiła szukać
                        > pomocy

Ba, właśnie wychowanie seksualne powinno uczyć, że dziewczyna zgwałcona nie jest
                        zbrukana.

Pewnie, że wychowanie seksualne właściwie należy do rodziców. Jak reszta
                        wychowania. Może masz rację? Może powinniśmy zażądać od polskich rodziców, żeby
                        wreszcie zaczęli wychowywać dzieci w poszanowaniu dla seksualności?

→ → → → → → → → → →
                        Odkryjmy Białoruś!
                        odkryjmybialorus.blox.pl
                        • onlyoner Re: Nauczyć rodziców wychowywania dzieci!!! 27.10.06, 23:19
                          anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:
                          > Może powinniśmy zażądać od polskich rodziców, żeby
                          > wreszcie zaczęli wychowywać dzieci w poszanowaniu dla seksualności?

Aby zdołali wychowywać dzieci w tym poszanowaniu powinni jeszcze rozumieć dwie
                          rzeczy:
                          1. co to jest seksualność (i czym różni się dziecięca od dojrzałej)
                          2. co to jest poszanowanie.

Realizacja powyzszych postulatów wcale nie musi być zadaniem na miare Herkulesa.
                          Mamy przeciez srodki masowego przekazu (tyle że zawiadują nimi niewłaściwi ludzie)
                        • danuta49 Mało jesteś empatyczna jak na dziewczynę!!! 28.10.06, 00:44
                          >Ba, właśnie wychowanie seksualne powinno uczyć, że dziewczyna zgwałcona nie
                          jest zbrukana<
                          To nie jest kwestia intelektualna tylko emocjonalna i zadna pogadanka ani
                          ksiązka nie zmieni tego, że ktoś czuje(!) to co czuje!!!Ofiary gwałtu czują się
                          zbrukane w każdym kraju, nawet takich z wzorcowym wychowaniem
                          seksualnym.Chyba,że to już n-ty raz i przywykły...
                          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Mało jesteś empatyczna jak na dziewczynę!!! 28.10.06, 09:18

> To nie jest kwestia intelektualna tylko emocjonalna i zadna pogadanka ani
                            > ksiązka nie zmieni tego, że ktoś czuje(!) to co czuje!!!Ofiary gwałtu czują się
                            >
                            > zbrukane w każdym kraju, nawet takich z wzorcowym wychowaniem
                            > seksualnym.Chyba,że to już n-ty raz i przywykły...

Nie masz racji.

Osoba zgwałcona, czy ogólnie w inny sposób skrzywdzona (niekoniecznie chodzi o
                            krzywdę seksualną) - wcale nie musi się czuć zbrukana. Zbrukana - znaczy
                            uczyniona kimś gorszym, niewartym szacunku. Może i powinna czuć złość, ból,
                            smutek, nienawiść do napastnika. Ale wcale nie musi i nie powinna czuć się
                            zbrukana, czyli uczyniona gorszą przez sam fakt, że została skrzywdzona.

Właściwe wychowanie seksualne może pomóc w tym. Jesteś chyba osobą ze starszego
                            pokolenia niż ja, może dlatego nie mieści ci się to w głowie.

→ → → → → → → → → →
                            Odkryjmy Białoruś!
                            odkryjmybialorus.blox.pl
                            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Mało jesteś empatyczna jak na dziewczynę!!! 28.10.06, 09:21
                              > Może i powinna czuć złość, ból,
                              > smutek, nienawiść do napastnika.

Źle to wyszło stylistycznie. Powinno być: Wolno jej i powinna czuć złość, ból,
                              smutek, nienawiść do napastnika.

→ → → → → → → → → →
                              Odkryjmy Białoruś!
                              odkryjmybialorus.blox.pl
          • linke1 Żadne byczki, tylko ministranty..... 27.10.06, 22:15
            bonobo44 napisał:

> to zwykłe gnojki - dzieciuchy... nie warte splunięcia i powtórnego spojrzenia,
            > nawet nie jakieś tępe byczki... i cała klasa nie mogła ich powstrzymać?
            =======
            Żadne byczki tylko ministranty, jak wynika z forum tej szkoły.
            • linke1 Re: Żadne byczki, tylko ministranty..... 27.10.06, 22:34
              Oto link do przedmiotowego forum.
              www.gimnr2forum.fora.pl/viewtopic.php?t=16&postdays=0&postorder=asc&start=15
    • tyrranus Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 11:44
      kiedyś takich dwóch debili dostało by takie wpie..od kolegów ze szkoły, że na
      rozprawę czekaliby w szpitalu.... a teraz?

A teraz jakis obrońca praw obywatelskich przypieprzy sie do mnie za namiawianie
      do linczu....
      • inquisition Lincz jest symptomem bezradności państwa 25.10.06, 11:48
        gdy zrozpaczeni ludzie nie mogąc dochodzić swoich spraw w normalny sposób biorą
        sprawy w swoje ręce.
        A taka sytuacja powstaje wtedy, gdy nieletni w Polsce popełnia zbrodnię...

___
        Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ !
        • mis22 Brak nadzoru w szkole nad uczniami 25.10.06, 12:52
          Dla mnie szokujące jest rozważanie w artykule jaki problem miała ta dziewczyna,
          a nie jaki problem mieli jej napastnicy! Podstawowym problemem jest, że szkoły
          tracą kontrolę nad uczniami i tolerują kryminalne akty w szkole. Dopiero gdy są
          ofiary śmiertelne to interweniuje policja. Nauczyciele wiedzieli, że klasa jest
          trudna, a zostawili ją bez opieki. Czyli problemem jest brak dostatecznej liczby
          nauczycieli. Powinni więc być nauczyciele zastępczy, którzy nie muszą mieć
          kwalifikacji aby uczyć ale mogą nadzorować klasę aby nie dochodziło do
          kryminalnych ekscesów.
          • ewanka215 Re: Brak nadzoru w szkole nad uczniami 25.10.06, 13:09
            Dokładnie, dla mnie wypowiedź dyrektora szkoły "(...)Ta dziewczynka nie
            sprawiała problemów.(...) nie mieliśmy sygnałów, żeby potrzebowała jakiejś
            pomocy. Z tego co wiem, była pogodna." jest po prostu żenująca. Jak można coś
            takiego powiedzieć w takiej sytuacji, no i co z tego, że była pogodną osobą po
            takim upokorzeniu każdy byłby w ciżekim stanie psychicznym. Zastanawia mnie
            jeszcze fakt, że skoro wychowawczyni o wszystkim się dowiedziała, to czy nie
            powinna czasami jakoś bardziej zainteresować się swoją uczennicą i jej stanem, a
            nauczycielce wystarczył jeden telefon do domu...
            • paero123 Re: Brak nadzoru w szkole nad uczniami 26.10.06, 14:48
              Obawiam się, ze mamy zbyt wybujałe oczekiwania wobec nauczycieli kształtowane
              serialem "Boston Public" gdzie nauczyciele z narazeniem zycia czasami
              interweniuja i troszcza sie o dobro swoich podopiecznych...
          • wzap Skandaliczna wypowiedź! 25.10.06, 13:35
            W zupełności się z Tobą zgadzam. Ten dyrektor mnie zszokował - "Ta dziewczynka
            nie sprawiała problemów. I z drugiej strony - nie mieliśmy sygnałów, żeby
            potrzebowała jakiejś pomocy. Z tego co wiem, była pogodna." K*** kto tu był
            problemem!! Oni czy ona. "nie miel isygnałów" akcja w piątek samobójstwo w
            sobotę!! Krew mnie zalewa za tą skandaliczną wypowiedź wypowiedź i za to
            zajście dyrektor powinien wylecieć. Jak pracują tam tacy ludzie to ja się nie
            dziwię że jest tam taka beznadzieje i przyzwolenie na bestialstwo.
            A w ogóle nie jestem za karą śmierci jednak osobiście ciśnie mi się jedno -
            czapa kula w łeb - w imię zasad człowieczeństwa, bo ci "chłopcy" to nie ludzie
            tylko osobnicy gatunku homo sapiens.
        • kerry1 Re: Lincz jest symptomem bezradności państwa 25.10.06, 21:11
          Lincz jest symptomem bezradnosci panstwa? Moze. Ostatni lincz w Stanach
          Zjednoczonych mial miejsce w roku 1962. Juz za mojego zycia.Powiesili, a kogoz
          by, Murzyna.Tlem byla rzekoma napasc seksualna. Wszystkie lincze w USA w XX
          wieku byly badane przez sądy i zatwierdzane jako uzasadnione.Jaki procent byl
          uzasadnionych nikt juz nie zweryfikuje.A jednak to w przeszlosci lincze w tym
          kraju a obecnie kara smierci trzyma w ryzach bandytow.Gdyby nasze wesolki z
          Gdanska wiedzieli, ze za taki akt agresji, jakiego sie dopuscili, grozi im
          wyrwanie genitaliow bez uzycia noza, powieszenie na szkolnej bramie i
          opublikowanie ich zdjec w internecie, oczywiscie wszystko wbrew prawu, to nawet
          bali by sie pomyslec o czyms takim.
          Nie da sie zaprzeczyc, ze przestepczosc w USA jest i moze jeszcze dlugo bedzie
          sie utrzymywac na wysokim poziomie. Ale akty agresji nie maja miejsca w takich
          okolicznosciach, jak to sie stalo w gdanskiej szkole, gdzie zaatakowana
          dziewczyna nie mogla liczyc na nikogo, gdyz nikt tak naprawde nie widzial w tym
          nic nagannego. POplakala sobie najblizsza kolezanka, ale jej placz jest tylko
          oznaka bezsilnosci wobec wszechobecnej chamskiej agresji.
          I trzeba sie pogodzic z tym, ze agresja nie zaczyna sie w momencie rozbierania
          ofiary, czy szarpania sie z nia. Aktem agresji są:
          - nie adresowane do nikogo wulgarne slowa w miejscu publicznym,
          - odtwarzanie w miejscu publicznym nagran zawierajacych slowa wulgarne/polski rap/
          - zwracanie sie slowami wulgarnymi do innych osob w kazdej sytuacji,
          - zaczepianie osob nieznajomych,
          - kierowanie jakichkolwiek uwag o chrakterze seksistowskim do innych osob,
          - przebywanie w miejscu publicznym bez gornej czesci odziezy /eksponowanie torsu
          przez mięsniakow/
          - nachalne przygladanie sie innej osobie
          - dotkniecie innej osoby
          - propozycje ocharakterze seksualnym lub zgoda na takie propozycje wobec osoby
          obcej.
          Pewnie myslicie, ze gorączkuje, ale kazde z tych zachowan, jezeli tylko jest
          zglaszane na policje, a najczesciej jest, skutkuje przyjazdem ekipy conajmniej w
          sile jednego radiowozu, zatrzymaniem, aresztowaniem i , w najlepszym przypadku,
          zwolnieniem sprawcy za kaucja do rozprawy sądowej.Jezeli osoba zglaszajaca jest
          upierdliwa, to sprawca dostaje wyrok do odsiadki.
          Jezeli chodzi o ostatni punkt, to policja stosuje ordynarna prowokacje z
          wykorzystaniem swoich pracownic.
          Tyle, ze to wszystko ma miejsce w Stanach Zjednoczonych, ale te punkty, ktore
          wymienilem, to jest standard, wobec ktorego jest zero tolerancji.
          W polskich szkolach takie zachowania to wlasnie standard, a nauczciele
          informowani o tym biora w obrone agresorow, bo dziewczyna wyzywajaco sie
          ubierala. Amerykanskie dziewczyny ubieraja sie jeszce bardziej wyzywajaco i
          wcale to nie znaczy, ze wiecej jest chamskiego zachowania w szkole, czy na ulicy
          - jest mniej.Rozhisteryzowalismy sie, bo w tym przypadku doszlo do tragedii
          ostatecznej. A reagowac trzeba wlasnie na te najmniejsze nawet oznaki agresji i
          miec dla nich czas w rozkladzie zajec szkolnych.Nie krytykowac policji za to, ze
          na Dolnym Slasku urzadzila lapanke wagarowiczow. |A jacy zatrwozeni tym sa
          najbardziej zainteresowani, to jest nauczyciele i dyrektorzy szkol. No to znow
          przyklad z amerykanskiego podworka: mlodziez szkolna ma tam cos w rodzaju
          godziny policyjnej od 8mej rano do 14.30 po poludniu.I nie ma znaczenia, czy
          rodzice pozwolili, czy nie, w tym czasie mlodziez ma byc w szkole albo w domu i
          basta. To sa standardy, ktore predzej, czy pozniej u nas tez musza zaczac
          obowiazywac, jezeli faktycznie nie ma sie Polska zamienic w dziki zachod Europy,
          czego najwyrazniejsza oznaka beda coraz liczniejsze lincze.
      • emel2x Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 27.10.06, 21:32
        Wierz mi, że chętnie bym Ci pomógł z tym linczem! Oj gdybym tylko mógł. W
        drugiej 'rundzie' zabrałbym się za rodziców dzieciaków!
    • monikasz80 Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 12:43
      Nauczyciele i rodzice powinni przestać ekscytować się teoriami pedagogów i
      stosować stare dobre metody wychowawcze. Tym młodzieńcom przydałoby się solidne
      lanie. Książka do ręki i koniec z prezencikami typu telefony.
      Pomysł P. Giertycha z tym by te potwory separować od innych dzieci wcale nie
      jest zły.
      I może trzeba zacząć karać rodziców tych głupków.
    • michalf78 Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 13:02
      Naprawdę w takich chwilach trudno myśleć o "postępowaniu w zgodzie z prawem".
      Współczuję rodzicom, mimo tego że najwyraźniej nie mieli dobrego kontaktu z córką.
      • hermina5 Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 13:14
        A dlaczego mieli nie miec? O takich rzeczach sie po prostu nie mówi - nie chce
        sie martwić rodziców, a poza tym , jest po prostu wstyd o czymś takim
        powiedzieć. Obawiam sie, ze byłby to problem nawet dla kogo, kto miałby
        swietne stosunki z rodzicami...
        • michalf78 Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 13:24
          Problemy z rówieśnikami-potworkami musiały się zacząć wcześniej. Poza tym brat
          został poinformowany. Nie zaalarmował rodzicom, albo oni to zlekceważyli. Nie
          traktuj tego jako zrzucanie winy na nich.
          • dsz24 Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 13:39
            mam dzieci w tym i córkę. mam także "dziewiątke" i zrobił bym z niej użytek.
            wychować dziecko do 14 lat i je stracić w taki sposób. oni ją wybrali na ofiarę
            bo była za spokojna. jakiejś {odczajnej} dziewczyny, co umiałaby dać w morde,
            być może by to nie spotkało. co znaczy kara dla mnie za wyrównane rachunki, gdy
            sensu życia brak.
      • gobi03 przedwczesny wniosek 25.10.06, 14:26
        i zupelnie niesprawiedliwy. Dziewczyna była w szoku po tych zajściach. Wiele
        razy zdarza się, że ludzie w szoku robią rzeczy nieprzewidywalne, nierozsądne,
        dziwne...
      • bam_bam Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 15:20
        człowieku, co ma do rzeczy jej kontakt z rodzicami?? Została potwornie
        upokorzona w szkole, nie dziwię sie że targnęła się na swoje życie... Zastanawia
        mnie natomiast tych paru ... (nie wiem to nazwać ), którzy jej to zrobili ......
        Takich szczeniaków powinno się załadowac do wora i utopić .....
        • onlyoner Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 15:43
          > człowieku, co ma do rzeczy jej kontakt z rodzicami?? Została potwornie
          > upokorzona w szkole, nie dziwię sie że targnęła się na swoje życie...

Dla ciebie to normalne ze ofiara gwałtu popełnia samobójstwo zwierzając się
          tylko przyjaciółce a nie rodzicom ? Może mylisz powszechność zjawiska z jego
          normalnością ?
          • bam_bam Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 17:08
            Może i nie jest to normalne, ale w pewnym sensie to rozumiem ... Zastanawia mnie
            fakt że w artkule nikt nie zainteresował się tymi zwyrodnialcami ... kim są, kto
            ich wychował ...
        • lze_elita.071 "Upokorzona"- tak to nazywasz? No, to ja sie nie 25.10.06, 20:12
          dziwie, ze wasze dzieci jako ofiary powaznego przestepstwa (inna czynnosc
          seksualna, naruszenie nietykalnosci cielesnej etc)nie maja innego wyjscia jak
          popelnienie samobojstwa.
          Ta mala - przy normalnym wychowaniu - nie powinna czuc sie "upokorzona", bo
          zadnej winy po jej stronie nie bylo. Powinna sie czuc ofiara przemocy, jak
          gdyby ktos ja uderzyl, wyrwal sila torebke, ograbil etc. Niestety, wy -
          przywykli do przemocy wobec wlasnych dzieci, do naruszania ich nietykalnosci -
          dla wlasnego bezpieczenstwa wbijacie dzieciakom do glowy owo skryte poczucie
          winy, ktore okreslacie "upokorzeniem". Robicie ze swych dzieci takie same
          psychiczne kaleki, jakimi sa zony alkoholikow, ktore tez czuja sie winne...
          • kerry1 Re: "Upokorzona"- tak to nazywasz? No, to ja sie 25.10.06, 21:30
            Ty, lze-elita. Przychodze do Ciebie do pracy lub do domu i w obecnosci
            wspolpracownikow lub rodziny zdzieram z Ciebie ciuchy, robie Ci przeglad
            wszystkich szczegolow anatomicznych i proponuje Ci, ze Cie przelece.Nikt mi nie
            przeszkadza, nikt Ci nie pomaga. Sprobuj teraz ty byku jeden opisac swoj stan
            psychiczny po, bez uzycia slowa upokorzenie.
            • lze_elita.071 Jestem wsciekly i od razu zglaszam sprawe na 25.10.06, 21:48
              policje. A jesli ta nie dziala, to zalatwiam kazdego z uczestnikow "zabawy" w
              pojedynke:))) Proste.
              Inna rzecz, ze nie czulbym sie bardzo zle, gdyby tak napadly na mnie piekne
              panie - zawsze marzylem o tym, by tlum pieknych dam ze mnie ciuchy zdzieral. I
              grozil, ze przeleci. Upokorzony bym sie czul, gdybym nie zdolal stanac na
              wysokosci zadania;) Rzecz jasna mowimy to o zabawach ludzi doroslych.
              A wracajac do tragedii: ta mala powinna czuc ze zostala skrzywdzona i cala jej
              dusza powinna domagac sie wymierzenia sprawiedliwosci sprawcom. Powinna czuc
              dokladnie to samo, jak gdyby ktos ja na ulicy uderzyl, obrabowal, wyrwal
              torebke... Myslisz, ze i po napadzie rabunkowym tez by popelnila samobojstwo?
              Zapewne by nie popelnila, a wiec taka reakcja na przestepstwo seksualne
              wskazuje, ze cos nie tak bylo z jej wychowaniem. Biedna mala.
              • mon.dan Re: Jestem wsciekly i od razu zglaszam sprawe na 26.10.06, 08:49
                stary ale ty masz ze 30 lat i sporo w swoim zyciu widziales.
                • lze_elita.071 Podobnie reaguje 12-letnia zgwalcona dziwuszka 26.10.06, 15:09
                  Przynajmniej w UK - zdarzylo sie na parkingu w centrum Oxfordu, zboczek siedzi.
      • macarthur dziewczyna została de facto 26.10.06, 15:47
        publicznie zgwałcona zostało to nagrane a oni się zastanawiają jakie dziewczyna
        miała problemy ? jak śledzę tę tragedię i słucham wypowiedzi dyrektora szkoły
        matki dziewczyny i opinii na forum to się zastanawiam czy ludzie są już
        materiałem odpadowym jak dinozaury u nich też dominowała siła i przemoc ?
        chyba zagłosuję jednak na Giertycha
    • apluzina Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 13:12
      Nie rozumiem, jak nauczyciel mógł zostawić bez opieki klasę, o której wszyscy
      wiedzieli, że jest "trudna wychowawczo" - zupełny brak wyobraźni...
      • ever83 Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 13:21
        Ludzie, przeciez zdarzaja sie sytuacje, w ktorych nauczyciel musi wyjsc. Nie
        obwiniajmy nauczycielki. Winni sa ci chlopcy i winna jest reszta klasy,
        poniewaz nikt nie pomogl kolezance. Kiedys doszlo do podobnej sytuacji w mojej
        szkole (oczywiscie bez filmowania), na szczescie inni koledzy i kolezanki
        szybko zareagowali i dzieki temu to nie dziewczynka czula sie upokorzona tylko
        napastnicy. Jestem przerazona, co sie dzieje na tym swiecie...
        • michalf78 Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 13:27
          Proszę o nieużywanie słowa "chłopcy". W tym wieku powinno się już odpowiadać
          przed normalnym sądem, albo odczekać do tego wieku w poprawczaku. Chyba że się
          jest debilem.
        • ala544 Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 13:39
          Jeszcze więcej pozwalać gó..arzom.Przecież to tylko chłopcy,którzy się trochę
          zabawili, takie komentarze też pewno będą, chć nie podejrzewam , ze na
          forum.Jeszcze więcej głupich programów tv, gazet gdzie pisze się o przeżywaniu
          orgazmów przez 12- latków,reklam, w których rozkosz daje zjedzenie batonika ...
          Teraz czekam tylko na larum jakie podniesie się w obronie tych " chłopców".A
          gdzie byli pozostali uczniowie z tej klasy, oni nie reagując na to bandyckie
          zachowanie dali przecież przyzwolenie.To jeden aspekt tej tragedii.
          Dla mnie winę ponosi tez dyrektor szkoły:nie wolno zabierać nauczyciela na apel
          i pozostawiać klasy bez opieki, n-l nie powinien się zgodzić na zostawienie
          uczniów.TO JEST JEDNAK POWSZECHNIE STOSOWANE W SZKOŁACH TAK SAMO JAK TUSZUJE
          SIĘ WIELE SPRAW BO NAJCZEŚCIEJ DYREKTORZY MÓWIĄ, ŻE U NICH NIE MA NARKOTYKÓW,
          PRZEMOCY , AGRESJI I WSZYSTKO JEST "CACY".Taka jest nasza oświata i może warto
          zaczać mówić otwartym tekstem.To oczywiście nie zwróci zycia dziecku.Nad tym
          można tylko zapłakać.
          • danuta49 Ani dyrektor ani szkoła nic poza gadaniem nie może 25.10.06, 13:52
            >TO JEST JEDNAK POWSZECHNIE STOSOWANE W SZKOŁACH TAK SAMO JAK TUSZUJE
            SIĘ WIELE SPRAW BO NAJCZEŚCIEJ DYREKTORZY MÓWIĄ, ŻE U NICH NIE MA NARKOTYKÓW,
            PRZEMOCY , AGRESJI I WSZYSTKO JEST "CACY".Taka jest nasza oświata i może warto
            zaczać mówić otwartym tekstem<
            To co ma robić???
        • lillem reakcja 25.10.06, 15:29
          ano wlasnie, zadne z rowiesnikow z klasy nie zareagowalo na to co sie
          dzialo...przeciez ktos mogl wybiec i poinformowac nauczycieli, co sie dzieje w
          klasie...totalne zoobojetnienie, zastraszenie, oglupienie, znieczulenie,
          zdziczenie..tych gowniarzy powinno sie srogo ukarac, jesli prawo zezwala na
          wyciagniecie odpowiedzialnosci tylko w stosunku do rodzicow sprawcow z wzgledu
          na ich wiek, tak tez powinno zadzialac!
          krew sie w zylach gotuje
          ktos kojarzy film *lilya-4-ever*? wstrzasnal mna ostatnio ten film...polecam,
          bardzo mocny i ma zwiazek z ta sprawa!
    • michalf78 Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 13:33
      W równoległym wątku znów sprowadzili wszystko do awantury na tematy polityczne.
      Za przeproszeniem: rzygać mi się chcę.
    • manka3 zbiorowy GWAŁT! 25.10.06, 13:36
      JAKIE UPOKORZENIE?????? TO GWAŁT! I podwójny horror - bo też sposób, w jaki GW donosi o zbrodni
      jest nie od przyjęcia. Upokorzyć można kogoś nazywając go np. grubasem, i za to co najwyżej dostanie
      się klapsa. Na Boga, jak można tak bagatelizować???
      Przecież doszło do wyjątkowego okrucieństwa, bo gwałt nie dość że zbiorowy, to jeszcze na oczach
      całej klasy. A dyrektor "nikkogo nie chce winić"...????
      Wydaje mi się, że śnię, bo to chyba niemożliwe
    • micro5 Re: Pokazać twarze zwyrodnialców i 25.10.06, 13:36
      Powinno oficjlnie pokazać się twarze i dane zwyrodnialców, poco są katecheci w
      szkołach za tzw komuny takie rzecy nie były możliwe a podobno kościół był
      uciskany .
      • lillem komuno wroc!!... 25.10.06, 15:33
        a skad wiadomo, ze za tzw komuny takie rzeczy nie byly mozliwe? na tym wlasnie
        polegala sila tzw komuny, ze o takich i innych potwornosciach sie nie mowilo,
        tym bardziej pisalo...
    • remik.bz Kto jeszcze chce drwić z Giertycha ? 25.10.06, 13:36
      Niedawno media gremialnie wysmiały pomysł Giertycha , aby
      młodzież "niedostosowana" ( po prostu młodych bandytów i dewiantów
      wychowywanych bezstresowo) przenośić do specjalnie dla nich przystosowanych
      szkół. Aby ich oddzielić od mlodzieży normalnej , chcacej się uczyć.
      Również na tym forum ten pomysł został wykpiony a Giertych został obrzucony
      epitetami w stylu "głupek, faszysta , oszołom"...
      Krytykowały ten pomysł różne "autorytety" ( moim zdaniem wyłącznie dlatego ,że
      Giertycha).
      Chciałbym wiedzieć czy ktoś z wyśmiewających Giertycha bądzie miał odwagę dalej
      uznawać jego pomysł za "głupi" ?
      • darr.darek LEWICa zamilcza takie sprawy na śmierć 25.10.06, 13:46
        remik.bz napisał:
        > Kto jeszcze chce drwić z Giertycha ?

za to w organizowaniu protestów przeciwko "organizowaniu dla dzieci do szkół
        pod specjalnym nadzorem" lewactwo organizuje "spontaniczne" marsze, zabiera
        młodzież ze szkół na demonstracje.
        Znamienne jest zachowanie dyrektora i personelu tej szkoły: nie chcą szukać
        winnych, zamiast wezwać Policję zaraz po informacji o gwałcie zbiorowym,
        wykonono tylko telefen do brata pokrzywdzonej (bo kotś myślał, że to ojciec),
        zamilczeć sprawę na śmierć i na najbliższej demonstracji przeciw giertychowej
        surowości wobec uczniów, "pedagodzy" znów wyślą młodzież na spontaniczny
        protest przeciw Giertychowi. Tego lewicowe szmaty nie zaniedbają.

Dopóki lewicowa hołota może rządzić tym krajem i stanowić w nim prawo(lewo),
        tak będzie ten kraj wyglądał.

• ivulspirit Re: LEWICa zamilcza takie sprawy na śmierć 25.10.06, 14:45
          > Dopóki lewicowa hołota może rządzić tym krajem i stanowić w nim prawo(lewo),
          > tak będzie ten kraj wyglądał.

To znaczy że teraz krajem rządzą...... KOMUNIŚCI?!?!??!?! Weź ty się zastanów ze
          2 razy zanim coś wyprodukujesz. Wydaje ci sie że jak trudną młodzież pozamyka
          sie w zakładach("specjalnych szkołach") to wszystkie problemy od razu się skończą?

> "pedagodzy" znów wyślą młodzież na spontaniczny
          > protest przeciw Giertychowi.

Kto ich jeszcze wysyłał? Stalin? UFO? Kazali im iść to poszli tak? Zmusili może
          tą szarą masę bezmógzgów tak?

Coraz częściej widzę jak ludzie chcą powrotu do komuny jednocześnie walcząc z
          nią i zarzekając się że nie mają z nią nic wspólnego.... dziwne. To są właśnie
          zalety demokracji- swoboda wypowiedzi, możliwość do zademonstrowania własnych
          poglądów i sprzeciwu wobec tego co w odczuciu danej jednostki jest niewłaściwe.
          Wbij sobie to tego swojego małego rozumu że nie masz monopolu na prawdę i nie
          jesteś żadnym prorokiem i że nie wszystko jest albo czarne(czerwone) albo białe.
          Każdy ma swoje odrębne poglądy i nie potrzebuje poleceń układu aby je głosić.

Co do samego Giertycha to nie posiada on kwalifikacji by być ministrem edukacji,
          a jego decyzje będą wyglądały tak jak te jego amnestie maturalne, które tylko
          zanizają poziom egzaminu i zniechęcają do nauki
        • lze_elita.071 A Bolshie darr.darek i reszta PiSuarow moze dziob 26.10.06, 19:08
          zamknie i zacznie w koncu MYSLEC (choc to zapewne niemozliwe, bo Bozia rozumku
          nie dala).
          Nie chce juz wytykac darr. darkowi jego kretynskich "dedukcji" co do mej osoby,
          niemniej moja osoba jest tu najlepszym przykladem IDIOTYZMU PiSuarowych polowan
          na "lewactwo" i "uklady". Mozna byc ze starej europejskiej katolickiej prawicy,
          mozna Polske widziec raz w zyciu turystycznie, albo i wcale, mozna swa
          prawicowosc przez pol wieku swym zyciem udawadniac, niemniej wystarczy miec
          zdanie odrebne od swiezo wychrzczonej bolszewickiej "prawicy" z PiSuaru (wraz z
          przystawkami), by byc wyzwanym od "lewakow", "komuchow", "agentow Lubianki"
          etc. etc. A juz najgorzej tym bolszewickim "prawiczkom" BRUTALNA PRAWDE w
          kaprawe slipia nieudacznika powiedziec.
          Co sie zas tyczy "holoty" to sam sie do niej zaliczasz, darr.darku, sadzac po
          poziomie epitetow, jakimi mnie zamiast rzeczowych argumentow obdarzasz. Na mnie
          wrzask nazistowskiego feldfebla nie dziala,czlowieku, bo sam jestem oficerem i
          mam NCOs, by morde na moj rozkaz wydzierali:) A o wujaszku z SS (w kazdej
          porzadnej rodzinie moze sie znalezc czarna, narodowa i socjalistyczna owca) to
          juz tu nawet nie wspomne;)

A teraz o twoich "argumentach" z powyzszego postu.
          Gdybys mial blade pojecie o PRAWIE, chocby tym anglosaskim, to bys wiedzial, ze
          gwaltu na dziewczynce najwyrazniej NIE popelniono - byl to akt brutalnej
          przemocy, z molestowaniem seksualnym, pozbawieniem swobody osobistej, bullying
          etc;moze nawet i przyczynienie sie do samobojstwa daloby sie doczepic. Byc moze
          w sumie i w swietle dowodow (niektore przestepstwa sa w moim kraju
          klasyfikowane jako zbrodnie, choc w Polsce sa wystepkiem) daloby sie gnojkow
          sadzic jak doroslych, niemniej jedno jest tu pewne: poprawczak do pelnoletnosci
          mieliby jak w banku (raptem 4 lata) oraz DOZYWOTNI WPIS NA LISTE PRZESTEPCOW
          SEKSUALNYCH. Wlokloby sie to za nimi do smierci, bo kto raz dopuszca sie
          podobnego czynu, ten zawsze go moze powtorzyc - to nie 7-8 latki, ktore bawily
          sie w doktora, do jasnej cholery, ale bardzo mlodzi juz jednak biologicznie
          zdolni do zycia seksualnego, a nawet i prokreacji.
          I jak sie maja do tego tego glupie pomysly nazisty Giertycha? NIJAK.Jego szkoly
          specjalne i pomysly z izolowanie zulii od reszty dzieci moga zmienic tylko
          tyle, ze holota nie zgwalci kolezanki w szkole, za to moze ja zgwalcic w drodze
          do kosciola:)
          O wiele wiecej wspolnego z walka z tym problemem maja zas zabiegi Ziobry o
          zaostrzenie kodeksu (dla mnie jest skandalem "wypisanie" w waszym KK gwaltu ze
          zbrodni do wystepkow - to natychmiast nalezy w Sejmie naprawic), o owe listy
          przestepcow seksualnych, o - na wzor brytyjski - osrodki poprawcze dla
          mlodocianych prowadzone przez Securitas, te "prywatne wiezienia", o ktorych
          wspominal (abstrahuje od faktu, ze danymi manipulowal: Securitas ma w UK 2-3
          takie wiezienia i wszystkie dla malolatow - np. Milton Keynes).
          Innymi slowy: choc mozna pochwalic pewne pomysly Ziobry, to naziola Giertycha
          pod sensowna dzialalnosc za cholere nie da sie podczepic:)
      • lze_elita.071 JA. I z waszego niby katolickiego, a w istocie 25.10.06, 20:04
        tylko koltunskiego WYCHOWANIA. Wyspiarska nie tylko 14-latka, ale i 12-latka
        darlaby sie na pol swiata w czasie zajscia i po nim. Poleciala do dyrekcji,
        rodzicow, na policje, do lekarza, lacznie z ginekologiem i koronerem etc. I
        napewno, napewno nie czulaby sie UPOKORZONA, ale NIEWINNIE SKRZYWDZONA. I
        palalaby checia nie samobojstwa, ale ukarania sprawcow, chocby za wszelka cene.
        Tymczasem jakies pomylone wychowanie wyrobilo w tej dziewczynce psychike
        podobna do psychiki zony alkohalika: to ona sie wstydzi i czuje winna, ze
        skurczybyk pije i bije.
        Tragedia tej dziewczynki to ostrzezenie dla was, Polakow: na KOGO wy
        wychowujecie wasze corki, na OFIARY? Bo zli ludzie sa na swiecie, i wasze
        dziecko moze sie z nimi w kazdej chwili spotkac. A wiec nie ma rady - trzeba
        uczyc dziecko jak sobie w takich sytuacjach radzic, takze i przede wszystkim
        PSYCHICZNIE.
        Nb. 14-letnia dziewczynka wcale nie musi byc przy tym dziewica, by czuc sie
        niewinna ofiara gwaltu czy przemocy seksualnej, ma bowiem wbite w glowke, ze
        kocha sie z tym, z kim ona chce i kiedy ona chce.
        Niestety, wsiowe kolki dopiero sad musi uczyc, ze mozna zgwalcic nawet i
        prostytutke:)
        • remik.bz A dlaczego chcesz drwić z Giertycha ? 26.10.06, 08:36
          Napisałaś ,że chcesz drwić z Giertycha , ale nie napisałaś dlaczego.
          Cała Twoje uzasadnienie nie było "w temacie Giertych"
          Dlatego prosze uzasadnij Swoje stanowisko. Konkreynie , co złego jest w pomysle
          Giertycha aby mlodociani bandyci nie "uczyli" sie razem z normalnymi dziećmi
          tylko byli kierowani na nauke do specjalnych ośrodków?
          O ile wiem takie rozwiązania funkcjonuja w starej UE ( np we Francji ) No i
          ciekawi mnie czy w UK też.
          • lze_elita.071 Bo jesli bandyta, to powinien byc w wiezieniu, 26.10.06, 15:14
            chocby w wiezieniu dla mlodocianych, jak ma to miejsce w UK (min. wzorcowy taki
            nick dla malolatow w Milton Keynes prowadziny przez Securitas). A pozostali
            powinni byc w normalnej szkole, jak i ludzie o roznym temperamecie, poziomie
            kultury osobistej etc,. sa z tymi dupowatymi w jednym i tym samym
            spoleczenstwie, jednym i tym samym zakladzie pracy...
            Giertych ma pomysly od Sasa do Lasa, a poza tym wywaza otwarte drzwi:)
            • remik.bz Re: Bo jesli bandyta, to powinien byc w wiezieniu 27.10.06, 08:29
              lze_elita.071 napisała:
              > Giertych ma pomysly od Sasa do Lasa, a poza tym wywaza otwarte drzwi:)

To chyba dobrze ,że ma jakiś tam pomysł. Dotychczasowi szefowie tego resortu
              nie mieli żadnego pomysłu. I chyba dobrze ,że coś tam "wyważa".Jego poprzednicy
              nic nie robili i nie wyważali nawet otwartych dzrwi.
              To jest tak jak w szachach. Lepiej grać nawet ze słabiutkim planem niz bez
              planu.

chocby w wiezieniu dla mlodocianych, jak ma to miejsce w UK (min. wzorcowy taki
              >
              > nick dla malolatow w Milton Keynes prowadziny przez Securitas

Na cóż UK to bogaty kraj. Polska niestety biedny. Nie stać nas niestety na
              rozwiązania takie jak u "bogaczy". Musimy stosować rozwiązania na nasze
              mozliwości.
              W końcu mamy zaledwie 16 lat wolnego rynku za soba. Gdy będziemy mieć tyle
              lat "kapitalizmu" w metryce co UK ,to pewnie też bedziemy mieć takie same a
              może i lepsze rozwiazania.
              • lze_elita.071 Nie pitol, umowa z Securitasem juz zawarta. 27.10.06, 13:52

• darr.darek Re: JA. I z waszego niby katolickiego, a w istoci 26.10.06, 09:34
          lze_elita.071 napisała:
          > tylko koltunskiego WYCHOWANIA. Wyspiarska nie tylko 14-latka, ale i 12-latka
          > darlaby sie na pol swiata w czasie zajscia i po nim. Poleciala do dyrekcji

Biedny, lewicowy debilu, nie rozumiesz podstaw, a plujesz się.
          Po pierwsze, nie wszystkie kobiety tak samo reagują.
          Po drugie, aby nagłaśniać sprawę musi istnieć poczucie SUROWEGO PRAWA karzącego
          sprawców przestępstwa. Rozumiesz durniu dlaczego w sytuacji, gdy prawo "jest
          szczególnie wrażliwe dla młodych sprawcó przestępstwa", jedynym efektem byłoby
          co najwyżej przydzielenie kuratora dla gwałcicieli i tym silniejsze ich
          nastawienie, aby zamieniać dziewczynie dalsze życie w piekło.
          Rozumiesz lewicowy debilu, że twoje ustawodawcze szmaty lewicowe są
          współodpowiedzialne za śmierć tej dziewczyny, za tysiące gwałtów i tysiące
          zbrodni.
          Potrafisz to pojąć, lewicowy matole czy nie ?

• lze_elita.071 Oczywiscie, polskie kobiety - wychowywane jak 26.10.06, 15:21
            PRZEDMIOTY, nie zas podmioty ludzkich dzialan, REAGUJA INACZEJ i dzieki temu sa
            NAJLATWIEJSZYMI I NAJCZESTSZYMI OFIARAMI sutenerow, handlarzy kobietami i
            zboczkow. Jak swiat dlugi i szeroki wlasnie Polka o bycie ofiara przestepstw
            seksualnych sie prosi. Amen.
            A "lewactwem" mnie nie rozsmieszaj, postkomunistyczny Polaczku:) Bo ty do dzis
            nie wiesz, naziolu, CO to jest PRAWICA i czym sie ja je.
            Buhahaha! Lewacki oficer armii Republiki Irlandii...Buhahahaha!!! Jak dumb Pole
            juz cos powie, to powie!
            • darr.darek wg matoła:SZWEDzkie kobiety wychowane są na OFIary 26.10.06, 15:33
              lze_elita.071 napisała:
              >PRZEDMIOTY, nie zas podmioty ludzkich dzialan, REAGUJA INACZEJ i dzieki temu sa
              >NAJLATWIEJSZYMI I NAJCZESTSZYMI OFIARAMI sutenerow, handlarzy kobietami i
              >zboczkow. Jak swiat dlugi i szeroki wlasnie Polka o bycie ofiara przestepstw
              >seksualnych sie prosi.Amen.
              >A "lewactwem" mnie nie rozsmieszaj, postkomunistyczny Polaczku

Biedny lewicowy głupcze, pleciesz coś o Polkach-ofiarach bez żadnego poparcia w
              danych.
              A ja ci, głupcze, podam dane: w Szwecji notowane jest 6-krotnie więcej gwałtów
              niż w Polsce. To są fakty ?
              Szwedki są wychowywane na ofiary ? Pewnie, matole, napiszesz, że 90% polskich
              kobiet nie zgłasza gwałtów, zgadłem. Twoja matka nie zgłaszała ? Przed twoim
              urodzeniem ?

• lze_elita.071 W Szwecji osiolku jest zglaszane 6 razy wiecej 26.10.06, 16:26
                gwaltow, nie zas POPELNIANE. Dzieki uprzedmiotowaniu polskich bab gwalciciel w
                Polsce czuje sie bezpiecznie, bo baba i tak doniesienia nie zlozy - wstydzi sie
                swego w gwalcie udzialu, bo przeciez: "JAK SUKA NIE DA TO PIES NIE WEZMIE". A
                moze to, Commie, szwedzkie przyslowie?
                • darr.darek Re: W Szwecji osiolku jest zglaszane 6 razy wiece 26.10.06, 16:28
                  lze_elita.071 napisała:
                  > gwaltow, nie zas POPELNIANE. Dzieki uprzedmiotowaniu polskich bab gwalciciel

Twoja matka nie zgłszała gwałtu przed twoim urodzeniem ? Po twoim urodzeniu też
                  nie ? Opowiedz, ile razy twoja matka nie zgłosiła gwałtu.
                  • lze_elita.071 Nie musiala, Commie, bo seks pomiedzy Aryjczykami 26.10.06, 16:30
                    byl calkowicie dozwolony, a nawet wskazany. A twoja sie wstydzila, gdy ja
                    sowiecki soldat przelecial.
            • uchachany Widzę, Łże_elita, że znowu próbujesz matołkom 26.10.06, 15:53
              przetłumaczyć :-)? To chyba jednak syzyfowa praca, szczególnie w przypadku tych
              jebniętych (obojętnie zresztą z której strony) politycznie :-))!
              • lze_elita.071 Commies nie chca rady, to niech ich baby 26.10.06, 16:28
                Murzyni gwalca, a Albanczycy nimi handluja - albo to moj biznes? Tylko niech
                sie pozniej kato-bolszewiki nie dziwia, ze co druga qrwa w Europie to wlasnie
                Polka:)))
          • lze_elita.071 PS: dumb Pole - w moim kraju gwalt jest zbrodnia. 26.10.06, 15:31
            A w przypadku zbrodni mlodocianych prawo karze jak doroslych. Dotarlo do twego
            komuszego lba, czy klonica powtorzyc, chlopku? Polak to zabawne zwierze - gawno
            wie o innych ludzich i krajach, ale sie - slimy fart - wymadrza:)))
            • darr.darek Re: PS: dumb Pole - w moim kraju gwalt jest zbrod 26.10.06, 15:39
              lze_elita.071 napisała:
              > komuszego lba, czy klonica powtorzyc, chlopku? Polak to zabawne zwierze -

Żenujący debilu, wycierający angielskie tyłki za parę funtów. Już cię śmieciu,
              oduczyli nazywania siebie "pole". Wyleniałego, chorego psa też można oduczyć
              szczekania kopniakami.
              Nie łudź się, że nagle stałeś się "english" - ty jesteś tylko "english dustman".

• lze_elita.071 Jestem synem Niemki i Irlandczyka z Dublina, dumb 26.10.06, 16:22
                Pole, I dlatego, chlopku, od Polakow i najgorszy wrog mnie nigdy nie wyzywal.
                Komusz lajno pewno w to nie wierzyc, bo jezykami obcymi wladam? Pociesze
                komucha - tylko PIEC PIERWSZYCH bylo trudne:))))
                • darr.darek Re: Jestem synem Niemki i Irlandczyka z Dublina, 26.10.06, 16:32
                  lze_elita.071 napisała:
                  > Pole, I dlatego, chlopku, od Polakow i najgorszy wrog mnie nigdy nie wyzywal.
                  > Komusz lajno pewno w to nie wierzyc, bo jezykami obcymi wladam? Pociesze
                  > komucha - tylko PIEC PIERWSZYCH bylo trudne:))))

I w dodatku pewnie synem stajenego z Pekinu i nietykalnego z Indii (są rzeczy o
                  jakich się filozofom nie śniło - niech się cieszy, że nie szczeka, taka impreza
                  była) i już wiemy skąd u ciebie zdolności lingwistyczne.

• lze_elita.071 Mowilem! Do komucha w jego tepocie nie dociera, ze 26.10.06, 16:40
                    wyksztalcony cudzoziemiec jezykami biegle wlada. A w Indiach tez bylem, ciolku.
                    I nie tylko w Indiach:
                    madmansnotes.blogspot.com/2006/09/green-eye-of-yellow-god.html
                    Masz, Pole, z PERSONALNA DEDYKACJA:)
                    • darr.darek you talk like Pole, you behave like Pole, so ... 27.10.06, 13:48
                      lze_elita.071 napisała:
                      >wyksztalcony cudzoziemiec jezykami biegle wlada. A w Indiach tez bylem, ciolku.
                      >Masz, Pole, z PERSONALNA DEDYKACJA:)

... you are Pole.
                      I blogiem mi tu nie ściemnisz. To żaden dowód.
                      • lze_elita.071 Kolejna teoria nazistowsko-rasistowska, scumbag? 27.10.06, 13:55
                        Zes sam tepy jak noga stolowa, to innym zdolnosci jezykowych odmawiasz? A poza
                        tym znawcza Irlandczykow mi sie znalazl - zaden z irlandzkich czytelnikow mego
                        bloga nie ma watpliwosci, zem rodak:)
                        • darr.darek Re: Kolejna teoria nazistowsko-rasistowska, scumb 27.10.06, 14:41
                          angażujesz się w polityczne wojenki pisaków i lewaków - tak zachowuje się
                          Irlandczyk, tak ?
                          Ja od czasu do czasu dyskutowałem na forum BBC i jakoś nie miałem najmniejszego
                          zamiaru występować tam ani jako zwolennik Labour Party ani Torysów.
                          Typowe zaślepienie polskiego gadacza internetowego wyzywającego innych od
                          polaczków to zachowanie rodowitego irlandczyka, tak ?
                          • lze_elita.071 Mnie to wisi - oceniam glupote:) A ze nie jest 27.10.06, 22:01
                            rowno rozlozona po obu stronach, to PiSdziakom, nie zas POkrakom sie wiecej
                            obrywa.
          • 99xyz Re: JA. I z waszego niby katolickiego, a w istoci 27.10.06, 19:09
            ty bucu dyszlem zrobiony! kiedy ta sfołocz przestanie obrazać tych ,którzy maja
            inne zdanie od Galby i tego wypierdka z piekła rodem?Czy nie uczyli Cię w
            szkole prawicowy matole,że chamstwo nie popłaca , a Twoje popisy przypominają
            że raz na milion urodzin powstaje coś na kształt homo z połączenia szczura i
            żaby.I oto pojawiło się takie monstrum na tym forum jako darr.darek.
            • lze_elita.071 Ten chory czlowiek przypisuje mi nawet sympatie 27.10.06, 22:05
              do PO, choc moja krytyka PiSuarow z przystawkami bierze sie wylacznie z mej
              szczerej niecheci do glupoty, prymitywizmu dolow spolecznych oraz wszelkich
              TOTALITARYZMOW, z narodowym i socjalistycznym na czele. A ze nie jestem
              Polakiem tylko z odleglego zachodu Europy, to tym bardziej widac, jak bardzo
              poglady PiSdziakow do wspolczesnej Europy nie przystaja:)
      • tymon99 Re: Kto jeszcze chce drwić z Giertycha ? 26.10.06, 23:53
        remik.bz napisał:

> Chciałbym wiedzieć czy ktoś z wyśmiewających Giertycha bądzie miał odwagę dalej
        >
        > uznawać jego pomysł za "głupi" ?

ja, na przykład. głupi pomysł pozostaje głupim. ci małoletni zbrodniarze
        najprawdopodobniej chodziliby i tak do normalnej szkoły: wszak chodzili na
        religię, nie mieli długich włosów ani kolczyków, nie nosili skórzanej odzieży..
        normalni chłopcy, według słów dyrektora.
    • spector1 Samobójstwo 14-latki 25.10.06, 13:45
      >dyrektor szkoły :- "Była to wychowawczo trudna klasa, ale wychowawczyni i
      pedagodzy na bieżąco pracowali z uczniami, żeby wyjaśnić pojawiające się
      problemy".<

Panie dyrektorze: - daruj sobie pan recytacji wyuczonych formulek,ktore sa
      powtarzane w kolko w podobnych sytuacjach dla zatuszowania wlasnej
      ignorancji i niedbalstwa przez nieudolnych nauczycieli, psychologow,dyrektorow,
      kuratorow, etc.

Nawet postronna osoba,ktora ma troche oleju w glowie, potrafi rozpracowac i
      zneutralizowac takich uczniow w ciagu dni.
      Potrzebne sa jednak inne metody dzialania, ktorych niestety pedagodzy nie
      znaja.

Spector

• barcelona07 Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 13:49
      Jestem ciekaw jaka kara spotka tych gó..arzy?!
      Polskie prawo jest tak kretyńsko skonstruowane że pewnie ujdzie im to na sucho!
      A wśród nas nie ma juz niewinnej dziewczyny...
      Dla mnie to porażka co się aktualnie dzieje z naszą młodzieżą.
      Sam zaczynam to odczuwać na sobie.
      Jeszcze 10-15 lat temu to było nie do pomyślenia.
      Główną winą obarczam jednak rodziców,pozwalają na zbyt wiele swoim dzieciom i
      potem takie tego skutki.
      Wg. mnie po ukończeniu 16 lat...tak 16 lat a nie 18 powinni odpowiedzieć jak
      dorośli ludzie i minimum dostać wyroki po 10 lat pozbawienia wolności bez
      żadnej możliwośći jej skrócenia...
      • giewont Kara? Obniżą im ocenę ze sprawowania. 25.10.06, 14:29
        .
      • lillem Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 15:38
        a *rzadzi* w kraju Prawo i Sprawiedliwosci, kto by pomyslal...
    • gobi03 przyzwoici ludzie mają związane ręce 25.10.06, 14:15
      straszna tragedia dotknęła tą dziewczynę i jej rodzinę.
      Tragedia również dzieje się w całej Polsce: w imię lewicowych wartości odebrano
      zwykłym ludziom prawo do samoobrony (nie bez powodu Lepper wybrał to potężne
      słowo na nazwę swojej partii).
      Nie dziwię się pozostałym uczniom z tej klasy: gdyby któryś z nich zareagował,
      to stałby się taką samą ofiarą przemocy, jak Ani, bity, zastraszany,
      prześladowany wyzwiskami i nie broniony przez pozostałych uczniów. To efekt
      patologii wyhodowanej w naszym społeczeńśtwie przez lewicę. Broni się praw
      przestępców, a lekceważy ofiary i tych, którzy przeciwstawiają się przestępstwu.
      Nie dziwię się dyrektorce - nauczyła się walczyć o własne przetrwanie w dżungli
      tworzonej przez chuliganów i ich rodziców, ktorzy gotowi są pójść ze skargą na
      surowego nauczyciela nawet do ministerstwa. Surowy nauczyciel, to ten, który
      żąda przyzwoitego zachowania i wypełniania obowiązków.
      Dziwię się tylko tym zbrodniarzom, którzy zgwałcili koleżankę. Nie mieści mi się
      w głowie takie postępowanie.
      • kilgour Re: przyzwoici ludzie mają związane ręce 25.10.06, 14:56
        Z tym lewactwem to chyba przesada. W ogóle mieszanie do tego polityki i różnych
        stronnict jest dużym nadużyciem. Za daleko szukasz winnych. Ukarać należy
        sprawców i ich rodziców. Czy nie jest tak, że to oni są za to dpowiedzialni??
        • gobi03 Re: przyzwoici ludzie mają związane ręce 25.10.06, 15:13
          Wcale nie za daleko - przyzwoici ludzie mają związane ręce, bo pewni politycy
          postarali się o chronę przestępców nie dbając o ochronę poszkodowanych i tych,
          którzy sprzeciwiają się przestępstwu.
          W szkolnictwie jest szczególna sytuacja, bo nauczyciele nie są w stanie
          wyegzekwować od chuliganów podstawowych obowiązków. Z tego powodu trwa eskalacja
          demoralizacji.
          Dlaczego nie ma praktycznie niczego między naganą a sądem rodzinnym? To kwestia
          prawa. Dlaczego dyrekto woli pozbyć się "niewygodnego" nauczyciela, zamiast
          pozbyć się niepoprawnego ucznia? To kwestia braku możliwości.
          • slower Re: przyzwoici ludzie mają związane ręce 25.10.06, 22:52
            Przepraszam, ale o czym Ty piszesz? Co tu ma polityka i sądy do tego?
            Owszem każdy bandyta powinien czuć, że spotka go kara, ale tu zupełanie o co
            innego chodzi.
            Gdzieś w tych dzieciach zanikają zwykłe ludzkie instynkty.
            Podejrzewam, że małpy w stadzie są bardziej za sobą i prędzej jedna pomoże
            drugiej ...
            Bandyci byli, będą i będzie coraz więcej, jeżeli stado baranów będzie się gapić
            bezczynnie gdy na ich oczach dzieje się taka krzywda... Zgroza
      • lillem Re: przyzwoici ludzie mają związane ręce 25.10.06, 15:40
        czyli co rodzicie nie ponosza odpwiedzialnosci, rowiesnicy tez nie, tym bardziej
        grono pedagogiczne...sprawcy wychowali sie w prozni??? poprzedni wpis to jakis
        absurd!!!
        • gobi03 Re: przyzwoici ludzie mają związane ręce 25.10.06, 15:48
          tak - to polski absurd
          O rodzicach nie pisałem. Pamiętaj jednak, że w szkole panuje atmosfera
          wychowawcza, która niewiele ma wspólnego z domem rodzinnym. Szkolne łobuziaki
          nakręcają się wzajemnie do różnych wygłupów. Jeden - dwóch chuliganów znajduje
          wkrótce gromadkę łobuziaków, którzy ich wspierają. Po roku mówi się "trudna
          klasa". Działania wychowawcze (podobno) były: pedagog rozmawiał z niektórymi
          uczniami. Ze za mało? A ile powinien rozmawiać - moim zdaniem ci uczniowie nie
          potrzebowali samych rozmów, ale czegoś więcej.
          Tego "więcej" zazwyczaj nie daje się osiągnąć...
          • lze_elita.071 A skad ci chuligani sie niby biora? Bozia ich 26.10.06, 19:25
            takimi tworzy? Nie, moj drogi, to efekt "zabiegow wychowawczych" ich rodzicow,
            chocby zachowania tych rodzicow, obserwowanego przez malolata.
            • gobi03 trochę predyspozycji do okrucieństwa 03.11.06, 11:49
              dużo wzajemnego "nakręcania się" szczawików do głupot i SPRZYJAJĄCE REGUŁY
              SPOŁECZNE. W stadzie małp jakby maluch okazał się dokuczliwy, to natychmiast
              dostaje bolesny sygnał od dorosłego, że jest to zachowanie nieakceptowane.
              Normalne dzieci też dostają takie sygnały w szkole - oceny sprawowania. Niestety
              są również uczniowie, do których takie argumenty nie trafiają.
              Jeżeli trafi się taki "gruboskórny" i porządny uczeń, to nic złego się nie
              dzieje. Jeżeli trafi się taki gruboskórny i podły - to potrzebne są specjalnie
              intensywne działania wychowawcze.
              Rodzice są - oczywiście - bardzo ważni, ale tu mówię o szkole, nie o rodzinie.
    • zonajacka Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 15:00
      A winą zaczną obarczać nauczyciela, bo po co wyszedł z klasy, i dziewczynę, bo
      za słabo się broniła... a to przecież taki żart był... i dadzą im nadzór
      pedagoga szkolnego. Kpiny... Niedługo ludzie zaczną dzieci trzymać w domu pod
      kluczem i tam je uczyc bo w szkole będzie tak niebezpiecznie że nikt tam nie
      pójdzie... I nie będzie potrzebny żaden minister edukacji bo po co. A
      nauczyciele będą po domach prowadzić prywatne lekcje. Jestem za... Mamy
      kilkuletnią córke i nie wiem czy pójdzie do szkoły, nie chcemy jej stracić
      przez debili...
      • and43 Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 15:15
        Panie Giertych, te ośrodki dla młodocianych bandytów to bardzo dobry pomysł,
        tylko trzeba go jak najszybciej zrealizować!
      • gobi03 niech Giertych nic nie robi 25.10.06, 15:16
        Mam tylko nadzieję, że minister Giertych nie będzie się zajmował tą sprawą - to
        przecież nie jego kompetencje. Jest wiele osób "pośrednich", które powinny działać.
        I mam nadzieję, że te osoby zadziałają proporcjonalnie do rozmiarów tragedii.
        Nie można tego zatuszować jakimiś pogadankami z psychologiem. Cała Polska,
        wszystkie szkoły patrzą na to. Wszyscy chuligani też.
        • slower Re: niech Giertych nic nie robi 25.10.06, 22:25
          Możesz być pewien, że pan Giertych wykorzysta tragedię, która poruszyła tylu
          ludzi, żeby ubić trochę kapitału plitycznego przed wyborami (już to robi), ale
          uszanujmy co się stało i nie piszmy tu o polityce.
      • ivulspirit Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 15:40
        lepiej wyślij ją na jakiś kurs samoobrony bo przed życiem dziecka nie
        uchronisz:P...
        • zonajacka Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 18:08
          Jeśli to nazywasz życiem to chyba nie wiesz o czym mówisz... Przykro mi że
          twoja wizja szkoły tak wygląda I NA TO PRZYZWALASZ...JA SIĘ NIE GODZĘ ... I
          NIGDY SIĘ NIE ZGODZĘ NA TAKĄ SYTUACJĘ ...
          • lze_elita.071 A wiec ucz corke wlasciwych zachowan w przypadku 25.10.06, 20:14
            gwaltu, molestowania seksualnego, naruszenia jej nietykalnosci cielesnej. KIEDY
            po raz ostatni to robilas?
    • kilimandzaro5 ta dziewczynka teraz leży wchłodzie a oni obiadek 25.10.06, 21:20
      ta dziewczynka teraz leży wchłodzie a oni obiadek sobie cieplutki jedzą
      u mamusi.
      takich uczniów powinno sie internować do odizolowanych internatów i to powinien
      ustalać sąd rodzinny.
      Jest tylko system prawny dla dorosłych a co dla osób 14 letnich prawie nie ma
      wiadomo 13 letni chłopiec jeszcze jest nizszy od dziewczynki przewaznie ale
      14 letni już moze być wyższy i silniejszy
      Powinna być jakaś odpowiedzialność już od 14-go roku zycia
      Jeżeli był ten film skasowany z komórki to to jest zacieranie sladów
      przestępstwa poprostu i tyle.
    • flamengista Kto winny? 25.10.06, 22:04
      Niestety, wszyscy po trochu.

Na pewno młodociani bandyci, którzy molestowali dziewczynkę. Obawiam się, że to
      nie ostatni ich wyczyn, niestety.

Z pewnością nauczyciele i dyrekcja szkoły - takiej rzeczy nie załatwia się przez
      telefon!

Niestety także WSZYSCY koledzy i koleżanki dziewczynki, łącznie z przyjaciółką
      ponoszą moralną odpowiedzialność. Bo nie zareagowali. Bo nie poinformowali
      nauczyciela. Bo nie wspierali swojej koleżanki. Będą z tym żyć do końca...

No i niestety rodzice samej dziewczynki wraz z bratem-kretynem. Jak można było
      nic nie zauważyć? Dlaczego nie reagowali?
    • romano33 U mnie te chłopaki nie mieliby spokojnego życia 25.10.06, 22:08
      Gdyby to była moja córka to...te chłopaki no cóz niech sprobują to sie
      przekonaja co by ich czekało z mojej strony. Takich zboczonych i debilnych
      gó..arzy nalezy wsadzac do wiezienia dla mlodocianych
    • plyne Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 25.10.06, 23:02
      Wściekłośc mnie ogarnia!!!

Świadkowie nie reagują, nauczyciele nie powiadamiają, dyrektor bagatelizuje,
      matka nie wini. Dziewczyna NIE ŻYJE.

Ludzie, gdzie my żyjemy???
      • kurczak1 Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 26.10.06, 08:51
        Kiedyś w centrum Warszawy facet ciągnął mnie siłą do samochodu,
        krzyczałam "pomocy", długi czas nikt nie reagował, była 12 w południe, facet
        mocno pełnoletni, ja 17 na oko, okolice domów towarowych centrum. Uratowała
        mnie obca dziewczyna, udała że mnie zna i wykorzystała element zaskoczenia. Na
        ulicy było mnostwo ludzi ale tylko ona się odważyła. Facet był bezsilny.
        Zrezygnował.
        Kto z nas odważa się na pomoc?
        Zwłaszcza wtedy gdy wokół pełno ludzi?
        Wg teorii psychologicznych im wiecej uczestników zdarzenia tym mniejsze
        prawdopodobieństwo , ze ktoś pomoże.

Ja miałam szczęście. Teraz staram się spłacać dług.

Ale "tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono" jak pisała poetka.
    • forumowy_nick Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 26.10.06, 14:54
      Jak czytam artykuły gdzie jest napisane:

"chłopców wyprowadzono z sądu" to sie we mnie gotuje!!!

Jakich chłopców pytam się, to bandyci przyszli, łobuzy, przestępcy, ale nie
      chłopcy. Chłopiec kojarzy mi sie z normalnym chłopakiem. A to to nie są normalni
      ludzie. Dośc pobłażania!!!!!!!!!
    • 12qwertyas a jaMam wlasne zdanie na ten temat, ktore moze bu 26.10.06, 15:06
      Zgodnie z ewolucja to bardzo dobrze, ze tej dziewczynki nie ma juz wsrod nas.
      Dlaczego ? Ano dlatego, iz byla to jednostka bardzo slaba psychicznie. Sama
      popelnila samobojstwo, czyli nie mogla sobie poradzic ze wlasnymni slabosciami.
      Jednostka taka jest wg mnie zbedna. Jestem za tym azeby takie osoby eliminowac
      ze spoleczenstwa. Dzieki temu reszta ktora przezyje bedzie mogla zapewnic rozwoj
      naszemu gatunkowi. Zdaje sobie sprawe ze jest to myslenie na swoj sposob
      NAZISTOWSKIE. Nie chodzi mi naturalnie o palenie ludzi "gorszych" ale o to azeby
      medycyna nie podtrzymywala sztucznie zycia, bo to szkodzi gatunkowi. Oczywiscie
      jest to poglad bardzo niehumanitarny i sprzeczny z powszechnie przyjetymi
      zasadami przyjetymi obecnie w spoleczenstwie. Jednak zastanowny sie nad tym
      problemem doglebniej - czy eutanazja lub aborcja, ktore sie wykonuje juz w
      niektorych krajach nie przyczuniaja sie do tego ? Oczywiscie ze TAK - jest to wg
      mnie oczywiste eliminowanie slabszych jednostek ze spoleczenstwa, czyz nie ??
      Prosze od mojej wypowiedzi nie podchodzic emocjonalnie tylko czysto
      merytorycznie w rodzaju pewniego studium teoretyczno-prawnego.

1 PS. Jestem studentem II roku prawa.
      2 PS. Nie jestem zwolennikiem tej koncepcji mimo tego, iz wczesniej tak
      napisalem - chcialem wywolac maly "szok" w opinii publicznej.
      3 PS. Nie bylo moim zamiarem obrazenie czyichkolwiek osob, ktore ewntualnie moga
      czyc sie dotkniete moja wypowiedzia.

Dziekuje za poswiecenie chwili czasu na przeczytanie mojego glosu w tej sprawie.
      • aud_tekk Re: a jaMam wlasne zdanie na ten temat, ktore moz 26.10.06, 15:10
        za takie zdanie powinni ciebie powiesic pie..u. zero uczucia w tobie...
        smiec jestes a nie czlowiek!!
        • 12qwertyas wlasnie...typawa odpowiedz 26.10.06, 15:21
          Napisalem wyraznie ze nie popieram tego, to raz. A dwa ze podeszles/as
          emocjonalnie do tego....prosilem o zastanowienie sie nad tym problemem
          wieloplaszczyznowo, a nie z jednego punktu widzenia.
          • lze_elita.071 Jest tu tylko jedna plaszczyzna, kolego: w Polsce 26.10.06, 19:14
            WYCHOWUJE SIE DZIEWCZETA NA PRZEDMIOTY AKTOW SEKSUALNYCH, a wiec i bierne,
            bezwolne ofiary, stad tak duza ilosc Polek jako ofiar roznego typu przestepstw
            seksualnych: od gwaltow malzenskich, poprzez handel kobietami, az po mordy na
            tle seksualnym.
      • malpolid Re: a jaMam wlasne zdanie na ten temat, ktore moz 26.10.06, 15:13
        Człowieku a skąd Ty wiesz, że przez aborcję usuwa się słabsze jednostki? A może
        właśnie odwrotnie, może eliminowani są geniusze?
        Wiesz tyle co zjesz. Dziewczynka była po prostu WRAŻLIWĄ a nie słabą
        psychicznie. Trzeba dużo odwagi żeby targnąć się na swoje życie. No ale Ty widać
        z zimnego chowu jestes i zupełnie nie rozumiesz co to znaczy wrażliwość...
        (*)
        • 12qwertyas No chociaz jedna czysto racjonalna odpowiedz 26.10.06, 15:25
          Rzeczywiscie do konca nie wytlumaczylem o co mi chodzi z aborcja i dlatego to
          nieporozumienie. Chodzilo mi o przerwanie ciazy z powodow wrodzonej choroby
          plodu a nie dlatego bo matka ma takie widzimisię. Wrazliwosc wrazliwoscią, fakt
          jest jednak taki ze targnela sie na swoje zycie, to nie jest w tym przypadki
          wrazliwosc tylko slabosc. Zreszta Kosciol potepia samobojcow (pisze o tym
          dlatego ze nasz kraj jest bardzo katoliki). Dla przykladu w sredniowieczu
          beszczeszczono zwloki samobojcow i absolutnie nie mogli spoczac w ziemi - czyli
          nie mogli byxc pochowani na cmentarzu...taka "ciekowostka"
        • lze_elita.071 "Wrazliwosc" ktora powoduje samodestrukcje? Nie, 26.10.06, 19:20
          czlowieku, to efekt bledow wychowawczych, wychowania rozwijajacego
          autodestrukcyjne cechy, jak WSTYD BYCIA OFIARA PRZEMOCY SEKSUALNEJ. Przy
          wlasciwym wychowaniu na pierwszym miejscu u tej malej powinna stac nienawisc do
          krzywdzicieli i dominowac chec ich ukarania. I tyle.
          • 12qwertyas bledy wychowawcze 26.10.06, 20:48
            po czesci sie z Toba zgadzam, ale pojawia sie zasadnicze pytanie - kto te bledy
            wpaja ?? Otoz przede wszystkim rodzice, bo chyba nie myslisz, ze szkola
            wychowuje ??? Moze i wychowywala 30 lat temu, ale teraz to tylko rozwija
            destruktywne przyzwyczajenia. Co do wstydu - nie bedzie takie wstydliwe,
            dlaczego sie boicie ?? W takim razie to w Was siedzi problem. Z drugiej strony
            - mieszkamy w bardzo katolickim kraju, czyli chrzescijanskim - a to oznacza, iz
            powinnysmy stosowac chrzescijanskie zasady wspolzycia spolecznego, czyz nie ?
            Wiec nienawisc powinna byc nam obca - nalezy wybaczac swoim oprawcom - tak
            nauczal Jezus - tak jest w modlitwie "Ojcze Nasz" : odpuść nam nasze winy, jako
            i my odpuszczamy naszym winowajcom.
            • lze_elita.071 To nie moj kraj: w moim katolicyzm ozeniono 26.10.06, 23:38
              nawet z terroryzmem (PIRA). :)
    • kormoran222 ze jeden z ojców złorzeczył dziewczynce był pijany 26.10.06, 15:17
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=51010952&a=51012206
    • zmijewska Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 27.10.06, 02:12
      Nie dziwie sie dziewczynie ze popelnila samobojstwo, majac
      taka matka. Wystarczy przeczytac jej wypowiedz
    • emel2x Potrzebuję oświecenia... 27.10.06, 21:43
      Tak jak nigdy nie zgadzałem się ani z poglądami PiSu ani LPRu ani tym bardziej
      z poglądami Romana Giertycha, tak teraz uważam, że bardzo dobrze zrobił. jest
      zwolennikiem starej szkoły, tej w której nauczyciel był osobą szanowaną a
      dzieciak znał swoje miejsce w ławce. Za moich czasów też zdarzało się, że
      nauczyciel wychodził na 15-20, może nawet na 25 minut z klasy - robił się szum,
      ktoś rzucił papierkiem w koleżankę, ta pokazała język ale nie dochodziło do
      takich scen. Jeżeli ktoś uważa, że jest 'juicy' bo nagrał na komórce lepszy
      filmik niż jego kolega z innej klasy który walił sobie konia w kiblu, bo na
      jego gwałcą dziewczynę to pogratulować pedagogom, brońcom praw dzieci,
      psychologom za wdrażanie idei bezstresowego wychowywania dzieci. Nie jestem
      zwolennikiem bicia ucznia przez nauczyciela, ale sytuacja w której
      nauczycielowi nie wolno krzyknąć lub ('to byłoby straszne') szarpnąć
      rozwydrzonego ucznia pod karą zwolnienia dyscyplinarnego jest poprostu
      niedorzeczna. Spolaryzować polską szkołę na lepszą i gorszą? - TAK! W lepszej
      byłby spokój i atosfera do nauki, a z tej gorszej co pewien czas wywożona
      byłaby 'trudna' młodzież do ośrodków wychowawczych albo do pracy - najlepiej
      ciężkiej. Innej resocjalizacji dla takich nie widzę... może mnie ktoś oświeci?
      Słucham
      • lze_elita.071 Jesus! Kolejny komunista, ktoremu szkola ma 27.10.06, 22:08
        dzieci wychowywac i szacunku do innego czlowieka uczyc. A moze UPANSTWOWIC
        DZIECI? Jak Hitler i Stalin?
        Tu nie Giertych powinien dzialac - tu powinien zadzialac ZIOBRO: kary dla
        rodzicow za zaniedbania wychowawcze, az - jak w UK - po kare wiezienia dla
        rodzica, ktorego dzieciak chodzi notorycznie na wagary.
        • emel2x Re: Jesus! Kolejny komunista, ktoremu szkola ma 27.10.06, 22:14
          Szkoła ma wychowywać, ale nie ma wyręczać w tej przyjemności rodziców! Skąd ten
          pomysł przyszedł Ci do głowy? Kary dla rodziców, kary dla dzieciaków - jak
          najbardziej. Trud wychowawczy powinien opierać się przede wsyztskim na domu a
          dopiero póxniej na szkole - dlatego po ukaraniu 'trudnej' młodzieży zająłbym
          się ich rodzicami. Widzisz mówimy docelowo o tym samym, tylko może nie do końca
          tym samym językiem. Pozdro!
    • prov Re: SZOK!!! Samobójstwo 14-latki upokorzonej prze 27.10.06, 22:58
      jak w przedszkolu zgwałcą koledzy Małgosię bo im nie kupiła lodów tzn, że
      jesteśmy w "domu",,,, kochani do roboty do wychowania własnych dzieci,,,
      zamiast siedziedź tyle tu i czytać forum i gazetę,,,, poświęć 1 godzinę dziecku
      więcej własnemu a jak nie masz pomóż sąsiadom,,,,
      hejj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka