elfhelm 27.10.06, 16:35 Może poza Gintowt wybrano dwóch beznadziejnych kandydatów z żadną pozycją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszek_e Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:35 To jest chyba k... jakis zły sen. Nie wierzę!!! Oto całe oblicze Prawa i Sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:41 Coraz trudniej będzie mi wypowiedzieć słowa "niezawisły sąd" Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Ale przecież mogli wybrać morderce,a nie wybrali 27.10.06, 16:46 takiej osoby to powinniśmy być im wdzięczni! Więc chwała Kaczorom że morderca nie trafił się nam do TK. W końcu wiecie że oni do tego byli by zdolni! Odpowiedz Link Zgłoś
okazik Szemrana papuga sędzią, Chwała IV RP 27.10.06, 16:55 Prawo i Sprawiedliwość, a darwinizm nie! Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Chyba nawet PiSuarom niedobrze się zrobiło bo 27.10.06, 16:59 jeszcze żaden się taki nie odezwał! Czyżby nawet Galbę ta nominacja zamurowała? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Chyba nawet PiSuarom niedobrze się zrobiło bo 27.10.06, 16:59 Spokojnie. Czekają na instrukcje od Kurskiego i Rydzyka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Znalazł się jeden PiSuar! (silesius.monachijski0 ) 27.10.06, 17:12 Akurat przytoczył kawał który kiedyś Daukszewicz opowiedział w telewizji tylko zmienił osoby wystepujące. Więc jeszcze PiSuarom całkiem nie odebrało mowy! Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 17:19 To ten he, he, he radca prawny, (wróć) SPECJALISTA LPR i PiS SKOK od OKRADANIA he, he, he banków CHRONIONY obecnie przez he, he, he wybitnego PiS prawnika he, he, he min. Zi0br0. serwisy.gazeta.pl/kraj/8,34318,3605822.html www.nie.com.pl/art7970.htm he, he, he ODNOWA, (wróć) OBŁUDA MORALNA wg standardów P(i)C S_E_K_T_Y GENIALNEGO brata MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCEGO. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush PiS pluje Polakom w twarz ! 27.10.06, 17:26 PiS pluje Polakom w twarz ! Skandal !!! Odpowiedz Link Zgłoś
paramentztefauenu +++++++++ Intrygi PO-Bolszewi Na Nic :)) +++++++++ 27.10.06, 18:01 Hurra ! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:to już nie rydzyk, a potężne macki śmiornicy 27.10.06, 18:28 Pomyśleć, że te pieniądze z banku Wielkopolskiego wyparowały z niewielką pomocą panów z LPR. Osoba, która powinna być przesłuchana ma immunitet na 9 lat. Sprawa ukradzionych składek i podatku zatuszowana. To nieźle przyssane to towarzystwo, gorzej jak nomenklatura PRL. Tamci przynajmniej usiedli do okrągłego stołu, a ci wpadli do szamba i jeszcze chcą utopić Platformę razem z tym rydzoszamanem! Plątonogi wybierają stonogi. Ja na wybory to po mszy chodzę, jak przykazanie nonsensy płodzę. Choć potem Polska tonie we łzach, wybór idioty to jest mój fach. Co do wyboru swoje zdanie mam, to za pokutę z nim się nie zgadzam. Ja dokonuję na wiarę wyboru podług parafialnego spaślaka wzoru. I choć coraz skromniej, to już sroga bieda, daję mu datek, bo mi rozgrzeszenia nie da. Jeszcze do tego przeróżne podatki, niech tym ministrom wszelkie dostatki. Rządy oddali jej pod twą obronę, a ja się martwię, za co leczyć żonę! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu "Oszust z Krakowa"? Zgaduje: Lewandowski? Rokita? 27.10.06, 19:39 GW napisal: "Według mediów obecny wicemarszałek, z zawodu adwokat, miał jakoby prowadzić niejasne interesy z jednym ze swoich klientów - krakowskim oszustem." Kalejdoskop nazwisk liderow PO. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Zaczęło się."Prawo i Sprawiedliwość" zamiast prawa 27.10.06, 20:35 sprawiedliwości i demokracji... Kpią z demokracji - wybór sędziów do TK i działalność komisji etyki poselskiej najlepszym przykładem ostatnich dni. Bo w trakcie całej kadencji demokracja została pogwałcona wielokrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Zaczęło się."Prawo i Sprawiedliwość" zamiast 27.10.06, 20:51 cyberdemokracja napisał: > .. trakcie całej kadencji demokracja została pogwałcona wielokrotnie... Odizolowywanie zbydlecialych mlodych chuliganow od zwyklych dzieci chcacych sie uczyc w szkole, to wyjatkowy gwalt na demokracji. Teraz jesli Mazura wydadza Polsce to bedzie najwieksze zlamanie demokracji w historii. Ktoz tak cierpi? Anarchisci, chuligani, pedofile, aferzysci, zbrodniarze, agenci obcych panstw, itp. Najlepiej wiesz czy Cie pominalem. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Re: Zaczęło się."Prawo i Sprawiedliwość" zamiast 27.10.06, 21:02 Mazura spotak kara? Dobrze by było, choć wątpię - biorąc pod uwagę działania PiS - w tym debatę sejmową w sprawie Papały, która może przekreślić szansę na ekstradycję. I ukaranie jednego bandziora + kilka innych niewielkich sukcesów mają wynagrodzić szkodzenie gospodarce i ataki na demokrację, na jej filary jak TK, NBP, wolność słowa i niezależność mediów? Może dla ciebie ważniejsze od tego czy będziesz miał co do garnka za 2 lata wsadzić i czy będziesz mógł swobodnie sprzeciwiać się władzy, świadomie ją zmieniać - jest mniej istotne niż złapanie Mazura. Dla mnie nie. Mazur powinien siedzieć - ale prywatna vendetta Kaczyńskich wobec opozycji nie ma szkodzić mi i 40 milionom obywateli. A szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Zaczęło się."Prawo i Sprawiedliwość" zamiast 27.10.06, 22:10 Szkoda odpowiadać temu kretynowi. PiS mu płacił po złotemu, teraz po szeklu za propagandę. Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Częśc tego narodu lubi byc dymana przez psycholi i 27.10.06, 23:00 bezczelnych cwaniaków. I pies ich iebał. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Nieublaganie PRL przechodzi do historii 28.10.06, 03:06 Kiedy TK ustanowila, ze profesor matksizmu i leninizmu tow. Balcerowicz jest Swieta Krowa, ktorej nie wolno dotykac nawet wybranym w demokratycznych wyborach posla Sejmu RP myslalem: kiedy sie to bagno skonczy. Ano konczy sie choc nie za szybko. Rewolucja w stylu Rumunskim zalatwila by nam problem 16 lat temu. Dostalismy Okragly Stol. Teraz mozemy juz zaczac praktykowac polszczyzne: "stol z powylamywanymi nogami". Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Debilu, przewalacz Kotlinowski z podejrzaną 28.10.06, 13:44 reputacją do TK to koniec PRL-u, ćwoku bez polskiej czcionki? Przeczyść sobie czachę szczotaq klozetową, bo mózgu to ty tam nie masz... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal [...] 27.10.06, 22:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
przemjod __dajcie spokój człowiekowi... 27.10.06, 17:27 znalazł 700 tys. i mógł je przepić, a pomógł bliźniemu... Swoją drogą jaka króciutka ławeczka kadrowa w LPR, że muszą z Sejmu wyrywać kolesi... No ale kadencja w TK jest dłuższa - niż notowania kanapiarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
telly123 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 18:15 Widocznie jest lepszy niż gazeciane papugi GW, ponieważ: www.prawy.pl/?dz=nowosci&id=16323 ;P)) Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Krętacz z LPR-u zostal sędzią Trybunału... żenada 27.10.06, 18:10 Polska zeszła na psy. To już nie jest mój kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
pamflecista Re: Krętacz z LPR-u zostal sędzią Trybunału... że 27.10.06, 18:57 Cholera jasna, masz niestety racje, choc to bardzo boli. To nie juz moj kraj! To jedno gigantyczne bagno, chyba nie do wyczyszczenia...Co sie wiec musi stac,zeby,jak to spiewal Pietrzak: "Polska byla Polska"??? Tylko w Was mlodych moja cieeeenka, nadzieja, ja juz nie mam sil....No i zobaczcie : tow.Albin Siwak nie rozumial, o co chodzi "temu Pietrzakowi"? I znowu "da capo al fine"... Odpowiedz Link Zgłoś
gwiezdny_kupiec To jest po prostu niszczenie państwa 27.10.06, 18:58 "Art. 189. Trybunał Konstytucyjny rozstrzyga spory kompetencyjne pomiędzy centralnymi konstytucyjnymi organami państwa." Jak można wybrać tam partyjnego działacza ? Większość dotychczasowych członków trybunału ma tytuł profesora. Jakie ten facet ma kompetencje do pełnienia takiego stanowiska. Jego życiorys nie zwala z nóg: 1980-1988 był specjalistą ds. umów w Zarządzie Rewaloryzacji Zespołów Zabytkowych Krakowa 1990-1995 był radcą prawnym w Krakowskim Przedsiębiorstwie Robót Telekomunikacyjnych 1995-1997 był radcą prawnym w biurze prawnym. 1998-2000 był prezesem Okręgu Małopolskiego Stronnictwa Narodowego Od 2001 r. jest prezesem Zarządu Głównego Ligi Polskich Rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
telly123 Re: Chyba salonowi niedobrze się zrobiło bo 27.10.06, 18:14 ..na dodatek: www.prawy.pl/?dz=nowosci&id=16323 Odpowiedz Link Zgłoś
telly123 Re: Szemrana papuga sędzią, Chwała IV RP 27.10.06, 18:13 Szemrane papugi siedza w GW, albowiem: www.prawy.pl/?dz=nowosci&id=16323 Odpowiedz Link Zgłoś
palekh Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:51 wydaje mi się że będziesz mógł wypowiadać te słowa,tylko w Polsce nie będą miały żadnego sensu co innego gdy wypowiesz te słowa na przykład w Austrii wtedy nabiorą i sensu i znaczenia.Wiem co piszę bo w Polsce do tej pory nie miałem do czynienia nigdy z niezawisłym sądem nie jestem dla jasności sytuacji jeszcze przestępcą.Ale jak dalej Prawo i Sprawiedliwość będzie znaczyło Pogarda i Smród to kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamara Zapewne, gdyby się upadł Lepper, też mógłby zostać 27.10.06, 16:55 sędzią TK. Już Ziobro coś by wymyślił, a sejm przegłosował. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 17:36 I o to chodzi !!! Zeby TK glosowal w interesie PIS ..... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 19:30 Czyli ni csię nie zmieni - po prostu będzie stronniczy w drugą stronę :) Odpowiedz Link Zgłoś
popapruch Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 19:44 kontonaspam napisał: > Coraz trudniej będzie mi wypowiedzieć słowa "niezawisły sąd" a skad informacje ze teraz jest niezawisly????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
r.siwy A Jak tam niezależność TK . 27.10.06, 18:07 Jak mnie pamięć nie myli to jakieś 3 - 4 miesiące temu wszyscy święto..i exsperci podnośili halo że nie krytykuje sie TK bo jest niezalerzny organ panstwowy. No a teraz jak Pis wybrał swoich no to jazda na pis zara bedze krytyka że TK jes polityczny i wydaje polityczne decyzje. A niech mi ktoś powie czym ta sytuacja różni sie od wybranych przez poprzedni "Układ sił" Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: A Jak tam niezależność TK . 27.10.06, 18:45 Tym, że kotlinowski jest zazmieszany w wyparowanie z Wielkopolskiego Banku Rolniczego milionów złotych i upadek tegoż banku. Tym, że wspołpracowal z aferzystą, a nie tylko był jego adwokatem, jak stara się tłumaczyć. Wziął od gościa 700000 złotych w nieudokumentowanej gotówce i zalatwił za niego sprawy urzędowe, żeby tamtemu dlużnicy nie mogli się dobrasć do tyłka. Taki ktoś ma być w TK?? Odpowiedz Link Zgłoś
telly123 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 18:12 Kolejna dobra wiadomosć! - bo tymczasem: www.prawy.pl/?dz=nowosci&id=16323 Odpowiedz Link Zgłoś
jo.jo1 Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:35 IV RP sięgneła dna. Okręt zaczął tonąć! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo najgorsze sa zmiany ktore maja dlugotrwale skutki 27.10.06, 17:07 to ze PiS dopuscil do wladzy dwie partie otwarcie antypolskie: Samoobrone i LPR, to juz bylo podle. Ale zalatwienie stolka w Trybunale KOnstytucyjnym kolesiowi ktory nie zna sie na prawie, na konstytucji w szczegolnosci, narobil wiecej przekretow niz niejeden cwaniak z Samoobrony - to juz jest zamach na panstwo prawa. Wsadzcie sobie w dupe te IV RP, sk..syny! Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: najgorsze sa zmiany ktore maja dlugotrwale sk 27.10.06, 17:14 kolargolo napisał: > to ze PiS dopuscil do wladzy dwie partie otwarcie antypolskie: Samoobrone i > LPR, to juz bylo podle. Ale zalatwienie stolka w Trybunale KOnstytucyjnym > kolesiowi ktory nie zna sie na prawie, na konstytucji w szczegolnosci, narobil > wiecej przekretow niz niejeden cwaniak z Samoobrony - to juz jest zamach na > panstwo prawa. Wsadzcie sobie w dupe te IV RP, sk..syny! Czy akurat te partie są antypolskie tego bym nie twierdził, co nie znaczy że dobrze służą Polsce. Może chęci mają dobre ale wychodzi tak jak zwykle? Na Kotlinowskiego też przecież głosował PiS więc on też jest antypolski Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: najgorsze sa zmiany ktore maja dlugotrwale sk 27.10.06, 17:19 a ja i tak uwazam ze te partie (LPR i Samoobrona) nie kieruja sie dobrem Polski tylko wlasnym interesem. Co do PiS to juz mialbym watpliwosci - oni sa raczej zadufani w sobie i przekonani ze to co dobre dla PiS jest dobre dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir_wawelski Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:36 żenada, chce mi sie dosłownie płakać, teraz to już będzie pośmiewisko - Skandal, komu to zawdzięczamy? wyborcom PIS, TYLKO ONI są tutaj winni. Odpowiedz Link Zgłoś
z1234567 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 20:08 wampir_wawelski napisał: > żenada, chce mi sie dosłownie płakać, teraz to już będzie pośmiewisko - > Skandal, komu to zawdzięczamy? wyborcom PIS, TYLKO ONI są tutaj winni. a ja glosowalem na Janka z Krakowa i uwazam ze to wina PO, poniewaz nie chciala koalicji i dopiero teraz zaglosuje na PiS, zeby nie musieli z nikim tracic czasu na zakladanie koalicji z zadnymi Samoobronami, LPR-ami tudziez Platformami i innymi komuchami... Odpowiedz Link Zgłoś
wampir_wawelski Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 21:34 Ale Jan Rokita nigdzie nie kandydował, nawet boje się myśleć gdzie Ty głosowałeś - ale może i dobrze że masz takie zdanie, nie chciałbym się utożsamiać z Tobą i platformą, tam przynajmniej są ludzie którzy myślą, łże - elity i wykształciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Malutki się cieszy 27.10.06, 16:36 I takie będą wyroki tego najjaśniejszego sądu... Malutki pewnie się cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield69 Do koryta !!! Chocby po trupach i po uszy w g..nie 27.10.06, 21:11 Kaczory to smiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Tryumf mafii? 27.10.06, 16:37 Reaktywacja systemu mafijnego??????????? Adwokat wspólpracujący z przestępcami wchodzi do TK? To się nazywa TKM. Odpowiedz Link Zgłoś
puzon21 Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:37 Jaki rzad,taki sad. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:37 Tia... Demokracja demokracją, ale Kotlinowski musi być sędzią TK. Hmmm jak wygląda procedura imigracyjna w Nowej Zelandii? Odpowiedz Link Zgłoś
pollion1 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:48 wyzsze wyksztalcenie ,mlody wiek dobry zawod NZ czeka i jest super lepiej niz w GBposzukaj na stronie internetu-uwaga nie toleruja nierobow i pijakow!oraz zawzietych katolikow.czekamy!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:50 Hmm. Brzmi zachęcająco. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 17:21 NZ ma jeden minus - po jakims czasie robi sie nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:39 Tak oto upadł autorytet Trybunału Konstytucyjnego... te s...ny zniszczą wszystko. Przez lata będziemy to odbudowywać. Przez lata :( Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:48 stara_twojej_starej napisał: > Tak oto upadł autorytet Trybunału Konstytucyjnego... > te s...ny zniszczą wszystko. Przez lata będziemy to odbudowywać. Przez lata :( Ale Kaczor znowu bedzie mógł się pochwalić że odzyskał TK z rąk demokracji! Odpowiedz Link Zgłoś
polemika bardzo zła wiadomość 27.10.06, 16:39 bardzo ale to bardzo zła wiadomość. Ale cóż. Jaki naród tacy przedstawiciele. Pytanie do panów polityków.. czy wszystko potraficie przehandlować dla władzy?? to takie cech trzeba mieć żeby iść do polityki? Zapomnieliście że nie handlujecie już własną reputacją, która każdy z was miał czas stracić po 89, tylko Naszą? Moją? Państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
maskazorro Rewolucja moralna.... 27.10.06, 16:40 Rewolucja moralna.... wg PIS. Głownymi zarzutami do kandydatów platformy było, że pani była posłem, a pan był w PZPR (w latach 70). A że nasz człowiek pomógł gangsterowi, to dobrze mamy na niego haka. PARANOJA do kwadratu Odpowiedz Link Zgłoś
palekh Re: Rewolucja moralna.... 27.10.06, 16:53 maskazorro napisał: > Rewolucja moralna.... wg PIS. > Głownymi zarzutami do kandydatów platformy było, że pani była posłem, a pan był > w PZPR (w latach 70). A że nasz człowiek pomógł gangsterowi, to dobrze mamy na > niego haka. > PARANOJA do kwadratu to nie paranoja to się dzieje w realu Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:41 czy poseł partii może być sędzią, podobno otwierają nowe wydziały prawa poli- tycznego,czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
radoskor1985 Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:42 Prima Aprilis Odpowiedz Link Zgłoś
13sw Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:44 Niestety to nie prima aprilis ale 5 dni przed kalendami novembra Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:52 13sw napisał: > Niestety to nie prima aprilis ale 5 dni przed kalendami novembra To poprostu halloween! Odpowiedz Link Zgłoś
jpy1 Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:43 To są jaja. Na facecie ciążą podejrzenia o niejasne interesy. A on zostaje sędzią jednej z naważniejszej instytucji w państwie. Przeważył partyjny interes. Pis robi sobie żart z prawa. ŻART!!! Odpowiedz Link Zgłoś
scofield Wstyd 27.10.06, 16:45 PiSowe rządy wszystko potrafią zniszczyć, nawet tak ważną instytucję jak TK, te gnoje ze słowami "Mazurka Dąbrowskiego" na ustach i mordami pełnymi frazesów o patriotyźmie, Polską podcierają sobie swoje osrane kupry. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Wstyd 27.10.06, 16:48 scofield napisał: > PiSowe rządy wszystko potrafią zniszczyć, nawet tak ważną instytucję jak TK, te > gnoje ze słowami "Mazurka Dąbrowskiego" na ustach i mordami pełnymi frazesów o > patriotyźmie, Polską podcierają sobie swoje osrane kupry. Jedno wiem. Zapłacą za to. Każdy z nich zapłaci. Ich kadencja się kiedyś skończy i każdy z tych s...nów zostanie osądzony. Każdy! Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Wstyd 27.10.06, 16:55 stara_twojej_starej napisał: > scofield napisał: > > > PiSowe rządy wszystko potrafią zniszczyć, nawet tak ważną instytucję jak > TK, te > > gnoje ze słowami "Mazurka Dąbrowskiego" na ustach i mordami pełnymi fraze > sów o > > patriotyźmie, Polską podcierają sobie swoje osrane kupry. > > Jedno wiem. Zapłacą za to. > Każdy z nich zapłaci. > Ich kadencja się kiedyś skończy i każdy z tych s...nów zostanie osądzony. > Każdy! Popraw że powinna się skończyć! Przy odrobinie ich szczęścia oni sami bedą ustalali kiedy ich kadencja się kończy! Odpowiedz Link Zgłoś
polemika <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43989" target="_ 27.10.06, 16:58 Proponuję zacząć wybór osób.. zgłaszajcie się.. Odpowiedz Link Zgłoś
polemika Re: <a href="<a href="https://forum.gazeta.pl/forum/71," target 27.10.06, 16:59 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43989 Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Wstyd 27.10.06, 16:59 stasi1 napisał: > Popraw że powinna się skończyć! Przy odrobinie ich szczęścia oni sami bedą > ustalali kiedy ich kadencja się kończy! To należy brać pod uwagę... Ale wtedy naród wyjdzie na ulice i ich wywiesza na latarniach. Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Wstyd 27.10.06, 17:01 > > To należy brać pod uwagę... > Ale wtedy naród wyjdzie na ulice i ich wywiesza na latarniach. > Zobaczymy... Polska swoją chwałę ma już za sobą, więc nikt nawet palcem w tym kierunku nie zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Wstyd 27.10.06, 17:06 stasi1 napisał: > Polska swoją chwałę ma już za sobą, więc nikt nawet palcem w tym kierunku nie > zrobi Zobaczymy czy ten śmieszny naród jakąkolwiek nauczkę z tej przykrej lekcji wyciągnie. Zobaczymy podczas wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Wstyd 27.10.06, 18:53 Ten naród nigdy, niczego się nie nauczy. W Polsce to było dobre może za Sobieskiego. A co do TK - jakieś 80 - 90 procent ludzi nawet nie wie co to jest i w du..ie ma "całą tą politykę", więc wybór umoczonego Kotlinowskiego nic dla nich nie znaczy. Już prędzej niewywiązywanie się z obietnic trzech milionów mieskzań i stadionów zostanie przez lud zauważony, ale to też nic nei zmieni - Polacy lubią być dymani. Odpowiedz Link Zgłoś
bombay_saphire Re: Dlaczego nie zglosili Adama Lipinskiego ??? 27.10.06, 16:45 Facet uczciwy, cala Polska widziala .. PiS idzie na kompromisy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Dlaczego nie zglosili Adama Lipinskiego ??? 27.10.06, 16:46 Pewnie Lipiński obiecał Kotlinowskiemu to stanowisko i głupio było mu się wycofać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska Re: Dlaczego nie zglosili Adama Lipinskiego ??? 27.10.06, 16:48 Bo Lipiński, jak sam powiedział, nie jest prawnikiem i na prawie się nie zna. A ponieważ jest perfekcjonistą w każdym calu, to będzie się zajmował tylko tym, na czym się zna. A w związku z tym mam takie pytanie: na czym on się zna? Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Dlaczego nie zglosili Adama Lipinskiego ??? 27.10.06, 18:56 No na handlu, sam widziałem. Powinien zostać Ministrem Handlu. Że nie ma takiego?? Co za problem, się zrobi, jak inne. Odpowiedz Link Zgłoś
sodalicjakaczynska Trybunał Konstytucyjny (prawie) odzyskany! 27.10.06, 16:46 No cóż. Do odzyskania pozostał jeszcze NBP wraz z RPP, ale to już w miarę niedługo. No i trzeba będzie ostro się wziąć za odzyskiwanie mediów komercyjnych i paru gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:46 Pierwszy sku..syn wśród sprawiedliwych - bywa i tak Odpowiedz Link Zgłoś
13sw PiS nadal się kompromituje! 27.10.06, 16:46 Właśnie PiS-LPR-SO przystąpili do niszczenia ostatniego sprawnie działającego organu władzy w Polsce - Trybunału Konstytucyjnego. Wybrać do tak ważnej instytucji taką miernotę jak lider LPR, ten... jak mu tam... Kotlinowski. Odpowiedz Link Zgłoś
roblaz Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:49 Pierd...........e takie prawo i taką sprawiedliwość w wykonaniu kaczorów kpina z nas wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
erbolo Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:50 czy to prima aprilis? nie no, ja sie wyprowadzam.... Odpowiedz Link Zgłoś
stemonika Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:50 Zatkało mnie... To jest niemożliwe !!! Jakieś nieporozumienie zaszło !? Ktoś chyba się pomylił ? Mogłam uwierzyć w wiele ostatnich wydarzeń, ale to nie mieści mi się w głowie ! Czy już nie mamy nic, czym nie dyrygowałaby nasza "wspaniała" koalicja, składająca się z kłamców, bandziorów z wyrokami, podejrzanych w aferach, wspólników mafijnych i gwałcieli ? PiS jest ugrupowaniem destrukcyjnym, czy nikt nie potrafi zapobiec tej katastrofie ? Kogo wołać na pomoc ???????? Ratunku !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Chcą żreć gowno to niech żrą,ale niech nie chlapią 27.10.06, 16:52 Już się nie da wytrzymac w tym kraju. Taka miernota do TK.... Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Chcą żreć gowno to niech żrą,ale niech nie ch 27.10.06, 16:54 abstracto napisał: > Już się nie da wytrzymac w tym kraju. Taka miernota do TK.... Nie tylko w TK. W tym rządzie są same miernoty. Miernota premierem, miernota prezydentem, miernota marszałkiem sejmu, miernota ministrem edukacji, miernota wiceministrem edukacji. Banda nieudaczników. Banda s...nów! Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Rząd to pikuś w porównaniu z TK 27.10.06, 19:06 TK jest znacznie ważniejszy, bo ma stanowić kontrolę nad tym, co rząd i parlament robią. Rząd może się zmienić z dnia na dzień, a TK zostaje na znacznie dłużej. Dlatego to jest tak tragiczne. To już zupełnie nie jest mój kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
elka_g Co teraz z KSAP? 27.10.06, 16:52 Dramat!!! Profesor Gintowt-Jankowicz była ostatnim gwarantem jakości naboru do Krajowego Zasobu Kadrowego. Od dziś obowiązuje nowa ustawa, która kadrę dyrektorską urzędów państwowych przenosi ze służby cywilnej do zasobu kadrowego w którym politycy będą mogli dowolnie wybierać ludzi na stanowiska. Do zasobu miał odbywać się nabór prowadzony przez Krajową Szkołę Administracji Publicznej od lat rządzoną porzez Panią Profesor. Jej przejście do TK to dwa ważne sukcesy PIS - po pierwsze mozliwość obsadzenia szefa KSAP, po drugie ważny głos w TK w sprawie zaskarżenia nowych rozwiązań prawnych dot. słuzby cywilnej (z tego co pamietam Pani Profesor w publicznych debatach nie kwestionowała nowych rozwiązań) Odpowiedz Link Zgłoś