maruda.r 12.11.06, 15:23 Dziennik nazywa parodystów Benedykta XVI klownami i kieruje do nich zdecydowany apel - ręce precz od papieża. ************************************** A obcięcia wrażej ręki dziennik nie zasugerował? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
23k Re: Krytyka pokrętnego "myślenia" marudy... 12.11.06, 15:34 maruda.r napisał: > > A obcięcia wrażej ręki dziennik nie zasugerował? > TOBIE SIĘ CHYBA KLOPSIKU POMYLIŁY RELIGIE, ALBO CZASY. TO NIE ISLAM, ANI INKWIZYCJA. PRZESTAŃ MARUDZIĆ, ALBO ŻYJ REMINISCENCJAMI BEZ ROZSIEWANIA WŁASNYCH UROJEŃ... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 A gdyby tak "komicy"zakpili sobie z Mohameta ????? 12.11.06, 16:25 23k napisał: > maruda.r napisał: > > > > A obcięcia wrażej ręki dziennik nie zasugerował? > > > > TOBIE SIĘ CHYBA KLOPSIKU POMYLIŁY RELIGIE, ALBO CZASY. TO NIE ISLAM, ANI > INKWIZYCJA. PRZESTAŃ MARUDZIĆ, ALBO ŻYJ REMINISCENCJAMI BEZ ROZSIEWANIA > WŁASNYCH UROJEŃ... Mirmat: biorac pod uwage szybkosc z jaka do glosu dochodza w Islamskiej Republice Francji, Niemieckiej Rzeszy Mahometa czy Muzulmanskim Krolestwie W. Brytanii mozna juz sobie niedlugo wyobrazic obcinanie reki za obrazenie religii "pokoju" zapisanej przez bandyte specjalizujacego sie napadami na karawany. Juz teraz Eurokolchozowe "sady" organizuja w ramach "walki z ksenofobia" nagonki na intelektualistow jak Oriana Fallaci za znacznie mniejsze "wybryki". Na szczescie dla Oriany ona nie dozyla Euroarabii. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A gdyby tak "komicy"zakpili sobie z Mohameta 12.11.06, 16:45 mirmat1 napisał: > Mirmat: biorac pod uwage szybkosc z jaka do glosu dochodza w Islamskiej > Republice Francji, Niemieckiej Rzeszy Mahometa czy Muzulmanskim Krolestwie W. > Brytanii mozna juz sobie niedlugo wyobrazic obcinanie reki za obrazenie > religii "pokoju" zapisanej przez bandyte specjalizujacego sie napadami na > karawany. > Juz teraz Eurokolchozowe "sady" organizuja w ramach "walki z ksenofobia" > nagonki na intelektualistow jak Oriana Fallaci za znacznie mniejsze "wybryki". > Na szczescie dla Oriany ona nie dozyla Euroarabii. Ach!!! Znaczy się...., Polska przedmurzem, podmurzem, przymurzem..., zamurzem - chrześcijaństwa... tfu!!! - katolicyzmu ??? Bofff!! Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Jak Benedykt mówi po polsku to nie jest śmieszne ? 12.11.06, 17:17 brzmi śmiesznie :) ...więc jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
triclosan [...] 12.11.06, 17:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Zdemoralizowani pismacy dla kasy zrobią wszystko! 12.11.06, 19:32 Szkoda słów na takie chamskie postępowanie: "Tymczasem włoska prasa niewiele sobie robi z tego oburzenia. Donosząc o ataku "Avvenire" na komików, złośliwie podpowiada, w których nie wymienionych przez katolicki dziennik programach radiowych i telewizyjnych, żartowano sobie jeszcze z papieża". Ciekawe, co o tym sądzą dzieci tych dziennikarzy, choć niedaleko pada jabłko od jabłoni! Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Za zarty o papiezu wysylaja do Oswiecimia! 13.11.06, 04:12 Hitlerjugend Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: A gdyby tak "komicy"zakpili sobie z Mohameta 12.11.06, 19:45 A tobie sie marzy Wszechpolskie Krolestwo Katolandu uzbrojone w zardzewiale szabelki??? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Krytyka pokrętnego "myślenia" 23k 12.11.06, 18:07 23k napisał: > maruda.r napisał: > > > > A obcięcia wrażej ręki dziennik nie zasugerował? > > > > TOBIE SIĘ CHYBA KLOPSIKU POMYLIŁY RELIGIE, ALBO CZASY. *********************************** Mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
wolf_27 Re: Krytyka włoskiego komika za żarty o papieżu 12.11.06, 15:46 10 lat gułagu Odpowiedz Link Zgłoś
cat-a-stroffa Re: Ppapież, rece precz od ciezarnych i od dzieci 12.11.06, 15:58 ..no o toż to właśnie Papieżowi chodzi, by "ciężarne" zabrały swe ręce precz od swych bezbronnych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
pixelpainter Wolnosc slowa to podstawa! www.gs-arts.net 12.11.06, 15:57 Wolnosc slowa to podstawa! www.gs-arts.net Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 W Euroarabii "Wolnosc Slowa" nie dotyczy krytyki.. 12.11.06, 16:32 ... islamu pixelpainter napisała: > Wolnosc slowa to podstawa! www.gs-arts.net Na szczescie stalinowska Eurokonstytucja z nakazem "walki z ksenofobia" padla i nie obowiazuje (na razie) w Polsce. Ale bolszewiccy zamordysci w W. Brytanii, Wloszech czy Francji juz praktykuja na dysydenckich intelektualistach kneblowanie ust. Na szczescie Oriana Fallaci nie doczekala otwarcia Eurogulagu. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 Oriana Fallaci kumała się z lewackimi terrorystami 12.11.06, 18:45 taka niestety jest przeszłość tej pseudobohaterki walki z islamem Odpowiedz Link Zgłoś
diabetyczka Re: Krytyka włoskiego komika za żarty o papieżu 12.11.06, 16:02 jeśli jest dozwolone żartować lub kpić z głów państw, proroków (Mahomet) i innych osób publicznych, to także chyba wolno z papieża/głowy państwa watykańskiego. W przypadku Benedykta XVI - to mimo sympatii - nie słyszałam o jego beatyfikacji/kanonizacji, więc nie można mówić o obrazie religii i milionów wiernych, bo jest on obecnie tylko urzędnikiem Kościoła. Przyjrzyjcie się Polsce! Władze państwowe usiłują ustawami nakazać egzekucję opłat radiowo- telewizyjnych. A w telewizji publicznej w tym samym czasie antenowym: na TVP 1 - ksiądz; na TVP 2 - kardynał; na TVP 3 - biskup. A w telwizji katolickiej - rydzykowe Trwam lub TV Puls - lecą reklamy. Róbta tak dalej to skończycie jak AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkowalski Masz rację... 12.11.06, 16:10 Masz rację - tylko zastanawiam się dlaczego ów odważny i błyskotliwy komik nie zaryzykował kpin np z jednego z muezinów islamskich (o Mahomecie nawet nie wspominem, gdyż to mu nawet przez myśl nie przeszło). No cóż - wówczas w najlepszym wypadku moglibyśmy jego programów więcej nie oglądać (jak myślisz dlaczego). Już Norwid zauważył że jest różnica pomiędzy wolnością słowa a wolnością mówienia. Jakkolwiek jestem w stanie zrozumieć konstruktywną krytykę (jeśli powody do takowej istnieją)to żarty w stylu - pali kilka paczek papierosów dziennie "jak Turek" są po prostu prostackie. Czyż nie Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Ale on wolał ponaśmiewać się z papieża. 12.11.06, 16:14 Taką miał ochotę. Miałby realizować twoje polityczne zamiówienie? Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkowalski ja także mogę mieć ochotę 12.11.06, 16:20 Przepraszam ze porównanie - nie chcę Cię urazić - ale też mogę mieć ochotę ponaśmiewać się z jednego z członków Twojej rodziny. Czy to oznacza, że skoro mam taki kaprys to mogę go relizować. Powiem po prostu - chciałem pośmiać się z Twojej Mamy. Zauważasz różnicę pomiędzy tym, że ktoś ma na coś ochotę, a tym co wypada uzewnętrznić. Gdyby ludzie realizowali swoje zachcianki mogłoby być niebezpiecznie. Dlatego poza oficjalnie istniejącym i skodyfikowanym prawem dla ludzi na poziomie istnieje coś takiego jak kodeks etyczny, a ktoś kto go nie zna, tudzież nie chce znać czy też przestrzegać, od najdawniejszych czasów był uważany za kogoś na kogo nie warto zwracać uwagi... Nie chcę przesądzać o Twojej przynalezności. Zwróciłem uwagę na Twoją wypowiedź, możliwe, że pierwszy i ostatni raz Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Nie wiedziałem, że moja rodzina to osoby 12.11.06, 16:21 publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkowalski a widzisz różnicę 12.11.06, 16:29 Jaka to różnica - mam ochotę naśmiewać się z osób, które nie są publiczne i jestem wolny... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Nie naśmiewałeś się nigdy z osób niepublicznych? 12.11.06, 16:32 A różnica jest. Ktoś kto pcha się na świecznik musi zdawać sobie sprawę z dwóch w możliwych rzeczy: z krytyki i obśmiania. Niestety, zwłaszcza w Polsce, ale we Włoszech jak widać również, to nie jest łatwo rozumiane. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkowalski Twój tok myslenia 12.11.06, 16:29 Po prostu realizuję Twój tok myślenia. Stwierdziłeś że ów komik miał ochotę i to jest dla Ciebie jedyne wytłumaczenie, zatem ja też mam ochotę Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych No to ją miej. Czy ja muszę tego słuchać? 12.11.06, 16:33 Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkowalski Zaskoczyłeś mnie 12.11.06, 16:36 Zaskoczyłeś mnie totalnie i niestety potwierdziła się teza, iż nie warto zwracać uwagi na wypowiedzi tych, którzy nie wiedzą co to kodeks etyczny. Skoro ja mówię, że mam ochotę ponaśmiewać się z Twojej Mamy, a Ty mówisz to ją miej o czymś świadczy. Są granice których pewni ludzie nie przekraczają, bo poniżej nich zasługuje się jedynie na określenie, którego słownik osób kulturalych nie zawiera Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Rany co za patos. 12.11.06, 16:39 Masz rację. Z pewnymi ludźmi nie da się rozmawiać. Są zbyt zapatrzeni w siebie a skrywają to pod maską troski o innych. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkowalski Tak masz rację 12.11.06, 16:41 Masz rację - ja mówię, że nie masz racji, przedstawiając pewne argumenty, a Ty mówisz: I tak amsz krzywy nos... To mniej więcej taka dyskusja... Przypomniałeś sobie tytuł egipskiej gazety, czy tylko powtarzasz zasłyszane gdzieś frazesy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Nie, nie przypomniałem sobie. 12.11.06, 16:43 Co do frazesów to nie widziałem ich ostatnio nigdzie więcej niż w twoim poście powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkowalski Nie warto 12.11.06, 16:45 Może sprecyzyujesz słowo frazes, bo z tego co widzę powtórzyłeś je, instynktownie odczuwając negatywny ładunek znaczeniowy, a tak naprawdę definicji w stylu klasycznym przez genus proximu i diferetia specifica też mi nie podasz... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Niestety, nie mam ochoty. 12.11.06, 16:48 Chyba że dotyczyłoby to muzułmanów. Wtedy ochota nie wchodzi w grę. Wtedy jest polityczne zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaianer K o d e k s e t y c z n y... 12.11.06, 19:50 ..to bardzo śliska sprawa.. Niekoniecznie (a nawet RZADKO) współbrzmi z tym, co NAPRAWDĘ jest "etyczne".. Zresztą.. CO to ma wspólnego z tematem KRYTYKI PAPIEŻA ?.. Z jakiego powodu niby Papież ma być BARDZIEJ nietykalny od jakiegokolwiek innego "Męża Stanu" na świecie ? Bo wyznawcy Kościoła Katolickiego uważają, że ma on hotline do Boga ? :-))) Dlaczegóż to wolno żartować sobie z Prezydenta Busha, czy Putina, a nie wolno z Papieża Benedykta ? :-)).. Bo "ETYKA" zabrania ? JAKA etyka ? KATOLICKA ? Widać ją doskonale na obszarze Polski, tę mohairową "etykę" :-)).. Nawet z Panów Kaczyńskich wolno sobie pożartować (nno !..). Najwyżej dostanie który sraczki... A od Pana Benedykta WARA ? :-)). Bo ETYKA ?.. :-)) Obraza "uczuć religijnych" ?.. A kto się liczy z MOIMI "uczuciami religijnymi" - narzucając mi na każdym kroku potoki całe chorych bredni katolickich ? Można nie słuchać i nie płacić abonamentu - jasne.. Ale - gdybym był kobietą - JAKIE PRAWO ma do mnie i do mojego dziecka jakiś facet w czerwonym, czy białym berecie, który grzmi na mnie z ekranów, głośników i łam gazet (za moje podatki) i zasłania się ETYKĄ i MORALNOŚCIĄ, podczas, gdy idzie mu wyłącznie o KASĘ (żeby kościelni podatnicy nie odejszli se w siną dal.. Papa płacze przecież, że "dechrystianizaja"...)... Ech, dałem sie sprowokować znowu :-)))... = = = = = = = Chron mnie, Boziu, przed ludzmi bogobojnymi i "moralnie nieskazitelnymi"... Gott, beschütze mich vor frommen, Gott-furchtenden und "aufrichtigen" Menschen... Odpowiedz Link Zgłoś
gaianer Porównanie z Mamą.. 12.11.06, 19:35 ..nie jest najszczęśliwsze. O tej Mamie nie słyszał nikt poza pewnym ograniczonym gronem ludzi. PAPIEŻ natomiast reprezentuje dość sporą rzeszę ludzi uzurpujących sobie WŁADZĘ nad INNYMI ludźmi, bez względu na ich poglądy.. Na przykłąd nad KOBIETAMI, które - patrzy na to - PRZESTAJĄ być LUDŹMI w momencie zajścia w ciążę i stają się WYLĘGARNIĄ przyszłych podatników Kościoła ?.. Sorry, ale tak to widzę... W tym świetle - nie wiem co gorsze (kwestia aktualnie panujących WARUNKÓW politycznych w danej czaso-przestrzeni..) - "EUROARABIA", czy też kościelny Ciemnogórd w Polsce ?... :-( = = = = = = = Chron mnie, Boziu, przed ludzmi bogobojnymi i "moralnie nieskazitelnymi"... Gott, beschütze mich vor frommen, Gott-furchtenden und "aufrichtigen" Menschen... Odpowiedz Link Zgłoś
sacerdos Cały świat widział 12.11.06, 16:15 No cóż - cały świat widział co się działo po opublikowaniu karykatur Mahometa. Świat islamski pokazał, że ich wartości religijnych się nie obraża i jakkolwiek możemy dyskutować nad sposobem reakcji na daną krytykę to jednak teraz nie tylko komicy, ale każdy kto chce publicznie użyć słów takich jak islam, Mahomet itp. zastanawia się kilkadziesiąt razy. Natomiast z chrześcijan można sobie kpić, z tym że mają rację Ci, którzy twierdzą, że żaty w stylu: "palisz jak Turek" (to powszechnie powtarzane powiedzenie we Włoszech określające człowieka palącego dużo papierosów) pod adresem Papieża są nie tylko nie na miejscu, ale po prostu zdradzają prostactwo ich autorów... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Świat islamu został wówczas zmanipulowany 12.11.06, 16:23 bo karykatury jako pierwsze pokazano w egipskiej a nie duńskiej gazecie. Nie zmienia to faktu, że kto chciał mógł te karykatury przedrukować i tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkowalski Oj nie tak... 12.11.06, 16:28 Oj nie tak kolego... nie tak... Jak myślisz dlaczego przedrukowała je jedna z gazet polskich, bo jej właścicielem jest ten sam koncern, który wydrukował owe rysunki w Danii. I znowu proszę - poczytaj zanim coś napiszesz: "Jako pierwszy dwanaście karykatur, opracowanych przez dwunastu różnych karykaturzystów, zamieścił duński dziennik „Jyllands-Posten” 30 września 2005 roku w artykule Muhammeds ansigt", a efekty: "W Damaszku (Syria) podpalono ambasady Norwegii i Danii, a w Bejrucie (Liban) konsulat duński. W Gazie obrzucono kamieniami konsulat niemiecki, zdemolowano placówki Unii Europejskiej. Wybicie szyb i próby podpalenia ambasady Austrii w Teheranie. Do wielotysięcznych manifestacji doszło też m.in. w Islamabadzie (Pakistan), Chartumie (Sudan), Kabulu (Afganistan), Stambule (Turcja). W mieście Surabaya (Indonezja) tłum zaatakował konsulat Stanów Zjednoczonych. Oprócz ataków na placówki dyplomatyczne, atakowane były również zachodnie instytucje kulturalne. W Nablusie demonstranci spalili francuskie centrum kulturalne". Jasne - każdy mógł je przedrukować - czy nie uważasz że jesteś śmieszny... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Najpierw te karykatury pojawiły się w jednej 12.11.06, 16:29 z egipskich gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkowalski w jakiej 12.11.06, 16:30 Możesz podac tytuł, bo jeśli nie zajrzyj na link pl.wikipedia.org/wiki/Karykatury_Mahometa Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkowalski Dzięki 12.11.06, 16:40 Dziękuję, ale w konstruktywnej dyskusji jeśli się na cokolwiek powołuję wypada potwierdzić głoszone tezy. W przeciwnym wypadku narażamy się na śmieszność i na podważenie innych naszych argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 A ile dziennikarzy pochodzenia żydowskiego 12.11.06, 17:30 pracuje w tych gazetach, które się zdecydowały na publikację karykatur? Przecież to wyjątkowo na rękę było Izraelowi, aby pokazać wściekłość Islamu. Wiadomo jak było w Rzeczpospolitej. A jak w innych krajach? A może powołać nowy urząd tylko że tym razem zamiast cenzury to antycenzury, który by badał przekłamania, przeinaczania, niedopowiedzenia i niezamieszczania faktów. Bo ta czwarta władza jest po za wszelką kontrolą a ma bardzo duży wpływ na ludzi, na ich poglądy, na ich ocenę świata. A jeszcze rok temu mieliśmy prawie że sterowany monopol na informację np. o pijanym Kwaśniewskim dowiedzieliśmy się dopiero po ładnych paru dniach i to za sprawą odważnej dziennikarki która nie mogła znależć potem pracy przez ponad pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Cały świat widział 12.11.06, 20:16 sacerdos napisał: > No cóż - cały świat widział co się działo po opublikowaniu karykatur Mahometa. ********************************* To samo, co opublikowaniu krytyki papieża? Odpowiedz Link Zgłoś
rolf5 Re: Krytyka włoskiego komika za żarty o papieżu 12.11.06, 16:18 Benek i jego otoczenie się dziwi, że go krytykują. A sam się pcha, gdzie go niechcą czytaj Turcja. Polityka to polityka i sam sobie jest winny. cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
rafalkowalski Nie wiem skąd czerpiesz informacje 12.11.06, 16:23 Kolego nie wiem czy wiesz, ale każdy kto przegląda prasę wie, że prezydent Turcji Ahmet Necdet Sezer zaprosił Benedykta XVI do złożenia w 2006 r. oficjalnej wizyty w tym kraju. Poza tym do zaprosin przyłączył się patriarcha ekumeniczny Konstantynopola Bartłomiej I. Ja wiem, że anonimowo można wpisać każdą brednie i nikt nie będzie wiedział kto jest autorem, ale przynajmniej dla siebie samego nie kompromituj się (we własnych oczach) Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecswiety Pani Kowalski mam sprawe 12.11.06, 19:53 Czy zechcial bys byc mym doradca?Prosze.amen Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Krytyka włoskiego komika za żarty o papieżu 12.11.06, 16:34 Za krytyke czy w ogole odwolywanie sie pod jakimkolwiek pozorem do Najswietszego Nam Panujacego Ojczulka Swietego nalezy winowajce wychlostac i do kacetu na dwadziescia lat o chlebie i wodzie! Nie bedzie nam juzdzil tu na Ojczulka Przenajswietszego zaden dziennikarzyna! Niech zyje Ukochany Nam Milosciwie Panujacy Papa! Odpowiedz Link Zgłoś
kkap Papcio uważa się za świętą krowę 12.11.06, 16:46 Szczerze mówiąc mało mnie obchodzi że niektórzy ludzie uważają papieża za kogoś świętego itp. Jest on osobą publiczną i musi się liczyć z krytyką i satyrą. Takie samo prawo mam żartować z papieża jak kogokolwiek innego. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Krytyka włoskiego komika za żarty o papieżu 12.11.06, 17:00 maruda.r napisał: A obcięcia wrażej ręki dziennik nie zasugerował? ======================================================= tak biedny maruda tęskni do starych, dobrych czasów Cyrankiewicza, ze nawet mu sie obcinanie rąk odpowiednio kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Znowu wychodzi roznica miedzy B16 i poprzednikami 12.11.06, 17:03 Jan XXIII zartowal sobie z wlasnej otylosci, Jan Pawel I smial sie ze swojej niesmialosci a Jan Pawel II po zarcie Kwasniewskiego i jego nadwornego blazna z calowaniem ziemi zaprosil kwasa do papamobile. Papa Ratzi jest bardzo wrazliwym niemiaszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Papiez jest okolicznością bardzo przykrą. I nie ma 12.11.06, 17:14 się z czego śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: a co to kolejna świeta krowa?? 12.11.06, 17:56 W tym wypadku jest to półprawda. Owszem, święta, ale nie krowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Krytyka włoskiego komika za żarty o papieżu 12.11.06, 17:52 maruda.r napisał: > > Dziennik nazywa parodystów Benedykta XVI klownami i kieruje do nich > zdecydowany apel - ręce precz od papieża. > > ************************************** > > A obcięcia wrażej ręki dziennik nie zasugerował? > tytulem wyjasnienia lingwistycznego: wloski idiom "fumare come un turco", czyli "palic jak Turek" po polsku brzmi "palic jak smok/lokomotywa", czyli duzo. Fiorello ma szczescie, ze nie mowil tego po polsku - strach pomyslec, jaka bylaby reakcja na stwierdzenie, ze B16 chodzi nago, jak "turecki swiety" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Kiedy będzie wolność słowa ?... 12.11.06, 18:07 Gdy "Wybiórcza" będzie pochwalać satyrę z rabinów, gejów i murzynów... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Kiedy będzie wolność słowa ?... 12.11.06, 18:35 mg2005 napisał: > Gdy "Wybiórcza" będzie pochwalać satyrę z rabinów, gejów i murzynów... Owa gazeta, której nazwę, za Radiem Maryja, przekręcasz, wcale nie chwali dowcipów o Papieżu. Więc Twoją uwagę wiążę z niezrozumieniem tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Kiedy będzie wolność słowa ?... 12.11.06, 22:35 piwi77 napisał: > mg2005 napisał: > > > Gdy "Wybiórcza" będzie pochwalać satyrę z rabinów, gejów i murzynów... > > Owa gazeta, której nazwę, za Radiem Maryja, przekręcasz, wcale nie chwali > dowcipów o Papieżu. A czy ja to twierdziłem ?... > Więc Twoją uwagę wiążę z niezrozumieniem tekstu. Twoją uwagę wiążę z niezrozumieniem mojego tekstu...)) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Kiedy będzie wolność słowa ?... 12.11.06, 23:07 mg2005 napisał: > Twoją uwagę wiążę z niezrozumieniem mojego tekstu...)) Wiec trzeba pisać zrozumiale. To nie ambona, gdzie mozna blubrać, a tłuszcza kupuje kazdy idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Swieta Inkwizycja posle go na stos, za krytyke ... 12.11.06, 18:06 ...swojego bylego szefa....... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Po prostu nie wypada... 12.11.06, 18:09 Tak jak nie wypada puszczać bąków przy stole, chociaż nie jest to prawnie zakazane... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Po prostu nie wypada... 12.11.06, 18:10 Ale w dobie libertyńskiego "Róbta co chceta" - kto się tym przejmuje ?... Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: Co to jest "róbta co chceta"? 12.11.06, 18:24 po pierwsze to komik sobie robil zarty z Turkow, po drugie papiez nie jest swietym zeby byc nietykalnya nawet swieci nie sa na tyle swieci zeby ich nie ruszyc , po trzecie niektorzy Wlosi sa po prostu glupi Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Co to jest "róbta co chceta"? 12.11.06, 22:37 To jest liberalizm "w pigułce"...)) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Co to jest "róbta co chceta"? 12.11.06, 23:42 mg2005 napisał: > To jest liberalizm "w pigułce"...)) Przeciwieństwem liberalizmu jest zniewolenie. Ja wolę to pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Po prostu nie wypada... 12.11.06, 19:45 mg2005 napisał: > Tak jak nie wypada puszczać bąków przy stole, chociaż nie jest to prawnie > zakazane... ******************************************* Jeszcze głupszy jest formalny zakaz puszczania bąków przy stole, bądź szeroko zakrojone poszukiwanie sprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 No i widzisz, Pan Papież, jak nisko upadłeś, żarty 12.11.06, 18:42 sobie z Ciebie stroją, a Ty ani klątwy nijakiej, ani stosu nie wzniecisz, hufców zbrojnych na synów diabła nie wyślesz. Kończysz się, Ty i Twoja szarlataneria. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Rabbi(t), króliczku, przestań gadać bzdety! 12.11.06, 19:39 Re: Rabbi(t), króliczku, przestań gadać bzdety! ************************************* Ty, tales1, w nic nie wierzysz. Ty tylko nienawidzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Rabbi(t), króliczku, przestań gadać bzdety! 12.11.06, 19:45 Tak myślisz? Bo bronię papieża przed chamstwem? Chociaż masz rację -ja nie wierzą w NIC! Ja wierzę w NIEGO! - BOGA OJCA, SYNA i DUCHA ŚWIĘTEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Rabbi(t), króliczku, przestań gadać bzdety! 12.11.06, 20:00 tales1 napisał: > Ja wierzę w NIEGO! - BOGA OJCA, SYNA i DUCHA ŚWIĘTEGO! Masz pewne kłopoty z gramatyką. Powinno być Ja wierzę w NICH! - BOGA OJCA, SYNA i DUCHA ŚWIĘTEGO Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Rabbi(t), króliczku, przestań gadać bzdety! 12.11.06, 22:13 Teologicznie jesteś jednak słabiutki, zwłaszcza jeśli chodzi o teologię katolicką! Powtarzam raz jeszcze, wierzę w J E D N E G O BOGA W TRZECH OSOBACH: OJCA, SYNA I DUCHA ŚWIĘTEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Rabbi(t), króliczku, przestań gadać bzdety! 12.11.06, 22:34 tales1 napisał: > Teologicznie jesteś jednak słabiutki, zwłaszcza jeśli chodzi o teologię > katolicką! Powtarzam raz jeszcze, wierzę w > J E D N E G O BOGA W TRZECH OSOBACH: OJCA, SYNA I DUCHA ŚWIĘTEGO! Prawda, kieruję sie rozsądkiem, nie teologią. A tobie radzę nabrać powietrza, na chwile zrezygnowac z uprzedzeń i jeszcze raz przeczytać frazę z wielkich liter. Śmieszne, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Rabbi(t), króliczku, przestań gadać bzdety! 12.11.06, 20:14 ales1 napisał: > Tak myślisz? Bo bronię papieża przed chamstwem? > Chociaż masz rację -ja nie wierzą w NIC! > Ja wierzę w NIEGO! - BOGA OJCA, SYNA i DUCHA ŚWIĘTEGO! *************************************** I to Bóg kazał szukać Żydów na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Rabbi(t), króliczku, przestań gadać bzdety! 12.11.06, 22:20 O jakich Żydach mówisz? Nie pisałem nic o naszych starszych braciach w wierze, których szanuję i podziwiam, choć nie ... bezkrytycznie! Zresztą nikt mądry nie lubi osób zupełnie bezkrytycznych w stosunku do kogokolwiek. To podejrzane! PS Jesteś jakiś przewrażliwiony, marudo.r Odpowiedz Link Zgłoś
radekts Krytyka włoskiego komika za żarty o papieżu 12.11.06, 19:02 Witam. Przerażające dla mnie jest tylko to, iż żart z Papieża może, jak to zostało napisane, obrazić uczucia [religijne, chyba] wiernych [chrześcijan]. Przecież wierni nie modlą się do Papieża tylko do Boga. Idąc może w przeciwną stronę, można postawic tezę, że o Papieżu nie można powiedzieć również nic dobrego ponieważ oburzą się wyznawcy innych religii (np, muzułmanie), którzy widzą w Papieżu innowiercę. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Krytyka włoskiego komika za żarty o papieżu 12.11.06, 19:35 radekts napisał: > Witam. > Przerażające dla mnie jest tylko to, iż żart z Papieża może, jak to zostało > napisane, obrazić uczucia [religijne, chyba] wiernych [chrześcijan]. Przecież > wierni nie modlą się do Papieża tylko do Boga. ************************************ Polscy katolicy w sporej części wcale nie modlą się do Boga. Modlą się do papieża lub ojca dyrektora. I owo bałwochwalstwo jest właśnie porażające. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Krytyka włoskiego komika za żarty o papieżu 12.11.06, 22:24 A jakby ktoś naigrywał się np. z twojego ojca, to byś się nie czuł znieważony, chociaż twojej osoby bezpośrednio by to nie dotknęło? Albo twoją matkę? Odpowiedz Link Zgłoś
radekts Re: Krytyka włoskiego komika za żarty o papieżu 13.11.06, 09:18 Prawdziwa cnota krytyki humorystycznej się nie boi. Zauważ, proszę, iż nasz Jan Paweł II czasami sam z siebie żartował. Idąc tym tropem powinniśmy zakazać: 1. żartowania z kogokolwiek 2. krytykowania kogokolwiek choćby zrobił cokolwiek ponieważ zawsze może to kogoś urazić, znieważyć itp. No chyba nie tędy droga... Pozdrawiam Radek Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll czy bycie klownem jest niegodne??? 12.11.06, 19:05 związek zawodowy klownów powinien oprotestować używanie nazwy ich profesji jako słowa w zamierzeniu obraźliwego, deprecjonującego nie pozwólmy katolickim żurnalistom pomiatać klownami! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mgz Święta krowa wróciła? 12.11.06, 19:19 Jak w tytule - to po pierwsze primo. A po drugie - prostackie to jest to wszystko, co jest związane z religią, niezależnie od jej maści. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Inaczej bedziesz śpiewał minutę przed śmiercią! 12.11.06, 19:34 Oj, inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
misiek.s Brzmi jak pogrozka. 12.11.06, 19:52 Jeslis taki bogobojny to badz laskaw przypomniec sobie pojecia milosierdzia i milosci blizniego. Czy moze jestes zwyklym bigotem? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Pogróżka? Nie, to tylko wezwanie do refleksji! 12.11.06, 22:27 Czemu się tak denerwujesz? Robię to kierując się właśnie troską o bliźnich, w tym o ciebie! Czy jestem bigotem? Nie sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Inaczej bedziesz śpiewał minutę przed śmierci 12.11.06, 20:07 tales1 napisał: > Oj, inaczej! Aaa, biegasz do kosciółka, bo boisz się smażalni w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Inaczej bedziesz śpiewał minutę przed śmierci 12.11.06, 22:31 A biegam, biegam! I boję się tej, jak to kpiąco nazywasz, "smażalni w piekle", choć liczę bardziej na niezgłębione miłosierdzie BOGA W TRZECH OSOBACH, bo zaiste, słabym jestem człowiekiem i często upadam (choćby wkurzając wiele osób na tym forum, za co przepraszam!) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Inaczej bedziesz śpiewał minutę przed śmierci 12.11.06, 22:37 tales1 napisał: > A biegam, biegam! I boję się tej, jak to kpiąco nazywasz, "smażalni w piekle", > choć liczę bardziej na niezgłębione miłosierdzie BOGA W TRZECH OSOBACH, bo > zaiste, słabym jestem człowiekiem i często upadam (choćby wkurzając wiele osób > na tym forum, za co przepraszam!) > Pozdrawiam! Jezeli do Twojego Boga (w 3 osobach), mozna dotrzeć, na kolanach, waląc bez przerwy pokłony i rezygnując z prawa do korzystania z rozumu, to rezygnuję dobrowolnie. Nie mam genomu niewolnika. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Inaczej bedziesz śpiewał minutę przed śmierci 12.11.06, 23:05 To ty, piwi, musisz być niezły "bo(c)hater", skoro Boga się nawet nie boisz?! Jeszcze jeden wyznawca ROZUMU? Takich RATIOnalistów było już wielu przed tobą, i to zapewne mądrzejszych, żeby wymienić chociażby: Marksa, Engelsa, Lenina, Stalina i wielu, wielu innych. Skończyli jak wszyscy - w ziemi(grobie). Tylko, że gdy dla nich wszystko (zgodnie z ich materialistycznym światopoglądem) się sończyło, to dla wierzących wtedy właśnie WSZYSTKO się ... zaczyna! Mój BÓG (i twój też, czy chcesz czy też nie; czy go uznajesz i wychwalasz, czy też nie) jest PRAWDĄ, a PRAWDA wyzwala (z niewoli grzechu), więc jak widzisz nie mogę być niwewolnikiem! Z życia wiadomo, że dziecko nie może i nie jest niewolnikiem naprawdę kochającego ojca, tym bardziej tego OJCA (ABBA)! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Inaczej bedziesz śpiewał minutę przed śmierci 12.11.06, 23:22 tales1 napisał: > To ty, piwi, musisz być niezły "bo(c)hater", skoro Boga się nawet nie boisz?! > Jeszcze jeden wyznawca ROZUMU? Takich RATIOnalistów było już wielu przed tobą, > i to zapewne mądrzejszych, żeby wymienić chociażby: Marksa, Engelsa, Lenina, > Stalina i wielu, wielu innych. Skończyli jak wszyscy - w ziemi(grobie). Tylko, > że gdy dla nich wszystko (zgodnie z ich materialistycznym światopoglądem) się > sończyło, to dla wierzących wtedy właśnie WSZYSTKO się ... zaczyna! Mój BÓG (i > twój też, czy chcesz czy też nie; czy go uznajesz i wychwalasz, czy też nie) > jest PRAWDĄ, a PRAWDA wyzwala (z niewoli grzechu), więc jak widzisz nie mogę > być niwewolnikiem! Z życia wiadomo, że dziecko nie może i nie jest niewolnikiem > > naprawdę kochającego ojca, tym bardziej tego OJCA (ABBA)! > Pozdrawiam Nie uznaje żadnego Boga, dopóki któryś mi sie nie objawi. Otwarty jestem też na twarde dowody. Wszystko inne mnie śmieszy. A juz najbardziej, Wasza katolicka przywara, zaliczanie zbrodniarzy XX wieku do racjonalistów. Flirtowaliscie z Franko, Mussolinim, Hitlerem, a jak im sie nie powiodło, przenieśliscie ich do szuflady, racjonaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
ciagciulaciag Boj sie Boga chlopie co ty wypisujesz! 13.11.06, 04:15 Demokryt z Abwery Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Święta krowa wróciła? 12.11.06, 20:04 mgz napisał: > Jak w tytule - to po pierwsze primo. > > A po drugie - prostackie to jest to wszystko, co jest > związane z religią, niezależnie od jej maści. Prostackie, to mocno powiedziane. Wolę określenie, naiwne. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: Krytyka włoskiego komika za żarty o papieżu 12.11.06, 19:26 Co to za autorytet ktory sam sie nie potrafi obronic przed smiesznoscia ? Odpowiedz Link Zgłoś