Dodaj do ulubionych

Premier: Kampania samorządowa toczy się "ospale"

06.11.06, 14:45
Może nie mam odpowiednio intensywnego kontaktu z ludźmi" - powiedział premier.

Czas premierze kontaktowac sie z ludzmi
Obserwuj wątek
    • wojtekz1 Premier: Kampania samorządowa toczy się "ospale" 06.11.06, 14:47
      A kto niby ma się podniecać tymi wyborami? Oczywiście poza tymi, którzy w ich
      wyniku zajmą ciepłe, dobrze płatne posady i ich rodzianmi. pozostałych ani to
      ziębi, ani grzeje, bo co to zmieni, że radnym będzie p. X lub p. Y
      • moroux Re: Premier: Kampania samorządowa toczy się "ospa 06.11.06, 14:54
        Małe zainteresowanie wyborami to min. zasługa Jarosława Kaczyńskiego i jego
        partii. Wmawiając ludziom, że nic od nich nie zależy, skutecznie zniechęcają ich
        do uczestnictwa w głosowaniu.
        • palestrina2005 Hahaha ... złej baletnicy przeszkadza nawet... 06.11.06, 16:24
          Tusk jakby potrafił i miał lepszych doradców od reklamy to zmobilizowałby swój
          elektorat...
          Ale skoro nie potrafi ... zwala winę na innych za to że prawdopodobnie PO nie
          osiągnie takiego wyniku jak oczekują w partii. I w ten sposób zabezpiecza
          posadkę po kolejnym niepowodzeniu...
          Czas odejść ze najwayższego stołka w PO Panie Tusk i zająć mniej eksponowaną
          pozycję a wodzostwo oddać innym, sprawniejszym działaczom.
          • linfan pis juz nie porzadzi :) 06.11.06, 16:27
            palestrina2005 napisał:

> Tusk jakby potrafił i miał lepszych doradców od reklamy to zmobilizowałby swój
            > elektorat...
            > Ale skoro nie potrafi ... zwala winę na innych za to że prawdopodobnie PO nie
            > osiągnie takiego wyniku jak oczekują w partii. I w ten sposób zabezpiecza
            > posadkę po kolejnym niepowodzeniu...
            > Czas odejść ze najwayższego stołka w PO Panie Tusk i zająć mniej eksponowaną
            > pozycję a wodzostwo oddać innym, sprawniejszym działaczom.

bo zwykli ludzie maja gleboko w d**** juz naszych wszystkich politykow. dowcip
            polega na tym, ze tym razem jednak, wiekszosc nie chce slyszec o politykach
            koalicyji rzadzacej i dostana po dupskach za kilka miesiecy nic nie robienia :)
            i tak wygra albo PO w niektorych okregach, albo inne lokalne komitety. ale pisu
            to ja bym sie wszedzie w duzej ilosci nie spodziewal :)
            • konread Re: pis juz nie porzadzi :) 06.11.06, 17:14
              Ale premier wraz ze swym bulterierem nie mogą jej "obudzić"? - udowadniając np.
              że kontrkandydaci PISiorów wyskoczyli z szafy lediaka, bądź z innego
              niezindetyfikowanego "UKŁADU", jak to czynili do tej pory?;)
              • linfan cos tam juz dzisiaj bredzil o ukladach w ... 06.11.06, 17:47
                konread napisał:

> Ale premier wraz ze swym bulterierem nie mogą jej "obudzić"? - udowadniając np.
                > że kontrkandydaci PISiorów wyskoczyli z szafy lediaka, bądź z innego
                > niezindetyfikowanego "UKŁADU", jak to czynili do tej pory?;)

... samorzadach. pieknie ostatnio Borowski zgasil Marionetkiewicza, pytajac jak
                to jest, ze przez ostatnie 4ry lata to pis dzierzy wiekszosc wladzy w
                samorzadach i nic z tymi ukladami jeszcze nie zrobili :)

a w ogole to 'uklad rzadzi, uklad radzi, uklad nigdy Was nie zdradzi!' ;)
      • mysle-wiec-jestem1 ********obłąkańcze spory nie przenoszą się w teren 06.11.06, 14:56
        Na szczęście!!!!!
        W wyborach samorządowych głosuje się na konkretnych ludzi. I nie mają tu
        znaczenia psychozy Maciarewicza, kompleksy Rokity czy mania wielkości
        Giertycha.
        • rrzet Re: ********obłąkańcze spory nie przenoszą się w 06.11.06, 15:05
          Byłem dzisiaj w urzędzie i podniecenie jest widoczne , ponieważ niektórzy z
          urzędasów mają przyspawane ryje do koryt już ponad 25 lat i wiele wskazuje że
          trzeba się będzie od nich oderwać razem z rodzinami , kochankami,koleżkami od
          wódeczki ,polowań , wypadów na ku... Ale to przecież tylko wymiana dup na
          stołkach a nie zachowań i przyzwyczajeń.
      • kita1979 cały ten tekst to stek bredni! 06.11.06, 16:19
        jakis nonsens, nawet gramatycznie jest mało zrozumiały, nie mówiąc o treści -
        bełkotliwy tekst o niczym
    • vazz Re: Premier: Kampania samorządowa toczy się "ospa 06.11.06, 15:01
      ...że niby brakuje prowokacji w stylu Kurskiego i grzebania w życiorysach
      dziadków??? ;)
    • zbirut Premier: Kampania samorządowa toczy się "ospale" 06.11.06, 15:03
      Polska olewa polityków bo p[olitycy olewają wyborców. Ot i wszystko na ten temat.
    • jo.jo1 a kiedy będzie przeciek z sejfu Miodowicza? 06.11.06, 15:07
      w archiwach UOP odnaleziono tkz Sejf Miodowicza
      podobno ma byc z niego przeciek w czwartek i będzie to bomba która pogrąży PO-
      SLD!
    • signal "odpowiednio intensywnego kontaktu z ludźmi" 06.11.06, 15:08
      nie mam, nareszczie mówi prawdę
      • isa.stern Re: "odpowiednio intensywnego kontaktu z ludźmi" 06.11.06, 15:27
        tylko bez ściemki, że chciałbyś bliższego kontaktu z Kaczyńskim, Dornem lub
        Gosiewskim...;)
    • radiomaryja1 zasmucił mnie Jarosław K.... 06.11.06, 15:22
      "nie doczuwam podniecenia...", cholera pewno nie wie o czym mówi, ale na wszelki wypadek moze by jakiś środek (tylko nie laxigen, bo znów będą klopoty), np. może cukierek miętowy...
    • isa.stern Premier: Kampania samorządowa toczy się "ospale" 06.11.06, 15:24
      biorąc pod uwagę rosnącą rolę samorządów powinna budzić więcej emocji"... i mówi
      to osoba, która robi wszystko, aby scentralizować władzę w państwie...:P
    • kmarek8 Premier: Kampania samorządowa toczy się "ospale" 06.11.06, 15:25
      zapytaj pan Donalda, on ma zawsze kontakt z "milionami"Polaków
      • filut69 jarek wrzućcie granat do szamba będzie podniecenie 06.11.06, 15:45
        w końcu jesteście w tym specjalistami. Jakieś szafki kuchenne albo inne meble z
        lamusa.Albo bomba w metrze...
        I oczywiście nie zapomnijcie o wściekłym ataku i w sposób oczywisty.
    • harbour5 Premier toczy się "ospale" 06.11.06, 15:49
      A na co mam niby głosować skoro po poprzednich wyborach dowiedziałem się, że
      obietnice przedwyborcze są tylko obietnicami i składający je nie ma obowiązku
      ich realizacji. To do cholery na co mam głosować!!!. Na pustosłowie? W nosie
      mam wasze wybory. Była taka piosenka Kabaretu DUDEK, - "bo słowo musi być
      święte, bo słowo nie może być dęte itd"
      • linfan Re: Premier toczy się "ospale" 06.11.06, 16:28
        harbour5 napisał:

> A na co mam niby głosować skoro po poprzednich wyborach dowiedziałem się, że
        > obietnice przedwyborcze są tylko obietnicami i składający je nie ma obowiązku
        > ich realizacji. To do cholery na co mam głosować!!!. Na pustosłowie? W nosie
        > mam wasze wybory. Była taka piosenka Kabaretu DUDEK, - "bo słowo musi być
        > święte, bo słowo nie może być dęte itd"

to nie glosuj wiecej na tych, ktorzy dochodzac do wladzy, maja w zadkach to co
        Ci obiecywali :) to jest, az tak proste (i czasem 'az tak' trudne ;) ).
    • loppe Premier: Kampania samorządowa toczy się "ospale" 06.11.06, 15:56
      ten pierwszy głos w dykusji jaki bystry...

tak....Donald....ten to codziennie ogłasza efekty swoich spotkań z Polakami
      myślącymi po prostu identycznie jak on
    • pethate Premier: Kampania samorządowa toczy się "ospale" 06.11.06, 16:15
      "moze nie mam odpowiednio intensywnego kontaktu z ludzmi". Oderwany od
      rzeczywistosci lunatyk. Sprawa utrzymania sie u wladzy za wszelka cene, o tu
      jest premier realista. Sprawy panstwa, gospodarka? Jakos to bedzie, co!
    • palestrina2005 Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadłe 06.11.06, 16:18
      W sumie najlepsze reklamówki ma PiS.

A Tusk zamiast zaoferowac coś rozsądnego tylko zarzuca Kaczyńskiemu że ten chce
      niskiej frekwancji.
      Trudno żeby Kaczyński Tuskowi mobilizował elektorat, skoro Tusk sam tego nie
      potrafi.
      Więc Tusk zamiast marudzić powinien wziąć się do roboty.
      • chirlider Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 16:23
        taaaaa palestrina - istota wyborów samorządowych to to kto ma lepsze
        reklamówki. Brawo, brawo.
        Nie wiem kto ma lepsze, w każdym razie pisowskie są najbardziej kłamliwe. W
        twojej retoryce znaczy to najlepsze.
        Coś malo było w kampanii Kurskiego. Może wysmażył jakąś kupę na sam koniec ?
        Ciekawe komu sie dostanie pisowskimi pomyjami?
        • palestrina2005 Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 16:31
          istota wyborów samorządowych to to kto ma lepsze
          > reklamówki. Brawo, brawo.

Tak to faktycznie wygląda czy Ci się to podoba czy nie. Samo życie. Nie tylko
          w Polsce ale także np. w USA i innych demokratycznych krajach.
          Pracuję w marketingu więc wiem coś o tym. Masło, proszek czy politycy - w sumie
          podobnie się sprzedaje. Najważniejsze jest postrzegany wizerunek. A ludzie -
          cóż nie mają czasu analizowac programów partii - nie dlatego że są "ciemną
          masą" - po prostu mają ważniejsze rzeczy na głowie.
          A więc możesz sobie "idealizować" ale to co napisałem to szczera prawda. Jak
          nie umiesz się dobrze sprzedać w mediach to nigdy nie będziesz miał szans
          udowodnić że jesteś dobry w rządzeniu.
          Z drugiej strony jeśli Tusk nie umie zatrudnić dobrych doradców i tak partaczy
          swoje kampanie reklamowe to może tak samo nie umiałby zatrudnić doradców i
          partaczyłby rządzenie krajem ????
          • chirlider Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 16:36
            to sie nazywa relatywizm moralny który tak często zarzucasz swoim przeciwnikom,
            jednocześnie określając ich jako komuchów czy bolszewików ;))))))
            • palestrina2005 Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 16:41
              Rzetelna i szczera analiza rzeczywistości politycznej w Polsce, USA i innych
              krajach nie ma nic wspólnego z relatywizmem moralnym.
              Tak wygląda rzeczywistość i koniec kropka.

Jak Tusk chce pokazać że umie rządzić to niech najpierw pokaże że umie
              przekonać ludzi do swojego programu. Zamiast gadac w reklamach "razem" czy
              o "dobrym królu" niech powie coś konkretnego - co dadzą Polsce niższe podatki,
              jak zmniejszy bezrobocie itd. - i co trudniejsze, musi to powiedzieć prosto i
              jasno w 30 sekund. Jak będzie to umiał zrobić lepiej od PiS i innych partii to
              zaczenie rządzić.
              • chirlider Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 16:45
                sęk w tym że reklamówki pisu nie informują ludzi o programie, a oszukują ich co
                do dotychczasowych osiągnięć i intencji pisu.

a co ma wspólnego:
                > Rzetelna i szczera analiza rzeczywistości politycznej
                z słodko-piedzącymi reklamówkami pisu?
                • palestrina2005 Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 16:52
                  Oszukuja - mamy wysoki wzrost gospodarczy, niską inflację itd.

W ten sposób możesz powiedzieć że co druga reklama (albo nawet każda)
                  zachwalająca różne produkty "oszukuje" bo nie mówi o złych stronach...
              • linfan Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 16:48
                palestrina2005 napisał:

> Jak Tusk chce pokazać że umie rządzić to niech najpierw pokaże że umie
                > przekonać ludzi do swojego programu. Zamiast gadac w reklamach "razem" czy
                > o "dobrym królu" niech powie coś konkretnego - co dadzą Polsce niższe podatki,
                > jak zmniejszy bezrobocie itd. - i co trudniejsze, musi to powiedzieć prosto i
                > jasno w 30 sekund. Jak będzie to umiał zrobić lepiej od PiS i innych partii to
                > zaczenie rządzić.

chyba przespalem tych kilka razy, gdy mowily o tym jasnie panujace kaczuszki.
                mozesz powiedziec kiedy to Jarus, czy Lesio tak mowili i nie odwolali? nizsze
                stawki podatkowe? 'tak... alez beda... kiedys...'. 3 mln mieszkan? 'alez tak -
                to wykonalne! jesli nie teraz, to jak porzadzimy 2ga, 3cia, ...., nta kadencje,
                to na pewno sie nam juz uda!' :)

i to sa Twoim zdaniem rewelacje, dzieki ktorym kaczuszki znow maja wygrac?
                dzieki - wole kogos innego.
                • palestrina2005 Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 16:53
                  OK Twój wybór.

W tym wątku nie mówiłem o programach ale o komunikowaniu tych programów.

Zresztą PO co oferuje - ja słysze tylko narzekanie z ich strony...
          • emczy Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 17:52
            palestrina2005 napisał:

> istota wyborów samorządowych to to kto ma lepsze
            > > reklamówki. Brawo, brawo.
            >
            > Tak to faktycznie wygląda czy Ci się to podoba czy nie. Samo życie. Nie tylko
            > w Polsce ale także np. w USA i innych demokratycznych krajach.
            > Pracuję w marketingu więc wiem coś o tym. Masło, proszek czy politycy - w sumie
            >
            > podobnie się sprzedaje. Najważniejsze jest postrzegany wizerunek. A ludzie -
            > cóż nie mają czasu analizowac programów partii - nie dlatego że są "ciemną
            > masą" - po prostu mają ważniejsze rzeczy na głowie.
            > A więc możesz sobie "idealizować" ale to co napisałem to szczera prawda. Jak
            > nie umiesz się dobrze sprzedać w mediach to nigdy nie będziesz miał szans
            > udowodnić że jesteś dobry w rządzeniu.
            > Z drugiej strony jeśli Tusk nie umie zatrudnić dobrych doradców i tak partaczy
            > swoje kampanie reklamowe to może tak samo nie umiałby zatrudnić doradców i
            > partaczyłby rządzenie krajem ????
            tak moze twierdzić bardzo dobrze "wychowany" wyborca. sprowadzasz jedną z
            najważniejszych rzeczy w demokracji (wybory) do wyboru pomiędzy proszkami do
            prania, chwytami zastosowanymi przez jedną, drugą, trzecią partię. pamiętam
            czasy gdy wybory w Polsce sprowadzały się do wrzucenia pobranej od komisji
            wyborczej kartki, do urny; bez żadnego skreślania (słynne: Głosujemy bez
            skreśleń). politycy dążą do tego zpowrotem i z Twoich słów wynika że tak dzieje
            się w całym demokratycznym swiecie. demokracja polega na świadomym udziale
            obywateli w procesie wyłaniania władzy. Ty natomiast opisujesz proces w którym
            świadomość nie ma zbyt wiele do powiedzenia, zamiast zainteresowania programem
            danej partii, "zainteresowanie" kreowanym wizerunkiem. proszek do prania możesz,
            jeżeli nie spełni pokładanych w nim nadziei, wyrzucić. polityk przez Ciebie
            wybrany bedzie Cię "prześladował" przez całą kadencję.
      • wdmochow Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 16:44
        Jaka urocza manipulacja językiem. Jak PIS wyzywa konkurentów od przestępców, to
        jest "twarde stanowisko", jak opozycja piśnie coś pod adresem PIS to
        jest "zajadłość".

palestrina2005 napisał:

> W sumie najlepsze reklamówki ma PiS.
        >
        > A Tusk zamiast zaoferowac coś rozsądnego tylko zarzuca Kaczyńskiemu że ten
        chce
        >
        > niskiej frekwancji.
        > Trudno żeby Kaczyński Tuskowi mobilizował elektorat, skoro Tusk sam tego nie
        > potrafi.
        > Więc Tusk zamiast marudzić powinien wziąć się do roboty.
        • palestrina2005 Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 16:50
          To nie PiS zaczął reklamową wojenkę w tym roku.
          To PO zaatakowało w reklamówkach PiS na co PiS bardzo fajnie i jeszcze lepiej
          odpowiedział.

Jaka była różnica miedzy atakiem PO w PiS w tym roku, a atakiem PiS w PO w
          zeszłym z "pluszakami".
          PiS mówił w 2005r. o konkretach - propozycji podatkowej PO. Można się z ich
          argumentacją nie zgadzać ale to były konkrety finansowe i to przemawiało do
          ludzi.
          Dlaczego PO nie odpowiedziało - dlatego że nie mieli oleju w głowie.

A atak PO na PiS w reklamach w tym roku - zero merytoryki - PiS bardzo łatwo
          kontrował je swoją reklamówką.
        • linfan Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 16:51
          wdmochow napisał:

> Jaka urocza manipulacja językiem. Jak PIS wyzywa konkurentów od przestępców, to
          >
          > jest "twarde stanowisko", jak opozycja piśnie coś pod adresem PIS to
          > jest "zajadłość".

zapomniales dodac, ze taki stan rzeczy 'to wina platformy'. przeciez niedobre
          platfusy, platformersy, wyksztalciuchy (itd.) moglyby sie w koncu odczepic,
          oddac miejsca w rzadzie pis i pozwolic mu 'wywrocic Polske do gory nogami'!

;)
          • wdmochow Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 16:58
            Faktycznie to nie PIS zaczął "wojenkę".

To nie PISowcy wyzywają inaczej myślących
            od "lewaków", "zomowców", "wykształciuchów" itp.

Wiem, że w to nie wierzysz, ale internet jest cierpliwy i życ trzeba. Nawet
            jeśli żyje się z zawodowego wpisywania się na forum.
            • palestrina2005 Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 17:06
              No bez jaj.
              Wydawało mi się że akurat do tego wątku to się nie można porzyczepić.
              Mówię o komunikacji, reklamie a nie o programach wyborczych.
              Analizuję skuteczność kampanii PO i PiS.

Ale nawet do tego lewaki się przyczepią...
            • linfan Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 17:10
              wdmochow napisał:

> Wiem, że w to nie wierzysz, ale internet jest cierpliwy i życ trzeba. Nawet
              > jeśli żyje się z zawodowego wpisywania się na forum.

alez ja z sarkazmem i 'przekasem' do tego podchodze ;) nie lubie pisuarow, a PO
              traktuje jako 'najmniejsze zlo', jakie obecnie mozemy dostac. no coz - ale zyc
              trzeba :)
              • palestrina2005 Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 17:14
                nie lubie pisuarow, a PO
                > traktuje jako 'najmniejsze zlo',

To głosuj na "Towarzyszy" z SLD.... fuuujjjjj...
                • linfan Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 17:48
                  palestrina2005 napisał:

> nie lubie pisuarow, a PO
                  > > traktuje jako 'najmniejsze zlo',
                  >
                  > To głosuj na "Towarzyszy" z SLD.... fuuujjjjj...

SLD jest mniej lewicowe, niz PIS. jestes slepy, czy celowo starasz sie o tym nie
                  mowic?
              • wdmochow Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 17:19
                To nie było do Ciebie, ale do Palestriny2005.
                • linfan Re: Faktycznie ospała nawet PO już nie tak zajadł 06.11.06, 17:49
                  wdmochow napisał:

> To nie było do Ciebie, ale do Palestriny2005.

odpisales pod moim postem, wiec tak mi sie skojarzylo :) a palestiny to chyba
                  nie przekonasz - partia ja wspomaga ;)
    • wdmochow I jeszcze raz się PISdom uda 06.11.06, 16:43
      Dzięki:
      1) medialnej akcji związanej z Mazurem;
      2) medialnej hucpie dot. tzw. inwigilacji prawicy;

udalo im się zniechęcić jeszcze więcej osób do polityki.

A ich elektorat, instruowany przez o. Dyrektora gremialnie uda się na wybory i
      wybierze PIS. Gnicie będzie postępować dalej. I tylko Polski żal.
      • palestrina2005 Z tego żalu to już powinieneś płakać dawno 06.11.06, 16:57
        tyle razy wyraziłeś ten żal.

Ja tam nie narzekam. Mieszkanko kupiłem (Kaczyński mówił że będą mieszkanka),
        inflacja niska, wzrost gospodarczy jest, bezrobocie spada więc człowiek
        pewniejszy pracy i jakoś więcej ofert pracy jakbym chciał znaleźć coś lepszego
        i lepiej płatnego... Nie widzę powodów do narzekania...
        A jeszcze jak dla mojej uciechy Ziobro pogoni paru komuchów to aż serce rośnie.
        • wdmochow Re: Z tego żalu to już powinieneś płakać dawno 06.11.06, 16:59
          Rozumiem, że twoja praca polega na wpisywaniu na forum PISochwalczych postów.
          Dobrze płacą?
          • palestrina2005 Re: Z tego żalu to już powinieneś płakać dawno 06.11.06, 17:12
            To robię dla przyjemności.

Jak już mówiłem zajmuje się szerzej pojętym marketingiem, a pisanie postów
            traktuję jako socjologiczny eksperyment - jak kreować wizerunki, jak wpływać na
            ludzi(a także jak wyprowadzać z równowagi lewactwo), jak komunikowac pewne idee
            i świetną zabawę.
            • wdmochow Re: Z tego żalu to już powinieneś płakać dawno 06.11.06, 17:17
              Ostatnio ta raczej ciebie wyprowadzono z równowagi.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=752&w=51594524&a=51594524
        • wdmochow Re: Z tego żalu to już powinieneś płakać dawno 06.11.06, 17:02
          A skutki obecnych zaniedbań w prywatyzacji, stablizacji budżetu, zmniejszania
          obciążeń podatkowych odbiją się czkawką. Pewno nie wszystkim, bo niektórzy w
          czasie rządów PIS na tyle się obławią, że będzie im wszystko jedno.
          • palestrina2005 Re: Z tego żalu to już powinieneś płakać dawno 06.11.06, 17:09
            A za SLD była taka "stabilizacja budżetu" jak Cimoszewicz pojechał do górników
            chwalić się że im dał emeryturki.
            Mam nadzieję że PiS nie będzie przeginał w rozdawnictwie i będzie OK, na pewno
            nie gorzej niż za SLD.
            Wolalbym POPiS, tak jak Marcinkiewicz... ale PiS jest lepszy o jakiejkolwiek
            koalicji z SLD.
            Gdybym miał gwarancję że PO nie skuma się z SLD to może bym i zastanowił się
            czy na nich nie głosować.
            • wdmochow Re: Z tego żalu to już powinieneś płakać dawno 06.11.06, 17:15
              Typowy argument PISochwaly, a SLD to, a SLD tamto. SLD nie ma u władzy od roku.
              Od roku rządzi PIS, a co robi (a raczej nie robi), widzimy. I tyle.
              • palestrina2005 Re: Z tego żalu to już powinieneś płakać dawno 06.11.06, 17:18
                Gospodarka rozpędzona, bezrobocie spada, inflacja niska i złoty mocny - rok
                rządów PiS.
                • wdmochow Re: Z tego żalu to już powinieneś płakać dawno 06.11.06, 17:20
                  O ile spadło bezrobocie? Chyba gdzie o 0,5%. Zaiste imponujące. Co do inflacji
                  to za nią odpowiada znienawidzony przez PISdę Balcerowicz. A wzrost gospodarczy
                  nie jest na pewno wynikiem rządów PIS.
            • linfan Re: Z tego żalu to już powinieneś płakać dawno 06.11.06, 17:54
              palestrina2005 napisał:

> A za SLD była taka "stabilizacja budżetu" jak Cimoszewicz pojechał do górników
              > chwalić się że im dał emeryturki.
              > Mam nadzieję że PiS nie będzie przeginał w rozdawnictwie i będzie OK, na pewno
              > nie gorzej niż za SLD.

?!? czy to nie pis zawrocil rozpatrywanie problemowych emeryturek gornikow z tk?
              ^_^ palestrina - Ty juz nie panujesz o czym piszesz. to wszystko podsylaja Ci z
              centrali, czy jak?
        • linfan ROTFL! :D no tak to sie jeszcze nie posmialem :) 06.11.06, 17:50
          palestrina2005 napisał:

> Ja tam nie narzekam. Mieszkanko kupiłem (Kaczyński mówił że będą mieszkanka)

taka jest obecna linia rzadu? ze mieszkania beda do kupienia? i ze o zadnych
          innych nie bylo mowy?

czy moze Ci pomogli partyjni koledzy?

piekne! :DDDDDDD
    • realista30 Re: Premier: Kampania samorządowa toczy się "ospa 06.11.06, 17:48
      a z kim ma sie kontaktowac, skoro wszystkich uwaza za agentow, lze-elity,
      zomowcow itd ? Zostaje PiS, SO i LPR
    • zyks Jakby Jaruś wyskrzeczał ze dwie mówki, jak to on 06.11.06, 17:50
      lubi, toby temperaturkę podniósł. Musi, biedaczek, trzymać ozór za zębami, bo mu
      doradcy powiedzieli, że to robi fatalne wrażenie. Po wyborach sobie pofolguje ...:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka