tejon23 06.11.06, 17:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milo_1 Ale mądre spstrzeżenie naszego prezia.......... 06.11.06, 17:20 Ciekawe kto podsunął taką myśl prezydentowi wszystkich moherów :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Ale mądre spstrzeżenie naszego prezia........ 06.11.06, 17:44 Prawdziwy katolik nie powinien tak mówić,widać że nauki Papieża Polaka poszły w las. Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz A to Ci dopiero z Jarosława przykładny katolik >_> 06.11.06, 18:40 zapomniał o przebaczaniu, zapomniał o nie czynireniu drugiemu co i jemu by było niemiłe ? Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Hipokryci! 06.11.06, 18:57 Jestescie hipokrytami, jaka kara ma spotkac Saddama? Dozywocie w luksusowym wiezieniu? Za morderstwa i zbrodnie ktorych sie dopuscil? Bo chyba nie w zimnej celi bez lóżka bo to juz nie humanitarne! A to co robil bylo humanitarne? Odpowiedz Link Zgłoś
sburczymucha Re: Ofiary wojny 06.11.06, 19:22 Mysle, ze wykonanie wyroku uniemozliwi pojednanie narodowe i zgode w Iraku i jest krokiem do podzialu tego panstwa. Na marginesie, w dniu wczorajszym amerykanskie Public Radio podalo reportaz na temat badan (miedzy innymi przez jeden z duzych uniwersytetow amerykanskich) na temat ofiar wojny w Iraku. Badania byly zorganizowane w sposob bardzo fachowy, przy uzyciu systemu satelitarnego GPS. W kazdym z regionow Iraku, losowano komputerowo punkt i przeprowadzono wywiad w okreslonej liczbie losowo wybranych domow w sasiedztwie tego punktu. Proba losowa jest wiec bardzo reprezentatywna. W badaniu uwzgledniano oficjalne dokumenty na temat zgonow. W wyniku tego okreslono, ze wskutek bombardowania i ostrzeliwania Iraku przez armie sojusznicze (ok. 50 000 bomb spadlo na Irak) zginelo 100 000 cywilow. Jesli pamietam, Husajna skazano za smierc ok.150 Kurdow. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Ale to bylo w dobrej wierze 06.11.06, 19:36 podobnie absurdalna argumentacje podal dzisiaj Zemke u olejnik Przeczytaj u mnie: emigrancik.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo A jaka kara dla tych, któzy dostarczali mu broń? 06.11.06, 19:29 Saddama skazano za to, co zrobił w 1982 roku. A w 1983 obecny sekretarz obrony USA, Rumsfeld, tak oto witał się z Saddamem jako wysłannik Reagana: www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB82/handshake300.jpg Saddam otrzymywał gaz bojowy i substraty broni biologicznej (wąglik itd) z USA, Wielkiej Brytanii i Niemiec - bo walczył z Iranem (raport komisji Senatu USA z 1994 roku). Reagan już się ulotnił z tego świara, ale Rumsfelda i Busha seniora można jeszcze postawić przed sądem. Jaka kara dla nich? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: A jaka kara dla tych, któzy dostarczali mu br 07.11.06, 04:48 > Saddam otrzymywał gaz bojowy i substraty broni biologicznej (wąglik itd) z USA, > Wielkiej Brytanii i Niemiec Jeśli masz na to dowody... > Rumsfelda i Busha seniora można jeszcze postawić przed sądem. ... to już powinieneś sam to robić w sądzie amerykańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_dywity2 ++++Niech się zgłosi by powiesić Husajna++++ 06.11.06, 18:58 Niech zwolennicy kary śmierci zostaną katami. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: ++++Niech się zgłosi by powiesić Husajna++++ 06.11.06, 20:57 a ile płacą za to? Bo jak dużo to ewentualnie... Załatw to, to się podzielimy. Odpowiedz Link Zgłoś
evident Kaczyński - zwolennik kary śmierci 06.11.06, 17:30 a co na to o. Rydzyk ? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Kaczyński - zwolennik kary śmierci 06.11.06, 21:02 evident napisał: > a co na to o. Rydzyk ? --------------------------------- Czyli całkowita Paranoja i Schizofrenia - dzięki takim rozdwojeniom jaźni młodzi ludzie mają wspaniałe wzory moralne. Jedni przed całkowitym zwariowaniem zrobili "odlot" do Irlandii a ci,którzy nie moga tego objąć po prostu wybierają samobójcze "odloty" ........ Schiza całkowita - dzieki ci panie Kaczyński- pokazałeś twarz katolika spod znaku o.Rydzyka.................. Odpowiedz Link Zgłoś
gogel L.Kaczyński o wyroku dla Saddama: Jedyny jaki m.. 06.11.06, 17:32 chrzescijanin z tej kaczki jak po kiju;) Odpowiedz Link Zgłoś
pshemon Re: L.Kaczyński o wyroku dla Saddama: Jedyny jaki 06.11.06, 17:35 Pewnie żeby było humanitarniej, powinien dodać, że powinni go powiesić na gumowej szubienicy. Odpowiedz Link Zgłoś
cwal2006 L.Kaczyński o wyroku dla Saddama: Jedyny jaki m.. 06.11.06, 17:33 Czego oczekiwać, przecież to jest KATOLIK. A ze Papież Jan Paweł II był przeciwny karze śmierci i obecny również, to nie ważne, bo to po KATOLICKU Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: L.Kaczyński o wyroku dla Saddama: Jedyny jaki 06.11.06, 17:35 a kiedy beda Amerykanow za ich morderstwa sadzic>>>? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: L.Kaczyński o wyroku dla Saddama: Jedyny jaki 07.11.06, 04:50 Jak ich podasz do sądu, to będą ich sądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mikwa Re: L.Kaczyński o wyroku dla Saddama: Jedyny jaki 06.11.06, 17:44 Czy wiesz, co naprawdę byłoby PO KATOLICKU ? Otóż zgodnie z nauką Jezusa, prawdziwie po katolicku byłoby przytulić Saddama do piersi i powiedzieć mu: "Zbłądziłeś, ale przecież jesteś tylko grzesznym człowiekiem. Wybaczamy ci. Idź i nie grzesz więcej". Miłość i przebaczenie - to jest PO KATOLICKU. A karę należy pozostawić Bogu. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: L.Kaczyński o wyroku dla Saddama: Jedyny jaki 06.11.06, 17:50 Prezydent Kaczynski jak coś pierdnie to jest smrud na całą Europę.Wuropa mówi nie karze śmierci,a ten swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
mikwa Re: L.Kaczyński o wyroku dla Saddama: Jedyny jaki 06.11.06, 17:54 Nie "smrud" tylko "smrut", lwowiaku. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: L.Kaczyński o wyroku dla Saddama: Jedyny jaki 06.11.06, 20:58 nie "smrut" tylko bełkot, bełkot lwowiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
mikwa Re: L.Kaczyński o wyroku dla Saddama: Jedyny jaki 06.11.06, 17:38 Oczywiście, że nie powinien zostać powieszony. Za zbrodnie, których się dopuścił, powinien zostać wbity na pal niczym Azja Tuhajbejowicz, który raptem zarezał tylko jednego Nowowiejskiego a jego córkę zaledwie przeleciał. Zaczyna mnie wkurzać ten gremialny skowyt w obronie zdegenerowanego bandziora. To przecież wojskowy ! Byłoby śmieszne, gdyby nie było straszne ! Czy naprawdę nie ruszają was tysiące ofiar, zgładzonych przez "wojskowego" wyłącznie w imię absolutnej władzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Mnie jakoś bardziej rusza rozpętanie przez 06.11.06, 17:40 kraje "demokratyczne" wojny w imię interesu gospodarczego. No i rusza mnie włażenie Amerykańcom do tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
mikwa Re: Mnie jakoś bardziej rusza rozpętanie przez 06.11.06, 17:47 Rozpętanie wojny w imię czegokolwiek jest złem. Włażenie Amerykanom do tyłka jest obrzydlistwem. Ale z tego logicznie nie wynika niewinność Saddama Husajna, który po stokroć zasłużył na karę śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
viscon Re: Mnie jakoś bardziej rusza rozpętanie przez 06.11.06, 18:16 a ja, zamiast zabijać, upokorzyłbym Saddama. zamknąłbym go w jakimś gettcie, ubrał w łachmany, dawał jeden posiłek dziennie (cienki) i do ciężkich robót zagnał. dla towarzystwa wybrałbym mu najgorszych zakapiorów, co by go jakcw..a traktowali. i tak do końca życia - bezwzględnie. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Mnie jakoś bardziej rusza rozpętanie przez 06.11.06, 18:31 To byłaby zemsta a nie kara. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Jesteś mało wyrafinowany ale to wina młodego wieku 06.11.06, 21:12 Ja bym go pozostawił przy życiu i dopilnował, żeby mu niczego nie zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Mnie jakoś bardziej rusza rozpętanie przez 06.11.06, 18:52 mikwa napisał: > Rozpętanie wojny w imię czegokolwiek jest złem. Włażenie Amerykanom do tyłka > jest obrzydlistwem. Ale z tego logicznie nie wynika niewinność Saddama Husajna, > > który po stokroć zasłużył na karę śmierci. Zdołasz policzyć wszystkie ofiary, które pochłonęła ta wojna w imię.... ropy i miłości własnej niejakiego Busha ??? Jaką zbrodnię popełnił Bush senior po pierwszej wojnie w Iraku, podpuszczając Irakijczyków do wystąpienia przeciw Husajnowi i oizostawiając ich temuż na pastwę ??? Zwycięzców się nie sądzi ?? .... stara zasada ?? Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Mnie jakoś bardziej rusza rozpętanie przez 06.11.06, 21:01 s...anie w banie. Ile ofiar pochłonęła ta dyktatura? więcej nawet... Pora na rozliczenia i szkoda, że nie wszędzie do tego doszło... Niektórzy "europejczycy" z b. Jugosławii dalej cieszą michy, że już o rosyjskich politykierach nie wspomnę,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Mnie jakoś bardziej rusza rozpętanie przez 07.11.06, 04:52 Odpowiadzasz mikwie nie na temat. Mikwa nie wyraził(a) opinii na temat wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Mnie jakoś bardziej rusza rozpętanie przez 07.11.06, 04:51 > wojny w imię interesu gospodarczego To jest nieco nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszywprawo Nawet nie masz pojęcia 06.11.06, 19:31 jak mnie ruszają takie zbrodnie. Dlatego uważam, że ci, którzy dostarczali mu broń z pełną wiedza o tym, jak Saddam jej używa, zasłużyli na taką samą karę. Saddama skazano za to, co zrobił w 1982 roku. A w 1983 obecny sekretarz obrony USA, Rumsfeld, tak oto witał się z Saddamem jako wysłannik Reagana: www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB82/handshake300.jpg Saddam otrzymywał gaz bojowy i substraty broni biologicznej (wąglik itd) z USA, Wielkiej Brytanii i Niemiec - bo walczył z Iranem (raport komisji Senatu USA z 1994 roku). Reagan już się ulotnił z tego świara, ale Rumsfelda i Busha seniora można jeszcze postawić przed sądem. Jaka kara dla nich? Odpowiedz Link Zgłoś
mikwa Re: Nawet nie masz pojęcia 06.11.06, 22:15 Nawet jeżeli Husajn otrzymał, kupił, podarowano mu broń biologiczną czy chemiczną z krajów Europy Zachodniej, to pozostaje faktem, że to ON użył tej broni przeciw swoim przeciwnikom politycznym. Jeżeli kupię pistolet i zabiję sąsiada, to można albo skazać mnie za zabójstwo, albo demagogicznie twierdzić, że tak samo winien jest sprzedawca broni, jej producent, wytwórca stali z której ją zrobiono, właściciel firmy transportowej, który ją przywiózł do sklepu, kierowca itp itd. Wszyscy oni są jakoś winni, więc wszystkich trzeba skazać. No to skazujmy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re: Nawet nie masz pojęcia 07.11.06, 00:16 > Nawet jeżeli Husajn otrzymał, kupił, podarowano mu broń biologiczną czy > chemiczną z krajów Europy Zachodniej, to pozostaje faktem, że to ON użył tej > broni przeciw swoim przeciwnikom politycznym To ja Ci kupię broń i powiem ..., że mój sąsiad mnie wkurza. Ale jajka od kur sąsiada, co się rozpierzchną po polu (bo nie będzie kto miał ich pilnować) to chętnie od Ciebie kupię. I to TY będziesz tym winnym nie ja! Czyżbym mało rozumiał z twojej wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Jedyna opinia... 06.11.06, 17:40 ...którą Kaczor mógł na ten temat wypowiedzieć. Jeżeli kiedyś zbada się infiltrację polskiej klasy politycznej przez CIA, to wyjdzie duużo ciekawych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Bycie agentem CIA to powód do dumy 06.11.06, 17:41 dla tzw. patriotów. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Kaczuszko my nie będziemy tak okrutni 06.11.06, 17:42 Spoko kaczorku my nie b tak okrutni czerniny nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Inaczej niż wszyscy w Europie :-(. 06.11.06, 17:48 Zauważcie że w Europie każdy mąż stanu wypowiadając się o wyroku na b. Prezydenta Iraku twierdzi że kara śmierci to nie jest wyrok cywilizowany. Jedynym mądrzejszym inaczej jest nasz (:-() Prezydent. Potem będzie płacz że UE nas poucza. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Inaczej niż wszyscy w Europie :-(. 06.11.06, 21:04 każdy ma prawo do poglądów, demokracja... USA (też ponoc cywilizowane) cieszą się. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Prezydent nie może pokazywać, że jest kretynem 06.11.06, 21:16 bo reprezentuje kraj. Ups, faktycznie, przecież on REPREZENTUJE kraj. No I Super Partia - Partia I Super. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks A co ma powiedzieć, jako wielki fan KSu ?Gdybyśmy 06.11.06, 17:47 nie byli w UE, toby sobie poszalał. A tak, musi w sobie, biedak, zdusić te ciągotki... :) Odpowiedz Link Zgłoś
demokrex L.Kaczyński o wyroku dla Saddama: Jedyny jaki m... 06.11.06, 18:00 A może by tak dwie pieczenie na jednej szubienicy i kaczora też powiesić "za pośredni ziobro" za zbrodnie przeciwko demokracji i wiele innych. tak po katolicku. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanek_dorna Re: L.Kaczyński o wyroku dla Saddama: Jedyny jaki 06.11.06, 18:22 Watykan mowi - oko za oko - zle!! Kaczka mowi - dobrzde!! Papa Smardzyk - pewnie natchnal kaczke! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Kara śmierci 06.11.06, 18:22 dla kurdupla to jedyny wyrok, jaki może zapaść :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Kara śmierci 06.11.06, 18:31 no, jak nie przestaną obydwaj gadać bzdur, to naród może nie wytrzymać i zapoluje na drób. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 Sezon polowan na Kaczki w pelni:) Serio! 07.11.06, 00:24 www.pzlow.pl/palio/html.run?_Instance=www.pzlow.pl&_PageID=282&_CheckSum=-1341026994 Odpowiedz Link Zgłoś
biniou "Unia Europejska to tania..." - O. Fallaci 06.11.06, 18:26 A co ta sama Mumia Europejska zrobila podczas masakr w Iraku? Nie dla kary smierci, ale tak ruchow komunistycznych w Europie, dla ludobojstw na calym swiecie, dla wymiany handlowej z Chinami (gratulacje dla Chiraca). Tutaj Unia milczy, bo jest jej wygodnie. Kiedy Fallaci pisala, ze Europa sie sprzedaje jak tania kurewka, miala racje. Na nic sie zda gledzenie o wartosciach, jezeli w imie gospodarki czesc tych wartosci sie przemilcza. W Europie trzeba byc w koncu politiquement correct, a jak sie na kims wyzyc, to powyzywac ewentualnie Busha od faszystow. Odpowiedz Link Zgłoś
ifinity Re: A kto to jest Oralna Fellatio? 06.11.06, 18:36 Wspolczucie dla zbrodniarza, to pogarda dla jego ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: A kto to jest Oralna Fellatio? 06.11.06, 21:06 a co UE zrobiła w czasie wojny w Jugosławi, to jest pytanie. Oglądali dzienniki, w którym im pokazywano groby masowe i co? Odpowiedz Link Zgłoś
ricob Co mi tam jakiś Saddam? 06.11.06, 18:36 My tu mamy swoich Saddamów i jakoś ich nikt nie sądzi, a szkoda. PiS to pusty slogan, tak jak i jego przywódcy. Oni też są próżni i zachłanni władzy. Gosiewski to sobie ekspres w swojej pipidówce zatrzymywać kazał, bo On jest ważny minister. Kto ma władzę ten ma wszystko! Budowę IV RP zaczęto od zburzenia tego co funkcjonowało w miarę poprawwnnie, aby umocnić swoją pozycję bez baczenia na koszty, które z coraz większym trudem dźwigają polscy podatnnicy. Pytam się tylko kiedy posuną się do fałszowania wyborów? Bo po 4 latach ich rządów na relekcję w sposób legalny to nie powinni liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Wolność albo światowy faszyzm. Nowe DVD! 06.11.06, 18:37 Link do trailera! --> www.davidicke.com/dvd/ "NIE DLA IDIOTÓW!" ;-) They once laughed... They once condemned... Now they listen.... Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.073 I dlatego szubienica, nie zas krzeslo elektryczne? 07.11.06, 00:29 To chciales powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Na własne zdanie go nie stac 06.11.06, 18:52 a co mogł Kaczor powiedziec innego jak poprzec swojego pana i władce za oceanem. Na własne zdanie go nie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
kazden.jeden Kęsim dla obcych, ryngraf dla "swoich" dyktatorów 06.11.06, 18:55 Albo, z kaczego punktu widzenia, Saddam osobiście był gorszym sk..synem od Pinocheta, albo Kurski wykrył, że pogański psubrat Saddam był wnukiem Azji Tuhajbejowicza i mu się pal w d..pę należy jak kotu whiskas. I tym razem "tanie państwo" nie wyśle sywch "tanich drani" z ryngrafem i wyrazami dyktatorskiej solidarnosci Można tak, można inaczej. A poza tym, to miło, że - nie ma w Polsce dyktatury, i tylko ktoś bardzo głupi (poza bezdomnym Hybertem K.) może wierzyć w tego rodzaju zagrożenie ze strony tych (...) /Ustawa o ochronie czci/. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 W USA tez jest kara smierci 06.11.06, 19:09 a jak na razie w tej wojnie zginelo ponad 500 000 Irakijczykow i juz prawie 3000 Amerykanow. Jaka kara powinna spotkac tych, ktorzy to tych zabojstw dopuscili? Odpowiedz Link Zgłoś
witek7205 Katolicki prezydent za wyrokiem śmierci? 06.11.06, 19:14 "Ponieważ w państwach arabskich kara śmierci obowiązuje, to sądzę, że jeśli (Saddam Husajn) został uznany winnym, to był to jedyny wyrok, który mógł zapaść" Gratuluję najbardziej katolickiemu prezydentowi poglądów czysto katolickich. Odpowiedz Link Zgłoś
elita.pl1 wolność i demokracja 06.11.06, 19:45 myślę, że my, Polacy, a w szczególności Gazeta Wyborcza i wyborcy/politycy PO powinni zaprotestować - TEN WYROK TO ZAMACH na demokrację!!! UWOLNIĆ SADDAMA I ODDAĆ MU Władzę! I SLD i PO TEGO oczekuje! WOLNY, demokratyczny Irak to WOLNOŚĆ dla SADDAMA! Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Jak to się wszystko dziwnie kręci. 06.11.06, 20:32 Niecałe piećdziesiąt lat temu Węgrzy powiesili Imre Nagy'a. Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 ksartan.. PIS i Kaczyńscy,..też !..o co chodzi? 06.11.06, 20:53 KS ich kręci! Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnejadra Biedny ten Kaczyński... Już nawet nie ma własnego 06.11.06, 21:28 zdania Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Sadam Hussein - były agent CIA 06.11.06, 21:29 Na rozkaz USA Saddam Hussein zaatakował Iran i zagazowywał Irańczyków. Za przyzwoleniem USA zaatakował Kuwejt. Był głupim agentem amerykańskim i przegrał bo zadarł z Izraelem wspierając Pelestyńczyków. Tego Ameryka nie wybacza. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Saddam nie jest sam.... 06.11.06, 21:52 Jak podkreślił Lech Kaczyński, Husajn to człowiek, który "świadomie unicestwił wiele, wiele setek tysięcy istnień ludzkich". Panowie Bush, Blair i ...Kaczynski sa odpowiedzialni rowniez za smierc setek tysiecy irackich CYWILNYCH isnien ludzkich!!!! Moze tez tak postawic przed jakims trybunalem? Najlepiej irackim. Odpowiedz Link Zgłoś