Dodaj do ulubionych

Karne punkty za stringi w szkole

• oli_sabebe Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 15:22
      w liceum takie zasady to lekka paranoja, ale każdy wybiera szkołę i nie ma w tym
      żadnego przymusu. w Gimnazjum nr 14 we Wrocławiu istnieją podobne reguły, ale
      widać także opadający poziom nauki i zachowania[młodzież to głownie rejon dworca
      a tylko 2 z 6 klas na roczniku to BATy, w których rodziców stać na wszystko i
      tylko tam jest zachowany poziom nauki]. każdy młody człowiek powinien sam
      podejmować decyzje, wybierając taką szkołę godzimy się na TAKIE a nie inne zasady.
      inna sprawa jeśli zasady zostają wprowadzone nagle i nie ma czasu by "się
      przystosować". po odejściu mojego rocznika pojawił się w statucie zapis m.in. o
      długości kolczyków. nauczycie, którzy często mieli już dość uczniów często
      przystosowywali przepisy pod własne potrzeby np. z grzecznej fryzury zrobił się
      zakaz warkoczyków czy zgolonej głowy u chłopców bądź "za krótkiego" ścinania się
      przez dziewczyny.
      punkty to już standard w szkołach jednak zawsze trzeba pamiętać by zachowywać
      nie tylko zakazy ale też by dać ludziom[w tym wypadku młodzieży] trochę wolności
      i pozwolić wszystkim na decydowaniu w trochę większym stopniu na własne życie...
    • lysy641 Re: Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 15:22
      chodzilem do szkoly w latach 70tych i 80tych byly apele i dyscyplina w szkole
      i jakos moje pokolenie jest normalne
      nielubie romana ale tu ma racje
      • gacekemdk Re: Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 19:30
        Ale się widać starzejesz kolego. Też chodziłem w owych czasach do szkoły i
        uważam że jesteśmy normanli POMIMO apeli. A objawem starzenia się jest ciagłe
        psioczenie na młodych. Już zapomniałeś jak na nas narzekali?
    • ezavv Re: Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 15:35
      Witam, niestety kindersztuba była w szkołach obowiązkowa setki lat. Młody
      człowiek znał swoje miejsce. Prawem i przywilejem młodzieży jest buntować się
      (nigdy, od wieków młode ze starym się niegzgadzało). Tak już jest. Dyscyplina
      musi być. Dlaczego cały czas walimy w czambył, że łamane są swobody? Pomiędzy
      chamstwem, anarchią, brakiem kultury (ogólnie oraz nieuctwem a wskazywanymi
      przez wielu łamanymi prawami jest mur. Musimy ponownie odtworzyć wartości,
      które bez radykalnych rozwiązań nie przejdą. Chyba, że pozwalamy młodzieży na
      wszystko. Może by tak zacząć od gardziołków wszystkich wyzwolonych?
    • jarek1947 Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 15:37
      Jest to powrót do normalności. Szkoła to nie rewia mody ani też nie nocny
      lokal. Luz w biurze, szkole i na ulicy ma pewne granice. Jezeli rodzina nie
      wpoiła dzieciom poczucia dobrego smaku i dyscypliny to uczyni to szkoła. Jestem
      za.
    • mimi9930 Re: Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 15:42
      meschugge, moje poglądy nie mają nic wspólnego z młodzieżą wszechpolską , nie
      spłycaj dyskusji. Wyraziłam swój pogląd na temat nauczycieli z długimi włosami
      (mężczyzni...), postaraj się uszanować zdanie innych , a być może Twoi
      uczniowie uszanują Cię tak naprawdę.
      Również z krótkimi włosami będa Cię szanować.Bez obaw.MIMI9930
    • glaca7 cale LO do wywalenia 06.11.06, 16:05
      jakby te zasady obowiazywaly pare lat temu w mojej szkole 90% z nas wyleciala by
      od razy za wyglad - i niech ktos mi powie ze nie jest to dyskryminacja
    • asimek Już się lewactwo rozszczekało. 06.11.06, 17:08
      Cóż za święte oburzenie. Biedna, prześladowana młodzież. Każą się jej uczyć
      zamiast paradować z gołymi dupami, wymagają dyscypliny, zakazują komórek-zabawek
      na lekcjach, chcą rozliczać z wagarowania. Toż to jawny faszyzm.
      Wolność, szanowna lewicowa "elito" to się ściśle wiąże z odpowiedzialnością, a
      tej to gimnazjalna a nawet licealna młodzież nie ponosi. Wobec tego i na wolność
      musi trochę poczekać. Szczerze mówiąc myślałem, że wyborcza osiągnęła już dno
      dawno temu. Nie miałem racji, propagandy wciąż więcej. A potem pytania, jak po
      wydarzeniach w Bydgoszczy lub Gdańsku , w stylu " jak do tego mogło dojść?". To
      wasza zasługa szanowne grono redaktorskie. Powinniście "postępowa" bando
      spojrzeć w oczy matce tej dziewczynki albo nauczycielowi, któremu zakładno
      śmietnik na głowę. Powinno się was karnie skierować na roczne praktyki w
      gimnazjach, przecież połowa z was skończyła kierunki nauczycielskie. Dalejże
      wprowadzać postęp i bezstresowe wychowanie do szkół, tylko że własnymi rękami.
      • uriel.blog.pl hau, hau, hau 06.11.06, 19:25
        Tak, tak.
        Więcej restrykcji, więcej represji, więcej kar.
        Czyli w skrócie - więcej przemocy. Niech się młodzież nie tylko na ulicy, ale i
        w szkole solidnie jej wyuczy.
        Brawo.

---
        milion idiotów nie może się mylić
      • bucniebuc [...] 06.11.06, 20:03
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • evident kasa, fura i komóra 06.11.06, 17:10
      to polska szkoła AD 2006.
      • slayer33 Re: kasa, fura i komóra 06.11.06, 17:24
        popieram zakazy mp3, komórek itd. ale co ludziom do tego czy farbuję włosy i
        czy są one za długie jak na chłopaka??? Fryzury tradycyjne- tradycyjna fryzura
        z lat 50 czy z czasów Mieszka I? TRADYCJA LPR. Zakazy ubierania się się jak kto
        chce śmierdzą wojskiem. Będzie bunt. Nie ma bata. Mówi wam pierwszy rocznik
        reformy, cicho nie będzie.
        • 12x1 Re: kasa, fura i komóra 06.11.06, 17:46
          cos z bardzo uczepiliscie sie wygladu zewnetrznego
          gust estetyczny wyrabia rodzina..to ona kupuje te roznosci
          ciekawam czy rodzice w takich strojach ida do pracy,teatru na pogrzeb
          jest czas pracy,,,nauki,,,,a potem zabawy to tyle jezeli chodzi o stroj
          problem z malolatami jest duzy i jak widac same dzieci nie moga sobie z tym
          poradzic
          szkola ma uczniow takich jak wychowali ich rodzice
          nawet zastanawiam sie czemu rodzice dzieciom kupuja z bajerami komorki
          a potem sa takie" kwiatki"
          www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1309&news_id=126985&scroll_article_id=126985&layout=1
          &page=text&list_position=1

pisze o tym ze akurat w moim domu sa rodziny ktore wpajaja swoim pociechom
          ogolno przyjete normy
          ale 2 rodziny juz 13-letnim dzieciom pozwalali byc po polnocy po za domem
          a teraz widac itego skutki
          a minister niech spradza kto siedzi na dyskotekach i sprzedaje wodke malolatom
          w szkole ...dzieci sie maja uczyc...ale nie pod grozbami
          najpierw obowiazki a potem prawa
          a niestety bywalo w szkolach odwrotnie
        • uriel.blog.pl Re: kasa, fura i komóra 06.11.06, 19:13
          No to liczymy na was, młodzieży.

Pamiętam, że w moim technikum obowiązek biegania w mundurkach skończył się wraz
          z moją I klasą. Potem zakładaliśmy je na uroczystości, gdy trzeba było wystąpić,
          dajmy na to, w poczcie sztandarowym z okazji 120-lecia. Chętnie. Bo nie były
          symbolem represji, tylko dumy. No, ale przecież lepiej uciskać niż rozwijać?

---
    • signal stringi na oczach ministra 06.11.06, 17:42
      zwariowali, ze szkoły chcą zrobić obóz pracy
      • asimek Lepiej jakby ze szkoły chcieli zrobić burdel? 06.11.06, 18:07
        Szkoła jest miejscem pracy - nauki, a nie miejscem wulgaryzmu, chmastwa i
        przemocy. Czego wy do jasnej cholery chcecie? Czepiacie się dla samej zasady?
        Żadnego w tym sensu.
        • uriel.blog.pl lepiej klasztor 06.11.06, 18:29
          Dokładnie. W tym nauki życia w stadzie, w społeczeństwie.
          Co jak co, ale kształtowanie postaw społecznych na fundamencie frustracji to
          akurat nie jest najlepsze podejście.
          W ten właśnie sposób produkuje się pokolenia przyje*anych jak jezus do krzyża
          dewotów i frustratów (jest w tym jakaś logika, przecież PiSiory muszą dbać o
          swój elektorat).

---
        • luciferia Re: Lepiej jakby ze szkoły chcieli zrobić burdel? 07.11.06, 12:37
          Przepraszam, ale od kiedy pofarbowane włosy albo dwa kolczyki w jednym uchu,
          bądź buty na obcasie są objawem chamstwa, wulgarności lub przemocy ??
          Gratuluję myślenia. Skoro przyrównujemy szkołę do pracy, to dlaczego wszystkie
          wulgarne lafiryndy w biurze chodzą na szpilkach, co ??
          A dlaczego malują poznokcie ? A tipsy ? A farba na włosach ?
          Skoro ciągle słyszymy że w szkole ma być jak w pracy to dlaczego w pracy nie ma
          być jak w szkole ?
          Poza tym... może już dwulatkowi wpajać, że nie może się ślinić i nie może mieć
          fryzury innej niż "tradycyjna" bo to przecież jest niestosowne ?
          Kiedy dzieci mają być dziećmi ???
    • bobicia12 :] 06.11.06, 18:10
      zadna nowosc, juz to widzialam w mojej szkole - najpierw punkty karne za wulgarne slownictwo, arogancje, uzywki itp, potem system monitoringu, potem caly oddzial ochroniarzy (sami swieci), nastepnie ulepszenie systemu karnego o wprowadzenie paragrafow dotyczacych ubioru i wygladu. smiechu bylo co nie miara :) kiedy nas zapoznawali z ulepszeniami, a co dopiero na apelach :]....nie wychodzi to w naszej szkole
      • uriel.blog.pl Re: :] 06.11.06, 18:47
        Akurat tego, że tresura jako system wychowaczy się nie sprawdza, Ssaczom PiSiORa
        nie przetłumaczysz.

---
    • gienek_punx_not_dead Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 18:30
      giertych menel teraz próbuje zawładnąć wszystkim czego się tknie. idiota
      pie..ięty.
      ja mam go w dupie. chodzę do liceum plastycznego które to nie podlega pod
      ministerstwo edukacji ani pod kuratorium (a jest to normalna szkoła państwowa) -
      podlegamy pod ministerstwo kultury i sztuki. nosze irokeza na łbie, jestem
      walniętym punkiem, obwieszam sie łańcuchami, uzywam telefonu na lekcjach, żuje
      gume a moja dziewczyna nosi stringi i miniówke :)))
      także nawet nam ten burak nie podskoczy a jak nas kiedyś zechce odwiedzić to
      dostanie jajkiem.
      i pomyśleć że państwowa szkoła a w salach nie ma krzyży i godła:D pięknie:)
      uwielbiam to. flage mamy ale jedną tylko na całą szkołe.
      hehe, nic nam facet nie jest w stanie zrobić.
      z kolei w takiej tam jednej szkole w Warszawie jego portret w pokoju
      nauczycielskim wisi do góry nogami:D:D:D

Pozdrawiam serdecznie
      Gienek
      • uriel.blog.pl punx 06.11.06, 18:44
        I za to właśnie zawsze miałem największe anse do panczurów - olewactwo.
        Wy w swojej szkole macie luz, reszta dzieciaków ma przesrane.
        BTW lepiej, żeby takich głosów nie było za dużo, bo się jeszcze któryś z małych
        wielkich wodzów dowie, dozna olśnienia, że wreszcie wie, kto produkuje "takie
        Nieznalskie" i weźmie w obroty ministerstwo od sztuki :/

---
        • gienek_punx_not_dead Re: punx 06.11.06, 19:00
          spoko, rozumiem Cie. ale wierz mi że szkoda mi tych dzieciaków w ogólniakach czy
          tego typu szkołach. giertycha olewam bo jest głupi moim zdaniem a wcale nie mam
          zamiaru olewać innej wiary z pozostałych szkół. do kitu że tak mają.
          p.s. ja tam do Ciebie nic nie mam:P
          Pozdro
    • yellow15 Re: Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 18:42
      No i bardzo dobrze. I tak teraz jest liberalniej, niż w latach 80-tych, gdy ja
      chadzałam do szkółki.Teraz - nawet w tej opisanej szkole, z wysokim rygorem-
      wolno mieć pofarbowane włosy, byle na ludzki kolor. Kiedyś-nic z tych rzeczy.
      Pazury - nawet lakierem bezbarwnym nie wolno było. Jasne i egzekwowane zasady,
      to bardzo dobry punkt wyjścia. A te wyśmiewane przez pierwszego forumowicza
      apele; tak, dobrze je pamiętam. Uważam, ze były potrzebne, czuliśmy, że komuś
      na nas zależy, na naszym bezpieczeństwie, wychowaniu i na nas, jako młodych,
      wchodzących w społeczeństwo ludziach. Nie ośmieszajcie i nie potępiajcie tak
      wszystkiego w czambuł; WOLNOŚĆ ABSOLUTNA jest dla mądrych ludzi:)
      • uriel.blog.pl wolno - nie wolno 06.11.06, 18:59
        Fakt. Kiedyś wielu rzeczy w szkole nie było wolno.
        Nie wolno też było pyskować o obowiązkową naukę rosyjskiego, prostować bzdur
        wygadywanych przez panie od historii i - czasem - języka polskiego, że o
        rosyjskim nie wspomnę.
        W tym czasie nie wolno też było publikować tekstów podających w wątpliwość
        świętość i nieomylność władzy ludowej tudzież robić wielu innych rzeczy..
        Podejrzewam, że zwolennikom brania dzieciaków za pysk tęskno jest po prostu do
        tamtych czasów, tyle tylko, że zastąpiliby komunizm katolicyzmem, wiece i
        pochody procesjami i uroczystymi mszami, a przyjaźń polsko-radziecką nacjonalizmem.

---
        • yellow15 Re: wolno - nie wolno 06.11.06, 21:11
          Mówimy tu o dyscyplinie, o przyzwoitym zachowaniu w szkole, o szacunku do
          dorosłych i do siebie nawzajem, nie o polityce, komunizmie i języku
          rosyjskim.Nie jestem zwolennikiem tamtych czaów,wręcz przeciwnie, lecz
          zwolennikiem tego, co w tamtych czasach było dobre. Bo coś było. Na przykład
          pomysły rodziców wielu dyskutujących tu forumowiczów, aby ich powolać do
          zycia.Bez tego nie mogliby ględzić farmazonów o sluszności paradowania w
          burdelowych ciuchach po szkole.
    • aw34 Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 19:20
      Bardzo dobrze. To co się dzieje w szkołach przechodzi ludzkie pojęcie.
      Dziewczyny 13 - 14 latki w spodniach kończących się na wzgórku łonowym,
      wystające stringi, brzuch na wierzchu. Ostatnio widziałam taką idiotke
      demonstrującą swoją "indywidualność" przy minus 3 stopniach. Szkoła nie jest
      miejscem demonstrowania swojej seksualności. Jak taka golizna działa na i tak
      pobudzonych bez przerwy nastolatków można sobie tylko wyobrazić (niektórzy
      odważniejsi sami o tym mówią). Makijaż kapiący z twarzy przez który 13 latka
      wygląda jak 18 latka, 12 latki z pasemkami we włosach pozujące na lolitki. Nie
      wiem co myślą sobie rodzice patrzac na swoje córki idące tak do
      szkoły.Wystawiają je na sprzedaż czy co? Matki nie uczą gustu, kultury?
      Ostatnio tatuś piątoklasistki zarzucił szkole łamanie indywidualności córki.
      Szkoła nie zezwoliła na makijaż i wyzywający, świecący golizną strój i
      podrywanie starszych chłopców.Tak się składa, że te najbardziej wyzywające nie
      garną się do nauki i nie w głowie im obowiązki szkolne.Te, którym rodzice nie
      pozwalają na tak źle pojętą indywidualność sa wyśmiewane, czują się gorsze.
      Bogatsi szpanują bogatym strojem i fryzurami a biedniejszych ogarnia
      frustracja. Znam gimnazjalistę, który robił matce piekło w domu za to, że
      zarabia tak mało i nie może mu kupić markowych ciuchów jakie mają koledzy.A od
      frustracji takiego 14 latka niedaleko do agresji.
    • piotrek912 Re: Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 19:28
      Według mnie to jest paranoja. Chodze do klasy z dziewczyną która nosi
      kolczyk "gdzie indziej niż w uchu" i wcale nie jest "niegrzeczna". Jest miła,
      towarzyska i ma bardzo ciekawe zainteresowania. Zastanawiam sie co ona zrobi
      jak takie przepisy będą obowiązywać w każdej szkole w Polsce.
      • uriel.blog.pl kolczyk w pępq i zainteresowania 06.11.06, 19:46
        Jak to gdzie? Jeśli reklamę Frankensteina brać dosłownie, to za bramą.
        Między innymi dlatego, że jeśli ciekawe zainteresowania są faktycznie ciekawe a
        nie daj kozo jeszcze pożyteczne, to na szkołę a'la LPR jest zwyczajnie zbyt
        inteligentna i nie dość konformistyczna.

---
      • troll_ona Re: Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 21:59
        piotrek912 napisał:

> Według mnie to jest paranoja. Chodze do klasy z dziewczyną która nosi
        > kolczyk "gdzie indziej niż w uchu" i wcale nie jest "niegrzeczna". Jest miła,
        > towarzyska i ma bardzo ciekawe zainteresowania. Zastanawiam sie co ona zrobi
        > jak takie przepisy będą obowiązywać w każdej szkole w Polsce.

Wyjmie kolczyk. Dusza jej przez tę dziurkę nie ucieknie.

• douglasmclloyd Po cholere komus stringi 06.11.06, 19:55
      Najlepiej chodzic bez :)))
    • zhisofretka Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 20:57
      u mnie w szkole juz są apele i musztry ale nikt z tego powodu nie cierpi, choc
      nie popieram naszego cwanego giertycha.
    • o.maj Apel o tolerancje!!Wchodz i pisz co o tym myślisz! 06.11.06, 21:12
      Paranoja!!!!!!! Niedługo gacie od talii do kolan zakaz kolczyków, dżnisów(bo
      zaobcisłe), makijazy i staniki tylko białe,nie wymyślne. Bluzki na ramiączka i
      t-shirty do kosza bo za dużo widać. A stringi to co? Będą nauczyciele chodzić i
      zaglądać w spodnie.Ludzie apeluję o tolerancje!!! Co kogo obchodzi kolor wlosów
      albo czy stringi koloru czerwonego czy koronkowe figi czarne????!!!!!! Ale takie
      teraz czasy itaka moda niestety
    • m.zdzicha Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 21:12
      Chodziłam do tej szkoły i cieszę sie, ze wprowadzono takie zmiany!!! Jeszcze
      nie tak dawno obowiązkowe było noszenie przez dziewczyny spódnic i nikogho to
      nie bulwersowało! "Piątka" cieszyła się zawsze mianem bardzo dobrej szkoły i
      mam nadzieję, ze tak zostanie, a skoro niektórzy chcą sobie niszczyc zdrowie,
      to ich problem - szkoła chce ich od tego uchronić!!!
    • charybdis To wszystko już było. 06.11.06, 21:12
      Te wszystkie zakazy (z wyjątkiem zakazu dot. "komórek", bo wtedy ich jeszcze nie
      wymyślono) już były. Za komuny.
    • twigggy Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 21:16
      nie wiem czy to cos zmieni w polskiej mlodziezy...zastanawiam sie dlaczego
      dzieciakom w innych krajach (np.szwecja,norwegia) nie przychodzi do glowy,zeby
      tak tandetnie sie ubierac (nie tylko do szkoly)?mysle ze to moze miec cos
      wspolnego z poczuciem wlasnej wartosci,pewnie tez z ogolna estetyka.poza tym
      jak niby giertych zdecyduje,jaki outfit jest ok a jaki nie?ja bardzo milo
      wspominam "bogactwo kreacji":-)w mojej szkole:troche hippi, troche punk, troche
      gothic, troche dres, troche stringow...jakos nikogo to nie klulo w oczy.
    • bystrzej Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 22:21
      a w sredniowieczu zakazywano odlsaniania stop i szyi a nawet wlsow. No ale zero
      tolerancji Giertycha to program popierania przecietniactwa w kreatywnosci i
      repetowania wyuczonych formulek. DObrze ze szkolnictwo "nizsze" mam za soba a
      za rok po magisterce uciekam z tego kraju....dziekuje za pomoc w podjeciu
      decyzji panie ministrze!
      • aw34 Re: Karne punkty za stringi w szkole 06.11.06, 22:44
        A uciekaj. Tam przekonasz się, że przyzwoite szkoły (także publiczne) mają
        właśnie takie regulaminy i nikomu to nie przeszkadza. U nas niestety wolność
        wyraża się dresami w teatrze, szortami w kościele i gołym brzuchem i tyłkiem na
        lekcji.
    • solo.krk Re: Karne punkty za stringi w szkole 07.11.06, 00:27
      buahahahaha.... kazdy tego typu regulamin jesl zalosny.... rozumiem pewnien
      umiar ale tego typu skrajny konserwatyzm nic dobrego nie wnosi! pozatym nie wiem
      albo nie zostalo to sprecyzowane albo nie przeczytalem dobrze ale zakaz uzywania
      tel w szkole albo odtwarzaczy mp3??? smiech na sali =)) , chcialbym chodzic do
      tej szkoly bo przyjemnosc by mi sprawialo lamanie tych zasad :)!!! cheers
    • marcin.malyska Karne punkty za stringi w szkole 07.11.06, 00:54
      Jestem jak najbardziej za decyzja dyrekcji szkoly.Za duzo chamstwa jest w
      obecnym "swiecie mlodziezy".Pracuje akurat w markecie i wiele razy spotykam sie
      z sytuacja gdzie "gowniarze" chca kupowac alkohol to jest nie do zrozumienia
      dla mnie!w szkolach powinna byc dyscyplina.Szkola ma uczyc i wychowywac a nie
      patzec przez palce,bo dojdzie do tego ze uczniowie jeszcze nauczycielowi na
      glowe wejda.Troche przesada z telefonami komorkowymi ale ogolnie pomysl jest
      bardzo dobry.
    • derduch Koniu słuchaj! 07.11.06, 01:09
      Oferuje zdobywcy(zdobywczyni) najwiekszej ilosci punktów karnych na półrocze
      1000 pln,(tysiąc złotych) na hasło "pie.. konia" plus 500 pln
      Pisze to całkiem serio!
      • 12x1 Re: Koniu słuchaj! 07.11.06, 05:43
        cos z bardzo uczepiliscie sie wygladu zewnetrznego
        gust estetyczny wyrabia rodzina..to ona kupuje te roznosci
        ciekawam czy rodzice w takich strojach ida do pracy,teatru na pogrzeb
        jest czas pracy,,,nauki,,,,a potem zabawy to tyle jezeli chodzi o stroj
        problem z malolatami jest duzy i jak widac same dzieci nie moga sobie z tym
        poradzic
        szkola ma uczniow takich jak wychowali ich rodzice
        nawet zastanawiam sie czemu rodzice dzieciom kupuja z bajerami komorki
        a potem sa takie" kwiatki"
        www.se.com.pl/se/index.jsp?
        place=mainLead&news_cat_id=1309&news_id=126985&scroll_article_id=126985&layout=1
        &page=text&list_position=1

uwazam ze tu jest pies pogrzebany.....czytajac malolatow to waniejzsze jest dla
        ich stroj niz nauka
      • 12x1 Re: Koniu słuchaj! 07.11.06, 05:47
        www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1309&news_id=126985&scroll_article_id=126985&layout=1
    • spoleczniczka78 Karne punkty za stringi w szkole 07.11.06, 11:18
      Nie dziwię się młodzieży, że z taką furią broni swojej "wolności". Ale ktoś tu
      zapomniał o ważnej kwestii - w szkole uczeń ma być przede wszystkim uczniem. Do
      szkoły przychodzi się zdobywać wiedzę, a nie po to by pochwalić się bardziej
      lub mniej zgrabnym ciałem (a co niektórym brakuje samokrytycyzmu, albo lusterka
      popękały na ich widok), czy nowym kolczykiem w pępku. Niech sobie jedna
      dziewoja z druga włożą stringi i minióweczki niewiele zasłaniające po lekcjach.
      Jeśli tylko rodzice na to pozwalają. A moim zdaniem taki regulamin przydałby
      się w każdej szkole. Na pewno nie ograniczy praw osobistych ucznia.
      • luciferia Re: Karne punkty za stringi w szkole 07.11.06, 13:02
        I jeszcze dodam : to baaardzo płytkie widzieć wszystko w kolorach czarno -
        białych :)
        Czy komuś nie przyjdzie do głowy, że jak ktoś pofarbował sobie włosy - to nie
        musi oznaczać, że ma odsłoniętą dupę, albo, że jak ma pomalowane pzanokcie to
        świeci cyckami, tylko, że najzwyczajniej w świecie ma jakieś poczucie estetyki,
        gustu i dba o siebie ?
        A słyszeliście może o czymś taki jak harmonijny rozwój umysłu i ciała ? :)
        Starogrecki ideał się kłania :)
        Normalnie powinno być tak, że dbanie o swój wyglad nie powinno kolidować z
        przyswajaniem wiedzy a tym bardziej z jakąś elementarną kulturą, więc może
        zamiast brać się za absurdalne zakazy - zająć się tym, żeby nauczyć dzieci
        równowagi i różnych bardziej pożytecznych norm :)?
        Jak to się dzieje, że wielu ludziom nie przeszkadza posiadanie lakieru na
        paznokciach w byciu normalnym człowiekiem ?
        Ja np. pozanokcie mam pomalowane stale, farbować włosy mi się zdarzało,
        kolczyki "w innych miejscach niż uszy" posiadam i ubieram się
        dosyć "ekstrawagancko" jak na co poniektórych standardy,a jakoś jest dla mnie
        oczywistym, że z komórki na lekcji się nie korzysta, bo to chamstwo, że się nie
        bluzga itd :)
        Może przestaniecie się zapluwać ekscytując się patologią i skrajnymi
        przypadkami (których jest baaardzo dużo, ale niestety - jak społeczeństwo
        dzieci sobie wychowa - takie ma) a zajmiecie NORMALNYMI ludźmi ? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka