Dodaj do ulubionych

Tusk: Polacy mają prawo czuć się oszukani

29.10.06, 19:13
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • kolargolo lewicowa koalicja 29.10.06, 19:15
      kolejna z rzedu lewicowa koalicja i tak ma w d... caly etos, stocznie,
      Solidarnosc bo zalezy im tylko na wladzy. Sorry, niektorym jeszcze zalezy na
      kasie.
      • mietowe_loczki Re: lewicowa koalicja 29.10.06, 19:35
        Tusk może wmawiać wszystkim dokoła, że ludzie czują się oszukani, czują się
        mniej bezpiecznie, ale jak wyjaśnić to, że po przekrętach z taśmami i
        utworzeniu nowej-starej koalicji Kaczyńskiemu et consortes włos nie spadł z
        głowy? Następny, który będzie wie lepiej, co ktoś inny powinien myśleć
        i czuć?
        • adas313 Re: lewicowa koalicja 29.10.06, 22:28
          Taką mamy Konstytucję.

Ma być większość - a jak zebrana, to już inksza inkszość.
          • lewar121 Panie Tusk...Polacy są oszukani przez PO i PiS 29.10.06, 22:35
            I niech Pan przestanie krecic. Mieliscie stworzyc koalicje a wypieliscie sie na
            mnie, wiec blagam niech Pan juz nie zabiera glosu w moim imieniu. Ja wiem lepiej
            jak mam prawo sie czuc!!!
        • janek-007 Kaczynskiemu wlos nie spadl z glowy... 29.10.06, 23:17
          bo cala ta heca z taśmami i 'zawsze pokalana nie dziewica' Beger byla
          inspirowana przez PO i Herr Tuske oraz Jana Maryja Rokite i oni napewno w tej
          hecy maczali palce.
          • milo_1 Do kogo pretensje___Idźmy___ na___wybory___ 30.10.06, 00:00
            bo zakwaczą nas kaczory............
      • galba "Miliony Polaków" 29.10.06, 19:35
        Pytanie:
        Czy pan Tusk nie potrafi sklecić jednego zdania, które nie zawierałoby
        zbitki "miliony Polaków"? To już nawet nie jest irytujące, to jest śmieszne.

Ktoś kazał mu w czasie zeszłorocznej kampanii prezydenckiej powtarzać tę zbitkę
        i tak mu zostało. Niech się ktoś z bliskich nad nim zlituje i wyjaśni mu, że
        wybory już były.
        • mietowe_loczki Re: "Miliony Polaków" 29.10.06, 19:40
          Mógł przejąć tę manierę od Pana Prezesopremiera: to jest koalicja, na któro
          wszyscy czekaly.
          • antyskaner Miliony Polaków mają dość Tuska 29.10.06, 19:59

... i jego umizgów do SLD.
            • uu1 Re: Wiesz więcej niż miliony Polaków. 29.10.06, 20:08

• mageillusionist Terefere. Kaczyński okłamał miliony polaków 29.10.06, 22:29
                Ja tam wole 10000 razy Tuska niż Kaczorka który okłamuje miliony polaków.
                Ile razy Kaczuch będzie jeszcze obiecywał rzeczy które zrobią w 2010, 2012, 2020?
                I jak głupim trzeba być, żeby jeszcze Kaczyńskiego popierać, po tym jak się
                ośmieszył.
                3mln mieszkań będzie - po tych co wyjechali za granicę, bo w Polsce już nie
                wytrzymali.
                Bezrobocie maleje - bo Angielski rząd daje polakom więcej pracy niż Kacza Koalicja.
                Poziom wykształcenia w Polsce rośnie - bo nie trzeba zdać matury, żeby ją dostać.
                Rolnikom żyje się lepiej, bo Lepper wykłócił większe dopłaty - ale nie podpisał
                odpowiednich ustaw, żeby można je było wykorzystać...
                Tak można by wymieniać dość długo.......
                Co zrobił rząd w ciągu ostatniego roku? 3 razy koalicje zrobił i wygłosił więcej
                orędzi, żeby uspokoić naród, niż 3 ostatnie kadencje razem wzięte.

JA CHCĘ III RZECZPOSPOLITEJ. WYPCHAJCIE SIĘ Z IV.
                • margy A ja się czuję oszukana przez Tuska i PO... 29.10.06, 23:02
                  Tak wierzyłam, że rok temu PO i PiS razem zabiorą się za naprawę Polski, ale
                  okazało się, że PO niedorosła jeszcze do dzielenia się władzą... Musi rządzić
                  sama albo z jakimiś przystawkami, teraz wskazuje paluszkiem na SLD i PSL...
                  • muphygen Re: A ja się czuję oszukana przez Tuska i PO... 29.10.06, 23:19
                    PiS też nie dorósł do dzielenia się władzą

Patrz: pakt stabilizacyjny, brak SO i LPR w resortach siłowych i wiele innych
                    przykładów z nie zawiązaniem koalicji z PO, bo nie chcieli im oddać marszałka.
                    Teraz wiadomo dlaczego, bo by nie mogli takich wałów robić
                    • adas313 Re: A ja się czuję oszukana przez Tuska i PO... 29.10.06, 23:40
                      Warto tu przytoczyć ostatnie wejście JK w reakcji na postawione przez SO i LPR
                      żądanie debaty nt. wysłania wojsk do Afganistanu; było to coś w stylu "Nasza
                      partia ma MON, prezydenta oraz premiera." i że nie widzi powodu by koalicjanci
                      się do tego wtrącali.
                      • margy Re: A ja się czuję oszukana przez Tuska i PO... 29.10.06, 23:54
                        i chyba słusznie, prawda? Chyba nie chcielibyśmy (a może cieniasy
                        chciałyby? ;)), żeby Lepper i Giertych mieszali w resortach siłowych... Ale
                        teraz, nagle cieniasom już lepery i Giertychy nie śmierdzą, a jeśli zaszkodzą
                        PiS-owi to są wporzo...
                        • adas313 Re: A ja się czuję oszukana przez Tuska i PO... 30.10.06, 00:00
                          A co to ma do rzeczy?

Lepper i Giertych rzeczywiście powinni się trzymać od sił z daleka (PiS zresztą
                          też...), ale argumentacja "nasze i nie damy" trąci obłędem.

Chodzi o zasady.

Wyobraź sobie że powstaje koalicja POPiS i np. Chlebowski zostaje Ministrem
                          Finansów. Jest tworzony budżet. Ministrowie PiS zgłaszają swoje zapotrzebowania.
                          Chlebowski odmawia (może nawet słusznie), robi się awantura. I nagle Tusk mówi
                          "Więcej kasy nie będzie! My mamy Ministerstwo Finansów i wara wam od pieniędzy
                          publicznych!"
            • mariasz4 Re: Miliony Polaków mają dość Tuska 29.10.06, 20:08
              Gdzie widzisz te umizgi? Chyba w krzywym zwierciadle PiSiorków?
        • tadeusz_ja Re: "Miliony Polaków"Pana "Michny z Wroclawia" 29.10.06, 21:34
          Czy to curiosum z Wroclawia kupione przez "pisuar" może się wreszcie zamknąć?
        • adas313 Re: "Miliony Polaków" 29.10.06, 22:29
          Po prostu Donald Tusk jest człowiekiem prostolinijnym, a nie produktem PiaRu
          (nie to co LK, w kampanii - mąż stanu, jako prezydent - kolejny przykład z cyklu
          "rzeczywiście, jednak da się jeszcze gorzej).
        • dr.szwajcner "głąboko przekonay" 29.10.06, 23:10
          Zastanow sie lepiej dlaczego twoj idol Kaczynski
          w co drugim zdaniu jest "gleboko przekonany".
          Nawet ze biale jest czarne.
          • milo_1 Nie__lubię___czerniny______bbbeee eeee.......... 30.10.06, 00:07
            dr.szwajcner napisał:

> Zastanow sie lepiej dlaczego twoj idol Kaczynski
            > w co drugim zdaniu jest "gleboko przekonany".
            > Nawet ze biale jest czarne.
            -------------------------------------------
            Ale dla "fanów" podaję przepis:

Czernina
            krew i podroby z kaczki,
            2 łyżki soku cytryny lub 1 łyżka octu 3-procentowego,
            1 porcja włoszczyzny,
            15 dag suszonych owoców (śliwek, jabłek i gruszek),
            1 łyżka mąki,
            mały kawałek cynamonu,
            2 goździki,
            sól, pieprz, cukier .

Świeżą krew z kaczki zmieszać z sokiem z cytryny, żeby nie skrzepła. Podroby
            oczyścić, umyć i osączyć. Włoszczyznę obrać i opłukać. Podroby i włoszczyznę
            zalać 4 szklankami wody. Dodać cynamon, goździki, pieprz, szczyptę cukru,
            posolić i gotować 40 minut na małym ogniu, pod przykryciem. Owoce suszone umyć i
            moczyć 5 godzin w 3 szklankach wody, a następnie ugotować do miękkości w tej
            samej wodzie, w której się moczyły, i jeśli trzeba pokroić. Wywar z podrobów
            przecedzić. Włoszczyznę i podroby pokroić w paseczki i włożyć do wywaru,
            połączyć z owocami, wlać krew, zaprawić mąką wymieszaną z zimnym wywarem i
            zagotować. Przyprawić solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z
            łazankami lub makaronem.
            • megasceptyk A ja lubię czarninę i wszelkie inne rozmaitości. 30.10.06, 07:39
              Trzeba próbować, nie wiadomo na co się trafi? Może na coś najlepszego w życiu?
      • troll7777 a ja tam sie nie czuje oszukany! 29.10.06, 21:47
        bo wiedzialem czym pis smierdzi i co nam owy pis da! haha haha!
      • mut tak drogi Tusiu 29.10.06, 22:54
        Miliony Polaków wreszcie poczuły się oszukane.
        Wreszcie, bo w końcu wychodzą na jaw oszustwa, kradzieże, matactwa i
        sprzedajność PO !!! W końcu ktoś odkrywa wasze przez lata kręcone spiski,
        doprowadzanie firm do upadłości, żeby sprzedać kolesiom za grosze, sprzedawanie
        firm za pieniądzie pożyczane od nich samych, sprzedawanie za cenę niższą niż
        wartość gruntu pod nimi.
        Tak TUSKU !! Polacy wreszcie zobaczyli jak przez lata byli oszukiwani i
        okradani przez ciebie i tobie podobne typy spod ciemnej gwiazdy, z partii ludzi
        nie mówiący "R"
      • muphygen Re: lewicowa koalicja 29.10.06, 23:16
        Proszę nie obrażać lewicę :)
    • kap0 Tusk: Polacy mają prawo czuć się oszukani 29.10.06, 19:17
      teraz pokazuje dwa palce jak mu sie uda wygrac cos to wskazujacy schowa
    • ambl [...] 29.10.06, 19:20
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • ciupazka Miliony, hehe... chciałaby...dusza do raju 29.10.06, 19:22
      Niech On wreszcie skończy z tymi wyimaginowanymi milionami, bo się osmiesza
      • ambl Re: Miliony, hehe... chciałaby...dusza do raju 29.10.06, 19:26
        W roku 1980 nie było żadnego PO a Tusk chodził wtedy w czerwonej
        chuście,natomiast od tych milionów mógłby odjąć chociaż 4 zera
        • usiruf Re: Miliony, hehe... chciałaby...dusza do raju 29.10.06, 20:06
          Tusk zakladal NZS na pomorzu durniu.

> W roku 1980 nie było żadnego PO a Tusk chodził wtedy w czerwonej
          > chuście

• antyskaner Patrząc na Tuska i Rokitę czuję się oszukany 29.10.06, 21:51

... a patrząc na Schetynę i Piskorskiego - przerażony. Miliony uczciwych Polaków
            nie zasłuzyły na to, aby słuchać i oglądąć Tuska.
      • chloppolski1 Re: Miliony, hehe... chciałaby...dusza do raju 29.10.06, 20:22
        ...on Tusek ma na mysli miliony niemcow...
    • unamatita Wybierzcie Tuska. On zna się na wszystkim i 29.10.06, 19:23
      wszystkim pomoże. Tylko go wybierzcie.
      Donald opowiadaj te bzdury głupszym od siebie.
      u.
      • usiruf Re: Wybierzcie Tuska. On zna się na wszystkim i 29.10.06, 20:22
        no coz, poki co wybralismy 2 wielkich medrcow i takiego nieudolnego qrestwa u
        wladzy jeszcze nie bylo
    • 7jacek Tusk - ma rację 29.10.06, 19:25
      Kaczyńscy
      co chwila Kaczyńscy zmieniają zdanie -mieli obniżyć podatki - już nie!
      parę miesięcy temu mieliby być wszyscy brani do wojska? to już teraz armia
      zawodowa? wolę zawodową ale widać niekonsekwencję prezydenta!
      miało być tanie Państwo ? nie widać aby staniało?
      mieli zbudować 3 mln mieszkań ? za chwilę okaże się, że tego wszystkiego układ
      udziałem WSI nie pozwolił ( żeby była jasność WSI rozwiązano słusznie, tylko
      czemu to robił Maciarewicz i czemu Nasz Dziennik ma przecieki na ten temat i
      atakuje wybrane niewygodne osoby? A zaraz to zrobi oficjalnie prezydent!
      Czy gdyby nie audycja z nagraniami kompromitującymi PiS to kwestia Subotića
      ujarzałaby światło dzienne...?
      itd
      • mietowe_loczki Re: Tusk - ma rację 29.10.06, 19:36
        Ma rację? Dlaczego zatem społeczeństwo NIE CHCE za to Kaczyńskiego rozliczyć?
        • mariasz4 Re: Tusk - ma rację 29.10.06, 19:45
          Skąd ta pewność, że nie chce rozliczyć?
          • mietowe_loczki Re: Tusk - ma rację 29.10.06, 19:59
            Z obserwacji tego, jakie były reakcje po ujawnieniu taśm i kryzysie
            koalicyjnym. Nie reakcje w prasie, tylko reakcje wśród znajomych, w pracy, etc
            etc. Ludzi za bardzo to nie obeszło.
            • swoboda_t Re: Tusk - ma rację 29.10.06, 23:11
              Bo polska polityka sięgneła dna. Za SLD. Od roku zagrzebuje się w mule. Za
              komuny też większość, przyzwyczajona do dziadostwa i kłąmstw, miałą w du..ie
              wierchuszkę PZPR.
              • muphygen Re: Tusk - ma rację 29.10.06, 23:23
                Za SLD, ale nie przez SLD, bo to PO z PiSem i LPRem, zaczęli licytować się na
                lustrację, dekomunizacje, rozliczanie. Nasieniem zła była komisja orlenowska. I
                teraz Tusk nie chce pamiętac jak współpracował z Macierewiczem i Wassermannem.
                Platforma okazuje się być najbardziej obrotową partią.
    • drzezi Naucz się mówić publicznie. 29.10.06, 19:25
      Drogi Panie Donaldzie!!!
      Popracować panu radzę nad prezencją i techniką komunikowania wiadomości przez
      media. Jak na razie - biegające oczka, drżący głosik i niepewny siebie facecik,
      całe przeciwieństwo do J.K. Powodzenia!
      • chloppolski1 Re: Naucz się mówić publicznie. 29.10.06, 20:25
        ...biegajace oczka ma, bo czuje sie obco wsrod obcych...nieniemcow...
        • lysy641 Re: Naucz się mówić publicznie. 30.10.06, 03:35
          chloppolski1 napisał:

> ...biegajace oczka ma, bo czuje sie obco wsrod obcych...nieniemcow...
          popatrz na oczka kaczora malutkie i wredne
          • chloppolski1 Re: Naucz się mówić publicznie. 30.10.06, 11:07
            ...moze i male, moze i wredne, ale nie rozbiegane-szwabskie!
    • signal Tuska na Premiera 29.10.06, 19:25
      czas na zmiany
      • chloppolski1 Re: Tuska na Premiera 29.10.06, 20:26
        ...kogo, niemcow...?
        • margy Chyba Dolnej Saksonii :))) 29.10.06, 23:13
          tam gefreiter Tusk mógłby śmiało zostać premierem tego kraiku... :))0
      • norton2005 Re: Tuska na Premiera 29.10.06, 23:14
        Tusk szykował się na stanowisko premiera zaraz po prowokacji Renaty Beger.
        Myślał, że powtórzy się sytuacja taka gdy odwoływano rząd Olszewskiego. Ale nie
        wyszło, Tusk na darmo w nocy wkładał garnitur i krawt.
        • muphygen Re: Tuska na Premiera 29.10.06, 23:26
          Właśnie nie szykował się, tylko liczył na wybory, ale to było po prostu nierealne.
          • doss Tusk i wybory 29.10.06, 23:29
            muphygen napisał:
            > Właśnie nie szykował się, tylko liczył na wybory, ale to było po prostu
            nierealne.

a dlaczego nie chciał tych wyborów parę miesięcy wczesniej? może podzielisz się
            własnymi przemysleniami w tej kwestii?
    • gringo_w666 Tusk potrafisz tylko biadolić jak baba 29.10.06, 19:28
      To ty oszukujesz Polaków - jesteś jak stara jęcząca i biadoląca baba, nie masz
      jaj. Jesteś skończony, ludzie już cię nie słuchają, bo ile mozna znieść tych
      zawodzeń,WEŹ SIĘ ZA ROBOTĘ
    • yool szkoda, naprawde szkoda 29.10.06, 19:33
      ze PO to tak naprawde PiS tylko bez Kaczorow i bez inicjatywy... bo w braku
      pomyslu na rozwiaznie problemow Polski u uciekaniu od trudnych tematow sa
      akurat identyczni... po prostu tragedia, przyjdzie chyba na SLD glosowac... no
      bo nie na PSL przeciez...
      • bombay_saphire Re: niestety, 100% racji.. 29.10.06, 20:01
      • usiruf Re: szkoda, naprawde szkoda 29.10.06, 20:16
        W tym Sejmie partie opozycjne moga sobie jechac na wakacje. Wszyskie inicjatywy
        i skladane projekty ustaw (PO prawie 30, SLD i PSL po kilka) laduja w szufladzie
        Jurka i tam sie kurza. Nawet jak ktos ma jakis pomysl na rozwiazanie prawdziwego
        problemu to on swoje zycie konczy w tej szufladzie, bo problem rozwiazany nie
        przez PiS, PiSowi chwaly nie przynosi, a ten Sejm przeciez wlasnie po to jest.

Co do SLD, to Olejniczak podczas debaty o podatkach skladal propozycje ulg,
        ktore SLD rzadzace odbieralo jeszcze pare lat temu. I na dodatek nie widzial
        wlasnej smiesznosci. Smutne to, ale PO jest najlepsza alternatywa wsrod tej
        beznadziei.

Jeszcze pare lat temu PSL wydawalo sie chciwe i szkodliwe, niesamowite jest to
        jak standardy sie obnizyly i teraz nawet PSL wydaje sie na partia
        odpowiedzialna! Sam nie wierze, ze to pisze.
        • jollyroger3 Re: szkoda, naprawde szkoda 29.10.06, 20:23
          Pamiętam jak w poprzednim sejmie propozycje opozycji były wytupywane....
          Jakoś obecnie tego nie widzę....pewnie dlatego że koalicja jest za mało inteligenta...
          wreszcie zajarzyłem....
        • uu1 Re: szkoda, naprawde szkoda 29.10.06, 20:27
          Jeszcze pare lat temu PSL wydawalo sie chciwe i szkodliwe, niesamowite jest to
          jak standardy sie obnizyly i teraz nawet PSL wydaje sie na partia
          odpowiedzialna! Sam nie wierze, ze to pisze.
          Ja też nie wierzę. :-))
    • uu1 Nie jestem fanem PO ale 29.10.06, 19:36
      "Ciężko grzeszy ten, który dzisiaj swój palec oskarżycielsko wyciąga i wskazuje:
      to nauczyciele są wszystkiemu winni. Chciałbym panie premierze Giertych
      powiedzieć tu rzecz chyba oczywistą dla każdego, kto zna polską szkołę:
      polskiemu nauczycielowi potrzebna jest dziś pomoc, a nie akt oskarżenia" -
      podkreślił Tusk.
      w tej sprawie D. Tusk ma absolutnie rację.
      • mietowe_loczki Re: Nie jestem fanem PO ale 29.10.06, 19:56
        Nie zgadzam się. To nauczyciele w szkole (a rodzice w domu) powinni uczyć o
        tym, że w takich sytuacjach należy zwrócić się bezpośrednio do kogoś o pomoc.
        Każdy normalny człowiek powinien wiedzieć o mechaniźmie psychologicznym zwanym
        mentalnośią tłumu, czyli o tym, że grupa jako grupa nie pomoże, dopóki z prośbą
        o ratunek nie zwrócimy się do konkretnej osoby, czyli dopóki przynajmniej jedna
        osoba z tej grupy się nie wyłamie i nie zechce pomóc. Warsztaty z psychologii
        zamiast religii lub czegokolwiek zdziałałyby więcej niż zaostrzenie przepisów.
        • uu1 Re: Nie jestem fanem PO ale 29.10.06, 20:03
          > polskiemu nauczycielowi potrzebna jest dziś pomoc, a nie akt oskarżenia" -
          Sorki ale z czym się nie zgadzasz?
          • mietowe_loczki Re: Nie jestem fanem PO ale 29.10.06, 20:12
            Z tym, że nauczycielom nie jest potrzebny akt oskarżenia. Skoro nie mają
            pomysłu na wychowanie, niech ponoszą tego konsekwencje. A nauczyciel, który
            opuścił wtedy klasę powinien pójść siedzieć.
            • usiruf Re: Nie jestem fanem PO ale 29.10.06, 20:19
              Przeciez byla przerwa...

Wiem, ze to ostanio bardzo popularne w kolach rzadzacych tego kraju, ale czy nie
              wydaje Ci sie, ze twoje rozumienie problemu jest cokolwiek uproszczone?

Od wsadzenia do pudla tego nauczyciela, lepiej w szkolach nie bedzie.
            • uu1 Re: Nie jestem fanem PO ale 29.10.06, 20:23
              Zaskakująco nieprzejednane stanowisko ale ...
              Jedna uwaga - nie da się rozwiązać problemu w oparciu o ukaranie jednej, nawet
              winnej, osoby.
        • jollyroger3 Re: Nie jestem .............. 29.10.06, 20:15
          Współczuję osobnikom widzących lekarstwo na całe zło w psychologii....
          Za moich studenckich czasów mówiło się w środowisku że na psychologię jest cholernie
          trudno się dostać...ale z niej wylecieć jeszcze trudniej.....
          Komentowatej opinii nie będę...a w inteligeję studenterii nigdy nie wątpiłem/Ot i tyle....
          • mietowe_loczki Re: Nie jestem .............. 29.10.06, 20:19
            Nie za bardzo rozumiem, jak ta uwaga ma się do tego, co napisałam.
            • cymber.gaj Re: Nie jestem .............. 29.10.06, 20:52
              mietowe_loczki napisała:
      • jollyroger3 Re: Nie jestem ................ 29.10.06, 20:02
        Pomoc pschoterapeuty to jest potrzebna tobie tusiuwielokrotny looserze....
        Wybory samorządowe przerżniesz jak zwykle..............
        Idż się wypłacz i przestań publicznie szlochać.....
        Zresztą nie jesteś wart komentarza....nie kopie się leżącego...sorry
        • uu1 Re: Nie jestem ................ 29.10.06, 20:18
          Zdradź proszę, tajemnicę dlaczego uznałeś, że to jest odpowiedź na mój post?
          • jollyroger3 Re: Nie jestem ................ 29.10.06, 20:30
            Nie masz głowy między uszami?To nie moja wina...
            • uu1 Re: Nie jestem ................ 29.10.06, 20:32
              Miły jesteś. Ale zacznij czytać teksty, które komentujesz. To ułatwia
              komunikację. O ile oczywiście chcesz rozmawiać a nie pouczać i obrażać.
              • jollyroger3 Re: Nie jestem ................ 29.10.06, 20:42
                Nie może być...jesteś wielkim odkrywcą....a koń jaki jest każdy widzizi...pani Beger żąda a mam
                widzieć że minister proponuje....a jam niestety daltonista...kolory dla tych młodych wykształconych z dużych aglomeracji....wprawiasz mnie w coraz lepszy humor..
                Nie po raz pierwszy zresztą...
                • uu1 Re: NMR - NC. 29.10.06, 20:49

• jollyroger3 Re: NMR - NC. 29.10.06, 20:57
                    Same konkrety..nie powiem....
    • r1234_76 Tusk: Polacy mają prawo czuć się oszukani 29.10.06, 19:45
      a pan, panie Tusk nie wykorzystuje politycznie śmierci nastolatki? jakby pan
      nie wykorzystywał, to by pan w ogóle w tej sprawie głosu nie zabierał.

te słowa o nieudolności ministra to też hipokryzja. mówi pan o tym, że
      powinniśmy dążyć do braku kontroli państwa nad każdym aspektem życia, a potem
      wysuwa zarzuty wobec ministra edukacji... że nie można pozwolić, by nieudolny
      minister oskarżał nauczyciela...

a w tej sprawie, poza uczniami, można mówić tylko o winie nauczycielki i
      dyrektora. minister nie ustala pracy każdej szkoły - ale jednym z jego zadań
      jest wyciąganie konsekwencji wobec tych, co zrobili to źle, doprowadzając do
      tragedii.

to, co się dzieje w polskich szkołach to nie jest efekt działalności ministra
      G, to jest efekt działalności wszyskich po kolei ministrów edukacji. w szkole
      nie zaczęło się źle dziać wczoraj.
      • uu1 Re: Tusk: Polacy mają prawo czuć się oszukani 29.10.06, 19:56
        > to, co się dzieje w polskich szkołach to nie jest efekt działalności ministra
        > G, to jest efekt działalności wszyskich po kolei ministrów edukacji. w szkole
        > nie zaczęło się źle dziać wczoraj.
        Zaryzykowałbym twierdzenie, że sytuacja w szkole jest dość wiernym odbiciem
        sytuacji w przeciętnym domu, przeciętnej rodzinie.
    • almagus Re:inni siedzą już przy torcie,oni dyszą przy aorc 29.10.06, 19:49
      Skok do aorty przemian demokratycznych.
      Buractwo monarchistyczne, kaczki do koronacji!

Łagodnieję, bo przychodzi mi do głowy,
      że papież z aortą jest pojanopawłowy,
      ma boską władzę i światową ambonę
      też jednojajowy, więc da nam koronę!

Inni siedzą już przy torcie,
      oni dyszą przy aorcie!
      Gryź w aortę, szkaluj wroga,
      wykorzystuj nawet Boga!

Jowejek Aćkaplaćka!

Ależ tandem PiSiORkowy,
      gejtychowy do połowy,
      w dalszej części leppiejowy,
      bezgłowy jeździec ćwiczy,
      ale nie ma kierownicy!

Usiadł PiSiOR na gejtychu
      i próbuje na popychu!
      Usiadł PiSiOR na lepbierze
      i kręci jak na rowerze.
      Jeszcze wzięli też jednego,
      co ich wspiera w macanego!
      Pedały bez kierownicy,
      więc lądują w gnojowicy!
      Więc kombinuj w swojej główce,
      by nie znaleźć się w gnojówce!
      www.youtube.com/watch?v=nDHbimDHNB4

A w Krakowie Jan Maria Rokita
      to chłop mądry jak kobita.
      Mam nadzieję, że na trzecie Władek
      z Jankiem Maryję kopnie w zadek!
      Wyleje oszołomską rydzykomoheroinę
      co mnie i kraj naraża na kpinę.

Nie urośnie za Tuska
      na świnię półtuszka.
      Oczywiście też kacza
      i leppiejoprostacza!

Hasło.

Wieź udział w Obywatelskim Ruchu,
      nie kończ u wszaków na obuchu!

Odzew.

„My PiSiORki jak Bóg nam pomoże,
      to nasikamy naszym kaczkom morze!"
    • minimorris1 Tak tak McDonaldzie 29.10.06, 19:52
      Do czego jeszcze mamy łaskawe prawo?
    • tppiotr PiS chciałby powołać Metropolitę warszawskiego 29.10.06, 19:56
      Przeproście i Spierd...
    • gauleiter-tusk Propaganda PO psuje w Polsce opinię o Kaszubach 29.10.06, 19:56
      Antyrządowa propaganda PO wyrządza Kaszubom wielkie szkody moralne.
      Po różnych reakcjach nawet na tym forum GW widać, że niektórzy Polacy
      utożsamiają Kaszubów z polityką PO, ponieważ na czele PO stoi Kaszuba.
      Tymczasem prawdziwi Kaszubi, rychtych Kaszebi, opowiadają się za narodowym oraz
      katolickim programem politycznym, a ten reprezentuje w obecnej kadencji sejmu
      Prawo i Sprawiedliwość.
      Chcielibyśmy, żeby PO przyznała otwarcie, że wśród Kaszubów nie cieszy się
      popularnością, jak to wykazał wynik wyborów prezydenckich 2005 - wygrał je
      prezydent Lech Kaczyński.
      Pomogło by to uwolnić się Kaszubom od image, którego bynajmniej nie posiadają.
      • uu1 Re: Propaganda PO psuje w Polsce opinię o Kaszuba 29.10.06, 19:58
        Chcielibyśmy, żeby PO przyznała otwarcie, że wśród Kaszubów nie cieszy się
        popularnością, jak to wykazał wynik wyborów prezydenckich 2005 - wygrał je
        prezydent Lech Kaczyński.
        "Panie prezesie - melduję wykonania zadania".
      • minimorris1 Re: Propaganda PO psuje w Polsce opinię o Kaszuba 29.10.06, 19:59
        Kaszubi są za PiSem. Chyba że mieli dziadków w wehrmachtcie.
        • tymon99 czyli kto?? 29.10.06, 22:57
          minimorris1 napisała:

> Kaszubi są za PiSem. Chyba że mieli dziadków w wehrmachtcie.

WIĘKSZOŚĆ Kaszubów miała kogoś z rosziny w Wehrmachcie. Podobnie jak większość
          Ślązaków. I podobnie jak ja. We wszystkich większych wojnach nowożytnej Europy
          miałem krewnych po obu stronach i nie widzę w tym nic dziwnego.
      • chloppolski1 Re: Propaganda PO psuje w Polsce opinię o Kaszuba 29.10.06, 20:07
        ...a kto utazsamia Tuska z Kaszubami, chyba jacys przyglupi?!
        Tusk jest owszem ale zacietym szwabem, nienawidzacym Polski i polakow, jak sam
        to przyznal! w 1987 roku..
        • gdzies_czyli_wewpolsce doorniu nie kalaj imienia Chłopa Polskiego!!!! 29.10.06, 21:04
          • adas313 Re: doorniu nie kalaj imienia Chłopa Polskiego!!! 29.10.06, 22:36
            Może to po prostu - mimowolne - obalanie pozytywnych stereotypów?

W końcu skoro jako przedstawieciele chłopstwa występują Lepper i Mojzesowicz...
      • gdzies_czyli_wewpolsce na razie informacje z PKW są dostepne!! 29.10.06, 21:12
        wiec sobie je poczytaj:
        Tusk 444.000
        LK: 267.000

niestety, ale był drugi!!!!!
    • antyskaner Wnuczek oszukany przez dziadka sam oszukuje 29.10.06, 19:57
      Dzienniarze mogą czuc sie zaniepokojeni i oszukani ostatnim kłamliwym raportem
      jaki wysmażyła Platforma pod ich adresem. Tusk to sygnował.
      • janek-007 Herr Tuske powiedzial... 29.10.06, 20:23
        "władza jest wyłącznie po to, żeby pomagać innym ludziom". Zapomnial tylko
        dodac, albo mu nie podpowiedzieli, ze tymi ludzmi powinni byc kolesie
        neoliberalowie i aferzysci wywodzacy sie z jego i Rokity kregow.
    • news4us a tak, oszukales mnie po raz kolejny 29.10.06, 19:59
      oszukujesz od lat pseudopatrioto.
    • olias Re: lewicowa koalicja 29.10.06, 19:59
      do tej pory nie rozumiem co się wtedy stało. Jak debilnym trzeba być
      politrukiem, żeby obrazić się na wyborców i zabrać zabawki w piskownicy.
      Przecież prawie wszyscy głosujący na jedną z tych dwóch partii głosowali na
      POPiS.
      Dobrze by było gdyby dziś te wszystkie tuski i Komorowskie zatrzasnęły dzioby
      choć na rok.
      • uu1 Re: lewicowa koalicja 29.10.06, 20:40
        > Przecież prawie wszyscy głosujący na jedną z tych dwóch partii głosowali na
        > POPiS.
        POPiS to taka koalicja jak koktail: pół litra czystej zmieszanej z pół litrem
        czystej. Oczywiście słowo "czysta" ma zastosowanie jedynie do wódki.
    • kap0 Tusk: Polacy mają prawo czuć się oszukani 29.10.06, 20:00
      Polacy wybierzcie PO oni was nie oszukaja juz tusk z merkel zalatwi kazdemu
      Polakowi prace dobrze platna przy zmywaku w niemieckich knajpacvh
      • adas313 Re: Tusk: Polacy mają prawo czuć się oszukani 29.10.06, 22:38
        To akurat chciał załatwić Kaziu Marcinkiewicz :o)))))

Bardzo ubolewał, że Merkel nie otwarła rynku pracy.

Załatwił za to zbieranie owocóww Hiszpanii, "graczias, graczias, graczias*"

=====
        * wymowa oryginalna ;o))))
    • wariant_b Polacy czują się oszukani, Panie Tusk. 29.10.06, 20:02
      Panie Tusk, od czasu kiedy nawet Lepper jawnym tekstem sugerował, że poprze
      konstruktywne wotum nieufności i żeby jeszcze raz policzyć głosy i przerwać
      wreszcie ten idiotyczny i żenujący spektakl ignoracji, nieuctwa i chamstwa
      zwany IV RP, wszystko co dzieje się obecnie w Polsce liczymy i tak na wasze
      konto. Obojętne czy i co mówią politycy Platformy - to już jest wasza wina.
      Więc może Pan darować sobie niepotrzebne słowa. Nie mają żadnego znaczenia.
      Jedziecie już na tym samym wózku, co bracia Kaczyńscy.

Bardziej interesujące jest, czy Olechowski zbuduje nową partię centrową,
      czy Kwaśniewski i Cimoszewicz wrócą do polityki i kiedy Lepper wreszcie
      zdecyduje się na dobicie Kaczyńskich i rewanż za wyczyny z starą/nową koalicją.
      • adas313 Re: Polacy czują się oszukani, Panie Tusk. 29.10.06, 22:40
        Antylepperstwo to niemal fundament Platformy.

I dobrze się stało, że nie doszło do tego - to że PiS się s***o z Lepperem, nie
        znaczy, że należy to naśladować.

Na Olechowskiego bym nie liczył, ma niegłupie poglądy, ale to hobbysta. Co
        najwyżej rozbije PO (tak, jak już to zrobił z UW) i... się wycofa.
        • wariant_b Re: Polacy czują się oszukani, Panie Tusk. 29.10.06, 23:07
          Jeśli trzeba wysadzić chama z pociągu, bo rozrabia i zanieczyszcza,
          zaprawdę nie jest najważniejszą rzeczą z kim się to robi, a jak.
          Bo w pojedynkę można przy okazji nieźle oberwać po mordzie.

Nikt nie każe mu się kochać z Lepperem, ale wstydem jest dla całych
          naszych elit politycznych, jeśli Lepper jest postrzegany jako propaństwowy,
          a POPiS jako jedno oszołomstwo.

A tak wogóle, to nie Lepper im przeszkadza, a SLD. Kryminalistę by znieśli.

A od osób bardziej związanych kiedyś z UW niż Olechowski aż roi się w PO.
          Człowiek już nawet ładu nie dojdzie, kto, kiedy w jakiej prawicowej partii był.
          Jeśli miałeś na myśli rozbicie AWS, protestuję, bo to nie trzymało się kupy.
    • taras.bulba Czuję się oszukany... przez PO 29.10.06, 20:04
      • mariasz4 Re: Czuję się oszukany... przez PO 29.10.06, 20:06
        W czym Cię oszukała PO?
    • tara33 Maaatko kochana...Ale przyglup! 29.10.06, 20:05
      Ten to ma czelność!
      Chyba po 7-letnim noszeniu teczki za Balcerowiczem padło mu na łeb. Tamten -
      najmądzrejszy z całej wsi, ten też.
      Do głowy cepowi nie przyjdzie, że partia cały rok psująca państwo poprzez
      uniemozliwiane rządzenia innym - nie ma prawa do mędrkowania. Jakoś Kaczorów
      nie wykrwawili, ale nie zrobili nic i nie zrobią.Pomysł im sie skończył na
      przeszkadzaniu, cieniasach, czekaniu na potknięcie PiS-u. Nie wyszło, to trzeba
      cos robić, zamiast kwiczeć , a`la long to samo.
      • adas313 Re: Maaatko kochana...Ale przyglup! 29.10.06, 22:43
        Jakie uniemożliwianie rządzenia, co Ty piszesz?

To Tusk wywalił Gilowską z rządu?
        To Tusk zwolnił Marcinkiewicza?
        Ogłosił zerwanie paktu stabilizacyjnego?
        Wyrzucił Leppera z rządu i go przyjął na nowo?

To koalicjanci o wybujałych ambicjach sobie sami uniemożliwiają rządzenie.
        PO równie dobrze mogło by nie być.
      • zbychuk Re: Maaatko kochana...Ale przyglup! 30.10.06, 04:21
        > Do głowy cepowi nie przyjdzie, że partia cały rok psująca państwo poprzez
        > uniemozliwiane rządzenia innym - nie ma prawa do mędrkowania
        Gratuluje! Wlasnie pochwaliles PO. Partia ktora ma 1/3 glosow w sejmie i
        zdecydowana mniejszosc w senacie uniemozliwila prace koalicji, ktora ma
        wiekszosc, wszystkie urzedy obsadzone, wlasna telewizje i radio, wlasnego
        prezydenta itd.
        Ponadto caly swiat pisze negatywnie o Polsce, bo ... PO im tak mowi.

To dopiero jest dowod skutecznosci PO.
        A tak na serio, to co jeszcze powinien miec PiS, zebys przyznal ze nie potrafia
        rzadzic?
        Opozycje, ktora glosuje jak rzad (no sa jeszcze takie kraje KRLD, Kuba, no i to
        by bylo na tyle nawet na BIalorusi opozycja czasem glosuje przeciw rzadowi)
    • cymber.gaj Re: lewicowa koalicja 29.10.06, 20:07
      Czy według Ciebie nazwanie kogoś łajdakiem i przestępcą, który popełnił wszystkie zbrodnie oprócz mordu i stoi po stronie ZOMO, to zaproszenie do koalicji? Widać Tusk i Rokita tego nie rozumieją. Trzeba było jeszcze coś dodać na zachętę, np. wymyślić jakiegoś prapradziadka, który był w Targowicy, może wtedy by dotarło.

Chyba rzeczywiście Polacy tacy jak Ty mogą się czuć przez PO oszukani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka