IP: *.net81.citysat.com.pl 29.04.07, 13:03
Musze kupić nowego notbooka . Kwota do wydania to + - 3000ZŁ. Chciałbym żeby
miał VISTĘ , dwurdzeniowy,jak najdłuższa gwarancję, potrzebuje go do netu,
pisania , poprostu nic nadzwyczajnego. Prosze poradźcie . Dobrą prasę maja
Toshiby/ moze konkretny model/ , a moze cos innego . Pozdrawiam Sas
Obserwuj wątek
    • Gość: Sas Re: notbooki IP: *.net81.citysat.com.pl 29.04.07, 17:27
      Podbijam i proszę o odpowiedź. Sas
    • t-800 Re: notbooki 29.04.07, 17:29
      W takiej cenie z Vistą to jest chyba tylko jakiś benq.
      • Gość: Sas Re: t-800 IP: *.net81.citysat.com.pl 29.04.07, 18:25
        Ale gostek z vobisu proponował mi Toshibę jedna za chyba 2300 a drugi za 3200.
        Jestem laikiem - dlatego pytam . Sas
        • Gość: P Re: t-800 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.04.07, 18:50
          Kazdy laptop z najnizszej polki wypelni Twoje wymagania.
          • Gość: Sas Re: doP IP: *.net81.citysat.com.pl 29.04.07, 19:46
            A może rzucisz jakąś firma i konkretnym modelem. Sas
            • Gość: P Re: doP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.07, 00:43
              Toshiba Satellite Intel Centrino Core 2 Duo T5200 1.6GHz Laptop (A100-VA5)Jesli
              masz kogos w Kanadzie moze go kupic za $ 950.00 co wyniesie z przesylka mniej
              niz 2500 zl.Mozesz miec i taki:Toshiba Satellite Intel Celeron M 430 1.73GHz
              Laptop (A100-VA1)za $ 649.00 (kanadyjskich).
              Zaraz rzuca sie znawcy tematu i zaczna krytykowac ale nie sluchaj.Jesli nie
              uzywasz komputera do zaawansowanych gier,zaawansowanej grafiki czy
              skomplikowanych obliczen matematycznych kazdy tani jest dobry .Najwazniejsze to
              by mial dobry obraz a Toshiby maja.Jesli chcesz ogladac TV to powinien miec
              Vista Home Premium.Toshiba ma i ta zalete ze dolacza komplet oryginalnych
              restore disk.Toshiba objeta jest international warranty co znaczy ze
              gdziekolwiek jestes a jest serwis to go naprawia.
    • iberia.pl Re: notbooki 29.04.07, 21:32
      mialam Toshibe i nie polecam ( w ciagu 1,5 roku 3 razy umarl dysk twardy),
      teraz raptem od 2 mies mam F-S Amilo Pro V3505, dwurdzeniowy, ale bez Visty,
      poki co odpukac jest ok, siostra ma podobny model od ponad pol roku tez
      bezproblemowy.
      Nie wiem jaka Toshiba teraz daje gwarancje ale ja mialam tylko rok,F-S ma 2
      lata.
      • Gość: P Re: notebooks IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.07, 03:08
        Kazdy swoje chwali ale warto spojrzec na zagadnienie nieco szerzej.Generalnie
        nie ma zlych notebooks ,sa bardzo dobre firmy choc malo znane ale sa i bardzo
        dobre i drogie gdzie trzeba zaplacic za marke.Toshiba to producent znany od lat
        ,ma wyrobiona marke i swietne wyroby.F-S nic mi nie mowi.To ze padl disk w
        twojej maszynie niczego nie dowodzi poza tym ze padl disk.Jest wiele przyczyn by
        do tego doszlo i nie mozna mowic ze Toshiba to nic nie warta marka tak samo jak
        bledem jest twierdzenie ze najlepsze to twoje F-S.To ze ma gwarancje na dwa lata
        tez nic nie znaczy bo ma bez watpienia limited a to znaczy ze gwarancja objete
        jest akurat to co mas male szanse zepsuc sie.Tak czy inaczej bezawaryjnej pracy
        zycze.
        • iberia.pl Re: notebooks 30.04.07, 18:04
          wiesz co wybacz, ale nie po to dawalam za toshibe kilka tys zl zeby w niej 3
          razy z rzedu wymieniac twardy dysk.Jasne, mozna uznac, ze mialam pecha-ta bywa.
          Wybierajac Toshibe kierowalam sie tym, ze sluzbowych mamy kilkanascie sztuk,
          ktore maja lat kilka i z zadna nigdy NIC sie nie stalo, mimo, ze sa naprawde
          mocno eksploatowane w trudnych warunkach.A moja piekna Toshiba stala sobie na
          biurku, raz na miesiac ja gdzies taszczylam i co?Szlag ja trafil.Wiec chyba nie
          mozna mi sie dziwic, ze dla mnie to szmelc.Toshiba jest ladna-maja naprawde
          ciekawy design ale na tym moim zdaniem jej zalety sie koncza.
          FS nie jest piekny, mam nadzieje, ze bedzie trwalszy od swojej poprzedniczki, w
          dodatku kosztowal polowe tego co wyadalam na Toshibe.
    • nifkon Re: notbooki 30.04.07, 16:25
      Ja w tym lub w przyszłym tygodniu kupuję Toshibę A100-036. Cena zależnie od
      sklepu waha się od 2999 do nawet 3500. Laptop potrzebny jest mi do tych samych
      zastosowań co twoje wiec wydaje mi się że będzie ok.
    • Gość: fsd Re: notbooki IP: 193.0.116.* 30.04.07, 16:56
      www.allegro.pl/item187429277_nowy_f_s_amilo_v3545_2048mb_120gb_gf7300_digicomp.html

Polecam to lub inne FS tego sprzedawcy (tansze)
      Poza tym Dell na allegro za 3170pln, też niezły.
    • mary_elx po diabła komu Vista do internetu i edytora???? 01.05.07, 09:58
      Poza tym laptop trzeba kupować w prawdziwym sklepie, a nie internetowym, bo
      trzeba się przymierzyć do klawiatury - czy dobrze "wchodzi" pod palce. To jest
      ważne, kiedy sie duzo pisze. Do przeglądania Internetu i pisania w Wordzie
      wcale nie jest potrzebny dwurdzeniowy procesor. Za 3 lata te wszystkie core duo
      bedą tak samo przestarzałe jak centrino, a tymczasem laptopy z centrino można
      kupić na wyprzedaży za stosunkowo małe pieiądze - a swoją rolę spełnią tak samo
      jak "cuda" z vistą.
      • brittany82 Re: po diabła komu Vista do internetu i edytora?? 01.05.07, 15:03
        Zerknij na www.onyks.org i www.onyks.org/forum/
        • Gość: sAS Re: po diabła komu Vista do internetu i edytora?? IP: *.net81.citysat.com.pl 01.05.07, 17:06
          Kumpel pracujący w Vobisie proponuje mi Toshibę A 100-784 . W aktualnej
          promocji za 3200zł . Wyczytałem gdzieś na forum ,że toshiby maja bardzo słabe
          baterie. Co WY na to ? Sas
          • iberia.pl Re: po diabła komu Vista do internetu i edytora?? 01.05.07, 17:12
            bateria bym sie nie przejmowala, raczej dyskiem twardym :-DDDDD
            • Gość: Sas Re: do iberia IP: *.net81.citysat.com.pl 01.05.07, 17:29
              Naprawde ten twardziel jest do d.. . Jezeli tak to może zaproponowałbyś cos w
              tym przedziale cenowym .Po przeczytaniu paru postow jestem już nieźle
              zakrecony. Sas
              • Gość: gosc Re: do iberia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 18:28
                3 Toshiby w domu. X-letnia, 1-roczna i 1-miesieczna. Z żadną nie bylo problemow
                najmniejszych, a ta moja 1-roczna naprawde hardkorowo eksploatowana. Wszystkie
                raczej z tych tanszych. Szczerze polecam
                • Gość: sAS Re: do gość IP: *.net81.citysat.com.pl 01.05.07, 18:33
                  A model A 100-784 NASZ RÓWNIEZ W EKSPLATACJI ? I co z tym twardym dyskiem ?Sas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka