Dodaj do ulubionych

USA: Progejowskie orzeczenie pomoże republikanom?

27.10.06, 21:42

Ach wybory wybory - tematy:aborcja, geje, kara śmierci, posiadanie broni -
zaleznie od kraju, poziom ten sam
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ja Re: USA: Progejowskie orzeczenie pomoże republika 27.10.06, 22:17
      Brawo,wreszcie
      • 80662270a pederaści rządzą ! 27.10.06, 23:14
        co nas czeka w przyszłości ?
        seksmisja 2 się zaczyna
        • stara_twojej_starej Re: pederaści rządzą ! 27.10.06, 23:29
          80662270a napisał:

> co nas czeka w przyszłości ?
          > seksmisja 2 się zaczyna

psie, zajmij się swoim łóżkiem i swoją kobietą. A to, jak to robią inni, zostaw samym zainteresowanym.
        • ciagciulaciag LRP i Lepper to cos gorszego ni rzady gejow! 28.10.06, 21:27
          80662270a napisał:

> co nas czeka w przyszłości ?
          > seksmisja 2 się zaczyna
      • mg2005 Tadziu, jedź do Nowego Dżersej !... ))) 28.10.06, 09:50
        tadeusz_ja napisał:

> Brawo,wreszcie
    • kerebron Dlaczego? 27.10.06, 22:19
      "Werdykt sądu w stanie New Jersey, który orzekł, że pary homoseksualne mają prawo do takich samych przywilejów i świadczeń, jak małżeństwa heteroseksualne" [z artykułu]

A dlaczego w ogóle małżeństwa mają mieć jakieś przywileje i świadczenia, kóre nie przysługują osobom samotnym? To ma być równość i sprtawiedliwość?
      • enlightened Re: Dlaczego? 27.10.06, 22:28
        Te przywileje dotycza glownie pensji po partnerze, albo mozliwosci odwiedzania
        go w szpitalu itd... Ciezko miec do tego prawo jezeli jestes samotny/samotna i
        nie masz partnera...
        • kerebron Re: Dlaczego? 27.10.06, 23:41
          enlightened napisał:

> Te przywileje dotycza glownie pensji po partnerze, albo mozliwosci odwiedzania
          > go w szpitalu itd...Ciezko miec do tego prawo jezeli jestes samotny/samotna i
          >
          > nie masz partnera...

Nie bardzo rozumiem, dlaczego można mieć prawo do pensji po partnerze seksualnym, ale nie np. po siostrze lub po przyjacielu. Ale przyznam, że nie o tę kwestię chodziło mi najbardziej. Moje pytanie miało w podtekście kwestię przywilejów, które są lub bywały przyznawane małżeństwom w naszym obszarze kulturowym ze względów pronatalistycznych. Takich jak np istniejące w czasach PRL prawo do przydziału mieszkania poza kolejnością. Ja na swoje mieszkanie czekałem o cztery lata dłużej niż mój żonaty przyjaciel, choć stosowne podania złożyliśmy razem. Nie skarżyłem się bo rozumiałem, że chodzi tu o stworzenie młodym parom warunków do urodzenia i wychowania dziecka. Ale jeśli pojęcie małżeństwa rozszerzymy na pary jednopłciowe, taka motywacja traci sens. Więc pytam raz jeszcze - w imię czego singiel ma godzić się na tego typu przywileje dla małżeństw?
          • mis22 Przywileje dla związków seksualnych 28.10.06, 00:23
            kerebron napisał:
            > Nie bardzo rozumiem, dlaczego można mieć prawo do pensji po partnerze
            > seksualnym, ale nie np. po siostrze lub po przyjacielu.

Uważam, że to jest słuszny komentarz. Mój pracodawca w Teksasie daje możliwość
            objęcia ubezpieczeniem medycznym żony, męża, dzieci i partnera tej samej płci,
            z którym się mieszka. Natomiast nie można ubezpieczyć partnera odmiennej płci,
            z którym się mieszka, lub brata, siostry, czy innego nie seksualnego
            przyjaciela.
    • stara_twojej_starej Re: USA: Progejowskie orzeczenie pomoże republika 27.10.06, 23:29
      Każdy pętak i oszołom czepia się gejów... chwytliwy to temat, zaiste. Ciemny, głuipi i oszołomiony rozmodelniem naród "łyknie" taki temat. Temat zastępczy dla rzeczy ważniejszych.
      Prawica cały czas udowadnia, że pewne jednostki nie zasługują na to, by żyć. Oni sami.
      • eska100 Lewacki szczurze! 27.10.06, 23:41
        Ty który pozbawiasz ludzi wolności
        do życia,
        zostaniesz potraktowany jak dziecko nienarodzone!
        Z całym okrucieństwem!
        • stara_twojej_starej Re: Lewacki szczurze! 27.10.06, 23:46
          eska100 napisała:

> Ty który pozbawiasz ludzi wolności
          > do życia,
          > zostaniesz potraktowany jak dziecko nienarodzone!
          > Z całym okrucieństwem!

weź leki, popij ziółek. Jak się będziesz tak napinał, to dostaniesz wrzodów i hemoroidów.
          • kochajacyinaczej Hehehe, i pupa jego nie będzie już tak atrakcyjna 28.10.06, 00:01
            dla nas... dobre
    • kochajacyinaczej Mówi się, że gejom (parówom jak inni ich nazywają) 27.10.06, 23:42
      z dupska śmierdzi. Jest to ewidentna nieprawda i opluwanie naszego dobrego
      imienia. Z higieną to my jesteśmy lepiej niż hetero. Warto o tym pamiętać
    • stara_twojej_starej Re: Szczurze! Sam się zgwałć ale nie udawaj że to 27.10.06, 23:45
      eska100 napisała:

> normalne! Trzebaw was wysttrzelać a ja
      > mogę bo nie jestem chrześcijaninem więc
      > nie mam skrupułów moralnych.
      > Bóg zwycięstwa tak każe.

ot, polaka inteligencja...
      zlepek komórek, który przez przypadek nazwany został człowiekiem.

Nie jestem gejem. Mam żonę i dziecko. Jak najbardziej normalną rodzinę.
      I uważam, że homoseksualizm jest jak najbardziej NORMALNY.
      To, że coś jest inne, nie znaczy, że jest złe, ty oszołomie.
      • kochajacyinaczej Gejostwo jest normalne, to oczywistość. Tak głębok 27.10.06, 23:59
        ą prostotę myśli może mieć tylko zwolennik LPRu. To oni negują prorodziną rolę
        związków homoseksualnych i nawołują do mordowania przeciwników tolerancji. Czas
        powiedzieć to głośno, wyraźnie i donośnie.
        • mis22 Równe prawa dla lesbijek i homoseksualistów 28.10.06, 00:25
          Ciekawe co o tym myśli wiceprezydent Cheney. Jego córka jest lesbijką. Rząd,
          ktorym on kieruje razem z Bushem, walczą aby nie dawać równych praw dla
          lesbijek i homoseksualistów.
      • ciagciulaciag Geje rzadza masami! Co drugi ksiadz to gej! 28.10.06, 21:30
        Swieta prawda!
    • ququ777 Pedaly sa wsrod nas... 27.10.06, 23:55
      Cos o pedalach

OTO MOJ SWIAT, SWIAT MARUDERA

• mark.parker Re: USA: Progejowskie orzeczenie pomoże republika 28.10.06, 00:21
      Na pohybel republikańskim gnidom!
    • captain.america Znowu potrzebna errata do artykulu PAP-ki 28.10.06, 01:23
      Wyjasnienie do ww. pie..

1. Artykul tego jasno nie podaje, ale orzeczenie sadu obowiazuje TYLKO w New
      Jersey (bo kazdy stan sam decyduje kto moze wstapic w malzenstwo). W olbrzymiej
      wiekszosci stanow USA nie ma ani "malzenstw" ani civil unions dla
      homosexualistow i na szczescie prawdopodobnie nigdy ich nie bedzie.

2. "Demokraci prowadza w sondazach" moze w jakiejs lewackiej melinie jak Upper
      West Side. Obecnie z prawie wszystkich sondazy wynika ze Republikanie zdobeda
      wiekszosc w Senacie, a w Izbie Reprezentantow wynik bedzie bardzo wyrownany i
      nie wiadomo kto wygra. Jak lewactwo ZNOWU dostanie kopa w dupsko 7 listopada, to
      lewacka PAPka bedzie bardzo zdziwiona.
      • ciagciulaciag Ty chyba mieszkasz na ksiezycu! 28.10.06, 21:26
        Wedlug najnowszych sadazy Demokraci maja prawie w kieszeni Izbe Reprezentantow
        a walka o Senat bedzie zacieta. Amerykanie maja juz dosc klamst i bredni
        plynacych z Bialego Domu, a zwlaszcza "sukcesow" w Iraku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka