Dodaj do ulubionych

Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK

27.10.06, 16:35
Może poza Gintowt wybrano dwóch beznadziejnych kandydatów z żadną pozycją.
Obserwuj wątek
    • leszek_e Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:35
      To jest chyba k... jakis zły sen. Nie wierzę!!! Oto całe oblicze Prawa i
      Sprawiedliwosci.
      • kontonaspam Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:41
        Coraz trudniej będzie mi wypowiedzieć słowa "niezawisły sąd"
        • stasi1 Ale przecież mogli wybrać morderce,a nie wybrali 27.10.06, 16:46
          takiej osoby to powinniśmy być im wdzięczni! Więc chwała Kaczorom że morderca
          nie trafił się nam do TK. W końcu wiecie że oni do tego byli by zdolni!
          • okazik Szemrana papuga sędzią, Chwała IV RP 27.10.06, 16:55
            Prawo i Sprawiedliwość, a darwinizm nie!
            • stasi1 Chyba nawet PiSuarom niedobrze się zrobiło bo 27.10.06, 16:59
              jeszcze żaden się taki nie odezwał! Czyżby nawet Galbę ta nominacja zamurowała?
              • intel-e-gent Re: Chyba nawet PiSuarom niedobrze się zrobiło bo 27.10.06, 16:59
                Spokojnie. Czekają na instrukcje od Kurskiego i Rydzyka ;)
                • stasi1 Znalazł się jeden PiSuar! (silesius.monachijski0 ) 27.10.06, 17:12
                  Akurat przytoczył kawał który kiedyś Daukszewicz opowiedział w telewizji tylko
                  zmienił osoby wystepujące. Więc jeszcze PiSuarom całkiem nie odebrało mowy!
                  • piglowacki Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 17:19

To ten he, he, he radca prawny, (wróć) SPECJALISTA LPR i PiS SKOK od
                    OKRADANIA he, he, he banków CHRONIONY obecnie przez he, he, he wybitnego PiS
                    prawnika he, he, he min. Zi0br0.

serwisy.gazeta.pl/kraj/8,34318,3605822.html
                    www.nie.com.pl/art7970.htm

he, he, he ODNOWA, (wróć) OBŁUDA MORALNA wg standardów P(i)C S_E_K_T_Y
                    GENIALNEGO brata MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCEGO.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części
                    już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli
                    jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć
                    dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w
                    sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity
                    wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)
                    • katrina_bush PiS pluje Polakom w twarz ! 27.10.06, 17:26
                      PiS pluje Polakom w twarz !

Skandal !!!
                      • paramentztefauenu +++++++++ Intrygi PO-Bolszewi Na Nic :)) +++++++++ 27.10.06, 18:01
                        Hurra ! :)))
                        • almagus Re:to już nie rydzyk, a potężne macki śmiornicy 27.10.06, 18:28
                          Pomyśleć, że te pieniądze z banku Wielkopolskiego wyparowały z niewielką pomocą
                          panów z LPR.
                          Osoba, która powinna być przesłuchana ma immunitet na 9 lat.
                          Sprawa ukradzionych składek i podatku zatuszowana.
                          To nieźle przyssane to towarzystwo, gorzej jak nomenklatura PRL.
                          Tamci przynajmniej usiedli do okrągłego stołu, a ci wpadli do szamba i jeszcze
                          chcą utopić Platformę razem z tym rydzoszamanem!

Plątonogi wybierają stonogi.

Ja na wybory to po mszy chodzę,
                          jak przykazanie nonsensy płodzę.
                          Choć potem Polska tonie we łzach,
                          wybór idioty to jest mój fach.
                          Co do wyboru swoje zdanie mam,
                          to za pokutę z nim się nie zgadzam.
                          Ja dokonuję na wiarę wyboru
                          podług parafialnego spaślaka wzoru.
                          I choć coraz skromniej, to już sroga bieda,
                          daję mu datek, bo mi rozgrzeszenia nie da.
                          Jeszcze do tego przeróżne podatki,
                          niech tym ministrom wszelkie dostatki.
                          Rządy oddali jej pod twą obronę,
                          a ja się martwię, za co leczyć żonę!
                          • poszeklu "Oszust z Krakowa"? Zgaduje: Lewandowski? Rokita? 27.10.06, 19:39
                            GW napisal:
                            "Według mediów obecny wicemarszałek, z zawodu adwokat, miał jakoby prowadzić
                            niejasne interesy z jednym ze swoich klientów - krakowskim oszustem."

Kalejdoskop nazwisk liderow PO.
                            • cyberdemokracja Zaczęło się."Prawo i Sprawiedliwość" zamiast prawa 27.10.06, 20:35
                              sprawiedliwości i demokracji... Kpią z demokracji - wybór sędziów do TK i
                              działalność komisji etyki poselskiej najlepszym przykładem ostatnich dni. Bo w
                              trakcie całej kadencji demokracja została pogwałcona wielokrotnie...
                              • poszeklu Re: Zaczęło się."Prawo i Sprawiedliwość" zamiast 27.10.06, 20:51
                                cyberdemokracja napisał:

> .. trakcie całej kadencji demokracja została pogwałcona wielokrotnie...

Odizolowywanie zbydlecialych mlodych chuliganow od zwyklych dzieci
                                chcacych sie uczyc w szkole, to wyjatkowy gwalt na demokracji.
                                Teraz jesli Mazura wydadza Polsce to bedzie najwieksze zlamanie
                                demokracji w historii.
                                Ktoz tak cierpi? Anarchisci, chuligani, pedofile, aferzysci, zbrodniarze,
                                agenci obcych panstw, itp. Najlepiej wiesz czy Cie pominalem.
                                • cyberdemokracja Re: Zaczęło się."Prawo i Sprawiedliwość" zamiast 27.10.06, 21:02
                                  Mazura spotak kara? Dobrze by było, choć wątpię - biorąc pod uwagę działania
                                  PiS - w tym debatę sejmową w sprawie Papały, która może przekreślić szansę na
                                  ekstradycję. I ukaranie jednego bandziora + kilka innych niewielkich sukcesów
                                  mają wynagrodzić szkodzenie gospodarce i ataki na demokrację, na jej filary jak
                                  TK, NBP, wolność słowa i niezależność mediów? Może dla ciebie ważniejsze od
                                  tego czy będziesz miał co do garnka za 2 lata wsadzić i czy będziesz mógł
                                  swobodnie sprzeciwiać się władzy, świadomie ją zmieniać - jest mniej istotne
                                  niż złapanie Mazura. Dla mnie nie. Mazur powinien siedzieć - ale prywatna
                                  vendetta Kaczyńskich wobec opozycji nie ma szkodzić mi i 40 milionom obywateli.
                                  A szkodzi.
                                  • pantanal Re: Zaczęło się."Prawo i Sprawiedliwość" zamiast 27.10.06, 22:10
                                    Szkoda odpowiadać temu kretynowi. PiS mu płacił po złotemu, teraz po szeklu za
                                    propagandę.
                                    • plmlp Częśc tego narodu lubi byc dymana przez psycholi i 27.10.06, 23:00
                                      bezczelnych cwaniaków. I pies ich iebał.
                                      • mirmat1 Nieublaganie PRL przechodzi do historii 28.10.06, 03:06
                                        Kiedy TK ustanowila, ze profesor matksizmu i leninizmu tow. Balcerowicz jest
                                        Swieta Krowa, ktorej nie wolno dotykac nawet wybranym w demokratycznych
                                        wyborach posla Sejmu RP myslalem: kiedy sie to bagno skonczy. Ano konczy sie
                                        choc nie za szybko.
                                        Rewolucja w stylu Rumunskim zalatwila by nam problem 16 lat temu. Dostalismy
                                        Okragly Stol. Teraz mozemy juz zaczac praktykowac polszczyzne: "stol z
                                        powylamywanymi nogami".
                                        • plmlp Debilu, przewalacz Kotlinowski z podejrzaną 28.10.06, 13:44
                                          reputacją do TK to koniec PRL-u, ćwoku bez polskiej czcionki? Przeczyść sobie czachę szczotaq klozetową, bo mózgu to ty tam nie masz...
                              • sumienie.lk Won z tym "Sejmem"! - to banda nowoukładowców 28.10.06, 09:03

• pantanal [...] 27.10.06, 22:08
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • przemjod __dajcie spokój człowiekowi... 27.10.06, 17:27
                      znalazł 700 tys. i mógł je przepić, a pomógł bliźniemu...
                      Swoją drogą jaka króciutka ławeczka kadrowa w LPR, że muszą z Sejmu wyrywać
                      kolesi... No ale kadencja w TK jest dłuższa - niż notowania kanapiarzy...
                    • telly123 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 18:15
                      Widocznie jest lepszy niż gazeciane papugi GW, ponieważ:
                      www.prawy.pl/?dz=nowosci&id=16323 ;P))
                  • sumienie.lk Krętacz z LPR-u zostal sędzią Trybunału... żenada 27.10.06, 18:10
                    Polska zeszła na psy. To już nie jest mój kraj.
                    • pamflecista Re: Krętacz z LPR-u zostal sędzią Trybunału... że 27.10.06, 18:57
                      Cholera jasna, masz niestety racje, choc to bardzo boli. To nie juz moj kraj!
                      To jedno gigantyczne bagno, chyba nie do wyczyszczenia...Co sie wiec musi
                      stac,zeby,jak to spiewal Pietrzak: "Polska byla Polska"??? Tylko w Was mlodych
                      moja cieeeenka, nadzieja, ja juz nie mam sil....No i zobaczcie : tow.Albin
                      Siwak nie rozumial, o co chodzi "temu Pietrzakowi"? I znowu "da capo al fine"...
                    • gwiezdny_kupiec To jest po prostu niszczenie państwa 27.10.06, 18:58
                      "Art. 189.

Trybunał Konstytucyjny rozstrzyga spory kompetencyjne pomiędzy centralnymi
                      konstytucyjnymi organami państwa."

Jak można wybrać tam partyjnego działacza ? Większość dotychczasowych członków
                      trybunału ma tytuł profesora. Jakie ten facet ma kompetencje do pełnienia
                      takiego stanowiska. Jego życiorys nie zwala z nóg:

1980-1988 był specjalistą ds. umów w Zarządzie Rewaloryzacji Zespołów
                      Zabytkowych Krakowa

1990-1995 był radcą prawnym w Krakowskim Przedsiębiorstwie Robót Telekomunikacyjnych

1995-1997 był radcą prawnym w biurze prawnym.

1998-2000 był prezesem Okręgu Małopolskiego Stronnictwa Narodowego

Od 2001 r. jest prezesem Zarządu Głównego Ligi Polskich Rodzin.
                • telly123 Re: Chyba salonowi niedobrze się zrobiło bo 27.10.06, 18:14
                  ..na dodatek: www.prawy.pl/?dz=nowosci&id=16323
            • telly123 Re: Szemrana papuga sędzią, Chwała IV RP 27.10.06, 18:13
              Szemrane papugi siedza w GW, albowiem: www.prawy.pl/?dz=nowosci&id=16323
        • palekh Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:51
          wydaje mi się że będziesz mógł wypowiadać te słowa,tylko w Polsce nie będą
          miały żadnego sensu co innego gdy wypowiesz te słowa na przykład w Austrii
          wtedy nabiorą i sensu i znaczenia.Wiem co piszę bo w Polsce do tej pory nie
          miałem do czynienia nigdy z niezawisłym sądem nie jestem dla jasności sytuacji
          jeszcze przestępcą.Ale jak dalej Prawo i Sprawiedliwość będzie znaczyło Pogarda
          i Smród to kto wie.
          • mamara Zapewne, gdyby się upadł Lepper, też mógłby zostać 27.10.06, 16:55
            sędzią TK. Już Ziobro coś by wymyślił, a sejm przegłosował.
        • jacekm22 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 17:36
          I o to chodzi !!!
          Zeby TK glosowal w interesie PIS .....
        • andrzejzb Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 19:30
          Czyli ni csię nie zmieni - po prostu będzie stronniczy w drugą stronę :)
        • popapruch Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 19:44
          kontonaspam napisał:

> Coraz trudniej będzie mi wypowiedzieć słowa "niezawisły sąd"

a skad informacje ze teraz jest niezawisly?????????????????????????
      • r.siwy A Jak tam niezależność TK . 27.10.06, 18:07
        Jak mnie pamięć nie myli to jakieś 3 - 4 miesiące temu wszyscy święto..i
        exsperci podnośili halo że nie krytykuje sie TK bo jest niezalerzny organ
        panstwowy. No a teraz jak Pis wybrał swoich no to jazda na pis zara bedze
        krytyka że TK jes polityczny i wydaje polityczne decyzje.

A niech mi ktoś powie czym ta sytuacja różni sie od wybranych przez poprzedni
        "Układ sił"
        • swoboda_t Re: A Jak tam niezależność TK . 27.10.06, 18:45
          Tym, że kotlinowski jest zazmieszany w wyparowanie z Wielkopolskiego Banku
          Rolniczego milionów złotych i upadek tegoż banku. Tym, że wspołpracowal z
          aferzystą, a nie tylko był jego adwokatem, jak stara się tłumaczyć. Wziął od
          gościa 700000 złotych w nieudokumentowanej gotówce i zalatwił za niego sprawy
          urzędowe, żeby tamtemu dlużnicy nie mogli się dobrasć do tyłka. Taki ktoś ma
          być w TK??
      • telly123 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 18:12
        Kolejna dobra wiadomosć! - bo tymczasem: www.prawy.pl/?dz=nowosci&id=16323
    • jo.jo1 Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:35
      IV RP sięgneła dna. Okręt zaczął tonąć!
      • kolargolo najgorsze sa zmiany ktore maja dlugotrwale skutki 27.10.06, 17:07
        to ze PiS dopuscil do wladzy dwie partie otwarcie antypolskie: Samoobrone i
        LPR, to juz bylo podle. Ale zalatwienie stolka w Trybunale KOnstytucyjnym
        kolesiowi ktory nie zna sie na prawie, na konstytucji w szczegolnosci, narobil
        wiecej przekretow niz niejeden cwaniak z Samoobrony - to juz jest zamach na
        panstwo prawa. Wsadzcie sobie w dupe te IV RP, sk..syny!
        • stasi1 Re: najgorsze sa zmiany ktore maja dlugotrwale sk 27.10.06, 17:14
          kolargolo napisał:

> to ze PiS dopuscil do wladzy dwie partie otwarcie antypolskie: Samoobrone i
          > LPR, to juz bylo podle. Ale zalatwienie stolka w Trybunale KOnstytucyjnym
          > kolesiowi ktory nie zna sie na prawie, na konstytucji w szczegolnosci,
          narobil
          > wiecej przekretow niz niejeden cwaniak z Samoobrony - to juz jest zamach na
          > panstwo prawa. Wsadzcie sobie w dupe te IV RP, sk..syny!

Czy akurat te partie są antypolskie tego bym nie twierdził, co nie znaczy że
          dobrze służą Polsce. Może chęci mają dobre ale wychodzi tak jak zwykle? Na
          Kotlinowskiego też przecież głosował PiS więc on też jest antypolski
          • kolargolo Re: najgorsze sa zmiany ktore maja dlugotrwale sk 27.10.06, 17:19
            a ja i tak uwazam ze te partie (LPR i Samoobrona) nie kieruja sie dobrem Polski
            tylko wlasnym interesem. Co do PiS to juz mialbym watpliwosci - oni sa raczej
            zadufani w sobie i przekonani ze to co dobre dla PiS jest dobre dla Polski.
    • wampir_wawelski Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:36
      żenada, chce mi sie dosłownie płakać, teraz to już będzie pośmiewisko -
      Skandal, komu to zawdzięczamy? wyborcom PIS, TYLKO ONI są tutaj winni.
      • z1234567 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 20:08
        wampir_wawelski napisał:

> żenada, chce mi sie dosłownie płakać, teraz to już będzie pośmiewisko -
        > Skandal, komu to zawdzięczamy? wyborcom PIS, TYLKO ONI są tutaj winni.

a ja glosowalem na Janka z Krakowa
        i uwazam ze to wina PO, poniewaz nie chciala koalicji
        i dopiero teraz zaglosuje na PiS, zeby nie musieli z nikim tracic czasu na zakladanie koalicji
        z zadnymi Samoobronami, LPR-ami tudziez Platformami i innymi komuchami...
        • wampir_wawelski Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 21:34
          Ale Jan Rokita nigdzie nie kandydował, nawet boje się myśleć gdzie Ty głosowałeś
          - ale może i dobrze że masz takie zdanie, nie chciałbym się utożsamiać z Tobą i
          platformą, tam przynajmniej są ludzie którzy myślą, łże - elity i wykształciuchy.
    • paczka111 Malutki się cieszy 27.10.06, 16:36
      I takie będą wyroki tego najjaśniejszego sądu... Malutki pewnie się cieszy.
      • garfield69 Do koryta !!! Chocby po trupach i po uszy w g..nie 27.10.06, 21:11
        Kaczory to smiecie.
    • pether_23 To teraz dopiero będzie wesoło. 27.10.06, 16:36
    • bronimir Tryumf mafii? 27.10.06, 16:37
      Reaktywacja systemu mafijnego???????????
      Adwokat wspólpracujący z przestępcami wchodzi do TK? To się nazywa TKM.
      • repec Dla utrzymania koryta 27.10.06, 18:01
        PiS jest zdolny do wszystkiego.
    • puzon21 Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:37
      Jaki rzad,taki sad.
    • intel-e-gent Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:37
      Tia... Demokracja demokracją, ale Kotlinowski musi być sędzią TK.
      Hmmm jak wygląda procedura imigracyjna w Nowej Zelandii?
      • pollion1 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:48
        wyzsze wyksztalcenie ,mlody wiek dobry zawod NZ czeka i jest super lepiej niz w
        GBposzukaj na stronie internetu-uwaga nie toleruja nierobow i pijakow!oraz
        zawzietych katolikow.czekamy!!!!!!!!!!
        • intel-e-gent Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:50
          Hmm. Brzmi zachęcająco. :)
        • kolargolo Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 17:21
          NZ ma jeden minus - po jakims czasie robi sie nudno.
    • stara_twojej_starej Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:39
      Tak oto upadł autorytet Trybunału Konstytucyjnego...
      te s...ny zniszczą wszystko. Przez lata będziemy to odbudowywać. Przez lata :(
      • stasi1 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:48
        stara_twojej_starej napisał:

> Tak oto upadł autorytet Trybunału Konstytucyjnego...
        > te s...ny zniszczą wszystko. Przez lata będziemy to odbudowywać. Przez lata :(

Ale Kaczor znowu bedzie mógł się pochwalić że odzyskał TK z rąk demokracji!
    • polemika bardzo zła wiadomość 27.10.06, 16:39
      bardzo ale to bardzo zła wiadomość. Ale cóż. Jaki naród tacy przedstawiciele.

Pytanie do panów polityków.. czy wszystko potraficie przehandlować dla
      władzy?? to takie cech trzeba mieć żeby iść do polityki?

Zapomnieliście że nie handlujecie już własną reputacją, która każdy z was miał
      czas stracić po 89, tylko Naszą? Moją? Państwa?
    • maskazorro Rewolucja moralna.... 27.10.06, 16:40
      Rewolucja moralna.... wg PIS.
      Głownymi zarzutami do kandydatów platformy było, że pani była posłem, a pan był
      w PZPR (w latach 70). A że nasz człowiek pomógł gangsterowi, to dobrze mamy na
      niego haka.
      PARANOJA do kwadratu
      • palekh Re: Rewolucja moralna.... 27.10.06, 16:53
        maskazorro napisał:

> Rewolucja moralna.... wg PIS.
        > Głownymi zarzutami do kandydatów platformy było, że pani była posłem, a pan
        był
        > w PZPR (w latach 70). A że nasz człowiek pomógł gangsterowi, to dobrze mamy na
        > niego haka.
        > PARANOJA do kwadratu
        to nie paranoja to się dzieje w realu
    • maureen2 Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:41
      czy poseł partii może być sędzią, podobno otwierają nowe wydziały prawa poli-
      tycznego,czy to prawda ?
    • radoskor1985 Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:42
      Prima Aprilis
      • 13sw Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:44
        Niestety to nie prima aprilis ale 5 dni przed kalendami novembra
        • stasi1 Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:52
          13sw napisał:

> Niestety to nie prima aprilis ale 5 dni przed kalendami novembra

To poprostu halloween!
    • jpy1 Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:43
      To są jaja. Na facecie ciążą podejrzenia o niejasne interesy. A on zostaje
      sędzią jednej z naważniejszej instytucji w państwie. Przeważył partyjny
      interes. Pis robi sobie żart z prawa. ŻART!!!
    • scofield Wstyd 27.10.06, 16:45
      PiSowe rządy wszystko potrafią zniszczyć, nawet tak ważną instytucję jak TK, te
      gnoje ze słowami "Mazurka Dąbrowskiego" na ustach i mordami pełnymi frazesów o
      patriotyźmie, Polską podcierają sobie swoje osrane kupry.
      • stara_twojej_starej Re: Wstyd 27.10.06, 16:48
        scofield napisał:

> PiSowe rządy wszystko potrafią zniszczyć, nawet tak ważną instytucję jak TK, te
        > gnoje ze słowami "Mazurka Dąbrowskiego" na ustach i mordami pełnymi frazesów o
        > patriotyźmie, Polską podcierają sobie swoje osrane kupry.

Jedno wiem. Zapłacą za to.
        Każdy z nich zapłaci.
        Ich kadencja się kiedyś skończy i każdy z tych s...nów zostanie osądzony.
        Każdy!
        • stasi1 Re: Wstyd 27.10.06, 16:55
          stara_twojej_starej napisał:

> scofield napisał:
          >
          > > PiSowe rządy wszystko potrafią zniszczyć, nawet tak ważną instytucję jak
          > TK, te
          > > gnoje ze słowami "Mazurka Dąbrowskiego" na ustach i mordami pełnymi fraze
          > sów o
          > > patriotyźmie, Polską podcierają sobie swoje osrane kupry.
          >
          > Jedno wiem. Zapłacą za to.
          > Każdy z nich zapłaci.
          > Ich kadencja się kiedyś skończy i każdy z tych s...nów zostanie osądzony.
          > Każdy!

Popraw że powinna się skończyć! Przy odrobinie ich szczęścia oni sami bedą
          ustalali kiedy ich kadencja się kończy!
          • polemika <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43989" target="_ 27.10.06, 16:58
            Proponuję zacząć wybór osób.. zgłaszajcie się..
            • polemika Re: <a href="<a href="https://forum.gazeta.pl/forum/71," target 27.10.06, 16:59
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=43989
          • stara_twojej_starej Re: Wstyd 27.10.06, 16:59
            stasi1 napisał:

> Popraw że powinna się skończyć! Przy odrobinie ich szczęścia oni sami bedą
            > ustalali kiedy ich kadencja się kończy!

To należy brać pod uwagę...
            Ale wtedy naród wyjdzie na ulice i ich wywiesza na latarniach.
            Zobaczymy...
            • stasi1 Re: Wstyd 27.10.06, 17:01

>
              > To należy brać pod uwagę...
              > Ale wtedy naród wyjdzie na ulice i ich wywiesza na latarniach.
              > Zobaczymy...

Polska swoją chwałę ma już za sobą, więc nikt nawet palcem w tym kierunku nie
              zrobi
              • stara_twojej_starej Re: Wstyd 27.10.06, 17:06
                stasi1 napisał:

> Polska swoją chwałę ma już za sobą, więc nikt nawet palcem w tym kierunku nie
                > zrobi

Zobaczymy czy ten śmieszny naród jakąkolwiek nauczkę z tej przykrej lekcji wyciągnie. Zobaczymy podczas wyborów.
                • swoboda_t Re: Wstyd 27.10.06, 18:53
                  Ten naród nigdy, niczego się nie nauczy. W Polsce to było dobre może za
                  Sobieskiego. A co do TK - jakieś 80 - 90 procent ludzi nawet nie wie co to jest
                  i w du..ie ma "całą tą politykę", więc wybór umoczonego Kotlinowskiego nic dla
                  nich nie znaczy. Już prędzej niewywiązywanie się z obietnic trzech milionów
                  mieskzań i stadionów zostanie przez lud zauważony, ale to też nic nei zmieni -
                  Polacy lubią być dymani.
    • bombay_saphire Re: Dlaczego nie zglosili Adama Lipinskiego ??? 27.10.06, 16:45
      Facet uczciwy, cala Polska widziala .. PiS idzie na kompromisy ??
      • intel-e-gent Re: Dlaczego nie zglosili Adama Lipinskiego ??? 27.10.06, 16:46
        Pewnie Lipiński obiecał Kotlinowskiemu to stanowisko i głupio było mu się wycofać ;)
        • travel_wawa A może Kotlinowski wstąpi do Piiii...Suuuu? 27.10.06, 23:25

• sodalicjakaczynska Re: Dlaczego nie zglosili Adama Lipinskiego ??? 27.10.06, 16:48
        Bo Lipiński, jak sam powiedział, nie jest prawnikiem i na prawie się nie zna. A
        ponieważ jest perfekcjonistą w każdym calu, to będzie się zajmował tylko tym,
        na czym się zna. A w związku z tym mam takie pytanie: na czym on się zna?
        • swoboda_t Re: Dlaczego nie zglosili Adama Lipinskiego ??? 27.10.06, 18:56
          No na handlu, sam widziałem. Powinien zostać Ministrem Handlu. Że nie ma
          takiego?? Co za problem, się zrobi, jak inne.
    • sodalicjakaczynska Trybunał Konstytucyjny (prawie) odzyskany! 27.10.06, 16:46
      No cóż. Do odzyskania pozostał jeszcze NBP wraz z RPP, ale to już w miarę
      niedługo. No i trzeba będzie ostro się wziąć za odzyskiwanie mediów
      komercyjnych i paru gazet.
    • wicary Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:46
      Pierwszy sku..syn wśród sprawiedliwych - bywa i tak
    • 13sw PiS nadal się kompromituje! 27.10.06, 16:46
      Właśnie PiS-LPR-SO przystąpili do niszczenia ostatniego sprawnie działającego
      organu władzy w Polsce - Trybunału Konstytucyjnego. Wybrać do tak ważnej
      instytucji taką miernotę jak lider LPR, ten... jak mu tam... Kotlinowski.
    • roblaz Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:49
      Pierd...........e takie prawo i taką sprawiedliwość w wykonaniu kaczorów kpina
      z nas wszystkich
    • erbolo Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędziów TK 27.10.06, 16:50
      czy to prima aprilis? nie no, ja sie wyprowadzam....
    • stemonika Re: Marek Kotlinowski wśród nowo wybranych sędzió 27.10.06, 16:50
      Zatkało mnie... To jest niemożliwe !!! Jakieś nieporozumienie zaszło !? Ktoś
      chyba się pomylił ? Mogłam uwierzyć w wiele ostatnich wydarzeń, ale to nie
      mieści mi się w głowie ! Czy już nie mamy nic, czym nie dyrygowałaby
      nasza "wspaniała" koalicja, składająca się z kłamców, bandziorów z wyrokami,
      podejrzanych w aferach, wspólników mafijnych i gwałcieli ? PiS jest
      ugrupowaniem destrukcyjnym, czy nikt nie potrafi zapobiec tej katastrofie ?
      Kogo wołać na pomoc ???????? Ratunku !!!!!
    • abstracto Chcą żreć gowno to niech żrą,ale niech nie chlapią 27.10.06, 16:52
      Już się nie da wytrzymac w tym kraju. Taka miernota do TK....
      • stara_twojej_starej Re: Chcą żreć gowno to niech żrą,ale niech nie ch 27.10.06, 16:54
        abstracto napisał:

> Już się nie da wytrzymac w tym kraju. Taka miernota do TK....

Nie tylko w TK.
        W tym rządzie są same miernoty. Miernota premierem, miernota prezydentem, miernota marszałkiem sejmu, miernota ministrem edukacji, miernota wiceministrem edukacji.
        Banda nieudaczników. Banda s...nów!
        • pierwszywprawo Rząd to pikuś w porównaniu z TK 27.10.06, 19:06
          TK jest znacznie ważniejszy, bo ma stanowić kontrolę nad tym, co rząd i
          parlament robią. Rząd może się zmienić z dnia na dzień, a TK zostaje na znacznie
          dłużej. Dlatego to jest tak tragiczne. To już zupełnie nie jest mój kraj.
    • elka_g Co teraz z KSAP? 27.10.06, 16:52
      Dramat!!! Profesor Gintowt-Jankowicz była ostatnim gwarantem jakości naboru do
      Krajowego Zasobu Kadrowego. Od dziś obowiązuje nowa ustawa, która kadrę
      dyrektorską urzędów państwowych przenosi ze służby cywilnej do zasobu kadrowego
      w którym politycy będą mogli dowolnie wybierać ludzi na stanowiska. Do zasobu
      miał odbywać się nabór prowadzony przez Krajową Szkołę Administracji Publicznej
      od lat rządzoną porzez Panią Profesor. Jej przejście do TK to dwa ważne
      sukcesy PIS - po pierwsze mozliwość obsadzenia szefa KSAP, po drugie ważny głos
      w TK w sprawie zaskarżenia nowych rozwiązań prawnych dot. słuzby cywilnej (z
      tego co pamietam Pani Profesor w publicznych debatach nie kwestionowała nowych
      rozwiązań)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka